A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Karmen,
nem az, hogy nem jött be, hanem most van lehetőségünk szabadon állót építeni. Igazából nincs baj vele, a környéket, szomszédokat nagyon szeretjük, csak jobb volna egy különálló.

Az AFP miatt sztem ne aggódj, számos országban éppen a megbízhatatlansága miatt nem is csinálják.

A nucha rendben volt?

Exi,
Azért szülés után a gyerekágyon is többet voltam a gyerekemmel, mint napi 4 * 30 perc...... Én éjjel is kijártam szoptatni, többször is. Megkértem a csecsemősöket, hogy ébresszenek fel. Nem volt éjjel velem (nappal igen), mert a szobatársaim nem akarták és nem akartam kellemetlenséget. De nappal egész nap velem volt, miután lekerültem a post operatívról. És vagy szopizott vagy aludt. A sárgaság múlása éppen ezzel gyorsítható. Persze lehet cseppeknél más okozta a sárgaságot.
Vendég

Karmen,
De Orsika legalább evett, nem? Engem az is rohadtul aggaszt, hogy még mindig nem hajlandó semmit elfogadni. Sztem Bogyi is 8 kg körül lesz 1 évesen.
Vendég

Dancsi, bocs ha hülyeséget kérdezek, de csak neked nem eszik vagy senkinek se??? Pl ha más etetné...???
Vagy, ha más gyereket lát enni, akkor se jön meg neki az ihlet?? Mert pl a bölcsibe,oviba a rosszul eő gyerekeket a jól evők mellé ültetik, hogy jobban egyenek :lol: és ez beválik :wink:

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Sziasztok!

Köszi a dicséreteket Dénes nevében! :)

Írtam múltkor, hogy Dénes 2 hete már megtette az első lépéseit. Most már 3-4 métereket megy egyedül. :lol: Már csak végszükség esetén mászik, inkább kétlábon próbálkozik. 10 hónapos korára már egész jól fog sétálgatni. Olyan édes ahogy totyog! :lol:

Cseppek! Örülök, hogy Zolika végre otthon van!

Dancsi! Drukk, hogy Bogyóval minden rendben legyen! Ha szopizik eleget és mindig van nedves pelus, nem hiszem, hogy nagy baja lenne!

Bibi, Dénes is imádja az autókat nézni, minnél nagyobb, annál jobb! :lol: Ha így haladunk, mi is sétálni fogunk, megoldódik a babakocsis probléma. Barni is nagyon hamar megtanult járni, nemrég tetted fel az első lépéses képeket! :lol:

Zsuzsi

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Sziasztok!

Hát eddig úsztuk csak meg a hasfájás, tegnap hosszasan ordítottunk este, és annyira elfáradt szegénykém, hogy némi kis evés után 8 órát aludt egyhuzamban. Ma megint kapta az espumisant minden evés után, így ma csak fék óra nyöszörgés és sírás volt felváltva. Közbe persze szép nagyokat durrogtatott. Most is van a kezemben, úgy látom így nem fáj neki.
Ezt leszámítva nagyon kis ügyes baba, egyre tovább tartja a fejét és már időnként gügyörészik is. Már majdnem 5 kiló és ha jól sikerült lemérnem 55 centi.

Cseppek: Jaj de jó hogy otthon vagytok, és apa is majd belejön mindenbe szép lassacskán.

Zsuzsi: Dénes csudapofa az állatkertben, a kecskés kép csúcsszuper. És úgy látom lesz aki segítsen a konyhai "rendrakásban" is :-)
Télen, ha nagyon vacak volt az idő, a kocsiban aludt az erkélyen, most meg már annyi gyerek van a családban, hogy kitesznek egy játszóházat :-)

Romy: Gyógyuljatok meg gyorsan. És még egy szösszenet a nyelvtanuláshoz. Természetesen ott más a helyzet, ahol többnyelvű a család, hiszen több nyelvet hall a gyerek újszülött korától és anyanyelvi szinten. És ezzel semmi baj sincs a mi családunkban is voltak 3 nyelvű gyerekek, anyuka magyar, apuka japán a családban a közös nyelv az angol. De ott már más a helyzet, ahol 3-4 éves koráig tanulgatott egy nyelvet a pici, majd ekkor lép be egy idegen nyelv, amit a legtöbb oviban, mintegy foglalkozásként, nem idegen anyanyelvű pedagógus tanít. Igy azért elég rendesen van kockázata hangképzési hibáknak. Persze az is más ha valaki kikerül külföldre ilyen idősen, ilyen ismerősöm is van, de ott ugye egész nap és csak az idegen nyelvet hallotta oviban úton útfélen. Nekem ez a véleményem, persze itt is igaz kinek pap, kinek a papné, kinek meg az angolos ovi :-)

Karmen: nem tudom miért használják még ezt az AFP-t. Rengeteg az álpozitív eredmény, csak fölöslegesen riogatják a kismamákat. Ha a múltkor magasnak találták, akkor most mit várnak? Csak nő folyamatosan a terhesség végéig.
És lehet hogy nem is jó időben vették le. Mivel cidriztem a rossz tarkóredő miatt az AFP-től utánaolvastam, és ott azt találtam, hogy a rossz eredmények 5-10 %-ban van tényleg valami baja a picinek, vagyis nagyon kevésnek...

Dancsi: nem lehet, hogy egészen egyszerűen kevés a bevitt kalória, és azért nem hízik? Éhesnek nem éhes mert mennyiségileg eleget eszik? Mert azért az allergiák általában a piciknél hasmenést, puffadást okoznak, a felszívódási zavaroknál, meg elég rendesen lehet érezni a székletükön hogy valami gond van. Igazán én két olyan betegségre emlékszem tanulmányim alapján ami súlyvisszamaradással, illetve csökkenéssel járnak az egyik a cukorbetegség, a másik meg a növekedési hormon csökkent termelődés. De azért azoknak más tünete is van, nemcsak ennyi hogy keveset hízik. Nekem elsőre rögtön a kevés kalória jutott eszembe, elvégre már mászik, álldogál jön megy és még csak anyatejet kap. Lehet hogy neki ez már nem elég. Azért gondolom örülnél te is ha kiderülne ennyi csak a "baja". Reméljük tényleg semmi komoly.

Niki: ha jól emlékszem meg vagy fázva, nem szedtél véletlen nagyobb adagban C-vitamint? Esetleg pezsgőtabbletta formájában? Mert az bizony megzavarhatja a cukor kimutatását a vizeletből, mivel azt egy kémiai reakcióval mutatják ki. Cukor csak veseküszöb felett jelenik meg vizeletben, de ha a terheléses vizsgálat, meg az éhgyomri is oké volt, akkor közelében sem vagy ennek az értéknek. Hirtelen több lehetőség nem jut eszembe.

Eszter: én megszámoltam hányszor adták át a helyüket a buszon az emberek, amikor terhes voltam. Összesen 4-szer, pedig naponta többször is buszra szálltam. Ebből háromszor idős bácsi volt, a legtöbb fiatal és nőnemű egyed lazán átnézett rajtam.

Zsuzsu: Köszönöm, hogy elmesélted a picikéd születését, nem volt egy könnyű szülés. Szerencsés vagy, hogy így el tudod mondani, én egy jó ideig nem tudtam beszélni az elsőről, szó szerint nem éreztem magam teljes embernek, amiatt, hogy "csak" császárral született a fiam.

Megyek lerakom a picit, teljesen elzsibbadtam és alszik egy ideje már.

Puszi:Ági

Ági73

Ági: meg áll az eszem, komolyan...Szülést nem vállalsz!
tegnap benyomtam egy c vitamint, meg a cukros lötyit is 2 egész citrom levével bekeverve ittam. Az meg ugye teli van c vitaminnal...Ugye? Szóval lehet, h ettől.Én meg már vese v milyen betegségről olvastam, meg felszívódási, meg anyagcsere zavar...
Kösziii!!

Kép
gyanixi

Sziasztok!

Dancsi, jobbulást Bogyinak, sztem nem lesz semmi gond, én is hasonlókra jutottam, mint Ági. Szorítok nektek!

Kármen!
Nem hallottam még ilyet, de nem vagyok szakértője a témának. Nem elképzelhető, hogy nem pont a 16-dik héten vették le? (ha jól rémlik, akkor szokták)

Cseppek!
Gratula a hazamenetelhez. :)

Ági!
Hely átadás: hasonlóak a tapasztalataim, azzal a különbséggel, hogy nekem háromszor fiatal srácok adták át a helyet, olyanok, akikről nem is gondoltam (pánk frizura!!!, orrkarika), szóval az "előítéletek" rosszat súgtak. :) Nők, illetve lányok, még véletlenül sem, függetlenül attól, hogy magam voltam a pocakommal, vagy esetleg Ricsit is vittem babakocsiban mellé. Furcsa volt, mert azt gondoltam a nőkben van több szolidaritás, vagy mi....

Képzeljétek, Ricsi egy csomószor hányt tegnap és tegnap előtt is. :( Az utóbbi időben sokszor volt beteg, köhögött stb. Ilyenkor ( úgy értem elhúzodó vagy visszatérő betegség esetén) szoktak torokváladékot tenyésztésre küldeni, vagy azt kérni kell az orvostól? Egyáltalán van értelme? Anyósom nyaggat ezzel, és nem tudom a választ, mindenesetre nekünk nem csináltatott a gyermekorvosunk.

Dávidka pedig fogzik ezerrel!!!
Puszi: Romy

Kép

Kép
romy1

Sziasztok!

Niki: szülést nem vállalok :-) (de majd még gondolkodom rajta :lol: , csak épp mindkét gyerkőccel voltak cukorproblémáim, ezért elég sok mindent utána olvastam. Ha jól emlékszem valamelyik c vitaminos pezsgőtabletta (1000 mg-os) ismertetőjében ez benne is van.

Romy: igazság szerint jó lenne ha minden orvos, minden bakteriálisnak eredetűnek tartott betegség esetén levenne orr és torokváladékot tenyésztésre. Elküldi, de közben attól még adhat antibiotikumot, és kiderül, valóban arra érzékeny e a baci amit adott vagy totál fölöslegesen szedte be az ember a gyógyszert. Csak ezt szeretik elhagyni az orvosok, sokkal egyszerűbb csak felírni egy receptet, majd adunk mást ha nem jó a bogyó. Épp ettől lesz aztán sok-sok rezisztens kórokozó. Bocsi, az ilyenen mindig felhúzom magam, mert nekem ez a szakmám, és olyan egyszerű lenne egy mintát levenni.
Akkor van értelme ha nem szed antibiotikumot, vagy ha szedett, akkor legalább 48 órát várni kell a mintavétellel.
Szerintem nyugodtan kérd a gyerekorvosototoktól, hogy vegyen mintát, nálunk az ÁNTSZ-ben 48 óra alatt azt is megmondják migyen gyógyszer kell rá, ha van benne baci, ráadásul az orvosnak telefonon is megmondják, meg sem kell várni a postást.
Hányni pedig szegényke valószínűleg azért hány, mert lenyelt egy csomó váladékot a torkából, az meg izgatja a gyomrát. A fiam is ilyen volt.

Rohanok etetni, felébredt a kis boszorka :-) Viszont este 10-től aludt idáig :-)

Ági73

Sziasztok!
Régen írtam már nektek, de lelkes olvasótok vagyok!

Dancsi! Ha úgy érzed gond van akkor mindenféleképp nézesd meg a gyerkőcöt!!! Nem tudom emlékeztek e ránk, nálunk a kislányom nem fogadott el semmi kajcsit csak álmában, vagy üvöltve... Nos 10 napi kórház után- a saját gyerekorvosunk se hitt nekem, hiszen nem úgy néz ki anyuka mintha beteg lenne- kiderült hogy mi a baj! Azóta gyönyörűen eszik, a tápszert amit előtte gyűlölt- imádja! Ja és az ok ami miatt nem evett: húgyuti fertőzés, reflux (már két hónapos kora óta kapja rá a gyógyszereket) és egy két felsőlégúti szűkület!!!! Na ezt nem sikerült 5 hónapig kideríteniük.... Nem mondom hogy nálatok is ez a baj, de hallgass az ösztöneidre!

KépKép
jiny

Cseppek! Örülök hogy végre otthon vagytok!

Dancsi! nem, Orsi sem evett, alig pár kanállal csak, és a kanálnak is csak a hegyét kapta be, én a mai napig utálom etetni, ill. eszik magátol is, de itthon alig. Bölcsiben 3 hónapja jo az étvágya, addig ott sem kellett neki semmi. 2 éves kora elött nem gyöztem kidobálni a kajákat, néha vettem üvegeset is, még a 6-8 hósat sem ette meg 2 nap alatt.

AFP 159 ill. 5,3MOM. Biztos a 16. héten vették le, ill. 1 nappal korábban. Késöbbi nem lehet a terhesség, max. 2 nappal kevesebb, tehát nem lehet az oka ennek. Voltam tegnap genetikusnál, 9-én lesz UH, vagyis kb. 1 hét, mégsem dec. 4 ahogy lett volna. Ez megnyugtat. Meg az is hogy a magas a jobb, nem az alacsony, ha már rossz. Alacsony amniot indokol, magas meg UH-al jol ellenörizhetö, mert az velöcsözárodási rend. takarhat.
Nucha jo volt, 1,19mm 12 hetesen, 0,7mm 11 hetesen.
Olvastam most vérzés miatt is lehet magas az AFP, ugye én 2 hónapig ezt tettem, ill. nagyon soványaknál is magasabb, de szerintem akkor sem lehetne ennyire. Most az UH bizok nagyon, ok lesz. A saját dokim amniot javasol, de én csak a genetika után döntök erröl.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Karmen, drukk hogy minden rendben legyen veletek!!!!

Dancsi, remélem mindne rendben lesz!! Bence is 8,5 kg volt 1 évesen pedig neki iszonyat mennyiség volt az adagja!!! Napi 6-7x evett, és egy étkezésre olykor 2 egész bébiételt is benyomott. Mondjuk az tény hogy nem állt meg a hízása, hanem egyenletes hízott, csak kevesebbet.

Katára is kíváncsi leszek, 5,5 hónaposan mérték utoljára, majd a jövő héten leviszem méretni. De nőni még mindig nem nő, a jövő héten 8 hónapos lesz és még mindig sok 62-es tipegő!!!!-je jó. A nadrágok, pulcsik simán. a legtöbb rucija 0-3 hós, egy kettő 3-6-os. Én meg emiatt aggódom kicsit.....

Orsi ma szülni fog! Eredetileg is úgy volt hogy ma, 42 hetesen indítják, de reggel már voltak fájásai, ill elment a fejvíz is.
Azóta nem tudom mi van, de ha tudok vmit, megírom nektek:)

Puszi

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Csajok! Nincs valakinek kismama nacija, farmer v valamilyen, amit már kinőtt vagy kölcsönözni tud? Már nem akarok méregdrágán venni még1-et az utolsó 3,5 hónapra? Én meg az egyikemet már kezdem kinőni!!Köszi!

Kép
gyanixi

Sziasztok!

Végre újra Szegeden! :D És SOHA TÖBBÉNEM KÖLTÖZÖK EL, az fix. ;)
Még nincs netünk, de pár napon belül lesz, és akkor napjaim változatossága az lesz, hogy benézek hozzátok.
Találkozni is szívesen talizok bárkivel. Enikő, Bea, készen állok ;)

Gira
Vendég

köszi, mindenkinek a kedves biztató szavakat, remélem minden okés lesz Boldizsárral.

Enikő,
nem, sajna mástól sem fogadja el, ma Jozsó túró rudit nyomott a szájába, amikor nem figyeltem, és csak azt vettem észre, hogy köpi ki és fujjog, ilyen gyerek is van :D

Gira,
üdv! Mi volt a baj a költözéssel? Csak ideiglenesen költöztetek el, vagy mi volt, már nem emlékszem. :oops:

Romy
,
nekünk is kellett torokváladékot venni, amikor Jozsó sokáig volt beteg és vissza visszatért neki. Semmiből nem tart 2 msp az egész, ne aggódj miatta!
Vendég

Dancsi!

Amikor elköltöztünk januárban, úgy volt, hogy végleg. Aztán egyre ingatagabb lett ez az elhatározás, mivel se kutyánk se macskánk nem volt Pécsen. Még látogatni se jöttek, annyira messze volt. Így aztán jó meló ide vagy oda, a szívünk visszahúzott (még egy telet a két gyerekkel otthon, elszigetelen nem bírtam volna ki. )
De itt már újra nagyon jól érzem magam :D

Gira
Vendég

Gira, pedig szép hely ám Pécs:) Mi Pestre költöztünk, és épp ellenkezőleg, mióta itt vagyunk még nem telt el 3 nap úgy hogy az egyiken ne lettek volna vendégeink:) Hol anyuék, hol haverok, hol anyósom, a hugomék, öcsém....

Enikőék is jönnek:) Ugye????

Én jól érzem magam itt nagyon, bár sűrűn nézem bőgve a "Szerelem első vérig" c. filmet. Hiányzik a város:(

Orsinak fent volt repedve a burok, megrepesztették, 4-ig várnak hogy rendeződnek-e a fájások, ha nem, bekötik az oxitocint.

Pusz

ZSu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok!

Kisfiam a 7*70 ml helyett rákapott a 6*80ml-re. Most pedig ezerrel sirdogál szakaszosan. Valószinű fáj a pocija. Tudtok valamilyen csodaszert hasfájás ellen?

Üdv mindenkinek:
Cseppek

Kép
Kép
cseppek

Cseppek, repülőtartás, hosszú büfiztetés, édesköménytea. +vannak olyan gyógyszerek, amik ere valók, de azt nem tudom kaphat-e. Én sose adtam... az Infacol az egyik, am ásiknak nem jut eszembe a neve. Édeskömény teát úgy tudsz csinálni, hogy az egész köményt lepirítod, amíg jól ki nem pattog, majd ráöntesz vizet, úgy hogy halvány szine legyen, majd ruhán átszűröd. Tegyél bele egy kis cukrot, az is segít, és szívesebben megissza. Lehet kapni egyébként instant változatban is (HIPP) az van rajta hogy 3 hónapos kortól, de a doktornénink azt mondta hogy kaphatja a kezdetektől akár, mi azt ittuk, de Kata nemigen volt hasfájós.

ZSu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Már megnyugtattam magamat, ha velöcsözárodás lenne, nagy eséllyel látták volna a korházban, amikor hetente volt UH, 4D is volt mindig. Meg a nucha is jó lett, valszeg nem emiatt magas az AFP. De örülök elvállalta az egyik doki a genetikát hogy 1 hónappal elöbb megnéz, mert igy biztosabb, azon látszik ha ilyesmi gond van, igy utána én is megnyugszok hogy minden rendben lesz már.

Zsófi! Gondoltam este Orsira, hogy már lehet tul is van rajta! Akkor most szoritok nagyon!! Ök is Pesten fognak élni?

Dancsi! Ma de. is Orsi csak 2 dl kakaot ivott, ebédre evett egy pár kanál fözeléket, du. levest. Most sem eszik sokat, én már régen elhittem hogy nem kell aggodnom ezen hogy mennyiket kér, inkább probálok arra figyelni ha eszik az föleg fözelék, gyümi legyen. A vérképe most is csodálatos volt, a doktornö szerint ritka gyerekeknél ilyen szép érték. Remélem Téged is megnyugtatnak, megértem mit érzel mert én is sokat aggodtam ezen!

Cseppek! nekünk nem volt ilyen gond, nem tudok sajnos segiteni:( Infacol esetleg?

Kép

Kép

Karmen
karmen

Edith, most beszéltem Zsoltival, az apukával, hogy nem rendszereződtek a fájások, így oxitocint kell kapjon:( Ráadásul vmiért még mindig ctg-n van, és nem kellhet fel :( De tök jó, mert akárki bemehet hozzá, így anyuék is voltak bent nála...

ZSu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Bocsi, ezt a másik topicba szántam:) de ha lehagyjátok a zedith-et akkor jó ide is:)

De ide még annyit fűznék hozzá, hogy nem semmi a két kórház között a különbség, a vajúdás alatt egyesével bárki bemehet Orsihoz, úgyhogy ott van anyu is, és most vitték be a Pankát is. És látogatni is be lehet menni kisgyerekkel is akár.

Zsu

www.mamami.hu
zsuzsófi

üdv.

peti nálam, bocsi a kicsikért.

zsu, remélem mostmár nagynéni vagy.

cseppek, jó, hogy zolika otthon van.

dancsi, igaz, nem 30 percet van az anyuka a gyerekosztályon a gyerekével.
de a kórházban se így van. peti is a koraszülött intenzíven volt, és szinte mindig vele voltam, az igaz, hogy a szopiidő fél óra, de én utána is mindig vele voltam vagy 1 órát, és nem küldtek el!

karmen, minden ok lesz, ne aggódj.

gira, jó, hogy megint itt vagytok.

jiny, érdekes, hogy ennyi mindent nem vettek észre a lányodnál, a lényeg, hogy minden rendeződött..

most ennyi.
pusz. ági

Ági és
KépKép
exdeus

Karmen, aranyos vagy hogy gondolál rá:)

Kelemen Kamilla megszületett 19,40-kor :) Hüvelyi úton :) Hajasbaba, többet még ne mtudunk róla, mert az előbb amikor apa telefonált, még Orsi hasán volt a kicsi amíg varrták, csak utána mérik meg.

Egyébként KArmen igen, Orsiék tőlünk 3 utcányira vesznek lakást, ha megkapják a hitelt. A múlt héten voltak szerződni. Orsi párja már június 1 óta itt dolgozik Pesten.

Na ha tudok méreteket majd írok, meg teszek fel képet is:)

Zsu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Kamilla :) (és a büszke apa)

3270g,

54 cm

Kép

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok!

Bocsi, most nem tudok reagálni, csak segítséget szeretnék kérni...hitelügyintéző(ke)t keresünk. Férjem legalább 3-mal szeretne beszélni :) Szóval aki ismer ilyen emberkét, megadná az elérhetőségét? :) Természetesen priviben! Nagyon köszönöm!

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Bea,
küldtem pü-t

zsuzsófi,
gratula a testvérednek!
Vendég

Cseppek,babamasszást bróbáltál már nála???
Nálunk az nagyon bevállt! :D
Meg szeintem ha nem tellik el 4 óra ,a 2 szopi között ugyan arra a mellre tedd vissza,amiből utóljára azoptattál,nekünk ez bevállt!
8)

Remélem nem írtam le túl bonyolultan!! :lol:

Zsu,gratula a tesódnak!! :)

Zsuzsi,a Barni most megint nem nagyon akar menni egyedül csak 4-5 lépést,fél elengedni a kezünket,mindig nyúl érte,pedig ügyin menne!!

:lol:

Zsuzsi,ti merre laktok? :lol:

Karmen,tutira nem lesz semmi gond,ne idegeskedj,próbálj pihenni,már amennyire tudsz!! :)

Kép
bibi226

Sziasztok csak gyorsan:
egy kis közérdekű, kultúra :) Hátha valakit érdekel, rajtam kívül :)

Mától keztdék értékesíteni a szegedi szabadtéri a jegyeket itt a műsor:
Kép

Árak:
Kép

ceniko
Szeged

Sziasztok!

Nem tudom én látok e rémeket vagy tényleg így van, de teljesen olyan, mintha a kicsinek jönne a foga. Nyálzik függőlegesen is, étvágytalanabb, nyügis és folyton a cumiját rágja, még evés közben is. Kicsit korai lenne 7,5 hetesen, de ki tudja, hallottam már olyat is hogy egy baba foggal született.
Próbálunk neki új tápszert adni ezt az orvosunk javasolta, a másikat még a helyettesítő dokitól kaptuk, de egészen ma reggelig a pici csak a macskatáp szagút volt hajlandó megenni. Ha minden jól megy, mától talán megeszi a normál szagú és ízú kaját is :-).

Karmen::
Biztos nincs semmi baj, ilyen értékekkel olyan durva rendellenesége lehetne a kicsinek, hogy azt csak egy vak vizsgáló nem venné észre, pláne 4d-s uh-on, szóval valószínűleg tényleg csak attól magas hogy vékony vagy és ráadásul egész idáig feküdtél a kicsivel ismert okok miatt.
Kinél voltál genetikán? Én szerencsémre Horváth Emese dr. nőhöz kerültem, csak jót tudok róla mondani, ennyire korrekt és mindenre kiterjedő tájékoztatást senkitől sem kaptam, aki ráadásul még együttérző is volt.
Amniót miért akarnak csinálni? Hiszen ha jól tudom fel sem merült kromoszómarendellenesség, és azért hogy afp-t határozzanak meg magzatvízből teljesen fölösleges.

Zsu::
Nagy gratula Kamillának, a szüleinek és a nagynéninek :-) Hát ha ilyen "csókos" marad a szája nagyobb korára is, akkor le se lehet majd vakarni róla a fiúkat :-)
Egyébként itt a kórházban is beengednek a szülőszobára mást is, igaz csak egyesével, felnőttet és persze nem az egész rokonságot, csak meg kell venni az egyszerhasználatos szettet. Én őszintén szólva örültem, hogy nem jöhet be látogató a gyerekágyas részre, pl az ágyszomszédom állandóan kint volt, mert állandóan jöttek hozzá, és ezt nem szívesen láttam volna a kórteremben, ki tudja ki mit hurcol be oda. A post opon így is állandó jövés menés volt, már alig vártam hogy lekerüljek onnan, és a családot is megkértem, csak akkor jöjjenek, ha hoznak valamit nekem (már amit kértem), mindenki kibírja azt a oár napot azzal, hogy egyszer megnézi a picit. Lehet hogy túl keménynek tűnik a hozzáállásom, de a szakmám miatt én kicsit másképp nézem a dolgokat.

Gyerekruha. Tapasztalatom szerint a számozás semmit nem ér itt sem, akár a felnőtt cuccoknál, csak arra jó hogy idegesítse az embert. Van olyan 62-esünk ami egy 56 centis gyerekre sem lenne jó, de olyan is ami már éppeenhogy nem 74-es :-). Ha kíváncsi vagy mérd le a picit, énis mérem itthon. Egí vizszintes felület kell aminek van pereme. Óvatosan a széléig tolom, hogy érintse a feje a peremet, knyújtom a lábát, sarkánál megjelölöm, majd utána lemérema táolsáot centivel. Van ez is olyan pontos, mint a vályú a tanácsadóban, és így nem filózok rajta vajon nőttünk e :-)

Niki:
Nincs téli kismamanadrágom (meg abba te minimum kétszer férnél bele :-) de tudom hol lehet nem aranyáron venni. Persze ha nem zavar hogy nem vadi új. A Bartók térél van egy turis, ott mindig volt kismamanadrág, én is ott vettem. A tér azon az oldalán van, ahol a buszok megállnak a híd felé menet. Na ott van az írószer meg a volt 100 forintos között egy átjáró, és ott van a textil bolt mellett.
Az eladók rendesek, igaz lehet egyszerre nem találsz magadra valót, de minden héten van új árujuk. Szerintem nézd meg ott. Ha esetleg nem találsz kifejezetten kismama nadrágot, esetleg próbáld meg a gumis derekút, nekem olyan is volt, szimpla egyszerű gumival a derekában.
Ja még eszembe jutott valami a cukorral kapcsolatban. A veseelégtelenségnek, meg az anyagcserezavaroknak is van sok-sok súlyos tünete, nemcsak a cukor alig észlelhető mennyisége a vizeletben :-). Egyébként én hipochonder vagyok, szerencsére még nem kóros mértékben, nekem is rögtön a legsúlyosabb dolog ugrik be mindenről :-).

Cseppek:
Ha semmi nem jön be, se hason fekvés, se masszázs, se köményes tea (bár erről azt hallottam van amelyik kicsit felfújja és nem csökkenti a puffadást), nyugodtan adhatsz neki Infacolt vagy Espumisant. Egyik sem szívódik fel, "mechanikusan" csinál nagyobb buborékokat a kicsikből. Bár én az espumisant jobb szeretem, kevesebb kell belőle mennyiségileg, könnyeben lenyeli, és nem tuszkolja ki a száján :-). Ha ez sem segít, akkor még a gyerekorvos írhat föl papverines görcsoldót.

Főzni kéne valamit, a nagy is itthon van őszi szüneten, nekem meg semmi ötletem. (Mondjuk étvégyam se nagyon így még nehezebb).

Puszi: Ági

Ági73

Cseppek!

Hasfájásra Infacol, Espumisan, Babynos, Gripe Water. Ezek mind recept nélkül kapható szerek.
És még esetleg, ahogy más is irta a papaverines görcsoldó.

Bea!
Probálom megkeresni annak a számát, akit nekünk intézte a hitelt, és küldöm.

Zsuzsófi!

Nagyon szép kislány az unokahugod! :lol:
És tényleg micsoda haja van! :D

Zita

Kép
zitaa

Zsófi! garatulálok Orsiéknak, nagyon szép baba!!

AFP. Csak kicsit izgulok, mert én is azt gondolom mivel volt már 4x 4D látnia kellett volna a dokimnak ha ilyen gond lenne. Utoljára 15 hetesen nézte.

Ági! Genetikán én is nála voltam, csak a korom miatt javasolta az amniot. Most a saját dokim is javasolja a magas AFP miatt, amiben nem érettünk egyet mert szerintem sem erre utal, nincs csak ezért értelme kockáztatni a beavatkozást. Orsinál azért vállaltam mert a genetikai UH láttak valamit, ami csak a jövö héten lesz, ezt vállalta el most egy doki megcsinálja hamarabb 3 héttel mint lett volna, igy ha bármit lát még mindig van idö amniora is. De tudom minden rendben lesz, bizok benne a dokim nem lehetett olyan vak hogy a hetente UH nem vette volna észre. Egyébként megkértem megint lesz nemsokára 4D megnyugvásom végett.

Ruha. Én már annyiszor jártam ugy vissza kellett vinni kicseréltetni nagyobbra, a méret semmit sem ér, lemérem itthon milyen hosszu és megmérem amit kinéztem, csak ugy veszek már. Ez bevált.
Kengurus cuccok mérethelyesek szerintem, mást nem találtam.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Cseppek: Örülök hogy otthon van a kisfiatok! Nem kevés a napi 6-7-szeri szopizás egy újszülöttnek?!?!?!?
Gréti rengetegszer szopizott az elején. 12x minimum. És ő is ugynabból a ciciből szopizott ha 3-4 órán belül többször kért enni, ahogy Bibi is írta.

Ági: Akkor nagyon ismerheted az egészségügy kulisszatitkait :)
Mármint a munkahelyed miatt.

Klzsuzsi: Nagyon édes a fiad. :)
Hogy én mit csinálok télen a gyerekkel? Kétségbeesem, depis leszek és még sorolhatnám :) Vacak ez az időszak ami most kezdődik majd. Tavaly még nem vittem játszóházba, idén se valószínű hogy elviszem, már csak az árak miatt sem....szerintem az lesz hogy ismerősökkel összejárunk majd, akiknek hasonló korú gyerkőceik vannak.

Eszti: Amikortól látszódott, hogy babát várok, nekem szinte mindig átadták a helyet a buszon.

Cseppek: Én nem vettem észre hogy a férjemnek minden sírástól görcsbe rándult volna a gyomra, bezzeg nekem.... :lol: :lol:
Ő nagyon jól vette az akadályokat, viszont mindig ki voltam rá akadva a babavárás alatt, hogy nem olvasott semmit, max. azt szívta magába amit én felolvastam vagy mondtam neki.

Romy: Ricsinek jobbulást!

Karmen: Ezerrel szorítok, de úgyis tudom, hogy minden rendben a babátokkal :)

Dancsi: Nálatok se lesz semmi baj! Tuti!

Gira: Épp a napokban gondoltam rátok, és mindig akartam írni ide, hogy vajon valaki tud e valamit rólatok :)
Meg hogy hogy boldogulsz a 2 gyerkőccel :)
Mi benne vagyunk egy randiban valahol bárhol szinte bármikor :)

Zsuzsófi: Gratula tesódéknak! :)

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Sziasztok!

Hasfájásra mi is espumisant vettünk. Étkezés előtt adjuk neki 3-5 cseppet, ahogy sikerül, és fintorgás nélkül benyeli. A tájékoztatón nem ez van, hanem 25 csepp, csak azt nem irják, hogy /nap vagy /alkalom. A 3-at a dokinőnk, az 5-t a védőnönk mondta.

A 6-7 szeri etetés nálunk bevállt, közötte alszik. Sajnos mára már nem eszik 80-at, csak 60-at sikerült leerőszakolni. Nem akarom és nem is merem "megtömni". Szerintetek hog ylehetne rávenni hogy többször illetve hogy többet egyen? Apja sem és én sem voltunk gyerek korunkban "nagy" evők :).

Üdv mindenkinek:
Cseppek

Kép
Kép
cseppek

Sziasztok!
Hát nem sok időm van mostanában, rég jártam erre.
Járok nyelvtanfolyamra és vezetni. Na hát a Bodó autósiskola rajtam fog meggazdagodni. Én éreztem, hogy béna leszek, de hogy ennyire... (kb. minden második órán elbőgöm magam ).

Enikő!
elfejlettem irni: pár hete megszült a Veres Ildi, fiu lett: Márk, minden rendbe van velük.

Dancsi, Klzsuzsi !
Boldi és Dini ismeri már a : NEM szót és a nevére hallgat?? (Zsófi nem, a szakirodalom szerint már kellene), Zsófi nem igazán játszik még a játékokkal rendeltetésszerűen. Pl. egy karikákból álló tornyot nem tud felépíteni.
Dancsi!
Zsófi most nagyon belehúzott a gyarapodásba, kb. 7600g lehet, már majdnem duci, mert nöni meg nem nagyon akar 65 cm. Szóval, lehet, hogy majd Boldinál is egyszer csak lesz egy ilyen nagy ugrás.
Zsuzsi, milyen ügyes Dénes, Zsófi is imád sétálni, ha fogom a kezét, vagy Ő kapaszkodik, de a járástól még messze van, mert egy pill. –re se tudja megtartani az egyensulyát.

Kaja: tiszta tápszer mániás lett,, visszafelé fejlődünk . És szegény alergiás v.mire az arcán, én a tomi mosóporra gyanakszom, mert mindig lepedőcsere után jön ki rajta reggelre, de biztonság kedvéért most egy darabig glutén sem kap várok és figyelek. Tejszármazékot még nem kapot.

Bea!
Szoktatok mostanában ide a játszóra járni? Persze most jó hideg van, de mi de. voltunk lent hintázni, imádja Zsófi!

Rika

KépKép

KépKép
rika07

cseppek!
Szerintem babócák tudják, hogy mennyi tejcsi kell nekik! És az a 60 ml nem is olyan rossz, Zsófus 40 ml evett még 1 hónaposan is és kutya baja. Nyugi :lol:
Rika

KépKép

KépKép
rika07

Cseppek: Ha nem sír amikor ébren van hogy éhes, akkor biztos elég neki a tejcsi...:) Tömni nem kell. :) Én lányom erőteljesen követelte a jussát amikor ébren volt és megéhezett. Onnan tudtuk hogy éhes az elején, hogy csak akkor nyugodott meg ha szopizott. És én nem néztem az órát hogy fél órája evett vagy 4 vagy mennyi....vagyis néztem...de csak azért hogy tudjam épp melyik ciciből adjak neki :)

Rika: Amíg szép idő volt délelőttönkét (nem ilyen hülye szél fújt), akkor is csak itt a környékünkön játszótereztünk vagy motoroztunk. Nagyon régen voltunk már a Kodály téren. Messze van :lol: Babakocsi + Gréti + kismotort cipelni az sok, ha meg babakocsi nélkül vagyunk, nem megyünk olyan messzire, mert aztán nekem kell hazacipelniem az összes játékot + a gyermeket :) az meg nekem nem buli. :)

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Ha esetleg valaki menne hétvégén Pestre a Kismamás börzére, akkor szóljon, felajánlom az előfizetői kuponom amivel 450 Ft kedvezményes áron vehet belépőt :)

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Eszter:Na mi van máááár??Csak nem a szülőszobán vagy??
Képzeld ma megvettük a babakocsit, tök szupi, majd teszek fel képet is vmikor!!
Te hány hónaposan vetted meg? Ugye te is viszonylag korán??

Kép
gyanixi

Cseppek! tudom ez nem nyugtat meg, nekem is hiába mondták akkor ne idegeskedjek, de Orsi sem evett ennyi idösen 40g többet. Mégis mindig egészséges volt. Kellett 5 hónap mire rájöttem hogy nem engedem többet mérni se a rendelöben, sem otthon, onnantól már én is jol voltam:)

Eszter! ??????

Kép

Kép

Karmen
karmen

Üdv!

Zsu, szívből gratulálok a tesódnak, és persze neked is.

Bea, küldök privit.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!

Örülök Karmen, hogy nem izgulsz nagyon. Én két hónapig majd megőrültem, hogy egészséges e a pici, hiába próbáltam nyugodt maradni.

Hát igen Bea, sokat láttam, hallottam az eü-ről a munkám kapcsán, néha jó is lenne ha kevesebbet tudnék.

Tényleg, tud valaki valamit Eszterről? Csak nem tényleg már szülőszobán van :-).

Niki, én elég későn vettem babakocsit, aminek az volt az egyetlen oka, hogy nehezen találtam olyat, ami nagyjából minden igényemnek megfelelt. Sajnos az áruk és a súlyuk fordított arányban volt és ez volt a két fő szempontom.
Te milyet vettél?

Ági73

Tudtam hogy kimarad valami ha nem jegyzetelek... :-)

Cseppek:
csecsemőt megtömni nem lehet, de tapasztalatom szerint elvenni tőle az ételt sem lehet amíg jól nem lakott. Ha még éhes, akkor tuti üvölteni fog, ha meg már jóllakot a minimum hogy visszaköpi az egészet, ráadásul rángatja a fejét és semmi és senki nem tudja rávenni hogy újra bekapja. Nekem csak annyit mondott a doktornőnk, hogy mivel tápszeres is, az össz kajája kb 150 ml/testsúlykg. De ez is csak megközelítőleg, ráadásul van hogy nem eszik ennyit és van hogy jóval többet sezik.. A lényeg legyen elég pisi meg kakis pelenkája és gyarapodjon. A grammok nem számítanak. Meg tapasztalatom szerint a tej minősége sem mindig egyforma. A fiammal naponta hoztunk tejet egy anyukától, és volt hogy zsírosabb volt és akkor kevesebb is, volt meg hogy kevésbé zsíros, akkor meg több.

Én is espumisant vettem, csodálkoztam is rajta hogy a piciknek 25 csepp egyszerre, és egy nap, be is adtam, míg rá nem találtam itt a babaneten a helyes adagolásra :-) De így sem lett neki semmi baja tőle :-)

És én már leszoktam arról hogy mérjem mennyit szopik, hallom hogy kortyol, tudom hogy eszik valamennyit, és én nem akarom idegesíteni magam, hogy mennyi a tej. Tök mindegy hogy 60-70 g vagy több, úgyis rá kell pótolni olyan étkes a pici. Hetente egyszer megmérem, mert arra kíváncsi vagyok és ennyi.

Ági73

Rika,
igen, Boldi hallgat a nevére és ismeri a nem szót. De sztem ez még nem jelent semmit, a babák annyira eltérően fejlődnek. DE! ha te úgy érzed, hogy valami nem ok, járj utána, nehogy úgy járj, mint én, akit leráztak, mindenki csak legyintett, a család, az orvosok, mindenki, ......

Mindenki azt mondta, azért nem hízik, mert nem eszik mást csak anyatejet.

Én tudtam, éreztem, hogy nem ez az oka és kérek ezúton mindenkit, hogy ne gyertek most azzal, hogy hát igen, az anyatej sem tökéletes, mert akkor soha többé nem fogok ide írni.

Szóval úgy tűnik, tej, tojás vagy lisztérzékeny vagy mindre Boldizsár, az anyatej okozta, vagyis az általam elfogyasztott ételek, amik megjelentek az anyatejben is. Ez okozott nála egy refluxot, ami nem látványos, tünetmentes látszólag, de marja a nyelőcsövét és fáj neki a nyelés, ha nem anyatejet kap (lehet az is, de gondolom a cici vigaszforrás is egyben), és elpusztította a bélbolyhait, azért nem tudott felszívódni a kaja. Mert eszik eleget, ma mértem 180-200 grammokat szopott alkalmanként. Szóval étvágya van.

Azért állt meg 5 hósan a súlya, mert a bélbolyhai addigra készültek ki. És addig sem hízott túl sokakat havonta, de még a normál tartományban volt akkor.

A gasztros doki szerint azért nem hízik többek közt, mert kevés az anyatej, de egyet értett azzal, hogy a feltételezett allergia a fő baj. Ok okozati összefüggés van. Nem eszik, mert fáj neki.

És örökké hálás leszek az lll-nek, akik utánajártak a problémánknak és ők vetették fel ezt az egész allergia, nyelőcső, bébolypusztulás lehetőségét a nem hízás hátterében.

Okolom magam, hogy nem voltam erőszakosabb a családdal, orvosokkal szemben, és nem derült ki hamarabb a baj. Ugyanakkor örülök, hogy nem kapott még mást, mert akkor mi lenne? Sokan egy éves kor előtt adják már a lisztes, tejes, tojásos kajákat, na én ezekkel tuti padlóra küldtem volna a gyerekemet. És nem is lett volna akkor szembetűnő jele, csak később, nem hízik, beteges, stb......

Most teljes diétára fogtak, és el kell kezdenem Sinlacit adni ital formájában napi 2*. Ma 2* próbáltam 2* 1-1 órát küzdöttem, de nem fogadta el. Vettem MAM cumisüveget, kiszélesítettem a lukat, szívott is belőle, majd kiköpte és keservesen sírt. Éhes volt pedig mert már akkor órák óta éheztettem. Holnap folyt. köv.

Szóval ennyi, így jártunk. :(
Vendég

Lenne egy nagy nagy kérésem.

A babakocsink totálkáros lett, autóval nekimentünk a kerekének, ami megadta magát és fel kellett küldeni Bp-re a Brendon szervízve, csak ők tudnak adni hozzá alkatrészt. 2 hét mire visszakapom.

A kis kocsinkba pedig nem megy bele a bundazsákunk és anélkül nem merem kivinni Boldit, aki amúgy is fogékony a felfázásra.

Szóval tud-e valaki kölcsönadni egy babakocsit 2 hétre (főleg az idősebb gyerekek mamijaira gondolok itt persze). Csak arra kellene, hogy itt a környéken futkossak vele, nem buszoznánk vele, se nem autóznánk vele.
Vendég

Sziasztok!

Köszönöm a szopizással kapcsolatos tanácsokat!

Bea!
Onnan tudom, hogy nem szopizik, hogy alszik.Tudom, hogy símogatni , picit csipkedni kell, nem szabad hagyni, de ő 5 perc után beájul!Vagy csak "csámcsog" a cicimen!
Ezért vagyok tanácstalan!!!!!
Ezért gondoltam, hogy fejek és úgy adom oda az anyatejet.Szerencsére van tejem(egyenlőre), ami az összes evésre elég!
Igazából nem tudom mit csináljak!
Próbáltam minden nyekkenésre cicire rakni, az sem volt jó.
Kértünk mérleget, az volt, hogy szopizás után kevesebbet mutatott.
Voltunk a dokinál próbaszopizáson, akkor meg szopizás után ugyanannyit mutatott a mérleg!
Úgyhogy nem tudok mást tenni, mint fejni!
Higgyétek el, próbálom szoptatni, de nem eszik!

Egyébként szépen hízik, ma a tanácsadáson meg is dícsértek minket!Szerencsére a hasa sem fáj!

Ági!
Megírnád a cumi pontos fajtáját, márkáját, stb.?Köszi!

Minden ötletet szívesen veszek a szopizással kapcsolatban?

A tejserkentő teán, sörön kívül, milyen tejserkentő dolgok vannak még?

Puszilunk Mindenkit!
Csibe és Gábor

Csibe, Gábor és Péter

Kép
Kép
csibe78

Bea!
Ment egy pü!!!
Zita

Kép
zitaa

Dancsi: nagyon nagyon sajnálom ezt az allergia dolgot :( Hát igen egy anya megérzi ha baj van! És általában jól érzi. Én a korai fejlesztővel voltam így. Mindenki azt mondta h nincs semmi baja Violának, de én erősködtem, h debizony h van sajna (azt is tudom, érzem mitől) és elvittem, és lám beigazolódott a sejtésem, valóban egy kis fejlesztésre szorul a drágám.....
Amúgy ami Boldival történik ha belegondolunk (most miután leírtad) tök logikus, fáj neki, nem eszek, nem szívódik fel, bakker ördögi kör :cry: Nagyonsajnálom, remélem hamar megoldódik a probléma! Akkor nem lesz jövő héten tojásosleves :wink: nem baj lesz helyette más :wink:
Tej, tojás, liszt? Ez jó sok mondjuk, elég nehéz lesz elkerülni mindet :shock:

Én tudok adni egy Graco babakocsit nektek, amíg nem készül el a tietek! Uniszex színű, lábzsákos :wink:
Csak a tárolóban volt, le kéne csutakolni!! Eljöttök érte? Akkor holnap délelőtt lemosom!
Küldjek képet róla ? :lol:

Csibe: Én nem vagyok egy szoptatási tanácsadó :oops:, de nagyon jók a homeós bogyók is tejserkentésre! A Kabay patikában tutira kapni ilyeneket sőt még homeós prospektust is!
Nem sárga a babád? Akkor szoktak extra aluszékonyak lenni :(
A baba szopizási technikájával nincs gond?? Hozzánk régebben járt a Dévényes gyógytornász és mesélte, hogy vannak babák akik nem tudnak szopni. 1-2 "kezelés" arcizomasszázs hatására pikkpakk belejönnek :) :wink: (csak 1 ötlet volt)

ceniko
Szeged

Dancsi: Nekünk van egy BéBéGo-s babakocsink ami 2 funkciós és már nem használjuk. A garázsban van egy nagy zsákba beletéve....nem tudom mennyire koszolódott be ez a pár hónap alatt amióta ott van....ha érdekel, megnézed, és ha úgy gondolod tudod használni, szívesen kölcsön adom. Lábzsák van hozzá meg esővédő meg ilyenek.

Csibe: Ha hízik szépen Gábor akkor szerintem minden ok. A szopi méricskélése meg csak az idegbajt hozza anyukára....szerintem felejtsd el :) (Én mértem kb. 2 hónapig :) de engem megnyugtatott)
Tejserkentő még az Urtica Urens homeós bogyó. Pl. Sas patikában tudsz venni, és el is mondják hogy kell szedni.
Én egyébként nem értem mi a gondod, ha alszik amikor nem szopik, akkor tuti nem éhes :) Egy éhes baba elvileg nem alszik :) Hanem üvölt :) Szóval szerintem mindent jól csinálsz. Minden nyekkre cicire teszed, ha beájul, beájul....ha éhes lesz fel fog ébredni...akkor megint cicire teszed, stb. :) Nyugi, menni fog, hidd el!!!! És szerintem nincs szükség a lefejt tejjel pótlásra....
Csak nézd meg mit írtál:
"Higgyétek el, próbálom szoptatni, de nem eszik!

Egyébként szépen hízik, ma a tanácsadáson meg is dícsértek minket!Szerencsére a hasa sem fáj! "

Egy olyan baba aki nem eszik, az nem hízik :) Szal tuti eszik Gáborka :)
A csak csámcsogás az valószínűleg hatékony szopizás....nem lehet?

De hívj fel egy lll-es tanácsadót, hátha megnyugtatnak....:)
http://www.lll.hu/telefon

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Csibe,
az, hogy fejed és cumiból adod a picinek a tejet, rosszul sülhet el. Mert nagyon kevesen tudják csak fejéssel fenntartani a tejtermelést, ill. a baba könnyen leszokik a ciciről és később már nem fogja elfogadni.

Egy 2 hetesnek még nem kell brutál mennyiségeket ennie. Sztem próbáld csak szoptatni, tudom az eleje nagyon strapa, míg beáll a dolog, de megéri. Boldi volt, hogy 6 órát cicizett egyhuzamban. :?

Enikő, Bea,
Köszi szépen, 7 végén elmegyek megnézni, Enikő dobj meg kérlek egy telcsiszámmal (Beáét tudom) és majd csörgök. Csak 7végén tudom elvinni az autót sajna. És le ne mossátok, úgyis zsákot teszek bele, nem baj ha koszos. Spéci bundazsákunk van, nagy, vastag bárányszőr, és nem minden babakocsiba megy bele.
Vendég

Dancsi,mi is tudjuk adni a babakocsinkat!
Be-be-go sárga-kék kockás!!
Örülök hogy megoldódótt,a Bogyi súlygyarapodása!!

Csibe,ha szépen gyarapszik akkor ne izgulj! :lol: :lol:

Én a mérlegre teljessen rászoktam,állandóan mértem a Barnit.............
Útolag visszagondolva,ahogy síríní kezdett mindjárt cicre tettem,(mert ugye bizti éhes),és f.... volt mikor óránként szopizott 10-20gr!,meg mikor kevesebbett mutatott a mérleg szopi előtt ,mint után....

Kinél mennyit szopizik a babája??
Barni nappal 2*,éjjel 3-4*!
:evil: :evil:
Szerintetek mit csináljak??
Nappal többsZör szoptassak?
Barni az a fajta baba,akinek ha 40* adom oda a cicit,az 40*kell neki!! :D :roll:

:)

Kép
bibi226

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet: