A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Kecskeméti babavárók

Minden este új megszorításról számol be eztán a híradó? Komolyan, aki beteg, nyomorék, az most még jobban megszívja. Vagy aki eddig is rendesen dolgozott. Mert ügye, aki nem.....

Andi
Kép
cukkker

No, azota telefonalt Dettus. :wink:
Katam ugy bealudt, hogy veszelybe kerult a jatszohazba menes... de milyen jo, hogy megsem!
Orulok, hogy a tobbieket is megismertem. :D Es ugy tunt Kati is jol erezte magat a babatarsasagban! :D

Pille szepek a lanyaid! Es nagy jo hallani, hogy ennyi testverimado gyerkoc van! :D

Nana, az viszont mindenfelekeppen pozitiv, hogy Boti akar es kuzd! Meg idoben elcsiptetek a problemat es Anitanal jo kezekben van!

Lina, nagyon sajnalom, hogy Lilike tejallergias lett. :( Kaptatok dietas etrendet?

Roz, ez a kalacs istenien nez ki!

Jo ejt mindenkinek, babaknak is szep almokat!!! :wink:

Dóra
KépKép
KépKép
dora_

lina
ha kell trükk vagy segitség a tejtermékek pótlására szólj segítek szívessen :) sajnálom szegény lilit :(

Kép

Kép

Kép
roz23

Roz,
igazából az a gond, hogy Lili a tápszer, Sinlac, gyümölcs mellett egyenlőre csak a bébiételeket ette. Na már most a 8 hónaposokat átnéztem, és 3 kivételével van benne tejpor vagy sajt. Abban a háromban meg tészta.
Nem tudom, mi legyen, mert amikor nem kapja a joghurtot, de a bébiételt igen, akkor nincs baja. Végül is azért nem bizonyított, hogy biztosan tejallergiás, csak a dokinak gyanús, meg őszintén szólva, nekem is az lett. Miután elkezdett Lili túrót meg joghurtot enni, rá egy hónapra volt az első hasmenés+nemevés+fogyás. Akkor visszaálltunk diétás étrendre, rendbejött, ráfogták, hogy biztos valami vírus volt. Utána újra kapott mindent, és tényleg 10 hónaposan is előjött a fogyás, megint diéta, rendbejött, és most hogy egy hete megint eszik tejterméket, mára újra túrós-nyákosat kakilt.
Na a lényeg, hogy ha nem adom neki a bébiételeket ebédre, akkor mit adjak neki?????? Főleg, hogy a lisztet sem ajánlja a doki, tehát, ha még én főznék főzeléket, azt sem tudnám berántani neki.
Most arra gondoltam, hogy direktbe tejterméket nem adok, de a bébiételt igen. Úgy imádja a tökfőzeléket, de van benne 3% tejpor. Majd végignézem a 11 hónaposakat, hátha abban is vannak jók.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Cukker - Köszönöm, aranyos vagy, de igazából valami sportos stílusú egész ruhát szeretnék, egyet vagy kettőt, ami orvoshoz menni is egyszerű és praktikus viselet lesz, két kertész nadrágom van ami egy darabig még biztosan kényelmes lesz méretben. Egyébként azt hiszem nem is lett volna jó a nadrág, mert 174 cm magas vagyok.

Seriff - egyből le is mentettem a receptet, nem fogom kihagyni!!! Csiklandozzátok itt az ember étvágyát rendesen! És a sütési kedvet is meghozzátok! :lol:

Linácska - húúú, sajnálom hogy ilyen gondotok akadt. Nem egyszerű így kialakítani az étrendet. Szerinted ez összefügg azzal hogy mit ettél még várandós korodban? Te sok tejterméket fogyasztottál?
Mert éppen legutóbb mikor voltam a védőnőnél felhívta az étkezésre a figyelmemet, hogy ne vigyem túlzásba a tejtermékeket, és a szója tartalmú ételeket, mert egyre több az olyan eset, hogy ezekre érzékeny lesz a születendő gyermek. Egébként meg klassz, mert a másik oldalról meg azt mondják hogy sok-sok fehérjét kell fogyasztani, ami ugyebár talán a legtöbb a tejtermékekből vihettő be. Nekem meg ráadásul egyébként is azt tanácsolták, hogy a már kialakult gomba miatt is figyeljek oda, hogy mit eszem. Szóval külön receptkönyv kellene.

Jó éjt Mindenkinek! Manó
potykamanó

Lina,
a lisztet tudod rizslisztel helyetesíteni. Tejpor, tej nagyon-nagyon sok kajában van. Azt hiszem, van egy olyan oldal, h www.taplalekallergia.hu Nézz szét ott, a felvágotaktól a kifliig mindenben van tej. És sztem ha már vmilyen allergia gyanúja felmerült, akor a töbi allergénnel is érdemes vigyázni.

Kép
sygnum

Igen sajna mindenben van tejpor, tej stb...Nekem a szopi alatt teljes tej és tejtermék mentes diétát kellett tartanom...vizes zsemlén (mert abban nincs) és egy fajta felvágotton (ami spec ilyen) valamint husi levesen éltem.

Én megszoktam, na de egy kismanónak ez milyen nehéz lehet... :(

KépKép
KépKép
nana09

Sziasztok!

Potykamanó!
Még nem vagyok túl semmin csak el vagyok havazva.
Ma babaruhát és pelenkát mostam, cumisüveget és mellszívót főztem ki, teregettem egy sort, a kiságyba fejvédőt varrtam- nem lettem kész vele. Ja és bepakoltam a táskát!
Szóval elfáradtam!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Fiunk lesz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Roz 23

Igen Szolnokon fogok szülni! Remélem!
Kb 1 óra az út, de ha nagyon siet a párom megvan 40 perc alatt is!
Persze akkor majd inkább a biztosra megyünk és nem sietünk majd!

MINDENKI!!!!!!!!!!

Köszönöm a tanácsokat, remélem emlékezni fogok majd rájuk a megfelelő pillanatban is :lol:
adrienn021

Sziasztok!

A kalácsok naon istenien néznek ki lányok!Gondolom az íze is mennyei!

Én most egy kicsit diétázom,mert felszaladt 3 kiló,már feszültem,utálom ezt az érzést.De hát bejött aszaloncukor idény,mi meg rengeteget eszünk belőle.Már Anna is nyitja a szekrényt és vigyorogva veszi elő,majd leül vele a szoba közepére és eszi.Mutatja felém az üres papírt és azt mondja kucor-cukor.De az már csak volt.

Lina
nekünk jó a szerda és a csütörtök is.Gyertek nyugodtan,Anna itthon van a héten ,nem viszem bölibe.Nekünk jövőhéten lesz Mikulás ünnepség,nem tom mit fog szólni Anna a bácsihoz.Így hívja ha meglát egy Télapos fotót.

Syg
Jó neked hogy Leona megtűri hajában a gumit.Anna kiszedi,így nem tok neki csinálni szinte semmi frizut.Pedig ötlet az lenne,de csak egy csatot tűr meg a feje tetején.Bármit teszek bele,kiszedi pár perc múlva.Lehet nem jó a fejbőrének a gumizás?Pedig nem csinálom szorosra.

Cuki
mikor bújt ki a 4-dik fog?

Hajny

Kép
ágoston hajnalka

Lina
Éppen azt akartam irn imint syg
szóval csak a búza lisztet nem ehetitek ez mellet van egy csomo másik fajta liszt. Rizs kukorica...... csak át kell arra állni :) a tejből ezer fajta van bár nem olcsóak
van rizstej, diótej, kókusztej, kókusz tejpor van táplálék allergia.hu is meg van vegetáriánus.hu ezen is ezre dolog van mivel a vegánok egy részem sem eszik tejterméket de majd csinálok neked egy összeállítást és elküldöm emilben :) Van egy kiadvány azt hiszem 350 ft az összes, boltban kapható terméket összeállítják neked amiben nincs tej és lisz és amit biztossan ehet . Hátigen a bébiétel már csakilyen én pont ezért nem isadtam nekik sajnos főznőd kell .... De ez nem olyan bonyi ám mint gondolod :) csak el kell magad határozni és családnak is elmagyarázni hoyg nincs 1 falt sem ... Mert ha betratod 1 évalatt kinövi de ha nem egész életében nem eheti ezeket nem beszélve az ekcémáról a sok megfázásról a hasmenésről a fogyásról .......
kitratás :)

Kép

Kép

Kép
roz23

Sziasztok!

Szörnyű éjszakánk volt, pedig bíztam benne, hogy jó lesz, mert a tegnapi játszóház után Nándi úgy elfáradt, hogy 1 órával korábban bealudt.

Éjszaka 2 órán át fennt volt és csak akkor aludt el, amikor adtam neki egy kis Panadol szirupot. + Képtelen voltam az ágyába berakni, így velem aludt végig. A foga - gondolom, de nem jött ki reggelre. Ráadásul, ha jól látom nem lesz szünet a 8. fog után, hanem jön a többi. Nem lesz szünet!

Dora
Örülök, hogy tegnap találkoztunk, nagyon aranyos a kislányod. Remélem legközelebb tudunk egy kicsit beszélgetni, tegnap az ismerősöm miatt meg a babúszás miatt kicsit elvoltam.

Ilyen sokan még sosem voltunk!

Dettus
Bébi úszás: Vancskó Cecílis 30/ 2795722

Katika
A múlkori képeket valamikor elviszem neked. Nem raktam mindet fel a netre, pedig van még egy-két jó rólatok!

Ha valakit érdekel az összes kép, szívesen kiírom CD-re, de ezzel az albummal nem boldogulok, nem enged belépni, nem tudom a felhasználó nevemet átírni, kijavítja rosszra.

Lina
Nincs kedvetek eljönni valamelyik nap?
Nándi is imád vendégségbe menni, olyankor olyan jól elvan, a foga se probléma. Az itthon játékok már lehet, hogy uncsik, nem kötik le sokáig.

Jövőhéttől nem csak hétfőn, hanem csütörtökön is lesz játszóház.

Lehetne egy nap nálunk is összejövetel!

Mvirág
Áll még a meghívás? Hátha eljutunk, Kecsóné is hívott még a nyáron, de nem értem oda. Mi van Katikával és a gyerkőceivel, tud valaki valamit róluk?

KépKép
kattic

Lina
Én Gyopnak a főzelékeket nem rántással csinálom, hanem főzök fele krumplit és attól besűrűsödik. Mondjuk mi még pépeset eszünk fog hiányában…de meglehet úy is csinálni h a fözelék egy részét kiveszed, összepürésíted és azzal sűríted be a főzit. Sok hasznos dolgot tanultam ételismeretböl….most látom csak igazán, h van egy manóm. Ja és mi nem esszük meg a bolti bébikaját. Köpködi kifele, de nem bánom, szívesen főzök neki, főleg ha meg is eszi.

Kép
Kép
Kép
thymi

Sziasztok!

Köszi mindenkinek a tanácsokat.

Roz,
bármid van, küldd légyszi. Apu feleségének van bioboltja, majd beszereztetek vele mindent. Szerintem a rizsliszt ok lesz. Max. mi is azt esszük.
A szülinapi tortára kellene majd valami ötlet, mert amit eddig kitaláltam, abban volt vaj. Lehet, hogy majd valami drága tejjel fogom összeállítani.

Hajny,
akkor mit szólnál a holnaphoz? Csütörtökön jönnek hozzánk valószínű.

Kattic,
ha Nándi már unja a saját játékait, miért nem jöttök most el Ti hozzánk? Jövő hét szerda-csütörtök otthon vagyunk.

Vagy bárki, aki ráér. Tényleg ott a nagy szobánk, jól elmászkálnának a babák, én meg főznék valami egyszerű ebédet, ami gyorsan megvan.

Hú,
az jó, ha csütörtökön is van játszóház, akkor szívesen mennénk.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Lina
gyertek holnap,oké.Délelőtt,vagy délután?reggel kilenckor már kész vaunk Annával.

Hajny

Kép
ágoston hajnalka

Sziasztok!

Lina, én nem vagyok szakértő, de sztem érdemes lenne kivizsgálni, h valóban tejallergiáról van -e szó. Lili kezdettől fogva kapott tápszert,és nem HA-t ha jól emlékszem, sztem korábban ki kellett volna derülnie a tejallergiának. De biztosan különböző fokozatai vannak...Meg sztem a főzeléket ne úgy értsd,mint ahogy Te azt eszel, én pl a zöldségeket a levesből kivéve adom, nem rántogatom vagy habarom, sűrítheted úgy is, h beleturmixolod a husit. Meg aztán adhatsz rizst is, husit is, összeturmixolod, picit ízesíted, és kész az ebéd.

Cukker, Hajny be tud lépni az iwiwre,és Ő kérhetne meghívót Neked, de ha már megvan a Balimé,akkor tárgytalan, csak azért írtam inkább, h ha van még,aki szeretne...Sztem ne foglalkozz Vele, h daraboshoz kéne szoktatni Adrit, a lényeg,h így megeszi az almát, a barátnőm kisfia vagy 2éves koráig turmixolva kapta a dolgokat,most mégis rendesen eszik...Sztem ez is gyerekenként változó.

Manó, én nem gondolnám, h attól lesz allergiás a baba, ha az édesanyja a terhesség alatt sok tejterméket fogyaszt....NYilván erre is igaz, h a mértékletességet tartsuk be, de sztem azt be is tartod .

Thymi Te hova jártál,mivel foglalkozol, h ételismeretet tanultál?

Hajny, hogyhogy kihagyjátok most a bölcsit? Vagy még nem 100% Anna egészsége, azért?

Roz, kívánságodra, és Cukkeréra is :lol: Kép

Kép
seriff

Nana, Cukker, Roz és még aki az elálló fülek miatt "aggódik"! Van aTelesportnál van egy igazán nagy és elálló fülű riporter :wink: :D ! Úgyhogy még bármi lehet, a plasztikai sebészekről nem beszélve :wink: :lol: .

Kép
seriff

Leona is beléphet az Elállófülűek Klubjába :)

Hajni,
2-3 hete tűri csak meg a gumit, csatot, előtte ő is kiszedte. Mindig ment a harc, mert a szemébe lógott és azt nem szeretem.

Adrienn,
és a neve mi lesz?

Kép
sygnum

Sziasztok!

Ser
a bölcsit csak ezen a héten hagyjuk ki,hogy teljesen meggyógyuljon.Még köhögött tegnap,folyt az orra,ma már szinte semmi.Ha vittem volna tegnap bölibe,szerintem csüt.kön legkésőbb már megint lázas lenne.

Syg
láttam könyvet frizurákról,mit hogyan készítenek,fonatokat ilyesmit.Utána fogok nézni,jó ötletekkel van teli.

Hajny

Kép
ágoston hajnalka

Potykamanó,
pü ment.

Kép
sygnum

Cuki
Remélem én leszek ma már az utolsó,NAON BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNOK NEKED mégegyszer! :lol:

Hajny

Kép
ágoston hajnalka

Hopp, ezt nem tudtuk!
Boldog Szülinapot Cukker!

Kép
seriff

Mi is boldog születésnapot kívánunk Cukker! :) :) :)
birolili

Cukker,
boldog szülinapot kívánunk mi is neked!

Hajny,
délelőtt mennénk, szerintem olyan 9-10 között odaérünk, jó? Közvetlen Cukkerék mellett laktok, középen?

Seriff,
Lili világ életében HA tápszert, HA pépet kapott, sőt nagyon sokszor azt sem, csak valami teljesen tejmentest, mert azért három hónapos kora óta voltak hasmenései, olyankor jó sokáig a diétásat ette. Most már vagy egy hónapja valami szemielementáris tápszert kap. Pépből is inkább Sinlac-ot, eleinte evett HA-t. Egyébként most, hogy két napja már nem kap joghurtot, meg semmi tejest, kezd rendeződni a kaki, még mindig híg, de azért már tűrhetőbb. Viszont a feneke borzalmasan néz ki. Még soha nem volt ilyen. Amióta a pisigyűjtő zacsi kikezdte, csak terejed a folt, tiszta kiütés. :(
Kajcsit én is így csináltam Lilinek, csak tésztát is főztem bele. Mondjuk eddig nem ette meg a főztömet, most kénytelen lesz...
Viszont a jó hír, hogy elvileg a 11 hónapos bébiétel tökfőzelékben állítólag nincs tejpor, ha így van, maradhat a kedvenc kajcsi. Én még életemben nem főztem tökfőzeléket, biztos nem enné meg Lili az enyémet :oops:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Lina, ezt nem tudtam :oops: . Popóra gondolom kipróbáltál már szinte mindent, sudocrem, neogranormon.
Tökfőzeléket én em csináltam még.... :oops: :roll: .

Kép
seriff

A legfontosabbat nem is írtam: Lili ma leutánzott egy teljes szót. De nem ám baba, meg ilyesmi. Katicabogár. Mutogattam a zokniján a katicákat, aztán egyszer csak mondta. Apuéknál voltunk, ő is hallotta, aztán elhülve egymásra néztünk, és csak annyit mondott apu, hogy hát Linda, ez pedig katicabogár volt! Pedig apu aztán tényleg nem elfogult. Persze nem tisztán, de felismerhetően mondta. Azóta többször is. Meg próbálkozott a cipő és lassan szavakkal is.
Lehet, hogy olyan lesz, mint az anyukája...én előbb beszéltem, mint jártam, 11 hónaposan már olyanokat mondtam, hogy kérem a labdát, legalábbis minden családtagom ezt hajtogatja. (Lehet, hogy mást sem mondtam... :?: :D )

Seriff,
popóra mi állandóra Sudocremet használunk, eddig soha még csak egy pirosság sem volt. Most vettem Bepanthen Plust a doki tanácsára, hátha beválik.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Syg, köszi :lol: !

Lina, ha a Bep. mégsem válik be, a Neogranormon is megér egy próbát! Katicabogár :D

Kép
seriff

Lina
A tortát nem kell elfelejtened a mert liga margarin sőt az összes olcsó margarin reálos .... mind növényi és azt eheti lili.Van a rendes boltokban az ugynevezett hulala tejszin ez nővényi eredetű én ezt szoktam használni pl ha főzők pudingot ugy csinálom, mivel ez a tejszin elég sűrű, hogy pl 4 dl tejet ir a a zacsi akkor 3 dl viz és 1 dl ebből a tejszínből és olyan mintha rendes tejjel csináltad volna. Én sütikbe mindenbe ezt használom higitom mintha tej lenne még tejbegrizt is csinálok igy . A növényi tejek nem jók sütésre azok nagyon vizessek mi pl rizstejet szoktunk venni de azt csak reggeliző pelyhekhez . Nem finomak kakónak pl . Arra kókusz tejpor a jó bár az egyáltalán nem olcsó én a 300 gr zacsit 800 ft veszem bár dm-ben jól jönne nekem is valami biobooltos rokony :lol:
Sajtot is tudsz venni rendes boltban az a neve hogy csízió 690 ft kilója bármelyik élelmiszer boltban van.
Az igazság az hoyg minden ami olcso tejmentes ezt értem a nápolyikra is mivel törekednek az olcsóságra mindneből a növényit használják itt is saját márkás termékekre gondolok pl Tesco Reál .... ami olcsó arra jó esély van hoyg növényi alapu a nápolyikba pl .kókuszpálma olajat vagy vajat használnak . De a bioboltok ban is rengeteg dolgot megkapsz NE térj át szója temékekre.( ( szóját gyermek étkeztetésben nem is lenne szabad használni olyan nehzen emészthető ) azért vonzóak a szója termékek mert van belőle minden tejszin tejföl joghurt puding...... és elég jó is az izük de adrinál énis áttértem rá és nagyobb gázt csinált mint a tej.
A www.taplalekallergia.hu -n van az a kiadvány amit modtam hogy meg lehet rendelni csak ird meg nekik hogy neked a liszt és tejmentes kötet kell és öszeállítják .
Nem tudom lili menniyre édes száju de én fejleszttem ki egy kérmet mivel nálunk nuttela örület ment . Ezt hulala tejszint föztem össze nagyon lassú lángon kókusz reszelékkel és cukorra és ha ez meg köt nagggyon fini palacsintába és kalácsokra is ja persze tehetsz bele kakaó vagy karob port is amitől igazán nutellás lesz .Ami nagyon fontos a kálcium pótlás általában az olajos magvakban van sok plussz kálcium meg a mákban a mákban van legeslegtöbb kálcium majd leirom a az értéket csak bent van szóbában és kicsik ott alszank,és gesztenyében . Van nagykörösön egy húsüzem donát vagy mi a csoda, hu most nem jut eszembe ... De ott készitenek tej és szója mnetes felvágottakat bárt azt hiszem csak két fajtát de nagyon finom ilyen gép sonka jellegű a közepén egy kis karika paprikás szalámival ez nagggyon menő nálunk . Ami nagyon fontos marha húst sem ehetnek mert azt is tartalmazza az allergént . Ilyen krémeket felvágottakat nagyon könnyen tudsz csinálni pl a máj a legegyszerűbb lesütöd egy kis hagymán a májat és utánna kikevered turmixxal meg egy kis margarinnal , ugyan igy csinálhatsz sült husiból is ....Szerintem egyáltalán nem nehéz betartani csak kicsit sok pepecseléssel jár ....:( DE megéri . Egyébként ez mindent meg is tudjátok venni . Apukád felesége biztossan tud majd segiteni bió boltokban regeteg féle kenyérre kenhető krém van és szalámi még süti is ami tej és liszt mentes de ezek általában nem ilyne finomak . Ha esetleg érdekel leirom neked hoyg tudsz otthon tejföl és tejet csinálni hogy ne 5 -600 ft kelljen literjét megvenni kb 100 ft ból kihozod otthon és az legalább friss . Most hirtelen ezek jutottak eszembe . Vannak recijeim . Meg egyszer eljöttök és megmutatom hoyg mit hoyg tudsz megcsinálni vagy adok abból amit én csinálok srácoknak és megkóstoljátok hogy egyáltalán enné e lili :) a tápszereknél az baj hogy hiába ha mindn etápszer tartalmaz tejport vagy savó port a sima tápiban nincs annyir finomitva , a ha nál már jobban oda figyelnek a szemeremtális meg csak adalékokból készül amiben tuti nincs tej meg glutén meg szóa meg ki tudja még milyen allargén . Bár az izük :? de ettől tuti hoyg híznak

Na most hoyg ezt bepötyögtem esett le hoyg ezt emilben akartam irni és most offoltam a topikot :oops: mindnekitől elnézést kérek de már nem másolnámát át ha nem baj :wink:

cukker
millió pusz sok boldog szülinapot :)

Kép

Kép

Kép
roz23

itt néz még szét ez lemardt az előbb a lap alján látod mutatja az ábra melyik tej gluté....mentes
http://www.vegetarianus.hu/recept.html

Kép

Kép

Kép
roz23

Aranyosak vagytok, köszönöm szépen. :)
Családdal már megtartottuk hétvégén, apától kaptam egy nagyon szép fehérarany fülbevalót.

Ser

Köszi a képet. :) Nagyon huncut, talán már néha ott alszik a nagy ágyban? És nem aggódok a fülek miatt. :))
Én is pont így adom Adrinak a zöldséget-levesből. Bencének is így adtuk, és nem főztem külön főzeléket.

viszont

Timi

jó ötletet adtál a krumplival való sűrítésre, köszi

most azért elgondokodtam ezen a tejallergia dolgon. :( Bence vékonyka, szinte egész évben allergiás, de soha nem megy a hasa. És ő nem szopizott, csak nagyon-nagyon keveset.

Adrinak meg lekopogom jó kis immunrendszere van. Kis megfázáson kívül más még nem volt. Nem kellett neki AB-t adnom soha. DE lekopogom, el ne kiabáljam.

Lina

Nagyon ügyes Lili. Akkor ez lehetséges. Én meg azt hittem, h korai még a beszéd, de Adri is nagyon próbálgatja.
Fel a fejjel, a lányok majd segítenek ebben a külön főzésben és aztán minden rendben lesz.

Andi
Kép
cukkker

Potykamanó

Okés. :) csak egy ajánlat volt.

Andi
Kép
cukkker

Roz,
köszi szépen. Olyan hülye vagyok, bele se gondoltam,hogy a tej az állati eredetű, és attól még mondjuk margarinoskenyeret ehet Lili.
A Csízió sajtot ismerem, szoktunk venni. Meg kenyérsütő gépünk is van, szóval tudok neki gluténmentest sütni. Bár még mindig az a véleményem, hogy a liszttől nincs baja Lilinek, régóta eszik kenyeret, tésztát, és nem okozott nála gondot.

Cukker,
én is meglepődtem, főleg, hogy a katicabogárral kezdte. Te ismered aput, nem olyan, aki rámondaná, ha nem értette volna tisztán.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Lina

Cukiék melletti lakás,Csengőn Fazekas van.

Hajny

Kép
ágoston hajnalka

Seriff
Vendéglátóban végeztem a szakközepet. Imádok főzni és állítólag finoman is tudok. Nagyon édi ez a kép!

Cukker
Nagy virtuális fülcibálás a szülinapod alkalmából.

Kép
Kép
Kép
thymi

Seriff
mos látom csak ja de jóóó köszi a képet :) nagyon édes hanna milyen nagylányak tünik itt az ágyikóban :)

lina
de vigyázz mert nem mindne margarin jó pla ráma abszolut nem használhato a és csészés margarinokból sem minden .... rá van irva általában

Kép

Kép

Kép
roz23

Sziasztok

Sygnum - köszi a homeopata számát! Mekaptam. Ő felnötteket is vállal, attól függetlenül, hogy gyerekorvos? Hallottam már róla, de azt hittem csak gyerekeket vállal.

Adrienn - szurkolok Neked, hogy minden teljesen simán menjen!!! Ügyes leszel!!! Tényleg, mi lesz a kislegény neve? Gyere majd és mesélj.

Thymi - Ti is csak akkor indultatok át Szolnokra amikor elfolyt a magzatvíz? Nem féltél, hogy baj lesz? Nem hosszú olyankor azt az utat megtenni? És az orvos is akkor indul innen Kecskemétről amikor szólsz neki, vagy hogy működik ez a része? A szülésznő milyen volt amikor Te voltál? Az ügyeletes volt ott vagy fogadtatok szülésznőt is?

Voltam tegnap az orvosomnál. Hát, persze. Már nem vállal. :cry: Egyébként nagyon aranyos volt és segítőkész, azt mondta gondolkozzam, hátha eszembe jut valaki, de ha nem akkor is szívesen segít a választásban. Nála olyan nyugodt tudtam volna lenni. Annyira rendes és már úgy megszoktam. Most megint be vagyok rezelve egy kicsit. :roll: De ajánlottatok egy pár dokit, majd gondolkodom egy kicsit.

Szép napot mindenkinek!

Ja, és CUKKER - SOK BOLDOGSÁGOT SZÜLINAPOD ALKALMÁBÓL!
potykamanó

Sziasztok!

Cukker mi is Nagyon Boldog Szülinapot kívánunk neked!

Lina akkor Lili se a legegyszerűbb szavakkal kezdi :D .

Ser aranyos az ágyikós kép :) .

Na épp most volt itt a védőnéni,azt mondja nem ébreszti fel Lencikét,jó? :shock: hát még jó,hogy alhat a gyerek :) .Hozzátok is mindig meglepetésszerűen érkezik a védőnő,vagy csak a miénk ilyen kis hirtelen felbukkanós?

Kép Kép

Kép
dettus

Sziasztok!

Cukker, utolag is boldog szulinapot kivanok! Kép

Ser, latom Hanci jol erzi magat a szuloi agyban! :wink:

Katic, en is remelem, hogy legkozelebb tobbet tudunk beszelgetni. Nyhk-val alig valtottam par szot. :( Keves ez az egy ora... :D Jovo hetfon nem tudunk menni, de talan csutortokon igen.

Linacska, katicabogar :shock: Lilike sem piskota! :lol:
Gyerekdokinak nincs valami specko kenceficeje ilyen popsira? Katanak nagyon bevalt a regi gyerekorvosunk altal felirt recept, csutortokon viszem a Kiss Katahoz, remelem nem vag hulye fejet, hogy ki akarom iratni vele... :roll: :lol:
Ha gondolod adok belole egy adagot kiprobalasra.

Dettus, en nagyon nem orulnek ha a vedono csak ugy betoppanna. :evil: Meg okt. elejen elmentunk a tanacsadasra, talalkoztam is a vedonovel, mondta hogy jon majd latogatni... azota is jon. :roll: Mondjuk annyira nem hianyzik.
Szerintem tapintatlansag csak ugy megjelenni.
Ha csutortokon jobb ido lesz, akkor elmenjunk feletek kutyat setaltatni? :wink:

Potyka, remelem sikerul olyan orvost talalnod, akiben megbizol! Ha lehet szulesznot fogadni, en mindenkepp ajanlanam, mert a legtobbet o lesz bent veled.

Dóra
KépKép
KépKép
dora_

Potykamanó
Nekem nem folyt el a magzatvizem, csak 7 perces szűnni nem akaró fájásaim voltak. Mire elindultunk már 5 percesek voltak. Beszéltünk a dokival és ő mondta h induljunk el. bent a kórázban mondták h csak akkor jön majd be ha már van miért. Mikor tényleg kellett ott volt.
Szülésznőt nem fogadtunk. Szerencsém volt mert 3-an szültünk egyszerre és a másik két csajnak fogadott szülésznője volt, így az ügyeletes végig szinte velem foglalkozott. Igazából csak akkor van értelme sztem ha egyedül mész szülni. A férjem végig velem volt.

Kép
Kép
Kép
thymi

Köszi a dícséreteket! Igazából csak este és reggel ágyazásnál marad pár percig az ágyunkban Hanna, akkor is persze Apa helyén,vagy ugrál az egészen :D . Eddig életében 1 vagy 2alkalommal aludt ott-sztem nem vette észre, h áthoztam :lol: -reggel 1-2órát. Amúgy,ha kérdezem reggel,h bemegyünk-e a nagyágyba sikít, h neeeeeeeeeeeem :( .

Roz, nem offoltad a topicot, sokat lehet Tőled tanulni! :)

Manó, sorry, h nem vállal BB!

Dettus, a miénk is ált. meglepetésszerűen jön(nem volt vagy 1éve), ha errefelé van újszülöttje, és van ideje, megnézi,h itthon vagyunk-e, ált. nem találta el az időpontot, aztán tanácsadáson mondta sokszor, h volt itt, én meg mondtam, ha tudom, h jön, nem kolbászolunk el, de azt mondta, csak erre járt. Sztem rosszat nem akarnak Ők, de belemászni a családok életébe sem.

Kép
seriff

Sziasztok!

A védőnő hozzánk is csak úgy beugrik...már ha tud...mert én kikapcs. a csengőt ha alszik Boti, aztán elfelejtem bekapcs. :oops: :oops: :lol: :roll:

Dettus szerintem a miénk ugyanaz, :) én bírom, laza, nem beleszólós, nem kötekedős... :)

Tegnap voltam életemben először SZÜLŐÉRTEKEZLETEN!!! :) Ez olyan igazi szülős dolog volt! :)
Boti addig meg rosszalkodott a bátyjával! :) :D

Nem tudom lemerjem-e írni... :oops: de hát Istenem büszke vagyok a gyerekemre... :oops:

Szóval a végén volt fogadóóra és megkérdeztem az óvonénit Danus benti viselkedéséről...mert ugye ált. nem én viszem-hozom, így nem tudok velük beszélni...szóval azt mondta kimagasló képességei vannak, nagyon okos és a kiscsoportosok közül egyedül ő játszik már a nagyokkal, ugye a többiek még (teljesen normálisan) magukban. :)

Jaj tényleg elnézést hogy itt ömlengek a gyerekemről, de hát olyan jó érzéssel töltött el!!! Büszke voltam a kis szarosra! :roll: :D
és nehogy azt hiddjétek én itthon el vagyok tőle ájulva...szerintem szimplán normális gyerek, bár való igaz sokat dicsérem és ezt pont minap olvastam hogy ebben a korban ez milyen fontos, mert így tanitom meg neki hogy a világban mik a jó és rossz dolgok. :D

KépKép
KépKép
nana09

Sziasztok!

Dóra - köszke, remélem hogy jól sikerül majd a választás. Fontos nekem, hogy milyen kapcsolat alakul ki, hogy tudjak bízni benne és hogy mindent gond nélkül meg lehessen beszélni.

Thymike - akkor csak én hallottam sok ilyen sztorit, hogy mikor elfolyt a magzatvíz akkor volt indulás. Bennem ez maradt meg, nekem meg még nincs ilyen emlékem és egyelőre el sem tudom képzelni hogy lesz. Barátnőmtől is folyton azt hallom, hogy mekkora volt az izgalom indulásnál, amikor elfolyt a magzatvíz. Volt kolleganőm is akkor indult be a korházba, stb. Van aki nem érez előtte fájásokat? Vagy csak nem tudatosult bennük, hogy az az amire oda kellene figyelni? Na mindegy, majd meglátom én is egyszer hogy mi lesz. :roll:
Egyébként úgy néz ki maradunk Kecskeméten, mert párom nem nagyon díjazza a vidékre autózást. Fél, hogy bármi közbe jöhet és akkor mi lesz? Szerinte biztonságosabb itthon.

Seriff - Köszi az együttérzést. Végül is már gondoltam, mert szinte mindenkitől ezt hallottam, de mégis kicsit rossz volt, hisz most vált 100%-ossá.
potykamanó

Nana,
folytatom én is az ömlengést!!!!

JÁR LILI!!! :D :D :D

Mondjuk főleg Hajnyéknál volt bátor, de azért itthon is próbálgatja. Szerintem még kicsit nagy neki a tér, bátortalanabbul indul el, de elindul.

Dóra,
Lilinek úgy néz ki használ ez a Bepanthen Plus, már most egy nap használat után nagyon szépen jön helyre a popsija.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Na hát akkor gratula Lilinek a járáshoz és persze Daninak az okos kis buksijához :) !Szerintem csak ömlengjen mindenki nyugodtan,így legalább én is ömlenghetek :lol: és ez a szülői büszkeség olyan aranyos dolog (persze azért adott határok közt :wink: ).

Dora igen gyertek csak erre :) !!

Manó szerintem egyáltalán nem kell félni Kecskeméttől,én is itt szültem és egyáltalán nem bánom :) , azért mindenképp egy számodra szimpi orvost keress,ha többször kell váltani is,én is így voltam vele,mert az rögtön nyugodtabbá tesz.A szülés megindulása pedig így is úgy is izgalmas lesz nagyon,nekem pl.:először jöttek a fájások,utána kezdett folyni a magzatvíz.Egyébként apás szülés lesz és baba-mama szobában szeretnél majd lenni?Mert szerintem ezek is mind jók.

Kép Kép

Kép
dettus

Szia Manó!

Nekem egyik szülésemnél sem folyt el a magzatvíz, pedig én is arra számitottam nagyon. Később sem folyt el "magától" ilyenkor jön a burokrepesztés. de szerintem ez elég gyakori. Sok anyukának nem folyik el. :)

KépKép
KépKép
nana09

Én néha sajnálom a saját védőnéninket, sokat jön(ne) hozzánk, csak soha nem talál itthon minket. Felénk elég sok olyan család él, akikhez muszáj mennie, biztos, ami biztos alapon, és ha elmegy a házunk előtt, akkor mindig próbálkozik. Én néha fel szoktam hívni reggel, ha aznap itthon vagyunk, és akkor általában jön is. Én szeretem ha jön, vagy amikor nem tanácsadásra viszem Lilit, csak reggel be hozzá leméretni, receptet iratni...., mert akkor van idő mindent megbeszélni, nem tolong ott másik 20 anyuka.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Roz,
amióta írtad ezt a májkrémkészítés dolgot, folyamatosan arra gondolok, hogy hogy ennék már olyat, tiszta jó ötlet :D
Lehet, hogy hülye kérdésem lesz, de Lili ehet tojássárgáját? Annak nincs köze a tejhez, vagy azért az túlzás?

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Lina
átmentek a képek?

Dora
örülök hogy összetaliztunk,kár hogy csak pár percre,majd legközelebb. :lol:

Tényleg jó ez az ömlengés dolog,én csak annyit írok hogy gyönyörű,okos,imádni való.

Hajny

Kép
ágoston hajnalka

Lina
elfelejtettem,Lili ehet tojássárgáját szerintem,egy két falattal próbálkozhatsz ,mi lesz a reakciója.

Manó
nekem sem folyt el a magzatvizem,csak csipkedett a hasam egész nap,és mikor délután 4-kor a doki megnézett,azt mondta 4 újjnyira ki vaok tágulva,irány a kórház.Ott repesztette meg a burkot,majd jöttek a fájások.Majd egy csoda,a kislányom Anna.

Hajny

Kép
ágoston hajnalka

Hajny,
átjöttek, írtam is rá választ. Amúgy eddig már evett Lili tojássárgáját, csak most bizonytalanodtam el, a tejallergia miatt.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Lina
hová írtad a választ?emailt nem kaptam még,ha oda küldted.

Hajny

Kép
ágoston hajnalka

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet: