Köszi mindenkinek a dícséretet!
Gyöngyöske!
Azt hiszem a 8 napba még beleférek, úgyhogy BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT!
Ditta!
Jó újra olvasni itt a neved!
Szorítok neked, hogy könnyű szülésed legyen, aztán jelentkezz majd!!!!!
Dodus!
A sörösdoboz sima sárga Aquacolorral van lekenve (akkor még kezdő voltam és nem hígítottam semmivel
). A szalvi után pedig igen, jó híg csónaklakkal kentem le. Tudod a virágcserepek miatt muszaj volt vennem a vízállóság miatt, úgyhogy így amit csak lehet, lekenek vele.
BÁGÓ PITTA
köszi jól van, sőt BOKKÓ DODÓ
is, aki MIHKÓC-on lakik és MÁFFÉ éves.
Imádja a reklámokat a TV-ben. A lakás bármely pontján van, ha meghallja a reklám szignálját, azonnal rohan, hogy LEKKÁM.
Ma reggel meg azt hittem megzabálom. Öltözök. Felvettem egy régebbi pólómat ami eddig nem jött rám a telt cicik
miatt, tehát Dodó ezt még nem látta rajtam. Amikor meglátott felkiálltott, hogy DEJÓÓÓ! Kiment az apjához a konyhába, megfogta a kezét és behúzta hozzám a szobába, közben végig ezt mondogatta, hogy DEJÓ-DEJÓ. Ilyenkor tényleg annyira zabálnivaló kicsi tündér!
Marika!
Esküszöm a többieknek, hogy nem tartottam pisztolyt a fejedhez, hogy nézd meg a munkáimat!
Sőt a közeledben sem jártam mostanában, tehát tuti nem tőlem kaptad el.
Viccet félretéve
, elmondom én hogyan csinálom. A ragasztólakkot én hígítom. Kétféleképpen is. Van egy enyhén hígítottam kisüvegben, ezzel ragasztom fel a szalvétát, és van egy jobban hígított, ezzel kenem át utána az egész felületet. Ugyanis ha kivágott mintát ragasztok fel, akkor körben azért csak látszik a ragi egy kicsit, ha úgy esik rá a fény. Tehát én száradás után az egész munkát átkenem egy jó híg ragilakkal. Még ezután jó híg csónaklakkal is, de ez más tészta. Nekem úgy tetszik, hogy fényes, a csónaklakk miatt jobban takarítható, stb.
Töredelmesen bevallom
, a szalvétázás előtt én soha nem kenem le az alapot. Egyszer próbáltam, de talán nem száradt meg rendesen, vagy nem tudom mi volt, de a lényeg: úgy ráragadt a szalvéta, hogy alig tudtam a gyűrődéseket kiigazgatni, több helyen el is szakadt. Szóval én a szalvéta felett kenek csak. Annyira vékony az a szalvi, hogy úgyis annyira elázik, hogy alul-felül lesz ragi. Tehát száraz alap, rá a szalvéta, rá a ragasztólakk, majd száradás után jó híg ragasztólakk. Így gondoltad a leírást?
Gipsz: nekem van egy festők által használt mércés műa. edényem, abban keverem meg a gipszet. Az én formámba (gyöngyvirágos) kell 450 ml víz és 500 ml gipsz. Ez megkeverés után folyékonyabb a tejföl állagánál valamivel. Beleöntöm a formába, kirázogatom az aljáról a levegőt, kb. 5 perc után már megköt annyira, hogy bele lehet tenni az akasztót. 24 óráig hagyom a formában a radiátoron, eztán kiveszem belőle és még 24 órát szárítom a kész formát szintén a radiátoron.
Dorka: nem a foga jön szegénykének és azért olyan nyügice? Nem irigyellek az éjszakázásért!
K.