A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szabolcs megyei anyukákkal ismerkednék

Sziasztok,

Jolka,
Babakocsi nálunk szóba se jöhet. Nem miattam. Zoli ebben hajthatatlan, hiába mondom neki, h. attól mert egy babát a kezébe vesz még nem fogjuk 'elrontani'. :o Ez van, pedig nem tőletek hallom először, h. babakocsit vesznek kisfiúnak. Viszont az a bevásárlókocsi nagyon érdekelne, h. hol kapható. Talán Anita emlitette. A DM-ben az gyerektilitoli a sláger, ha bemegyünk, eddig még simán ki tudtunk jönni, de lassan üvöltés lehet ebből is.

Petra,
Te is visszamész dolgozni? És bölcsibe adod te is Bencét? Vagy ti családilag meg tudjátok oldani?

Annamari,
Anita szerintem is a te hajadra célzott. Az egyik képen te is feltünsz, ahol olvastok. De nem is biztos, h. te vagy, na pénteken erre is fény kiderül. :D
Amugy Zalán haját én szoktam vágni, mert teljesen pánk fomára nő, vagyis a feje tetején sokkal jobban nő, mint oldalt, hátul meg kis göndör, amit a nagyszülök nem engednek levágni, de épp tegnap apától engedélyt kaptam az NDK-focistás séró megszüntetésére.
A vizilóba elfelejtettk bolygókerekt tenni? :lol: Szerintem tök béna dolog, h. erre a tervező nem gondolt, h. kisgyerekek használják és nekik ez lehet probléma. A FP pedig épp azért szeretem, mert még nem csalodtunk bennük.
Bébitaxi nálunk nem annyira menő, talán a kismotor az lesz, de egyelőre arra is kitalálta a neki nem túl fárasztó üzemmódot. A lábát felrakja és én toljam, de gyorsan ám, mert reklamál, ha lassitok.
Nagyon jók a képek és a te kisfiad is látszik, h. már kitesz a magáért (szilvalekvárevés). Nagyon aranyos.

Szép napot mindenkinek.
Tünde

KépKép
tuzal

Hello lányok!

Hűű, már nem is emlékszem, mikor jártam itt utoljára. Nem is bírtalak benneteket végigolvasni, csak átfutottam. A képeket azért megnéztem: csak nőttök és nőttök, tiszta cukor mind az összes...

A találkozót nyugodtan tartsátok meg nélkülem, ha mindenkinek a délelőtt jó. nem igazodhattok öten-hatan hozzám. Egyenlőre pedig nincs szünet, úgyhogy nyugodtan, nem haragszom meg.
Mindenképpen elviszem viszont Flórát játszóházba, mert még nem voltunk egyikben sem.

Min jól vagyunk, az ünnepek szeretetben, békességben teltek. Imádom ezt az időszakot, most is nagyon bejött.
Flóra annyira cukor volt, mindig csak könnybe lábad a szemem, ha felidézem az eseményeket. A leggyönyörűbb az volt a dolgoban, hogy itthon megjegyezte, melyik csomag kié és azokat átadta puszival, ahogy kell, megvárta, míg mindneki megnézte és csak utána ült le a saját ajándékaihoz. Hihetetlen, mennyire nem önző és hogy mennyit tanulhat a gyerektől minden felnőtt!!

Azóta újra bölcsi, de eléggé elszokott tőle, úgyhogy már volt sírás. Mondjuk nem reggel, hanem délután, mikor már nagyon várt bennünket. Úgy sajnáltam, olyan kis árva volt!
Ja, a b.himlő nem viselte meg és őszintén nagyon örülök, hogy túl vagyunk rajta. És nem bántam meg, hogy nem oltottam be. Szinte nem is kaparózott, lázas sem volt. Kedve sem változott.
Már egy nagy dumaláda, de még nem érthető minden. Mondjuk én mindig azon csodálkozom, hogy hogy nem értik az emberek, hiszen nekem minden érthető... :D Persze, ha meglepődik, megilletődik, akkor percekig nem mond egy szót sem. De annyira édes, ahogy mindent kérdez: emi? emi? (ez mi?) És utána utánoz, a csúnyákat is: a szar az már megy. Sajnos. :( :oops:
Zenebölcsibe nem fogunk tudni járni, pedig jó lett volna. Csak így, hogy elköltöztünk túl messze van babakocsival. Apa meg nem tud elhozni, mert akkor edzésre megy, és autóval ráadásul.
A karácsonyi ajándékok között rengeteg ismerős játékot véltem felfedezni a Flóráéi közül, nekünk ezek mind beváltak (Kockafaló, Sütifaló, kalapálós), nektek?

Munka oké, már érettségi ezerrel, meg mindjárt félév.
ja, és üzenem a munkába visszamenőknek, nem fogjátok megbánni. Szerintem. Meg kell találni az aranyközéputat és utána olyan kiegyensúlyozott leszel. Én úgy élvezem!!

Házépítésre minden készen áll, már csak néhány hivatalos papír és kezdhetjük. Ha jön a jóidő, persze.
Petra! Milyen ott kint? Megszoktátok már? Úttakarítás?

Puszi mindnekinek: Cs.

Kép
nycsilla

Sziasztok!

Akkor ezek szerint péntek 11 vasutas?
Ez remek! Ott leszünk!

Egy téma: Az ünnepek alatt itthon volt a férjem és rengeteg segítséget kaptam tőle a kicsivel és a háztartással kapcsolatban! Nagyon jól esett egy kis pihenés! Azonban ha egyedűl voltam Dopmival, mintha nem is ő lett volna! Hisztizett , nyávogott és mindig olyatt csinált, amit nem lett volna szabad! Már féltem előre a mai naptól! Nem tudom valaki szokta e nézni a ZONE CLUB-on a VÁSOTT KÖLYKÖK c. műsort! Arról szól, hogy néhány kisgyerekes családot bezárnak egy közös házba egy gyermek pszihológussal (asszem így írják)! Ezek a gyerekek elég elevenek, sőt mondhatni rosszak, és különféle nevelési segítséget nyújt nekik a dokinő! Be kell zárni őket a szobába...stb. Nem igazán tudom eldönteni mennyire hasznos, vagy jó ez a mód!!! Szerintetek? Egy részt nézzetek meg szeríntem, mert azért van benne jó tanács, de van ami szerintem elég drasztikus (hétfő-kedd-szerda: 16:00)!

Szép napot!

Timi
KépKép
Kép
battatimi

:lol: Okéoké, csak már annyira a gyerek körül jár az agyam, hogy félreolvastam. :D
Amúgy már egy ideje ilyen a hajam, és ezzel a frizkóval elég gyakran, 5-6 hetente kell járnom fodrászhoz. Legutóbb karácsony előtt voltam.

Tünde! Ezen már agyaltam, hogy mennyire fogja majd hagyni Ádám, hogy vágjam a haját. Olyan kis izgága, félek, hogy még a géppel is belevágnék a fülébe. :lol: Zalán jól viseli? A focistaséró egyébként újra divat, nem? :D Cuki lehet a kismotorral. Már nekünk is van egy, de még nem próbáltuk. Egyébként félek is az ilyesmitől, mert nálunk a konyhába egy lépcsőfokot le kell menni , és izgulok, hogy kismotorral (vagy akár a vízilóval) lezúg...

Csilla! Jó rólatok olvasni. Flóra már milyen nagylány lehet! Kár, hogy nem tudtok jönni a talira.

Zsuzsi! Nekem kellene C., csak most nem tudom, hogy 1 v. 2 levéllel, mert már nincs valami sok tejcsi :roll: Legyen kettő, biztos ami biztos. Akkor pénteken vinném is az árát.

Sziasztok!

Ádimama

Sziasztok!

Timi!
Én szoktam nézni a vásott kölyköket, meg úgy általában a zone clubot. Manó is szereti nézni, hisz tele van gyerekkel. :) Szobába zárás: Nálunk ezt nem lehet, mert nem lehet zárni a szobákat. :)Harmonika van fent. :) Én nem zárnám be a szobába. Ebben a műsorban, legtöbbször a szülőkkel van gond, érdekes, hogy 1 hét alatt, hogy meg tud változni egy-egy család.
Én örültem, hogy Zolkó visszament dolgozni. :) Én ilyenkor többet dolgozom, Manó napirendje felborul, két fiút kell kiszolgálni... :) Az lenne jó, ha mindent magától csinálna meg, és nem kérne kérni rá, mert a válasz általában, majd...:D

Annamari! Én sem mertem még géppel rámeni Manó hajára, féltem, hogy megijed tőle. Viszont már ollóval jó párszor megnyírtam. Én oda állítom a kád mellé, adok a kezébe egy tiltott dolgot. Pl. Nálunk egy másik olló vált be. Míg ezt babrálja, le is nyírom.

Tünde!
Dm. :D :lol: :lol: Ha már a Dm előtt vagyunk, de nem is mennénk be, Manó már rohan befelé. :) Persze, hogy a gyerekkocsihoz. Hiszti a vége. Pénteken mikor találkoztunk, akkor is onnan kellett kirángatni. De majdnem minden gyereknél így van. A régi nagy sparba a pénztárnál van pár kicsi bevásárló, tuti, hogy fizetésnél veszi észre Manó. Ilyenkor menni kell vele pár tiszteletkört. :)

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Most csak két szóra ...

Tünde, minibevásárlókocsi Gulliverből van. Van benne ajándék gyanánt pár nagyméretű építőkocka is. Ára olyan 2000 valamennyi volt. Ilyen:

Kép Kép

Csilla, jó, hogy írtál! Mindenképp kell majd egy tali, amin ott vagytok! Még akár lehet vmikor egy játszóházas :wink:

Annamari, igen, a Te hajadra gondoltam :) Ádinak látom,hogy szépen nő :wink:

Anita
Kép
Kép
_anita_

Sziasztok!

Köszi csajok, aranyosak vagytok! Én is meg szeretnék már ismerni mindenkit személyesen!

Zsuzsi! Köszi a levelet. A péntek még mindig kérdéses. Majd úgyis jelzem.

Tünde! A Spárban tényleg az 50%-os vásáron voltunk, és ott vettünk egy pár dolgot. Elképesztő hány embernél volt telepakolva a kosár.
Nekünk még nincs olyan sok játék. Egy kis babyloco-t , egy sátrat, 1 Carcassonne kiegészítőt vettünk.

Anita! Nagyon ügyes Boti! A Sütifalót kérdezted a múltkor! Igen, tetszik Dórának! Kutyust is kértünk karácsonyra, de már nem lehetett kapni!

Ildi! Anno én is fejtettem rejtvényt, aztán net. A Carcassonne olyan 1 óra. www.gemklub.hu.
Nekünk az alap van meg+ a gróf+ a folyó+ a sárkányos. Ezeket már lehet variálni, jó kis stratégiai játék. A neten tényleg furin van leírva egy- két szabály, de a dobozban érthető.
Bár a németben vásároltat apa olvasta, és adta tovább az infót. Csak ajánlani tudom.
Ti jöttök a talira?

Annamari! Nagyon édes Ádám!

Teszek én is néhány képet!
Üdv: Ági
Kép Kép Kép Kép Kép
ágimanó1

Azt elfelejtettem mondani, hogy Cerazette nekem is van, ha valakit érdekel. Már egy ideje kérdezni akartam, csak mindig kiment a fejemből.
ágimanó1

Annamari!
Viszem akkor pénteken :)
zsuzsi
zsuzsimano

Sziasztok

Péntek 11 órakor Tali a Vasutasba. De nem a klubhelyiségben lesz, hanem a nagyterembe, itt volt hely. Edina mondta, hogy áthozzák ide a szőnyeget. Ingyenes lesz.
Főépületben van a nagyterem, ki is van írva.

Ági!
Ti is sokat nőtettek. Nagyon aranyosak vagytok a képen. :)

Szép napot mindenkinek!

Ja, holnap jön valaki a z.bölcsibe?

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Sziasztok,

Jolka,
Köszi, h. elintézted a termet. Remélem tényleg sokan ott tudunk lenni. Épp az előbb néztem időjárást, ezt találtam: Pénteken és hétfőn:, hajnalban az ország északkeleti felén jelentős esőre, a hegyekben havasesőre, napközben erős szélre van kilátás. És hétfőtől -előreláthatóan- gyengülni kezd a meleg.
Remélem se az eső, se a szél nem jön be, mert a kettő nekünk keresztülhúzhatja a számitásainkat. Bár lehetőségek között ott a taxi is. Majd meglátjuk.
Már annyiszor akartam én is irni a Vásott kölyköket. Szerintem már minden rész láttam legalább egyszer, ezek a részek is voltak már korábban is, de annyira hasznos ötletekkel van tele, h. nézem újra. Bár én nagy Zone Club néző vagyok. Nagyon szeretem ezen kivül a lakásátalakítós, a párkeresős és mindenféle emberátalakítós(?) műsoraikat. Egyszer az én garderobe-omat is kipakolhatná v.ki, helyette meg újakat vennénk, több napos shoppingolással és utána megspékelve egy teljes generállal. :lol:
Spar-os pontokat ugye még nem dobtad ki? Tiszta hülye vagyok, hónapokig el se kértem, erre most jövök rá, h. nekem nagyon kell az a tejforraló. Ha van akinek lapul a pénztárcájában és nem használja fel, légyszi ne dobja ki!

Anita,
Nagyon tuti a bev. kocsi. Remélem lesz még belőle.

Annamari,
A hajvágáshoz én Jolkától kaptam meg a végső lökést. Én is a tompavégű ollót, amit egyébként sose kap meg Zalán ilyenkor a odaadom és az annyira lefoglalja, h. sima ügy a hajvágás.

Csilla,
Ilyeneket irjál máskor is, h. nem fogjuk megbánni a munkábaállást stb. Most még furcsa belegondolni, h. sose lesz időm semmire, legfőképp a gyerekkel töltött idő lesz sokkal kevesebb. Még belegondolni is furcsa, h. nem fogom tudni mikor, mennyit aludt, evett , játszott .... Mert nyilván a gondozónöktől nem várhatom el, h. ők erről nap, mint nap beszámoljanak. Ja és asszem én sosem fogok tudni érte menni (szar a munkaidőm), ha meg apa sem tud, akkor jön anyósom a képbe, ha ő sem, akkor jön v.ki érte Debiből. Szép lesz. Bár Anyukám is hozott néha haza a bölcsibe felejtett gyereket, de azért jó lenne, ha velünk ilyen nem történne.

Ági,
Az egyik képen már Dóra puszit oszt? Ne már! Zalántól én még nem kaptam sose. :( Rágcsálni, nyalogatni szokott szeretetből, de egyelőre ennyi.
Nagyon szép és ahogy elnézem már holnap ő is tölti a 8 hót.

Szép napot mindenkinek.
Tünde

KépKép
tuzal

Szia Tünde!

Szívesen foglaltam le a termet, végre dumcsizhatunk egy nagyot mindenkivel. Meg vannak még a pontok, viszont már nem lehet edényt kapni. Tegnap is mentünk a spárba, és nem volt. Ugyan most a kicisbe mentünk, de tök üres volt. A régi nagyba, pedig pénteken már pár kicsi serpenyő volt. Remélem lesz még. Nekem is nagyon kéne az a tejforraló. :)
Ja viszem a pontokat pénteken.
Nekem is nagyon tetszenek ezek, az átváltoztatós műsorok. Nagyon sokan nézzik, ma az egyik anyuka is erről beszélt a klubba.

Előre szólok, Manó mostanábban minden gyereket nagyon szeret, megy az ölelkezés, és a puszi. Tehát, nem birkozni akar, csak sokszor borulás a vége. :wink: Ugye Tünde? Ja, kézfogás a köszönési forma nála, szerintem értetlenül nézi majd, hogy miért nem akarnak kezetfogni vele a kicsik. :D

Sziasztok

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Sziasztok!

De jó lesz pénteken! Kíváncsi vagyok, mit fognak kezdeni egymással a manók! :)

Zsuzsi! Elöre is köszi! :)

Jolka, Tünde! Akkor ha majd vágni fogom Ádám haját, én is kipróbálom az ollós trükköt. :)

Anita! Nagyon szupi az a kis bevásárlókocsi. És Boti milyen ügyesen tologatja! Mintha tegnap lett volna, hogy írtad, hogy megszületett, most meg már jön-megy! :)

Ági! Köszi a dícséretet! Dóra is már 8 hónapos! Hihetetlen. Nagyon édes!

Jó éjt mindenkinek!

Ádimama

Sziasztok!

Akkor péntek, 11 óra Vasutas. Lehet picit késünk, mert Botond így fél 10 magasságában alszik egyet, ami jót is tesz neki, hogy bírja utána a nagyok kiképzését :D

Jolka, nagyon köszönjük, hogy elintézted!

Annamari, jajjjj, ne is mondd! Teljesen meghat, hogy már ilyen nagyfiú. Reggel tusolás közben épp az volt eszemben, mikor írtam nektek, miért tüntem el picikét, Tünde meg írta, hogy ő más sejtette, hogy megszületett :)
Most pedig tej-és tojásmentes tortarecepteket keresek, hiszen egy hónap, és egy éves a fiam!

Anita
Kép
Kép
_anita_

Sziasztok,

Ma se sokat voltunk itthon. Reggel alig vártam, h. a kisfiam felébredjen, majdnem sikerült a rekordját beállitani, de csak 14 és 1/4 ora lett a vége. SZóval este 8-tól, negyed 11-ig nyomta. Hogy fog ő igy bölcsibe járni, na meg én munkába? Lementünk és fél óra hintázás után is csak sirva tudtam a hintától eltávolítani, aztán meg próbáltam rávenni az önálló motorozásra. Azt azért birom, h. amig neki nem volt, a szomszéd kislány motorjáért mindig ment a rinya és azon ügyesen ment. Csak enni meg aludni jöttünk fel. Azért ezt se hittem volna, h. januárban ilyen jó idő lesz.

Jolka,
Este felhivtam a Spar-t és a nő azt mondta mindenki kap edényt, aki összegyűjötte a pontokat. Magától kérte a nevem és a tel.számom, mert hivnak, ha itt a kért edény. Rendesek.
Amugy a vizsgáddal mi van?

Anita,
És a tiéddel?

Már annyiszor akartam kérdezni tőletek, h. használtok-e párásítot ahol a gyerek alszik. Akinek van milyen tipus? Elégedett-e vele? Ultrahangos, ionizálós ill. hideg és meleg párát is fúj? Már azt kideritettem, h. mit jelent az uh és az ionizálás, na meg mire jó a hideg és mire a meleg pára, de tényleg csak egy újabb lomot vennénk v. tényleg olyan jó, mint a leirásokban? Ráadásul gondolom ez esetben is az olcsó a drága. Mivel nem szeretnék egy év múlva újat venni, gondolom a drágábbak között érdemes nézelődni. Nekünk eddig fel sem merült, de amióta beszigetelték a házat nemcsak sokkal melegebb, de szárazabb is a levegő.
Amugy alig van vége a karácsonyi kiadásoknak, máris itt van ez és a digit. fényképezőnk is végleg bedta a kulcsot. Szerintem Zalán keze van a dologban A szerelő szerint olcsóbb újat venni, mint megcsináltatni. Amúgy ő azt mondta nem biztos, h. a gyerek v. bárki tönretette, mert ezeket csak pár évre gyártják. Az egyes tipusok kidolgázásánál jópáran azon is dolgoznak, h. ne birják sokáig és vegyék az emberek az újabb gépeket. Azt mondja rendszeresen találkozik olyanokkal akik elteszik és köv. alkalommal már nem működik. Szuper.

Jó éjt mindenkinek.

KépKép
tuzal

Sziasztok!

Tünde!
De jó már neked, hogy Zalán ilyen sokáig alszik. Reggel, akkor Te megválthatod a világot. Nekem tegnap is 11 után aludt el Manó és 9-kor kelt. Ez is jó, de én sem tudok hamarabb kelni, olyan vagyok, mint akit leütöttek. Vagy már nagyon megszoktam ezt a nagy kényelmet.
Vizsga? Eltoltam. :) Vagy én csinálom rosszul, vagy csak világ lustája vagyok. Hétvégét anyosómék töltöttük. Ott képtelenség tanulni, vagy főzök, vagy Manó szaladgál körülöttem. Nem lehetett félrevonulni, minden szoba foglalt volt. :) Hétköznap, ha manó alszik, akkor tanulok. De az max. másfélóra. Éjszakai tanulás nem jön be, mert akkor azért kínlódok, hogy ébren maradjak. Tegnap megbeszéltük Zolkóval, hogy délutánként ő vigyázz Manóra. Így hátha sikerül felkészülni.
Párátlanító és párásító együtt? :) Vagy az elsőt már nem kell használni a szigetelés miatt? Nekünk van párásító, hideg párát fúj. Anno a spárba vettük, noname. Nekünk nem jött be. Mostanában, ha meghűlünk, akkor pár csepp borsmentát teszek egy mécsesre és alágyújtok. Utána egyből jobb a levegő, csak nem lehet túlzásba vinni az olajt, mert tömény is lehet.

Anita!
A nagyik is befogják tartani, hogy olyan tortát vigyenek amiben nincs tojás? CSinálj gyümölcs tortát. Piskóta nélkül. Lehet, hogy marhaság amit írok, de pl. egy kuglóf formába tegyél zselatint és sok-sok gyümit. Ha megdermed biztos jól nézne ki. Nálunk hagyományos torták voltak. De csak megnyalta manó. nem evett belőle, mert nem kért. Most sem eszi a sütiket. Legfeljebb a kelt tésztákat.

Mentem, kihasználjuk mi is ezt a jó időt, megyünk biciklizni. :)
Sziasztok

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Sziasztok!

Szuper idő van. :)

Ági!
Kerestelek, de ki van kapcsolva a telcsid, vagy meg változott a számod?
Arra mentünk volna biciklivel, ha felvetted volna. Így a legelső fa játszinál kötöttünk ki.

Szép napot mindenkinek.

Sziasztok

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Sziasztok,

Az idő tényleg nagyon szuper. Semmi kedvem nem volt feljönni, de Zalánt már nem szeretam a babakocsiban hagyni aludni. Na meg nyakig homokos volt.

Jolka,
Totál száraz a lakás levegője. Reggelente érezzük, h. ki van nagyon száradva a torkunk. Karácsony körül meg Zalánra száraz köhögés jött többször is, de csak itthon, sehol máshol. Azóta bújom a témát. És ugy látom sok szempont van itt is. Egyebek mellett, h. nem legyen olyan hangos , mint egy traktor.
A világot nem reggelente váltom meg, mert legtöbbször egyszerre kelünk fel, de esténként tényleg nagyon élvezem a szabadságot. :lol:
Amugy meg lehet hülyének néztek, de már megfordult a fejemben, h. a gyerekem esetleg később fog megtanulni beszélni stb., ha többet alszik, mint kellene. Ugye a járást sem kapkodta el. Nem lehet abban v.mi, ha ő csak 8 órát bír ébren lenni, mig a vele egykorúak 10-11-et is akár, akkor lemaradhat dolgokról?
Bicikliztetek? De irigyellek. Én régen (napra pontosan a két csikig) sokat bicajoztam. Még télen is.

Anita,
Miért kell tej és tojásmentesnek lenni a tortának? Elővigyázatosságból?

Szép napot mindenkinek.
Remélem holnap tényleg dumcsizunk egy jót.
Tünde

KépKép
tuzal

Sziasztok!

Tünde! Nem semmi, hogy Zalus mennyit bír aludni! :shock:
Szerintem amúgy semmiről nem marad le az alvás miatt, hiszen amikor ébren van, sokat foglalkozol vele. Lehet, hogy van olyan gyerek, aki sokkal kevesebbet alszik, de a szülei nem törődnek vele, hanem pl. lerakják a tv elé vagy ilyesmi. Na egy ilyen gyerekről inkább el bírom képzelni, hogy lassan fejlődik. Azért Ti jártok zenebölcsibe, sokat sétáltok, játszotok, szóval hasznosan töltitek az ébrenlétet, úgyhogy az a véleményem, hogy ne aggódj! :wink: Lehet pont azért alszik annyit, mert álmában sokmindent kell feldolgoznia. Nem?
Párásítónk van, de nem használjuk, pedig valószínüleg kellene, mert nekem is teljesen ki van száradva az orrnyálkahártyám.

Jolka! Én is emiatt izgulok, hogy hogy fogok tanulni Ádám mellett, de biztos megoldjuk valahogy. Szerencsére a párom nagyon segítőkész. :)

Anita! Találtál receptet? Én is azt terveztem, hogy ilyen tortát sütök Ádinak a szülinapjára, de végül csokitorta lett belőle. :) Ő nem is igazán evett, csak belenyomta a kis kezét, és onnan nyalogatta. :D Úgy gondoltam, hogy legalább a születésnapján ennyit megengedhetek. Azóta se kapott ilyesmit, de szerintem nem is hiányzik neki.

Képzeljétek, Ádám imádja a banánt, szinte minden nap eszik egyet, de most mondta a doktornőnk, hogy max. egy negyedet ehet naponta, mert nagyon sok a cukortartalma, plusz nem is tudhatjuk, mi minden került rá, amíg ideért (érést elősegítő vegyszer stb.). Úgyhogy sajna le kell szoktatnom róla. Remélem nem lesz gond belőle. Pedig olyan édesen tudja kérni. :D (banyá, banyá) :D

Akkor holnap! :) Sziasztok!

Ádimama

Petra! Dóra! Manómuzsika? Már nem akartok járni?

Ádimama

Sziasztok!

Sajnos nem tudunk holnap menni a találkára, mert Bence még mindig nem gyógyult meg teljesen. Ma voltunk vissza a dokihoz, mert elfogyott a gyógyszer, írt fel másfajtát. Tegnap hajnalban láza is volt. Nagyon sajnálom, mert már nagyon vártam a talit, de így kihagyjuk :(

Tünde!
Nekem lehet, hogy van spár pontom, majd megnézem, remélem, nem szórtam el.
Nekünk van hidegpárásító, de új házban nem kell, még akkor vettünk, amikor itt laktunk Anyáéknál. A miénk sem volt túl drága a Dózsa Gy. utcán vettem a Vitalitás gyógyászati segédeszköz boltban. Jó sokat alszik Zalán, de én sem hiszem, hogy bármiről is lemaradna, ha az ébrenlét aktívan telik.
Bence is osztja a puszikat, nagyon édes. Ha pedig meg akar viccelni, nyalakodik.
Legújabb szava: cicababa:-)

Annamari!
Akarunk járni, csak hol Bence beteg, hol autóm nincs, így eddig nem nagyon mentem utána. Szereti Ádám?

Petra

Kép
ppetra

Sziasztok!

Jolka! SAjnálom, hogy nem taliztunk! Mi a környéken sétáltunk! Rengetegen voltak a játszón! Mi is majdnem 2 órát mászkáltunk, Dóra aludt egy nagyot! Küldöm priviben a számot.

Tünde! Én is irigykedem az alvás miatt. Iszonyat éjszakánk volt!!! :cry: Láttalak benneteket! A piros háznál a zebrán toltad Zalánt egy barátnőddel+ baba. Mi épp kocsival kanyarodtunk, de biztos nem figyelted a kocsit.

Szerintetek 8 hónaposan milyen kajcsival újíthatok be Dóránál?

Szép estét!
Ági

Kép
ágimanó1

Sziasztok!

Azt hiszem én értem haza először a babataliról, tehát én számolhatok be elsőnek az élményekről!
Nagyon örültem, hogy végre eljutottunk, és sikerűlt taliznom veletek meg a babókákkal! Mind egytől egyig egy csodás baba! Észrevettem, hogy milyen kevés lány született mostanában, hiszen köztünk is csak Dóra volt! Na de neki annál több fiú jutott! Biztosan élvezte!
Olyan jó volt látni, ahogy Domi ismerkedik a helyzettel, meg a többi babával!!

Jolka: Úgy vettem észre, neked elég energia kell ahhoz, hogy a Manóét lekösd! De legalább nem unatkoztok! Előfordul, hogy manó elvonul és egyedűl játszik? Mondjuk nálunk Domi otthon két percre sem áll meg!!!

Tünde: Zalán igazi kis édes pofa, benne is van energia bőven! Gyönyörű kis fiú! Már hozzá van szokva a társasághoz! Nem ijedt meg semmitől!

Annamari: Ahogyan azt a találkozón is beszéltük Ádám nagyon megfontolt gyerek! Örülhetsz, hogy nem esik nagyokat! Én mindig rettegek, mikor töri össze magát Domi!

Ági: Dóra is gyönyörű baba, elég nyugodtan viselte a talit! Az egy szem lányként jol birta a kiképzést! Tünemény! Igazi kis lány!!!!

Zsuzsi: Nagyon gyönyörű babád van! És Tomika egy angyal volt végig, nem volt egy hangja sem! Ha én olyan kicsi lennék nem bírnám ezt a nyüzsgést! Ha rá gondolok, mindig Domi jut eszembe! Már nem is emlékszem, mikor volt ilyen kicsi!!
Anita: Vasárnap talizunk! Majd csörgök! Botit meg puszild meg helyettem is!
Örülök nektek, meg a babáknak!

Szép napot!

Timi
KépKép
Kép
battatimi

Sziasztok!
:lol: én lettem a második :lol:
Nekem igazi feltöltődés volt ez a tali, olyan hamar elrepült az a két óra! Csinálhatnánk máskor is ilyet!

Jolka!
Köszi, hogy leszervezted :) Márk, mint rangidős házigazda jól elgardírozta a kicsiket :D

Timi!
Aranyos, hogy mindenkihez van egy-két szavad :) Dominik is jól viselte, sőt, meglepő volt, hogy minden gyerek jól viselte, nem volt sírás-rívás, cirkuszolás :)

No meg az is tetszett, hogy mindenki természetesen viselkedett, olyan volt, mintha már mióta ismernénk egymást!
Legközelebb hátha ráérnének a többiek is, jó lenne velük is megismerkedni!!

Petra!
Jobban vagytok?
Szép napot:
Zsuzsi
zsuzsimano

Sziasztok!

Én vagyok a harmadik:)

Köszönöm szépen mindenkinek ezt a szép délelőttöt!
Nagyon jól éreztük magunkat. A babák és anyukájuk is csodásak voltak. :)

Zsuzsi!
Jövő héten megbeszélem a klubba, hogy lehetne rendszeres járnunk, pl. havonta 1x, ahogy javasoltad. :)

Timi!
Manó elég jól eljátszik már egyedül is, csak félszemmel állandóan figyelni, mert hamar kárt tesz. Pl. megkopasztja az ülőgarnitúrát, kalapáccsal ütögeti az asztalt... :)

Petra! kár, hogy nem jöttetek. Jobbulást nektek!

Kellemes hétvégét mindenkinek!!!

Sziasztok

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Még nem olvastam vissza, de stipi-stopi negyedik vagyok. :lol:

KépKép
tuzal

Ötödik, ha Annamari vagy Ági nem előzött meg közben! :D

MI is nagyon jól éreztük magunkat, jó volt veletek! Az is nagyon jó volt, hogy minden gyerkő édesen viselkedett, tényleg nem volt hiszti.

Jolka: külön köszönet mégegyszer a szervezésért! Jó lenne sűrűbben találkozni tényleg, főleg, hogy lassan tavaszodik. (Vagy csak az időjárás miatt érzem így :?: :roll:)

Jövök még, de addig is szép hétvégét, aki már nem jön!

Anita
Kép
Kép
_anita_

Sziasztok,

Csak ismételni tudom az előttem szólókat. Tényleg nagyon jó volt a tali és szerintem ha a babák beszélni tudnának ők is ezt mondanák.
A feltőltődésről annyit, h. nálam olyan jól sikerült, h. most fejeztem be a sütés-főzést. Hétköznap ritkán művelem mindkettőt. Igaz egy duplaszivárványban gyönyörkedhettem a konyhaabalkból sokáig. Na nem volt semmi január közepén ez a nyári zápor sem.

Jolka,
Nagyon jó lenne, ha sűrűbben is mehetnénk. Akár fizetünk is érte, hiszen ma már semmi sincs ingyen, ezért is lepődtem meg, amikor irtad, h. ingyenes. Ráadásul adtak egy halom játékot. Vagy tiétek a Vasutas Művház? Netalán az egész MÁV? Ezért is laktok közel mindkettőhöz? :D
Itthon jutott eszembe, h. nekem totál kiment a fejemből, h. amikor jöttem ki legalább annyit mondhattam volna az ottaniaknak, h. köszi. Te hátha megtetted. Majd én is igyekszem legközelebb.

Anita,
Nem tudom, h. nagyon jól vezetsz, esetleg nagyon jó az autótok, de mint láttad is Zalán zokon vette, h. ki kellett szállni.

Timi,
Nagyon szép, értelmes a te kisfiad is. Neked sem lehet okod panaszra.

Zsuzsi,
Kicsi Tamás valóban nagyon jó fiú, ha álmos alszik, ha éhes eszik (utóbbihoz mondjuk te is kellesz), ha nézelődős kedvében van, meg nézelődik.

Annamari,
Kis Döbröginek sem sok kellett az alváshoz. Ugye? Zalán félájult volt mire megebédelt, pedig gyors voltam.

Ági,
Én ezentúl nem hiszek neked, ha Dórára azt mondod, h. nyügi volt. stb. Hiszen egy kis angyal.

A zenebölcsi 5 órás csoportjába amugy ha v.kinek van kedve menni irja meg előre, mert akkor mi is szivesebben megyünk, ha van ismerős.

Petra és a többiek,
Legközelebb gyertek ti is.

További szép napot mindenkinek.
Tünde

KépKép
tuzal

Sziasztok!

Tali képeket ide raktam fel: http://www.tali2007.fw.hu/

sziasztok

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Sziasztok!

Én jöttem elsőnek el, és utolsó előttinek írok?
Bocsi! Annyi mentségemre, hogy jött tesóm hétvégére. Dóra már az autóban elaludt! Beraktam a kiságyba, és aludt másfél órát!
Mi is nagyon jól éreztük magunkat! Olyan jó volt veletek talizni, megismerkedni!
Dóra is jól érezte magát, biztos el is fáradt!

Jolka! Én is köszönöm, hogy megszervezted, és csatlakozom az előttem szólókhoz, legyen gyakrabban!
Szinte csak én vagyok a képeken! Több nem készült? Átküldöd majd mailben!?

Zsuzsi! Nagyon édes Tomi! Olyan jó, hogy személyesen is beszéltünk, hisz igen közel lakunk egymáshoz.

Anita! Boti olyan ügyes és nagy fiú! Hihetetlen, hogy 11 hósan ilyen ügyesen megy!

Timi! Domi is ari! Olyan cuki volt, ahogy kúszott a játékokhoz, és mindet megkóstolta!

Annamari! Ádám is nagyfiú! Aranyosan bújt az elején, de hamar feloldódott!

Tünde! Zalán pedig igazi kis hódító! Nagyon sokat nőtt az utolsó tali óta!!!

Szép hétvégét mindenkinek!

Kép
ágimanó1

Sziasztok!

Hát én lettem az utolsó. :) Pár perce értem haza a tanfolyamról. Mi is nagyon jól éreztük magunkat, és remélem, összejön az a havi egy tali. Minden babuci nagyon cukor volt, és az anyukák is nagyon jófejek! :lol: :D
Jó lenne, ha a többiek is tudnának jönni legközelebb!

Jolka! Rólunk egy kép se készült. :( Amúgy nagyon jók lettek! :)

Timi! Ne izgulj, mindenkivel fordulnak elő apró balesetek, de Domi is meg fogja tanulni, hogy vigyázzon magára! :)

Tünde! Ádám 2-től 5-ig aludt! :shock: Ő is már tényleg félig alva ebédelt. :) Szerintem gondold meg az orvosváltást. Ha gondolod, megkérdezem a doktornéninket, hogy tud-e fogadni Titeket, de szerintem biztos.

Ági! Dóra nagyon cukor volt, azt hiszem, jó barik leszünk! :)

Na, megyünk fürcsizni! Jó éjt nektek!

Ádimama

:lol: jól körbedicsérgettük egymást... :lol:

Dóra, Petra, másik Anita!
Hiányoztatok azért!!

Mutizok nektek valami, hátha érdekel valakit:
http://babaszoba.hu/forums/topic?tid=170364
Persze meg lehet csinálni magunknak is, ha van valakinek ideje, türelme, meg programja...

Jó éjt mindenkinek:
ZSuzsi
zsuzsimano

Sziasztok!!

Azt hiszem az ilyen jó hangulatban telt talik kedvet hoznak a következőkhöz! Ha lesz mi biztos oztt leszünk!
Ahogy hazaértünk Domi is eldőlt mint valami zsák! Aludt is jó két órát! Ez ritka! A képek szuperek!!!

Mára ennyi futotta az energiámból!
Szép estét!

Timi
KépKép
Kép
battatimi

Sziasztok!

Örülök, hogy jól sikerült a tali! Legközelebb megyünk mi is. Bence már jobban van, ez a gyógyszer bevált, úgy néz ki. Egy kicsit még nyűgösebb a szokásostól, köhög egy kicsit, de már alakul.
Nagyon jók a képek is!
Petra

Kép
ppetra

Sziasztok!

ÁGI,kismamás táblázat szerint (ez útmutató, szíved joga eldönteni, hogy mit fogadsz meg ebből, mit másból :D)

6 hó:
- alma, őszibarack, meggy, burgonya, sárgarépa, sütőtök, cékla, gesztenye
- gabonapelyhek: búza, zab, rizs, kukorica

7 hó:
-banán (bár, mint minden déligyümi ez is allergizálhat), körte, narancs, citrom, paradicsom, HA a családban előfordult allergiás megbetegedés, csak 1 éves kor után.
- cukkini, saláta (főzeléknek elkészítve), brokkoli, fehérrépa, pasztinák, zeller, spárga, tök, uborka sütve/főzve, passzírozott zöldborsó héj nélkül
- csirke, pulyka
-étolaj egy kávéskanál/1 dl főzelék (olíva, kukoricacsíra olaj), petrezselyem, zellerlevél, kapor, metélőhagyma

8-9 hó:
- szilva, ringló, sárgabarack, görögdinnye, sárgadinnye, cseresznye,
- zöldborsó, karalábé, kelkáposzta, karfiol, csicsóka, vörös-és fokhagyma (sütve v főzve)
- marha, sertés, csirkemáj legfeljebb heti 1 alkalommal (inkább csak 1 éves kor után javasolják, mert nagyon sok méreganyagot tartalmaz!)
- HA a családban nem fordult elő allergiás megbetegedés: kefír, natúr joghurt, túró, sajt kis mennyiségben, főzelék v gyümi kiegészítésére
- árpapehely, rozspehely,
- bazsalikom, kakukkfű, borsikafű, borsmenta, szurokfű, citromfű, lestyán (igen kis mennyiségben)

Ezt találtam, jó főzicskézést! :D
Egyébként a mostani, januári kismama mellékletében, a naptár utolsó oldalán van a hozzátápis útmutató, de találsz a neten is.
Egyébként Boti még nagyon sok mindent nem eszik ezek közül sem, nem hogy, amit 10-11 hótól ajánlanak. (Viszont van, amit picit előbb evett... )

Képzeld, egyik ismerősömnek 11 nappal fiatalabb a fia Botinál, és szabályosan szalad :shock: :D

PETRA, tényleg kár, hogy nem tudtatok jönni! Legközelebb :D
Örülök, hogy már gyógyul a nagylegény!

TÜNDE, Zalus volt eszemben, hogy milyen drága volt, hogy zokon vette, hogy hazaérkeztetek :D Reméltem,hogy hamar megvigasztalódott.

JOLKA, az én képeimet is fel lehet oda tölteni? Vagy hova töltsem?

ANNAMARI, akkor jól lefáradhatott szegény Ádi! Úgy emlékszem, nálam van rólatok kép... remélem :oops:

Csajok, montázs készítésben tud vki segíteni???

Anita
Kép
Kép
_anita_

Sziasztok!

Petra! Igen, Ádám nagyon szereti a Manómuzsikát. Nem mindig vesz részt aktívan, attól függ, milyen kedve van, de többnyire nagyon élvezi. Itthon is szoktuk(tam :)) énekelni az ott tanult dalokat, és nagyon szereti őket. Ha csak az autó miatt nem tudtok jönni, megoldhatjuk, hogy felvesztlek titeket, utána hazaviszlek. Szerintem úgyis útba esik.
Bencének jobbulást!

Anita! Nagyon elfáradt Ádi pénteken, tényleg. Olyannyira, hogy a három órás alvás után is álmos volt, úgyhogy azt hittem, éjjel is aludni fog, mint a bunda. De nem így történt. Este elaludt, és amíg én nem mentem lefeküdni, nem is volt gond. De akkor felkelt, és hajnali 3-ig(!!!) nem volt hajlandó visszaaludni. Úgy viselkedett, mintha nappal lenne. 3-kor is csak úgy aludt el, hogy rajtam feküdt, és simogattam. Ilyen nagyon régen volt már. Gondolhatod, hogy néztem ki tegnap. :) Én, aki éjjeli bagoly vagyok, fél 10-kor már mentem lefeküdni... Érdekes, hogy anyukáméknál mindig rosszabbul alszik, mint itthon.
Nem baj, ha nincs kép, majd legközelebb. :)

Zsuzsi! Jók azok a képek, csak én egyik mesét se ismerem azok közül. :D Amúgy szerintem sok érte az a 300 ft. Fiúk jól vannak? Kristóf nem bánta, hogy nem jött a talira? Vagy nem is tudta, hogy voltatok?

Lányok! Mennyibe kerül az a FP telefon, amivel a babók játszottak? És hol lehet kapni? Ádámnak nagyon tetszett, úgy döntöttem, meglepem vele. :)

Mit csináltok ebben a szép időben? Ádám most alszik, ebéd után kimegyünk sétálni.

További szép napot!
Sziasztok!

Ádimama

Sziasztok!!!

Anita! Köszi az infót. Ez a táblázat tavaly is benne volt a magazinban. Találtam a neten egy másikat, és az nagyon eltért ettől. Gabonapelyhet hogyan lehet adni?
Szerintem így is ügyi Boti! Nekünk is van egy ismerősünk, egy hónappal idősebb Dórától, és lépeget magától, 7 hósan felállt. :shock:
Én nem erőltetem az állást. Ülni sem ültettem, csak a babakocsiban, aztán olyan szépen megtanult magától.

Annamari! FP játékot már karácsony előtt néhány héttel sehol nem lehetett kapni. Ezt beszéltük is a csajokkal. Azóta nem tudom érkeztek- e. Egyébként a Spárban volt anno, 3000Ft.
Amit beszéltünk talin játszót, ha erre jártok jelezhetnétek!!! Ha jó, majd telszámot cserélünk! Oké?
Szegénykém! Lehet valami front miatt nem tudott aludni! Vagy nem valami olyat evett?

Zsuzsi! Ha jó idő jöttök sétálni?

Petra! Jó lett volna talizni, de örülök, hogy Bence jobban van!

Tünde, Jolka! Sétáltok a jó időben? Merre vagytok?

Kép
ágimanó1

Merre vagytok?

Ági! Köszi az infót. Tegnap néztem a Spárban a telefont, de nem volt. Sőt, semmi FP sem.
Majd szólok, ha esetleg arra leszünk, és összefuthatunk.
Nem evett aznap semmi különöset Ádám, azóta sem tudom, mi lehetett a baj. Lehet tényleg az időjárás miatt. Tegnap jól aludt, remélem ma sem lesz gond.
Jól teszed, hogy nem erőlteted a járást, majd ha eljön az ideje, úgyis elindul. :)

Ádimama

Sziasztok,

Most szállt el a hsz-em, ugyhogy nem irom újra, de Áginak üzenem megvagyunk. Mai napunk szokásunkhoz hiven Debiben telt. Kisfiunk lenyűgözte nagyszüleit azzal, h. értvén amit mondunk hozza-viszi a dolgokat (labdát, papucsot, telefont...) annak akinek mondjuk, h. adja oda mégha másik szobában is van odaviszi és nem akarom elkiabálni, de mintha már közben mondaná, h. odaad..., kére.... Apa megtanitotta igaz már hetekkel ezelőtt, h. csiki-csiki. Eddig ezt apa mondta és Zalus ezt hallva keresett egy lábat, amit csikizhet. Most meg mondja hozzá tiki-tiki és minél hangosabban visit az áldozat, ő annál hangosabban kacag és gyömöszöli a lábat. A héten egyértelműen a formabedobósok lettek a slágerjátékai, amivel akár még 10-15 percet is képes megülni. Nagy szó!
Be is fejezem, mert ez a laptop-on irás még v.mi miatt nem igazán jön be nekem. Az olvasás annál inkább. Elhelyezkedem kényelmesen és kettő előtt szinte sose fekszem le. Erre azért nem vagyok büszke.
Jó éjt mindenkinek.
Tünde

KépKép
tuzal

sziasztok!

Hétvégén Mutiék voltunk, de olvastam a fórumot, csak most nincs türelmem írni. Az agyam már a tananyagra kattant. Nem úgy haladok, ahogy szeretnék.

Holnap, majd megbeszélem Edinával a többi talit.:) Következő talira, akkor eljöhet az ismerősse egy pár rucival?

Annamari!
Készült kép, csak elmosódott, inkább nem raktam fel. :? Bocsi

Anita!
Privibe elküldöm az ftp elérését, ha gondolod feltöltöd a képeket, én majd beteszem a többiek közé. Okés?

Zsuzsi neked is küldök a sulival kapcs.

Most megyünk Manónak benti cipőt venni, kinőtte a másikat.

Többiek nektek is írok majd, de most nagyon el vagyok havazva. bocsi.

Sziasztok

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Sziasztok!!
Én is megvagyok ám még!!!!!!!! sajna jó pár napja ritkán tudok jönni. egyre jobban el vagyok havazva, na meg a gépünk is szarakodik!! :( peti nappal már nem alszik olyan hosszút, így kevesebb az én időm is!! (másfél -2 órát alszi csak.. nem tudom, h. ez már így marad, v . csak a foga zavarja, ui. elég nehezen töri át az ínyét. éjjelre kap nurofent, de nem akarok neki nappalra is adni.) éjjel viszont jól alszik, van h. reggel 8-fél9-kor kel fel(na jó , ez akkor van, ha fél7-kor megkapja a pépét, és még visszaalszik. de nekem ez már nagy szó a hajnali kelések után!!) sajnálom, h. lemaradtam a taliról, talán legközelebb...

Kép
dora1980

Sziasztok!

Beszéltem Edinával, mehetünk máskor is. :)
Már csak időpontot kell egyeztetni.
Kb. 3 hét múlva megint péntek?

Ma nagyon nyafis volt Manó, de mindenki a klubba, mi lehet a levegőbe?

Vizsga: :D :D :lol: Világ lustája vagyok!!!! Egyszerűen nem megy a tanulás, így nem is jelentkeztem be erre a hétre, inkább jövő héten megyek. Ha több lenne, akkor biztos jobban kényszeríteném magam a tanulásra. Na majd a következő félév lesz érdekes. :)
Kicsit sok az anyag, meg egy icic-picit maximalista vagyok, ha már tanulom, akkor már jó legyen az eredmény, szigorlatra úgyis megint kell ez a tantárgy. :)

Zsuzsi!
Megnéztem a linket. Photoshopba is meg lehet csinálni. :) Ha lesz időm csinálok én is párat. És elmagyarázom, ha téged is érdekkel. :)

Tünde!
Tegnap majdnem tíztől 3/4 2-ig sétáltunk, de Manó már nagyon fáradt volt, állandóan leült a földre, v. a padra. Ölbe nem maradt meg. :) Nagyon nehezen haladtunk hazáig. Eddig busszal mentünk fel és gyalog mentünk haza. De most gyalog is mentünk fel, egy kicsit sok volt neki. Itthon míg melegítettem a kajáját elaludt a tv előtt. :) Ilyen sem volt még. :)

Ági! holnap játszi?

Hallottátok a tv-ben, hogy v.hol harmadikos gyerekek vertek meg egy tanító nénit? Azért ez már durva. És csak csínytevésnek vették. Bezzeg, ha fordítva lenne, már rég meglincselték volna a tanárt. Az egyik ismerősünk is, azért fejezte be a tanítást, mert a diákja késsel támadt rá. :( Nem tudom mi lehet mostanában a gyerekekkel, túl agresszívak.

Mentem, ebédelek és tanulok. :)

Jók legyetek!

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Jolka!!
A tanárverésen én is felháborodtam!!(nem csak azért mert én is tanító vagyok...) az este hallottam a híradóban, h. nem büntetik meg ezért a gyerekeket, mert csak csínytevés... :twisted: inkább a szülőknek kötelező lesz benn ülni a tanórán, és felügyelni a gyereküket!! szerintem ez megint a tanárral kitolás, hisz még rá sem kiabálhat majd a jónépre..
nem tudom h. így van e , de sztem a verekedős gyerekek családja befenyítették még a település jegyzőjét is(ő nyilatkozott tegnap..). Hernádnémeti-nem gondoljátok h. itt az etnikum van többségben?? :shock:
sztem veszélyességi pótlék kellesz lassan a pdagógusoknak is!! (jelzem: én is kaptam már gyerektől gyomorszájba-csak mert dühös volt amiért nem állhatott elől a sorban!! :evil: )

peti elaludt, csak ma reggelre elkezdett köhögni. más baja nincs, dokival még várunk.Adok neki köptetőt +calciumot. remélem túlmegy rajta
van egy jó almás-kekszes sütireceptem. nem kell sütni, és kb.15perc alatt kész!! ha érdekel vkit és lesz időm felteszem!!

Kép
dora1980

Szia Dóra!

Na ott nem lesz köszönet, ha szülők is beülnek. :) Nam azért mert nem lehet, majd a gyerekre rászólni, hanem mert a szülőket is fegyelmezni kellene. :D :D :D LÁtom lelkiszemeim előtt. :lol:
Nekem jöhet a recept.

Szia

Igen még mindig nem tanulok. :D itt ragadtam a gép előtt. :)

Sziasztok

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

megpróbálom ide bemásolni a receptet...
Almás -kekszes:

fél kg almát vékony szeletekre vágjuk( én a sajt szeletelővel csináltam),15dkg cukor,3,5 dl víz,kevés citromlé,fahéj és ezekből kompotot főzünk.

1,5 csomag vaniliapuding port elkeverünk 1,5 dl vízzel és hozzáadjuk a kompothoz,összefözzük és langyosra hűtjük.

Veszünk fél kg háztartási kekszet csak a négyzetalakut mert a többi nem jó és szépen sorjába egy tepsibe aljába helyezzünk.

Ráöntjük a kompotot és ujra befedjük kekszel.A végén csoki mázzal vonjuk be.

Én hagytam állni kb 4 órát és után már annyira megpuhult a keksz,h. szeletelni lehetett.

Jó étvágyat hozzá

Kép
dora1980

Megint én....:D Ma már itt ragadtam a gép előtt. :D

Dóra köszi szépen a receptet.

Zsuzsi!
Ilyen képekre gondoltál? Most dobtam össze, SAm, a tűzoltónál egy kicsit nagy Manó feje, de legközelebb jobb lesz. :) Kép Kép

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

:D :D JOLKA!!
én is így tanulnék ha kellene, azt hiszem! :wink: de legalább nem vagyok itt egyedül.HOgy csináltad a fotókat??nagyon szupik!!
nekem még peti alszik, közben kitakarítottam. a férjem most szólt, h. este vendégek jönnek... :shock: még jó h. tegnap "megsütöttem" a fenti sütit!!! :wink: valamennyi még van belőle :roll:

Kép
dora1980

Jolka!! thomas mozdonyos is van???van egy őrült rajongó kisfia egy barátnőmnek... meg peti is szereti thomas zenéjét. és noddy?? a tesómék gyerekeinek karira vettem noddy dvd-t, azóta megállás nélkül az kell . menjen!! :D

Kép
dora1980

Szia Dóra!

Bármilyen kép van, amit a neten meg lehet találni. :)

Először is pár képet "loptam" a netről, majd a photoshopba összeillesztettem a gyerkőc képeivel. :) Ha kell a pontos menete akkor szólj.
Igérem ma már nem foglalom többet a helyet Manó képeivel, de ezt még elküldöm. :D
Kép
Ez a kisfiú szereti a Noddyt? Ezt a képet találtam az albumodba. :)
Kép

Sziasztok

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Annamari ezt neked küldöm, mert a tali képeiből kimaradtattok.
:)
Kép
szia

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet: