Sziasztok!
Nem tudom én látok e rémeket vagy tényleg így van, de teljesen olyan, mintha a kicsinek jönne a foga. Nyálzik függőlegesen is, étvágytalanabb, nyügis és folyton a cumiját rágja, még evés közben is. Kicsit korai lenne 7,5 hetesen, de ki tudja, hallottam már olyat is hogy egy baba foggal született.
Próbálunk neki új tápszert adni ezt az orvosunk javasolta, a másikat még a helyettesítő dokitól kaptuk, de egészen ma reggelig a pici csak a macskatáp szagút volt hajlandó megenni. Ha minden jól megy, mától talán megeszi a normál szagú és ízú kaját is

.
Karmen::
Biztos nincs semmi baj, ilyen értékekkel olyan durva rendellenesége lehetne a kicsinek, hogy azt csak egy vak vizsgáló nem venné észre, pláne 4d-s uh-on, szóval valószínűleg tényleg csak attól magas hogy vékony vagy és ráadásul egész idáig feküdtél a kicsivel ismert okok miatt.
Kinél voltál genetikán? Én szerencsémre Horváth Emese dr. nőhöz kerültem, csak jót tudok róla mondani, ennyire korrekt és mindenre kiterjedő tájékoztatást senkitől sem kaptam, aki ráadásul még együttérző is volt.
Amniót miért akarnak csinálni? Hiszen ha jól tudom fel sem merült kromoszómarendellenesség, és azért hogy afp-t határozzanak meg magzatvízből teljesen fölösleges.
Zsu::
Nagy gratula Kamillának, a szüleinek és a nagynéninek

Hát ha ilyen "csókos" marad a szája nagyobb korára is, akkor le se lehet majd vakarni róla a fiúkat
Egyébként itt a kórházban is beengednek a szülőszobára mást is, igaz csak egyesével, felnőttet és persze nem az egész rokonságot, csak meg kell venni az egyszerhasználatos szettet. Én őszintén szólva örültem, hogy nem jöhet be látogató a gyerekágyas részre, pl az ágyszomszédom állandóan kint volt, mert állandóan jöttek hozzá, és ezt nem szívesen láttam volna a kórteremben, ki tudja ki mit hurcol be oda. A post opon így is állandó jövés menés volt, már alig vártam hogy lekerüljek onnan, és a családot is megkértem, csak akkor jöjjenek, ha hoznak valamit nekem (már amit kértem), mindenki kibírja azt a oár napot azzal, hogy egyszer megnézi a picit. Lehet hogy túl keménynek tűnik a hozzáállásom, de a szakmám miatt én kicsit másképp nézem a dolgokat.
Gyerekruha. Tapasztalatom szerint a számozás semmit nem ér itt sem, akár a felnőtt cuccoknál, csak arra jó hogy idegesítse az embert. Van olyan 62-esünk ami egy 56 centis gyerekre sem lenne jó, de olyan is ami már éppeenhogy nem 74-es

. Ha kíváncsi vagy mérd le a picit, énis mérem itthon. Egí vizszintes felület kell aminek van pereme. Óvatosan a széléig tolom, hogy érintse a feje a peremet, knyújtom a lábát, sarkánál megjelölöm, majd utána lemérema táolsáot centivel. Van ez is olyan pontos, mint a vályú a tanácsadóban, és így nem filózok rajta vajon nőttünk e
Niki:
Nincs téli kismamanadrágom (meg abba te minimum kétszer férnél bele

de tudom hol lehet nem aranyáron venni. Persze ha nem zavar hogy nem vadi új. A Bartók térél van egy turis, ott mindig volt kismamanadrág, én is ott vettem. A tér azon az oldalán van, ahol a buszok megállnak a híd felé menet. Na ott van az írószer meg a volt 100 forintos között egy átjáró, és ott van a textil bolt mellett.
Az eladók rendesek, igaz lehet egyszerre nem találsz magadra valót, de minden héten van új árujuk. Szerintem nézd meg ott. Ha esetleg nem találsz kifejezetten kismama nadrágot, esetleg próbáld meg a gumis derekút, nekem olyan is volt, szimpla egyszerű gumival a derekában.
Ja még eszembe jutott valami a cukorral kapcsolatban. A veseelégtelenségnek, meg az anyagcserezavaroknak is van sok-sok súlyos tünete, nemcsak a cukor alig észlelhető mennyisége a vizeletben

. Egyébként én hipochonder vagyok, szerencsére még nem kóros mértékben, nekem is rögtön a legsúlyosabb dolog ugrik be mindenről

.
Cseppek:
Ha semmi nem jön be, se hason fekvés, se masszázs, se köményes tea (bár erről azt hallottam van amelyik kicsit felfújja és nem csökkenti a puffadást), nyugodtan adhatsz neki Infacolt vagy Espumisant. Egyik sem szívódik fel, "mechanikusan" csinál nagyobb buborékokat a kicsikből. Bár én az espumisant jobb szeretem, kevesebb kell belőle mennyiségileg, könnyeben lenyeli, és nem tuszkolja ki a száján

. Ha ez sem segít, akkor még a gyerekorvos írhat föl papverines görcsoldót.
Főzni kéne valamit, a nagy is itthon van őszi szüneten, nekem meg semmi ötletem. (Mondjuk étvégyam se nagyon így még nehezebb).
Puszi: Ági