A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Csajok, kicsi a világ...ki lett 2006-ban az év babája? Anyósom szomszédjának az unokája. :D

Ági és
KépKép
exdeus

Végre túl vagyunk a költözésen, már 1 hete itt lakunk és nagyon szeretjük. Nemsokára meglesz a lakhatásink is.

Kellemes karácsonyt kivánunk mindenkinek!

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!!!

Zituska: Isten éltesse Botit szülinapja alkalmából. Én teljesen megfeledkeztem róla, bocsika :oops:

Karmen: Gratula a költözéshez, ha lesz időd, módod teszel fel fotókat a házról? Engem nagyon érdekel :) Jöhet privibe is :wink: Mennyi idő alatt értek be Szegedre??? Hány km pontosan???
Milyen volt pocakosan költözni? Sztem rám is ez vár majd :shock: :lol:

Exi: Hogy van Peti?

Romy: Igazad van :wink: Én nem szeretem ezeket a kötelező és elvárt pofaviziteket, ráadásul mindenhol zabálni kell, és ha nem fogadod el vérig sértődnek :lol: :lol: Meglátogatom azokat akiket szeretek az év bármely más napján is... Akiket meg nem szeretek karácsonykor sem fogom! :oops: :lol: És boltba ne adj Isten ilyenkor menni, akármiért...iszonyat tülekedés, fellöknek, brutál... :evil: Úgyhogy én nem megyek boltba majd csak az ünnepek után, akkor is majd valszeg éjszaka a Tecsóba, h ne legyenek sokan...

Remélem helyreteszi pocakot a Nystatin Nektek is. Bogim még mindig fájlalja a pocakját, ha úgy látom nem múlt el teljesen a gombusz akkor újra elkezdem neki adni.....De a táplálkozáson is kéne kicsit változtatni, olyan lightos Candida diétát kéne tartani nekik...... :roll:

Csajok Ti mentek valamerre szilveszterezni? Én most jutottam el oda, hogy nincs kedvem emberek közé menni :shock: . Olyan itthon maradós, tévénézős, kölyökpezsgőivós punnyadós szilvesztert szeretnék..... Nyugiba a kölkökkel, meg a Zurammal, ennyi! Hívtak házibuliba is meg a párom egy kollégájához is, de nincs kedvem ilyen füstös, piaszagú bulikhoz :oops: Meg úgy semmihez! A Széchenyi térre sincs kedvem kimenni, hideg van tömeg és petárdák ááááááááááá :evil: :shock:

Bogival tegnap voltunk fodrásznál, tök szépen levágta elöl a haját, olyan aranyos lett :) Violának hátul egész rasztás a frizurája, ugyanis nem hagyja hogy rendesen kifésüljem, majd januárba őt is elviszem a fodrászhoz, hogy valamit csináljon vele.... Kócos kis ördög :lol: :lol:

Na eldugultam:)

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Sziasztok!

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kívánok nektek, még ha csak olvasni is tudom csak a soratokat, de azért sokat fenn vagyok itt.

Szegény Barnikám nagyon nyűgös 2 napja. Néztük a lázát a popsijában, nem tudtok segíteni? Ha a popsijában 37,4-et mutat a hőmérő, akkor abból le kell vonnunk valamennyit, vagy ez így magában valójában hőemelkedést jelent? Hívtuk a dokinénit, ő azt mondta, hgy fél kúpot adjunk be neki. SDzerintetek, ha megint ennyit mutat, akkor adhatok be nek újra, vagy hagyjam?
Nagyon nyügis.

Niki: Hát ha az alva szopizás azt jelenti, hogy elalszik a cicimen, akkr igen, erre volt már példa, de ha látom, hogy elalszik, akkor inkább abbahagyjuk, nehogy rászokjon.
Vagy mire gondoltál?

Ha mellémfektetem a sötében, vagy kis fénynél, és fekve szopizunk, akkor pedig könnyebben álomba zuhan és nem eszik rendesen az a baj, így inkább ülünk, akármilyen hulla is vagyok.

KépKép
esztermoro

Enikő,
mi már tavaly sem voltunk sehol sem, rendeltünk pizzát, megnéztünk egy filmet és 10-kor elmentünk aludni :) Idén szintén ez lesz.

Már nem fogok tudni jönni, készülődöm a vasárnapra, aztán meg elutazunk síelni, bár hó az nem nagyon van, ezért

Mindenkinem kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog új évet kívánokl
Vendég

esztermo,
popsiból felet le kell vonni, szóval nem lázas a babó! ilyenkor ne adj lázcsillapítót! nem is értem a dokit......

38ig én nem adok semmit sem!
Vendég

Romy!
Az iwiw-en bejelőltelek, és irtam egy pár sort. Szerintem igy tudni fogod, honnan ismerlek. :shock:
Még valami. :wink:
Van lány testvéred?

Zita

Kép
zitaa

Eszter: Popsiban 37,4 az igazából 36,9, ugyanis fél fokot le kell vonni. Az meg még hőemelkedés se. 38 fok (vagyis popsiban mért 38,5) alatt nem kell lázcsillapítót adni. Elvileg mi sem veszünk be addig lázcsillapítót, hiszen egyébként is a láz nem ellenség, hanem jóbarát. Akkor küzd a szervezet. És meg kell adni az esélyt neki, hogy magától meggyógyul mindenféle gyógyszer nélkül.
Szóval a fiatok egyáltalán nem lázas.
A nyűgösség akár bármitől is lehet.

http://www.gsk.hu/menu.asp?content_id=1 ... fb0de0a6d4

Zsuzsi: Édes a popsikrémzabáló Déneske :)

Karmen: Képeket én is nagyon várom ám :)

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Eszter: Láz ügyben egyetértek Dancsival és Beával!
Remélem nem lesztek betegek +++++++++++++++++++++++++

Dancsi: Hova mentek síelni? Ausztráiban már azért van hó....
Hogy fogod megcsinálni a pulykát? :lol:

És ha már ennyien nem jöttök Karácsonyig, én is Boldog Szeretetteljes Áldott Karácsonyt kívánok mindenkinek :wink:
Kép Kép Kép

ceniko
Szeged

Sziasztok!

Csodaszépek a képek, öröm látni ahogy gyarapodnak a gyermekeink.

"Azuram" volt a Metróba és vett habtapi lapokat (puzzle). Elmondtam neki, mire figyeljen, naná, ha apródarabkásat vett :D :D :D Hiába, pasiból van :D :D Azért imádom :-)

Van ötletetek mit csináljak, h gyerekem nyugton maradjon a pelenkázón?????? Kifogytam az ötletekből. Ábelem egyszerűen hasrafordul és másznipróbál. Kín szenvedés a peluscsere. Ő popsikrémet csak a kevéske hajára kente :D

Kicsit nehezebb napjaink vannak, mert hozzánk költözött az anyósom. Kedvelem Őt, de nehéz, mert egész nap sirdogál és panaszkodik. Ábel viszont szereti (igaz Ő mindenkivel parolázik, aki rámosolyog) .

BOLDOG ÜNNEPEKET, EGÉSZSÉGET, ÖRÖMET AZ ÚJÉVBEN! eZT KÍVÁNJUK MINDENKINEK!

Kép

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Zsuzsu: nyomj valami zenélő hangot adó játékot, vagy valamit a kezébe....hátha akkor azzal lesz elfoglalva...de ezt a játékot csak akkor pelenkázás közben add neki oda, különben ne... Egy próbát megér :wink:
Zuradhoz no comment, pasiból van, hja :lol: :lol: :lol:

ceniko
Szeged

Enikő!

Köszi, már próbáltam, de semmi . Ha apa itthon van Ő szorakoztatja, de ez sem mindig jó, mert így is pillanatok alatt átfordul és nevet :D :D

Holnap megyünk a corába nyitásra, nézek Ábelnek valamit, mert anyós a lelkemre kötötte, h vegyek valamit neki. Igaz még fát se vettünk, de majd azt is holnap.

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Enikő,
jaj, dehogy Ausztriába, én még nem megyek külföldre ilyen picikkel, csak Bánkútra megyünk,a 2 ünnep közt évek óta oda megyünk mindig

A stahlos francia pulyát sütöm, simán töltet nélkül, köretnek gesztenyés muffin meg asztaltszilvás szósz lesz hozzá

majd beszámolok
Vendég

Sziasztok!

Eszter: Csatlakozom, Barninak még hőemelkedése sincs! Nem kell neki semmi, a nyűg bármi lehet, kis pocifájás, front, akármi!

Enikő: Bogiszáj nagyon csúcs! :lol: :lol:

Zsuzsu: Dénes is hasonlóan nyomja pelenkázás közben :), nekem van pár mondokám, amit csak akkor mondok neki, és nagyon eltúlozva, grimaszokat vágva, így nagyon figyel és persze jót nevet rajtam! :lol:

Dancsi: Jó pihenést, pontosabban kellemes síelést! Hova utaztok?

Enikő: Én már jó pár éve ilyen szilveszterre vágyom, nagy nyugi, éjfél után alvás! Tavaly én is és a tesóm is pocakosok voltunk, együtt döglöttünk a tévé előtt az urainkkal! :)

Nálunk holnap megindul a vendégjárás, ezért mindenkinek:
Boldog, békés karácsonyi ünnepeket és boldog új évet kívánunk!!!

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Sziasztok!
Cenikő!
Hihi, én is éjjel szoktam Tescoban vásárolni. Ha látsz egy kicsit szőke, kicsit vörös, kicsit barna, kicsit fekete hajú banyát cédulával a kezében rohangálni a sorok közt akkor az én vaygok ám :wink:

Eszti!
Ahogy az előttem szólók is írták, fél fokot kell leszámítani, tehát nem lázas. Mint Dancsi, 38-ig én sem adok semmit (doki javaslatra).

Zsuzsu!
Zenélő valami, nagyon bevált nekünk is, ezenkívül a popsikrémes doboz, krém nélkül persze. De szórakozott már egy másik tiszta peluskával is, amíg tisztába tettem, vagy akár öltöztettem a srácokat.

Zitaa!
Megtaláltalak, már írtam is, ja és van egy hugicám!!!! :wink:

Zituska!
Isten éltesse Botondot szülinapja alkalmából!!!!

Kármen!
Gratula a költözéshez!

Exi!
Na, mi lett Petivel? Remélem semmi komoly, mindenesetre gyors gyógyulást, puszi neki!

Cenikő!
Tavaly nálunk volt a házibuli szilveszterkor, idén nem lesz, és mi sem megyünk sehová. Ilyen még nem is volt, de most nekem sincs kedvem menni sehova, és nem is tudnánk igazán megoldani.

Pussssz mindenkinek:Romy

Kép

Kép
romy1

Sziasztok!
Holnap jönnek anyós-pajtásék,ezért nem lesz időm netezni.

Mindenkinek NAGYON BOLDOG Karácsonyt kívánok!!

:wink: :wink: :wink: :wink: :wink:

Daisypath Happy Birthday tickers
szszkinga

Üdv!

Hát elvagyunk. Peti lázas, kapott ma kétszer kúpot... Enikő javaslatára vettem neki homeós köptetőt, majd meglátjuk holnaptól mi lesz, mert ma csak egyszer kapott. De igazából megint nem látszik rajta, hogy beteg, mert pl. nem aluszékony, nem sír többet, stb.

Enikő, nem lesz masszázs a kari aji. A férjem közölte, hogy ő dolgozik a két ünnep között, még jó, hogy felhívtam, miután MSN-en beszéltünk. Estére meg hiába jelentkeznék be (ha egyáltalán lenne akkorra hely), mert az uram akkor már ezer méter mélyen horkol.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok! :)

Az ígért képek: :lol:

Ilyen volt - ilyen lett (mindkét kép 13.55-kor készült, 1 év eltéréssel) :lol:

Kép
Kép

Az ünnepelt: Kép

A torta: Kép

Ízlett is :D : Kép

Most mennem kell! Akikkel nem "találkozok" már, azoknak
Nagyon boldog karácsonyi ünnepeket!!

Kép
Kép
zituska28

Csajok!
Még egy ünnepek előtti kérdésem lenne...
Van valakainek tapasztalata a Betadine kúppal, Nekem most írt fel a dokim 7 napra, mert el van vékonyodva a méhszáj és nehogy valami fertőzés legyen!
A másik meg mától el kellett kezdenem szedni a Verapamil-t 3x1-et és a Spiropent 3x1/2-et plusz még este szednem kell továb a seduxent is! Meg ugye vitaminok, vas...kezdem már soknak érezni!
Más is szedett ilyeneket egyszerre? A Verapamil és a Spiropent nem okoz valamit, Mármint az egyik lehúzza a másik megemeli a pulzust...egyszerre kell bevenni?Nekem amúgyis alacsony a vérnyomásom az nem gáz?
Valaki tapasztalt szóljon hozzá!!Légyszi!!

Kép
gyanixi

Cseppek: Mi most vettünk bébihordozót és!!! rá van írva, h hintáztatásra etetésre is alkalmas. Bár az etető funkcióját nem igazán tudom elképzelni, de a benne való hintáztatást már volt lehetőségem gyakorolni a szomszéd kisfiú és tesómék kisfia is sokszor úgy aludt el, h benne hintázott!! Szóval szerintem miért ne? És én is biztos fogom alkalmazni!!
:lol: Eszti: az alva szopizásról annyit hallottam, h este, amikor alszik a baba és Te mielőtt lefeküdnél megszoptatod úgy, h nem felébreszteve, hanem felveszed és szopizik állítólag ösztön szerűen i! Nekem több ismerösöm is csinálja és sokaknak bejött!! :o

Kép
gyanixi

Niki!!

Én verapamilt szedtem a 28. héttől végig. A 41. héten született Ábel. A másik gyogyit nem ismerem. Nem volt semmi gond a verapamillal, de VIGYÁZZ!!!!! szoptatás alatt TILOS!!!!!!!!!!! Velem szedették, amíg bent voltam a gyerekágyon aztán amikor tanácsadásra vittem Ábelt akkor mondta a gy. doki, h a verapamil lassíthatja az anyatejen át a babaszívműködését. Szerencsére nálunk nem lett ebből baj, de javaslom figyelj majd.

Köszi a tanácsokat pelenkázónmászás ügyében, próbálkozom :D

Ági! (exi)
Jobbulást Petinek!!!!!!!!

Zita!
Nagyon aranyos Boti, milyen torta volt neki? EGészségére! :-)

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Sziasztok!

Még mindig megvagyunk, láz már nincs, csak egy kis hőemelkedés, most köhögés, öklendezés van...remélem, Karácsonyig kiböjtöljük a nagyját.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Kép
MINDENKINEK MIGHITT ÜNNEPEKET KÍVÁNUNK!

Csibe, Gábor és Péter

Kép
Kép
csibe78

Mindenkinek Kellemes Ünnepeket Kívánunk!
Edit,Hanna
szilde
Szeged

Azért ha valakinek van még valami véleménye,tapasztalata Verapamil és Spiropent-tel kapcsolatban írja meg! Köszi! :oops:

Kellemes ünnepeket kívánok mindenkinek és jó egészséget, örömet a babásoknak! :lol:

Kép
gyanixi

Békés, boldog karácsonyt és sikerekben gazdag új évet kívánok!
Vizsgázóknak kitartást !
:wink:
Szeretettel: Amadea

amadea

Mindenkinek köszönöm a lázméréssel kapcsolatos ötleteket!!
Hál Istennek rendbejöttünk, tegnap persze sikerült elrontanom az esténket egy bögre tejjel, egész éjjel sírtunk, majnem mindhárman :cry:

De mostmár nem iszom egy darabig, tanultam az esetből.

Mindenkinek nagyon Boldog mosolygós karácsony estét kívánok holnapra!!!!

Maj rakjatok fel képet Karácsonyról, olyan jó nézegetni őket!

Puszi mindenkinek!

(Egy kérdés: Ha valaki tud valamit, van tapasztalata a Ringató foglalkozásról Szegeden, azt szívesen meghallgatom!)

KépKép
esztermoro

Üdv!

Mivel Petiből az ebédjén kívül a vacsija is kijött, elmentünk az ügyeletre. A torka piros, vírusos, arra ugye nem hat semmi, de kaptunk hányáscsillapító kúpot, és mivel (miért is ne épp most) elfogyott a lázcsillapító kúpunk, vettem Germicidet.
Azt hiszem, rövid időn belül meg fogjuk dönteni az ügyeletre járás világrekordját. :(

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!

A legfontosabb: mi is szeretnénk mindenkinek nagyon boldog, áldott karácsonyt kívánni!!!

Dancsi :) Jó pihenést nektek! Hihetetlen, mennyire hasonlítanak egymásra a fiúk, nagyon édesek!!! Az lll-el kapcsolatban azt szerettem volna kérdezni, hogy mit mondtak, mi a legújabb WHO álláspont, mikor érdemes a hozzátápit megkezdeni?

Zozo! Jobban van már Vivike? Drukkolok, hogy minden rendben legyen veletek! Ha még mindig náthás, pár percre kipróbálhatnád vele az infra lámpát is szerintem.

Zsuzsu :) Mit mondott a férjed: lehet kapni a Metro-ban számos vagy betűs habtapit is? Én is meggondolatlan voltam és állatosat vettem, aminek sajna sok apró része van :oops:

Cseppek :) Nagyon helyes Zolika! Szerintem is jól döntöttetek a pihenőszékkel kapcsolatban!

Romy! Jobbulást kívánok neked! Remélem Ricsivel is minden rendben lesz!!!

Zsuzsi :) Nagyon huncut a kép Dénesről!!! :lol: :lol: :lol:

Enikő :) Bogiszájon kifeküdtem :lol: :lol: :lol: Jajj neked, ha Viola is majd rákezdi :lol: :wink:

Exi! Jobbulást kívánok Petikének! Sajnos mi is kicsit benáthásodtunk (láz nem volt szerencsére), de talán hamar túlleszünk rajta…

Zituska :) Mégegyszer Isten éltessen Botit! Gyönyörűek a képek, amiket feltettél, főleg a kis csokis szájú tetszik nagyon!!! :lol: Tetszett neki az ajándékotok?

KépKép

KépKép
timika

Erdő szélén ezüst fenyő,
havas ággal büszkélkedő.
Őz és nyuszi körbejárja,
tekintetük megcsodálja.
Képzeld el, hogy ott állok, és
BOLDOG KARÁCSONYT KIVÁNOK! :lol:

Zita

Kép
zitaa

Sziasztok!

Gyógyulást a betegeknek, nevetést, örömtől csillogó gyermekszemeket...............

Timi!
Tegnap voltam Én is a Metróba, csak ez az apródarabkás volt, 1423 ft. Átmentünk a Corába, ott is ugyanez volt, de akciósan 1599 ft. Majd nézem folyamatosan, mert elfér nálunk mégegy és Ábel névnapja is most lesz.

Csajok!
Jót vigyorogtam tegnap reggel a Corában. Nézegettem a babaholmikat és 1 hónapja vettünk egy aranyos bodyt, 499ft volt. Most ugyanez a duplája.........hiába, karácsony van :-)

Szép Ünnepet!!!!!

"Futó szánon érkezett a nagy üzenet: nem sokára itt lesz
karácsony estje. Szálljon béke házad népére, költözzön
szeretet szivedbe! Boldogság, melegség, öszinteség! Kivánom
néked,legyen szép az éjjel, telve reménnyel, kedvességgel!!!"

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

timika,
az lll szerint már nem 6, hanem 8 hós kor körül kezdjük el a ht-t, de egy éves kor előtt ne váltsunk ki teljes étkezést, én ezzel mondjuk nem értek egyet, sztem ez túl késő

Boldinál ugye 10,5 hósan indult a ht és 11 hós korára 2 teljes étkezést kiváltottam, most akarom a harmadikat is, és így marad 2 szoptatás (reggel, este, éjjel, plusz amikor kaják után még kéri)

tegnap este összetettük a gyerekeknek a lego vonatot és nem indult, ma visszavittük, mondták ilyen még nem volt, visszaadták szó nélkül a pénzt (plaza játékbolt, nagyon rendesek voltak)

még szerencse, hogy volt thomas vonat, végighívtam az összes boltot és találtam, szóval thomast kaptak végül, még kiegészítőket is tudtunk venni hozzá

de addig meglehetősen ideges voltam......
Vendég

Sziasztok!

Kissé rossz éjszakánk volt, végül Peti a hasamon aludt el hajnali három körül. De mondjuk rá, hogy javul, mostmár csak köhög, azt is egyre szebben, tegnap nagyon csúnyán adta elő, a repedt fazék hozzá képest bakfitty lett volna.

Dancsi, hát elég kellemetlen lehetett a dolog, de a lényeg, hogy minden jó, ha a vége jó!

Mi tegnap anyósomnál ebédeltünk, ma meg a nagyszüleim jönnek ebédre. Anyósomtól mi pénzt kaptunk, de ezen felül vett még Petinek két mesekönyvet. :) És sütött neki egy tortát, "Peti 7 hó" felirat volt rajta. Mivel gesztenyés volt, a krémjéből adtunk neki, ízlett, utána csak tátogott, ahogy az apja evett.
És tegnap óta megy a ba-ba, pa-pa is. Zabálnivaló...

Mindenkinek további jó pihenést, kellemes napot!

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!!!

Niki: Mire írták fel neked ezeket a gyógyszereket???? Nekünk 1x Violának írták fel a Spiroprentet (köhögésre :shock: ) de totál megőrült tőle a gyerek :( Teljesen izgatott volt pörgött ezerrel, éjjel nem aludt,járt keze lába, így feltuningolta vagy nem is tudom elmondani mi volt. Mintha benyomott volna egy Speedet! Félelmetes volt :( Rögtön hívtam a dokit és le is állította a gyógyszer adását!
Nem Viola az első gyerek akiről tudom, hogy így reagált a Spiroprentre! :( neked mire írták fel???? És a másikat???
Amúgy jól vagy??? Én megfogadtam Violával való extra sok gyógyszert belémdiktált terhességem után, hogy most nem fogok semmit szedni! Úgyhogy jelen pillanatban az Elevitet szedem kb 2-3 naponta és a folsavat napi 1x! Ennyi!És nem fogok semmit beszedni, mert sztem nem jó. Violával extra sok nyugtatót nyomtak belém, meg egy rakás egyéb gyógyszert, sztem ez nem normális..:( Úgyhogy én konzultálknék még egy orvossal ( a tiedtől függetlenül) és megkérdezném mi a véleménye..... :oops: Magánvélemény volt, én ezt tenném a helyedben! Drukkolok+++++++++++++++++++

Exi: Petinek gyors gyógyulást!!! +++++++++++++++++++ Köptetőt adsz neki? Milyen gyógyszereket írtak fel?

Dancsi: Muti meg a Thomast lécci :) Boginál is nagy sláger most! :lol:

Halálra unom magam, utálom a hétvégéket meg az ünnepeket ilyen szempontból :oops: :cry: A tévé nem köt le, asszem lefexem aludni.....

ceniko
Szeged

Enikő!

Márk Spiropent nélkül is ugyanazt csinálja, mint Viola a Spiropenttel.Képzelheted!!! :roll:

Dancsi!
Thomas! Tök jó! :lol:
Márk is nagyon szereti. Van egy Thomasos falinaptárja, mindig vigyorog rá. :lol:
Néztem én is a játékboltba a mozdonyokat, de egy matchbox méretű 2000 ft-ért elég gáz. :cry:
Jó, hogy ki tudtátok cserélni a legót. :o

Zita

Kép
zitaa

Üdv!

Enikő, egyelőre azt nem kap. De az ügyeletes doktornő nem is mondott semmit...nem is volt szimpi se nekem, se Petinek. Egyedül hányáscsillapítót írt fel, azt jó napot. Azt hiszem, szerdán az lesz az első dolgom, hogy leviszem a saját doktornőnkhöz...

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Enikő,
nincs kép róla, vagyis csak olyan, amin a család is rajta van, őket meg nem akarom ide feltenni, ha majd eljöttök, megnézitek :)

aranyos ez a thomas szett, de irtó drága volt, a helikotpteressel együtt volt csak 7 ezer ft-tal olcsóbb, mint a giga lego vonat, aminek a poros nyomába sem ér

mindegy, majd jövőre megkapják a legot, de akkor időben megveszem, hogy lehessen még válogatni
Vendég

Ceniko:amikor bent feküdtem a kórházban körülöttem mindenki a spiropentet és veropamint szedte keményedésre, akkor én megúsztam! nem tudom hogy hat mert a tájékoztaton teljesen más van, de bizti meg van az értelme.

Lányok!!
Ezúton szeretnék segítséget kérni...nem lesz elég a Spiropentem addig, mire mennem kell a dokihoz és már így is hetente járok...szóval..NINCS VALAKINEK ELFEKVŐBE A HÉTEN SPITOPENT-je kb 6-8 szem 0,02 mg-os??

Kép
gyanixi

Niki: Nekem annó Magnéziumot és Seduxent adtak keményedésre görcsölésre! Ez valami új lehet ez a veropamin&spiropent páros! :shock: persze ez nem azt jelenti, hogy rossz vagy valami, én nem vagyok orvos foggalmam sincs. Ha a dokid ezt írta fel akkor szedjed be, csak tudja mit ad............ Én csak leírtam, hogy jártunk a spiroprentel Violával.......
Van itthon de nem tabletta, hanem szirup formájában (asszem nem dobtam ki)

Dancsi: Oké :) Megkukkolom majd :wink:

Exi: Hogy vagytok?????????

Zitaa: Bakker ilyen hiperMárkod van?? Nem irigyellek. :roll: Miket csinál??? :shock:

ceniko
Szeged

Bocsi, Spiropent-je!!! :o

Kép
gyanixi

Enikő, köszi, megvagyunk. Mára én lettem beteg... Klassz Karácsony. Már épp azon gondolkodtunk, hogy az ajtón kicseréljük a névtáblát: Göthösék-re. :)
De csak elmúlik...várom a mínuszokat.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Ági73: Küldtem neked privit

ceniko
Szeged

Gyanixi! amikor bent feküdtem mondták másoknak az orvosok hogy az egyiket (sárga) 20 perccel hamarabb kell bevenni! De ezt a tied is tudja szerintem ha megkérdezed

Enikö! Költözés a butorok volt a sürgös mert kocsit volt nehéz szerezni. A többi holmit sorra hozzuk át, még mindig sokminden maradt anyuéknál. Igy nekem is jobb mert nem kell egyszerre sokat pakolni, fáraszt ez is. Ami sürgös az már itt van, a többi meg elfér ott, majd sorban átkerül az is. Képekre még nem volt idöm, majd csinálok albumot és megirom.

Betegnek jobbulást!

Ma jött az uj védönöm, az itteni, most vettem észre hogy mult héten (megint ahogy 1 hónapja is) rossz véreredményt adott ide a Vasas, csak a név egyezett, semmi más.
Anyu elment érte, már csak a másolatot kapta meg, azért érdekes hogy mit csinálnak ott ezek folyton.
Viszont a terheléses cukrom nagyon jo lett, pedig másfél óra mulva vették le (zárt a labor) nem 2 óra mulva, féltem emiatt magas lesz.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Niki !
Irtam privit!

A spiropentet oldja a görcsöt a hörgőkben és asztmások is szokták szedni.(én is kaptam még régen),de a méhizomzatra is ugyanolyan hatással van.Ezért irják fel pocakosoknak.Illetve én csak a kórházban szedtem.A verapamil meg azért kell mellé mert iszonyat megemeli a pulzust és valahogy normalizálni kell a dolgokat.

Majd jövök mesélni de most Máté pörög ezerrel és résen kell lennem,mert bizti hogy vamamelyik kicsi kap.Extra agresszor mostanában... :cry:
Amúgy nálunk az összes gyerek beteg és szenteste Máté lázas is volt.
Na megyek majd este ha még lesz időm beugrok!

Kép
Kép
zitacicu2

Sziasztok!

Megjártuk a doktornénit: Petinek gennyes a mandulája, kaptunk gyógyszert.
Nekem meg arcüreggyulladásom van valószínűleg...de remélem, újévig kigyógyulunk.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok Lányok!

Niki!
Most néztem meg: nekem van Spiropentem, s mint ebből kiderült, én szedtem (mindkettőt).Ha kell, szívesen odaadom, 2009-ig jó!!!!!!!!! Pussz:Romy

Kép

Kép
romy1

Sziasztok!

Kicsit elvesztem, de semmi kedvem nem volt gép előtt ülni, annyira elkapott egy jó kis orrfolyós vírus :-(. Épp csak annyi erőm volt hogy elláttam a picikét, meg a nagyot. Szerencsére egyikük sem kapta el, na jah, egész nap vadnyugaton élő mexikói bankrablónak álcáztam magam egy pelenkával :-).

Először is utólag remélem mindenkinek jól telt a karácsony és előre is boldog új évet. A szülinaposoknak, névnaposok, sok-sok ajándékot és egészésget, a betegeknek gyors gyógyulást, az egészségeseknek szerencsét hogy elkerüljék őket ezek a fránya vírusok.

Karácsony jól telt, nem volt kötelező a pofavizit, mégis mindenki megjelent, és a vacsorából ami a nagynéném ajándéka volt még mára is maradt, úgyhogy főznöm sem kell. A gyerekek rettenetesen élvezték az egészet, az ajándékokat, és a felnőttek is kaptak egy-egy valamit. Nem rohangált senki fejvesztve kötelező jelleggel ajándék után (mindenki megmondta mit szeretne, amit amúgy nem venne meg), és anyu egy nap alatt megvette. Mi megcsináltattuk a nagyiknak, dédinek az albumot az eddigi képeinkből. A kisasszony pedig kapott fülbevalót, szóval most már senki nem kérdezgeti, kisfiú? kislány?...

Igyekeztem mindent leírni ami eszembe jut, lelkiismeretesen végigolvastam a fórumot, szóval bocsi ha lesz olyasmi ami már nem épp harmatfriss téma...

Dancsi:
Én sem tudok jobbat annál, hogy apa menjen be hozzá ha felébred. Előbb utóbb rájön, hogy teljesen fölösleges felébrednie, cici nincs max apu, az meg nem olyan érdekes. Én azt vettem észre, hogy nálunk azóta alszik át Alexa minden éjszakát, mióta nagyjából azt a mennyiséget eszi meg napközben ami a dobozon van, vagyis a teljes adagját.
A fogára meg nincs valami kence? Nekünk mindig gyógyszertári készítményt írt fel a doktorbácsink, én megkostóltam, szó mi szó nem két percig tartott a hatása :-).

A lego vonat tök jó, de nem gondoltatok duplós vonatra? Hasonló mint ez, csak nincs hozzá ennyi apró dolog. A fiam 8 éves és a vonat részét ma is használja, csak melléépíti az összes "nagygyerek" legoját. Bár jókor írom, már elmúlt karácsony :-) Egyébként nálunk is lego volt az ajándék, a fiam órákat elépítget és a részeket állandóan új variációkban használja.

Orrszívás. Ha sokszor szívják nem baj, nem attól lesz gond ha sok minden termelődik (alapvető funkciója hogy a szövetekből a bacikat, vírusokat eltávolítsa), hanem ha pang, mert ha sokáig áll, akkor a fertőzés felszáll az arcüregbe, homoloküregbe. Az orrszívást pedig az orvosnál úgy csinálják, hogy nasivin orcsepp beporlasztva, ki kell menni, várni kicsit és utána leszívni mert akkor hatékony. Nekünk is így kellett csinálni orvosi utasításra.

Lilla:
A húgomék csak egyszer mentek el Szegeden 4D-re, annyi elég is volt belőle, ők Kecskemétre jártak mindhárom gyerekkel, jó felvételeik vannak, és írésba adták mit látott a doki, szóval az nemcsak babamozi. Én nem csináltattam, a genetika után már tudtuk hogy lány.

Enikő:
Én nem női klinikára jártam, csak amikor ott csinálták az amniot, illetve genetikai UH-t. Nekem szerencsém volt, nem vártam csak 5 percet mindkétszer. Ez így is van, ha nem esik be egy két sürgős vagy protekciós beteg előjegyzésen felül.

Mi mentünk volna szilveszterezni, igaz csak beszélgetős, társasozós, eszegetős estére, de nincs aki vigyázzon a gyerkőcökre, úgyhogy tévénézős, pizzázós este lesz. Ami elmaradt majd bepótoljuk, ahogy a férjem mondta, most már elkezdhetünk társasági életet élni,mivel a picurkát nyolckor minden este ágyba dugjuk :-). Szóval jól lehet társasozni az étkezőben, csak majd mostantól a barátaink jönnek és nem mi megyünk :-).

Eszter:
Alexa 3,5 hónapos, de napközben 3 óránként eszik... de átalussza az éjszakát szóval neki így fér bele hogy a teljes napi adagot megegye. A húgom lánya vegyesen eszik, amikor kér kap cicit, ha nem elég pótolják, de ő nem nézi az órát csak etet...A kislánya pedig nem hasfájós tök mindegy melyikből evett előtte. Szóval ahogy Barni csinálja úgy jó neki, nem egyformák a babák.
A kávét meg próbáld ki esetleg még egyszer de napközben, ha akkor is felizgatja az volt, ha nem csak véletlen egybeesés. Nappal ha fönt van nem annyira gáz mint éjjel.
Vaéahol olvastam hogy a 3 órás közöket nem mereven kell tartani, ha 2,5 órára éhes, akkor nyugodtan lehet adni neki nem kell üvöltve kivárni a 3 órát, ha meg csak 3,5-re kér enni nem kell a szájába tuszkolni mindenáron.
A cumiról a fiam úgy szokott le, hogy egy nappon kitépte a szájából, elhajította, és rá se nézett többet. Szóval én nem vagyok cumiellenes, igaz csak napközben alváshoz használjuk.

Láz: Végbélben le kell vonni fél fokot, mert a hőmérőket a bőrfelszínhez kalibrálják (vagyis alapból hozzáad fél fokot, hogy maghőt mérjen).Végbélben 37,5 fokig normális a hő, ha picit több lenne is esetleg túlmelegedett a kicsi. Talán azért volt nyűgös mert melege volt.

Szerika:
Én a Tisza L. krt-on vettem, a Jégkunyhó helyén lévő konyhabolt meletti harisnyásnál, igaz az szoknyához kellett és egyszerű nejlon volt.

Cassandra:
Ha jól tudom a babák a 2.-3. negyedév folyamány tanulnak meg hasra fordulni és vissza, meg forogni vagyis 9 hós korukig. Vagyis nem vagytok elkésve csöppet sem, főleg ha esetleg nagyobb a súlyotok egy pindurkát.
És telepíts fel msn-t napközben ha épp ráérünk ott megtalálhatóak vagyunk :-)

Bibi:
Én 2,5 hónaposan próbáltam meg hogy egyedül aludjon (születésétől kellett volna) nekünk 1 üvöltésből és 2 nyöszörgős estéből megvolt. Ahonnan szedtem a módszert ott azt írja, minél hosszabb ideje rögzült egy rossz szokás, annál hosszabb idő kell arra hogy leszokjon róla. Meg ott volt mindenféle kíméletesebb de hosszabb ódszer nagyobb gyerekekre.

Zsuzsu:
Dinka védőnő esetén bőszen bólogatni, és igen, meg persze és természetesen, amúgy meg egyik füleden be, másikon ki. Azt mondta a babamasszázson a védőnő, hogy az egyik legbonyeszebb mozgás az ülés, ezért van olyan gyerek aki csak akkor tanul meg ülni miután áll, mert letottyan és rájön hogy ülni is lehet. És ez is normális. Azt meg iszonyat nagy marhaság állítani hogy baj ha egy gyerek 5 hósan beszél. Esetleg kérd meg hogy ne tegye mert nem ennek van itt az ideje :-). Dilettáns egy védőnőd van sajna....

Ha már nagyon forgolódnak meg mászni próbálnak, érdemesebb (ne nagyon röhögjetek) inkább a földön pelenkázni, onnan nem eshet le. Lerakni egy plédet, arra a pelenkázólapot. Nálunk bevált, a fiam tuti leesett volna a pelenkázóról, sokkal gyorsabb volt mint én. Aztán megértik egy idő után hogy nyugton kell maradni, akkor vissza lehet térni a pelenkázóra.

Klzsuzsi:
Félre ne értsd, nem ellened szól. Szép is ha valaki tudja 6 hónapos koráig kizárólag szoptatni a babáját, de könyörgöm, miért kell fényképekkel az orra alá dörgölni mindazoknak akiknek ez nem sikerült? Így is elég nehéz nekik (nekünk) hát még a védőben is azt látni egy tablón, hogy tessék annak a másik 10-nek, 20-nak akárhánynak bezzeg sikerült... Bocsi de nem tartom túl empatikusnak a védőnőtöket. És elnézést mindenkitől, az ilyen témákra kicsit érzékenyebben reagálok :-( Az ösztönzésről meg annyit, aki akar (és tud) az szoptatni fog ameddig csak tud, ki a fene választja inkább önszántából a pepecselős, cumimosós, kifőzős módszert ami még drága is a szoptatás helyett...

Romy:
Már a múltkor is akartam írni a gombákat, hogy meg kéne nézetni, de elvetettem, mert hát én mégse vagyok ugye orvos, de olvastam hogy mindenféle ronda tünetet okoznak, miközben egészen más, súlyosabb betegséggel kezelik az embert.

Wer:
No comment! A névtelenség álarca mögül pálcát törni bárki fölött is a gerinctelenség magasiskolája...

Niki:
Már csak 3 hét és papíron sem koraszülött a babód :-) A gyógyszereket meg szedni kell és nem olvasgatni... Azt hiszem a tőbbiek leírták előttem, a spiropent simaizom görcsöldó, vagyis a méhizomzatot is ellazítja emellett emeli a vérnyomást, növeli a szívfrekvenciát, és nem mellékes, hogy zsírégető hatású és izmosít. Kis extra, szép izmos leszel mire megszülsz :-) A verapamil kettős hatású egyrészt szintén a simaizmokat lazítja, másrészt csökkenti a szívfrekvenciát.
A betadin meg fertőtlenítő. És ha véletlen elolvastad a tájékoztatót... rajta van hogy terhességben nem alkalmazható (már lassan a c vitaminon is ez van), de csak annál akinek pajzsmirigy túlműködése van. A bacik többet árthatnak a babának mint egy kis jód.
Szóval nyugi az orvosod tudja mit csinál, meg egy kis kitartás, nemsokára a kezedben tarthatód a picikád.

Uff, asszem utolértem magam :-)

Puszi: Ági

Ági73

Sziasztok!

Hát nem könnyen jutok gép közelébe, bocsi.

Cassandra, már régebb alartam neked írni, csak nem jött össze. Én belvárosban lakok, kicsi lányom kb egyidős a te babáddal és szívesen beszélgetek... más kikapcsolódás úgyis lehetetlen :)

Lányok!
Akadt egy kis bosszúságom Rékával. Mostanában alig tudom elaltani. Van, hogy 2 órán át fekszik az ágyában (ez főleg napközben) és semmi. Szórakozik. Próbáltam már később lefektetni, ugyanez volt... Az egyetlen ami azonnali elalváshoz vezet, ha bemegyek mellé és levest kanalazok :shock: , akkor azonnal elalszik... szóval valójában álmos, na de ez nem megoldás... vagy igen :?: Örüljek, hogy van egy bevált módszer? Vagy ne fektessem le napközben? Próbáltam egyébként azt is, remélvén, hogy este így gyorsabban elalszik, de nem. Este is a másfél óra minimum nyűglődés. Most már azt csinálom, hogy megágyazok magamnak, és én is lefekszek... így nem tudom, ő mikor alszik el, mert én tuti előbb :oops:

Gira
Vendég

Ági!

Én nem egy anyukát ismerek, aki önszántából nem a szoptatást választotta... előtte én is azt hittem, hogy ilyen nem lehet. De van. Pl a sógornőm. Azt mondta, hogy a második babánál meg se próbálná a szotatást, mert a tápszer neki nagyon bejön. Szóval hidd el, van kit ösztönözni... sajnos :(
Vendég

Gira, valószínűleg vannak olyanok, akik önszántukból nem szoptatnak...de kérdem én, vajon őket ösztönzi az anyatejes babák képe??? :shock:

Két perce rájöttünk, hogy Peti tényleg az apja vére, kihúzta a csatlakozóból a telefonkábelt. :D

Ági és
KépKép
exdeus

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet: