A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Jó reggelt!

Hát,én úgy sajnálom ezt a topicot.Egyre kevesebben vagyunk.Mindig történik valami,és valaki elmegy.Már nekem sincs nagy kedvem az egészhez.

Kármen!

Gyönyörű a lányod.Nagyon jók a képek,kedvet kaptam a strandoláshoz.(De a férjem utál a strandra menni.)

Enikő!

Drukkolok!

Bea!

Nagyon édes a Gréti.Sajna,nekünk nincs is fényképünk pár napos korából.Lefényképezte a férjem,de nem lettek jók.Még jó,hogy videó készült.(Akkor fél órás volt a lánykám.)

Ildi
tfildiko

Seri! Orsi 5 hós kora ota sima pohárbol is iszik. A csöröset is egy idö után a nem csör részéböl iszik. Igen beszivodik a börbe, nekem ugyanis pont azért irja fel a börgyágyász mert száraz a böröm. Ha kijövök a vizböl látszik is hogy pereg le a viz a börömön, zsirosabb marad.
Dancsi vett ilyet anno.

Évi! jártok még a Kapcába baba-mama klubba? Egyedül nem szánom rá magam, de szeretnénk csatlakozni.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

RÉvi: Nagyon szép neveik vannak a gyerekeknek. Csongor meg Gérta ikrek? Kép A pocaklakót, hogy fogják hívni? Tudjátok már (szeetnétek tudni) a nemét, vagy legyen meglepi!? Végül is akinek már fia is, lánya is van, annak már mindegy mi lesz csak egészséges legyen.Kép
Az összes babádat csaszival hoztad a világra?

Gigi: tegnap itt voltak Edináék és odaadtam neki a haskötöt, azt mondta elviszi a baba-mama klubba és odaadja Neked. Ti gyakrabban találkoztokKép Nagyon szépen köszönöm, hogy kölcsönadtad!Kép

Seri: Drukk, hogy segítsen ez a szoptanít. Biztos belejöttök. Kicsit gyakorolni kell és menni fog! Biztosan menni fog! +++++

Csajok Roninál herpesz vírus fertözést mutattak ki, olyat ami már lezajlott. Ez az 1 eredmény van még csak készen, a többi majd csütörtökön. Hogy honnan lett neki az passz. Nekem sose volt, az apjának igen. Akkor jön ki rajta (Roniapun), ha legyengül az immunredszere. Nem tudom, hogy mikor, hogyan kapta el. De a doki szerint a Gamma GTje nem ettöl rossz! Az nem csinálja ki így a májat. Szóval várunk csütörtökig.

Enikö

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Sziasztok!
Enikő, mégegyszer nagyon sajnálom, meg is bolondulnék ebben a várakozásban.

Ildi, visszajött a címedről a levelem, azt írja, kézbesíthetetlen.
Egyébként tényleg 5-ig aludt Noémi? Az szuper, majd csak megszokja az éjszakákat is.
Vegyél neki olyan játékot, amivel megtanulja a formákat és a színeket. Tudod, azt a bedobósat.
Nem tudom a nevét.

Karmen, Orsi tényleg gyönyörű. Érdekes, hogy rád hasonlít, de a színei mégis mások.

Seri, figyi, először is nyugi! Aztán pihenj, hagyd a fenébe a házimunkát, vegyetek Knorr spagettit, vagy egyél párolt zöldséget, a konyhát meg 10 perc után felejtsd el. Ez érvényes a házimunkára is.
Egy könyvet készíts oda a lányod ágya mellé és egy 2 literes ásványvizes üvegbe laktoherb teát vagy 4 üveg alkoholmentes sört. Utóbbi melegen ajánlom.
És ott olvasgass, közben iszogasd a lét, ha már nem kívánod, akkor is.
Nem véletlen, hogy fogy a tejed, mert a folyadékot, amit eddig ittál, ki is izzadtad, magyarán a tejképződéstől vonta el a szervezet.
Szerintem próbáld meg így.

Évi, nekem van 3 képem is rögtön a szülés utáni percekről, hihetelen jó érzés elővenni.

Na ballagok tanulni!
Sziasztok
Hajni
babamama

Enikő!

Nagyon kíváncsi vagyok az eredményre.Biztos,hogy nincs baj.

Hajni!

Remélem,hogy majd ideér az üzid.
Van neki olyan játéka,és színesek az építőkockák is.(Még nem rakja be a formákat.)Egész nap mondogatom neki,hogy milyen színű forma,kocka,játék van a kezében.
5h-ig aludt,de utána már nem volt hajlandó.Mentünk sétálni.(Most megint szunyál.)

Ildi
tfildiko

Seri,
mi használtuk a szoptanítot, mert a mellgyulladásaim után napokig alig alig volt tejem, és Jozsó nem fogadott el semmit a cicin kívül. Működött, de annyit szerencsére nem kellett használnunk, hogy profi legyek benne.

Egy dolog nem tetszett, hogy a csövet hogy a fenében lehet kisterilizálni, ami pici babánál azért szerintem fontos lenne.

A tejci mennyiségről annyit, hogy tényleg a legfontosabb, hogy te megnyugodj. És ha nincs tej, van tápszer, a babádnak semmi baja nem lesz tőle. De ha megnyugszol, pihizel, amennyit csak tudsz, gyakran mellre teszed a picit, akkor lesz tejed.
Vendég

TFIldi: Én is írtam mélt, és visszadobta, átküldtem a másik címedre! Gratu, hogy ilyen jól aludt Noncsi Kép Ügyike Kép

Hajni: Mél mentKép

Dancsi: Hogy vagy? Mikorra vagy kiírva pontosan? Vagy majd a 12 hetes UH-án a baba mérete alapján mondják majd meg az idöpontot!?? Tököst szeretnétek vagy most egy kiccsajt? Vagy mind1?

Találtam egy dokit, aki foglalkozik a Hellp szindrómás kismamikkal, felvettem vele a kapcsolatot. Kíváncsi vagyok mit fog mondani, hogy köv. terhességnél hány % az esélye, hogy újra elöjön ez a szarás, vagy rendben leszünk -kivételesen-.....?!

Jajj nem is mondtam, tegnap ledúrattam Roni haját nullás géppelKép. Nem akartam, csak fodrásznál voltunk és a fodrászom megkérdezte miért nem dúrjuk le,hogy erösödjön, szép egyenletes legyen, jót fog tenni neki..stb. Mondtam, hogy hát kislány (egyébként már megfordult a fejemben, meg apa is szerette volna, csak úgy nem nagyon akartam, meg hát hogy nézne ki...stbstb) A lényeg, hogy ledúrattuk, nem mintha látszana a különbségKép. Kis szöszi volt, nem látszott, hogy egyáltalán van haja,(bár miközbe vágta elég soknak tünt amit levág, de annyira szöszi volt, hogy tényleg nem látszott, hogy van hajaKépKép) úgyhogy egyáltalán nem tünik fel, csak ha megsimizem, mert olyan kis szúrós KépKép Nagyon édes Kép Ja és nagyon izzadós baba, úgyhogy ennyivel is kevesebb dolog lesz ami melegíti....Kép
Hmmm ez vanKép

Szép napotKép
Enikö

ceniko
Szeged

Bocs Virág! Kép

Bea: Nagyon szép Grétátok van! Hú, tényleg sok képet csináltatok! Nálunk is csak pár van...

Seri: Kár hogy úgy érzed fogy a tejed! Remélem beválik a szoptanít! Nem csőrös pohár, hanem peremes kifelé hajló pohár. CSőrös poharat én sem adnék még Bátornak sem. Õ már elég jól iszik pohárból. A cumisüveget sem tudja hogy kell használni. Én is pohárpárti vagyok! Bátorral nekem sem volt kidurranó cicim, de simán meghízta a havi adagját! Pontosan annyi volt amennyi neki kellett. Az idegeskedés tényleg árthat a tejhozamnak.HÁny hónapos is Csilla? Olyan 5 ugye? Talán nem is kéne neki fél kilókat híznia havonta?!

Révi:Már emlékszem Rád! Ha jól emlékszem tavaly eltört a kezed ugye, és azóta nem nagyon írtál! HOgy ugrott be a negyedik? Direkt vagy véletlen? HOgy bírod? Én a harmadiknál megállok,azt hiszem.Kép

Dancsi: Azért én nem merném leírni, hogy a tápszertől nem lesz semmi baja.....Nem bántásból írom.....

Gabi
inecsg

Gabi3: Hogy álltok a bilizéssel?? Van még pelus? Éjszaka???

Tegnap a szomszédasszony megkérdezte tölem, Viola szobatiszta-e már?!! Mondom mi vaaaaaan???? Majd közölte velem, hogy az Ö lánya 6 hónaposan lett szobatiszta KépKép nem röhögtem nagyon..KépKépKép
Szegény, pocsék lehet a memóriája.....KépKépKép

ceniko
Szeged

Enikő: Nem semmi szomszédod van! Azért Violát még ne ültesd a vécére, nehogy beleessen. Bocs! Kép Adok még Flórára pelust éjszakára, de reggel általában nincs benne pisi. De van, hogy becsorog. Inkább várok még egy kicsit,nehogy kedvét veszítse. Nappal egyáltalán nincs pelus. Bátorra még azért adok...Kép
Bilit nem is használunk. Bátor áll bele csak.
Gabi
inecsg

Gabi3: na jóóóó, nem fogom Ronit ráültetniKépKép igéremKép (pedig már éppen akartamKépKép) Bogi se nagyon használta a bilit (csak ha foglalt volt a vécé és sürgös volt...Kép), söt amióta megtanult úgy pisilni, hogy felül és tartja magát, azóta még a szükítöt is csak kakiláskor teszi fel a vécére.....mivel fél órácskákat trónolKép
Bemegy a vécébe viszi a sámliját, feláll rá felkapcsolja a villanyt. Tép vécépapírt, felül a vécére pisil ,kitörli, feláll a sámlijára lehúzza a vécét, majd kezetmosKép Bogim így csinálja!

Ne is eröltesd! Majd szépen lassan elhagyjátok. Nem próbáltad még éjjelre is pelus nélkül? Gumilepedö alá, rá egy takaró, lepedö. Beszéld meg Flócival hátha szeretne pelus nélkül aludni! Én így csináltam annó Bogival, és onnantól fogva nem pisilt be éjszaka! (illetve rá pár hónapra amikor nagyon hideg volt,még nem fütöttek akkor 3x egymás után befolyt, de az a hideg miatt volt)
Szóval megbeszéltük, hogy aki már egyedül pisil ügyesen napközben az éjszaka is nagy kislány...stbstb Akkor elmondtam neki, hogy már a Niki barátnöje, meg Elizabeth barátnöje, söt már ez mag az is pelus nélkül alszik..... És a végén ö kérte, hogy ne rakjam rá a pelust!Kép És nem volt baleset! Sztem ha ö kéri és tisztában van azzal, mit jelent pelus nélkül lenni, akkor tudat alatt szabályozza és nem fog befolyni a pisike! Ez nem biztos, hogy így van csak én így gonolomKép
Szerény vélemény voltKép

Bátor édes lehet a bilibeKép

ceniko
Szeged

Gabi,
hagyjuk már ezt a szoptass, vagy ha tápszert adsz nagy szar alak vagy dolgot.....

Nem mindenki tud szoptatni. Nekem anno ne tudd meg mit okozott, mit éltem át, amikor nem akart belövellni a tejem és mindenki csak piszkált. 2-3 hétig tartott. És én igenis feladtam a dolgot, és 2 napig nem is szoptattam, amikor lehiggadtam és belövellt a tejem.

Ne okozzunk már leliismeretfurdalást azoknak, akiknek nem megy a dolog.
Vendég

Dancsi:Nem lekiismeretfurdalást akarok okozni, csak sztem nem kéne azt írni, hogy nem lesz semmi baja a táptól! És nem is írtam ilyet, hogy valaki szar anya, mert nem szoptat! Azért én nem reklámoznám a tápszert! Seri még kizárólag szoptat, miért kéne táphoz nyúlnia rögtön?! Persze, ha valakinek nincs teje, akkor adjon tápot, de az nem igaz, hogy nem LEHET tőle baja! Tehát nem biztos, hogy lesz, csak LEHET!!!!

Gabi
inecsg

Sziasztok!

Enikő, remélem nem lesz semmi gond Violával, én is izgulok csütörtökig, írd meg rögtön, ha meg van az eredmény, okés?

Engem mától kezdeve totál hidegen hagy ki szoptat és ki nem. Légszives írjátok a téma elé, hogy Nyúlanyó ne olvasd. Előre is köszönöm.

Pipi tegnap egész nap bugyiba volt és kétszer a szőnyegre pisilt. Megkérdeztem tőle, hogy büszke e a tettére és azt mondta, hogy: igen, büszke vagyok:-) Kis dinnye, még nem ért meg..... De ma azt hittem megeszem, reggel 7-kor beszólt: anya szeretlek és aludt tovább. Imádom!:-)

Karmen, én sem tudta, hogy így hívják a császármorzsit, rákerestem:-)

Nyúlanyó+Tamás Botond (2006.03.14.)+Viktória (2003.04.21.)

[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/3ud.png[/img:5b8b07f275]
[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/4qv.png[/img:5b8b07f275]
nyúlanyó

Anita:De akkor meg bezárhatnánk a topikot, ha nem adnánk tanácsot,vagy nem írnánk le a véleményünket, azoknak akiknek gondjuk, kérdésük van a szoptatással vagy bármilyen babagondozási dologgal, szüléssel, várandóssággal kapcsolatban.

Gabi
inecsg

Nyúlanyó, ne olvasd!

Seri, vannak helyzetek, amikor valamilyen külső hatásra tényleg csökkent a tejcsi, velem is volt ilyen, sokat ittam, sokat pihentem. Aztán valamikor a 6. hónap körül már érezhető volt, hogy Lucinak ez nem elég, ekkor fordultunk a tápszerhez.
Amíg van rá esély, hogy esetleg csak átmeneti a tejcsi fogyás, addig gyakrabban tedd cicire a bébit és amikor úgy látod, hogy végképp nincs más megoldás, akkor jöjjön a tápszer.
Te vagy az anyucija, biztosan észreveszed rajta, ha nagyon éhes:-))

Velem az történt, hogy egy ilyen átmeneti fogyás alkalmával én is tápihoz nyúltam (persze be voltam tojva, hogy nem eszik eleget a kölök:-))), utána jöttem jár, hogy magammal tolok ki, mert ha kevesebbet teszem cicire, nyilván kevesebb a stimulus, még kevesebb tejcsi fog termelődni.

Szerintem akkor legyen valakinek lelkiismeretfurdalása, ha megtehetné, hogy szoptat és mégsem teszi. Ha külső körülmény és nem a szándék okozza, akkor azt kell mondani, istenem,közbeszólt a természet...:-)))

Egyetértesz, Enikő??:-DDDDDD
pusz
H
babamama

Hajni: Igen-igen, minden szavaddalKépKép

Nyúlanyó: Köszi, én is nagyon remélem, hogy okés lesz! Ez a várakozás nagyon rossz! El tudom képzelni mit éreznek azok, akiknek a 16 hetes Afp, vagy akár a nyaki redö szürés eredménye kételyes lett, és vettek magzatvízmintát...és az 1 hónap várakozás.....hát abba én kb beleörülnék Kép

Nyúlanyó ne olvasdKép
Seri: Igaz én a témához tök hülye vagyokKép de azért eröt és kitartást kívánok a szopihoz, és fogadd meg Hajni tanácsát, a pihenéssel, sörrel kapcsolatban. Nekem a sör volt az egyedüli ami segített a tejserkentésbenKép És még szeretem isKép Szerény vélemény volt csak, drukkok mennek++++++++++++++++++++

Gabi3: Fló szeptembertöl kezdi az ovit, vagy még marad Veletek otthon egy darabig???

Enikö

ceniko
Szeged

Enikő.Már beíratkoztunk! Szeptembertől megy oviba, már nagyon várja, és kell is neki a közösség.

Gabi
inecsg

Mindenki, ide akartam írni egy hosszút, de nem teszem, inkább csak ennyi: mindenki anya és vannak ösztönei, cselekedjen azok szerint. Tudom, hogy a fórum tanácsadásra is való, csak kicsit becsömörlöttem már a témával kapcsban és elegem lett, hogy mindig vita lesz a vége. Ennyi.

nyúlanyó

Haj-haj-haj Nyúlanyó, ne szívd mellre, de válaszolok necces témában, mert ugyebár nekem szóltak a javaslatok, amiket ezúton is köszönöm mindenkinek :o)
A sűrűbb mellre tevést már 2 hete gyakorlom, délelőtt 11től 2 óránként eszik a babám, kivéve ha nagyobbat alszik, akkor nem költöm fel. Gondok este jelentkeznek, akkor látom rajta, hogy éhes. Tudom, ez így szokott lenni, illetve kezdődni.
A férjem a póttejcsibe akart tápszert keverni, úgy kellett kivennem a kezéből a dobozt. Õ aggódósabb, mint én vagyok.

Az ivással viszont lehet, igazatok van, erre nem gondoltam, hogy izzadok, és kevesebb jut tejcsitermelésre ebben a nagy melegben. Na erre jó a fórum!
A sört sajna nem bírom meginni, pedig már próbáltam, marad a sok víz meg a laktoherb.

Ja, és a tápszertől sem idegenkednék, mert ha muszáj, akkor muszáj, de még próbálkozok, nem adtam fel teljesen. Meg 6 hóig már csak 1,5hó van, ezért is!

Nyúlanyó, még egy dolog: remélem írod az aranyköpéseit és a beszólásait Pipinek,mert egyszerűen fantasztikusak!

Seri
seri

Enikő,
szomszédasszony milyen idős? ilyen memóriával... :-)

egyik ismerősöm meg azzal büszkélkedik, hogy a 3 hetes kisfiuk mondja, hogy anya...

Seri
seri

KépKépKépKép az se rossz, 3 hetesenKép! 18 éves a lánya a csajnak, kb 38 körül lehet, sacc/kb! A 6 hónaposan szobatiszta lánya szokta néha "kölcsönkérni" Bogit és levinni a jáccóra.Kép Nagyon imádják egymást KépKép Most a jogi egyetemre jár, hát igen, rajta már 6 hósan látszott, hogy egy zseniKépKép

ceniko
Szeged

A szóban forgó kisasszony:
KépKép
seri

Seri, ez a beszéd!
A lányod pedig gyönyörű!

Egyébként vérzik a szívem, képzeljétek, eladom Luci babakocsiját. Kiszolgálta őt az első hetektől végig és most kicsit fáj a szívem, mint amikor a kiságyát adtuk el.
A párom most találkozott azzal, aki annak idején megvette és nagyon elégedettek voltak, még most is használják. Ennek nagyon örülök, lestrapálva aztán végképp nem volt. Azt hittem, lejjebb megy az ára, de hónapról hónapra csak feljebb viszik. Most 10 körül láttam ugyanazt, amit mi 6-ért vettünk.

Ebből kifolyólag Luci ruháit nem fogjuk eladni, ezt a sok gyönyörű holmit nehéz volna pótolni.

Ja! És tegnap Luci bébi belepisilt a bilibe!!! Nem néhány csöppet, hanem úgy rendesen:-)))
Lassacskán Õ is megérti, hogy jobb, ha nincs rajta pelus.
H
babamama

Hajni! Köszi. Meséltem hogy az én szemeim pont ilyenek voltak 1 éves koromig. De szerintem neki már marad kék! Államvizsga mikor lesz?

Enikö! Remélem csüt. jot mondanak. Irigyelem Viola frizuráját! Nekem nem engedte a család, teljesen ki voltak akadva. A férjemet tegnap este viszont rábeszéltem hogy mégis levágathatom Orsi haját mert ez már tul meleg neki. Remélem minél kisebbre, egyelöre inkább nem firtatom, majd csak a fodrásználKép

Seri! Csillus gyönyörü! és micsoda mosoly! elolvadtok töleKép

Anita! he-he, én is rákerestem de nem találtam azért kérdeztem.Kép

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Naszóval, megpróbálom röviden elmesélni a történetünket. Akit nem érdekel, nyugodtan ugorjon egy nagyot!
Május 19-én délelőtt CTG, utána még voltam Enikőnél, és a szokásosnál picivel erősebb folyásom volt már akkor. Akkor vettem a baldachint, délután csirkét sütöttem, jól bekajáltunk belőle. Este tévéztünk, Gergő ( masszírozta a derekam (nem fájt, de jól esett). Elalvás előtt elindultam pisilni, mikor éreztem, hogy valami csorog belőlem. Mikor felfogtam, hogy ez a magzatvíz lehet, elkezdtük összepakolni a maradék cuccokat, letusoltam megint, és elindultunk a kórházba. Megvizsgált az ügyeletes doki, mondta, hogy ez bizony tényleg magzatvízszivárgás, cx1111, és csóválta a fejét, hogy a baba feje még nagyon fönt van....fölhívták a dokimat. Felvették az adatokat, előkészítettek. Utána szóltam a Gergőnek, hogy menjen haza, pihenjen ha tud, és reggel fél 7-re jöjjön vissza, ha meg addig töténik valami, azonnal hívom. Hát az történt, hogy feküdtem a szülőágyon, időnként fájt a hasam, de nem volt vészes. Aludni nem tudtam, annál azért jobban fájt, alig vártam a fél 7-et. Gergő pontosan érkezett.
Onnantól kezdve minden könnyebb volt. Közben megjött a dokim is, megvizsgált, csóválta a fejét, baba feje sehol...kaptam oxitocint, antibiotikumot, meg ilyesmit. Ekkor "már" cx 1222 volt, 10 körül lett 1333. Közben a dokim többször is próbált a kezével rásegíteni a dolgokra, hát az baromira fájt, akkor nagyon jajjgattam, egyébként csendben voltam, csodálkozott is nagyon a szülésznő. Volt egy tanuló szülész kiscsaj is velünk, nagyon lelkes volt, kérdezte bent lehet e szülésnél is, mondtam persze, csak szüljünk már. Amikor bementünk a kórházba mindenki azt mondta délig meg kell legyen a baba...úgy voltam vele, az tök jó, addig bármit kibirok. 11-től nagyon biztattak, hogy már nincs sok hátra, a fájások akkor már 1-2 percenként jöttek és elég sokáig tartottak. Amikor a dokim bejött megvizsgálni, mindig csak csóválta a fejét, de biztatott, még meg is simogatta a fejem. Tök jól esett. Homeós tágulós bogyót szedtem rendületlenül. 12.45-kor jött megint a dokim egy másik dokival együtt, megvizsgáltak, fejcsóválás, és akkor mondta a dokim, hogy ő császármetszést javasol. A másik is hevesen bólogatott. Relatív téraránytalanságról, android típusú medencéről (a mai napig nemtom mit jelent, nem találtam sehol) beszéltek meg fájásgyengeségről. Aztán másik doki elment, és elkezdtünk beszélgetni 2 fájás közt a dokimmal. Mondta, hogy nem tágulok, baba feje nem illeszkedett be, nincs ami segítse a tágulást, szűk a medencém, stbstb. és ő császármetszést javasol, mi a véleményem róla?!!? Akkor megkérdeztem, hogy és mi az esélye annak, hogy meg tudom szülni hüvelyi úton a babát, és akkor mondta, hogy hát eddig vártuk a csodát (tudta, hogy én nagyon hüvelyi úton szeretnék szülni, beszéltünk róla előtte, és ő volt az aki beszélt nekem a császármetszés lehetőségéről is, ill. csak beszélt volna, mert én váltig állítottam, hogy simán szülünk, nem lesz semmi gond, de a dokim mondta, hogy császárral is számolni kell-nem konkrét nekem, hanem úgy általban ha szülésről van szó, mert ugye a cél nem a hüvelyi szülés, hanem az egészséges kisbaba világrajövetele), nem következett be...ha úgy gondolom, akkor még várhatunk, hátha megindul kifelé a kicsi lány, de előfordulhat, hogy este 8-ig vajúdok, és akkor kerül sor a császárra. De mondta, hogy ha eddig nem történt semmi jelentős haladás, akkor szerinte nem is fog :( És ő mindenképp a császárt javasolja. Meg fáradt is vagyok, akkor már 28 órája nem aludtam, ha még sokáig vajúdok, még nehezebb lesz, meg a babának se jó. Na akkor ránéztem a Gergőre, és láttam rajta, hogy ő is a császárra szavaz. Pedig tényleg nagyon sima, apás szülésre készültünk. És akkor mondtam a dokinak, hogy oké, császár. Na ekkor kiborultam, összeomlottam, és bőgtem nagyon, hogy milyen vagyok már, hogy képtelen vagyok megszülni egy babát, és egyébkéntis...hú, nagyon rossz érzés volt. Nyugtatott mindenki, hogy a mi érdekünk, gondoljak arra, hogy a kislányomért teszem, és ettől nem vagyok rosszabb ember, stb. Hát nagyon nehéz volt. Most is potyognak a könnyeim. :cry: Megint előkészítettek, és sokat kellett várni fekve, katéterrel. Addig főleg állva vajúdtam, csak ritkán feküdtem le picit pihenni, de úgy sokkal rosszabb volt, úgyhogy siettem fölállni. Másnap kiderült, hogy azért kellett olyan sokat várni, mert előttem volt 2 programozott császár meg egy másik műtét és nem voltak felkészülve még egy császárra, alig tudták az embereket összetoborozni, a dokim veszekedett mindenkivel, mert mondták, hogy majd a délutániak este 8-kor megcsinálják a műtétet...és mondta a dokim, hogy szó se lehet róla...most kell császározni és kész. Nagy nehezen beállított a műtős fiú, nagyon morci volt, mikor mondtam neki, hogy ne fájás alatt induljunk el, vágta a pofákat folyamatosan. Amíg a szülőszobából áttolt a műtőbe minden ajtónak nekimentünk, nem volt épp a legkíméletesebb. Aztán felraktak a műtőasztalra, bekötötték a másik karomba az infúziót, mittudoménmit, és megint várni kellett sokat. Az aneszteziológus próbált szóval tartani, de baromira kivoltam, mert le voltam kötözve és jöttek a fájások és azt hittem belepusztulok. Az nagyon rossz volt. Az emberek meg ész nélkül rohangáltak körülöttem. Mielőtt eltoltak, megbizonyosodtam róla, hogy a férjem látni fogja a babát ha kihozzák a műtőből és átviszik a csecsemőosztályra, mondtam neki, hogy mondja meg a kicsi lánynak, hogy szeretem, és nézze meg jól, hogy minden rendben van e vele, mindene megvan e, stb. A műtőben aztán nagy nehezen eljutottunk odáig, hogy a dokim elkezdte kenegetni a hasam, mondtam neki, hogy vigyázzon a babámra! Aztán a következő amire emlékszem, hogy egy ágyra raknak át, és hallom a dokim hangját, hogy: Gratulálok, egészséges, gyönyörű kislánya született!
Azt se tudtam mi van, csak azt éreztem, hogy nagyon fáj a hasam, a kezem raktam volna a hasamhoz meg húztam volna föl a lábaim, de mindig visszanyomták, és mondták, hogy nem szabad, én meg folyamatosan jajjgattam, hogy nagyon fáj, nagyon fáj. Mondák, hogy igen, de 2 óra múlva elmúlik. Na az a 2 óra rémálom volt...folyamatosan fájdalomcsillapítóért könyörögtem...még...még...Ahogy felébresztettek bejött a Gergő 2 percre (alig láttam, csak homályosan, mintha ő lenne), mondta, hogy gyönyörű a Gréti, makk egészséges, és tiszta anyja :lol: (ekkor elkezdtem gondolkodni azon, hogy akkor hogy lehet gyönyörű-na mindegy :lol: És ő most haza megy, mert csak 2 óra múlva jöhet be elvileg. Aztán 2 óra múlva kicsivel jobban lettem, jött is a Gergő, mutatta a fényképeket meg a videokat amit a fényképezővel csinált a Grétiről. Úgyhogy fényképen láttam először a lányom.
Aztán egyszer csak behozták, bebugyolálva, gyönyörű volt. Föl se fogtam mi történt. Megsimogattam, mondtam neki, hogy én vagyok az anyukája, stb. Nem sírtam. És furcsa volt, mert azt hittem zokogni fogok. El kellett múlnia 1-2 napnak mire felfogtam, hogy Õ az enyém, a miénk, és akkortól 5 percenként elbőgtem magam a boldogságtól!
13. 57-kor született meg Gréti, engem 3 körül ébresztettek fel. Este 9-kor el kellett menni zuhanyozni...hát nem volt egy leányálom. Hajnalban 4-kor ébresztettek, megint zuhanyzás, és fél 6-kor hozták szopizni a Grétit. Segített a csecsemős nővér, rendes volt. Gréti úgy rácuppant a cicire, mintha mindig azt csinálta volna, én meg csillagokat láttam.
Senki nem mondta, hogy ne szopiztassak sokáig (max. 10 perc) amíg nem lövellt be a tejem, úgyhogy én hagytam, élvezze a kicsi lány. Hiba volt sajnos, mert az egyik mellbimbóm nagyon-nagyon csúnyán kisebesedett. Aztán vasárnap reggel átkerültem a postoperatív osztályról az üvegajtón túlra. Jobb volt, többet láthattam a Grétit, többet lehetett velem. Szombaton már vedeltem a laktoherbet, meg vasárnap is és izgultam, hogy legyen tejem, aztán vasárnap este 7 körül elkezdett csöpögni a tejcsi, és este 10-kor a szopi után jött a csecsemősnővér, hogy: Anyuka van teje? Hát mondom nemtom, de lehet, mert csöpög . Erre mondta, hogy márpedig van, mert a Gréti 40 grammot szopizott. Hát én olyan boldog voltam, hogy hihetetlen :) Úgyhogy innentől kezdve szinte ömlött belőlem a tej, a Gréti 30 és 100 gramm között szopizott mindig, és ezt 10 perc alatt produkálta (a 100-at is). Aztán hétfőn már nem is ittam teát, és azóta se. Úgy bedurrantak a melleim, hogy az valami hihetetlen, kőkemények lettek, fájtak. Egyik nap már sírva mentem a csecsemősökhöz, hogy valamit csináljanak, mert nagyon fáj. Megmutatták hogy kell kézzel fejni, egy órán át fejtem, kifáradtam, és kb. 10 grammot sikerült produkálni. Akkor mondták, hogy próbáljuk meg géppel. 1 óra alatt 200 gramm tejcsi jött ki egyik mellemből, és még csomós maradt picit. Másik mellemet nem bántottuk a kisebesedés miatt. Mellbimbóvédővel szoptattam, mert nagyon fájt. Aztán minden nap fejnem kellett este, a tejcsit lefagyasztattam, meg hagytam kicsit, hogy ha éjszaka még megéhezik azon kívül amit szopizott (éjszaka is hozták ki őket szopizni), akkor anyatejet adjanak ne tápszert neki. Azóta már rendbejött a mellem, már nem használom a bimbóvédőt sem, Gréti imád szopizni, volt hogy 140 grammot produkált.
Egyik csecsemős nővér mesélte, hogy egyszer amikor böfiztette a Grétit, ő megszívta az arcát a szájával véletlenül, és első gondolata az volt, hogy szegény anyuka :lol: Szóval van szívóereje a drágámnak. 10 percnél szinte sosem szopizik többet, és ez idő alatt betermeli az adagját simán, és alszik 3-4 órát utána. Most úgy tűnik már beállt a kereslet-kínálat, pár napja már fejnem sem kell, a szopiztatás is egyre kevésbé fáj. Úgy érzem jó úton járunk.
A dokimmal nagyon meg voltam elégedve, minden nap bejött, megnézte hogy vagyok, Gréti szopizik e, minden rendben van e. Mondta, hogy a lehető legjobb döntés volt a császár, régen ilyen esetben előbb a baba, aztán az anyuka ment volna el :cry: És ne okoljam magam, nem én tehetek róla, stb.
És az utolsó vizsgálat után még feltettem neki pár kérdést kistesó témában, úgyhogy van remény, hogy lesz tesó, bár voltak pillanatok amikor határozottan állítottam, hogy soha többé!
Szerdán délelőtt jöttünk haza a kórházból, azóta élvezzük az itthoni (meleg) levegőt, és nagyon-nagyon imádjuk a kicsi lányunkat :D
Egyébként amikor engem eltoltak a műtő felé, a Gergőnek mondták, hogy az apa öltöző előtt várjon, aztán egyszer csak hozták a Grétit a műtőből, intettek neki, hogy menjen be, úgyhogy ő végig nézhette mit csinálnak vele. Az elejéről csak videók vannak, amikor még a hosszú köldökzsinór ott lógott ki belőle. Még meg is foghatta a lányát (képeken látni), meg az inkubátorban is megsimogathatta. Ennek nagyon örülök. Ha már én nem ölelhettem rögtön, legalább apukája kicsit megszeretgethette.

Jah, homeos bogyókat szedtem szülés után is, és lehet, hogy amiatt, de csak 1x vettem be fájdalomcsillapítót, a többit elraktam. Hiába mondtam, hogy nem kérek, a kezembe nyomták, ha mégis úgy gondolom címszóval. Nem gondoltam úgy.

Nem is lett ez olyan rövid :) 3 nap alatt sikerült összehozni szopik meg egyebek közt :)Remélem nem untattam halálra senkit!
Aki elolvasta, annak köszönöm a türelmet :)
Bea
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára jégvirág 2009.05.08 14:29-kor.

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

… ezek helyett ...-ot képzeljetek Kép

És köszönöm a Gréti nevében is a sok szépet amit mondtatok rá Kép
Én sem tudok mást mondani az új képekre...gyönyörűek, minden baba gyönyörű Kép

Enikő: Nagyon szorítok, hogy a kicsi lányoddal rendeződjenek a dolgok!

Karmen: Mutattam ma a képeket az Orsiról a Gergőnek (a honlapról ami a profilodban van), és kiderült, hogy ismerik egymást a férjeddel Kép Meglepődött nagyon, hogy jééééé, nem is tudtam, hogy van lánya, meg ilyenek Kép

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Bea! honnan ismerik egymást? kicsi a világKép Örülök hogy a dokiddal is elégedett voltál, megvolt az oka hogy császárt javasolta, de szerintem ez a gyönyörüség mindent megért!! Érdekes mert én amig nem kellett felkelnem nem is éreztem hogy vágták a hasamat. Sajnálom hogy neked akkor ugy fájt, de szerencsére már tul vagy rajta! Most már csak az a kis csöppség a fontos!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Bea! már tudom honnan ismeri, velem is találkozott itt egyszerKép

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen: Én is láttam már a férjed, nem is olyan rég, pár hete a Cserepes piacról hazafelé jövet beugrottunk megnézni a Szabit, mert láttuk cigizik a bolt előtt Kép És azt hiszem akkor a férjedet is láttam..most így utólag belegondolva...no de nekem nagyon rossz az arcmemóriám Kép
És tényleg kicsi a világ Kép

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Szerintetek hová érdemes szemészeti vizsgálatra vinni csecsemöket? Ilyen szakvizsgálathoz kell beutaló a gyerekdokinktól?
kissvirag

Bea, tudom, tök hülye vagyok, de megkönnyeztem:-)
Sajnos, hogy nem kaptál eda-t, én akkor még magamnál voltam, amikor Lucit kiemelték és meg is simizhettem.
A lényeg a lényeg, hogy minden rendben.

Karmen, variálnak össze-vissza vizsga ügyben. Most június 20-tól írják. Kezdek kibukni.

Virág, sokan az ifjúsági rendelőbe járnak, háziorvos ad beutalót, de a klinikán is vannak gyerekszemészek, mi spec oda készültünk.
H
babamama

Virág! nekünk is az ifj. rendelöbe kellett menni és beutalo kell hozzá

Hajni! hü akkor már nem sok idöd van!nem irigyellek, én nagyon vártam már hogy tullegyek rajta, gondolom te isKép

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Köszi a válaszokat!
kissvirag

Bea!
én is megkönnyeztem... és én is sírtam az elején, hacsak ránéztem a babámra és belegondoltam, hogy ennek a pici lánynak én vagyok az anyukája...
Nagyon sok boldog pillanatot kívánok mindhármótoknak, együtt!

Seri
seri

Sziasztok!
Karmen, az én gyomrom már teljesen kész van! Nagyon ideges vagyok és még rengeteg a tanulnivaló. Luci most pár napra elmegy a nagyanyóhoz, hogy tudjak többet tanulni. Ha a héten meg tudom tanulni a hadveres részt, akkor már sokkal könnyebb lesz.

Tegnap megint ment pár csepp pisi a bilibe. Remélem, hogy jó úton járunk:-)
H
babamama

Bea: Én is megkönnyeztem a sztoridat!!! Mégeccer gratulaKép

Virág: Nekünk nem kellett beutaló a szemészetre. Mondjuk mi a "kötelezö" 1 évesen voltunk. Lehet azért nem kellett! Viszont idöpontot kell kérni a sportorvosiba!!!

Karmen: Nagyon kis pofás fejecskéje lett, mejd lefotózom és teszek fel képet a kopasz buksirólKépKép

A Viola úgy nézi a kezét, mint ha kiadtuk volna neki parancsbaKépKép Tegnap csörgöt tettem a kezébe, nem értette mi van, aztán elkezdte rázogatni (véletlenül) és állatira élvezte, hogy csörög ha mozgatjaKépKép Olyan édesKép
Ja és nagyon rendes lányom van, mert éjfélkor ébredt enni, és reggel fél 8ig aludtKép

TFIldinek megint nem jó a gépeKép. Most szólt!

Enikö

ceniko
Szeged

Sziasztok!

Én is végig bőgtem amikor írtam, de nem gondoltam, hogy mások is megkönnyezik Kép

Hajni: Mit tanulsz?

Seri: Igen, annyira furcsa, hogy nemrég még a pocakomba volt, most meg itt szuszog a kiságyban...hihetetlen. Remélem azért ez a sírás-dolog hamarosan elmúlik, mert nem győzzük zsepivel Kép
És köszi a jókívánságokat!

Enikő: Neked is!

Mi ma kettesben maradtunk Grétivel, Gergő mától megint dolgozik. Remélem jól boldogulunk.
Köldökcsonk még mindig nem esett le Kép Kép Kép

Szép napot mindenkinek!

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Bea, informatika államvizsgára készülök, oda járok, ahol Karmen végzett.
Ne legyél kiakadva a köldökcsonk miatt!! :-) Szórod hintőporral? Hülye kérdés :-((

Amúgy én még most is szoktam bőgni, ha olyat látok, ez a szülés előtt nem volt jellemző. Szerintem azzal lehet összefüggésben, hogy megváltozik a hormonháztartás, felkészültünk az anyai szeretetre:-))))

Karmen, államvizsgára mennyit tanultál? Úgy értem időben.
H
babamama

Hajni: Fogalmam nincs hol végzett Karmen Kép
És persze, hogy szórom hintőporral. Tegnap már megkérdeztem a védőnőtől, hogy de ugye olyan nincs, hogy sose esik le Kép (na ez volt a hülye kérdés Kép)

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Enikö! Nekem januárban kellett a kötelezö 1 évesre is beutalo.

Hajni! hát elötte 2 hetet keményen. Éjjel isKép Gratulálok Lucinak!!! Nagyon ügyes!!

Bea! GDF Szeged. Államvizsgán amugy korrektek voltak nagyon

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen, akkor lehet, hogy újabban kell, mert Bogi már 2 éve volt 1 éves Kép Akkor még nem kellett KépKép A 3 évesre meg nem mentünk még el, de nem adott a dokink beutalót!

Bea: Hajráááá, remélem menni fog (muszáj mennieKép) apa nélkül is.

Enyém Viola alszik, olyan édesdedenKép Imádom! Vettem neki banános tejpépet, gluténmentes HA meg minden. És nagyon szereti Kép

Ha valahol láttok, jó, akciós áron bébidesszertet (amit 4 hós ehet) akkor lécci riadóztassatokKép Köszi!

Találkoztam TFIldivel. El vagyok ájulva, milyen ügyesen megy már Noémi! Hihetetlen. Noémi nincs még 11 hós se, Bogim meg csak 1 éves kora után (1 év és 1 hétKép) kezdett el így menniKép
Nagyon ügyes babája van Ildinek, és olyan kis helyesKép Kis kópéKép

Hívtam a fertözö kórházat ahonnan múlt pénteken levették Viola vérét (Vírustenyésztésre) és még nincs kész az eredmény, majd csak jövö hét kedd körül érdeklödjek újra... (pedig azt mondták 5 nap múlva kész lesz, és ma van az 5. nap!!!) Viszona másik eredményt amit az sztk-ba vettek le, 1 hete szerdán, az holnapra tuti kész lesz. Nagyon remélem, hjogy jó is lesz! Annyira izgulok!!!

Enikö

ceniko
Szeged

Ildi! Orsi 2 hónap alatt 600g-ot hizott, és most is irtó sokat eszik!! (a meleg miatt?, ki tudja...) a lényeg hogy magára találtKép
Noémi hogy áll ehhez?

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Karmen, Pipi is a melegbe zabizott a legtöbbet:-)

Enikő, jövő hét kedd, nem normálisak ezek, de majd csak eltelik....

Hajni, grat. a bilibe csurihoz, ügyes Luci nagyon.

Bea, nagyon meghatott engem is a szülés sztorid, nekem is potyorászott a könnyem. A párom zaklat egy kérdéssel, fel kell tennem: Itt laktatok régen a Tápai utcában?

Seri, nagyon édes és gyönyörű a lányod. Nem az akasztott ki, hogy tanácsot kértél, hanem, hogy megint vita lett egy egyszerű kérdésből. Különben is szar napom volt, ma sincs jobb:-) Pete érésem van....

nyúlanyó

Bea, írtam neked mailt.

nyúlanyó

Gyors kérdés: melyik magzatvédő vitamint ajánlanátok? Szeretnék szedni valamit, már most el akarom kezdeni, hogy feltöltődjön a háztartásom.:-)

nyúlanyó

Karmen, basszus kutyus, azt hittem, ideírod, hogy 2-3 hónapig tanultál:-))))

Észrevettétek, hogy a gyerekek evési szokásai milyen gyorsan változnak?
Nálunk gyakori kaja a párolt zöldség, eddig Luci meg sem ette, a rántott parízerről már nem is beszélve, erre hallom, hogy a nagyanyónál még repetázott is. Én is az anyám főztjén nőttem fel, tőle tanultam, itthon mégsem eszi meg.

Ja! A legnagyobb dolog! Ma magától ráült a bilire és lőn nagy kakihegyek!!!!!

Lassan megtanul majd úgy intézkedni, mint Enikő Bogija, bár a wc szűkítő még nem haverja túlságosan:-)

Én az Elevitet szedtem, állítólag nem hízlal annyira, mint a Materna.

H
babamama

Hajni: Csak így tovább!

Seri:Nagoyn szép Csillus!

Bea:Remek kis sztorit hoztál össze, örülök, hogyminden rendben megy a szopival és nem érzed magad hibásnak, hogy nem lett sima szülés, és annak is örülök, hogy a homeós gyogyók segítettek, ha nem is a tágulásban, de a helyreállásban!

Anita:Én maternát szedtem, de sajna az mesterséges vitamin, és valószínű, hgoy alig fog felszívódni belőle valami. Nem reklám, de sztem tök jó szer, igaz drága, de megéri. Mi aloe verát iszunk erősítőnek. A gyerekek is és mi is. Tudok szerezni is, mondom drága, de ez 100%-ban természetes anyag! És még van egy-két vitaminkészítmény ami szintén természetes alapú, kismamáknak és leendő kismamáknak ajánlják!

Gabi
inecsg

Lányok, nézzétek meg, hogy a lakóhely szerinti topicfelsorolásban hány hozzászólás van a szegediektől! Nem élünk unalmas életet!
Gabi, én is hallottam az Aloe Verarol, de piszok drága! Tényleg annyira jó?

H
babamama

Anita, menj ki légyszi a piacra, és vegyél egy halom gyümölcsöt és zöldséget!Kép
Elindult a gyümölcsszezon, ilyenkor ez a legjobb feltöltőszer. Vedd komolyan légysziKép

Akit érdekel, szombaton lesz Öttömösön a spárgafesztivál. Majd még a kajásba is beírom. Lesz ételkóstoló és recepteket is lehet venni/kapni azt hiszem. Én ki szeretnék most menni, remélem összejön.

Karmen, persze, jó lenne találkozni. Egy a nehézség, elég rendszertelen időpontokban megyünk le, azért remélem össze tudjuk hozni mielőbbKép

Bea, megható volt a szülitörténeted, én azért továbbra is sajnálom, hogy nem vártak még egy kicsit, de ez az ő felelősségük. Lényeg ott szuszog a babóca a kiságyban és csodaszépKép

Hajni, akkor sok erőt neked az elkövetkező hetekhez! Bocsi, de nem irígyellek. Persze majd utána igenKépKép

Enikő, neked is kitartás a várakozáshoz!Szorítunk mindannyianKép

Erika

Lilypie First Birthday tickers
gerika

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet: