A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Sziasztok!
Köszönöm a köszöntéseket!! :lol: :lol:
Akartam már mesélni, hogy Márk is nagyon rákapcsolt a beszédre, és próbál több szót is összeilleszteni.
pl. fűvet nyír, kő a kezembe. :wink: Hja, vidéki gyerek. :lol:

Melinda!
Jövő hét csütörtökre bejelentkeztünk a Tornyos Szabolcshoz a miniklinikbe! Biztos ami biztos! :wink:
Köszi az infókat egyébként, akiket irtál tényleg mind rendes és hozzáértő. :lol: Sajnos mindháromhoz volt már szerencsénk. :cry:

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Zitáknak nagyon sok boldog névnapot kívánunk!!

Zita! Nagyon ügyi Márk a dumcsival! Remélem Tornyos mond vmi használhatót. :)

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Sziasztok!

Böcsületesen elolvastam mindent ami elmaradt, lehet egy két dolog már régebbi amiről írtam, de hátha valaki még hasznát veszi.

Mi nagyon jól vagyunk, eszik, alszik, nő a kiscsaj, elkezdett kúszni, és egyszer-egyszer ülésbe nyomja föl magát. Nem tudom mivel érdemeltem ki hogy ennyire tündéri jó kislányunk legyen, nem lehet rá panaszom semmi. Rakok fel képet is majd róla, de először azt amit írtam.

Minden Zitának boldog névnapot!
A szülinaposoknak utólag is sok-sok örömöt és jó egészséget!

Macseknek nagy-nagy gratula a kislányához és gyógyuljon meg minél gyorsabban!

A betegeknek meg nagyon gyors gyógyulást, itt a jó idő, most már tényleg tűnjön el minden betegség!

Akkor a régebbi dolgok, bocsi ha olyan neve alá került esetleg aki nem is írt a témáról semmit :oops: :

Karmen:
Kicsit utána bogarásztam a nem kötelező védőoltások és hozzá kapcsolódó térítési díjak rendjéről. Írok rendeletszámokat is hátha utána szeretnél nézni is.
1997. évi 83-as törvény 18. § 6.(t) pontja kimondja hogy nem az egészségbiztosítási alap terhére vehető igénybe a nem kötelező védőoltás, vagyis a MEP felé az orvos nem számolhatja el a védőoltás során keletkező munkadíját, adminisztrációs díjat stb.

284/1997 Kormányrendelet tartalmazza azt hogy ezek a fent meghatározott nem az egészségbiztosítási alapból finanszírozott ellátások mennyiért vehetők igénybe. Ennek a melléklete nevesít néhány dolgot, amik közt a védőoltás nem szerepel, vagyis annak térítési díját a szolgáltató, önkormányzati rendelő esetén az önkormányzat határozza meg. Mivel nem szerepel a számszerűsített összeggel ellátott szolgáltatások között ezért erre a rendelet 1. §-a vonatkozik.
A lényeg itt hogy az árképzésnél irányadó, a MEP általa kötelező védőoltásért fizetett összege és a szabály, hogy ennek 30%-át legfeljebb 100.000 Ft-ot lehet elkérni.
A 6. pontban viszont a következő van:
(6) Az egészségügyi szolgáltató hatáskörében megállapítható térítési díjak megállapításának, nyilvánosságra hozatalának és befizetésének rendjét, valamint a szolgáltató által megállapított térítési díj mérséklésére, illetve elengedésére vonatkozó rendelkezéseket a szolgáltató - a fenntartó által jóváhagyott - szabályzatban állapítja meg.

Vagyis ez alapján az orvosnak joga van nem kérni semmit a védőoltás beadásáért, éppen ezért véleményem szerint lesz olyan gyerekorvos aki kér, lesz olyan aki nem. Receptírásért olvasatomban nem kérhet egy árva vasat sem, max. akkor amikor már a gyerekeddel bent vagy a rendelőben és a védőoltással a kezedben kéred hogy adja azt be nektek. Erre vonatkozó dolgok is a 284-es kormányrendeletben vannak. Ezek persze az én értelmezéseim, nem vagyok jogász, csak olyan aki rendszeresen használ jogszabályokat a munkája során.

A Rotarix vakcináról (mert csak ez kapható ma nálunk, a másiknak visszavonták az engedélyét ha jól tudom) egy vírustörzset tartalmaz, ami még úgy néz ki másik öt ellen is ad részleges védettséget (legalábbis a gyártó ezt állítja). És sajnos van még másik 30 változata is. Az, hogy mennyire lesz súlyos a betegség, nem az határozza meg hogy melyik vírus kerül a szervezetbe hanem az, hogy milyen az adott szervezet immunvédekezési képessége, valamint hogy mennyire kicsi a csecsemő. A legtöbben tünetmentesen vagy nagyon enyhe tünetekkel esnek át rajta. Szerintem túl drága ilyen bizonytalan védőhatáshoz, főleg hogy nálunk azért sokkal jobbak a higiénés körülmények mint pl Dél-Amerikában vagy Afrikában (eredendően oda találták ki ezeket a vakcinákat).

És ha már enterális fertőzésekről írtam. Anyatejbe nem jut át hányós-fosós vírus vagy baktérium, mivel azok a bélrendszerben vannak, és ha bejutnak a vérbe, akkor már szepszisről beszélünk ami életveszélyes állapot, de anyatejbe így sem kerülhetne mert túl nagy a mérete, nem jut át a sejtfalon.
Enikő írta a macskaeledelt. Az állati eledelek, amik a konzervekben vannak ugyanolyan tartósítási eljárással készülnek mint az emberi konzervek (vagyis hővel elölnek benne mindent), máskülönben nem lehetne romlás nélkül eltartani, szóval onnan senki nem fog fertőzést kapni. A száraz tápok pedig előbb főzésen, majd szárításon mennek át, hacsak nem keveredik össze valahogy fertőzött nyers husival, (ami nagyobb cégeknél már csak technológiai sor miatt sem lehetséges) az sem fertőző.

Az enterális megbetegedések esetén (kivéve egy két vírus ami levegőn át is terjed, ezek a hányós vírusok) leggyakrabban a piszkos kéz az ami megfertőzi a szopós csecsemőt. Pl. anyuka csirkét pucolt, üres tányér ott marad mosatlanul az asztalon. Kézmosás megtörténik, de mielőtt nekiáll fejni, még elpakol az asztalról, megfeledkezve hogy a tányér mosatlan. Majd ezek után lefeji a tejet kézmosás nélkül, és a következő szoptatás előtt nem fertőtleníti a mellét. És kész a campylofertőzés. Ez egy megtörtént eset volt, amikor még dolgoztam találkoztam ilyen esettel.

Nyúlanyó:
Teljesen jól és tökéletesen csináltad hogy beteg gyerek mellett kézfertőtlenítést csináltál. Ha esetleg javasolhatok legközelebbre valamit. Vegyél folyékony fertőtlenítő szappant a gyógyszertárban, azok nem teszik tönkre a kezet, illetve ha maradsz a hipós víznél, akkor minden kézmosás után kend be a kezed gyógyszertári glicerines kézkrémmel. A fertőtlenítés hatékonyságát nem csökkenti és nem megy tönkre a kezed. És nem tudom mit használtál, de ilyenkor én mindig papírtörlőt adok kéztörlésre, mert a törülköző az egyik legpiszkosabb dolog a szappan után. (Mondjuk nekünk nincs is csak folyékony adagolóval). Amit én még megcsinálok ilyenkor, az az hogy minden egyes WC használat után fertőtlenítem a wc-t és annak környékét, úm. lehúzó, kilincs, wc deszka villanykapcsoló. Illetve ha szobában hányt a gyerkőc abban a pillanatban nyitom is ki az ablakot, no nem a szag miatt, hanem hogy csökkenjen a vírusmennyiség a levegőben. Ezekkel jó esetben meg lehet előzni hogy a család összes tagján végigmenjen egy fertőzés.

Sarian:
Egyszerre két oltást be lehet adni, két különböző helyre, a gamma-globulin és az élővírus vakcinák között kell 4 hetes szünetet tartani, mivel a gamma csökkenti a szervezet immunválaszát az élővírus oltásra. Minek termeljen a szervezet ellenanyagot ha ott van készen, vagyis nem alakul ki védettség. Ilyen oltás pl a bárányhimlő, vagy volt régen az orális poliovakcina, amit a teával adtak be régebben. Felnőtteknél lehet akár hetente két oltást is adni, egy hetes időközzel.
Szintén vagy egyszerre vagy 4 hét időközzel kell adni két élővírus vakcinát pl MMR és sárgaláz. És még egy van az élővírus vakcina és a BCG között kell 4 hetet tartani.
Egyszóval bárányhimlő MMR-el vagy infanrix-al mehet egyidőben.
Akit érdekelnek a védőoltások, meg az ehhez kapcsolódó dolgok az töltse le az OEK honlapjáról az idei évre érvényes védőoltási módszertani levelet. Az az irányadó minden családorvosnak. Ha valami nem világos vagy van kérdés, szívesen segítek.

Anett:
Én egyszer egy honlapon láttam, hogy sztreccs anyagból csináltak a nadrág színével megegyező, kb 30 centi széles „övet” és azt a nadrág fölé vették föl. Ha jól tudom bandázsnak hívják, talán. Így nem látszott ha csak félig lehetett felhúzni a nadrágot, vagy egy két gomb nyitva maradt, de mégsem csúszott le a nadrág. Ez nem kerül túl sok pénzbe és addig áthidaló megoldásnak jó lehet, amíg nem kell olyan igazi kismama nadrágot venned .

Niki:
Mint minden műtéti heg a császár helye is érezteti magát időnként. Nekem pl minden hidegfront előtt érezhető . Teljesen normális dolog.

Gerika:
Szülészeti rehabilitációt takar pl az amikor császár után visszakerülsz a gyerekágyas osztályra és „csak” gyógyulgatsz, már nincs infúzió stb., de ide tartozik a szövődményes szülés utáni lábadozás, vagy a spotán abortusz utáni megfigyelés. Ilyesmik, csak a finanszírozás változik, szóval nem lesz érdeke tovább benntartani a kórházaknak a betegeket, mert kevesebbet kapnak értük. Pl. császármetszés után szövődménymentes esetben fizetnek 3 napot rendes pénzben az összes többit csak rehab öszeggel.
A tartózkodási hely felülírja az állandó lakcímet, vagyis azt veszik figyelembe, az oep honlapján a kórházreformhoz kapcsolódó gyakori kérdésekben van egy ilyen. És a törvényben van olyan kitétel, hogy mehetsz máshova is ha ott már előzetesen kezeltek és van kapacitása hogy ellássanak.

A fiam is szeretett falra rajzolni, én csomagolópapírt ragasztottam föl olyan kék gyurmaszerű ragasztóval és nem volt gond többé a fal. Meg egy idő után érdekes sem volt ha egyszer szabad.

Cseppek:

Nekünk no name etetőszékünk van, annyit tud hogy levehető a tálcája, így asztalhoz lehet tolni ha már egyedül eszik. A fiamé volt, eddig Szandra a 4. gyerek aki koptatja de még mindig tökéletesen jó. Én sajnálom ilyesmik esetén a márkanevet megfizetni, és ebben csak eszünk, ahhoz meg nem kell mindenféle extra dolgot tudnia. De ez csak az én véleményem.

Eszter:
Azért mert valakinek gyereke születik, attól még önmaga kell maradjon, és kell néha időt szakítani magára. Az anyaság nem arról szól, hogy feladjuk önmagunkat és az egész életünket. Nálunk is vannak olyan délutánok, esték, amikor más vigyáz a gyerekekre én meg azt csinálom amihez kedvem van. És bizony nálunk vannak olyan fél, háromnegyed órák, amikor Szandra a járókában egyedül foglalatoskodik, mert főzni kell, mosni kell, és porszívózni sem lehet éjszaka.

Zsozi:
A varicella a pöttyök megjelenése előtt 1-2 nappal, a rubeola 7 nappal a skarlát 2-5 nappal előbb fertőz. A legfontosabb lenne kizárni az első kettőt a testvérednél, mert azok főleg az első, második trimeszterben veszélyesek a kismamikra. A skarlát azért a kisebbik baj, mert ha el is kapnád esetleg, akkor penicillinnel kezelik amit minden további nélkül szedhetnek terhesek. Kezelni kell, mert nem maga a kórokozó, hanem a betegség szövődményei okozhatnak galibát a maminál (pl szívbelhártya gyulladás) ami kihat a terhességre. A legkönnyebb a bárányhimlőt elkapni (már ha eddig nem lettél volna), cseppfertőzéssel terjed lappangási időben. A legnehezebb a sakrlátot összeszedni, mivel ott elsősorban a testi kontaktus, a tárgyak közvetítő szerepe a jelentős (a betegséget streptococcus baci okozza, a kiütések tulajdonképpen bőrgyulladások). Anyukádtól nem kaphatod el, hacsak maga is nem lesz beteg.
Rubeola ellenanyagot úgy tudom néznek akkor amikor hepatitisre is leszűrnek ott meg tudod nézni, hogy mekkora volt a szintje. Ha 1: valamennyihez akkor védett vagy, a bárányhimlőről meg anyukád tud nyilatkozni. Azért az öcséd háziorvosa már csak a diagnózis miatt is, és mert mindhárom betegség kötelezően bejelentendő kérhetne egy ellenanyagszint meghatározást bárányhimlőre meg rubeolára, azzal kizárható vagy megerősíthető a diagnózis.
Ha pedig mind bárányhimlőre, mind rubeolára védett vagy a szervezeted ellenanyagot termel és elpusztítja a kórokozót, ami esetleg bekerül, ami onnantól már nem csinálhat semmi bajt. Szóval nyugi. De mire ezt olvasod a háziorvosod is megnyugtatott már.

És a kicsit újabbak:

Zsanett:
Szülési támogatás adható csak, önkormányzata válogatja ad e. Én úgy tudom ilyen Szegeden nincs.

Timika:
A Kis-Fekete doktornő szerintem az egyik – ha nem a legjobb – gyerek fül-orr-gégész Szegeden, mi is csak hozzá visszük a gyerekeket. Kristóf nagyon jó kezekben lesz. És emlékezni sem fog sokra, én 6 éves voltam amikor kivették, mégis csak egy kacsás mesekönyvre, a rengeteg fagyira, meg a kórház kertjében az aranyhalakra emlékszem.

Exi:
A bárányhimlő egészen odáig fertőzőképes, amíg az utolsó pörk le nem esett. A hólyagocskákban vannak a vírusok és beszáradva is képesek fertőzni. Ha már mind leesett és csak a hólyagok piros helye van akkor már nem fertőz. Hogy azok mennyi idő alatt tűnnek el, egyéntől függ. Egy érzékeny bőrű babán tovább látszódnak.
Nekünk járványtan órán meséltek egy érdekes esetet. Egy régi kórházat átalakítottak és egy olyan osztályt, ahol előtte évekkel bárányhimlős betegeket kezeltek, átalakítottak balesetes kisgyerekeknek. És a kicsik sorra bárányhimlősek lettek. Nagyon-nagyon sokára jöttek csak rá, hogy a parketta repedéseiben ott maradtak a lehullott pörkök és a takarítás során előkerültek. Persze ez nem mostanában volt, hanem réges-régen, még valamikor az 50-60-as években, de tanulságos volt.

Niki:
Mint mondtam már neked, az éhes gyerek megeszi a tápit, és az éhes gyerek nem alszik békésen, nem nevetgél, hanem üvölt, de minimum nyűglődik. Ha attól megnyugszol, kínáld meg szoptatás után tápszerrel, de ha jól gyarapszik, van elég pisis pelenkája, akkor biztosan nem éhezik.

Na eldugultam :-)

Ági
Ági

Ági73

Bibi,
biztosan tudni szeretnéd? :D

első éjjelt gyakorlatilag végigsírta, 1 körül kezdte és reggelig, pici megszakításokkal
második éjjelt szintúgy

az első 2 nap után nappal is bolond volt, mert fáradt volt

harmadik éjjel már aludt, végig, vagyis fel-felsírt párszor, de csak pár percekre

negyedik éjjel megint sírt, de megint csak picit

ötödik, hatodik éjjel meg sem mukkant, reggel 6-7ig, akkor szopizott és visszaaludt 8-9ig, amikor ébreszteteni kellett már, mert indultunk Jozsóval a bölcsibe

azóta sokkal kiegyensúlyozottabb, én is türelmesebb vagyok velük

borzalmasan hangzik, tudom, én bizony be sem mentem hozzá

sokféle altatátos módszert próbáltam, de nem jött be egyik sem
Vendég

Macsek és családja! Nagyon sok boldogságot kivánok nektek, gratulálok Luca babához! Fotót várunk!

Zitáknak nagyon boldog névnapot kivánok!

Dancsi! sajnos Orsinál nekünk is ilyen durva mondszerrel lehetett ezt elérni. Szerintem nekem volt nehezebb hallgatni a sirását napokig.

Ági! Hü de aranyos vagy, egy csomo fontos infot irtál! A rotát ugy döntöttem amugy pár napja hogy nem adatom be, hasonlokat hallottam. Azt viszont nem tudtam hogy barátnömnek miért mondta az orvos nem adja be egyszerre a Prevenart és az FSME-t hanem csak 4 hét különbséggel, igy már értem.
És irtó édes ez a csupa mosoly lány! És ez a kalap! Imádom az ilyeneket, tündéri benne!
A mostani babákat nem oltják skarlát ellen? Azt hogyan lehet felismerni, az is pöttyökkel jár?

Zita! A Tornyos ortopédus? Mintha azt kerestél volna mert akkor majd engem is érdekelne milyen benyomást tett rátok.

Zsuzsi! Szuper ez a kép, nagyon helyes rajta a kislegény, engem is érdekelne honnan szerezted ezt a szuper hátteret

Etetöszékem nekem CAM van, de egyszerü, nem lehet dönteni, állitani magasságot de megvallom soha nem is volt rá szükségem, igaz néha elaludt benne, de akkor áttettem az ágyba, ugysem hagytam volna a székben ahogy a hordozobol is mindig áttettem. Viszont ami nekem fontos volt hogy a háttámlája jo széles, nagy legyen, és puha, szivacsos. A mienknek nagyobb is mint az átlagos szokott lenni.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Ági,
az éhes gyerek megeszi a tápit elmélet sztem nem minden gyerekre igaz

Boldit már szondára akarták kötni, mert nem ette meg a tápit, amikor kórházban volam vele
Vendég

Karmen,
A T. SZ. doktorbácsi nagyon aranyos, mi nála voltunk mindig csípőszűrésen, meg amikor Balcsin Jozsó lábát bekapta a bicaj, őhozzá jöttünk kontollra
Vendég

Macsek!

Isten éltesse a lánykádat!

Enikő!

Az uram szerint a fiú gyereket nem kell becézni :lol: ő csak tudja... van 6 fiútesója :lol: Az ő neve Milán, és ő is kiakad, ha valaki becézi. Úgyhogy mind olyan fiúneveket választott, amit lehetetlen becézni :roll:

Most mondjátok meg... normális az, ha csak kézben van csendben a 8 hós gyerek??? De akkor nagyon békés... mosolyog, kurjongat, gagyarászik, tehát nem más baja van. Ha sírni hagyom, üvölt torka szakadtából, mintha nyúznák... akkor Réka borul ki. Fogalmam sincs, mit tegyek, már a WC-re is hordom magammal. Semmit nem tudok csinálni itthon :( Nektek volt hasonló tapasztalatotok? Egyébként most megint csak 30ml/nap eszik :( Hízni hízogat úgy 30 dkg/hó, de hacsak nem éheztettem ki a szilárd kaja előtt, akkor egy ml-t se eszik. Hagyjam?

A másik problem, amit látok, hogy este 6-tól iszonyúan rinyás, fáradt. 8-kor van fürcsi, aztán alvás. Az a 2 óra az maga a pokol. Egyszer próbáltam meg előbb lefektetni... hát nem az én szájízem szerint alakult a dolog... a szokásos 6 helyett 5-kor kelt :roll: No erre azért nem szeretnék beállni, mert így is csak 6 órákat tudok aludni (amit napközben nem tudok megcsinálni miatta, azt éjjel kell)
Szóval nem igazán tudom, hogy ÉN mit tehetnék a helyzet jobbításáért.

:?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?:
Vendég

Sziasztok!

Kajla!
Háromszor irtam Neked, de a kicsi fiam elküldés elött kitörölte :lol: Narancssárga kencénk van.

Többen kértétek a képkeretező progit: fotó keretét a Paint Shop Pro progival csináltam (a www.szoftverbazis.hu oldalról le tudjátok tölteni a shareware példányát). Nagyon szeretem, jó kis program! Bármit lehet csinálni fotókkal: effekteket, torzításokat, retusálást stb.

Ági!
Gratulálok, nagyon tündéri kislányod van! Örök hálám az írásaidért!

Kármen!
Mi is Tornyos doktorbácsinál voltunk, nagyon szimpatikus. Biztosan Hozzá megyünk majd, ha Ábel elindul. Amikor mi voltunk, akkor pénteken volt a gyereksebészeten.

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Köszönöm, akkor fel fogom keresni maszekban, mert a gyerekorvos nem akar beutalot adni, ráér még Orsi lába szerinte. Járjon lábujjhegyen sokat, meg külsö, belsö talpélen, csak azt felejti el hogy nincs is nagyon itthon, mire hazaér este van, vacsi, fürdés mikor gyakoroljunk. Hétvégén meg folyton meg valamerre.

Zita! Megirnád nekem priviben hol, milyen számon és mikor lehet hozzá bejelentkezni? És mennyibe kerül?

Norbival megyünk máj10 ortopédiára, 1 hónap volt az elöjegyzés, ezen is kiakadtam.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok Ziták és Mariannok!

Boldog névnapot Nektek!

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Karmen!
A Miniklinikbe van csütörtökönként magánrendelése 16.30 és 17.30 között. A Miniklinnik a Kossuth Lajos sgt.-on van, arra amerre Enikőék laknak. :wink: Én tegnap kértem időpontot, és jövő csütörtökre tudtak is adni. :lol: Én konkrétan a dokival beszéltem, mert Nála volt a füzet, de szerintem a többi nap az asszisztens is tud adni.Nem kérdeztem mennyibe kerül, az asszisztens azt mondta olyan 3000 körül van. :roll: Jövő héten biztos tudni fogom már. :wink:
Tel.szám:499-755 vagy 499-766

Többiektől bocs, de hátha még valakit érdekel!!!! :cry: :wink:
Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Sziasztok!

Olvaslak titeket szorgalmasan,csak írni alig volt időm a héten.Ma elment az utolsó kőműves,asztalos,bádogos stb...és hulla vagyok!

Macsek!Gratulálok Luca babához,nagyon szép nevet választottatok neki!

Ági!Köszi az infót,néztem már bandázst,csak sajna rám még az is nagy!Hát a fene vigye el de nem nől az én pocakom és még mindig nem híztam 1 kilót se.Lehet ez már nem is normális!!????
Alexa csuda gyönyörű kislány!!!!!!!

Viszon végre tegnap este megmozdult a babukám,most először.Annyira klassz volt és úgy örültünk neki,már nagyon vártam mert mindenki azt mondogatta,hogy már kellene!

Zitáknak sok boldog névnapot kívánok!És minden elmaradt szülinaposnak is sok boldogságot és jó egészséget!
20140113113746

Sziasztok!

Macseknak én is gratulálok a kislányához! :)

Ziták, nagyon boldog névnapot kívánok nektek! :)

Ági , kösi a válasz és a sok érdekes infót! :) Aranyos vagy!Kicsi lányod tüneményes!

Exi, jobbulást nektek!

Én tegnap voltam a dokimnál, csináltattam UH-t, és 85 %, hogy megint fiam lesz! :) Nem vagyok letörve, igazából nem éltem bele magam, hogy lány lesz. Sőt! :) Persze anyukám kissé letört, neki már a 6.fiúunoka és már a másodiktól lányt vár folyamatosan. :)

Viszont a kölkök itthon még mindig nincsenek rendben, állítólag ez a calici vírus lehet, hogy a fene belé.

Jah, Emőke csak szept elejéig vállal szüléseket, majd onnantól Papp Évának adja át a kismamákat. Ismeri őt valaki?

Szép hétvégét!

Erika

Lilypie First Birthday tickers
gerika

Gira,
Boldi is csak akkor eszik ha ki van éheztetve :?
Vendég

Sziasztok!

Karmen!
Mi most nemrégen voltunk skarlátosak.Lázzal járt és a testén a hajlatokban piros foltok voltak.Első nap:láz,második nap:hányás,harmadik nap:foltok meg sok fosás,a negyedik nap nem volt már semmi baja.Szóval gyorsan túl estünk rajta.

Macsek!GRATULÁLOK A KIS LUCÁHOZ!

Anett!
Szerintem örülj neki,hogy nem hiztál még szinte semmit,ha hiztál volna akkor meg az volna a baj!MOndjuk én nem örülök a 26kg plusszhoz és még ami rám jön! :lol:
Amúgy gratula a pici megmozdulásához!

Kép
Kép
zsanett26

Anett! Grat a babóca mozgásához! Olyan jó érzés! :)
Örülj neki, hogy eddig nem híztál, de nyugi, fogsz. :)

Gerika! Grat az újabb fiúcskához! :) Tesók mit szóltak hozzá? Neve mi lesz?

Karmen! Beadattam a neiss vacot Lindinek szerdán, nem kellett érte fizetnem a beadásért. Én is úgy olvastam, hogy a rendelő maga dönti el, hogy kér e plusz pénzt.
Lehet már írtad, de mi a baj Orsi lábával?

Ági! Nagyon cuki Alexa, tiszta apja nem? :)

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Sziasztok!
Bogit hazavitték mamáék, mi holnap megyünk utánuk Violával...Úgyhogy remélhetőleg ma éjjel alszok :lol: Nagyon nagyon nagyon rám férne már!

Anett: De jó hogy jelentkeztél :) Figyuka, én az első terhességnél a 22. héten éreztem először, hogy mozog a Bogi! Úgyhogy egyáltalán nem voltál lekésve semmiről :wink: Nem tudom miért várják el, hogy már 15-16 hetesen érezzük :shock: Akkor a felújítás teljesen kész van????

Kajla: Nagyon örülök, hogy találkoztunk :wink: Ééééédes a csajod!

Ági: Alexa a klónod anyám :lol: Apára nem sokban hasonlít (szerintem :D )

Ziták: Isten éltessen benneteket névnapotok alkalmából :)

Zitaa: Voltam abba a bútorboltba amit mondtál. Tényleg szuperjó cuccok vannak, nagyon nagyon korrekt árakon :wink: Köszike, hogy szóltál, hogy menjek el :)

Exi: JObbulást, mit mondott a doki Petire?
Eldugultam, Viola zaklat! :lol:

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Sziasztok!

Erika!
Egy picit ismerem Papp Éva dr nőt. Szerintem kedves, lelkiismeretes. Fiatal, de megbízható. Ha nem lenne dokim, szülnék Nála. Nem tudom van-e magánrendelése.

Enikő!
Szép álmokat!!! :D :D :D

Képzeljétek!
A tudálékos, nemszeretem védőnőnk babát vár :-) Örülök neki, legalább békén hagy minket :-)

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Szegedi Születés Fesztivál Program
2007. május 7. Alsóvárosi Kultúrház (KAPCA), Szeged, Rákóczi u. 1.
EMELETI KIÁLLÍTÓ TEREM
18:00 – Születés és anyaság más szemmel c. kiállítás megnyitója – Rostás Mónika
2007. május 11. Alsóvárosi Kultúrház (KAPCA), Szeged, Rákóczi u. 1.
NAGYTEREM
15:00 - Ünnepélyes megnyitó - Endrei Judit, Házigazda: M.Toronykőy Márta15:30 - A rajzpályázat eredményhirdetése15:45 – Korunk szülészetének legaktuálisabb kihívásai - Dr. Németh Gábor
16:35 – A szülésznői szerep változása - Tóth Erzsébet
17:15 – Yenisei koncert
TÜKÖRTEREM
15:00 – Kismama-hastánc – várandósoknak - Iván Eszter
16:00 – Kismamajóga - Isaszegi Katalin (Geszasi Nila)
17:00 – A mama öröme – a baba öröme - Vidovenyecz Andrea
FÖLDSZINTI KISTEREM
15:30 – Hordozókendő és biopelenka bemutató – Stéta Bt. munkatársa
16:30 – Beszélgetés Endrei Judittal - Anyaság és karrier címmel
EMELETI KIÁLLÍTÓ TEREM
16:00 - ÖKONET termékek bemutatója és vására - Csapi Benőné
2007 május 12. Alsóvárosi Kultúrház (KAPCA), Szeged, Rákóczi u. 1.
NAGYTEREM
09:00 – Labirintus, avagy szülők a kisgyemeknevelés útvesztőjében - Fodor Gábor
10:00 – Az élet első órája - Lancsin Zsuzsanna, Werner Katalin
11:00 – A dúla szerepe a tudatos gyermekvállalásban, a várandósság és a szülés misztériumában – Hrabovszky Monika
12:00 – Szoptatni jó - G.Kovács Judit
13:00 – A homeopátia alkalmazása a várandósság alatt - Dr. Takáts István
14:00 – A táplálkozás és a meddőség összefüggései - Dr. Kalmár Gergely
15:00 – Pszichés zavarok terhességnél és szülés után - Dr. Pető Zoltán SZTE ÁOK
16:00 – Jövőkép szerviz - Benkovics Irén
17:00 – Egészséges táplálkozás a várandósság alatt - Éles Vilmosné Gizike
18:00 – Érintések Improvizációs Színpad előadása
TÜKÖRTEREM
09:00 – Kismamajóga - Isaszegi Katalin (Geszasi Nila)
10:00 – Baba-mamajóga – Isaszegi Katalin (Geszasi Nila)
11:00 – Gyermekjóga-foglalkozás - Nógrádi László (Nawesh), a Jóga a mindennapi életben jógaoktatója
12:00 – Gyermekjóga-foglalkozás - Nógrádi (Nawesh) ), a Jóga a mindennapi életben jógaoktatója
13:00 – Intim női torna - Molnár Edit Virág
14:00 – Apaszerepek, avagy miért nehéz apának lenni - Fodor Gábor
17:00 – Kismama-hastánc – várandósoknak - Iván Eszter
FÖLDSZINTI KISTEREM
09:00 – Filmvetítés - A kengurumódszer
10:00 – Egymásra hangolódás művészete a meditációban - Gellért Beáta
12:00 – Hordozókendő és biopelenka bemutató - Carolino munkatársa12:30 – Filmvetítés - Születnek így is
13:30 - ÖKONET termékek bemutatója és vására - Csapi Benőné
15:30 - Egymásra hangolódás művészete a meditációban - Gellért Beáta
17:30 - Filmvetítés - A szoptatásról
EMELETI KIÁLLÍTÓ TEREM
09:00 – Kender-kézműves foglalkoztató gyermekek részére - Horváth Piroska
14:00 – Waldorf foglalkoztató - Waldorf óvónők
2007 május 13. Alsóvárosi Kultúrház (KAPCA), Szeged, Rákóczi u. 1.
NAGYTEREM
09:00 – Szegeden működő baba-mama klubok találkozója
10:00 – A születéskor és szüléskor ért lelki traumák oldása a kineziológia módszerével - Fekete Éva
11:00 – Bach-virágterápia a mindennapokban - Szabó Norbert
12:00 – Sütőipari termékek lisztérzékeny- és cukorbeteg-diétában - Szegedi Gabonatermesztési Kutató Kht. munkatársa
TÜKÖRTEREM
09:00 – Érints meg - Ráczné Gyémánt Andrea
10:00 – Szülőcsatorna megélés - Nagy Anita
FÖLDSZINTI KISTEREM
09:00 – Dúla-trükkök - Hrabovszky Monika Mária
10:00 – Szoptatós műhely – Gaborjákné Kovács Judit
11:00 – Beilleszkedési problémák beteg, diétázó óvodáskorú gyermekeknél - Gedainé Szekeres Ibolya
12:00 – Filmvetítés - A szülés természete
EMELETI KIÁLLÍTÓ TEREM
09:00 – Kender-kézműves foglalkoztató gyermekek részére - Horváth Piroska
További részleteket a http://www.szuleteshete.hu web-oldalon talál!

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Zita! Köszi, akkor nem is kér sokat a doki.

Dancsi! Szegényke, akkor nekem szerencsém volt mert Orsi elsö nap 1 órát sirt, másnap 40 percet, a köv. 2 nap csak 20 percet aztán többet nem volt gond.

Erika! Gratulálok a kisfiuhoz! Irtam mailt, olvasd majd el mielöbb légyszi! P. Évánál szült Gigi is, ha emlékszel még rá mint régi babanetesre. Ö nagyon dicsérte.

Melinda! Orsinak a fenekén lett nagy folt, gombás fertözésnek mondták, aztán most megint kapott rá kenöcsöt mert nem mult el, söt ugy tünik a lábszárára is átment, de most érdekes mert reggel marad a régi kenöcs a gombára, este meg az uj kell, ami ekcémára valo. Lehet a doki sem tudja mi a gond? Ha nem mulik most már hamarosan mégis maszek lesz ennek is a vége. Jol összejön most neki mert szemészhez is készülünk
Na szerdán megyünk tanácsadásra, rákérdezek erre a 2e ft-ra akkor. AMugy mérgemben hogy irtátok nektek nem kellett fizetni még ki sem váltottam a receptet

Anett! Gratulálok, nekem mindkét baba 19 hetesen mozdult meg, én nem is aggodtam emiatt

Zsanett! köszi, még nem volt a családunkban skarlátos, nem tudtam az mi. Akkor gyógyszert sem kellett szednie? Ti is elkaptátok töle, tényleg ezt is csak 1x lehet elkapni?

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen, Melinda, köszi.Tesók csak tudomásul vették, hogy fiú és kész. Nevet még nem tudunk, nálunk ez elég későn szokott kialakulni. :)

Karmen, köszi a mélt, olvastam, részben tudom, hogy most egy kicsit zűr van, majd valszeg keresünk mást is, hogy legyen tartalék. Azért még reménykedek. :?
Orsikának jobbulást, nagyon sajnálom szegényt. De majdcsak elmúlik már.

Enikő, jó pihenést Mamáéknál. :)

Erika

Lilypie First Birthday tickers
gerika

Macsek: Gratula a kislányotokhoz, sok boldogságot hozzá :)

Gerika: Az szép lesz, 4 fiú...Guiness könyvbe szeretnél bekerülni vagy mi?!?! :) Legalább lesz mit fölvennie :)
Csak a nagymamát sajnálom :) No de majd a következő :) A lényeg hogy egészséges legyen. Bár én drukkoltam nagyon a hercegnőhöz :)

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Sziasztok!

Kármen!Gyors gyógyulást Orsikának!

Gerika!Grat a kisfiúhoz,nem semmi az biztos!

Enikő!Hát végre készen vagyunk.Megvan a kerítés,a garázsnak az alap,teteje még nincs (de most nem is lesz) és a terasz.Nagyon szép lett,tiszta fa és anyuval tegnap még virágosítottunk is. jövő héten befüvesítjük azt a kis területet ami van és kész!Idén ennyi fért a keretbe!Mostmár csak babócára költünk,mivel nekünk még semmi sincs!Nagyszülők már ígértek babakocsit,kiságyat,pelenkázót így remélem a nagy része le van tudva,aztán lehet jól pofára esek majd!
20140113113746

Enikő!Sikerült pihenni éjjel?????
20140113113746

Sziasztok!

Talán nem veszitek rossznéven, ha dicsekszem egy kicsit (asszem rám fér már a sok herce-hurca után) Laurával kapcsolatban. :D

Csütörtökön megkaphattuk az első esedékes védő oltást. Egészségileg most már javasolta a doktornő, a fejlődése is kielégítő: súllya 4500 gr és 57 cm, ami az elmúlt időszaki dolgokhoz képest nagyon jó. Ami a fő csak szopizik és éjjel egy alkalommal kelti föl az Anyuciját enni. Nem lázasodott be, bár egy kicsit nyűgös volt, de ez vele jár. A vasat biztosan hosszu ideig fogja kapni. Hamarosan ismét szuri az eredények miatt. : :(

Képzeljétek megértem azt, hogy Laura mosolygott rám többször, de azután hanyattfekvésből teljesen átfordult a jobb oldalára és egyszerűen nem foglalkozott velem. :roll: Van egy Borikának elnevezett
alvós babája azt csodálta (mivel ott fekszik a kiságyban), annak mosolygott és a méhecskéjét figyelte kitartóan. No, szépen vagyunk.... :D :D. Jót derültünk az egész szitun.

Enikő: köszi, hogy ilyen részletesen leírtad a Szegedi Születés Fesztivál Programját. Biztosan mi is elmegyünk a bennünket érdeklő előadásokra, szét nézünk, mert sok érdekesség lesz.

roni nagyi

Kép
Kép
roni nagyi

Sziasztok!
Gerika!
Hát nektek ugy látszik, tuti receptetek van rá, hogy hogy kell fiút csinálni. :lol:
Nem semmi lesz! :wink:
Én mikor szültem, a gyerekágyas osztályon az egyik szobatársam kapott vért, mivel csaszival szült, és sok vért vesztett. A lényeg, hogy a Papp Éva jött neki bekötni, és többször is rá nézett, hogy jól van e?
Nem Ő volt a dokija, csak mivel éjszaka jött meg a vér, ezért gondolom Ő volt az ügyeletes . Fiatal, én nem is gondoltam, hogy doki. Gondolom, hogy Emőkével egyidős. Igazándiból se jót- se rosszat nem tudok rá mondani. :wink:

Anett!
Nekem a Márk a 20-ik héten mozdult meg, de aztán nem volt megállás! :wink:
Hol laktok? A leirtak alapján gondolom, hogy magánházba! :lol:

Zsuzsu!
A Sikónak már van gyereke? :shock:
Úgy látszik ebben az évben a dokiknál is bébiboom van!!! :wink:

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Anett! Köszi, hol épitkeztek?

Erika! nem müködik sokszor a webmail ezért nem tudtam hogy olvastad-e, persze gondolom ha elküldöd mivel mondtuk neki hogy akkor nem ajánlom mégsem (persze tartozik a munkával ezért vagyok mérges, ki lett akkor fizetve) de nem zavarja ugy látom. Ugy meg plána nem jön vissza már nem is reménykedek hogy ha nektem nem ö csinálja, de akkor sem akartam én rosszat ajánlani.

Nagyi! Dicsekedjél csak, mi is ezt szoktuk tenni:) Képet nem teszel fel Laurárol? :lol:

Kép

Kép

Karmen
karmen

Roni nagyi!Örülök,hogy Laura gyarapodik és jobban van!!!!!!!

Zita!Nem egészen magánház,hanem sorház,3 van egymás mellett és a szélső a miénk!De tulajdonképpen olyan,van egy kis kert a 2 szomszédnak jóval nagyobb a kertje.De nekünk elég ez is!A gyereknek el fog férni egy hinta,homokozó,kis medence!

Kármen!Már nem építkezünk,októberben költöztünk be,ezek ilyen befejező munkálatok!A kerítésünk eggid pala volt a terasz meg nagyon kellett mert iszonyat tűzött a nap és így ki tudunk ülni kajálni meg stb...Szóval egész jó nagy lett. Amúgy építtettük szerkezetkészre,és utána mi fejeztük már be családilag,otthoni (bajai) mesterekkel,mert itt Szegeden brutál áron dolgoznak!Hát jó húzós volt az biztos!
20140113113746

Szia Karmen!

Korábban kérdeztéla skarlát felismerhetőségéről. Szeretnék ezzel kapcsolatban néhány dolgot leírni. Természetesen gyermekorvosi tapasztalat biztosan pontosít, de a lényege:

Tünetek:
- hirtelen kezdődő magas (40 C fokos) láz
-elesettség, fejfájás, hányás
-korokozó baktériumok (meghat.fajtáju streptococcus) okozzák
-garatmandula égő piros,duzzadt,torokfájás
-málnanyelv ( a nyelv fehér lepedéke leválása után piros hólyagok)
-erős arcpír mellett az orr és a száj környékén a bőr sápadt
-a láz kezdete előtt egy-két nappal megjelenik a hónaljárokban a
kiütés

A kórokozó baktériumok főképp cseppfertőzéssel terjednek.
Vannak hordozók, akik tünetmentesek, de másokat fertőzhetnek.
Sokan úgy gondolják, hogy aki egyszer átesett, nem kapja el mégegyszer, de manapság már bizonyított, hogy visszatérő is leheta fertőzöttség, de az már nem annyira súlyos.
Nagyon fontos, hogy zázilagosan nem szabad kezelni. Azonnal orvoshoz kell fordulni, mert súlyos szövödmények keletkezhetnek, ilyen szív- és vesegyulladás, középfülgyulladás.
Azért nevezik skarlátnak, mert a betegség második napján a mellkason és az izületi hajlatokon apró vörös kiütés átterjed a teljes törzsre, végtagokra, úgy néz ki, mint egy egyenletes skarlátvörös szín. a kiütés múlásával a bőr többnyire pikkelyesen lehámlik, ami a tenyéren és a talpon erőteljes.
Régebben a skarlátos gyerekeket, felnőtteket (azok is elkaphatják) a fertőző kórházban (Pulcz utca) 10 napig zárt (látogatni sem lehetett) körülmények között gyógyították. A gyermek otthonát fertőtlenitette (hívatalosan a KÖJÁL) és piros cédulát kellett az ajtóra kitenni a fertőzöttség jelzéseként.
Mi magunk is átestünk ezen a tórtúrán a fiammal, 4 éves korában,a lányom 10 hónapos volt, még szopott és szerencsére nem kapta el.

Elnézést kérek Tőled, hogy ilyen hosszan írtam le, de manapság már nem olyan gyakori ferőző betegség, de komolyan kell nagyon venni a szövődmények és a továbbfertőzés miatt.

roni nagyi

Kép
Kép
roni nagyi

Sziasztok!

Tegnap hazajött a férjem, így holnap, ha az idő is úgy akarja, négyesben megyünk a Vadasparkba. Kíváncsi vagyok, Peti mennyire fogja értékelni.

Ági, érdekes ez a campylofertőzés...főleg, hogy Peti sosem szopizott, és számomra tök természetes módon, mindig tiszta cumisüvegből kapta a kajcsiját, amihez a vizet a mai napig külön tálban forraljuk... :o De mindegy, mert a dologra azóta sem derült fény, és azt hiszem, soha nem is fog. :?
Ha már a fertőtlenítésnél tartunk, a Neomagnolos víz nem volna rá jó? Mondjuk nálunk van itthon kórházi lötty, de ha egyszer elfogy, és szükség lesz valamire, azért kérdezem.
És miért van az, hogy egy szülésznő nekem azt mondta, hogy a kettesben az állandót nézik??? Ezt akkor le is írtam, és azt is, hogy logikátlan.
Képzeld, most Röszkén "skarlát-járvány" van...egy ismerősöm lakik ott, és ő írta, hogy napi min. 2 gyerek betegszik meg. :o
Ez a bárányhimlős dolog nagyon érdekes... De azért nem törvényszerű, hogy valaki elkapja adott esetben, egy egyszerű példát említve valaki bepöttyösödik az oviban (tehát előtte már fertőző volt), és szerintem nem lesznek a csoporttársai is himlősek. Legalábbis az én időmben nem így volt (anyukám mesélte), persze a mai vírusok biztosan másak.

Dancsi, hát ha nincs más a tápin kívül, és éhes a gyerek, megeszi... Akinek szerencséje van, és nem kell ezzel bajlódnia, annak nagyon jó. Mondjuk én sem panaszkodhatokk, mert a Milupát Peti elsőre elfogadta, lehet, hogy másik fajtával megszenvedtünk volna.
Egyébként, ha külön laknánk, azt hiszem, én is hasonlóan csinálnám az altatós módszert. Az más tészta, hogy én sem aludnék, habár a fene se tudja, néha nagyon botfülű tudok lenni.

Gira, hát akkor én nem lennék jóban a férjeddel. Én az olyan neveket szeretem, amiket lehet becézni...mondjuk az olyanokat, hogy Gábor-Gabi, Petra-Peti én is kerülöm, vagyis ezt nem adnám a fiamnak, lányomnak.
Evés terén én meg pont az ellenkezőjével küzdök, az én fiam bélpoklos. Megeszik 20 deka szilárd kaját, és még lazán lecsúszik neki 1,5 dl tápszer. :o De nem kövér...
Rinyára nem tudok mit mondani, nálunk is van ilyen, de általában a séta mindent megold, de két gyerekkel és a háztartással együtt jóval nehezebb lehet.

Kármen, már kell ortopédiára előjegyzés??? Mikor Petivel mentünk a Klinikára egyszer sem kellett előjegyeztetni, csak kivárni a sort.
Én úgy tudom, vagyis úgy olvastam, hogy a skarlátot többször is el lehet kapni. :(

Anett, mozgáshoz gratula. Hát, hogy ki, mennyit, mikor hízik, az nagyon alkati dolog. Én 80-nal kezdtem, és ennyivel is fejeztem be a terhességem...na jó, az első hetekben lefogytam (nem hánytam, vagy ilyesmi), ami aztán szépen visszajött, de erre neked is van még 20-22 heted. :)
Szerintem a nagyszülőket akkor küldd el a már említett bútorboltba, babakocsit pedig jókat lehet venni a Micimackóban, és van egy üzlet a Gergely közben is (a Rókusi víztorony háta mögött), Pepita a neve, még nem voltam, de gondolom, nem horror áron vannak a termékeik.

Gerika, akkor gratula az újabb pöcsöshöz.

Enikő, hát a 18. heti mozgás szerintem pont jó, engem a védőnő szabályosan hülyének nézett, amikor a 16. heti mocizást anno megemlítettem neki, pedig 100%, hogy akkor Petit éreztem, persze igazából csak azután 2-3 héttel zendített rá.
Peti jól van, semmi baja a piros torkán kívül. Azért biztos, ami biztos, kap nyákoldót, kálciumot. Én meg antibiotikumot, köptetőt.
Most hogy végigolvastam a Születés Hete programját, felötlött bennem a kérdés: jár valaki innen baba-mama klubba? Mert mostmár a mi napirendünk is engedné, hogy el-eljárjunk, ötletek?

Zsuzsu, hát nem irigylem a védőnőd babáját, ilyenkor akasztják a hóhért, nem?

Roni nagyi, hát ha az én fiamból indulunk ki, szerintem Laura kitüntető figyelemmel fog téged szemlélni. Peti az én tatámat favorizálta kicsinek, neki mindig mosolygott, és most is ő a nagy kedvenc. :)

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Kérlek titeket nyugtassatok meg!!!!!!Anyós csinált ma túrógombócot!Fini volt,be is túrtam háromat.Utána kiderült,hogy a túrót a piacon vették.Szóval házi gyártmány és én annyira beparáztam most,mivel az ugye nem pasztörizált és gondolom tele van bacikkal.Mi van ha árt a babának?Járt vki így terhesen??Én már hallottam horror sztorikat piacon vett zöldségről meg nyitott gerincű babáról!LÉGYSZI írjatok vmit!!!!!!!!!!

Exi köszi a tippet,Micimaciban még nem voltunk,de júni vége júli eleje körül tervezzük a bevásárlást!A Madách utcai boltról hallottunk jókat,állítólag szép bútorok vannak ott is!!!!
20140113113746

Dancsi,nagyon ügyi vagy hogy kibírtad,hogy nem mentél be hozzá!!!
Tutira nagyon-nagyon nehéz lehetett!!! :cry:
Valszeg már én is ezt csinálta, volna a helyedben!!! :wink:
örülök hogy nekünk ere nem volt szükség!!! :oops: :oops:

Anett,én a 17 héten éreztem az első mosgásokat!!! :D
De rég is volt!!! :wink:

Apa hazajött Németből(3 napot volt kinnt a munka miatt)hozott Barninak egy Villám Meckvines autót,a fiam teljessen szétvan tőle csúszva!!
Ebbe a Verdás mesébe,teljssen bele van esve,a nővéreméknél látott belőle egy részt,azóta reggel ezzel kelünk-este pedig ezzel fekszünk............... :roll: :roll:

Exi,a csillagtéren a Máltai játszón szokott lenni mama-baba klub ,mi nem voltunk,ha jól emlékszem havonta 1 alkalommal!! :wink: :wink:

Gerika,gartula a 1 fiúhóz!!
Tényleg az a lényeg hogy egésszéges legyen!!!
Az eggyik ismerősőméknek,is 4 fiúk van,az utolsóban abba bíztak hogy kislány..... :wink:
Erre mondta a férje,1 szerszám csak 1 fajtát tud gyártani!!!! :lol: :lol: :shock: 8)

Kép
bibi226

Anett!

Nyugi, ha szerény szakácsnői ismereteimet előveszem a túrógombócot nem két percig főzik lobogó vízben a benne lévő gríz miatt, hanem kb 10 percig, de inkább tovább. Amire te gondolsz az a Listeria monocytogenes nevű baci, ami okozhat súlyos gondokat terhességben (vetélés) de az elsősorban lágy sajtokban fordul elő mint pl a brie-ben. A hőkezelés azonban ezeket is elpusztítja.

A túróban nem tudom hallottam e, hogy előfordulna, elvileg lehet, mert mindenhol előfordul, vagyis a talajban a szennyvízben, felszíni vizekben, szinte minden állat és az egészséges emberek 10%-nak bélrendszerében, a zöldségek felszínén, rossz technológiával előállított húsokon, de ezeket a nyers élelmiszereket megfőzzük. Akik pedig megbetegszenek azoknál valami miatt az immunrendszer működése elégtelen, egészséges immunrendszerűek ritkán lesznek betegek.

A többi baci ami esetleg benne lehetne pedig hányás-hasmenést okozó, de azok is mind elpusztulnak főzéssel. Ami egy-kettő meg ami esetleg túléli a gyomorsavnak esik áldozatul.

Rémhírek pedig mindenütt vannak, de leginkább a vírusok amik veszélyesek a pocaklakókra, mivel azok között vannak nanoméretüek is, amik átjutnak a placentán (rubeóla, bárányhimlő pl.)

A piacon meg nagyon vigyáznak akik ott árulnak hogy semmi gond ne legyen az árujukkal, mert akkor tuti senki nem vásárol többé tőlük (én legalábbis ezt tapasztaltam a munkám során).

Szóval nyugi és ha jól esik mehet még a túrógombóc, hátha nő tőle egy picit a pocid :-)

Ági73

Hali.

Anett, én is akartam írni, hogy ne aggódj, hiszen nem "nyersen" etted a túrót, na meg tényleg fontos a piaci árusoknak a jó hír is. 8)
A Madách utcában Faktumos bútorok vannak, tényleg szépek és jók, nekünk is olyan kiságyunk van (mármint Faktumban készült).
A Micimackóban én sem voltam, legalábbis babakocsiért, de a bnőmék tavaly ott vették az övéket.

Bibi, köszi az infot, tudom, hogy itt a közösségi házban is van baba-mama klub, de azért még gyűjtögetek.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!

Zita!
Velem is hasonló történt mint a szobatársaddal, -aznap én voltam a problémás szülés, - és amikor Éva jött vizitelni a gyerekágyon, mindig kérdezett, volt pár kedves szava hozzám. Igaz ugyanezt elmondhatom a Novák T. dokiről és még többekről is.

A dokink családja a 3. babát várja :D

Exi (Ági)!
Kiváncsi leszek, milyen lesz a védőnőm babavárása, aki fősulis tankönyvből tanulja a terhességet, szülést és gyermeknevelést :-) Még az elején tart, nagyon fáradékony és a kioktatástól is elment a kedve.

Már rég akartam kérdezni Tőled, h a barátnőd, aki velem egy időben szült a Klinikán, Róluk van képed? iwiw?? Kiváncsi vagyok, kik Ők! :oops: Köszike

Ábel még mindig náthás és néha borzasztóan köhög. Kaptunk antibiót, de azt mondta Idanéni, h akkor váltsam ki, ha lázas vagy tépi a fülét.
Én sem gyógyultam még meg, szerintem ide-oda adjuk a bacikat :evil:

Szép Napot Mindenkinek!

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Sziasztok!

Köszi a gyors válaszokat,tényleg nem is gondoltam arra,hogy a gombócot megfőzte!Tiszta lökött vagyok!!!!!!Csak bepánikoltam és már írtam is!!

Exi!AZ az a Faktum,nem jutott szembe a neve!Anyósék vásároltak ott az unokáknak már és ők dícsérték.Ha lemennek a vizsgáim május június eleje,akkor körülnézelődök végre!Vagy lehet lazításként két tanulási nap között!!

Zsuzsu!Azt nem tudod véletlen,mikorra várják dokiék a babát??
Ábelnek jobbulást kívánok!!És persze neked is!!
20140113113746

Sziasztok!

Anett!
Most kb ott tartanak, ahol Te :)

Köszi, ránk fér, elegem van a 10 napja tartó megfázásból.

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Zsuzsu!

Nekem is ő a dokim,azért érdeklődtem!Azt tudtam hogy jön a baba,csak azt nem,hogy mikor! :lol:
20140113113746

Szia Anatt!
Nem tudtam! :) Én a 6 hetes kontroll óta nem voltam nála :oops: :oops: :oops:

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Zsuzsu, van képem róluk, persze. De a másik gépen vannak. Majd keresek egyet, amin jól látszik az anyuka, és elküldöm.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Bibi,
tényleg bejött a módszer :) ma is reggel 6kor kelt fel először, utána még megint visszaaludt fél 8-ig! :)

Erika,
gratulálok a kisfiúhoz!
Vendég

Sziasztok!

Megjöttünk a nyaralásból, szuper volt, majd írok beszámolót és teszek fel képeket, de az első itthoni éjszaka horror volt.

Dénes este kb. fél9-kor elkezdett hányni :(:(:( (előtte semmi jel, se láz, se hasmenés), onnantól kezdve mindent kihányt, tejet, teát, mindent. Nem tudtuk sehogy megállítani a hányást, elindultunk vele az ügyeletre, akkor már epét hányt, az autózást kibírta, az ügyelet előtt újra elkezdte és még legalább 4-5ször csak epe jött. Kapott egy injekciót, otthonra Daedalon kúpot és elektrolit oldatot, meg egy beutalót a klinikára, ha nem szünik a hányás, infúzióra kell kötni. Elsőre a kúpot kikakilta, másodjára bennemaradt, utána megmaradt benne 2 szopi. 4-kor felébred és panaszosan kiáltozni kezdett, hogy "sziszi, sziszi!" (most így mondja a cicit), nagyon szomjas meg éhes volt, mohón szopott, persze rögtön visszajött. Újra szopott az megmaradt. Reggel újra hányt, megkapta a másik felét a kúpnak, most megint megmaradt benne a tea, az elektrolit lötty, és a szopi is. Most alszik, én meg nettel tartom magam ébren... :shock: Szegénykém annyira rosszul van, alig szuszog! Ha felébredt és megint hányni kezd muszáj lesz bevinni a klinikára. :( Na ez van velünk.

Macsek! Gratulálunk Luca érkezéséhez, sok boldogságot kívánunk az egész családnak!

Egyébként Macsek nekünk is ismerősünk, egyrészt a szomszéd házban lakik :), másrészt én már az egyetemről ismerem.

Jobbulást minden betegnek!

Bocs lányok, többre most képtelen vagyok! Ha Dini jobban lesz, jelentkezem a képekkel!

Zsuzsi és

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Anett! Anyuék is gyakran vesznek házi turot sosem volt senki beteg töle. Én terhesen is ettem, nem féltem. AZt nem tudom ha mégis beteg lennél töle a babának árt-e de szerintem nem

Nagyi! köszönöm a bö informáciot, nálunk se a családban se a barátok nem voltak még skarlátosak

Ági! Nekünk az ujklinikára kell menni ortopédiára oda most biztos kell elöjegyzés. De hogy 4 hét hát azon kiakadtam

Zsuzsi,Klzsuzsi! jobbulást nektek! Remélem Déneskét nem kell bevinni a klinikára!!! Nagyon szoritok hogy gyógyuljon!

Kép

Kép

Karmen
karmen

Klzsuzsi!Szegény Déneske,nagyon sajnálom,extra gyors gyógyulást kívánok neki,neked meg kitartást!!

Ági 73!Köszi a bő infót!

Kármen neked is !Sikerült megnyugtatnotok!
20140113113746

Enikő!
Privit megkaptad?
E.
szilde
Szeged

Zsuzsi, Dénesnek gyors javulást.

Kármen, hát én most akkor teljesen homályban vagyok, mert mi Petit ugye a gyerekklinikára vittük csípőszűrésre, de akkor majd ha jár, akkor már "rendes" ortopédiára kell vinni??? :roll:
Egyébként képben vagyok Újklinikás ortopédia ügyében is, az öcsémet és az ő barátnőjét is ott műtötték a térdükkel, és ugye járnak kontrollra, igaz, a tesóm azóta már felnőtt rendelésre.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!

Exi: Petinek boldog névnapot ha ma ünnepelte a névnapját, ha nem, akkor tárgytalan :)

Zsuzsi: szegény Déneske, remélem azóta semmi komoly baja nincs, és nem hányt. Képeket várjuk.

Melinda: Csak szólok, hogy a Kehidás fényképekkel lógsz még :)

Gréti is tiszta takony lett mára, és én sem vagyok valami rózsásan, de közel sincs annyi taknyom mint a lánykámnak. Ennyire még soha nem volt megfázva, már ha ez egyáltalán csak sima megfázás. Amúgy más baja nincs, étvágya van mint máskor, semmi más tünet, csak az orrát kell fújni 2 percenként. :( 1 orrfúlyás, 1 papírzsepi.... :? :(

Minden betegnek jobbulást!

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Sziasztok!

Mindenkinek köszönön a névnapit :wink:
Mi elég vacakul vagyunk beteg mindenki apán kívül.A két fiú szinte megállás nélkül köhög Niki még aránylag "jól van"neki vízszerű váladék jön az orrából és nem köhög olyan gyakran mint a srácok.Máté gyakran hány éjjelente (a köhögéstől)Norbika szintén.

Klzsuzsi!
Remélem megússzátok a kórházasdit!Nekünk is volt már ilyen.Akkor sajna NOrbika nem úszta meg:(

Enikő!
Pocak?Bogi keze hogy van?

Melinda !
Csajok?Ház?

Ági!
Nagyon édi a kiscsaj.

S:O:S nem esznek a kicsik!!Pedig igazán jó étvágyuk volt!Lehet hogy a betegség miatt.Olyan szomorú vagyok!!! :cry:
Tök boldog voltam hogy velük nem kell szenvedni mint anno a Mátéval.Remélem ha meggyógyultak visszajön az étvágyuk.
Na elteszem magam holnapra!
Az éjjel is ötvenszer keltem fel.Hol a Máté hányt hol a kicsik sírtak fel.Apa meg mint akit lecsaptak alszik ezerrel.(Nem ébred fel a sírásra.....pffffff) :)

Kép
Kép
zitacicu2

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet: