A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Kecskeméti babavárók

Sziasztok!

Én itt új vagyok, nemsokára szülök!Kb 3 hét! Eléggé félek a gátvágástól, tudom nincs nagy esélyem rá hogy hogy megússzam.Sajnos!...Szeretnék tanácsokat kérni tőletek Ti hogyan vészeltétek át a fájdalmas időszakot, fürdésnél hogyan kell e területet "tisztítani" stb.

Válaszotokat előre is köszönöm!

Ja és nem szült valaki Altoryai Balázsnál?

Adrienn
adrienn021

Virág! Boldog Névnapot!!

Adrien, ne félj tőle előre! Sztem,ha baba-mama szobában leszel, el is felejtkezel róla, annyi egyéb "tennivalód" lesz! Kislány lesz vagy kisfiú?

Syg,édesek a dédis képek!

Kép
seriff

Hajny - igen, hazaért a férjem már péntek reggel 8-kor. :lol: Látszik is, mert kicsit el is vesztem rögtön. :wink: Ma sétáltunk a városban egy nagyot! Olyan jó volt, főleg, hogy a piacnál megéreztük a tortilla illatát és rögtön nyüszíteni kezdtem. Hoztunk egyet haza. MMM! Olyan jót ettem!

Adrienn - én is parázós vagyok, persze nekem még odébb a nagy nap (júli.) de próbálok pozitív témájú könyveket olvasgatni és a szép dolgokra gondolni. A gátmetszésről minden barátnőm és ismerősőm azt mesélte, hogy azt a részét már nem is vették észre. Saját tapasztalatom erről még nincs. :lol:
Van aki itt ismeri az Altorjait, majd megírják biztosan, de jókat mondanak róla? Nála fogsz szülni? (Szolnokon?)

Hát én ott a piac közelében a volt Pick szalámi bolt után találtam egy kismama boltot, de kintről elég nyanyás cuccok vannak, és többet egyelőre nem is találtunk. Tudtok mondani valami jó helyet ahol majd vehetek egy-két cuccot? Persze most még nem SOS a dolog, de a farmerjeim nagyon szorítanak, így azokat nem szívesen veszem fel, és azon felül két kertészgatyámat tudom váltogatni. Jó lesz valami utánpótlás lassan. :roll:

Manó
potykamanó

Virág,
boldog névnapot!

Balim,
fiúk ide járnak suliba?

Roz,
Leona most már meggyógyult, lehet, h meg tudunk látogatni titeket vmikor.

Hajni,
nem találkoznak sajnos túl gyakran, mert a férjem szabadszállási, mindenki ott lakik. Hetente, kéthetente hétvégén.

Adrienn,
hmmmm...gátmetszés...akkor nem éreztem, nem is foglalkoztam vele. Utána nem volt kellemes, de feledhető. Ha gondolod, mondok rá homeobogyót. Hideg vízzel tusolás csökkenti a fájdalmat. Na meg ha a babával vagy és ha fekve szoptatsz, nem ülve. De miért is ne úszhatnád meg? Gondolom, beszéltél róla az orvosoddal.

Potykamanó,
homeodokinő számát elküldjem Neked?

Kép
sygnum

Potykamanó,
sztem a legnormálisabb kismamaruhák Kméten az Alföld emeletén vannak. De az árukra készülj fel!

Kép
sygnum

Sziasztok!

Kati neveben koszonom a koszonteseket! :)
Roz, Katalin Zoé, a Katalinban kozosen egyeztunk meg, a Zoé a ferjem kedvence.

Virag, boldog nevnapot kivanunk!

Dettus, nincs nagyon messze gyalog? Ilyen hidegben en nem merek ekkorat setalni, hogy csak ul Kati a babakocsiban. Nekunk sokkal kenyelmesebb lenne busszal, meg ki is akartam probalni, hogyan megy babakocsival a tomegkozlekedes.
Hany ora korul szoktatok osszejonni a jatszohazban?
A parkettat szakember tette le, mert volt mas parkettas munka is es ha mar itt volt nalunk megcsinalta. Elokeressem a szamat?

Syg, Leona mindent megeszik vagy ez kedvenc volt? Igazan ugyesen segit a konyhaban! :D Hosszu haju lesz o is, mint te? Lassan mar copfot lehet kotni neki. :wink:

Adrienn, en meg sem ereztem a gatmetszest! Harmadnap mar siman ultem rajta, inkabb az volt kellemetlen par napig, mig varasodott. A zuhanyzas nagyon jot tesz, erdemes naponta tobbszor is tusolni.

Nalunk ketnapos vendegjaras volt, delelott takaritas-fozes, delutan vendegek. Alaposan elfaradtunk, de nagyon jo volt. :wink:

Kozos sutieves az unokaoccsel:
Kép

Dóra
KépKép
KépKép
dora_

Ser, koszi! :wink:
Jovo heten mehetunk oltasra... :? :roll: :(

Dóra
KépKép
KépKép
dora_

Sziasztok!

Dora,
nagyon aranyos ez a kép :) Valamelyik nap láttunk benneteket :) mentünk a Domb Áruházba bevásárolni :)
Ma mi is egésznapos Katalinozáson voltunk. :)

Üdv Adrienn,
Szerintem se félj a gátmetszéstől előre, bár bevallom én az első szülésem előtt nagyon féltem..elképzelni sem tudtam....szinte jobban féltem tőle, mint az egésztől összeségében. Szóval 100%ig meg tudlak érteni..DE!!! alig éreztem vmit, köszönhetően a nagyon hosszú vajudásnak...na másodjára azért már éreztem, de ahogy Syg is irta feledhető élmény.

Egyébként én minden több gyerekes ismerősőmmel akivel beszéltem mind azt mondta elsőre sokkal "light"osabb volt. :)

Nekem azt javasolta az orvosom, "NE kíméljem a sebet" :roll: :roll: Ne úszogumira...üljek, hanem rá a fenekemre! :shock: :) Hát nekem bejött ez a nem kímélés! Mindkét esetben nagyon könnyen, gyorsan gyógyult!
Ja még az is fontoshogy sokat zuhanyozz, állandóan tisztán és szárazon tartsd a sebet. :)

Syg
Már írni akartam hisztivel kapcs...én nem olvastam utánna,de nálunk is 1.5 évesen kezdődött és bizony nagyon nehéz volt és rengeteg türelémet igényelt, ja és fantázát a FIGYELEMELTERELÉS, de fontos volt "elkapni" a kibontakozó "indulatokat" :) :) :)

Mint már írtam, tudom hogy Boti a maga 5.5 hónapjával nem "hisztizik", nagyon messze van még tőle és hát én azt hiszem a kezdetektől az egyik LEGNAGYOBB ellenzője voltam annak amikor ráfogják a pár hónapos babára hogy hisztizik....a nem tudok ellazulni az elalváshoz vagy már egyszerűen túlpörögtem címzetű dolog szerintem más. :)

Leona nagyon édes, de ez a ruci is elég rózsaszínes... :wink: :lol:

KépKép
KépKép
nana09

Potykamanó,
az Alföld első emeletén van még kismama ruha bolt, de szerintem elég drága. Én még tavaly ilyenkor Pesten voltam terhes, ott van egy farmerbolt, ahol olcsón lehetett venni kertészgatyót.

Adrienn,
hát ha valaki, én minden szúrástól, vágástól ... parázok, szülés közben is próbáltam megúszni azt az egy db injekciót, amit akartak adni, ott röhögtek rajtam, hogy komolyan, az nem érdekel, hogy épp szülök, csak a szuri :D Szóval a gátmetszést utólag kérdeztem meg, hogy volt-e. Állítólag kaptam előtte 3 injekciót is, na erről sem tudtam. Pedig ha én ezt mondom ilyen tűirtózással.... :D
Baba-mama szoba tényleg sokat segít, nem érsz rá foglalkozni a fájdalmakkal. Én két nap múlva zuhanyzás után már feltettem a lábom a radiátorra és úgy töröltem meg :D

Hajny,
de azt hiszem meg van még, sőt azóta szerintem még egy gyüjtőfüzetnyi pontom is van:)

Katika képéről jut eszembe: Lili mellett pár napja egyszerűen nem lehet enni. Mindenből akar, ami a mienk. Ami két dolog miatt gáz. Egy: nem mindenből kaphat még, kettő: még mindig csak két foga van, félek, hogy nem is bír elrágni dolgokat. Reggelente balhé van, ha nem kapja meg a felvágottasdobozt. Ha végül odaadom, hatalmas falatokban harapja a párizsit. Aztán a pattogatott kukoricáért is kiverte a balhét, vendégségben ráadásul. Már lopva próbálunk enni, vagy külön, addig a másikunk játszik Lilivel. Előtte meg szoktam etetni, de akkor is kell a mienk. Ha kaja közben etetem, akkor nem kell neki a sajátja. Komolyan nem aggódnék, ha biztos lennék benne, hogy szét tudja rágni a dolgokat, max. mindig olyat főznék, amiből kaphat. Ha jól gondolom tojás és tejen kívül nagyjából már mehetnek a dolgok. Valami ötlet, hogy tudnám megértetni Lilivel, hogy az a mi kajcsink.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Nana, autoval voltatok?

Lina, nalunk ugyanez a problema. Mindig az kell, amit mi eszunk... meg akkor is ha ugyanaz, ami o kap. :lol: Ha kipakolok az asztalra, akkor mutogat minden fele es kiabal, hogy ada,ada! Amit en valasztok, az tuti nem jo... :roll:
Hogy oszinte legyek mar kap tejes es tojasos eteleket is ( fott tojast, rantottat nem...), mert uvoltes van, ha nem es inkabb nem eszik.

Tanacstalan vagyok, hogyan oldd meg a helyzetet... :roll:
Ha kis falatokat kap, akkor a nem tul kemeny dolgokat szerintem az inyevel is meg tudja ragni.

Dóra
KépKép
KépKép
dora_

Nana,
gondolom ez a 2 éves kortól...dolog sem azt jelenti, h ahogy betölti a kettőt, már másnap kezdődik. A gyerkőc fejlettségi szintjétől függ, vmi olyasmit írtak, h az emócionális készségek fejlettebbek, mint a nyelvi, kommunikációs és emiatt van a hiszti. Azaz nem tudja rendesen, jól kifejezni, mit is szeretne, pedig már jól érzi a dolgokat, nagynak érzi magát, képesnek érzi magát bizonyos dolgokra. 3 éves korra meg egyrészt önállóbbak lesznek, többmindent csinálhatnak egyedül, másrészt akkor jut a beszédfejlődés oda, h pontosan meg tudja értetni magát. Szóval a picik már csak azért sem képesek a hisztire, mert még nem érettek rá érzelmileg (sem). Meg sztem kognitívan sem.

Mind a kettő rucit kapta a leányzó.

Dóra,
aranyosak a gyerekek!
Ááááááá, dehogyis eszik meg mindent. A rizst sem szereti annyira, amit a képen eszik, de akkor valamiért nagyon ette.
Copfja már van, ma 2 is volt, tegnap jöttem rá, h már lehet neki csinálni. Amíg rajtam múlik, hosszúhajú lesz.

Lina,
nálunk is ez volt/van. Én adtam neki, picikékre széttépkedtem a sonkát pl. és odaadtam neki. Már akkor is nagyon élvezte, h egyedül ehet. Amit meg nem ehet, hát azt nem kap. Lili tulképpen csak a tojást nem kaphatja, nem? A tápszerrel már úgyis kapott tejet, a tejtermék mehet neki sztem.

Kép
sygnum

Sziasztok :)

syg
Azt hiszem elmarad a randink a héten, mert az összes gyerköc taknyos lett :(
Nagyon szép a neved alatti foton Leo :) Nálunk tegnap volt az első üvöltés mentes hajmosássunk Adrival :roll: mire kibontottam loknikat a háta közepéig ért vizesen, naggyon hosszú lett neki és már megengedi, sőt kéri, hogy be fonjuk ugy fonom neki, hogy a feje bubján kezdem és olyan kis csini lesz így :)

Dóra
nagyon édessek a gyerköcök :)

dettus
Mi a Diégóban vettük a parkettát és nagyon meg vagyok vele elégedve. Mi ezt egyedül raktuk le minden szaktudás nélkül (a 20 nm szobát ugy hogy a 3 gyerköc is itthon volt 1 nap altt simán megcsináltuk )anniyra egyszerű letteni, hogy akár Én egyedül is megtudnám csinálni ha nem kellenénk ketten a klikkeléshez. Érdemes venni a köztes ragsztató Mi nem vettünk de most amikor a gyerekek borogatnak ki rá mindent már bánjuk egy kicsit, a szegő lécet ls nagyon egyszerű lerakni szerintem :)

Adrien
szia :) üdv itt köztünk :) A gátmetszéstől ne fél nem is fogod érezni én 3*szültem de egyszer sem vettem észre mikor történt :) és igen terhelni kell én ezt a az esőnél nem tudtam és mindig félfenékkel ültem és később is gyógyult meg. A 2, nál már egyből ültem rá. Szolnokon fogsz szülni ? Hány kilóméter ha elindul a szülés akkor indultok át? Én félegyházán szültem és azt hiszem 20 perc alatt átértünk ha jól emlékszem :) Altorjaynál fogsz szülni ?

manó
mától dolgozol ? Mivel foglalkozol ? Tudsz már aludni ?

Lányok egy kör kérdés mostmár nagyon aggódom Áki miatt (mások szerint csak bele dumálom magamba) szóval lehet hogy a nátha miatt de tegnap 4 liter !!!!!!! és ez nem vicc lemértem) teát ivott meg ez leht hogy a nátha mitatt van de lehet hoyg érdemes lenne nála egy cukor vérvételt nézetni mi véleményetek SYG SERIFF ????Szerintetek ?
Amultkor említetem a dokinak és Ő igazán csak anniyt mondott hogy biztos elrontottam hogy teát kap és az itatja magát .... De ezzel én nem értettem egyett az igaz hogy vizet nem nagyon issza meg de azért 4 litert inni szerintem nagggyon sok én nemiszok ennyit napont

Kép

Kép

Kép
roz23

Sziasztok!

Roz,
ez érdekes én is pont tegnap akartam ezt kérdezni, hogy nem baj-e ha egy gyerek nagyon sokat iszik???
Eddig soha nem is gondoltam ebbe bele... :roll: Dani is állandóan szomjas, mondjuk ő átlag 2 litert iszik meg, de volt már hogy 3at is akár és kb 2 éves kora óta.
Pont tegnap gondoltam rá...miután reklamált hogy nem csináltam neki délután újabb 2 liter teát...hogy szomjas. :roll: :roll: :roll:

Mondjuk én is ilyen gyerek voltam, állandóan szomjas voltam és jó párszor be is utaltak vérvételre...cukorbetegség :shock: :( gyanúja miatt.

KépKép
KépKép
nana09

Ja és Roz én sokszor csak tiszta Ávizet adok Daninak és abból is ugyanannyit iszik...

KépKép
KépKép
nana09

Istenke éltessen minden Katalint és Virágot!

Adri
Én Altorjainál szültem Szolnokon.Úgy voltam vele, mint te. Jobban féltem a gátmetszéstől, varrástól, mint magától a szüléstől. Kár volt. Nem is éreztem. Akkor metszenek ugyanis amikor a baba feje beékelődik és nyomja az idegeket, így nem érzel semmit. Ne félj! Jó kezekben leszel! Aztán gyere ám és írjál bátran :wink:

Kép
Kép
Kép
thymi

Ha nem cukros akkor nem baj h ennyit iszik. Lefeljebb a veséit jól átmossa... én a másik véglet voltam. Napi 2-3 deci vizen símán eléltem+ a kajákban lévő víz. isont a sok cukros lötty nem hisem h jót tesz :roll:

Kép
Kép
Kép
thymi

Thymi,
annyira édes Gyopár a neved alatti képen!!! :D Botond is pont ilyen arcot szokott vágni. :D

Nálunk cukor egyátalán nincs, mindent mézzel iszunk, de főleg citromosan. :wink:

KépKép
KépKép
nana09

Sziasztok!

Adri
én is a Balázsnál szültem,de még Szabadszálláson a szülőotthonban.Jó kezekben leszel,én végig röhögtem a párommal együtt.Tetszett benne hogy eltereli a figyelmed a fájdalomról.A GÁTMETSZÉST ÉN SEM ÉREZTEM,AZT HITTEM NEM IS VOLT,CSAK MIKOR varrni kezdett az orvos,akkor tudatosult hogy vágtak.3 varratom volt,én is ültem rajta már másnap.Nem ettől kell félni,de mástól sem.Amúgy gratula,és üdv itt.

Jó olvasni hogy elég sokan szültek Altorjaynál.jó orvos.

Hajny

Kép
ágoston hajnalka

Sziasztok!

Virág utólag is Boldog Névnapot!

Nana Lencike még magától nem tud felülni,de próbálkozik és akkor sikerül neki,ha kicsit meg van támasztva a háta.De mikor hagyjuk ülni nagyon ügyesen megtartja magát :) .Botinak van már foga?

Dora azt meg tudod mondani mennyiért tette le?A játszóházba 3-tól van a baba-mama.Én míg ilyen jó az idő simán sétálok vele,persze jól be van bugyolálva meg míg beérünk neki általában akkorra esik a du-i alvása,ez kb.30-40 perc.Ja és aranyos a kép!

Roz és mikor egyedül raktátok le akkor nem volt bajos jól elvágni?

Kép Kép

Kép
dettus

Sziasztok!

Syg,
háááát nem hittem volna, hogy tényleg előfordul ilyen "baleset". Szegény nagynénid :? Persze túloztam, messze járunk a leharapáshoz, de volt már, hogy kivérzett és rendre meglátszik a foga nyoma a bimbin :( .

Adri,
gátmetszést egyik alkalommal sem éreztem(direkt tolófájásnál csinálják) de utána sokat szenvedtem az első alkalommal. Hónapokig éreztem, sokáig se ülni, se állni nem volt jó. Orsival már nem volt ilyen gondom, szülés utáni napon már ülve tudtam szoptatni. Nem mondom,hogy nem fájt, de nagyságrendekkel jobb volt másodszorra.

Roz,
én is így szoktam megoldani az ajándékozást Flóránál. Sok kicsit és így az öröm is nagyobb. Rajzeszköz, gyurma, csat, gyöngyfűző (fából) stb.
Kaszap u.-i gyakorló oviba jár és nagyon-nagyon szereti. Többször úgy fogad egy héten, hogy ilyen csodálatos napja még soha-soha nem volt :D Ha viszem, még a pusziról is megfeledkezik, úgy menne be a szobába a többiekhez. Nekünk az volt a szempont, hogy közel legyen, hiszen Orsival viszem, vagy megyek érte. A nyílt napon rögtön egymásra hangolódtak egy óvónénivel és az ő csoportjába került. Szerintem óvónénit válasszatok, ne csak óvodát. Nekünk szerencsénk volt, mert én nem ismertem óvónéniket (nem csak itt, sehol).

Mi is benne vagyunk ám az egymást imádó testvérek csapatában! :D Csak nem szoktam írni róla.

Kép

Lilypie Pregnancy tickers
pillle

Dettus, ha jol emlekszem 600Ft/nm. De lehet, hogy olcsobban letette volna, ha nem a fovallalkozon keresztul intezzuk.
Olyan ragyogo napsutes van, hogy elcsabulok a setara... :wink: Honnan szoktal indulni es kb. mikor?

Dóra
KépKép
KépKép
dora_

Katiknak, Virágnak utólag is boldog névnapot kívánok. Anyukám is Katalin, sütöttem neki finom diótortát.
Kecsónéról nem tudtok valamit?

pillle

Sziasztok!

Sajna nekem sem jut sok időm írni, örülök ha 3-4 naponta sikerül elolvasni titeket!

Utólag is minden Katalinnak boldog névnapot és Virágnak is sok boldogságot névnapja alkalmából!

Nándi 2 hete mászik, tegnap felállt, jön a 8. foga és még mindig szopik, pedig mit össze nem aggódtam annak idején én is.
Sőt egyre többször szopik mostanában, mióta annyira anyás lett. Még fogat mosni sem tudok, mindenhova elkísér vagy sír, ha otthagyom valahol pl. a biztonságos kiságyban.

Meddig tart ez az anyás korszak? 2 éves koráig ???

KépKép
kattic

Pille,

nagyon édesek! és persze hogy benne vagytok! Mindenki benne van, hisz ez így normális! :D Én csak azért vagyok mindig így "kiakadva", mert nekem "csak" féltestvéreim vannak és hát nem együtt nőttünk fel.

Új kolleganőddel találkoztál már?

KépKép
KépKép
nana09

Dettus,
nem még mindig nem bújt ki. :( most hétvégén is "beindult"...nagyon duzzadt... és egyfolytában dörzsizzük, leginkább az én kezem jó rágcsálni. :)

Boti is nagyon szeretne már ülni, fekve unalmas a világ, de sajna nem ülhet és most megint nem is fejlődik.... :cry:

KépKép
KépKép
nana09

Pille nagyon jó ez a kép a lányokról!

Kattic szóval Nándi megint valami újat tud,a kis ügyes nem semmi!Jöttök ma?Hátha kicsit jobban lefoglalja ott magát :) és hátha Lencus is elles tőle végre vmit :lol: .

Dora mondjuk a Plusztól megyünk be az Irinyin,Kápolna utcán és rá a Jókaira.Ja indulni hát inkább úgy mondom,hogy szeretnék olyan 3/4 3 körül.Szólj,ha megvárjunk titeket :) .

Kép Kép

Kép
dettus

Nana ne keseredj el!És az mit jelent,hogy nem fejlődik?Szegény jól megszenved akkor a fogacskákkal,nálunk is kibújt az az egy,de mellette meg nem bír áttörni.

Kép Kép

Kép
dettus

Dettus, varjatok meg. :) Plusznal 3/4 3 korul? Ugy is be akartam menni a DM-be.

Dóra
KépKép
KépKép
dora_

nana

egem nyugtalanít
miért iszik ilyen sokat .....

dettus
csak egy körfürész kellett hozzá és kész nagyon egyszerű levágni is szerintem :)

pille
nagyon édesek a lányok :) jaj ez az óvoda én már olyan tanácstalan vagyok ...

kob
tanuslz ?

ma egy kicsit elhuztam a délelőttöt
fonott kalácsot sütöttem mazsolásatt és kakósat a kakós közepében folyós lett a cikros kakópor olyna fini az egyik már elfogyott :wink: sáskahad elpusztitotta

Kép

Kép

Kép

Kép
roz23

Rooooooz, istenien nez ki! :D

Dettus, Kati meg alszik, nem tudom el tudunk-e indulni idoben!
:roll: Harom keson van?
70/518-2612 a szamom.

Dóra
KépKép
KépKép
dora_

Szia Timi!

Megtaláltalak. Általában csak este szoktam fent lenni, mert itt a munkahelyen mindig jönn valaki, aki miatt nem tudok hosszabb ideig fent lenni.
Egyépként a magzatkor szerintiek/ 2007 tavaszi babáknál szoktam lenni, itt általában csak olvasgatni szoktam.
Egyépként jól vagyunk, minden rendben van. Ma vagyunk 22 hetesek és 2 naposak, dec. 16-án megyünk 4D ultrahangra, alig várom. Zsolti ma ment a főiskolára, péntekig ott lesz.

Ti hogy vagytok? Hogy van a kis tündérke?

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Sziasztok!

De Roz, Te miben sütöd? Hogy a jó égben marad így egyben? Az enyém mindig elterül Kép , és persze ki si folyik belőle a töltelék egy része, de amúgy isteni.....
Ja, ivás, hát nem tudom, ez tényleg 4l? Mindennap?Az picit soknak tűnik azért, lehet, h érdemes volna egy vérvétel.

Pille, nagyon helyesek a lányaid! Azért remélem, csonkolás nélük megúszod :wink: :lol: ! De bizti nagyon fájhat, olykor én is eltűnődöm...

Annyira szép idő van, egész d.e a levegőn voltunk...

Kép
seriff

Nana, arra gondolsz, aki a helyemre ment? Vele pár hétig párhuzamosan voltunk, betanítás miatt. Miért? :)

Kattic, ügyes a kis "krokodilod" :D

Ma nem megyük a "klubba". Flóra itthon maradt, mert letaknyososdott a mamáéknál. Nélküle meg nem mehetek el, sértődés lenne.

pillle

SOS, ki tudja Dettus szamat???

Dóra
KépKép
KépKép
dora_

Dora, én nem , de a gyerkőcök a képen nagyon édesek!

Tegnap visszaolvastam, vagy 250 oldallal, nosztalgiáztam, megakadt a szemem egy képen, amin a 4hós Dani van, tisztára uúgy néz ki Boti is sztem. Tényleg Nana, mit értesz azon, h nem fejlődik? Egyébként ennyi idősen nem nagyon ülnek még a babák.

Lina, a tojásból is, a sárgáját már eheti ám Lili, úgyhogy a tojásfehérje és a tej,amit kerüljetek még el egy pár hétig....sztem.

Kép
seriff

seriff
egy másik fórumon kaptam recit ez már a 2.sütés volt, multhéten is csináltam egyett az sem durrant ki ennek az a titka szerintem hogy a tölteléket ugy teszem bele hogy miután meg kellt 2 cipóra osztom. Aztán a 2 cipót még 3-3 ra( az eredti recept nem ir tölteléket de én ttem bele ne legyen olyna egyszerű megakarom még dió töltelékkel is probálni )
aztána 3 -3 cót kinyujtom és mindenyiket darbonként megkenem töltelékkelé s feltekerem mint bejgli és ugy fonom össze. nem tudom hány fokon sütöd a recpt nekm is 200 ft irt de így nekm nagyon égett a légkeversés sütöben ezért le kellt a tetejét takarnom egy sütö papirral igy gyorsan megsül és nem folyik ki a cucc bemásolom a recit

KALÁCS/fröken

Hozzávalók:
1 kg finomliszt
5, 0 dkg élesztő
12 dkg cukor
4 dkg vaníliás cukor
6, 0 dl tej
5 db tojás sárgája
16, 0 dkg vaj, vagy margarin
kb. 2 marek vegyes mazsola
egy csipet só

A tejet meglangyosítom a cukorral, beletördelem az élesztőt, jól elkeverem, és hagyom egy kicsit felfutni.
Ha felfutott az élesztő, hozzáadom a tojássárgákat. A lisztet bedagasztom ezzel a tejes keverékkel, végül az olvasztott margarinnal szép sima tésztává gyúrom.

Kelni hagyom kb. 1 órát (duplájára nő). A megkelt tésztát 6 részre vágom, mindegyik tésztagombócból téglalapot nyújtok, amit egyenként bejgliszerüen feltekerek, és ezeket a hengereket összefonom.

Ezután sütőpapírral bélelt tepsibe helyezem a megfont kalácsot, és langyos helyen újból kelni hagyom (duplájára, kb. 30 perc).

Tejben elkevert tojássárgájával megkenem a tetejét, és előmelegített sütőben megsütöm. (kb. 50 perc 200 fokon)

Kép

Kép

Kép
roz23

seriff nézd csak a foton alul látszik a széle a kakóval töltötnek ott látod hogy pedig még a kakó is kukucskál még sem folyt ki (pedi én is azt hittem ki fog folyni és még sem ugy látszi ez a töltés tényleg bejön Kép

Kép

Kép

Kép
roz23

Roz,
az előbb ment e-mail, akkor az tárgytalan, bár a fonott kalács láttán szívesen meglátogatnálak :wink:
Az a 4l sztem is sok egy kicsit. Pisi, pelusok? Éjjel mennyit pisil?
Én frizurakészítésben nagyon béna vagyok, azt még gyakorolnom kell. Fonni se nagyon tudok :oops: , pedig szinte soha nem volt rövid hajam.

Seriff,
ezt most sütötted? Hozz már át 1-2 szeletet!

Pille,
a nagymamám volt, nem a nagynénim, elég furán nézett ki neki (szegény), de az a legfurcsább, h utána még 3 évig szoptatta vele anyámat. Foglenyomatos az én cicim is szokott lenni.
Nagyon szép két tündéred van!

Kattic,
sztem könnyebb lesz, ha majd jár, hiába marad anyás akkor is. Nálunk legalábbis így volt. Most is nagyon anyás még, de valahogy nem olyan nehéz mégsem.

Hajni,
nem is tudtam, h Szszálláson szültél. Én is ott szerettem volna, de már bezárták :cry:

Kép
sygnum

Pille,
Hú nem tudom igazándiból kiment a helyedre, csak azt tudom hogy pár hete van egy marketingesük, a férjem örömére. :lol:

Ser,
igen tényleg pont úgy néz ki mint Danus anno (a kiálló füleit leszámitva :D :shock: :( )
meg is szoktuk tréfálni ezzel a barátainkat, hogy Dani fényképét mutatjuk, hogy "nézzétek új képek Botiról" :lol: :lol: :lol: húúúnagyonviccesekvagyunk.. :roll: :D
Az ülést másra írtam...fejlődés..szóval 3 vagy 4 hete amikor egy foglalkozás után megfordult nagyon megkönnyebültünk, aztán most egy ideje semmi új, ami nem is lenne baj, csak hát szenved, nagyon. :cry:
Megint sokkal többet "dobálja magát" KÜZD!! , próbálja emelni a kis fenekét amikor hason van, mert akarja, haladni akar stb. de nem megy neki és sajnos az oldalra fordulás is ...szóval ő dobja magát...egyszerűen nem tudja összerendezni a kis lábait.... :cry:
És a jobb karja még mindig nagyon "behúz", de a bal már teljesen okés! :)

KépKép
KépKép
nana09

Sziasztok!

Mostanában csak az olvasásra futja, most azzal is le vagyok maradva, de

Utólag Nagyon sok boldog névnapot kívánok minden Katalinnak!

Képek mind mind nagyon édesek, na és a kalács...nyam-nyam

Potykamanó

Láttam, h ruhát keresel. Milyen a méreted? Én pont eladnám a kismama ruháim. Mindkettőt az Alfölben vettem, igényesek. Az egyik az kétrészes, tunikás. A másik pedig pamut derekas farmer. Olcsón adnám, ahhoz képest, h 6 és 15 ezer volt egyenként. Én 155 cm magas vagyok, így gyanítom, h az egyik nadrág nem lenne jó. A másikat nem vágattam el, csak felfércelte, és talán egyszer volt rajtam. Bocsánat a többiektől is, h itt üzletelni próbálok.

Csajok!Azt szeretném kérdezni, h nem lenne kedvetek közösen, néhányan felutazni a Leopoldis nagykerbe? Nekem sajna nincs jogsim és apa nem ér rá feljönni velem. Bárki vásárolhat ott, csak min. 10 ezer -ért kell. Egy bnőm tudja a pontos helyet, ahol van ez a bolt.
Itt van a webáruház, de ott Pesten nagyobb a kínálat.

http://www.leo-poldi.hu/#

Andi
Kép
cukkker

Syg,nem mai sütés, de ha gondolod sütök a héten, és viszek... :wink:

Roz, lényegében hasonló a receptem, de egyke kalács révén kevesebb mennyiségekkel,és én is egyenként nyújtom-töltöm-tekerem, nem tudom, na az is lehet túl sok a töltelékem :oops: :lol: (vmi 10dkg margarin-10dkg porcukor+3kanál kakaópor), én még lekvárral szeretném kipróbálni,vagy vegyesen az egyik része ilyen, a másik olyan...ja és csak 175 fokon sütöm. És a végén mindig meglocsolom 1dl forró tejjel, h fini foszlós maradjon.

Nana, tudom, h miért írtad az ülést :) , gondolom otthon is tornáztok,majdcsak meglesz az eredménye!

Kép
seriff

Roz, Seriff - teljesen felizgattatok ezekkel a kalácsokkal!!! :mrgreen:

Adrienn - hova lettél? Talán csak nem már túl is vagy a nagy eseményen? Tessék jönni mesélni majd! :shock:

Sygnum - kellene a homeopátiás telefonszám. esetleg azt tudod, hogy hol rendel? Én voltam egy nagykőrösi drnőnél aki nagyon aranyos volt, de lehet, hogy kicsit bonyolult az odajárogatás, csak jobb lenne helybeli. Egyszerűbb, gyorsabb. Köszi a bolt tippet, megnézem majd. Látom csere volt a fotóban. Szép kislány!

Linácska - Neked is köszi a kismamaboltot.

Roz - ma már dolgoztam de csak keveset, mert volt sűrgős munka. Szerencsére nem volt gond, de inni nem mertem, csak éppen annyit, amivel a gyógyszereimet bevettem, mert ha annyit innék amennyit muszáj, akkor 10 percenként a VC-re rohangálnék. Így az ivászatot akkor pótoltam amikor hazaértem. Számítógépen dolgozom. Adatfeldolgozást, nyilvántartásokat készítek. Intenzívebben majd csak a jövő héttől kezdem, azért a héten van még egy kis pihi. :wink:
Azóta már aludtam jót is, az este azért nem, mert a férjem horkolt :roll: így aztán muszájból fél 1-kor kiköltözött szegény a másik szobába. :(

Dóra, Pille - szépek a gyerkőcös képek!!! :lol:
potykamanó

Ser
nem, itthon nem tornázhatunk. :?: :roll:
fekszünk a szőnyegen és motiválunk! :D :D mármint én és a játékok közösen Botit! :lol: :wink:

KépKép
KépKép
nana09

Pille

Nagyon szépek a csajok együtt. :) Hogy öleli Flóra Orsit.

Nana

Akartam már írni, h Boti milyen nagy már és hihetetlen, hogy hasonlítanak egymásra.

Syg

Most döbbentem rá, h nekem is majd tanulnom kell egy-két jó frizurát. :) Olyan jó, h már ilyen hosszú Leona haja, és nagyon jól áll neki az a fonat a neved alatti fotón.

Ser, Roz

Ügyesek vagytok. Ma olyan isteni finom levest főztem Adrinak. Volt már benne Knorr húsleveskocka. Gondolom nem baj.

A darabos kajákat nem akarja enni, viszont a kiflit szereti csócsálni. 4 foga van.
Adri egyre több szót próbál utánozni, utána mondani. Nem is gondoltam, h ilyen korán. Vagy nincs is korán? Annyira édes, mikor mondja. Bence:be, vagy bebe elefánt: e, szekrény:szászá, pápázik, mondja is és integet is, de mikor csak kedve van, apa:ápá, háp-háp: áp-áp ezek voltak eddig.
Bencével keddenként járunk úszni a Refibe. Nincs kedve vkinek csatlakozni? 5 körül érünk oda és 7-ig vagyunk. Olyan jó szaunázni is.

Balim

Én kérném, ha lehet az iwives meghívót. Eszti hogy van? Örülök, h tetszik a suli Marcinak. Bence is nagyon szorgalmas, csak még mindig lassú.

Hajni

Köszi, h szóltál Balimnak.

Lina

A Dm-es pontokra én is beneveznék. Decemberben fizi után lenne sok vásárolnivalóm. Hajnival most 10 pontunk van. Ha az összejön, utána meg te jöhetnél velünk. :wink:

Andi
Kép
cukkker

Iwiwes meghívót, a meghívó menűpontban is lehet igényelni, azt mondják működik :D

Cukker, és Adrinak is ízlett a leves?Kis ügyi, h már beszélget!

Nana, de miért nem lehet otthon is?

Potyka, hát rajta süsd meg, sztem nem bonyolult!

Kép
seriff

ser
ki alszik az ágyikóban???????????? :wink: :D :D :D :D :D

KépKép
KépKép
nana09

cukker,
ha esetleg szeretnél Adrinak kisrucit...
http://www.babaszoba.hu/forums/topic?tid=160472

jaj miért nincs nekem kislányom is??? :cry: :D :wink:

KépKép
KépKép
nana09

Syg :)
nem baj majd ha jöttök akkor is sütök :) megprobálom lefotózni neked az ujságból majd a konyhát (csak barátnőm elkérte a digit gépet és nem tudom melyik nap hozza vissza)
pisi : ajaj volt ám regeteg föleg a déli 2 órás alvás után olyna volt pelus hogy csöpögött belöle, a ruhája az ágy minden olyan volt. Ma lényegessen kevesebbet ivott.
de még most is sokat de ma nem számoltam főleg hoyg niki is itthon van annyiszor önt neki inni ahányszor Áki mutogat neki ..... Így nem tudom követni . :lol:
a fonással kapcsoltab nekem is nagyon hoszzú derékig érő hajm volt niki szülésekor vágattam le de éni s bajban voltam elsőzör a fonással :D Az egyik kalácsomon is meglátszik :lol:

seriff
tejcsi hmm... erről még nem hallotam érdekes egyébként hogy mivel én tudod tejcsit nem használhatok ezért vizzel csináltam meg egy 1 dl növényi tejszinnel és még sem volt száraz még másnap sem pedig nem vettem de semmi "trükköt" nem tettem zacsiba vagy légmnets dobozba... egy tálcán volt a konyha pulton,
Én kristály cukrot kevrtem össze kakó porral ennyi volt a töltelék. adagot ne kérdezz nem mértem csak ugy kevertem aztán szórtam
ezt a képet a neved alatt láthatnánk nagyobban is :wink: Én egyéként még a bejglivel járok így mindig ... :evil:
de idén tuti lesz az is mert kaptam egy uj recit :wink: hamarossan tartok egy fő probát meg sütönk egy adag mézes kalácsot is azt még a héten hogy niki is had díszígessen :) :)

manó
legalább akkor nincs megterhelő munkád :)

nana
jaj szegény nikinek is úgy eláll a füle :? nem baj nekm így is GYÖNYÖRŰ :) de biztos nagyobb korában zavarni fogja

mit találjak ki vacsira :?: :?:
lehet hogy hajába sült krumplit kellene csinálni piritóssal egy kis vajjal ...? Vagy mit Ti mit szoktatot vacsira enni nálunk az ilyen felvágottak nem nagyon mennek a mézes-lekváros...ilyen olyan kenyerek-kalácsok már uncsik

Kép

Kép

Kép
roz23

Hajny,
gáz van: apa most tudatosította bennem, hogy pénteken nem leszünk itthon. A munkahelyére megyünk mikulásünnepségre. Nem lenne jó szerda vagy csütörtök?

Seriff, Syg,
úgy néz ki, ma tejallergiásnak nyilvánították a lányomat, mivel négy-öt nap újbóli joghurtevés után mára visszajött a hasmenés. Tiszta nyák az egész. Megnézetni nem akarja a doki, hogy ne terheljék vele a szervezetét. Fél évig nem kaphat egyenlőre semmilyen tejterméket. Még a lisztes dolgokról is egy időre letiltotta. Pont most, mikor amúgy is küzdünk azzal, hogy mindent akar enni.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Nana

Köszi az oldalt. Nagyon korrektnek tűnik a csaj.
Jaj, Bencémnek is akkora fülei vannak. Neki nem annyira eláll, mint inkább nagy. :) Így aztán remélem idővel a feje majd hozzá nő. De akkor is mádjuk őket igaz? :)

Ser

De még hogy ízlett neki. Nyelte, mint kacsa a nokedlit. Eddig meg azt hittem, h nem szereti az almát. Reszeltem neki, de ma leturmikszoltam. Csak így hajlandó megenni, pedig már daraboshoz kellene szoktatni. Majd eljön annak is az ideje.
Rakj már fel képet Hannáról. Rég láttam a szép pofiját.

Iwivet azt sem tudom honnan kell letölteni.

Virág

Bocsánat, h csak ilyen sokára. Boldog névnapot kívánok neked! :)

Andi
Kép
cukkker

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet: