A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 májusi babák

Sziasztok!

Holnaptól mi is diétázunk a párommal, a cél nálunk is 15-20 kg mínusz, reméljük sikerül.
Én még sosem próbáltam ezt a 90 napos diétát, nincs tapasztalatom, de a környezetemben már többen csinálták, mindenki nagyon pozitív eredménnyel. Remélem, nekem/nekünk is sikerül.
Én kajaötletek terén nem vagyok túl kreatív, de megnéztem a mindmegette.hu-n a 90 napos fogyókúranaptárat, onnan vettem ötleteket, pl. már az első napra is, így ma már elkészítettük a holnapi menüt, a cézársalátát.
Bár van ebben a naptárban néhány olyan recept is, ami némileg ellentmond az alapelveknek, de ott majd módosítunk. (Pl. szénhidrátnapon sajttal megszórt tésztát ajánlanak)
De azért ha érdekel valakit esetleg:
http://www.mindmegette.hu/index.php?apps=fogyi-receptek

Blankának is ki szokta csípni a pofiját a hideg, én Bepanthen-el szoktam bekenni, nekünk ez bevált.

Szomorúan olvastam a beteg babákról és mamákról szóló sorokat. Mindenkinek mielőbbi gyógyulást kívánok én is!

Jó éjszakát!
mary74

Bocsi, hogy már megint képezek, de ez olyan kép!!! :)
Nah ez az én gyermekem!!! MókaMiki!!! :D

Kép

Kép

Kép
lorcika

Jó reggelt!

Blankának boldog hófordulót!!! :D

Valaki segítsen már, hogy jutok el ahhoz a részhez, ahol megmondják a tutit, hogy hány kg-ot kellene fogynom. Lehet a szemem veri ki, de nem látom. Vagy regisztrálnom kellene?? :roll:

Nekem egy barátnőm sokat fogyott ezzel a 90 napossal. Csak utána viszaszedte :( hát igen, az az a bizonyos életmódváltás, amire szükség lenne, hogy tartós is maradjon a fogyás :twisted:

Kép
ági_bp

Ricsike nagyon cuki!! :lol:

Kép
ági_bp

Ági asszem regisztrálnod kell és utána bemehetsz ebbe a tesztbe! Nekem is beletelt egy kis idő, amíg rájöttem! :D

Kép

Kép
lorcika

Sziasztok!

Még élek,van egy cuki sztorim,papi átválalta babucit így most van egy kis pihi,én meg ahelyett hogy aludnék az elég zaklatott éjszakám után(11-3 ig 10 percenként kelés)leírom mi történt este.
Miután letettem a picurt apával tévézni készültünk,amikor is rájött,hogy holnap munka és a telcsije le van merülve,ez nem is baj,de a töltő előszedése némi hanggal jár,ez meg is történt,csörömpölt is ezerrel,majd rám nézett és gyilkos tekintetemet látva elszégyelte magát,mire az ágy támláján ülő tanulós kutyus megszólalt,,úgy szeretlek!!!!,,kirobbant belőlünk a nevetés,majd odasonfordált mellém,mire a kutya valahzogy megint megnyomódott,,ölelj meg,,!!!!!
negyed órát nevettünk olyan jól jött ki.Tetszett......
Köszönöm a jókívánságokat.
Most hogy feküdtem az ágyba mivel nem tudtam mást csinálni az agyam járt ezerrel,fő téma a divatbemutató témája és hát persze a ruhák ötletei,de annyira hogy amikor tudtam volna aludni egy kicsit akkor is nyitott szemmel néztem a plafont,és valahol nagyon messze voltam,mert apa kétszer mondott el mindent,mire felfogtam,aztán feladta,mondta ha visszajöttem beszélünk.
A másik az örök kérdés számomra,hogy amik a terhességem alatt történtek és azt mondták,majd ez így vagy úgy befolyásolja a babát ha megszületik abból mennyi jött be.
Példa a védőnőm a régi mindíg mondta jó a sok karikázás,mert endorfint szabadít fel,és ami jó a mamának az jó a babának,Martin egy vigyor bomba,akkor valamit jól csináltunk???? :D :D
Vagy minden este zenét hallgattunk,ami DJ apa mellett evidens,most amint meghallja a zenét repked,imádja,annyira gyorsan pörgeti a lábait hanyat fekve,hogy dübörög az emelet.Akkor ezt is kipipáltuk,vagy tusoláskor, a zuhanyfejjel mindíg maszíroztam a hasam,ezt nagyon szerette,lásd kezdettől fogva imád fürdeni,elmúlt 8 hónapos de még nem sírt fürdés közben.
Ti ha vissza emlékeztek ,volt ilyen.....hogy történt valami és azon töprengtél,hogy ez kihat-e később a babára?
Martin ma egy kulcs fontosságú szót mondott: NEM.
Milyen fura mondja papa,apa,mama,baba,gumma(ezt még nem sikerült megfejteni)nem....csak pont engem nem,nem rosszalásból vagy valami,csak érdekes.
Ez is picur egy örök rejtély számomra sokszor úgy belenéznék a kis fejébe.hogy mire gondol.
Na befejezem a kisregényt,megyek az elmaradásaimat megcsinálni,szalad a lakás.
Lorci Ricsi tündéri ezen a képen.
Puszi nektek

KépKép
riella77

Blankának mi is gratulálunk! :)

Lorci, csudapofa ez a Ricskó. :) Tényleg milyen arcot vág.. :)

Riella,
nagyon szép baba ez a Martin, tényleg kis kiegyensúlyozottnak néz ki. :)

Háát, én remélem, hogy nem hatott ki túlzottan Marcira, amik történtek velem a terhességem alatt. Rengeteget keseregtem és sírtam sé egyáltalán. Szörnyű egy időszak volt. :( :cry: :cry: :cry: de szerencsére ő is kiegyensúlyozott, jólalvó, nyugodt baba.

jaj, hogy Marci hogy rákapott a kölesgolyózásra! Imádja, egybe be is kapja és elrágja szépen, meg harapni is tud belőle, olyan cuki.
Meg a Milupa babakeksz a menő. Imádja.
Eszik még valaki babája ilyesmi rágnivalókat?
Mondja ő is, hogy mama tisztán és érthetően. :) Én amúgy nem "anya" vagyok, hanem "mama" (Gergőnek is), a nagymama meg a "nagymama", tehát külön öröm, hogy engem szólít meg. :) Mondjuk hallja is eleget a tesóktól. :lol:
Vendég

Sziasztok!

Körkérdés,légyszi segítsetek Ti hogyan csinálnátok a helyemben,ha egy Lilinapsugár anyukája lennétek? :roll: :shock: :lol:
Megpróbálom összefoglalni a ma éjszakai dilemmáimat.....
Lili este elaludt,majd éjfélkor felébredt.Nem sírt csak nyöszörgött,elég keservesen,de olyan "elvagyokanyátlanodva" módon.Jön a második felső foga,biztosan az fájt neki.Én ilyenkor kiveszem,öt perc simi,nyugtatás és már rakom is vissza,ő pedig alszik tovább.Namármost tegnap ugye Lorci és Csilla beszélgettek erről a most kivegyem,ne vegyem témáról,én is olvastam és gondoltam akkor most nem veszem ki,marad az ágyban simike.Meg is nyugodott,de el nem aludt :shock: .Egészen 1óra 30ig ültem az ágya mellet,de csak nem akart.Akkor kivettem,öt perc simi rajtam,majd betettem az ágyba és már aludt is :wink: :lol:
Tudom most jön az a része,h mindenki csinálja úgy,ahogy a legjobbnak érzi,blablabla,de engem most az érdekelne,h vajon Ti melyiket választanátok?
A Suttogó is azt a módszert ajánlja,h ne vedd ki,de az öt perc szerintem 100szor jobb,mint a másfél óra :roll: vagy ez már az ötletszerű nevelésnek minősül :roll: :?:

Ricsike tényleg igazi MókaMikiManó,nem tudok betelni az állandóan vigyorgó pofijával! :lol: Én még nem is láttam ennyire jókedvű kisfiút,ha ránézek kedvem szottyan nekem is egy ilyen kisfickóhoz! :wink: :lol: Pedig én nagyon lányos vagyok,de Ricsi mindig levesz a lábamról!

Pici!Azért köszi nagyon!tényleg nagyon betojtam,aminek az volt az oka,h a családunkban szilveszterkor történt egy nagyon csúnya égési baleset,és ugye a fagyás ugyanolyan sérüléseket okoz,mint az égés :oops: Leginkább attól voltam betojva,h nem rögtön jött ki az arcán,hanem csak másnap reggelre...Mind1,már minden rendben,paramama visszavonulót fújt! :wink: :lol:

Riella!aranyos a sztori,gyógyulgassatok!
Én az alvással,illetve a nem alvással kapcsolatban féltem,míg Lilit vártam,minden éjjel fent voltam hajnalban és attól tartottam ezt fogja megszokni :shock: De ez hál'Isten nem jött be,hiszen az elején azért nagyon is jó alvó volt éjszaka,ezeket a mostaniakat már biztosan nem ez okozza!Viszont abban 100%ig biztos vagyok,h a gyerek habitusát jelentősen befolyásolja,h milyen körülmények közt várták!

puszi mindenkinek,szép napot és várom a válaszotokat! :wink: :lol:

Kép
bringababa

Dóri,de jó,h írtad ezt a kekszet,pont szerettem volna kérdezni,h babapiskótán kívűl mit lehet még a babóknak rágcsinak adni! :wink: :lol: De mi az a kölesgolyó? :shock: és hol lehet olyat kapni? :roll:
Én már adok Lilinek mindenféle kézbevalót,de annyit írtátok ezt a kenyeresdit,h már félek neki azt adni,pedig imádja!a boltit! :oops: :wink: :lol:
Hát nem tudom Dórikám,akkor Te szerencsés vagy,én szentül hiszem,h Lili azért lett ilyen kis mimóza,mert azért az enyém sem volt egy leányálom,már ami a várandósságomat illeti :shock: :oops:

Kép
bringababa

dm-ben van, meg nálunk a Kaisersben is. 2-300 ft a zacskó. Bio kölesgolyó. pl : http://biobarlang.hu/shop_artdet.php?sh ... =bio_19106 (szal így néz ki)

A Milupa babakeksz meg 6 hóstól adható (elég drága sajnos, a dm-ben 900 ft körül van :evil: , de tegnap vettem a Tescóban 600 körül.) Van Hipp-es is, 6 és 8 hóstól adható verziókban, azt nem próbáltam. Nekünk a Milupa jött be, mint márka, a nagyoknál tejpépet illetően is.

Brigi,
Az oké, most még, ha ilyen könnyen megy a kivétellel az elalvás, akkor az rendben van, de az esetek többségében nem fog ezzel megelégedni és egyebet is fog igényelni, és ha kiveszed később jön majd egy kis ivás, evés, játék bármi nyafogásféle. :) Én most még kivenném (ahogy Te :wink: ) és viszont, ha látom, hogy "elkapatódik" a dolog, pl. lassabban megy a visszaalvás, netán nem is alszik vissza, vagy mást is szeretne egy ölelésen kívül, akkor bizony szigorúan nem venném ki! Ha kell ordítson (lsd. Csilla, Niki amiről beszéltek korábban). Abba fogja hagyni előbb-utóbb. :wink:
Szerintem nem fog ennyivel megelégedni a Kis Napsugarad. :roll: :D Aztán ki tudja, lehet ennyi kell csak neki. :)
ez csak az én :D véleményem, Te ismered a lányod a legeslegjobban!
Vendég

Köszi Dóri,egy rugóra jár az agyunk,én is így gondolom :roll: :wink: :lol: illetve ettől félek :shock: de most komolyan,ha azt meg tudják tanulni igen rövid idő alatt,h 35perc ordítás után vettek ki tegnap,akkor azt meg miért nem,h ezt nem túlhaladni (mármint az öt perc kivesz simi,visszatesz)mindkettőnknek sokkal nyugisabb és jobb :?: a kérdés költői :wink: :lol: :lol: :lol:

Kép
bringababa

Riella, anyát még azért nem mond/anak mert a papa mama baba ajakhanzós (bocs ha rosszul írom) s azokat minden gyermek mondogatja. Bár szerintem ezeket sem szituációban használják még az ilyen korú babák, csak a "funkció ömömére", ciklizálnak. :) Aki mamának szóltja magát, annak nagyobb az öröme, mert hamarabb "kimondta" a babó, az "anyáknak" később jön ez a siker. Persze ez csak látszólagos, szerintem.
Dóri, közben olvasom. Szal senkit megbántani nem akartam, ha tényleg úgy érzi valaki, hogy Őt már szólítja a babája, akkor nehogy úgy vegye, hogy én ellenkezem. :roll:

Bringa, a kölesgolyót pl dm-ben lehet kapni. Nagy zacsiban golyócskák. Fini.

Kép
ági_bp

Most kapcsolok csak,Marci úgy mondja a mamát,h téged szólít meg vele?????????!!!!!!!!! :idea: :!: :?: :!: menten elolvadok!
akarom én is,akarom! :oops: :lol: :lol: :lol:

Kép
bringababa

Közben látom már megoldódott a kölesgolyó-kérdés. :wink:

Kép
ági_bp

Sziasztok!

Én tegnap kezdtem az éjszakai ridegtartást, jobbanmondva, már tegnap délelőtt.
Hagytam sirni, majd bementem, lenyugodott, majd mikor már éppen visszaért volna a feje a lepedőre, felébredt és sirni kezdett, persze könnyek nélkül. Még 2x kivettem, majd hagytam. 5 perc sirás, majd hallom, hogy játszik a kiságyban. Megint sirás, kicsit hangosabban, aztán csend. Benézek a szobába, ül a kiságy közepén és ÜLVE alszik. Majd egyszer csak eldőlt, mint a liszteszsák. Még jó, hogy nem a rácsra dőlt, mert akkor tuti felébredt volna. Na, ez volt délelőtt.
Családi délután volt vasárnap, mondta sógornőm, hogy nála 2 gyereknél is az vált be, amit az "Aludj jól gyermekem" könyvben leirnak, vagyis hagyjuk a gyereket 1-3-5-7-9, stb percig sirni. Tehát 1 perc sirás, bemész, megnyugtat, de úgy próbáld meg visszatenni az ágyba, hogy még nem alszik. Ha megint sir, akkor 3 perc múlva mész vissza és igy tovább.
Megpróbáltam az este és 9 percig birta. Ma éjjel csak 1x kelt fel és adtam neki teát, 5 perc múlva visszaaludt, igaz ugyan, hogy karomban. Reggel 7kor kelt.

Remélem, hogy ma este is igy lesz, bár azt hallottam, hogy a sirni hagyás már nem egy jó módszer. Mondjuk reggel nem utált a gyerekem, hanem ugyanúgy mosolygott rám. Voltak rossz gondolataim ezzel kapcsolatban, de tudom, hogy odafigyelő anya vagyok és ezzel csak segitek neki hosszú távon, hogy "megtanitom", hogy hogyan nyugtassa meg magát.

Riella, Marti nagyon helyes, Ricskó meg egy "rosszkutya". :)
Jobbulást kivánunk minden kisbetegnek és nagybetegnek.

Vanda

Kép

Kép
precious
Budapest

Rögtön a legjobb hír: ÁTALUDTUK AZ ÉJSZAKÁÁÁÁÁÁT! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Na jó, 1 körül volt egy cumivisszahelyezés, de ez olyan aprócska nüansz :)
Napközben is többet aludt picit (lehet, ezért is volt nyugodtabb, kipihentebb az ájszakai alvása), és vacsira a tej után megevett kevéske Sinlacot is.

Brigi, tényleg tmindenki úgy csinálja, ahogy a legjobbnak érzi :)
Én a te helyedben szerintem kivenném Napsugárlilit. Pláne, ha a foga fáj, és azért nyügizik, ez teljesen érthető!
Ő nem üvölt a rácsba kapaszkodva azért, hogy felvegyed, ráadásul Milut hiába vettem ki, boldogan elnézelődött a kezemben de nem aludt vissza.
Ricskóval is hasonló a helyzet. Tényleg Lorci, hogy álltok?

Melcsi, szerinted a 90 napos tényleg árthat a tejcinek???? De miért? Most akartam kezdeni, de teljesen elbizonytalanodtam. Mitől jobb az, hogy 5 után sanyargatod magad és nem eszel, csak joghurtot? Most tényleg kérnék egy kis bíztatást, vagy határozott ellenvetést, mert itt állok a nagy bizonytalanságban :(

Pici, Dóri, kenyérrecept, please!

Ági, regisztrálj, aztán klikk az állapotfelmérés-re.

A kölesgolyó nem sós? Én ezért nem mertem még adni neki.

Csilla
Vendég

Szia Ági,meg igen,neked is köszi! :wink: :lol:
amikor Alexa volt ennyi idős ő is megszólított már,igaz akkor "kiskínában"laktunk,mindig volt vki aki beszélt! :wink: :lol:
Gondolom Marci is ezért mondja már! :lol: erre /is/jó a nagycsalád! :wink: :lol:

Kép
bringababa

RIDEGTARTÁS :?: :?: :?:
:idea: :idea: :idea:
nagyon jóóóóóóóóóóóó! :lol: :lol: :lol:

Kép
bringababa

Csilla , itt áll api és diktál, írom:

1. folyékony részeket kell először összetenni a kenyérsütőbe:
2 dl langyos víz, 30 mili olivaolaj, egy csapott evőkanál só, egy teáskanál méz (vagy fél evőkanál cukor), ezt sorba beleönteni
2. erre jöhet rá a liszt
300 gramm fehér liszt (BL80as), 300 gramm teljeskiörlésű (rozs vagy tönkölybúza vagy graham) liszt
3 tetejére pedig:
vagy 15 gramm friss élesztő a tetejére szétmorzsolva vagy egy tasak porélesztő szétszórva

dagasztás közben figyeli a tészta állagát, és langyos vízet önt még rá ha kell

a jó tészta állag, amikor olyan mint a gyurma, nem ragad, könnyen formázható és megtartja az alakját ha megnyomod, nem esik össze

mehet a sütés - sima fehérkenyér programon süti ha csak a fele teljeskiörlésű... (néha sütőben is süti, de azt majd legközelebb)

hát ennyit bírtam most kihámozni a meséjéből...
még a cukor-só arányról, mert az kritikus...a só lágyít és tartósít, a cukortól kemény lesz a héjja

remélem sikerül
pici76

Sziasztok,

Bringa én is azt mondom, hogy nézd meg ez meddig, hogyan működik, aztán ha megszokja, lehet keménykedni!!!! :) Én is ezért voltam dillemmában. Nálunk most nem tudom mi van! :shock: A 35 perces sírós éjszaka után, másnap fél 6-kor kelt Ricsi, akkor magunk közé vettem és szopi után bealudt. Múlt éjjel meg fél 2 körül felsírt, bementem már ült a kiságyban, de aztán vizecske után visszaaludt. Én viszont később minden szösszenetre bementem és lentebb húztam ha felmászott, egyebek.....ezt 1 órán keresztül műveltem, ő meg aludt!! :D
Szóval vagy beijedt, hogy anyja egy vandál és hiába sír :D, nem veszi fel , csak sok idő után vagy nem tudom. :shock:
Szerintetek akkor nappal is ezt cisnáljam? Nappal is ha elalszik, fél óra múlva felébred, de aztán hulla álmos és ringatással visszaalszik, amúgy meg csak sír! Simizzem, meg várjak? Végülis a cél tényleg, hogy egyedül el/vissza tudjon aludni! Lehet most majd nappal is kipróbálom. Csak olyan rossz ha sír és várja, hogy segítsek, én meg ugye ellenállok!!! :( :(

Tudjátok mit találtam ki? De ne röhögjetek!! Desszertnek, nassnak, én is babakaját fogok nyomni. :D Gyümit (ha nincs épp szezonja), vagy ma pl. ilyen babapiskótás tejbegrízes desszertet adtam Ricsinek! Tök kevés kalória van bennük és finik! :D Gáz, ha majd Ricsike már 18 lesz, anyja meg pakolja be a kosárba a babadesszerteket a boltban??? :lol: :lol:

Vettünk ma etetőszéket. Nem dönthető, de nem isi kell, mert Ricsit nem lehet hátradönteni úgyse! :) És ma evett is jól!!!! Behozta a tegnapi lemaradást!! :)

Köszi a Ricskós hozzászólásokat! Tényleg örökké vigyorog ez a kis kópé!! :) Cukifej! :) Na megyek, mert a járókában áll és nem hiszitek el de ez most élő közvetítés megy körbe szépen kapaszkodva!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :shock: :D Nahát!!!
Na szóval megyek, mert közben meg sikongat és unja, hoyg nem tud leülni!!! :)

Kép

Kép
lorcika

Köszi mindenkinek a hsz-kat!Azt hiszem maradok az öt percesnél,aztán ha elkanászodik jön a szigor! :wink: :lol:
Igazából engem a nappali rövid alvásai zavarnak jobban,ő is felébred 20-40 perc között :cry: Olvastam,h ennyi egy alvási ciklus,ilyenkor mindegyik megébred kicsit,csak az ügyibbek meg a szerencsésebb mamik gyerekei vissza is alszanak.Hát Lili ma jelentem délután 28percet aludt,majd utána egy órát próbáltam visszaaltatni(nem vesz ki csak hátán a kéz módszerrel),nem sok sikerrel :( most meg beájult negyed5kor,de úgy hiszem ez max5ig fog tartani :roll:
Képzeljétek rákapott a bujócskára,nem gyengén kacag,amikor felbukkanok :lol: :lol: :lol: egyenlőre csak a kiságyban játszuk(na itt most mit kell duplán írni :roll: :?: )pelenkázás előtt,de haláli ahogyan gurgulázva kacag :lol: még a könnye is kicsordult! :lol:
na ennyi volt,fel is ébredt :(

Kép
bringababa

Aztaa Lorci, még egy mindjárt járó gyerek! :D És még egy mindjárt futhat anyuka! :D
Ja, a babkaják finomak. Én volt gimiben :!: hogy barinőmmel kimentünk boltba, s vettünk bébikaját, s ettük. Gáz? :oops:
Na, jó 1-2 X csak :oops: :oops:

Megcsináltam a fogyis adatlapot. Beírtam, hogy 8 kg-ot szeretnék leadni. Annyi voltam mikor várandós lettem. Errre: csak 8-at? 16-ot kellene! :twisted: Jó, írhattam volna 16-ot is igaza van, de maradtam a realitás talaján. Ja, és bejelöltem, hogy szoptatok, szerintem nem is vette figyelembe, mert azt írta, 16 hét alatt leadhatnám a 16 kg-ot :shock: szerintem az elég gyors fogyás lenne, nem? Az még 4 hónap sincs! És 16 kg az Q sok szerintem ennyi idő alatt! :roll: megyek eszem mákos tésztát!!!
Zituska alszik.

Kép
ági_bp

Nappali alvás: Zita is gyakran megébred rövid idő múlva. Én mellépattanok, s szopival visszaaltatom. A nagyágyon alszik, s így ezt megtehetem. Aztán az estek 90%-ban ráhúz még. Régebben nem ment ez, mert még kivettem az ágyából, leültünk, stb, ha el is aludt újra, mire visszatettem felébredt :? de ez most bevált. Így kipiheni magát. :D De úgy látom ez sokunknál gyakori, mármint hogy megébrednek viszonylag hamar.

Kép
ági_bp

Sziasztok Lányok!

Próbálok reagálni.

Riella, de örülök, h. bejelentkeztél.
Épp a napokban jutott eszembe a névsora azoknak, akik a kezdetektől jelen vannak e topicban.
(remélem az újakat ezzel nem sértem meg). Szóval meghatódtam picit. És téged is mint őstag számítottalak a brigádba, hiszen meghatározó tag vagy itt!!!
Martin alig változott, mármint pofiilag:) Nagyon helyesek a fürdőzős képek.

Ja, olvasva a vicces kutyusos sztorit (szeretlek, ölelj meg), nekem is van egy.
Ismerőstől hallottam, h. ment át a nappalin éjszaka, gondolom megbotlott benne, megszólalt a kuyta, kukuccs, látlak!:)

Ági, gyerek kisfiam:) Jót nevettem, aranyos!

Lorci, én is had dícsérjem meg Ricskót! Egy igazi huncut kisfiú! Pici, vigyázzon vele Zsófi én azt mondom. Már ilyen korán rámászik a csajokra, kérem szépen mi lesz később?!

Hófordulósokat isten éltesse!
Betegeknek jobbulást, Bogyra és családja, Riella és családja!!!

silla
, gratu ügyes Milánnak!

Pici, köszi, jobban vagyunk valamivel. Ma hozatok apával orrcseppet, így remélem nem kell óránként szippantani az orrát.
Ez jó, elfelejtetted megetetni Zsófit?!:):)

Kép
niki30

Eszrevettem, hogy a fogzas alatt, vannak napok mikor nagyon zavarja, egesz nap nyugos, aztan van olyan nap, hogy teljesen nyugodt, na ez van ma, hat et annyira jo! :D

Ez a mai uzsonna nem igen jott be Elinanak, gyumolcspure rizzsel, reszeltem bele almat is, hmm ez utobbi kivetelevel evett mar ilyet sokszor, sose volt gond, asszem nem kutyulok bele tobbet a fruttapura-s kesz gyumipurebe, eleg a rizs.

Csajok olvasom tobbszor, hogy vizet iszik babotok, ez tok jo, mi teazunk, babyitalozunk, remelem ez nem gaz. :oops:

Ma Apa nelkul vagyunk/leszunk ejjel is, treningen van, mar varom haza, utalom hogy ilyen csuszosak az utak, feltem nagyon.

KépKép
horilda

gyere kisfiam, javítva, bocsi.

Kép
niki30

Csilla, elnézést, lemaradt a C betű... :oops: :oops:

Kép
niki30

Ilda, egyedül? Együttérzésem.
Azért ne aggódj, apa épségben hazaér!!! Nyugika!

Kép
niki30

Ági, hülye kérdés, de te hogy csinálod a mákos tésztát? életemben nem csináltam, és a múltkor a férjem nagyon megkívánta, de nem tudtam megcsinálni. Kifőtt tészta mákkal? Nagyon száraznak gondolom.

Pici apa, kösz a receptet, ki fogom próbálni!
Vendég

Beteg kislány

Kép

Kép
niki30

Sziasztok Lányok,

Emma betegen is gyönyörű :wink:

Csilla, igaz nem tőlem kérdezted :wink: , de én nem csak sima mákot szórok rá, 2/3-ad rész mák, 1/3 rész cukor és ezt darálom le mákdarálóval. nyamiiii. De ennék most én is :wink:

Eltelt a második édesség nélküli napom. Ma viszont több korpás zsemlét ettem... 8) Holnap megpróbálok ebből visszafogni. A boltban simán vettem apának túró rudit, magamnak nem...és karamellás danette pudingot, magamnak nem.......kóstoltátok már, isteni :P

Holnap és csütörtökön tornázni megyek, igaz már 4 hónapja járok. Fogytam is mondjuk 3 kg-ot mióta rendszeresen csinálom.

Mary, neked is sok erőt a fogyihoz!!! :wink:

Lorci, én is erős csontozatú vagyok, de azért megnézném magam 18kg-val kevesebben :shock: asszem mehetek a kifutóra :lol:

Csajok, nekem is van story-m, anyukám zugiban eteti a gyerkőt :lol: Tudja, hogy nem szeretem, ha mindenbe belekóstoltatják (kostóltatós anyukák ne haragudjatok ez az én rögeszmém). Mosogattam, anyu közben fogta a babámat és láttam, hogy adott neki valamit, az arcocskáján valami színes izé is volt.....kérdeztem anyut, hogy adott-e neki valamit, erre ő azt felelte, hogy csak az ujját szopogatja...közelebb mentem megnézni a szines izét, hát lekvár volt :shock: , anyukám lekváros kenyérmorzsácskákat adott a babámnak zugiban :lol: :lol: kész vagyok :lol: :lol: Kiben bízzon az ember? :lol: :lol: :wink:

Lányok, mindent félretéve, Ti adtok babapiskótát a gyerkőnek, ha igen mennyit és nem árt az neki? Lehet, hogy hülyeséget kérdezek...

Mindenkinek puszi.
Melcsi

Kép
melcsi6

Melcsi: Nekem 30 kiló minuszt írt, de akkor én is Nyuszilánynak mehetnék!!! ;) :D
Én adtam Ricsinek babapiskótát már!!!!! Felet vagy már talán egy egészet is beletörtem neki az almájába!!!! Szerintem lehet, nem??? :shock:

Niki: Édes kis piros orrú Emma!!!! Drága kis csillag!!!!! Sok sok puszi neki! :)

Mákos tészta nyamm!!!! :) Holnapután szénhidrát nap lehet enni diós tésztát is!!! Az is nyamm!!! :D
Ma tök lightos voltam. Délre cézár salit nyomatm én is, vacsira meg pár szelet sajtot!!! :) Nagyon ajánlom magamnak, hogy kitartsak májusig...mert mindig így indul...aztán hajajjjj!! :? :roll: :oops: De majd ti tartjátok bennem a lelket, igaz? :)

Kép

Kép
lorcika

Cscsi, én úgy csinálom, hogy veszek darált mákot (nincs mákdarálóm), főzök ki tésztát, lehet meglepő, de spagettivel imádom. Már csináltam mással is, de nekem az jön be a legjobban :D szal spagetti tészta, rászórom a mákot, és porcukor! A cukor elolvad ha meleg a tészta, jó bőőőségesen mindenből, ha már eszem úgyis mindegy és amúgy is majd holnaptól akkor már nem fogom :lol:

Kép
ági_bp

Utálom a mákot!! ezért passz... Főleg a szomszédasszonyom mákos sztorija után. :evil: na nem akarom elvenni senki kedvét, nálunk anyumék is imádják. :)

nekem azt írta a teszt, hogy minusz 2 kilót akarjak fogyni. na vazze... pedig 60-ról muszáj lenne 55-re csúszni, és nem is a kilók számítanak szerintem, hanem az (köz)érzet, ill. hogy a ruháimat újra hordani tudjam. :roll:

Melcsi,
a babapiskótában van tojás, ami "mumusétel" 1 éves korig. Én még hanyagolom.
Vendég

Niki,
tényleg mi a helyzet a kis beteggel? Köhögés, nátha van még?

Csilla,
lényegileg ugyanaz a kenyérreceptem, mint Piciapié. :)
Én 200g teljeskiőrlésűt teszek 500g simaliszthez. Mi őröljük a búzát (biotönköly) frissen a malommal (picike, konyhaasztalon áll :wink: ), és egész más ízt ad a kenyérnek (olyat, hogy rögtön felfalod az egészet egy vacsira :lol: :oops: ), és annyi a különbség, hogy felfuttatom ujjnyi langyos tejben az élesztőt, pici cukrot hozzáadva, ill. 1 csapott ek só kerül még a lisztbe. Érzés szerinti (ált. kb 300ml) nem túl hideg vizet rakok hozzá és egy kevés vajat. Meg szoktam szórni szezám maggal, megvizezem a tetjét és be a sütőbe. Én két db kisebb kenyeret szoktam csinálni, egyrészt jobban átsül, másrészt jobban szeretjük a kicsket. Miközben keveri a gép, én is lesem mindig az állagát, ha kell löttyintek hozzá vizet, vagy teszek hozzá lisztet, olyan gyurmás legyen valóban. Én a normál sütőben sütöm, mielőtt kész lenne még egyszer megvizezem (spriccelővel), és akkor szép fényes lesz. Tetejét bevagdosom mikor sülni rakom be.
Vendég

Akkor nem lehet babapiskóta??? Hmmm...mindenki mást mond!
Pl. barátnőm dokija meg nem javasolta nekik a tejpépet 1 éves korig. Én meg azt is adok, mert nekem a doki azt mondta adhatok. Nem értem én ezt miért mond mindenki mást! :shock:
Mi baja lehet? Később lehet valami pl. a babapiskótától? Allergia vagy ilyesmi?? Jajj! Akkor nem adok azt neki. Tejpép mehet? Meg 6 hónapos kortól bébiétel? Kenyér? De babapiskótára is ár van írva, hogy adható. Akkor hogy van ez?? :shock: HELP!!! Néha úgy érzem rossz anya vagyok, mert nem olvasok utána 100 helyen, csak meghallgatok embereket, meg ösztönből nyomom! :shock: :( Nem akarom, hogy baja legyen Ricsikének, nem akarok ártani neki! :(

Kép

Kép
lorcika

:)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ági_bp 2009.03.04 14:11-kor.

Kép
ági_bp

Lorci, az Isten szerelmére! :shock: :lol: Nagyon jó anya vagy és midnent JÓL csinálsz! Én is úgy csinálom, mint Te, hogy eleolvasok, meghallgatok csomó mindent/mindenkit, elraktározom, ami fontos vagy röhögök magamban rajta és ösztönből nyomom, meg sokszor a tapasztalatból. :D Aztán vannak dolgok, amik tök máshogy alakultak, mint az előző két gyerekemnél.
Azt írtam ÉN nem adnék babapiskótát, ellenben adok cseppet sem gluténmentes babakekszet és kenyeret is. ÉN ÍGY döntöttem most. Ez nem azt jelenti, hogy én vagyok az ász, és így kell csinálni. :) És ha jól emlékszem a tojás sárgája adható az ennyi időseknek, csak a fehérje allergizálHAT, és azt 1 éves kor után inkább. Tejpép (tej) dettó. Ennek ellenére a dobozon rajta van, hogy 4 és 6 hós kortól adhatom. Na most légy okos. :shock: :D Én HA-s péppel próbálkoztam és a Sinlaccal. De nem eszi a gyerekem. :roll:

Szóval a babapiskótára visszatérve, SZERINTEM :lol: adható (mert gondolom marha kis mennyiségben lehet benne tojás), és ha jó minőségűt veszel (nem a tesco gazdaságost :wink: , hanem mondjk a Mannert), akkor az jó. De hogy nem ártunk ezzel az tuti. Pont ez az, hogy midenki csak hinti az igét, a kismamák meg megzavarodnak. Adjál fini piskótát neki nyugodtan, főleg, ha szívesen megeszi! és ne parázzál már. :wink: :D
Vendég

:wink:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ági_bp 2009.03.04 14:12-kor.

Kép
ági_bp

Kaja téma: vettünk Avent-es kanalat és nagyon jóóó! Laposabb és keskenyebb az eleje, így jobban bemegy a kis szájába. Mióta van szék és új kanál egész jól eszik :D elkezdtük a rizst, barackkal, nyami finom szerintem is, figyelek, hogy meleg maradjon (Pici :wink: ) ja és finomakat adok :lol: nuku cékla, csak sütőtök 3 napig :roll: meg most a barack az is jöhet. Olyan sikerélményeim vannak :D :D Ma is 70 grammot megevett.

gabi, nem írsz, hogy vagytok??

Kép
ági_bp

Nem tudom miért itt ülök és dagadok ahelyett hogy mennék tornázni? Ki kell köttetnem a netet, a Tv-t és a hűtőt hogy lefogyjak!! :( És a mosógépet is, és kézben mosnék egy teknőben, az biztos jót tenne a derékvonalamnak :roll:

Kép
ági_bp

Sziasztok!

Melcsi, köszi a biztatást.
Köszönjük a hófordulós köszöntéseket is. :)

Én még nem adtam babapiskótát Blankának, és még semmi ilyen szilárdabb kaját. Tejpépet viszont kapott már. :oops:
Blanka még mindig öklendezik, ha esetleg a gyümölcspépben vagy a főzelékben kicsit csomósabb cucc is van. Lehet, hogy éppen azért, mert nem adok neki darabosabbakat és nem tudja megszokni? :roll:

Kenyérsütős témával kapcsolatban lenne egy kérdésem: akik géppel sütitek a kenyeret, tudnátok tanácsot adni, hogy milyen kenyérsütő gépet érdemes vásárolni, mire kell esetleg odafigyelni a kiválasztásakor?
Nagyon köszönöm előre is a segítséget.

Nagyon édesek a babák a képeken!

Jó éjszakát mindenkinek!

U.i.: 90 naposok: én holnapra mediterrán tepsis krumplit csináltam.
mary74

Ági,
valahol azt olvastam, hogy a sárga színű főzelékekből (sárgarépa, sütőtök) hetente csak 2x szabad adni összesen.
Persze, ha Zita 70 grammot eszik belőle, akkor szerintem ez még nem gond.
(Jaj, nehogy félreértsd, nem azt akarom ezzel mondani, hogy a 70 gramm kevés, tudom én hogy az is szép mennyiség. :) )
mary74

Nem válaszol nekem senki????? Kezdjek diétázni, vagy árt a tejnek? Lányok, segíjetek má'!

Mary, mi tavaly vettünk kenyérsütőgépet, Hauser tipusu, 10e körül volt, és nagyon meg vagyok vele elégedve. Szerintem a legfontosabb, hogy tudjon dagasztani, keleszteni, sütni, esetleg programozni. Az összes többi funkció fölösleges, úgy sem használja ki az ember.

Ági, Zitust össze kéne hozni Ricskóval :) Kíváncsi vagyok melyik támadna előbb :lol: :lol: :lol: .

Niki, Emma még betegen is nagyon gyönyörű!

Dóri, köszi ezt is megcsinálom. Nem is dicsekedtem el vele, múlt héten megcsináltam a közgáz szigorlatot (az utóbbi hetekben ész nélkül tanultam rá), és most hirtelen rengeteg szabadidőm maradt. Jöhetnek a kenyérkék.

Hát, én akkor sem így képzelem a mákos tésztát. valahogy úgy gondolok rá, mint a gubára, hogy kicsit szaftosabb (tejtől, vajtól, méztől). De a vízben főtt tészta megszórva mákkal.... Na nem finnyogok itt, bizti nagyon nyami lehet.

Jó éjt mindenkinek, Csilla
Vendég

Ági, mi a bajod a céklával? Olyan finom édes, én is meglepődtem amikor megkóstoltam.
Vendég

Mary köszi az infót! Akkor erre figyelek majd. Bár azt tudtam, hogy aki sokat kap ilyeneket, "besárgul" picit az orra körül, ezt megfigyeltem babáknál, úgyhogy azért erre figyeltem volna. Mármint hogy addig azért ne jussunk el. Talán így a 3 nem nagy baj, hogy tényleg nem eszik meg egy nagy adagot. Tényleg, nektek mennyit esznek meg a babók? Tehát mekkora egy "rendes" adag? Gondolom nem 70 gramm :roll:

Cscsi, nem tetszett Neki a cékla. Krumplival adtam, aztán másnap meg még almát is tettem bele, hátha...de egyik kombináció sem jött be :( Lehet csak úgy magában kellene próbálnom?
Cscsi, én nem merem elkezdeni ezt a diétát. De semmi tudományos érvem, csak én "tartok tőle" a tejcsi miatt.

Kép
ági_bp

Csilla,
Én azért mertem elkezdeni a diétát, mert a tejem mennyisége az utóbbi 2-3 hétben rohamosan csökken.
Én lefejt tejjel etetem Blankát, lehet ha növelném a fejések számát, akkor még növelhető lenne a tejmennyiség, de én már nem bírom rávenni magam a napi kettőnél több fejésre. :oops: :oops: :oops:
Így viszont az a gyanúm, hogy már nem túl sokáig lesz tejem.
Szóval 1-2 hónappal ezelőtt, azt hiszem még nem mertem volna belevágni.
Bár azért úgy gondolom (de erre vonatkozó infót sehol nem láttam még leírva), hogy más diétákkal szemben azért talán ez nem olyan rossz tápanyagellátás szempontjából, mert nem vonsz meg magadtól pl. szénhidrátokat sem teljesen, csak meghatározott időben eszed. Tehát mondjuk egy káposztaleves kúrától biztosan jobb, szerintem.

Ági,
Blanka gyümölcsökből, főzelékekből 170-190 grammokat eszik meg tízóraira ill. ebédre.
De persze kezdetben nekünk sem ennyi volt az adagunk.
mary74

Csilla,
köszi a kenyérsütős infót.
mary74

Cscsi gratula a szigorlathoz! Tényleg ne finnyogj, ha a porcucu ráolvad, az kissé "szaftossá" teszi. Próbáld ki! :)

Kép
ági_bp

Csilla,
és gratulálok a sikeres szigorlathoz!
Mindenkit irigylek, akinek van energiája még tanulni is, nekem sajnos azt hiszem nem menne most egy szigorlat, de még egy kollokvium sem. :roll:
mary74

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: