A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 júniusi babák

lányok,
asszem nálunk nem lehet hagyni dávidot délután sokat aludni. ma ugyani 5órát aludt10-kb 4ig, és azóta viszont szemhunyásnyit sem..
most meg már annyira fáradt, hogy majdnekm hányt az előbb a sírástól, apja nyugtatja a kiságyában...
úgyhogy én napközben ébresztgetni fogom. szegény... úgy cisít...
na megyek
Vendég

Geo, a gyerekdokinak elég, ha megmondod, hogy így döntöttél. Ha nem tetszik neki, akkor meg küldd hozzám.

Viszont tényleg úgy emlékszem, hogy ha csak 1x is kap egy nap tápit, akkor nem kell neki a D vitamin. De lehet,hogy rosszul emlékszem már, úgyhogy kérdezz rá.

Kép
Kép
hari

Na úgy döntöttem, hogy felébresztem, mert így tényleg nem lesz alvás éjszaka.
Majd holnap próbálok jönni.(mint mindig)

Kép
Kép
hari

hari, pedig poenkodhatsz nyugodtan :) meg jo, hogy nem egy masik napon indultam el :D
amugy ma aron is kicsit belebukott (hogy ne mondjuk hanyt :D) az agyunkba, es most hogy hazaertunk ugy tunik, hogy az egyik macska is :D meg sosem csinaltak ilyet. lehet valamelyiknel felkavarta a gyomrat a bababufi?! :D:D
gyerek 4100 gramm es 54 centim szal hizik es nooo... ugyhogy akarhogy aggodom, hogy ehezik, megsenem :) aztan lehet, hogy ejjel rajar a hutore :D mert neha en ugy erzem semmi nem ment bele :) ugyhogy maradunk egyelore a vergodos eveseknel, ha meg igy is hatekonyak :) hat az orditas meg... 3 honapot josolnak, szal meg max 2 van :) szerintem a nagyom nem orditott 3 hot, max kettot...

luna6

Napok ota, nem inkabb mar hetek is,amiota Aron megszuletett felremlett bennem egy oskori Kovacs Kati szam... van itt meg a topikon rajtam kivul, aki tudja ki az a Kovacs Kati? :D:D:D bar azert talan igen... :) es most eszembe jutott rakeresni a youtoobon, es nincs fenn :( csak a szoveget talaltam meg mas oldalon... mindenesetre boooven kiscsajszi voltam mikor enekelte, hogy 'Nekem biztos lesz egy fiam...' en meg soha ilyet nem gondoltam, hogy aztan ez a dal mier ragadt meg ennyire es ilyen sokaig az emlekezetemben... de hat nem talalom :)
Anyukam hallgatta ot anno gyerekkormoban, innen maradtak meg olyan dalok es orokzoldek, mint az 'egy hamvas arcu kisgyerek'... hogy en ezt hogy imadtam kislanykent! :) Meg a 'rockandroller', 'nem leszek a jatekszered', 'ugy szeretnem meghalalni' meg egy csomooo minden :) De ez mar nem is az en gyerekkorom zeneje, hanem anyam fiatalkorae szoval nemmeglepo, ha nem sokan emlekeznek mar ra a mai ifjusagbol :)

luna6

Luna, ma felhívtam egy LLL-es anyukát, hogy ugyan van-e vmi okos ötlete arra, hogy miért harcolnak a babák szopi közben, de nagyon nem volt, viszont jó volt vele dumcsizni. :) Azt mondta hogy nyugodtan tegyem át a másik mellemre is, lehet hogy téynleg kevés neki ami az egyikbe van, épp fejlődési ugrás is lehet, vagy mivel annyira mohó, nem tetszik neki hogy a vége lassabban jön, és ezért van a hiszti. (Áron mohón eszik egyébként?) Szóval ma ha hisztizett akkor kapott a másikból is egy kicsit, pici pihi, majd vissza tettem az eredetire, és egész jól elvolt vele. Ja, meg azt szoktam csinálni, hogy megnyomkodom a mellem miközben a szájában van, és az is szokott segíteni.

A közlekedés valóban nem könnyű, én mondjuk kocsival járok, de tényleg nem egyszerű lecuccolni, aztán fel, közebn gyerek óbégat, ja, és már nem is alszik el a kocsiban sem, szóval ez kiesett mint lehetséges megnyugtatási forma :D :D Persze még rutintalan vagyok, így rendsezrint itthon hagyok vmit, de a gyerek eddig még indig megvolt, szóval nagy gond nincs. Mondjuk én vásásrolni úgy szoktam hogy Dorkát lepasszolom anyáméknál, tök közel laknak, és utána irány a bolt, gyorsba. Annyit szokott sírni, és annyira nem lehet előre tudni hogy mikor, hogy egyelőre nem merem bevállalni a vele együtt shoppingot :oops:

Geo, úgy etesd Dávidot ahogy neked jó, az én fejemben is megfordul a tápszer rendszerint amikor épp birkózunk etetés címén, de eddig még nem nyúltam hozzá, de itt van a szekrényben. Én ugyan nem használtam, de nagyon ajánlották, az Aventnak van egy kréme kifejezetten kisebesedett mellbimbóra...

Vok
, legközelebb ha ilyen gondod van hogy kényelmesebb lenne kocsival haza menni, és itt vagy a környéken, szólj, és szívesen viszlek titeket haza. A paraszt buszos meg biztos nem direkt csinálta, csak az emberek nem nagyon szeretnek/tudnak elnézést kérni, pláne beismerni ha hibáztak. Egy panaszlevelet azért megér, bár nem hiszem hogy történik bármi is, viszont a te lelkednek sokkal jobb lesz.

Dorka ma kicsinálta a nagyszüleit, eltüntem egy órára, előtte kómásra ette magát, majd ahogy leléptem, ordított egyfolytában. Anyám beszélni akar a gyerekdokival, mert szerinte ez nem normális :D (ezek szerint az idő tényleg megszépíti a dolgokat, szerinte mi nem voltunk ilyenek a hugommal)

KépKép
tatim

Kép Apa tanít cumizni Kép Hinta közben

KépKép
tatim

mielőtt indulunk, ide ültem szoptatni...

Geo!
Canestennel kened a melled a gomba ellen?? A Borax ahhoz túúl gyenge. igaz, le kell mosni, 2 nap alatt rendbe hoz. Dávid cumiját meg napjába többször fertőtlenítsd, hogy minél kevesebb gomba tudjon visszajutni. Kitartás!! És hívj, ha tudok segíteni!

Luna, na erre a számra pont nem emlékszem, de én is nagyon szeretem Kovács Katit. A kárpátiték lányát, a valahol 1lányt... előkeresem, ha hazajöttünk a számot neked :)

Én a bevásárlókocsiban keresztben rárakom az ülést és alá vásárolok.
Én tök szívesen járok velük vásárolni, Igaz, néha Hanna kikészít :D De ezzel jár :D Most már keményebb leszek vele. Kicsit elkapattam mostanában. Ennek vége. Túl követelőző lett...

Ki akart Halász Jutkát? Meg van az összes album :)

Tatim,
köszi! :) A Móriczra mentem, azért az nem itt van és baromi nehéz parkoló helyet találni.... De jött Ádi, meg Hannával is sokat bkvztam... eddig nem volt gond.

egyek, keltem Hannát, azt indulunk. SZerintem vasárnap jövök. Légysziiii nem írjatok 30 oldalt, mert esélyem se lesz rá, hogy visszaolvassam :D:D: :wink: :wink:

Eszter
Kép
Kép
vok

[quote="vok"]L írta:vokuna, na erre a számra pont nem emlékszem, de én is nagyon szeretem Kovács Katit. A kárpátiték lányát, a valahol 1lányt... előkeresem, ha hazajöttünk a számot neked :)

Hat nem csoda, hogy nem emlekszel, mert azok Koncz Zsuzsa szamok :) Ugyhogy ne ottkeresd :) ja, hogy mar el is utaztal... hat akkor majd varunk szertettel :)

luna6

Tatim, vegulis tulajdonkeppen kiderult Aron miert bunyozik szoptataskor, mar amikor mert nem mindig. Hat a kolikaja miatt. Felul vigasztalodna meg enne ami jo, a hasaban meg dul a vihar ami rossz, ettol akad ki a legeny. De erdekes modon nemminden etetes torkollik kozelharcba, ejjel pl gyonyoruen evett.
Fuuuh annyi tej volt tegnapestere ??!! megint, hogy 10 korul mar ereztem is csomokat, pedig egy ideje nem volt, na mondom lefejek egy kicsi, mert igy ugysem nagyon tudja bekapni...fejo elo, szo szerint 'huztam' vele parat, az egesz masfel perc volt, es kidolt belole 30 mili... aztan a kovetkezo eteteskor a maradek atdolt Aronba :D ehez tartozik, hogy tegnap megint tesztat ettem ebedre... ugye kiserltezem, eddig ket tesztaeves utan mindketszer sok-sok tej volt, de meg nem erzem tudomanyosan bizonyitottnak, hogy a szenhidrat ilyen formaju es merteku evese ezt okozza, de ez 2bol 2 eddig.

luna6

Hari, mi táposak vagyunk és napi 2 D-vitamint kell adnom mégis. Bár ez lehet, hogy a koraszülöttség miatt van. Viszont mikor megyünk oltásra, meg fogom kérdezni, hogy kell-e még ez a 2.
Huh, nekem eszembe sem jutott a Betadine, pedig van itthon. Nem hiszem, hogy ezentúl merem használni a csipeszt.
Okés, akkor várjuk a képet, amikor úgy adódik.

Luna, akkor Aron szinte pont akkora, mint Léni. Magasságra, súlyra is. :)

Geo, hogy ment a reggeli szopi? Azért a gyerekorvostól ne tarts! Ő nem ítélkezhet feletted semmiképpen. Ha pedig mégis, akkor váltani kell.

Tatim, istenem, de édi Dorka. És látom, neki is van fülbevalója. Csini nagyon. :)

Hát képzeljétek, este 6-tól hajnali 3-ig!!! (9 óra) alvás, akkor 20 perc alatt peluscsere, evés, puki, böfi, alvás 7-ig. :):):)
Na, mit szóltok? Csak megint egy a bibi, én nem tudtam aludni. :(

Amúgy hason történt ez a 9 órás aluka, szánom-bánom, de nem tudom, hogy mitévő legyek. Illetve van egy megoldás, a bokájára szivacsból készült karikát kell gyártani és akkor elemelkedik az ágyról, nem fogja Chaplin módjára tartani.

Amit még megfigyeltem itt a 1,5 nap alatt, Léni sokkal többet és sokkal nagyobbakat pukizik, mint eddig. Nála eddig csak néhány volt napjában és az is halk, erőlködésekkel teli. Kaki is volt és az is görcs és csikarás nélkül. Remélem, továbbra is így marad.

Kép

Kép
***csilla***

Édeeeeees, és milyen kis cingár karja van. :) Asszem nekünk is van ilyen napozónk, ami a fenti képen van rajta. Ugye ez olyan, aminek az alja ilyen rövidgatyaszerű?
Tényleg, Luna, Manci hogy viszonyul az öcsikéhez?

Kép

Kép
***csilla***

Igen, olyan kicsit rovidgatyos az alja :) Egy Next napozo, es 1 honapos korig... hat Leni lany is meg apro is, de ez az en kokuszfejum szinten aproka :) Marmint rovidke, de varhatoan nem lesz azert alacsony. Meg mindig az 1 honapos korig, elso meretu neztekben nyomjuk, az atlag up to 3 honaposok meg mind nagyok, es az egy honaposig ruguk is meg mindig uszonyosak :D:D Ugyhogy egyelore gazdasagos uzemodban nyomjuk a mindenfele novekedesek ellenere :)
Manci birja nagyon, bontja a pelenkat, o az ugyeletes szagolgato is, hogy van e termes :) Es egyelore nem merges ra nagyon, hogy idonkent elegge obegat szegeny :) Mindig lesi, hogy vajon miert meg kozvetit is, hogy most mit csinal.. ha eppen nem vagyok jelen :)

luna6

Aha, akkor nekünk is pont ilyen van. Hát még mi sem sok ruhát nőttünk ki. :) És nem is tudtam sokat használni eddig.
Édes lehet Manci a szagolgatással. Tényleg, portugálul beszél Aron-hoz? És Te? Lehet, hogy erről már volt szó, akkor bocsi az ismétlésért. De gondolom, ha Mancihoz magyarul, akkor Aron-hoz is szintúgy.

Kép

Kép
***csilla***

Hat igyexem magyarul :) De azert bele-belekeveredik ez-az...de eroltetni kell a magyart foleg az elejen, amig nincsen ovi meg teve hatasa es a kornyezete kimerul meg feluton, es nem jut tobbseghez mert en vagyok jelen allandoan :)
Hat Manci meg nem nagyon beszel hozza, a csuda tudja hogy fog...remelem mivel tolem magyart hall o ismagyarul fog, de hogy ez valtozni fog ha a kismukiintezmenyesedik az szinte biztos. Olyankor szoktak a magyar anyanyelvu tesok atterni egymas kozott a masikra, mert az intezmenyi hatas, az ottani esemenyek es ahoz kapcsolodo szokincs eloterbe kerul es elnyomja a kisebbsegi nyelvet :) Szoval ez most az alapozo idonk :)

luna6

Értem.

Kedvcsinálónak -------------------->

Kép

Kép

Kép
***csilla***

http://velvet.hu/poronty/2010/07/22/pel ... apos_baba/

a cikknel a kommentek erdekesebbek :) illetve hasznosabbak (amugy meg dehogynem van olyan, hogy 'odateszem ottmarad' gyerek, mert ezt ott ketsegbe vonjak... nekem volt, es nem jo buli ha az embernek az elso ilyen, mer ovatlanna valik tole... mondjuk fejre nem esett egyik sem, de a nagyom mellett ha baratnom kislanyara vigyaztam az maga volt a kikepzes... akkor jottem ra, micsoda makom volt a csajjal... mondjuk en a kutacsvedot pl tok feleslegesnek talalom, illetve tulzasnak, de beza nem art kicsit balesetmentesiteni a lakast kesobb...ellenben most ebben akorban ahol tartunk sem kell azt hinni, hogy a gyerek ha leteszem valahova ott marad, meg akkor sem ha nem is tud meg fordulni semerre. Tudom, hogy hihetetlen, de kepes egy ekkora is helyvaltoztatasra anelkul, hogy ennek barmi jelet adna)

luna6

Sziasztok!

Tanulságos ez a cikk.
Hát, én is megtapasztalom, hogy mire képes egy 1 hónapos baba is. Ha lerakom a kiságyába rendesen, hosszában, az hétszentség, hogy keresztbe találom meg. Ő így szeret aludni, meg úgy, ha átdughatja a lábát a rácsokon, mint az egyik fotón Léni. Szóval ha így el tud mászni, mire lesz még képes 7 hónaposan?
Kép Kép

Kép
jenny29
Mór

Tatim, nagyon édes a kislányotok! Ő sem akar cumizni, hogy azt írtad a képhez, hogy Apa tanítja?
Nati az istennek sem akarja a cumit, pedig a legkisebb Mam-osat vettem meg neki. Egyszer cumizott kb.10 percet, és azóta sem. Fintorog, kiköpi. :(

Kép
jenny29
Mór

lányok,
köszi mindenkinek a tanácsokat, meg a segítséget!!!

képzeljétek,
tegnap este nagyon kész lezz Dávid (túlpörgött)
és éjfélkor, kaja után tettem le aludni.
ezután 6ésfél órát aludt :shock: (vagy én aludtam át egy etetést, és nem emlékszem rá? na ezt kétlem :lol: )
fél7kor már majdnem rohantam készíteni neki a tápot reflexből, mikor meghallottam, hogy nyöszizik, de aztán eszembe jutott, hogy szopi idő van :P
és ami utána jött:
15perc cici a jobb mellből, majd 10 perc cici a bal mellből. jajj és olyan ügyes, még mindig nem felejtett el cicizni :lol: :oops: :D
viszont most 9kor kapta a következő adag kajáját, ami már táp volt, viszont
délben kellene legközelebb ennie, ha addig nem ébred fel, akkor ébresztem, és akkor megint cicizünk.
szóval ma egy cici, egy táp van.
holnap pedig megpróbálunk visszatérni a csak cicire.
ma még nem mérem, mert minden 2.étkezésénél tuti jól lalkik a táp miatt,
de holnap azért egy-egy kajálását lemérem, hogy tudjam van e elég tejcsi.
úgyhogy most totál elégedett vagyok :D

Vok,
hiányozni fogsz :wink:

Hari,
végülis milyen éjszakátok volt? módosított valamit, hgy költötted Bencét?
szerintem nekünk egy csomót számít, hgy mennyit "hagyjuk" aludni. 3óránál többet nem lehet, mert utána nagyon kész lesz :?

jajj lányok, előre félek a hétvégétől... :cry:
andrás már ma sincs itthon, holnap se lesz, és wááh..
szombaton hajnali 4kor elmegy ittonról, és vasárnap este 6körül jön haza.. :(
tehát mindamellett, hogy egy totál egsz napot, még egy éjszakát is egyedül leszünk...
mi lesz ha beriaszt a légzésfigyelő??? :shock: :x
eddig is riasztott be, de olyankor mindig andrás rohan, aztán kiderült, hgy csak elmászott, vagy pedig MÁR azóta vett levegőt...
huhh.. kemény lesz...

Luna,
Aron irtó szép fiúcska!!!

Csilla,
úúúh... gratulálok az estéhez!!! hidd el, ha több ilyen lesz, akkor majd egyszer neked is sikerül ez az alvás dolog... :lol:
és reméljük hogy most már csak ilyen éjszakáitok lesznek (én is ilyet akarok :P )
Vendég

Jaaa, Luna, semmi pajzán gondolatom nem volt. :) Csak úgy, alapjáraton legyen jókedve az ember lányának. :)

Geo, szuper, hogy így alakul a szopi dolog. Semmi baj nem lesz, ha egyedül lesztek, majd meglátod.

Jenny, de aranyos kuckója van Natinak. Látom, megy a lábkilógatás nála is. Cuki. :D

Léni egy órácskát aludt most délelőtt, aztán bő egy órát nézelődött, most evett ügyesen, már fáradt, így sírdogál, cumizik felváltva, próbál elaludni. Ilyen napirend még nem is volt eddig.

Kép

Kép
***csilla***

na annyit filóztam, hogy felébresszem e délben, hogy fél 1kor fel is ébredt :lol:
úgyhogy igen. tudja ő, mi a jó neki :wink:
fél1-háromnegyedig picit még ébredezett a pihenőszékében,
aztán jött a szopi először jobb, aztán bal ciciből 15 perc, és hát megmondom őszintén egyáltalán nem fájt :lol: :D
viszont amikor levettem ciciről, picit visított, úgyogy visszatettem, de akkor meg már elkezdett fájni, na mondom nem rontom el, megyek, kipótoljuk táppal, ha még éhes.
erre, mire megmelegítettem a vizet, már tök nyugis volt a fiúcska..
aztán ébren volt 55 percet.
nézelődött, énekeltem neki, szájpenészt kezeltünk, pelust cseréltünk, aztán kezdett nyűgis lenni.
betettem a kiságyába, és csajok!!!!
adagoltam neki a cumit, mert mindig kiesett, és akkor elkezdett visítani, és képzeljétek 30perc alatt elaludt magától (az elején fogtam neki a cumit) a kiságyban!!!!
14:50től már csak csukot szemmel nyomta a dudót,
15:15kor meg ki is köpte :P
azóta alszik
20perce volt kajaidő, de tuti nem ébresztem fel, hagy aludjon, ilyet még úgyse csinált, hogy napközben 2szer is alszik.
Vok,
lehet hogy pont jó pilanatban kaptam el a fáradtságát, és így még el tudott aludni magától..
csak már nem emlékszem hogy és mikor csináltam :P

látom nincs itt senki :roll:
Vendég

most mit csináljak? tévézzek? ahh... Csilla, megértem miért nem tudsz aludni...
Vendég

en speciel azert nem (marminthogy azert nem tudok aludni, pedig nekem kivaloann menne), mert bar a gyerko alszik (hason! :D ugye...) lelkemre kototte a doki, hogy csak felugyelettel tegye... nos ha nem is ulok mellette de idonkent megszemrevetelezem a nevezett gyermeket :D

jol csinalod amugy a szopis dologot, menni fog ez. kellenek az ilyen holtpontok is, aztan ember lanya elhatarozasra jut (mindegy, hogy melyik iranyba, lehet az a tap is) es onnantol johet a kilabalas :) Es amint megnyugszol vagy belenyugszol a rendszerbe a gyerek is kezelhetobbe valik, ez meg most nalam a harmadiknal is teljesen igy van.

luna6

Hú,csajok visszaolvastam, nem egyszerű az élet! :D
Még jó, hogy nem szoptatok, nekünk evési gond max annyi, hogy pár napja többet kér, és apránként egy-egy étkezésnél emelem az adagot, ma már minden étkezésre többet kap, nyugi is van...és meleg, tököm kivan már ezzel a büdös kánikulával!! Monnyon le!!!

Én nem tudok beszámolni semmi extra eseménnyel, se kaja probléma, se alvás, se bőr nincs, kopp, kopp. Nálunk szórakoztatási van, max, mikor gügyörészni kell neki sokat, meg ringatni a székében, de ez teljesen belefér. :) Na, angyali egy gyerekünk van, meg kell hagyni, tudta az aki odafent a babákat osztogatja, hogy nekünk egy nyugis, okos babát kell küldenie, mert a türelmünk erre futja. :D

Vok, bakker a buszos történet, jézus!!! :evil: fel kell jelenteni, még jó, h nem lett bajotok!!

Csilla, Detti, nagyon cukik a babák, ahogy alszanak. :D és milyen nagyok! Liza nem tűnik ekkorának az ágyában...mondjuk jó nagy ágya van. :)

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Csilla: szerintem ne vegye kedved a balul elsült körömcsipeszelés... én is csipesszel vágom Szendének, nekem jobb vele, mint a babaollóval, mindig a köröm oldaláról húzom be a csipeszt, óvatosan, inkább csak egy kis szeletkét a leges-legvégéről vágva. Igaz, ezt legjobb, ha alszik, különben elidegeskedem.
Persze ne okoskodjak itt, minap leírtam Foltinak a pelenkázást, és, hogy mi elkerüljük a balesetek nagy részét vele.
Aham, még aznap este, fürdés előtt, viszem Szendét a TT-hez, alkaromon fektetve hason, így tenyeremben a popsija, és mielőtt emelném be a vödörbe, nagy slunggal kilőtt egy fosi... letaglózva álltunk Apucival, aki várta az idilli pancsolót. Nem volt sok időnk bámészkodni, mert még egy löket, majd még egy követte. Aztán padló és fal(!) mosás, és a ruhaneműk, amikhez kaptunk hirtelen, na, szóval elég érdekes volt :shock:

Tatim: micsoda haja van a kisasszonynak! Tényleg, akiknél ilyen klassz lobonc van: ott el sem hullott? Csilla?
(Bezzeg Szende lassan tökkopasz)

Luna: kocsiba bepakolás. én asszem azt a verziót választanám, hogy autóba mindent előre bepakolni, közben Aron még otthon mondjuk a pihenőszékben (mert pillanatra egyedül kell hozzá hagyni és az nagyon furcsa lehet) és mikor már hordozó, stb az autóban, akkor csak a picit levinném, ölben. Visszafele ugyanígy. Jó macerás különben, tényleg.

Geooo: nagyon-nagyon ügyes vagy, hogy már a csak szopit tervelgeted újra. Biztosan menni fog, de az egészben tényleg az a legjobb, hogy tudod, van mankó (táp) és ennek tudatában sokkal nyugodtabb vagy. Nem szabad mégegyszer ennyire kiakadni, és főleg nem ezen, magadnak ártasz vele. A kicsinek fontosabb a kiegyensúlyozoptt mami, mint az, hogy a mai szuper tápokból kap, vagy tejcit. Persze én is maximálisan a szoptatás mellett vagyok, és kicsit szomorúan keverek tápot, ha kell, de annyira ritkán kell, hogy tulajdonképpen már tökjól vagyok.
És tejed is van, ez is klassz.

O.K., a családban nagynéni és unokatesó annyira "kedvesen" érdeklődött, első kérdés, *ugye csak szopik*, semmi egyéb (ehhez még hozzájön, hogy szülni is "csak" császárral tudtam ugyebár, persze nem mondják) no, hülye lennék nekik mondani, hogy nem, van nap, hogy kemény 90 g tápot is megeszik a baba/24 óra. Rávágom, persze, hoyg csak anaytejes, de amúgy szerintem nagyon butaság így kérdezni, mondani.

Még csak 5 hós terhes voltam, már kaptam olyan tanácsot, h semmiképpen ne vegyek cumisüveget! Mert ha veszek, használom, és tuti leszokik a szopásról a baba. Hát, nekem van cumisüveg (igaz, cicit formáló tetővel és cumival) de Szende abszolút fennakadás nélkül szopik, és eszik akár anyatejet, akár tápot, akár vizet, akár Mecsek teát a cumisüvegéből. Bármilyen sorrendben ráadásul. Szóóóval
Ha a gyerekorvosnak nem mondhatod el, hogy tápot is adsz, akkor orvost kéne váltani, komolyan. Őneki mindent el kéne tudj mondani, anélkül, hogy rosszul érezd magad.
detti_10

Geoo: nem tudom, megmondnai, hogy mit csinálj. Én ébreszteni szoktam, de azért nem annyira szigorúan, ha 3 órája nem evett, max. még egyet hagyok rá, de az tényleg a max. Átalgban 2,5-3,5 óránként van szopi, de előirányozva 3 óránként. Mivel sokan nem tartják ezt így túl jónak, nem tudom, hoygan adhatnék tanácsot. Nekünk egyelőre - kisebb nehézségek mellett- ez vált be.
Nem szeretném ha felcserélődne a nappal és éjjel, az szerintem neki sem jó. Ha annyira nagyon álmatag, úgyis az lesz, hogy félálomban eszik és maint lehet visszabódul. Akkor persze, hogy nem csinálnám, hogy csak azért is ébren tartsam.

Amúgy az éjjeli etetésnél is mindent megpróbálok, hogy akkor meg tudjon róla, hogy éjjel van, na, de azért hányszor pattant már ki olyan éberre a szeme, hogy csak, és nézeget, csücsörítget oylankor, sőt, tegnap még mosolyt is próbált hajnalra időzíteni. Hát, majd megzabáltam, nekem is kinyíltak a szemeim, vissza is nevettem, meg minden, hát nem is aludt el csak úgy. Azért nem gépek, akármi is a terv, ők bármit felboríthatnak.
detti_10

Tegnap este tk. későn tettük le aludni, csak 11-kor. Este - le sme merem írni - nekünk nem igazán kell altatás, fürdés, szopi, büfi után eléggé fáradt ahhoz, h szépen betéve az ágyba, pár simi, és megy (jaj, el ne olvassa, el ne kiabáljam) na, tegnap is így, csak elég későn ugye, és bent fagyiztunk a szobában, halk Tv, Szende meg matatott, néha megnyekkent, semmi sírás, csak egy-egy kis hang. Átlag 10 percenként néztem rá, és képzeljétek, éjfélkor még ébren volt, de semmi sírás, nézelődött. Aztán lehet, hogy csak a szeme maradt nyitva és azért már nagyjából aludt. De én úgy meglepődtem. Emmiatt hajnali 5-kor volt az éjszakai ébredés-etetés. A következő meg már 8-kor, szóval igazából jól jött ki, csak meglepett.

Szeretnélek kérdezni Benneteket, akiknél külön szobában a baba, hogy bevált? Könnyű úgy elaludni? Hogyan és mikor nézegetitek?

Nekünk az volt a terv, hogy amint kinövi a bölcsőt, állítólag 2-3 hónapos max. amíg jó.. megy a saját szobájába. Merthogy akkor már miylen "nagylány" lesz. De közben annyira megszerettük azt, hogy ott van nálunk, hogy elképzelésem sincs arról, hogyan lesz majd az átszoktatás. Nem is annyira őt, inkább magamat nem tudom elképzelni. :roll: Már megrendeltem a teszveszről a bébiőrt (kamerás) még ugyan nincs itt, de már azt sem érzem, hogy na, de jó lesz, mi a hálóban, mint hajdan, és majd nézegetem a picit. Jó lenne hallani, hogy milyen előnyei vannak a külön altatásnak a gyakorlatban alkalmazóknál, mert eredetileg én is szigorúan úgy terveztem...

Luna, Csilla: nekünk 3 Next newborn napozó is jó még, kisgatyás, petentos aljú, annak ellenére, hogy Szende már több 56-os rucit is kinőtt már. Valahogy azok a napozók fazonjuk miatt nagyobbak, nem? És szélesek is... Talpas rugi is van 3, szintén next, azok "up to 1 month" és még jók, bár egyre passzentosabban, mert azok meg olyan testhezálló :wink: fazonok.
detti_10

Detti, nezegetni? :) en ejjel, mar amikor aludhatok nem nezegetem a gyereket :) letezem fel tiz korul, es marad maganak amig nem jelez... alvas elott apuka be-beles a szobaajton hozza, de ejjel en kizarolag akkor nezek ra ha kajaert reklamal... illetve ha eves utan nem alszik be akkor van meg maradasom.
bebior van, hallom a fejem mellett a matatasat, de amugy valoszinu anelkul is meghallanam, max a kaparaszos erossegueket nem :)
Tok jo,. hogy nalad a csaj siman valtogat cumi, uveg, mindenfele belevalok es a cici kozott, de tenyleg ne gondold, hogy ezert azoknak, akik ettol ovtak nincs igazuk. makod van, a lanyod jol reagal erre, egyreszt nem lett cumizavaros ugy tunik, masreszt ha minden igaz nem ment el a konyebbik iranyba, a cumibol ugyanis barki barmit allit (cumisuvegre ertem) sokkal konyebben, rovidebb ido alatt es tobb kaja jur bele. nagyon sok gyerek elmegy ezen az iranyon, ha a te lanyod bem fog, az tiszta orom, de ettol megh sajnos az intesek igazak altalanossagban.

luna6

hat nalunk nem all testhez a next rugi :) mondjuk irtam is, hogy nagyok meg bar hordhatoak az up to 1-esek :) meg semmit nem nottunk ki, illrtve egy darab, a legkisebb (papiron 56os, de mese) rugi van a hataron.

luna6

[quote="detti_10"][ írta:detti_10b][b]Luna: kocsiba bepakolás. én asszem azt a verziót választanám, hogy autóba mindent előre bepakolni, közben Aron még otthon mondjuk a pihenőszékben (mert pillanatra egyedül kell hozzá hagyni és az nagyon furcsa lehet) és mikor már hordozó, stb az autóban, akkor csak a picit levinném, ölben. Visszafele ugyanígy. Jó macerás különben, tényleg.

Hat ez lesz, pont erre jutottam en is, marmint az olben levitel. De az igazabol nemjatszik, hogy en ket emelteket maszkaljak ki az utcara es a paskoloba es magara hagyja a gyereket alakasban :( (pihenoszekunk az nincs :D de lehetne persze az agyaban is) Szerintem eleve a hordozot sem fogom felhozni kezobb ha mar jobban tartja magat. Most azert praktikusabb, mert irtora maceras meg ot elhelyezni benne megfeleloen, bekotni, ezt vegrehajtani az autoban bekotott ulessel nem lehet, csak ha kiszedem a talpbol es beforgatom, akkor meg nem eleg stabil ugye... szoval ez csak nagyobb gyerekkel elkepzelheto jelenleg szamomra :)

luna6

Fénykép még nincs :oops: De azért remélem még bejelentkezhetek :lol: Ma egész jó napunk volt. Bár fáj a cicim, főleg a jobb, szerintem a penészgomba miatt. Legalább is már nem fájt csak picit érzékeny volt, most meg megint úgy szúrkál mint a fene. Eddig borax-al kentem, de most Canestent használok. Remélem elmúlik tőle. Maga a szopi nem fáj jobban, mint eddig, csak úgy amúgy. Bencénél meg stagnál a szájpenész, nem rosszabb, de még el sem tűnt.

Csajok, ma belement egy szempilla a szemébe. Ti mit csinálnátok? Mert kiszedni nem tudom, hisz kapálódzik ezerrel. Próbáltam. Gondoltam, majd ha sír talán kijön, de nem. Most úgy aludt el, hogy benne volt a szemében. Ötlet??????

Holnap megyek intézni a TAJ kártyát, meg a többit, mert kiküldték postán, de ugye mi nem ott lakunk ahova be vagyok jelentve, a postás meg nem dobott be értesítőt, hanem visszaküldte :twisted: Félek, hogy nehogy kifussunk az időből, aztán nem kapok anyaságit.

Geo, gratulálok, tök ügyes vagy!!! Remélem így megy tovább és hamarosan már csak cici lesz. Persze ha nem, akkor sincs baj, szerintem az a lényeg, hogy mindent megtegyél az ügy érdekében. Ez meg megtörtént.

Kép
Kép
hari

[quote="jenny29"]T írta:jenny29atim, nagyon édes a kislányotok! Ő sem akar cumizni, hogy azt írtad a képhez, hogy Apa tanítja?
Nati az istennek sem akarja a cumit, pedig a legkisebb Mam-osat vettem meg neki. Egyszer cumizott kb.10 percet, és azóta sem. Fintorog, kiköpi. :(

Igen, csak akkor marad a szájában, ha fogod... :D

KépKép
tatim

Detti
milyen cumisüveget használtok? Vettem egy Nüby-t, aminek elvileg állítható a cumi erőssége, de nem tudom hogy mihez kell viszonyítani...

Egyébként a haja már hullik, a fejtető már elég kopasz, oldalt meg hátul még tartja magát :D

Jut eszembe, van akinek már hullik a haja? Mármint a hormonális változások miatt?

KépKép
tatim

Sziasztok!

Végre sikerült végigolvasnom titeket. Csajok, rengeteget tudtok irni. Ez jó! Na és azok a gyönyörűséges babaképek! Olyan jó látni a csodás bébiteket!!!

Mi az utóbbi 2 hétben Balatonon voltunk barátoknál, ott próbáltuk átvészelni a kánikulát. Hát mit ne mondják, kemény ez a nyári hőség. Örülhetünk hogy babáink már mind kibújtak, mert terhesen még nehezebb lehet ezt elviselni. Pedig azt igérték hogy a vulkáni hamufelhő miatt nem lesz olyan meleg a nyár. Kamu ez a hamu!

Úgy tűnik kezd mindegyikőtöknél véget érni a szoptatási mizéria... már akinél egyáltalán volt ugyebár. Le a kalappal előttetek! Nálunk továbbra is minden a legnagyobb rendben, Márkó nagyon édes, nyugodt és gond nélkül szopik. Remélem ez már igy is marad. Igaz egyik nap ölbebabát játszott és óránként enni akart. Sőt evett is óránként, csak este 6-ra lett elegem a folyamatos táplálásból és akkor persze nagy balhé volt. Úgyhogy elneveztem a bébit Hakapeszi-nek :lol: Azóta is igy szólitom néha, pedig olyan türelmes a kis drága. Nem szokott orditani a kajáért, csak hangosan szuszog és vadul körbeszaglászik amikor enni akar.

Aztán titeket olvasva tudtam meg, hogy ezek szerint ez a hires neves 3 hetes ugrás volt. Na ez nagyon megnyugtató, hogy csak pár ilyen zűrös nap várható, amikor éppen ugrik a bébi. Azt simán kibirom Hakapeszi kedvéért. :D
geszter11

Hari,
Márkó szemében is volt szempilla pár napja. Teljesen rásimult a szemgolyójára. Rossz volt nézni. Szerintem semmit nem lehet vele csinálni, még a sirás sem segit mert az ilyen pici babák könny nélkül sirnak. Pár nap után eltünt a szempilla a szeméből. Azt ne kérdezd hová tűnt...

Tatim,
Nálunk Márkó haja még nem hullik, vagy nem feltűnő mert szerencsére sok van neki. Az én hajam viszont csomókban hullik már a szülés óta. Nagyon idegesitő, főleg szoptatás közben. Félek nehogy lenyeljen egy hajszálat a bébi. Meg porszivózhatok ezerrel hogy eltakaritsam. Pedig nem vagyok egy tisztaságmániás.

Na megpróbáltam én is vonalzót késziteni, kiváncsi vagyok sikerült-e.

Geszter

Kép
Kép
geszter11

Sikerült a vonalzó. He-he! Pedig elsőre bonyolultnak tűnt.

Ja még az altatásról. Nálam mindkét gyermek kizárólag hason aludt/alszik éjjel-nappal, és nem figyelgetem se légzésfigyelővel, se más kütyüvel. Nem is értem hogy tudnának másképp aludni, mert ha hátra rakom a bébit akkor jön az átkaroló reflexes hadonászás és attól azonnal felébred. A múltkor pedig oldalra raktam hogy ne mindig hason legyen, erre pár perc múlva hasra fordult és aludt.

Asszem Csilla irta, hogy az ortopédus szerint rossz a hason alvás, mert kifelé csámpásitja a lábat. Hát basszus, azóta én is mindig Márkó tappancsait skubizom és úgy látom, hogy valóban mintha kifelé állnának! Vagy lehet csak bebeszélem magamnak??? Hát nem tudom.

Remélem azért majd csámpásan is szeretni fogják őt a lányok!

Geszter

Kép
Kép
geszter11

Nyuszi, Liza mekkora most? Azért kérdezem, mert hogy Lénát nagynak látod. :) Amúgy olyan kicsi még most is, de közben meg már olyan nagy a kezdetekhez képest; hatalmas a változás.

Detti, kopik a haja Léninek folyamatosan és már közel sem annyi, mint volt, de azért még van bőven.
Hát nem is írom, mennyire irigykedem a gördülékeny alvás miatt.
Mi egy szobában vagyunk, nem is nagyon van kilátás különalvásra, de én is nagyon szeretem így.

Luna, durva ez az ágyrácsos sztori.

Hari, szempillával mi lett? Esetleg vízzel ki lehet lötykölni, hátha sikerül.

Geszter, hát igen, ez a háton alvás agyrém. Tegnap is 25 perce aludt a kezemben (végre x idő sírdogálás után), leraktam hátra, abban a pillanatban belendült keze is, lába is, ettől megijed, felébred, szem kinyit és sírás.
És milyen volt a balatonozás?

Délután 5 órától szinte semmit nem aludt a kishölgyemény, 7-től 9-ig sétáltunk, a végére már nyűgös volt, előtte már volt fürdés, hazaérkezvén kaja, és indult az esti cécó. 2 óra volt megint, mire elaludt, de 23.30-tól 6.30-ig aludt és végre én is tudtam aludniiiiii, jeeeeeee.

De valaki mondja meg nekem, hogy miért megy neki ilyen nehezen az elalvás??? Most már nappal is. Ha mondjuk 1 óra lenne, akkor oké, de több óra, az nagyon-nagyon sok. Neki is, nekem is. Nem értem…

Kép

Kép
***csilla***

A BCG oltás nálunk ocsmányul néz ki, de mondta a védőnő, így kell kinéznie. Viszont ma reggelre véraláfutásos lett egy része. Ez is normális? És vajon mikor fakad ki? Még nézni is rossz.

Kép

Kép
***csilla***

Kép Kép

Kép

Kép
***csilla***

[quote="detti_10"]
írta:
detti_10Szeretnélek kérdezni Benneteket, akiknél külön szobában a baba, hogy bevált? Könnyű úgy elaludni? Hogyan és mikor nézegetitek?

Nálunk első perctől külön szobában van, jól beválik, megszokta Ő is, mi is. Van babafigyelő, a légzésfigyelőt nem kapcsoltuk be mert folyton össze-vissza riasztott. Én evésekkor szoktam csak bemenni, de ha felébredek éjjel több alkalommal, mindig megnézem. (tegnap szar éjjelem volt, szinte óránként felébredtem, és mindig be is néztem hozzá)
De most már többnyire átalussza az éjszakákat...és olyankor ha sikerül aludnom, akkor nem nézek be éjjel.

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Nahát, merre vagytok?

Képzeljétek, Léna ugye kelt 6.30-kor. Evett 6.50-kor, láttam, hogy még álmos, ezért visszaraktam a kiságyba, nézelődött és kakilt egyet :), tisztába raktam, vissza az ágyba, nézelődés, elalvás. Jujjjj, ha ez lenne mindig, hát összetenném a két kezem.
Továbbra is annyira szuper, hogy nem görcsöl és nem kell megszakadnia szegénynek a kakilásért. Úgy örülök. És a bőre is gyönyörűvé kezd válni. Egészen más így és olyan kipihent is.
Tegnap is volt egy-két alkalommal, most reggel is egyszer, hogy sikkantott egyet és hozzá vigyor és persze kéz-láb folyamatos hadonászása. Szerintem lassan rájön, hogyan lehet hangot kiadni. Gondolom ezek az első lépések hozzá. Olyan cukika.

És mivel ilyen jó kislány volt, már főztem egy lecsót, spenótlabdacsot, megcsináltam párom szendóit melóhelyre, neteztem, mert az ugye elmaradhatatlan :D, hajat mostam, zuhanyoztam. Ááá, imádom az ilyen napokat. Néhány hete is ez volt, remélem, hamarosan újból állandósul.

Nanetto, többször eszembe jutottál ma is, tegnap is. Hogy van a lelkivilágod?

Heni, Te is régen voltál, akkor is csak pár sorra. Mesélj!

Kép

Kép
***csilla***

Nálunk ma - a dokinő szerint másodszorra - is kifakadt az bcg, merthogy tegnap itt volt, megnézte, és volt rajta egy pici varrasodás. Ez ma reggelre leesett, folyt is belőle vmi sárgás cucc, és most egy pici lyuk van a helyén... Állítólag nem kell vele semmit csinálni, de elég ijesztő.

Csilla, látom Léni is S alakban fekszik a hordozóban :D ez nálunk is nagy divat.

Ma gonosz voltam, és kitámasztottam a cumit a szájában egy törülközővel, és azóta is alszik vele :D :D Normál esetben nem kell neki, csak ha nyűgös és álmos, és most már másodszorra bejött hogy oda adom neki, és ha elkezdi szívni, akkor nincs több gond.

KépKép
tatim

Ezt a kitámasztást már én is próbáltam, csak egy a baj, ha elfordítja a fejét, vége a mutatványnak. :)
Annyira tudja amúgy szívni, hogy csuda.

Olvastam közben az oltás helyéről, elég sok változat elfogadható. Másnál is volt lilás, úgyhogy nem aggódom. Az tuti, hogy megeredt, mert akkora, mint egy ház. Egyik nap még olyan volt, mint egy nagy gennyes pattanás, mára kisebb egy picit, csak liláspiros.

Kép

Kép
***csilla***

[quote="***csilla***"][ írta:***csilla***b]Nyuszi, Liza mekkora most? Azért kérdezem, mert hogy Lénát nagynak látod. :) Amúgy olyan kicsi még most is, de közben meg már olyan nagy a kezdetekhez képest; hatalmas a változás.…

Liza 4 kiló, és 56 centi :) és Neki is hullik már a hajacskája :)

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Ja, és Boldog névnapot neki!!

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Huu, ez Leninek az autosulese? Szegenyke, roppant 'kenyelmes' lehet igy, na meg nem is teljes a biztonsag... Aron is igy elveszett benne, de van az ulesunkben mar betet ilyen: --- ez jo amugy babakocsiba is, ha esetleg az is tul tag lenne ---
http://cgi.ebay.co.uk/Sunshine-Kids-Cud ... 5d278d8eez ketto az egyben, szoval ketfele meretben is lehet szukiteni vele es igy normalisan ul benne a gyerek. Roosz volt nezni neha milyen pozokat vett fel.
Valamint meg egy bajunk volt az ulessel, nekunk talpas van, ami ugye stabilan benn van a kocsiban, a kagylot meg csak ra kell kattintani. Nos a hatso ules dolesszoge miatt a talp ugy megdol vefele, hogy ha az ember rakattintja a kagylot, a gyerek szinte fuggoleges helyzetbe kerul es nem fekvosbe es a feje is siman elorecsuklik.. de erre is van megoldas, ha valaki masnal is volt/van ilyen problema (nem jo ez igy nekik, annyira gazul ult benne az enyim, mig ranem jottunk):
http://cgi.ebay.co.uk/NEW-SALE-SUNSHINE ... 23066ff0a6
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára luna6 2010.07.23 10:26-kor.

luna6

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: