Diadora!
Hát igen, ezért írtam hogy olyan az egész mint egy vágóhíd. Mikor lemásztam a székből "hozzám" is bejött egy másik asszisztens nő, épp slattyogtam vissza az öltözőbe. Nem vagyok szégyenlős, de nagyon kircsi lett volna ha a nyitott ajtókor állok fel éppen egy szál punciban. :/
Voltam egy korábbi eset miatt egy magán dokinál is. Háááátt... talán szebb volt a csomagolás, de a lényeg ugyanez volt. Mi a panasz, miből gondolja, miből mer ilyet gondolni, vetkőzzön, vizsgálat, pisi (ez azért különbség), teszt, nincs semmi baja, ennyi lóvé, viszlát. Tulajdonképpen kapsz egy fajta szolgáltatást, mert TVn nézheted hogy éppen bent mit mutat-matat a kamera, kijön a doki eléd, köszön, bemutatkozik, kikísér. Tiszta, barátságos a rendelő, a doki feje nagyon megértő (bár nagyon felszínes). Nem áll neki vadul nyomkodni a hasad, ha azzal mész oda hogy valszeg terhes vagy és hogy biztos legyen a dolog csinál terhességi tesztet is. Én annyira nem voltam azért elborulva tőle...
Az egyik féri kollégám 10 évet élt kint Németországban és sokat mesélt a kinti ilyen dolgokról. Nekik mindkét kisfiuk kint született. Ott nincs ilyen, hogy nekiugranak a pocakodnak, ha azt mondod hogy lehet hogy terhes vagy. A lehető legnagyobb körültekintéssel járnak el minden páciensnél, az ultrahang szinte minden vizsgálat alapfeltétele. Nem vagyok szakember, de a terhesség legkorábbi stádiumát, nem hiszem hogy van az az orvos, aki kézrátétellel kitapintja, nem is szólva arról, hogy minden terhességnek megvan az az esélye, hogy méhen kívülre kerül. Az meg ugye a nőre nézve egy életveszélyes állapot... És hát ugye nem két olyan eset van, amikor pont a vad nyomkodás miatt megy el a baba.
Nagyon kíváncsi lennék, hogy a doki asszisztense mit vésett be a betegnaplómba a vizsgálat eredménye alapján. Illetve ez most nem is érdekes, akkor lenne koppanás, ha két hét múlva kiderülne, hogyhát itten mégiscsak van valami...
Tudjátok mit mondott még?! Csináljak terhességi tesztet, azok elég megbízhatóak (írtam már feljebb). Jah, mondtam neki, hogy tényleg... novemberben azért állt meg a szívverésem átlag 2 percre, mert a rossz terhességi teszt pozitívat jelzett, pedig nem volt baba. Erre aszongya a doki, hogy az még mindig jobb, hogyha pozitívat jelez amikor nincs semmi, mintha ellenkező esetben negatívat. Hát tényleg... Azért nem kívánom neki annak a két napnak a fejtörését és érzelmi kiborulását, amit az alatt átéltünk még kiderült, hogy csak vaklárma volt.
Huh, megint jó sokat írtam...
Bocsi!
Monee