A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Enikő!

HA estig nem tudod meg, akkor ajánlok egy oldalt, ahol nőgyógyászoktól lehet esténként kérdezni chaten. NAgyon rendesek én a terhességem alatt sokszor kérdeztem. MA is van rendelés 20-21-ig. Nézz rá az oldalra, nekem sokat segitett annak idején.
http://www.scheringclub.hu/azorvosvalaszol.php?action=k&PHPSESSID=a762adb204ab1c 3cdf02197e237869b7

Andi

Andi
Kép
mucska

Karmen, érdekes, hogy Benedeket én sem akartam magamra fektetni pont a mászkossága miatt, pedig még ugye véres sem volt.A kezembe adták, sírt, megvigasztaltam, beszéltem hozzá, aztán odaadtam, hogy mosdassák meg. De a két nagyobb meg rajtam volt és nem emlékszem, hogy zavart volna. Ki érti ezt...

Enikő, én sem tudom ezt az áramlásos dolgot.

Kriszti, Benedek is kapott legutóbb Klacid babyt, ő megette, persze nem önszántából. Tüszős mandulagyulánál kell az antigyogyó, nem vitás. Hogy aludtatok?

Hétvégén elmegyek a Mediamarktba, megnézem a kenyérsütőt.

Erika

Lilypie First Birthday tickers
gerika

Sziasztok!

Ildi,
remélem, mostmár meggyógyulunk és összejön a találkánk Kép.
Láza nem volt most reggel szerencsére. Csak az menne már le.

Erika,
végre, sorstárs. Már annyi helyen próbáltam a mandulagyulának utánanézni és semmi eredmény.
Eszter is megeszi a gyógyszert, fecskendővel nyomom a kis szájába és közben (tegnap este) lapátoltam bele az almát.
Ma reggel teát adtam mellé, így 2 részletben sikerült meginni üvöltés nélkül. Mindig mondom Neki, hogy ez azért van, hogy meggyógyuljon és ha szépen ügyesen megissza, hamarabb gyógyul majd meg. Ma reggel már ő tette a szájához a fecskendőt. Kis drága volt.
Én rosszabbra számítottam a Klaciddal kapcsolatban.
Volna 1-2 kérdésem, léci segíts:
- meddig tart ez a gyulladás?
- láz meddig van?
- meddig fertőző?
- ha már nincs láz, kimehetünk-e (ez a legrosszabb az egészben)?
- meddig szedtétek a gyógyszert?

Jöhet priviben is: bodokriszti@freemail.hu
köszi előre is!

Karmen,
nem vagyunk egyformák, Téged biztos taszítanak ezek a dolgok. Én pl. tegnap majdnem hánytam, olyan büdös cucc volt a pelusban Kép.

Angi,
kössz, de ez csak úgy kijött.

Az éjjel fenn volt Eszter majd' 2 órát. Mértük a lázát, 38,4 volt, azért adtunk fél kanál Panadolt. A drnő mondta, hogy most ezzel csillapítsuk a lázát, mert a kúpot megszokja a szervezete.
Szerintem nagyon utálja ezeket az ízesített gyogyókat, mert viszolyog, ha meglátja.
A Chamomillát el kell dugnom előle, mert állandóan enni akar belőle Kép.

Enikő,
kérdezd meg a nőgyógyászod. Ezért fizetsz, nem?
Én biztos így tennék a helyedben, csak ő az, aki legjobban ismer Benneteket.

Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Ildi,
megkaptad már a Kismamát?
Telefonáltam december végén, akkor a mai napra ígérték. Sehol semmi.
K.

Kép

Kép
eszteranyu

Kriszti!

Most már tényleg jó lenne,ha meggyógyulna az Eszter.Nehéz lehet most nektek.
Nálunk most volt itt a doki néni.Minden rendben,de jön a 3.fog.Szenved rendesen a lány.
7080g és 68-69 cm.Szépen fejlődik.
Én sem kaptam meg a Kismamát,pedig már vártam.Már ma is megnéztem a postaládát.
Jobbulást az Eszternek!

Ildi
tfildiko

Ildi,
nem semmi a harmadik fog ennyi időn belül Kép.
Írtam volna mélt, de nem szerepel a profilodban a mélcímed.

Ezt válaszolták kérdésemre:

"Kedves Olvasónk!

Sajnos a januári lap csúszásban van, mert a 2005-ös naptárat fóliázták hozzá. Ezért elnézését kérjük. A mai napra ígérték a szerkesztőségnek az újságot, ugyanis még mi sem láttunk egyetlen lapot sem. Így reméljük Ön is hamarosan kézhez kapja az újságot."

Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Kriszti!

Köszi.Akkor már lassan bizti,hogy megkapjuk.
A címem:tfildiko@axelero.hu
Hát,már jön a 3.Tényleg elég gyorsan jönnek.
Az Eszternek mikor kezdtek kibújni?

Ildi
tfildiko

Sziasztok!
császármetszés: hát nem tudom, hogy általában be lehet-e menni, nekünk megengedték, de miután letakarnak, apa meg a fejemnél volt, így ő sem láthatott semmi véreset:-))) de jó volt, mert csinálhatott fényképet. Én addigra már annyira kábult voltam, hogy észre sem vettem, hogy ott van és ha nem csinál fényképet arról, hogy Lucit simogatom, még arra sem emlékeznék:-)))

Karmen, remélem, hogy nem kell Lucinak szemüveg, bár a szemvizsgálatot még mindig nem csináltattuk meg, de úgy tűnik, igen jól lát, mert a szoba másik végéből is észreveszi a dunakavicsot a sötét szőnyegen:-))))

Melinda, te akkora mázlista vagy, hogy az már bűn!!!!!!:-))))))))))))) Hogy a pitlibe fogytál 22 kg-t??? Azonnal tessék nekem megadni a fogyókúrareceptet:-))) A család másik kismamája hogy van?

Tündi, én is visszamegyek dolgozni, de most kicsit módosítottam, majd az államvizsga után. A pénz nagy úr, tényleg, bár mi átlagosan élünk a hétköznapokban, csak most van sok törlesztőrészlet (kocsi, stb.) és ezért az 60 ezer forint, amennyivel kevesebb fogok kapni márciustól bnizony nagyon hiányzik majd.

Enikő, örülök, hogy sikerült megegyeznetek otthon:-))) Én csak azért irigyellek, hogy ekkora nagy pocakkal még naponta mentek a játszótérre, stb. Én az egy szem lányommal is nagyon nehezen közlekedek néha.

Kriszti, gyógyulgassatok, kis kamillatea mindenre jó.

Ági, Kristóf olyan nyugis kisgyerek. Azért irigyellek, hogy éjszaka alszik.
Luci tegnap nagy cirkuszt csinált hajnali 2-kor. Sétálni kellett vele, képeket nézegetni, mert nem akart megnyugodni. Aztán persze a mi ágyunkban kötött ki. Már 15 kg (a magasságát nemtudtam még megmérni) és rendszeresen cipelteti magát.

Szóval bűnhődök rendesen az engedékenységemért:-)))
Kocsonyát főzök éppen, úgyhogy megyek is.
Csocsi mindenkinek
H
babamama

Sziasztok!

Húúú, írtatok ám:-) Enikő, örülök, hogy minden rendben van Boró bébivel, én sem tudom ezt az áramlás cuccot, de tényleg, miért nem kérded meg a dokidat?
Ildi, szegény Noémi, már rögtön a harmadik fog? Szegénykét nem hagyja egy kicsit sem pihenni, nem beszélve rólad....
A Kismamát én is várom, akkor már értem miért nem jött meg eddig, a párom már be akarta őket perelni:-) Nem mintha olvasná.....
Tünde, Pipi is ilyen örökmozgó, keze-lába egyfolytába, már a hasamba se bírt magával, állandóan rugdosott. Szerintem sokkal jobb egy örökmozgó, az egyik anyuka ismerősöm mindig sopánkodott, hogy milyen jó nekem, hogy ilyen aktív a lány, az övé mindig csak üldögél, nem csinál semmit.
Pipit csak 6 hetesen, meg 3 hósan vittük csípőszűrésre. Majd 3 évesen kell újra vinni azt hiszem, ehhez képest hipotóniás volt.

Kriszti, annyira meghatottál, ahogy a lányodról írtál, hogy én is elkezdtem bőgni:-) Amikor most a betegség után először evett levest én is bőgtem, Ő meg csak bámult rám, hogy mi bajom van....Néha össze tudnám roppantani, annyira szeretem, ő meg menekül, amikor rám tör a szeretethullám:-)

Karmen, Pipi imádta a tejpépet, főleg a Milupa Vegyesgyümiset. Olyan 10 hós kora körül kezdtem neki adni, mint kacsa a nokedlit, úgy nyelte. Viszont a nyulas emblémástól, az a Nutrica vagy mi?, attól viszont hányt , az ha jól emlékszem rizses, lehet, hogy tévedek, nah azt nem bírta a gyomra. Én megpróbáltam adni Pipinek babatejet, köszöni nem kéri, sőt még mindig a síma tejet se, a kakaót is csak néha minimálisat. Ha kell valakinek egy zacsi babatej, szívesen odaadom, sajnálnám kidobni, egy marék aranyért vettem.

Nyúlanyó+Tamás Botond (2006.03.14.)+Viktória (2003.04.21.)

[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/3ud.png[/img:5b8b07f275]
[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/4qv.png[/img:5b8b07f275]
nyúlanyó

Sziasztok!
BUÉK mindenkinek.
Tőletek, mint gyakorló kismamáktól szeretnék kérdezni pár dolgot. Mikor kezdtetek el vásárolni babaholmikat? Mert, a babona ugye!
Viszont mikor láttam a Tescoba a leértékelést, akkor elgondolkoztam. A másik, valakitől kaptatok valami listát, hogy mit kell beszereznetek mire megjön a baba? Kelengyelistát?
Ha valakinek van ilyen, kérem ossza meg velem.
Valamint azt szeretném megtudni, van e olyan aki epidurális érzéstelenitéssel szült? Nem császárral, csak hagyományosan, de érzéstelenitéssel?
Köszi.
zita_29

Orsi 7900g!! és 73 cm. 6 hete 7150g és 71 cm volt. Elöször a védönö keveselte aztán mondtam nézze meg hogy mennyi volt elözöleg, mi 7500-ra saccoltuk. Igy már neki is nagyon tetszettKép
igaz csaltunkKép Orsi megérezhette hogy indulunk mérni. Megette az összes sütötök-almát, csinálnom kellett kapros tökfözeléket brokkolival, pipihusival, az is majdnem elfogyott. Nem hittem a szememnek. És még a száját is ki tudta nyitni nem nekem kellett a kanalat beeröltetni.

Nyúlanyó! Orsi elmult 11 hós mire most kapott ilyen tejpépet. Ö azt nagyon szereti amit Pipi kihányt.

Kriszti! én csak egy pisigyüjtö zacsit kaptam, te többet, nem? Nem tudom miért sporolnak ezzel, majd meglátjuk mit sikerül beletenni. Fürcsinél mindig kipisil ha a pelust kibontom. Majd fektetem pár pecig indulás elött. Kaptál már idöpontot szemészetre? Mennyivel elöre?
Esztinek lement végre a láza? Szegénykém, gyogyuljon már meg!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Apropó allergia. Pipi egyik kispajtása 15 hósan lett, tej és szója allergiás, addig evett és ivott mindent és semmi baja nem volt, a munkatársam kisfia rögtön egy tányér tejpéptől 7 hósan lett tejallergiás, az unokatesóm meg 14 évesen volt allergiás a kakaóra ,meg még valamire, de már kinőtte, anyukám meg kb 50 éves korában lett allergiás valamilyen növényre, nem tudjuk melyikre. Szerintem ez hajlam + környezetszennyezés.

nyúlanyó

Sziasztok!
Most értem haza. Jó lett az eredményem, nincsen szivárgás Kép))))) Reggel levették a mintát, és 13órakor hívtam vissza a dokimat, hogy mi lett az eredmény, de szerencsére jó lett, csak most vérzek egy kicsit. . . . .

Kihasználtam, hogy Bogi nincs itt, és a fogklinikán is voltam gyökérkezeltekKép 2 hét múlva kell mennem a végleges tömés miatt, mert most csak gyógyszert tettek bele. Több, mint 3 órát vártam a váróteremben és több, mint 1, 5 óráig tartott míg megtalálta a fogcsatornáimat, fúrás, röntgen. . . stb Nagyon lassú dokit fogtam ki, de jó munkához idö kell, ugye.... Kép Amúgy nagyon kedves voltKép

Kriszti: nem fizetek a nödokimnak! De attól még kérdezni szoktam, csak elfelejtettemKép De úgy is szólt volna, ha valami gond van!

Hajni: Egy kis kocsonyát küldhetsz ám ide is, imádom Kép Amúgy a játszótér itt van kb 30 méterre tölünk, úgyhogy nem vészes! Van pad viszek kispárnát lecsüccs, csak akkor van gond, amikor 2 óra hosszat kell lökdösnöm a Bogit a hintán!Kép Na az lefáraszt!

Na mentem alig élek, éhenhalok reggel óta nem ettem, és még legalább 1 órát nem is szabad!
PuszkaKép
Enikö

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Jelentem, úgy néz ki, megmaradunk Kép.
Eddig láztalan Eszterem - 12 órája, jókedélyű és zabál Kép. Ma megevett: 1 alma 1 kanál Sinlaccal, 1 egész kifli és 3 dl tea. És reggel 9-kor szopizott utoljára, most kínáltam, de csak 3-mat szippantott belőle Kép. Remélem én is, h a haladás őtján megyünk.

Karmen,
mi nem kaptunk pisigyűjtő zacsit, a patikában vettük meg. Én 5-öt használtam el - eredménytelenül. Végül vettünk egy bilit és csurgattuk a vizet, meg játszottunk és a bilibe sikerült pisilni Kép. Azért sok sikert a zacsizáshoz. Azt mondták a laborban, hogy éjszakára érdemes feltenni a zacsit, mert akkor nem mozog. A doktornő pedig azt javasolta (támogatom), hogy nem kell, hogy ott pangjon a sok pisi egész éjjel, nehogy bebacisodjon. Mert ki kell már neki törölni a puncogóst belül is. Én eddig védve volt, most meg szabadon lesz már.
A száz forintos boltban 450 ft egy bili.
Mi 4 héttel előtte kaptunk időpontot a szemészetre (okt. 18-án kértem időpontot és nov. 16-ra kaptunk).
Én Esztert 11 hósan vittem pont ezért.
EKG-n is voltunk.
Mellesleg az ifjúságiban csak pozitív tapasztalatom volt, nagyon kedvesek.
Ha van kérdésed, szívesen segítek!
Úristen, nemsoká egy éves Orsika!

Hajni,
kössz a tippet, 3 hete isszuk, sztem a Herbária belőlünk profitál Kép. Meg csipkebogyót és hársfavirágot is. Kezdem unni.

Ildi,
Eszter első foga 8 hónaposan bújt ki. Rá 3 napra meg a 2.

Zita,
mi sem siettük el, 37 hetes voltam, amikor ez első babadolgot vettük. Mi felmentünk Pestre a Megatoysba és ott vásároltunk, mindent egy helyen.
Bár a babaruhákat a CORA-ban + turiban, Baján, ahol egy ismerősünknek van babaturija.
Szívesen elküldöm a listámat a babakelengyét illetően.

Nyúlanyó,
fenemód bőgős vagyok most, talán az teszi, hogy így össze vagyunk zárva kettesben, mint amikor pocakban volt.
Ma nagyon jót játszottunk és megint csak néztem és könnyes lett a szemem a boldogságtól Kép.

Erika,
mél ment.

Bocsi a sokért.
Megyek brassóit készíteni.

Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Karmen, úgy látszik Orsi rájött milyen jó enni:-))) Nagyon jól hízott!

Enikő látod Boró bébi igyekszik jól áramolni és nem szivárogtatni:-))

nyúlanyó

Enikő,
szaladj, az erkélyen még van egy tál kocsonya Kép.
Örülök, hogy minden rendben van Veled!
Fogorvos: Kép. Gáz. Sajnállak. Nekem is gyökereztek 1 hónapja.
Máskor tessék vinni kaját meg fogkefét és egyél. Nehogy rosszul legyél!

Pussz:
Kriszti

Andi,
nem te sétáltál véletlenül negyed 2 körül a Makkos-erdőn? Kajakra úgy nézett ki a csaj, mint Te!

Kép

Kép
eszteranyu

Kriszti: Ne mond mert fogom magam és átszaladok hozzátok érte, annyira imádom a kocsonyátKép
Enikö

ceniko
Szeged

Sziasztok!

Nóri, nálam nem jött be a megfigyelésed. Én is feküdtem az utolsó 2 hónapot a terhesség alatt - mint tudod - és bizony Edit 5 hós koráig ringatnom kellett, ha akartam, hogy elaludjon.
Édes ital: Edi minden nap kap teát és bébiitalt is az étkezések között (ezzel alszik el), mégis jó evőkéje van szerintem.

Sajna, én rácáfolok a megfigyelésedre.

Ildi, tényleg nem semmi, hogy már a 3. fogacska jön.

Edinek már igen élesek az újdonsült fogai (a fölső két 1-es fog), azok, amik a múlt héten bújtak ki. Szerencsére az éjszakáink azóta rendeződtek. Úgy nézem kicsit távolabb lesznek a metszők, mert van hely közöttük. Remélem ez később összenő majd a szemfogak kibújásakor.

Karmen, tényleg nagyot nőtt Orsi, ügyes kislány.

Ortopédia: én is úgy tudom, hogy ellenőrzésre stabil járáskor kell menni, nem az első 2 lépés után rögtön.

Szemészet: hallottam valami olyat, hogy jóval előtte be kell jelentkezni az egy éves kötelező szemvizsgára, mert rengetegen vannak. Ki tud erről pontosabbat? Nálunk mindenki szemüveges a családban, ezért én mindenképpen időben el szeretném vinni a gyerekemet.

Enikő: tényleg próbálj meg feküdni, én is azt ajánlom. Amikor nagyon unod, gondolj arra, hogy mindenkinek az lesz a legjobb, ha bent marad a picúr még a pociban egy darabig.

Üdv. Mindenkinek!
Gabici
gabici

Sziasztok!

Kismama: Akkor nem kérdezem meg a postást mikor hozza már végre az újságomat. Már tegna óta óránként járok ki megnézni a posta ládát. Nem mintha a postás óránként jönne. Kép

Ildi: Lehet tápiba tenni, de ne az egészbe, hanem egy kanálnyiba, tudod műanyagkanálba! Evés után inkább!

Angi: Szegény Bogi. Virág miatt mentek uh-ra? A jövőhéten mi nem tudunk menni, tanácsadás. Pénteken azért elnézhettek a mikkába.

Ági: HOlnap megyünk játszóbölibe. Flóra pl. tök jó alvó, pedig elég gyorsan született és egész végig szaladgáltam vele a pocakban. Sőt nyugodtabb, mint Bátor, pedig vele 4-5 hetet feküdtem. Bátor kis buzgómócsing. Mindenbe benne van. Nem lehet tőle játszani, mert lerombol mindent. A kis hájas kezével összerombolja a legóvárost. És a virágokat. Ez a mániája most.

Kriszti: Megértelek, Flóra szülinapjain én is elérzékenyülök, meg akkor is amikor hazahöztuk, meg akkor is ha olyanokat mond, hogy elájulok. Meg mikor hozzámbújik. Szóval nem vagy szentimentalista, csak dúlnak a homonok. Kép Van homeopátiás lázcsillapító is, ahhoz nem szokik hozzá a szervezet.

Zita: Sztem hagyd azt a hülye babonát. Semmi értelme. Az azért érdekes lenne, frissen szülten rohangálni babaruháért meg kiságyért. Vagy az apuka vegye meg a 4-5 nap alatt? Sztem nyugodtan vegyél meg minden fontos dolgot. A neten biztos van kelengye lista. www.szules.lap.hu
azért vigyázz a túl olcsó ruhákkal, mert a minősége is olyan. Inkább ajánlanám az angol turikat. Ott olcsó és jóminőségű. Bár még nem voltam, de biztos jó. Elmennék, de két gyerekkel nem könnyű válogatni.

Enikő: Lécci pihizzél, mert bár ha Boróka nőtt ez jó. De a dokit kérdezd ő ért hozzá. Írj egy listát a kérdéseidről, úgy nem felejtessz el egyet sem! Kép
jó fej a párod!

Nóri: Nálunk Flóra napi egyszer szokott aludni, délután kb. 1-3 óra hosszát. Változó. Bátor 2x, délelőtt max 1-et. délután 2-őt. Éjjel Flóra végigdurmizik. Bátor nem, de egyidőben kelnek kb. Bátor este 9-reggel 7-8-ig. Flóra fél10-10 től, ugyanaddig. Az altatás annyi, hogy Bátort leteszem, ő beájul, addig Flórával olvasunk vagy videózunk, ami nem túl jó, majd vele el kell menni alduni, általában addig kell mellette feküdni, míg elalszik.

Tünde. Kár hogy nem maradhatsz itthon Tomikával. Bátor is csak akkor szopizik rendesen, ha félálomban van. Egyébként minden más érdekli.

Karmen: Igazad van a liszttel és a tejjel kapcsolatban. Én sem adtam túl korán. Flóra majdnem másfél volt, hogy tejet kapott. De gluténtartalmút már hamarabb adtam. Az pedig hülyeség, ha nem adod hamarabb, hogy könnyebben lesz allergiás rá. Akkor már újszülött korban lehetne tejet és glutént adni, hogy biztos nem legyen allergiás. Nem?!

Erika: Nektek olyan kellene ami 1300g-os kenyeret is tud sütni, olyat láttam a médiában. Bát nem tudom, mennyi kenyeret esztek meg. én 750 g-at szoktam kb. kétnaponta sütök frisset. Tegnap pl. burgonyásat csináltam.

Gabi3
inecsg

Kriszti!

Ma nem, de tegnap igen, jártam arra olyan negyed kettő körül. Még gondoltam is Rátok, hogy melyikben lakhattok!Kép
Andi

Andi
Kép
mucska

Nyúlanyó!

Jó lenne,ha a lánykám nem szenvedne ennyit ezzel a fogzással.

Kármen!

Gratulálok a lányod súlyához!Örülök,hogy ilyen jó az étvágya.Rájött,hogy milyen jó dolog is az evés.

Enikő!

Örülök,hogy minden rendben a babival.

Kriszti!

Végre már nem lázas az Eszter.Már aggódtam érte.
Nálunk az első után 4 nappal jött a 2.Kíváncsi vagyok,hogy hány nap múlva jön a 3.
Ma lemértük a lányt:7080g és 68-69cm.Úgy örülök,hogy ilyen szépen fejlődik.

Gabici!

Én is egy kicsit gyorsnak találom a fogzást.Remélem,hogy a 3. hamar kibújik,mert szenved a lánykám.

Gabi!

Köszi.9CH-st kaptam.Este beleteszem egy kanál tápiba.

Ildi
tfildiko

Sziasztok!

Karmen!
Gratula Orsinak a hízáshoz!

Ági!
És rendszeresen átalussza újra Kristóf az éjszakákat? Ha igeg, mi a titka?

Ildi!
Nagyon beindultak ezek a fogak...

Gabici!
Tudom, hogy ti ellenmondok a megfigyelésemnek. Az édes italos dolgokat, meg inkább nagyobb gyerekek esetében figyeltem meg.

Enikő!
Én, úgy tudom, hogy 3-ig jó az áramlás. Vagyis 3 fölötti, vagy 3-hoz közeli értéknél beindítják a szülést.
Amikor bent feküdtem a klinkán kiművelődtem.

Kriszti!
Én is eltudok ám érzékenyülni. Pl. pont 1 évvel ezelőtt volt az a nap, amikor egész nap nem láttam Lénát, mert a császár másnapján még nem engedtek át a dokik a PIC-re. Nagyon rossz, hogy Szegeden 2 különböző épületben van a szülészet és a koraszülött osztály.

Angi!
Túlvagytok az orvososdin?
Már régen akartam kérdezni, hogy függ az valamitől, hogy ki kerül a Pintér profhoz, és ki máshová, utógondozás szempontjából?

Nóri
norcee

Hajni! Igazán az utolsó szakvizsgára tanulás alatt szabadultam meg a hájam nagy részétől. Tudod,"a meg fogok bukni" szindróma nálam fokozottan érvényesül.
Tesóm jól van, szép a pocija.Kép

Tündi! Teljes mértékben egyetértek veled a "pénz nagy úr". Lotti se jókedvemből jár bölcsibe és dolgozok nap 8 órát.

Kriszti! Legutóbb azon zokogtam, amikor Lottika össze-vissza puszilgatott és mondta, hogy "bodog új évet anyuci". Talán érzi, hogy nagy terveimk vannak idénre.

Zita! Ha megtalálom a kelengyelistám, elküldöm szívesen.

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Kriszta! Én azt hittem kérni kell, mondtam adjanak zacsit. Nem is gondoltam árulja patika is. Jo hogy mondod ha nem sikerül veszek majd.
Nekem azt mondta a védönö mielöbb indulunk aznap reggel, de. tegyem rá. Kár, mert este fürcs elött mindig pisil amig elökészitjük.

Melinda! nekem is a szivem fog megszakadni amikor vissza kell mennem jövöre dolgozni.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!
Muszáj benéznem egy picit, mert nagyon csodálkozom Tomikán. Ketten vagyunk itthon, és jól elvan. Persze néha tépi a virágot, meg kinyitja a kisszekrényt, de tök jól eljátszik. Pedig ma még lent sem voltunk ebben az ocsmány időben.
Igaz az is, délután kb. 40 percig altattam, hogy aludjon 40 percet.
Most hozza Gábor a szüleimet Ferihegyről. Szorítsatok, hogy bírja a kocsi. Amióta közeledik a nagykorúsághoz, mindig baj van vele.

Mindenkinek menni kell később is csípőszűrésre? Nekünk nem írták a leletre, hogy később menni kell még.
Még én sem kaptam meg a Kismamát. Bár ma nem néztem a postaládát...
Én is elpityeredek mindenen. Pl. ha nyálas harapós puszikat kapok...

Ildi!
Ezek a fogak márcsak ilyenek: jönnek egymás után.Tomika is így volt.

Karmen!
Nem semmi, hogy beindult Orsi a hízással!Mi holnap megyünk tanácsadásra. Kiváncsi vagyok, mekkora Tomika.

Enikő!
Örülök a jó híreknek! Vigyázz magadra! Pihenj!

Zita!
Mi is szinte mindent beszereztünk előre.

Kriszta!
örülök, hogy elmúlt Eszter láza! Remélem, végre meggyógyul.

Gabi!
Bátor hasonló természetű, mint Tomika?! Mindig csinál valamit.

Na, megyek, Tomika vacsizik, aztán fürdünk. Képzeljétek, most fürdetem először egyedül. Mingig Gábor szokta, vagy ha nincs itthon, eljött az anyukám. Nem tudom, hogy fog sikerülni.

Jut eszembe: nem kell valakinek egy babakád összecsukható fémlábbal? Alig használt, elég nagy méretű. Az apukám csinált rá profi lefolyót is. A színe szép rózsaszínes. Ha valakit érdekel, szóljon légyszi. Megegyezünk. Tomika már a nagykádban fürdik.

Megyek, mert kopasztja a virágot...
Helló, Tünde+Tomika
ptünde

Karmen,
gyűjtsd be a pisit most este, tedd üvegbe és a hűtőben eláll. Nekünk is így kellett volna, mert Eszter is este tuti pisil.
Ne hallgass senkire, csináld így!

Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

JóstétKép
TÜnde! Örülök, h nyugisabb TOmikaKép. Virág igazán mostanában kezd nyugodtabb lenni, de még mindig rombol. Csak nem annyit. igyekszübnk értékelniKép

Nóri! Én őszintén nagyon csodálkoztam, h Pintér profhoz kell járnotok. Nem is értem, hiszem Ő a mentősök vezetője, nem dolgozik az osztályon. Mi, és akiket ismerek mind Máder drnőhöz járunk.
Ma kapott Bogi 3hós oltást, épp csak megnyiikkant, édes voltKép. Holnap Bogivals ebészet, Virággal szívuh. rEMÉLEM MINDEN rendben lesz, ilyenkor mindig para vagyok...

Szép estét!
ps: örülök Kriszti, h jobban vagytokKép

.:Angi:.
angiszeged

Eszteranyu és Melinda!
Várom a listákat, és előre is köszi.
Jöhet az e-mail-re is, fentebb már megadtam.
Köszi!
Epidurálisról nem tud senki semmit?
zita_29

Tünde!

Úgy emlékszem,hogy a Tomikának már 4 hónaposan kijött az első.Hogy jöttek utána a többiek?Mennyi idő telt el köztük?Ő hogy viselte?

Angi!

Ügyes a lányod,hogy ilyen jól viselte az oltást.

Ildi
tfildiko

Zita,
nem tudom előkeresni, léci írj egy mélt és válaszolok (nem ígérem, hogy ma) holnap legkésőbb.
bodokriszti@freemail.hu
Kérdezd Ági77-t epidurálisról.
Én sajna nem tudok segíteni.

Angéla,
holnapra szorítás!

Eszter megevett másfél mandarint (az apróbb fajtából) és egy hramad reszelt almát. A gyogyónak meg tartotta a száját. Megzabálom, annyira drága csillag tündér manó boci kajla Kép Kép Kép.
És eddig a pillanatig láztalan!

Jójckát, remélem nekünk is az lesz.

Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Karmen:
Ha sehohy nem megy a pisigyüjtés zacsiba, akkor fordítva tegyél rá egy nejlonos pelcsit, és ebbe tegyél egy darabka vattát.

A patentos H-P.:9-12
13-17.-ig van nyitva.

Zita:
Mi érdekel az epidurálal kapcs?
Én úgy szültem.

Kriszti. Nyúlanyó:
Fogytak a gyerekek most a betegség alatt?
Nina
nina74

Zita! Én is EDÁ-val szültem! Mi a kérdésed vele kapcsolatban?? Küldtem a babakelengyelistát amit én is Seritöl kaptam Kép Meg még egy két infót is írtam a mélbe KépKép

Nóri: Érdekes, hogy felfele nem jó az áramlás, én meg azért voltam beszarva, mert tegnap kevesebb volt, mint december 21.-én! Azt hittem akkor van gond, ha csökken Kép De hiába nem vagyok orvos. És végül is a dokim nem mondott rá semmit, csak azt, hogy nem tudja a gép megmérni, mert a baba turbósította magát és mozgott nagyon Kép

Mindenkinek köszi aki szorított értünk Kép

Puszóka
Enikö

ceniko
Szeged

Na, ma tényleg utoljára.
Megérkeztek a szülők, Tomika most aludt el. Már nagyon álmos volt, de nagyon érdekelték a bőröndök.
Kapott egy csomó ruhát+játékot. Nagyon jópofák.

Ja, és nagyon aranyos: eszik, és ha már nem éhes, köpköd (még mindig). Igyekszem komoly maradni, és határozottan rászólni, hogy nem szabad. Ez nagyon tetszik neki, mert hangosan nevet, és még nagyobbakat köpköd. Végül muszáj röhögnöm. Majdcsak leszokik róla, mert néhányszor már beterített. Kép

Ildi!
Tomikának 7 hónaposan jött az első foga, utána 2-3 hét múlva a második, majd egy hétvégén 3 egyszerre. Most van 8. De fölül 2 nagyon fehéredik.

Igérem, nem fogok azért ennyiszer jönni minden nap! Ennyire nem veszem komolyan az újévi fogadalmamat. Kép

Mára eldugultam. Jó éjszakát!
Tünde, Tomika
ptünde

Tünde!

Gyere csak többször!Jó tudni,hogy mi van a Tomikával.
A fogzásotokkal kapcsolatban rosszul emlékeztem,bocs!!!Köszi,hogy leírtad.
A Noémi is köpköd.Engem is állandóan beterít.Hiába mondom neki azt,hogy nem szabad.Még nem akarja érteni.Tegnap ettük a főzit,és felszippantotta az orrába.Legalább 20-szor prüszkölt.

Gabi!

Még egy kérdés.Hányszor adjak neki a Chamomillából?Bocs,hogy állandóan kérdezek.

Ildi
tfildiko

Sziasztok!
Zita, én epidurállal szültem. Semmi küli, mire vagy kíváncsi?
Elérzéstelenítik a szúrás helyét, a gerinccsatorna mellé szúrnak, egy kanült ültetnek be, aminek a vége a válladon lesz, leragasztják, hogy ne mozogjon, azon keresztül adagolják a fájdalomcsillapítót.
Mi itt már kiveséztük, hogy fájdalomcsillapításra tökéletes, de el tudja nyomni a fájásokat. Nekem koncentrálni kellett, hogy visszajöjjenek, igaz Luci téraránytalanság miatt lett csaszis.
Szülés előtt 2 héttel vérvételre kell menni.

Kelengye: a védőnők szoktak a szülésre felkészítő tanfolyamon ilyen listákat osztogatni. Na, azokat a darabszámokat oszd el kettővel és kész is:-)))) Mi pl. egyáltalán nem használtunk kis inget. Csak bodyt meg rugadlózót és kiválóan elvolt a nagylány.

Karmen, hogy te milyen mázlista vagy, hogy Orsi eszi a főzeléket. Nálunk a borsón kívül gyakorlatilag semmi sem megy le. Tészta, leves, csoki. Hát nem tudom.....

Kriszti, jó olvasni, hogy gyógyul a nagylány! Bocsi a kamilláért, rájöttem, hogy idétlen volt, a nyugdíjasokon kívül a kismamák a legnagyobb vásárlók, úgyhogy akár azt is mondhattam volna, hogy moss kezet:-))))))))))))))))

Tündi, a lányom kirántotta az anyukám növényeit a földből:-))) tessék vigyázni az élő díszekkel:-)))))

Melinda, én is parázok a jövő heti vizsgáimtól, de nekem valahogy nem akar lemenni semmi:-))))
H
babamama

Angi, szorítok mára nektek! Aztán jelentkezz be mielőbb!

Tünde, de jó, hogy ilyen sokmindent kapott Tomika. Biztos sokat játszik majd az új játékokkal. Odakint nagyon jó kis játékokat lehet kapni, úgy hallottam.

Zita, mikor én 95-ben jártam szülésfelkészítőre, a szülésznő előadó kifejezetten kérte az anyukákat, hogy ne kérjenek epidurált, mert nagyon lelassíthatja a kitolási szakaszt, ami ugye az egyik legkellemetlenebb szakasz a babának. Azt mondta, segítsünk a babának minél könnyebben megszületni. Nagyon mélyen érinthetett ez, mert utána sem merült fel bennem soha, hogy epidurált kérjek. Arról nem is beszélve, hogy milyen büszke lehetsz majd magadra, amiért hagytad megélni a dolgokat úgy, ahogy azok vannak. Merthogy a szülés szép dolog, de nem terefere és viháncolás időszaka, mint azt néha lehetett látni a Szülőszoba egyes részeiben, ahol így szült az anyuka. Hiába, haladunk a korral. Jó lenne mindenesetre, ha ez a haladás másban(is) látszana. Szerintem.

Kriszti, remélem én is, hogy jó volt az éjszakátok.

Hajni, 9 éve még nagyon sok kisinget használtam, most már kevésbé kellett. Ha most vásárolnék, az első fél évre biztos nem vennék, ha meg lányt vár az ember, akkor nem is nagyon kell, gondolom.

Szép napot!

Erika

Lilypie First Birthday tickers
gerika

Jó reggelt!

Eszter kezd a régi lenni, egyszer volt fenn az éjjel, láztalan továbbra is, kezdenek a hisztikék jelentkezni (tépi a haját, ütögeti a fejét a szekrénybe/padlóba - ez normális egy évesen? aztán meg ordít).
Köszönjük a jókívánságokat, az érdeklődéseteket!

Nina,
szerintem fogyott sokat - bár nem mértem, de tuti, mert a combok vékonyabbak lettek.

Hajni,
semmi gond a kamillával kapcsolatban, segíteni próbáltál Kép.
Vizsga: szerintem mindannyiunk nevében beszélhetek: mi mindent megteszünk: szorítunk Neked, hogy sikerüljön Kép.

Zita,
osztom, amit Hajni mondott, a kising totál fölösleges (mi egyszer használtuk és Apa mondta, hogy kidobja a francba, mert semmit nem ér).
Pici sapka feltétlen kell, ha a kettesben szülsz, kis pléd is (bocs, ha már írtad és nem emlékszem).

Angéla,
írdd meg, mi volt a dokiknál! Szorítok!

10 fokot mondanak mára.
Szép napot Nektek!

Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Kriszti!

Örülök,hogy jó volt az éjszakátok.
A postaládámban még mindig semmi.Bár a postás még nem volt.(De azért megnéztem.)

Angi!

Én is szorítok.

Ildi
tfildiko

Tündi! Hogy sikerült a fürcsi? És mekkora lett Tomika? Azért én a virágokat sürgösen eltenném. Orsi elöl átvittem a másik szobába. A legtöbb virág mérgezö ha megeszi. Van aminek a nedve is az, elég ha tépi rácsorog a kezére.
Nekünk sem kell visszamenni csipöszürésre.

Kriszti! Köszi a tippet, febr. elején kell menni akkor visszük a pisit is. Csak kértem zacsit már ne kelljen ezért visszamenni gondoltam.
örülök hogy láztalan Eszti!

Zita! Mi is sokmindent megvettünk de csak ezért mert nekem félö volt befektetnek joval korábban. Amugy csak minimális dolgokat vettem volna meg.
Védönö nekem is adott listát.

Ildi! Orsinak 7 hósann jött ki az elsö foga majs 8 hósan pár nap alatt még 3.
este adj neki lefekvés elött 5 szemet.
ha nagyon nyügis napközben akkor 2*5t kapojon egy nap

Nina! köszi, mult héten zárva voltak a hét meg nyüzsis de hamarosan el kell mennem oda

Hajni! szerencsére ezzel nem volt gond mindent evett Orsi mindig csak keveset. Tesom akadt ki hogy nem kostolom meg amit Orsinak csinálok. Csak ugy összedobok kis zöldség kockákat ami éppen eszembe jut. Mindig ette szépen, csak az adag ugye. De most végre javulunkKép

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Kármen!

Köszi.Akkor 2-szer fogok neki adni.(De ha nem lesz nyűgös,akkor csak este kap.)
Nagyon szépen híztok.El tudom képzelni,hogy most milyen boldog vagy.Olyan jó nézni,hogy esznek.

Ildi
tfildiko

Ildi,
figyelj arra, hogy előtte és utána negyed órával ne egyen és ne igyon!

Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Kriszti!

Köszi.Jó,hogy írtad,mert tegnap kaja előtt adtam neki.

Ildi
tfildiko

Pipinek itt jön a két alsó szemfoga, remélem látszik:-) Kép

nyúlanyó

Sziasztok!

Ma voltunk tanácsadáson , Pipi 10740gr és 87,5 cm, kb fél kg fogyott, a betegség előtt 11 kg felett volt. De nem baj, a lényeg , h jól van és most folyamatosan eszik.Tegnap rumli csinálás volt , így táncoltak a szomszéd kislánnyal:Kép

nyúlanyó

Kép

nyúlanyó

Sziasztok!
Csak gyors bekukk. Nemrég lektem fel. Egész éjjel virrasztottam úgy fájt a fogamKép Illetve az állkapcsom meg az egész jobb oldala a fejemnek sajgottKép Nem mertem bevenni fájdalomcsillapítót, csak fél szem helyett egy egész Pipolfent, hogy tudjak aludni...persze nem tudtamKép Nagyon szar! Tegnap délután semmi bajom nem volt, éjszakára meg..Kép
Na megyek visszafekszem!
Pusz
Enikö

ceniko
Szeged

Anita: Nagyon szép a Pipi KépKépKép

ceniko
Szeged

Enikö! szegény, akkor ma mész vissza a fogás remélem a szülésre megjavitják a fényképezöt! mikor lesz jo?

Nyúlanyó! nagy szép tényleg Pipi, milyen kis fürtjei is vannak! jol látszik a fogacska is!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen: Még nem vittem el a gépet ugyanis azóta müködik! Csináltam jópár képet azóta és semmi baja nem volt! Nem értem. Egyébként az ominózus esetet megelözöen volt hasonló gond vele, de mindig át tudtam tölteni a képeket a számítógépre. A mikulás ünnepség törlödött, de azóta minden kép sikerült és át is tudtam tölteni! Igaz nem csinálok olyan sok képet, mint akkor, általában 10-15 kép után már áttöltöm! Nem csinálok 60-70et mint amennyit akkor csináltam!

Néztétek a híradót? Még soha nem született olyan kevés újszülött Magyarországon, mint 2004-ben. Lányok dobjátok be magatokat el fogunk fogyni!!!!

Enikö

ceniko
Szeged

Kösz az eddigi infókat!
Az epidurálisról azt szerettem volna megtudni, mikor adják be, fáj e mikor beadják, és hogy igy igazándiból könnyebb e a szülés? Mert, hát olyat hallottam, hogy nem érzi az ember, mikor jönnek a tolófájások. De ha nem kér semmi érzéstelenitést, akkor meg lehet, hogy kibirhatatlanul fáj. Ez a dilemma!
zita_29

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet: