A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 májusi babák

Niki, mit dolgozol?

KépKép
horilda

Lorci,
köszi, megnéztem a mindmegette.hu-t, lélekben már készülök, vasárnap elkezdem én is, így ugyanakkorra esnek majd a különböző napok, mint Neked, hátha később ez hasznos lehet kajaötletek szempontjából.
mary74

Nalunk a favorit kajak: cekla+sargarepa+krumpli+pulykahusi fozelek,
krumpli+banan+csirke vagy pulykahusi fozelek, soskafozelek, sutotok fozelek.

Aztan szoktam meg csinalni cukorborsofozeleket: borso+s.repa+krumpli+husi+kis olivaolaj vagy teavaj (1kk),
cukkinifozeleket: fel cukkini+krumpli+s.repa+husi stb.

Uvegesbe kedvenc: zodsegtal csirkehussal+almaval, spenotfozelek, zsenge zodsegek borjuhussal.
Vegulis mindent megeszik, csak valamit jobb izuen.

A multkor adtam eloszor karfiolos kajat, hat azt nehezebb volt vele megetetni, meg a brokkoli is kicsit nehezkesen csuszik. :shock:

En is higitottam mar husleveslevel, mikor epp azt csinaltam, altalaban fozolevel higitok, mar amikor kell.

Uzsonna nalunk tejpep, vagy gyumolcspure rizzsel.

Valaki tud otletet, hogy mivel lehetne kiadosabba tenni a gyumolcspuret uzsira? Azt venni szoktam (fruttapura), es a rizst nagyon nehez robotgeppel szetnyomni, mert kicsi szemek, a gyumi meg frocsog szet, szoval valami otlet???????????????

KépKép
horilda

Horilda, próbáltad sinlac porral? Hátha... Én még nem csináltam így, mert nálunk a natúr Sinlac a menő, ebből hihetetlen menyiséget be tud dörgölni.
Nagyon finom a cékla-alma-csirke, érdemes kipróbálni.
Vendég

Ilda, én egy webes cégnél dolgozom.
Most h. gyeden vagyok, csak a papírmunka miatt megyek be (számlázás). Ez egy-két óra egy hónapban.
De most dilemmázom, mert Emma eléggé köhög, lehet dokihoz kell vinnem.

Kép
niki30

Akkor a karácsony képekben

Kép Kép

És az ajándékbontás...
Kép Kép Kép Kép

Kép
niki30

Niki, nagyon szuperek a képek, ez olyan baba ami beszél ha megnyomják a hasát? Nálunk is nagyon menő, szerencsére Zsófi még nem jött rá, hogy az egyik hang amit kiad az tulképpen sírás, így arra is vigyorog mint a tök :D

Ilda, én vagy banánnal vagy Sinlaccal dúsítom a gyümit uzsira.
Azért ha benne van egy egész banán, az elég ütős... vagy 2 almához kevertem tegnap pl egy nagyon kevés forró vízben feloldott púpozott kanálnyi Sinlacot. A banánt almareszelőn szoktam szétnyomni egy kanállal, egy kicsit darbos marad, de így is jól csúszik :)
pici76

na és is dobok pár képet

Kép ajándékbontás
Kép család

na és ez nem karis, de olyan édi ahogy próbálja megfogni a vizet :)
Kép vízfogó
pici76

Sziasztok!

Mindenkinek boldog, egészségben telő új évet kívánok! Jövőre már kistesókat is kívánhatunk! :)

Én is adok egy pár képet Kép

Nyíregyházán készültek ezek:)

Kép Kép 27-én nálunk vacsi anyuékkal Kép Egyre többször vág ilyen dühös fejet! :) :) Kép Kedven ajándék, mit nekünk fiserprájsz csiga...fajáték a tuti, mintha ösztönösen érezné, hogy ez természetes, gyakran úgy alszik el, hogy szimaolja, vagy csak fogdossa...:) Kép Fenyőfánk Kép A Fán megbúvó angyalka vigyázzon minden kedves topiklakóra! :)

KépKépKép
bogyra

niki, még az jutott eszembe h enyém sokkal jobban eszik akkor, ha nem pépes a kaja, hanem a sajátomból adok neki az UJJAMRÓl - pl sütőtököt, egészben sült krumpliból morzsákat. ma kelbimbót adtam sütőtökkel a sajátomból (miután a cseresznyés kukoricadarát nem akarta megenni...) és abból jó sokat benyomott!! ki gondolná h a kelbimbó bejön egy kisbabának!! :shock: (csak úgy az ujjammal szétrancsíroztam és úgy adtam be nekije a szájába) a kismama babakonyhájában olvastam h ez a kombináció ált. bejön a bébiknek - és lőn! :shock: :D
Vendég

Köszi Dóri, próbáltam már úgy is egyébként, dehát az elégg lassú megoldás:)

Voltunk ma dokinál, mert köhécselt, olyan fátyolosan, rekedtesen. Kaptunk is fenistilt meg calciumot, ha lázas lesz vagy vasárnapig nem múlik, akkor antibiotikum:(

Mondta dokinő, lehet ezért nem eszik, mert érzékeny a torka.
Egyébként a larings, a gége van begyulladva kicsit.

jövök mindjárt.....nyügi van.

Kép
niki30

NIki jobbulást Emmának! :( Micsoda rokolyája van a képeken! ;)
Nagyon jók a képek! Zsófi nagyon cuki, én őt kinéztem már Ricsinek! ;) Vagy már elkelt a lány?? :shock: :cry: :)
Bogy ezt a Levi féle arcot hívom én mérges kiskacsának! :D

Ricskó is elég nyiffnyaff ma! Áll a járókában és vagy brümmög, visít vagy sír!!! Ha meg odanézek, odaszólók vigyorog!!! Tiszta lökött ez a gyerkőc!!!! :D
MOst tornáztam egy kicsit míg aludt, mert ma rajtam lógott!!! Ki fogyózik velem tegnaptól?? Senki? Jaj lányok én május végén nyoszolyólány..vagyis asszony leszek!!! Hogy fogyok én le addig????? :shock:

Kép Zsófi hozzám jössz?

Kép Kikészülök ha nemet mondasz!!!

Kép

Kép
lorcika

Bogyra, nagyon cuki Levi, tiszta aputája, nem? :)

Lorci :lol: :lol: :lol: most bealudt Zsófi, de ha felkel, megmutatom majd neki Ricsimicsi képét :) aztán döntsenek a fiatalok :lol: :lol:
mondjuk meglepődnék ha ellent tudna mondani ekkora óriási kék szemeknek :)

Zsófi visszaállt a háromszori alvásra. Háromszor fél órát alszik napközben... és ez engem eléggé megvisel... milyen jó volt amikor másfél- két órát nyomott délután... :roll:

ja akartam már yrni, le a kalappal a fogyózók előtt... én azt terveztem, heti 2-3 szor fogok futni a sífutógépen... ( a jövő héttől :wink: )
pici76

Pici!

És a hangsúly a jövőhéten van ugye? :)

Én hétfőtől beállok a sorba, apjukkal együtt! Lorci szólhattál volna leőtte egy pár nappal én már el is felejtettem! :)

KépKépKép
bogyra

Akkor jövő héttől kőkeményen diéta? Mert én ma kissé lazán vettem :oops: :oops: , (tegnap nem!!!) de meg kellett ennem Ricsike tejpép maradékát, sütötökjét, ezt-azt! Alig evett ma, összevissza! Próbálkoztam mindennel!! :)
Szóval én azért csinálom, de akkor a pici bűnözésekért nem halok bele a bűntudatba!! :oops: :? :wink:

Kép

Kép
lorcika

Pici, ez a baba csak nevet és illatos. Sírni nem tud. Nektek milyen van? Muti róla képet!
Hallod, olyan fura, mert már biztos láthattunk rólad képet, csak talán én nem emlékszem rád, de nem ilyennek képzeltelek
:D Igazándiból nem tudom milyennek képzeltelek, de úgy meglepődtem, mikor megláttam a fotót. Nézem, h. Zsófi kire hasonlít, de passsz.
Nagyon édes Zsófi, ahogy próbálja megfogni a vizet:)

Bogy, Levi tényleg apukájára hasonlít. És Gergő ezen a képen is nagyon helyes, bírom a pofiját, kész.
Látom, Levi az etetőszékben nyomja, nagyfiúsan.
Nálunk Emma még csak anyukáméknál evett etetőszékben, nem túl nagy sikerrel. Nekem sem a legkényelmesebb. Valahogy megszoktam a hordozót. De már ideje lenne őt etetőszékben tudom. :oops:

Az angyalka igazán gyönyörűűű lett.

Lorci, köszi.
Már Ricsit is rég láttuk. Tényleg mekkora kék szemei vannak!

Kép
niki30

Lorci, hétfőtől én is beszállok. Milyen nap lesz? És nem írtad meg, hogy hogy jönnek egymás után a kaja-napok :(
Nekünk ezt hozta a Jézuska: Kép

Bringa, megint költöztök? Vagy mivanmá, idén kikötötték?

Csilla
Vendég

Lorci, megmutattam Zsófinak Ricsit :) nászról még nem nyilatkozott, de egy egyértelmű kétfogas fültől fülig vigyorral jutalmazta a képet :) asszem ez kezdetnek ígéretes :wink:

hát igen tök érdekes ez a kit hogyan képzeltünk el dolog Niki... egyébként ez egy nagyon nem jellemző kép rólam.. valahogy nekem is furi magamról :roll: majd nyomok képet a babáról

Csilla mi az az ez?
pici76

Itt vagyok,megvagyok,csak olvasóban nyomom,mert a kisasszony nem különösebben kedveli,ha én itt ülök a gép előtt,tombol az "úristenanyaelveszikhanemfogom" para! :shock:
Ez a kislány már most térdre kényszerít,egész egyszerüen nem hajlandó felnézni rám :idea: :!: ,ha a lábamat látja maga előtt,akkor tombol :evil: :twisted: :evil: egy szinten kell vele csücsülnöm,a max amit engedélyez az az ágyon fekvés kizárólag vele szemben...
Már néhány másodpercre megáll egyedül is,és úgy kotor a lakásban,h csak győzzem utolérni.Viszont ki nem állhatja ha én megyek elöl,akkor úgy visít,mint egy szopós malac :shock:
Az újévi meglepi egy újabb fogacska lett,apukájával töltötte a szilvesztert én kaptam kimenőt és én bizony ki is használtam! :wink: :lol: Ő meg galádul kinövesztett egy fogat,amíg anya bulizott :roll: :lol: Most viccesen néz ki,mert alul egy,fölül egy és mindez keresztben,egyik jobb,a másik bal oldalt :lol:

Ennyit rólunk.
Édesek és ügyesek a babók!Lehet jönni hozzánk körülnézni,h lehet gyerekbiztossá tenni a lakást a mászó és mindenen felkapaszkodó babák elől! :wink: :lol: Lassan már semmi sincs a szobában :idea: A cicák meg egész nap éheznek,mert persze mindig elfelejtem nekik lerakni a kaját,amikor Lili kibandázik a konyhába.........
a kaja támához én nem tudok hozzászólni,ezzel nálunk nincs gáz,nincs is semmi praktikánk,max. annyi,ha nem akarok valamiből neki is adni,akkor el kell előle bújni,mert követel mindent,ami ehető.
Fogyózást nem tervezek,mert nekem inkább tornáznom kéne,a plöttyedségen még több súlyvesztés csak ront! :oops:

Duma megy ezerrel,most újra a baba a sláger,meg már próbálja visszahalandzsázni,amit én mondok neki.A szerelem az Alexa és az apája,komolyan néha azt hiszem én vagyok rá rossz hatással,mert békésen játszik valamelyikkel,aztán jövök én,meglát és bekapcsol a sziréna üzemmód :shock:

Sok sikert és kitartást az elhatározásotokhoz!
Puszi

Kép
bringababa

Pici, a felállás :) A gyerek már korábban megvolt :lol: :lol: :lol:
Vendég

Pici akkor reménykedünk!! ;)

Na szóval: 1. nap fehérje (hús, sajt, tej stb.), 2. nap zöldség (kizárólag főzve) , 3. nap szénhidrát (pogi, tészta, pizza de semmi hús és sajt!), 4. nap gyümölcs nap (uuutááááálooom!!). Ennyi. A mindmegette-n vannak receptek is. Majd berakok linket, csak most hulla vagyok és mindenem fáj! :( Remélem nem valami influ bukál bennem..olyan izéke vagyok!! :?
(Van olyan, amikor nincs semmi bajom??? :shock: :? :twisted: )

Jóéjt mindenkinek!

Kép

Kép
lorcika

Sziasztok! Bocs, hogy nem reagálok semmire, de mennem kell, holnap remélem lesz időm jönni. Ma vettük az etetőszéket:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ági_bp 2009.03.04 14:07-kor.

Kép
ági_bp

:lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ági_bp 2009.03.04 14:07-kor.

Kép
ági_bp

http://mindmegette.hu/index.php?apps=cikk&cikk=12381

itt a 90 napos diéta, az alján vannak receptek is, mármint link a receptek irányába! :)

KépKépKép
bogyra

Sziasztok Lányok,

Először is BOLDOG ÚJ ÉVET MINDENKINEK!!!!

Gyönyörűek a babák!!!

Bringám, neked utólagosan is Nagyon Boldog Születésnapot :D !!!

Szilveszterkor én is kimenőt kaptam arra a szórakozóhelyre mentem ahol apa dolgozik. Hajnali kettőkor haza kellett jönnöm, mert babám megijedt a petárdáktól és nem tudott visszaaludni. Láttátok volna amikor hazaértem. Szopiztunk, rászállt valami hihetetlen nyugalom és boldogság egyben...és utána úgy aludt reggel 8-ig, mint a bunda. Olyan jó érzés volt. Hiányozni fog majd a szopi, mert néha olyan közel érzem magamhoz ettől....

Lorci fogyókúra??? :shock: :shock: Én is jövök !!! :D De én is csak hétfőtől. Anyósomnak szülinapja lesz szombaton Sacher tortát rendeltem.....
A 90 napos nem jó, mert szopi miatt nem tudom követni, asszem maradok a weightwatchers programnál, az nagyon jó és már egyszer fogytam vele 15 kg-ot tartosan.

A végszügséget hallgatom, mert közben netezek. Annyira szörnyű :(

Mi még nem ülünk, nem kúszunk, nem hintázunk...a nyelvünk viszont annál jobban pörög. :lol:

Puszi mindenkinek.
Melcsi

Kép
melcsi6

Jézusom Csilla, a fürdőkádban ülve esett le... hogy a kötött sapka és a fél tigris test között Milán áll :oops: a klasszikus Gyaloggalopp kérdés a fenevadról... hogy a nyúl előtt vagy mögött....
hát nem tudom mivel magyarázzam a hülyeségem... ha van terhesség alatti szenilitás, akkor van terhesség utáni debilség is... még jó hogy nincs gyes után újrafelvételi a munkahelymre, nem biztos hogy visszavennének :oops: :oops: :oops:
szégyell :oops:
és természetesen naaagy gratula az ácsorgónak!
pici76

Sziasztok!

Pici! Ki esett le hova? Jézus!
:shock:

Csilla! Gratula a kis Milánnak az álláshoz! Tök kis ügyi! Meglepődtél?

Bringa muti azokat a fogakat!!!!
Mi a manó, Te buliztál?
És Melcsi is? Aztaaa!
Remélem jól éreztétek magatokat!

Hisztis Zita nagyon édes! Tök cukik tudnak lenni ilyenkor, csak az ember győzze türelemmel. És az etetőszék is marha jó. Barátnőméknek is hasonló van.
Mi kapunk, de azt még nem láttam, milyen is. Addig pedig kapunk egyet kölibe, holnap hozzák fel anyukámék.

Ma megyek dolgozni, tegnap dokinál voltunk.
Még jövök és írok rólunk.

Kép
niki30

Pici nekem is később esett le!! :D Na meg amit írtál, először én is azt hittem valaki leesett a fürdőkádban :lol: :lol: , de tudom ám követni az eseményeket!! Minden tiszta! :D :D

Kép

Kép
lorcika

Szal tegnap. Para volt.
Tesóm kiejtette a kulcsszót. Gégegyulladás. Ebből ugye kialakulhat a krupp, a befulladás.
Van valakinek ebben bármiféle tapasztalata, első gyermeknél esetleg?
Bogyra, Dóri, nálatok nem volt ilyen ugye?
Na szal, gyors lerohantam egyik szomszédomhoz, akinek kruppos a gyereke, kioktatott, adott kúpot, elmondta hova kell menni, mit kell csinálni. Én olyan pánikban voltam, alig aludtam. Kicsi hőemelkedése is volt. Na de túléltük az éjszakát, semmi gond nem volt.

Ha a köhögés nem múlik vasárnapig/vagy belázasodik, akkor egyből antibiotikum.

Kép
niki30

Na, leesett. Basszus. :lol:

Kép
niki30

Niki remélem nem az lesz! :( Jobbulást a kis Macskának! :) Nyaúú! :)

Kép

Kép
lorcika

Niki, en is jobbulast kivanok Emmanak!

Fogyokura: en nem nyomom ilyen durvan, kb. 6-7 kg vesztes mar jo lenne nekem, szoval nalam a nyero, ha nem vacsizok, 4 ora utan nem eszek, mar lement 3 kg, december eleje ota, pedig karacsonykor kajaltam.
Mivel en kiskorom ota sportoltam, igy en attol mar nem igen fogyok, csak ha azzal parhuzamosan visszaveszek a kajabol, de mondom ez csak az esti kaja kihagyast jelenti+ heti 2x sport.

Tudom ilyenkor jonnek azzal, hogy jajj hat hiszen vekony vagy, de en tudom milyen voltam, es hogy erzem jol magam a boromben, a sport-izom+eros csontozat miatt mindig tobb volt, mint ami latszott, de a 68 kg-t akkor is soknak tartottam, 60-62 az ideal, most vagyok 65 kg.
Mindenkinek kitartast a fogyokurahoz! A lenyeg hogy jol erezzuk magunkat a borunkben!!!
:D

KépKép
horilda

Mikor latom milyen ugyesek a baboitok, ulnek, allnak, hat kicsit elgondolkodom, hogy Elina meg nem ul meg stabilan sem, nem hogy felul vagy felall, na de minden baba mas utemben fejlodik, nem igaz? :roll:

KépKép
horilda

Nálunk nem volt krupp szerencsére, így én is csak körvonalakban tudom mit is kéne csinálni, barátnőm elbeszélése alapján, sajna neki midnkettő babája kruppos. De a nagyobbik (4 éves) már kinőtte. A pici még nem (1 éves), sőt a barátnőm is kruppos volt. Szóval ez örökölhető.

Diéta: na, itt lenne az ideje, az tuti! :oops: :oops:
én már 3-4 hete iszom az Aloe vera gélt is (ez nem fogyaszt, nem azért).

Csilla,
Milán szuperügyes! gratula neki! :)

Tesómék gyereke is 7 hósan már állt, de elindulni egyidőben tette az én lusta királylányommal :D , 15 hónapos korában. Addig pedig csak kúszott Viki. :lol:

Oooolyan jókat szánkózunk családilag, van egy nagy domb, meg a Vadasparkban óriási hó volt, és szombaton megint esni fog, tökjó. Viki csudára élvezi. Olyan jó látni a kis boldog arcát. Gergő meg még húzza is. :lol:

Én meg rákattantam a Dr. Oetker Vitalis epres müzlire, tegnapelőtt vettem egy dobozzal, és alig van. Egymagam falom. :oops:

Marci meg rákattant a kenyérhéjra (saját sütés), ha meglátja, hogy eszünk, már ordít a kajáért. :P meg azt vettem észre, hogy a darabos kajákat szereti, a pépestől öklendezik. Viszont tegnap zöldséges csirke volt olasz tésztával, hááát, azt is csak úgy falta, tésztát felvagdaltam neki hozzá, csak úgy ette, gyönyörűen rág a 8 fogával. :) Viszont fogzik is, mert kevesebbet alszik napközben, van, hogy csak 2xfél órát. De az éjjeli fél 8-tól reggel 7, de inkább fél 8-ig megvan nyikkanás nélkül. :) nem is panaszkodom. :oops: :D
Vendég

hát nem csodálom ha nem tudtál követni Niki, asszem kész vagyok...
tegnap gombát ebédeltem , de brutál mennyiséget, és nagyon szar rémálmom volt... Zsófi alkoholmámorban volt, meg földönkívüliek ki akartak nyírni minket... inkább nem részletezem... a gomba maradéka megy a kukába... vagy megetetem a kutyával :) kíváncsi vagyok milyenek a földönkívüli kutyák, hátha Brúnó mesél holnap :wink: :lol: bár ez asszem már állatkínzás lenne, marad a kuka...

Niki, szorítunk Emmának, ügyi mami vagy hogy rögtön készültél, de azért ne gondolj a legrosszabbra!
pici76

Ilda,
nyugiii! Marcikám se nem ül stabilan, se nem mászik, se nem kúszik, se nem áll, még négykézlábra sem. Viszont szuperjókat alszik, imád hasalni, kinyomja magát ezerrel, ja és hátrafele haladni láttam már többször is. :lol: Volt, hogy a szekrény alól szedtem ki félig . :oops: :lol:

ne aggódj és siettess semmit, mindennek eljön a maga ideje, nekem az összes gyerkőcöm mindig mindent később csinált. lustááák. :)
Vendég

ja még valami... szomszédasszonyom mesélte, piacon vett mákot, őröltet (nem nénikétől, hanem rendes noprmál rendszeres eladótól nagy standdal), és ÖTEN (akik ettek a mákos kalácsból) lettek rosszul. Mint, akik nem tudtak magukról, rettenetesen rosszul voltak, piacfelügyelőséget is hívták, ÁNTSZ vizsgálat stb van folyamatban. Most gondoljátok el, mi van, ha az én mákos bejglimből eszek (Marci meg szopizik ugye még) vagy kisgyerek eszik belőle .. horror... akkora botrányt kellene szerintem csinálni, mint a ház. Belegondolni is szörnyű.. :( Ópium érgezés történt, valszeg beledaráltál a gumóját is, amiben ugye a méreganyag van..
Vendég

Nikim drága,neked gyorsan!
A legfontosabb,h csütörtök kivételével mindig a László kórház az ügyeletes kruppos babáknál.Csütörtökön az I.-es számú Gyerekklinika,a Klinikák melletti utcában,mindjárt megírom a pontsos utcanevet.
A kúp szteroidos,én nem adnám be csak úgy magamtól neki,igazából a krupp,a valódi krupp teljesen elkülöníthetően felismerhető minden más köhögéstől és suörcsögéstől,stb.Szóval,ha időben indultok nem lehet szükség kúpra.azt még mi sem kaptunk,pedig Lilinek 4es kruppja volt,azt hiszem ez a legsúlyosabb.Sőt még amikor a kórházból eljöttünk sem kaptunk itthonra,azt mondták inkább menjünk be,mint itthon gyógyítgassuk vagy legalábbis próbáljuk a babát.
Idő!ez a legfontosabb!nem kell vacilálni,várni,ha meghallod azt a jellegzetes BELÉGZÉSKOR hallható sípolást,akkor sipirc,mert minnél kisebb a babó,annál szűkebb is a gége,így nagyon hamar alakulhat ki a fulladás.
Én azt tanácsolom,h az első kruppos roham ne otthon érjen benneteket,nekünk is ezt mondta az orvosunk még a gyanújánál és hál'Isten mi meg is úsztuk a komolyabb,igazán rémísztő fulladást,mert szépen bevonultunk a kórházba,nem mentünk így neki az éjszakának.Azt hiszem annál rémísztőbb nem is lehet,mint mikor arra ébredsz,h a gyereked fuldoklik :shock: :cry:
Szóval:a krupp egy másodlagos vírusinfectió,a gégén keletkezik egy ödéma,ez az ami szűkíti.Kb.úgy kell elképzelni,mint amikor náthás vagy,akkor ugye az orr nyálkahártyái duzzadnak be,de itt a gége.Tünete a sípoló,úgynevezett behúzó légzés és az,h egyik pillanatról a másikra szűkülhet be annyira,h az már veszélyes;de általában éjszaka jelentkezik.Folyadék és párásítás-HIDEG- és gyakori szellőztetés,a lakásban inkább hideg,mint meleg legyen!
Ha ne adj'Isten fullad,akkor azonnal ablakba vagy erkélyre vele jól bebugyolálva és azonnal indulás a kórházba,kocsiba nem fűteni közben!Felesleges ügyeletet,mentőt hívni,Ti úgyis hamarabb értek be vele!Nem fogadják máshol,ne is próbálkozzatok,irány a László vagy a Gyerekklinika!
Mindezektől függetlenül remélem,h nem lesz szükséged ezekre az infókra sem neked,sem senkinek;és a kicsi Emma meggyógyul!

Kép
bringababa

Bókay utca

KépKépKép
bogyra

Pici!Te begombáztál :shock: :roll: :wink: :lol: te kis Bridget Jones! :wink: :lol: szegénykém,ugye már jobban vagy!?

Nálunk is horror éjszaka volt,Lilinek nagyon fájt valamilye :cry: Amikor felsírt éjjel és bementem hozzá a tök sötétben nem láttam semmit,de amikor megpusziltam éreztem,h csorog a könnye :cry:
Ráadásul elkezdtem este nézni a John Q-t,alig bírtam megállni,h ne menjek be hozzá és vegyem magam mellé,de csak beosontam és megsimigottam,aztán kijöttem kikapcsoltam a tévét és ezután történt.Most vagy én éreztem meg,h vmi gáz lesz,vagy a kiscsajszinak működnek az antennái nagyon jól és ő érezte meg,h aggódom érte :roll: Mindenesetre kapva kaptam az alkalmon és már hoztam is magamhoz,de végül kinyílt a szeme és megkezdett nézelődni,h nem a saját helyén van,ezért elmaradt az együtt alvás,visszavittem a helyére.Ezután istennek sem tudtam elaludni,mire sikerült volna olyan fulladás rohamot kaptam és annyira fájt a mellkasom,h azt hittem meghalok :shock: Anyuéknál pizsiben kávéztam a teraszon mínusz 10ben,szerintem jól megfáztam,mert most is majd leszakad a hátam és fáj a torkom :cry:

Van új mutatványunk is,a kicsi vagyok székre állok továbbfejlesztett változata:odavonszolja a tanulószékét az ágy végébe,arra feláll és onnan felmászik az ágyra :shock: :lol:

A betegeskedő babáknak jobbulást,mindenkit puszilok!

Kép
bringababa

Horilda, Milán sem tud még ülni magától, csak megtámasztva, nem tud négykézlábazni sem. Nem is örülök annyira ennek a felállásnak, de mindenáron felhúzza magát. Közben akkorákat potyog szegénykém, már tiszta kék-zöld a homloka :(

Niki, remélem nem lesz baj Emmával!

Pici, olyan viccesen szégyellted el magad, még jobb is ,hogy nem esett le azonnal :wink:

Lorcika, én is szoptatok még, akkor nem ajánlott a diéta? Én azt hittem, hogy csak a kalóriaszámolgatós-kevesetevős diéta nem használ a tejtermelésnek, de ezek szerint ezt sem lehet?
Most mondjátok, mert akkor nem kezdem el jövő héten!

Bringa, én megnéztem a film előzetesét, és azonnal éreztem, hogy ezt nem fogom végignézni. Bármibe lefogadom, hogy a végén leövik az apát, és még a gyerek is meghal. Utálom az ilyen filmeket! Én csak azt nézem meg aminek happy end a vége.
Nagy tervem, egyébként, hogy producerként csinálok egy olyan Titanic filmet, amiben nem süllyed el a hajó :) Mekkora lenne a meglepetés :lol: :lol: :lol:

Dóri, tök házi kenyér receptet küldesz nekem? De olyat, ami finom is lesz! Nem mancsos, nem kemény, nem sületlen. Én még nem találtam rá a tutira.

Ági, én is nézegetem az etetőszékeket. A dönthető háttámla mennyire fontos funkció?

Csilla
Vendég

Cscsi, mi az a [url]sinlac por?[/url]????????? En meg nem hallottam rola.

KépKép
horilda

A 90 napos diéta az NEM fogyókúra, hanem egy úgynevezett "szétválasztó" tipusú étkezési rend. Az a lényeg, hogy az ételek nem rothadnak a belekben, hanem a szervezet a legideálisabban tudja felhasználni a tápanyagokat. Ezátal tudja a szervezet beállitani a normális testsúlyt. Én 10 kilót fogytam 2 éve 0 tornával 2 hónap alatt. Nem terheli meg a szervezetet.

Bálint meggyógyult. Egyébként onnan tudtam, hogy beteg, hogy a sógornőm meghallgatta a tüdejét. Nekem amúgy lövésem se lenne hozzá.

NIKI! Kicsi Emmának jobbulást és minden beteg anyukának is.
Lorci! Fel szoktad irni, hogy mikor vagy beteg? És hogy milyen gyógyszereket szedsz?

Potyognak a gyerekek a környezetemben....ma hozta haza a vadonatúj babáját a felső szomszédasszony, és tegnap tudtuk meg, hogy nagy valószinűséggel újabb babát vár a másik szomszédasszonyom. Este pedgi jött a telefon, hogy az egyik rokonunk szintén terhes, és ha Isten is úgy akarja, akkor lesz egy 4. baba is náluk.
Hát csoda, hogy ezel után én is ovulálni akarok, de MOST AZONNAL!!! :lol:

Bálint is felnyomja magát, de mindenen. Persze össze-vissza megy lába, kontrollálni nem tudja, de nagyon iparkodik.

A Sinlac egy szentjánoskenyérfa magjából készült tápszer. Nem tartalmaz tejet, de annál több növényi fehérjét.

Szép napot mindenkinek!

Vanda

Kép

Kép
precious
Budapest

Köszönöm Lányok a drukkokat! Remélem tényleg nem lesz baj.
Nemrég beszéltem a doktornővel, megkérdeztem, h. ez a krupp e, azt mondta, igen, Emmánál egy enyhébb verzió, csak nem akart tegnap pánikot kelteni, azért nem mondta. Hát ő nem keltett, de én megoldottam a pánikot. (persze azért mondhatta volna, h. mire számíthatunk)

Bringa, köszönöm szépen Neked is, h. leírtad! Igen, hallottam, h. a Szt. Lászlóba kell menni. Meg felhívtam az ügyeletes Bethesdát is. (jobb előbb megérdeklődni mindent, mint az adott helyzetben kapkodni).

Kép
niki30

csilla, én úgy tudom h heti fél kilónál nem szabad többet fogynia annak, aki szoptat, mert ha a szervezet méregtelenítésbe kezd, akkor a méreganyagok megjelennek az anyatejben. tudtommal egyébként LEHET fogyókúrázni, diétázni, csak arra kell figyelni h a tápanyagok meglegyenek, de azt sem a baba miatt, hanem a mama egészségéért. (én is diétázom és a tejem mennyiségével soha semmi gáz nem volt)
ja, és a napokban azt olvastam h a TERHESSÉG alatt NEM szabad minőségileg jobban étkezni, mint előtte, mert akkor azt a szervezet méregtelenítésre való instrukciónak tekinti és a placentán keresztül a méreganyagok kiválasztódnak szegény babónak :shock: :shock: :evil: szal aki babát akar, annak már ezért kell előtte is egészségesen kajálnia.
Vendég

sziasztok,csak gyors reakció!
A krupp nem örökölhető,csak a hajlam rá.Elég ilyesztő,nekem Patrik kruppos,és nem nőtte ki.Hidegpára,theophillines kúp.Általában a kórházba éréskor már jobb a helyzet,mert a hűvösebb levegő rendez belőle,meg a duzzanat is csökken,mert a baba nem fekszik,és amit nem mondanak,igen,ne fektetsd a karodon a gyereket,hagy üljön.

Niki!Jobbulást!

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

Melcsi, milyen végszükséget hallasz? Értetlen vagyok :oops:

Bringa, ez nálunk is van, hogy Apával tök jól elvan, aztán meglát s bömbi meg anyavegyélfel és cicikeeeel! A cicikérés "mekegés" eeeee és öööö. Ma hallotta telefonba egy barátnőm és kérdezte hogy nevet? Mintha gurgulázna kicsit olyan. Meg ha jön valaki vagy mi megyünk úgy örül, néha azt érezzük minket már un. :roll:

Az etetőszékben mintha jobban enne tegnap óta. Mondjuk pont a kedvencét csináltam, sütőtököt. Ennek dönthető a támlája, de csak a támla, az ülőrész az fix, így ha hátradöntöm a feneke ugyanott marad, ez nem annyira jó, mintha az egész ülőke lenne dönthető :roll: ez így jobban terheli a gerincet. Mármint annál aki nem ül még stabilan, mint pl. mi. De arra a viszonylag rövig időre teljesen jó. De ez nem megfelelő egy egészen fiatal babának, míg azok a székek amik teljesen dönthetők, jók. Lehetett volna olyat is kapni, 30-ért, ez 30-ról van leárazva kuponnal a Brendonban 22-re! Így ezt választottuk. Van kék színben is, akit érdekel.

Niki jobbulást Emmának! Remélem nem lesz kruppos. Barátnőm kisfia az, most kezdtek hoeós dokinénihez járni.

Elina, igen,minden baba más ütemben fejlődik. Ammit már "illik" tudniuk az a forgás minden irányba, gurulás, hason körbefordulás, ha felülteted picit már megtartja, ha felállítod, letszi a talpait, s tartja atestsúlya nagy részét. Akik már másznak, felülnek, felállnak, ők nagyon ügyesek, le a kalappal.

Dóri, én abból a mandulás műzlit imádom! :D

Én ,ma hallottam pont, hogy a sinlacban van cukor! :twisted:

Kép
ági_bp

Elina, azaz Ilda! :D

Niki, igen barátnőmék is mire beérnek letekert ablakkal a kórházba, jobban van a gyerkő. Ill ha nem olyan vészes és otthon vannak akkor van, hogy nyitott ablaknál alszanak ezer réteg ruha és takaró, persze.

Kép
ági_bp

Most csak pár kép! Ezek a kedvenceim! :)

Kép Ééééééééééédeeeeeeeeeeees!!!!!!!!

Kép Hihi!

Kép Ennyire ügyes vagyok!

Kép

Kép
lorcika

Lorci, Zsófi olvadozik :lol: meg az anyukája is, nagyon édi a kiskrapek.

Zsófi sem ül még stabilan, és még meg tudom számolni hányszor fordult meg eddig... :roll: de a párom és én is nagyon jó, ámde annál lustább babák voltunk , úgyhogy az lenne fura ha a gyerek virgonc lenne :wink:

Hát asszem a krupptól nálunk nem kell tartani, mert tök hidegek fent a szobák, 20 fokban alszunk... vagy az csak nekem hideg? :oops:

Nekünk fa etetőszékünk van, karira kaptunk, Brendonos, és a támlája dönthető csak szintén, előnye hogy könnyebb beletenni a gyerket, de egyébként ha már ül benne, körbepárnázom és rendesen felültetem. az a 2*10 perc szerintem nem fog maradandó kárt tenni benne.

Csilla, nálunk férjem rendszeresen süt kenyeret , általában fele teljes kiörlésű liszt, fele normál fehér liszt, és mindig nagyon nyami, szerintem érdemes próbálkozni vele :)

Dóri, mák eset nagyon durva...
pici76

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: