A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Dancsi, amíg náthás, köhög, hagyd el a babánt, meg tejből is csak a minimumot adjad. Már csak ettől jobban lesz, meglátod. Ezek sajna segítik a nyálkaképződést. Inkább teáztasd!
Akkor most bejött az anyai megérzés...Kép

Erika

Lilypie First Birthday tickers
gerika

Erika,
Csütörtök este óta nem fogadja el a tápszert. Tegnap este megivott belőle egy picit, de reggel sem kellett neki. Szerinted a köhögéstől van? Olyan fura, mert Jozsó megveszik a tápiért, akármi baja van, a tápi az mehet mindig.

SZinte semmi étvágya nincsen, reggel akartam adni neki egy kis üveges gyümi bébikaját, de kihányta. Szóval tegnap este 6 óta semmit nem evett. Kép A gyógyit szerencsére be tudom adni, és muszáj volt elkezdeni az antibiotikumot is.

Iszonyú nyűgös, de ez azért is van, mert nagyon sokat volt fent éjjel. Le fel kellett járkálni vele, úgy valamennyire megnyugodott.

Szóval úgy tűnik, a jövő héten sem talizunk, nem akarom közösségbe vinni.
Vendég

Sziasztok!

Dancsi!Folyadék az van,akkor a kaja nincs nagyon az nem baj.A lényeg,hogy igyon,amennyit csak belé tudsz tukmálni.Hányásnál nagyon jó a ropi és az almalé,tea

Képzeljétek a férjem regisztrált a www.pampers.hu
oldalon.Ismeritek? Én eddig nem ismertem,de nagyon tetszik!Követi,hogy hanyadik hétben vagyok,leírja,hogy mikor mi történik a terhesség adott idejében,mire kell figyelni.stb.Ha nem ismeritek nézzétek meg!Nagyobb babákat is lehet regisztrálni és azoknak is írnak sok mindent!

Blanka nálunk is nyügi:-(Hétfőn megyünk a dokihoz,remélem nem lesz szuri kura!
Ma megmértem magam és fogytam 3 kg-t!!!Gondolom ez csak ebédig fog tartani!:-))

Jó étvágyat mindenkinek!
Évi
révi

Dancsi! Orsi is a vetközés mestere!!Kép Jozsónak jobbulást!

Szilde! Orsi sokmindent eszik, most már jobb az étvágya is. Ma reggelire eltüntetett 1 palacsintát. Na ezt sem hittem valaha megérem. Amugy sok kakaót iszik (ami inkább tej mert alig teszek bele) meg joghurtot, tojást eszik.
Délben hozok ebédet abbol kap, igy van fözelék, tészta, leves. Ezeket is szereti csak néha keveset eszik a 2. fogásbol, pedig azzal kezdem mert tudom a leves minden mennyiségben fogyna
Én nem tudok visszamenni dolgozni, nagy leépitések vannak. Igy sajna marad a GYES. Vagy kisteso. Az lenne a jo ha akkor terhes lennék majd és tp-re mennék

Évi! én nemrég néztem meg az oldalt, akkor nekem a regisztrációra ajándékba egy Pampers plüss csillagot adtak. Grat. a fogyáshoz!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Csajok mentek a városba a Danubius Road Showra? Lesz ott valami olyan program ami Bogit esetleg érdekli?
Pusssz

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Enikö! Én azt sem tudtam ma van. Esetleg a weboldalukon nincs info?

Jaj lányok, már annyiszor le akartam irni a multkori folytatásaként hogy én hogy csinálom mert tényleg minden folt eltünik, ja és elökét sem használunk. Szóval baleset azért van. Nekem is csak igy jön ki. 1. vagy Vanish szappannal dörzsölöm de azzal sokáig kellett 2. helyette Vanish Oxy actiont feloldok kevés forró vizben, olyan sürü massza lesz, ráöntöm a foltra, akár szinesre is, és hagyom állni kb. 1 órát (többet is lehet) majd bedobom a mosogépbe. Komolyan látni kellene néha milyen a ruhája és uj lesz. Komolyan akinek ez sem veszi ki megverhet, mert minden eltünik, gyümölcs, fözelék, kakaó...
Lehet nekem kellene jó pénzért mosást vállalni?KépKépKép

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen,
akkor ezt kipróbáljuk. Jozsónak, meg nekem is Jozsó miatt, sok sok olyan ruhánk van, amiből már hipózással sem jött ki a folt.
Vendég

Kármen!

Köszi a tippet.Én is használom a Vanisch-t,de nem a port.Legközelebb olyat veszek.

Dancsi!

Hogy van a Jozsóka?
Nemsokára a Noémi is átmászik a kiságyon.Már ő is húzza fel magát a rácson...A rácsot kiszedi,és vigyorogva megjelenik a nappaliban,amikor aludni kellene neki.Félelmetes,amiket csinál.Felmászik az etetőszékre,és abban ugrál.Most meg már tologatja a széket a konyhaszekrényhez,és onnan is pakol.Hamar rájön minden rosszra.

Évi!

Gratu a fogyáshoz!

Ildi
tfildiko

Lányok!Tudja valamelyikőtök, hogy hol és mikor rendel most Sári? Én fél éve Újszegeden voltam nála, de azt hallottam, hogy azóta elment onnan.Nagyon sürgős lenne, köszi!
kissvirag

Sári én ugy tudom hogy ,a 2 kórházba,a női klinikán is van!Bár szerdán mikor voltam a Zöld sándorban szülésfelkésztítőn a terhesdiagnosztikán is ott rendelt! Én ugy tudom ő az az orvos akinek rengetek betege van és mindekettő helyen is rendel!!!Szerintetek mit érdemes venni a kiságyba sima szivacs matracot,vagy kókuszmatracot?Hol érdemes megnézni és mennyibe kerül?Évi gratula a fogyáshoz!Én úgy érzem most tutira híztam mostanába jól elengedtem magam......puszancs:Bibi 30+6

Kép
bibi226

Bibi!

Mi kókuszmatracot vettünk a Micimackóban.(15990Ft volt.)
Ildi
tfildiko

Virág! A Vasasban van a maszek rendelése, Gabi probálja egy ideje hivni nem veszik fel a telefont. Idöpont nélkül ugye meg nem lehet menni. Amugy rendel még a korházban, klinikán

Bibi! én szivacsot vettem, én nem hiszem jobb lenne a másik de van aki szerint igen. A legolcsóbb a Contex-ben szerintem

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Köszi a válaszokat! A Vasas nagyon jó lenne, mert csak át kell sétálnom, majd telefonálok én is.
kissvirag

Ildi,
hát, nem az igazi Jozsó. Nem nagyon eszik, a tápit mereven elutasítja, olyan nemJozsós. Ha valaki nem ismeri, meg nem mondja, hogy nem beteg, de én látom rajta, hogy valami nem ok.

Ma pl. voltunk a Vadasparkban, ahol a játszón, csak ült a hintán és bambult maga elé. Sem a csúszda, sem a mászóka, semmi nem érdekelte. Csak azok a hülye büdös tevék, azokhoz akart mindenáron bemenni és felülni rájuk. Jó nagy cirkuszt levágott.
Vendég

Sári a Medicenterben is rendel.
Vendég

Sziasztok!

Voltunk ma a Nemes doktorúrnál Kecsón (eredetileg péntekre volt időpontunk, de konferencia miatt mára halasztották a pénteki pácienseket), ahol szerencsére végre a profizmussal találkoztunk!Kép
Lehet, hogy elfogult vagyok, de valszeg akik nem voltak még nála, nem is tudják elképzelni, mennyire a kisujjában van az uh tudománya.Milyen alapos munkát végzett 1 óra alatt!
Kistesóval minden rendben, nemcsak "látszólag".Kép
Ja, és kislány!!!KépKépKép
Nevet ne kérdezzetek, alakul!Kép

Dancsi! Remélem Jozsó jobban van! A Szilárd klassz név!

Bibi! Szvsz a szivacs is megteszi.Kép

Kishugi:
A minőség azért ilyen, mert a képet fotóztuk le!
Kép

Melinda
21+4

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Virág: Miért nem hívod fel a mobilján időpontot kérni! Nekem megvan a számaKép

Bibi: Sztem a szivacs is tökéletesen megfelel a célnak. A kiságyat úgy is hamar kinövik. Szerény véleményem szerint majd a későbbiekben lesz igazán fontos szerepe a jó matracnak!! Egyébként a kókuszmatrac nagyon drága, a szivacs kb 1500 ft! Én nem vennék kókuszmatracot!
E

ceniko
Szeged

Bibi!
Én is vettem kókuszmatracot a Faktumban 12.900.-
Vendég

Melinda: Nagyon édes a kishugiKép

Dancsi: Jozsónak jobbulást!+++++++++++++++++

ceniko
Szeged

Sziasztok!
mi a véleményetek a fizetős szobáról?
légyszi meséljétek el h. milyen az "élet" a gyerekágyon.
pl. ha jól tudom velünk lehet a baba, de hogy lehet megoldani a tusolást?
ha ki kell menni a mosdóba?
biztos hülyék a kérdések, de elképzelni sem tudom.
hogyan lehet megmutatni legalább az apjának?
azt tudom h. nem mehetnek be látogatók.
szerintetek melyik a jobb, egyedül a fizetősben v. ha többen vagyunk?
milyen a 8ágyas?
segítenek a szoptatásnál? lehet "zaklatni" a nővéreket? v. majd rájövök jobb esetben v. nem?
köszi

Melinda!
Én is Kecskemét "rajongó" vagyok, szerintem megéri oda menni.
nagyon édi a baba.

Zozo
Vendég

Melinda!

Én is Kecskemét párti vagyok.Örülök,hogy minden rendben a kislánnyal.

Zozo!

Én nem a fizetősben voltam,mert nem szerettem volna egyedül lenni.Azt sem tudtam,hogy mit kell csinálni.Volt egy jó szobatársam,és sokat beszélgettünk.Persze,segített is,neki már volt egy gyereke.Amíg elmentem zuhanyozni,a szobatársam figyelt a babára.
A nővérek nekem nagyon sokat segítettek a szoptatásban.(Az egyik mellem nagyon bedurrant,és a lánykám nem tudta bekapni.)

Ildi
tfildiko

Enikő,
a kókuszmatrac óriási előnye, ha hány a gyerkőc, 5 óra alatt csont száraz lesz. Nálunk nagy kincs.

Zozo,
első babánál én nem mennék lehet a fizetősbe, szvsz nem árt, ha vannak melletted,aki esetleg segíteni tud a baba körül. PErsze kikaphat az ember idiótákat is. akkor pedig szívás.... De akkor is lehet még menni a fizetősbe, ha szabad éppen.

viszont előnye, hogy jobban tudsz pihenni, saját WC, tusoló, tv, hűtő, és van asztal, székekkel,ahol lehet normálisan kajálni.
Vendég

Melinda, nagyon édes a kishugi!Kép

Zozo, szerintem se menj első gyereknél fizetősbe, jó, ha van körülötted tapasztalt anyuka is.
A 8 ágyasba azért ne kérd magadKép, azt hiszem, ott nem is maradhat kint éjszaka a baba.
Hányadik hétben jársz?

Erika

gerika

Zozo, még annyi, hogy én vagy úgy mutattam meg a babát, hogy a hátsó lépcsőn jöttek fel és a csapóajtóhoz mentem, vagy Bencinél már simán kihoztam a bejárati ajtóhoz és ott mutattam meg. Ha sárga és bennt lenne fény alatt, akkor nehezebb egy kicsit, mert csak szoptatáshoz viszik ki a babát, de szopi után még akkor is ki tudsz vele menni egy kis időre.

E.

gerika

Sziasztok!

Bibi: Nekünk ill. Grétinek szivacsmatraca van.

Melinda: Örülök hogy hugival minden rendben, nagyon szép már most is! Kép

Zozo: Szerintem is jó, ha többen vagytok a szobában, én a kórházban szültem és 4-en voltunk a 6 ágyas szobában, csak utolsó nap lettünk 6-an. Jó volt, tudtunk nevetni a saját bajainkon, beszélgetni, segíteni egymásnak. Így is sokat sírtam utána (hormonok, meg egyébként is Kép), egyedül megőrültem volna.

Képzeljétek, Gréti beteg. Kép
Megfázott nyilván. Ma reggel a doktor néninél kezdtünk, miután Gréti ugyan végigaludta az éjszakát, szokásához híven, én meg végigidegeskedtem. Tele volt az orra, és furcsán köhögött. Reggel porszívós orrszívóval kiszívtuk a taknyot, hát én is bőgtem a Grétivel együtt. Aztán elvittem orvoshoz. Doktor néni megvizsgálta, piros a torka. Azt mondta, hogy Cebion cseppet adjak neki, Fluimare-t mondta még, írt fel kálciumot. És ő is takonytalanított.
Láza nincs, nem is volt.
Ja és a kálciumot valami gyümölcslében kell adni, állytólag nem lehet anyatejben, és mondtam, hogy de Gréti még csak szopik (4 hónapos) és mondta a doktor néni, hogy vegyek sütőtök italt és abba adjam.
Most akkor mi a manót csináljak. Tapasztalt anyukák segítségét kérem Kép Ja és meddig adjam ezeket? És most adjak neki sütőtöklét, hogy be tudjam adni neki a kálciumot? A cebion cseppet lehet anyatejbe, ugye?
Bocsi, hogy ilyen ügyet csinálok ebből, de most tudatosult bennem először, hogy a lányom is lehet beteg, és hogy ez milyen borzasztó. Kép
Amúgy Grétin nem látni semmit, ugyanolyan vidám meg mosolygós.

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Sziasztok!
Dancsi, a Viola is bukós baba, de még sose lett trutyis a szivacs. Egy kis pléd, egy vastag és egy vékony lepedő van a szivacson, a feje alatt meg pelenka. Eddig max a vékony lepedőt kellett lehúzni "baleset" miatt!
Én nem adnék ki ennyit egy matracra, de mindenkinek szive joga mire költi a pénzét!Kép

Zozo: Én sem mennék első gyerekkel a fizetősbe! 3 ágyasba kérném magam!

Ma Bogi ott alszik az oviban! A Niki persze nem, pedig holnap kezd dolgozni az anyja!!! Reggel 6ra megy és kettőig melózik, azaz nem ér be délre a gyerekért! De még ma se hagyja ott, szvsz baromi nagy problémái vannak fejben....Kép
Pusssz
E

ceniko
Szeged

Bea: Jobbulást pici Grétinek!++++++++++++++++++
Én a Cebion cseppeket is inkább a sütőtöklébe cseppenteném, ha már abba kell a kálciumot is tenni! De miért írt fel neki kálciumot? Allergiás tünetei vannak?
A Cebion az C vitamin, én azóta adom Violának, amióta megszületett, és nemrég a grépfrútmagolajat kezdtem el ugye adni. Még nem volt beteg egy két rövid ideig tartó szörcsögést leszámítva!
Hát most nem segítettem valami sokat, majd a többiek akik kompetensek az anyatejes ügyben...Kép
Gyógyulást!++++++++++++++++++++++++

ceniko
Szeged

Enikő: Nemtom miért írt fel kálciumot, de amikor a védőnőt hívtam reggel, hogy mi a manót csináljak, ő is mondta, hogy vigyem a dokinőnek megmutatni, és hogy kálciumot fog majd fölírni.

na, szal az történt, hogy a lányom tojik magasról a sütőtökre meg a cebin cseppre meg a kálciumra, negyed kanállal beadtam neki (sütőtököset), 3 kanálnyit köpött ki. Próbálkoztam párszor, az lett az eresdménye, hogy minden sütőtökös lett, gyerek meg fintorgott.
Próbáltam utána frissen fejt anyatejet kiskanállal adni neki, de arra is fintorgott. Próbáltam pici pohárból is, jó vicc volt. Cumisüvegből nem próbáltam, azt nem fogadja el, csak ha az éhhalál fenyegeti. Hát istenem, fontos a tálalás is neki.
Ennek egyébként örülök.
Csak mondja meg valaki, hogy adjam neki a cuccokat így be?

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Bea! Jobbulást Grétinek! Nekem vizben kellett feloldani a Kálciumot.
Azért azt ne felejtsd el hogy a korházban nem volt veletek egész éjjel a baba, tudtál pihenni is, nem kellett folyton arra ébredned hogy a szobatársad gyereke üvölt. Én a klinikán tuti nem mennék csak külön szobába emiatt, mert ott ált. a baba bent marad éjszaka is az anyukákkal. Nekem még az a pár nap pihenés is kevés lett igy is hogy a babák nem voltak velünk, utána mégis kimerültem.
Én a Cebiont, Vigantolt kanálba cseppentem, és Orsi lenyalja róla. Nem olcsom fel semmibe sem

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Amúgy már semmi baja. Vagy nemtom. Szóval nem szörcsög meg nem köhög úgy amióta ki lett szívva a taknya. Lehet ez zavarta.
Piros torka miatt adjam a c vitamint meg a kálciumot?
jajj nekem
amúgy szopizik rendesen, meg tényleg semmi nem vehető észre rajta

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Karmen: Köszi, akkor nem oldom én se semmiben. Nem csináljuk a cirkuszt.

Én nem tudtam pihenni úgy sem hogy nem voltak bent éjszakára a babák. Este miután szoptattam, fejtem, mentem zuhanyozni, mire összeszedtem magam épp hogy csak 2-3 órát aludtam és hozták szopizni, aztán még 2 óra alvás...úgyhogy a kórházban töltött napokon én csak vegetáltam. 4 órákat aludtam, alig vártam hogy haza jöjjek és kipihenjem magam. Amikor ezt közöltem a szobatársaimmal, kiröhögtek, mondván majd otthon még kevesebbet fogok aludni mert ordítani fog a gyerek, és csak én leszek vele és nem tolhatom ki a csecsemősnővérekhez.
Na, mondanom sem kell, hogy itthon semmi bajom nem volt az alvással meg a Grétivel sem. És nekem lett igazam, szerencsére.

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Képzeljétek, Jozsó újra a régi. Megitta a tápit, még be is pöccent, mert csak 100 mlt kevertem be neki, mert elegem lett a pocsékolásból. És előtte vacsizott, rendben elaludt hiszti nélkül, napközben evett szépen, tök aranyos. Olyan boldog vagyok miatta! Mondjuk a tápit nehezen fogadta el, de amikor elfogadta, akkor ezerrel kattant rá. Kép Csütörtök óta nem fogadta el a cumisüveget. Tápi ivás közben levegőt alig mertem venni....

Amúgy szerintem az antibigyó segített, szombaton kezdtem el adni, és már tegnap este jobb étvágya volt, ma pedig már minden rendben volt vele.

Nem is engedem el bölcsibe a héten, kicsit erősödjön meg, meg nyomatom neki a vitaminokat.

Enikő,
Jozsó úgy összehányta a matracot, hogy a kókuszbetéten átfolyt, le a padlóig lecsurgott. Na, ezt szerintem egy törülköző sem fogta volna fel. Átalakítható a kiságya, kb. 7 éves koráig jó lesz, így szerintem megéri a 12 ezer Ftos matrac, mi a körül vettük a Faktumban.
Vendég

Én pedig nem tudok aludni, jó, mi? Már jól fel is húztam magam rajta. Irtó hányingerem van. Kép Kép
Vendég

Bea,
Gréti babának jobbulást!
Vendég

Bea!

Jobbulást a Grétinek!
Nem tudom,hogy mi csinálj.Fogalmam sincs.Mi még nem voltunk betegek,hála az égnek.

Dancsi!

Örülök,hogy a Jozsóka újra a régi.
Én sem bántam a meg a kókuszmatracot,pedig nem is alakíható az ágya.Bukós sem volt,de egész más ez,mint a szivacs.Anyuéknál szivacsmatrac van,tudok különbséget tenni.

Ildi
tfildiko

Sziasztok!

Dancsi: Mi ez az éjszakai randalírozás? Kép

Hildus: Hogy sikerült a keresztelő?

Gréti nem tudom hogy van. Igazából gőzöm sincs, hogy mi van vele. Látszólag teljesen jól van, szopizik, alszik rendesen, minden olyan mint eddig, csak taknyos meg néha köhög, kiszívom az orrát....képzeljétek, nem sír az orrszívásnál.
Legelőször, együtt sírtunk, majd a doktor néninél ordított amikor szívta az orrát, aztán a következő orrszívásnál itthon már vigyorgott. És azóta sem sírt. Olyan büszke vagyok rá Kép
Viszont a kálcium beadása jó vicc.
Muszáj azt föloldani?

És a férjem is kezd beteg lenni Kép És nem akart itthon maradni. Hiába erősködtem, hogy maradjon itthon 2 napig és meggyógyul, így meg 1 hónapig fog nekem nyavajogni, hogy ő meg fog halni azonnyomban. KépKépKép

Révi: Te kerestél sima fehér ujjatlan bodyt?
A nagyában a Kengurúsoknál van 340 Ft-ért. Tegnap vettem 3-at Kép Kengurú, jó minőségű.

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Dancsi! Örülök hogy Jozsó ujra a régi!!

Bea! Ha Kalcium Sandozt veszel azt fel kell oldani. Remélem gyorsan meggyógyultok!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Hú lányok köszike a válaszokat,akkor valószínüleg maradunk a szivacsmatracnál mi is!!Tegnap este 7-8-ig próbáltam bejönni a babanetre ,de valamiért nem engedett a gép!!Melinda édi a kiscsajod!!Nembiába egyeznek az afp adatok a Lottiéval!!!Bea az tuti hogyha betegek a pasik az valami tragédia!Nálunk is ,imádom a férjem de ha megvan fázva......Dancsi én mióta benne vagyok a 3 trimeszterba,minden éjszaka legalább 3 órát fent vagyok!Néha én is úgy feltudom magam húzni rajta,és ilyenkor neki állok gondolkodni,hogy mi lesz ha meglesz a pici....Tegnap voltam a barátnőmnél és megadta a szülésznő-barátnője telefonszámát,felhívtam a csajszit és mondta hogy főiskolába jár,és nov. végén vannak a vizsgái,úgyhogy lehet hogy nem tud elválalni!De szombaton este dolgozik és majd 6 óra fele kell mennünk!!!A férjemmel kiakadtunk hogy lehet hogy se a dokink,se a szülésznőnk nem tud bejönni?????????FASZA!!!Ugyhogy apa azt mondta hogy ha csak nem lesz rosszul végig bent lesz velünk!!!A kollegája bent volt a szülésnél és amikor a köldökzsinort kellett elvágni összeesett ,és mivel jó nagy darab nem bírták kihúzni ott hagyták a padlón!!a férjem is ettől fél,mondjuk ő 190cm meg 120kg!!Ugyhogy őt tutira ott hagynák!!!puszancs:Bibi31+1

Kép
bibi226

Bea,
egész éjjel nem aludtam semmit, ilyen még soha életemben nem volt. Iszonyú hényingerem volt, meg fájt a gyomrom.

ma pedig voltam a terheléses vércukor vérvételen, apa vidéken és csak késő este ér haza, szal jó napom lesz, Jozsó pár perc múlva itt van. Olyan vagyok, mint a mosott rongy.
Vendég

Dancsi az a lényeg hogy túlvagy azon az átkozott terheléses cukron én UTÁLTAM!Próbálj pihenni!!!

Kép
bibi226

Sziasztok!

Dancsi!Én is ma voltam a cukron!

Bea!Grétinek szerintem azért írták fel a pezsgőt,mert az lehuzza az ödémát.Gondolom ,ha a gégéje beödémásodna,de azt hallanád,mert akkor ugy veszi a levegőt,mintha hörögne.Szerintem,ha szívod az orrát az azért sokat segít és akkor ha nem issza meg a pezsgőt,akkor sincs semmi baj,mert az orrváladék nem csurog rá a torkára és nem bacizza össze.

Megyek lazítok kicsit!

Sziasztok:Évi
révi

Bibi,
Jozsó mellett? hehehe..... Délelőtt nem lett rendesen "megfuttatva" a játszón, ilyenkor 1, fél 2 előtt nem lehet lenyomni aludni és akkor is alszik max. egy órát. Mindegy, majd éjjel.
Vendég

Évi,
akkor biztos láttuk is egymást. Kép Hányra mentél?

A nő tök ügyin vette, meg meglepően kedves, barátságos volt. És még várni sem kellett sokat. Jó, hogy a kismamáknak külön szoba van vérvételre.
Vendég

Sziasztok!

Bibi, nekünk kókuszmatrac van itthon, mert a férjem ragaszkodott hozzáa családi allergiaproblémák miatt. Tudomásom szerint a lényege az, hogy ha esetleg hason alszik a nyuszkó, könnyebben kap levegőt, akár a matracon át, meg nem rakodik bele a por, így a légúti allergiásoknak jobb.

A mamánál sima szivacsmatrac van, azon ugyanolyan jól alszik a gyerek, nem ettől függ az alvása.

Szerintem csak akkor éri meg kókuszt venni, ha extrázni akarsz, vagy ha allergiára hajlamos a családod.

Fizetős szoba: én a kórházban szültem, ahol 5-en voltunk. Nekem akkor nagy segítség volt, h. nem voltam egyedül, és h. nem egész éjjel voltak kint a babák. A következő szülésemnél sem mennék a fizetősbe, mert nekem rossz lenne egyedül. Persze nem mindenki ilyen, van, akinek jólesik a magány. Nekem nem.

Melinda, édes ez a kép, felismerhető minden lényeges. :-)

Bea, azért kaptatok kálciumot, mert most valami vírusos járvány van errefelé. Tünetek: piros torok, fejájás és takony. A C-vit és a kálcium is erősít, együtt adva elég jók arra, hogy legyőzzék ezt a vírust. Ha mégsem ez Gréti baja, bajt akkor sem csinálhatsz vele.
Szerintem vízben oldva is adhatod a kalciumot és a Cebint is. Én kiskanállal csináltam anno, a kezemmel összecsücsörítettem az ajkát és nem engedtem, h. kiköpje. Ha félig hanyatt helyzetben tartod, úgy adod be, és utána a fejét az állánál megemeled, nyelésre készteted. Nálunk legalábbis bevált.

Dancsi jobbulást neked, örülök, h. Jozsóka jobban van.

Üdv. Mindenkinek!
Gabici
gabici

Dancsi: Sajnálom Kép És részvétem. Kép
Délután nem tudsz aludni kicsit? Jozsót lepasszolni nagyinak? Vagy délelőtt volt ott?
Én is ébredtem néha éjszaka, de elég hamar vissza tudtam aludni szerencsére.

Karmen: Calcimusc injekciót kell adagolnom neki.
5 ml-t.

Bibi: Azon morfondíroztam magamban, hogy miért maradtál ennél a dokinál, ha tudod, hogy nem fog bemenni szülésre?
Én a helyedben váltottam volna. Nekem az a fontos, hogy legyen ott olyan "szakember" akiben megbízok. Ha az ügyeletes doki vagy a dokim helyettese vezeti a szülést akkor mi a túróért neki fizessek a vizsgálatokért, amikor azt a terhesdiagnosztikán a Czank is elintézi, ha kell, ráadásul ingyen.
Persze ha neked így jó, akkor oké, nekem nem lett volna így jó.
Párod nem lesz rosszul meglátod Kép Ha beindulnak a dolgok, szerintem nem is fog akarni kimenni. Kép
Én mindig úgy képzeltem el, hogy megszületik a babánk, a hasamra teszik és a férjemmel együtt sírunk a boldogságtól Kép Ehhez képest....csak a férjem pityergett...
Én úúúúúúúgy irigylek mindenkit akinek megadatott az a pillanat, ami nekünk nem. Kép

Na, nem bőgök....megyek tanulni, ma 5-től vizsgázok. Ja, pénteken sikerült a vizsgám, nem is mondtam, pedig nagyon örültem Kép

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Révi: Nem pezsgőset kap...fentebb írtam már Kép

Gabici: Jajj, a feje is fájhat szegény drágámnak? KépKépKép
Ma is bohóckodtunk vagy 1 órát délelőtt a 2,5 ml kálciummal.
Próbáltam neki vízben feloldva cumisüvegből....ha-ha-ha....odáig se jutottunk el, hogy a cumisüveget bevegye a szájába. Bezzeg minden mást megkóstol és rágcsál. Kép
Próbáltam kis pohárból ugyanezt.
Aztán natúr adtam neki a kálciumot.
elé raktam egy pelust, és kapott egy pici kálciumot, ahogy beleöntöttem a szájába 2 csöppet, tömte be a pelust a szájába. Szerintem törölte le a nyelvéről a cuccot. KépKépKép
De venni fogok egy fecskendőt és azzal fogom belenyomni. Kép
Az anyatejben a Cebiont kiskanállal nagy fintorogva benyelte, ez is fél órás műsor volt.
A "nyelésre késztetés" a legnehezebb. Kép

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

A Szegedi Klinikán igen ritkán lehet (sajnos) magad bárhová is kérni, oda raknak, ahol van hely. Van 10 ágyas szoba is, és ott is kint maradhat a baba éjszakára, ha anyuka kéri.

És akinek van már 1 vagy 2 gyereke, az lehet, hogy tapasztaltabb, de semmiképpen nem okosabb másoknál, akiknek, nincs, vagy kevesebb gyerekük van.

És nem véletlen az sem, hogy sokkal többen vesznek kókuszmatracot, mint szivacsot.
bebefon

Sziasztok!
Ma Bogi nem aludt az oviban, mert apája szabadnapos és csak ma tudott eljönni a héten. Elment érte az oviba és elmentek csavarogniKép
Nikiért nem ment az anyja, mert dolgozik. Ordított!Kép
Holnaptól már Bogi is élesbe nyomjaKép

Bea: Nagy kalappal a vizsgáhozKép ++++++++++++++

Gabici: De rég írtál már. Hogy vagytok? Edi? Tehetnél fel képet róla!

Bibi: Melyik szülésznőt szeretnéd felkérni?

Dancsi: Nekem mindkét terhességem ilyen volt szinte végig. Alig aludtam, borzalmasan nehezen viseltemKép Örülök, hogy Jozsó jobban vanKép

PuszkaKép

ceniko
Szeged

Bebefon!azt tudom,hogy a patologián és a nőin is van 6 ill.10 ágyas szoba a klinikán,de a gyerekágyon hol van?Én mikor 2 éve ott voltam,akkor max. 4 ágyasok voltak.

Dancsi! 1/2 8-kor és 1/2 10-kor voltunk ott a férjemmel.Nagyon nagy hassal,szerintem az enyém volt a legnagyobb és narancssárga polóban voltam.
Mint egy hatalmas narancs!:-)

Bea!remélem Gréti hamar rendbejön!!!
révi

Bea!Novemberbe az orvosomnak konferenciára kell menni,tehát nem biztos hogy nem lesz ott!Én megbízom benne,5 éve hozzá járok,tehát nem hiszem hogy cserben hagyna!Múltkor összefutottam 1 kismamával a női klinikán ő is 2éve nov. szült a dokink nem tudott ott lenni ,mert akkor is konferencián volt,a Viski dr.-nak adta át,és a csajszi azt mondta hogy nem járt rosszabbul mert ez az orvos nagyon felnéz a Prof.-ra!Végig amíg bennt volt mindennap bement hozzá!!Szerintem ezt 1 orvosnál sem lehet kiküszöbőlni hogy tutira ott legyen a szülésnél!Gondolj csak a Sári dr aki 2 helyen is van!Mi van ha ügyel a női klinikán,és a betege elkezd szülni a kettes kórházba???Gratula a vizsgádhoz,sok van még??Enikő:a vezetéknevét nem tudom de valamilyen Barbarának hívják,és fiatal csajszi!!!Na puszancs:Bibi31+1

Kép
bibi226

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet: