Sziasztok!
Végre megint eljutottam idáig is, olyan beteg voltam, hogy csak na...

Az egész családot folyton öltöztetem, csak épp nekem sikerült alulöltöznöm, ráadásul semmi tüneti szert nem lehet szedni amíg szopik a baba, úgyhogy képzelhetitek. Még jó hogy van ismerős gyógyszerészünk, fél órát keresgélt nekem egy köptetőt amit beszedhetek, különben mára vagy megfulladok, vagy kapok egy jó kis tüdőgyulladást. De kopogjam le, most már lassan jól vagyok, bár egy kicsit izgultam a kicsi el ne kapja tőlem.
Jó sokat írtatok, megint jegyzetelnem kellett, mert tuti felét elfelejtem annak amit írni szerettem volna.
Enikő: A húgom október 24-re volt kiírva, 20-án szült. Persze megint úgy érkeztek a kórházba, hogy a szülésznőnek még kesztyűt sem nagyon volt ideje húzni, de a tökéletes smink rajta volt a húgomon. Mondom én hogy lökött nőszemély. Kismamiknak mondom, mindenféle uh (4D-s kecskeméti, ahol orvosi leleteznek, diagnoztizálnak egyedül az országban) 2700 g körülinek saccolta a babát, erre 3550-el született

Vagyis súlyt nem lehet becsülni sem nagyon
Szegény Viola, és szegény te. A fejsebek a legkomiszabbak, egy csöpp vágás is úgy képes vérezni, mintha komoly sérülés lenne. Nem csodálom ha megijedtél, de szerencsére nem történt komoly sérülés. Nekünk azt mondta egyszer még a doktorbácsink, akkor menjünk ügyeletre, ha nem záródik a seb magától, mert akkor össze kell húzatni.
Dancsival értek egyet, ovist tényleg muszáj nyelvre járatni? Mi jártunk fejlesztő pedagógushoz aki logopédus is volt, ő mondta, max akkor szabad ovist nyelvre járatni, ha minden hangképzése kialakult és nincs semmilyen hibás hangja. Egyéb esetben nem szabad, mert még több hibát fog ejteni. Bár szerinte még kisiskolás korban is korai, mert először magyarul kell nekik rendesen megtanulni. Remélem nincs harag, de én is vele értek egyet...
Niki: Szerintem lányos pocid van (hihi könnyű nekem már tudom hogy Réka

, nekem a fiammal volt lányos a lányommal fiús, szóval a lényeg hogy nagyon helyesen néztek ki együtt
Eszter: Most hirtelen nem is tudom hol fogsz szülni, a lényeg, hogy semmilyen beavatkozást nem végeznek a kórházban friss, ott készült vérkép nélkül, vagyis ott megcsinálják ha várható ilyesmi. A kórházban nincs külön anesztese a szülészetnek, ráadásul ember sincs aki adagolja az epidurált, vagyis ilyet nem csinálnak. Az anesztes pedig megsúgta nekem, hogy még az epidurál szettből sincs nekik a legjobb, mert az drága, szóval ő még magának sem kérne ott. Azért is kaptam spinált, de azt viszont piszok ügyesen csinálta, öszintén szólva jobban féltem tőle mint kellett volna. A klinikán nem tom hogy van...
Fülhőmérőt pedig bármelyik elektronikai áruházban árulnak, a legtöbb félét én a média markt-ban láttam.
Norus: nem lehet, hogy a lánykád elkezdett félni valamitől és azért nem alszik el úgy mint régen? Valami oka kell hogy legyen, nem történt mostanában ilyesmi? Még az is lehet egyszer éjjel felébredt és akkor látott valamit? Én őszintén szólva nem vagy híve a hagyjuk sírni-nak, hiszem, hogy minden gyereknél valahogy meg lehet találni a módot amivel elalszik. Megy a BBC Prime-on egy sorozat, ha jól tudom kedden esténként 7-8-ig van Kisanygyalok a magyar címe, ahol mindenféle nagyon-nagyon problémás gyerekekről van szó, illetve arról, hogyan lehet megoldani ezeket a problémákat. Elég érdekes és feliratozva van, akit érdekel esetleg. Számomra igen tanulságos volt, hogy a legtöbb probléma alapvető okát elsősorban a szülőben kell keresni. Remélem nem felejtek el egy két trükköt addigra belőle, amikor is eljön a hisztis korszakunk
Épp most került a kezembe a könyvtárban egy könyv az alvásról, az Ebadta kölyke sorozat nem alszik része. Meglátjuk van e valami hasznosítható benne

.
Niki: majd utána érdeklődöm én is a kolléganőimnél a kórházról. Ha valamit ott változtatni akarnak az engedélyezés miatt rajtunk keresztül fut a dolog. De az biztos, hogy pl a fertőző bezárása és áthelyezése kb 1,5 évig tartott onnantól hogy felmerült be fogják zárni. Már a régi helyén.
Bibi: esetleg nem lehet, hogy csak te hiányzol neki és nem is éhes Barni éjszakánként? Állítólag nekem volt egy anyaszagú trikóm anno mikor kicsi voltam, legalábbis ezt mesélte nekem anyu, lehet, hogy szép lassan ő is átszokna valami ilyesmira.
Mónika, Kinga, Bibi: tündériek a gyerkőcök, Dóra gondolkodó képe egyszerűen imádnivaló. Kitti és a virsli, hát, ha így haladtok a kolbászos kenyér lesz a következő kajája

.
Csibe: ügyik voltatok a szüléssel, én meg általában véve nem vagyok olyan lökött, de annyit néztem Gáborkát a fórumon, hogy a kiságyban is felismertem

Szerintem minden újszülött megkülönböztethető, pedig vannak akik szerint mind olyan egyformácska.
Cseppek: grat Zoli babához, nem tudom ki volt az ügyeletes, de lazán el tudom képzelni, hogy nem emelte föl a telefont, mondván nem fogja éjjel felébreszteni a főorvost, ő úgy ítélte meg, hogy ráér reggel is

. Pedig tuti bemegy, max azt mondja neked reggelig aludj még egyet...
A kórházban meg szépen hagyniuk kéne hogy ott legyél éjjel, de azt mindenképp, hogy szoptass éjjel (már ha szeretnél), ha nem engednek be akkor csak lazán az eü. törvényt sértik meg.
Nem tudod véletlenül mennyi a bilirubin szintje Zolikának? Van hogy rosszabbul néz ki a sárgaság, mint amilyen valójában. Pár nap a szoliban és már otthon is lesz a pici.
Dancsi: részemről mehet a kajás topik, úgyis folyton bajban vagyok, mit főzzek
Amíg olvastalak bennetek, eszembe jutott még valami, főleg a kanalakról. Ezt is a fejlesztő pedagógus mondta nekünk. Amikor majd elkezdenek enni (vagy legalábbis maszatolni) a picik, sosem szabad a kanalat sem a jobb kezükbe adni, de még úgy sem letenni, hogy a jobb oldalon legyen. Az oka egszerű, még az a baba is hajlamos azt a kezét használni amibe adják a kanalat, még ha másik oldalas lenne is. Ez meg elég nagy baj, mert a kéz és agy más-más oldalon domináns és ha nem így van az bizony megnehezíti a tanulástól kezdve egy csomó mindent később. A fiam balos lett volna, meg is van a jobb oldali agyi dominanciája, de kétkezes lett. Meg kellett tanítani az agyát hogy mindent átfordítson és pl a nagy E betút ne 3-nak írja. Amikor ezt mondta csak néztem rá nagy szemekkel hogy mi van? Miért, sosem mondta a védőnő, hogy középen legyen a kanál mindig, és a picinek kell választani? Szóval én ezt egy életre megjegyeztem.