A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Csajok!

Hol lehet jó mondókáskönyvet venni?Olyat szeretnék,amibe sok van.Nem sok mondókát tudok,bővíteni szeretném a tudásom ez ügyben.

Zozo!

Megmutatják,hogy kell pelenkázni.A mellretevésnél is segítenek,a fejésnél is.Ne aggódj!!!

Bea!

Örülök,hogy jól sikerült a keresztelő.Gyönyörű a lányod.Kép

Ildi
tfildiko

Sziasztok Csajok!
Bocsi, nem voltunk itthon, de igyekszem visszaolvasni.
Lottiszájtól lementem hídba:-))))

Arankát ne bántsátok, Õ a legaranyosabb a csecsemősöknél. De az a feketére festett vénasszony maga a borzalom. Megkérdezte, hogy a kakás fenekű lányomat miért teszem tisztába!!!

Bea, csodaszép a lánykád!!!!
Hajni
babamama

Ildi! én Corában vettem meg a Cini-cini muzsikát, meg a Verses meséket

Kórházzal nekem is jó tapasztalatom volt pedig nem fizettem nekik. Ja és ott nem is nekünk kellett pelenkázni

Enikö! Csilla 3 éves, 1 éve rágja a körmeit, kb. mióta megszületett a huga. Pedig imádja de azta streeszes nagyon a kislány. Remélem Niki hamar hazamehet!

Gabici! nekem is fáj a torkomKép

Ma jogerős lett az építési engedély miután a szomszédok lemondtak a felleblezési jogukról

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Kórházzal nekem is jó tapasztalatom volt pedig nem fizettem nekik. Ja és ott nem is nekünk kellett pelenkázni

Enikö! Csilla 3 éves, 1 éve rágja a körmeit, kb. mióta megszületett a huga. Pedig imádja de azta streeszes nagyon a kislány. Remélem Niki hamar hazamehet!

Ma jogerős lett az építési engedély miután a szomszédok lemondtak a felleblezési jogukról

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!
Én szeretnék olyan hanganyagot amin mondókákat és gyerek vereseket olvasnak mesélnek el, esetleg énekelnek. Ha tudtok segíteni nekem akkor megköszönöm.

Tifildiko!

Nekem a nagy kedvencem Weöres Sándor: Ha a világ rigo lenne.

Rika

KépKép

KépKép
rika07

Sziasztok!
Én szeretnék olyan hanganyagot amin mondókákat és gyerek vereseket olvasnak mesélnek el, esetleg énekelnek. Ha tudtok segíteni nekem akkor megköszönöm.

Tifildiko!

Nekem a nagy kedvencem Weöres Sándor: Ha a világ rigo lenne.

Rika

KépKép

KépKép
rika07

Ezen kívül:
-Hol lehet Szegeden olcso vagy esetleg használt pelenkázószekrényt vásároni?
-Baldeinhoz fémkeretet
-szivacslapokat vagy használt fejvédöt amire varhatnél uj anyagot.
sajna én nem ismerek ilyen boltokat itt Szegeden és terhes kismamákat sem. Segítsetek. Köszönöm
Rika

KépKép

KépKép
rika07

Rika! A Mese-ház CD ilyen. Szivacslapot én a Contexben találtam legolcsóbban

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Ildi! voltam ma a Nagyában a Kengusurnál azt mondta nem volt akció mostanában ujjatlan bodyra. 1-et vettem 590-ért a többi 690Kép
azt mondta tuti nem ott vette a barátnöm hanem a kinaiban. MOndtam csak tudja a csaj mit mondott, biztos itt vásárolta. Na mindegy szerinte nem de most nem is olyan olcso

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Hát velem az az Aranka nem volt valami bűbájos a klinikán, de biztos mindenkinek van rosszabb és jobb napja is, vagy csak én nem voltam szimpi... A barátnőmnek 2 napja született babája, sajnos koraszülött a baby. A gyerekkórházba vitték, sírva mesélte, hogy hogyan bántak ott a babákkal. Szegénynek nem elég hogy el kellett szakadnia a kicsitől, még az is bántja, hogy ott egyedül van (a nővéreknek 1 a sok "munkadarab" közül, de nekik, csak a szemük fénye). Na nem sopánkodok többet, mi anyukák majd kijavítjuk az ottani kellemetlenségeket.

Melinda: nekem 1 tündéri kislányom van. 6 hónapos és három hetes. Enni és aludni nem szeret, különben nincs gond vele Kép. Most költöztünk Szegedre (eddig is ide jártunk dolgozni, csak nem volt erőnk, időnk, pénzünk így a baba mellett a kertes házunkat foltozgatni). Imádok anyuka lenni, ha nem félnék a szüléstől még szülnék jó sok babát. Igaz kicsit későn kezdtük el (29 vagyok). Majd a trükkjeidre kíváncsi lennék. Én úgy védtem ki a dolgokat, hogy nem adtam ki a kezemből a babát csak fürdetéskor Kép. Majd én is rakok fel képet, ha gondolod. A te kislányod hány éves, mikorra vagy kiírva?

Ildi én is a Corában vettem könyvet, már kicsit szét is téptük Kép.

Jégvirág mennyi idős Gréti? Lehet, hogy mi sem vagyunk elkésve a keresztelővel?

Zozo szerintem ne 1 ágyasba menj, ha beleszólhatok én is, ott mindig olyan egyedül vannak... A klinikán van egy füzet ahova fel kell íratkozni, és úgy majdnem biztos, hogy a háromágyasba kerülsz (egyfajta várólista, amiben az szerepel, hogy mikorra vagy kiírva). Tényleg mikorra?

Mennem kell, sziasztok: Hajni
hajni_

Bea gyönyörű a lánykád!!Igazándiból csak puszi-puszi volt a házassági évfordulónk alkalmából mert nem igazán voltam jól akkor sem!!Mindenesetre ment ez az 1 éve ilyenkor mit is csináltam............

Rika:szerintem lapozd esetleg át a Déli Aprót hátha találsz benne használtan olcsó pelenkázót,és durisba hátha van esetleg fejvédő!!!De a baldehinhoz fémkeretet azt passzolom!!!

Révi:nekem úgy nyomja a pici a gyomrom meg a tüdőm hogy néha alig kapok levegőt!!!Ti hogy vagytok ezzel??Mikor ereszkedik le a méhem,hogy kicsit könnyebb legyen???

Karmen:örülök az építési engedélyeteknek!!!!

Kép
bibi226

Hajni: én az egyágyasban voltam, nekem egyáltalán nem hiányzott a társaság, mondjuk én a másodikkal voltam ott. Kép

Rika: A fejvédőt én flízből varratam, a contextben tényleg van jó kis szivacs.
A lengyel utcai használt boltban bizti van valami pelenkázószekrény, de ha mindenáron olcsót akarsz, elég egyikoldalán kemény, másikoldalán puha pelenkázó szivacs. Azt bárhovátudod tenni, és egy sima komód is megteszi a ruhácskáknak.
Mese-ovi, Gryllus Vilmos valamennyi cd-je nagyon jó! Baba zene.
www.egyszervolt.hu-t nézd meg.
fémkeretet a faktumban vagy bármelyik bababoltban kapsz.

Gabi

Bibi:Szülés előtt ereszkedik le a méhed, addig sajna ez van...Kép
inecsg

Sziasztok!
Gabi! Ildi!
kicsit megnyugodtam, de azért beszerzek pár könyvet.
olvasom a kismama magazint, de attól a tudástól amit abból szereztem nem ájulok el.
pelankáztam én sokszor még unokaöcsémet, de ő már 17éves, sokat voltunk együtt, azóta elfelejtettem a dolgokatKép

Bea!
Gréti nagyon szép és milyen nyugis volt.

Hajni!
Mi ez a felíratkozás? és hová kell a 3ágyasba is?
azt hittem csak a fizetősbe van ilyen.
igazad lehet, ami az egyedüllétet illeti, bár imádok egyedül, de a jó társaságot is nagyon.
nov.14-re vagyok kiírva.
amilyen a formám tuti nem lesz se 3, se 1 ágyas szabad, de valószínű akkor nem fog érdekelni már.

Zozo
Vendég

Hajni! Semmivel sem késtél le, mert már 29 vagy.Kép Én 28 évesen szültem Lottit (ő 3 éves múlt augusztus 20-án, kiscsoportos), és január 31-re vagyok kiírva a hugicájával, amikor is már 32 leszek.Kép
Valami hasonló tervem van nekem is, hogy nem adom ki a kezem közül babócát; meg mivel valszeg többet tudok majd a szoptatásról, mint kedves Aranka nénike, vagy Boszika édes, nem engedek beleszólást a dolgainkba, ha kell, ennek nyomatékot is fogok adni.Kép
Hol laktok? Hol, kinél szültél? Hogy hívják a kiscsajod?

Lányok! Szerintetek, ha legnagyobb vágyam gátvédelemmel szülni (legalábbis amennyiben lehetséges), fontos lenne e szülésznőt fogadnom, vagy elég a dokikám hozzá? Egyébként nálam is bent volt a Barbara (Valkai Edit volt a szülésznőm, ő azt hiszem 2 éve szült), rá gondoltam. Tesómnak is ő volt, nagyon rendi nőcikének tartom.

Bibi! További boldog házaséveket kívánunk!
Valszeg a héten nem biztos, hogy eljutok tornára, holnap reggel Lottival a dokinál kezdünk. Nem vészes a dolog, csak csúnyán köhög, meg folyik az orra, de nem is akarnám, hogy komoly legyen a baj.

Révi! Ez a májas dolog nagyon édes!Kép

Melinda
22+5

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Hajni!
Az én kisfiam is most volt fél éves, és nem szeret se enni, se aludni. Sorstársak vagyunk ugytűnik. Mennyivel született? És most mennyi?
Én szerdán megyek tanácsadásra Márkkal,akkor derül ki hány kilós is most.De nagyon izgága kisfiú, ugyhogy amit eszik, azt le is mozogja.
Irj magadról többet!
Gabi!
Igen, az ősz hajú csecsemős, az Aranka. Hát, nem voltam tőle elájulva.
Zita
zita_29

Melinda fiatalabbnak látszol mint 31!!!!!
Most kedden klinika látogatásra megyek,csütörtökön pedig elmegyünk bevásárolni a corába,mostmár mindent meg akarok venni a picinek,és itthon is elfogyott minden,így nem megyek tornázni de a jövőhéten TUTI!!

Hajni ezt a felíratkozást még én sem hallottam,és nov.28-ra vagyok kiírva,iratkozzak fel??De ha hamarabb lesz meg a pici,akkor mi lesz??

köszi a gratulákat!!Puszancs:Bibi31+7

Kép
bibi226

Bibi! Én is gratulálok, akartam irni de lehet hogy elmaradt tegnap! Bocs

Zozo! Végül azt választottad akit tesom is ajánlott?

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Köszi Bibi!KépKép

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Baby Nova Baba Expo és babaruhabörze 2005 október 9 Vasárnap 9-17h-ig Mars téri expo csarnokban!
Belépő 300Ft,
Rendkívüli akciók,olcsó árak,ingyenes gyermekmegőrző és ugrálóvár.
/új és használt baba és gyermekruhák,babaápolási termékek,játékok,bababútorok,bébiételek-italok,babafelszerelések,kismamaruhák,ki smamakellékek

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Maternity tickers
szilde
Szeged

Asztaljegyek korlátozott számban:06/70 315-24-16

szilde
Szeged

Köszi csajok.Ezeket a könyveket ismerem is.Kép

Melinda!

Én fogadnék szülésznőt a helyedben.Lottikának jobbulást kívánok!
Most már én sem engedném ki a kezem közül a Noémit,de akkor még azt sem tudtam,hogy mit kell csinálni.

Kármen!

Örülök,hogy kezdhetitek az építkezést.
Pár napja eszik a lány,úgy örülök neki.Kíváncsi vagyok,hogy mennyit mutat 9-én a mérleg.

Ildi
tfildiko

Sziasztok!

Köszönöm a bókokat a Gréti nevében is!

Dancsi: Örülök, hogy Jozsó meggyógyult, Grétit én is gyógyultnak nyilvánítottam. Utoljára tegnap reggel szívtam az orrát, nem is köhög.
Meg annak is örülök, hogy te is jól vagy.

Ildi, Rika07: http://www.olvasnijo.hu/olvasni.php3
http://marci.co-net.hu
http://www.fw.hu/nlctb/
De persze vegyél könyvet is! Kép

Karmen: A sima egyszerű fehér ujjatlan body volt olyan olcsó csak. De az tuti.
Ezt írtam szept. 27-én:
"Révi: Te kerestél sima fehér ujjatlan bodyt?
A nagyában a Kengurúsoknál van 340 Ft-ért. Tegnap vettem 3-at Kengurú, jó minőségű. "

Hajni_: Kép a lánykádról? Kép
Gréti 4 és fél hónapos, nem vagytok lekésve szerintem a keresztelőről soha.

Melinda: Én csak azt tudom, hogy a kórházban, ha nem az első babádat szülöd, akkor akár van fogadott szülésznőd akár nincs, megpróbálják a gátvédelmet, nagyon sok ismerősöm gátvédelemmel szült, úgy hogy előzőleg nem is volt róla szó, hogy úgy szeretne vagy sem. Bár ezzel téged nem segítettelek ki. Kép

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Melinda!
A gátmetszésről szerintem a doki dönt, nem a szülésznő. Mert elvileg Õ vág, és nem a szülésznő. Nekünk az előkészitőn azt mondták, első szülésnél biztos a gátmetszés, a többinél csak ha szükséges. Mivel neked ez már a második, lehet, hogy nem szükséges.
Képzeljétek nálunk is lesz keresztelő, október 30-án a Kakasos templomba. Ott volt az esküvőnk is, kértük, hogy a tiszteletes asszony keresztelje a Márkot, ha lehetséges. Ugyhogy én is kajtathatok ruhácska után.
Bea !
Irigyellek a Gréti miatt, azt hiszem Márk nem fogja ilyen nyugodtan viselni. Nagyon aranyos a kiscsaj!
Nekünk is van játszószőnyegünk, le is fényképeztem rajta a Márkot, majd mondom apának valahogy tegye fel ide a képet.
Zita
zita_29

Sziasztok!
Nikinél bélférget találtak! Cérnagilisztát! A szélettenyésztése NEGATÍV lett! Úgy vették észre, hogy bekukkantottak a popsijába. Felhívtam a dokinkat, hogy elkaphatták-e a lányaim, azt mondta igen, de nem kell megijedni mindkét csemetének adjak 1-1 Vermox tablettát és az kihajtja ha van féreg bennük is! Szal este mindkét gyerkőc kap Vermoxot! Biztos ami biztos!Kép
Ja és valami vírusa is van a Nikinek, de még nem tenyésztették ki, nem tudják pontosan mi az, csak találgatnak! Vénásan kapja az antibiotikumot!Kép

A körömrágás szorongás jele. Vizsgálta Nikit egy pszihiáter és szorongásoldót írt fel Neki! Amit kb 3-4 jhétig kell majd szednie, hogy ne rágja a körmét, meg semmit se! Tudni kell Nikiről, hogy mindent rág! Az anyja vett neki egy barbit, és már aznap estére lerágta a lábátKép Meg a kabátjáról a gombot...stb szal valami baj lehet ott belül...Kép Nahh mindegy, én nagyon örülök, hogy a lányom nem rágja a körmét, és tudja, hogy az butaság! Azontúl rengeteg sok szervi panaszt is okozhat a körömrágás!

Amúgy jól vagyunk! Bogi oviba. reggel picit könnybe lábadt a szeme, de nem volt nagy sírás, pedig vittük a takarót is, tudta természetesen, hogy ott fog aludni!
Viola most puszilt be egy almát! Ma 8 hónaposKép Egyedül tartja a cumisüveget is issza belőle a teát, pedig nem "füles" cumisüvegKép Nagyon ügyike!
3 napja gurul, úgy hogy a szoba egyik végébe leteszem hasra és elgurul a szoba másik végébe! Nagyon büszke vagyok rá, ez nagyon nagy teljesítmény TőleKép! A gyógytornász pénteken jön!

Gabici: Mielőbbi gyógyulást Nektek!!!!++++++++

Dancsi: Örülök, hogy Jozsó újból a régiKép

Bea: Tényleg nagyon szép volt Gréti a keresztelőn. És Te is csini voltálKép Szupi, hogy ő is meggyógyult!

Ildi,Rika: Én antikváriumokba szoktam venni könyveket. A régiek sokkal jobbak mint a mostani könyvek. persze az újak között is van egy két jó! A www.antikarium.hu oldalon tudsz szétnézni, hogy milyen könyvek vannak, és fel tudsz jelentkezni előjegyzésre egy egy könyvre ha esetleg keresel valamit! És mélbe értesítenek ha valaki az általad keresett könyvet beviszi!Kép

Puszka
E

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Bea! igen, ilyet akartam venniKép

Ildi! Gratulálok az evéshez!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

A kislányok nagyon szépek!
Ceniko: Köszi a tanácsot, ha megyek Emőkéhez megkérdezem a szülésznőt.
Egyébként a szülésznőnek mennyit szokás adni? Fogalmam sincs róla...
Zsuzsi

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Sziasztok!
Voltunk a nagylánnyal dokinál, hála nem kell antibiotikum, csak köptető, C-vitamin, tea. Ocsmányul köhög. A héten itthon maradunk.

Bea, Zita! Kösz a tanácsokat. Azt hiszem, megkérdem a dokim. Hála, nekem nagyon jó élményeim vannak a szülésről, csak bárcsak "ott ne vágnának többet".

Hajni! Tényleg mi ez a feliratkozás? Ha fel vagyok írva, és történetesen teli az összes 3 ágyas, nem gondolom (és nem is várnám el), hogy valakit kihajítsanak miattam másik szobába.Kép
Én Lottival 3ágyasban voltam, most is jó lenne majd.

Melinda
22+6

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Sziasztok!
Karmen!Ja elköltöztetek?Kép
Ügyesen beszél Orsi!
Hannám is egyre jobban,többet dumálgat.Már nagyon vártam,hogy szavakal komminikáljunk...

Bibi!További sok boldogságot!

Ceniko:Nekem egyik kedvencem a Hegedűs a háztetőn!
Bélféreg?Az mit okoz,és honnan kerül be a szervezetbe?

Bea!Cuki a lánykád!
Gátvédelem?Fogalmam sincs mi az,hogy csinálják?

Dancsi!Örülök,hogy jobban vagytok!

szilde
Szeged

Zozo!
Nem akartalak megijeszteni!
Mondjuk én úgy szültem,hogy nem volt fogadott orvosom.Az ügyeletes szülésznő,meg a doki nagyon jófejek voltak.Szinte protekciósnak hittek a többiek,mert a szülőágyra kaptam a vacsorát..
Amúgy szerintem tényleg az a jó,ha az ember felkészül lelkileg,hogy mindenütt van ilyen is,olyan is.Legyen az szülésznő,csecsemős,vagy doki.De egyszer úgyis hazaértek,és magatokra csukjátok az ajtót.Kép

Gabi!
Én most kezdtem el érdeklődni a foltvarrás után.Talán lesz egykis varrógépem,aztán meglátjuk..
Muti a faliszőnyeget!KépKép

Ildi!
Cini-cini muzsika
Ének az óvodában/bölcsödében

Rika!
Antikváriumban/Kárász u./,Radnóti könyvesboltban elég sok hanganyag szokott lenni gyerkőcöknek.
Bye:Edit

szilde
Szeged

Sziasztok Csajok!

Minden infot köszönök neketek.

Segítsetek még rajtam egy kicsit, szeretnék vásárolni a pocakomban lévő gyermekemnek egy két dolgot: csörgő, cumi, paplan stb. Nekem van egy Brendon katalógusom, de ez elég drágának tünik számomra. Mivel fekvö "beteg" vagyok ezért nem tudom nyakamba venni a várost és keresgélni. És nem tudok senkitől sem tanácsot kérni söt mi több Szegedet se tul nagyon ismerem. Tehát a helyzetem nem a legjobb. Kérdésem, hova küldjem a férjemet vásárolni, mert hát a férfiaknak mindig meg kell mondani mit hol és hogyan Kép))Esetleg használt boltok is érdekelnek.
Segítségeteket elöre is köszönöm.

Más, ti nem irtóztok a porszívó orszívótól? Számomra olyan brutális hangos eszközröl van szó. Valaki használ elemeset. Mi a tapasztalatotok?

Légzés figyelőt lehet valahol kölcsönözni (mennyiért)?

Most már más nem jut az eszembe Kép))

Inecsg!
Hol is van az a contex?

Egy teljesen tapasztalatlan leendö anyuka Kép))
Rika

KépKép

KépKép
rika07

Enikő: Uhh....kijutott szegény Nikinek KépKépKép
Viola ügyes!

Karmen: Hmmm....pedig én tutifix annyiért vettem, kérdeztem van e, mondta igen, és most CSAK 340 Ft és hogy ennyiért úgy sem kapok máshol, blabla....mondtam ok, tudom, kérek 3-at.
Hülye azért nem vagyok Kép

Szilde: Hát nem vágják a gátat, hogy kibújjon a baba, hanem amikor fájás van és nyomni kéne akkor néha vissza kell tartani egy kicsit és nem nyomni....vagy valami ilyesmi....nincs róla tapasztalatom, csak amit olvastam.
www.google.com
beírod gátmetszés és kidob egy csomó oldalt

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Rika: Csörgőt meg játékot szerintem ne vásárolj még. Úgysem az lesz a legfontosabb, ajándékba meg úgyis kapsz egy csomó csörgőt, rágókát és társait.
Én csörgőt meg ilyesmit pl. a Corában vásárolok.
Brendon szemnek szép, néha én is beugrok gyönyörködni. Kép De a mi pénztárcánknak nem való.
Használt boltokat nem ismerem.
És bocsi, hogy okoskodok, de cumit se vennék. Kép
Bár ha cumiztatni akarod a babád mindneképp akkor ok. De cumi is van a hipermárketekben. Meg takaró is meg minden. Én ezeket a Cserepes sori piacon vettem az utolsó soron a Kengurus cuccokat áruló srácoktól.
De a Madách utcában van még egy jó kis bababolt, a Faktum. Meg a Kisteleki Ede utcában is van egy bababolt. Nem olcsó.

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Zozo:Ehhez nem így kell hozzáállni! Igenis lesz hely a 3 ágyasban is, mikor te szülsz! Én rengeteget tanultam a kismamából, nem pont a pelenkázást, inkább szoptatás és táplálkozás terén. NO, meg betegségekkel kapcsolatban. CSak az egyágyasba kell felíratkozni,nekem tök szerencsém volt, nem voltam felíratkozva és nem szültek sokan, így mehettem, mert pont üres lett. Első gyermekes anyukáknak én nem nagyon ajálnom az egyágyast, nekem Flóra miatt volt fontos, hogy bejöhessen a szobába, akkor még alig volt két éves, sokat jelentett, hogy egy-két órát ott voltak velünk az apukájával.
A szoptatás c. konyvet nagyon ajálnom, www.nandu.hu-n van egy-két babáskönyvről szó. Azt érdemes megnézni, mert rengeteg van és sok hülyeséget is tudnak írni némelyikben.

Melinda: lehet én lemaradtam, Lottinak hugija lesz! MI lesz a neve, sikrült már dönteni?
FEl kell készülnöd a gátvédelemre, én nem voltam, de most már tudom mit kell csinálnom, illetve mit kellett volna, amit sztem nem lehetséges, visszatartani, mikor nyomnod kell, ill. mikor már éppen kicsuszanna a baba feje, hát sztem ez képtelenség. Kép Nagy-nagy hódolatom, annak aki ezt meg tudja csinálni. Kép Sztem mindegyik szülésznő jártas a gátvédelemben, de jobb ha beszélsz erről a dokival is és a szülésznővel is. Én ajánlanám, hgoy fogadj szülésznőt!

Bibi: nagyon kevés az a gyerek, aki a kiírt időpontban születik meg, ez csak azért kell, hogy ne legyen vita, ha valaki más is az egyágyasba akar menni, és nincs felíratkozva, annak van elsőbbsége, aki fenn van a listán.

Szilde: Ha mindenigaz meg van az albumunkban, a profilomban megnézheted.

Rika: Hú, feküdnöd kell, az borzalom...Kép Kitartást! A context a ruhagyárban van, a TEréz utca elején, a Kossuth Lajos sgt-rőlnyílik. Babaruhákat cuccokat ne vegyetek a Brendonban mert baromi drágák, inkább a Micimakcóban a Kisteleki E. utcában, vagy a FAktumban a Madách utcában. De érdemes körülnézni a Tescoban vagy a Corában. De ott nagyon kell vigyázni, mert az olcsó lehet hogy nagyon rosszminőségű. Vagy esetleg a Nagyáruházban a kenguru boltban, vagy a cserepesen, ezt a lányok jobban tudják hol van, ott olcsó, de jó minőségű magyar termékek vannak, kengurugoldos.
Nekünk sincs porszívós orrszívónk, inkább a kismorotos Pesztonkát vettük, de a mellszívóját nem szabad megvenni, az borzalmas. Cumit minek vennél? Légzésfigyelő sem kell, ha nincs szervi baja a kicsinek, vagy nem koraszülött. Ha bejelezne egyébként sem tudnál mit csinálni, feltéve ha van képzettséged, vagy megtanították nektek!

GAbi
inecsg

Rika! én ruhát csak Kengurusat veszek. Nekem is feküdnöm kellett, de késöbb már mehettem ovatosan ide-oda, de szörnyen lassan telt az idö, utáltam, nem egy szép emlék a terhesség. Orsi imádja a porszivos orrszivot, mindig ö fogja a csövet, segit. Igaz eddig csak 2x volt náthás, sokszor nem használtuk. Orrszivot én az orvosi müszerboltban vettem, müa. nem törékeny. És van tartalék eleje is

Bea! elhiszem. Hiába mondtam neki, erösködött a nö. A lényeg most drágább volt, pedig azért mentem direkt, igy csak 1et vettem.

Szilde! eladtuk a lakást Mórahalmon fogunk épitkezni

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Rika!

Nekünk is porszívós orrszívónk van.(Csöpi a márkája.)
Én a legtöbb dolgot a Micimackóban vettem meg.De azért vásároltam a Brendonban,Faktumban,Corában is.

Zsuzsi!

Én 15000Ft-ot adtam a szülésznőnek.Sok dolga nem akadt,mert császár lett a vége.De nyugodtabb voltam,hogy ő ott volt velem a műtőben is.

Enikő!

Szegény Niki!Meddig lesz kórházban?
Nagyon ügyes a Viola.Kép

Ildi
tfildiko

Hu, mindenki milyen cumi ellenes Kép
Én még nem értek hozzá, de én mindig cumival látom a kicsi csöpségeket Kép Hogy lehet ez?
Ha sir akkor cumisüveget adtok neki, vagy mit?
Na, majd meglátom mi legyen, de köszi a tanácsokat.
Rika

KépKép

KépKép
rika07

Rika!
a Faktumban lehet kölcsönözni légzésfigyelőt, 2550-3000Ft kb. havonta, ha veszel 22ezer, én olyat veszek ami bébiőrrel együtt van az 35ezer,
kb. 8hónapig ajánlott használni.
a gyereklinikán a koraszülött intenzíven van egy nagyon aranyos védőnő, nekem ő mutatta meg, mondta el h. mit kell tenni ha riaszt+ az újraélesztést is. , ja, ott is lehet elvileg bérelni, de nem sok van és az a pár darab is kint van, tehát onnan nem bizti h. sikerül kivinni.
Én veszek mindeféleképpen, sosem lehet tudni h. mi történik, nekem így megnyugtató.

cumit venni fogok, használni nem biztos és
porszívós orrszívót vettem.
Ruhákat és is a Cserepesen vásároltam, nagy részét, de ott is drága, ill. azt hittem h. olcsóbb lesz, igaz a Brendonnál olcsóbb az biztos.

Szilde!
nem rémísztettél meg, ill. nem nagyon, de így jobb mert a legrosszabbra készülök és így ha jobb lesz kellemesen csalódokKép

Gabi!
köszi, megnézem a könyveket.

Zozo
Vendég

Karmen!
valószínű azt a dokit választom, csak még nem mentem el hozzá.
Vendég

Gabi! Igen, nőuralom lesz a családunkban!Kép Név? A vezetékneve az lesz ami LottiéKépKép, a keresztnév alakulóbanKépKép

Rika! Mikorra vagy kiírva?

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Szilde!

Saját tapasztalatom még nincs a gátvédelemben, mert az első babát várom Kép, de pont ma mondta el a védőnő a lényeget: Magyarországon elvileg kötelező első szülésnél a gátmetszés, mert nagy a kockázat, hogy ha nem vágják akkor végigreped. Nem is nagyon csinálják máshogy, lehet, hogy van olyan doki akit meg lehet dumálni, nem tudom. Többedik szülésnél meg lehet oldani, hogy mikor nyomnod kéne vissza kell tartanod, és a gátat kézzel óvatosan lenyomkodják, "lemasszírozzák" a baba feje körül, így vágás nélkül át tud bújni rajta.

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Rika,
Ruhákat vehetsz turiban is, pl. az angol turi a Tisza Lajos krt-on. Újonnan én a CORA,Tescot ajánlom, meg a Faktumot.

cumit én vennék, max. nem fogjátok használni, van olyan baba, akiknél "életmentő", bár sokan cumiellenesek.

légzésfigyelő: szvsz érdemes, mert az tény, hogy a korababák jobban veszélyeztetettek, de ha telik rá, már csak megnyugtatás miatt is megéri megvenni. Ezt is lehet használtan a babaszobán, vagy a Déli Apróban.

Paplan, csörgő felesleges.

Orrszívóból a porszívós a legjobb, én kipróbáltam magamon, nem fáj, nem is kellemetlen, a babák mágis utálják, gondolom a zúgás miatt. De ezek a leghatékonyabbak.
Vendég

Sziasztok.

Boltokról csak röviden:
A Micimackóban erősen kifogásolható a modor sajnos, és láttam 9990 Ft-os, 56-os tipegőt. Kép
A Brendonban vettem már olyan popsikrémet, ami a Corában éppen a duplája volt. Kép
Viszont a Corában vettem már olyan előkét, ami a Brendonban volt éppen a duplája.
Tesco: kicsi a választék a többi üzlethez képest, némely terméket olyan magasra tesznek, hogy képtelenség elérni. Kép
Használtruhaboltok: érdemes megnézni őket, de sajna tiporni és verekedni kell. Kép

Nincs tökéletes megoldás, főleg annak nem, aki ágyhoz van "kötve". Kép
bebefon

Húú mennyi levél, alig tudom ez eseményeket követni. Kép) Jópofa dolog ez a társalgó szoba. Első kismamák nagyon magamra ismerek az aggódásitokból, ilyen voltam én is. Nyugi teljesen jön minden magától. A pelenkázás, a szopizás. Igazság szerint ott már minden természetes, ezeket a dolgokat nem lehet elrontani. Ha szoptatási gond van, csak az bibis, de a védőnőt a klinikán én is tudom ajánlani (bár én csak 1 napig találkoztam vele, mert szabira ment), ill. később 1 La Lache Liga-s (remélem jól írtam le) hölggyel tartottuk telefonon a férjemmel a kapcsolatot, amikor csak nem indult el a tej rendesen. Sokat segített, a Kismama magazin hátsó oldalairól lestük le a tel. számot. Természetesen itt szerintem mindenki segít nektek. Kép

Zozo, Bibi én a klinikáról beszéltem. Ott a szülésznőm írt be, hogy mikorra vagyok várható a csecsemős főnővér füzetébe, ha jól emlékszem. Ez egyfajta segítség nekik is, hogy mennyi baba várható. Így csak azokkal szemben élveztem elsőbbséget a háromágyas szoba esetében, akikkel egyszerre szültem. Igaz nem sok jelentősége van, mert mindenkinek joga van a ygerekével lenni, így amikor én szültem és megteltek a 3ágyas szobák a szülészeten hagyták inkább az anyukákat, ill. csak azt rakták a 10-esbe, akik oda akartak menni (dobáltak bennünket kifelé, hogy legyen hely). Azért megkérdezhetem nektek, ha gondoljátok, sajnálom, hogy aggodalomra adtam okot, nem akartam.

Inecsg: klinikán vagy a kórházban voltál? A klinikába most nem engednek fel kis gyerekeket, akkor ez csak átmeneti dolog? Lehet, hogy igazad van, nekem, mint kezdőnek jó volt a többiekkel Kép.

Melinda gratulálok a kislányhoz, biztos jól meglesznek, ha már ilyen aranyosan áll hozzá a "nagy"tesó a picihez. Mi a Csongrádin lakunk. Mindenki azt mondta a panelok melegek, de úgy néz ki csak nyáron, mert majdnem megfagyunk Kép. Én a klinikán szültem Sárinál. A kislányomat(nyunkat) Dorkának hívják, a levél végén megpróbálok 1 képet csatolni. Te kinél fogsz szülni és merre laksz? A gátvédelemmel kapcsolatban ua. a véleményem, mint Inecsg-nek. Velem volt a szobában 1 anyuka aki így szült a dokinénijénél, ő tágította, de dícsérte nagyon a szülésznőjét is, sokat segített neki, mondta mikor tartsa vissza... Nekem leki megnyugvást jelentett, hogy volt velem szülésznő, nem rángatták el.

Zita mi 3080-nal születtünk, most csüt. voltunk 6830-ak (6 hónap 3 hét). Sajnos 2 hét alatt 30-at "hízott", ill előtte is 1 hónap alatt 200-at. Hát nem vagyunk megdícsérve... Most elküldtek bennünket vérvételre, ill. vizelet zacsiba kell gyűjtenünk holnapra, persze nem sikerül. Extra vicces Kép). Szerintem nincs baja, csak azért vizsgálgatják, hátha vashiányos, ill. felszívódási zavara van. Most elkezdtem több főzeléket adni neki (a szopit jobban szereti), szerintem már nemcsak a fejecskéje kerekedik Kép. Hát a nappali nem alvásokról is tudnék mesélni... Arról írj előbb te! Nálatok hogyan zajlik 1 nap? Ti mekkorák vagytok? Keresztelő mikor lesz?

Rika én nem, de Dorka irtózik tőle Kép), mármint az orrszívótól. A Faktumban tényleg édesek a csörgők. Honnan költöztetek ide?

Jégvirág én idősebbnek gondoltam a kislányod. Kép mellékelve remélem (túl nagyok, bénázok a beszerkesztésével, majd még próbálkozom). Milyen vallásúak vagytok? Az apuka látszik a képen?

Mennem kell sziasztok: Hajni

Kép
hajni_

Melinda29!

Én 2006 jan. 21-re vagyok kiirva. A lényeg, hogy 2006-os baba legyen Kép
És Te?

Dancsi!
Ha ne vegyek paplant, mivel takarjam be a gyereket?

Esetleg valaki szül velem egy idöben (nem mint ha félnék egyedülKép)
Ez a szülésznő dolog micsoda? Mindenki fogad egy szülésznőt elöre? Ha nem akkor mi van? Honnan ismeritek meg a szülésznöket, ök is "rendelnek".

Hát egyre többen beszéltek rá erre a porszívós orszívóra. Pedig van egy drága csöpség és egy óriási nagyon nagyon hangos dologgal közelítsek az orra felé. Ez olyan rémisztöen hangzik.

Hajni!
Nekem már rémálmaim is vannak a gyerekneveléssel, hogy tuti mindent elfogok bénázni. Nagyon félek mindentöl, de remélem nem igy lesz.
Életem: Gyöngyös majd egy pár év BP. utána egyetem Szegeden és itt megleltem életem párját(igazi tanár-diák szerelem, mint a filmekben Kép). Igy itt ragadtam, de szerintem Szeged a legelragadóbb város Mo-on Kép

Csajok Ti szedtetek anitibiotikumot a terhességetek alatt? Én egész életemben nem szedtem annyi gyógyszert mint most terhesen. (napi 4 félét és 14 szemet szinte jo lakok velük)
Na nem mintha panaszkodni szeretnék.

még egy kérdés, hogy nem járhatok erre a baba mama felkészítöre, miröl maradok le?

Üdv mindenkinek: Rika

KépKép

KépKép
rika07

Lesz vasárnap ez a baba börze a Mars téren. Mi a véleményetek, tapasztalat megéri kinézni? Persze ha a férjem is engedi Kép
Rika

KépKép

KépKép
rika07

Jó reggelt!

Ildi!köszi a kombi-ról az infot!!!

Hajni!Édes a kicsi nagyon!

Rika! puha baby takaróval takargasd be a babát,a paplan még az elején nehéz neki.Nézelődj a www.babaszoba.hu apróhirdetései között,ha másra nem jó legalább a párodnak megtudod mutatni,hogy mit is akarsz:-)

Tegnap voltam ctg-n.A hidegfront után annyira jól volt a baba,hogy még mozogni sem nagyon akart!Kaptam még egy kis időt,amig a baba jól van odabent,addig nincs mütét.Kedden megint megyek ctg-re.
Holnap megyünk logopédushoz.Túl gyorsan beszél Csongor,Gréti pedig nem tudja kimondani az R hangot.Szegény valamelyik nap mikor gyakoroltuk berágott nagyon:-))
-Anya!Mért adtatok nekem ilyen nevet!
-Miért ?Nem tetszik?
-Nem!!!Hivjatok Katicának!
1 napig bírta a Katicázást,utána vissza követelte a Grétit:-))

Szép napot mindenkinek!
Évi
révi

Rika!

Én csak magnéziumot és az Elevitet szedtem a terhesség alatt.
Mi,sajnos,cumizunk.Az alváshoz kell neki.Napközben nem sokat van a szájában.Utálom...A klinikán kaptuk a csomaghoz,és szükség is lett rá.Ha anyu és az anyós nem erősködtek volna,lehet,hogy nem cumizna.Már bánom,hogy hallgattam rájuk.(MAM cumi)
Nem fogsz mindent elbénázni.Az elején én is tanácstalan voltam.
Tanár-diák szerelem?Hú,ez nagyon izgi.Hogy történt?Nagyon kíváncsi lettem.
Mi hálózsákban altattuk a lányt,kb.1 hónapja szoktunk le róla.Megvettük neki most is a nagy zsákot,és már nem tetszik neki.Egy vékony pléddel szoktam betakarni.

Hajni!

Nagyon szép a lányod.
Mi sem vagyunk valami jó evők.Bennünket is elküldtek vérvételre,de minden eredménye jó lett.

Évi!

Mennyi idős a Gréti és a Csongor?

Ildi
tfildiko

Rika,
Én hálózsákban altatom újszülöttkora óta. A picit kezdetben pedig pólyában fogom, ha megmarad háton és szereti, Jozsó nem maradt meg háton. A hálózsák nekünk nagyon bevált, meglátja és dörgöli már a szemét,akármennyire is fel van pörögve. Tudja, hogy ez alvást jelent. Arról nem beszélve, hogy a 4-5. hónaptól kimászik a takaró alól.

Hajni,
pisigyűjtés: gyereket beteszed a kádba, valaki fogja, mert ő még ugye nem áll, és megengeditek a csapot, egy pohárral lesben állsz és hipp hopp jön a pisi. A 2. napon nekünk eddig mindig összejött legkésőbb.
Vendég

Rika,
hány hetes vagy? Én most vagyok 25.

A porszívós orrszívó brutálisan hangzik, de inkább, minthogy a fülére húzódjon.

Én nem szedtem antibiotikumot terhesen, de szoptatás alatt sokszor kellett sajnos a mellgyulladások miatt, legalább 4-5 kúra volt.

baba-mama felkészítőről őszintén: nekem nagy csalódás volt. Pláne ha fórumozol, elvileg mindent fogsz tudni elméletben. Szerintem nem sokat veszítesz vele. Vegyél megy egy terhességről szóló könyvet, abban is benne van minden.
Vendég

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet: