A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Kedveseim!

Túléltük!!! :D
Kicsi családom szuszog, mindenki szétszórva a lakás különböző pontjain... Marci volt a legkitartóbb.
Az éjféli misére nem mentünk el - pedig a szomszédban van a templony..., de olyan jó volt szundizni és pihizni, míg kis családom a szoba közepén játszott: Juli legózott és berendezte a babaházat, Marci az apjával, majd saját magával :shock: :D Rizikót játszott... Apa negyed 12-kor megkérdezte, megyünk-é avagy nem a misére, Marci rámbízta a döntést, úgyhogy a nagy tunyaságom - és bálnaságom miatt :oops: TV-misén vettünk részt... (Hát nem volt nagy élmény...)

A fa gyönyörű, az ajándékok mesések (kaptam egy spéci kuktát - még ki kell tanulnom, hogy kell felrobbantani - és egy igazi, "naccerű" kávéfőzőt egy csomag kávéval - nagy kávémániás vagyok...), a kaja is fincsi lett, Apa is örült az ajándékának, a lurkók meg pláne!

Míg délután a templomban voltunk (Julcsi nagyon édes volt, kaptak ajándékot, szépek voltak, jók voltak... :) ), addig Apa feldíszítette a fát.
A mise-projekt végén még nem volt topon Apa, időt kért, hogy egyeztethessen még egy kicsit Angyal-pajtással, aztán mi nagylelkűen megszántuk szegénykémet, s elmentünk az egyik közeli játszótérre, ahol a kölkek nagyon élvezték a játékot, én meg felhívtam a rokonyokat telefonon... Aztán "véletlenül" összetalálkotunk Apával - mily romantikus: az egyik szelektív hulladékgyűjtőnél 8) ..., majd együtt hazasétáltunk, s addigra megjött az Angyal is... :D (Persze az ajándékok fele nem volt kipakolva, de megoldottuk azt is... :D)

Szóval mostmár nyugi van, béke és nagy szuszmorgás... (A késői lefekvés ellenére Marci tutira fent lesz 6-kor és németül fogja nézni a Winnetou-t - azért az nagy csalódás, ha egy indián azt üvölti: Nein! - vagy a Gyűrűk Urát angolul - lehetőleg bolgár felirattal... :D)

Röviden és tömören: béke van a lelkekben! És valljuk be, ez nagyon jó!!! Nekik is - és nekem is, Borikámnak meg pláne!

Katuska! Egyetértek veled, nem a kaja-hegyek és a padló csillogása adja meg az ünnep lényegét. Persze az is fontos, de tuti, hogy Julcsi-Marci például ezerszer többre értékelte azt, hogy együtt játszott az apájával, míg anya kotyvasztott egy kicsinykét a konyhában, mint azt, hogy hány fogásos volt a vacsi, s hogy hány tűlevél potyogott le időközben a fáról...

Még egyszer kívánok mindannyiotoknak nagyon békés, áldott, NYUGODT Karácsonyt, fenyő- és süti-illatot a szobákba, s a körülményekhez képest nyugodt babóca-várást!

Szeretettel: batkata 8)

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Batkata! először azt olvastam, hogy kutyát kaptál és azt kell felrobbantani:)....én nem tudok kuktában főzni....

Mi is jártunk annó éjféli misére a testvéreimmel. Előtte mindig kártyáztunk a szülőkkel. Olyaqn jó volt, főleg mikor esett a hó. Jókat hülyéskedtünk útközben.

Nálunk is megvolt a nagy ajándékbontás. Máté kapott egy rakat cuccot, reggel már hordta is őket az ágyunkba és sorba játszott minddel. KApott egy biliárdasztalt egy ismerős kocsmárostól mert mikor átmegyünk akkor állandóan "biliárdozik".

Délután megfőztem a gulyáslevest, mákosgubát, estefelé apa elment "szánkózni" Mátéval (igazából egy traktoron húzgálta fel alá), közben a szomszédból is kapott egy ajándékot. Mire hazaértek a fa fel volt díszítve, megterítve.

A fáknak a fele elkelt, még amkor tegnap rakta fela kocsira a maradékot amik már tényleg oylan szerencsétlenek voltak, még akkor is egy nő levetetett egyet a kocsiról és elvitte 2000 forintért. Ami megmaradt az meg megy a kazánba mert tök jól ég....

NA teszek egy két képet is gyorsan frissen:

veszélyben a fa.
Kép

Kép Kép Kép
katuska79

Jó reggelt, csak egy gyors bekukkantás, és már megyek is.

Szóval örülök, hogy mindenki túlélte a karácsonyt. Szerencsére nekem semmit nem kellett csinálni, ettől függetlenül hulla voltam estére. De azt képzeljétek el, hogy sikerült 5 órát végig aludnom egyhuzamban. Hihetetlen.

A másik, amikor éppen nem aludtam, akkor a hasam alja húzódot, de nagyon. Mindíg is utáltam azt az érzést, mielőtt meg akarna jönni, hát most kaptam belőle megint. El is gondolkoztam, hogy a fájásokat hogyan fogom bírni. :? Pedig eldöntöttem, hogy egy hős leszek, és csak akkor kérek érzéstelenítést, ha a "halálomon" vagyok.

Senki nem ment szülni???? :D

Na én megyek is, megyünk családlátogatásra.

Puszi mindenkinek

Kép
Kép
cs_erika

Még egy valami. Utálom a tükröket.

Kép
Kép
cs_erika

Sziasztok!

A hajnali idillnek vége, azóta ismét hisztizett Marci, pedig minden OK volt reggel. Ez a kölök iszonyat néha, pedig csak a szelektív hallását kellene kigyógyítani...

Katuska! A kutya se rossz, annak asszem a gyerekek örülnének, de a felrobbantásához lenne 1-2 szava az állatvédőknek... :D

Köszönjük a képeket, Máté ismét hozta a formáját, ha engedné, jól megdögönyözném, de hát ugye a személyiségi jogok... :)
Aztaaa! Biliárdasztal! Tök jófej lehet az a kocsmáros! 8)

A fát hoyg díszítetted fel? Én külön örültem, hogy nálunk Apa nem templombajáró típus, úgyhogy "sajnos" ő kellett feldíszítse a fát...
Azért szép mutatvány lehetett részedről a csúcsdísz felrakása... :D
Ja, és tök jól áll neked a fekete, s minden elismerésem a térdelős mutatványért. Én már nem nagyon tudom ezt megtenni.
ELkezzdtem dagadni, úgy néznek ki a lábaim, mint az elefánt kecses, karcsú, balettos bokái...

cs_erika! Tök jó, hogy tudtál aludni! Az most nagyon fontos... :D

Na megyek, egy kicsit pihizek, s átadom a helyem az én hisztis fiamnak a helyet. Valami LEGO cuccot akar kinézni a karácsonyi ajándékok kiegészítéséhez. (Ha az Angyal eltalálja a gyerekek szíve vágyát, akkor a Játék-Makett boltnak marhára bejön az üzlet... :D)

Szép napot Nektek, még majd jövök, bár tervben van egy délutáni koncert, de lehet, hogy ő is az ééjféli mise sorása jut...

Nagy ölelés: batkata

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

erika:a tükröket én is utálom azt mondják ha valaki kismama lesz akkor megszépül,nah én csak torzulok :shock: mármint az arcom a pocikám az nagyon tetszik próbálom élvezni amig csak lehet :D tegnap vacsi közben megint rosszol lettem a pulzusom megint az egekben,na mondom itt az ideje hogy beszedjek 1 betalocot amit a doki felirt,de nem mertem csak 1 felet,na a pulzusom 1 fél óra alatt rendbejött viszont kb 3-4 centis viszketö foltokkal lettem tele :shock: úgyhogy azt hiszem többet nem kell beszednem ....az én lánykáim is nagyon örültek az ajándékoknak,nagyobbik lánykámnak amandának ma van a szülinapja :D ma 9 éves

Kép
gizella82

ti hogy tudtok 3 vonalzót betenni?nekem nem megy :( Kép

Kép
gizella82

Gizella! Boldog Szülinapot kívánok Amandának! Nagyon jól megválasztotta a születési időt! :D

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Sziasztok!

Kicsit off-olom a karácsonyt. Egy ismerősünk elképedve kérdezte, hogy "Nem vetetitek le a köldözsinórvért?" Tudom, hogy volt már róla szó, itt a fórumon, csak nem találom. Az az igazság, hogy én ezt eddig inkább lenyúlásnak gondoltam, mert azt olvastam, hogy gyerekcipőben jár még a tudomány, meg, hogy csak Kínábn, Ukrajnában végeznek beültetést stb., meg, hogy a 20 kg-os súlyig használható .... De most belém állították a frászt, hogy nem teszek meg mindent a gyerekemért. Nektek mi az álláspontotok? Vicky, te mint orvos? Erika, mint szülésznő? Többiek?

krisz78

Krisz! Én sem vetettem le Leventénél és most sem fogom, mert nagyon bizonytalan az egész! Ráadásul 10 évig őrzik meg ennyi pénzért. És az egés felhasználás még csak kutatási szinten van.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Krisz! csatlakozom Enikőhöz....nagyon gyerekcipőben van még ez az egész. Most jelenleg ott áll a dolog, hogy sokan úgy gondolják aki nem veteti le az egy gonosz elvetemült szülő aki nem tesz meg mindent a gyerekéért....Ne érezd magad rosszul csak azért mert nem veteted le...egyébként itt a fórumon a legtöbb "szavazat" a nem vetetem le verziót kapta épp emiatt.

Batkata! ó nincs csúcsdísz, de még díszek is alig lettek mert nem találtuk. Így szárítottam rá narancs meg almakarikákat, szaloncukrot meg nem tettünk rá....nem szerettem volna ha Máté egész nap a csokikon lógna, meg nekünk sem hiányzik a plusz kiló.
Szerencsére nekem semmilyen láb kéz fej dagadásom nincs így elég könnyen tudok érdekes pózokba keveredni....inkább jó lazák az izületeim, szerintem menne a spárga is. A feketét én is kedvelem mert karcsúsít :twisted: :twisted:

LAssan nekiállok megcsinálni a vacsorát. Valmai tüzdelt husi lesz vörösboros mártással apának, meg göngyölt hús sajttal fűszerel nekünk. Na meg kukorica saláta meg hercegnő burgonya.
katuska79

Sziasztok!
Remélem mindenkinek szépen telt a Szenteste!
Én Apától laptopot kaptam, ekkora ajándékot még sosem kaptam :)

Annám imádja a fát, naponta többször megköszöni, odaáll elé, és összekulcsolt kézzel mondja, hogy köszönöm Jézus! :) Megzabálom!!

Köldökzsinór:
Egyetértek Enikővel, nagyon gyerekcipőben jár még a dolog, nem is egy életre ekég a minta, a tárolás sem biztosított évtizedekig, Annával sem vetettük le... Most sem fogjuk. Nem mondom, ha lenne nagyon fölöslegesen ennyi pénzünk, akkro talán, de pillanatnyilag sajnos nincs.. :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Halihó!

Én is jelen. Elég ramatyul. :?

Kzs vér: írtam a blogban róla.
Nem maradsz le semmiről, ha nem veteted le.

Örülök, hogy mindenki jól van.
Remélem, lassan mindenki bejelentkezik. :wink:

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

sziasztok,

mi is egyben, bár reggel elég brutál fájásaim voltak...de azóta nyugi van. Kíváncsi leszek az éjszakára.

Tegnap kettesben voltunk apával, jó kismamihoz híven végig bőgtem a meghatottságtól, olyan jó volt!!!!!!!!!

Ma itt volt a bővebb család, nagy nyüzsi, most mentek el, végre kicsit nyugi van :lol:

KZS vér: nem vetetjük le, ugyanazokból az okokból, amit a lányok írtak. Nem a pénz miatt, én nem hiszek benne, ahhoz meg drága, hogy brahiból levetessem.

Kép
vickybabe

Hétvégéig felfüggesztettem a málnalevél-teát és a homeos bogyókat, mert szerintem ezek is "felelősek" a jóslófájásokért, gondoltam ennyit megteszek, hogy ne karácsonykor szüljek...viszont jövő hétfőtől teljes gőzzel nyomatom őket! Jövő hét 2. felében jó lenne azért megszülni... :roll:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára vickybabe 2008.12.25 16:42-kor.

Kép
vickybabe

Sziasztok!

Köldökzsinórvér: csatlakozom az előttem felszólaló elvtársnők és élmunkásnők véleményéhez... Ráadásul tuti, nem olcsó. A pontos árat nem tudom, de tutira nem vekniárban számítják (pedig lassan az is nagyon drága) mert nem is néztem utána, annyira nem volt téma nálunk a dolog.

Mágnes: csúcs tiéd Apa, ez tök jó!!! Laptop! Akkor biztos nagyon jó voltál! :)
Annácska! De édes!!!
Még azén lakli fiam is írt levelet tavaly Jézusnak (pedig szerintem tudja, mi a dörgés, csak nem mondja el) az alábbi szöveggel:
"Tisztelt Jézus Krisztus Úr! 2008. születésnapod alkalmából az alábbi ajándékokat kérem..." :D

Na megyek mert Juli lejátsza nekem a kedvenc Magyar népmesémet: A pelikánmadár címűt.

Folyt. köv. :D

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Batkata:
nem semmi egy fiad van :) nagyon jó fej, ez tetszett :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Kösz lányok. Én is így gondolom, csak elbizonytalanított ez az ismerősünk. Na nem mintha lenne rá pénzünk, meg idő. (3 hetem van a szülésig)
Hanna: elolvastam a blogodban, kösz, megerősített.

krisz78

Mágnes! Szuper ajándék. :)

Batkata! Édes a kisfiad!

Krisz! :wink:

Kép
hanna30

Sziasztok!

Nálunk is jól telt a Szenteste, most jöbbünk haza anyukáméktól, holnap megyünk anyósomékhoz.

Erika: a tükröket és a fényképezőgépet én már nagyon régen utálom!!!! Olyan NAGY vagyok!!!! :oops: :cry:

Mágnes: én tuti megzabáltam volna a lányodat!!!!!

Batkata: a te fiad se semmi!!!! Hiába, egy 9 éves is még bőven gyerek!!!!

Krisz: mi sem vetetjük le, bár sokáig én is lelkiismereti kérdést csináltam belőle, de most már elhesegettem.
Én még a légzésfigyelőn is nagyon sokat gondokoztam, de párocskám megoldotta a problémát, megvette karácsonyra. :-)

Gizella: a nicknevedben a 82 az születési évszám????

Hanna: csaknem beteg vagy????

Katuska: Máté édes!!!!

Vickybabe, Mágnes: Lassan elkezdhetnétek már a sort!!!! :roll:

Kép
jandrea

Sziasztok!

Tegnap este megvolt a nyüzsgés és a közös vacsora szenteste a szülőkkel, volt finom vacsi meg ajándékok Nekünk és a bébikének is.
Ma pedig egy kis közös kirándulás utoljára kettesben. Ahhoz képest hogy csak sétálni indultunk, a Balaton parton kötöttünk ki. :D Ma tök jól érzem Magam de tegnap este és éjszaka iszonyat derékfájásom volt.

Köldökzsinórvér: mi nem vetetjük le!

Vickybabe: pihenj sokat!

Nagyon kiváncsi vagyok hogy ki lesz a következő!

Kata: nagyon finom lett a fahéjas kifli

sahli

Jandrea! Nem vagyok beteg. :)
Folyamatosan keményedik a hasam, görcsölök, derék fájás, hiszti. :(

Sahli! Szuper lehetett nektek! :)

Kép
hanna30

Mágnes! hú a mindenit! ez rendes dolog volt apától! Éééés most már nem lehet indok, hogy azért nem jössz mert foglalt a gép 8) 8)

ELképzeltem Annát ahogy áll csodálkozva a fa előtt. Tündéri lehet:) Jó hogy már iylen sokmindent mond. Máténak nem nagyon akaródzik beszélnie....halandzsázik inkább meg mutogat...vagy hisztizik. Jaaaj pedig néha jó lenne már ha beszélne!

Hanna! sajnálom a derékfájást :cry: nekem akkor fáj ha fekszem...
Sahli! irigylem a balcsit...nem is tudom mikor láttam utoljára. NA de majd nyáron a gyerekekkel!!!!!!
katuska79

Sziasztok!

Én is jelen!
Éjszaka iszony sav, nem alvás, jóslók, ma döbbenetes eleven és fájdalmas mozgik :wink: Röviden ennyi :wink:
A Szenteste gyorsan és szépen telt, jártunk a szülőknél, majd kettesben ünnepeltünk itthon! Ma meg nem csináltunk semmit :oops:

Kzs téma: már kifejtettem korábban,hogy én kicsit más véleményen vagyok (mert pl az,hogy 10 évig jó csak, ez nem így van... :roll: )De ezen nem fogunk összeveszni, mindenkinek a saját döntése,senkit nem akarok arról meggyőzni, hogy ez muszáj :wink:
Krisz: egyáltalán eszedbe se jusson ilyesmi, hogy attól lennél rosszabb szülő, ha nem vetetitek le! :wink: (Mi levetetjük,így teljes a lelki békénk.)

Batkata: Marci csúcs lehetett! :lol:

Katuska: Máté ismét édes-édes :D Hogy virul az ajándékokkal! Az a biliárdasztal nem semmi :wink:

Vickybabe: én tegnap spontán felejtettem el a málnalevelet, de ma épp elkészült, úgyhogy megiszogatom :wink: Bizony, jó lenne 1 hét múlva megszülni! :D

Mágnes: gratula a laptophoz, tök jó fej Tiéd Apa! Anna meg egyszerűen zseniális lehet,zabálnavaló!!!

Hanna: mi a baj? Vagy mostmár tényleg 'terhes a terhesség' ? :wink: Értsd jól, gondolom, fáj mindened!

Sahli: örülök, hogy fini lett a kifli! Nálunk is észrevétlenül fogyogat :lol:

Csajok: ez a borzalom savasodás itt az utolsó napokban jelent valamit? Mert tényleg egyszerűen olyan,mintha tömény sav marna, mihelyt egy órát is alszom akár, keserves az ébredés...Pedig csúszik le a pocak, de a keményedésekkor az egész egy nagy kőkemény gombóc, fent is, lent is -- gondolom, ez sem egyszerűsíti a helyzetet.... :roll:

KépKép

KépKép
kata8110

Kép

Ma folyamatosan alkot a kisfiam.

Kép
hanna30

Sziasztok! akkor mindenkinek boldog karácsonyt kívánok :D én elég ramatyul vagyok egyfolytában csak aludnék és olyan levertnek érzem magam mint akibe nemfolyik vér :? tiszta vérszegénynek érzem magam ti hogy birjátok még??? gyerünk kezdjétek meg a sort vagy valaki már a szülőszobán van??? :lol:
erzsebet0312

Hanna! Miért vagy ramatyul? Jobbulást neked!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

kata8110: szóval még ti is egyben... azt hittem, talán...

Hanna: nem semmi a kisfiad!!!! :-)

Egyébként bizony nekem is egyre terhesebb a dolog. Rosszul alszom, a kialvatlanság miatt egész nap nyűgös vagyok, alig tudok mozogni, fel van dagadva kezem, lábam. Tegnap este egészen a térdemig tiszta öréma voltam. Szerencsére reggelre jobb lett. A sav engem is nagyon mar, néha olyan adag jön fel a torkomon, hogy még levegőt venni sem merek.

Kép
jandrea

Jandrea: bizony,még egyben :? Éjjelente a jóslóknál mindig az a gyanúm, hogy Martin formabontóan az oldalamon keresztül távozik... :roll: Pont a bordáknál van a combja/térde, így a keményedéseknél belegyalogol keményen az idegek közé :roll:

KépKép

KépKép
kata8110

Olyan jó, hogy a karácsonyt mindenki szuperül élvezi. :)

Kata! Számomra nem terhes a dolog.

Enikő! Köszi! Bakker neked meg csak 2 nap.

Jandrea! Ismerős dolgok. Próbálj meg feküdni. Nekem szépen lement a vizesedés.

Kép
hanna30

Hanna: azért írtam, hogy értsd jól, hogy a terhesség végi tünetek miatt érzed magad biztos ramatyul :wink: Persze, hogy nem terhes, hogy is lehetne.

Enikő: tényleg 2 nap!!! Húúúúúúúha!!!

KépKép

KépKép
kata8110

Hanna! csúcs ez a kép:)

Kata! hiába van lent a pocakod, Martin már olyan nagy, hogy kitölti az egész teret így persze, hogy nyomja felfelé a gyomrod. Én is végig savasodtam Mátéval....most csak akkor ha fekszem. Az utolsó időkben a fotelben ülve aludtam mert ha vizszintesbe kerültem egyből rosszul lettem.
Én ma erős szegycsonti fájdalomra ébredtem. Petra bedugta oda a lábát és úgy alukált (oylan, volt, mintha felnyársalt volna)....alig bírtam kisimogatni mert felébredt és még jobban rugdalt.
katuska79

Kata! :)

Katuska! Petra is jófej lehet. :) Összeköthetjük Olivérrel.

Eltünt Kismamik tessék jelentkezni!

Kép
hanna30

Katuska: igen, bizti ott van mindenhol Martin, csak azon csodálkozom, hogy így, egyik napról a másikra lett sírásig kibírhatatlan az éjszaka...?? :shock: Én is ülve alszom (próbálok), egyébként rögtön iszony hányingerem lesz a savtól!

Hú, ez a szegycsont fájdalom nagyon durva!! Nekem egy bordát kinézett magának, azt tapossa :roll:

KépKép

KépKép
kata8110

Sziasztok,

Először is:
Áldott, Békés Karácsonyt mindenkinek!

Jelentem a 24-e este anyáméknál nagyon jól sikerült, csak én voltam iszonyú álmos. Kaptam diabetikus sütit, amivel jól belaktam, mohó macska vagyok. :shock:

Ma nálunk volt mindenki, a kaja jól sikerült, mindenki szintén jól érezte magát, az ajándékokkal se lőtt senki mellé, tényleg nagyon ügyesek voltunk. :)

Ami új, nekem is gyomorsavam lett :( Most nem tudom, hogy a fűszeresebb karácsonyi menük miatt, vagy mert egyszerűen többet eszem egyszerre (a diétát persze tartom, de asszem ici-pici döccenők voltak, főleg a pontos időpontoknál.)

Most ittam egy csésze kamillateát, a gyomorégésre. Na, semmit se ért.

A vizesedésem tegnap pocsék volt, anyámék mondták, hogy még az arcom is más. Mára meg egész jó lett.
Ki érti ezt?

Kép
gombócmakka

Köldökzsinórvér: hát, mi gondolkoztunk, aztán arra jutottunk, hogy mi inkább nem vetetjük le. De bevallom, annyira alaposan nem jártunk utána, hogy tanácsot tudjak adni.

Kép
gombócmakka

Hanna, nekem is tud a Kisasszony teljesen ferde pocakot gyártani. :)

És amit még tud: (szerintem) a lábát szépen elnyújtja oldalra, majdnem a gerincemig. Na, ez még csak-csak.
De valamikor ugyanezt a nagy dudort 45 fokos szögben felfele nyújtja, szépen be a bordák alá, a rekeszizomba. BRRR, ezt nem szeretem. :roll:

És egyre sűrűbben van, hogy a hüvelyembe úgy belenyilall a fájdalom, mintha kést szúrnának bele. Szerencsére gyors, de enélkül az érzés nélkül is meglennék....

Kép
gombócmakka

Sziasztok!

Úgy tűnik, hogy felpezsdült a fórum... :D

Hanna!
Ebből a kislegényből tornász lesz! Én a Shrek nézése közben azt hittem, hogy kijön az oldalamon, akkorákat kaptam tőle, hogy szerintem bekékült belül a poci... :D

A dagadás nekem nem csökken, ha nem vigyázok, ki fogok pukkadni... :shock:
Szegény gyerekeim annyira érzik, hogy zizzzz vagyok, ők is olyan kis érzékeny hiszitsek, mint én. Szegény párom!!!

Na megyek, kicsit felrakom a lábam, mert kipukkad. :D
További szép estét!!!

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Sziasztok!

Katuska, én is sokáig féltem a kuktától, de egyszer kipróbáltam, és rájöttem, hogy nem ördöngősség, csak rá kell jönni, mikor kell visszavenni… és sokkal gyorsabban kész benne a kaja.
Hú, az a fa tényleg veszélyben van. Persze Máténak az lehet a legizgalmasabb, hogy a díszeket és a szaloncukrokat bogarássza :lol: .

Gizella, sajnálom a viszkető foltokat, de legalább a pulzusod helyreállt. Remélem, a foltok is eltűntek azóta.

Krisz, én megkérdeztem dokikat, védőnőt, szülésznőt, és mindenki azt mondta, hogy ha valakinek nem hiányzik ennyi pénz a kasszából, akkor vetesse le, viszont nagyon kicsi az esélye, hogy fel lehet használni. A gyerek 40 kilós súlyáig tudnak egyáltalán kezdeni vele valamit, és egyelőre csak leukémiára, és néhány ritka betegségre tudják használni. Ami Kínában van rengeteg pénzért, az bizonyítatlan orvosilag, és ha vannak is sikerek, az inkább csak a hit és a véletlen műve. Ezen kívül előfordulhat, hogy nem elég a vér, és a már befizetett pénzt akkor sem kapod vissza. Mi is sokat gondolkodtunk, de végül arra jutottunk, hogy nem éri meg. Egyébként én azt hiszem, már késő is, mert sok vizsgálatot el kell végeztetni előtte, talán a 30. héten, vagy valami ilyesmi.

Vickybabe, én megkérdeztem a dokimtól, hogy a szülés beindulását felgyorsíthatja-e a málnalevél tea, és azt mondta, nem. Így aztán iszom rendületlenül :oops: … pedig elég car.

Batkata, helyes a fiad, jófej levelet írt :lol: .

Mágnes, tényleg szép ajándék.

Hanna, nem semmi ez a kép :shock: … szép kis kitüremkedés!!!

Mi hajnalban megjártuk a kórházat. Pisilésnél azt vettem észre, hogy átvizeztem a bugyimat. Felhívtam a szülésznőmet, aki először azt javasolta, hogy nézzük meg, mi lesz 2 papírzsepivel másfél óra alatt. Az majdnem száraz maradt, de azért azt kérte, hogy menjünk be biztos, ami biztos. Lejárt a műszakja, de megvárt, nagyon rendes volt tőle, főleg így karácsonykor. CTG – alig mocorgott. Orvosi vizsgálat – fájt nagyon. Lakmuszpapír – nem magzatvíz. 3 emelet fel-le mászkálás, utána CTG – kicsit több mocorgás, minden rendben. Ultrahang - minden rendben.
Szóval megúsztuk a szülést. Majdnem 10 óra volt, mire hazaértünk, nem sokkal később jött a családom, nemrég mentek el. Holnap jön a férjem családja, aztán utána nyugi, pihi. Már alig várom.

Hú, de hosszú lettem :oops:

Kép
petne

Gombócmakka! Batkata! Nem semmik akkor a kiscsajok sem.

Petne! Hű, akkor nálatok is volt izgalom.

Kép
hanna30

Petne!
Ez azért izgi volt! A szülésznő meg tök rendes!!!

Kukta: én nem nagyon használtam még, de anyósom folyamatosan abban csinálja az ételeket, szerintem innen az én páromnak ötlet...
Anyukám nem nagyon használta, mikor meg már érdekelni kezdett a téma, akkor már nem laktam otthon, itt Pesten kuktám nem volt...
Szóval most próba cseresznye lesz...
Majd beszámolok az eredményekről...

Ja, holnap felteszem a gerlis töltött kápi receptjét, a párom még mindig nem produkálja a mérgezés tüneteit... :D

Kata! A hógolyó isteni, a két adagból valamit meg kell mentenem vagy két ünnep között ismét nekidurálni magam 2-3-4 adag elkészítésének. Ez eszméletlen, tegnap és ma elrágcsáltunk 2 adagnyi fűszeres kekszet, a többiek meg a szaloncukort (én nem vagyok oda érte...)

Na megyek Madagaszkárt nézni. (Még nem láttam - tudom, ciki, de hát ez van, úgyis köll az ált. műveltséghez...)

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

jandrea:igen az a születési évem 26 éves vagyok :D petne:igen elmúltak a foltok hála az égnek de a gyógyszert nem szedhetem tovább..néha nekem is olyan érzésem van mintha szivárogna a magzatviz kzsv:mi sem vetetjük le többek között azért sem mert a másik kettönél sem volt levetetve,meg hát van igyis hitelünk nem birnánk el még egyet....ha jól tudom 3-400 ezer körül van :? az én pici lányom se bir magával,iszonyúan fesziget ott alul,olyan mintha egyfolytában fejelné a méhszájat,elég fájdalmas :roll:

Kép
gizella82

Ha nem bánjátok teszek fel két képet a fiamról
Karácsonyi ajándékbontás! :D

Kép

Kép

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Katuska! Enikő! Édesek a fiúk. :)
Én szívesen nézegetek képeket.

Kép
hanna30

Úgy látom, összebeszéltek a babáink, Levente is az oldalamon készül távozni egész nap, akkorákat rúg, mint még soha. Közben keményedik és fáj, de teljesen rendszertelenül. Ja és a méhszájamat rugdossa.

Savval is hasonlóan állok. Arra gondoltam, nem lehet-e a málnalevél-teától, állítólag az is csinál savat. Úgyhogy amikor iszom, próbálom inkább ebéd után, és nem elalvás előtt...

Szerencsére a holnapi vendégek áttették magukat szombatra, úgyhogy holnap PIHIIIIIIIIIIIIIIIIII :lol: :lol: :lol: kaja van egy halommal, süti is, főzni sem kell!

Drukk mindenkinek, amihez kell! Úgy érzem, nemsoká beindul a babaeső, csak a sorrend a kérdés :wink: :lol:

Kép
vickybabe

http://www.idojaras.hu/mo_6nap.php

frontra az idén már nem számíthatunk, úgy látom... :roll:

Kép
vickybabe

nekem most esett le, hogy nemsokára hétfő, és lehet, hogy szülök... nem akarok oxys indítást, asszem akkor visszautasítom, ha adni akarnak...
jön a kedvenc filmem :igazából szerelem :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Vickybabe! Igen, izgis napok elé nézünk.

Mágnes! Remélem, nem kell indítani. Jön magától Bence baba. :)

Kép
hanna30

Gyors leszek: még egyben :) majd visszaolvasok, és jövök bővebben :wink:

Csöre
csöre74

Hú lányok, tök ciki, belealudtam a Madagaszkárba. :oops: :D
Bezzeg most az Erzsébetbe nem, bár ez egy másik feldolgozás, mint a Cate Blanchett féle...
Na megyek is nézem tovább, jó éjt mindenkinek!

Szegény Bori, csuklik folyamatosan... Így jár, aki zabál... :wink:

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: