A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szabolcs megyei anyukákkal ismerkednék

Sziasztok!

Megint én!
haj, de ráérek... :D Hegyekben áll a vasalni való, de én leültem Kismamát olvasni, és felhúztam magam. Sok kismama azt hiszi, hogy Ő találta fel a spaonyol viaszt, és nincs fontosabb ember a világon. Az újság utolsó cikkére gondolok. Nem adok igazat az anyukának. Lehet, hogy a biztonságiak is bunkók voltak, de Ő kezdte. Miért nem kért egy helyet ahol megszoptathatja a gyerekét? Miért nem a saját kocsijába tette, ha olyan messze laknak? Miért mozdul ki egyáltalán, ha várható, hogy a kicsi megéhezik? Vigye cunisüvegbe a tejcsit. Miért várható el, hogy egy üzletbenn legyen pelenkázó és szoptatós helyiség? Én is szoptatok, de nekem fontosabb a gyerek kényelme és zavartalansága. Idegen helyen úgy is csak feszült lennék, bármikor rányithatnak az embere. Ha van is pelenkázó, elég steril? Nem jobb az otthonról hozott mobil pelenkázó? Sokat ingázunk, de ilyen problémánk még sosem volt.
Minden esetre, ha téyleg nagyon sírt volna Manó egy üzletben, akkor nem Bunkó módon leülök és kipakolok, hanem előbb érdeklődök. Vagy irány haza, vagy a kocsihoz.

Húúúú.
Remélem senkit sem bántottam meg a kirohanásommal. Ma ilyen napom van, már apát is letoltam a babakocsi miatt.

Tünde, Anita!
Hol vagytok, rég jelentkeztettek.

Sziasztok

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Én is vasalok, scak már uncsi. peti 13.00 óta alszik, még csak meg sem mozdult azóta! :o

Ígértem képeket, hát íme! A múlt héten lett kész a fényképezőnk javítása, így most ismét lesznek fotók! ezek mind a hétvégén készültek!!
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép Peti és komisz
Kép ritka pillanat
Kép
Kép
Kép

bocsi a helyfoglalásért!!!! :oops:

Kép
dora1980

Muszály leírnom egy szomorú dolgot is!!! :cry: :cry:
Pénteken a szülőfalunkban meghalt egy 16 hónapos kislány!!!! :cry: :cry: :cry:
agyvérzést kapott szegény előző vasárnap reggelre! egyszerűen nem tudom elhinni! ennyi egy gyerek élete???! :cry: ez borzasztó! semmi előjele nem volt! este még lefektették, aztán reggel nem akart felkelni! kórház, műtét, .... 4 nap szenvedés szülőnek és gyereknek... ÉRTELMETLENÜL!!!!!
azóta nem bírok magamhoz térni, állandóan ez van az agyamban!!!ha csak petire nézek elfog a sírás!!
na de senkit nem akarok nagyon elszomorítani, de ki kellett ezt írnom magamból!!!!!számomra egy-egy ilyen történet annyira hihetetlen, h. azt hiszem egyszer majd felébredek és kiderül nem is igaz az egész! de sajnos igaz...( személyesen ismertem a kislányt édes kis cuki baba volt! csodaszép és kis okos.. :cry: :cry: )

Kép
dora1980

Jaj, szegény kislány. :( Szegény szülők, biztos borzalmas lehet most nekik. :(

Képek szépek mindig. Petinek nagyon jó dolga van a szánkóba.

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

SZiasztok,

Dóra,
Sajnos a múlt héten én is hasonló esetet hallottam, az egyik boltban mesélte mellettem egy nő a másiknak, h. két és fél éves rokon kisfiú élet-halál közt. Neki a kutacsával történt valami, pedig állitólag nem is esett el, nem is ütötte meg magát a kisfiú és sajnos az agykárosodás már biztos, ha egyáltalán életben marad. Majdnem elbőgtem magam igy ismeretlenül is, de nem tehettem a fülemre a kezem, h. ne halljam. :( Igy ismeretlenül is nap, mint nap gondolok rájuk és nagyon remélem meggyógyul a kisfiú.
Nagyon aranyos a kisfiad, szép csillagszemekkel.
Hol javittatátok a f.gépet? Ugyan mi már vettünk egy újat, de hátha más mégis meg tudná csinálni.

Jolka,
Vagyok, de a hétvége ugye pillanatok alatt elrepül. Szombat családi nap, a vasárnapi is, csak az már Anyukáméknál. Most ebédeltem meg, mert ahogy Zalánt letettem takaritottam és mostam, be sem kapcsoltam a sz.gépet (nehéz volt, de kibirtam), mert akkor itt ragadok, de most nagyon jól érzem magam, mert sokra értem és megérdemelten ülök itt. :D
Babakocsit hirdesd meg a szon-on, barátnőmék a gyerekágyat pikk-pakk eladták, a babkocsijukat is lehet elviszik, mert kérdezték a vevők, h. mást mit adnak még el, mire ő azt is gyorsan áruba bocsájtotta, mert nem volt vele tök elégedett. Nekünk a nagy babakocsink nagyon bevált, szerintem ki fog birni még egy gyereket is és ahogy látom használtn is elég piacképes, szerintem te is nézz be a babaszobára, h. mennyiért árulják a ti babakocsitokat. Hirdetésre is ez lenne a tuti megoldas, de ugye elég messze vagyunk Pesttől, 90%-ban meg ott laknak az anyukák (akik interneteznek?).
Ja, mivel elég sok kiskorkülönbséggel szült anyukát ismerek két megoldás van, testvérkocsi v. a testvérfellépő. Mindkettő szokott lenni a babaszobán jó áron.
Ezt a Bodat akkor minél előbb ejtsük meg, mert jön az influenzaszezon és ugye ott nem csak mi leszünk. Más fórumokról tudom, h. a játszóházaktól virusosabb hely kevés van, mert oda a beteg gyereket is simán elviszik a 'kedves' szülök, de tegyünk egy próbát.

Ági,
Utólag is boldog névnapot a nagyfiadnak. Továbbra is nagyon helyes pasi. :) Munkahelyed milyen? Meddig kell legkésőbb elhozni a gyerköcöt a bölcsiből? Tiszta gáz, ha rágondolok, mert nálunk Z. papiron csak fél 4-ig dolgozik, de gyakorlatban szinte sosem jön el akkor, a leghamarabb mostanában fél 5, de nem ritka a 7 v. 8 óra sem én meg elvileg szintén min. fél 5-ig dolgozok. A barátnőm a múltkor egy év után először 4.20-ra ért oda a kisfiáért, azt mondta sehol senki nem volt már. Mivel szemben velünk van a bölcsi, látom, h. fél3 és 4 között elviszik a gyerköcöket. Mi lesz velünk????? Lehet akasztok egy kulcsot Zalus nyakába és fél 5-kor amikor jön bezárni a kiskaput a gondozónő megkérem, h. dobja már fel a gyerekemet .... 2 évesen, Zalus meg itthon ülve vár bennünket. :roll: Ááááá, tényleg gáz lesz.

Betegek, jól vagytok?

Szép napot mindenkinek.
Tünde

KépKép
tuzal

Jolka, képtárhoz regisztrálni kell? Jelszót én sem kaptam...jajjjj, nem tudom, hogy működik :oops: :D
Ha el akarod adni a kocsit, asszem a Vasvári P. utcán láttam ilyen használt kereskedőt babacuccokkal. Esetleg ott megpróbálhatod. Vagy az Apróban, Keletben meghirdetheted.
Ugyan nincs tapasztalatom, de, ha vesztek Manónak vagy erre a kocsira, vagy egy újra testvérfellépőt, lehet élvezné azt, nem? Ahogy ismerem Manót, tök jól elmókázna ott állva :D
Linket köszi, megnézem.

Köszi, már sokkal jobban vagyok. Szedem a homeós bogyókat. Este rubophent kellett bevennem, mert 38,9 volt a lázam :shock:
Egyébként úgy tűnik, szerencsére nem vírus (család is jól van, hála), jól megfázhattam. Mégpedig sztem csütörtökön, mikor kisétáltam Makival a Sóstóra. Jól kimelegettem, és mivel Törpicsek elaludta a babakocsiban (nem szokott egyébként), és leültem egy padra olvasgatni :roll:
Most anyós vitte el sétálni (1 év alatt először adtam így ki a kezemből ... :wink: )
Szóval tegnap már azt hittem belehalok (mint a pasik), de ma már sokkal jobban érzem magam, na jó azért még köhécselek meg fújom az orrom rendesen, de szépen ürül, úgyhogy nincs nagy gond.

Nusi: Mi kipróbáltuk az Infacolt, Gripe Water-t.
http://home.tvnet.hu/~a3807/hasfajas.htm

Ági1: jó, hogy írtál! Nagyon szép nagyfiú Balu!

Üdv,

Anita
Kép
Kép
_anita_

A zöldem lemaradt.

Az előző hozzászólást még 1 óa után írtam, csak nem tudtam elküldeni.

Ildi, Ti aztán tényleg jól megdolgoztattátok Bencét :lol: Hol szánkóztatok?

Dóra, Tünde: borzasztóak ezek a történetek. Elszomorító, hogy az ember már azt hinné, ilyenkor már semmi baj nem lehet, főleg, hogy nem balesetről van szó.... :(

Dóra, nagyon szép Petike.

Jolka, látom Tünde is a testvérfellépőt javasolta.
Köszi, így már megkaptam a belépéshez szükséges infókat, így már nézem is a képeket.
Először a tavalyi baba-mama klubbos képek jöttek be, jól meg is lepődtem, hogy ott van Flóra, meg Manóval együtt olyan picinek tűntek rajta :D Így látszik, hogy mennyit jelent egy év, látom mekkora lesz már Botus jövőre.

Szép estét!

Anita
Kép
Kép
_anita_

Még mindig én.
Máskor ne irjatok ennyit hétvége alatt, meg főleg ne kezdődjön új oldal, mert igy nem lehet reagálni, de visszalapoztam.

Petra,
Zalus sétál egy órát is, de annyira lassan haladunk, h. egy idő után kénytelen vagyok betenni a babakocsiba. Minden csikket, falevelet, papirdarabot, szemetet stb. felszed a földről, azonkívül mindig tudja, h. merre nem megyünk, mert ő tuti a másik irányba akar haladni. Ti otthon udvaroztok v. kijártok az udvarról sétálni?

Nusi,
Ez nagy szerencse, h. pici fiad és te megusztátok a virust? Lehet az anyatej miatt, na meg a szoptatás is véd - állitólag.

Annamari,
Ti mennyire laktok a Tiszától? Akár nap, mint nap sétálhattok a parton?

Jolka,
Két éve veszem a Kismamát, előtte meg évekig olvastam a m.helyemen. Szal sok éves tapasztalat áll mögöttem. Kezd egy kicsit elegem lenni belőle. Ebben a hónapban már tényleg eldöntöttem, h. nem veszem meg. Az mondjuk természetes, h. az elmúlt 5-7 év alatt már sok volt a visszatérő téma, de hogy az egyes témák megközelitése mindig annyira egyoldalu, mintha csak a kisgyerekes anyuka létezne a világon, ez már bosszant. Az emberek igy is nap, mint nap ezt tapasztalom, h. sokkal jobban 'bánnak velünk', mint az elvárható lenne. PL. a postára sosem tudok ugy bemenni, h. ne ugorjanak többen is az ajtót nyitni, sorban már többször előre is akartak engedni, holott szándékosan nem élek azzal a lehetőséggel, amit már vagy 1 éve felajánlottak, h. babakocsival soron kivül menjek a főpénztárba, de nem szeretem ezeket a dolgokat. Én val.leg jobban ráérek, mint ők, a gyerek meg szintén kibirhat pár percet türelemmel. Számtalan esetet tudnék még emliteni, de nekem alapvetően nagyon poz. a benyomásom, igaz én nem is hoztam se magam, se másokat extrém helyzetbe lásd. szoptatás. Nyugodtan vitatkozzatok velem, de én azon csodálkozom, h. a Kismamából még nem folyik anyatej, természetesen én is ezt tartom a baba legfontosabb ételének az első 6 hónapban, de attól, mert v.kinek nem jön össze a szoptatás 100%-osan, meg esetleg még a természet sem áldotta meg elegendő tejmiriggyel (van ilyen), azért még nem kell elásnia magát ...... pedig néha már ezt éreztem. Na befejeztem.

KépKép
tuzal

Sziasztok!

Eltelt a hétvége! Nálunk vendégek voltak, tesóm itt aludt hétvégén, vasárnap ment haza! Na mindegy! Jó sokat írtatok! Elég volt visszaolvasni! :lol:

Jolka! Elküldenéd nekem is jelszót? Mert én is kaptam 4 üzit, de kódot nem! Ha jössz a létibe talizunk? Hátha tudunk egyeztetni egy időpontot, mikor Dóra alszik, és akkor a Szt. Istvánon összefuthatnánk! A párom is megjegyezte, hihetetlen sokat nőtt Márkó, mióta nem látta!

Nusi! Elfelejtettem megköszönni az adókedvezménnyel kapcsolatos infó! Köszi!!! Nekem havonta jobb, már utólag fel is adtam a levelet!
Én ásványvizet ittam, meg laktoherbet, de már nekem is megteszi a csapvíz.
Nekünk ugyan nem volt hasfájós Dóra, de infacolt mi is beszereztünk.

Zsuzsi! Nem írok privit, ma feladtam a levelet! :wink: Mi is összefuthatunk egy nap! Ha van kedved!

Tünde! Szörnyű történetet írtál! Voltatok a Corában?

Dóra! Szintén! Épp Dórám a karomban szunyókált, mikor olvastam! Hátborzongató!!!

Anita! Remélem már jobban vagy!!! Botus nem kapta el? Én is várom majd a szülinapis képeket! És a cukrász nevét!

Timi! Meggyógyultatok?

Annamari! Megnéztem a linket! Nagyon jó dolgok vannak rajta! Mégegyszer köszi! Meséltem a páromnak, mikor Ádám odaguggolt Dórám mellé, és „magyarázott”! Szerintem olyan édesek voltak! :wink:

Ildi! Jó a kép! Hol voltatok szánkózni?

Mi is szuperül éreztük magunkat a talin!!! Jó lett volna ha többen vagyunk!!!
A Bodás „nagy talira” mi még kicsik vagyunk, így kihagyjuk!

Szép estét! Üdv: Ági
Kép
ágimanó1

Jolka! Priviben átjött, most vettem észre!
Köszi!
ágimanó1

Na, nektek meg el sem újságoltam, hogy Botond hajtja a babataxiját! Olyan cuki!
Meg, ha mondom neki, hogy vigye már el Fülest egy körre, felülteti rá, és tologatja. Hihetetlen, hogy mindent ért, komolyan! Olyan jó már ez a kor! :D

Jolka, jajjjj, nagyon köszi a linket. Tényleg borsos az áruk, de még mindig ez a legolcsóbb azok közül, amiket néztem, ráadásul itt van Debiben. Hol pontosan, tudod?
Mondjuk holnap intézem, remélem, hétvégére meg tudják csinálni.. Jó lenne! Ha nem , hát nem, de bízom benne!

Sziasztok!

Anita
Kép
Kép
_anita_

Anita,
A Cora üzletsorán van egy bolt, www.jysk.hu , ott láttam a múlt héten, 6500-ért. Még bele is ültem, láttam már szebbet, de a boribo-s ehhez képest háromszor annyi. Amugy az előbb benéztem a jysk oldalára, nem találtam meg ezt a fotelt.

Ági,
Voltam, de a lényeget (ceruzás asztal székekkel) már tesóm megvette pénteken. Mi már csak ruházatot vettünk tegnap, meg a szakálkákat lecseréltem.

Jó éjt mindenkinek.
Tünde

KépKép
tuzal

Sziasztok!

Na most úgy felhúztam magam, hogy azt el se tudom mondani! Ti tudtátok, hogy megszűnik a gyes alatti tandíjmentesség??? Most olvastam itt a főoldalon. Ezt nem hiszem el! Na, nem lovalom bele magam. (a végén még olyasmit írnék, ami nem ide való)

Micsoda termés volt itt ma, elég visszaolvasni.

Dóra! Nagyon aranyos Petike, örülök, hogy jól sikerült az ottalvás. :)

Kiakadtam a történeteken, amit írtatok. Szörnyű. Az ember nem is gondol rá, hogy ilyesmi megtörténhet. :( Nagyon sajnálom az érintett családokat. :(

Nusi! Ádám is hasfájós volt 3 hónapos koráig, Infacol általában segített, de szerintem semmiben sem lehet 100%-ig megbízni, túl kell vészelni ezt az időszakot. Én laktoherbet ittam nagyon sokáig, meg szénsavmentes ásványvizet, azt még most is. A gyümilevekkel úgy vagyok, mint Jolka. :lol:
A játékok ott vannak a művházban.

A mi nagy babakocsinkat már egy gyerek használta, egy ismerősünktől vettük, teljesen jó állapotban, sztem még a kistesónak is jó lesz. Azt az egyet nem bírom benne, h nem átfordítható a tolókar, de amúgy jó. Sportkocsit újat vettünk.

Tünde! Kb 100 m-re van a Tisza, úgyhogy tényleg minden nap sétálhatnánk a parton. Most sajna elég nagy sár van, de nyáron szuper!

Ági! Szerintem is édik voltak a babák! :)

Anita! Nagyon ügyes fiú Boti, hogy már hajtja a b.taxit! Mindig elhalok rajta, hogy milyen kis talpraesett!

A talis képek nagyon jók lettek! Jövő héten v. most lesz a következő?

Kép

Jó éjt!

Ádimama

Dóra Anyucinak és Dóra babának nagyon-nagyon boldog névnapot kívánunk!!!
Kép

Tünde, köszi, hogy szóltál. Elgondolkodunk rajta. Ez "hagyományos" babzsákfotel, tehát olyan magasabb, ami felnőtteknek jó, vagy van több méretben? Nem tudod esteleg?

Annamari, köszi :) Ádi nagyon édes a kutyussal.

Ági2, szerencsére Botond még jól van. Illetve nyűgöske, de én nagyon azt gyanítom, hogy fogacska van a háttérben, mert nagyon nyáladzik, meg piszkálgatja a fülét.

Petra, Timi: meggyógyultatok?

Nusi, Ti hogy vagytok? Nekem azt mondták szopis tanácsadók, hogy a Laktoherbtől is fájhat a babák pocija, helyette inkább a Fitolacot ajánlották. Én is egyébként rengeteg csipkebogyó-teát ittam, de mára már belejöttem az ásványvízbe is :wink:

Szép napot, bár az idő rém borús!

Anita
Kép
Kép
_anita_

Sziasztok!

Kis és Nagy Dórák, sok boldog névnapot kívánunk nektek!!!

Anita!
Nem tudom, hol található Debibe a Boribo, én csak a vásáron találkoztam velük. Igen regisztrálni kell vendégként, utána nézheted a képeket. Nagyon ügyes Boti, Manó még mindig nem hajlandó motorozni. Tud csak még nem száguld velem mint a többi gyerek.

Annamari!
Manónak nagyon megtetszett Ádi kutyusa. Egyből felfedezte, mikor olvastok a hsz-kat. :)
Igen megszűnik szeptembertől a gyed/gyes alatt a tandíjmentesség, "részben". Aki már jár felsőoktatási intézménybe annak még nem, míg be nem fejezi a sulit. Viszont akik most jelentkeznek, azoknak igen. DE... Felvételinél plusz pontot kap az aki gyeden/gyesen van. És ha szerencséje van sikerül államira bejutni, akkor ingyenes. TEhát, szerintem utána kell járni, hogy a felvételi lapra be kell-e jelölni, hogy valaki gyeden/gyesen van.

Tünde!
U.a, én is kezdem megunni a Kismamát. Én két és fél éve kaptam először a védőnőtől. Akkor még egy nap alatt átolvastam az egész újságot. Most viszont egy hónapig is olvasom a wc-n. :D

Ági!
ok, majd szólok, ha arra járunk, de a héten tuti nem, mert Manó taknyos egy kicsit.

Azért érdekes, hogy vannak szülők, akik betegen viszik a gyerkőcöt játszóházba. Egy nap hányszor végignyalják a gyerekek a játékokat. Klubba azért feltételezzük, hogy senki sem beteg. De itt is biztos előfordul fertőzés....nem tudom. Ha Manó beteg, apa mindig a klubra fogja. :)

TAli, Jövőhét? De, ha pénteken is akartok talit, akkor kérek időpontot. Mi most nem megyünk. Utazunk a haverokhoz, meg a takonykor is akadály.

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Nahát, itt aztán nem volt nagy forgalom ma :shock: :?

Mi van, csajok, remélem, mindenkinél minden ok!

Ági2: Elküldenéd priviben a számod??? Biznisz :wink:

Másnál is volt ma nyűgi??? Én már majd megőrültem :oops: Szégyellem, de rendesen próbára tettem az idegeimet (szégyen annak tükrében főleg, amilyen történeteket írtatok, nekem itt van, egészségesen,aztán ... áááá...sajnálom, hogy mérges voltam rá)

Szép estét!

Anita
Kép
Kép
_anita_

Sziasztok!

Dóráinknak Boldog Névnapot!

Jolka! Köszi a felvilágosítást. Eléggé elszomorított. Nem fogjuk olcsón megúszni ezt az egyetemet... Azért adják a pluszpontot, hogy biztosan felvegyenek, és így tuti fizetek? Kinézem belőlük... :? Az a gáz, hogy Debiben csak költségtérítésesen indul levelező, a nappalit meg nem tudom bevállalni.

Anita! Erről a Fitolacról még nem is hallottam. Jó? Ez is tea?

Ádimama

sziasztok!! először is köszönöm a köszöntéseket. :D DÓRA babának én is boldog névnapot kívánok!!!
egész nap próbáltam ide belépni, de a babanet kezdőlap sem jött be. :x
Anita!! mióta ez a szomorú történet a közvetlen közelünkben esett meg, én is szégyellem magam, ha mérges vagyok Petire mert épp értelmetlenül visít , vagy felmászik valahová!!! Mit nem adnának annak a kislánynak a szülei ha még hallanák visítani, vagy épp a frászt hozná rájuk mert felmászott a polcra... :cry:
szép estét, jó éjt!!

Kép
dora1980

Anita! Szerintem már mindenkivel előfordult ilyesmi, nem kell szégyenkezned miatta. Nem lehetnek kötélből az idegeink, nem igaz? :wink:
Egyébként meg nekem is mindig lelkiismeretfurdalásom van egy-egy ilyen eset után. De hát ez természetes.

Dóra! Szerintem vmit csinálhattak az oldallal, nekem se jött be. Olyan idegesítő tud lenni.

Jó éjt mindenkinek!

Ádimama

Csak tényleg olyan hülye vagyok, itt a szülinapja is, ami mekkora boldogság már. Meg az is eszembe jutott, hogy mi van, ha ő is beteg lesz szegény, és nem tudja máshogy kifejezni, hogy ő nagyon nem érzi jól magát, fáj vmi (mikor decemberben beteg lett, hasonlóan viselkedett :( ). (apját már ledöntötte a kór, úgyhogy sanszos, hogy mégis vmi vírust nyeltünk be...)
De ne tudjátok meg, egész nap váltogatta egymást a monoton nyávogás meg az üvöltő bömbi. Ráadásul úgy hisztizett, verte magát, egyszer még sikerült jól megfejelnie az arccsontjával a pelenkázó melletti polcos játéktároló-szekrényét, mert akkor is szaladgált a pelenkázón, meg feszítette ki magát a fogásomból. Ott voltam, de egyszerűen nem tudtam kivédeni :( (most már arrébb is raktam onnan). Picit kék :?

Na, mindegy ezerszer bocsánatot kértem már tőle, és mindig is mondtam, hogy én nem fogom elveszíteni vele szemben a türlmemet... :roll:

Na, bocsi, ezt most ki kellett írjam!

Jó éjszakát!

Anita
Kép
Kép
_anita_

Sziasztok,

Dóráknak sok boldogásgot kivánunk mi is.

JOlka,
Nélkületek nem megyünk sehova. :lol: Vagyis én azt mondom jó lesz a jövő hét a köv. talira. Többiek?
Jól vagy? Sehol semmi másállapot érzés?
Kismamára visszatéreve dettó u.ez. Még csak v.melyik este fejeztem be a januárit. És nem Zalus miatt.

Anita,
Beleültem a fotelbe, de nem az az igazi nagy felnőttméret. Szerintem. Amugy évekkel ezelőtt itt a net-en ráakadtam egy oldalra, ahol nagyon szépeket láttam, de ne kérdezd a cimet, mert rég volt.
Nyugi. Mindenkinél elszakad néha a cérna. Kivéve a szuperanyákat.
Te már jobban vagy? Hihetelen, h. mióta anyák lettünk, már luxus betegnek lennünk, tényleg nem engedhetjük meg magunknak. Én a vesemesencegyull. és az azt kisérő 40 fokos láz óta tapasztaltam meg, hát fura volt, h. a gyerkemre szinte semmi erőm nem volt, igaz még pici volt, de még jó egy év távlatábol is rossz rágondolni.
A pelenkázón szaladgálás alatt mit értsünk, csak mert a miénken két lépés után már esne a mélybe Zalán. Nektek mekkora van? Amugy én amióta már izeg-mozog pelenkázás közben, ez lassan egy éve, szal azóta már csak játékokat tárolok a pelenkázón, de mivel az az ágy végében van nagyon jó, mert onnan kiszolgálja magát, amikor a kiságyban van.

Dóra,
Ne is mondd. :cry:

Annamari,
Ezt én már a múlt hét óta hallom, nap, mint nap, mert úgy mint a lombikosokon, ezen már több csatornán is témáztak. Én személy szerint a lombikosokat rettentően sajnálom, hiszen a két próbálkozás nagyon kevés.

Jó éjt mindenkinek.
Tünde

KépKép
tuzal

Na, hová lehet menni szánkózni nyh-n? Persze, hogy Kabalásra! Igaz, már nem olyan jó, mint gyerekkoromban volt, de azért még mindig érdemes kimenni. Azt utálom, hogy birtokba vették a motorosok, és a quadosok. De volt 2 lovas szán kint.
Vannak kisebb lecsúszóhelyek is, ahol a gyermek egyedül is lecsúszhat. De ha csúszni akar, akkor dolgozzon is meg érte :) Elegem lett, hogy állandóan én húzzam fel a szánkót, (ráadásul ő is ráült) úgyhogy kénytelen volt ő húzni. :)
De ha tudnátok, milyen jót aludt délután!

Remélem, már mindenki megnézte a képeket a tar-on. De azért leírom: Ott, az oldalon regisztrálni kell, és azt a nevet, és jelszót kell beírni a képek megnézéséhez. Vagy ha van tar.hu-n képtárad, akkor azzal a név-jelszóval is beenged. (nekem van, de rég töltöttem fel új képet)

Egy délutáni játszóházas taliban mi is benne vagyunk, de lehet, nem lenne hülyeség megvárni, míg lecseng ez az influenzás időszak.
Így is tojok, hogy nehogy beteg legyen a kölyök, mert a mh.-ről nagyon rossz itthon maradni vele. Ráadásul a szabadságom bánja. Én pedig szeretném nyárra tartogatni.
Az oviban össze van vonva két csoport, mert a fele gyerek beteg, és óvónénik is kidőltek.
Tömöm a gyermeket a multi tabs LGG-vel, hátha számít valamennyit.

Egy thomasos torta minket is érdekelne, ha lesz róla kép. A szülinapi ajándék is thomas modell lesz.

Most pillanatnyilag azzal vagyok elfoglalva, hogy honnan szerezzek hajóskapitány sapkát. (farsang közeledik, ugye) Matrózsapkát tudnék varrni, de az nem jó, mert a kisfiam hajóskapitány szeretne lenni.

KépKép
simsi

Sziasztok!

Már napok óta meg akartam kérdezni, hogy Bence, Kristóf, Balu, és Flóra minek öltözik a farsangon.
Bencét már tudom. :wink: mi a különbség a matróz és a hajóskapitány sapka között. Anno Velencéből hoztunk, de nem tudom, hogy meg van-e még. Megkérdezem Mutit, hátha elrakta.

Nekem sem jött be tegnap a babanet.

Talival tényleg várjuk, hogy Anitáék és a többi kisbeteg is ott tudjon lenni.

Ági!
Dóri megkapta a tanuló kutyát? Örült neki?

Tünde!
Csak szögletes asztal volt a corában?
Hány széket vetettek hozzá? Van helye? Mi majd akkor veszünk, ha Manónak lesz külön szobája. Addig jó a etetőszék és asztala.
Teszel majd képet róla, hogy vette birtokába Zalán? Émelygés van, vagyis a torkomba van a gombóc. Utálom a kaja szagot, hagyma a favorit. Kajának nincs íze....Napközbe csak vonszolom magam, egyik helyről a másikra. De lehet, hogy ez a fránya idő is rásegít.

Séta ma? Szerintetek ilyen időben lehet? Remélem, eláll az eső.

Tegnap, nálam is rossz volt Manó. Mackósajtot belekente a garnitúrába. Mikor elvettem tőle, szaladt a hűtőhöz a következőért. Megmondtam, akkor kapja meg, ha megeszi. Bólogatott , hogy ok. Addig nem engedtem ki a konyhából, míg el nem kezdte enni. Harapott is belőle, vigyorgott mikor tovább engedtem. Most az asztalon kente szét.:D
Szakácskönyvet nézegettünk, minden sütira ,azt mondta, hogy torta, olyan szépen kitudja mondani. Ilyen a cukor és a traktor is. Bezzeg a nyam-nyam, tütü, az még maradt.

sziasztok

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

MÉg valami, ha már vitaminoknál járunk, ki mit ad a gyerekeknek? Én Vitacolant, de most vettem actival Kid-et. Megkóstultuk itthon , de fúj volt a reakció mindenkinél. Nagyon rossz, 3 bogyó hiányzik, nem kell valakinek ajándékba?

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Sziasztok
Megint én..... :)

Ildi, Ági és többiek.
Thomas kiállítás a Közlekedési múzeumba. :) http://www.minimax.hu/article.php?id=1171

Sziasztok

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Sziasztok!

Ma mentünk volna az 1 hónapos tanácsadásra, de mivel esett az eső, babakocsival nem tudtunk. Erre kiderült, hogy jobb is, ha nem megyünk, mert a rendelő tele van influenzás gyerekekkel.
Emiatt én is azt mondom, hogy inkább a jövő héten találkozzunk.

Tegnap Gergő is elég virgonc volt. Este 1-2 órát kerestem a cumiját. Sajnos ez és a takarója állandó kellékké vált, főleg amikor unatkozik. Dávid meg éjjel óránként megébredt, szinte ülve aludtam.

A Dóráknak én is utólag boldog névnapot kívánok! Én sokszor azt se tudom milyen nap van, nemhogy milyen névnap. :)

Előre is sok boldog születésnapot kívánok Botinak!

Szoptatós teát nem iszok, mert azt mondják hogy attól is lehet a gyerek hasfájós. Szerencsére nincs is rá szükségem, ha majd lesz akkor is inkább homeos bogyót veszek be. Anita köszi a linket, de erről már tudtam. Amióta először terhes lettem "rászoktam" a homeos dolgokra. Igaz orvosnál nem jártam, csak autodidakta módon, kisfüzetből, internetről tájékozódom és alkalmazom. A migrénes fejfájásra nem sikerült csak még eddig megtalálnom a megoldást. Sajnos erős melegfrontoknál gyakran előjön, illetva aterhesség alatt fokozottabb volt. Most meg ugye fáradtabb is vagyok...
Gergőnek is mindig adtam oltások előtt, után. Nem is volt soha baj, csak akkor amikor 1 alkalommal elfelejtettem, akkor belázasodott.

Én vitamint most nem adok Gergőnek. A Vitacolan volt korábban, mert állítólag az étvágyserkentő is. Most viszont nagyon jól eszik és húst is (eddig azt kiköpte). Mon djuk most segít az elkészítésben és lehet, hogy emiatt eszik is többet belőle. A konyhában együtt szoktunk főzni, ő áll egy kis létrán és fakanállal kavar, ha azt kell, krumplit, stb. adogat. Ő szokta egyébként mondani, hogy "Gergő segít", "létra". Segít a teregetésnél és a sepregetésnél is. Annyira aranyosak.

A babzsák fotelek nekem is nagyon tetszenek, én is szeretnék majd a gyerekszobába, meg akár a dolgozónkba is. Viszont nagyon drága! Állítólag a műanyag gyöngyöket sokkal olcsóbb megvenni és akkor "csak" huzatot kell rá varrni, vagy varratni. Nekem volt egy nagyon jó varrónőm, ő csinálta a mennyasszonyi ruhámat egy kép alapján (van róla kép a honlapunkon). Itt lakik Nyírszölösön.

Egyébként az oldalamon vannak anyukáknak szóló különböző doksik (amiket én összegyűjtöttem), homeos dolgokról, receptek, mesék. Jelszóval van védve, de ha valakit érdekel elküldöm priviben.

Sziasztok: Nusi

Kép
Kép
tolvethanna

Szia Anna!

Nálatok nem külön van a tanácsadás a rendeléstől? Nekünk ilyenkor más doki nem is rendel, a rendelőbe. Így kevesebb, v. egyáltalán nincs esély, hogy a picik elkapjanak valamit.

Nagyon ügyes nagyfiad. Mi együtt szoktunk főzni, nem is lehetne máshogy. Mindig körülöttem van.

Remélem délutánra, már nem esik az eső, és el tudunk menni levegőzni.

Többiek, Ti mit csináltattok d.e?

Sziasztok

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Sziasztok,

Ma de. itthon ragadtunk, de legalább szomszédasszonnyal összeresztettük a gyerköcöket. Bizom a délutáni v. esti sétában. Holnapra és utána is sajnos ilyen sz.r időt jósolnak.

Nusi,
Nagyon ügyes a fiad. Kb. 4 hónappal idősebb az enyémnél, de én már annak is örülök, ha a játékait felszólitásra összeszedi. Szerintem őt még a tűzhelynek közelébe sem engedem egy darabig.
Jelszót elküldöd? tunde5@citromail.hu -ra?
Egyébként tanácsadáson elvileg nem kellene, h. legyen beteg gyerek, hiszen pont erről szól a dolog, h. oda egészségeseket lehet nyugodtan vinni, de a múltkor, amikor mi voltunk is volt és nem örültem neki.

JOlka,
Csak szögletes asztal volt, de ez nagyobb is, ugyhogy nem is baj, h. csak ez volt. Összesen 3 széket vett a tesóm, de egyet hagytunk Debiben is, h ott is tudjon fesziteni rajta. Zalán már rájött, h. fel lehet állni a székre, a székről az asztalra is és onna meg már csak egy fejes a járóka. :cry: Már többször szedtem le az asztal tetejéről, de még mindig jobb itthon megértetni vele, h. mi a dörgés, int a bölcsiben a gondozónők bajlódjanak vele. Nagyon élvezi a saját kis butorát, azért rendeltetésszerűen is használja, olyankor már egész nagyfiús. Én meg elfogult anya. :oops:
Amugy a járókát terveztem felszámolni és annak a helyére ment volna, de épp hétfőn, amikor összeszereltük az új szerzeményt kisfiam bekérte magát a járókába és egy órát ott játszott, mi meg csak lapitottunk Zolival, h. ki ne zökkentsük, mert nem mostanában ült ott annyit. Vagyis egyelőre marad a járóka is. Legalább van hol tárolni a játékokat és a vasalnivalót.
A garniturába belekenésre csak annyit tudok mondani, h. nem győzöm áldani egyik kolléganőmet, amikor Zalán nyomát törlöm a kanapéról. Ugyanis ez a kolléganő mondta 5 éve, h. ha jót akarok magamnak, akkor csak bőrt vegyek, mert azt összekenheti, irhatja stb. a gyerek és csak lemosom. Mennyire igaza lett.
Márkóval te sem émelyegetél. Vagy rosszul tudom. Na csak arra akarok kilyukadni, h. lyányka lesz ketteske. Az ugy jó? :D
Voltatok sétálni, mert ugy 11 körül már elállt.

Szép napot mindenkinek.
Tünde

KépKép
tuzal

Akkor a képek.

Kép

Kép

KépKép
tuzal

Szia Tünde!

Szuperek a képek!!! :D Nagyon helyes Zalán a Tigrissel. :D Tényleg, igazi nagyfiú már.
Mi is jól jártunk, hogy anno a textilbőr garnitúrába szerettem bele, de ha gyerkőcök ovisok lesznek át kell húzatni, nagyon megkopott. Ahoz túl szép és nagyon kényelmes, hogy eladjam és vegyek egy újat. Pedig nagyon vigyáztam rá, de hát a sok vendégeskedés meglátszik rajta.
Mi házunkban nincs több kisgyerek, esetleg unokák, de azok nincsenek ilyenkor itt. :( TEhát Manónak az én társaságommal kell megelégednie. :)
Ha fel kell megyünk ki egy kicsit levegőzni.

Szia

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Tyűűű, de kafa asztalkája és székei vannak Zalánnak :D Szuper nagyon! Tényleg nagy fiad van már Tünde, édes Tigrissel :D Botondnak Füles a favorit!
Akartam még a múltkor is kérdezni, csak el is felejtettem, hogy ezen a topicon láttam-e vkinél, hogy az ülőgarnitúrátok mellett az egy kis kanapé Zalusnak, Tünde? Ha igen, olyat hol lehet beszerezni? Még egy olyat is csípnék... :roll:
Ez is SO pulcsi, ami Zaluson van? Botinak vettem egy ilyet, csak világos kék (picit türkizes) barna csíkos :lol:

Jolka, mi már tegnap jól kitárgyaltuk ezt az émelygést, undorodást. Ezek alapján mindenki tutira mondta nekem a kiscsajt :wink: De simán lehet Nektek :lol:
Kínai szerint megnézted?
Nagyon rendi vagy, hogy bevártok a talival. Köszönjük! :D

Nusi, elküldenéd nekem is a jelszót légyszi az itt megadott email-emre? Köszönöm!
Én is a terhességem óta "foglalkozom" a homeopátiával, hasonló forrásokból. Most is elég jól, és viszonylag hamar sikerült kikúrálni magam. Picit még köhögök, de tegnap óta rengeteget javultam.

Tegnapi megnyugtatások köszönöm, jól estek, de igazán rémesen éreztem magam egész este :?

Most viszont megyek, mert Botond méltatlankodik, hogy miért nem indulunk még sétálni! :D

Anita
Kép
Kép
_anita_

Manónak szuper a vonalzós képe!

Anita
Kép
Kép
_anita_

Sziasztok!!!

Dórának mi is boldog névnapot kívánunk utólag!!! :oops:

Köszönjük a köszöntéseket!
Jolka! Igen, megkapta Dóra a tanuló kutyust! Nagyon szuper!! Tetszik neki! Már ma meg is gyomrozta! :lol: És mutatja az orrát! Persze ez még csak néha, de szerintem eddig ez a legjobb játéka!
Aztán kapott pancsimanókat tesóméktól! De inkább feláll a kádban! :cry:
MAjd teszek fel képeket! Okszi?

Anita! Szerintem mindenkinél volt már, hogy elfogyott a türelme! Sajnos nekem is! :oops: Ne marcangolt magad! PÉldául most nyüglődik és az apjánál van, így gyorsfuttában írok!
Küldöm priviben a számom! OKÉ?

Tünde! SZUPER az asztal a székekkel! NAgyon tetszik!

Bocsi többiek, hogy nem írtam! Puszi mindenkinek!
Ági

Kép
ágimanó1

Sziasztok!

Na, megkaptuk ma a 15 hós szurit. Nem mondom, hogy nem sírt, de nagyon ügyes volt. (vagy csak én vagyok elfogult :))
Most izgulhatok egy hétig, hogy mi lesz.

Anita! Ádám az asztal sarkát fejelte úgy le, hogy fogtam a kezét... Kicsit vérzett is. Akkor úgy érezem, hogy én vagyok a legrosszabb anya a világon.

Tünde! Én is sajnálom a lombikosokat. Szemétség. :(
Nagyon tetszik Zalus asztalkája és székei. Szupi! Zalus meg úgy néz ki a képen, mint egy kétéves nagyfiú!
Ezt még nem hallottam, hogy akkor jellemző a rosszullét, ha lány lesz a baba. Én Ádámmal három hónapig olyan voltam, mint aki folyamatosan másnapos. :lol: (bár akkor nem röhögtem rajta)

Anita! Örülök, hogy jobban vagy! :)

Jolka! Ádám is Vitacolant kap.

Nusi! Édi lehet Gergő, ahogy segít. :) Nekem is elküldenéd a jelszót? Jöhet priviben. Köszi!
Ahányszor mentünk tanácsadásra (mondjuk mindig csak a vége felé érünk oda :oops: ), mindig van egy-két beteg gyerek, akit már rendelési idő előtt odahoznak :? Nem is éretm, miért, úgyse hívják be addig, amíg tanácsadás van.

Na, most oda kell figyelnem egy kicsit, a vírusokról tanulunk. :lol:

Ádimama

Sziasztok!

Még mindig én! :lol: Teszek egy pár képet az újakból!
Szeretek rámolni! :lol:
Kép
Pancsimanókkal a kádban! :lol: Kép Kép Kép

Remélem nem gond! :oops:
Szép estét mindenkinek!
Ági
Kép
ágimanó1

Sziasztok!

Dóráknak utólag is boldog névnapot! nem tudtam én sem megnyitni az oldalt tegnap... :?

Ági!
Köszi, postaköltségen osztozunk... :D

Tünde!
Mi lemaradtunk a székekről, nem tudtunk átmenni Debibe, anyukám lebetegedett és nem volt aki vigyázzon a gyerkőcökre. Kettővel meg nehezebb elindulni, Tomi még nem is volt ilyen hosszú úton... :?

Anita!
Ismerem a lelkiismeretfurdalós részét a dolognak. Sajnos mostanság fáradtabb vagyok és kevesebb türelmem van Kristófhoz, de szerencsére apa kompenzál:)

Nusi!
Nálunk is csak egészséges gyereket lehet vinni tanácsadásra...

Jolka!
Mindig elfelejtek válaszolni a szárítógépes kérdésedre... :oops:
külön van, a mosógéptől független. Imádom, mert puhák a ruhák tőle, finom az illatuk. Ha a progi lejárása után kiszeded a ruhákat, akkor nem igazán gyűröttek, amúgy is sokmindent vasalnék...
Vitamin: mi a Forever-es aloés rágórablettát használjuk. Bejött :D
Farsang: mindjárt teszek képet, csak lekicsinyítem...

Találkoztam Csillával, üdvözöl mindenkit, csak most nincs netük... :(

Remélem nem hagytam ki senkit...
Ez viszont egy mai kép Tomiról. Olyan nehéz megnevettetni, folyton a gépet bámulta ráncolt homlokkal...
Kép

Szép napot:
Zsuzsi

Kép
Kép
zsuzsimano

:lol:
észre sem vettem, h ennyi ideig írtam ezt a hozzászólást...
Ági!
Tündéri Dóra!!

Annamari, Dóra!
az előbb elfelejtettem írni, h milyen jó képeket pakoltatok fel:) aranyosak a fiúk! Még jó, hogy Kristóf nem látta a kutyát, meg van veszve értük, mindig nyúzza az apját, h vegyen neki kiskutyát, majd ő összeszedi a kutyakakit és ad neki enni... :lol:

Zsuzsi

Kép
Kép
zsuzsimano

megint én....
farsang: Kép
Kép

Kép
Kép
zsuzsimano

Zsuzsi! Naggyon cukor Tomi! :) Ádámot újabban azért nem lehet fotózni, met ha meglátja a gépet, rohan, hogy elvegye tőlem. :D
Jó lehet a szárítógép, mi is gondolkodunk rajta. Bár nem tudom, hová raknám...
Akkor nincs mese, kell egy kutyus Kristófnak! ;)

Ádimama

Jajj, Kristóf is édi! Kis tűzoltóT :) Nagyon jó az a jelmez. :)

Ádimama

Örülök, h. nektek is tetszik az új szerzeményünk. Az meg különösen meglepett, és persze nagy szerencse, h. Zalán ennyire szeret ott feszíteni.
Két órát sétáltunk du., és milyen jó idő volt.

Dóra,
Amellett, h. nagyon aranyos Dóra (Dórika?) a képeken az utolsó képről meg az jutott eszembe, h. elküldhetnétek a FP cégnek, h. reklámoznátok őket.

Zsuzsi,
Az első képen tényleg Tomi van? Mert akkor hihetetlen nagy változáson ment át, már egyáltalán nem picibabás a pofija. A jelmezek meg nagyon szuperek. Honnan vannak?
Mióta szeditek ezt a rágótablettát és mit jelent, h. bejött, Kristóf szinte sosem beteg? Mi a bölcsikezdésre kellene, h. erősitsünk valamivel. Egyelőre semmit nem használunk.
Szerintem már hétvégén nem találtatok volna széket, asztalt a Coraban, mert péntek du. is már alig volt. Viszont te Tominak tudtál volna venni ruházatot, mert az ő korosztályának volt bőven választék.

JOlka,
Gondolom voltatok sétálni. Kár, h. viszonylag messze lakunk egymástól. A Széna és Búza tér között van egy fa játszótér, ha jobb lesz az idő nem jöttök el idáig? Ha más nem a 12-es háztól-házig vinne.
Textilbőrt még akkor kezdték el árusitani, amikor mi ezt a sarokülöt vettük és nem lehetett még tudni, h. idővel hogy birja a strapát, ezért vetettük el, de ezek szerint jól tettük.

SZáritógépet a házban akiknek van a spájzba tették be, de nekünk épp tegnap este volt az legutóbbi nagy sakkozásunk a mosogatógép miatt. Egyszerűen nincs hova tenni. Már a vizórás szekrényre is gondoltunk, szélesség ok is lenne, de a mélység nem valószinű.

KépKép
tuzal

Anita,
Erre gondoltál, mert nekünk ez van ott a háttérben. Két szivacsra varrtam huzatot ebből a focis nagyon puha polár anyagból, meg Jolkáék párnás falvédőjének v. háttámlájának (?) mintájára (amit a boribon figyeltem le) párnás háttámlát. Zalán nagyon szereti, van, h. egymáson van a két szivacs van, h. egymás mellett.
Pulóver Zara-s .... de nem szoktuk itthon tréninggel hordani, mint a képen :oops: (csak apának egyszerűbb volt csak a nadrágot lecserélni a gyereken). Férfiak .....

Kép

KépKép
tuzal

Jolka! Megpróbálom leírni, mi a különbség a két sapka között. A hajóskapitány az siltes, és van rajta horgony elöl, meg talán aranyzsinór is, a matrózoké meg csak sima, silt, és horgony nélkül, és hátul csüng két szalag. /Azt hiszem./
De most teljesen bezsongattál, ha megtalálod a sapit, akkor kölcsönkérhetjük? Pár éve, én is láttam ilyeneket, tele volt velük a tengerpart (jugóban) most meg persze sehol sem volt. Azt hiszem, az lesz az igazi kapitánysapka. (22-én lesz a farsang)

Kösz a thomasos linket, ezt a kiállítást már mutatták a minimaxon is, jó lenne elmenni, de kicsit messze van Bp. Persze, már voltunk ősszel egy napra, csak úgy, a várban, meg fogaskerekűzni, meg gyerekvasutazni, de eléggé fárasztó volt. (meg nem olcsó)
Egyébként nagyon ötletesek a kis mozdonyok, amit a gyerekek alkottak.

Zsuzsi, nagyon klassz a tűzoltó jelmez Kristófon, Tomi meg aranyos nagyon.
Érdekes, hogy pár éve, mikor Dorkának volt farsang, mi is beöltöztettük Bencust, igaz, mi bohócnak. Még nem tudott járni, de nagyon tetszett neki, hogy az összes gyerek vele foglalkozott.

Tünde! Mást is szoktál varrni? Csak úgy érdeklődöm...Nagyon ötletes az a kis kanapé. jól megcsináltad.

KépKép
simsi

ma egész nap jönni akartam , de enm sok időm volt. köszönöm mindenkinek a köszöntést!!!
Jajjj lányok holnap lesz a temetése a kislánynak. lehet illene elmennem, de képtelen vagyok rá!!! :cry: Az én lelkem azt nem bírná ki. csináltattam egy kicsi koszorút, csupa fehér virágból, azt a virágboltos kiviszi a temeetésre, másnak is kiszállítják ott falun belül. azt gondolom, h. itthon is lehet velük együttérezni. voltam kb. 2-3 éve 2 iszonyatosan megrázó temetésen(fiatalok) , akkor heteig azokkal a hangokkal keltem és feküdtem .Akkor megfogadtam csak nagyon szükséges temetésre megyek. ettől pedig tutira kikészülnék teljesen!! Így is nagyon megviselt, nem tudok nem gondolni rá! :cry: :cry:
BOCSÁNAT A HANGULATROMBOLÁSÉRT, de nem tudok szabadulni a gondolatoktól. épp ezért holnap lehet nem is jövök, mer t egész nap csak az lesz az eszemben, hogy azt a kilányt ott kell ahygni a hidegben egyedül!!!Ilyenkor sajnos megtorpan a hitem (szégyellem de így van), és nem tud vígaszt nyújtani a vallás sem!!!!(lehet h,. nem elég erős még bennem???!) Imádkozok értük, meg azért, hogy legalább holnap délben mosolyogjon a Nap, hisz egy kis lélek az angyalokhoz tér!!!

Kép
dora1980

ja, és gondoljatok Rájuk Ti is légyszi!!!hiszek benne hogy ennek ereje van!!!! :(
és még egy gondolat: amikor dühösek vagyunk jusson eszünkbe, hogy hálásnak kell lennünk a sorsnak, mert van a mienkől sokkal nagyobb gond, baj és tragédia is!!! :(
mégegyszer bocsii!!!

Kép
dora1980

Dóra!
Nem is tudom, hogy mit írjak...mit lehet ilyenkor írni... az az egy biztos szerintem, hogy a hitet nem szabad elveszteni... lehet, hogy morbid, de megy tovább az élet, neki ennyi volt megírva :cry: . Ha folyton arra gondolnánk, hogy a miénk is leveszhet, akkor begolyóznánk!! De azt meg nem lehet, fel kell nevelnünk a gyerkőceinket!! Úgyhogy fel a fejjel, tedd magad túl az egészen, Petizz nagyokat!!
(megjegyzem nekem is elszorult a torkom, 1-2 haláleset után én is rettegtem attól, hogy valakit elveszíthetek a szeretteim közül, de akkor a rettegés miatt nincs idő a jó dolgokra)

Kicsit vidámabb téma:
A tűzoltó jelmez, meg a másik is a barátnőm jelmezkölcsönzőjéből van. Tominak csak azért kaptunk kölcsön ilyen pici jelmezeket, hogy csináljunk már néhány képet egy katalógusba... de a tűzoltó jelmez szenzációs tényleg :) (selyem utcán van a kölcsönző- ez itt a reklám helye)

Tünde!
Amióta szedi Kristóf ezt a vitamint, egy kezemen meg tudom számolni, hányszor volt beteg... gyakorlatilag soha... nátha, köhögés, a közösségi betegségek voltak, de nem lázasodott be sose, dokihoz sem vittük, antibiotikumot nem is emlékszem mikor kapott utoljára... ha érdekel, priviben írok a vitaminról, mert nem akarom reklámozni :lol:

Annamari!
Ha elöltöltős mosógépe van az embernek,a kkor egymás tetejére is lehet tenni a mosógéppet a szárítóval . A barátainknak így van.

Szép estét:
Zsuzsi

Kép
Kép
zsuzsimano

Dóra!
Csak visszajöttem... ezen jár az agyam, amióta olvastam a hsz-odat... remélem nem voltam sem sértő, sem durva az előzőben, de egyszerűen nem lehet ép ésszel felfogni az ilyesmit, nem tudok napirendre térni...
csak egy kis lelket akartam beléd önteni :?
Zsuzsi

Kép
Kép
zsuzsimano

Sziasztok!

Nagyon aranyosak a képeken a gyerkőcök. Tomi sokkal nagyobbnak látszik a koránál, vagy csak nekem tűnik úgy mert Dávid kisebb...
Nagyon aranyos a Mikulás jelmezben.

Szörnyűek valóban ezek a történetek... Ilyenkor én is újra átgondolok dolgokat, pl. nem vagyok-e túl szigorú, ingerült néha az én gyermekeimmel.

A jelszót remélem, hogy mindenkinek átküldtem aki kérte. Egyébként azért van levédve az oldal, mert több könyv, mesék is vannak fent, amik szerzői joggal védettek és nem akarom, hogy valaki feljelentsen miatta.

A tanácsadásra Tiszaújvárosban is csak egészséges babát lehetett vinni, de hát mindig van egy-két olyan anyuka, aki ilyenkor is elhozza. Ott pl. bárányhimlőssel is találkoztam már...
Külön helyiségben volt ott a tanácsadás és a rendelés, itt viszont egyben van. Sajóörösön, ahová költözünk meg még rosszabb a helyzet, mert az felnőtt rendelés. A tanácsadás 11-12-ig van és utána van 12-től a rendelés. A sok öreg meg beül, mert ugye jobb dolga nincs. Hiába rimánkodik nekik az orvos.
Ez hátrány, de a doki sokkal szimpatikusabb, mint a korábbi volt. Az mindennel Miskolcra küldözgetett minket. Bemesélte nekem, hogy Gergő ételallergiás, azért nem hízik annyira (Jelenleg 12-12,5 körül lehet, novemberben volt utoljára mérve). Aztán kiderült, hogy semmi baja... Állandó vérvételek voltak emiatt. Sokszor stresszesen mentem vele a tanácsadásra, hogy a súlya jó legyen, ill. mit talál megint ki a doki. Többször nem adta be az oltásokat se, mert picit folyt az orra, stb. Úgyhogy azt az orvost meguntam.

Meg akartam már korábban is kérdezni, hogy a hasonló korú gyerekek hogy állnak a bilizéssel. Gergő 1 éves kora után, a nyáron nagyon szépen bilizgetett, igaz nem toltam állandóan a feneke alá. Aztán ahogy elköltöztünk abbahagyta, nem volt hajlandó belekakilni, csak utána a tiszta pelusba. Igaz, hogy a kicsi születésének közeledtével én se nagyon erőltettem, mert a szakirodalom azt javasolja, hogy lehetőleg ne ilyen időpontokban kezdjük el, újra a szoktatást. Most viszont megint belepisil, belekakil. Remélem, hogy maradni fog ez az állapot.

Tegnap délután mi is kimentünk sétálni, sőt a boltig elmentünk. Kb. fél óra volt gyalog Gergővel, ő is gyalog. Visszafelé már a babakocsira felállt, nagyon elfáradt.
Ma délelőtt is kimentünk. Amikor még kinéztem nem esett az eső, utána viszont zuhogott, úgyhogy feladtam Gergőre az esőkabátot és a gumicsizmát és így volt el a kertben. Dávid pedig aludt egy kicsit a babakocsiban. Megfigyeltem, hogyha kimegyünk délelőtt és délután is, akkor sokkal jobban alszik. Ha nincs séta általában unatkozik egymagában, hiába van itt ez a sok játék. Játszótárs kellene neki. Irigylem azokat, akiknek a közelében van hasonló korú baba, pl. a lépcsőházban vagy a szomszédban. Korábban amikor Tiszaújvárosban laktunk nekünk is volt ilyen szomszédunk és az nagyon jó volt. A gyerkőcök lefoglalják egymást. :)

Remélem, hogy a jövő héten tudunk találkozni.

Nusi

Kép
Kép
tolvethanna

ZSuzsi!! egyáltalán nem voltál sértő, és tulajdonképpen igazad van, de ez sajnos azokat a szülőket nem vígasztalja!!! :cry: még az ég is azt a kislányt siratja egész nap!!! peti elaludt, és most megint nem tudoko másra gondolni.. ui épp most van a temetés!!!!iszonyú!!!fel enm foghatom hogy leszenk képesek otthagyni a szülők egyedül azt a cseppséget!! :cry:
A fenébe, pedig megfogadtam, hogy ma nem jövök közétek ezzel a letargikus hangulattal, de nem bírok magamban lenni!!!!!!!!!!!!!!!!!
ezer bocs!!! :oops:

Kép
dora1980

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet: