Ancsurti,
Kettő nem alternatív szülés van mögöttem és még csak nem is nyertem vele 1100$-t. Engem tuti nem zavarna.

Kb 30% az esély a császárra nálunk (pontosan nem tudom

), uh így meg pláne nem érdekel. A Sote az egyik legszigorúbb ilyen téren.

Itt már az is lazulás, hogy nem kell hanyatt feküdni vajúdás közben.
Van még esélye, hogy három hónap alatt megjön a státuszról a határozat? Nemigen vagyok képben, hogy hogy is működik ez.
Boo,
Ha a Szabó-Szabó-Varga névkombinációra gondolsz, akkor az nem hibás. Attól, hogy anyuci felveszi a férj nevét, a gyerek kaphatja az anya lánykori nevét.
Akit nem kérdeztek meg a gyerek nevét illetően, ott nem azért tették, mert nem kell, hanem mert buták sztem.

Hányszor találkozunk olyannal, hogy az adott téma szakértőjének fogalma sincs a témáról?! Amikor a Szoc Minisztériumot hívtam (ügyfélszolgálat), hogy férjemnek milyen védelem jár amiatt, hogy Gyesen van, jópár perc után jöttem csak rá, hogy a buta liba nem tudja, mi az hogy GYES

Miért lennének az anyakönyvi hivatalban értelmesebb alkalmazottak?
A leadott név végigfut a rendszeren, így nem a kórháznak kell elbírálnia, hogy megfelelő adatokat diktált-e be valaki. Ott sem csak értelmes emberek dolgoznak. Első gyerek NATASA névre lett anyakönyvezve - ki nem ismeri ezt a nevet?! - ehhez képest megkérdezte az adatokat felvevő nő, hogy kértünk-e erre engedélyt az Akadémiától.
007,
Az a házassági, amit be kell mutatni, szintén eredeti, nem másolat, csak újra kiállítják, az eredetivel megegyező. Kizárólag eredetit anyakönyvi jó egy csomó dologhoz, mint anyasági támogatás, családi pótlék, apanap, Gyed. Sőt, iskolai beiratkozáskor is azt szoktuk kérni, bár én kb aznap lefénymásolom és aláiratom, hogy visszaadtam. Az más kérdés, hogy én is utálom ezeket az eredeti papírokat postán küldözgetni, de nincs B verzió.
Az értékek átadása nekem úgy működik, hogy teszek a világra.

Mint középsulis tanár, remekül megtanultam, hogy
akármit csinál egy tanár, van, aki utálja, van, aki kedveli. Akkor meg azt csinálom, ami szerintem helyes, legalább magammal nem kerülök konfliktusba, ez már több, mint amit sokan meg tudnak valósítani. Elég szigorú és poroszos szemléletű vagyok és ennek ellenére kaptam nagyon is pozitív visszajelzéseket olyanoktól, akikkel hosszú éveken keresztül napi harcban álltam.
Szerintem a halál az egyik legnehezebb téma, amit csak egy gyerek felhozhat. Nem csodálom, hogy anyukád nem tudta megoldani, félek, én sem tudnám.

Natival is volt téma nemrég, nagypapája 6 évvel ezelőtt halt meg, tehát jóval születés előtt. De még így is nehéz volt értelmesen beszélni róla, pedig nekem após, alig ismertem. Amikor nagymamám haldoklott, mentő vitte el, vele utaztunk anyukámmal és én tudtam, hogy meg fog halni, 12 évesen. Ő sem tudott erről beszélni, nekem egy szóval nem magyarázták a dolgokat. Hogy mikor halt meg, onnan tudtam, hogy akkor teljesen kiborult.
Ne hidd, hogy amit Ancsurti írt, olyan messze van Európától!

Nekem olyan, mintha Angliáról beszélne.
Dodi,
Egy átlag családnak nincs otthon fonendoszkópja.
Templomi esküvő:
Nekünk volt, én ragaszkodtam hozzá.

A fura az, hogy nem vagyok vallásos, de valahogy nekem a házasság az "oltár elé vezet" dologtól válik valódivá. A polgárink kb 5 percig tartott, tanúkkal, velünk együtt voltunk 9-en és csak egy elegáns kosztümöt viseltem. Oda csak a papírért mentünk meg hát mivel kötelező a templomihoz.
Szisz,
Szabolcsot mi Szöszmösznek szoktuk pl becézni. Minden név becézhető.

Nimródról nekem a Némo lenne egy evidens becenév, pedig nincs sok köze magához a névhez.