A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Sziasztok!
voltunk sebésznél, Vivi köldökével nem kell semmit csinálni, remélem később se.
terpeszpelus kell és kenguru 2hónapos korától és tornáztatni.

Kata!
ha sikerül kinyomozni h. hol rendel a bőrgyógyász dokinéni, küld el nekem légyszi, én is hozzá jártam 0-18 év ig, nagyon jó.

Vesm!
Én is Kecskemétre szavazok, ha lehet oda menj.!!!!
( nem a kép a lényeg, legalábbis nekem, hanem h. ki csinálja az UH-t)

Zozo
Vendég

Enikő! A tulajdonjog az erősebb (a haszonélvezet széljegyen van bejegyezve az ingatlannyilvántartásba). Addig nem veheted igénybe a szocpolt, amíg van lakástulajdonod.

Ma voltam az utolsó vérvételen. Lányok, ez a Vasas maga a tragédia, nem a stresszbe, kapkodásba fognak elpatkolni, az tuti.Kép 7 helyett 7.35kor hívták be az első embert, szerencsémre behívtak harmadiknak.

Melinda
33

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Nesszi!

Nem kért semmit,nem volt semmiféle tarifa.Többen szültek nála az ismerőseim között,mindenki adott neki valamennyit.Én azért adtam 50000Ft-ot,mert császár volt.Meg azért is gondoltam ennyit,mert 9 reggel vénásan adott nekem vasat.Reggelenként velem kezdett a klinikán,mert nagyon vérszegény lettem a terhesség végére.Sosem passzolt át másnak,ő adta be.

Vesm!

Én is Kecskemétre szavazok.

Enikő!

Pénteken,ha nem lesz pocsék az idő,tali???Kb.10h-tól jó nekünk.Nektek?

Ildi
tfildiko

Sziasztok!

Enikő, ha a haszonélvező be van jelentve lakóként(ott lakik) , akkor van mód felvenni a szocpolt. Azt nem tudom, ennek van-e időkorlátja, mármint, hogy mióta kell benne laknia.
Bordó csizma-sálKép Nem semmi a csajsziKép

Zozo,Enikő, Frecska doktornő gyerekrendelése a Szt. István téren van, a felnőtt rendelése meg sztem a Kálvin téren. Magánban meg tán a József Attilán, ha minden igaz.

Erika

Lilypie First Birthday tickers
gerika

Melinda,
olyan fura, nekem semmi bajom nem volt a Vasassal, csak a védőnőkkel az elején.

Bea,
merre vagy? tanulgatsz?
Vendég

Sziasztok csajok!
Szerintetek vegyek babamérleget?
Vagy tudtok olyan helyet itt Szegeden ahol olcsóbban lehet bérelni? (mennyiért?)
Esetleg eladó van valakinek. (digitális érdekelne)

Vesm!

Ha te akarsz mozizni, akkor II. korház (5 ezerért), de ha viszont szeretnéd, ha a szivét, máját, fejlődését mindenét megvizsgálják, megszámolják az ujjait Kép stb. (genetikai UH 3D-ben, akkor Kecskemét (talán 13 ezerért)
Én II. kórházban voltam, nekem nagy élmény volt, a klinikai genetikai 2D Uh-ban én teljesen megbizok 2D-ből is meglát mindent egy hozzáértő szakorvos.

Nesszi!

TFildikó által leirt ősszeg szerintem Molnár G.-nek a minimum, azért is mert előléptették a nyáron docensnek a következő lépcsőfok a prof.
(20-30 ezressével mennek felfelé az árak) Hát sajna ez van, állitólag egy profnak már 100 e. dukál.
Persze minenki annyit ad amennyit szeretne vagy tud ettől függetlenül. És nem minden orvos bánik rosszabbul azokkal akik rosszabb körülmények között élnek. Én optimista vagyok Kép
Üdv: Rika

KépKép

KépKép
rika07

Enikő,
Én a CIB-nél a kiskorú hugomnak alszámlát nyitottam külön számlaszámmal, ez működött. Még saját bakkártyát is kaphatott.
Ez a haszonélvezet-szocpol dolog engem is érdekelne. Inkább rátenném anyu haszonélvezeti jogát a lakásomra, hogy felvehessem. Írd meg ha sikrült utána járni hogy mire jutottatok.

Egyébként én is Sári Tamásnál szültem, nagyon kedves volt. Minden ultrahangot ő csinált a rendelőjében, apa is ott lehetett, képet is kaptunk, egyszer még 3D-t is ajándékba. CTG-t is a rendelőjében csinálta saját asszisztense. A szülésnél is nagyon kedves volt, bár mi fogadtunk szülésznőt a klinikán (Ilia Katalint) aki végig mellettünk volt a 10 óra alatt, és amikor zátonyra futottunk ő fogta a kezem az epidurál alatt, meg a császár után ő öltöztette fel a lányom, és vitte ki 5 percen belül apjának.
pomat

Rika 07:
Ha egészséges, normál súlyú babád születik, hincs szükség méregetésre, a lányom 3.840g-mal született, és csak az orovosi vizsgálatokkor mértük. Egyébként a védőnőnk mondta hogy lehet bérelni a Szilléri sugárúti Spar mögötti rendelőben. (asszem az a Kecskeméti utca)ott a legolcsóbb.

3D-t egyébként Szegeden a Medicenterben is csinálnak szintén 13.000 körül. Bár tudni kell, hogy ilyen helyeken általában nem diagnoszta készíti a felvételeket, ez inkább babamozi.

De nekünk a II. Kórházi is tetszett.
pomat

Rika,
Én szerettem a mérleget, a szopikat egy idő után nem mértem, de a súlyát igen. Én tanácsadásra nem jártam, kijárt a doki, így itthon tudtam mérni a súlyát. Elég drágák, 20 ezer Ft körül vannak a digik.

Hálapénzes témába nem tudok belefolyni, de a 100 rugó sztem brutál.
Vendég

Dancsi!

De nem is szülnek szerintem sokan professzoroknál.
amugy bent a klinikán mindenki azt mondja,hogy a szülés tizszerese a magánrendelésén elkért összegnek.
Én nem magánrendelésre járok, igy csak a hallottakat tudom leirni (kb. szumma: 1 honap bentfekvés alatt). (tapaszatlatom nincs)
Rika

KépKép

KépKép
rika07

Rika,
Én is szavazok a mérlegre, mai napig mérjük Minit és nekem nagyon jó, mert tanácsadásra sem kell járnom, úgy mint Dancsinak.
Bérelni is lehet, de ha 6 hónál tovább akarod használni, nem éri meg. Mi 15000-ért vettünk egyet a Faktumban, magyart és nagyon jó (memóriás stb), a bérlése meg 2500-3000 között van havonta, legalábbis ahol mi kérdeztük.

Kata
pankata

Sziasztok!
Nekem is brutálnak tűnik a 100e. Hacsak nem szakad ránk a bank, tőlem nem fognak 30-40-nél többet kapni, akárki is szedi ki belőlem babócát. Szerintem az a baj, hogy minél többet adunk, annál többet kérnek... Kép
Nekem a mérleg dolog nem szimpi. Tanácsadásra úgyis vinni fogom - nincs is messze, és nem fogom minden etetés után mérni, mert nem akarom lekaparni a falat, ha épp nem evett ennyit, hanem csak ennek a felét.
Szocpolról sajna nem tudok nyilatkozni, én majd annak akarok utánajárni, hogy a férjem jelenlegi OTP hiteles lakására megadják-e, értsd: csökkenthető-e a hiteltartozás. Ha nem, akkor így jártunk, mert a lakás ugye a férjemé. Esetleg csak akkor lesz belőle valami, ha majd egyszer el lesz adva (majd egyszer Kép )
Ajánlott oldal: http://www.magyarorszag.hu/ugyintezo/ugyleirasok/vagyon/ingat/alllaktam/szocpolj og

Ági és
KépKép
exdeus

A mérleg-témához annyit, hogy nekem azért nyújtott biztonságot az, hogy az első pár hétben minden szopcsi után mértem, mert anya legyen a talpán, aki el tudja dönteni, hogy a Baba most az éhség, a hasfájás, vagy a lábujj-fájdalom miatt sír. Ha megmértem, akkor legalább arról volt infóm, hogy a szopcsi utáni sírásnak az éhség vagy éppen a túlevés az oka, a többit pedig intuitíve "kitaláltam" Kép
Nálunk pl. Mini legtöbbször azért sírt az ágyba tevés után, mert büfiznie kellett, vagy visszajött a "felesleg", de ezt csak azért tudtam, mert lemértem, hogy megette a kis szokásosát, vagy többet.
Én egyébként nem kapartam a falat, ha kevesebbet evett és utána nyugis volt, hanem feljegyeztem a naplócskába.

Kata
pankata

Na látod, én ezt nem szeretném...
Régebben sem mentek a szülők falnak, ha valamiért sírt a gyerek. Kitalálták!!! Kép
De tény, hogy a technika segítőkész...de én nem bírnám.

Ági és
KépKép
exdeus

Patanka:
Fura ez a túlevés dolog amiről írtál. Én még nem hallottam ilyenről, nekem nagyon sok tejem volt, (lányomnak 2 tejtesója van) amit nem emésztett meg azt egyszerűen (már bocs) de túróként kikakkantotta. Azt mondta a dokinéni, hogy ez így normális.
Bébisírás ügyében pedig nekünk sokat segített a Suttogó titkai c. könyv amiben van egy táblázat hogy mit kell figyelni a síró babán, és következtetni lehet, hogy mi baja van. Volt hogy könyvvel a kezünkben álltunk a bőgő baba felett, de bejöttKép)
pomat

Sziasztok!Kép

Mi is megvagyunk még!Kép
Tegnap voltam CTG-n, és már igencsak 90-120-as méhösszehúzódásokat produkáltam, igaz, elég rendszertelenül.
Nekem ez még mindíg nem fájt, milyen erős lesz az, ami már fájni fog???
Azt mondta a doki és a szülésznő is, hogy ez tök jó, mert szépen dolgozik a méhem, de ebből még bármi lehet: végig is húzhatjuk, de bármikor be is indulhatnak a dolgok!

Védőnő most ment el, hát persze kiakasztott.
Na mindegy, végülis ez a kötelessége, én meg majd eldöntöm, hogy melyik tanácsát fogadom meg. Hozzáteszem, semmi újat nem tudott mondani...

4D UH-ról:
Ha tényleg csak mozizni szeretnétek, akkor szerintem Szegeden a II.Kórház.
Jobb a gép, mint a Medicenterben, és 12000 Ft. helyett csak 5000. Nem mindegy! És a Mediben is csak mozi van, nem diagnosztizál!
Ha viszont tényleg alapos vizsgálatot szeretnél, akkor Kecskemét, vagy Pest-Praxis.

Mérleg:
Mi úgy döntöttünk, nem veszünk!
Megpróbálkozunk a bérléssel, majd meglátjuk mennyire fogjuk szeretni! Ha úgy érezzük, hogy kell több hónapig, akkor lehet, hogxy veszünk, de lehet, hogy 1 hónap múlva már látni sem akarom!
Nem tudom előre!

Most megyek, mert olyan fáradtnak érzem magam.Kép
Pedig jókat alszom éjjel, de mégis, mint akit agyonvertek...

Pussz!Kép
Zitus

Kép
Kép
zituska28

Pomat,
Sztem minden babóca más, nálunk Mini tényleg sokszor bukott szopcsi után, mert egyszerűen sokat evett. Igaz, nagyon hamar mindössze naponta 4-szer.
bár lehet, alapból nem is túlette magát, hanem kezdetben olyan mohón evett, hogy rengeteg levegőt nyelt és a büfivel köszönt vissza egy kis tejcsi.
De sztem az ok maga mindegy, a lényeg hogy van egy olyan nyugis, jól alvó babám, hogy mindenkinek ilyet kívánok Kép
És azt gondolom, hogy ez annak is köszönhető, hogy- igaz a technika segítségével és persze az anyai "ösztönömmel" - de hamar rájöttem, mi is a sírás oka legtöbbször. Most is van, hogy evés után egy órával felkel, felnyöszörög, kiveszem megbüfiztetni és szundizik tovább még vagy 2 óra hosszát. (Kivéve éjszaka, mert akkor egyben alszik 11-12 órát).

Üdv,
Kata
pankata

Rika!

Én vettem mérleget,még most is használom.Igaz,hogy már csak havonta egyszer.Jó dolog!!!(Főleg azért,mert hozzánk jön a doki,én nem járok tanácsadásra sem.Megmérem a lányt,és beírja a doki a kiskönyvbe a súlyát.)

Pomat!

Az én szülésznőm is az Ilia Kati volt.Bejött velem a császárra is.

Ildi
tfildiko

Rika! Én mégegyszer le nem mérek egy szopit se! Naponta leszek hajlandó mérni, meg hetente a tanácsadáson (1 sarok). Egyébként anno mi a Hétvezér utcából béreltük, de nem emlékszem mennyi volt már.

Vesm! A kecskeméti uh tuti nem babamozi, hanem szakértelemmel végzett teljes körű diagnózis a babáról (legfőképpen 2d-ben)! És ez a lényeg, semmi más! Ja, és 11 eFt.

A hálapénzes témától rosszul vagyok. Mit jelent az, hogy dukál????? Dukál a fizetése, semmi más. Ne legyen már kötelezettség a fizetés! Bár tudom, naív vagyok, és nagy mákom van az orvosommal.

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Sziasztok!
Köszönöm szépen a segítséget.A 100 ezret Én is sokallom egy kicsit.A magánrendelésen 7000 ft-ot kér a szülésért viszont 50ezernél többet nem gondoltam adni.
Mi is elmentünk Kecskemétre UH-ot csináltatni de nem mozizni akartunk elsősorban hanem egy rendes vizsgálatot.Az egyik Doki akihez Szegedről is sokan járnak Nemes András.Egy szegedi nőgyógyász is Õt ajánlotta Nekünk.Csak annyi baj van vele, hogy nagyon sokan járnak hozzá és érdemes 1 hónappal előre bejelentkezni hozzá.Ad papírt is a vizsgálatról és ha viszel videókazit az egészet rögzíti.Nyugodtan meglehet kérdezni tőle bármit.Megvan a telefonszáma ha valakit érdekel szívesen megadom.
nesszi

Sziasztok!!! Kép

TFIldi: Sajna a péntek nekem nem jó, mert rendelésem van, hidegtálakat készítek aznapra meg másnapra, úgyhogy én egész nap el leszek vele foglalva. Esetleg holnap? Holnap nekünk jó!!

Pomat: Köszi a Cib-es infót, utánanézek! Írtam az ügyintézőknek egy mélt a szocpollal kapcs, majd írom mit válaszoltak!!

Dancsi: Jobbulást!!!++++++++++++++++++++++++

Melinda, Gerika, Dancsi:
Mindenkinek köszi a szocpolos infókat! Bizonyos helyeken a tulajdonjog -ha van rajta haszonélvezet-, nem minősül vagyonnak!

Azért a szocpolos lakás dolog elég durva. Ha pl építkezünk, ugye kell a tőke, hogy egyáltalán telket tudjunk venni, vagy elkezdeni az építkezést! Ha el kell adnod a lakásod és úgy tudod felvenni a szocpolt, akkor addig hol laksz míg felépül a házad vagy az új lakás kulcsrakész beköltözhető lesz? Albérletben a gyerekekkel..Kép Ezt olyan szarul oldották meg, nem? Úgy kéne, hogy az állam piaci áron felvásárolja "papiron" a már meglévő lakásodat, adjon szocpolt a gyerekek után, és ha az újba beköltözöl, akkor a régi lakást az állam értékesítse....Kép Jó agyalok, hna, hüle vagyok, megszokhattátok márKép De ez igy tök korrekt lenne az államtól vagy akár a helyi önkorményzattól....szvsz! Álmodik a nyomorKépKép

Rika: Nekünk nincs mérlegünk, de nem is hiányzott. Mondjuk hozzánk nagyon közel van a védőnő és a gyermekorvos, meg a szomszédasszonyomnak is van mérlege hozzá szoktunk felpofátlankodni méricskézni, minden hónapfordulónkonKépKép

Esik a hóóóóóKép Csak el is olvad ahogy leérKép Mit nem adnék egy gyönyörű fehér karácsonyért végre.....
Szép hóeséses napotKép!
Enikő

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Nekünk szükség volt mérlegre, mert ha csak úgy etettem, amennyi beefért, akkor túletettem (tudom a nagyokos LLL azt mondja, anyatejjel nincs túletetés, de nemcsak én tapasztaltam ezt), fájt a hasa, bezöldült a széklete. Ha viszont keveset adtam neki, akkor tök jó volt a közérzete, kedve, viszont nem hízott. Így kénytelen voltam mérni az evéseket, hogy megtanuljunk a középúton élni Kép

Gira
Vendég

Sziasztok!
Lányok, nálatok nézi a gyerek a tévét?
a Márk lassan 8 és fél hónapós, és nagyon sokat megy nálunk a tévé. Õ leginkább csak a reklámokat nézni, egyébként nem nagyon érdekli.De este is nézi a tévét, és nem tudom nem e ezért alszik éjszaka nyugtalanul?

Ildi!
Ti ilyen idős korban hányszor keltetek fel a Noémihez?
Mi egy éjszaka legalább 4-5 alkalommal, és nem tudom már mit csináljak vele, hogy aludjon.

Enikő!
Márk is áll. Mindenhol ahol meg tud kapaszkodni. Kiságy, űlőgarnitura, franciaágy. Mikortól kell nekik rendes cipő? És a lakásba is kell, vagy csak kintre?

Vesm!
Az egyik barátnőm most volt 4D-s UH-on a Czanknál a II-be, és nagyon jó felvételeket csinált nekik. CD-re és videokazira. 5000 ft-ért. Megnézte a szívet, ujjak száma meg látszott egyébként is. Mi tavaly ilyenkor csináltatuk a klinikán 12000 ft-ért, de szerintem ez a Czank féle jobb.

Nesszi!
Nekem az egyik szobatársam aki belgyógyász doktornő volt, profnál szűlt, császárral, és 50000 ft-ot adott neki. A 100000 ft szerintem Pesti tarifának is megfelelne.

Dancsi!
Egyébként olvastam a Délmagyarba, hogy a Németh is docens lett. ( Nem tudom igy irja e a nevét)

Gira!
Gratulálok! Rékához is. Azért mert a Márk nem lapozgat, hanem tép. Most épp a Tesco katalógust kezeli.
Üdv. Zita
zita_29

Zita,
A lányom 11 hónapos, bentre nem kell még nekik "rendes cipő" nekünk ugyan kintre van egy "rendes" csizmánk, de semmi értelme még, mert ilyen hidegben csak a kocsiban tologatjuk. Van egy olyan vastag csizma-félénk irhából inkább azt hordjuk. Tavaszra elég szerintem megvenni az első igazi cipőt.

Szerintem a 4-5 az nagyon sok felkelésből, nálunk 1-2 hónapos korától végigalussza az éjszakát. Szintén a Suttogós módszerrel sikerült erre rábírni.
Nálunk az igazi balhék a délutáni alvással vannak, ott már tényleg mindent próbáltunk, hogy nem magából kikelve ordítva aludjon el, de nem jutottunk semmire.
pomat

Enikő!

Jó,ha nem esik,akkor elmegyünk holnap.

Zita!

Nálunk sokat szól a tévé,de a Noémi nem nézi.Csak ritkán pillant oda.
Kb.5-ször keltünk éjszakánként régebben.Egy pillanatra ébred csak fel most is,megkapja a cumit,és alszik tovább.(Most csak max.3-szor kel.)De az éjjel nagyon nyugtalanul aludt,nem tudom,hogy mitől.

Ildi
tfildiko

Sziasztok!
Igaz, hogy én klinikás vagyok, de nagyon érdekelne a II. Kórházas Czank féle 5000 Ft-os UH. Leginkább azért, hogy a férjem végre lássa a gyerekét! Gondolom oda bejöhet...
Valaki tudna adni valami telefonszámot, ahol esetleg be lehet jelentkezni?
Köszike előre is.

Ági és
KépKép
exdeus

Enikő,
A fehér karácsonyra szavazok én is, de az utak maradjanak feketék, lécci,lécci,lécci Kép (24-én utaznánk...) Akkor azért nem árt, ha van a közelben mérleg?KépKép

Exi,
Én nem tudom, de nálam mind a két dokinál (anno Nyiregyházán és most is)Apa simán bejöhetett az Uh-ra, ha pedig nem tudott eljönni, kaptunk nézegetni- és mutogatnivalót. Sőt, most amikor Ádi elkisért a végefelé a vizsgálatokra, abból sem csináltak gondot, hanem, megmutogatták neki az öcsi kezét, fejét stb. Én meg teljesen elérzékenyültem, mert Ádikám megsimogatta a montiort Kép
Bocsi, Czankban nem tudok segíteni.

üdv,
Kata
pankata

Pomat: Már válaszoltak is a Kormányzati Ügyféltájékoztató Központ-ból!Kép

Köszönjük, hogy kérdésével a Kormányzati Ügyféltájékoztató Központhoz fordult.

A szocpol felvételének a jelenlegi lakása abban az esetben nem akadálya, ha az több mint két éve, öröklés vagy ajándékozás útján került a tulajdonába.

Vállalni két gyermeket lehet, a harmadikra járó támogatást csak a megszületését követően tudják igénybe venni. Ha vesznek lakáscélú hitelt is, akkor a még fennálló tartozásból jóvá lehet majd iratni a harmadik gyermekre járó szocpol-t.

Azt, hogy ennek mértéke fog-e változni és hogyan, előre természetesen nem tudjuk, az csak a jogszabály módosításakor derül majd ki.

Amennyiben további kérdése van vagy információra lenne szüksége, forduljon továbbra is bizalommal hozzánk, a 189-es telefonszámon és e-mailben egyaránt, munkatársaimmal készséggel állunk a rendelkezésére.

Üdvözlettel:
Szombathy Márta

ceniko
Szeged

Rendesek hogy ilyen gyorsan válaszoltak, csak sajnos nem jó dolgokat írtak.
Tehát miután már a férjem lakásától megszabadultunk, talán egyszer az enyém is elkel, akkor gyorsan egy idegen nevére íratom a lakást, úgy hogy még ugye benne kell laknom, akkor gyors megigénylema szocpolt, mert akkor nincs a nevünkön épp semmi. Amikor megvan (egyeszer csak meg lesz, bár nemtom mennyi idő alatt érkezik meg) akkor költözhetek el a lakásból, az újba ami már ugye nem az enyém hanem az új tulajé. Addig meg ugye senki se gondolja, hogy beköltözhetek egy lakásba amíg a vételár maradéktalanul ki nincs egyenlítve, de én írassam át a sajátom valakire ugyanilyen feltételekkel!!!

Gratulálok az államnak, hogy támogatja a családokat, és biztos, tiszta ügyletek felé tereli az állampolgárokatKép Kép
pomat

Sziasztok!

Dancsi: Köszi a hiányolást!
Tanulok, igen, meg pár beszólogatós ember miatt kicsit el is ment a kedvem az írogatástól egy ideje már, így csak "read only" állapotban vagyok én is.
Remélem jól vagytok Kép

Gira: Gratulálok! Sok erőt kívánok már így előre is Kép

Mérleg: Mi kölcsön kaptunk egy mérleget az első pár hétre, és nekem jól jött. Kb. azt tudom elmondani amit Pankata. így tudtam, hogy ha sír, nem az éhség miatt sír, ha evett sokat. Nekem könnyebb volt így megismerni a kislányomat! Soha nem stresszeltem magam azon ha csak 20 grammot evett vagy hasonlók. Nekem jól jött, és nem okozott bosszús pillanatokat.

Hálapénz: engem is ezzel riogattak, hogy baromi sokba kerül a szülés, meg ilyen meg olyan sokat kell adni a nőgyógyásznak. Aztán amikor utána érdeklődtem kiderült, hogy a linikán és a kórházban is 20-30 körül adnak a hálás anyukák.
Kivéve ahol a doki nem mondja meg előre a tarifát. De az olyan dokit én messziről kerülném.

Exi: nálunk minden hónapban bejött a férjem is a vizsgálatokra, és minden alkalommal meg is néztük UH-n a babát mindhárman.
2x fotót is kaptunk róla. Kép És mindig részletesen elmondta a dokim, hogy ez a feje, a karja, a lába, a szÍve, és így tovább.

Vesm: Nyugodtan kérdezz a Tarnaitól, nem fogja leharapni a fejed, ha valamit nem értesz Kép Máv-ba jársz vagy magánrendelésére?

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Sziasztok!
Én a klinikán nem láttam fotónyomtatásra alkalmas gépet, ezért is kérdeztem a kórházas elérhetőséget. (Zita, ha tudsz, kérlek, segíts!)
A tanácsadóban meg csak egyszer találkoztam a dokival, és akkor semmi nem volt...
Magándokim meg nincs.

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!

Exi, én is a klinikára járok, apa minden ultrahangon ott volt velem! Igaz, egyszer elég határozottan kellett a nővérkének állítani, hogy márpedig bejön és kész Kép, de általában nem volt gond belőle!

4Dnél én is Kecskemétre szavaznék! A szívműködés meg az ujjak lehet, hogy Czank dokinál is látszanak, de itt szűrte a doki a köldöksérvet, a veséket, a szívsövény záródását stb. Nagyon alapos vizsgálat volt.

100ezr ft szülésért??? Nagyon sok! Oké, hogy profnak, de fizetést egy prof is kap szerintem! Elég "viccesnek" találom, hogy nekem kell azért hálapénzt fizetni, amiért szülök egy gyereket... A hálapénznek tényleg hálának kéne lennie (ha már van ilyen, adjon aki akar és tud), nem kötelező tarifának, főleg nem ilyen soknak!
Bocs a kifakadásért, tudom, hogy ezzel mindenki így van, de úgy felhúzom magam mindig ezen a témán! Kép
Ma egyébként sincs túl jó napom, Déneske vsz. valami ideget nyomhat, egész nap egy ponton szúr az oldalam bármit csinálok, bárhogy fekszek. Nagyon vacak érzés!
Zsuzsi 33+5

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Pomat: Igazad van!!!! Tényleg a szoc polra mennyi időt kell várni?

Bea: Örülök, hogy újra ittKép Gréti hogy van? Hozzátápival hogy álltok? Szeret enni?Kép
E

ceniko
Szeged

Exdeus!
A Czank számát nem tudom, de a védőnők szerintem megtudják mondani. Meg a Czank ott van a Vasasba szerintem minden nap. Hívd fel ott.
Amúgy az én férjem is bejött a klinikán is, meg a Kajtárnál is az UH-ra. Sose szóltak érte.
És a 4D-s vizsgálatról a klinikán adtak fényképet is, tehát van fotónyomtatós gépük.
Zita
zita_29

Melinda!
Ki a dokid?
E.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Maternity tickers
szilde
Szeged

Csajok Szegeden szoktak árulni kölcsönözhető fenyőfát, karácsonykor? Olyan gyökereset. Én nagy természetvédő vagyok, sajnálom a rengeteg kivágott fenyőt! Kölcsönözhetőt vennék szivem szerint. Ha tudtok helyet esetleg árat, megköszönném!Kép Ez lesz az első karácsonyunk itt Szegeden, eddig anyuéknál voltunk!Kép
Köszi
E

ceniko
Szeged

Czank száma tavaly ilyenkor: 30/2198366
Vendég

Sziasztok!
Köszi szépen. Szerintem akkor holnap felhívom a vasasban. Kép
Zita, hát akkor van nekik. De én kétszer voltam ott (6 és 12 hetes UH-n), én nem láttam ott semmit. Talán akkor előveszik. Kép
Enikő, szerintem van ilyen Szegeden, de sajna konkrét infom nincs. Mi idén áttértünk a műre... Kép

Ági és
KépKép
exdeus

A visszaválthatós cserepes fenyő engem is érdekelne, ha megtud valaki valamit róla!
Köszi!

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Bea,
örülök hogy itt vagy Kép gyere gyakrabban Kép

Enikő,
Ez a cserepes fenyő nagy ötlet, bocsi nekem a húsvéti nyuszik jutottak eszembe, de tényleg jó! Hátha lesz valakinek ilyen infója!

Zsuzsi,
Sztem nem azért fizetsz, mert szülsz egy babát, hanem mert felkérsz valakit, hogy akár szabadidejében is fogadjon, vagy menjen be hozzád. Amúgy meg dokija válogatja, mint minden szakmában. Az a jó, ha ő is úgy fogja fel, mint ahogy Te ezt a szitut. Az enyémmel szerencsém volt ilyen téren is Kép Bár mi nem passzoltunk össze teljesen, mert mi Férjemmel úgy gondoltuk, hogy adunk, ő meg úgy, hogy ne adjunk. Aztán kompromisszumra jutottunk Kép

Pusz,
Kata
pankata

A Czank Zoltán száma most is ugyanaz.Én 1 hete voltam nála.Õ veszi fel a telefont és nagyon szimpatikus doki.Ha csak a mozizás érdekel akkor nyugodtan menj el hozzá.Ja és akik előttem voltak 3 hozzátartozó is bement a kismamán kívül.
nesszi

Szilde! Mi az e-mail címed?

Melinda
33

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Nesszi, köszi az infot. Ma, ha ébren lesz a férjem, megérdeklődöm tőle, hogy itthon lesz-e a jövő héten, és holnap telcsizek Czanknak. (Egyébként nekem is szimpi. Kép )

Ági és
KépKép
exdeus

Könyörgöm! Valaki írja meg, hogy lehet egy egyévestől pisimintát venni!!! Egy hete szenvedek a témával, és kezdem feladni.
A zacskós megoldás teljes csőd:leesik,letépi, mellémegy stb.
Egy percnél tovább nem fekszik nyugodtan a hátán, így hiába próbálok üvegbe gyűjteni.
Egyéb megoldások nagyon érdekelnének Kép
kissvirag

Kissvirág,
állítsd be a kádba, és ereszd meg a csapot, közben állj lesben egy pohárral. Nekünk ez már többször bejött így,lehet nem az első nap, de max a másodikon igen.
Vendég

Virág: Tegyél bele a pelenkába egy vattadarabot, figyeld mikor pisil, és utána gyorsan szedd le róla,kicsavarod a vattát és megvan a pisiKép
Ez is egy módszer, mondjuk igy nekem nem sikerült!!!

Nina (Barbara) olvasod a fórumot???? Küldtem neked mélt az ovival kapcsolatban, de visszadobta a rendszer! Jöttök oviba vagy mi lesz, az óvónéni nem tud semmit rólatok...Jól vagytok?????

Exi: Én rühellem a műfenyőt, nagyon ronda sztem, úgyhogy nálunk élő lesz vagy cserepes, vagy cserepes kölcsönzős, ha lesz rá mód!!

Valaki aki regisztrálva van az index szegedi fórumon kérdezze már meg légyszi, hátha tudnak érdemben hozzászólni...azt többen olvassák.... vagy a délmagyar fórumán kéne utánanézni...?????

E

ceniko
Szeged

Mi is kölcsönöztünk mérleget,mert mikor hazajöttünk a klinikáról pénteken,a szombati napot végig űvőltötte a Barni,mi azt hittük hogy fáj a hasa,de lehet hogy nemvolt elég tejem.

Mi nagyon megnyugodtunk hogy itthonvan a mérleg,és nem akarom elkiabálni,de mintha kezdenék belejönni a szoptatásba!

Éjszaka többnyire kétszer kell fel enni,de nappal van hogy 2 óránként is eszik!

A hálapénzre visszatérve,20000-50000ft körül szoktak adni.
Volt olyan csajszi aki szegény mondta hogy a 20000 is alig tudja odaadni az orvosnak,mert a férjének nincs munkája.

Exi,mi is a 2 voltunk 4d uh. mi is megvoltunk vele elégedve,rendes volt a Czank!

Zozo,nem tudom te hogy vagy de nekem az egész napom,etetéssel meg fejéssel telik!!!

Nemtudom felrakni a képeket,hogy megnézzétek a Barnit!
Ilyen téren iszonyú ügyetlen vagyok!!!

Puszancs:Bibi

Kép
bibi226

Jó reggelt!

Pankata, természetesen én is így gondolom, hogy nem a szülésért, hanem az időért fizet az ember KépKép, csak a kötelező fizetés háborít fel, meg az hogy egyesek bizonyos összeg alatt nem vállalják! Hiszen ez a munkájuk! Van egy-két kismama ismerősöm, aki 50ezr ftnál kisebb összeget tudott csak fizetni az orvosnak (és ez is nagyon megterhelte a őket), és kicsit szégyellték, hogy csak ennyit adtak, mert az orvos biztos többet várt volna! Na ez a probléma, hogy már ennyire bevett szokás és kötelező dolog, hogy valaki szégyelli, ha nem teljesíti erején felül! Kép

Bibi, örülök, hogy jól megy a szopcsi! KépKép Én tegnap kaptam a védőnőtől az újabb kiokosítást a szoptatásról, érdeklődött van-e kérdésem, mondtam hogy minden világos, de kérdezze meg újra 6 hét múlva, akkor már tuti lesz! KépKép

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Virág!

Én egy kisebb peremes tálcát tettem a csupasz popója alá, és vártam. Reggel nagyobb eséllyel pisilt hamar, de azért más napszakban sem kellett órákat így pózolni Kép Közben persze szórakoztattam.

Gira
Vendég

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet: