A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

2 hete rendelek kaját a Gastroyalt-tól. Nagyon jók sztem.

Ha valaki rendeli a kaját, érdemes kipróbálni őket. Egy hibájuk van, kicsik az adagok, nagyétkű pasiknak nem elég.

http://www.gastroyal.hu
Vendég

Bea (Jégvirág),

nagyon aranyos vagy, ha lehet élnék a lehetőséggel. Mikor tudnád kölcsönadni és hova menjek érte?

Az igazság az, hogy mivel még dolgozom, csak dél és egy között tudok elmenni érte, vagy általában este 5 körül.

Várom visszajelzésed és előre is köszi.

Mónika

vesm

Lányok,

még egy kérdés: hívta már valaki esetleg a gyógytornászt, hogy lesz-e ma kismamatorna a klinikán?

Vesm

vesm

Sziasztok!
Elég régen nem írtam,de olyan témák vannak feldobva,amikhez mi pocakosok nem tudunk hozzászólni.Így az infógyu˝jtési pozíciót vettem fel Kép
Szerintetek mennyi cumisüveget vegyek elôre? Vettem Avent kezdôcsomagot(4 db cumisüveg),de nem tudom kell-e még.Mitôl függ?

Pocakosok!!
Írjatok valamit!
Timika!
Jól vagytok? bírod a strapát?
Vesm!
Bejelentkeztél valahova 4D-re?
Exi!
Meggyógyultál már?

Kép Kép

Daisypath Happy Birthday tickers
szszkinga

Móni!
Én ma nem tudok menni tornázni,ezért aztán nem is hívtam.Talán Exi..

szszkinga

Sziasztok! Az előbb írtam egy hosszabb hsz-t, erre elszállt Kép

Zsu Kép Megkaptam a mélt, köszi szépen. Szülésznők, csecsemősök, no comment KépKépKép Döbbenet, hogy ilyen emberek újszülöttekkel foglalkozhatnak Kép Benceszáj KépKépKép
Csütörtökön akkor látjuk egymást – nekem hosszú barna hajam van és valószínűleg egy világos csíkos naci lesz rajtam.

Kinga Kép Köszi szépen jól vagyunk, bár a nagy pocakomtól már nehezebben megy minden. Meg sajnos eléggé vizesedem. Kép Kristóf viszont ma elég élénk Kép
Szerintem bőven elég az Avent-es kezdő készlet - mi is ilyet vettünk, biztos, ami biztos alapon, de induljunk ki abból, hogy fogunk tudni szoptatni és nem lesz szükség cumisüvegekre KépKépKép Veletek minden oké?

Vesm Kép Sajnos én sem tudom, hogy lesz-e ma kismama torna.

Dancsi Kép Örülök, hogy meggyógyultatok és a tejci probléma is megoldódni látszik 

Ceniko Kép Jobbulást a kis "Pöttyös Pannának"! Viola hogy viseli a fogzást?

Pussz: Timi

KépKép

KépKép
timika

Timi miért ne mszólsz hogy a képet nem raktam fel???

Kipusztultak az agysejtjeimKép

Nem nézni milyen randa vagyok a képenKépKépKépKépKép

Kép

ez 35+6 napos pocak

ZSu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Zsu Kép Bocs, de mikor először nem láttam, azt hittem, hogy a profilodban lesz. Aztán mikor ott sem láttam, azt hittem, én vagyok béna, hogy nem találom KépKépKép Szerintem az én pocakom is hasonló méreteket ölt Kép

Timi

KépKép

KépKép
timika

Sziasztok!

Cenikő!
Köszi a gyógypuszikat, átadtam ricsinek. Kép Rengetegszer hányt, a láza már lement 39,7-ig szökött, szegénykémet hűtőfürdőztetni kellettKép Már Dávid is náthás, szívni kell az orrát...

Hogy állnak a pöttyöcskék? Száradnak már le, igaz? Violának roham-sebességgel bújnak ki a fogincái, gratula hozzá!!!!!!!!!!!!

Jégvirág!
Köszi!! Ricsi még beteg, lassan Dávid is belegabalyodik asszem... Na és már szédülök én is.....

Dancsi!
Melyik bölcsibe jár Jozsó? Hogy tetszik neki?

Zsuzsófi!
Szép a pocakod!!!!! Anyós ügyben inkább csak arra gondolj, hogy legalább segíteni szeretne. (Bár elsőre nekem se ez urott be, mikor egy hétre ide költözött. Kép Kép De a szándék értékelendő.

Jajjjjj, hiányolnak a srácaim, mindenkinek puszi, pocakosok különösen vigyázzatok magatokra és a bababunkerben lakókra Kép Romy

Kép

Kép
romy1

Zsuzsófi!
Jó nagy pocakod van! Kép Biztosan az enyém is ekkora lesz,mert elöl tapadt ki a méhlepényem és a babóca elôrefelé növekszikKép Mindegy,csak fejlôdjenek szépenKép

Timika!
Köszi,mi is jól vagyunk.Egyre erôteljesebben érzem Kitti kapálózását,de nem csoda,hiszen majdnem 1 kg-ot nyomKép Csütörtökön kezdem a 7. hónapomatKép Kép De gyorsan szalad az idô.
Holnap kezdjük dekorálni a babaszobát tesómmal.Ezt már nagyon várom-a ma estét annyira nem,amikor mindent kipakolunk belôle,hogy kényelmesen elférjünk...
a vizesedés nagyon kellemetlen lehet.Kár hogy azt sem lehet megúszniKép
Köszi a cumisüveggel kapcsolatos véleményedet!!
Vigyázzatok magatokra!

Móni!
Tudsz már valamit a tornáról? Telefonáltál?

Kinga

szszkinga

Szia Kinga,

nem tudom, hogy lesz-e torna, mert időközben kiderült, hogy jön az egyik ismerősünk, úgyhogy nem tudok elmenni. Lassan viszont igencsak gatyába kéne rázni magunkat mozgásügyileg, mert a végén még eltunyulunk...;) Bár szerintem iszonyú sokat mozgok, csak az máshogyan mozgat meg,mint a torna.

Egyébként a múltkor voltunk 4d UH-n itt Szegeden, a saját dokink csinálta. Nagyon aranyos volt babóca. Kecskeméten még gondolkodunk egy kicsit, hogy menjünk vagy ne menjünk...Jó lenne tudni, hogy mennyiben máshogy csinálják,vagy nézik meg, mint itt a fogadott doki...Tudom, hogy iszonyú sokan Kecskemét-pártiak, én még mindig nem jutottam dűlőre e téren...

Üdv:

Mónika

vesm

Romy,
Újszegeden, a Töltés utcába jár. Tetszik neki, nincs gond vele. Jól eszik ott, és nagyokat szokott aludni is. Reggelente néha van egy kis tiltakozás, de állítólag 1-2 perc bömbi után elhallgat és jól elvan.
Vendég

Üdv!
Mától van torna! Igaz, mivel senki nem jön, én sem megyek. Csütörtök? Kép Ideje lenne már átmozgatni magunkat. Kép
4D UH: Pesten hallottam egy helyről, 12e, fél órás képpel, DVD-vel. (Hattyúház)

Ági és
KépKép
exdeus

Mónika!
Torna-torna..kellene..én ma kitornázom magam az biztos.A gyerekszoba kipakolás elég lesz,elôtte vasalok,azelôtt pedig letakarítom a tu˝zhelyemet,mert nem csillog Kép
Asszem ennyi mozgás mára elég lesz. Persze szülés után majd nem gyôzök futni hogy az ilyenkor könnyedén felszedett zsírpárnákat ledolgozzam.
Ahogy téged elnéztelek,neked ilyen problémád nem nagyon leszKépKép
Ha a dokid mindent rendben talált az ultrahangon és nektek is tetszett amit láttatok,akkor felesleges átmenni Kecskemétre. -szerintem..
Akkor kislány lesz??Úgy emlékszem mintha azt mondtad volna..Kép
Szia
Kinga

szszkinga

Sziasztok!

Dancsi: Hú, nem lehet könnyű! De majd később milyen jó lesz, ha "összenőnek"...bár biztos mindenki ezt mondja Kép

Kinga: Egyet értek Timikával, lehet nem is lesz szükséged a cumisüvegekre! Szerintem ne vegyél többet!

Zituska: Mi 8-kor fürdetünk, Gréti igény szerint szopizott mindig, nála soha nem volt, hogy pontos időpontokban szopizzon. Úgyhogy nem tudok segíteni. Ráadásul elég rugalmasak vagyunk, ha éjfélkor aludt el Gréti akkor éjfélkor aludt el, mostanában kezd normalizálódni az alvás dolog, és általában 9-10 közt elalszik. Én pont azt vettem észre, hogy fürdés után felpörög.
Mivel mi is későn fekvős éjjeli baglyok vagyunk a férjemmel, nem volt gáz, hogy későn aludt/alszik el Gréti.

Romy: Jobbulást a fiúknak!

Vesm: Meddig dolgozol? Jól rémlik, hogy a Dóm tér környékén dolgozol? Ha igen, találkozhatunk pl. az Aradi vértanúk terén, amikor egyetemre megyek.

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Sziasztok!

Ági vagyok a babaprojektes oldalról.
Ez az utolsó hely ahova írok, mert egész délutánomat itt töltötten a net előtt.
Anyatejre lenne szüksége egy szívbeteg kisfiunak, aki 4 hónapos. Kiskunhalastól max 100 km-re.
Tud valaki segíteni???
70/ 3 840 846 agi@freemail.hu

Előre is köszönöm, Ági.

Kép
Kép
Ági279

Zsófi! Hatalmas a pocakod!!

Dancsi! szerintem ök nagyon drágák, és izre milyen a koszt?

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Kinga, most képzeld el, hogy úgy ekkora a hasam, hogy nekem hátul van a méhlepény, és Kata két héttel kisebb a koránál. Mi lenne ha nagyobb lenne? JAh és most tatok -4kg-nál a terhesség előttihez képest. Az első 3 hónapban 13 kg-ot fogytamKép

Pusz

ZSu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Ja és Kinga!

Én is csak két cumisüveget vettem, nekem akkor se volt több amikor Bencét tápszereztük. 4 még ahhoz is elég.

Ja és én a Mister Baby cumisüvegét vettem, szerintem nagyon jók.

Zsu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Karmen,
nekem nagyon bejöttek, ízlik a kajájuk
Vendég

Zsu!
Jaj nekem,mi lesz velem...szerintem megmozdulni sem tudok majd.Kíváncsi vagyok!!

Köszi a cumisüveges tanácsokat.Nem veszek többet.Legalább ezt nem kell Kép

Kipakoltuk az egész gyerekszobát és teljesen körberagasztottam a takarófóliát a szegőlécre. Nincs kedvem festés után parkettát sikálniKép Jó project volt,de megéri. Amint készen vagyunk rakok fel képeket.

Exi!
Én csütörtökön sem megyek tornázni,mert megyek babalátokagóbaKép Viszont jövő hét keddtől ottleszek megint minden órán!! KépKép

Kinga

szszkinga

Hát akkor nekem is a kedd marad. Móni is azt mondta, hogy a csütörtök nem biztos, hogy jó neki.
Sebaj, ezen a héten majdcsak eljutok a könyvespolc kipakolásáig, az jól át fog mozgatni. Kép

Ági és
KépKép
exdeus

Pöttyös pannám Kép
Kép
E

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Viola legújabb hobbija, hogy beleáll a cipőmbe és bámulja magát a tükörbe, majd lazán lesmárolja a tükörképt KépKép Ez utóbbit sajna még nem sikerült megörökíteniKép De igyekszem elkapni a pillanatotKép
Kép
E

ceniko
Szeged

Enikő!

Szépek a lányok.Jól bepöttyösödött a Bogi.

Dancsi!

A jövő héttől én is rendelek ebédet,de még gondolkodom,hogy honnan.Az Étrendet nézegettem.Csak egy adagot kérek,a férjemnek főzök.(A lánnyal ketten megesszük majd.Egy kicsit változatosabb lesz,mert én mindig valami gyorsat dobok össze.))Az én uram 3 adagot is megenne,4 ebéd pedig egy vagyon lenne.

Kinga!

Az a 4 üveg akkor is elég lesz,ha tápit kell adnod.De remélem,hogy neked nem lesz gondod a szopival.

Zsuzsófi!

Hú,szép nagy a pocid!!!

Romy!

Jobbulást a fiúknak!

Ildi
tfildiko

Enikô!
Pöttyös Pannád tényleg jó pöttyös.Szerencsére nem látszik rajta hogy nagyon elkeseredett lenneKép
Viola tündéri a cipôben-nemsokára a magassarkú jön...Kép na meg a sminkKép

Exi!
Óvatosan azzal a könyvespolccal!! Inkább a tornára tartogasd az energiádat Kép

szszkinga

Zsófi,tényleg nagyőn nagy a pocid!!!
Én már el is felejtettem milyen nehéz ilyen nagy pocival járni!!!
Meg az állandó pisilés!!

Enikő,nagyon édi a lánykád,szegénynek még mindig viszket???

Kinga,nekünk 3 db cumisüvegünk van ,mi csak 1 használunk azt is azért mert abba szoktam beletenni a lefejt tejet!!!

Ági,én sajna nem tudok segíteni,annyi van nekünk amennyi a Barninak elég!!
Remélem azért tud valaki segíteni!!!

Bea ,megnyugodtam mert a Barni is igény szerint eszik,és azt mondták hogy ez a hónapra beáll!!
Na nálunk nem eszik soha pontossan!!

Mi mikor hazajöttünk a klinikáról elöször 6 fürdettünk (sajnos),és ha Barni nincs meztelen 6 órára úgy de úgy üvőlt!!!!

Nálatok hol alszanak a gyerekek!!!????
Nemtudom hogy lehetne rászoktatni a Barnabást hogy a kiságyába aludjon!!
Tudna valaki segíteni!!??

Romy,jobbulást a kissrácodnak!!!

Csibe nem vagy rosszul???
Puszancs:Bibi

Kép
bibi226

Bea,

nem a Dóm tér környékén, hanem a Párizsi krt-on dolgozok és egyébként 1/2 5-ig, kivéve a pénteket, mert akkor 2-ig. Szóval kb. 10-15 perc kell, hogy átérjek az Aradira. Ha mondasz napot, hogy melyik jó neked, akkor megyek. Majd valami jó kis ismertetőjelet találj ki légyszi;)

Mónika

vesm

Szia Kinga,

Hát hogy lesz-e szülés után súlyleadási problémám arról fogalmam sincs. Remélem azért nem nagyon lesz, bár súlyra azért mi is szépen gyarapodunk a szülés előttimhez képest. Most egy hónap alatt bő 3 kg-t híztunk, az előtte levő hónapban meg 2-t. Szóval azért növögetünk. Szerintem mindenkinek máshogy jön ki az alakján a pocaknövekedés. Mi pl. eddig ugye elég jól "titkoltuk", most hétfőn végignézegetett a főnököm, s megállapította, hogy szerinte hatalmas pocakom lesz mire a végére érünk...

Igen kislány lesz, bár a nevek tekintetében még nem jutottunk apával dűlőre. Lánynéven eddig akármikor gondolkodtam az mindig nehéz volt (holott mindig is szerettem volna, ha kislányunk is születne, na meg ha átvészeljük az elsőt, akkor természetesen egy kisfiú is jól jönne...Kép. Már akkor is gondban voltunk a lánynevekkel, amikor anno az öcsémmel volt várandós az édesanyám: fiúnevünk volt kapsiból, a lányon meg hetekig, hónapokig filóztunk...Dehát fiú lett a gyermekKép)

Olyan jó nektek, hogy már a gyerekszoba berendezésén ügyködtök...Irigykedek. Nálunk egyelőre sajnos nem lesz külön szobája a picinek, de remélem előbb-utóbb össze tudjuk mi is úgy szedni magunkat, hogy lesz nekünk is saját lakásunk vagy házikónk. Már nagyon várom...Remélem a közeljövőben megrendelnek apától jó néhány weboldalkészítést, hogy egy kicsit gyűjtőgető üzemmódba is tudjuk tenni magunkat.

A pakolással, meg a rendezkedéssel csak óvatosan. Vigyázz magatokra nagyon!

Üdv:

Mónika

vesm

Sziasztok!

Nem akartam írni de Zita és Viola miatt muszáj kicsit bejönnöm hozzátok! Kép

Zita mi 8340 grammok vagyunk és 73 cm... Alig merem leírni, annyiragyorsan sokat nőnek itt a babák. Kép Vmi helyettesítő dokinéni volt tanácsadáson, azt mondta nem vmi sok, én meg azt, hogy tudom, Dorka erre lepisilt, ne elégedetlenkedjek. Kép Éjszakák: brrrrr. 3-4 éjszakán keresztül éjféltől kb.3ig fent volt, semmi nem használt, de szerintem én voltam ideges, ezt érezte. Ill. remélem csak ezért volt, és már nem lesz ilyen. Nem tudom hogy bírod!

Csibe köszi, azt hittem vmi nagy, hosszasan leírt trükkről van szó, ezért is nem mert Karment zavarni most, hogy munkába állt. Azért hátha ez is segít barátnőméken. Kép

Enikő akkor a mi csajaink csókolóznának tuti, Dorka is olyan kis puszilkodós mostanában. Ill. a kutyákat, gyereket puszilgatná, meg pl. este a kis lábát, aztán nekem kell, aztán megint ő... Kép Bogiról eddig ez a legjobb képed, kár? hogy pöttyös. Igazán kedves rajta.

Kata ti puszilkodtok már, lassan el kell zárni a csajokat? Kép

Bea mint főszervező akkor mikorra menjünk hétfőn, vigyünk vmit, vagy ide most inkább ne? Grétinek vmi újdonsága?

Betegeknek jobbulást, pocakosoknak jó tornát!

Hajni
hajni_

Most látom:
Bibi mi megjártuk a hadak útját volt alvásos-kiságyas problémánk... Hosszas türelem, 4 nap sírás volt az ára. Elhatározás volt a nehéz, hogy belevágjunk. Baba kiságyba be, éneklés, símogatás (ma már elég ha mesélek neki 15-20percet, de élvezzük mind a ketten), nehéz volt. Következetesség és nyugalom a titka (akkor itt a lányok sokat segítettek nekem).

Gyomorégésre olvastam: reggel kamilla tea.

Tejszaporítás: szoptatás után, még ha üres is a cici: 7-7, 5-5 , 3-3-as fejés (már ezek percadatok ugye és mindkét cicire vonatkoznak, gondolom, ha csak az egyiket kell fejni 7, 5, 3, közte kis szünet). A stimuláció a lényege...

Hajni
hajni_

Hajni!
Súlyra kb. mi is ennyik vagyunk. Kislánynak jól áll ha vékonyka, de hát egy fiúnak!
Zita
zita_29

Szszkinga!

szerintem 1 db. cumisüveg bőven elég, ha szoptatni szeretnél. Én szoptatok, de az elején fejnem is kellett amit cumiből adtam neki, mert 10ml nem szívott ki többet a mellemből. 1 db. avent (125ml) üvegem van és elég (már csak akkor használom, ha el kell mennem v.hová)

Zituska!

Fürdés terén nálunk pont ugyanaz a helyzet mint jégvirágéknál. 8-kor fürdés a szopi viszont össze vissza, és 10-12 között v.kor elalszik Zsófi.

Üdv: Rika

KépKép

KépKép
rika07

Sziasztok!

Hajni: Miért nem akartál írni?
Gréti csütörtökön 8410 gramm volt és 71 cm.
Szerintem ne vigyünk semmit Kép

Ildi: Nektek nincs kedvetek jönni hétfőn a Százszorszépbe? 9-kor találkozunk páran, 3/4 10-től Ringató nevű foglalkozás lesz (www.ringato.hu). Gyertek ha tudtok!

Ringató és előtte találkozó:
Timika, Enikő, Erika29, Pankata, Hajni, Zsuzsófi, Gerika, mi

Jön mindenki aki rajta van a listán? És aki nincs rajta? Kép

Enikő: Tényleg ti túl lesztek a bárányhimlőn addig?
Amúgy Gréti is imádja a tükörképet, és ő is lesmárolja magát Kép Először megszakadtunk a röhögéstől mikor láttuk KépKépKép

Többiek? Csak jelezzétek léci, hogy akkor jó e a 9 órás találkozó és játszóház 3/4 10-ig, mert akinek a Ringatóra van jegye annak ingyenes a játszóház hétfőn. Tuti, most hívtam a Százszorszépet és mondták, hogy ez így van! (Ha már Hajni kinevezett főszervezőnek, gondoltam utána járok a dolognak, nehogy álljunk ott egy halom gyerekkel 4/5 órát Kép)
MucskaAndinak köszönjük az ötletet!

Vesm: Grétinek sincs külön szobája. Egyenlőre velünk alszik egy szobában, de a kiságyában, nekem így kényelmes. Napközben meg úgyis ott van ahol mi, úgyhogy még nem látom értelmét külön szobát kialakítani neki. De majd elvileg a kis szoba az övé lesz.
Párizsi körút abból a szempontból jó nekünk, hogy gyalog 30-35 perc alatt ott vagyunk, és akár egyik nap Grétivel el is tudnánk sétálni arra, ha szép idő lesz, és nem esik.
Ha elküldöd a telefonszámod e-mailben, rádcsörgök ha nekünk alkalmas a dolog, és elvisszük a CD-t. Vagy ha megírod hol dolgozol, hétfőn ringatózás után is be tudunk vele ugrani.
Nos?

Ezt a képet meg kell mutatnom, tegnap készült a lánykámról Kép

Kép

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Sziasztok!
Bea: Én már lemondtam a Ringatót. Bogival már elmehetnénk de mi van akkor ha a kicsiben lappang? Meghalnék a lelkifuradlástól ha valakire ráragasztanánkKép Szal sztornó. Nem emgyünk sehova, amíg nem leszünk túl rajta teljesen!Kép
Nagyon zabálnivaló a csajodKép Ez a sokfogas mosoly....Kép

Hajni: msnKép

Bibi: Már egyáltalán nem viszket neki! Szépen száradoznak leKép Az első 4-5 nap a szar! Azon belül is a 3.-4. a brutál (nálunk)! Utána már okés!
Ti jól vagytok? Barni jó baba?
Alvással kapcsolatban én az aludj jól módszert ajánlom. Nekünk bevált. Viola szó nélkül elalszik a kiságyban, nincs problémánk, csak sztem fontos az idő, hogy mindig ugyanabban az időben tedd le, ha már álmos. Ezt akkor már nagyjából be tudod lőni, ha beáll a rendszeresség, és sztem nálatok már beállt nem? Amúgy megelőzhető minden "baj" ha eleve úgy szoktatod a babát, ahogy később szeretnéd ha lenne...... Érted mit mondok?? Kép (magánvélemény volt)

Kinga: Hjaj ne is mond, Bogimra már rátört a kopogós cipő láz...én meg megőőőrülök, mert nem szeretem amikor egy kislányt ilyen habos babosan öltöztetnek! Vagyis másokon jól mutat(biztosanKép) csak az én gyerekemen ne legyen Kép Most mindenképpen kopogós cipőt akar vetetni velünk, természetesen nem fogunk találni az ő méretében..Kép Sztem rondák is meg kényelmetlenek is a lakozott kopogósok.....brrrrrrrrr!Kép Viola egyelőre nincs ilyen veszélyben, hogy öltözködni akarjon...majd 2 év múlva Kép
Mék babázokKép
E

ceniko
Szeged

Sziasztok!
Dancsi!
Köszi a bölcsis infót. Kép

Jégvirág, Tfildikó, Bibi! Köszi, alakul Ricsi, már nem lázas, ez is valami.
Jégvirág!
Gréti tündéri!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Büszke lehetsz rá. Kép

Cenikő!
A lánykáid szédületesek, lassan időszerű lesz összeismertetni őket a fiaimmal. Kép Ricsi szintén a tükörnél gyakorolja a csókolózás fortélyait, annyira édes. Dávid még nem, értelemszerűen, de annyira figyeli a "nagy kistestvérét", hogy szerintem, a témában előbb-utóbb ő is profi lesz.
Kipp-kopp cipőcskétől én sem lennék elájulva, de majd eldöntik a kisasszonyok, hogy mit szeretnének. A fiúknak bakiban, kopogósban is tetszeni fognak:Kép)))))))))))

Hajni!
Miért nem akartál írni? Baj van? Írj e-amilt, ha "titkos", remélem tudok segíteni. A súly miatt ne aggódj sztem. Annyira szép, formás baba, szerintem nincs okod aggodalomra. A szopizás utáni fejést megkísérlem, mert még nagyon sokáig szeretném szopiztatni Dávidot.

Ja, és a 4 cumisüveg bőségesen elegendő!!!!!!!!!!
Na rohanok, leég a sütikém, attól félek, Pussz mindenkinek.
Romy

Kép

Kép
romy1

EnikőKépKépKépKépKép Örülök hogy túl vagytok a nehezén, Bogi nagyon édes pöttyösKép Bence meg is jegyezte, hogy pöttyösPanni a BogiKép
Viola meg, máris kész nőKép Szvsz több bajod lesz vele, mint a BogivalKép és örülj hogy nálatok csak a kopogós cipő a gáz, nálunk Panka semmilyen más színű rucit nem hajlandó felvenni, csak rózsaszínt. Még kabátot és bugyit se, csak ha "szinű" szóval nem könnyű eset a lánygyerekKép Már előre örülökKépKépKépKépKépKép

Mondjuk Bence is előnyben részesíti az autós, repülős pulcsikat, de őt rá tudom bezsélni másra isKép

MI se megyünk a Ringatóra, én már nem merem bevállalni. Bence meg elképzelhető hogy Földváron lesz jövő héten...

Bea, tündéri Gréti!!!! Olyan kis huncutKép

Itt egy kép Bencéről is, épp biciklizni tanulunk. (Nem értem miért nem jön rá hogyan kell tekerni a pedált....)
Kép

ZSu
37+2

www.mamami.hu
zsuzsófi

Bea,
Mi biztosan megyünk hétfőn, és a 9 körüli időpont is jó nekünk. A lányod nagyon aranyos a képen:-)). Megkérdezhetem, hogy hol vettétek azt a kis asztalkát ami látszik a képen?

Erika
erika29

Zsuzsófi!

Bence tök aranyos. Ti laktok Zsombón? Jó hely?

Bea!
Gréti egyszerűen zabálnivaló. Jegyzetelem a csajokat a Márknak. Gréti nagyon bejön!!!!!!

Karmen!
Hogy álltok az épitkezéssel? Mekkora lesz a pecó?

Zita
zita_29

Zita, igen mi lakunk Zsombón. Jó hely annak aki szereti a csöndet, nyugit, annak állati. Tiszta a levegő, nincsenek száguldozó autók (csak néhány marha fiatal) stb. De én mint városi patkány nem bírok itt megszokni. Nem bírom hogy este hét után nincs bolt, hogy messze van a busz és ritkán jár, stb,stb. Alig várom már hogy Pesten lakjunkKép

Zsu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok!

Bibi!
Köszi a éreklődést,nem vagyok rosszul egyáltalán. Azon kívül,hogy amikor eszek utána úgy érzem magam,mint egy lufi,semmi különöset nem érzek!
Hétfőn voltunk uh-on a párocskámmal és már 28x26 mm-es a petezsák és 3mm a babó és 140/min.a szívhangja!Kép
Nagyon megható volt számunkra!Kép
Voltam védőnéninél is,kaptam könyvecskét.Legközelebb 20-án kell mennem nuha szűrésre!
Hát ennyit rólunk!

Enikő,Bea!
Nagyon édesek a lánykáitok!!!Kép

Csibe

Csibe, Gábor és Péter

Kép
Kép
csibe78

Üdv!
Enikő, nekem is volt kopogós cipőm, pedig nem hiszem, hogy alapból el lehet ezt rólam képzelni. Kép Márpedig...és meg voltam érte őrülve.
Csibe, szupi, hogy jól vagytok!

Más: egyik ismerősöm szinte mindenre allergiás, és babát vár. Szerintetek az allergia örökölhető? Esetleg van vkinek tapasztalata?

Ági és
KépKép
exdeus

Exi, szerintem örökölhető

Anyu allergiás, 5 gyerekéből 5 allergiás, nekem Bence egyenlőre még csak a paradicsomra, remélem így is marad. De 5-ünk közül 4-en vagyunk asztmások is (anya is az)

De ez csak családi statisztikaKép

Enikő, kopogós cipő az kell!!!!!!!!KépKépKépKépKép

ZSu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Szia Exi!
Mindenre allergiás az ismerősöd?Huh!
És gyógyszert is szed rá?Sztem beszélje meg dokival,hogy mit szedhet terhesség alatt.

Hát igazából a hajlam örökölhető,de az sokmindentől függhet,hogy előjön-e az allergia.

Az biztos,hogy minél később kell elkezdeni a hozzátáplálást.Amivel nekem tutira gondom volt,azt később és kis mennyiségben adtam a lánynak is.Ha észrevettem,hogy valami kicsapja akkor jó darabig nem adtam neki olyat,esetleg idővel újra megpróbáltuk.Ha túl hamar kap a baby egy ételféleséget,akkor kialakulhat allergia,mert még az emésztőrendszere nem olyan fejlett.
Ha netán tápszerre lenne szükség,akkor hipoallergén tápszert kap majd a baba,ami 1 éves koráig feliratható.
De ez még a jövő zenéje.

Talán érdemes mosakodókenőcsöt használni majd az illatosított baba fürdetők helyett,mert azok szárítják a bőrt,és a bennük lévő illatanyag is irritálhat.Meg az anyuka kezének is jobb,ha ezzel fürdet,mert így az ő bőre is kímélve van.
Ja és a popsitörlő kendő is olyan legyen ami kevésbé illatosított,sensitív.

Mondjuk nem írtad,hogy légúti,v. táplálékallergiája van,v esetleg ekcéma is.Kép
Nálunk az utóbbi kettő volt főleg,és egész jól megúsztuk eddig.
Nagyjából.Kép
Remélem tudtam segíteni...
Edit

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Maternity tickers
szilde
Szeged

SziasztokKép

Szégyellem magam, de csak felületesen olvastam vissza. BocsiiiKép

Köszönöm a tanácsokat, de mint eddig mindent, Boti a fürcsi kérdést is megoldottaKépKép:
Ugyebár 6-kor kajált, így 10 körül lett volna esedékes a következő.
Na, az én fiam fél8 körül (fürcsi idő) lett olyan nyűgös, hogy nem vártam tovább, megfürdettem.
Ezután megdőlt az az elmélet is, hogy leteszem kaja nélkül aludni, majd felébred, ha éhes...
Ugyanis igen hangosan követelte a fürcsi után már jól megszokott cicit.Kép
Bár nem volt még nagyon éhes, mert nem sokat evett, azt is jó sokáig nyammogta, de utána aludt a szokott ideig - 2 körül ébredt!
Szóval fürcsi időpont marad, kaja meg majd alakul!Kép

Tegnap megkaptuk a 2 hós oltást, meg beadattam az agyh.gyull. ellenit is. Szegénykém, úgy sírt - én is
Estére picit lázas lett, kapott kúpot, és hajnalra már kutyabaja sem volt.

Kérdés: hogy kell félbevágni a kúpot úgy, hogy nem törjön ezer darabra????

Most mennem kell, nehogy éhenhaljon a kishörcsögöm!!Kép

Pusz!
Zitus

Kép
Kép
zituska28

Üdv!
Edit, köszi a tanácsokat. Igazából az ételallergia az, ami nagyon kijön rajta. Tegnap is mutatta, hogy mióta ivott egy üdítőt (most mindegy mit), azóta kipöttyösödött.
Tehát akkor elvileg ezen lehet "segíteni", hogy minél később kezdi el a hozzátáplálást. Na majd megmondom neki.
Az illatszerekre nem tudom, hogy mennyire lehet allergiás, de majd megkérdezem. Köszike a tanácsokat!
Egyébként szed gyógyszert, a dokija is tud róla. Õ azt mondta, hogy többet ártana, ha nem szedné. Ugyanis az elején megpróbálta nem szedni a baba miatt, de nagyon rosszul érezte magát, így a dokija javaslatára tovább szedte (Claritine).

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!

CSIBE!Képgratula!

Bea!Gréti szenzációs!Nagyon édi!!

Zsusófi!Cipőd látod még?!Bence milyen nagy fiú lett!!!

Szép napot mindenkinek:Évi
révi

Zitus, azt nem próbáltad, hogy a hűtőből való kivétel után hagyod egy kicsit állni, hogy puholjon, és akkor nem törik?

Ági és
KépKép
exdeus

Zitus: Pár másodpercig megmelegítesz egy vékonypengéjű kést gázrózsán, és az átvágja, mint a vajat.
kissvirag

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet: