A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Gabi, Karmen!
Köszi nektek is! Lizi most lesz 7 hetes, remélem kinövi, illetve nála ez nyilván hangulatfüggő, mert nem mindig ilyen lusti, nem tudom mitől függ a dolog.

Virág!
Jó ez a képKép

Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Sziasztok!
Melinda, tündér Lotti! Jól éreztétek magatokat? Kirándultatok?

Hát a koránkelés az mindenhol probléma, sok gyerek van, akinek kisebb az alvásigénye vagy éppen foglalkoztatja valami a kis agyát, esetleg nem fáradt el túlságosan...
Ma Luci 5-kor kiabált nekem, akkor átvittem az ágyunkba (másik szobában altattam, mert nálunk nyitva volt az ablak) és ott húzta tovább. Persze én ilyenkor már nem tudok rendesen visszaaludni, de hát ez van.
Jön a nyár, többet lesz a levegőn, így majd jobb lesz az alvás is.

Ildi, szeretnék kérdezni valamit: ha most születne Noémi, akkor is adnál neki cumit? Én nem tudom, hogy mennyit segít, mert sosem használtuk, de úgy tűnik, elég fontos kérdés lehet:-))
H
babamama

Sziasztok!

Mi is elvoltunk pár napig, nagyi- napokat tartottunk.

Látom az alvás téma mindenhol kényes. Edi 6.30-7.00 között kel, csinálhatok akármit. Persze én szeretném, ha később kelne. Nóri szerint azért van ez, mert korán teszem le aludni. Nos, már kb. 10 napja 9 körül alszik el este, és reggel ugyanúgy korán kel. Ezzel a fél órás esti elalvás-csúsztatással csak azt értem el, hogy reggel 9 körül már rettentően álmos, nyűgös, aludni szeretne. És el is alszik, seperc alatt.

Az én véleményem is az, hogy vannak babák, akiknek kevesebb az alvásigényük, és vannak jobb alvók. És az anyuka nem túl sokat tud tenni ellene, ha a csemete reggel korán akar kelni.
gabici

Gabici!

Igazad van.Vannak olyan babák,akik kevés alvással is beérik.Az én Noémim babaként(pár hetesen)is keveset aludt.Ez van,így fogadtam el.Majd később(ha rám fog hasonlítani)sokat fog aludni.(Egyébként a Noémi 6-fél 7h körül kel.Örülök,hogy eddig alszik.Volt egy időszak,amikor már fél 6h-kor kukorékolt.)

Hajni!

Nem tudom,hogy a szájába tenném-e.De akkor ez tűnt a legjobb megoldásnak.

Ildi
tfildiko

Melinda! Lottika még mindig nagyon szép!

Orsi is kapott cumit 3 hónapos koráig, muszáj volt mert nem nyugodott meg másként. De nem engedtem sokáig a szájában tartsa, ha kicsit megnyugodott én elvettem töle.
Orsi fél8 fele ébred v. még késöbb.

Kriszti! Sári azt mondta, a tehesség elején nem gond ha a kismama szoptat, de félidösen már gond lehet az oxytocin miatt.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Mi kipróbáltuk, teljesen mindegy mikor teszem le, akkor is fél 7, 7 körül kel általában. Sőt ha később megy aludni, akkor másnap nyűglődik.

És ugyanez vonatkozik a délutáni alvásra, általában 1/4 1-kor megy aludni és 2, fél 3 körül kel (néha bealszik 3 -4 órákat, de nem jellemző). De ha 1-kor megy, akkor is ugyanakkor kel, csak fáradtan.
Vendég

Melinda: Lotti még mindig szép csajszi!
Gabi
inecsg

Ildi,
nem ptóbáltátok ki, hogy beteszel a kiságyba 10-15 cumit, így lehet 1-et 1-et sikerül elkapnia és betömni a szájába? Nővéreméknél tutira bejött. A kislánya is olyan cumiőrült, mint Noémi. És azóta alszik éjjel. SOkszor hallják, hogy felkel, és matat a cumikkal éjjel. Kép Kép
Vendég

Dancsi!

Összesen 4 cumink van.Mindig 4 van forgalomban.Ha elhasználódik,dobom ki,és veszek megint.Ma éjjel berakom mind a négyet.De szerintem,nem fogja megkeresni.Egy próbát azért megér.

Ildi
tfildiko

Sziasztok!

Enikő,Zsófi, ti nem írtátok, de én most igen, fantasztikusan éreztem magam veletek a bórfeszkón:-))) Jó volt, megismételhetjük a sörfesztiválon is, okés?:-)

Ildi, sajnálom, hogy nem jött be a cumilopás, nem tudok mit javasolni:-( Tényleg gyönyörű ez a Noémi lány:-)

Pipi 8 körül kel reggel, hál a magasságosnak. Ha este 8-kor fekszik, ami ritka, mint a fehér holló, akkor is 8-kor kel. Egyik ismerősöm kisfia meg reggel 5 fele szokott kellni, szegényt szörnyen sajnálom, de ő már így fogadta el mivel muszáj volt neki.

Melinda, gyönyörű Lotti:-) Jó nektek, hogy voltatok kirándulni, én is elruccannák már valahova:-)

Szilvi, Pipi csak az első egy hétben nem lehetett felkelteni sárgaság miatt, szegénykémet meg is mosdattuk, mert nem szopizott, csak aludt. Sajnos nem tudok okosságot mondani, mert az arc enyhe csipkedésén kívül én sem tudok semmi praktikát.

Nyúlanyó+Tamás Botond (2006.03.14.)+Viktória (2003.04.21.)

[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/3ud.png[/img:5b8b07f275]
[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/4qv.png[/img:5b8b07f275]
nyúlanyó

Sziasztok!

Már régóta olvaslak benneteket, de eddig még nem regisztráltam, nem tudtam, hogy maradunk-e Szegeden.

Az én pici Marcsim 3 hónapos, Pesten született, de most ideköltöztünk Szegedre, mert a férjemnek itt van a vállalkozása.

Noémi és Lottika nagyon szép kislányok! Reméelm, fel tudok majd én is tenni képeket.
Szilvi
estragon

Köszi.

Hú,csajok!A lányom alakított ma.Itt volt a kolléganőm a 9 hónapos kisfiával.A Noémi sétált,mászott,dumált,simogatta a fiút.(Igaz,vigyázni kellett,mert egy kicsit durván közeledett hozzá.)A kisfiú pedig csak üldögélt egy órán át,ahova az anyukája tette.Olyan hihetetlen,hogy ilyen gyerek is van.

Szilvi!

Üdv.köztünk!Írj magatokról!

Ildi
tfildiko

Szilvi,
üdv. Kép

Ildi,
van ilyen gyerek. A keresztfiam ilyen. Kép AMikor pici volt, a nagyapja mondta neki, hogy kisfiam itt maradsz a lépcsőn ülve, míg én lemegyek a pincébe. A kissrác vagy 30 percig elücsörgött. Kép Õ ilyen, irtó nyugis gyerek. Néha irigykedem miatta. Miatta nem keleltt pl. lécsőt zárni sem. Enyim gyerek meg átmászik a rácson. Odatolja a játékos dobozát, feláll rá, és átmászik rajta.
Vendég

Sziasztok!
Hát nem sokat tudok magunkról mesélni. Marcsi elég nagy baba, szépen szopizik, a súlyát igyekszem minél ritkábban mérni.
Egyelőre pont elég a tejcsi, bár gyakran van cicin, de én nagyon szeretem, remélem, hogy még sokáig tudom szoptatni.

A férjem sokat dolgozik, úgyhogy mi is megpróbáljuk magunkat lefoglalni. A várost igyekszünk megismerni, sokat sétálunk, ilyesmikkel telnek a napok.
Valószínűleg itt fogunk maradni Szegeden, mert Romániában is lesz a férjem cégének érdekeltsége, úgyhogy remélem, találok barátokat magamnak is és Marcsinak is.

Ti merre szoktatok sétálni? Mit érdemes megnézni a városban?
Sz
estragon

Jó reggelt!

Szilvi!

Én a Mars térhez közel lakom,arra szoktam sétálni.
Milyen súllyal született a babád?Te mivel foglalkozol?Merre laktok?

Dancsi!

Hú,nekem nagyon furcsa volt az ilyen nyugodt gyerek.Én már megszoktam,hogy az enyém pörög ezerrel.

Ildi
tfildiko

Kriszti!

Eszterkének nagyon boldog névnapot kívánok!

Ildi
tfildiko

Szilvi! Merrefele laktok? én se lakok messze a várostól (Cserepes sori piac) mi is oda szoktunk bemenni.

Ildi! Orsi is jol elvan egyedül, ö is nagyon nyugis, leültetem és eljátszik szépen (néha azért turbositKép)

Kriszti! Boldog névnapot Esztinek!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

LÁnyok! Bence is irtó nyugis gyerek....nem mondom hogy nincs hiszti, mert azért csak a dackorszakban vagyunk, de elhnyagolható. De ha bárhova megyünk, mindig szót fogad, nem megy el mellőlem, stb. Én is csodálkozom rajta hogy ilyen, de elfogadtamKép És örülök nekiKép

De ő itthon is jó kisfiú. Ha adok neki inni a konyhában, (vagy enni, mind1) akkor nem veszi el, hanem mondja hogy vigyem ki az asztalhoz. Felül a helyére, kér pelenkát a nyakába, és csak akkor iszik vagy eszik. A szobánkban külön kosarakban vannak a játékai, és mielőtt egy másikfajtát elővenni, mindig elteszi az előzőt. Ne mtudom honnan szedte ezt a rendmániátKép Nem tőlem az biztosKép

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Jaj, elfelejtettem:

Nyúlanyó, nekem is nagyon szupi vol kint lenni, remélem összehozzuk a kölköket máskor isKép MOndjuk a retek utcai játszón?

Zsu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok!
kérdés: popsibam mért testhőmérséklet mennyitől számít láznak? én 38,5-et tudtam, de a lázmérő dobozán az van, hogy 37,7ig normális.
+Kúpot mennyitől kell neki adni? +hogyan? Csilla addig küzd, amíg ki nem nyomja, még ha folyós állapotában van már, akkor is..
Köszi,
Seri
seri

38,5=37,5
seri

Fél fok levonással 37 egész már hőemelkedés, mondjuk én enyivel nem szoktam foglalkozni

38-38,5-nál (levonással) szoktam kúpot adni, vagy panadolt. Ha ennél magasabb, mondjuk 39,5 akor csak hűtőfürdő.
Remélem tudtam segíteni.

Zsu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Ildi, Karmen,
köszi Kép.

Seri,
én is úgy tudom, h 37,6-37,7 fölött már lehet csillapítani, de én mindig 38,5 fölött szoktam. Nem árt, ha dolgozik a szervezetében még a láz, hiszen jótékony hatása van. Persze nem órákig és nem a magas láz.

Kúp:
bedugod a popsiba (előtte kisit melegítsd meg a kezeddel és dörzsölgesd meg, hogy ne legyen éles), majd határozott és gyors mozdulattal oldalra fordítod a popsit (kétoldalt megfogod, közben a kúpot a popsiban tartod) és nyomod össze a fenekét. Tuti nem csúszik ki oldaltfordult fenékből a kúp.

Sok sikert Kép.

Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Sziasztok!
Seri, a popsi hőből 0,5-t kell levonni es akkor kapod a tényleges hőmérsékletet. Ha a 37,7-ből levonod a 0,5-t, akkor ugye 37,2, ami felnőttnél már hőemelkedés, babánál még elfogadható, de csak nagy jóindulattal. Azért figyelni kell a körülményekre, mert lehetséges, hogy tényleg valami betegség előjele.
Szerintem a tanácsadáson megmondja a doki néni/bácsi.
Én fél kúpot adtam és egy ideig összeszorítottam a kis popóját. Viszonylag gyorsan elolvad, úgy pár percig el kell terelni a figyelmét.

Kriszti, Eszternek sok puszi! Mit kap ajándékba?

Karmen, Orsinak még mindig olyan gyönyörű kék szeme van? Nálunk Luci 1 éves korában egyszer csak bezöldült. Most pont olyan a szeme, mint az enyém. Szegény nagyija, annyira örült, hogy a haja és a szeme is olyan, mint az övé, most meg csak a haja. Ez is haladás:-)))
H
babamama

Jégvirág-Beáról tudtok valamit?

Kép

Kép
eszteranyu

Hajni,
köszi Kép.
Már kapott ajándékba egy játékot (fémeken kell golyókat fűzni és fa állványon van), sportkocsit, ruhákat. Ja, és ha jól viselkedik, vezetheti az Apja autóját Kép - persze ha nem iszik sok pezsgőt Kép.

Eszternek is sokáig sötétszürke volt a szeme, mostmár végérvényesen majd' fekete lett.

k

Kép

Kép
eszteranyu

A Noéminek még mindig szürkés a szeme.Fogalmam sincs,hogy ebből milyen lesz.

Kriszti!

Én nem tudok róluk semmit.
Mikor utaztok Erdélybe?

Ildi
tfildiko

Sziasztok lányok!
Bocs, hogy én is mindig csak akkor írok, ha van valami kérdésem, de egyenlőre Márk nem hagy több időt gépezni.
Ti este, hogy csináltátok? Először fürdés, utána szoptatás, vagy forditva? Mi eddig először fürdöttünk, utána szopi, de az utóbbi 2 napban muszáj volt változtatni.Este 8.kor mikor fürdetni akarom, olyan sikoltozos sirás roham jön rá, hogy szörnyű.Sirással kezdődik, de nincs egy csepp könny se, viszont valami hihetetlen magas frekvenciájú görcsös sivitózás lesz belőle. Valamelyik este azt hittem beleszakad szegénykém.Csak este csinálja, és cicivel se nagyon lehet megvigasztalni. Pontosabban semmivel. Nem tudjátok ez mi lehet? Szörnyű hallgatni, teljesen kiboritja az embert.
Kösz. Zita
zita_29

Köszönöm a segítséget. Kriszti, neked is a részletes leírást :-), így fogom csinálni.
Tegnap voltunk oltáson, amiatt lázasodhatott be. Este 38,5 volt (levonás nélkül), kapott rá kúpot, ma reggel 37,7et mértem, erre akkor már nem adok neki.
Egyébként a Panadol szirup is jó lenne lázra? gondolom az lassabban hat?

Esztinek boldog névnapot kívánok és mihamarabbi napsütést! (Csilla is ma ünnepelné a névnapját, ha apája nem ellenkezett volna annyira névválasztáskor..)
Seri
seri

A lány paramétereit elfelejtettem beírni, 4 hó és 1 hetesen: 5940g és 64 cm. Hááát, nem egy vasgyúró.

Zita,
nálunk Csilla is csinál néha ilyet, de ő csak akkor, ha aludnia kellene - az addig mosolygós nyugis baba éktelen ordításba és sivításba kezd, ha pl. ráadom a hálózsákját, vagy elkezdem ringatni a kiságyában, pedig láthatóan tök álmos már. Ha kivesszük, kézben seperc alatt megnyugszik, és negyed óra múlva újra próbálkozhatunk. Én arra fogom, hogy örül apájának (ugye csak este látja), és nem akar elszakadni tőle. Vagy mittudoménmiért.
A többiek biztos okosabbak.

Seri
seri

Hajni! Igen, szerencsére kék maradt. Szerintem ez az oka, hogyha sétálunk tök idegenek is mondják hangosan egymásnak, hogy nézd már milyen gyönyörü szemei vannak. A barna is szép tud lenni, de nekem valahogy a kék volt mindig a vágyam.

Seri! A kuppal az a baj hogy gondolom pár percnél tovább nem marad késöbb Csilla oldalra fordulva. Orsi is mindig kinyomta min. fél óra kell az orvosunk szerint. Ö tanácsolta, azota nincs gond, hogy ne legyen a gyereknek inger hogy kinyomja, hogy (bocs nem hangzik jol) a kisujjammal nyomjam fel jo mélyre, és tényleg azóta nem tudta ill. nem akarta kinyomni még
Vasgyuro?? én csak mosolygok amikor irjátok hogy mennyi idösen milyen kevés a sulyukKép Orsi fél évesen volt ekkora sulyra de akkor már 68cm voltKép JO a Panadol is, de én nem használom mert felbontva az üveg már nem áll el addig hogy elfogyna nekünk és ugy drága. Fél évente ált. 2-3x kellett volna csak. Igy mi kupot használunk kizárólag most is

Kriszti! Naptárban ma nincs Eszti névnap irva, meglepödtem most tartjátok
Jaj én meg pár nap mulva leszek 35Kép

Orsi meg taknyos megint

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen,
akkor a férjem nyert: ő tegnap este azt akarta, hogy a lázmérővel nyomjam beljebb a kúpot, csak nem engedtem. Na ja, ő finnyás, ezért a kisujja neki eszébe se jutott :o)

Seri
seri

Seri,
csak pár mp, amíg olalra kell fordítani, max fél perc. Addig el is olvad.

Karmen,
ami itthon van naptár, abban mindben benne van az Eszter nap. Neked milyen van?

Zita,
hallgass a belső hangodra és tégy úgy, ahogy jónak látod. Szeret fürdeni Márk?
Lehet, hogy csak annyira elfáradt a nap végére, hogy ennyire várja, hogy fürdés és szopi legyen.
Én soha nem fordítottam meg a sorrendet, fonots, hogy meglegyen a napi ritmusuk. Tudják, hogy este van, fürdés és utána szopi, majd alvás legyen.

K

Kép

Kép
eszteranyu

Kriszti, Esztikének sok boldogságot kívánunk névnapja alkalmából!Kép

Estragon, üdv!Kép

Karmen, voltatok végül is a Bojtorjánon szombaton? Milyen volt?

Zita, esetleg próbáld meg kicsit hamarabb fürdetni, lehet, már túl fáradt hozzáKép

Szombaton voltam Danival a Grylluson, este meg a férjemmel elmentünk moziba+ tüzijátékot néztünk. Olyan jó volt már végre kettesben menni valahováKépKép

Erika

Lilypie First Birthday tickers
gerika

Lányok! Nagyon kíváncsi lennék a véleményetekre!

Dorkával lassan elkezdem a vegyes táplálást. Ennek kapcsán vitatkoztunk össze életem párjával. Elmondtam, hogy magamat ismerve meg fog viselni, hogy lassan "elválunk" egymástól a kislányommal, és majd egyszer abbahagyja a szopizást.Tudom, hogy ez még odébbvan, de nem szívesen gondolok rá.
Azt is hozzátettem, hogy remélem, azért sokáig tudom még szoptatni (amíg ö szeretné).Erre a párom (aki egyébként nagyon rugalmas a gyereknevelés témában), kiakadt és gúnyosan megérdezte, hogy talán az iskolába indulás elött is megszoptatom a gyereket?
Nagyon bántott ez a dolog, mert nem ilyen szélsöségre gondoltam.
Szerintetek meddig "egészséges" egy gyerköcöt szoptatni? Nem csak arról van szó néhány esetben, hogy az anya nem tudja kezelni a gyerek elsö "leválási" kísérletét?
Most olvastam, hogy 1 éves kor után az anyatejnek nincs táplálkozástani funkciója, ezt nehezen hiszem el.
Bocs, hogy ennyi mindent zúdítok egyszerre, de régóta gondolkodok ezen a dolgon. A szoptatást egy nagyon bonyolult, testi-lelki folyamatnak tartom.
kissvirag

Virág,
miért akarod elkezdeni a vegyes táplálkozás????
6 hós koráig ha megoldható, kizárólag anyatejet kell Nekik adni.
Ráérsz utána bevezetni az új ízeket.
ezt a napokban kaptam egy ismerősömtől:

"Szoptatás: 2 éves korig az orvosok is ajánlják.
Dán kutatók legutóbb a szoptatás és az intelligencia kapcsolatát
vizsgáltál fiatal felnőtteken. Az eredmény: a fiatal felnőttek között
azoknak magasabb az intelligenciahányadosuk, akiket tovább szoptattak
csecsemőkorukban.

Az anyatejről azt már tudni, hogy a szoptatás elősegíti az anya-
gyermek kapcsolat kialakulását. Az anyatej összetétele minden
szempontból a legmegfelelőbb a gyermek számára. A sokáig szoptatott
csecsemők ritkábban betegszenek meg.

Kevésbé ismert a szoptatás és az anyatej hatása a felnövekvő gyermek
intelligenciájára. Ezzel a kérdéssel a kutatók csak az utóbbi
évtizedekben kezdtek foglalkozni. Angol tudósok kimutatták, hogy a
hosszabb ideig szoptatott gyermekek szellemi fejlődése gyorsabb, és 6-
8 éves korukban magasabb az intelligenciahányadosuk azokénál, akiket
nem, vagy csak rövid ideig szoptattak.

Dán kutatók legutóbb a szoptatás és az intelligencia kapcsolatát
fiatal felnőtteken vizsgálták. Õk arra az eredményre jutottak, hogy
fiatal felnőttek között azoknak magasabb az intelligenciahányadosuk,
akiket tovább szoptattak csecsemőkorukban.

Az anyatejben vannak olyan zsírsavak, amelyek semmilyen állat tejében
nem fordulnak elő. Ezek a zsírok úgy viselkednek a csecsemő
szervezetében, mint a vitaminok, s jelenlétük szükséges az emberi agy
megfelelő fejlődéséhez.

Ezenkívül a női tejben igen kis mennyiségben előfordulnak olyan
anyagok, amelyek elősegítik az idegrendszer fejlődését, egyelőre
pontosan még nem tisztázott módon.

Nemcsak a tej összetevői, hanem maga a szoptatás, a gyermekkel való
kapcsolat, foglalatoskodás is elősegíti a csecsemő szellemi
fejlődését. Azt pedig már régóta tudjuk, hogy a későbbi szellemi
képességek szempontjából az ember életének első hónapjai, évei
meghatározóak. Az anyatej "szellemi" táplálék, elősegíti, meggyorsítja
az érzelmi fejlődést."

Forrás: Magyar Televízió

k

ps,akartam írni már, hogy az albumotok csodaszép Kép. Nekem a 6. kép tetszett nagyon Kép.

Kép

Kép
eszteranyu

Kép

Kép
eszteranyu

Kriszti: Köszi! Igen ezeket én is olvasgatom, és meg is erösítenek az elhatározásomban, de emellett nagyon kíváncsi vagyok személyes történetekre, érzésekre a témával kapcsolatban!
A "hamarosan" szó egy kicsit túlzás volt, mert Dorka most lesz öt hónapos, és persze, hogy nem adok neki féléves kora elött mást. Kép
kissvirag

Még valami Virág:
ne foglakozz senkivel. Az anyósom is megkérdezte amikor Eszter 15 hós volt, hogy még szotatom? És csodálkozott. Mondom igen, mert???? Mert hát milyen nagy és még mindig. Mondtam, igen, nagy, de nekünk ez jó. 10 évesen már nem fog szopni.

Az a lényeg, hogy határozd el és ne hagyd, hogy bárki is eltántorítson ettől.
A babók tudják, mi a jó nekik, Õk még romlatlanok, így majd le fognak szokni a szopiról is, ha elérkezettnek látják az időt.

Szerintem.

Kép

Kép
eszteranyu

Sziasztok!Most jöttünk haza, vasárnap hazautaztunk kicsit mamáékhoz! Olyan jó voltKép Kicsit pihentem, elegem volt már Bogi hisztijéböl! Nem mintha ott nem hisztizett volnaKép, de ott többen voltunk Rá!Kép

Nyúlanyó: Én is nagyon örülök, hogy VÉGRE találkoztunk. Nagyon jól éreztem magam (és a kölkök is)Kép Isteni volt a borKép A sörfeszt mikor is leszKépKépKép??? Nagyon édes a Pipi! Hogy van a bukisja?

Jégvirág Bea jól van, ma küldött smst. Soksok teje van a baba ügyesen szopik! Ha minden jól megy holnap engedik haza öket!

Zita: Nálunk elöbb fürcsi aztán kaja. Minden esetben akkor is ha ordít! Ki kell bírnom. Ugyanis ha nem bírom ki és megfordítom a sorrendet, egyrészt bealszik és alva elég érdekes babát fürdetni, másrészt a sok nyomkolászástól fordítgatástól visszahányná a kaját, ezért elöbb fürcsi majd kaja! Viola is szokott ordítani, de megpróbálom kihúzni az este 8 órát, hogy akkor fürösszük, mert én esküszöm a rendszeresség fontosságára a gyermek gondozásban!

Dancsi: Én is megörülök, amikor hajnal 5-6kor felkel a Bogi és közli, "mesét"! Azaz olvassak! Nemhogy olvasni nem látok még olyankor de még életfunkcióim sincsenek! Ilyenkor visszaaltatom és jó esetben szunyálunk még egy kicsit! Viola ismét, csak 1x kel éjszaka! Halleluja, van Isten!
Lehet van aki meg tudja szokni az éjszakázást, de az nem én vagyok!

Gabi3: Bátor minden áldott nap hajnal 6kor kel???Kép Hát nem irigyellek! Remélem Viola nem lesz ilyen! Bár szerencsére jó az alvókája!

Szilvi: Üdv! Merre fele laktok?? Marcsiról kép? Mikor született és hol?Kép

Virág: Szopi-passz Kép

Kriszta:Kép Ezzel az intelligencia dologgal vitatkoznék, mert pl a mi generációnk nem volt túl sokáig szopós generáció, mert a szülési szabi rossz esetben 6 hét volt jó esetben 3 vagy 6 hónap. És mégis vannak intelligens emberek a mi generációnkban isKép Sztem ez egy baromság. Az intelligencia nem anyatej kérdése. Ne fogjunk már mindent rá. Tuti, hogy az a legeslegesleges legjobb a babának, ez tény, de azért ne essünk már át a paci túlfelére...
2 év múlva kitalálják, hogy gyógyítja a gyógyíthatatlan betegségeket is...azért ez már túlzás!
Sztem!
Én ezektöl a "legújabb kutatások szerint..."-ektöl falra mászok! Az 5,10,20,50 évvel ezelött még az ellenkezöjét magyarázták,hogy az a tuti!!!!! Most meg.... (most nem az anyatejre gondolok, hanem bármi más)
SztemKép

Enikö

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Sziasztok!
Köszi a kedves szavakat!
Tápén lakunk, egyelőre félkész házban, de majd alakul.

Marcsi Pesten született február 13-án. Nagyon szépen szopik, remélem, még sokáig.
Én nagyon szopi párti vagyok és el is mondom, miért: amikor még csak anyatejjel tápláljuk őket, szükséges a sok vitamin, ásványi anyag meg mit tudom én, mi minden van még az anyatejben és a picik agya is fejlődik, nem csak a testük.
Nyilván nem lehet kizárólagosan az anyatejre fogni az intelligenciát, de biztos, hogy befolyásoló tényező tud lenni. Arról nem is beszélve, hogy ingyen van, akkor meg miért ne adnánk :-)

Kriszti, teljesen egyetértek veled, ne hallgass anyósra, én sem teszem. Egyébként nem is értem, hogy miért probléma ez bárkinek is, ha egyszer van és a babáknak találták ki, akkor adjuk nekik.
Mintha a pelenka/szobatisztaság relációban gondolkodnának: minél hamarabb szobatiszta, annál kevesebb pelus fogy ergo nem kell rá költeni=nincs macera

A pesti barátnőm sajnos nem tudott szoptatni és ezért nagyon sajnáltam, így csak megerősödik bennem a tudat, hogy én szeretném.
Első célul az 1 évet tűztem ki, de tovább is hajandó vagyok menni, persze ez még messze van, de remélem, síma ügy lesz.

Kissvirág, jól olvastad a táplálási funkciót, csak valószínűleg rossz szövegkörnyezetben. Az anyatej mennyiségileg nem tudja már 1 éves korban kielégíteni az étvágyat, a vitaminokat nem tudja pótolni, stb és talán valamennyire változik a minősége is. Ezt az orvosom nekem is mondta. Én úgy vagyok vele, hogy ha csak 1 mmg plusz vitaminhoz jut a gyerek általa, akkor miért ne adhatnánk oda neki? Ártani meg egyébként sem árt.

Bocsi, elszaladt velem a ló :-)

Képeket majd teszek fel, ha sikerül előszedni a lemezeket a dobozokból.
Szép napot!
Szilvi
estragon

Sziasztok!

Kriszti, Eszternek millió boldogságot az életben!:-)

Szilvi2 üdv köztünk:-) Azért írom, hogy 2, mert egy már van, de mondjuk Õt én hívom egyedül Szilvinek:-)

Enikő, Pipi feje egész jól van, mára már besárgult. Nem megy sajna viszont a bilizés:-( Úgy néz ki a Csirkém még nem érett meg rá, de azért bugyizunk 1000L:-)Nem tudom pontosan mikor lesz sörfeszt, de nem soká, azt hiszem júniusban talán?

Virág, szerintem is szoptasd ameddig csak tudod és tényleg vigyázz, nehogy eltántorítsanak. Pipi 2 éves múlt és még mindig szopizik. Amikor a foga miatt nyűgös, lázas és nem eszik, akkor teszem össze a kezem, hogy még mindig szoptatom. Vitamin igenis még mindig vanna benne, persze már nem ömlik belőlem a tej, de még mindig tápláló, laktató. Különösen jó volt a tej, amikor lekapta a hányós-fosós vírust, nah akkor áldottam az eget, hogy még mindig szopik, nem fogadott el semit csak a cicit. De nem ömlengek itt a szoptatásról, befejeztem:-)

Nyúlanyó+Tamás Botond (2006.03.14.)+Viktória (2003.04.21.)

[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/3ud.png[/img:5b8b07f275]
[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/4qv.png[/img:5b8b07f275]
nyúlanyó

Szilvi:Üdv!

Kissvirág: Hány hós is Dorka? Még nincs hat hós, ugye, Sztem ne kezd el,ha még nincs fél éves. Az ő emésztő rendszere nincs még megérve a más táplálékra. Egy éves kor után is van bizony fontos szerepe az anyatejnek! PL. Immunanyagok vannak benne, ami másban nem található meg és még mi minden van benne amiről még nem tudunk, igen is táplálék is! De azért mert valaki sokáig, kb két éves koráig szoptat egy gyereket az nem azt jelenti, hgoy érettségi előtt is szopni fog. Az én három éves Flórám még tavaly szeptembertől januárig szopizott a testvérével együtt. Az elválás meg nem egyiknapról a másikra történik, hanem szépen lassan fokozatosan. Mindkét gyerkőccel kicsit később kezdtem a hozzátápit, olyan 7 hós korukig kihúztam. De egy hónapig csak kóstolgatás szinten ment a dolog. Utána az ebédet kezdtem el kiiktatni. De azt is lassan.

Enikő:Valamennyire igazad van, abban, hogy túl sok dolgot kutatnak és fedeznek fel, de ez nem baj.Viszont pl. tíz évvel ezelőtt a számítógép még csak egy nagy találmány volt, alig ismerték, most meg majdnem mindenhol van, ill. ezzel dolgoznak az emberek.Ilyen a dvd is, meg a cd, egy öt évvel ezelőtt el sem tudták képzelni az emberek, hgoy egy lemezdarabkára félelmetes mennyiségű adatot lehet tárolni. És a digitális fényképező, a filmes fényképező kihalófélben van. És még sorolhatnám az újabb felfedezéseket, amik már beépültek az életünkbe. Az utóbbi évtizedben nagyon sok mindenben fejlődött az emberiség, és sokféle kutatások folynak, Fedeznek fel dolgokat, ami 5-10-20-30 évvel ezelőtt még nem volt, nem is ismerték. Nem olyan rossz dolog ám a tudomány...Attól még hogy új nem biztos hogy rossz, és attól hogy valami ősrégi nem biztos, hogy jó! Szerény véleményem volt csak!

Gabi
inecsg

Erika! Igen voltunk, Orsinak tetszett persze. Imádja amugy is a zenét. FÖleg a népizenét amugy, de azt ritkán hall

Virág! Én is folyton azt hallgatom mióta elmult Orsi 1 éves meddig akarom még szoptatni. Én már probálom elválasztani, de ö nem akarja még, én meg nem akarom megviselje.
http://otlettar.try.hu/kismama/szilard_etelek.htm

Kriszti! ez hosszukás asztali naptáram van, szép képekkel, abban ma csak Sebestyén napja van.

Szilvi! akkor tölünk messzeKép Tesomék laknak Tápén. Könnyüszerkezetes a házatok?

Enikö! Nálunk elöbb van vacsi, ott már elálmosodik Orsi, aztán fürdik, ott teljesen eleven lesz (kb. 20 percig van a vizben) majd ahogy bejövünk szinte már alszik is.

Tényleg, ki milyen sürün fürdeti a gyerekét? mert nekem természetes volt ha én is napi 1x min. fürdök, akkor ö is. Erre többektöl hallottam hogy ök nem fürdetik minden nap a babát. Igy érdekelne mások hogy szokták (persze nem fogjuk mi ritkitani, nem azértKép)

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen: Mi mindennap fürdünk! Egy újszültöttet, nyilván nem kéne mindennap fürdetni, mert úgy sem lesz koszos, a víz meg csak kiszárítja a bőrét. Elég áttörölni a testét, a hurkákat nedves textilpelussal. Attól függetlenül Bátor is mindennap fürdött.

Gabi
inecsg

Gabi3: Én most a gyerekneveléssel kapcsolatos "tudományokra" gondoltam. Pl 10 évvel ezelött esküdtek arra, hogy akkor lesz intelligens, értelmes, okos a gyerek, ha idöben és sokat van foglalkozva vele. Nemrég Katicabogi bemásolt egy linket, hogy nem a sok foglalkozás, hanem a sok bukfenc van ilyen hatással a gyerekek szellemi fejlödésére, mert a legújabb kutatások ezt támasztották alá.....KépKép Én erre gondoltam, nem a techinkáraKép

Szilvi: Igazad van abban amit leírtál, én ezeket nem is vitatom, én csak annyit mondtam, hogy nem mindenható. És azzal, hogy ilyen cikkek megjelennek, azok a nök akik nem tudtak szoptatni szerinted hogy érzik magunkat???? Ezek szerint a nem szoptatott gyerekek hülyék?? Én ezt erösen kétlem! Összehasonlíthatatlan különbség van pl a viszonylag rövid ideig szopó Bogi és több, mint 1,5 éves koráig szopó vele egy korú Niki között. A Bogi javára. És ez nem az anyatejtöl van, hanem mert foglalkoztam/zom vele nagyon nagyon sokat míg öt az anyukája beülteti a tévé elé, vagy lent vannak egész nap a játszón, hogy addig is hagyja az anyját békén....Kép!
Szerintem az intelligencia alapja, a foglalkozás, fejlesztés, nem a szoptatás! A többiben viszont egyet értekKép
Én nem abból itélek meg egy embert, hogy meddig szoptat, inkább abból, hogy mennyit foglalkozik a gyerekével! Ez sokkal többet jelent sztemKép
Mekkora súllyal, hosszal született marcsi? MI a rendes neve? Mariann? Most milyenek a paraméterei??? Nagyon nagyon várom a képet RólaKép

Karmen: naponta, de nekem is mondta a gyerekorvos, hogy felesleges és csak elrontom vele a gyerek börét, nem lesz immunitása, mert lemossuk a böréröl a hasznos bacikat is. És a dokinak igaza van, de nekem muszáj minden nap fürösztenem, mert különben büdi (büfiszagú lenne a gyerek). Ha már nem lesz ilyen bukós, és lesz nyakaKép akkor csak sima vízbe fogom füröszteniKép A nykán levö redökbe rakódik le a cucc, és ott büdösödik be, akárhogy mosom, akkor is Kép Így muszáj minden nap illatosra sikálnom a gyereket!

Pá!
Enikö

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Karmen,
én minden nap fürdetem, már csak a napi rituálé miatt is. Mert tudja, hogy fürdés, és alvás, mert este van. Ha koszos, ha nem. De mostanában olyan koszos, mint a disznó estére. Kép
Vendég

Enikő:De tudomány más téren is van! Csak néhány példát hoztam fel, hogy kézzel fogható legyen.

Gabi
inecsg

Kriszti: Hát, igen az anyós- ügy nálunk is hasonló. Nekem tüneményes az anyósom, de már két hónapja forszírozza a gyümölcs témát...

Enikö: Épp ma gondoltam rád, hogy hová is tüntél? Kép Remélem, sokat pihiztél!

Szilvi:Üdv! A cikket egy doki írta, és azt hangsúlyozta, hogy SEMMI jelentösége, hatása nincs az anyatejnek. Ezen akadtam ki elsösorban.

Anita: De jó nektek! Én is szeretném ilyen sokáig szoptatni Doreszt.

Karmen: Köszi a linket, már el is mentettem.
Én kezdetben csak áttörölgettem a kényesebb testrészeket, nem fürdettem minden nap. Kb egy hós korától fürdetem naponta, mert akkortól nem üvöltött már/annyira Kép/

Gabi: Most lesz öt hónapos, de semmiképpen nem kap mást hat hós kora elött.
kissvirag

Enikő, én nem állítom, hogy ez alapján mérek egy embert, de ez alapján is.

A leghatározottabban elítélem azt az anyukát, aki megtehetné, hogy szoptassa a gyermekét, mégsem teszi. Hogy ki mire hivatkozik, az egy dolog. Ha megteheti, igenis tegye meg!
Lehet, hogy kicsit kisarkítom a dolgokat, de amióta Marcsi megszületett, kizárólag a gyerek szempontjából vagyok hajlandó néhány dologra tekinteni.
Biztosan okos a kislányod, ez nem vitatéma, de van egy mondás, ami félig meddig azért igaz: ép testben ép lélek
a testéről mindig mi gondoskodunk, hogy a lelke egészséges legyen
hát valahogy így gondolom
szvsz

mi is minden áldott nap fürdünk, valahogy fontosnak tartom a kezdetektől a higiéniát, még akkor is, ha igaz, hogy kiszáradhat a bőre, de legalább áttörölni mindenképpen.

Marcsi 3800 gr-mal született és 50 centivel. Nem Mariann, hanem Marietta, igaz, az első neve Andrea, de anyukám után kapta a második nevét és nekem mindig tetszett, hogy Marcsizzák, így rajta ragadt :-)

Karmen, ez 10 éves ház kb, félig lebontva/felújítva/átépítve. Még van vele dolog, de lassan már csak elkészülünk.
Szilvi
estragon

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet: