A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Ági! szuper a szék kicsit jobb mint amit én nemrég vettem, kár hogy akkor nem találtam ilyen áron ilyet.:( Norbi imádja, amikor már nem birok vele mert csak sir nem alszik akkor beleteszem és prá perc mulva bebodja a szunyát, órákig birja benne. Tudom nem jo neki sokáig még pici, ha tudom felviszem az ágyba, de ott hamar ébred, most viszon nem értünk rá igy abban alszik már 2 órája! Nappali rekordalvás:)

Nyúlanyó! Remélem nem himlö lesz! Tesom járt igy, megvett 2 oltást erre mindkét gyerek elkapta mielött beadatta volna.
:(

Kép

Kép

Karmen
karmen

Ági!
írtam privit.
Vendég

Nyúlanyó,
hú, bakker, reméljük nem himlő!

Boldi is horror alvó, és ő is csak éjjel, én most keményítettem be, elegem lett, de nagyon a cirkuszaiból, és semmi tutialtatásos módszer nem vált be, csak cicin aludt vissza, nem is evett, csak cumizott rajtam, de azt óránként sokszor

2 éjjelt végigbőgött, ezt szó szerint kell érteni, utána a nappalt is, mert fáradt volt, de a 3. éjjeltől kezdve alszik, tegnap megint sírdogált, de nem mentem be hozzá
nagyon nehéz megállni, de muszáj volt valamit kitalálnom
kifgásokat találtam én is, hogy biztos éhes, fázik, melege van, fogzik, stb........
de nem, csak hisztis, rossz szokása van
a gyerek nem hülye és pár olyan éjjel után, amikor nem megy be hozzá senki, tudni fogja, hogy hiába cirkuszol, senki nem fog bemenni hozzá, nem hiszem, hogy később bármiféle lelki baja származik ettől, mint sokan hiszik

lehet ez kegyetlenség, és az is tudom, de besokallatam :(
Vendég

Dancsi!

Szerintem is igazad van. A családban nem szabad, hogy a gyerek legyen a középpontban az anya alapvető szükségleteinek rovására. Nálam is soká tartott, míg beláttam. Réka magától aludta át az éjszakát 7 hós korában, előtte is csak 2x kelt éjszakánkét. Hajna viszont... 3 hós kora óta óránként kel :? Húsvétkor Erdélyben voltunk, ott aztán mégjobban eldurvult. Maximálisan kikészültem. Amint hazaértünk, elhatároztam, hogy ezentúl max 3 óránként kelek fel hozzá. Hozzád képest nagy szerencsém volt: 1x sírt 20 percet, aztán visszaaludt, és azóta csak 2x kel éjjel :lol: Ha ezt tudom, hogy ilyen könnyen megy, előbb bevetem...
No még az igazsághoz hozzátartozik, hogy mindkét lánynál a siker titka abban rejlett, hogy ha megébred, lát engem. 1x 2x kellett felhívnom a figyelmüket, hogy "hahó, itt van anya!" Azóta az is elég nekik, ha alva látnak :)
Vendég

Sziasztok!
Enikő, Nyúlanyó! :cry: :cry:

Lányok!
Márk tök csámpás, és ma kértem a háziorvostól ortopédiára beutalót. :cry: Azt mondta, ezért ne vigyem el, azt mondta a gyógyászati segédeszköz boltba lehet kapni olyat, hogy "egyenes léptető".
:shock:
Most néztem utána itt a neten, ez egy talpbetét. :shock:
Valaki használt már ilyet, vagy hallott róla??? :lol:

Köszi.
Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Sziasztok!!

Dancsi: Annyira kész vagyok, hogy nappal elfelejtem, amikor meg eszembe jut felhívni a sógornődet már késő van :oops: :( De fel fogom, csak legyen szabad, csendes 10 percem rá (ami az utóbbi pár napba nincs :shock: ) Vagy meg tudod adni az emilcímét légyszi? Azt bármikor küldhetek neki, az lenne a legjobb!
Ügyi vagy, h kibírtad hogy nem mentél be! Csak így tovább!+++++++++++++++++++++

Gira: Sztem elejétől fogva nem szabad a gyereket rászoktatni arra, hogy sétáltatva legyen a kezénél fogva. Mert akkor rákap az ízére és nem száll le rólatok... :roll:

Nyúlanyó: Remélem nem himlő, de ha mégis ne aggódj könnyen átvészeli,mert szopik még :wink: És később nem kell oltásra költened és tuti védett lesz egy életre :lol: Nézd a jó oldalát :lol: Gyógyuljatok meg a nátha takonykór, köhögés mondjon le! :evil:

Mi se aludtunk semmit éjszaka, mert B nagyon köhögött és ahogy köhögött rázkódott a keze és fájlalta. Úgyhogy kb 1 órát aludtunk 5 részletbe :shock: :? Aztán napközbe ugye főzni, lakást rendbetenni, Violát bölcsibe/ből stbstb. Délután megpróbáltam aludni, de nem ment, csak forgolódtam, pedig nagyon ki voltam nyiffanva. Már sokadik éjszaka nem alszok és még stresszes is vagyok Bogi karja miatt. Ááááááááááááááááááááá kééééész! És nappal nem bírok aludni egyszerűen. Akkor se bírtam amikor újszülöttek voltak a lányaim, kurvára kikészültem asszem most is ez vár rám.... :shock:
Nagyon irigylem a zuram aki ha lerakja a fejét bárhol, bármikor képes elaludni...Istenem én miért nem vagyok ilyen jó alvó?????????? :cry: :lol:

Amúgy hétfőn kell mennünk gipszelésre, de hétfő szünnap és nem lesz nyitva az Sztk. Bogi egyre ügyesebb bal kézzel már felveszi a cipőjét, leveszi, felöltözik, elmegy pisilni, csak begombolni nem bírja a naciját....Tud kanállal is enni bal kézzel, igaz még kicsit ügyetlen de 5 hét múlva profi lesz :lol: . Sajnos :cry:

Viola jól van, bölcsizünk, bár ma teljes 4 gyermek volt a bölcsiben az összes többi beteg :shock: :(

Tegnap voltam terhesgondozáson, megkukkoltuk UH-val is manót, de törökülésbe ült és nem látszott, hogy milye van :lol: De a méretei szívhang...stb minden okés! :D Koponyavégű a fekvése egyelőre, remélem megmarad ez a jó szokása :wink: :D A méhszájam maradt 1 ujjnyi, úgyhogy nem romlott :D

És az orvosom is babát vár :D Úgyhogy szeptember végéig vállal szüléseket! Csak szólok azoknak akiket érint :wink:
Na léptem asszem lefexem aludni, nagyon álmos vagyok, hátha ma egy kicsit jobb éjszakánk lesz.....
Jóéjt
E

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Hja és apa indítványozott új fiúnevet :lol: Többet is, ilyeneket hogy Deli, Daliás meg ilyenek... :shock: :lol:
Gyorsan lebeszéltem róla, mondtam ez válóok :lol: Úgyhogy most perpill a Koppány teccik neki meg a Vajk (mondjuk ezek nekem is :) )! De ez hetente változik nála, úgyhogy nem tudom mi lesz a végleges. Nem is javítgatom a vonalzómat, mert minek, arra 2 napra :lol: :lol:
Különben is ha nem jön be velem szülni (munkája miatt nem bizti, hogy be tud) akkor majd én elnevezem :) :lol: Mondtam is neki, lehet venni fenyegetésnek :lol: :lol: :lol:

ceniko
Szeged

Zita, én nem ismerem ezt.

Dancsi, én is úgy gondolom, hogy helyesen tetted, hogy léptél. Különben is minden helyzet más, mindenki más, valamelyik esetben szívtelenségnek tűnik, valamikor meg szükséges lépésnek. Ált. az ember lelkiismerete megmondja, hogy éppen melyik eset. Az, hogy egész éjjel cuminak használ egy ekkora gyerek és ezzel kikészíti az anyját, ez tarthatatlan állapot.
Mikor Dani fiam csinált hasonlót, én is ezt tettem, kicsi különbséggel, de neki az is elég volt, hogy kimentem a szobából, az apja ment be, aztán visszamentem, mert még sírt, és mondtam neki, hogy visszajövök, de szopi nincs. Ebben kőkemény voltam, mert már én is kikészültem az éjjeli 7-8 kelésétől. Megértette, pedig kb 9 hónapos lehetett. 2 nap után nem volt sírás nálunk sem. (meg szopi sem és átaludta végre az éjszakát, 2 nap alatt. )

Anita, nagyon sajnálom, hogy Tomdi rossz alvó, remélem nem a barihimlőt kapta el!

Erika

Lilypie First Birthday tickers
gerika

Enikő, hagyd a fenébe a rendrakást, bakker most fontosabb a baba meg a Te egészséged!
Bogi biztos nagyon ügyi lesz, nem semmi volt ez a hosszú várakozásotok. Nem értem, kisgyereket miért nem vesznek előre!
Emőke babát vár? Nahát, mikor Ildikóhoz jártam, ő is bebabásodott, remélem engem még vállalni fog, okt. 5-re vagyok kiírva, de sztem meglesz szept. végéig. Ha nem, akkor majd szülök az ügyeletesnél, vagy otthon. :shock:

Erika

Lilypie First Birthday tickers
gerika

Sziasztok!

Zita: Márknak sok puszit küldünk névnapja alkalmából :) Remélem jól van.

Gerika: Örülök, hoyg rendben az AFP. Jól vagy? Minden oké? Fiúk kímélnek? :)

Enikő: Jót nevettem a 2 napra nem cseréled le a vonalzódat dumán :lol: :lol: :lol:

Gira: Alva látnak :lol: :lol: :lol: :lol:

legalább földobtatok kicsit, tiszta depis vagyok ma...ezer dolgom lenne de semmihez sincs kedvem és csak nyafognék legszívesebben...fujj de utálom magam ilyenkor...

Kinga: Annyira helyes Kitti :) Én is azt hittem először hogy valahol tengerparton voltatok :)

Karmen: Nagyon helyes kisfiú Norbi is.

Niki: Szúrkálás nekem is volt, szerintem teljesen normális dolog. Rettentő vacak érzés, de el fog múlni hamarosan :)

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Dancsi :) Alváshoz nekem is ki kell majd találnom vmit, mert nekünk is horror éjjeleink vannak. :( És apát sem fogadja el, csak engem, illetve a cicizést. Most éjjel is kb. 5 perces szünetekkel egy órán keresztül cicizett rajtam, és ez csak az egyik ébredés volt :roll:
Na mindegy, egyelőre nem akarok semmit csinálni, mert jövő héten itt a műtét, aztán meg pár hétig extra anyás lesz úgyis, de utána megpróbálok vmi lightos verziót, hogy cici nélkül aludjon el. Ja, és persze a cumit sem fogadja el ilyenkor, bezzeg babakocsiban gond nélkül cummog rajta. :roll:

Enikő :) További jobbulást kívánok Boginak!!! Jó nevek vannak kilátásban :wink:

Karmen :) Azt hiszem te kérdezted, orrmandula műtétje lesz Kristófnak.

Bibi :) Na vettél végül napijegyet?
A Kis-Fekete doktornő fogja műteni Kristófot és egy éjszakát kell majd bent töltenünk.

Nyúlanyó :) Utólag is boldog szülinapot kívánok Vikinek!

Na lépek is.

KépKép

KépKép
timika

Sziasztok!
Enikő!
Köszi a privit! :D
Jól vagyunk, Márk még nem bölcsizik. Májustól kezdek dolgozni, de előszőr kiveszem a bent maradt szabijaimat, ugyhogy még vagy 2 hónapig itthon leszek. :wink: :wink:
Legalábbis remélem! :lol:
Megnézted a kiságyat amit valamelyik nap irtam? Az Izabella híd túloldalán? :wink:

Bea!
Köszi!!! :D :lol:

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Sziasztok!!

Már megint nem aludtunk semmit, B nagyon köhögött, hogy mi a szösz van!???? Voltunk dokkernél, írt fel megint egy csomó mindent :( Ödémás a torka azért köhög. A tüdeje tiszta, meg más baja nincsen, de éjféltől hajnal 4-ig folyamatosan köhögött! Adtam neki kúpot aztán amikor az elkezdett hatni, utána jobb lett! :roll: Úgyhogy tökre kész vagyok, úgy látszik edzenek a gyerekeim az újszülöttre, akkor is ez vár majd rám, úgy vannak vele hadd szokjam :lol: :shock: :lol:

Zita: Nem még, amikor megyünk Béketelepre (dokihoz oda járunk) akkor még nincs nyitva az üzlet, meg általában sietünk, mert mindig mindenhonnan elkésünk :evil: :lol: És alig élek, de majd összekapom magam a hétvégén mamáéknál leszünk, és jövő héten megnézem, köszi az infót :wink:

Bea: Nekem is kb ilyen hangulatom van mint neked, de én kiganéztam a kamrát az előbb, meg bekevertem a túrógombóc masszát...ennyit csináltam ma.....és nem többet :shock:

Timi: Soksok erőt a kórházhoz/műtéthez, bár téged jobban meg fog viselni mint Kristófot :wink: Én nem bírnék évekig minden éjjel többször, ébredni a gyerekekhez! Minden elismerésem azoknak az anyáknak akik bírják..... :shock: Azok hősök!
Én ettől a néhány héttől is tökre kivagyok :shock: Bár még hozzájön a terhesség is, hogy feszt pisilnem kell éjjel, hogy nem kényelmes már sehogy se, hogy fáj a derekam, meg úgy általában ááááááááááááááááááááá :lol: :shock: Szal ha nem a kölkökhöz akkor pisilni kelek fel..... :roll:

ceniko
Szeged

Hali.

Most mi is az ébredésekkel küzdünk, tegnap este (megint) összevesztem anyámmal ezen...na mindegy, majdcsak rájön a kölök, hogy tök felesleges este parádéznia. Habár nálunk nincs külön szoba, és nálunk az sem vált be, hogy odaszólok... :o

Délután megyek parádézni a régi Sztk.-ba, anyámnak június végéig érvényes a pajzsmirigy uh-s beutalója, erre a mai napon telefonon azt mondták, hogy leghamarabb júl. 9.-re adnak időpontot, ami szűk 2,5 hónapos előjegyzési idő :twisted: ...szóval megyek kiverni a hisztit, hogy vagy adnak előbbre időpontot, vagy ők előkerítik anyám dokiját azt letárgyalják vele... :idea:

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

jégvirág: köszi a bíztatást :roll: , neked meg jobb hangulatot kívánok!!! :lol:

Kép
gyanixi

Sziasztok!

Kicsit még pöttyösen, de elméletileg gyógyultan, hétvégén szülinapoztunk.

Íme pár kép:
Kép Az ünnepelt Kép Tortával Kép Ez finom :) (anyósék a háttérben) Kép Csak kényelmesen :) Kép Oda menjünk!

Mennyi idő alatt múlnak el végleg a bárányhimlő pöttyei? Addig nem akarok játszótérre menni, mert a frászt hoznánk a szülőkre, de lassan három hete szobafogságban vagyunk. Doki szerint már mehetnénk egyébként.

Minden betegnek jobbulást! Bárányhimlőgyanúsnak meg kitartást, ha tényleg az.

KépKép KépKép
sarian

Gira!
Mi ma is megyünk a játszóra. 5-kor már ott vagyunk! Figyellek hátha ott lesztek :wink:

Bea!
A Magyar tenger partján voltunk
:lol: :wink:

Timi!
Arra még nem gondoltál hogy ha Kristóf nem közöttetek aludna akkor nyugodtabb lenne az éjszakája? Bocsi hogy belep..zok!! :oops: Persze most műtét után NAGY szüksége lesz rátok!!

Sarian!
Gratula az ELSŐ szülinaphoz!!! :P

Daisypath Happy Birthday tickers
szszkinga

lányok: tápis hozzátáplálásról kérdeznék: ki hogy fogadtatta el a tápszert, mert az én lányom nem akarta egyáltalán, pedig több cumisüvegből is próbáltuk és ivott már vizet meg friss anyatejcsit cumisüvegből...
Humana tápink van és azért elég drága mulatság többfélét próbálni...

Kép
gyanixi

Timika! Tapasztalat, Te rosszabbul fogod viselni a műtétet mint a fiacskád. :( Lottit 2 éve műtötték februárban, semmire nem emlékszik, tulképpen sosem emlékezett rá. Na én annál inkább.
Amikor kihozzák a műtőből, az elég rossz látvány, meg amikor elaltatják. De ha "csak" orrmandula műtétje lesz, du. már jókedvű lesz meglátod. (Lottinak garat-és orrmandula is volt, az más eset).
Kitartás, minden rendben lesz!

Enikő! Léccike egy picikét törődj már magaddal is!! Főz, mosogat, takarít vki helyetted? Ha nem, akkor megvár!!

Exi! Ezek az anyák már csak ilyenek. :( Remélem azért hamar megbékéltek.

Sarian! Nagyon édes a kislányod! www.baranyhimlo.hu -fontos ifók tárháza :)

Zita! Én azért elvinném Márkot ortopédiára!
Nálunk most az ovis dokinő hozta ránk a frászt, hogy Lotti lúdtalpas, és gerincferdülése van talán, vigyük dokihoz, eredményt meg vissza neki! Na a lánynak nem sok baja van, pici bokasüllyedése van, amivel ebben a korban nem lehet mit kezdeni, csak annyit, hogy járjon mindig cipőben, papucsban, csak egyenetlen talajon járkálhat mezitláb. Gerincferdülése meg hírből sincs, gyönyörű egészséges a gerince! :)
Lehet már kérdeztem, de hol fogsz dolgozni?

Dancsi! Mélységesen megértelek! :) És irigyellek az elszántságodért! :)
Bár jelenleg nem panaszkodom, Linda alszik éjjel mint bunda, még most az oltás utáni 1. éjjelt is végigaludta -tán 1xfelsírt apja szerint-.

Bea! Szép az idő!Gréti csodás!Te is az vagy! Take it easy!!! :D :D

Niki! Lehet vmiről lemaradtam, de ha van tejed, miért adsz tápot?

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Csajok!
Akkor tudtok ajánlani egy jó ortopéd dokit???? :cry:
Melinda!
Te hová vitted Lottit? A MÁV-nál dolgozom egyébként. :wink:

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

köszi lányok az altatásos biztatást, ma nyikk nélkül aludt fél 7-ig, akkor szopizott és fél 9-kor ébresztettük Jozsóval, friss vagyok és kipihent :)

Timika,
én azért nem csináltam eddig ezt a sírni hagyós módszert, mert mindig beteg volt, ez csak akkor működik sztem, ha makkegészségesek! És nem utaztok pár hétig sehová!

Enikő,
mindjárt küldök neked privit mail címmel
Vendég

Niki,
nem akarlak elkeseríteni, de nekem egyik fiam sem fogadta el a cumisüveget, főleg a tápot nem

ha nem újszölöttkortól adod, a legtöbb baba már nem fogja elfogadni

pontosabban Jozsó 1 évesen fogadta el, amikor elapadt a tejem, mert terhes lettem, de akkor már finom tápot kapott, amit többnyire szeretnek

Boldi meg most pár napja tanult meg inni cumisüvegből, vizet
Vendég

Sziasztok!

Nálunk még mindig tombol a nátha, köhögéssel vegyítve. Vettem ma baby luuf krémat, mellkaskenőcsként adták. Elolvastam a tájékoztatót, azt irják mellkasra tilos kenni, csak a hátra. Ismeri valaki??????

Bea!
Ne utáld magad, vannak nehéz napok!

Nemalvós babákhoz mi is csatlakozunk, igaz nálunk orrszívás van éjszakánként is.

Melinda!
Végülis voltunk tegnap Idadokinál, de nincs komolyabb baj. 4 foga jön megint és emiatt is lehet így tartósan náthás. csak ezt a mellkaskenőcsöt kaptuk, na meg orrcsepp-orrszívás és rhinatiol.

Sarian!
Tündéri a kislányod, sok örömet Nektek!

Timi!
sok erőt a műtéthez!

Enikő!
Az Én dokim (és még itt sokak dokija) is apa lesz újra. :-) Sőt ma megtudtam, h a védőnőm is babát vár.
Boginak sok gyógypuszi.

Képzeljétek, megyünk babatalira. Itt a faluban anyák napja környékén köszöntik az előző évben született babákat és szüleiket. 2006-ban 40 baba született. Remélem addigra Ábel meggyógyul és mehetünk.

Szép napot mindenkinek!

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Enikő,a Koppány az igazi férfias név !!
De ha nekem fiam lesz az tutira Benedek lesz!!!!
Ha gondolod,dobd át a pocidat nekem egy pár napra nekem(úgyis szerettem terhesenek lenni),és pihenj egy kicsit!!!

Dancsi,Timika, Nyúlanyó, nekünk azóta alussza át az éjszakát a Barni mióta nem szoptatom................
Addig ő is volt hogy egy éjjel 10-12 alkalommal is fenntvolt!!! :twisted: :twisted:

De aztán nagy örömömre saját magát választotta el,így nem volt cirkusz,mint Dancsiéknál!!!
Teljessen megértelek hogy már belefáradtál Dancsi!
Most úgy alszik el,hogy a karomat merkolássza,a vénáimat ide-oda paklólgatja,és közben mondogatja hogy cicim-cicim!!!! :lol: :lol:

Timika,én éjjel vizet adtam a Barninak anno,(mert apa neki sem volt jó ),kb.2-3 napig nem akarta elfogadni,aztán mégis csak elfogadta.
Utána pedig már csak a víz miatt nem kellt fel!!
Igazándiból,ő is csak cuminak használt engem!
De mindin gyerek más,és más, lehet hogy a Krístóf is hip-hop leszokik róla!!!
Teljessen megértlelek hogy a műtét előtt-után egy darabig nem kezdesz bele a leszoktatásba!!!
Olyan gagyi idő volt,hogy nem mentünk buszozni tegnap!!

Zita ,Márknak kicsit megkésve,de boldog névnapot kívánunk!!! :D

Bea,tegnep neken is ilyen depis napom volt,remélem már jobban vagy!!!

Exi,kinek szoktál odaszólni???

Sarian,nagyon guszta a torta,boldog szülinapot a kis ünnepeltnek!!!!

Kép
bibi226

Bibi,
Jozsóval is ez volt, magát választotta el, és attól kezdve alszik éjjel

amúgy azt veszem észre, hogy ahogy nyílik Boldi értelme, egyre kevésbé kéri a cicit, már csak reggel-délben-este, egyre kevesebbet rángat az utcán, stb.

ha meginná a tápszert, abban a pillanatban elszedném tőle a cicit, de ő csak gyógytápit kaphat, az meg nagyon rossz ízű
Vendég

Timi! jaj akkor ez jobb, nem jo dolog de azt hittem az EKG-t olvasva szivmütét kell, megijedtem. Drukkolok könnyen vegyétek, de szerintem is Neked lesz nehezebb

Sarian! Nagyon szép a lánykád!

Én kértem ortopéd beutalot a 3 éves vizsgálaton, azt mondták nem adnak, járjon sokat mezitláb, amivel nincs gond, kint a szabadban sem, majd késöbb ha nem javul adnak. De mérges vagyok kicsit mert ha kell gyogycipö már most vettem volna

Exi! Én sokat jártam sajna mostanság SZTK-ban, elvileg régen volt érvényessége a beutalonak, de mivel én is igy jártam hogy nem tudnak idöpontot adni igy ha anyukád most kér és elfogadja a jul. akkor mehet ezzel a beutaloval, az idöpontot kérje csak meg.
Én febr. jártam végig ezt a pajzsmirigy kivizsgálást, ezért tudom

Kép

Kép

Karmen
karmen

Nem azért akarom tápszerezni, mert kiakarom próbálni :roll: , hanem mert a mellgyuszim óta kevesebb a tejem és szerintem nem elég neki. :(
Azt én is halllottam, h amelyik baba az elejétől nem tápis, az nehezen fogadja el. De hát ugye éhen nem halahat... :roll: tehát biztos van valami megoldás?????Ráadásul evett már cumisüvegből.....
Várom a tapasztalatokat, ötleteket....Kösziiii :roll:

Kép
gyanixi

Zita! A gyerekklinikára vidd. Mi Füzesinál voltunk, de ott sztem mindenki jó szakember,Tornyos,Bán is.

Ja, képzeljétek, ugye anno (januárban) lemondta a szemész a vizsgálatunkat, hogy családi okok miatt nem rendel, kérjünk áprilisban új időpontot. Na kértem, kaptam is május 31. re. Röhej. :(

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Niki,
próbáld anyatejjel keverni, több anyatej kezdetben és kevés tápszer, és fokozatosan növeld a tápszer mennyiségét

mellgyulladás után pár napig mindig leapad a tejmennyiség, de vissza fog állni, ez teljesen természetes így, tedd gyakrabban mellre
Vendég

melinda,
miért nem keresel másik szemészt?
Vendég

Hali.

Sarian, Vikinek utólag boldog szülinapot. Én úgy tudom, hogy a barihimlő, miután a gyerek kipöttyösödik, már nem fertőz, tehát elvileg mehetnétek a játszóra.
Jól néz ki a torta, saját készítésű?

Niki, márpedig nem kizárt, hogy Rékának a tápszer nem ízlik...alapból én is azt gondoltam, hogy egyformák, de pl. Peti a Milupa Milumilt falja, mint kacsa a nokedlit, a Beba tápszert meg csak fanyalogva volt hajlandó elfogyasztani kb. három részletben (csak egy minta volt, szóval pénzt nem dobtunk ki érte).
Egyébként a jóelőbb említett bnőm babája 5 hós koráig kizárólag anyatejes volt, most tápszeres, és nem emlékszem, hogy gondjuk akadt volna, mert arról szinte biztosan tudnék.

Melinda, nem tudom, anno Lottit hogy altatták, de nekem egy kis tűvel adták be a koktélt anno, mikor kivették az orrmandulámat (jó, én már nagyobb voltam, 8 év körül, azt hiszem...) .
A gerincferdüléssel a mi sulidokink is meg volt áldva, jó, tény, hogy rossz a tartásom, de gerincferdülésem hírből sincs (azóta sem), csak lúdtalpam...
Mi máj. 24-én megyünk Petivel szemészetre, ismerős elintézte, 7.45-re. Jó kis szülinapi aji. :D Egyébként tényleg két hónapos a gyerekszemészeten az előjegyzés. :?

Zsuzsu, Ábel egyre jobban kezd rád hasonlítani...pedig kicsinek tiszta apja volt. :o
A babatalin remélem, jól fogjátok magatokat érezni, és az idő is szép lesz, legalább olyan, mint most!

Bibi, hát Petinek, mert Gira írta, hogy náluk bejött, hogy egy ideig szólt, hogy ott van, aztán most elég, ha alva látják. :) Hát erre írtam...

Kármen, hát a végén júl. 10.-re lett időpont, én direkt rákérdeztem, azt mondták, minden OK lesz, csak jövő hónapban telefonálhatok megint, hogy a dokihoz is legyen időpont.

Tényleg, nem tudja valaki, hogy most mennyire kell előre időpontot kérni a vérvételre?

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Dancsi! Erre még nem is gondoltam :)

Exi! Az volt szörnyű Lotti altatásában, hogy alapból üvöltött amikor megkapta a "koktélját", a karomba adták utána a lányt, ott ernyedt el, és úgy kapaszkodott belém, hogy nehezen szedték le rólam amikor vitték be a műtőbe. És én zokogtam! :(
Műtét után meg a maszkos, véresszájú, infúziós lányom nem volt egy szívderítő látvány. :(

Niki! Tedd gyakrabban cicire Rékát, pihenj sokat, egyél, igyál rendesen, urtica urens 5CH, őszilé, tészták és helyre fog állni a tejmennyiséged!

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Sziasztok!

Niki!
Magadtól vettél tápit vagy orvos írta fel?
Ha magadtól, írasd fel dokival ill. kérdezd meg ő melyiket javasolja.Ez nem jelenti azt, hogy azt megeszi, de én amikor éjjel elküldtem apát tápiért, Bebát adtak neki, a doktornőnk meg teljesen mást írt fel!Fontos, hogy olyat egyen, amit gyógyszertárban lehet csak kapni!
Szerintem...,de ez csak ötlet.
És hátha mondana vmi okosat, hogy miért nem eszi meg!Vagy a védőnő!

Enikő!
Gyógyuljatok meg hamar!
És minden kis betegnek:
Kép

Csibe, Gábor és Péter

Kép
Kép
csibe78

Köszi csajok!!
Csibe: ezt a humana tápit még a kórházban írták fel, most kaptam beba tápit egyik bnőmtől, de ez sem igazán tetszik neki, viszont ettől annyit nem öklendezett...
következő a milupa lesz...
Amúgy nem tudjátok mennyibe kerül a milupa tápszer??

Kép
gyanixi

Niki!
Nekünk Milupa Milumil HA Starunk volt 4 hónapos koráig, most Milipa Milumil HA 2-t eszünk.Ez nem ugyanaz, amit a boltokban lehet kapni Milupa 2-es tápszer, ezt is csak patikában lehet venni.
1 dobozért, amiben 2 db 300g-os zacsi van 1300 ft körül szoktam fizetni.A pontos árát nem tudom,mert mindig 3-4 van egyszerre felírva.
Szerintem bűn rossz íze van, de manócska szereti.
Remélem megoldódik a problémátok!

Csibe, Gábor és Péter

Kép
Kép
csibe78

Niki,
ilyen pici baba KIZÁRÓLAG hipoallergén tápszert kaphat, mert ha mást adsz, akkor az olyan, mintha tejet kapna. HA (hipoallergén) tápszert pedig csak receptre, patikában tudsz venni!
Vendég

Enikő!

A Koppány nálunk is benne volt a pakliban :D teccik :lol:
Rékát én se sétáltattam kézenfogva (Hajna a pocakban nem csípte volna :lol: ) Tudta, hogy én úgyse... akárhogy kér. Aztán rászokott arra, hogy ha jött valaki, azzal sétáltatta magát :D Minden vendég készséges volt .... egy darabig :lol: De tőlem sose kérte többet.
Vendég

Kinga.... húú ha előbb olvastam volna... mi ugyanebben az időpontban a Honvéd téren voltunk :(
Vendég

Hali.

Niki, emlékeim szerint egy doboz HA-1 tápszer (Milumil) most kb. 1500-2000 Ft között lehet, én utoljára HA-2-t váltottam ki, egy dobozzal akkor 1800 Ft körül mozgott.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Zsuzsu!
MI használjuk sokszor, a lányom elég beteges, dokinéni szerint nyugadtan lehet kenni a mellkasra is! Talán az van a tájékoztatón, hogy lágyrészekre nem szabad, ha jól emlékszem( dobozom kidobva :oops: ).
Kép

Nincs véletlenül valakinek 92-es mérettől szép kislányruhája eladó? Köszi

Kép
kajla

Megszületett Macsek kislánya, Jaksa Luca, ma 15.18-kor, 3280 grammal és 48 cm-rel, császárral. Mindketten jól vannak!

Kép
gyanixi

Nagy grat Macseknak!! :) Sok boldogságot Lucababához! :)
(Közvetve én is értesültem a hírről, Macsek és a férje az egyik legjobb bnőm barátai, szal mi is ismerjük egymást, csak a napszemis képen nem ismertem meg, és amúgy is gyagya vok. :) )

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Macseknek sok boldogságot kívánunk :) Gratulálunk Lucához :)

Gira: Nekem is nagyontecc a Koppány, de hogy lehet becézni??? :oops: :lol:

Sarian: Isten éltesse kishölgyet 1 szülinapja alkalmából :) Nyugodtan mehettek a játszóra, ha valaki rondán néz, világosítsd fel, arról, hogy már csak a nyoma látszik (és fog is egy picikét még) gyógyultnak vagytok nyilvánítva :wink:
Amúgy hogy viselte a himlőt????? Hja van valami tea, aminek a főzetével kell leáztatni a pötyiket és gyönyörűen eltünteti őket :wink: De most nem ugrik be, hogy milyen tea, majd ha eszembe jut riadóztatlak, de kérdezz rá a dokitokra tutira tudja!

Nyúlanyó: Nálatok mi a helyzet himlő ügyben????????????

Dancsi: Köszi a mélcímet :wink:
Eldugultam, pusz

ceniko
Szeged

Macsek!!! GRATULÁLOK Lucához!!! Sok-sok boldogságot :P

Gira!
Holnap is megyünk játszóra :lol: Ma nem tudtunk végül elmenni,mert dokinéni későn jött az esőfelhó pedig hamar :roll:

Daisypath Happy Birthday tickers
szszkinga

Sziasztok!

MINDEN ZITÁNAK NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNUNK!! :D

Kép

Lucababának és szüleinek sok örömet, jó egészséget!

Kép

Kajla!
Nagyon köszi az infót!
Tegnap este bekentem a hátát és picit a mellkasát. Jól aludt, kevesebbet köhizett.

Ági! (exi)
Köszike! :D

Kép

Szép napot Mindenkinek!

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Macseknak szívből gratulálok Luca baba születése alkalmából!

Zitáknak pedig boldogságos névnapot kívánok!

a nem alvósok táborának üzenem, hogy tényleg működik ez a drasztikus sírni hagyós módszer, napok óta alszik az egész család! 6-7 között kel Boldi,akkor megszoptatom és még visszaalszik :D

a gyereket mintha kicserélték volna, sokkal kezelhetőbb, nincs annyi nyafi sem napközben!
Vendég

Macsek,gratulálunk a Luca baba születéséhez!!!
Élménybeszámolót majd nagyon várjuk!!! :lol: :lol:

Ziták,mindannyiatóknak boldog névnapot kíváunk!!!!

Dancsi,mennyi ideig sírt a Boldi???

Kép
bibi226

Hali.

Macsek, szívből gratulálunk mi is a kislányod érkezéséhez!

Zituska, Zitaa, Zitacicu, és a többi Zita (ha még van :? ), sok boldogságot kívánunk névnapotok alkalmából!

Mi mára teljesen dögrováson lettünk, Petit anyukámmal hamarosan el is visszük a dokinénihez, az enyém meg tíztől rendel..."kasszafúrás" lesz. :evil:

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Zsuzsu!
Nincs mit! Még az jutott eszembe, hogy ugye a narancssárgát ajánlották a gyógyszertárba, mert a kék nagyobbaknak való! (talán kámfor, vagy mentol van benne, nem tudom pontosan :oops: )

Megkérdezhetem, hogy honnan töltötted le ezt a szuper hátteret, a virágosat?
Köszi
Kép

Kép
kajla

Zitáknak!

Boldog Névnapot Kívánunk!
Kép

Macsek!
Gratulálunk!
Kép

Csibe, Gábor és Péter

Kép