A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Hajni!

Nincs ötletem,mert mi még itt nem tartunk.Biztos,hogy hamar szobatiszta lesz a Luca.
A barátnőm kisfia szeptemberben lesz két éves,és végignézte a bábszínházi előadást.

Dancsi!

Délután mennyit alszik a Jozsó?
Ma mi is visszaaludtunk reggeli után.Ilyen most fordult elő másodszor.Fél 8h-ig játszani szokott reggel.(Kb.6h fél 7 körül kel.)Utána szokott még aludni 9h-ig.De ma csoda történt.

Ildi
tfildiko

HajnI: Sztem olyan bábelöadásra vidd, ami nem túl hosszú és a darab is jó (pl ne a Holle anyóra, mert az pocsék volt, és dögunalom)! Akkor elvileg végigbírja nézni, sztem!
MI lenne ha nem adnál Rá pelust, viszont nem is ültetnéd a bilin félórákat! Mond meg neki, már nagy kislány, adjál Rá textil bugyikát, beszéljétek meg, hogy szóljon ha pisilni kell vagy csak egyszerüen menjen be a szobájába vagy a fürdöszobába csüccsenjen rá egyedül a bilire és pisiljen! Ja és mutasd meg neki, hogy kellKép Én is azt csináltam Bogival szégyen nem szégyenKép Különben honnan tudta volna???
Hátha beválik nálunk ez a fajta bilireszoktatás hatásos volt. vagy még az, hogy másik kisgyereket lát, hogy pisil. Bogi amióta lrtta Nikit egyedül pisilni a nagyvécén, azóta nem hajlandó bilire ülni, söt még szükítöt se kér, mert Ö már nagylányKépKép
Ennyi ötletem van!Kép

Dancsi: Hát a páromat nagyon zavarja, hogy eláll a picilánya füle (töle örökölte). Engem annyira nem, pl a Jozsó szerintem gyönyörü egyik legszebb kisfiú akit valaha láttam!Kép Viola meg majd még nagyon nagyon sokat fog alakulni, meg ha kinö a haja, egész más lesz a pofija!

TFIldi: És éjjel hányszor ébred mostanában Noncsi?

Bea:ÉN is azt gondolom, hogy nem feltétlenül fog cumizni vagy ujjatszopni! Bogi akkor kezdte el szopni az ujját, amikor egy fosós-hányós vírus miatt 3 napot kórházba volt infúzióval (kikötözveKép ) és a másik szabad kezével igy vigasztalta magát Kép Elötte nem szopta az ujját, azóta viszont még mindig..Kép A kicsi meg most az eröteljes, fájdalmas fogzás miatt kapott rá az ujjszopásra. Sztem ezek nem olyan borzasztó dolkog amik miatt aggódni kéne. Engem az se érdekel, hogy Bogi még cumisüvegböl issza a reggeli kakaóját. Mindenki csodálkozik, de lesz*rom, mert Boginak így a jó! Vettem én neki hiper-szuper Micimackós bögrét (ö választotta), de csak a cumisüvegböl kériKép Fél perc alatt bepuszilja és csókolom!
Szóval szvsz, én nem adnék Grétinek cumit, mert nem biztos, hogy az ujjára rákap, de ha cumit eröltetsz a szájába akkor arra viszont nagy a valószinüsége, hogy rá fog.... De tedd úgy, ahogy Te gondolod!Kép

Viola pár napja este 8-tól reggel 9-ig alszikKép És ezerrel gügyörészik meg hangosan kacagKép Nyúl a tárgyakért és nagyon ügyesen meg is fogja öket, pl a rágókát, meg a textilpelenkát elöszeretettel! MegzabálomKép
Enikö

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Ildi,
amióta éjjel kel, majd visszaalszik, délután lehúz 3 órát! SZal nem panaszkodom. Kép
Vendég

Enikö, próbáltam én már mutogatni a bilit, bugyi is volt, egyelQre nincs túl sok foganatja. Néha ráül önszorgalomból, de csak 1-2 alkalommal volt eredmény is.
Bábszínház: passz, akkor még várunk kicsit.
Aranyos lehet Viola, ahogy játszik. Vérképével minden ok?

Ildi, érdekes a lánykád, mégis csak jó az alvókája, ha reggel még ráhúz kicsit.
H
babamama

Nem akarok én cumit adni neki, sőt! Nem is vettünk cumit, és eleve úgy álltam hozzá, hogy ne cumizzon majd. Sajnos én sokáig cumiztam, és meg is látszik a fogaimon. Kép
De Gréti meg esténként folyton a cicin cumizik, és egy idő után elég fájdalmas Kép
Ezért cumizza néha inkább az apja kisujját. Úgy cuppog neki, mintha a legfinomabb dolog lenne a világon Kép Én meg frászt kapok Kép

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Hajni: Akkor várjál még egy kicsit,lehet,hogy még nem ért meg a bilizésre! Végül is még csak 2 éves múlt. Nem egyformán érnek meg rá. Napközben is kéri a pelust? Vagy akkor hogy van? A Bogi is egyik napról a másikra lett szobatiszta. Semmi elöjele nem volt. Amikor megmutattam, neki, hogy kell használni a bilit, másnap már csak oda volt hajlandó pisilni és éjjelre se kérte a pelust! Emlékszem Ö tiltakozott ellene! Nem akarta felvenni és nem folyt be éjszaka sem!!! Sztem azt kell elérni valahogy, hogy Ö mondjon le róla... Ezért írtam, hogy sztem jó lenne ha más babákat látna...látná,hogy pisilnek, látná, hogy nem pelusban hanem bugyikában vannak....stbstb
Szerintem!

Bea: Hát én biztosan nem adnék neki cicit csak azért, hogy cumizzon, szétmegy a mellbimbódKépKép A mell arra való,hogy abból egyen. Ha ennyire szükséges neki valami, akkor viszont adnék neki cumit! Szvsz! Nemtom mi a jobb, ha ujjat szopik vagy ha cumizik!Kép
A Viola is zabálja az apja kezét, de hát ö fogzik és neki ez azért jó! De Grétinek még igencsak korai a fogzás!!! Hát nem tudom, nehéz ebben tanácsot adni! De cici helyett inkább cumit adnék....
E

ceniko
Szeged

Hajni!

Mindig szokott aludni délelőtt egy órát,délben egy órát,és délután is egy kicsit.

Enikő!

Általában 3-5 alkalommal ébred fel.Van,amikor eszünk is.Pl.az éjjel fél 3h-kor.
A Noémi is szétrágta a cicim,óránként csüngött rajta 1-1 órát.Ezért a cumi tűnt jó megoldásnak.De nem kellett volna.

Bea!

A férjem még az óvodában is cumizott,de a fogsora nagyon szép.Elfogadnám,mert az enyém szörnyű.

Ildi
tfildiko

Hajni! föleg zenés mesejátékok, de néha bábelöadás is van. Hát nem tudom, csak amit láttam máskor, Orsit mindig leköti, ha 1 órás annyit kibir. Csak ugy ámulva nézi, legutobb is meglestem elaludt-e mert olyan merev voltKép
Ö imádja, de láttam más hasonló korú gyereket, azok is csendben élvezték, senki sem nyüglödött! Szerintem Luca pláne élvezné már! Mi megyünk (remélem) minden héten. Tavaly még az volt a gond hogy de. is aludt, most végre eljutunk ide is.Kép

Én meg cumiellenes vagyok, Orsinak adtam kb. 4 hos koráig, de pár percig engedtem max. Utána elvettem, ha nagyon sirt visszakapta megint rövid idöre. Egy idö után megszokta hogy csak kis idöre kapja meg, és nem volt gond hogy elvettem. Azóta meg nem is kell cumi, ujjszopás meg sosem volt. Ja és mióta cumit nem kérte a cumnisüveg sem kellett, ezért iszunk mi csak pohárból (vagy már üvegböl, semmi csör, meg szoposKép) 5 hós kora óta.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Bea,
A komfortcicizés jót tesz a tejmennyiségnek! Az LLL kifejezettan ajánlja. Nálunk volt, hogy órákig képes volt cicin lógni Jozsó. De nekem nem volt fájdalmas.

A cumizó babák sokszor nem komfortciciznek, ami a tejmennyiség csökkenéséhez vezethet, majd ptólás kell, stb...... Meg állítólag a cumizó babák hamarabb elválasztják magukat, mert elég nekik a cumi is. Persze itt is biztos vannak kivételek. Ismerek olyat, aki sokáig szoptatott, és a baba mellette nagy cumás is volt.

A cuminak szerintem megvan az a hatalmas előnye, hogy a pici meg tudja nyugtatni magát. Jozsónak ez egy éves koráig kizárólag a mellemen sikerült, ami elég strapás volt. Most meg felemelem, hozzámbújik és a hajamat rágja, meg morzsolja.
Vendég

Sziasztok!

Itt van Rékáról egy friss kép :
Kép
Vendég

Bea!

Amint már írtam, Rékánál nem létezik olyan, hogy elég. Nem igazán volt még olyan, hogy kiköpte volna a cicit, pedig volt, hogy 1 órát is vártam...hátha. Ilyenkor nem is szívja, hanem az ínyével tartja. Õ nem bömböl, ha kiszedem a szájából, csak akkor, ha még tényleg éhes.

Komforcicizés is van. Lefekszek mellé az ágyba, én nézem a tévét, ő meg 5-10 perc alatt belealszik, és kicsúszik a szájából. Így nem terhelődik le a mellbimbóm. De emellett cumit is kap, mert azért nem mindenhol engedhetem meg a cicizgetést, és hát Réka mindenhová velem jön. De a cumit nem igényli, csak ha fáj a hasa.

Gira
Vendég

Gira!

Nagyon édes a Réka.Ti is MAM cumit használtok?

Ildi
tfildiko

Sziasztok!

Ildi: Részvétem, az óránkénti 1-1 óra borzasztó lehetett Kép Akkor nekem még szerencsém van, mert Gréti 10 perc alatt jól lakik és esetleg legtöbb 5-10 percet komfortcicizik. És ezt rögtön érzem, mert másképp kezdi szopni a cicim. És az fáj. Kép
Férjednek mázlija volt! Kép

Pont azért hagyom komfortcicizni a Grétit kicsit, amit Dancsi leírt.
Csak van amikor nem tudom kivárni, hogy magától befejezze, még azt a 10 percet sem Kép Mert nagyon fáj akkor és félek hogy kisebesedik a mellbimbóm, és akkor nézhetünk, elég volt egyszer.
Cumit is azért nem akarok Grétinek adni, amit Dancsi írt. Félek, hogy cumizavaros lesz, meg csökken a tejem, meg hamarabb elválasztja magát, na meg a fogai miatt, meg nem akarok úgy járni, mint Ildiék. Kép Szal tiszta para-mama vagyok Kép
Amit Karmen írt az tetszik, én is végső esetben ha egyszer veszünk cumit (bár húzom az időt ameddig lehet), úgy képzeltem a dolgot ahogy Karmen leírta. És nagyon ügyes Orsika, hogy pohárból iszik már 5 hós kora óta!
Most mindenesetre várok...pár hét (?!?!) és fölfedezi a kezét, és lehet megnyugtatja az ujjacskája. Bár annak sem örülnék ha kóros ujjszopó lenne. Ha csak max. megnyugtatásra meg elalvásnál szopizná az ujját, az jó Kép
Olvastátok a Kismamában a cumi vagy hüvelykujj című cikket?
http://www.kismama.hu/kismamacikk.php?id=61&cid=18142

Na, most megyek, visszük a Grétit csípőszűrésre, remélem minden rendben lesz.

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Sziasztok!
köszi mindenkinek a segítséget vásárlás ügyben.

Nagyon Édi Réka!

Józsó is, milyen huncut a mosolya.

Voltunk genetikai UH-n, vártam 2 és fél órát, de erre készültem. nem volt vele gond, ült mellettem egy nő, mindenhez baromi okos megjegyzéseket fűzött, nem sok kellett h. lecsapjam, elment, utána jött egy liba, folyamamtosan zabált, és csámcsogott a jobb fülembe, de én így embert még nem hallottam csámcsogni, hihetelen undorítóan csinálta, hogy milyen emberek vannak!?
Behívtak és megmenekült, mert majdnem lehánytam.

nem kellett semmit aláírni, lehet h. elfelejtették????
az UH kb. 2perc volt, nagyon meresztettem a szemeimet, lestem a babát, szerintem lány, de időm se volt megkérdezni, maguktól meg nem mondják, pedig azt hittem h. nem kell kérdezni.
Nyugodt vagyok , mert a pesti genetika UH 20 percig tartott és nagyon jól megnéztük minden porcikáját, még jó h. elmentem oda.

Enikő!!!
én is Lánynak néztem.Kép

Zozo
Vendég

Zozo!

Hát,ez az ultrahang nem az igazi.Nekem sem mondtak sokat ott,csak azt,hogy hüvelyi úton nem tudom megszülni.Elcsodálkozott a doki a méreteimen,aztán 2 perc alatt végzett a baba mérésével.Ezért mi is elmentünk 2-szer Kecskemétre,hogy nyugodt lehessek.

Ildi
tfildiko

Ildi!

Nem tudom, mi a márkája a cuminak. Ez benne volt a kórházi ajándékcsomagban Kép

Gira
Vendég

Ildi!
Én is megyek majd, milyen Kecskemét?
inkább oda mennék, mert közelebb van.

nekem semmit nem mondtak, csak h. jó napot kívánok!
még azt se h. minden rendben van v. valami,
a másikon szépen elmondták h. minden oké a babával, na persze gondolom nincs idejük, meg nem akarnak feleslegesen beszélni, de nem ártana, legalább egy mondat megnyugtatás képpen.
mondjuk én nyugodt voltam de mi van azzal aki nem?

Zozo
Vendég

Gira: Nagyon édes a Réka!
Gréti is csak akkor bömböl ha kiveszem a szájából, ha még tényleg éhes. Ha már jóllakott, kiköpi. Ha meg még cumizni akar rajta akkor azt érzem, hogy már csak cumizik. Ha akkor kiveszem a szájából, nem ordít, csak cuppog. Esténként ha meg nyűgös, akkor kapja apja kisujját. De akkor egyértelműen az a baj, hogy cumizni akar.
Most viszont már nem értem a problémátokat.
Ha érzed, hogy nem szívja, hanem a nyelvével tartja, akkor nyilván elég neki Kép Csak nem köpi ki. Nem? Ha meg bömböl amikor még tényleg éhes, akkor meg még szopiztatni kell Kép
Bocsi, nem kötözködni akarok, csak nem értem mi a baj.

Csípőszűrésen minden oké volt! Csak én viseltem rosszul, a lányom ügyesebb volt mint én Kép Nekem kezem-lábam remegett amikor vizsgálta a doktor bácsi (meg utána fél órán át), a Gréti akkor sírt egy kicsit, de amint nem ért hozzá a doki, már semmi baj nem volt.

Enikő: Szép tiszta lett a szőnyeg?

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Zozo!

Nagyon jó a doki Kecskeméten.A 19.héten voltam nála először,és már a baba fejformájából megmondta,hogy lányom lesz.Alaposan lemért mindent,és az összes kérdésemre válaszolt.

Ildi
tfildiko

Zozo: Anno nálam se volt túl közlékeny a doki genetikai UH-n a klinikán, de én megkérdeztem, hogy minden rendben van e, és amikor látta, hogy érdekel, akkor picit magyarázott, hogy mikor mit láthatok. A nemére is külön rá kellett kérdeznem, és mondta, hogy ő lányra tippel.
Akkor már rutinosabb voltam, mert a nucha szűrésen a Vasaban se beszélt a doki, és akkor fárszt kaptam, mert addig mindig láttam mozogni a babát, amikor uh-n vizsgálta a dokim, de nuchán meg se moccant, én meg percekig sík idegesen néztem a monitort, hogy akkor most mi van, a doki meg meg se nyekkent. Aztán csak rákérdeztem, hogy minden rendben? És miért nem mozog? És akkor mondta, hogy mert alszik Kép A Himalája esett le a szivemről.
Szóval kérdezni kell.

Ildi: Rég láttunk képet a Noémiről!

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Bea!

Az a baj, hogy Réka addig eszik, amíg van mit. (És szerencsére elég sok kaja áll rendelekzésére) a szájában már csak akkor tartja, ha kifogy. Viszont így iszonyúan fáj a hasa, zöld a széklete (amit a doki néni is mondott, hogy ez a túltápláltság jele). Bömböl szegénykém a következő szopiig, ami köztudottan fájdalomcsilapító hatású...és már benne is vagyunk a mókuskerékben. Előrébb és előrébb hozom a szopit, hogy nyugodjon meg....akkor aztán megint annyit eszik, amennyi van és kezdődik minden előlről. Ha viszont valahol megszakítom a szopit és csak 3 óránként etetek, akkor fél nap után megszűnnek a panaszok megdöbbentő látványossággal. Egy mukk sincs 3 órán keresztül. Viszont legutóbb így nem hízott semmit 2 hét alatt. Ez a fogas kérdésem.

Gira
Vendég

Gira,
ha egy mukk sincs, akkor nem éhes szvsz. A mérleget meg felejsd el. A gyarapodás egy idő után csökken. AZ pedig, hogy egyszer nem hízott 2 hét alatt, az nem jelent bajt.
Vendég

Bea: Miért rossz, ha egy gyerek az ujját szopja? Az én két gyerekem is azt csinálja, Fló már leszokóban van róla. Sztem egy teljesen jó megoldás. Elképzelhető, hgoy rosszul kapja be a cicid! Az ujjszopásról is le lehet szoktatni, nagyon nagy türelem kell hozzá. Fló már csak délutáni elalváshoz használja és álmában.

Gira: Miért nem fordulsz LLL-es szakértőhőz? Biztos tudna segíteni!

Hajni: Sztem ne erőltesd a bilit, majd megérik a bugyira. Ki kell várni, annál többet fogtok vele szenvedni. Fló egyáltalán nem hord már pelust. Már szól is ha pisilni vagy kakilni kell. És nem volt vele soha gond. JÓ itthon a nagy játékba néha belefeledkezett, de máshol sosem történt baleset.

Enikő:A mell nem csak tejcsárda, hanem igenis vígasz!Egy ilyen picibabának az! Én hagytam mindkettőt cumizni is.

Zozo:Nagyon jó a kecskeméti, de van Szegeden is. A Petőfi S. sgt-n egy magánrendelő, ott a Sári csinálja a 4d-s uh-t. Nagyon jó! És még el sem kell menni Szegedről. Kép

Gabi
inecsg

Gira: De azt mondod, hogy Réka is bömbizik, ha megszakítod a szopit és még éhes. ("nem bömböl, ha kiszedem a szájából, csak akkor, ha még tényleg éhes")
Akkor 5 percenként vedd le a ciciről és megnézed, hogy bömbizik e, ha igen, folytatni kell a szopit, ha nem, akkor meg ne hagyd hogy egyen még Kép Én ezt csinálnám.
Mérlegre semmi szükség (mondom én, aki egy héttel ezelőttig minden nap minden szopit mértem, a zabagép, jól hízó, nem hasfájós lányomnál Kép)!! Tényleg ne mérj szerintem. Macera, és attól nem fog jobban hízni. Ha meg úgy érzi jól magát, ha időben leveszed a ciciről, és nem hízik, azon nem aggódnék (azt hiszem). Szerintem ez a papírforma szerinti hízás (is) védőnők felesleges anyuka-paráztatása.
A mi védőnőnk nyaral, és egy másik felügyel ránk addig, és ő meg van lepve, hogy még mindig minden pelusban van széklet. Majdnem fel akart íratni valamit rá. Aztán szerencsére mégsem kaptunk semmit, merthogy nem hasfájós a Gréti.
Hát most istenem...ha van kaki akkor van kaki...ezen nem idegesítem magam.

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Gabi:
Ezt írtam: "Most mindenesetre várok...pár hét (?!?!) és fölfedezi a kezét, és lehet megnyugtatja az ujjacskája. Bár annak sem örülnék ha kóros ujjszopó lenne. Ha csak max. megnyugtatásra meg elalvásnál szopizná az ujját, az jó"
A kóros ujjszopásnál arra gondoltam, hogy ha egész nap ujjával a szájában fog élni. De ez azért már túlzás.
Szóval inkább az ujját szopja mint a cumit. Erre akartam kilyukadni. Persze a legjobb lenne ha egyik sem kéne neki, kielégítené a mellem, ha bírnám.
Elképzelhető valóban, hogy rosszul kapja be, bár amit láttam képeket, a helyes mellre helyezésnél, szerintem jól csinálja, de attól még lehet, hogy nem. Amikor rácuppan, az fáj, aztán nem fáj, aztán megint fáj a végén amikor csak cumizik.

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Sziasztok!
Lányok, szerintem azoknál a babáknál, akik szopiznak, teljesen természetes, hogy az ujjukat is szopják. Az már csak külön szerencse, ha ezt nem állandóan teszik.
Luci érdekes módon csak akkor teszi, ha közelben a cici, ez leginkább este lefekvéskor van, úgyhogy nincs nagy gáz. Igaza van Gabinak, kell a megnyugtatás, a vigasz, szerintem se vegyük el töle, de szándékosan ne szoktassuk cumira.

Ma újabb sikertelen bilizések voltak, klasszul elücsörög rajta, mondja, hogy van pisi vagy kaka, de semmi sem megy bele, úgyhogy csak duma az egész.
Szegénykém ma fél 6-kor kelt, egy hülye szúnyogra ébredtem hajnalban, szerintem ez keltette fel, így fél 7-ig Süsüt néztünk (nekem muszáj volt mosdani, stb.)

Enikö, igazad van, de a játszón nemigen van bili:-))) Egyébként megbolondítasz a "szerintem"-mel:-DDDDDDDDDDDD
H
babamama

Teszek fel pár képet a Noémiről.
Kép
Kép
Kép
tfildiko

Ildi,
nagyon aranyos a Noémi, és nem semmi, hogy milyen hamar elindult! Kép

Ez pedig Jozsócsibész első hajvágása után.

Kép
Vendég

Ildi: Noncsi még mindig tündérKép Az a szexi sárga kalap szívdöglesztö!Kép

Dancsi: Most lett Jozsónak elöször levágva a haja? Nagyon csiniKép (az a mosoly...KépKép) Hogy bírta a hajvágást? Nem volt üvöltés?

Gira:Óriásit nött picilányod az uccsó fénykép óta! Nagyon szép kis formás baba! Gyönyörü pofikája vanKép Nagyon édes és nagyon fotogénKép! TeccikKép

Gabi: Tudom, hogy vigasz, de kicsit gáz, hogy ha egy baba egész napa cicin lóg. Nekem állatira kiázott, és örjítöen fájt, ha csak nyammogott rajta, órákon át... (aztán kiderült azért mert még éhes volt, csak már nem jött belöle több és már nagyon fáradt volt intenzíven szopni...de ez tök mindegy) Akinek van tenger ideje, az csüngesse a babáját egész nap a mellén engem aztán nem izgat! De pl nem tudom ezt hogy lehet megoldani, több gyerek+háztartás+házastárs mellettKép? De ez tök mindegy viszont attól, hogy nincs igazam még lehet véleményem. Majd az okosok megmondják a frankót! Ezért írom oda szerintem!Kép Na jó én nem vagyok kompetens az ügyben, úgyhogy inkább csendben maradokKép

Bea: Igen szép lett, és ha már össze volt rakva a gép itthon is megcsináltam, meg konyhaszekrényt és lambériát is takarítottam és most tök jól vagyok, mert gyönyörüséges rend van!Kép

Hajni: És hozzátok nem szokott menni senki Luca korú babával?? Mi se a jáccón láttuk a másik gyereket bilibe nagyvécébe pisilniKép, hanem itt nálunk mikor itt voltak, meg amikor mi voltunk másoknál......Kép A szerintem azért van
odabiggyesztve, hogy ne tünjék észosztásnak (mert nem az), hanem csak simán véleménynyilvánításnak (mert az)! Tudod Te is miért...már beszéltünk rólaKép. Egyébként én is kurvára utálomKép
Na csók a családnak!Kép
E

ceniko
Szeged

Ja elfelejtettem mondani, hogy megjöttek Viola utolsó eredményei és minden negatív Kép
Köszi a drukkokat azoknak akik együtt izgultak velünk, mert ugye hepatitisz meg mittomén milyen fertözö nyavlyákra gyanakodtakKép de szerencsére, "csak" egy mezei légbölkapott herpeszvírusfertözése volt!

Nyúlanyó hol vagy eltünve?

ceniko
Szeged

Gira,
a zöld széklet attól is lehet, hogy túl sok első tejet kap a baba, és nem jut hozzá a zsírdús hátsó tejhez (többek között ezért is lassulhat a gyarapodása.) Próbáld meg azt, hogy 3 órán belül ugyanazt a mellet adod vissza neki. Ezenkívül tényleg beszélj egy szoptatási tanácsadóval, nagyon sokat tudnak segíteni!Kép Az semmiképpen nem megoldás, hogy csak három óra múlva teszed vissza a babát a cicire, mert nincs kis óra a hasukban, és lehet, hogy sokkal hamarabb/később lesz éhes.
Üdv, és sok sikert!Kép
anilla
anilla

Enikö! Ennek nagyon örülök!!

Gabi! szerintem a fogaknak sem jó ha szopja az ujját mert elörenyomja, a másik meg hogy amikor látok 3-4 éveseket még szopni az ujjukat szerintem nagyon ciki. Persze az is ha még cumizik olyankor. Ettöl függetlenül tudom nem lehet könnyen leszoktatni, nekem szerencsém volt, lehet kistesó nálunk is ujjszopos lesz

Dancsi! nagyon aranyos Jozsó frizurája! te vágtad le?

Ildi! Noémi is nagyon aranyos baba!!

Hajni! ügyes Luca a bilizéssel!

Gira! ez a baba egyszerüen csudaszép!! Na te vagy az elsö akitöl azt hallom, már a korházi csomagban is van cumi, amikor én szültem és utánam még jóideig tuti nem volt. Csak a klinikások kaptak.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Köszönjük a dicséreteket.

Enikő!

De jó!Örülök,hogy minden rendben van a Violával.

Kármen!

Nagyon ügyes voltál a cumival.Bár én is így tettem volna.Remélem,hogy nem sokáig fog cumizni.

Ildi
tfildiko

Zozo! azért ezen most kiakadtam hogy a genetikai UH csak egy ilyen alkapkodott valami. És ezért órákat kell várni. Én pl. Orsit nem is tudnám hova tenni addig. Örülök hogy minden rendben

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Enikő,
ezek jó hírek!

Karmen,
fodrász vágta!
Vendég

Hajni:Hagyd a bilit a fenébe! Tuti nem érett rá még Luci! Azzal hogy órákig ül rajta nem produkál ezt mutatja. Én várnék még! Fló csak addig ül a vécén,míg dolgát végzi. A játszón meg nem csak bili, de vécé sincsen! A bokrokat erre a célra találták ki. De a fű is megteszi! Kép

Enikő:Én meg tudtam oldani, gyerek, háztartás és férj mellett a "mellencsüngést"! Azt hiszem eltúlzod a dolgot, nem egésznapos ott csüngésről van szó! Hanem még a szopáson kívüli odabújásról, ami nem mindig órákhossza, csak pár perc is lehet! Elfogadom a váleményed, de ha nem vagy kompetens, ahogy te írtad, akkor ne adj tanácsot!!!!

Gabi
inecsg

Gabi: Nem adtam tanácsot, csak véleményt írtam (ezért írtam oda, azta szót, hogy "szerintem"), vagy azt sem szabad? Akkor minek a fórum? Az én Bogim egész nap ott csüngött és már a tököm tele volt, hogy semmit sem tudtam csinálni,mert ha letettem ordított. Én belöle indultam ki. Nekem terhes lett volna ezt hosszú távon csinálni,ez van! Aki akarja csinálja nem izgat, de te meg az én véleményem fogadd el. Bocs, hogy a gyerekem más mint a Tied, és bocs, hogy abból indultam ki, hogy milyen az enyém! Mindig odaírom, hogy nekem ez a tapasztalatom a saját gyerekemböl indultam ki...stb
De te akkor is mindig belémkötsz!

Ezzel az erövel én is belédköthetnék, hogy te is mért adsz tanácsot, hiszen Fló már 3 éves rég elmúlt amikor szobatiszta lett (mert ez elég kései, de nem teszem,mert tudom, hogy a gyereken múlik, többnyire) Mindenkit lenne miért cseszegetni... Ne csináld már ezt Gabi! Fogadd el, hogy vannak emberek, akik máshogy élnek, akiknek más a normális! Fogadd el, hogy nem mindeki csinálja jól (jól?? mi az, hogy jól?, relatív....kinek mi a jó) Akik nem ösanya tipusok, mint te! Csak simán emberek!
Én is imádom magamhoz ölelni a gyerekeimet és szoktam is és nem lesznek se idegbetegek, se szeretethiányosak...
Mindenki adhat tippeket, mindenkinek joga van a szabad véleménynyilvánításhoz! Ha 10 különbözö dokit kérdezel meg ezzel kapcsolatban, akkor 11 különbözö véleményt fogsz hallani! Ha az orvosok egymás közt totál más véleméynen vannak, miért gondolod, hogy a sima mezei anyukáknak egyet kell érteniük mindenben....?
Nem értelek,komolyan!

ceniko
Szeged

Enikő:Nyugi van! Én nem vitázni akartam csak rávilágítani a dolgokra!
A véleményedet elfogadom! A műfeszkót meg nem kell szítani!

Gabi
inecsg

Eniko!
"viszont attól, hogy nincs igazam még lehet véleményem."
Hat persze, csak eppenseggell semmi ertelme :PPPPPPPPP. Gondolkodni nem fajdalmas amKép))))).
Amugy a fel babanet idejar rohogni, nem csak en. Csinald tovabbtovabb, imadjuk, ahogy osztod az eszed, azert nincs mar sokKép))
sajnálom

Tudom azért csinálom nekem ezért fizetnekKép

ceniko
Szeged

Sziasztok!

Enikő, de drága vagy, hiányoztam?:-)Nagyon örülök, hogy Rónával minden rendben van, látod milyen jók a megérzéseid? Bogi jól érzi magát? Mi egy kicsit oda voltunk a Sárgán két napot, azért nem írtam. Ma meg dokiztunk újra. Nem múltak a kiütések, inkább terjedtek:-((( Kaptunk beutalót bőrgyogyihoz, két órát vártunk mire bejutottunk. A végeredmény: vírusos bőrfertőzés. Kaptunk kencéket megin, meg cseppeket, ha rosszabbodik egy hét, ha nem két hét múlva kell vissza menni. Azt mondta a dokinéni, ha lehet ne menjünk sehova csak az utcán sétáljunk, de ne napon. Mondtam neki, hogy az az én gyerekemmel érdekes lesz. Mondta, hogy a horzsolásokból ítélve látja, hogy elég mozgékony kislány és nagyon nehéz lesz, de legalább a homokozókba ne engedjük bele, meg ne vigyem pancsolni sehova. Lehet, hogy egy hónapig is eltart amíg rendbe jön:-((( Tuti játszón szedtünk össze valami szarságot:-(

Ildi, nagyon aranyos Noémi:-) Réka baba is nagyon bájos, olyan "igazi kisbaba":-) Jozsó....úgy is tudod Dancsi:-) Allergiád javult?

Cumi ügy és ujjszopás. Pipi hatalmas cicifüggelék még most is, ennek ellenére cumizott is. Már a klinikán a szájába nyomták, itthon is "kellett" , mert hasfájós volt nagyon és az megnyugtatta. Szerencsére Pipi hamar leszokott a cumiról, mindig elloptam tőle és kész. Az ujjszopással kapcsolatban meg annyit, hogy én nagyon sokáig szoptam az ujjam és meg is látszik rajta. El van vékonyodva és a körömágyam is tönkre van menve. Nem azt mondom, hogy mindenki így jár, de én így jártam sajnos. Ha valakit érdekel, majd élőben megmutatom:-)Nem ijeszgetni akarok, de ilyen is lehet belőle.

Hajni, Lucit hagyd egész nap bugyiban otthon. Egyszer csak bele fog pisilni a bilibe. Akkor visszont járj öröm táncot neki, tuti büszke lesz magára. Együtt öntsétek ki, nálunk nagyon bevált, hogy a klotyó manó szomjas és meg kell itatni. Utánna együtt mossátok el a bilit. Nálunk ez vált be és Pipsz egyik napról a másikra szobatiszta lett. Persze előtte odapisilt a szőnyegre, meg mindenhova, az hittem sokára lesz bilizés, de annyira hirtelen történt, tényleg egyik napról a másikra, hogy csak lestem. Ha viszont nem akarja ne erőltesd semmi képpen! Legyen szem előtt a bili mindig, de ne kérdezgesd 5 percenként, hogy kell e pisilni,m ert azért sem fog a végén. Ez türelem játék sajnos. Sok sikert hozzá.

Nyúlanyó+Tamás Botond (2006.03.14.)+Viktória (2003.04.21.)

[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/3ud.png[/img:5b8b07f275]
[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/4qv.png[/img:5b8b07f275]
nyúlanyó

Sziasztok!

Hjajj lányok, ne csináljátok már! Kép

Ildi: Nagyon édes a Noémi, nekem a második kép tetszik a legjobban! Nagggggggyon csini! Kép

Dancsi: Jozsónak tényleg nagyon csibészes kis fejecskéje van Kép

Karmen: Gira a klinikán szült. A kórházban nincs cumi az ajándékcsomagban most sem, mi nem kaptunk!

Enikő: Jöhetsz hozzám is takarítani, ha úgy belejöttél! Kép

Képzeljétek, tegnap megvilágosodott előttem, rosszul szopizunk Kép Valami véletlen folytán tegnap egyszer másképp kapta be a cicit a Gréti, az aljsó ajka teljesen kifelé görbült, máskor meg csak kicsit. És úgy egyáltalán nem fájt a szoptatás!!! Azóta is próbálkozunk, de nem sikerül úgy bekapnia megint. Szóval 6 hétig rosszul szoptattam, és ki tudja sikerül e megtanulni jól. Kép Hát el vagyok keseredve Kép
A védőnőnek már mondtam múltkor, hogy nem fordul ki teljesen az alsó ajka szopi közben, mire ő azt mondta, hogy az nem baj, ha szopik rendesen, jól lakik, stb.
De most hogy a francba tanuljunk meg jól szopizni?????? Mert oké, ő jól lakik, meg hízik mint a csuda, már 4820 gramm, csak nekem fáj a mellem Kép Eddig olyan hősiesen tűrtem, én azt hittem teljesen normális, hogy fáj a szoptatás.
De tegnap annál az 1 alkalomnál amikor jól csinálta....semmit nem éreztem, és annyira jó volt!!!!!!!!

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Nyúlanyó: Pipinek gyors javulást!

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Bea:Nem elkeseredni kéne, hanem örülj hogy végre meg van a nyitja, hogy mi a gond! Lácci keress fel egy lll-es tanácsadót! www.lll.hu!!!!

Gabi
inecsg

Sziasztok

Bea, az én lányomnál is volt ilyen, simán az ujjaddal kifelé tudod fordítani az alsó ajkát. Amikor bekapja a cicit, akkor utána az ujjaddal óvatosan "biggyeszd le" az alsó ajkát. Nálunk legalábbis ez bevált.

Enikő, örülök Violával minden ok.

Nyúlanyó, Pipinek gyógyulást. Homokozóból is össze lehet ilyesmit szedni? Ajaj.

Gigi
gigi1

Sziasztok!
Nagyon szépek a képek, gyorsan visszapörgettem néhány napot. Noémi is gyönyörű, bár az apukáját még nem láttam, de szerintem Ildire hasonlít.

Lányok, elég nehéz ügy ez a bili dolog. Van olyan, hogy mondja, vegyük ki a kakát ás mutatja, hogy a pelusban van (egészen kétségbeesik, ha azt mondom, hogy nincs is benne semmi). Szóval mintha lenne némi kavar a kis agyában, nem tudom, pedig mindig igyekszem egyértelmű lenni.
Én is gondoltam rá, hogy esetleg hagyni kellene a bilit és csak bugyiban szaladgálni, így talán érezné, hogy rossz a pisis bugyiban lenni. Komolyan mondom, nagyon értelmes, közlékeny, mindent megért és megválaszol vagy éppen kérdez, de ebben az egy témában mintha kihunyna a fény. Lehet, hogy tényleg nem érett még rá? El lehet ezt így választani a többi dolga fejlődésétől?

Tegnap este 8-ig játszótereztünk, képzeljétek, magától megy a csúszdára, mászik fel a játékokra, nagyon kis ügyi.
Abban igazatok van, hogy a változások egyik pillanatról a másikra történnek:-)))
H
babamama

Hajni!

Mennyi idős is most a Luca?(Olyan rég volt fenn táblázat,de a Kárment nem akarom most ezzel zavarni.)Lehet,hogy még tényleg nem érett meg rá a lánykád.Okos kislány,hamarosan a bilibe fog pisilni.

Anita!

Pipinek jobbulást kívánok!

Ildi
tfildiko

Bea! nálunk is rossz volt a technika, irtóra fájt addig. Nekem Ágci jött el segiteni, de ö már régóta nem ér rá ide irni/olvasni. Én bizony arar is gondoltam nem szoptatom tovább, nem birom a fájdalmat tovább. Nektek is sikerülni fog. Elküldöm amiket tudok

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Ildi, 27 hónapos, tehát korban abszolút érett rá szerintem. A kis lelke is rendben van, sok szempontból talán túlságosan is. Ez az egy dolog, ami aggaszt.
H
babamama

Hajni!

Most hülyeség lenne,ha azt írnám,hogy ne aggódj.(Én is mindig aggódom.)De én még ezen nem mentem keresztül.(Majd 15 hónap múlva,lehet,hogy nekem is ez lesz a gondom.)Azt viszont olvastam,hogy 3 éves korára ráér szobatiszta lenni.A szomszéd kislány már elmúlt 3,és most kezd a bilibe pisilni.Voltak vele dokinál is pár hete.De nincs vele semmi gond.

Ildi
tfildiko

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet: