Sziasztok!
Végre visszaolvastam. Annyit írtok!
Először is
ENIKŐÉKNEK hatalmas gratula! Jó egészséget kívánunk, és mihamarabbi hazatérést a klinikáról

MAGUNKRÓL:
szerdán voltunk tanácsadáson: Tomika 10 kiló és 79 centi. Jól megnőtt.
Kaptunk beutalót a szemészetre, 28-ra van időpontunk. Nálunk a pisigyűjtés biztos könnyebb lesz, mint a kiscsajsziknál.
Tomika még nem megy, de a bútorok mentén kapaszkodva eljut akárhová. És persze mászik. Nagyon profin.
CIPŐ: kiakadtam, mert a jó kis bakancs, amit a húgom küldött LOndonból még régebben, nem megy fel Tomika lábára. Nem a mérettel van baj, hanem kicsi a luk, amin be kellen dugnia a tappancsát. Nem véletlenül volt ez akciós
Még egyelőre nem vettünk neki cipőt, megvárjuk, hogy járjon. Va kocsicipője, ezt használja, itthon meg tapadós zoknit.
Lehet, mire jár, jó lesz neki a másik kiscipő, ami van.
KAJA:
Tomika egyre kevésbé eszi a neki készült bébikajákat. Szép lassan rátérünk arra, hogy nagyrészt a miénkből egyen. Kapott mér sajtot (azt nagyon szereti), és tojásárgáját főzve. Az is ízlett. Kenyeret és főtt tésztát (tojás nélkülit) eddig is kapott már.
Ő sem mindig eszik rendesen, van, hogy csak köpköd. Én nem kezdek el játszani, hogy többet egyen, a férjemnek is mondtam, hogy ne szoktassuk rá. Ha kér eszik, h nem kér, abbahagyjuk.
Persze nálunk is nagy kedvenc a szopi még.
Nálunk nagyon megy a darabos kaja, simán lenyeli.
Hétfőn volt egy babamentes napom (az első eddig): apa reggel 9-kor elvitte Tomikát a nagyiékhoz, én meg itthon nyugodtan kedvemre takaríthattam. 4 körül mentem utánuk. Nem is kereste addig a cicit (engem sem). A cici is bírta. Így én is nyugodtabb vagyok, hogy nem lesz baj, ha mjd dolgozom.
Nálunk a szókincs továbbra is elég szegényes: "hütyű" esetleg "hetyű" vagy "tyű". De nagyon aranyos, mert imádja, ha ég villany (nesze neked, villanyszámla), mutogat a lámpára, és mondja, hogy hütyű. Egyre mérgesebben, amíg föl nem gyújtjuk. Anyuéknál fényes nappal az összes lámpa égni szokott a nappaliban.
Ha meg mondjuk neki, hogy halló, a füléhez teszi a telefonját vagy az öklét. Meg lehet zabálni.
ALVÁS: mi is feladtuk az elveinket, mint Nóráék. Korábban legaláb este a kiságyába tettem le, de fél-1 órán belül felébredt, és visított. Most már nem erölködöm. A mi ágyunkban alszik, és alig ébred fel.
Napközben is többet szunyál: van, hogy 2-3 órát is összesen. (ez nagy szó a korábbi 1 órákhoz képest). Persze, ha ébren van, működik a duracell elem

Van miben elfáradni.
Mi is kitaláltuk már, milyen lesz a szülinapi tortája (27-én): zacher tortát fogunk sütni.
SZABI: szerintem ez egységes: szabi jár a táppénzre, terhességi-gyermekágyi segélyre és a fizetetlen szabi (GYED, GYES) első évére.
Bea!
Kata gyönyörű a fotón (is).
Jól megjártátok a kocsival!
Meli!
Gratula a félévhez!
Karmen!
Hol láttál Szegeden biztonsági övet? Nekünk a nagyiéknál lévő etetőszékhez kellene.És emlékszel, mennyibe kerül?
Nagyon jók a szülinapi képek! Látom, Orsi élvezte az ünneplést!
Gratula Orsinak a lépegetéshez!
Gabi!
Bocs, csak most olvastam, hogy levelet akartál küldeni a kismamának.
Dancsi!
Szegény Jozsó! Mindig éri valami. Tomika 2-3-szor esett le úgy az ágyról, hogy ott voltam mellette. De nagyon aranyos a hordozóban!
Tomika sem evett szinte semmit, csak szopott, amikor antibigyót kapott. Utána bepótolja.
Jobbulást mindkettőtöknek! Örülök, hogy visszatért az étvágya.
Gratula az új foghoz. Mi már félretettük az elveinket. Így legalább alszunk.
Nem semmi, lassan leelőzi Tomikát fogilag (nekünk jó ideje 8 van).
Nagyon ügyi Jozsó, hogy már az ajtót nyitja
Melinda!
Nagyon csini Lotti a hóban! Meg otthon is!
Anita!
Nagyon aranyos Pipi! Remélem, hamarosan meggyógyul a szájacska! Nekünk javasolta dokinéni a bárányhimlő elleni oltást, de később. Én is nagyon kiakadtam a tápszerrerklámon.
Krisztaszeged!
Üdvözlet!
Kriszti!
Jól esik, hogy hiányoltál! Gratula Eszternek a felálláshoz!
Jobbulást!
Nagyon szépek voltatok az esküvőn!
Jó utat nektek!
Ildi!
Nagyon ügyes Noémi! És nagyon szép mosolygós baba!
Én is kérek szépen hasizmot!
Jobbulást!
Jó utat nektek!
Hajni!
További jobbulást Lucának! nagyon aranyos lehet, ahogy beszél.
Seriéknek gratula!
Edit!
Mi már régóta darabosan (villával összetörve) eszünk, igaz Tomikának már 8 foga van.