Sziasztok!
Karmen: mi dokinénink elég szigorú, szerinte 3 éves korig nem szabad tejet adni (tejtermékek mehetnek 1 éves kor után). Szerintem ez betarthatatlan, és kissé túlzás. Marcsi babatejet iszik még mindig, este elalvás előtt 2 decit. És még ebből se a szimpla 3-asat, hanem Milumil HA2-t, fel lehet írni 3 éves korukig, legalábbis egyelőre… A babatej megnevezés tápszert takar (vízben feloldott por), csak így szebben hangzik.

Én úgy tervezem, hogy jövő év elején elkezdünk fokozatosan átállni a tejre, nehogy az oviban ne ugya meg. Mondjuk én se ittam meg…
Szopi-elalvás: Dóri másik véglet, ő egyáltalán nem alszik el cicin 2 hetes kora óta, akkor se, ha már nagyon fáradt.
zsuzsu: sajnálom, és csak csatakozni tudok az eddigi tanácsokhoz, okosabbat nem tudok én se. Már miért ne lenne tesója Ábelnek?! Dóri is harmadszorra jött össze (bár én elsőre is biztos voltam benne, hogy terhes vagyok, késett is egy hetet, pedig szülés után nagyon pontos lett, tünetek is voltak, aztán mégis megjött; 2. hónapban semmi tünet, aztán lett bőven, ahogy lett Dóri…)
sznanna: én úgy tudom, ha szívhang rendben, és naponta legalább 1x mozdul, addig nincs baj. A fájdalom meg normális, sajna…
jégvirág: drukkolok, hogy semmi baj ne legyen! ++++
gira: nagyon szép az Agyagos utcai ovi, nekem csak az a bajom vele, hogy tőlünk kicsit messze van.
tita: szerintem a nestlé meg hipp barackosban nincs hozzáadott cukor. A rizsliszt miért baj? Milupa Frutapura?
timika: miért nem tetszett a táncház?
szerika: lófara, Digitális fényírda, van bögre, egérpad meg miegymás
szszkinga: Marcsi 1-2 hónapja ugrál, de LEugrani valahonnan páros lábbal most kezdett.
Suttogás: Marcsi is suttog, pl. ha etetem Dórit, és ő ott játszik, és éppen nem felejti el, hogy ilyenkor csenben kell lenni.
Korkérdés: én is alkalmatlan lettem volna anyának a húszas éveimben, vagy legalábbis sokkal kevésbé alkalmas.

De hiába is szerettem volna korábban, ha apa csak 30évesen jött össze!!!

Marcsi véletlen volt, de nem sokkal későbbre terveztük, Dóri meg kis korkülönbséggel terveződött, annyi kikötéssel, hogy ne legyek télen nagypocakos. A 3. nincs kizárva, csak ilyen kis korkülönbséggel nem merem bevállalni, 3 év múlva meg már 37 leszek… Valahol irigylem gira-t azért, amit magáról írt, de nem lehet mindenki ilyen. De minden tiszteletem azé, aki ilyen! Persze a számokat én se értem, és nekem is jöhetne a gyorstalpaló, beíratkoznék hefe mellé, aztán eladjuk a módszert és részesedést kaptok, jó?
A gyerekek fiatalon tartanak, ez biztos! A türelem összefüggése az évekkel pedig szerintem inkább abban van, hogy aki idősebb, több mindent ráhagy a gyerekekre, nem?
Az
anyagiak kérdésében mindenkinek van igazsága. Gondolkodtam ezen, amikor ma hintáztattam Marcsit, és eszembe jutott, hogy ha kérne tőlünk valamit, és nem vennénk meg, merthogy nincs rá pénzünk, és utána pl. meglátná egy másik gyerkőcnél a játszótéren, ahogy azt nézné, aztán meg rám, hát én tuti elbőgném magam. (És itt én sem toronyórára gondolok láncostul, meg hogy mindent, amit csak kiejt a száján!)
A turis ruhákról meg annyit, hogy én akkor is venném őket, meg a teszveszes ruhákat, ha 3x ennyi jutna ruhára, mint most, mert jók (sokszor jobbak, mint az új itt-ott), nagy a választék, jó annak is, akitől megveszem a neten, és nem ettem meszet, hogy drága pénzért vegyek meg BÁRMIT, amit olcsóbban is lehet! Inkább játékokat veszek a különbözeten! Na meg új se kell mindenből, legyen az cipő vagy babakocsi. A fogkeféből, abból új kell!