A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Sziasztok!

Köszönöm szépen a gratulációkat! Kedden kiengedtek minket a klinikáról, azóta itthon gyűrjük egymást! :lol: A klinika nagyon gáz, így az összevonás után, hely semmi! Pénteken volt akit haza küldtek 6-7 perces fájásokkal, mert nem volt hely a szülőszobán! :shock: És minden reggel megkérdezték, hogy kell-e tiszta ágynemű, mert az nincs!
A szopi kezd javulni, de időnként óránként eszik Szabolcs baba, a melleim már jól ki vannak sebesedve... Mondjuk jó étvágyú gyerek szerencsére! :lol:
A szülés hagyományos volt és gyors! :lol: Kilenc körül burkot repesztettek, megkaptam az oxit és 13.20-kor már meg is volt Szabika! :lol: a vége húzos volt nagyon, én nem is nagyon emlékszem! Nagy volt a baba, az én farkcsontom pedig felfele áll és azon nem tudott átgördülni a fejecskéje. Nagyon sokadik tolófájásra sikerült csak! Az utolsó löketet a "romlik a szívhang, gyorsan meg kell szülni" mondat adta! Innen nem volt megállás!
Most meg itt szuszog a a szobában! :lol: Nagyon édes! :lol:
Fejni minden szopi után kell? Szaporításra tippek esetleg? Előre is köszi!
Most mennem kell, majd igyekszek most már gyakrabban jönni!
Vendég

Sziasztok!

Zsozi gratula a fiúcskához! Nekem is Szabikám van :)

A fejésről. Az elején én minden szopi után fejtem, hogy biztos legyen elég. Később az éjszakai fejést kihagytam, mert nem volt rá energiám. És ittam nagyon sokat. Min. 1.5- 2 litert kell naponta innod. Akkor biztos lesz elég tejcsi. Amúgy azt mondják, amennyi a kereslet, annyi a kínálat.

Amikor én szültem a klinikán, lassan két éve, már akkor is az volt, hogy alig volt hely a szülőszobában, a folyosón vajúdtam, amikor jött a nagy fájás, beültem az ablakba, aztán egyszer szóltam, hogy vagy megyünk szülni, vagy itt a folyosón elintézem. :)
És már akkor is ez ment az ágyneművel. Nagyon elszomorító helyzet. Na, de ott és akkor nem ez volt a fontos, hanem az a gyönyörűség, akivel foglalkozni kellett. Ja, egyébként, amikor én szültem, egy olyan szobába raktak, amit előző nap pakoltak vissza, festés után. Az egész szoba bűzlött a festékszagtól. De nem volt másutt hely.

Niki!
Hogy vagytok? Réka ügyeskedik?

Timi!
Kristóf nagyon aranyos. Feltettem a képeket a honlapra, nézd meg!

Kép

Kép
easabo
Szeged

Kinga!

Szuper a sportbabakocsid. Nekünk is van, mi a piacon vettük, de már a 2. gyereket szolgálja ki. Én annyira nem szeretem, de csak azért, mert alacsony a fogója. De buszon való utazáshoz, fantasztikus.

Zita!
Most olvastam, hogy Máté szépen túl van a műtéten, örülök neki.
Gondoltam rátok.

Lányok!
Van egy Fischer Price zenélő csigám eladó. Teljesen új, eredeti csomagolásban van. Most kaptuk, de nekünk már van egy, ezért szeretném eladni. Háromféle formát lehet beledobni. A gyerekeim szeretnek vele játszani. Kép Zenélő csiga Kép Kép

Kép

Kép
easabo
Szeged

Sziasztok!

Másodszor fogok neki az írásnak, először Kristóf kinyomta a gépet, remélem most sikerül elküldenem a hsz-t. :confused:

Zsuzsu :) Rendeződött már a séta nálatok, vagy Ábel még mindig azt akarja, hogy vedd fel?
Karácsonyi ajándék: Kristóf nagy repülő mániás, úgyhogy rendeltünk neki egy fából készült repteret (még jó, hogy megrendeltük, mert azóta sem láttam), remélem fog tetszeni neki. Meg szeretnék még egy játszósátrat venni.

Karmen :) Ááá, még nem költözünk, múlt héten szerelték csak fel a kazánt és a radiátorokat, most kedden átveszi a Dégáztól vki, aztán jön a klíma szerelés. Nagyon szeretném, ha március-áprilisra lennénk olyan állapotban, hogy át lehessen költözni.

Kinga :) Bakker, pedig én már azt hittem, Kristóf lesz a tuti befutó :lol: :lol: :wink:
Igen, voltunk Ringatón, nagyon jó volt, találkoztunk Zsaniékkal is, mert ők meg lekésték az előzőt.

Csibe :) Gábor baba gyönyörű, és gratula az első lépésekhez! :D A leírás alapjánt sztem tuti fogzik, nem nézted az ínyét?

Norus :) Gyönyörűek a lányok! :D

Zitacicu :) Örülök, hogy rendben túljutottatok az orrmandula műtéten! Édes lehetett Máté, ahogy megköszönte a gyógyulást! :D

Zsanett :) Jó, hogy újra jelentkeztél, nagyon nagyott nőtt Marci :)

Nyúlanyó :) Húúú, ez nagyon durva!!! Magyar eü, no comment és mi jön még… :evil: :evil: :evil: Érdekelne a sztori, elküldöd priviben?

Zsuzsi :) Tegnap találkoztunk Roliékkal, mondta, hogy most meg megfáztál  Jobbulást!

Zituska :) Pedig a Noémi tényleg gyönyörű név! Úgy, ahogy van, sztem a becézéssel csak rontani lehet rajta :wink: Azért vannak újabb variációk?

Kajla :) De, de, mi voltunk ott, nahát, nem is gondoltam volna :lol: :lol: :lol: Szoktatok ti is a Honvédra járni?

Zozo :) Kinga mesélt erről az oviról, sztem is szuper, jó helyen lesz Vivi :D

Hefe :) Jól mondta Exi, mi az Agni vega éttermen keresztül rendeltünk Kristófnak szülinapi tortát. Tej- és tojásmentes gesztenye torta volt, és nagyon fincsi volt!!!! A hsz végén ott látod képen.

Zsozi :) Jó, hogy otthon vagytok! Fejni én nem fejtem, ha igény szerint szopi, szvsz nem kell. Szaporítás: gyakori mellre tétel, alkoholmentes sör, szopis teák, van tejszaporító süti receptem is, ha érdekel, elküldöm. Meg Enikő használt vmilyen More Milk terméket, de azt nem ismerem.

Emese :) Köszi szépen! :) Megnézzem akkor azt a Gryllusos Altatót? Mindjárt megkukkolom a képeket :)

Ja, lányok, a következő hsz-ben teszek fel egy kis összeállítást az ovikról, hátha segítség vkinek, a Kismama múlt havi számában volt. Mivel elég hosszú a cikk, így próbálom csak a lényeget leírni belőle.

Kép

KépKép

KépKép
timika

Timika!

Igen, légyszives nézd meg az altatót.
Jó ez a torta. Hol van ez a vega étterem? Hová fogtok költözni, magánházba?

Lányok, ha kell valakinek egy precíz, szépen dolgozó ács, akkor tudok ajánlani egyet.

Zituska!
Szerintem a Noémi nagyon szép név. Ha lesz egy lányom, amit szívből remélek, akkor én is Noéminek szeretném nevezni. Szép emlékem fűződik e névhez, egy kedves tanítványomat hívják így. :wink:

Kép

Kép
easabo
Szeged

Sziasztok! :)

Elkiabáltam a múltkor, hogy van netünk, mert mégsincs...egy kalap sz@r az egész. :evil: :evil:
Igazából meg lenne osztva a net házon belül antennákkal, de naná, hogy hozzánk a "toronyba" nem jön fel a jel rendesen! :evil: :evil:

Szóval ismét az étteremben "rosszalkodom".. :oops:

Noémi név marad, elmúlt a bizonytalanság! :lol: :lol:
Ahogy zozo :) írta, a becézés úgyis jön magától, lehet, semmi köze nem lesz magához a névhez!
Annyi változott, hogy lesz 3. neve is a csajnak - Anna :) - így majd felnőttként választhat, hogy melyiket "húzza alá".

Csibe :)
Örülök, hogy voltatok nálunk, és hogy kiderült, milyen kicsi a világ!! :lol:
Kívánom mégegyszer, hogy bőven hasznát vegyétek a cuccoknak! :wink:

Zsozi :)
Örülök, hogy otthon vagytok! :D
Én fejtem minden szopi után, mert úgy éreztem szükség van rá. Aztán amikor ez az érzés elmúlt, akkor abbahagytam! :wink:
Próbáld ki a tejszporító praktikákat is - tea, alk. mentes sör, homeos bogyó.
A klinika ezekszerint 2 év alatt mit sem változott - bár én nem is ámítom magam... túlélésre megyek ezúttal, és azon leszek minnél hamarabb hazajöhessünk.
Na és edzem magam, most nem fogom szó nélkül hagyni a sérelmeket, kiosztom azt a vén...vát (tudjátok kire gondolok :evil: )

zozo :)
Úgy néz ki, mi is rátaláltunk az ovinkra, bár személyesen még nem voltam, ezután szeretném megejteni a látogatást..
Van ismerős is - naná, hogy kihasználom, bár minimális a protkó, de akkor is az :oops:
A tiszaparti ovi a kiszemelt...

Exi :)
Jó szemed van, tényleg hasonlít Boti és Hefe kislánya! :lol:
A múltkor apa nézegette az oldalt, és kérdezte, hogy Botiról is van-e fönt kép, mondtam, hogy persze! :D Ebben a pillanatban meglátta a Te avatarod, meg vonalzód, és lecsapott, hogy: ja, ott van! :lol: :lol: :lol: Szóval szerinte Peti meg Boti is hasonlit - legalábbis a képeken, mert amúgy nem annyira! :lol:

Csajok! :) Akiket érdekelnek a kisfiú rucik!
Szétválogatva várnak benneteket, hogy VIGYÉTEK!!!!!!!!!!
100ft-tól 500 Ft-ig vannak az árak, ill. van ingyé, de azok tényleg nagyon viseltesek, de hátha vki még hasznát veszi játszótérre vagy ilyesmi... :wink:

Most megyek, nem tudom mikor jutok megint netközelbe, de azért igyekszem! :wink:

Kép
Kép
zituska28

Timika!
Mi Rókuson lakunk, de ha a belvárosban járunk, mindig elmegyünk a Honvéd térre játszani! :lol:

Hefe!
Szerintem ma délelőtt láttalak benneteket a Corában. Megálltam jól megnéztelek, de nem mertelek leszólítani! :oops: Nem tudtam, mit szólnál hozzá??? :shock:

Kép
kajla

Easabo!
Egy vega étterem van a Nagyáruház hátuljánál is, sajna az utcanevekkel bajban vagyok, mert csak január óta lakunk itt...

Kép
kajla

Zituska, Robi nem szemüveges véletlenül? :) Mert én nem veszek észre a gyerekeink között semmi hasonlóságot. :roll:

Ági és
KépKép
exdeus

Exi :)
Neeeem :lol: , csak férfi! :lol: :lol:
Sztem se hasonlítanak egyáltalán a gyerkőcök! :shock:

....most ezt itthonról próbálom, hátha sikerülne elküldenem....

Kép
Kép
zituska28

Zituska, akkor okésos...mert én viszont szemcsis vagyok, de ritkán hordom, gondoltam, ha hasonlók, akkor megnézem okkuláréval is. :D
Most akkor milyen netetek lett???
Egyébként Hefe lánya és Boti között azért véltem hasonlóságot felfedezni, mert szerintem a szemük állása teljesen egyforma...hm. :idea:

Ági és
KépKép
exdeus

Emese:Köszi kérdésed, Réka ügyesedik, feláll mindenhol kapaszkodással, néha ül,bár azt nem nagyon szereti. Új tudománya a tapsolás és a tánci!! :lol:
Mennyiért eladó a csiga? Kiskoromban nekem is volt hasonló, szerettem!!
Mikorra tervezitek a 3. babát?

Kép
gyanixi

Sziasztok!

Szóval itt van az említett cikk, délután már nem volt időm begépelni.

Jogok az oviban – Sazkértő: Csillag Ferenc, a Fővárosi Pedagógiai Intézet tanügy-igazgatási szakértője

Kik kerülhetnek be?
A 3 év feletti gyerekeknek joguk van óvodába járni. Ha mégis elutasítja az óvoda a jelentkezést, akkor az önkormányzatnál kell fellebbezni a döntés ellen. A művelődési vagy oktatási osztályon tudják, hol van még esetleg szabad hely. Ha ott is elutasítják a szülő kérését, akkor tovább lehet menni a jegyzőhöz vagy az Oktatási és Kulturális Minisztériumhoz is – de azért tapasztalatok szerint az óvodás ügyek ennél hamarabb meg szoktak oldódni. Az óvodába járás feltételeit az önkormányzatnak kell megteremtenie. Ha kevés a férőhely, a jegyző feladata, hogy szerződést kössön egy szomszéd várossal, kerülettel, és ott találjon helyet a kicsiknek. Ez érvényes a speciális igényű gyerekekre éppen úgy, mint azokra a családokra, ahol esetleg még otthon van az anyuka a kisebb babával……

Gyesen hátrányban?
A tapasztalatok szerint a májusi beiratkozásnál a nagy pocakos anyukák komoly hátrányban vannak, hiszen ők úgyis otthon maradnak majd a kicsivel. Ez azonban szakértőnk szerint nem szerencsés gyakorlat. Hiszen ha a gyerek szempontjából nézzük, akkor egy kisbaba teljes figyelmet igényel, az anyukának alig van ideje két etetés között arra, hogy a nagyobb gyereke igényeit kielégítse. Ha a nagy oviba jár, a kortársaival játszhat, követhető napirendje van, és délután mamája több figyelmet tud rá fordítani, mint ha egész nap két gyerekkel kellene foglalkoznia. Az, hogy kik vannak előnyben és hátrányban beiratkozásnál, a fenntartó (általában önkormányzat), az óvoda vezetői és a szülői munkaközösség közösen döntötte el néhány éve, amikor minden óvoda elkészítette saját szervezeti és működési szabályzatát, amiben nagyon sok dolog mellett a felvételi szempontok is szerepelnek. Ha ebben nincs benne, hogy el kell utasítani a gyeses kismamák gyerekeit (és általában nem szerepel!), akkor érdemes fellebbezni az önkormányzatnál a döntés ellen.

Az óvodai nap kora reggeltől délutánig tart. Minden intézményben egyedileg döntik el, a szülői igények és a helyi szabályozás függvényében, hogy pontosan mettől meddig van nyitva. De arra egyetlen szülő sem kötelezhető, hogy hamarabb hazavigye a gyerekét. Ha a gyerek nem tud délben elaludni, ezt a gondot az óvodának kell megoldania, nem a szülőnek. Akkor sem kérhetik ezt, ha az anyuka otthon van a kistestvérrel, hiszen a délutáni álom a pár hónaposnak éppen úgy jár, mint az ovisnak: miért kéne éppen akkor átrángatni őket a városon?

Mit lehet tenni vitás esetekben?
Ha arra kérik a szülőt, hogy vigye el a gyerekét máshova, mert nem bírnak vele, ha hazaküldik délben, mert anyuka úgyis ráér, vagy megkérik, hogy heti háromnál többször ne hozza be, meg kell kérni az óvodavezetőt, hogy a döntést írásban adja át a szülőnek. Valószínű, hogy már itt elakad a dolog, hiszen ezek mind törvénytelen kérések. De ha mégis megkapja a szülő a levelet, akkor az önkormányzatnál kell magyarázatot kérnie, és fellebbeznie a jegyzőnél a döntés ellen.

Ennyi volt a cikk, most megyek aludni…

KépKép

KépKép
timika

Sziasztok!

Timika!
Érdekes ez a cikk kiváncsi vagyok hogyha az ikrek ovisok lesznek akkor őket haza kell e hoznom,mert jelen pillanatban a másik ikres csaj (aki Máté ovijába viszi a gyerekeit)pl.nem teheti meg délután vigye el a porontyokat.

Zsozi!
Gratula a babához ,nem semmi lehet a klinika.Annyira kár volt ez az összevonás.Nem mintha kórhát párti lennék én a klinikán szültem de akkor is állati rossz lehet a tömeg a klinikán....
Uncsitesóm azt mondta hogy megszűnik ugy cakk pakk a 2 es kórház..

Mátém hiper szuper jól van nagyon édes.Már megy a vita a tesókkal és természetesen harcolnak egész nap egymással(főleg Máté velük) :lol:

Ma voltam suliban (kéz és lábápoló)elég érdekes de jó amúgy csak fura.Ja és taliztam egy csajjal akivel anno együtt feküdtem a klinikán..Kicsi a világ :lol: :lol:
Na megyek pihizni holnap is suli van.

EMESE!!
Köszi hogy gondoltál ránk remélem nem baj hogy nem mentünk szerdán,de Mátét sajnáltam volna itthagyni eléggé aluszékony volt még és amúgy sem tudtam volna rábízni senkire amig mi elmegyünk a Ringatóra.Jövőhéten már ovi ,ha nem lesz beteg senki akkor megyünk.

Kép
Kép
zitacicu2

Zita!

Dehogy baj. Beszéltünk róla, hogy nem biztos, hogy tudsz jönni. Amikor alkalmas lesz neked, akkor eljöttök. A lényeg, hogy jól van Máté, és ha már rosszalkodik, akkor minden rendben van.
Én is akkor szoktam aggódni a két fiúért, amikor már túl jók, akkor valami gond van. :wink:

Niki!
Ügyesedik a lány. Nem baj, hogy nem szeret ülni, úgylátszik őt a nagyok világa jobban érdekli, ahhoz meg nem lehet ülni. :lol:
Egyelőre még várunk a harmadik gyerekkel, de szeretnénk. Ha kislány lesz azért, ha meg fiú, akkor én leszek a legnépszerűbb nő a családban. :oops:

Ovi kérdés
Nekünk tavaly volt nagyon izgi, hogy fel veszik-e Zolikát, és ha igen, akkor csak fél napra? A környékünkön 3 ovi jöhetett számításba, de csak egy volt, amiről jókat hallottam. A játszótéren megbeszéltük egy páran, hogy ha már ismerik egymást a gyerekek, akkor jó lenne, ha egy helyre járnának. Az Építő utcai oviba irattam be Zolit. Anno a védőnő mondta, hogy ha lehet ne menjek a kisebbel a beíratkozásra, nehogy elutasítsanak azért, mert otthon vagyok vele. Végül ez lényegtelen volt, mert úgy is megkérdezik, hogy hol dolgozol.
A lényeg, hogy beírták és kértem, ha lehet legyen egész napos a gyerek. Nem volt belőle gond. Ebben az oviban végül mindenki, aki kérte, függetlenül attól, hogy van-e otthon kistesó, egész napos lehetett, ha akart. Zolika nagyon szeret odajárni. Olyan családias ovi, jók a játékok, aranyosak az óvónők.

Két dolgot tudok javasolni annak, aki beíratkozás előtt áll.

Fogjanak össze több ismerős anyukával és írassák egy helyre a gyerekeket. Ez azért jó, mert akkor lehet mondani a gyereknek, hogy tudod milyen jó lesz az ovi, mert ott lesz Szabika, meg Bianka is.
Néha látogassatok el a Törpi oviba, ami a Százszorszépben van. Két óvónő foglalkozik a gyerekekkel. Mi nem voltunk túl sokszor, 4-5 alkalommal, de ott, akkor kipróbáltuk a piciwc-t, mondtam, hogy ilyen lesz az oviban is. (A wc ügy ebben a korban fontos ügy!) Játszott, tornázott, festett, rajzolt. Szóval élvezte a gyerek, mondta, hogy neki már van óvónénije.

Nekünk bevált. A gyerek szeptemberben alig várta, hogy mehesen. Nem volt reggeli hiszti, pedig itt nincs beszoktatás. Az első héten még délben hazahoztam, aztán a harmadik héten közölte, hogy anyuci ott akarok aludni az oviban, ne gyere értem. Sőt még az uzsonna után is csak négy óra felé mehetek, mert ő még játszani akar.

Bocsi a hosszú szövegért.

Kép

Kép
easabo
Szeged

Sziasztok!

Kajla: Ja-ja! Voltunk tegnap a Cora-ban, nagyon siettünk, mert bátyám vitt bennünket és rohant dolgozni... rengetegen voltak! :o
Nyugodtan leszólíthattál volna, maximum hebegtem volna lányos zavaromban! :lol:

Sajnálattal hallom a klinikai állapotokat. Egy éve, amikor én szültem, szinte minden négyágyasban ketten feküdtünk, de az is igaz -mondták az ultrahangos nővérek-, hogy a frontosabb napokon teli voltak az ágyak és még a folyosón is szültek... :shock: Nekem szerencsém volt, túlhordtam a csajt így kimaradtam a folyosón vajúdásból, igaz a szülőszobán vajúdásból is kimaradtam! :D

Mindenkinek szép napot!

Hefe

KépKépKépKép
hefe

Zsozi!

Örülök, hogy otthon vagytok és a tej is kezd beállni. Én mindent bevetettem tejszaporítás ügyben, fejtem, most is szoktam de már nem minden szopi után, iszom a laktoherb teát 4 x egy nap, a More Milk Plus kapszulát és URTICA URENS homeos bogyót szedek felváltva, de az urtica jobb szerintem és lényegesen olcsóbb is,napi 3 liter ásványvíz,szerintem az a legfontosabb, 4 x eszem 1 nap és délután alszon 1-2 órát (babától függ) Így van tejcsi :D
20140113113746

Sziasztok!

Zituska!
Én is örülök, hogy találkoztunk! :lol:

Hefe!
Én rendeltem a tortát!Baba már eszik mindent, már amit ehet, de a tortából csak egy pár falatot evett!

Timika!
De, gondoltam a fogára, most este bekenem az ínyét a fogzáskönnyítővel(nem tudom a nevét)és azóta nem kelt fel éjszaka, bár nem tudom van e összefüggés a kettő közt, valamennyi biztos!

További szép hétvégét Mindenkinek! :lol:

Csibe, Gábor és Péter

Kép
Kép
csibe78

Sziasztok!

Hefe: Tűzijátékot szerintem akármelyik cukrászdában lehet venni, de a Bakay-s biztos olcsóbb.

Kinga, Timika: Nagyon édesek a gyerkőcök.

Csibe: Gratula a járáshoz!

Nórus: Gyönyörűek a lányok. Én nem látok hasonlóságot a lányaink közt :)

Enikő: Belinkeltem egy oldalt a bilikönyvről, ott bele lehet lapozni, pár oldalt meg lehet nézni belőle.
http://www.pagony.hu/index.php?page=20& ... t&id=11280

Nem tudom hogy merült föl már, de mi is a gyógyszertári fürdetőt használjuk még bőven, Gréti is és én is :)

Zitacicu: Örülök hogy minden rendben Mátéval! Gyors felépülést!

Nyúlanyó: Szegénykéim :( A történet nekem is jöhet priviben. Remélem most már makk egészséges nálatok mindenki!

Exi: Hogy sikerült a vizsga?

Ágci: Melyik oviban dolgozol? :)

Sznanna: Mi volt uh-n? Neme? :) Mikor lesz klinikalátogatás?

Zozo: Mesélj az ovikról! Miért ment el a kedved?

Zsozi: Gratula még egyszer Szabolcshoz!

Zituska: Engem még mindig érdekelne, de még mindig nem tudom milyen nemű lesz tesóka, és még 4 hétig tuti nem fogom megtudni :(

Szóval voltunk szerdán dokinál, minden oké, méhszáj zárt, tesó szépen növekszik. És pont olyan szégyenlős mint Gréti volt. A feje a köldökömnél volt, és ült bennem összezárt combokkal. Esély se volt benézni a lába közé :(
Grétinek nagyon tetszett, mikor már a dokival beszélgettem uh meg vizsgálat után, apjával megnézték még egyszer a monitort ahol az utolsó képkocka volt a babáról, és Gréti kétségbeesett, hogy ne hagyjuk ott a testvérkéjét....
Kérdezgettem a dokit a klinikáról....kb. azt mondta amit Zsozi is. Magyarán semmi jót. :(

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Bea!
neked ki a dokid?

nekem már az elveszi/vette a kedvem az oviktól amiket hallok.

nem kell kétségbeesni amint olvasom a klinikán nincs semmi változás, mindig ilyen volt. :wink:
Vendég

Zsuzsu: Bocsánat hogy olyan béna géza voltam, de az orrom hegyéig se nagyon láttam ma :( Ill. nem látok már csütörtök óta, ugyanis eltört a szemüvegem, a szüleimnél voltunk onnan jöttünk haza amikor találkoztunk és se kontaktlencse nem volt (az ugye itthon van) se szemüveg, semmi...szóval ha nem köszönsz rám én észre se vettelek volna... A szemüvegem használhatatlan (a bal lencse mellett tört el a keret, össze lehet hajtani a szemüveget, a damil is elszakadt, kiesett az üveg...frankó....és még rá se foghatom senkire, ugyanis pár hete én ültem rá véletlenül-megjegyzem sose szoktam levenni, akkor épp dokinál voltam és nem tudtam hova tenni, ezért rátettem a székre, mert úgyis fel kellett állnom, erre utána leültem, elfelejtettem hogy oda tettem, ill. hogy nincs rajtam... :evil: - azóta mindig van valami baja és most végleg felmondta a szolgálatot), hétfőn megyek csináltatni másikat, mire kész lesz én megőszülök. A kontaktlencsét nem szeretem. :(

Szóval kérdezted a karácsonyi ajándékot. Mi ma megvettük Grétinek, egy laptopot fog kapni, ugyanis azt ígértem neki még nyáron egyszer amikor Melindáéknál voltunk, nagyon tetszett a lányok laptopja és akkor mondtam neki hogy majd megbeszéljük a Jézuskával hogy azt hozzon karácsonyra. Erre a csaj nemrég anyósomnak előadta hogy ő bizony laptopot fog kapni a Jézuskától. Még jó hogy mondta anyósom (aki ugye nem hitte el amit Gréti mondott, és tőlem kérdezte hogy tényleg?!?!?!), ugyanis én teljesen elfelejtettem. Most akciós a Corában 7200 Ft körül van, első számítógépem vagy mi a neve.

Egyébként Exinek nagyon igaza van, a kicsiknek még a csomagolópapír széttépése a legjobb buli, ami benne van az annyira nem, úgyhogy mi nem is strapáltuk magunkat nagyon soha hogy mit vegyünk Grétinek. Kapott egy könyvet, kirakót, egyszerű és olcsó dolgokat. Úgyis megkap mindent amire szüksége van, hülyeségeket meg nem vásárolunk. Kistesónál még tudatosabb vásárlók leszünk az tuti. Fél éves és 1,5 éves kora közt csomagolópapírba csomagolt csomagolópapírt fog kapni ajándékba vagy valami hasonlót :lol: :lol: :lol: amit vesz az ember nekik az leginkább a szülőknek játék, a szülőnek élmény. Ami kell azt meg úgyis megvesszük alkalom nélkül is. Főleg a férjem igyekszik nem megadni magát a vásárlóhülyítő marketingfogásoknak. Engem sokáig bosszantott, de rájöttem, hogy igaza van, és tényleg nem a drága játékoktól boldog a gyerek meg a 100. babájától és 101. kisautójától. Pláne nem a műanyag hulladékoktól. Amit ugye nem lehet kikerülni (bár Timikáék jól csinálják), nekünk is van, de igyekszünk nem hülyeségeket vásárolni és minimalizálni ezeket.

hű de ráérek...no megyek aludni :)

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Sziasztok!

Pár napig nem volt netünk, hála a szolgáltatóváltásnak... :evil: :evil: :evil:

Kinga!
Igazad van, majd a gyerekeink választanak. Remélem 20 év múlva is babanetezünk, mert nagyon kíváncsi vagyok kivel mi történik! :D
Örülök az önfeledt játszózásnak! Lécci beszéljetek Ábival, h ne egye fel a játszó összes kavicsát és akkor mi is mennénk! :lol: Szerdán megyünk ringatózni, ha......
Mi anno a tescoba vettünk egy kis egyszerű esernyőbabakocsit, hárompontos övvel 3990ft volt akcióban. Azt használjuk, bár egyre kevesebbet. Nagyon ügyesen gyalogol a fiatalúr. :) Szerdán voltunk Pesten, amíg a férjem tárgyalt mi auchanoztunk. Nem vittem babakocsit, mert nem akartam a bevásárlókocsira pakolni. Tömegközlekedtünk is, Ábel nagyon élvezte.

Zsanett!
Örülök, h jól vagytok, Marci kalapos képe (is!) csúcs!
Szerintem nagyon hasznos a játszószőnyeg, Ábel nagyon szerette. Mi a metróban vettük anno.

Nyúlanyó!
Az a fontos, h jobban vagytok és kívánom, h soha többet ne kelljen kórházba mennetek!

Zitacicu!
Puszi Nektek, és az óvónéninek is a legjobbakat kívánom!

Kajla!
Köszi! Hol van ez a "heted hét"????????

Nóri!
Köszi a nacis infót! Egyenlőre nem találtam bélelt nacit, de keresem. A férjem szerint felesleges Ábinak, mert keveset van kint. Vagyis sokat sétálunk, de sétálós-játszóteres gatyóink vannak. A mérettel bajban vagyok, mert a kantérosokat szeretem, de mivel Ábi pocakos, ami derékban jó, az hosszban nem :(
Jó étvágyat kicsi lányodnak!!!

Hefe!
KÖSZI!!!!! Csodaszépek vagytok!!!!!!!!!!!! :D :lol: Énisakarokegykislányt!!!!!!!! :lol:

Csibe!
Sok erőt Neked! Csak a hisztihez tudok hozzászólni. Nálunk is van, az a "földhözveremmagam" változat. Érdekes, csak akkor adja elő a fiam, ha velem van, az apjának sosem....... Főleg a távkapcsolóért hisztizik...... Megoldást nem tudom, nagyon nehéz következetesnek lenni. Nekem volt néhány sírós napom emiatt, mert fárasztó a sok hiszti és inkább engedek, De ez sem jó, hiszen így a fejemre nő. Viszont nem bírom egész nap hallgatni a hisztit....
Bocsi, nem segítettem, de remélem érted, h együttérzek Veletek! :D

Zsozi!
Sok boldogságot, vidám összeszokást Nektek!!!

Tmika!
Igen rendeződött a séta, igaz mindig kell vinnünk valamit magunkkal. Legútóbb így sétáltunk:

Kép :D :D :lol: :lol:

A férjem szerint olyan a képen a fiunk, mint aki vándorútra megy. Van nála innivaló, a "Tarisznyában" hamuba sült pogácsa és a seprű=vándorbot is megvan :lol: :lol:

Érdekes az apjával sosem akarta cipeltetni magát....

MI pár hete vettünk egy játszósátrat, egy sportboltban. Vettünk egy kondigépet és amíg kihozták körbenéztem és kiszurtam. Egyenlőre nem játszik benne Ábel, fél :( Majd a tesóval :D

Köszi a cikket, elmentettem! :D

Niki!
Gratula Réka új tudományához!!!!

Zituska!
"apánk" még mindig arra szavaz, h válogatás nélkül hozzunk el minden 80-86-os rucit, mert ami nem jó már az jó lesz a tesónak. Én viszont elmennék hozzátok, legalább látnám szépszemű Botit is :)

Bea!
Én kérek elnézést, h letámadtalak, de annyira megörültem a vélelen találkozásnak. Előszőr Grétit láttam meg :lol:
Sikerült vennem kabátot, (anyós ragaszkodik hozzá, h ruhát vegyünk neki). Én rajzolós helyet szeretnék Ábinak (asztal+szék...) és valami zenélős játékot. A laptopot nézegettem én is , de a metróban. Ott kb. 15 féle volt, beszéltük is apával, h lassan mini plazmatévét is árulnak... :o :)
A szemüveges dolgot sajnálom :(
Az a fontos, h jól van kistesó. Gréti édes lehetett, megkönnyeztem! Nagy boldogság, h már ennyire szereti a testvérét!!!

rólunk
: Ábel a 15 hós szuri után a 9. napon belázasodott. 38,6 kapott kúpot, lement. Éjjel nagyon nyüszi volt, sokat sírt, lázmérés, megit 38.6 ujabb kúp. Tegnap a 10. napon reggel láztalan, elmentünk anyóshoz, estére megont 38,6 lett a hője. Újabb kúp. Szerintetek ez normális??? Meddig lesz még lázas????
Irtam korábban, h minden pelenkázást végigbőg a fiam. Na most már remeg is, mert ugye hőmérőzünk...sima, digitális hőmérőnk van, popsiban mérem és iszonyat sajnálom. :cry:

És egy kellemes "csalódás" tegnapról: Vásárhely felé jártunk, bementünk a tescoba körülnézni. Úgy alakult, h szükségessé vált a pelenkacsere, így gondoltam azt is megejtjük. Nem tudom voltatok-e mostanában nagyáruházak pelenkázóiban, de ezt jó szívvel ajánlom mindenkinek. Az ajtóra ki van irva, h pelenkázóhelyiség, kulcs a vevőszolgálaton. Odamentem, megkaptam a kulcsot valamint egy kosárban popsitörlő, hintőpor, krém volt. Az eladó megkérdezte hány kilós a baba és elfogadok-e egy pelenkát. Hozta a kért méretet. A helyiség tiszta, kényelmes........sőt van egy wc is, így anyuka-apuka is el tudja végeni a dolgát és nem kell azon agyalni, h hogyan oldja meg a saját szükségletét ha egyedül van a babával.....
Amikor visszavittem a kulcsot és az egyebeket kedvesen megkérdezte a hölgy, h jó lett-e a pelus és rendben vagyunk-e. Baromi jólesett a kedvessége. Nem szoktam panaszkönyvbe írni, de elgondolkodtam, h most írok egy köszönetet... Remélem ez nem csak a vásárhelyi tescoban van így, jó lenne mindenhol ez a bánásmód!! :)

Bocsi a litániáért, szép napot Mindenkinek!

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Sziasztok!

Jégvirág: 14-én megyek a dokihoz, ő ígérte, hogy bemehetek vele bármikor. Ha megyünk hozzá, akkor beszéljük meg az időpontot, akkor rákérdezek jöhetsz-e te is. Majd üzenek.

Csak gyors helyzetjelentésre van időm, szétszakad a fejem. Kicsit hamarabbra ígértem a képeket, de most bepótlom.

Előljáróban annyit, hogy most már biztos kislányunk lesz.
A méretei kissé megrázóak: 34. héten 2,5 kg-nak saccolta a gép, igaz 8 nappal idősebbnek is.

Íme pár kép:

Kép Épp elkaptunk egy röpke pillanatot az arcából...

Kép Ez az a testrész, ami mindig fúrja az oldalam...

A nevén még gondolkozunk. A nagyszülők nem akarják elhinni, hogy még nem választottunk. Örökké evvel nyaggatnak minket. Ha meg megmondjuk, az igazat, hogy még nincs végleges, akkor jön a sértődés, hogy majd legfeljebb a keresztelőn, vagy a kicsi anyakönyvi papírjáról megtudják.

Épp ittvoltak a szüleim a hétvégén és ez volt a sláger, teljesen kiakasztottak.
Innem meg anyósomékhoz mentek, nehogy gond legyen, hogy nem látogatják meg őket (anyuék Pakson laknak, anyósék Mindszenten tehát nem valami közel). A férjem is velük ment, pár dolgot elhozni onnan, de bár ne tette volna. "Véletlenül" olyan beszélgetést hallott meg, amitől teljesen kborul ő is és én is.
Próbálok idézni: "Hogy ezek a gyerekek nem tudnak spórolni, mindent megvesznek amit meglátnak és megtetszik nekik."
Itthon bezzeg nem mondtak semmit nekünk. Pár hónapja csak 1 szerény fizetésből élünk... de a babának kellett dolgokat venni. Ami luxusnak mondható az a szoptatós párna, meg játszószőnyeg és baldahinos ágyneműgarnitúra. Ezenkívül még babakocsit vettünk (35ért az expón mindennel felszerelve, kivéve autós-babahordozó).
Ruhákat meg annyit kaptunk végül, hogy alig férünk.
Szóval tegnap este teljesen kiborultam emiatt.
A másik poén, hogy a baba születése után anyukám szeretne jönni segíteni, de ha már ő is jön, akkor apukám sem marad otthon (nyugdíjas)... (vele szinte 5percenként összekülönbözünk) és hajthatatlan. Fogalmam sincs mit tegyek. Anyunak mondtam, hogy ketten sokak lesznek, amúgy sincs nagy hely a 2 szobás lakásban.Válasz: "de tudod milyen apád úgysem marad otthon"

Na nem panaszkodom tovább...

A babaszoba festése kész, bútorok már széttolva, csak takarítani kell és a ruhácskákat kimosni, vasalni... na meg az elspájzolt lomokat szortírozni... de már egész egyenesbe értünk
Épp ideje így november elejére...

Bocs, hogy ilyen hosszú lettem

Mindenkinek további szép hétvégét

Kép

Kép
sznanna

Zsuzsu!
Remélem, nem keverem megint a két várost (nemrég költöztünk ide Békéscsabáról) és tényleg Hetethét a neve a boltnak. A Széchenyi tér egyik sarkán van egy játékbolt, arra gondolok!
A tősgyökeres szegediek majd kijavítanak :lol: ha nem így van!!! :wink:

Kép
kajla

Hali.

Bea, elvileg a 12.-i hétre lesz eredmény, megint felvitték a dolgozatokat Pestre, és ugye most ünnep volt, így kicsit csúszik a javítás.
(Egyébként is a micsodám kivan ezzel a hosszú hétvégével, telefonálhatok a Diákhiteleseknek holnap, mert ugye most nem vonták le a számlámról a törlesztőrészletet, hiába a hónap első napját adtam meg a megbízásban...na egyébként jó volt ez a kis pihi.)
Na igen, látom, Zsuzsu is a lányodat szúrja ki először... :D Érdekes, én is mindig őt veszem észre, pedig én sem járok derékba törve...

Zsuzsu, én is szeretem a kantárosakat, anyósom nemrég varrt egyet. Ez ugye jó. Ezen felül én venni nem is akarok, mert Peti sem egy konfekcióméret. :)
Sétálós kép haláli!
Hátha a láz a szuritól van, az nem tarthat tovább 2-3 napnál. Ha igen, akkor szerintem konzultálj a dokival, nehogy más is legyen a háttérben!
Örülök, hogy jó tapasztalatot szereztél. Újabban én is nagyon meg tudok hatódni a hasonlókon, de most meg nem tudom mondani, hogy a legutóbb min is lepődtem meg, a dolog jó értelmében persze.

Sznanna, szép formás lába van a lánykádnak. :) Egy ismerősöm babája anno a 31. héten 3 kg-s volt körülbelül, lett is belőle 4100 grammos újszülött. És teljesen simán, szűk egy órán belül, első baba.
Sajnálom, hogy vannak viták nálatok, de kinél nincsenek. Az meg, hogy kinek mi a luxus... Nekem szerencsém van, hogy anyósom varrónő, de én pl. a baldachintól falra tudnék mászni. Szopispárnám nekem is van, de anyós csinálta a huzatát, granulátumot meg vettünk bele.
De ne add fel. Mondjuk sok jóval nem tudlak bíztatni, de reménykedem, hogy a kézzel fogható unoka majd javít egy kicsit a helyzeten!

Kajla, jól írtad! A CIB bankkal "szembeni" sarkon van, a Széchenyi téren. :)

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!

Csak gyorsan bekukkantottam! Mostanában nincs sok időm, most sem tudtam visszaolvasni. A képeket megnézegettem.
A gyerkőcök nagyon édesek!!! :lol:

Anna!
Teljesen meg tudlak érteni. Az első két hétben itt voltak nekem is segíteni a nagymamák. Ők is nagyon messze laknak tőlünk, néha nem volt könnyű őket elviselni. De próbáld a pozitív oldalát nézni, mert az elején nagyon jól fog jönni, ha nem neked kell az ebéddel foglalkoznod, meg kivasalnak helyetted és van akihez fordulhatsz a kérdéseiddel. :wink:
Így neked csak a babával kell majd foglalkoznod!
Kitartás! Hogy viseled a végét, mert látom már nincs olyan sok hátra!

Velünk minden rendben, Flóra már átlépte a 4 kilót, már rengeteget mosolyog és figyel a környezetére. Nagyon örökmozgó, bár ezt már a pocakomban is éreztem! :D
Majd rakok fel róla új képet!

Betty
Kép
rbetty

Hefe! igen mi vagyunk azok. Mi 4 hónapja járunk, már többször találkoztunk Veletek is. Hát igen, a vonalzómon kb. 4 hetes Norbi, azóta meg már 7 hós :lol: Már készülök lecserélni egy ideje...

Bea! Örülök hogy jol vagytok, hát a nemére már én is nagyon kiváncsi vagyok:) Gréti biztosan nagyon fog örülni a laptopnak, mi is tavaly ezen gondolkodtunk de aztán PC tanuloszoftvert kapott és gyorsan megtanulta hogyan kapcsolja be a gépet, tegye be a lemezt, stb. igy gyerekpc kilöve

Anna! gratulálok a kislányhoz! Nevek. Nekünk a végleges mindkét esetben közvetlen az elött dölt el, (muszáj volt) amikor vittek már a mütöbe.

Timi! köszi az ovis infot. Hát lányok ez nagy kérdés, de nálunk az ovoda vezetöje tavaly nyáron már ugy határozott hogy aki nem dolgozik nyáron nem viheti a gyerekét és mivel nem volt elég a szülöket erre megkérni, végül csak munk. igazolás után fogadta el ki járhat nyáron is. Én ezen igencsak felháborodtam, de erre azt mondták hogy az önk. vezetöje, a polg. mester is tud róla hogy az ovoda vezetöje saját hatáskörén belül dönthet igy. Na akkor most kinél lehet panaszt tenni? De komolyan, mert Orsi már annyira szereti a közösséget hogy velem nem fog megmaradni 3 hónapig, arrol nem beszélve hogy normális játszótér sincs, csak az oviban. Na meg Norbi akkor kezd majd el menni, (remélem) meg beszélni nekem idöm sem lenne Orsira (aki igencsak hiperaktiv gyerek) a végén lennék egy türelmetlen, folyton kiabáló anyuka, ebben biztos vagyok. A család is közölte 3 hónap nagyon sok, Orsit 1-2 hétre merik bevállalni. :( Ötletek hogy ilyen esetben ki az önk. felettese? Mert én neten nem találtam infot. Vagy marad az hogy nem cirkuszolok viszek munkáltatóit de akkor még mindig lehet valaki aki kilesi hogy napközben erre-arra mászkálok és kavar egyet
Ja és tudomásom van róla, hogy Szegeden is több oviban ez van nyáron nem viheti a kisgyermekes a nagytesót!

Timi! remélem akkor tavasszal tényleg tudtok költözni!

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Már megint én, úgy látszik most én vagyok a hétvégi ügyeletes :)

Ma megkaptuk az új Cora katalógust, amiben is láttuk hogy a Grétinek vásárolt ajándék jövő héttől 2200 Ft-tal olcsóbb. Így jól visszavitte a férjem ma, kapott érte vásárlási utalványt, majd megvesszük az olcsóbbat. :)

Sznanna: Ééédes :) Gratula a kislányhoz :)

Zsuzsu: Dehogy támadtál le...
Jó fej a vándorló Ábel :)
A kellemes csalódásod engem is meglepett...

Teszek fel pocakfotót :lol:
Kép
Ma készült.

Kép

Kulimász pizsamás Gréti
Kép

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Azta Bea!
Mekkora már a pocid!De jó!
Enyém sztem még kicsi.Vajon 17 hetesen nekem is már ekkora lesz?:)Gyorsan nőnek a prücskök..

Vártam én is,hogy megírod a kicsi nemét..:)
Nem baj!Ne szomorkodj!Ami késik nem múlik.
Már én is szeretném a miénket tudni,de könnyen lehet,hogy csak dec. 7.-én lesz legközelebb UH.

Szép a Maszat Pannád!
Lesem,hogy milyen hajráfja van?
Hannának is kellene vmi normális ami rendesen fentmarad,de nem szorít,és tényleg úgytartja a haját..

Találkáról majd egyeztetünk.:)

Üdv.:Edit

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Maternity tickers
szilde
Szeged

Sziasztok!

Csibe :) Örülök, hogy rendeződtek az éjszakák, sztem tuti a fogzás kavart be!

Bea :) De édi Gréti a képeken!!!! És a pocid is gyönyörű!!! Ha ilyen szégyenlős a tesó, akkor sztem esélyes, hogy kislány lesz :wink:

Zozo :) Miket hallottál az ovikról?

Zsuzsu :) Bakker nem semmi, ahogy Ábel sétálni indul :lol: :lol: :lol: Ringatóra nem jöttök ha meggyógyult? (Egyébként gyors gyógyulást kívánok neki!)
Én tavaly láttam egy játszósátrat, amit nem rendeltem akkor meg, mondván, hogy Kristóf még kicsi hozzá, most meg már nem gyártják :evil: :evil: :evil:
Teszek fel róla a végén képet, ha vki lát vmi hasonlót, riasszon pls.

Sznanna :) Ha csak idegesítene apukád, akkor én kerek perec megmondanám, hogy nem szeretnéd, ha jönne! Nyilván így szemtől szembe nem lehet sértődés nélkül, de anyukádnak megmondanám az igazat, és kezelje le ő apukádat, hogy ne jöjjön. Ha nem érti meg, esetleg kérd meg, hogy ő se maradjon pár napnál tovább. Lehet, hogy többet idegeskednél így, mint amit az egész segítség érne :confused:
Ja, és ami fontosabb, gratulálok a kiscsajszihoz!!! :D

Karmen :) Csak azt tudom leírni, hogy én mit csinálnék. Szóval a cikkből kiindulva kérném az óvodavezetőt, hogy adja ezt a döntést írásba (ha nem adja, viszem a gyereket). Ha írásba adta, hívom a jegyzőt (egyáltalán nem biztos, hogy tud róla, lehet, hogy csak az óvodavezető mondja ezt). Ha mégis tud róla és jóváhagyta ezt a döntést, esetleg a cikkben említett pasit felhívnám, vagy az Oktatási és Kulturális Minisztériumot. Mi még nem is nagyon vagyunk benne az óvoda keresésben, de kezd az az érzésem lenni, hogy az ovivezetők úgy viselkednek, mint vmi kiskirályok??!!

Itt a kép a „csodasátorról” :D

Kép

KépKép

KépKép
timika

Zsuzsu! Bea!
NAGYON jóóók a képek!!!!!!!!!! :lol:

Sznanna!
Megértem Maximálisan az aggodalmadat a szüleiddel kapcsolatban!! Nekem pl nem jött be hogy anyósomék itt voltak. Igaz,főzött jó sokat,vagy 2 hétre előre,de az a kosz amit maga után hagyott.... :shock:
Ahogy elmentek, aznap nekiálltunk párommal sikálni a lakást. Én a jó kis császáros sebemmel próbáltam a konyhát kivakarni a koszból. Egy teljes napom ráment :roll: Jó volt...
Vagyis nem mindenkinek jó ha van " segytség". Remélem neked fordítva lesz és NAGYON kellemesen fogsz csalódni a szüleidben!!!!!!!!!!!!!!

Megyek,mert mindjárt kezdődik az NBA.... az amerikai élet nem múlik el nyomtalanul... :wink:

Még valami: Van egy ismerősöm,aki nagyon szépen tud festeni. Most akar elkezdeni gyerekszoba dekorációkat készíteni. Már megcsinálta nálunk a terveket, kb 2 hét múlva meg is festi. Utána rakok fel képeket róla és ha bárkit érdekel,megadom Rita elérhetőségét.
Már nagyon várom hogy fessen,mert szupi lesz. A bordűrben lévő állatokból fog festeni a falra.

Jóccakát!!

Daisypath Happy Birthday tickers
szszkinga

Timi! Köszi. Már arra gondoltam este hogy a jegyzöt felkeresem, név nélkül elmondom mi a gondom.(viszem a cikket is ha akadékoskodna) Azt nem tudtam hogy melyik minisztérium lehet a felettes de valszeg igazad van, lehet oda is továbbbviszem az ügyet. Nagyon szupi ez a sátor, engem is érdekelne :)

Bea! Hatalmas a pocakod! Azt hittem rosszul emlékszek mennyi idös terhes vagy, de a vonalzód gondolom jó :lol:

Kinga! Engem érdekelne, nem tudom milyen m2 áron dolgozik és ide is eljönne-e. Gondoltam Norbinak ilyen ajándék kellene, mert szerencsére ruha, játék nem kell.

Anna! én közöltem mindenkivel hogy 3 hónapig SENKI nem jöhet. Nem esett nekik jól, de igazán nem érdekelt ki mit gondol. Igy is elég fáradt voltam, nem kellett hogy másokat kerülgessek v. idegesitsenek. Segitett inkább a férjem amit tudott, amit nem az meg megvárt minden munka.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Köszönöm szépen mindenkinek a tejszaporító praktikákat! Az akció sikeres volt! :lol: Tegnapra lett jó sok tejcsi, viszont Szabi étvágya nem volt a legjobb! Kicsit visszafogta magát a fiatalúr! Nem baj, majd ma bepótolja! (Mondjuk ezt tegnap még nem egészen így láttam! :lol: ) Azt hiszem, sikerült beleesnem a mérleg csapdájába... :lol:
Timika: Sütirecept is érdekelne... :lol:
Jégvirág: Nagyon szép a pocid, és Gréti is gyönyörű! :lol:
Zsuzsu, Anna: Ábel és a kicsi lány is nagyon szépek! :lol:
További szép napot mindenkinek!
Vendég

Sziasztok!

Tegnap megvolt a keresztelő Szabadkán, szuper volt :D
Képek:
Előtte még otthon:
Kép
Kép
A keresztelő:
Kép
Kép

A család összes aprónépe:
Kép

Bocs ha sok voltam!!

Zsozi: Üdv itthon, kitartást kívánok, erőt, és sok tejcit! :D Képek a bébről????

Bea:
Bakker jónagy már a pocakod, és olyan csúcsos, fiúkás :lol: :lol:
Nevetek még mindig nincs??? Voltatok otthon mostanába? Tegnap Horgost meg se kíséreltük, elmentünk Gyálának, Tiszaszigetnél 2,5 órát vártunk,pedig csak kb 100 méter volt a sor :evil: Az orrunk előtt zárták le a magyarok a határt, úgy hogy a szerbek már lekezelték az útlevelünket :evil: Minnyá küldök privit ezzel kapcs.....

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Kedves Édesanyák, Édesapák!

A www.pszichologia.multiply.com oldalon letölthető kincseket találtok. Klasszikus zenék "babafülre" átdolgozva, melyek mellett a (leendő) szülők is ellazulhatnak, kellemesen tölthetik az időt 14. Baby Einstein zenealbum, Babazene 1-4 és még sok más. Majd lesz gyerekzene magyarul és angolul is.

Letölthetők készésgfejelsztők, játékok, kifestők is - a feltöltés folyamatos.

Már van néhány rajzfilm (Thomas, a gőzmozdony angolul, magyarul), és lesz oktatóprogram is!

Felnőttek részére könyvek.

A www.pszichologia.mlap.hu oldalon pedig lehetőség van tanácsadás kérésre. A levelekre szakképzett pszichológus válaszol. Ajánlom olyan személyek részére, akiknek egy kis bátorításra, problémáinak megoldásában segítségre lenne szüksége, de személyesen felkeresni egy szakembert valamilyen okból mégsem szeretne.

üdvözlettel, Nisreen
nisreen

Sziasztok!!

Köszi a gyógypuszikat, két napig volt lázas Ábel. Felhívtam a dokinkat is, szerinte nincs gond, így már biztosan védett lett a fiam.

Anna!
Jó egészséget Nektek! Legyél bátor és mond meg amit gondolsz a szüleidnek. Szeretnek és meg kell érteniük!! Ti már külön család vagytok....

Kajla!

Köszi! Nekem igazából a Gulliver játékbolt tetszik.

Ági!
A férjed nem mesélte, h szerdán délután letámadta egy csaj pesten az M5-ös melletti AUCHANBAN??? és faggatta, h hazafelé tart-e??? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Betty!
Puszik az örökmozgódnak, várjuk a képeket!!

Bea!
Nagyon szépek vagytok! Grétin elérzékenyültem! Valamit nagyon jól csináltok, h ennyire szereti már most a testvérkéjét!!!
Nekünk is van cora katalógusunk, melyik laptopot kapja Gréti????

Enikő!
Nagyon szépek vagytok! Puszi a csipet csapatnak!

Timika!
Ábel már láztalan második napja így megyünk szerdán ringatózni. Melyik teremben lesz?? Én csak azt ismerem, ahol Incivel voltunk....
A sátor klassz, nekünk ilyen egyszerű házikónk van:

Kép házikó

Kép házikó

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Sziasztok!
Hazaértünk messzi mamától! :lol:
Mégegyszer köszi a gratulációkat!!! :lol:

Lányok!
Megint van Délmagyar babafotózás. Ti viszitek a gyerkőcőt? :wink:
Én agyalok, hogy elkéne Márkot vinni, még belefér a korhatárba. :wink:

Zsozi!
Gratula, sok boldogságot Nektek! :lol:

Enikő!
Nagyon szép a családod! :lol:

Bea!
Tök aranyos a pocid! :lol: Gréti pedig tündérpofa. :lol:

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Sziasztok!

Bea: Nagyon szép nagy a pocid! :D Gréti csúcs! :lol:

Sznanna: Szia amúgy! :D Nekem nagyon jól jött, hogy ott volt anyukám a szülés után, nagyon sokat segített (még mindig), voltak pánikroham szerű kérdéseim, amikre mindig megnyugtató választ adott, nem mellesleg az sem volt utolsó egy-egy éjszakai virrasztás után, hogy ágyba kaptam a reggelit, stb... De persze azt Te tudod, hogy milyen kapcsolatban vagytok! Én előre elnézést kértem tőle minden hisztimért. :)
A fotók amúgy szuperek, bár az alsót nem igazán vágom, de az arc tökéletesen felismerhető és tündéri! :D

Amúgy velünk nem sok minden történik mostanában... Kicsit betegek vagyunk, Dorottyának folyik az orra (életében először orrszívózzuk), nekem meg a torkom nem akar rendbe jönni már másfél hete.
Napközben csak fél órákat alszik a csajszi (általában 2 órát szokott), aminek az az eredménye, hogy 6 óra körül elalszik és csak reggel 6-7 körül kel, igaz párszor szopizik éjjel, de semmi az a régebbi 10-12 alkalomhoz képest! :lol: A túl korai elalvás miatt van úgy, hogy kimarad az esti fürdés! :oops:
Amúgy nagyon aranyos a lányka, ügyesen jár egyedül, lépcső előtt megáll és nyújtja a kezét, hogy fogjuk meg! :o Mutatja, hogy hol a füle, meg, hogy melyik ment el vadászni! :lol:

Mindenkinek szép estét!
Hefe

KépKépKépKép
hefe

Sziasztok!

Kármen!
Azt hiszem ez a vezetőóvónő kérdés általánosítható. Épp a múlt héten jártam úgy, hogy pénteken délután mentem Zolikáért az oviba. Ki van rakva a pizsomája. Megkérdeztem, hogy vigyem haza, most hoztam szerdán. Ekkor derült ki, hogy igen, mert az őszi szünetben úgysem megy a gyerek oviba. Nagyon elcsodálkoztam, mert én erről nem tudtam. Akkor derült ki, hogy az óvónők szabadságot kaptak és a gyerekek mindhárom nap más-más csoportban lesznek. Ezután jött a következő, dehát anyuka úgyis otthon van. Ekkor bementem a vezetőnőhöz, aki miután megkérdeztem, hogy akkor hogy van ez az őszi szünet? "Na, de anyuka, az csak az iskolás gyerekekre vonatkozik, különben meg az óvónőket el kellett küldenem szabira, mert különben megbüntetik az óvódát." Mindezt olyan hangnemben, hogy azt sem tudtam, mit mondjak. Végül nem ment Zolika a múlt héten oviba, mert nem akartam, hogy idegen óvónővel legyen.

Az volt a lényeg, hogy kapásból hülyének néztek. Ez úgy van, ha otthon vagy, akkor a gyereked is legyen otthon minden szünetben. Örülj, hogy egyáltalán óvodás lehet. Ez nagyon szomorú helyzetkép.

Bea!
Szép a povid.

Zsuzsu72!
A Ringató a Játéksziget tornatermében lesz szerdán. Ma beszéltem a védőnővel, akit ajánlottál, nagyon kedves volt. Köszönöm :)

Enikő!
Szépek a gyerekek, gratulálok a keresztelőhöz. Akkor ezek szerint ti szabadkaiak vagytok? A férjem horgosi. Szörnyű, ami a röszkei határon folyik hétvégente.

Kép

Kép
easabo
Szeged

Karmen!
Megkérdezem a csajszit hogy mennyiért dolgozik,de szerintem még ő sem nagyon tudja. Most kezd bele ebbe a falfestésbe. A neten van pár képe amiket megnézhetsz az Iwiw-en. Az ismerőseim között keresd meg Gombos Ritát.

Nisreen!
Megnéztem az első honlapot és regisztráltam is magam. Tetszik! :D

Enikő!
NAGYON jóóók a képek!!

Zsuzsu!
Mi is megyünk ringatózni szerdán a 10 órásra.
Hol vettétek ezt a sátrat? Mi is hasonló egyszerűt szeretnénk Kittinek.

A kis betegeknek JOBBULÁST!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mi péntek délelőtt utazunk mamához Hévízre. Viszünk fürdőbugyit is,hátha elmegyünk egy kicsit a meleg vízbe dagonyázni. Jó lesz egy kis kikapcsolódás.

Rakok fel 1 képet Kittiről. Ez a ma délutáni cirka 3,5 óra alvás után készült :P

Kép

Daisypath Happy Birthday tickers
szszkinga

Kinga: Kitti nagyon szép kislány :) Kellemes időtöltést mamánál!

Easabo: Igen Szabadkaiak,hát hja, holnap is mennem kell haza hivatalos ügyintézni, nemtom mi lesz a határon, és vissza kell érnem legkésőbb 3-ra mert 4től lesz az Odúban a bemutató, amiért pénzt kapnak, mindenképp el akarok menni, hogy ezáltal támagassuk őket... :roll:

Csajok egy baránmőm szeretné eladni a járókájukat!
6000 ft, alig használt, kép:
Kép

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Sziasztok!

Enikő!Nagyon szépek vagytok,klassz lehetett a keresztelő.Nekünk is lesz majd tavasszal,csak még nincs alkalmas keresztszülő sajna.És csini vagy nagyon! :D

Bea!Szép a poci és jó nagy!Nekem nem volt ekkora 17 hetesen.Gréti tündér!

Kinga!Kitti szintúgy,édes nagyon!Mi ez a ringató?Milyen és milyen idős kortól lehet menni?

Sznanna!Nekem is itt volt anyu több mint 2 hétig,de olyan de olyan jó volt, hogy el sem tudom mondani.Főzött mindig finit,éjjel szopi után alhattam tovább ő büfiztetett,tisztába szinte mindig ő tette Málnust,szóval csúcsszuper volt. Mondjuk apu nem volt itt,csak 2-3 naponta benézett. Ha Te nem szeretnéd,mond meg , és legyen úgy,most Te vagy a fontos meg a baba.

Mi jól vagyunk,semmi különös nem történt mostanában velünk,eszünk alszunk játszunk. Csütin megyünk tanácsadásra.

Szép napot mindenkinek!
20140113113746

Sziasztok!

Enikő: Szépek vagytok. Gratula a keresztelőhöz. Hol van református templom Szabadkán? :roll:
Örülök hogy szombaton megúsztuk a határt 1 órás várakozással :)

Szilde: A hajráfot több mint 1 éve vettük a Corában.
Az üzletet megköthetjük. Neked mennyire sürgős? Nekem annyira nem, van még itthon 2-3 havi adag :)
A héten elvileg akármelyik délelőtt is ráérünk. Vagy a délutánok jobbak nektek?

Zsuzsu: A 4999 Ft-osat, narancssárga vagy milyen. Most nincs előttem az újság :)

Kinga: Kitti gyönyörű mint mindig. Tegnap biztos valami front volt, Gréti is több mint 3 órát aludt délután, pedig mostanában 1-2-t szokott max.

Köszi a pocak és Gréti dícséreteket. A hasméreten én is meg vagyok lepődve. Grétivel ilyen idősen semmi hasam nem volt még. Mondjuk eleve most több kilóval indultam, és hízok is mint egy tehén. Lassan kiakad a mérleg. Izgulok is hogy hogy fogom ezt mind leadni szülés után.

Ekkora hasam volt Grétivel a 26. héten :shock:
Kép

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Enikő: Ja, Grétivel is csúcsos (fiús) volt a hasam, és mindenki fiúnak jósolta az alapján :lol: :lol: :lol: :lol: És egyébként sem keserítesz el, már teljesen ráhangolódtam a fiúra....azt hiszem :lol: Édes mindegy a neme, csak legyen minden rendben vele.

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Zsuzsu!
A Gulliver hol van??? :roll:

Kép
kajla

Sziasztok!

Hefe!
(mondhatnál egy keresztnevet, de ha Neked úgy jobb, maradhatsz Hefe :D )
Dorottyának gyógyulást! Nagyon ügyi, Én hiába mondókázok, énekelek a fiamnak nem hajlandó ismételni, csak azt amit Ő akar. A "csip csip csóka.." c. dalnál a hess, hess hess, hess már profin megy, de csak a mutogatás :lol:

Emese!
Biztosan megtalálom a helyet, 9:40-kor ér e buszunk a Mars térre, úgyhogy igyekszünk. Örülök, h szimpi a védőnő, én csak egyszer taliztam vele, új még nálunk.

Kinga!
Akkor talizunk! :) Kitti ébredés után is csodaszép! Én majd gyerekágy ügyben kérnék tanácsot, Ábel lassan kinövi a rácsoságyat...
Ne lepődj meg, edzőgép vásárlás közben bukkantam a házikóra, de nagyon jó hely, és az eladó "földim", egy évvel felettem járt általánosba :lol:

http://webaruhaz.goldensport.hu/index.p ... ay&id=4270

Kajla!
Gulliver Kft., 6721 Szeged Felső-Tiszapart 16.
Tel/Fax: 06(62)543-062
Email: szeged@gullivertoys.hu
Nyitvatartás:
Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Vasárnap
8-18 8-18 8-18 8-18 8-18 9-13

Bea!
Én ezt a játékot néztem ki:
http://aruhaz.jatekpalota.hu/index.php? ... g=1&cur=64

Körbenéztem a neten, 6800 ft a legolcsóbb, a corában 5000 ft lesz. Még tárgyalásban vagyok az urammal ezügyben :D
Van valakinek ilyen könyvecskéje?? Megéri megvenni???? A Cora busznak ismeri valaki az utvonalát, menetrendjét??????? KÖSZÖNÖM!!!!!!

Ábel popója iszonyat piros. Sosem volt ilyen. Eddig is sírás volt peluscserekor, most már oka is van. Lehet összefüggés az oltás és a piros popsi között?????? Hasmenése nincs, amint kakil cserélem a pelust... Boraxos popsikrémet használunk. Bübchen baby creme van még itthon. Vélemény???

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Sziasztok :)

Otthon még mindig dögrováson a net - bár tegnap pár percre kegyes volt hozzám. :?

Jó sokat írtatok, elolvastam, de felét tuti elfelejtettem a szita kismama agyammal. :oops:

Enikő :)
Szépek vagytok a képeken! Gratulálok a keresztelőhöz! :D
Gondolom a keresztmami a tesód - nagyon hasonlítotok egymásra! :D

Zsozi :)
Képeket várunk a dedről! :wink:

Bea :)
Aztaa, szép nagy pocid van!! :D
Gréti pedig nagyon tüncsi!! :D

Az én pocim is fiús még mindig, pedig tuti nőci van a pociban! (ha mégse, akkor így járt, 3 éves koráig tuti rózsaszín cuccai lesznek! :lol: )

Ovi kérdésről már le se írom a véleményem... :roll:

Mi is megvettük az ajándékokat - ugyebár nálunk lesz egy szülinap is - ,de nem vettem drága játékokat, most még úgyse értékeli.
Ill. a szülinapi ajándék az nagyobb, a FisherPrice tanuló telefonját kapja.
Karácsonyra viszont egy fa hangszerkészletet vettem 1990 Ft-ért, amiben xilofon, rumbatök, pergődob és egy olyan csörgő izé van, amit a kézhez kell ütögetni (nem tudom a nevét), meg két fa puzzle-t, aminek darabja 290 ft volt, meg egy színesceruza készletet (olyan vastag, babakézbevalót).
Nálunk az a lényeg, hogy minnél több dolog legyen a karifa alatt, ezeket picipénzből igyekszünk megoldani. :wink:

Ma voltam EKG-n, meg belgyógyászaton. Minden okés, a doki megkérdezte, hogy egy baba van-e a pocimba, mert nagyon nagy, és ahogy megtapizta, megállípította, hogy "csupa gyerek ez a has" :lol:

Most lépnem kell, próbálok jönni, ki tudja, mikor járok sikerrel legközelebb.. :roll:

Kép
Kép
zituska28

Zsuzsu :)
Sztem tök jó ez a könyv! :wink:
A FisherPrice tanulócuccait én jónak tarom!

Piros popsi nem tom mitől lehet...
A dm körömvirágkréme nagyon jó, meg a Sudokrém. A boraxos nekünk piros popóra semmit nem ért.

Majd hívj, hogy mikor jöttök! :wink:

Kép
Kép
zituska28

Oviról ezt irta a Kismama cikk irója nekem:
"Amennyiben az óvoda működik, tehát fogadja a gyerekeket, akkor nem lehet megkülönböztetést tenni.
Ha csupán ügyelet van, s összevont csoportban működik – éppen a szabadságolások miatt az intézmény – akkor az vezetői döntés, hogy a kisebb gyermekével otthon tartózkodó szülő gyermekét ellátja-e az óvoda. "

Nálunk valóban az őszi szünet alatt ügyelet volt és kevesen vitték a gyerekeket, de most nem kérték hogy kedves anyuka... Orsi járt és másik kisgyerekes is, bár valóban nagyon kevés gyerek volt. De nyáron akkor 3 hónap ügyelet lenne? Kizártnak tartom. De mondom lehet nem éri meg az egész vita, jobb munkáltatóit vinni ha már ennyire erösködnek. Ha én mégsem dolgozok akkor, majd GYES-t kérek pár nap szabival, az igazolás után meg visszamegyed GYED-re és kész

Gullivert én is szeretem.

Zituska! Örülök hogy jól vagytok!

Kép

Kép

Karmen
karmen

Zsuzsu,míg csak a nyatejet kapott a Barni,nálunk elég volt a boraxos,de ahogy szílárd kajákat is evett nálunk is sokat volt piros, akkor,Sudot vettem,most dm popsikrémet használunk,és szvsz majdnem úgyan olyan jó!!! :wink: :wink:

Mi csüt. megyünk karácsonyra, meg szülinapra,vasáráloni, nekünk majdnem csak autók,buszok.vonatok, kerülnek a fa alá!!!!
(valszeg azért mert a fiamat más nem érdekli................)

Kajla,a Gulliver a felső-tiszaparton van, Novotel,az Ih ,és a Pick étterem után,régen ott diszkont volt!!!
A 9 troli majdnem ott tesz le!!! :wink:

Kép
bibi226

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet: