A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Na még belőlem:
Nem mérjük a szopikat, elég volt anno belehülyülni a grammokba. Figyeljük a pelusokat, Lindus kedvét és főleg nyugodtan állunk hozzá a dolgokhoz.
2-3 naponta fogjuk mérni a babust, kedden 3160 gr-mal hoztuk haza a Hercegnőt, tegnap (2 nap után) 3240 gr volt.Kép
Az éjszakáink mesébe illően alakulnak, így még az is belefér, hogy hajnalban Lottika is megérkezik mellénk.Kép Ja, Lotti tegnap felhúzott pólóval ült Lindus mellett, és próbálta szopiztatni.KépKép

Enikő! Barbival (Nina) egy napon szültünk Kép, 4200 gr-os 55 centis "kisfia" (Merse Marcián) született, még bent vannak a gyágyon, mivel a picinek vércsop. összeférhetetlensége van, de egyébként minden rendben velük, Marci hihetetlen adagokat szopizik!

Ja, próbálok a császárról beszélgetni a családommal, hátha segít a feldolgozásban. De egyet tudok, mivel volt szerencsém Kép mind2 módon szülni, elítélem azokat, akik mindenféle orvosi indok nélkül császárral akarnak szülni, avval a felkiáltással, hogy félnek a fájdalomtól. Hol van a term. szülés fájdalma (ami abban a percben elmúlik, hogy a babát a hasadra teszik), a császárhoz képest?! Ahol 24 óráig fexel egy magyar kórházi ágyon (ami lukas középen), nem tudsz megmozdulni, mert fáj minden, ott ahol a felkelés felér egy kínzással, fáj mindened, segítség nélkül élni nem tudsz. Hihetetlen barmoknak tartom ezeket a nőket, a "sztárvilágban" ez a menő.

Melinda
Linda ma 1 hetes!Kép

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Melinda!

Teljesen átérzem a problémádat, a mi esetünk is hasonló volt, a császár elkerülhetetlen volt (egyébként Dénesnek is a nyakára volt csavarodva volt a zsinór), mégis még mindig sírnom kell, ha arra gondolok hogy kellett megszületnie, hogy csak több órásan láthattam először stb. Kép Remélem hamar felépülsz (felépülünk...)! Kép

Enikő!

Jobbulást a lányoknak! Bogiszáj megint nagyszerű volt! Kép

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Melinda!

Nekem is az segítetett/segít kicsit túltenni a császáros "élményen" magam, hogy beszélek róla. Ma már nem érzem azt minden alkalommal, hogy mindjárt elbőgöm magam...teljesen egyetértek veled, (bár nekem még csak az első babám, s máris így indítottunk), hogy aki kéri, hogy csaszival szüljön az nem normális. Ilyen kiszolgáltatottan feküdni egy napig, hát még az ellenségemnek sem kívánom. Még szerencse, hogy a klinikán nagyon rendesek a nővérkék!! A fájdalmon túl bennem óriási csalódottság érzés volt, hogy nekem miért nem sikerült term. módon szülni (nagyon bízom benne, hogy a következőt majd sikerül), elég nehéz volt feldolgozni mindezt. És az egészben a legrosszabb az volt, hogy én csak másnap reggel láthattam először a lányomat, merthogy hamarabb nem volt "szopiidő", ezt azért nagy szemétségnek tartom, hogy a császáros anyuka nem láthatja ébredésekor a picit:-(((
Kinga,
Remélem nem ijedsz meg ezektől a történetektől, bár ha csak a tv-t bekapcsolod ennél sokkal durvább dolgokat látsz. Nem szabad arra gondolni, hogy bármi baj történhet, s hidd el minden rendben lesz. Ügyesen meg fogod szülni a kisbabát!!!
erika29

Üdv!
Kinga, jó hogy írtál. Közben megtaláltam a papírt, de arra fél négyet írtam. Kép Ezek az időpontfelírások nálam mindig eltolódnak. Kép De most beírom a naptárkámba a JÓt.
MÁS: akinek volt fogadott szülésznője a Női Klinikán az legyen szíves árulja már el, hogy ez a dolog ott hogy működik, vagy hogy hol kell keresni a kiszemelt egyént. Hogy ne itt foglaljam a topicot, jöhet a profilos e-mail címemre is!

Az UH-n minden OK-nak látszott, a hólyagját is látta a dokibácsi. Most meg a fejét nem tudta lemérni, mert a drága befúrta magát a jobb oldalra. Kép És azért nem érzem annyira - szerintem - mert harántfekvésben van, és oldalt elég sok zsírpárna van rajtam. Kép
És azt mondta, hogy fiúnak látszik, de nem tuti, mert ha ott van vmi az nagyon kicsi...

Ági és
KépKép
exdeus

Klzsuzsi!

Elég rossz lehetett akkor igy a szülés, de a végeredmény gyönyörű Kép Gratulálok!
A szobabtársaid közül, Margót ismerem, Ö is Emőke "betege". Meginditották a szülést a cukorprofilja miatt, és szegénynek császár lett a vége. Jo be is paráztam a szüléstől vagyis a megindítástól, hogy 12 óra vajudás után császár lett. A férje is probált nyugtatni Kép. Ja és talán rózsaszin volt a köntöse Kép A másik lányt nem ismerem.

Zita_29!

Igen ismerem Enikot, a Vincze Emőke az orvosa, szegény többször volt már visszatartáson a szülőszobán.

KépKép

KépKép
rika07

Sziasztok!

Hajni, egy kivételével sikerültek a vizsgák. Bőgtem néhány napig miatta, de nincs mit tenni. Az bánt, hogy egy halom energiát fektettem bele, és nem térült meg. De legalább egy időre a könyveim felé sem kell nézni. A piciknek is jobb lesz a nyugodtabb élet.

Melinda!
Ne szomorkodj, inkább gondolj arra, hogy egy gyöngyörűségesen szép gyermek boldog édesanyja lehetsz, és hogy ÉLTEK, a többi nem számít.
Engem végig meg akartak császározni Ricsivel, és áldom a sorsot, meg az akaratosságomat, hogy nem hagytam. Sajnos a környezetemben volt jó pár nő, aki trendinek tartotta a császárt, őket egyszerűen képtelen vagyok megérteni.

Képzeljétek , szétrepedt a konyhaablak, annyira megijedtem, hogy el sem tudom mondani. Még jó, hogy a manók nem voltak a közelben. Felhívtam a gyártó céget, és azt mondták legyek türelmes, a jövőhét végééig, majd akkorra kicserélik.

A bárányhimlős picuroknak, kevéssé viszkető pöttyöcskéket és gyors gyógyulást kívánok. (Igazán sztár-doki lehet, aki ételallergiának diagnosztizálta.............)

Ceniko!
Megkérdezhetem, hogy Viola hanyadik hétre született? Már csak azért, mert pont ekkora súllyal született Ricsi!!

Szép napot mindenkinek! Puszi: D

Kép

Kép
romy1

Exdeus

Én a klinikán a Kerekesné Csillánál szültem, fogadott szülésznő volt. A dokim ajánlotta. Nagyon aranyos nőci!!! Ha érdekel privát átküldöm a számát, de ha a klinikán a szülőszobát hívod, ott is kérheted. Egyébként nagyon aranyos a többi szülésznő is. Amikor beértem szülni, a Csilla még nem volt bent, és a bent lévő szülésznök tök rendesek voltak, pedig tudták, hogy fogadtam szülésznőt.
Még annyit, hogy érdemes már kb 28 hetes kor körül megkeresni a szülésznőt, akit szeretnél, mert 1 hónapban max 4 szülést vállalhatnak plusszban, és ez a szám hamar összejön nekik.
Erika
erika29

Melinda: Először jót nevettem Lotti lányodon, utána kicsordult a könnyem ahogy írtál a császárról, szinte éreztem a 8 és fél hónapja érzett fájdalmat.
Szerintem is barom aki császárt kér, mert az nem fáj....
Beszélj sokat, írjál sokat az érzéseidről, az nekem is jót tesz....bár még mindig nem vagyok kibékülve a dolgokkal....fáj, hogy egy boldog terhesség, spontán magzatvízelfolyás, hosszú vajúdás után végül nem tudtam megszülni a lányomat. Kép Pedig annyira készültünk rá a férjemmel....

Erika: Én a kórházban szültem pénteken, 13:57-kor, 3-kor ébresztettek kb. 5-ig nem nagyon voltam magamnál, mindenem fájt....de mikor már kicsit jobb lett, behozták megmutatni Grétit...nem emlékszem pont mennyi időt volt velem, de szerintem minimum negyed óra volt, tuti. Akkor már a férjem is ott volt újra.
És nekem este 9-kor már zuhanyozni kellett menni. Na az jó buli volt Kép Akkor még segített a nővérke felülni....meg hozta utánam a pisis zacskót, segített zuhanyozni, de a hajnal 5 órási zuhanyzásnál már közölte, hogy tessék egyedül fölkelni....hááát....tartott vagy fél óráig a dolog, amíg föltápászkodtam....Nekünk azt mondták akkor, hogy mozogjunk minél többet, az jót tesz. És reggel 6-7 körül hozták először szoptatni Grétit. Amikor pénteken délután hozták, eszembe nem jutott hogy szopizzunk, moccanni se tudtam...
Amúgy már én is hallottam hogy a klinikán 24 órás szigorú fekvés van császár után. Vajon más lehet a módszer amivel végzik a műtétet vagy ez miért lehet? Bár van ismerősöm aki a kórházban szült, és pl. ő is csak 1 nap múlva láthatta a babáját, meg föl sem ébresztették műtét után, csak 12 óra múlva ébredt. Rám meg fura fejjel nézett a dokim, mikor műtét előtt közvetlenül, utolsó szó jogán azt kérdeztem, hogy mikor ébresztenek föl, és mikor láthatom a babámat....és mondta teljesen természetesen, hogy rögtön fölébresztenek, és láthatom is a kicsit amint észhez tértem...

Kinga: Szerintem se riadj meg....nekem sokkal rosszabb volt, hogy nem voltam felkészülve a császár lehetőségére....teljesen biztos voltam, hogy sima, gyors szülésem lesz.
És látod, mi is túléltük a császárt is....és ha kéne, még egyszer kibírnám a tüneményes kislányomért Kép

Enikő: Jobbulást a lányoknak!

Exi: Jó, hogy minden ok. Kép

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Erika, köszi az infot. A számát átküldhetnéd, aztán majd lesz vmi. Egyébként most a 22. héten vagyok. De minél előbb szeretném ezt letudni.

Ági és
KépKép
exdeus

Lányok tegnap a Barni rámhozta a frászt!!
A pelusába találtunk pár csepp vért,körbetelefonáltunk mindenkit,ma megmutattam a doktornőnek,és azt mondta hogy nagyon sokat eszik a Barnabás,(mondtjuk 2 hónap alatt 1800gr hízott)úgyhogy nincs semmi baj!!

Melinda,az a lényeg hogy nem lett semmi baja a picinek!!!
Mégegyszer gratula!!!

Exi,nekem is volt fogadott stülésznőm(nagyon tuti csajszi)a szülés előtt kb. 2 hónappal taliztunk és megbeszéltünk mindent!!

Puszancs:bibi

Kép
bibi226

Romy: 36-37 hétre született Viola Hellp szindrómás lettem vele.
Az a legdurvább, hogy tényleg egy "sztárdoki" cseszte el, mindkét csajomat és most a himlőt is Bogaram kis barátnőjén..... meg is van a véleményem róla.... ki kéne sípolni ha elmondanám.....

Melinda: Mond meg kérlek Ninának, ha beszélsz vele, hogy gratulálok nekikKép Mekkora baba Merse aztaaaaaaKép Drukk Nekik+++++++++++++++++++++++++++++

Pusz
E

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

valaki kérdezte még régebben a kajarendelést, van egy új cég, állítólag nagyon jók:

http://www.gastroyal.hu
Vendég

Exi,
Küldtem mailt.

Bea,
A Lili szombat este 20:33kor született. Szerencsére nem volt hosszú vajúdásom, 3 és fél óra, állítólag ha term úton születik meg, akkor is kb. ennyi idő lett volna. Mi ugyanis eljutottunk egész a kitolásos szakaszig, már tapintahtó volt a koponyája mikor besípolt a gép, hogy elment a szívhang. Nahát azt a rohangálást ami ott hirtelen lett...szerintem nem telt el 10 perc, én már a műtőasztalon voltam. Persze, hogy ne menjen minden olyan simán, a nagyműtő foglalt volt, gyors kipaterolták az ott lévőt, hogy engem bevigyenek, közben nem volt beteghordó sem, a dokim pakolgatott a műtőágyra, meg ilyenek....Én nem tudom, hogy hány óra lehetett mikor magamhoz tértem, szerintem este 11 körül, a férjem ott volt mellettem, és ő mutatott fényképet a lányunkról, mert őt odaengedték az inkubátorhoz, és megsimogathatta. Úgyhogy nálunk apa érintkezett először kis csemeténkkel (ez az egy jó dolog volt neki azon az estén...)Nekem csak a vasárnap reggeli 5:30-as szopiidőben hozták oda először a Lilit, hát majd megszakadt addig a szívem, hogy mi lehet vele, el is bőgtem magam mikor először megláttam. Ekkor még mi sem szopiztunk, hisz örültem, hogy meg tudtam fogni, csak ismerkedtünk egymással:-))) Valamikor vasárnap késő délután mehettem ki először a nővérkével fürdeni, és utána másnap reggel már egyedül próbálkoztam. Nekünk azt mondták, hogy az ágyban minél többet forgolódjunk, nehogy összenövések legyenek. Ráadásul csak hétfő délben kaphattam először enni, akkor már azt hittem, hogy összeesek olyan éhes és gyenge voltam:-((
De ahogy te is írtad, bármilyen rossz is volt, és nagyon nem így terveztük mi sem, akárhányszor újracsinálnám, mert a kislányom azóta is minden rosszért kárpótol:-)))
erika29

Sziasztok!
Melinda, DAncsi!
Linda és Boldizsár nagyon szépKép

pont most akartam én is írni a kajáscéget.
én rendeltem, jöv.hétre, erősen fogyózok, tehát káposztaleves kúrán leszek, káposztaleves lesz, hétfőn, kedden .......vasárnap, de változatos ám, mert
lesz:magyaros, olasz, erdélyi,kínai, görög,orosz és mexikói káposztaleves (nem röhögniKép)
ha nem jelentkezek a jöv.hét végéig, belefulladtam a káposztalevesekbeKép, remélem nagyon finomak lesznekKép
Vendég

Bibi, jöhet a név és a szám is (ha Női Klinikás voltál). Kép Most gyűjtögető életmódot élek...
Zozo, azért inkább ne fulladj bele a kápilevesbe. Kép

Ági és
KépKép
exdeus

SziasztokKép

Könnybe lábadt a szemem, ahogy a csaszi történeteket olvastam - elhiszem, hogy nehéz feldolgozni.KépKép
Én próbáltam magam lelkiekben felkészíteni arra, hogy lehet császár is, de ettől függetlenül biztos nagyon megviselt volna.
Õrült szerencsésnek érzem magam, hogy spontán szülhettem, ráadásul még szép emlék is maradt!Kép
Én is tiszta hülyének tartom azt, aki eleve császárt akar azért, hogy "ne fájjon".Kép

EnikőKép
Bogi-szájKépKépKép - imádomKép
Kiváncsi vagyok, lesznek-e pöttyök! szerintem lesznek.
Doki-no commentKépKép

ExiKép
Nekem Szűcs Julcsi volt a szülésznőm, nagyon rendes ő is, csak ajánlani tudom!Kép
Timi is vele fog szülni!Kép

ZozoKép
Kíváncsi vagyok a káposztaleves kúra hatására, bár a közeljövőben még nem szeretném kipróbálni!Kép

Pusz,Zitus

Kép
Kép
zituska28

Zozo!
Szoptatsz még? Mert ha igen, Vivinek jót fog tenni a sok káposzta?

Hajni!
Anyósék Szabolcsba laknak.

Bea!
Ha rám gondoltál, mi a Kukovecz Nana utcába lakunk! Tesco környéke, cseréptetős panel.

Rika!
Igen, Õ az Enikő! Azt hiszem kétszer volt már lent a szülőszobán infuziót kapni.

EnikÕ!
Elfelejtettem mondani, hogy Márknak áttörte az inyét az első foga. Nem bújt ki rendesen, de az élét lehet már érezni.
Zita
zita_29

Sziasztok!
Sajna még nem sikerult kinyomoznom, hogy ki a körzeti védőnőm. Felhívtam a Vasast, ott azt mondták, hogy a Debreceni utcában van. Elmentem a Debreceni u-ba, de ott kiderult, hogy csak a mi utcánk egy része tartozik oda, és talán én a Vadas Márton utcába tartozom, de nem biztos.
Nem gondoltam, hogy ilyen bonyolult lesz a dolog! De nem baj, megtaláltam a neten az összes szegedi körzeti védőnő számát, majd hétfőn körbetelef őket. Valaki majd csak a magáénak érez! :-)).
era101

Zita!
sajna már nem szoptatok, csak nem "reklámozom" lapítok.
amúgy nem fogyóznék.

Era!
nem tudták megmondani a Debreceni utcában h. pontosan hová tartozol? csak kb.ra?
akkor ki tudja????
én is nyomoztam, volt egy ismerősöm aki felhívta a védőnőjét, kb. 2perc alatt megmondta h. hová tartozok.
Vendég

Era, ez tényleg érdekes, hogy nem tudják, hová kell menned. Nekem nagyon szerencsém volt, mert én eleve tudtam, hogy helyileg hova tartozok, csak nem tudtam biztosra, hogy kihez, de akit tudtam, az van most is.
Én a telcsiszámot a cégregiszterből néztem ki, abban nem is emlékszem Vadas M. utcára...

Szülésznő számok, és infok jöhetnek ezerrel, de tényleg inkább privibe, mert a többiek kiakadnak tőlem.

Ági és
KépKép
exdeus

Lindi 13.10-kor született, s miután az 5 órai eszmélésemkor sírtam, hogy hol van a lányom, szeretném látni, egy nagyon kedves nővér, aki a megfigyelőben "vigyázott rám", leszólt a szőlőszobára, és egész hamar fel is hozták megmutatni.
A fél 9-es szopira már odahozták nekem, de mivel megmozdulni sem bírtam, kértem a csecsemőst, segítsen, válasz :"mindjárt". Na, azóta is várom... Kép Tehát ekkor még csak gyönyörködtem benne, és zokogtam.

Enni vasárnap reggel kaptam "normálisat", addig szombaton teát ihattam, ebédre kaptam levest, vacsira egy kefírt.

Ma egyebekben már könnyebb volt a lelkem, Lindi a vigaszom, eszméletlen jó kislány (lehet, kárpótol a sorsKép), eszik, alszik.
Ma már 3290 gr volt, tehát már "túlszárnyaltuk" a születési súlyát, és itthoni 130 gr-os hízásnál tartunk.

Lottikának a beszélőkéje meg hat nagyon a szülés utáni hormonjaimra, csorog a könnyem, de boldogságomban. Ilyeneket képes mondani az én nagylányom, hogy "büszke vagyok rád anya", meg, "hiányoztál anya, jó, hogy együtt a családom".Kép
Lottit is "lemázsáltunk", 15.9 kilo a nagyasszony. Nem tudom mennyi lenne, ha még enne is rendesen.Kép

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Melinda: Imádom a lányodat ez a szöveg....Kép

Ma Bogaram is alkotott, játszottunk, megkínált kávéval. Kérdezte hány cukorral kérem, mondtam neki 2-vel és hideg tejjel, "megcsinálta", kérdezte kérek-e még valamit. Mondtam igen valami süti jól esne így a kávé mellé, erre közölte hogy süti nincs csak kolbász, hozza?? KépKép Imádom KépKép

Nagyon jó súlyban van Lottid (isKép) és milyen magas hozzá? Bogár úgy 14,5 kiló körül van és 102 cm magas!

Zita: Gratula, akkor nektek már nem kell protkóKép Violám nem sieti elKép Még mindig kettővel több füle van, mint fogaKép De azok szép nagyokKép Mármint a fülecskéiKép Nagyon szép a kisfiad egyébkéntKép

Zozo: nagyon jó ez a kajaszállító cég, átnéztem a honlapjukat és a kajaajánlatukat!! Le a kalappal előttük, hogy így összehozták... Mondjuk nem a legolcsóbb árkategória, de nagyon tuti!Kép

Most beszéltem a Bogi barátosnéjának anyájával, még a gyerek cuncijában is van pöttyKép és megőőőrül annyira viszket NekiKép

Enikő

ceniko
Szeged

Enikő!
nem olcsók az bizti, de meggyőztem apát h. mennyit spórolunk HA lefogyok, nem kell új ruhákat venni, na jó nem olyan sokatKép
kíváncsi vagyok fogok-e így fogyni, nekem eddig a nem eszek jött csak be, volt h. 4hónapig barnarizsen éltem, lement 16kiló, de semmi mást nem ettem, se hús, se tejtermék, se semmi. rizs, víz, ne kérdezzétek hogyan bírtam, viszont azóta szeretem a b.rizsKép
nem is jött vissza, csak most babavárás alatt.

Bogi nagyon aranyosKép

Melinda!
csecsemősnővér csak a formáját hozta, meg is lepődtem volna ha azt írod h. segítettKép
sajna.

Lotti, nagyon édes,
hogy milyen szépeket tudnak ezek a gyerkőcök mondani, én is alig várom.

igaz nekem is szépeket mond a lányom, gööö,gáááá, eeeeeeeeeeeeee, Kép
Vendég

Sziasztok!

Cenikö!
Lánykáid? Pöttyök? Szegény pici lány, remélem gyorsan meggyógyul.

Mikor kezdenek el "igazából" beszélni a picurok?

Dávid gyönyörűen mondja már, hogy heööööööööööööööööö, gááááááááááááááááááá, eeeeeeee, gööö...

Ricsi is: apa, nem, dá(=Dávid) és ad neki puszit. Na ilyenkor szoktam elkezdeni bőgni. Az utóbbi időben olyan szentimentális vagyok, nálatok is volt így?

Jó éjt szép álmokat, megyek, vasalok............

Kép

Kép
romy1

<pre>
Pocaklakó Gyerkőc(ök)
Név Szülinap Neve Várható születése Hol? Kinél? Neve Mikor született ? Mennyivel született? Hol született? Kinél született?
Exdeus (Ági) 1982.12.18 Péter László / Nóra Anna 2006.06.04 Női Klinika - - - - - -
Szszkinga 1975.06.17 Kitti / Richárd 2006.05.20 Női Klinika dr. Kalmár László - - - - -
Timika 1977.07.21 Kristóf Dominik 2006.03.18 Női Klinika dr. Sikovanyecz János - - - - -
Vesm (Mónika) 1976.02.14 ???? 2006.05.27 II. Kórház dr. Tarnai László - - - - -
KnéRita - Prücsök 2006.05.25 - - Judit 2003.11.02 2840 gr / 50 cm Női klinika dr. Sikovanyecz János
Zsuzsófi 1985.01.13 Kata Kitti 2006.03.13 Női Klinika dr. Sikovanyecz János András Bence 2003.06.27 3770 gr / 51 cm Női Klinika dr. Sikovanyecz János
Zita_29 1976.05.19 - - - - Márk László 2005.03.31 3440 gr / 49 cm Női klinika dr. Mészáros Gyula
Jégvirág (Bea) 1980.02.25 - - - - Gréta 2005.05.20 3530 gr / 56 cm II. Kórház dr. Tarnai László
Zituska 1976.02.23 - - - - Botond 2005.12.21 3680 gr / 52 cm Női klinika dr. Sikovanyecz János
TfIldikó 1974.09.10 - - - - Noémi 2004.07.09 3200 gr / 48 cm Női klinika dr. Molnár G. Béla
Szilde (Edit) 1975.05.18 - - - - Hanna Krisztina 2004.02.10 2780 gr / 47 cm II. Kórház dr. Bódi Ferenc Éva néni
Bibi226 (Ibolya) 1979.07.23 - - - - Barnabás 2005.11.27 3340 gr / 49 cm Női klinika dr. Kormányos Zsolt Makovicza Barbi
Klzsuzsi 1977.08.09 - - - - Dénes Árpád 2006.01.11 3090 gr / 47 cm - dr. Vincze Emőke
Hajni 1975.11.27 - - - - Dorka Lenke 2005.03.09 3080 gr / 49 cm - dr. Sári Tamás Zsolt
Zozo 1978.12.07 - - - - Vivien 2005.11.10 3950 gr / 51cm Női Klinika Dr Kalmár L
Erika29 1976.07.05 - - - - Lili 2005.05.28 3600g / 50cm Női Klinika Dr. Mészáros Gyula Kerekesné Molnár Csilla
Karmen 1970.05.30 Orsi 2004.01.28 2940 gr / 53 cm II. Kórház Dr Sári Tamás
Rika07 - - - - - Zsófia Boglárka 2006.01.23 4020 gr / 50 cm Női Klinika
Melinda29 1974.01.26 - - - - Lotti Nikolett 2002.08.20 3100 gr / 49 cm Női klinika dr. Daru József
- - - - Linda Dorottya 2006.01.27 3280 gr / 49 cm - -
Romy1 (Dóra) 1975.07.01 - - - - Richárd 2004.08.12 2300 gr / 47 cm Női klinika dr. Sári Tamás Zsolt Szabó Szilvia
- - - - Dávid 2005.09.13 3860 gr / 56 cm II. Kórház dr. Tarnai László Szabó Katalin
Cenikő 1978.01.23 - - - - Boglárka Lilla 2002.03.25 2980 gr / 49 cm Női klinika dr. Vincze Emőke
- - - - Viola Róna 2005.02.04 2300 gr / 46 cm Női klinika dr. Vincze Emőke
Pankata 1974.09.10 - - - - Ádám Róbert 1999.12.15 3900 gr / 54 cm Nyíregy-háza dr. Orosz László
- - - - Dávid Roland 2005.07.13 3400 gr / 52 cm Női klinika dr. Sári Tamás Zsolt
Gerika 1974.04.25. - - - - Péter 1995.11.21 3890 gr / 55 cm - dr. Vereczkey A.
- - - - Dániel 1997.12.09 3470 gr / 51 cm - dr. Daru J.
- - - - Benedek 2003.07.03 3680 gr / 49 cm - dr. Nyirati I.
Révi 1975.12.17 - - - - Gréta 2000.03.16 3150gr / 49cm - Prof.Thurzó
- - - - Csongor 2000.03.16 3250gr / 50cm - Prof.Thurzó
- - - - Blanka 2002.12.18 3900gr / 51cm - Dr.Nyirati
- - - - Balázs 2005.10.27 3820gr / 51cm - Dr.Nyirati
</pre>
pankata

Sziasztok,

A babák sztem is mindenért kárpótolnak Kép Meg az jutott eszembe, hogy a sors egyik területen elvesz, a másikon ad vmit. Mert van, aki természetes úton szül, de nem tud szoptatni vagy addig szoptatni, mint szeretne.(Erre én is jó példa vagyok Kép) Van aki császárral szül de sokáig tud szoptatni.
Nem könnyű feldolgozni sem ezt sem azt, de attól vagyunk mi erős nők és anyukák, hogy meg tudjuk tenni és el tudjuk fogadni Kép
A Élet úgyis jól rendezi a dóóógait, meg ő írja a történeteket Kép

Olyan kevés a kép, én úgy imádom nézegetni , légyszike, dobjatok fel párat Kép Ja és Ádi is kérte Kép

Romy,
Én is piszok érzékeny vagyok, képen, filmen, mondaton, Ádi-dumán, Mini-produkción, mindenen elérzékenyülök, ez van Kép
Ádikámat másfél évesen pszichológushoz akartam vinni, mert semmit nem "beszélt", de úgy, hogy nem is gagyogott (lehet, nem hagytam szóhoz jutni??Kép) és aztán kétszavas mondatokkal kezdett...
Nagyon változó ám, mikor kezdenek dumálni.. Van egy "ideje a szakrodalom szerint, de azt a babák tuti nem olvassák Kép legalábbis az enyémek nem Kép

Enikő,
Nagyon boldog szülinapot Violának!!!!
majd képet kérünk Kép

Bogi-száj, tündéri Kép Kár tényleg, hogy nem írod, de itt archiválódnak Kép
Pöttyök?

Majd még jövök, csak kezdődik a reggeli fennforgás (már csak Mini szundizik Kép)

Pusz,
Kata

Tudom, hogy m,ég volt vmi javítanivaló a tábliban, de kiesett az eszből...Na az érzékenység mellett nálam ez a másik kismama-tünet Kép
pankata

Enikő!
Sok puszit küldünk Márkkal együtt a kis születésnaposnak!! Isten éltesse sokáig!!!!
Neked meg jó főzőcskézést, és vendégvárást!!!!

Zita
zita_29

Ami kimaradt a táblából: Linda is a Női Klinikán született, Daru tanárúr áldásos közreműködésével.

Enikő! Isten éltesse a kis egyéves Violádat! Lesz nagy buli? Kérünk majd képeket.
Lottika 1 méter.

Romy! Sz..d le a vizsgád, majd legközelebb sikerül. Egyébként melyik nem ment?
Egyebekben én majdnem mindig szentimentális vagyok, ha pocakos vagyok akkor azért, ha nem akkor azért.Kép
Beszéd: Lottika 10 hónaposan mondta ki az első szavait (kutya Kép, add ide, gyere ide, anya, apa), 20 hónaposan (apukája szülinapján) élete első mondatát (Kérek kolbásztKép), és azóta be nem áll a szája.Kép

Lindike újabb álomszerű éjszakát produkált, ez nem is "ártott", húzódik a sebem mint atom.

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Sziasztok!

Megint jól lemaradtam...

Enikő Violának nagyon nagyon nagyon boldog születésnapot kívánok a kis családom nevében!!!
Majd írj milyen volt az első szülinap, nagyon kíváncsi vagyok! Ha gondolod szívesen kicsinyítek neked pár képet! Kép

Kata megint, végre! Ádid nem kapott el semmi gyetvás kórt, mindenkitől csak betegségeket hallani. Kép Még mindig együtt fürdenek a fiúk? Mindjuk a sarokkád ebből a szempontból tök praktikus lehet.

Zita jó messzire kell mennetek! Sokáig ott lesztek? remélem jól fogod magadérezni, és tudsz majd pihenni egy nagyot!!!

Romy sajnálom azt az egyet, ill. inkább azt, hogy szomorú voltál miatta. A könyvért nem jöttel (nem írtál). Kell még? Persze nem akarom erőltetni. Remélem nem fúj be a szél! KépKép

Zozo 16 kgot fogyni? Ez nem semmi! A bőröd bírta? Az enyém nem jól tűri ezt a jojózást...

Bibi nem tudom, számtalan oka van biztos, de én úgy tudom, hogy attól is lehet, hogy a mellbimbódon mikrosérülés van, és a tejcsivel együtt vért is szívogat, így a széklete véres lehet... Már ha a széklet volt véres ugye.

Aki akar még menni a Corába a babahetekre az szerintem délelőtt menjen (mi mostv voltunk), mert bár ilyenkor is volt 1-2 túródós hiéna, de elég jó volt a légkör, és haladós a sor. Sajnos a mi méreteinkben szerintem már elfogytak a naggya akciós dolgok. Kép

Császáros anyukák le a kalappal, én nem gondoltam volna, hogy ennyire gáz ez a dolog. Mindenki ugye azt hiszi az övé a legrosszabb, aztán nem... Én meghaltam volna, ha egy napig nem láthatom a kicsit!

Megyek apázok kicsit! Kép

Hajni
hajni_

Sziasztok!

Boldog szülinapot Violának! Kép

Kata, Dénes a Női Klinikán született. Kérésetekre küldök két képet! Kép Az öltöztetős képen épp zoknit adok rá, a mozgás miatt olyan, mintha villámsebességgel csinálnám. Szuperanyu! KépKépKép

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Kép

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Valamiért nem tudok ennél nagyobb képet feltenni, így elég kicsi és pixeles. Majd ráállítom apát a dologra... Kép

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Ime itt van egy kép a kislányunkról aki 2006. 01. 23. született (4020g és 50cm) Szegeden a Vincze Emőke doktornő segítségével.

Horváth Zsófia BoglárkaKép

KépKép

KépKép
rika07

A szülés:
Január 23. emlőstimulációra kellett mennem, rámtették a ctg. és voltak már enyhe fájásaim, ezek után megbeszélték mi legyen velem. Toxemia veszélye miatt burokrepesztés történt 12 óra körül + oxitocin infizió. Jöttek mentek a fájások, és 17.45-kor megszületett H. Zsófia Boglárka, mindenféle komplikácó nélkül.
Gyönyörű érzés volt mikor a mellkasomra helyezték, olyan meleg volt és olyan kedvesen szuszogott Kép.
Apás szülés volt, és Apa nagyon boldog, hogy bent volt velünk, nagy élmény volt neki is.
A lepényen voltam csak kiakadva, hogy még azt is megkellett szülnöm, jöhetett volna spontán Zsófi után. A gátam már kezd jo lenni, de egy hétig nagyon fájt minden oda lent. Már tudok ülni Kép Kép
A szoptatás nagyon nehezen indult meg. Nekem volt tejem csak Zsófi szája kicsi a bimbóm nagy, közben beszívta az alsó ajkát és felcsapta a nyelvét és kegyetlenül sírt. Most már csak anatómiai problémánk van , de a gyerekágyon sikerült megoldani, csak bimbóvédővel tudok szoptatni, de legalább tudok.
Egyre többet szopizik már 50-60 körül járunk (10-20g volt mikor haza értünk és cumiból kellett rápotolni), már nincs szükségünk cumisüvegre.

pusz: Rika

KépKép

KépKép
rika07

Hajni,
Nahát hogy nem futottunk össze??? Én is megjártam délelőtt a Corát...Nagybevásárlás volt Nálatok is?

Köszi kérdésedet Kép a Fiúk hát hogyismondjam, a vasszöget is megehetnék sztem Képpedig Minike is besegít nekem más a takarításba is, nyalja fel rendesen a lakást Kép Ja és teregetett is, lehet ellopta az ötletet Dorkától Kép
Amúgy kutya bajuk, de tényleg. Tudom, szerencsés vagyok Kép

Rika,
Nagyon édes Zsófika, olyan mintha mosolyogna a cumesz alatt Kép Tündéri Kép

Zsuzsi,
Ádikám közölte Déneskére, hogy "na látod Anya, ő tetszik, Mini már olyan nagy, kellene még egy öcsike, tudod, 3 a magyar igazság" Kép A mondata első részével tökéletesen egyetértek Kép

Melinda,
Jó, hogy Lottika ilyen örömmel fogadja Lindit. És ő is pelenkáz meg szoptat ezerrel? Ti is a kezébe adtátok a Hugit szinte azonnal? Nálunk mindenki ledöbbent, hogy Ádika megfoghatta Dávidot...

Ja, Lányok, jut eszembe, ha vkinek kellene vmilyen Brendonos ehavi kupon, akkor írjatok privit, mert nekem csak a body kell belőle. Egy csomó minden akciós, szívesen átadom. Asszem a www.brendon.hu -n megleshetitek, mikről is van szó. Csak mert úgy sajnálom kidobni, meg hátha vki pont azt a dolgot keresi és így kuponosan nagyon megéri Kép
(posanekata@tvnetwork.hu - kijavítom már a profilomat Kép )

Pusz,
Kata
pankata

KataKép HajniKép

Mi is délelőtt voltunk a Corában!Kép
Legközelebb jobban sasolok!Kép ( bár még csak Katát ismerném felKépKép)

Dénes és Zsófi is nagyon szép kisbaba!KépKép

Pusz, Zitus

Kép
Kép
zituska28

Rika,Zsuzsi!
Gyönyörűek a babák!Kép Nagyon szívesen nézegetjük ezeket a képeket!!!

Rika!
Klassz hogy ilyen szépen,símán ment a szülés!
Mi az az emlőstimuláció?Még nem hallottam róla.

Exdeus!
Milyen volt Pesten? Tudtatok venni vmit a babakocsin kívül?

Daisypath Happy Birthday tickers
szszkinga

Viola első szülinapja:

1. Bogi még pizsiben, de már extra erős
Kép

2. Ajándékok bontogatása
Kép

3. Ajándékok bontogatása, csapó 2
Kép

4. Dobostortával
Kép

Extra édes a kis szülinapos!!!
(A szerk.)
hajni_

Hajni: KösziiiiKép
Nemtom mi baja a képszerkesztőmnek, de már kezdek rá bepöccenni....

Rika: Télleg olyan mintha vigyorogna a cumi alatt Kép nagyon édes, és mekkoraaaaaKép

Zsuzsi: Dénes ennél jobban már ki sem tudna tekeredniKép Félelmetes pózokban képesek alvást produkálni ezek a kölkökKép Neked meg félelmetesen gyors a zoknihúzó technikád, megtanítanál???Kép Nagyon szép baba!!!!!!

Mindenkinek nagyon szépen köszönjük a köszöntést!!!
Jóccaka Kép
E

ceniko
Szeged

Üdv!
Enikő, Violának kicsit megkésve, de nagyon boldog szülinapot. Nagyon édik a képek, főleg az ajándékbontás #2. Kép
Kinga, levásároltuk az övterelő árát: ebből lett egy "szellőzős" cuclisüveg+etetőcumi - inkább legyen, mint ne, egy kádba tappancsolható fürdető a kicsinek, a textilpelushoz gumibugyi, fürdetőjáték, kicsi cérnasapi, és a textilpelushoz még pelusbetét - úgyis elfogy. Kép
Elhoztuk a babakocsit is, csak annyi, hogy mégsem fektethető teljesen, csak kb. 135 fokig - a tengeren túl állítólag nem létezik teljesen dönthető, mert ott veszélyesnek titulálták. De igazából egyébként is a babahordozóban terveztem sétiztetni (most lehet engem szidalmazni, hogy tönkreteszem a gyerket), és mire kinő belőle, akkora jó lesz a kocsi. Megkaptuk hozzá az esővédőt és a szúnyoghálót is. Ezen kívül még ajándékba adtak egy nagy kosár babaruhát, amit az ő babájuk már kinőtt, de alig látszik rajtuk, hogy egyáltalán voltak használva. A férjem már talált is benne kedvencet... Kép

Ági és
KépKép
exdeus

Exi!
Nagyon jól jártatok ezzel a babakocsivásárlással! Ennyi bónusz ajándékot sehol sem kaptatok volnaKép Kép
Lassan annyi cumótok lesz hogy a baba be sem fér a szobátokbaKép
Én egyszer segítettem a barátnőmnek a babáját vinni a hordozóban,de majdnem beleszakadtam!!Majd rájössz hogy kell a babakocsi is a sétáláshozKépKép

Szülés után mikor lehet először sétálni vinni a babócát? Gondolom 1 hétig még szoktatni kell a "KINTI KLÍMÁHOZ",vagy nem? Ti hogy csináltátok?

szszkinga

Kinga, a babahordozót bele lehet tenni a kocsiba, tehát így lehet vinni sétizni a bébit. Kép Egyébként maga a hordozó iszonyatosan könnyű, a többi meg attól függ, hogy mekkora lesz Ficergő. Kép
Egyébként anyu is azt mondta, hogy ennek a gyereknek csak megszületni lesz nehéz...

Ági és
KépKép
exdeus

Exi!
Azt hittem kocsi nélkül akarod vinni sétálniKépKép Kicsit félreértettemKépKép

Jol elveszett mindenki így vasárnapra...Kép

szszkinga

Nem, babakocsistól viszem. Ma már azt is kiderítettük (a férjem nagy kíváncsisága révén), hogy inkább 150-160 fok az a 135. Kép Ha meg akarnánk buherálni, akkor teljesen le is dönthetnénk...de jó ez így. Kép
Egyébként ma minden fórum ilyen kihalt.

Ági és
KépKép
exdeus

Kinga,

A mi védőnénink, illetve nem pont ő, hanem aki akkor helyettesítette, amikor mi hazajöttünk a klinikáról, azt mondta, hogy már nincs olyan "régi" szoktatás a levegőhöz, hogy csak 2 hetesen lehet kivinni, télieket meg 3 hetesen, igaz Dávidunk júliusi baba, 40 fok volt odakint (is)... Azért annyit javasolt, hogy fokozatosan, de már 1 hetesen levihettük, először 15 perc, aztán 20, aztán félóra stb.

Exi,
Én azt is olvastam ezzel a teljes vizszintessel kapcsolatban, hogy az igazából nem is tuti, mert sosem számoljuk bele azt, hogy a babán van egy pelus, ami felemeli a popsiját Kép Meg sztem hordozóban egyszerűbb is lesz, amúgy meg egy pléddel ki tudod korrigálni, ha mégis csak babakocsival mentek...
Ez olyan hordozó, amit autóba is be tudtok kötni?
ja és most mondom, de majd tapasztalod, hogy a könnyű hordozó, az nagggyon relatív Kép
pankata

Enikő Kép Kicsit megkésve, de Violának én is nagyon boldog születésnapot kívánok! Kép

Rika, Zsuzsi Kép Nagyon aranyosak a babák Kép

Pankata Kép Most fogtok először a Kolpingba menni?

Mi is szombat délelőtt voltunk a Coraban Kép

KépKép

KépKép
timika

Enikő!
Kicsit késve: Nagyon-nagyon boldog szülinapot kívánok Violának kis családom nevében!!!!!!!!!!! Tündériek a képeken, büszke lehetsz rájuk.

Melinda!
Igazad van, próbálom túltenni magam rajta.

Hajni!
Küldtem emilt, remélem ezúttal nem rontottam el. ű

A Corában mi is voltunk pénteken, erősen lefogytak a polcok ott jártunkkról, de ennek ellenére találtam pár jó cuccot.

Nekem is könnyű hordozóm van, de a kg-s Ricsivel együtt a lépcsőn leszambázva a másik kezemben Dávidot tartva kicsit nehéznek gondolom. Kép

mindenkinek puszi: D

Kép

Kép
romy1

DávidKép

Kép

Kép
romy1

RicsiKép

Kép

Kép
romy1

Jó reggelt!
Romy, nagyon édesek a fiaid, és nagyon fotogének! Kép
Kata, igazad van, fent is írtam, hogy a hordozó maga nagyon könnyű, a többi meg Ficergőtől fog függeni. Kép
Az első levegőztetésnél meg igazából a téliekkel lehet nagyobb gond, de pl. én, mikor megszülettem - télen ugye -, szinte a hazaérkezésünk után pár nappal már kétnapi rendszerességgel vittek vissza, mert volt vmi gáz velem, és ha még azt számoljuk, hogy taxival mentünk, de abba is be, meg abból ki...és mégis itt vagyok.
De alap esetben is, ha kiengednek a kórházból, már akkor is levegőzteted a babát, ha nyár van, ha tél. Kép

Ági és
KépKép
exdeus

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet: