A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Zitacicu! Tündériek a gyerekek!

Romy! Tex-es cipöt a legtöbb cipöboltban találsz 7e ft-tól. Én téli cipöt mindig használtan veszek, most is Elephanten Tex-es volt postaktg. együtt 2500 ft, és uj állapotu. Sokat ugysincs a lábán, nem gond ha más lábára formálodott sem. Szandit, félcipöt csak ujat vennék.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen: igazad lehet de pl lehet olyan is, hogy kiváltotta de mire beadták volna spontán terhes lett, vagy bármi más okból is kimaradhatott :wink: És 7 féle gyógyszer kell neki, abból 3 injekció a többi tabletta! Ezek:

Zitrocyn (tabletta)
Gonal F 900 NE/1,5 ML (injekció) (csak ez az 1 szuri kerül 50 000 ftba )
Decapeptyl 0,1 MG (injekció) 7x1 ml
Ovitrelle 250 mcg
Prednisolon 5 mg tabletta (20 db)
Utrogestan 100 mg (30 db)
Merional 75 NE (injekció 10 ampulla)

Mindegy egy próbát megér :wink:
Ha esetleg valakinek lenne.... riadóztasson léccike :)
Köszi előre is

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Sziasztok ujra!

Most van kicsit idom (melohelyrol potyazok) irni magunkrol.
15 hetes es 2 napos terhes vagyok, es tele kerdesekkel, ezert bujom a netet szabadidomben.
Most egyelore csak annyit kerdeznek, hogy kell a hozzaszolasok vegere odabiggyeszteni a vonalzot? Tud vki segiteni? Koszi elore is.

Szep napot nektek!

Kép
Kép
-macsek-

Macsek üdv itt :)
Első baba ezek szerint :wink: Gratulálok!!!

Fent KERESÉSnél a -segédletek- belemész a PROFILodba és oda tudod belinkelni a vonalzód linkjét az ALÁÍRÁS pontba!

Most én is ráérek a csajok szunyálnak :)

ceniko
Szeged

Látom már sikerült :)

Mikorra vagy kiírva??? Ki a dokid? Fiút szeretnétek vagy kislányt:) Mesélj :)

ceniko
Szeged

Exi! Azért tűnt fel, mert 10kor Lotti már mindig alszik, most meg még akkor mentem neki puszit adni???? :D

Romy! A kölesgolyó lelőhelyeket Bea tökéletesen leírta! :D

Macsek! Üdv itt! Kinél fogsz szülni? Merre laksz? Hol dolgozol? Mindenre kíváncsiak vagyunk!!! :)
A te kérdéseid is jöhetnek ám! :lol:

Bea! Kezdhetitek a fogkrémet szerintem is.

Zitacicu! Édesek az ikrek nagyon!

Voltunk ma mázsálni a kisbékát. :) 8300 gr és 68 centi. /közel 1 kg-t hízott 1 hó alatt !!/. Nekem hatalmas babó, ui. a nővérkéje 8760 volt 1 évesen és ő is teljesen rendben volt. No de nem hasonlítgatom őket inkább. :)

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Enikö! nem okoskodás, de itt Szegeden ugy megy (még mindig ezt másoktol is hallottam) hogy csak akkor irják fel a gyógyszert amikor kell neki. Ha spontán terhes lett akkor el sem kezdödik a stimu, addig nincs recept, ez igy természetes is. Ha megjött a menszi UH alapján döntik el mit és mennyit irnak fel, de akkor is csak pár napra, hogy tuti elfogyjon és a köv. UH döntik el miböl mennyire emeljenek/csökkentsenek, szoval irtó ritka kimarad. De tényleg jobb ha ezt a lombik topicon kérdezed meg, ott maradhatott ki esetleg mégis valakinek, de az is csak kevés mennyiség lehet (nekem anno volt szurim, de ha Orsi nem fogant volna meg akkor is kidobtam volna, 3 hónap mulva már nem jó, szoval a maradék ritka de azt is ha bontott kidobják). Föleg a Gonal, ami adagolos, de ezeket ha kimarad a lombik topicban szokták felkinálni eladásra, olcsóbban v. ingyen.
Viola mióta bölcsis? 4 órában dolgozol?

Macsek! Gratulálok a babához!

Melinda! Orsi után nekem is irtó fura lenne ha a kistesó meg jó étvágyú lenne:)

Kép

Kép

Karmen
karmen

Köszi mindenkinek az infókat!
Ilyenek vagyunk ma!!
Kép

Kép
gyanixi

Sziasztok!

Nem tudom, lehet, hogy van vmi a levegőben, Peti, mióta elhoztam a mamáktól szinte egyfolytában alszik. Akkor kelt fel, mikor a kenguruból áttettem a hordozóba, mikor felmentünk a bnőmékhez kb. 5 percre, és mikor fürdettem-etettem. Igaz, napközben összesen nem aludt két órát.

Niki, szép a pocid.

Macsek, üdv itt.

Melinda, látod, ez eszembe se jutott, hogy így vehetted észre, azt gondoltam, hogy feltűnt csak úgy.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Zitaa ,hozzátápálást illetőleg nálunk is gondok voltak,mivel a Barni a mai napig SEMMILYEN gyümit nem eszik,sütőtőkőt se! :evil:
Reggel-este szopi,uzsira és tíóraira babpiskóta,süti vagy kuki,ebédre-vacsira sok-sok husi főzelékkel!

Ilyen k.... drága a lombikbébi program???????????
Ez iszonyú!!
De támogatják ugye???

Zitucicu,nagyon édik az ikrek,de néha hogy bírod???????
:lol:

Csajok,lehet hogy hülye kérdés,de a bőrkabátokat lehet mosni mosógépbe vagy csak tisztítóba?? :shock: :lol:

Macsek,üdv.!

:D

Kép
bibi226

Bibi:Szerintem nem lehet a bőrkabátot mosógépben mosni!!

Kép
gyanixi

Bibi!
Nehogy berakd a bőrkabidat a gépbe!! Tönkretenné :cry:

Korábban valaki kérdezte a babakocsira való esővédőt. Én a brendonban vettem kb 2e Ft-ért és tökéletesen bevált!

Exi!
Kitti is sokat alszik mostanában. Van hogy 4x is napközben :lol:
Tegnap a 2 órás sétálásunk alatt 2x is bealudt :D

Niki!
Nagyon csini vagy ezzel a szép kerek pocival :P

Melinda!
Kitti 5 hósan már 66 cm volt. Lindi nem is olyan nagy... :P

Daisypath Happy Birthday tickers
szszkinga

Sziasztok!

Cenikő!
Ahogy Karmen is írta, annyi adagot írnak fel, és épp akkor, amikor kell. A Kabayban meg ha kell egyetlen ampullát is ki lehet váltani, nem vetetik meg az egész dobozt.
Lehet, hogy hülye kérdés, de az baj, ha lenyelnek a gyerkőcök más fogkrémet? Mi baja lehet tőle?
Mindenesetere - ismét rád hallgatva - tegnap vettem Elmex-et. tudod a sólámpa mellé.... :wink:

Jégvirág!
Kipróbáltam a bio-kölest! Ricsi rohangál érte a konyhábavagy fennhangon mondja, Anya golyóóóóó .Szóval nálunk is bejött a bio-köles. Köszi a tippet. :D

Macsek!
Üdv itt. Gratula a pocaknövesztéshez. Várjuk a kérdéseidet, írj magadról/magatokról is minél többet!!!

Karmen!
Köszi a gratulát, jól megszenvedett ezzel most, de látványosan megnyugodott Dávidom.

Melinda!
Grat a Lindus súlygyarapodásához!!

Niki!
Csinos a pocid!

Bibi!
Hát, igen, erről lehetne mesélni, hogy a drágalátós tb mihez nyújt támogatást és mihez nem. Ehhez - hellyel-közzel - így nem egy barátnőm pont azért hagyta fel, mert egyszerűen nem tudta kifizetni a gyógyszereket, injekciókat és a nem vagy csak részben támogatott kezeléseket. De nagyon drága (mondjuk nekünk minden pénzt megért!)

Szép napot mindenkinek:Romy

Kép

Kép
romy1

Ja, én nem mosnám mosógépben a bőrkabátot R

Kép

Kép
romy1

Bibi!

Hogy bírom??Hát alappból jól,engem inkább Máté csínjai borítanak ki.A hiszti, a nem akarom, a kiabálás stb,amiből Ceniko és Melinda is ízelítőt kaphatott angolon.
Szóval elég nehéz eset ami azt illeti.Az ikrek álom gyerekek és ezzel nem túlzok.
Lehet hogy most sokan lelőnének ,de esznek alszanak játszanak.Na jó azt nem mondom, hogy nem sírnak soha de ritkán.Amúgy estére elfáradok rendesen és ez a sok fejés meg minden is kimerít.
Na meg kitalálok én magamnak dolgokat ám.Tegnap is hajnal 1-ig pucoltam a gesztenyét mert imádják a babák és egy kissé elszámoltam magam a mennyiséget illetően.Na mind1 ma este ide fogok ragadni a gép elé és jaj mindenkinek. :lol:
Persze csak akkor ha apa nem bújja a motoros oldalakat.

Kép
Kép
zitacicu2

Sziasztok!

Nagyon lassan telnek napjaink Zolka babával. Ismerősök szerint az első 3 hónap sokkal hosszabb, mint az azt követő 3 év ... Én is kezdem igy érezni :(

3-4 óránként eszünk, mikor hogy (van, hogy evés után 2 órával, már újra etetni kell) este 11-12 és reggel 5-6 között egyszer kelünk enni, kb. 2-3 között és meg tudjuk azt csinálni már, hogy apát nem ébresztjük fel, mert egy hang sirás sincs etetés alatt, csak amivel engem kelt, de az inkább csak gőgicsélés.

Ami hátborzongató, az a műsor 10-11 és 11-12 között (mikor hogy, van hogy 10-12 között): nem sirás, inkább üvöltés. Nem tudjuk semmivel sem megnyugtatni. Állitólag ezt nevezik kólikának, ami lassan múlik el. A sirás nem zavarna, ha nem akkor lenne, amikor már mindketten KO-k vagyunk és majd leesik a fejünk. Okos irások szerint a babának meg kell adni azt a "sikerélményt" , hogy ilyenkor magát nyugtassa meg. És napközben kell erre tanitgatni cumival, játékokkal. Egy 3 hetes gyereket játékkal??? A cumi még csak-csak elmegy, de egy játék??????. Elég hülyén hangzik ez az egész. Szerintetek? Esetleg saját tapasztalatokat is szivesen vennék a baba megnyugtatásra. (Néha még a fenékrázás sem jön be.)

Tegnap mérlegelésen voltunk: 2940 g és 52 cm. Egy hete, amikor hazaértünk a kórházból (kedden) 2800 g volt (51cm-rel született és 2630g-mal). Egy hét alatt 140g gyarapodás. Állitólag jó. Enni úgy eszünk, hogy 50-60g ciciből (mert több nincs benne, hiába iszom a tejfakasztó teát, és iszom rendesen) és ami a szopizás alatt a másik ciciből összejön a kagylóba. Tegnaptól próbáljuk azt, hogy a lefekvés előtti pótlás inkább tápszer, mert állitólag az előtejnek (ami a másik ciciből folydogál) magas a laktóz tartalma, amit elég nehéz lebontani, és ez is okozhat hasfájást. No ez a próbálkozás tegnap nem jött be, a tápszer ellenére is volt nagy acsitás.

Szombat óta kijárunk babakocsival levegőzni, 10-15-20-25-30 perceket voltunk sétálni itt a ház körüli utcákban és tegnap a mérésre is babakocsival mentünk. Úgy tűnik nagyon élvezi, mert beveri a szunyát és nem zavarja semmi. Nagyon félek, hogy megfázunk, a benti ruhára ráadok egy kiskabátot, egy overállt és két takaróval takarom. A védőnő szerint nem fog megfázni. Hát remélem. Amikor fennvan tüsszent 2-3-at, de állitólag ez is normális. Csak remélni tudom.

Ami még nagyon idegesit az a folytonos csuklás egy-egy nagyobb 80-90g-os kajálás után. Erre meg azt irják, hogy a szülőket jobban idegesiti, mint a babákat. Reggel vagy 5 percig nem tudta abbahagyni szegény. És tehetetlennek érzem magam, sőt azt sem tudom biztosan, hogy ilyenkor fekve jobb neki vagy kézben. Bár egyikkel sem szűnik a dolog hamarabb a tapasztalataim szerint.

Na ennyi volt a kisregény, épp eleget dumáltam. Ha valakinek van kedve, kérem oszlassa a kétségeimet. Most ezek foglalkoztatnak bennünket leginkább.

Üdv mindenkinek:
Cseppek

Kép
Kép
cseppek

Sziasztok!

Itt vagyunk mi is! Gáborbaba alszik éppen!

Cseppek!
Minden egyes evés után mi is tüsszentünk egyet-kettőt és csuklunk is!Azt mondták ez természetes!

Mi is pont akkor vagyunk fent, mint ti! Este 11-12 körül és reggel 5-6 körül!
Mi 4 kg fölött vagyunk, de mi nagy súllyal születtünk!
Megnyugtatás:sok ötletem nincs, nekünk eddig elég, hogy kézben van, szépen bealszik a hasamon v. az apja hasán és utána le lehet tenni!
Most igazán szép idő volt az elmúlt pár nap, pont jó volt levegőzni!
Nem fázik meg, hidd el!

Felébredtünk, úgyhogy megyek!
Puszi Mindenkinek!

Csibe, Gábor és Péter

Kép
Kép
csibe78

Cseppek! Nem akarok okostojáskodni, de már hogy lenne kevés a tejed, ha szopi közben a másikból is folyik? A "nincs több benne", téveszme, ui. pontosan a szoptatás közben termelődik az anyatej nagy része. Az előtej miatt valóban fájhat a poci, de csak egy ötlet, pótlás helyett tedd rá a másik melledre is. A mell nem egy tejeszacskó, hogy kifogy belőle a tej, az folyamatosan termelődik.
3 hetes gyereknek játékkal való tanításához inkább no comment.Baba nyugtatása: szopi, bebugyolálás, fürdés, halk zene, ringatás stb.
Nekem mind2 csajom extracsuklós, a pocakban is csuklottak. Valóban csak a szülőknek "idegesítő", állítólag ahogy fejlődik az idegrendszerük, úgy múlik a csuklás is. Csuklásoltó: mellretétel, a nyeléstől általában abbamarad.
No eldugulok

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Sziasztok!

Zita!
Gyönyörűek a babák, nagyon büszkén áll Norbi :) Régebben Én is ikrekre vágytam, de most bőven elég Ábel. Gratulálok és jó egészséget!

Melinda!
Képzeld ma egy nagyon kedves anyuka megmutatta nekünk a játszóteret. Picike, de nagyon kellemes. És még bölcsi is van .

Cseppek!
Biztosan sokan adnak tanácsot, így teszek Én is. Nekünk nagyon bevált az, h Ábel apuci meztelen mellkasához bújt, úgy simogatta apuija. Meg ölve a lábszárára fektette apa és úgy tornáztatta a pocakját.
Csuklás: nálunk sokszor 10 percig is tart, simizem, beszélek hozzá, függőlegesben tartom.

Rólunk: jól vagyunk, szerdán szuri. Ábelem oldalra fordul na meg hasra, de ha beszorul a keze nyüglődik. Ujabban "énekelve" altatja el magát. Nagyon sokat beszél (gögicsél) , bólogat, de sajna nem értjük mit mond. Emeli a hangját, gesztikulál... :D Na meg tolat...amint a képen látszik.

Szép napot Mindenkinek!

Kép

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Üdv!

Zsuzsa, látom, akkor nálatok is megy a lükverc! Nálunk néha már előre is megy, de csak akkor, ha van valami motiváció, csörgő, cumi, telefon. :) De utóbbiból csak a rendes a jó, a demó nem nyerő.

Cseppek, mi Petinek kb. háromhetes korában vettük meg a csörgőt! És azóta imádja. Nálunk mikor nagyon rázendített, neki kellett állni rázni, és abbahagyta a bömbizést. Jó, az volt ráírva, hgoy 3 hós kortól ajánlott. Utána volt olyan, hogy rátettük a hordozó fogójára egy cumilánccal, és jól elnézegette, meg rácsodálkozott, ha épp hozzáért, és megzörrent.

Csibe, jó, hogy szépen fejlődtök!

Tüsszögés és csuklás: Nálunk volt mindkettő, mostmár ritkulnak, most köhögés és szörcsögés van, de nem beteg, csak a por zavarja néha.
A csuklás tényleg jobban zavarja a szülőket, mint a babát, a férjem pl., mikor Peti a büfi után nekikezdett, mindig átadta nekem, hogy ő ezt nem bírja. :) Persze aztán hozzászokott. Egyébként Peti olyan erővel csuklott törpének, hogy a gyerekkórházban belenyekkent az ágy, amiben volt.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!

jégvirág: igen, nagyon sok ételünkben van tojás, eddig sikerült elkerülni, nem tudom, meddig hagyja magát... :roll:

romy: ahogy a többiek is írták, kölesgolyó dm-ben, tesco-ban, 200 ft egy jó nagy zacsi, csak bioköles van benne, meg só, pattogatott kukihoz hasonló íze van. A tallér is van a tesco-ban, épp azt próbáltam uzsira adni ma, de kiköpködte... (Van sajtos változat is, magamnak vettem még régebben, de szörnyű sós és műízű nekem. A natúr finom.) Cipő: én a neten veszem, nagyon jók vannak, negyedannyiért, mint az új (használtak persze, de én egyszerűen nem vagyok hajlandó 8ezret, vagy még többet fizetni). Esővédő: Bambino bababolt, Csongrádi sgt., szerintem egy ezres körül. 8000 ft, tudják mit! :twisted:

Fogmosás: hogyan mostok fogat? Én megvettem az ujjra húzható szilikonfogefét a hozzá való fogkrémmel, de nem hagyja, hogy a szájában kotorásszak.

macsek, itt biztos jó tippeket fogsz kapni, ahányunkat megkérdezel, annyifélét! Na jó, csak vicceltem... :lol:

bibi: én nem raknám be a gépbe...

cseppek: szerintem se fázik meg, ha jól betakargattad. A csuklás Marcsit ilyen kicsinek egyáltalán nem zavarta, rendszeresen úgy aludt el, én jó jelnek vettem, ha csuklani kezdett, az azt jelentette, hogy rövidesen elalszik.

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Ágci: tejszaporító tippeket én is szívesen vennék, hátha olyat is mondasz, amit még nem próbáltam ki (bár mi már jövő héten 6 hónaposak leszünk, de sajna egyre kevesebb a tejcsim és tápszeres pótlást kell adni Dórikának:((

Romy1: esővédőt mi a Micimackó vagy Kismackó (sosem tudom megjegyezni, hogy hogy hívják:) bababoltban vettük kb. 1000-15oo Ft volt (bár nekünk Pierre Cardin a babakocsink; többféle is van nekik és megvan nekik, hogy melyik melyik típusra jó.

Cseppek: csuklás, hapci nálunk is volt és van is tömérdek mennyiségben. Csuklás nálunk inkább etetés és büfi után van, amikor nagyhangon produkál a kicsilány. Hapci az főleg akkor, ha fény "bújik" a kis nózijába (ebben teljesen anyja lánya:)) ha szembenézek a nappal vagy hirtelen a villannyal én is elkezdek tüsszögni).

Tejcsi csöpögés: a nem szopis ciciből nálunk is volt és van még most is: amikor sok tejcsim volt, akkor rendesen folyt - volt, hogy 20-30 ml is simán összegyűlt, most hogy kevés a tejcsim, ugyanúgy csöpög a másik cicim, csak mostmár 1-2 csepp csak sajnos:( Lehet rá számítani, hogy mikor indul neki, mert egy szúrós "fájdalmat" érzek ilyenkor (szerintem mikor jól megszívja a másikat, akkor valahogy átsugárzik...). Bár ezt sosem fájdalomként fogtam föl, inkább öröm volt, mert tudtam, hogy amíg huzamosabb ideig éreztem szopi közben, addig volt elég tejcsim....

Remélem tudtam nektek segíteni.

Mónika

Ui: ma voltunk dr.néninél tanácsadáson: 66 cm és 7260 gr.
vesm

Ui: ma voltunk dr.néninél tanácsadáson: 66 cm és 7260 gr - ez természetesen Dórikánkra vonatkozik;)
vesm

Dancsi! Adj életjelt magatokról plízzzzzzzzzzz!

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Sziasztok!!

Na kihúzták a fogam.ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
Szép estét mindenkinek és köszi az ikrek nevében. :wink:

Kép
Kép
zitacicu2

Nóri! eleinte amig kevés foga volt csak vizes pelussal mostam a fogát, olyan 15 hósan keztük a fogkefét, fogkrémet használni helyette.

Tegnap megvolt a genetikai UH, a doki irtó rendes volt hogy segitett és 3 héttel hamarabb megcsinálta, alapos volt, minden rendben! és nem fogadott el semmit!

Zitacicu! Sajnálom hogy ki kellett huzni! Jobbulást!

Nekem úgy rémlik hogy a Cora, Tescoban is láttam esövédöt.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Csa!

Ti hogy viselitek ezt az idovaltozast? Nekem nem megy tul jol, tegnap ota kovalyog a fejem, szerintem a vernyomasom sem normalis, es a fejem is elegge fajt. Majd hetfon megyek a 16 hetes vervetelre, akkor csinalnak teljes verkepet is, abbol remelem kiderul, hogy "amugy" minden OK.
Tenyleg, laikuskent azert nem gondoltam volna, hogy az elso vervetelere csak a 17. heten kerul sor. (Nem mintha hianyolnam, vagy elveznem...) Bezzeg az UH lehetne gyakrabban. Most ott tartok, hogy 3 hete volt a legutobbi, es meg 5 het van a kovetkezoig. :( Jo lenne megint latni a kis picurt...

Most van idom, kerdezek meg, jo? - hatha lesz, akinek lesz ideje valaszolni is :)

Ennyi "idosen" normalis, hogy meg szinte 1 kilot sem hiztam? (alapbol 168 cm es 67 kg vagyok.) A 12 hetes babameretek tok normalisak voltak amugy.

Tudtok jo szegedi helyet 3-4D UH-ra? Jo alatt ertem, hogy jo es olcso :)
Eddig azt hallottam, hogy a klinikan is csinalnak, meg hogy a Medicenterben is. Tudtok ezekrol vmi jot vagy rosszat?

Na, hirtelen ennyi, majd jovok meg, ha tudok, pussz

Kép
Kép
-macsek-

Lányok!
Szépek a babás képek!

Eszti: Nem vagytok még otthon?? Ha lesz időd, mesélj!! :lol:

Kép
gyanixi

Üdv Csajok!

Zitacicu!
Hős vagy, hogy kibírtad a fogdokinál a "gyűrődést", és persze gyors jobbulást! :wink:

Cseppek!
Teljesen egyetértek szoptatás-ügyben Melindával. Hapci - csuklás ügyben pedig nyugi, sztem normális. Nálunk mindkét gyerek csuklott már a pocakban is, hát mit mondjak, igen látványosan. :wink:

Norus, Vesm!
Köszi az esővédős - és egyéb- tippet, most elnyargalok a Micimaciba, hátha...

Karmen!
Örülök, hogy minden oké. :P

Macsek!j
Ki a dokid? Jöhet priviben is, ha nem a reklám helye.
:wink:
Puszi mindenkinek: Romy

Kép

Kép
romy1

Karmen, neked is köszi az esővédős-tippet, megyek a Tescoba is akkor.

Macsek. Még valami. Van aki sokat hízik az elején, van aki egyáltalán nem. Sőt egyazon anyuka két terhessége során sem feltétlenül egyforma ütemben gyarapodik súlyban. Ha aggályaid merülnek fel, kérdezd mneg a védőnődet, de nem hinném, hogy ez gond lenne. (mármint hogy nem nőtt a súlyod. Majd fog. :wink: ) Pussz r

Kép

Kép
romy1

Sziasztok!

Akkor újra megpróbálkozunk a fogmosással, köszi a válaszokat.

Karmen, de jó, hogy minden rendben! :wink:

macsek, minden normális, én is itt tartottam anno (18 hetesen már +2kg volt, és 12 kg lett a vége). UH-ban nincs tippem, mi kihagytuk.

Kép

Kép

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Megint én: vettem egy farmert a neten, és éppenéppen kicsi :cry: (rámjön, de nem kényelmes). Hátha valakinek megtetszik:

Kép

Méretek: 26-os, külső hossz 104, belső szárhossz 79, dereka 33-34, csípője 40 cm. VisDonna márkájú, vadonatúj, címke is rajta fityeg még, egyenletes kék, sehol sincs foltokban koptatva, trapézos, kicsit sztreccs, jó szabású, nagyon sajnálom magam, hogy nem jó... :( :wink:

Akit érdekel, írjon privit. Köszi!

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Romy! én meg terhesen is sokat hiztam, de a szoptatás még többet levett rólam, pedig végig egyformán ettem.

Lányok, anyunak kellene de nem találtam neten sem infot, Szegeden v. környékén hol van szűcs? Ha valaki tud, légyszi irjon privit v. hogy hol kereshetek még rá, a keresövel nem sikerült:(
Köszi

Kép

Kép

Karmen
karmen

Macsek! Tök normális!! Én pl. Lottival fogytam az elején -bár nem rókáztam-, Lindivel meg félideig nem szedtem amúgyis nőisesen telt alakomra semmit. Hízni fogsz mindenképp! :lol:
Én Szegeden nem mentem, nem is mennék 3-4D uhra, régebben már kifejtettem miért -priviben megírom az okokat ha szeretnéd-, én Kecskemétre esküszöm. :)

Lottika beteg, köhög, kicsit folyik az orra. Nyomatom bele a teát, meg amennyire bírom ágyban tartom.
Lindikén kipakolta a cipősszekrényt, és rendet rakott a kulcsok közt is. Jó hogy segít. :D

Norus! Édes a lánykád!

Zitacicu! Jobbulást!

Karmen! Örülök, hogy minden oks babócával. Neveken gondolkodtok már?

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Norus! :Gyonyoru ez a kicsi lany! A mosolya, a nezese, nagyon!!!!

Koszi a nyugtatast a kilokkal kapcsolatban, sejtettem en, hogy gombolyodok en meg majd :) Csak nehez lelassulni a valtozasok tempojahoz. Minden nap nezem, hogy vajon ma mar gombolyubb vagyok-e, mint tegnap? :roll:

Meg valahogy mindig ragodom kicsit vmin. Nem ment minden siman es egyszeruen a kis babszem megfoganasaig, igy konnyebben all ra az agyam az aggodasra.

Amugy nagyon elvezek terhesnek lenni, csak jo lenne egy hazi UH, hogy lathassam a kicsi arcat, tornamutatvanyait, huncutkodasait :)

Most mar 15+4 mar merek tervezgetni, boltokban fel szemmel nezelodni is.

Na, ennyi, sziasztok! :wink:

Kép
Kép
-macsek-

Melida! Erdekelne, amit a 3-4 Drol mondanal, ezt mar mastol is hallottam, hogy inkabb irany Kecskesmet, de konkretat kevesen mondtak. Leirnad püben, miert ne Szeged, es hogy mi a kecskemetinek a menete, ha raszanom magam? Koszi elore is.
Ja, a pü erkezeset hogy fogom eszrevenni? :)

Kép
Kép
-macsek-

Macsek! A profilodban az "Értesítés új privát üzenet érkezésekor" állítsd igenre. Ú de magyar lett.

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Sziasztok!

Karmen: Nagyon örülök!

Norus: Édes a kislányotok :)

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Szerintem a II-es korházban nagyon jo a 4D, nekem többször nézték már, igaz felvételt még nem kértem, majd 1 hónap mulva csak. De mások dicsérték nekem, akik ott voltak. A klinikát viszont nem ajánlották. A Medicenterröl meg nem hallottam még semmit, tudtommal egyéb lehetöség nincs erre Szegeden.

Nóri! Nagyon aranyos Marietta!

Macsek! Megértelek, én igy szeretem nézni a babát, és örülök is hogy havonta néznek mindig UH-al, ha gond van sürübben.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Kedves lányok,
többen kértétek priviben, hogy írjam le, hogy mi van velünk

Sajna 2 napja a gyerekklinikán vagyok Bogyival, elkezdett fogyni, nem volt jól a baba. :(

Úgy tűnik a feltételezett baja van, allergia okozta reflux (látszólag tünetmentes), ami gyulladásban tartja a nyelőcsövét, bélbolyhai elpusztultak, nem szívódott fel a kaja. És azért nem fogadta a ht-t, mert fájt neki, ha nem anyatejet kapott.
Most diétázom, ő gyógyit kap az allergára és prbóáljuk rávenni, hogy fogadja el a speckó tápit, eddig nem itta meg.

Az elhelyezés szuper, külön szobánk van, az orvosok irtó rendesek, meg az ápoló személyzet is olyan 80%ban. Még net lehetőség is van!!!!!!!!! Boldi sajna irtó fáradt, mert nem tud aludni nappal, hangzavar, jövés menés van. Ezért nyűgös, senkit nem fogad el rajtam kívül, így még nehezebben megy az enni tanulása.
Cicizni sem cicizik annyit, mert zavarja a hangoskodás, kb. az adagja felét eszi itt meg.

Most mennem kell, a vitáról annyit, hogy tényleg berágtam némely hsz-re, de ezt azt hiszem kár túlragozni, ha olyan hozzállásom lett olna, mint némelyeteknek, a gyerekem katasztrófális állapotba került volna. Meggyőzni senkit nem akarok, de érdemes végiggonolni, hogy mi az, amivel ártunk a gyereknek, persze ez mindig úgy van, hogy az a baba lesz beteg, akinek az anyja betartott mindent........
Vendég

Dancsi: Örülök, hogy jelentkeztél. Klassz amit a gyerekklinikáról írtál, de szorítok, hogy ne élvezzétek sokáig az ottani körülményeket!
Sajnálom ami veletek történik. Remélem hamar ez is a múlt lesz már csak.

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Köszönöm a dícséreteket Marcsi nevében is! :lol:

macsek: aztán meg majd úgy beindul a gömbölyödés, hogy na!

dancsi: jó, hogy írtál, nagyon sajnálom, ami veletek történt, történik. :cry: Gyógypuszik a babának, kitartást és erőt neked!!! Reméljük, hamar kiderül, hogy pontosan mire allergiás, és akkor neked is könnyebb lesz a diéta (ha jól gondolom).

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Sziasztok!

En, a regen hetvegen legalabb 10ig alvo, mostanaban fenn vagyok mar legkesobb 8kor. Hiaba, mar most O az ur! (Ja, es regen arra sem voltam azert kepes, hogy ragyogo arccal egy nap megnezzem a Bridget Jones mindket reszet egy kis Buszkeseg es balitelettel lefojtva!) :lol:

Dancsi!: Bar mi meg "nem ismerjuk egymast", hidd el, nagyon szoritok Nektek! Te csak legyel eros, es a dokik es a baba hidd el, minden mast megoldanak!

A tobbieknek pedig koszi a gyors reagalast a megjelenesemre es a kerdeseimre, nagyon jol estek!!!

+1 kerdes: nincs vmi tuti tippetek az esti nyelocsovet irritalo egesre? 6 utan szinte nem is eszek, a fuszereket akkor is kerulom, es altalban vmi tejtermekkel zarom a kajat. Nekem mondjuk az emelygos idoszakom is inkabb estere esett, mire hazaertem, jott a bufi, a hanyinger, a gyomoreges. Roka szerencsere nem.

Szep napot nektek!

Kép
Kép
-macsek-

macsek: szerintem fölösleges elmenni kecskemétre 4d-re, amikor a kórházban és a klinikán is jó uh-ot csinálnak. Bár én a kórházban voltam Atifnál, aki nem tudja cd-re csak videóra írni, de így is nagyon szupi! Czank meg cd-re is írja meg még zenét is tesz alá,de ha ügyesek vagytok és van hozzá kütyütök, akkor videókaziról Ti is tudtok digitalizálni cd-re, nekem a férjem nagyon szuperul megszerkesztette!
Hány hetesen akarsz menni, mi egy kicsit sztem elsiettük, ha 1-2 héttel később megyünk, lehet h húsosabb lett volna, mert 24 hetesen elég kis csontvázas az édesem!!

Kép
gyanixi

Szia.

Macsek:
Mindenképp,ha tehetitek Kecskemétr menjetek el uh.-ra.
Nálam Szegeden nem vették észre,hogy elég nagy gáz van a bébivel.2 nap múlva a kecskeméti orvos azzonnali megszakítást kért.
Profin megcsinálja a dvd.-t,videó felvételt ,képet készít.Van olyan gépe ami a szivet kiemeli és látványosan körbeforgatja és ott minden apró pici lyukat,ha van észrevesz.Kedvesek,nincs várakozási idő.
Előttük le a kalappal.
30-40-perces dvd felvételeink vannak a babáról,amit épp tegnap nézegettünk meg.Gyönyörű.

Csak ennyit akartam,ami nem azt jelenti,hogy itt nincs jó uh.-s orvos csak ,azt,hogy én pórul jártam vele.

Kép

Xénia,Emese,Kriszta
mandasz kriszta

Sziasztok csajok!

Jaj nekem nagyon rég jártam itt és most sem biztos, hogy tudok maradni :) :) :) :) :) :)

Nagyon nagy itthon a boldogság!!!!

november 5.-én vasárnap hajnalban 5 óra 20 perckor született meg a kicsi fiunk Barnabás!!

Szombaton hajnalban indultak meg a fájásaim 3 óra 40-kor fél órás, majd 20 perces, majd 10 perces , 7 perces szünetekkel .

Összesen 26 órát vajúdtam, ami szerintem már nehéznek mondható, majd elpusztultam este.

Délután 5-kor bementünk a kórházba, de hazaküldtek, hogy ezek csak jóslófájások, mert a pocinak nem a köldök alatt kell csak fájnia, hanem egész terjedelmében. (Hát legközelebb ezt már nem fogom elhinni:) Utána keserves kínok után este tízkor úgy döntöttünk, hogy mégiscsak vissza kellene menni, mert ha tényleg szülni fogok, akkor nagyon kifárasztom magam és nem lesz erőm a végére.

Be is mentünk, az ügyeletes orvos megvizsgált, már 3-4 centire volt nyitva a méhszájam.

Éjjel fél kettőkor Czank megrepesztette a burkot (1 órakor jött be csak a kórházba) , és bekötöttek oxitocint is, amit a férjem is díjazott, mert majd letétem az ujjait a fájásokkor.

A legdurvább része akkor jött, amikor jött a székelési inger amire már alig vártam és ekkor mondta a szülésznő, hogy na most ne nyomjak, hanem csak szuszogjak.

Ami nagyon nehezen ment, mert ezt elég nehéz visszatartani.

Közben a doki szólt, hogy a homloka be van akadva a méhbe és ez miatt ki kell valahogy bújtatnia, ezért ne nyomjak,várjunk még a tágulásra.

Másik kisebb komplikáció volt, hogy a köldökzsinórt vitte az egyik vállán, mint egy hátizsákot, de ez nem volt akkora gond.

HIHETETLEN érzés volt mikor kicsusszant belőlem és odaemelték.

Soha de soha nem voltam még ennyire , nem is tudom, nem is csak egyszerűen boldog, hanem valami más.

Úgy éreztem megállt az idő egy pillanatra. Senkit és semmit nem hallottam mintha megsüketültem volna.

Csak néztem és néztem.

Utána felgyorsultak az események újra.

Megszültem a méhlepényt és összevarrtak, amit próbáltam viccelődéssel elütni és beszélgettem az orvossal sikítozva. De azok a fájások már kisebbnek tűntek a szüléshez képest.
Utána kihozták a kis picurt és az apujával együtt volt egy kis időnk megcsodálni.

Ez a kép a szülőágyon készült, rögtön a szülés után:

Kép
Kép

Ez pedig a szülés után Barniról:

Kép
Kép

Ezek pedig a hazaengedésünk napján csütörtökön.

Kép

Kép

Most egyenlőre ennyit rakok fel.

Egyenlőre minden rendben. Nagyon sok mesélnivalóm lenne, a kórházi élményekről, az itthon töltött első napokról, de egy szabad percünk sincs, ha van is csoda ha ide tudok ülni egy -két percre a géphez.

Sokmindent ki kell még tapasztalnunk:)

Nagyon köszi a gratulációkat!

Majd mesélek még:)

Puszi mindenkinek!!!

Eszter Barni Andor
esztermoro

Sziasztok!!!

Eszter: Nagynagy gratula Nektek Barnihoz :) ! Nagyon ügyes voltál, apa biztosan büszke Rád/Rátok :) Nem semmi az a 26 óra, kemény lehett! De le a kalappal hogy kitartottál és klassz hogy a hosszú kínkeserves vajudás ellenére is életed legszebb élménye marad a szülés :) :wink: Barni csupa te vagy :lol:

Dancsi: rettenetesen sajnálom a történteket :( Nagyon gyors gyógyulást Nektek! Kitartás Neked!!!!++++++++++++++
Fel a fejjel, mostmár jó kezekben vagytok!!!!! Ki van Jozsóval???

Karmen: Nagyon örülök, hogy jó lett a genetikátok! Amúgy miket csináltak veled, vagy hogyan vizsgáltak meg? Volt hasbaszuri vagy hogyan??? Hja nem dolgozom, Viola azért jár bölcsibe, mert a korai fejlesztőbe javasolták a gyermek integrálását...

Macsek: Én Rennie antacidumot szopogattam gyomorégésre! Nekem Bogival végig volt, szörnyű :( Állandóan kínzott, annyira rossz. Pedig csak egy pici jelentéktelen probléma, mégis teljesen megkeseríti az életet. Főleg ha a nap 24 órájában van áááááááááááá

MIndenkinek puszka
E

ceniko
Szeged

Eszti: Mégegyszer gratula nektek, majd ha erősödtök beszélünk!!
Jó babázást és gyarapodjatok!

Kép
gyanixi

Eszti! Tündéri kisbaba Barni!! Még egyszer gratulálok! 26 óra még elsö babánál is sok!!

Enikö! nem volt amnio most, mert azt mondtam ha indokolt lesz az eredmények alapján (nem csak a korom miatt) akkor elmegyek, de szerencsére minden jo lett. Igy meg a genetikai tanácsadoban is azt mondták, sokkal nagyobb az esély a beavatkozás kockázatára minthogy beteg lenne a baba, ezért nem vállaltuk. 1:1000-hez volt szemben az 1:200-al szemben. Csak genetikai UH csinált most az egyik orvos, meg a korábban eredményeim alapján számolták ezt.

Dancsi! Remélem hamar hazakerültök, egészségesen már!

Én meg irtó mérges vagyok, hogy tényleg megszünik a korházban a szülészet, és még ha nem is ügyeletes a dokim de be kell jönnie miattam azért is fizessek! A klinikát meg irtóra utálom, föleg mert éjjel lesz tuti aki kinthagyja magánál a babát és majd én is hallgathatom a más kölykének a nyivákolásást, privát szobára meg nem futja:(

Kép

Kép

Karmen
karmen

Üdv!

Eszter, nagyon édes a kisfiad, ahhoz képest, hogy nem volt időd, jó sokat írtál! :)

Dancsi, akkor legalább egy lépcsőfokkal feljebb jutottatok, már ami a betegséget illeti. Remélem, a következő napokban végleg kiderül, hogy mi baja Boldinak.

Karmen, na ne tudd meg, én is teljesen kikeltem magamból. Én mondtam is a férjemnek, hogy addig összespórulunk 100 rugót, és elmegyek vhova máshova szülni, mert tutira nem fogom betenni a lábamat a Klinikára, ha szülésről lesz szó. Igazából másra nem nagyon fog pénz kelleni, mert a ruhákat, babakocsit, stb. megtartjuk.

Ma voltunk a Baby Outletben, hát nekem egy csalódás volt.
Viszont az Auchanben elköltöttünk 14 rugót. :) Vettünk esernyőre csukható babakocsit is 4000-ért, a célnak tökéletesen meg fog felelni.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet: