A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Ikdykó, Exdeus
Köszönjük a szavazatokat Nektek is. Remélem sikrül nyerni a segítségetekkel!

Melinda, Cseppek, Timika, Dancsi, Klzsuzsi, Danixi és a többiek
Légyszives Ti is szavazatok még a Mátéra. Ez az utolsó nap, ma éjfélig lehet szavazni, és minden szavazat számít. Olyan jó lenne nyerni és már csak egyszer kell aludni, és kiderül sikerült-e.

http://www.jatekfutar.hu/szavazolap.html
Referencia szám: 2006_00776 Máté

És természetesen, ha sikerül nyerni valamit, akkor teszek ide fel egy képet a Mátéval róla, hiszen Ti is segítettetek!

Máté és Zsani
Vendég

Zsani! Szavaztam!

Dancsi: nekünk van habtapink, de ha a tápit más nem kéri, akkor azért elugrunk (ha mindenki jól lesz végre már egyszer!) :)

Zsuzsi: Én nemtom, nekem ilyen problémáim nem voltak. Mindkét gyerekem jó evő volt és most is az szerencsére! Én adnék neki mást is, ha nagyobb lesz se csak azt 3 félét kapja majd ami a kedvence! Bár lehet hogy ez rossz megközelítés :lol: . Na tényleg nem tudom :lol:

Exi: Köszi a telefonos infót, megtaláltuk, éppen most vizsgázik, sííííkideg :lol: :lol: Pelus infót is köszi! Most kaptunk anyutól kedvenc Auchanosat, úgyhogy be vagyunk spájzolva egy darabig!

Nem tudjátok hol lehet kapni nagyobb méretben (110-es) kezeslábast? Olyan rugdalózó szerűséget, plüss anyagút, amiben a gyermek aludni tud!????

Köcce

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Zsuzsi,szvsz is a fogacska a hibás,az én fiam nagy zabagép(1 kissebb csirkecombot megeszik,2 tál főzivel,és mikor jöttek a rágófogai,a Barni se evett!!

Cseppek,nálunk a Barninak hiába volt tornázója utált(utál) fekve lenni,a hordozójába üldögélt inkább,meg a kezemben volt.
Mikor megtanult egyedül ülni,akkor már sokkal könnyebb volt vele....... :lol:
gondolom ez csekály vigasz.................

Kép
bibi226

Csajok ha van valakinek eladó/kölcsönadó/bérbeadó :lol: (minden megoldás érdekel) babahordozója (autósülés), de olyan amihez van adapter (ami eleve a kocsiba van és a hordozót csak gyors rákatt....) akkor riadóztasson lécci :)

Köszi

ceniko
Szeged

sziasztok!

régen jártam erre, de sajnos minket is elkapott ez a fránya vírus! :twisted:
babóca egy kicsit náthás, meg köhög, de szerencsére lázhtalan és jó kedve van!

Timika!
Remélem minden rendben lesz Kristóffal!Drukkolok!

Zitacicu!
Nektek is jobbulást!Majd csak kilábalunk ezekből a fránya betegségekből és akkor talizhatunk.
sajnálom, hogy így átvertek, nagyon csúnya dolog volt!

Exi!
Voltam az alsóvárosi templomban keresztelő ugyben érdeklődni.írtad, hogy nektek azért nem jó, mert nem tudjátok teljesíteni amit mondtak.nekünk azt mondták nincs semmi kikötés, megbeszéltük az időpontot, találkoztunk az atyával, aki annyit kért, hogy előtte még egyszer beszéljünk és fizetni sem kell.még oktatásra sem kell járni.
na mindegy, csak leírtam.

Minden betegnek jobbulást kívánunk!

Csibe, Gábor és Péter

Kép
Kép
csibe78

Ceniko
Köszönjük a szavazatot, egy szavazás is sokat számít!
Ha lesz fent új sorrend, akkor jövök és beszámolok....elvileg ma kell fent lenni.

Légyszives szavazzatok még, aki nem tette meg, tényleg csak fél perc és nagyon szeretnénk nyerni:)

Köszönjük
Máté és Zsani
Vendég

Csajok: ma szinte egyfolytában pisilni kellett, de nem is ittam olyan sokat... és sikerült is mindik és nem csak pár csöppet! Ez nem tudom mitől van?????
A szülés beindulása előtt az embernek van hogy felgyorsul az emésztése, esetleg vki tapasztalt ilyet??? :?: :?:

Kép
gyanixi

Zsani!

elfelejtettem az előbb írni, hogy szavaztam!

Csibe, Gábor és Péter

Kép
Kép
csibe78

Zsani, már szavaztam rátok!

Köszi az eddigi tippeket lányok!
Zsuzsi

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Mzsani, Máté! Szavaztam ma is. :)

Zitacicu! Nyomdafestéket nem tűrő szavakkal tudnám illetni apukád nejét. :evil: :evil:

Timika! Nem ismerem, mi a Matusovits L. hez járunk. Nem okoskodás, de nem a mandula nő vissza, hanem esetleg a csonk "burjánzik".
Koczka doktornőhöz tartozunk szemészetre, de épp ma beszéltük tanácsadáson, hogy azért kicsit felháborító, hogy senki nem helyettesíti. :roll:
Bár felajánlotta az asszisztense, hogy megnézi a lányt, de köszi. :(
Gyönyörű a fiad és hatalmas! :) Miket kajol?

Cseppek! Hogy alszik Zolika? Kiságyban, sötétben, csendben? Változtass esetleg a körülményeken, de az alvás előtti procedúra mindig ugyanaz legyen. De az is lehet, hogy kevés az alvásigénye, ami tudom nem vigasztaló.
Öltözködés? Muszáj :) , énekelj, mesélj neki hátha akkor nyugodtabban viseli.

Zsuzsi! Dancsihoz csatlakozva, egye a kedvenceit, és néha adj neki vmi újat / mást.

Niki! A baba nyomja a belső szerveid, hólyagod, ezért mégy sokat pisilni.

Voltunk 1 éves státuszon Lindával, továbbra is 8.900 gramm, 73 centi. 46 a fejkörfogata, 47 a mellkasa. Legközelebb áprilisban megyünk, szurira. :(

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Sziasztok!

Akit esetleg érdekel: a februári Baba Magazinban vannak ugye Brendonos kuponok, és van egy olyan, ami Graco Rally Sport 15-36 kg biztonsági gyerekülésre vonatkozik, kuponnal 17990 Ft. Ha vkinek kell a kupon, szóljon, odaadom!

Timi, Kristóf tényleg tiszta apája. :)

Cseppek, a fürdés nálunk is így működik, a törölközéssel még minden OK, de ha ráteszem a rucijára, akkor már sírás van...

Zsani, dobtam még egy szavazatot!

Enikő, nincs mit. :) Az Auchanos pelenka az általam írt pelenkadiszkontban is van, Háppy, igaz, ha jól néztem, drágábban. Azt hiszem, erről írtál a múltkor. De látom, most van bőven, csak ha elfogy, raktározd el az infot. :D
A hordozónkhoz nekünk lett volna adapter, de mikor elhoztuk, a pasinak nem volt meg...de még így sem volt nehéz betenni...

Csibe, már mindegy, lebeszéltem a Tátra téren, azt a három alkalmat meg kibírjuk. Ha már oda jelentkeztünk be, nem változtatok. Egyébként érdekes...ezek szerint kb. 2-3 hónap alatt ennyit fordult a világ az Alsóvárosi Plébánián. :o

Zitacicu, mostohaanyádra én sem írnék semmit.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!

Megint lemaradtam mindennel...:(

Zsuzsi: Gréti fogzáskor ilyen rossz evő. Olyankor én is kedveskedek neki olyanokkal amit szeret, ugyanis rosszul viselem ha nem eszik rendesen :)

Mnzsani: Én is szavaztam tegnap :)

Betegeknek jobbulást!

Zitacicu: Kedves rokon nem semmi. Hogy ilyen előfordulhat...eszem megáll.
Én hiányoltalak magamban, és Romyt is hiányolom....remélem már nincsenek kórházban.

Zsuzsu: Nem a nehézség miatt nem akarom szétszedegetni az etetőszéket...ha rá leszek szorulva biztos szétszedem, Gréti 11 kilóját is hordozom ha kell :)
Nagyon jó ez az utolsó kép Ábelről :)

Timika: Igen, meg addig nem is szabályozhatók az izmok vagy mik hogy vissza tudja tartani a vizeletet, székletet amíg kell. Amúgy felfogni úgy érzem már kezdi Gréti, de a szabályozással még azt hiszem nála is gondok vannak. Egyre gyakrabban mondja hogy kaka...de abban a pillanatban már nyomja is.
Nagyon aranyos a fiatalúr! :)

Dancsi: Hogy haladtok az evéssel? Habtapink van, már nem használjuk mi sem :(

Abredit: Nem tudok segíteni sajnos :(

Eszter: Aranyos a fiatok :) Nem fogja megunni a játékait, nyugi :)

Melinda: Gyönyörű mindkét lányod, és a torta is klassz :)

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Dancsi: Minket érdekel a habtapi. priviben írd le hogyan gondoltad!

Mi a Media-val szemben a Gáz utcában lakunk, nem tudom hogyan oldjuk meg a talit.

Niki: Nekem is pont így volt a végén, sőt én éjszaka is többször felkeltem, szinte óraműpontossággal, mindig ugyanazokban az időpontokban, szerintem így készült fel a szervezetem a szoptatásra.

Jégvirág: köszi, aranyos vagy, Gréti is ennivaló!

Mindenki: :) Ma horror napunk volt :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Anyunknak ajánkéba karácsonyra mórahalmi fürdő-masszázsutalványt vettünk és ma akrta felhasználni. Egy hirtelen ötlettől vezérelve mi is vele tartottunk, hogy majd Barnival elleszünk a fürdőben, leülünk beszélgetünk stb. ( nem a vízbe vittem, az még korai) Hát az öltözőben megrohamozták az öregnénik és orrba-szájba dícsérték, amitől olyan sokkot kapott szegény, hogy majd 20 percet folyamatosan ordított pánikban. Én úgy megijedtem, még sosem láttam ilyennek, tanulság, túl korai volt ez a környezet.

Gondolom mindenkinek megvan a véáleménye, hogy hova viszem őt ilyen korán, de én sem így képzeltem...
Úgy látszik van még néhány dolog, amit meg kell tanulnom.
Borzalmas volt. Úgy üvöltött szegény és én sem tudtam sehogysem megnyugtatni, pedig a személyzet még adott nekünk egy szobát is, de a teljes csöndben sem nyugodott meg.

..hát ez van... babaúszásre sem merjük elvinni egy ideig, várunk még pár hetet, amíg lesz olyan nagy, hogy fel tuddja mérni, hogy nem veszélyes környezetben van.

szegénykém. :cry:

Ettől függetlenül nagyon szépen fejlődik, és olyan szelíden tud mosolyogni. Most lezdjük el használni a kengurut és néha ebben büfiztetem, tegnap majd megzabáltam. Ő a kenguruban, én közben terigetek, már azt hittem régen elaludt, mert elcsendesült, mire lenézek rá és azt látom, hogy teljes áhítattal engem néz. Meg is könnyeztem olyan megható volt.

Olyan szép perceket élünk át együtt, csak azt sajnálom, hogy az apunk nincs egész nap velünk.
Nem is olyan régen tudatosult bennem, hogy mostmár ez lesz amíg itthon vagyok a gyerkőc(ök)kel egész nap egyedül, amíg apu haza nem ér. Ha rajtam múlna hoznék egy olyan törvényt, hogy az apa is maradhasson itthon a GYED ideje alatt és az anya is. Milyen szép is lenne.

Na de most megyek aludni, kipurcantam.

KépKép
esztermoro

Eszter: Sztem alapvetően nem azzal volt a gond, ahol voltatok, hanem hogy így "letámadták". Meg kellett volna mondani a nyanyáknak, hogy ne tessenek közel menni hozzá, ő még kicsi.... Vagy csak simán hátatfordídasz nekik gyerekkel a kezedben. Nem szabad szívbajosnak lenni, én nem tartom egészségesnek idegenek közeledését a gyerekhez, főleg ha még ilyen pici!

Ha megyek a Violával a Bogiért az oviba, az összes (főleg a lányok) jönnek és ölelgetnik puszilgatják a Violát. Ettől herótom van. Le vannak tiltva, én bizony odaszólok, hogy nem nyúlka piszka, puszit összenyalni meg aztán főőőleg! Hogy benyeljen valami fasza kis herpeszt vagy ótvart a kisebbségtől... az hiányozna, nagyon! :shock: :evil:

Sztem egyáltalán nem volt baj, hogy emberek közé vitted, sőőőőt, én annak a híve vagyok, hogy egész pici koruktól vittem magammal mindenfele őket, hogy megszokják... de elutasítónak kell lenni idegenekkel,hogy ott körbeállják, mint valami helyi látványosságot :shock: . De ez magánvélemény volt :wink:

Exi: Happy pelenka igen :) és télleg van?: Ú basszus dejó, árat nem tudsz véletlenül???????????? Itt a Rókusi krt pelenka diszkontban nincsen ilyen, pedig sztem télleg nagyon jóóó!
köszi az infót

ceniko
Szeged

Eszti: szerintem nem az volt a baj, h fürdőbe mentetek, hanem a tömeg. Szerintem fokozatosan szoktasd a sok emberhez. De a nyanyókák amúgyis belemásznak a babák arcába!

Kép
gyanixi

Zsani!
Én is szavaztam :D

Jó sokat írtatok 2 nap alatt :lol:

Gyógyuljon meg minden kisbeteg NAGYON gyorsan :wink:

Szerintem sem ártana egy kiadós -20 C egy ideig!!

Daisypath Happy Birthday tickers
szszkinga

Csibe, Klzsuzsi, Melinda, Exdeus, Jégvirág, Szszkinga
Köszönjük Nektek is a szavazatokat, rendik vagytok...ez már a véghajrá.

Ma sajna nem tették fel az akutális állást, szóval már csak 5-én lesz végeredmény hírdetés.
Nem felejtem el, hogy segítettetek és jelentkezni fogok!

Még 2 és fél óra van hátra a szavazásból, aki még akar szavazni, gyors megteheti, tényleg fél pillanat alatt megy az egész.

Köszönjük mégegyszer a segítséget!

Máté és Zsani
Vendég

Zsani!
Én is szavaztam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :shock:

Zita

Kép
zitaa

Zita
Köszi Neked is a szavazást! Jó lenne nyerni, a Máté biztos nagyon örülne.
Majd jövök, hogy sikerült-e.

Jó éjt

Máté és Zsani

Még van 1 óra:)
Vendég

Kedves Zsani!

Én is szavaztam Mátéra....ma is, tegnap is...tegnap előtt is :)
Remélem megnyeritek,ha már ilyen nagyon akarjátok... :)
Édes a fiacskád :)
amadea

Gyanixi!

Normális, ha többet kell pisilned, mert a baba egyre lejebb kerül, ahogy közeledik a szülés időpontja, és most már nyomja a húgyhólyagodat :D Már nem sok van! Hajrá! :D

Általános nagy méreckedést rendeztünk :D
Hajna 7300g 68cm
Réka 12060g 86 cm A centijeik tükrözhetők :lol: ok, csak vicc volt :D

Hajna továbbra is rinyás, de fura módon, ha már nagyon hisztizik, és beteszem egyedül a szobába, szépen eljátszik. Ezek szerint az én búrámat nem bírja :roll: Amint újra meglát, újra hüppög :evil:

Bea!
Mi is kb úgy állunk a szobatisztaság kérdéssel, mint ti. Van hogy bele sikerül a bilibe, van, hogy utána :D Csak akkor teszem bilire, ha ő kéri, de szvsz csak akkor kéri, ha eszébejut, és nem akkor, ha kell neki. A kakánál már volt, hogy szólt, aztán mutogatott, hogy a klotyóba szeretné, de a furi helyzet miatt belészorult :lol:
Vendég

Sziasztok!!

Voltam dokinál, a torkom már okés viszont a tüdőmön még hallott zörejeket (gondolom ezért köhögök) és homeós köptetőt továbbra is szednem kell, na meg intravénásat a citromos-mézes tea és a C vitamin :lol: Lázam már hála nincs, bár elég volt az a 4 nap belőle, főleg amikor elolvastam a paracetamol tjékoztatóján, hogy 4 napnál tovább egyhuzamba nem szabad szedni :shock: Jujj mondom akkor mit csináljak a 39 fokos lázammal, így terhesen??? De hála elmúlt :) Ezt a rohadt egy makacs vírust bakker, jól levette a családot a lábáról. De még az anyukám meg a nővérem is benyelték amikor a múlt hétvégén mindannyian otthon voltunk..... Drága Zuram meg 2 lábon hordta ki miközbe dolgozott, a munka hőse :lol:

A csajok ovi/bölcsi, bár reggel alig tudtam őket (meg magamat is) felkelteni, bírtunk volna aludni vagy délig. :lol: Rohadt egy nyomi idő van, biztos a szél miatt vagy fogjuk a húsvéti nyuszira :lol:

Gira: Szép súlyban vannak a csajaid :) Hajna jófej :) Amúgy sztem azért hüppög a "látványodtól", mert besérrtődött az miatt, hogy nem vele foglalkozol, és hogy merészelted te őt a kiságyába helyezni ahelyett hogy egész nap cipelnéd a seggét :lol: És ha meglát eszébe jut ez a galád tett amit ellene elkövettél és ez miatt sírásra görbül a szája :lol: Édes gyerek :)

Niki: Vannak fejlemények???? Nagyon drukk++++++++++++++++++++

Betegek jobban vannak?????????????????????

Pusz

ceniko
Szeged

jajj a lényeget el is felejtettem, néhány ( napi szinten 2) napja érzem picúrt mocorogni :lol: kis halacska a pocakba :wink:

ceniko
Szeged

enikő: jó hamar érzed már a mozgást!!
Nálunk még mindig semmi, tegnap már annyira fájt a hasam, reggel meg ki sem tudtam kelni az ágyból, mintha deréktól lefelé egy mázsa súlyt raktak volna rám!!
Nem tudom már meddig lesz ez így, de szeretnék már túl esni rajta, már a szülésel álmodok, alig tudok aludni, felébredek már 6-kor és természetesen éhes vagyok már akkor is!!

Kép
gyanixi

Enikő,

én úgy hallottam, a Cityben a Bartók téren van nagyobb méretű kezeslábas.

Üdv.mariann

Mariann
Kép
kmarian

Sziasztok!

NYERTÜNK :)
Igen, sikerül sikerül sikerült!!!
Köszönjük Nektek! Mikor elküldtem az első üzit, nem godoltam, hogy ennyien fogtok szavazni. Ez egy szuper topic!
Ha megérkezik a járgány, teszek fel ide képet róla a Mátéval.
Mutattam neki itt a neten, mondtam nézd csak mit nyertünk. Egyből mondta, hogy mo (mindenek csak az elejét mondja még) és csüccse....láttam, hogy örül neki és ez számít igazán.

Még jelentkezünk majd.
Puszi mindenkinek

Máté és Zsani
Vendég

Sziasztok!

Na jól kikaptam ugyanis a mandulám helye(a kis csonk)teli van tüszőkkel.Alig élek szerintem most is lázas vagyok.Mátém is itthon van kötőhártyagyuszival de már alakul.Annyira hogy tegnep két órát orditott a cumi után pedig már vagy egy éve nem cumizik.Nem tudom mi volt vele.Azon már nem is akadok ki hogy egész nap kúszik mászik és hogy etetnem kell az etetőszékben.Annyira szeretném ha már lezajlana ez a féltékenység dolog.

Dancsi!
Nálatok mi a helyzet ilyen ügyben?

Mindenkinek köszi aki gondolt rám és remélem mostmár végre meggyógyulunk.Már hónapok óta van legalább egy beteg a családban.Váltva hol kicsi hol nagy.áááááááááááá

Sziasztok.

Kép
Kép
zitacicu2

[quote="mnzsani"]S írta:mnzsaniziasztok!

NYERTÜNK :)
Igen, sikerül sikerül sikerült!!!
Köszönjük Nektek! Mikor elküldtem az első üzit, nem godoltam, hogy ennyien fogtok szavazni. Ez egy szuper topic!
Ha megérkezik a járgány, teszek fel ide képet róla a Mátéval.
Mutattam neki itt a neten, mondtam nézd csak mit nyertünk. Egyből mondta, hogy mo (mindenek csak az elejét mondja még) és csüccse....láttam, hogy örül neki és ez számít igazán.

Még jelentkezünk majd.
Puszi mindenkinek

Máté és Zsani

Gratulálok!!!!!!!!!!
ildykó

Mzsani, Máté! Nagy gratula! Örülök, hogy segíthettünk. :)

Eszti! Valóban jól tettétek, hogy mentek Barnival, de a nyanyákat meg kell kérni, tartsák magukat távolabb a kicsitől.

Gira! Szép súlyos lányaid vannak!! :lol:

Enikő! További gyógyulást neked!
Tök jó, hogy már érzed babócát!! :D

Zitacicu! Lotti is visszamegy néha babásba, egy ideig hagyom, de utána megmagyarázom neki, Lindi a baba, ő meg a nagy okos 4 és fél éves óvodás nővére, és akkor az esetek többségében felhagy a "hülyeséggel".
Jobbulást neked!!!

Ja csajok, Lotti 1 hete szó szerint zabál!! Hatott a Peritol szvsz.

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Niki:

Én ilyenkor már nagyon tűkön ültem!!!

Ne izgulj, mert gyönyörű élmény lesz!!!!!!!Soha nem fogod elfelejteni, és ne aggódj, mert utólag úgy fogod érezni, hogy nemis fájt:) mondom ezt 27 óra vajúdás után :)
Alig várom már, hogy beszámolj!!

Ha túl vagytok rajta az első hetekben csináljatok magatokról majd fotót, hogy aztán utólag jót nevesseteka karikás szemeken, mert az első pár hét tuti kész lesztek, de annyira jó!!!
Ugye férjecskéd bent lesz, jól emlékszem?

Minden motyód megvan?

KépKép
esztermoro

bocsi néha kihagy a billentyűzet , amúgy tudok helyesen írni :oops:

KépKép
esztermoro

Sziasztok!

Peti lemérve: 8970 g és 75 cm, feje körben 46,5 cm. A védőnő szerint nagyon hosszú, a dokinéni szerint pont jó, se nem kövér, se nem sovány. :D

Gira, sebaj, majd kinövi az "anyautálatot". Peti ma épp Hajna ellentéte volt, délelőtt le se tudtam magamról vakarni, és este is eljátszott velem, kb. 10-15X keltem hozzá, reggelre hulla voltam. Ilyen rossz éjszakám nem volt még vele!

Enikő, ha tegnap nem láttad volna az MSN üzimet, a Háppy pelusnak ott 50 Ft darabja, de csak kb.! Ha a jövő héten arra visz az utam, bemegyek, és felírom, OK?
A mozgáshoz gratula...hiába, gyakorlott babás vagy. :)

Niki, nem akarlak elszomorítani, de pl. az "ikertesómtól" épp ma kaptam SMS-t, hogy megszületett a lányuk, és emlékeim szerint jan. 22.-re volt kiírva.

Mzsani, örülök, hogy segíthettem, remélem, Máté nagyon örülni fog az új játékának!

Eszti, érdekes, amit írtál, én nagyon sok helyre vittem magammal Petit, tömeges helyre is, és soha, de soha nem árasztották el közelről...pedig hányszor megkaptam, hogy vigyázzak. Pedig nem is vagyok annyira rémisztő. :)
Ja, nálunk a billentyűzet pont fordítva működik, szereti többszörözni a betűket, én meg győzzem kitörölni...rádiós.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Helló!

Mzsani! Gratulálok!

Jobbulást minden betegnek! :):):)

Enikő! Egy kis kéretlen tanács :oops: : Nekem 3 gyógyszerész van a családomban, azt mondták, hogy terhesen és szoptatás alatt lehetőleg ne paracetamol származékokat szedjek lázcsillapítónak, hanem pirin tartalmúakat, a legjobb az Algopyrin. Sajnos pocakosan semmilyen lázcsillapítót nem lehet huzamosan szedni, de pár napig nem gáz, ha nem vesz be az ember az előírtnál többet.
Szuper, hogy már érzed a babát! :lol: :lol: :lol:

Ma voltam az éves kontrollon a klinikán, jó volt nézni a sok pocakos kismamát, eszméletlen mekkora kedvet csinál az embernek az újabb babához! :):):)

Zsuzsi

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Zita,
ez az anyatej, tehéntejes dolog durva! :(

Enikő,
okés tied a táp, ha erre jársz, odaadom

Zsani,
szavaztam ugyan a kisfiadra, és csak megjegyzem, hogy számomra kissé visszataszító ez a szavazatkuncsorgás, főleg, hogy név szerint megszólítasz bennünket...... De gratulálok a nyereményetekhez.
Vendég

Zita,
mire gondoltál, milyen ügyben mi a szitu nálunk? :D
Vendég

Timika,
gyönyörű kisfiú Kristóf, és ezek a szemek!

Bea,
evéssel döcögősen továbbra is

de nem is írtam a lényeget, Boldizsár elindult, már 2 hónapja lépegetett, de csak olyan 6-8 lépést tett meg kapaszkodés nélkül
és tegnap elindult rendesen, persze ha fontos dolgga akad, akkor marad a mászásnál, de már az egész lakáson képes végigsétálni, meg lehet zabálni ahogy "döcög"
Vendég

Dancsi: Köszi, ha már teljesen okésak leszünk, akkor megyünk :) Boldinak gratula a járáshoz :) Van fotód???

Zsuzsi: Nekem meg 3 orvos ( ügyeleten, a saját és a nőgyógyász) és a védőnő mondták, hogy paracetamolt és panadolt szabad CSAK szedni. De mivel nekem elég magas lázam volt és makacs volt a vírus ezért az erősebbet javasolták!
Sztem amúgy egyik gyógyszer sem jó a babának, de inkább beveszek 2 szem akármit, minthogy tartósan 39 fölött legyen a lázam.... Pirinekről kimondottan letiltottak :shock: ugyanis Aszpirint vettem be éjjel és másnap az ügyelets orvos le is hurrogott érte :shock: Mindenki mást mond!!!! Fasza! :evil: Igazából nem izgat, bízom a dokimban, jó orvos, és a lázam elmúlt az a lényeg. :wink:

Melinda: Örülök, hogy bevált az étvágynövelő :wink:

Csajok akinek van ACDSEE (jól írtam?) képszerkesztője, meg tudná mondani, hogy kell rajta a képet átméretezni???Köszi

ceniko
Szeged

Sziasztok!

Dancsi!
Nektek van ugye ceruzás kisszéketek, meg asztalotok?
Szeretik a fiúk? És mennyire strapabiró? :wink:

Enikő, Zsuzsi!
A klinikán a gyerekágynál is panadolt adnak fájdalomcsillapitó gyanánt. És akkor már ugye szoptatósnak számit az ember. :)
Én egyszer fel is hivtam Őket, Márk kb. 1 hónapos volt, a hasam fájt, mondták, nyugodtan vegyek be 1 panadolt. :oops:
Igaz, nem orvos, hanem a nővér mondta. De csak tudják, hogy mit szoktak adni. :shock:

Jó éjt!

Zita

Kép
zitaa

Enikő!

Gratula a mocorgáshoz :)

Nekünk ACDSee Trial van, leírom ez hogy műkszik, remélem tudok segíteni:
-kép kiválaszt
-menüsorban EDIT-re katt
-RESIZE
-méret átír, OK
-SAVE
-Ok
-kisebb ablak bezár és kész

mondjuk nálam akkor veszi végérvényesnek az új méretet, ha aztán újra megnyitom az eredeti képet

Remélem nem zavaros!

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Enikő,
tegnap lefotóztam, de lemerült a gép, vennem kell elemet, majd feltöltöm

Zita,
igen, nekünk van, és eltettem, mert szétesett

Boldi tologatta és kilazultak a lábai, de Boldi mindent tologat, ami mozdítható :D

de ha Boldi nem tologatja, akkor bírja, sztem vegyetek bátran, azt hiszem KIKA-s
Vendég

Üdv!

Az Algopyrin és a Panadol szedhető terhesen és a szülés után is ezek közül lehet választani. Igaz, az Algo a terhesség utolsó harmadában nem javasolt, viszont a Panadol tájékoztatójában meg az van, hogy kérje ki orvosa tanácsát. Én ha kellett Algot szedtem, mert nekem a Panadol semmit sem ér.

Enikő, nekünk AcdSee 6.0 van, ott úgy működik, hogy alapból ebben nyitódik meg a kép, a menüsorból a Modify-t kell választani, ott Resize, beírni a méretet, Done, aztán elmenteni.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Helló!

Dancsi! Gratulálunk Boldinak a járáshoz! :):)

Enikő, Zita!
Ezt már én is tapasztaltam, mindenki mást mond! Nálam pont ezért szokott az utolsó szó mindig a tesómé és a sógoromé lenni, volt már, hogy mást mondott a háziorvos és mást a nőgyógyász, ezért a "magán"gyógyszerészeimre :) szoktam bízni a döntést! De mint már írtam, rövidtávon egyik sem gáz. Annyit tudok, hogy a paracetamol hamar kinyiffantja a májat, ha kicsit tovább szedi az ember, a pirineket nem tudom.

Exi!
Szép méretei vannak Petinek! :):)

Melinda
! Lottit össze kéne zárni Dénessel, hátha átragadna az étvágy! :):) Örülök, hogy eszik a nagylány!
Zsuzsi

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Eszti: már egy pár hete minden be van készítve, biztos, ami biztos!
Igen, bent lessz a férjem és remélem együtt élhetjük meg minden percét az egésznek!!
Nagyon szenvedek már én is, emlékszem, amikor Te tartottál itt! Egyszerűen el sem tudjuk hinni a férjemmel, h eljön a szülés pillanata, olyan végeláthatatlannak tűnik!!
Remélem nekem sem lessz rosszabb élmény a szülés, mint neked!!
Olyan jó már nektek, sétálhattok, mindent csinálhattok együtt, növöget szépen Barni és a szülés már a múlté :D , én meg még itt állok,parázok és várok!!!! :roll:

Kép
gyanixi

Sziasztok!
Dancsi!
Köszi! A Corába most van akciósan, nem kell érte a Kikába menni! :lol:

Lányok!
Segitsetek légyszi! :oops: :shock:
A Neis Vac c oltás, amit agyhártyagyulladás ellen adnak, az nem ugyan az mint a pneumococcus elleni oltás, ugye??? :?:
Márk a Neis Vac c-t megkapta, de annyira mondják ezt a pneumococcust, hogy most már érdekel a dolog. :shock:

Kösz.
Zita

Kép
zitaa

Lázcsillapítókról még egy kicsit: Nem szeretek hülyeséget mondani, ezért gyorsan felhívtam a húgomat és újra leinfóztam a dolgot. :) Végeredmény: Nincs különbség lázcsillapítók között rövidtávon és kis dózisban, ő azért a pirineket szokta ajánlani, mert a paracetamolt könnyebb túladagolni, és akkor tönkreteszi a májat. A kétféle lázcsillapító megítélése sokat változik, mert nehéz vizsgálni a hatásúkat terhesség és szoptatás alatt, mivel kismamákon nem lehet kísérletezni, szerencsére... :):):) Szerinte szoktak lenni "irányvonalak", mikor az orvosok inkább ezt vagy azt ajánlják, végül minden orvos maga szokta eldönteni, melyiket adja a betegeinek. Baja senkinek nem lesz egyiktől sem, ha betartja az előírt mennyiségeket.
Zsuzsi

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Zita! Nem ugyanaz. Orsi 1 éve kapta meg a Pneu szurit, akkor jelent meg Mo-n, a neve Prevenar, a Neis Vac a mening. okozta agyhártyagyull. ellen véd, a pneumo ellen nem. Én mindkettöt beadattam neki.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen, Zitaa: mennyibe kerülnek ezek az oltások??? És hány évig nyújtanak védettséget?

ceniko
Szeged

Karmen,
mi ez a 2 féle agyhártyaelleni szuri? én csak a menjugate-t adattam be
legközelebb kapja Boldi a bárányhimlő ellenit, aztán meg a kullancsosat
Vendég

csajok, itt elég átfogó leírás van erről a pneumorol

http://www.pneumo.hu/

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Enikő!
Úgy emlékszem a Neis Vac C 6 ezer körül volt. :cry: és 2 oltás volt. :cry: De Márk akkor még pici volt.4-5 hónapos.

Ez a pneumos meg a tájékoztató szerint ,ha veszélyeztetett a gyerek akkor 4600 körül van. Ha jól emlékszem. :roll:

Zita

Kép
zitaa

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet: