A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Zita küldtem mélt!
Enikö

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Zita, mi a mélcímed?
Vagy Enikő, küldd már el léci Zita mélcímét:
bodokriszti@freemail.hu
kössz.

Kép

Kép
eszteranyu

Nyúlanyó!

Nagyon szép a lányod.És látszik a fogacska.

Enikő!

Te szegény!Úgy sajnállak.
Én mostanában még nem dobom be magam,az bizti.

Ildi
tfildiko

Enikő, sajnálak a fogad miatt, mi jön még? Szülés.....addig remélem már semmi fájdalmad nem lesz. Tényleg ilyen kevés baba született? Akkor nincs mese a gyártást be kell indítani:-)

Karmen, mostmár tényleg orvost váltottunk, az új neve Dr. Elek Ágnes. Ha lesz pici időd, akkor a lista miatt írtam meg. De nem fontos.....
Szerintem a fájdalomcsillapítás majd úgyis elválik a szülés alatt. Én elbeszélgettem az orvosommal erről és mondta, ha kérem és tényleg szükséges, akkor természetesen ad. Nem volt rá szükség, mert gyorsan megszületett Pipi szerencsére, azt a másfé óra" csillagokat látok és nem vagyok az eszemnél" időszakot meg ki lehet bírni, mivel muszáj:-)

Lassan vége a télnek és hó még nem is esett....bár ez lehet, hogy a babaváróknak jó, mert akkor úgy tudom megindulnak kifelé a babócák, persze, ha itt az idő....
Most olvastam ki végig a dec. Kismamát és leesett az állam a sportolónő 4,5 és 5,3 kg gyerekén. Nem hiszem, hogy a köv. bébinél se tömöm magam vitaminnal.

Nyúlanyó+Tamás Botond (2006.03.14.)+Viktória (2003.04.21.)

[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/3ud.png[/img:5b8b07f275]
[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/4qv.png[/img:5b8b07f275]
nyúlanyó

Erika,
szerintem azért ez az EDA dolgo nem teljesen így van. Ha valaki hosszan vajúdik, akkor baromira elfáradhat a kitolási szakaszban. Nekem áldás volt. 11 órát nemtom hogy bírtam volna ki. Igaz császár lett a vége, de nem bánom, hogy EDA-t kértem.

Valóban anyáink, nagyanyáink megszültek bennünket természetes úton, de a nagymamám fogát is érzéstelenítlsnélkül húzrák ki anno....
Vendég

Halli!

NEm tudok mindent visszaolvasniKép

Ma voltunk a klinikán. Boginak felvágták a nyelvét, amit egy kis nyikk követett, nehogy azt higgyük, észre sem vette. EnnyiKép. Se nem vérzett, se nem sírt. 3perc múlva már ment a gaj-gaj dumaKép. cSÍPŐJE PEDIG rendben vanKép

Virág szívét megultrahangozta Tanárnő, és ugyanolyan a szűkületKép. Kontroll fél év múlva, elég nagy a remény, h leéli az életét a beavatkozás nélkül, ami ugye tuti voltKép. NAgyon boldogok vagyunk!!!

Pussz Rátok, csodás idő van, a klinika melletti menzán a teraszon ebédeltünk, a hátunkra sütött a nap, és régi emlékeket idéztünk fel, mikoris a PIC látogatás után ott kajáltunk a többi szülővel...

.:Angi:.
angiszeged

Angi!

Örülök,hogy minden rendben volt nálatok.A Bogika egy hős.Jó,hogy nem lesz műtét.Mi is a gond a Virágnál pontosan?

Ildi
tfildiko

Angi, örülök, hogy örülsz:-))) Jó, hogy minden rendben van a kisasszonyokkal:-)))

nyúlanyó

Dancsi!

Én 24 órát vajúdtam intenzíven.Az első 4 órában 5 perces fájásaim voltak,majd 3-4.Az utolsó órákban 1-2 percesek lettek.Olyan fáradt voltam,hogy nem tudtam volna kitolni.De akkor már tudtuk,hogy császár.Én végigszenvedtem az egészet fájdalomcsillapítás nélkül.Ha a szülőszobán lettem volna,én is kértem volna Eda-t.De a 3.emeleten vajúdtam.Aki pár óra alatt megszül,az nagyon jó.De én is tudom,hogy milyen vajúdni.Egyetértek veled.

Ildi
tfildiko

Zita, Dancsinak igaza van, szerintem azért érdemes úgy nekiindulni, hogy megcsináltatod a vérvételt 2 héttel szülés előtt, aztán ki tudja, lehet, hogy nem kell.
Nekem direkt jól jött, nem kellett elaltatni vagy ilyesmi a csaszi miatt.
2-3 perces fájásaim voltak amikor adták és semmit sem éreztem a szúrásból (én is be voltam tojva előtte:-)))

De a másik oldalnak is igaza van, hogy a lényeget nem érzed, de amikor mondják, hogy nyomd, akkor úgyis tudod nyomni. Én inkább mellette mint ellene vagyok.

Angi, örülök, hogy jól vannak a manók. Nem semmi, hogy Bogi kibírta sírás nélkül, ismertem olyat, aki kiüvöltötte a lelkét is:-))) és klassz, hogy Virág is rendben van. Hála istennek, hogy nem kell műtét.
A multkoriban a Reality TV-n volt egy gyerekkórházas műsor, esküszöm bőgtem, mint egy malac.

Anita, nagyon jók a képek, gondolom, kisebb fajta házibuli volt:-))) Azok az összerakható polifom izék nekünk is nagyon bejöttek, ami a szétszedését illeti, Luci össze már nem akarja rakni. Most láttama tescoban leárazva.

Enikő, mi van a fogaddal???? Ennyit nyűglődni, szerintem rossz az orvos, nem? Nekem befejezték, egyelőre úgy néz ki, rendben van, remélem, marad egy ideig.

Karmen, én is örülnék, ha így enne Luci, pedig nem sovány, most mértük 86 cm és 15 kg. De csak olyasmit eszik meg, amit mi is. Főzeléket az apja nem eszik és nyilván öröklődött. Van, amikor egész nap 1 túrórudival és némi gyümölccsel el van. Nem fáradt, nem sápadt, mozgékony, nem is értem...
Néha iszik a multivitaminos pezsgőtablettámból, legalább valamennyire pótlódjon, amit nem eszik meg. Ja, és kiszedi a hagymát a salátából, kis büdi volt valamelyik este:-))) Paprikát is enné, de az kicsapja.
Most vettünk megint babatejet a coraban, abban is van egy csomó vitamin és ásványi anyag.
H
babamama

Sziasztok!
Így 33 hetes babavárón én is beleszólok ebbe az EDA dologba. Szóval én is inkább mellette vagyok, mint ellene, ha hosszan vajúdik az emberfia. Meg mondjuk én úgy vagyok vele, hogy a menstruációs görcseim is olyan erősek voltak, hogy Papaverin-No-spa injekcióval kezdtem a napot a munkahelyemen, (még jó, hogy eü-ben dolgozom) egyébként nem bírtam volna munkával tölteni az időt.
Mindenki más és más. Pl. tesóm Papaverin-No-spa injekcióval szült... neki nem kellett se gáz, se semmi. Én úgy vagyok vele megcsináltatom a vérképet, aztán majd ráérek eldönteni, hogy kell-e vagy nem. A lényeg, hogy előtte mondja az ember az orvosának, hogy ha úgy alakul szeretne EDA-t.
meli27

Sziasztok!

Ági: Tök jó volt a játszóbölcsiben! Fló nagyon élvezte. Bátor irtó nyügi volt már a kocsiban is alig tudott elaludni. Persze a Mekibe benéztünk mert én még nem ebédeltem. Most kinn alszanak a kocsiban, ott a bébiőr majd szólnak hahiányzom. Nem akarom felébreszteni őket. Hideg nincs rájuk! Flóra észre sem vette volna, ha elmegyek. Ez azért jó. Kár, hogy jövőhéten nem tudunk menni. A gondozók is nagyon kedvesek.

Angi: Nagyon ügyi kölykeid vannak! Kép

Zita: Az eda tényleg lelassíthatja a szülést, a fájásokat is. De ha hosszú órák óta vajúdsz és kifáradsz érdemes. Ha már úgy látsják nem sokára megszülsz úgy sem adják be,mert akkor tényleg nem érzed a tolófájásokat. Vannak más fájdalomcsillapítók is. Légzés, masszírozás, szemléletmód váltás.

Enikő: Sztem meg akkor nem jó,ha csökken az áramlás. Nekem Flóval hétfőn még kettő volt, kedden reggel meg is született. Ha csökken az a rossz. Ez sztem egyértelmű. A méhlepényben és a köldökzsinórban, ha csökken a vér áramlása akkor kevesebb oxigénhez jut a baba. De ha a dokid azt mondta jó, ő ért hozzá és csak kontár vagyok. Logikusan gondolkozom. Nem akarlak ijeszgetni.
A fogad miatt Kép

Gabi3
inecsg

Hajni, olyan jól esett, hogy Anitának szólítottál:-))))) Szép súlya van Lucának, ez igen:-) Nálunk is régen sok gyümit evett, most megint a banán a top, de én szinte minden nap csinálok neki gyümilevet. Mintha az én lányom étlapját olvastam volna: leves, tészta, csoki. Ez nálunk is minden mennyiségben:-) Bár most két napig tejszínes brokkoli főzit kapott, azt is imádja. Most a répát utálja, a karfiolt meg töménytelen mennyiségben a levesből.Gombostű fej nagyságú répadarabot is kiszúr a kanálról és fogja és jó messzire elhajítja:-) Jah és nálunk is a boci boci tarka első sora megy énekelve:-)Luca már önállóan eszik?

nyúlanyó

Lemaradt: Pipi is imádja a v. hagymát:-) Lopkodja az apjától és eszi két pofára, de jó, hogy Luca is szereti, ez most megnyugtatott, h nem csak a Csirke hagymaevő:-)

nyúlanyó

Angi!
az előzményekről lemaradtam de a végeredményt olvasva örülök hogy jó a vége.
örök életemben a beteg gyerekektől rettegtem. Mármint a saját gyerekeim betegségétől.
Lányok! Kérdés!

Van valakinek saját tapasztalata a babaúszással kapcsolatban amit 3 hónapos kortól lehet művelni?

Hogy múlik az idő már három hónaposak leszünk a jövő héten..Kép
én nagyon utálom ezt a "langyos" telet. Azt a nézetet valom hogy ha már ven ilyen évszak akkor legyen normális.Mert a mezőgazdaságnak és a baciknak is kell a hideg. tessék azért van megint annyi beteg gyerek meg felnőtt mert virulnak a vírusok az helyett hogy befagyna a valaguk...
Nyúlanyó! Tudtad hogy a brokkoliban a lehető legtöbb nyomelem van a zöldségfélék közül? Én főzni nem szeretem mert büdös de a brokkolis salit ajánlom mindenki figyelmébe.
Főtt brokkoli +
kockákra vágott alma keverékét tejfölös majonézbe megforgatni
Isteni!!!
Bea
20180827120929

Lányok! Az érthető, hogy lehetőleg senki nem akar szenvedni. Azt is megértem, hogyha valaki napokig vajúdik, hogy EDA-t kér, csak azt nem értem, miért nem próbálják más (természetes) módon csillapítani a fájdalmat. Az EDA elterjedése miatt még lehet 20 év múlva sem lesz vajúdókád egyik intézményben sem. Na szülőszékre talán nagyobb esély van. Talán.

Dancsi, kíváncsi lennék, hány anyukának lett császármetszés vagy vákum, fogó a szülés vége, aki már eleve EDA-t kért. Csak kíváncsiságból, nem rosszindulatból. Különben sem akarok ezzel bántani senkit, de többet nem is írom le a véleményemet ezzel kapcsolatban, úgy sincs egyetértés.
Azt gondolom a foghúzzással kapcsolatban pedig
,hogy azzal nem veszélyeztetünk senki mást, legfeljebb magunkat, ha épp allergiásak vagyunk a szerre.
De még az is kiderülhet(számomra),hogy jó dolog az EDA. Csak akkor legalább függőleges helyzetben szülne a kismama, akkor talán könnyebben megérkezne a lurkó. És az is megfontolandó, hogy ahol eleve úgy indítják be a szülést, ott ne adjanak EDA-t, feltéve ha nem akarnak szövődményt, hisz az indítás eleve megnöveli a császármetszés stb. kockázatát. Na nem okoskodok tovább. Mindenkinek könnyű szülést, aki még előtte áll!

Bea, jól hangzik ez a sali. Ki fogom próbálni. A szüléstörténetedet egyébként hol lehet olvasni?

Angi, örülök, hogy ilyen simán ment minden és hogy jó híreket kaptál.

Erika

Lilypie First Birthday tickers
gerika

Ági! vettél Vigantolt: Most már tele vannak a patikák.

Enikö! én azért megnézetném, elég rossz lenne ha pont Boróka elsö képei vesznének el. Semmi nem potolná! Nem hiszem sokba kerülne az hogy átnézik.

Nyúlanyó! Köszi a dr. nevét. Én végig szedtem az Elevitet, már hónapokkal terhesség elött is, és Orsi nem volt 3 kg. De kisebbnek is gondolták.

Hajni! Melyik babatejet veszitek?

Ildi! nekem nem volt fájásom, nem tudom milyen, de belegondolva hogy ilyen sokáig fájjon valami mint neked, nagyon sajnáltalak. jo hogy megusztam.

Angi! Örülök hogy minden rendben volt ma!

Bea! tesomék jártak, nagyon dicsérte. MI 5 hosan kezdtük vinni de nem a szervezett babauszásra. Ettöl függetlenül egész nyáron ott voltunk, Orsi élvezte. Most megint akarunk menni, csak félek hogy valakitöl elkap valami fertözést ezért halogatom a dolgot.

Erika! Arrol nem beszélve mi van ha nem hat az EDA? És ezt nem hiszi ez az orvos, bár ugye nézik hogy érzi-e a hideget. Kolleganöm ugy szült hogy végig érezte, horror volt. Jo ez ritka eset, de ilyen is van.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Eladó bárányhimlőnk van... Viccen kívül, Virág bárányhimlős, ha valaki el akarja kapni, várjuk szeretettel. Most van az elején, 1-2napig még tuti fertőz ezerrel.

angiszeged

Ildi,
miért nem voltál te szüloszobán????? És miért hagytak ilyen sokáig szenvedni?

Erika,
nekem így is úgy is császár lett volna, EDA-val vagy anélkül is. Téraránytalanság volt, + Jozsó nyakán 3-szor volt körbetekeredve a köldökzsinór.

De az tény, hogy az EDA beadása után gyengültek a fájások a CTG szerint. Addig 1 percesek voltak, nekem valahogy azzal indult és 3 óra után nem bírtam tovább. Mondjuk nem is akartam, mert eleve EDA-t szerettem volna. Nekem nagyon alacsony a fájdalomküszöböm és minden elismerésem azoknak akik kihúzzák fél napig, napig EDA nélkül. Én az alatt a 3 óra alatt totál kifáradtam. Testileg, lelkileg is.

Szerintem mindenki csak és kizárólag az adott szituban tudja eldönteni kell-e neki EDA vagy nem. Lehet dumálni elotte, amíg nem szül valaki, hogy hú én kibírom, mit nekem egy szülés, de ha ott vagy, az más. Egy vérvételt elotte megér.

Angi,
jobbulást a kis pöttyösnek! Mi köszi nem veszünk még pettyeket. Kép Kép Kép
Bogira nem veszélyes? vagy védi az anyatej?

Eniko,
mizujs a fogaddal?

Tünde,
szüleid külföldiek? Vagy nyaraltak valahol? Csak hogy reptérre kellett menni értük. Az autó kibírta?
Vendég

Sziasztok

Angi, Virágnak gyors gyógyulást, kevés pöttyöt és viszketést.

Nyúlanyó, Elek Ágnes allergológus gyerekdoki is, nagyon ért hozzá. Hozzátápihoz is nagyon jó tippeket tud adni. Kép

Enikő, voltál a fogászaton? Remélem már jobb.

Gigi
gigi1

Angi!
De Te nem adattad be a bárányhimlö elleni oltást Virágnak??? Én elmennék Bogival, egy kis himlöértKép, jó lenne ha átesne rajta, de most nem merek Kép ebben az állapotomban! Mert az legalább 2 hét ugye, és nehogy kistesó vagy én vagy mittomén...szóval. Ha kb 1 év múlva lesz valakinek a gyereke himlös azonnal szóljon, megyünk Kép

Karmen: Igazad van! Lehet, hogy elviszem, csak olyan messze van az a jobb vagy nemtom milyen fasor Kép És gyülölök tömegközlekedni!Kép

Gabi3: Csak szólt volna a doki, hogy ha nem jó az áramlás.

Hajni: Nem a fogorvos a rossz, mert most direkt máshoz mentem, velem van a gond, nagyon érzékenyek a fogaim és az ínyem. A sok nyomkolászástól, eröszakoskodástól fáj, mert feszegette tegnap a doki, de másképp nem tudta volna kiidegelni!!! Kép Szóval nincs begyulladva meg semmi, csak piszkosul fáj Kép

Ma nagyon szar napom van, egész nap szenvedtem a fogammal, meg az egész fejemmel, mert az egész fejem fáj. Viszont kiválogattam a babaruhákat, és kimostam a Bogi kisruháit Kép Olyan jó volt újból kézbe venni, a kis plüss rugikat Kép De még jó, hogy kúpászkodtam, mert rájöttem, hogy mit kell még venni. Összesen csak 2 darab badit találtam, úgyhogy badikat feltétlenül vennem kell Kép 56-ost néhányat és 62,68asokat is, de ezek nem annyira sürgösek! No meg persze néhány rugi is kellene majd! Csak a legszebbeket tartottam meg, a többit uncsitesóméknak adtam, ök elég rossz anyagi körülmények között élnek, jó helyre kerültek. De nem kérem vissza öket, mert szeretnének ök is kistesótKép Szóval ma délután egy picikét babaruháztam , olyan jó volt Kép És most megint olyan illat van a lakásban mint amikor Bogi pici volt, mert Sensitiv öblítöt használtam Kép

Lányok igaz, hogy a klinikán nem lehet válsztani, hogy altatásban vagy edával akar szülni aki császárra kényszerül???? Én altatásban szeretnék, ha ne adj Isten csaszira kerülne sor, de azt hallottam, hogy csak edával lehet! Ez szemétség, én aludni szeretnék, meg is halnék ha ébren lennék miközbe hasfelmetszenek...Kép brrrrrrrrrrrrr, belegondolni is Kép

Enikö

ceniko
Szeged

Angi!
Virágnak jobbulást! Te voltál bárányhímlős? Kiváncsi vagyok, hogy Bogi elkapja-e, állítólag az anyatej védi, már ha te voltál.

Erika!
Én maximálisan a te nézeteidet vallom, és biztos, hogy ezért éltem meg Léna születését "kudarcként", még ma is megborzongok, ha arra gondolok, hogy a rossz ctg után, már csak történtek velem a dolgok, oxitocin, burokrepesztés majd gyors határozat a sürgősségi császárról, esélyt se kaptam, hogy megtudjam mennyire birom a fájdalmat. Pedig annyira készültem rá, nekem Jugóban mindig fájdalomcsillapító nélkül tömtek/húztak fogat... Kép
Bocs, ez úgy kikivánkozott.

Ma egy éve, hogy szoptatok, igaz 1 évvel ezelőtt csak 10g sikerült elsőre. Ma ekkora mennyiséggel körberöhögne Léna.

Baby Serveces csomagot senki nem kapott?

Emelik a szocpolt, láttátok?
http://www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/hazaihirek/20050105februartol.html

Nóri
norcee

Enikő!
Én is úgy tudom, hogy hivatalosan nincs választás, az altatásos a sürgősségihez jár, de szerintem azért lehet "alkudni".
Én meg legközelebb szülni szeretnék vagy, ha muszáj a csaszi, akkor edával, mert nekem meg az volt a borzasztó, hogy nem láttam rögtön Lénát.

Nóri
norcee

Dancsi: Egyetértek veled az Edával kapcsolatban.

Lehet róla informálódni, söt kell is, de ott és akkor kell, hogy a szülö nö eldöntse, hogy kér-e. Van amikor a doki kifejezetten ajánlja, mint pl nekem. Én sem kértem volna, eszembe se jutott, csak ugye már fél napja vajudtam és még semmit sem tágultam......nem volt elöttünk a vajudás vége......
Vannak érvek mellette és ellene is, akinek nincsenek jó tapasztalatai vele, az nyilván nem fog róla ódákat zengeni. Akinek bejött, az meg dicséri. Aki meg nem próbálta, az halgasson, mert nem tudja milyen. Nem mindegy átélni valóban megtapasztalni, vagy csak olvasni róla!
Ezért jó, hogy adott a lehetöség, hogy vajudás közben dönthess arról kéred-e vagy sem. Ha kéri valaki ezért nem szabad elitélni, mindenkinek JOGa van a fájdalomcsillapításhoz! Olyanhoz amilyet szeretne.

Gigi: Csak felhívtam a fogklinikát megkérdeztem, hogy ez normális-e, hogy fáj és, hogy mit vehetek be. Mondták, hogy természetes a fájdalom és hogy algopirint vegyek be! Ennyi!
Be is vettem, bár nem érzek változást!

Enikö

ceniko
Szeged

Nóri: Az általad ajánlott cikkben, az utolsó bekezdés konkrétan mit jelent? Az csak a közalkalmazottakra vonatkozik? Aki nem közalkalmazott annak nem jár? Csak érdekel, engem nem érint szerencsére.
Köszi
E

ceniko
Szeged

Sziasztok!

Gabi, orulok, hogy jol ereztetek Magatokat! Nagyon aranyosak a gyerekeid, egy hangjuk sem volt. Bator is nagyon jol birta!

Karmen, koszi, mar vettunk vigantolt ott, ahol mondtad.

Nori, mar 3 ejszakat aludt vegig Kristof, dijaznam, ha igy maradna. A titkot nem tudom. Kép Talan az, hogy keveset alszik nappal.

Tunde, meglatod lesz meg jobb a helyzet, nalunk is volt olyan idoszak, hogy nem akart aludni Krsitof delutan. Mar azt hittem, hogy igy marad, de most mar ujra igenyli az alvast nappal is.

Kriszta, orulok, hogy jobban vagytok!

Eniko, Neked jobbulast, remelem rendbe jon a fogad. A multkor en is a kezembe vettem egy 56-os bodyt, olyan kis picike volt. Kép

Nina, vartunk Titeket, de valahogy elkerultuk egymast. Utolsonak jottunk el, aztan meg elsetaltunk hatra, de biztosan elmentetek addigra.

Nyulanyo, nagyon aranyos Pipike!

Na lepek tanulni.
Agi
agi77

Sziasztok!

Angi, gyors pötty-múlást kívánok. A picit szerintem is védi az anyatej.
Egyébként Edi is bárányhimlő-gyanus. Karácsonykor együtt játszott az unokatesójával, aki másnapra ebpöttyösödött. A dokink szerint Edi is simán elkaphatta, a lappangás 14-21 nap. Kivárjuk és meglátjuk. Addig meg karantén van számunkra, babákhoz most nem megyünk látogatóba. Szegény Lénát is ezért nem mentünk köszönteni. No, de mai késik, nem múlik, utólag is lehet, külön engedélyünk van rá.

Apropó, tudja valaki hogy a pöttyök megjelenése után még meddig fertőz a beteg?

Gabici
gabici

Kármen!

Én is végig szedtem az Elevitet.És a Noémi átlag súlyú lett.
Akkor szörnyű volt a vajúdás,de most már elfelejtettem.A végén,az utolsó órákban már csak botorkáltam a folyosón az egyik széktől a másikig.Kiegyenesedni nem tudtam.Tudod,ezért sajnálom,hogy csaszi lett,mert ennyit szenvedtem.

Dancsi!

Én már előtte befeküdtem a kórházba,mivel túl voltam a kiírt időn.
Egész héten nem tágultam semmit a keményedések ellenére.Amikor elkezdődtek a fájások,azt hittem,hogy tágulok.Este 10h-tól voltak már sűrűn a fájások.Reggel jött a doki,és azt hittem,hogy megyünk szülni.Megvizsgált,és még akkor is teljesen zárva voltam.Mondták,hogy vajúdjak csak a szobában.Délután megvizsgált a doki,és még tágulás semmi.Akkor már mondta,hogy császár lesz.(Nagy volt a Noémi az én méreteimhez képest.)De még próbáljak tűrni.Én tűrtem még pár órát,de már legyengültem.Telefonáltak a dokimnak,hogy jöjjön.Akkor már teljesen kész voltam.Jött értem a beteghordó,és már nem tudtam felmászni arra az ágyra.Elég jól tűrtem,nem kiabáltam,nem sírtam,erős voltam.És utána lehangolt,hogy így végződött.De már vége,és itt az én kis gyönyörűségem.

Enikő!

Jobbulást!

Ildi
tfildiko

Enikö! klinikán nem lehet választani. Én ugyanis tudtam császár lesz és mondtam Sárinak is hogy EDA-t megtagadom, mondta ö is ott nem lehet választani. Altatás csak sürgösségi császárnál van. Mondtam pedig neki hogy törvény elöirja hogy jogom van választani ha orvosi ok nincs az altatás ellen, de hiába. Korházban viszont lehet kérni EDA-t is meg altatást is. (egyébként amikor ott minden papirra ráirtam csak altatásban engedem a császárt megkérdezték miért irom oda amikor mondták az lesz, meséltem a klinikát még a prof. se tudta, ki is akadtak ezen)
Ja és barátnöm meg akarta klinikán tagadni EDA-t azt mondta az anesztes (2 éve) hogy " anyu nem kötelezö itt szülni elmehet a korházba ott majd elaltatják".

Nóri! minket a fél szocpol érdekelt volna, de idén 35 leszek, akkor erröl lecsusztunkKép Ezt nem tudtam.

Angi! jobbulást Virágnak!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Enikő.
Szerintem, ha időben tudják, hogy császármetszés lesz, akkoe EDA-t adnak.
Ha gyorsan kell cselekedni, akkor pedig altatás. Gondolom az gyorsabban megvan, mint az érzéstelenités. De szerintem ha nem altatnak, akkor se látsz semmit, mert eltakarják a hasadat egy függöny szerüvel.( a tévében igy láttam.)Legfeljebb hallasz mindent.De akkor lehet, hogy megmutatják a babát, amikor kiveszik.
Zita
zita_29

Lányok!
csak Kármennek vannak babaúszásos tapasztalatai.
Ha van esetleg mégvalaki szívesen olvasnám a véleményét.

Amúgy meg az a véleményem hogy minden szülés és vajúdás más úgyhogy legjobb a szülésre kiszemelt intézmény lehetőségeit kipuhatolni és választani azok közül amikor már aktuális a dolog.
Én a kettesben szültem és a szülésznéni amikor már a fájdalom elég magas küszöböket döngetett szinte kérdés nélkül beadta a fájdalomcsillapító innjekciót. Érdekes volt a hatása, inkább csak a fájdalomküszöbömet növelte és nem a fájdalmat csökkentette de jó volt. Hozzáteszem Én nem a napokig vajúdós fajta vagyok hanem viszonyag gyorsan lerendeztem a dolgot pár óra alatt...Kép
Ja és szerintem a szüléstől és a fájdalomtól való félelem egészséges és szükséges is. Lányok kitartás...Kép

Erika!

Írtam egy pár sort valamikor december végefelé az apás szülésről. ha visszkeresel megtalálod.
20180827120929

Enikő!
Nem tudom pontosan, látni kéne a törvényt, de alaposan utána fogunk nézni, mert minket nagyon is érint.

Karmen!
Akkor cselekedjetek gyorsan!
Mi is éppen beleférünk a 30 év alattiba, idén leszünk mindketten 29-ek.

Ja, én is hallottam, hogy tavaly rekord kevés baba született, pedig nekem szinte minden ismerősöm tavaly szült.

Nóri
norcee

Lányok nem bírtam elaludni, annyira fáj a fogam Kép Lüktet, az egész állkapcsom, pedig vettem be Algopirint, de semmit sem ér Kép
Totál ki vagyok, utálom ha fejembe fáj valami...

Nóri: Engem is érdekel a szocpol része, hátha esélyünk lenne egy kertes házba költözni....És mi van ha a házaspár egyik tagja már elmúlt 30 a másik még nem, akkor jár a szocpol????

Bea: Mi nem jártunk babaúszásra! Én nemtok róla semmit!

Zita: Akkor ha mégis sor kerül rá, nagyon remélem, hogy sürgösnek fog minösülni és elaltatnak, én nem bírnám ki ébren, hogy kivegyék belölem a babát, zokognék, nem tudnék lenyugodni az tuti, ismerem magam annyira, hogy tudjam, hogy lelkileg nem lennék elég erös hozzá...Kép

Karmen: Akkor Te végül is altatásbn szültél vagy edával?

Enikö

ceniko
Szeged

Enikő!
Nekem egyik nagyon jó barátnőm szeptemberben edával szült (császár), és nagyon pozitív élménye van. Kapott megfelelő nyugtatókat, stb..., majdnem elaludt, szólnia is kellett, hogy ne adagolják már, mert látni akarja a babát, szóval gondoskodnak róla, hogy megnyugodjon az anyuka. Meg tudtommal az edának sokkal kisebb a kockázata, mint az altatásnak, főleg a babára nézve.

A kórházban meg én úgy tudom, hogy szinte csak elméleti lehetősége van az edás császárnak, mert nincs külön aneszteziológusa a szülészetnek.

Enikő!
Te vagy ugye 30 év alatt? Nem vagytok házasok, így egyszerűen nem vallod be a párod,ha baj, hogy ő már "túlkoros". Báris én a helyedben így tennék, de nem tudok semmi konkrétat, beszélni kell bankokkal, a tv se mond szinte semmit, szinte lesnem kell a hírekben, ennél jobban is propagálhatnák!

Nóri
norcee

Sziasztok!

Bea!
Mi jártunk mindkét fiúval babaúszásra. De néhány alkalom után már tudtuk mit kell csinálni, így nem a babaúszás időpontjában jártunk, mert az túl korai volt. Angi és Ági látta a fiaimat idén nyáron a Sportusziban,tanúsíthatják, hogy tényleg imádják a vizet (de ez lehet, hogy babaúszás nélkül is így lenne). Szerintem mindenképpen érdemes kipróbálni! Nem tudom, hogy vasárnap van-e még (azt nem az tartotta, aki a szombatit)babaúszás, de ha van, inkább oda menjetek!

Angi!
Nálunk tavasszal voltak bárányhimlősek. Beni kezdte, és pont 14 nap múlva (a lappangási idő 7-14 nap) Bálint is bárányhimlős lett. Addig fertőz, amíg nem kezdenek leszáradni a pöttyök (kb.4-5 nap volt nálunk). Egyébként egy barátnőm elhozta a két lányát együtt játszottak egész du. a gyerekek, még közösen falatozták a joghurtot is, de nem kapták el a csajok a pöttyöket. Aztán rá pár napra elmentek húsvétkor a vidéki rokonokhoz, ahol szintén volt két bárányhimlős gyerek, de ott sem sikerült pöttyöket szerezniük. Egyébként azt mondta a dokitornénink, hogy látens módon is át lehet esni a bárányhimlőn. Ilyenkor nincs pötty, de a védettség kialakul a betegséggel szemben. Ebben csak az a rossz, hogy felnőtt korában izgulhat az ember, hogy elkapja v. sem, mert azt nem tudhatja, hogy ő esetleg már látens módon átesett a bárányhimlőn.

Enikő!
Mikor mész fogorvoshoz? Remélem ma már tudsz aludni!

Sziasztok: Anita

Kép

Kép

Kép
banita

ANita! (Csak bekukk)
Lehet nézetni ellenanyag szintet a vérből, és megállapítható, h van e védettség. Amennyiben nincs, védőoltás, és kész.

angiszeged

Enikő!

Engem is Edával császároztak meg és szuper volt. HA lenne mégegy, akkor csak igy, ha már rendesen szülni nem lehet.
Nem látsz semmit belőle, mert előtted van az a nagy zöld eltakaró.
Érezni sem érzel semmit, csak amikor kiveszik érzed, hogy feszitenek, de nem rossz érzés egyáltalán.
Nálam épp arról beszéltek,
hogy milyen telefonszámlát lehet elszámoltatni a klinikán.8 Nem a doki, hanem a sallang Kép
De az anesztezes főorvosnő nagyon rendes volt. Én nagyon jó volt, mikor meghallottam, hogy felsir és egy pillanatra megmutatták. Utána már csak tisztán láttam viszont Annát.
Utána az is jó volt, hogy magamnál voltam és tudtam kommunkikálni. Nem olyan rossz az, mint sokan elképzelik.
Mondom nekem jó élményként maradt meg eza része.

JA én tőlem a dokim megkérdezte , hoyg melyiket akarom.

Puszi: MucskaAndi

Andi
Kép
mucska

Enikő!

Mi van a fogaddal?Remélem,hogy valamennyit aludtál.Én nem sokat.Már 3 hete a fogzás megkezdése óta nem alszunk.

Ildi
tfildiko

Nóri, Enikő, szerintem a cikk félrevezető, a szocpol eddig is járt 30 fölött, az valami másra utalhat. De feltétlen utána kellene járni, mert februárig akkor is jár a régi, ha az új nem is. De szerintem csak a cikk írta ilyen félreérthetően.

Én úgy tudom, a bárányhimlő nagyon fertőzőképes, elég csak egy helyiségben lenni a beteggel, már elkaphatod. Valószínű, hogy akkor látensen estek át. De olyanról is tudok, hogy valaki már volt bárányhimlős és újból elkapta.

Van valamilyen homeos szer, ami segít a tágulásnál, ha gond van. A Geréb Ágiék használják úgy tudom. Tudtok róla valamit?

Erika

gerika

Erika!

Én nem hallottam róla.
Most akinek van lakása,nem kap szocpolt,ha újat és nagyobbat szeretne?Én azt hittem,hogy jár.De akkor ezek szerint tévedtem.

Ildi
tfildiko

Ildi, eddig is csak akkor lehetett kapni szocpolt, ha nem volt a neveteken lakás. Így sokan eladták a lakásukat, mielőtt igényelték. A félszocpolnál lehet a neveden lakás, csak akkor egy szobával nagyobbat lehet venni, viszont nem kell, hogy új legyen. Eddig így volt.

Tudtok valahol tapéta boltot Szegeden? Benedek állandóan az üvegajtót csapkodja, ha azt akarja, hogy kinyissuk. Be akarom tapétázni az üveget, mielőtt betöri.

Angi, szegény Virág, az első pár nap kellemetlen eléggé, aztán már nem lesz vészes. Nálunk a két gyerek betegsége között pont 14 nap telt el.

Erika

gerika

Sziasztok!Hát fél perc nem sok, de én annyit se tudtam aludni éjjel.Egy szemhunyásnyit semKép Most is úgy fáj, hogy majd megpusztulok. Mindjárt felhívom a fogklinikát és megkérdezem mi van ilyenkor, mert sztem ez már nem normális! Totál ki vagyok Kép Szegény embert még az ág is húzza, nincs elég bajom amúgy sem.....még ez is! Eddig egyáltalán nem fájt a fogam, most, hogy megcseszegették, meg...Kép Mindjárt jön a védönöm, utána azt hiszem elmegyek egy fogorvoshozKép Annyira fáj, hogy sírni tudnékKép
Na nem panaszkodokm tovább, bocs!
Mindenkinek köszi a szocpolos infókat!Azért egy kicsit érthetöbben is leírhatnák!De gondolom oka van, hogy nem teszik! Hogy minél kevesebben vegyék fel!
Enikö

ceniko
Szeged

Enikő, szegényKép . Addig is amíg eljutsz a fogdokihoz, tegyél a fájó foghoz a fogíny és az arcfal közé egy szem szegfűszeget, az kicsit csillapítja a fájdalmat.

E.

gerika

Enikő!

Sajnálom az éjszakádat.Én azért kb.4 órát aludtam.
Menj,és keress egy fogdokit!Jobbulást!

Erika!

Kösz az információt.

Ildi
tfildiko

Erika,
tegyél rá kimondottan ablakra való matrica-félét. Gergő az OBI-ban vett. Vagy matricás tapétát (nem tudom, mi a hivatalos neve), de tapétákat tudsz venni Baumax, Praktiket, OBI-ban is. Ez a leggyorsabb. Nekünk a bejárati ajtó felett sima üveg van, mi arra vettünk ilyen matricát, olyan, mint az a szép lámpa (velencei?). Uff, bakker, semmi nem jut eszembe, bocs. Ha nem érted, szólj Kép.

Enikő,
sztem menj vissza ahhoz a dokihoz, aki csinálta. Ne szenvedj, ez nem normális dolog. Be van gyulladva?

Bea,
babaúszással kapcs. nem tudok segíteni (még én sem tudok úszni Kép)

Jól vagyunk, ma megyünk vissza ellenőrzésre.

Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Enikö! Én altatáshoz ragaszkodtam, pont emiatt nem is mehettem a klinikára, ezen vagyok kiakadva azota is hogy miért nem engedik ott választani amikor jogom van ahhoz. Szegény, remélem gyorsan megcsinálják a fogadat. Azért szerintem elég szomorú hogy akkora pocakkal 3 órát várattak legutóbb! Panadol nem segit? Én azt kaptam amikor holyaggyulladással üvölteni tudtam volna ha megmozdultam.

Nóri! Májusig tényleg nagyon kell sietnünk. Szerintem már csak uj lakást tudunk venni mert kicsuszunk az idöböl.

Enikö! Jár a szocpol 30 felett is. Csak aki 30t nem töltötte be (ahogy én tudom egyik szülö elég ha elérte hogy nem járjon ez a kedvezmény) annak az állam kezességet vállal, emiatt az eddigi önrésznek töredékét is elég nekik felmutatni. Vidéken uj lakásra értéke ebben az esetben 12 millio lehet, hát ezért nem kapnak nagyot.
Szocpolhoz valoban el kell elöbb adni a régi lakást. Egyébként a bankok weboldalain sokkal részletesebb és érthetö tájékoztato szokott erröl fent lenni mint a cikk.

Erika! Én a Bakain javaslom a tapétaboltot. Nem tudom a nevét a Vásárhelyi P. u és a Vasas u. között van.

Ági! de jo hogy Kristóf alszik éjjel. És hányszor szopizik még egy nap?

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Kriszti!

Én sem tudok úszni.De remélem,hogy a Noémi majd megtanul.Örülök,hogy jól vagytok.

Ildi
tfildiko

Ildi,

Kép Kép Kép végre, nem vagyok egyedül!

Seri,
kicsit sűrűbb bejelentkezést léci, lassan a finisben vagy Kép!

Angéla,
sok-sok erő Neked és a Csajoknak! Jaj, nagyon sajnállak Benneteket!

Ági,
nagyon el vagy tűnve!
Hányszor szoptatsz egy nap?

Egy cikk a bárányhimlőről:

http://www.orvosaneten.hu/displayarticle157.html

Tegnap voltunk a CORA-ban és szinte semmit nem kaptunk! Nagyon mérges voltam. Sem popsitörlő (Nivea), sem Libero, sem fürdető + sampon egyben (Nivea). Minden baba ilyet használ, vagy csak visszatartják?!

Karmen, a DM-ban a Libero most szuper áron van, láttad? 3X31db-os 3999 Ft.

Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Kriszti!

Mi is Nivea fürdetőt használunk.Popsitörlőt legtöbbször Niveát,de most a Pampers volt akciós a Rossmannban.

Ildi
tfildiko

Kriszti! köszi nem láttam, de nekünk mindig késöbb jó a méret. A 7-14böl kifolyik a pisi. Most Pamperst kap, késöbb veszek Liberot megint.
4e ft-ért ezt amugy mindig lehet kapni, Cora,Metro,Tesco is gyakran árulja.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet: