Sziasztok!
Meme: csaszi vs normál szülés?! Nekem megváltás volt a csaszi őszíntén szólva. Hosszas vajúdás után mégsem bújt ki Nóri, olyan fájdalmaim voltak, hogy a műszert, ami a fájástevékenységet mérte kiakasztottam, mégsem sikerült. 12 órát vajúdtam, de már csillagokat láttam, pedig nekem magas volt a fájdalomküszöböm. Kemény volt, persze minden fájdalom elmúlt, mikor a kezemben tarthattam a Babámat. A csaszi utáni felépülés sem volt nálam vészes, de ez biztosan alkati kérdés is, van aki jobban viseli, van aki nem. Velem egyszobában lévők szinte csak csaszisok voltak, 1 kismama szült normál úton. Ő viselte a legrosszabbul a másnapot. De biztosan sok mindentől függ ám akár a császár, akár a normál szülés. Előre egyiktől se félj, mert mindkettő mellett vannak érvek és ellenérevek, úgyis hozza magával a helyzet. És a végeredmény ugyanaz, ott lesz a kezedben a kis Nóci baba és úgy érzed, Te vagy a legboldogabb a világon.
Nálunk is egyelőre farfekvés van, de még van ideje megfordulni. Én úgy vagyok vele, hogy két szülésem volt, az első normál úton és gyorsan történt, a második császár. Ami tény, hogy az utóbbinál annyi hiányzott, hogy nem én láthattam a Picúromat legelőször, mert engem altattak. Viszont azonnal felhozattam a Lánykám a megfigyelő szobába (pedig nem szokták engedni, de addig nem hagytam annyiban, míg nem láthattam), így én amondó vagyok, ha újra császár lesz, akkor sem dől bennem semmi sem össze, én nem érzem úgy, hogy a természet ellen lennék. Egyszerűen vannak olyan helyzetek, amikor ez a jobb megoldás. És elfogadom mindkét helyzetet. Egy a lényeg, hogy boldogan tarthassam az egészséges kisbabám a karajaimban.
Szuper, hogy minden okés a kislánykáddal, kár, hogy nem adtak képet.
Zsani: sajnálom, az anyajegyed miatti problémákat. Sajnos ebben nem tudok jó tanácsot adni. Már én is gondoltam rá, hogy elmegyek és megnézetem az összeset, de még nem vittem rá magam.
Ami a cukrod illeti, ne aggódj, 8-ig valóban még normális. Ma voltam reggel vérvételen és megkérdztem az unokatesóm, aki ott dolgozik. Normális teljesen az értéked!! Persze a végefelé vigyázni kell a szénhidrát bevitellel, de nem csak Neked, hanem minden kismamának. Ne aggódj kérlek!! Engem fel is készített az unokatesóm, hogy ha magas a cukrom, akkor diabétesz ambulanciára kell járnom és sajnos ez sok kismamával megesik. Pedig ő is nagyon jól tudja, nem eszem semmi olyat, ami egyébként indokolná a magas cukrot. Meglátjuk. De Nálad határérték alatt van, nyugi!!
Juhéjj!!!!!!! Elkezdődött a visszaszámlálás, utsó 100 nap pocisan
Edi: én is láttam a képet a kislányról...

sok-sok egészséget neki
Bibar: de-de írni fogok, remélem, ma lesz időm, annyira szaladnak a napok, hogy csak na, de mindenképp írok
Mercy: szerintem ez nem általános dolog, amit írtál a császárról, hogy
" császsáros babaák: az agua natalos, ill. a jógás védőnénieim szerint, ja és A bába válaszol című könyv után szabadon:
- túl gyorsan kerülnek ki a hidegre, a fénybe, nincs idejük felkészülni...sírósabbak lesznek
- babaúszást nem szeretik
- anyának nem jön a teje
- anya 24 órát fekszik mozdulatlanul, és utána is baromira fáj.... "
Lányom abszolút nem volt sírós, sőt!! a mai napig teljesen kiegyensúlyozott, nyugodt gyerkőc, újszülött kora óta mosolygós, sokat alvós gyerek. Babaúszást imádta és a vizet is nagyon szereti azóta is, már alig várja, hogy mehessen a Balatonba úszni. Tejem az 1.naptól fogva beindult és sokszor csak úgy eláztam tőle (ez nem attól függ, ki milyen módon szül, ez egészen biztos). És végül, az esti császár után reggel én már felkeltem, mászkáltam. Vigyáznom kellett a vágásra még 6 hétig, de végig szépen gyógyult. Ezeket csak azért írom, hogy ezek a feltevések, amiket ír az a könyv egyáltalán nem törvényszerű. De több császáros ismerősöm is hasonlóképpen élte végig a műtétet és az utána következő hónapokat, mint én. Így én elég sok ellenpéldát tudok ezekre a gondolatokra.