A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Ági,Gabi,Nóri,Kati!

Mindenkinek köszönöm a köszöntést.

Kármen!

Nálunk továbbra sincs étvágy.
Ma délután 1 órán át tartott az altatás.Letettem az ágyba,aztán egy pillanat múlva felült,majd felállt.Most ez nagyon tetszik neki.(Nekünk kevésbé.)

Nóri!

Ügyes a férjed,hogy mindent elintézett.Hajrá,akkor kezdődhet az építkezés!

Ildi
tfildiko

Nóri, nekem egyáltalán nincsenek ilyen érzéseim. Már jó ideje nem kínálgatom Kincsőt, ő szól, ha szopizni szeretne, és akkor igen nehéz lebeszélni róla. Azt már megbeszéltük, hogy séta közben nem lehet szopizni. Azért néha még kér kint az utcán is, de aztán rögtön hozzáteszi olyan bocsánatkérő csibészes nézéssel, hogy "itt neeem".
Nem is terhes nekem, hogy még szopik. Egyébként napközben, ha nem vagyok vele, akkor nem akar szopizni, a férjem már elvitte reggeltől estig ismerősökhöz, nem volt gond. Fél nap nagyszülőkkel is megy. Hosszabb időre, vagy éjjelre meg nem akarjuk lepasszolni.

Kati

Kati
katicabogár

Napközbeni cici nálunk már csak ritkán van, akkor is max 1, és szobán kivül eszébe se jut. Persze, ha beteg, az más...
norcee

Dancsi, nálad mi a helyzet a tejjel? És mitől kezdett apadni vajon?

Kati

Kati
katicabogár

Nóri! miért kapna Gabi akkor GYED-et? nem ugy van csak annak jár aki elötte 180 napig bizt. volt? Én abból indultam ki az én volt cégem meg az ismeröseim cégei leépitésnél elöször a vidékieket küldték el. Amugy igazad van.
Védöoltást elvileg közelezö beadatni, de kijön egy rendör és elrángatja Orsit ha nem viszem, vajon? Nem hinném. Kicsit akarok csak tovább várni vele mi lesz a vége, hátha igaz hogy felülvizsgálják most az oltóanyagot.

Kriszti! oda évek óta nem megyek vérvételre mert irtó sokat kell várni. A Vasasban sokkal hamarabb végzek. Egyébként a felnött háziorvosnál is lehet vérvételre menni, nem tudom gyerekorvosnál nincs ilyen? Vagy a háziorvosod nem vette volna le Esztinek?
Neten rákerestem ezt dobta ki: http://www.libri.hu/cgi-bin/libri/htmlos.cgi/34776.2.020460151912769650
vagy http://www.libri.hu/cgi-bin/libri/start.cgi/apps_libri/display/index.html?
itt még olcsóbb http://www.diszkontkonyvesbolt.hu/product_info.php?products_id=5268&osCsid=ba397 f2b8a7b61b5622bf8196b52bc28
tovább is kereshetsz igy.

Kati! én is ugy tudom 2 éves kor alatt nem szabad mézet adni a babának

Nóri! Pont ma gondoltam rá hogy Orsi vajon mikor fog leszokni a szopiról, kell-e nekem segiteni majd ebben és ha igen hogyan.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Nóri! miért kapna Gabi akkor GYED-et? nem ugy van csak annak jár aki elötte 180 napig bizt. volt? Én abból indultam ki az én volt cégem meg az ismeröseim cégei leépitésnél elöször a vidékieket küldték el. Amugy igazad van.
Védöoltást elvileg közelezö beadatni, de kijön egy rendör és elrángatja Orsit ha nem viszem, vajon? Nem hinném. Kicsit akarok csak tovább várni vele mi lesz a vége, hátha igaz hogy felülvizsgálják most az oltóanyagot.

Kriszti! oda évek óta nem megyek vérvételre mert irtó sokat kell várni. A Vasasban sokkal hamarabb végzek. Egyébként a felnött háziorvosnál is lehet vérvételre menni, nem tudom gyerekorvosnál nincs ilyen? Vagy a háziorvosod nem vette volna le Esztinek?
Neten rákerestem ezt dobta ki: http://www.libri.hu/cgi-bin/libri/htmlos.cgi/34776.2.020460151912769650
itt még olcsóbb http://www.diszkontkonyvesbolt.hu/product_info.php?products_id=5268&osCsid=ba397 f2b8a7b61b5622bf8196b52bc28
tovább is kereshetsz igy.

Kati! én is ugy tudom 2 éves kor alatt nem szabad mézet adni a babának

Nóri! Pont ma gondoltam rá hogy Orsi vajon mikor fog leszokni a szopiról, kell-e nekem segiteni majd ebben és ha igen hogyan.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Nóri!

Jobbulást kívánok neked!

Kriszti!

Sajnálom,hogy vashiányos a lánykád.Mikor derült ez ki?(Írtad,hogy eddig is az volt.)

Ildi
tfildiko

Karmen!
Olvass vissza pár oldalt Szakbarbárnál, pont most is volt valaki, aki így kapott. Aszem az a fontos, hogy az elmúlt 2 évben legyen 180 nap biztosított idő, meg az igénylés pillanatában biztosított legyen, és erre jó a munkanélküli, mert az biztosítottnak számít. Lényeg, Szakbarbárnál jól le van írva, és jó kiskapu.

http://forum.index.hu/Article/showArticle?na_start=0&na_step=30&t=9036766&na_ord er=

pl. 6031, 6042, 6043-as hozzászólások

Nóri
norcee

Nóri! köszi megnézem majd. Mennyiért vettétek a telket?

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Katicabogár,
nekem sokkal kevesebb a tejem pár napja. Én a fáradtságnak tudom be, lassan egy hónapja átlag 4 órát alszom egy nap. Mert ugyanannyit eszem, iszom, mint eddig.

Ráadásul tök egyedül vagyok, a férjem is csak este jön haza. Anyósom a sógornomnek segít, aki nemrég szült, anyukám dolgozik.

Jozsó ma tök édes volt, ültem a földön, odajött hozzám, elkezdte rángatni a pulcsimat, éd cuppogott. Felhúztam a pulcsit, o odacsücsült és elkezdett szopizni. Ilyenkor meg lehet zabálni. Kép
Vendég

Karmen!
2003 decemberében vettük, az áfabevezetés előtt a mórahalmi önkormányzattól, 1150Ft/m2-es áron. Ha jól láttam most dupla ennyiért árulnak telkeket.

Nóri
norcee

Ja, védőoltást pár hónapot persze lehet csúsztatni, de magtagadni nem. Nem emlékszel, aszem tavaly volt a tv-ben, hogy egy pár megtagadta, és elakarták tőlük venni a gyerekeiket kiskorú veszélyeztetése miatt.
norcee

Dancsi, de jo, hogy sikerult! Nagyon orulok neki! Miert nem tudsz tobbet aludni?

Nori, meg ne gratulalj, csak egy altalanos verkepet csinaltattam.(Meg a prolaktinra is kivancsi vagyok.)
Tudom, hogy sokat irtam mar az elvalasztasrol, de ha Kristof nemet mondana, nagyon rosszul esne.

Kristof masfel eves koratol kap mezet, eddig nem latszik, hogy baja lenne tole.

Karmen, nem muszaj napra pontosan beadatni az oltast, szerintem nehany hetet siman varhatsz. Egyszer egy anyuka 19 honaposan adatta be a 15 hos oltast, mert ugy jott ki a lepes.

Kriszta, jo Neked, hogy Eszter mar nem szopik ejjel, ezt nalunk is jo lenne elerni. Bar most nem is probalkozom, egyszerubb megszoptatni, es alszunk tovabb. Tenyleg jo fej a dokink, mi is szeretjuk. Nagyon kivancsiva tettel mi volt a leletben.

Agi
agi77

Ági,
hogy miért? MErt Jozsó sokat cirkuszol éjjelente. Van, hogy fél óránként, óránként kel és ha nincs vigasztalás, simi simi, cici a szájba, akkor órákig képes bogni.

Napközben ma aludtam volna, de csak 2*40 percet aludt.

Meg tök beteg is vagyok sajnos. Jozsó is taknyos, én is az vagyok. Meg reggel lázam is volt, a torkom, fülem is fáj.
Vendég

Sziasztok!

Ildi, köszöntelek én is névnapodon!

Dancsi, egyet tudok érezni veled. A tejmennyiség csökkenése biztos a kimerültségtől van. Szerintem fontos lenne kipihenned magad. Ne vonakodj, kérj segítséget a családodtól!
A perhez gtaula, én mondtam már a múltkor is, hogy ezt veheted megnyertnek.:-)

Ági, tényleg ügyel az ápoltságodra Kristóf!

Hol, mikor lesz ez a biovásár? Engem érdekell!
Csak nem tudom kijutok-e, a férjem ugyanis megint üzleti útra megy nagyon messzire, egy hétig nem lesz itthon.

Nálunk az a fejlemény, hogy Edinek adunk rendes vacsorát egy hete. Mikor mi vacsizunk, ő is eszik. Kenyér, margarinnal, szalonnával, ilyesmi. Nagyon bejön neki, kiabál, ha nem adjuk neki elég gyorsan. Tegnap este 3/4 zsömlét dobott be háziszalonnával. Utána fürcsi van, meg még a 1,5 deci tápszer. Nagy fejlődés nálunk, hogy amióta vacsizik, nem kel éjjel enni. 8-kor van nálunk alvás, a köv. kaja meg reggel 7 körül.

Üdv. Mindenkinek!
Gabici
gabici

Dancsi! Húú, gratula, nagyon szuperek vagytokKép

Gabi! Ne aggódj, Flóra nyáron biztos leszokik!!!

Nóri! Egyre izgalmasabbak az előkészületekKép. MEkkora lesz a ház?

Jéééé, egy KaticabogárKép. Mi van Veletek? Nem ér csak úgy beszólni, tessék mesélni a csajról!
Na jól van, olvastam továbbKép. Kincső miket mond? Vagy Ő már mindent beszél?

Nóri! Nem tudom elképzelni, hogy bánni fogom, ha abbahagyjuk a szoptatást. Nem mondom, h várom, azt sem, hogy terhes, de Nekem ez nem buli. Persze lehet, hogy úgy lesz, ahogy mondjátok, h amint kaphat mást is, lemegy a felelősség terhe Rólam és jobb lesz, nemtom. Most számolom a napokat 6hóig vissza...

Dancsi! Jobbulást!

.:Angi:.
angiszeged

Sziasztok!

Dancsi, probalj meg Te is lefekudni, miutan letetted Jozsot, nekem ez nagyon bevalt szules utan. Latod en meg nem birok aludni, pedig megtehetnem. Kép

Angi, ha most nem okoz fizikai oromot a szoptatas, ezutan sem fog. En sem azert lelkesedek, mert valaki ragja a mellemet, hanem jo ezes Krsitof ragaszkodasa, es hogy valami olyat tudok adni neki, amit mas nem. Meg persze jo oesszbujni, bla-bla-bla.

Gabi, de jo lehet, hogy Edi atalussza az ejszakat. Ezert az egy hetert nem irigyellek, jon valaki Hozzatok, hogy ne legyetek egyedul?
Hat Krsitof tenyleg ugyel az apoltsagomra, az osszes pattanasomat megtalalja, es mondja, hogy bibi. Meg jo, hogy nem zavar el a kozmetikushoz. Kép

Agi
agi77

Jó reggelt!

Gabici!

Köszi.
Jó kis étvágya van az Edinek.

Kriszti!

A jövő héten már jön a jobb idő.Mehetünk sétálni.Kép

Dancsi!

Katasztrófa volt az éjszakánk.Éjjel 2 h-ig aludt,utána 4h-ig 5 percenként ébredt.A férjem odatette mellém az ágyba 4h-kor,de ott sem volt jó neki.Ott felébredt rendesen.Elkezdett dumálni,és felült.Adtunk neki enni fél 5h-kor,és utána elaludt.(Nem sokat evett,de éhes volt.)
A ti éjszakátok milyen volt?

Ildi
tfildiko

Ildi,
hú de sajnállak, nekünk szuper volt! 8-fél 4-ig aludt a kiságyában, akkor megszoptattam, majd sikerült visszatennem. Vagyis bogött egy picikét, de elaludt az ágyában. Képtelen lettem volna Jozsóval aludni, olyan vacakul vagyok.
Vendég

Dancsi!

Örülök az éjszakátoknak.Kép
Jobbulást neked!

Ildi
tfildiko

Nóri! hü ez tényleg nagyon jó áron volt. Osztanak még ott telket? hol lehet érdeklödni?
Igen, rájuk gondoltam amikor kérdeztem mi lett a családdal. SZerintem a gyereket ha csak ezért kiszakitanák a családból sokkal nagyobb sérülést szerezne mintha rubeolás lenne valaha.
Várok egy kicsit mi lesz az ügy vége. Azt is megkérdezem majd hogy fel lehet-e iratni azt a fajtát amiben nincs higany v. lehet-e behozatni és mibe kerülne.

Ági! mennyi lett a prolaktin?

Dancsi! jobbulást!! Én Orsival nem járok közösségbe most, család is kitagadva megsértödtek ugyan, de nem is voltunk betegek, egyikünk sem. CSak ha nagyon muszáj megyünk zárt térbe.

Ildi! Orsi megint csak 1x ébredt 5kor. Aztán visszaaludt szopi után. Sajnálom nektek nehéz volt az éjszaka.

Angi! hol lesz a biovásár?

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Labor-sztor 2:

Szerda este bementem az eredményért, közölte a nő az ablak mögött (ez egy mésik volt, nekem olyan totál fura volt és szórakozott), hogy nnna, mennyire "örül", mert egy csomó B betűs lelet van és most azt mindet át kell néznie. Fintorgott, nézte nem volt meg. Pumpa bennem fel, én tuti nem viszem újra, ha elkallódott. Gépbe be, nézi, nem találja, majd közli, hogy nincs még kész. Lapoz tovább, megvan, de még nincs kinyomtatva.
Üljek le, várjak, bemegy a drnőhöz. 10 perc múlva adja a leletet.
Nézem, 7 db eredmény volt csillagozva, ezek közül az alsó:
Ferritin Tumormarker ( később: FT) 12,1. Referenciatartomány: 0-0
Kivert a víz, elkezdtem remegni, mi a franc ez (a tumor ugye daganat). Szétvetett az ideg, hasmenés minden rámjött, mondtam Angélának, hogy ez nagyon gáz.
Hazaérve drnőnket felhívtam és mondtam, h ne haragudjon, h ilyen későn zavarom, de... elmondtam neki az eredményt. Végigkérdezte a többit (minden okés, az érték6árok azok a felnőtteké), csak a vas alacsony, de hogy ez a Ferritin Tumormarker micsoda, nem tudja, még soha nem hallotta. Ne haragudjak ezért, mindjárt utánakérdez és visszahív. De nyugodjak meg, mert ha gond lenne, akkor a többi értékben megmutatkozna. És elnézést kért, h nem tudja, mi ez.
Ólomlábakon az idő, 5 perc múlva csörög, sajna nem tudott elérni senkit, de reggel 8 és fél 9 között felhív. Ne idegeskedjek, nincs gond Eszterrel, jelentkezett volna már, ha van, aludja nyugodtan.
10 perc múlva megint telefon. felveszem és mondta, h beszélt X emberrel és mondta, hogy valszeg ELÜTÉS történt, mert ilyen, hogy FT nincs. Mindenképpen vashiányra utal az elnevezés, de ha valami kóros lenne, akkor az érték alacsony lenne, nem magas.

Azért másnap felhívott a drnő és megkérdezte a laborvezetőt, aki elmondta, hogy mostmár ez is rákerül a papírra tájékoztató jelleggel.
Mondta neki az orvosunk, hogy ez milyen kellemetlen, hogy nekik, háziorvosoknak nem szólnak (gondolom, elmondta aggódó anyuka kálváriáját) erről és csak állnak a probléma előtt és azt sem tudják, miről van szó.

Lehet, hogy nem olyan vészes dolog így leírva, de akkor este azt hittem, összedől a világ körülöttem.
Az orvosunk meg szegénykém nem győzött elnézést kérni, hogy nem tudott kielégítő választ adni.
Tényleg le a kalappal előtte, amit véggjárt és visszahívott 3-szor.
Megkövetem a nyári kijelentésemet.

Ezeket kaptuk:
Maltofer vasat (annyi csepp, ahány kiló a kölök) és
Huma-polacid folsavat - napi 1/2 tabletta.

Amiért fontos a vasat figyelni (ezt a drnő mondta):
hiánya a későbbiekben -iskolás korban- tanulási nehézségeket okozhat, ezért nem árt feltölteni már ilyen korban.

Nóri,
leadtam a leletet, 2 hét múlva kapom vissza és majd elküldöm az eredményeket - ugye nincs későn?

Karmen,
mi márc. 21-én kapjuk meg a védőoltást Kép, sztem csak az arra hajlamos gyerekeknél válthat ki reakciót a Hg.

Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Kriszti! nem a reakciótól féltem, irtam többször hogy a higanyt nem akarom megkapja ezért érdekel hogy végül tényleg lecserélik-e az oltóanyagot ha nem akkor meg mibe kerülne ha én veszek olyat amiböl kivonták. Na nektek aztán tényleg nagyon huzos volt ez a vérvétel, bennem is megállt volna a ütö ha ezt olvasom. Örülök nincs nagy gond!

Nóri! mi 3 éve szerettünk volna nagyon Mórahalomra kiköltözni de mindenki azzal jött tényleg hogy utána majd a munkaadók elbocsátanak. Azt meg nem tudom ott helyben mennyire van lehetöség állást találni. De érdekelne még mindig.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Dancsi, sajnálom, hogy kevesebb a tej. Napközben, ha Jozsó elalszik a teraszon, nem tudod betolni valahová a lakásba, és aludni picit? Vagy most a nagyon hosszú hétvégén biztos tud jönni valaki segíteni.

Ági, gondolom a méz nagyon kevés gyereknek okoz problémát, van benne állítólag valami, amire rosszul reagálhatnak, ezértnem ajánlják hamarabb. De ha eddig nem okozott gondot, akkor biztos ezután se fog. Az én férjem kb. 20 éves kora óta allergiás rá, azért figyelek erre Kincsőnél.
Neked gondod volt/van a prolaktinnal?

Angi, Kincső sokmindent mond, már önálló mondatokat is összerak, nagyon ennivaló. A legutóbbi tanácsadáson mindenkit elbűvölt, lekérte a polcról az összes játékot, meg kommentálta, hogy a "tottó néni" mit csinál. Azon szoktam meglepődni, hogy mennyire meg bír jegyezni dolgokat.
Érdekes, amit a szoptatásról írsz, én sose éreztem ilyen felelősséget, valahogy teljesen biztos voltam benne, hogy elég lesz a tejem Kincsőnek. Persze úgy indultam neki, hogy sikerüljön hat hónapig csak szoptatni, aztán majd meglátjuk. Utána pedig szinte magától alakult így.

Látom, sok gyerek nem alussza át az éjszkát, Kincső sem, de nem izgat. Azt látom, hogy a család jobban odavan ettől, mint én.

Kriszti, lécci több ilyen horror-sztori ne történjen veletek! A higany bizonyára nem okoz gondot mindenkinél, de azt előre honnan lehet tudni, hogy az én gyerekem nem érzékeny-e rá?

Kati

Kati
katicabogár

Kriszti!

Te szegény!Hogy miken mentetek keresztül!!!Ledöbbentem...Örülök,hogy nincs gond.
Remélem,te jobban felöltöztél a sétára.Én megfagytam.Jobb időre számítottam.Hülye vagyok,vékonyan öltöztem fel.
Remélem,hogy a jövő héten már sikerül talizni.

Kármen!

Örülök,hogy az Orsi aludt.Most alszik a Noémi is.Pótolja az éjszakát.

Kati!

Nagyon ügyes a Kincső,hogy már mondatokat is mond.
A férjem is idegesebb attól,hogy a lány nem alussza át az éjszakát.Én könnyebben viselem.Bár,volt mostanában 2 hetünk,amikor jobban aludt.

Ildi
tfildiko

Na az éjjel én se aludtam sokat, de nem Léna miatt, hanem a hülye takony miatt. Szegény torkom, mint rájöttem attól fáj, hogy tátott szájjal lélegzem és kiszárad. 3-kor annyira kész voltam, hogy felkeltem netezni.
Nem tudom ti, hogy vagytok vele, de én UTÁLOM a telet, ok legyen 1-2 hétig, de most már húzzon a sunyiba!
Voltam ma a háziorvosomnál, semmi komoly csak mezei nátha. Amúgy aszem egyik éjjel fáztam meg, amikor szoptattam Lénát, mert le voltam izzadva és ki kellett bújni a paplan alol. Persze most a szoptatást is őrült terhesnek érzem, de aztán arra gondolok, hogy még neki is be van kicsit dugulva az orra, és éjjel, amikor felébred biztos nagyon jól esik neki a meleg tejecske.

Karmen!
www.morahalom.hu
Az önkormányzat egy csomó telket árul (összközművest), viszont van rá 4 éves beépítési kötelezettség. A mienk a Balogh Páter utcában van, nem a Bethlen utca sarki, hanem a következő telek. (Nagy mák volt, hogy megcsíptük, akkor még nem reklámozták, hogy van eladó, amikor ezeket a központhoz közeli telkeket árulták. Nem is hétköznapi emberek a szomszédaink. Kép )

Angi!
88m2 az alapterület, meg egy nagy garázs van a földszinten, és emelt tetőtér és az így kicsit nagyobb, mint a földszint, mert a garázs felett is szoba van. Összesen 5 félszobát tervezünk meg 2 nagy nappalit + fedett teraszt.

Nóri
norcee

Nóri! Köszi megnézem majd. 4 év reális. Én is azt tartom praktikusnak ha a nappali, konyhaétkezö a nagy, a szobák amit alvásra használ az ember elég kisebb is.

Ildi! Remélem sokáig alszik most Noémi.
Orsi is 2x alszik még nappal, ált. 2-2 órát.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Katica! Én is úgy készültem, mint Te, h nem lesz gond, és igazán nincs is, de ez nem könnyű. Vannak olyan tipusúak, akik tejelnek, ha kell, ha nem, Nekem ez napi odafigyelést igényel. Ha kimerülök, már nem elég, és így is pengeélen táncolunk általában... De nem kap mást 6hós koráig, most már kihúzzukKép

Jó sok mindent mond Kincső, ügyes lányKép
Hol voltál elveszve?

Nóri! Hú, az jó nagy ház leszKép.

angiszeged

Sziasztok!

Dsncsi:Jobbulást!

Kriszti:Nem semmi az eredményes sztori!
Én nem hiszem,hgoy tudtam volna aludni, de a doki nagyon rendes volt!

Nóri: jó nagy házatok lesz! Lehet majd takarítani! :-) Én már teljesen belejöttem. Egy-két óra alatt kész az egész.

Angi:Ez olyan rossz lehet,hogy így oda kell figyelni a tejedre. Nekem sem volt gondom.

Ildi: nem semmi volt az éjszakátok! Azért néha én is vágyom egy olyan éjszakára, hgoy ne kelljen felkelnem a legjobb álmomból és reggel ne arra ébredjek, hogy már megint lefejel egy gyerek. Kép Persze ha nem így lenne, rögtön hiányozna.

Gabi3
inecsg

Kármen!

Aludt másfél órát.Már a babakocsiban elkezdte,és arra sem ébredt fel,hogy felcipeltem a 4.emeletre.De nagyon hisztis.Most átvittem az ágyába,és lenyugodott.Nagyon szereti a kiságyát.Percenként nézem,hogy mi csinál.(Most épp álldogál.)

Gabi!

De jó is lenne egy olyan éjszaka,amit végig lehetne aludni.A férjem eddig már pár éjszaka felkelt hozzá,de így sem tudok rendesen szunyálni.Minden rezdülésénél résen vagyok.

Most megint átmentem hozzá.Hát,ne tudjátok meg mit csinál.Nem lehet magára hagyni.Égedelem!!!Két rács kivehető az ágyából,és azt szerelte ki.Avval játszott.Gyorsan vissza is hoztam ide.Most belegondoltam,hogy mi lesz,ha elindul...

Ildi
tfildiko

Ildi: Noémi jó kislány lesz!Kép

GAbi3
inecsg

Nem érdekel valakit teletabbi DVD? Mert akkor dugjuk össze a fejünket;)!

angiszeged

Ildi, hat akkor egesz nap a nyomaban lehetsz. Kép Nem semmi lehetett felcipelni.

Katica, persze jobb az ovatossag. (Mezre gondolok). A prolaktinnal nem volt gondom, csak kivancsi voltam ra.

Kriszta, az a baj, hogy az egeszsegugyi dolgozok nem foglalkoznak azzal, hogy mit okoznak egy kis figyelmetlenseggel. Persze tisztelet a kivetelnek. Valamelyik nap mondtam Toninak, hogy kivancsi vagyok Kristof verkepere is, de azt mondta, hogy akkor en viszem be, mert o le nem fogja. Na majd megemlitem neki ezt a tanulasi nehezseget, hatha ez hat. Kép Akkor tenyleg nem kell ehgyomorra vinni oket? En amugy siman letagadom, bar utalok hazudni.

Agi
agi77

Sziasztok!
Angi: engem érdekel teletabi dvdKép bár nincs dvd lejátszónk, de közeljövöben tervezünk venni!

Képzeljétek, szerdán elmentem ki újszegedre a fényképezögépért (szervizbe volt). Hazamentünk mamáékhoz, és hát szerettem volna csinálni néhány képet. Nem tudtamKép Már megint nem jó, pedig nem javították, hanem cserélték! Bakker nem lettem ideges....
Na mindegy, ma visszavittem, megnézték és közölték, hogy nem a fényképezögép a szar, hanem a memóriakártya. Elvittem a Mediába a memória kártyát, megnézték közölték, hogy az jó, nincsen baja a fényképezögép a szar! Szal egyik helyen sem vették be javításra cserére, pedig mindkét termék garanciás! Na most ilyenkor mi a helyzet? Küldtem a fogyasztóvédelmiseknek egy mélt, még nem válaszoltak. Szerintetek van rá lehetöség, hogy visszavigyem oda ahol vettem és visszaadják az árát, vagy ilyesmi??? A hócipöm tele van vele, hogy december óta szervizbe járok a készülékkel és nem jó Kép Én azért vettem ezt a gépet, hogy tudjak fényképezni nem azért, hogy szervizbe járogassak vele. Violát már február vége óta nem tudtam lefényképezni, pedig ilyenkor minden nap változik, nagyobb és szebb...Kép
Hja a belsö saját memóriájára sikerült fényképeznem (12 képet), de nem tudtam áttölteni a képeket a számítógépre. Amikor meg beletettem a memóriakártyát, se kép se hang, semmit nem lehett vele csinálni. Szal így is úgy is szar! Memóriakártyával nem müxik egyáltalán, nélküle meg müxik ugyan, de áttölteni nem tudom a képeket! Bakker!Kép Nem vagyok ideges, ááááááááá dehogy!

Kihez lehet fordulni ilyenkor? Nem tudjátok véletlenül??
Bocs az OFFért!

Enikö

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Gabi!

Hogy jó lesz?Kétlem...Az előbb a fejvédőről tépte le a zsínórt.(Ami az ágyában van.)De úgy néz ki,hogy sikerült végre elaltatnom.

Ági!

Nagyon nehezen bírom el,főleg ennyi ruhában.És még cipeltem a kenyeret,meg egy csomó banánt.Egyszer megszakadok.Mire felértünk,leizzadtam.

Ildi
tfildiko

Enikö! bocs, de én akkor is mondtam ez kártyahiba, csak aztán nem akartam erölködni mert irtad már semmi baja és amugy is a gép a rossz.Kép Akkor is irtam oda vidd ahol vetted ezzel. Tipikus kártyahiba volt ugyanis. Nincs igaza a Medianak mert nem a gép a rossz.

Angi! magyar nyelvü a DVD?

Nóri! hatalmas lesz a házatok tényleg!

Ildi! nem tudtam a 4. emeleten laktok, oda felmászni nem lehet könnyü babával.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen: De ha nincs benne kártya akkor sem müködik. És a Mediába a pasi beletette egy másik fényképezögépbe akkor jó volt, müködött.Meg a számítógép szerint is ok volt a kártya!
A fényképezögép, meg így se úgy se müködik, úgyhogy nem értem, most mi a rosszKép! És most mit csináljak? Ha esetleg mégis a kártya rossz de nem ismerik el,mert ugye azt mondták, hogy jó, akkor mi van???
E

ceniko
Szeged

Bea! másik orvost kell keresnem. Anyu elment a héten, amikor már több mint 1 órája várt mondtam hagyja ott a fenébe ugyanis nincs UH-sem. Erre ugyis el kell mennie a klinikára. Lehet jo szakorvos de a fene ha fizetünk és telefonba azt mondják max. 5 perc várakozás akkor tartsák be.
Amugy nem fogytam az elmult 3 hétben!!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!
Szomorú vagyok egy közeli barátunk apukája van kómában.
Nagyon el tudnak az ilyen hírek szomorítani,főleg azért mert a szüleim korosztályáról van szó akik még csak középkorúak az ötvenes éveiket taposák.
Meg egyszerűen még nem sikerült magamnak erre valami megfelelő hozzáállást kialakítani,hogy el tudjam fogadni és fel tudjam dolgozni ezeket a dolgokat.

Angi!
Ha az újszegedi asztmás ovi mellett döntesz akkor szólj segítek. De még idén nem aktuális vagy tévedek?
Most néztem meg a picid mikor is született nem is tudtam hogy ilyen közel szültünk egymáshoz(időben)
Én megpróbáltam neki adni a cici melett egy kis gyümölcsöt. Azt hittem nem fog neki kelleni. Hát délelőtt már benyalt fél banánt aztán a cicivel leöblítette. Én tartottam tőle hogy nehezen fogja az ízeket elfogandi így a régimódi elveket követve elkezdtem kóstoltani. A másik kettő is felnőtt egészségben hát a Kata is fel fog.
Ildi, Kármen
Végül is mi is vettünk a szabadtérire jegyet
csak hát mi négyet vettünk így a 2500 teljesen megfelel. Mondjuk középen felül nagyon jól lehet látni úgyhogy szerintem jó lesz. Mi augusztus 21-én megyünk.
megyek a jégpályára a fiamnak hokis bemutatóedzése van.Az országos korosztályos válogatóba keresnek gyerekeket.Kép
Bea
20180827120929

Karmen
sajnálom nekünk bevált a dokinő
Bea
20180827120929

Lányok! most kaptunk egy levelet, hogy a nyaraláson Orsi fotója nyert, itt lehet megnézni:
http://www.sonnentherme.com/ungarisch/highlights/bildergalleryliste.htm#top
persze egy belépöt is nyertünk igy nyáron megint ide megyünkKép

Enikö! kérd el a vásárlók könyvét meg a fogyasztóvédelemnél élj panasszal. Kérj kölcsön ha tudsz egy memóriakártyát azzal probáljátok meg csináljatok jó sok képet.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen,
nem tudom a bejárati képet megnyitni, akkor megkérdem, hol van ez a fürdő?
Gratulálok!

Ildi,
szétröhögtem magam Noémin! Nem semmi a csajszi Kép.
Eszter is pont ezeket csinálta, ezért mi megfordítottuk az ágyát, így belül vannak a kivehető rácsok.
Jó madzagvarrást. Én is varrtam párszor őket Kép.

Bea,
ne harahgudj, nem küldtem el a pizzareceptet, de tagnap beájultam a tévé előtt. Látom, azért voltak lelkes emberek Kép.
Kóma Kép sajnálom. Én is csak Apukám halála után tudtam kezelni (lelkileg ezeket a dolgokat - ő 2,5 éve, 48 évesen ment el - a 30. szülinapomon temettük Kép ).
Viszont szerencsés vagy, hogy eddig nem volt ezekre szükség.

Enikő,
gáz ez az egész. Egy ismerősöm elment a Médiába valami kütyüt venni, de sokan voltak, így megnézte az Euronics-ben is, ahol sokkal olcsóbb volt, mint a Médiában szuper akciósan hirdetett áru.
Meg is vette (50.000 Ft volt, Média: 60.000), majd megírta a sztorit a Médiának és úgy zárta le a mondanivalóját: Az Euronics-ben vettem meg olcsóbban, mert hülye azért nem vagyok Kép.

Ági,
én sem viszem többet éhgyomorra. Példa amit Gabomamo írt (asszem ő írta: sűrű a vér...).

Gabi,
azért tudtam aludni, mert valamennyire megnyugtatott a drnő. Viszont egész éjjel fájt a fejem és a délben bevett Panadol sem 6ott.

Nóri,
esküszöm, mi is szétnézünk a honlapon mostmár. Említettem Gergőnek, azt mondta, megnézzük és neki tetszik is Mórahalom, nagyon jól fejlődik (a polg.mester lobbizik is).

Kati,
igazad van, nem lehet előre tudni.
Csak a 15 hós oltás a higanyos?

Angéla,
magyarul vannak a Tabik?

Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Enikő!

Sajnálom,hogy rossz a gépetek továbbra is.Nem tudom,hogy mit kellene csinálnod.

Kriszti!

Most épp az újságot tépi apró darabokra.Eddig mindig kiszedtem a kezéből,de most hadd tépje.
Az apa a hétvégén megfordítja az ágyat.

Kármen!

Nagyon édes az Orsi a képen.

Ildi
tfildiko

Visszavettük a készüléket az Elektropontba a tecsóba és kivertem a balhétKép Megnézték, azt mondták, a fényképezögép a rossz. Mondtam, hogy tudom, de nem vették át a szervízbe, mondván a kártya rossz! Azt mondta a pasi (amit Karmen is írt), hogy ha nem hajlandó visszavenni és adni egy papírt, -ami fejébe az Elektopont visszafizeti az árát-, akkor írjak be a vásárlók könyvébe és 2 héten belül, kötelesek válaszolni. Valószinüleg azt fogják mondani, hogy nem rendeltetés szerüen használtuk, ilyenkor a fogyasztóvédelemhez kell fordulni ott majd megállapítják, hogy valóban én vétkeztem-e (NEEEEEEM) vagy a gép magától szar (IGEEEEN)!
Szóval jövö héten irány újszeged balhézni! Csak az a baj, hogy akkor nekem hetekig nem lesz fényképezögépem és mivel fogom lefényképezni a picilányaimat?????Kép Ennek eszmei értéke van nagyon sok, ezt ki fogja nekem megtériteni???

Kriszta: Hát ma voltam ugye a Mediába és megnéztem mennyibe kerül a video combo (video és dvd egyben) mert szeretnénk venni, hát 59990.-ugyanaz a tipus, ami a Metróba 45990.-!!Azért nem mindegy!

Karmen: Gratula Orsinak KépKép

Puszka
Enikö

ceniko
Szeged

Dancsi, Gabi!
Látom írtatok Szakbarbárnak! Kép

Lányok, én örülnék a legjobban, ha jönnétek páran Mórahalomra lakni!Kép

Ildi!
Nem semmi Noémi!

Nóri
norcee

Kriszti!
Nem volt Pintér prof, telefonáltak előre, hogy nem lesz, de Vera nővér levette a vért Léna ujjacskájából, és persze szó nem volt éhgyomorról.
A veletek történt dolgok meg szégyenletesek, először megkínozzák a lányod, aztán titeket, erre nincs mit mondani, Amerikában már perelhetnéd is őket...

Nóri
norcee

Nóri! anyu Mórára jár dolgozni majd jövö héten bemegy megkérdezni hol van még telek, mekkora. Nekünk elég lenne 500-600m2, a térképen a weboldalon irta van akkora, másutt meg min. 900 olvasható. Meglátjuk.

Kriszti! Ausztriában van, 3 része van a fürdönek, át lehet menni a magyar határtól is 5 perc gyalog. Bent adnak babakocsit, van szoptatos szoba, adnak kiságyat, lehet altatni, van babakonyha szoval minden. Mi csak a Babayworldben voltunk de van nagyobb gyerekeknek, felnöttnek is élményfürdö.
Tényleg nem jol hozta be az oldalt a link, bocs.
http://www.sonnentherme.com alul ki lehet választani a magyar nyelvet

Enikö! milyen típusu a fényképezö? Ne a szegedi szervizzel veszekedj hivd fel a magyarországi márkaképviseletét. Panaszold be a szervizt.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen:Gratu a nyereményhez! Mi is tervezzük a nyaralást, de Ausztria nagyon messze van.

Bea:A szüleid 50 év körüliek! Anyukám most volt 60! Akkor én vagyok késői gyerek vagy te vagy korai. Kép
Sajnálom az ismerőst! Még én sem nagyon tudom elképzelni....

Kriszti: Én írtam, hgoy Flónak alig jött a vére, még inni sem ivott.

Enikő:Sok sikert a géphez!

Ildi: Kezd beindulni Noémi! Nem lesz nyugtod egy darabig! Kép

Gabi3
inecsg

Sziasztok!
Szólok már, hogy megvagyunk, ha esetleg valaki hiányol bennünket. Kép Most kivételesen nem én voltam az oka a távollétnek, hanem a számítógép. De most már működik. Ma csak bejelentkezem, remélem, jól vagytok. Mi igen, bár Tomika ma a rengeteg alvás (több, mint 3 óra napközben) ellenére egész nap visított. Biztos front van. Vagy telihold. Vagy a foga... Vagy valami más.
Szóval most már jövök megint. Pótolom az elmaradásaimat.
Mindenkinek kellemes hosszú hétvégét kivánunk!
Sziasztok!
Tünde+Tomika
ptünde

Tünde,
végre bejelentkeztél.

Kép

Mi volt a géppel?

Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Vissza: Lakóhely szerint