A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Ja még valami. A zabálása hihetetlen. Remélen nem férges vagy ilyesmi, mert tényleg gebe. legalábbis ahhoz képest, amit megeszik.
Ma szopott 7-kor.

1/2 8: 1 üveg HIPP gyümölcsös bébikaja magában
1/2 12: 2 dl tökfozelék, husival + Sinlac, így kb. 2,5-3 dl lett
12: szopi
14: 2 körte + 3 kislanál gyerekgríz
17: már ordít, tolja az etetoszékét, tejpép 200 ml vízbol

Karmen,
2 körtébe tettem 3 kiskanált a mézes grízbol, tök fini lett, meg az állaga is jó lett. Sokkal jobb édes cuccokat suríteni vele, mint a sinlac, meg sokkal gazdaságosabb is.
Vendég

Hajni! Orsi 1 éves koráig nem kapott glutént, nálunk nincs allergiás de mi igy gondoltuk. Amugy tejpépet is akkor kezdett enni.

Orsinak most naponta 2x van széklete, amig csak anyatejes volt addig 3-4x volt. De én is hallottam normális ha több napig nincs olyankor, bár megvallom szerintem nem lehet az olyan jo, csak fájhat töle a hasa

Dancsi! Örülök hogy igy izlik Jozsónak. Orsi csak megáll az etetöszék elött és jelzi tegyem bele, remélem nem jut eszébe belemászni.

Enikö! én tegnap buszoztam Orsival, most elöször. Igaz kezemben vittem, de meglepödtem oda-vissza milyen figyelmes, rendes soförök voltak.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Dancsi! Én mindkettöt beadattam már Orsinak

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!
Erika, nagyon tetszik, ahogy megfogalmaztad ezt a neveléssel kapcsolatos dolgot. Vekerdytől olvastam valahol, hogy fontos a nevelésben, hogy az anya azonosulni tudjon azzal, amit és ahogy csinál. Még akkor is, ha nem a "nagykönyv" szerint csinál mindent. Hiába követi a legjobb tanácsokat, ha nincs meggyőződve azok helyességéről, akkor nem lesz hiteles, azt pedig megérzik a gyerekek.

Enikő, Bogi nem utánozza a popsilegyintést? Mármint hogy ha más gyerekkel játszik és nem úgy történnek a dolgok, ahogy ő elképzeli, nem csapott még oda? Vagy Violát még nem ütötte meg?
Boldogult ifjúkoromban au-pair-kedtem Németországban. Három gyerek volt: kétésfél, négy és ötésfél évesek. Ott gyakoroltam magam a türelemben, úgyhogy egy icipici fogalmam van a nagyobbacska gyerekekről is.

Csodálkozom, hogy ilyen sokan adtok mindenféle pépeket, grízeket a gyerekeknek. Gyümölcsbe pl. miért kell sűrítőanyag? Kincsőnek semmi ilyesmit nem adtam, csak önmagában a zöldséget, gyümölcsöt.

Kati

Kati
katicabogár

Kati:Violát? Soha! Miket képzelsz róla? Még eddig soha nem ütött meg senkit. Söt, amikor Niki úgy képentörölte (akit mellesleg az anyja sosem üt meg, még egy kézrecsapás erejéig se!!!) szóval amikor Niki képentörölte Bogit, még én mondtam a Boginak, hogy ne hagyja magát, adja vissza! Csak állt ott szegény Bogim és nem tudta mi van! No de Niki ok nékül húzott be neki. Ha én a kezére csapok annak oka van és Bogi ezt nagyon jól tudja! Egyébként meg tudom számolni egy kezemen, hogy ez eddig hányszor történt meg. Mármint, hogy a kezére csaptam. Általában ha egyszer rácsapok többé már nem csinálja, úgyhogy többé nincsen szükség rá!!!
És már megbocsáss Kati, de Kincsö olyan tipusú gyerek, hogy megalvad a szájában a tej. Ez sztem igy van. Én eddig kb 2x vagy 3x találkoztam Veletek, de Nekem ez a benyomásom Róla. Te se vagy éppen hiperaktív. Szóval én nem csodálkozom, hogy nem kapod fel olyan gyorsan a vizet és nyugis tudsz maradni. Ha nekem és Boginak is ilyen természetünk lenne, akkor a szép szó nálunk is müködne! De mi nem vagyunk ilyenek!
És más kölkével én is sokkal türelmesebb vagyok és elnézöbb isKép
Ha neked lenne egy ilyen természetü gyereked, mint enyimé, háááátKép lehet, hogy világgá mennél!

Erika: Tényleg szuperül megfogalmaztad a dolgokat. Én sem vagyok rá büszke, hogy néha ha nagyon muszáj a kezére csapok, de ez van,legalább bevallom. Sokakkal ellentétben!

Enikö

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

jaj, lányok hagyjuk már ezt a miért adsz ezt meg azt a gyereknek témát.

Kati,
a jó ég áldjon már meg, miért teszek rosszat azzal ha teszek bele egy kis surítot????? Megjegyzem azért teszek bele, mert:

1/ különben éhen akar veszni 2-3 óra múlva
2/ ha híg (és a körte magában teljesen híg), akkor úgy nézünk ki mindketten kaja után, mint a disznó.
Vendég

szerintem sem törvényszeru az, ha néha ráütsz a gyerek kezére, akkor vedrekedos lesz.

Jozsó ugye hajat tép. Tudja, hogy nem szabad, mégsis csinálja, pedig én sose húztam meg úgy neki, hogy fájjon. Odamegy a 1,5 éves unokahugihoz és 2 kézzel csupálja. A Dorka pedig nem adja vissza, pedig több esze van, mint Jozsónak.

Én sose löktem fel Jozsót, o mégis simán fellöki, megmarja, arréb löki a másik gyereket, ha az útban van.

Tehát ezeket nem tolünk tanulják.
Vendég

Sziasztok!

Enikő, éppen azért kérdezősködöm, mert Kincső nyugodt gyerek, kíváncsi vagyok, másoknál hogy mennek a dolgok. Ő csak itthon szokott egyelőre hisztizni, jól hátrafeszíti magát és ordít, de eddig mindig megúsztuk. Gondolom, ez már csak rosszabb lesz, ahogy az uram szokta mondani. Az utánzás pedig azért érdekelt, mert Kincső nagyon sokszor mozdulatról mozdulatra, szóról szóra végigcsinálja, amit tőlem vagy az apukájától látott. Akár a babáival is. Eteti, altatja, simogatja őket, olvas, mesél nekik.
Egyébként még lehet más természetű gyerekem is.Kép Miért gondolod, hogy falra másznék tőle? Amikor tanítottam, akkor se másztam falra senkitől. Úgyhogy én reménykedem.

Dancsi, nem állt szándékomban senkit se idegesíteni a kaja témával, asszem, eddig nem is érintettem sosem. Egyébként ahogy leírtad az okokat, megértettem. Nekem sose mondta se az orvos, se a védőnő, hogy sűrítsem valamivel Kincső kajáját, ezért voltam ilyen tájékozatlan. Amúgy pedig irigylem a fiadat, hogy ennyit eszik, aztán semmi háj, csak izom Kép.
Nem azt gondolom, hogy mindent, amit csinálnak a gyerekeink, tőlünk látják, hanem fordítva: mindent, amit látnak tőlünk az beléjük épül valamilyen szinten. Elég nagy lelki teher is ez nekem néha Kép.

Kati

Kati
katicabogár

Eniko, tudod Kristof is verekedos, es nagyon szegyellem, de nem szoktam verni ezert (es masert sem), szerintem is van jobb mondja a gyereknevelesnek. Biztos vagyok benne, hogy Te ezert mar reg racsaptal volna Bogira...

A szamot majd megirom. Amugy en meg emlekszem, hogy ugy vizesedtel, hogy ki sem mentel az utcara.

Katica, tunderi Kincso! Nagyon szepen beszel mar!

Hajni, szivesen latunk Benneteket barmikor, majd szolj, ha raertek.

Dancsi, mi is beadattuk mind a 2 oltast, a baranyhimlonek azert orulok, mert igy olyan, mintha mar atesett volna rajta, nem kell attol felnunk, hogy nyaralas elott 2 nappal jonnek elo a pottyok.

Agi
agi77

Még valami: Enikő, a kendő mennyire vált be Violának? Vagy még nem próbáltátok, mert pici?

Ági, jaja jár a szája a lyánynak, igen szórakoztató tud lenni. Ma voltunk az egyik Kerek Perecben, és jól eldiskurált egy 18 körüli csajjal. A végén odavitte a kabátját, a lány segített neki felvenni, mire Kincső megjegyzi: Segítettem a néninek felvenni a kabátot! Kép

Mi az agyhártyagyulladás elleni oltást beadattuk, a bárányhimlő ellenit nem. Nekem valahogy nem kóser, hogy minden ellen beoltassam. Ez a rubeola is izgat egy kicsit, de lehet, hogy csak félreinformált vagyok. Azt hallottam, hogy nem tart örökké a hatás, pont mire "szülőképes" korba érnek a mai kislányok, már nem lesznek védettek. OK, hogy ha minden gyereket beoltanak, akkor kicsi az esélye egy járványnak, de akkor se megnyugtató ez nekem. Ha valaki jó viszonyban orvossal, megkérdezhetné, hogy mennyi időre nyújt védettséget a rubeola elleni oltás.

Kati

Kati
katicabogár

Ági: Nem vizesedtem csak kb 2 hétig (és csak a lábam) utána visszament ahogy tartottam a sódiétát. De aki toxémiás, az nem bírja levenni a gyürüjét,és annak nem megy le a feleleges "vize" stb. A kórházba reggelente vizitkor mindig megtaperolták a lábamat (a magasvérnyomás miatt) és annyit mondtak minimális. Kb 2 hét volt ami igencsak aggasztó volt, de "felszívódott", vagy miKépKépKép
Nem voltam toxémiás, legalább is a dokim szerint nem, mert ahhoz 3 dolognak kéne összejönnie (magasvérnyomás, ödéma és vizeletfehérje, mindhárom bizonyos határon felül, és nekem csak a vérnyomásom volt a határérték felett!!!)

Figylej Ági, Boginak is volt ilyen verekedös korszaka kb 2 éves kora körül. Én akkor sem és elötte sem ütöttem meg sosem! Amikor a verekedös korszakában volt (ami minden normális gyereknél teljesen természetes), csak annyit tettem, hogy ha rámütött,tépte a hajam...stb lefogtam a kezét és mondtam neki, hogy nem szabad fáj. Vagyis visszahúztam a haját, és elmeséltem neki, hogy látod, hogy ez mennyire fáj anyának, és szépen gyorsan leszokott róla.De nem ütöttem meg! Írtam egy gyermekpszohológusnak. Azt mondta ki fogja nöni, ez miatt nem kell aggódni. Kinötte. Méghozzá gyorsan.
És elég szarul esik, hogy belémbeszéled és azt hiszed, hogy verem a gyerekemet! Vagy feltételezed rólam, hogy verném (ha olyat tenne, mint Kristóf) Honnan veszed ezt? Honnan tudod, hogy milyen indokkal,milyen körülmények között csapok rá a kezére? Ha Violát bizgerálná, vagy a konnektorba nyúlkálna biztos, hogy rácsapnék.Bár ez nem szokott elöfordulni szerencsére.

Egyébként volt egy dadogós korszaka is Boginak, amikor nagyon de nagyon dadogott. Azt is kinötte. Fiziológiás dadogásnak hívják. Persze tökre beszartam, mi lesz most a gyerekkel, logopédus...stb. De szinte minden gyereket érint....

És ha szted van jobb módja a gyereknevelésnek, akkor neveld úgy ahogy Te látod jobbnak. Egyébként sztem is van jobb módja, csak nálunk az nem használ. Lehet, hogy valakinél igen! És Te sem vagy éppen ideges tipus!Kép Felöled a házat is lebonthatjaKép. Engem idegesít, ha direkt rossz! Ennyi!Kép

Kati: A remény hal meg utoljáraKép Sztem Bogi azért lett pörgös, mert én is olyan vagyok. Mit csodálkozzak, amikor én is ugyanilyen hisztizsák voltam kiskoromban. Viola tök nyugis gyerek. Hogy kire ilyen passz, mert apája is pörgös, viszont babának állati nyugodt volt (anyósom mesélte)! Genetika!!!
Lehet, hogy lesz egy tök másmilyen természetü gyereked, meg kell szoknod és minden gyerekedet teljesen másképp nevelgetned, irányítgatnod. Kincsö nyugis, de nincsen rá garancia, hogy a következö is az lesz!Kép Engem pölö kikészítenek a nyugis, lassú kölkök. Pl a keresztfiam a Bence, egy álldott jó gyerek, de ténylegKép. Nagyon jól, könnyen kezelhetö egy álomgyerek, de engem rettenetesen idegesít, hogy olyan,mint egy lassított felvétel. De imádom, félreértés ne essék, egy tündér, csak hna, biztos, hogy megörülnék töle hosszú távon!Kép

Enikö

ceniko
Szeged

Kati: Nemrég kezdtük el használni, én nagyon szeretem, csak béna vagyok, egyetlen egy pózba tudom beletenni az is 15 percig tartKépKép

Én csak a kötelezöket adatom be nekik. Gyülölöm az oltásokat. Még nem nött fel az a generáció, akiket beoltottak (pl barihimlö ellen), úgyhogy sztem senki sem tudja meddig nyújtanak védettséget! És ha csak pár évig akkor ahogy apukám szokta mondani, adtunk a szarnak egy pofont. De ugye az én véleményem, mint mindenben, ebben sem mérvadóKépKép

Enikö

ceniko
Szeged

KArmen! Nem, nem fáj tőle a hasa a babának, egyik gyerekemnek sem fájt, sőt, próbáltuk szélcsövezni, hőmérőzni, egyszerűen nem volt ott a kaka, aztán 8-10napra jött egy aranysárga, normál állagú anyatejes kaka. Higgyétek már el NekemKép))

.:Angi:.
angiszeged

Eniko, nem vagyok ideges tipus? Ha-ha, ezen nevetnem kell. A szuleim ideggyogyaszhoz akartak vinni....errol csak ennyit. Amugy olyan erdekes, hogy szerinted itt mindenki nyugodt, es mindenkinek mintagyereke van. Mit tudsz Te rolunk abbol a 2-3 x-i talalkozasbol? Nem mondtam, hogy Bogit mindenert vered, de eddig Te voltal amellet, hogy igenis oda kell csapni a gyereknek, ha megerdemli.
En inkabb most kiszallok ebbol a vitabol, szerintem semmi ertelme.
Meg akartam irni a szoptatassal kapcsolatban, de felek, hogy pofanvagsz. KépKép

Katica, en hatodikos koromban kaptam vedooltast, a gyerekorvos szerint meg vedve kellene, hogy legyek.

Agi
agi77

Angi: Én elhiszemKép Én is úgy tudom az se gáz, ha naponta több kaki van és az se, ha csak több naponta van 1x.
Ez tápszeres babákra is vonatkozik? Azt nem tudom!
Figy és zöldet mitöl kakálnak?
E

ceniko
Szeged

Előrebocsátom hosszú leszek.

Enikő! ezt írtad Nekem:
"Te szinte "lehülyézted" azokat akik nem úgy csinálják, mint Te! "
Ez nagyon rosszul esett, csak megint továbbléptem, h ne veszekedjünk. Most meg Te sértegeted Katicát, aki még csak nem is úgy ír, ahogyan Én, nem hülyéz le senkit, megjegyzem Én sem tettem, csaK meggyőződésből beszéltem, találkozhatunk itt jövőre borítákolom Neked, h nem ütöm meg a gyerekem, de soha ne mond, h soha, ez max méregből, idegből történhet meg, ha valaha megtörténik, nem leszek rest bocsánatot kérni Tőlük. De nem fog megtörténni...
A véleményemnek van alapja, több könyvet elolvastam ezzel kapcsolatban, mert érdekel a téma, a gyerekeimnek a legjobbat fogom adni, visszanézve ha követtem is el hibákat egész életemben erre lehetek a legbüszkébb, ahogy a gyerekeimmel bánok.
ANNAK ELLENÉRE, h van egy igen rossz alaptermészetem, robbanékony vagyok, dolgozom azon, h ezt a lehető legkevesebbszer, legenyhébben éljék meg a gyerekeim, ugyan a bőrömből kibújni nem tudok, törekszem.
Mindenki úgy nevel zsigerből, ahogyan Őt nevelték. A férjemet gyakran elkalapálták, nagyon-nagyon sokat kellett Vele beszélnem erről, most ott tartunk, h eszébe nem jut Virág kezére csapni. MEggyőztem, keményen kellett érvelnem. Mert Neki ez lett volna az egyértelmű, ha Virág kipakol a fiókból, akkor kezére csapunk.
Itt jegyzem meg, h milliószor a kezére tolta a fiókot, ha abból nem tanult, h közvetlen_a_fiók fájdalmat okozhat Neki, akkor abból hogyan tanulna, h amiért Ő a fiókot kihúzza kikap, de ez a kisgyerekekre igaz, Bogid nyilván érti, miért vered.

Nekem nem azzal van bajom, ha valaki a gyerekre csap, de ne faragjunk már mellé ideológiát, hogy ez jó!!! Én megértem, ha valaki robbanékony, de ezzel szembe lehet nézni. Ez nem lehet magyarázat semmire...
Én, ha a férjemmel vitázok és haragszom, néha jólesne orbanyomniKép, de nem teszem. Meg a buszsöfőrt, ha nem vár meg, meg a pofátlan pénztárost a boltban, indulatból sokmindenkit szívesen orrbanyomnánk, de nem tesszük. Miért tesszük akkor a gyerekeinkkel? MErt erősebbek vagyunk?

Visszautasítom az erőszak minden formáját, főleg, ha valaki erőfölényből gyakorolja azt.

kérdéseim:
Ha eddig ez Nálatok max 5ször történt meg, akkor azt tök komolyan gondolod, h 3év alatt ennél az 5alkalomnál nem volt más eszközöd, mint a testi fenyítés? Azt mondod Bogi ért belőle. Miért ért belőle?

angiszeged

ÁgiKép Nem mindenkinek. Sztem pölö neked sincsKép De Katié sztem tök nyugis,és én úgy vettem le Angié is, de tökteljesen mindegy.Én nem a Kristófra hanem rád mondtam, hogy sztem nyugis vagy. Nálam tuti nyugisabb!Kép Kristóf sztem pörgösebb kölök.
Mindenki a saját gyerekét nevelje/kezelje úgy ahogy tudja. De ne itéld el azokat, aki másképp teszik!
Én nem tudok rólatok semmit. Ugyanúgy ahogy te se tudsz rólam semmit. Akkor ne itélkezz és ne mond, hogy én ezért már biztos,hogy ezt meg ezt tettem volna.....
Lehet, hogy tényleg el kellett volna, hogy vigyenek ideggyógyászhoz anyudék????KépKép

Enikö

ceniko
Szeged

Tápszeres babákra nem igaz, Nekik naponta kell kakálni. A zöld kaka emésztési gondot jelent, általában túlzabálja magát a baba.

angiszeged

Enikő! Most tovább olvastam, légyszives ne válaszolj, a vitát befejeztem!!!

Te mindenkit sértegetsz, személyeskedsz, nem is vered a gyereket, de mégis, mostakkormirőlisbeszélünk??? Te miről akarsz meggyőzni itt bárkit? Arról, h mindegy més mit gondol, de Te szöges ellentétét annak? Csak h lehessen vitázni???

angiszeged

Angi: Megértem amit írsz és részben igazat is adok, de nem vagyunk egyformák, fogadd már el.
Én azóta KELL, hogy rácsapjak Bogi kezére, popsijára amióta Nikivel barátkozik. Ez nem 3 éve van, hanem néhány hónapja. De ezt írtam is. Régebben nem volt vele gond, megérette szépen amit mondtam. Amióta Nikizik kezelhetetlen. Ha 200x mondom neki, hogy ne másszon fel a vizes mászókára, akkor is felmászik, mert a Niki is fent van. Egyszerüen nem tudok szép szóval hatni rá.
Hogy miért ér belöle? Azt nem tudom gyere el és nézd meg!

És nem sértegettem Katit. Mivel sértettem volna? Hogy megalszik a tej a szájában tipusú gyereke van? Ez nem sértés volt, hanem vélemény.Csak lehet erösen fogalmaztam, de nem sértés volt. Nekem semmi bajom Katival és Kincsövel sem. Sztem egy aranyos gyerek, de tényleg nyugis. Vagy nem?

Angi: Te mit csinálnál, ha az oviban lenne egy két verekedös gyerek (ilyen Niki tipusú) és megtalálnák Virágot? És püfölnék? Most öszintén? Vagy ha ilyen lenne Bogi késöbb? Honnan tudod, hogy milyen lesz, nincsen rá garancia.Kép És pár év múlva Bogi erösebb lesz Virágnál ezt Te is tudod...Kép És lesz neki is akarataKép És ha nem hat a szép szó, akkor mit csinálsz?
Vannak olyan gyerekek akiknél nem hat!

És mindenki úgy neveli a gyerekét ahogy akarja. Hidd el, hogy sokkal többen csapnak oda, mint nem, csak nem merik bevallani, mert rögtön letámadod öket!Majd személyesen beszélgetünk erröl a témáról, ha gondolod. Nagyon szivesen!

Szóval a zöld kaki az mitöl van? Ez kimaradt az osztásból!

ceniko
Szeged

Angi: Én nem sértegettem senkit, az már fel sem tünik amit nekem ítak, ugye?

És én nem verem a gyerekem. Az mást jelent. És ne állítsd, hogy igen, mert ez rágalmazás!!!

A jómúltkor írtam neked, hogy neked lételemed a vitatkozás, ugyanúgy mint nekem. Én legalább bevallom! Te meg letagadod. Ahhoz képest minden fórumon minden témában "osztod az észt"! Ez nem sétés volt, hanem megállapítás!

ceniko
Szeged

Eniko,
zöld kaki: lehet túlzabálja magát. De lehet a tápszertol is. Kép
Vendég

Jó reggeltKép.
Képzeljétek Viola egész éjjel csak 1x kelt fel hajnal fél 4kor, meg most az elöbb. Este 9 körül tettem le.Olyan jót aludtunkKép Nagyon rendes gyerekem van!

Ma haza szerettünk volna mamáékhoz, de szóltak, hogy nincsen kész a ház felújítása, ezért nem tudunk menniKép Pedig már nagyon mehetnékem van.

Nem is meséltem Bogival megtanultuk a hónapokat és, hogy ki melyik hónapban szüketett. Azóta mindig ezt kérdezgeti, hogy ha valaki eszébe jut, hogy az mikor születettKép Olyan édes!

TFIldikó: Úgy tünik ma szép idö lesz. Lejöttök a jáccóra? Sztem egyelöre nem a kavicsosra megyünk, mert még tuti áll a vízKép

Karmen: Nem tudod véletlenül, hogy kell megformázni a memóriakártyát a fényképezögépbe? Vadi új a gép is és a kártya is, de ha beleteszem a kártyát nem tudja elmentni a készített képet. Azt írja ki Error Save Image, már megbugeráltam, de semmiKép A másik gépen, vogy egy menüpont, hogy Format Card, de ezen nincsen! De a másikon is csak úgy tudtam belemenni ebbe a menüpontba, ha már volt a kártyán kép. De én most egyetlen egyet se tudok elmenteni...Ilyenkor szted mi van?

Enikö

ceniko
Szeged

Dancsi: Azóta kakál zöldet amióta az új tápszert eszi. Viszont elég sokat eszik, ahhoz képest, hogy csak 1x van kaki naponta. Úgyhogy nem tudom, most mitöl van!
Enikö

ceniko
Szeged

OFF!
Nálatok van Minimax? Nálunk már tegnap óta nagy feketeség van a Minimax helyén. Bogi reklamál. Ö minden reggel Minimaxol egy kicsit!
ON!

ceniko
Szeged

Nálunk van Minimax

Kép

Kép
eszteranyu

Kis párbeszéd, most kaptam:

<font color="0000ff">Két kis magzat beszélget egy anya méhében:

- Te hiszel a születés utáni életben?
- Természetesen. A születés után valaminek következnie kell. Talán itt is azért vagyunk, hogy felkészüljünk arra, ami ezután következik.
- Butaság, semmiféle élet nem létezik a születés után. Egyébként is, hogyan nézne ki?
- Azt pontosan nem tudom, de biztosan több fény lesz ott, mint itt. Talán a saját lábunkon fogunk járni, és majd a szájunkkal eszünk.
- Hát ez ostobaság! Járni nem lehet. És szájjal enni - ez meg végképp nevetséges! Hiszen mi a köldökzsinóron keresztül táplálkozunk. De mondok én neked valamit: a születés utáni életet kizárhatjuk, mert a köldökzsinór már most túlságosan rövid.
- De, de, valami biztosan lesz. Csak valószínűleg minden egy kicsit másképpen, mint amihez itt hozzászoktunk.
- De hát onnan még soha senki nem tért vissza! A születéssel az élet egyszerűen véget ér. Különben is, az élet nem más, mint örökös zsúfoltság a sötétben.
- Én nem tudom pontosan, milyen lesz, ha megszületünk, de mindenesetre meglátjuk a mamát, és ő majd gondoskodik rólunk.
- A mamát? Te hiszel a mamában? És szerinted ő mégis hol van?
- Hát mindenütt körülöttünk! Benne és neki köszönhetoen élünk. Nélküle egyáltalán nem lennénk.
- Ezt nem hiszem! Én soha, semmiféle mamát nem láttam, tehát nyilvánvaló, hogy nincs is.
- No, de néha, amikor csendben vagyunk, halljuk, ahogy énekel, és azt is érezzük, ahogy simogatja körülöttünk a világot. Tudod, én tényleg azt hiszem, hogy az igazi élet még csak ezután vár ránk.</font>

Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Angi! az a lényeg szerintem is hogy ne fájjon a baba pocakja. Amugy sok példát tudok hogy 2-3 naponta volt széklete mégis hasfájos volt, szoval az a szerencse ha egy baba nem szenved ettöl.

Enikö! Milyen tipusu gép is?

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen: HP m 307
Memória kártya nélkül müködik, akkor semmi gond. De ha beleteszem a kártyát (ami egyébként kompatibilis bele), akkor már nemKép
Köszi

ceniko
Szeged

Sziasztok!

Kriszti, ez nagyon szép és kedves volt:-)))

Az amit éjjel "műveltetek", hááát lányok az viszont nem volt szép. Ebben soha nem fogtok egyet érteni. Már megint sok volt a személyeskedés, vitatkozni nem így kell és szerintem szemtől-szembe. Nem is ismeritek egymást, de a fikázás az megy rendesen, meg az ítélkezés. Erika viszont tényleg jól fogalmazott. Én is bevallom, előtte is bevallottam, hogy csaptam már rá a csirkémre. Azok akik még nem tették, örüljenek neki, higgyétek el nem vagyok büszke rá!!!!! És biztosan állíthatom Enikő sem az. De én is, ő is és még sokan mások próbáljuk nem meg tenni, de ez sajnos nem mindig sikerül. Tegnap is egyszerűen nem fogadott szót és mint egy agyament száguldozott a motorjával, nem állt meg, nem fogadott szót. És tudjátok mit nem csaptam rá! Az a baj, hogy azok akik váltig állítják, hogy nem szabad rácsapni (nem mondom, hogy nincs igazuk) azt hiszik, hogy azok akik rácsapnak állandóan ezt teszik. Nem tudják megérteni, hogy az embernek lehetnek más gondjai is és igenis ki lehet készülni és akkor a gyerek még az életét is veszélyezteti, hát persze, hogy ki lehet borulni! Különbözőek vagyunk és akik nem csapnak soha a gyerekükre legyenek boldogok, örüljenek, hogy meg bírják oldani másképp. Különben meg Pipi soha nem csapott senkire, őt viszont már nem egyszer felképelték, megtaposták, megharapták!!! Én inkább azokat sajnálom, nem egy ilyen van, aki játszóra jár az tudja, hogy fognia kell a 2 éves gyereke kezét, mert gondolkodás nélkül bárkinek neki megy! Nah befejeztem én is, inkább boldog vagyok egy ilyen gyönyörű napon:-))) Majd találkozunk és beszélünk a témáról, okés?

Nyúlanyó+Tamás Botond (2006.03.14.)+Viktória (2003.04.21.)

[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/3ud.png[/img:5b8b07f275]
[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/4qv.png[/img:5b8b07f275]
nyúlanyó

Enikö! kézikönyv szerint 122.oldal nem kell formázni, más a gond, lehet félig zárolva volt a memoria. Azt irja ha nem formázott a kártya felismeri és megkérdezi formázza-e. Szerintem probáld meg a Hp Supportot megkérdeni erröl.

Én már nem is merem leirni a véleményem erröl a vitáról, mert ugy érzem ha nem is lennék bántó, valaki akkor is megsértödne. Ezt meg nem akarom. Sajnálom hogy nem lehet sértések nélkül elmondani a véleményt egymásnak. Ugy emlkészek anno Zsófi is ezért ment el, pedig nem akarta senki sem bántani de ö ugy érezte. Higgyük már el, hogy nem a másik sértegetése volt a cél!!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Enikö! kézikönyv szerint 122.oldal nem kell formázni, más a gond, lehet félig zárolva volt a memoria. Azt irja ha nem formázott a kártya felismeri és megkérdezi formázza-e. Szerintem probáld meg a Hp Supportot megkérdeni erröl.

Én már nem is merem leirni a véleményem erröl a vitáról, mert ugy érzem ha nem is lennék bántó, valaki akkor is megsértödne. Ezt meg nem akarom. Sajnálom hogy nem lehet sértések nélkül elmondani a véleményt egymásnak. Ugy emlkészek anno Zsófi is ezért ment el, pedig nem akarta senki sem bántani de ö ugy érezte. Higgyük már el, hogy nem a másik sértegetése volt a cél!!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Kriszti!

Nagyon tetszett,sírtam egy kicsit.

Dancsi!

A Noémi az agyhártyagyulladás ellenit megkapta.A bárányhimlőről a doki még nem beszélt.Majd megkérdem a véleményét.

Ildi
tfildiko

Sziasztok!

Lehet, hogy nem volt túl jó ötlet újra felhozni ezt a verés-témát. Csak azt gondoltam, hogy van itt 10-12 anyuka, aki mind ésszel neveli a gyerekét, próbál információkat szerezni, hát kíváncsi voltam, ki hogy áll egy bizonyos kicsit kényes kérdéshez. Egyáltalán nem állt szándékomban se megsérteni, se meggyőzni, se elítélni senkit.

Anita, lehetne személyesen is beszélgetni, de az a tapasztalatom, hogy a talikon szinte képtelenség bárkivel is hosszabb eszmecserét folytatni, mert figyelni kell a gyerekekre. Itt meg mindenki nyugodtan átgondolhatja a véleményét, nem vág közbe senki, szóval lehet eszmét cserélni.

Agi, a te generációdat oltották rubeola ellen? Hatodik, az kb. 12-13 éves kor. Most ennél 10 évvel korábban kapják... És akkor közületek csak azt oltották be, aki még nem volt előtte rubeolás?

Enikő, akkor mi Angi Virágját nagyon másnak látjuk. Én arra emlékszem, hogy mindenhová felmászik, és hogy úgy tűz el a motorjával az orra után, hogy kiabálhat utána Angi.
Tényleg Angi, nem is gratuláltam még az ópusztaszeri kerítésugráshoz KépKépKép. (vagy korlát?)
Enikő, kaptam egy emilt egy lánytól, aki Emőkéhez szeretne járni, és érdekelte volna néhány dolog. Mivel én ugye csak véletlenül szültem nála, nincs túl sok információm. Továbbíthatom neki a te emilcímedet? Ha igen, akkor írd meg légyszi, mert azt hiszem, már nincs meg nekem se. Köszi.

Kati

Kati
katicabogár

Sziasztok!
Ezt még tegnap írtam csak nem ment át:
Hajni nagyon aranyos Luca, igazi kishölgy:-) Pipi össze-vissza énekel, inkább óbégat:-) Nem tud még semmi értelmeset énekelni, néha szavakat rak össze és úgy dalol:-)Tegnap éjjel felébredt és közölte, hogy kéri a cicikéjét. Én meg félálomba visszamordultam, hogy a cicik alszanak és én is szeretnék. Erre odabújt hozzám és megsímogatta mindkettőt, közben sutyorogta, jól van, jól van és a végén adott nekik puszit. Szerintem ma megeszem, mostmár egyre biztosabb:-)Különben meg minek eszel kenyeret?

Ildi, milyen ügyes Noémi!:-) Le sem esett először, hogy még csak 9 hós és már mindjárt szalad:-)))

Karmen, köszönjük a táblázatot. Olyan jó nézegetni:-) Most figyeltem fel arra is, hogy Bea Katája okt. 16-án született, pont mint én csak pár év a korkülönbség:-)

nyúlanyó

Kati szerintem is kár volt ezt a témát újra felhozni, a játszón különben lehet beszélgetni...de én a témát lezártam, sokkal nagyobb hibákat is követ el az ember életében,hogy egyszer kétszer rácsapott a kezére szerintem nem főben járó bűn és ilyen földbetaposást egy ilyen "hibáért" senki sem érdemel. Mindenki imádja a saját gyerekét és azt teszi amit jónak lát. Én legalább is így teszek:-))))

nyúlanyó

Kati: Benne van a profilomba.
Én Angi Virágjával kapcsolatban igazat adok Neked, de én nem arra gondoltam. Hanem arra, hogy társaságban hogy viselkedik. Mert én még soha nem láttam senkivel játszani. Mindig elvan egyedül (az életkorából adódóan) Egy 3 éves már társasabb lény, ebben a korban már eljátszanak egymással.És utánozzák egymást, és ha egy neveletlen gyerekkel játszik együtt, átveszi a hülye szokásiat! És akkor rászól az ember egyszer, kétszer,háromszor, ötvenszer...stb és ha semmi reakció na akkor kiborul a biliKép(nálam)!
Én nem a motorozásra gondoltam, meg, hogy mindenre felmászik, azt én is láttam, de az speciel engem sem izgat (ha Bogi teszi ezt) nem szólok rá vagy ilyesmi.... Másszon (ha a körülmények megfelelöek, pl nincsen sár, nem csúszik...stb), ügyesedik.
Ugye nem sértödtél meg tegnap? Nem állt szándékomban. De ha igen, akkor Te szóljál, bocsánatot fogok kérni!

Nyúlanyó: ÉN is így teszek. Én így látom a legjobbnak.

Tudjátok mit csinál egy ismerösöm? Kukoricát vett és arra térdelteti a 3 éves gyerekét ha rosszat csinál. Ö erre esküszik. Sztem ez kínzás, de csinálja, úgy ahogy akarja én nem szólok bele. Az biztos, a kislány tud viselkedni, nem kell vele szégyenkeznie sehol sem. Mondjuk milyen áron...Kép
De még mindig jobb, mintha egyáltalán nem nevelné, ha leszarná... Vagy a fene se tudja.Kép

Enikö

ceniko
Szeged

Anita, ugye nem azt mondod, hogy én tapostam földbe valakit?

Kati
katicabogár

Enikő, nem sértődtem meg Kép.
Nincs emilcím a profilodban, én legalábbis nem látom.

Kati
katicabogár

Kati, nem, dehogy, te finom voltál és nőies:-)

nyúlanyó

sziasztok

Internetes vitával az a gond, hogy hiányzik a mimika, és anélkül a leírt szót sokféleképpen lehet értelmezni. Veszekedés részét leszámítva nekem jót tett a téma boncolgatása. Nem sokszor csaptam Virág kezére, inkább többször kiabáltam már vele, mikor nem bírtam, ez most javult. Most no kézcsapás, sokkal kevesebb kiabálás. Jó volt más megközelítésből is megismerni a témát, más nézőpontját olvasni.

Virág tegnap megkapta a 15 hós oltás, mindkét combiba kapott, rossz volt hogy nekem kellett lefogni Kép.
Csak az agyhártyagyulladásos szurit kapta Virág külön, a bárányhimlőset nem.

Katicabogát, a 76/77-es évfolyamba jártam és a mi évfolyamunk volt az első, aki kapott rubeola elleni oltást. A 15 hósban lévő rubeola szuri nem ad teljes védettséget? Mikor mész tesódhoz? Jó lenne előtte találkozni.

Gigi
gigi1

Angi,
Az más, ha tök normális állagú a kaka, akkor jöhet 10 napra is anyatejes babánál.
Nálunk sajna az a helyzet, hogy valami miatt nincs ingere. Ha megmérem a lázát vagy egyszerűen egy kúpot adok be neki, akkor már nyomja is szegénykém. Ha meg kivárom a 4-5 napot, amíg ő nyomja ki magától, akkor addigra jó sűrű lesz és irtó büdöseket durrog előtte, val.szeg belerothad és az nem jó...

Még 1 kérdés, szájpenész. Ami letörölhető, az szájpenész vagy az csak megtúrósodott tej?
Azt hittem, megszabadultunk tőle, de ma megint fehérlett Csilla szája, de le tudtam törölni. Útálom.
seri

Gigi, írtam emilt is. A tesóm 76 őszi, nem emlékszem, hogy kapott volna rubeola ellen oltást, de ettől persze még lehet. Azt, hogy a 15 hós nem ad örök védettséget, valahol olvastam. Persze úgy kell nekem, mert "oltásellenes" irodalmat is kézbe vettem, és laikusként csak összekeveredtem Kép

Seri, szerintem ami letörölhető, az nem szájpenész. Penésze Kincsőnek is volt, én is gyűlöltem.

Kati

Kati
katicabogár

seri,
mi is küzdünk bakker penésszel, hetek óta. kaptunk egy új ecsetelot, valami lilát, olyan, minta tintát evett volna a gyerek. De csak napi 1* kell használni.

A minap mondta Eniko, hogy a cicit is kezelni kell, te ezt tudtad? mert én nem. Kép((
Vendég

Kati,
én le tudtam törölni vizes pelivel. Akkor az nem is penész volt? Nekem lejött, de én jó erosen "vakartam".
Vendég

KépKép

Vajon hány éves a Pipike?:-) Karmen csak neked:-))) Vicc, remélem mindenkinek.....

nyúlanyó

Anita!

Köszi.Azért még a szaladástól messze vagyunk.Ez a pár lépés még nem sok.
Gyönyörű a csajszid!

Ildi
tfildiko

Hehe , most nézem nem a vaj-on, hanem valyon, jézusom, ekkora hibát:-)

nyúlanyó

Nah ne ennél hülyébb remélem nem, hát persze, hogy vajon:-))))) kész vagyok, bocs mindenkitől:-)))))

nyúlanyó

Anita,
Pipidnek sok-sok boldogságot kívánunk szülinpaján!
Egész nap azon voltam, hogy el tudjam küldeni.
Most kapcsiztam be, látom, már lehet küldeni Kép.
Kép
Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet: