A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 decemberi kismamik

A múlt héten én is voltam háziorvosnál. Feltettem a maszkot, persze ufónak néztek, a távolabb ülő mamik még mutogattak is rám, de persze mindenki morgott, hogy miért nem várom ki a sort, úgyis ráérek. Én meg úgy döntöttem, hogy nem fogok vitatkozni senkivel, kért volna telefonon előjegyzést ő is, aztán nem kéne ott töltenie a délutánt. Bár nyugdíjas lévén lehet, hogy jobban ráért mint én, akit a két gyerek várt itthon. Na mindegy, a sort nem kellett kivárnom, de azért szívtam, mert pont gyógyszerügynökök voltak a dokimnál és azokat ki kellett várnom, mert ők bizony sokkal fontosabbak a betegeknél. Úgyhogy a soron kívüli bejutásom is jó fél órába tellt. De többször talán nem kell mennem.

Ti mind táppénzen vagytok? Nem gondolkodtatok a tgya-n? Én dec 2-től azt fogom kérni. A tervezett szülést megelőző 28. naptól kérhető és legalább nem kell a házidokinál sorban állni.

tücsökbogár

Gabi, örülök hogy jók lettek az eredmények és drukkolok, hogy úgy legyen ahogy eltervezted. :wink:
Most biztos hülyének néztek de én kicsit már várom az nst-ket, az már azt jelenti, hogy a finisben vagyunk és újabb infók a babáról. Persze az is közrejátszhat, hogy valószínű nekem sem kell majd fél napot várni rá, a szülésznő megcsinálja mint Briellnél. (Mikor a férjem sokallja a majdani "hálapénzeket" akkor mindig mondom neki, hogy már ezt is számolja bele, hogy nem kell napokat ott ülnöm pl. nst-re várva.) Azt is várom, hogy rendesen összeismerkedjek a szülésznővel, mert csak futólag ismerem nővérem szülése kapcsán. Már úgy feltenném neki a kérdéseimet. :oops: Mindjárt felhívom a védőnőm is, hogy kenetvételre meg ellenanyagszűrésre már a 36. héten lehet menni vagy csak betöltött 36 héttel?
csillag25

Bármikor kéred a tgys-t mindenképpen 168 napra kapod, csak ha előbb kéred előbb jár le, de akkor is ugyanannyi időre kapod mintha a szüléstől indulna.

tücsökbogár

Most én is azon gondolkodtam, hogy jövő héttől kérem a tgyást, azon megfontolásból, hogy ne akkor kelljen intézni, amikor hazajövünk. Bőven lesz akkor is papírmunka, és jönnek az ünnepek is, amikor mindenhol megáll az élet :(
Akkor legalább már bent lesznek a papírjaim, ha valami kimarad, v. nem jó, akkor még tudom intézni, és így van esélyem, hogy januárban ne maradjak pénz nélkül.

Sokan azért nem kérik a kiírt időpont előtt 28 nappal, mert így rövidebb a szülési szabadságon töltött idő, és esetlegesen még azért, mert ennek összege van akinél több, mint a gyed összege. Mivel nálam lényeges különbség a két néven kapott összegnél nincs, így én a fenti okok miatt gondoltam arra, hogy hamarabb kezdem a tgyást.

Üdv. Gabi
Vendég

Ja, és a tgys összegét nem befolyásolj ahogy táppénzen vagy-e előtte. Ugyanis a kérelm benyújtását megelőző év (nálunk 2008) jövedelméből számítják, amennyiben rendelkezel 180 nap biztosítási idővel. Ezen az összegen pedig nem változtat hogy idén táppénzen vagy-e vagy sem. Na most már eldugultam.

tücsökbogár

Én már teljesebn elvesztem a TGYÁS-GYED-TÁPPÉNZ rengetegben, de a h.orvos azt mondta, legyek táppénzen a szülés napjáig. Gondolom, a TGYÁS-t úgyis visszamenőleg kell akkor megigényelni, nem? És akkor a szüléstől számít a 168 nap.
Vendég

Sziasztok lányok!

Hát.. halljátok.. velem valami gáz van... szerintem.. reggel óta szúrkál,nyilal,keményedik a hasam.. a derekam is majd le szakad... én még ilyet soha nem éreztem.. ezek lennének a jóslók? ráadásúl a fejem is majd szét megy,úgy fáj..
remélem bébibogyó még nem akar kijönni..! holnap megyek dokihoz,kivi leszek mit mond...
Vendég

Gabi, biztos csak eza hülye időjárás.
Még 1-2 hétig maradjatok egyben!!
Vendég

Sziasztok.
Jelentem én még egyben vagyok Hála Istennek.
Bocsi, hogy így el vagyok tűnve, de már azt sem tudom, hogy hol vagyok néha, mert annyi felé "rohangálok" vagyis inkább már lassan gurulok.
Voltam hétfőn uh-on és NST, előtte a házi dokinál is ott megmérték a vérnyomásom és elég magasat mértek 150/90, ma hívtam föl a dokimat aki SOS-ben behívott, hogy csütörtökön menjek egy újabb NST-re és természetesen hozzá is. A védőnőnél a vizeletemben volt egy kis fehérje is remélem nem valami komoly bajom lesz és idő előtt kell kórházba mennem, mert most a páromnak olyan munka jött be amit még 1 héten belül meg kellene csinálnia.

manocskak

Manocskák
drukkolok, hogy ne legyen semmi baj! Nem a melegfront miatt volt magas a vérnyomid?

Gabicika
tényleg ez a hülye idő is befolyásolhat sokmindent, nemkismamák is olyanok mint akit fejbevágtak, anyum is panaszkodott hogy alig aludt.
Én csak azt nem bírom hogy olyan sötét van....És most bánom hogy nem vezetek, mégha esős időben több is a hülye az utakon.
Pihenj le ha tudsz!! Hátha jobb lesz oldalfekve, hm?

Tücsök
igen , így van ahogy írod hálIstennek, így nem az idei év lesz a tgyás alapja. Akinek sztem nem számottevő a különbség a gyed és a tgyás között tényleg jobb ha korábban elkezdni intézni. Mert tényleg milyen igaz hogy karácsony előtt totál meg fog állni mindenhol az élet. Bezzeg mi majd pörgünk-szülünk-nevetün-sírunk örömünkben:-)
Vendég

manócskák ne aggódj biztos semmi komoly.amúgy az idő tényleg rossz azóta nekem is van mindig valami bajom. :(

Kép
Kép
anitaaa03

Kata, írtad a hajszálereket. Másnak nincs ilyen gondja?

Nekem kb 8 éve kezdődött, a munkám, + öröklött hajlam, talán a fogamzásgátló, +talán az a néhány cigis év?
A lényeg, hogy csak a jobb lábamon belül és a vádlimon szép lassan kinőttek az erek. Már a műtét jött volna idén szeptemberben, de HURRÁ, inkább Manó jött!!!

Szerintem jövőre meg kell műttetni, mielőtt durvul.
Vendég

Kinyomtattam a dokumentumokat, legalább ez is megvan, basszus, nem kevés, kifogy a patron. :shock:

Egy bnőm mondta, hogy az orvosi igazolásból, ---ami igazolja, hogy jártam rendszeresen t.gondozásra,---kérjek vagy hármat, mert elveszik mindenhol. Lehet, csak ők voltak bénák, és elég lett volna másolat, de jobb a biztonság.
Vendég

GABI!
Akkor csak elkezdődött valami ha 2000-es a méhszáj.Juppi,nem sokára babázhattok!

TÜCSÖKBOGÁR!
Én TP-n voltam szülésig,aztán jött a tgyas.Majd a GYED.
Nagyon rohadék dolog egyébként,mert ha nem figyel oda az ember,akkor simán "elfelejtenek" papírokat odaadni.

Jól olvastam,hogy az anyasági most durván 65.000Ft?Zizunál még 60.000Ft volt.

GABICIKA!
Pihenj sokat!Csajszinak azért még odabent a helye.

Nálunk úgy van,hogy 37. hét előtt született babák MINDENKÉPPEN inkubátorba kerülnek a betöltött 37. hétig.Hiába több mint 2,5kg,akkor is.
Vendég

HAjszáléren az érmegpattanásokat értitek?
Nekem most kismamiság alatt jött ki szintén jobb combon kívűl egy kicsit. Sztem a sok ülés mhelyen, az előző pár cigis év nem kedvezett nekem sem. Azt jól tudom hogy már lézeresen el lehet tüntetni? Hisz ez ugye nem visszér.
Judy
milyen nyomtatványokat nyomtatsz? A beadandókat?

Én meg bevágtam az első rózsaszín csomagot mosásba.
Kérdésem: a paplanos dolgokat is simán mossátok gépben? Értem ezalatt a bundazsákot, paplanos hálózsákot vagy kispaplant.
Most felét beraktam a gépbe, biztos bőgni fogok ha vmelyik szétmegy :o
Vendég

Gio, igen, a hajszáleret lézerezni, meg talán injekciózni tudják, műteni csak a nagyokat lehet.

A szülés utáni cuccot nyomtattam. De a kitöltéssel megvárom Áront, most elég volt átnézni is, utálom ezt a sok adatmizériát.

Ne izgulj, nem mennek szét a cuccok. Én is félve mostam ki a legsimisebb plédet, de ugyanolyan lett száradás utás is!!
Vendég

Judy
Köszi. Akkor az érdolgot majd jövő nyáron...:-)
Okos gondolat kinyomtatni a kitöltendőket! Utánapillantok én is.

Azt nem tudjátok esetleg hogy az Önkormányzatoknál hol - milyen osztályon- kell érdeklődni, hogy adnak-e születésre egyszeri támogatást?
Vendég

Gabi
Te írtad hogy a kézízületeid be vannak durranva? Nekem is egyre rosszabb, mit lehet ezzel csinálni?
(úgy tűnik ma ilyen kis problémás napom van, bocsii)
Vendég

Nemm tudom, melyik osztályra tartozik ez az Önkorm.-nál, de azt tudom, hogy nálunk semmisenem jár. :(
A XI. -ben meg 80.000 ft. Azért ez nem igazság!

Az erek, ha csak most jöttek, valszeg vissza is mennek szülés után. Vagy nem.
Vendég

Én a SOTE1-re járok. Nem tudom, hogy általában ott mikor szokták kezdeni a ctg-t, de nekem mennem kell jövő héten.

A Tgyás-sal kapcsolatban arra nem is gondoltam, hogy a karácsony miatt érdemes előbb kezdeni. Ki kell számolnom, több-e az nekem, mint a Gyed, mert ha több, akkor csak szüléstől kérem, de ha nem, akkor lehet, hogy én is igénylem kicsit előbb.

Jajj, én is úgy félek a mosástól. Egy nagy pihepuha pléddel már úgy vagyok, hogy azt kézzel fogom kimosni, mert a mosógépünk kihúzza a szálakat a törölközőkből :? Kicsit ki lennék akadva, ha abból is kihúzná a szálakat :x De amíg nincs szoba, benne összeszerelve a komód, addig nem moshatok, mert nincs hova tenni :(

Manocskák: nekem is volt már 140/80-as vérnyomásom, úgy hogy előtte és azóta is 100-120 között van mindig.

briell

Sziasztok!

Bele gondoltatok már, hogy bármikor jöhetnek az első üzenetek, hogy valaki szülni ment??? Gabi már túl lépte a bűvös 37. hetet, és bizony már nagyon a finishben van!!! :shock: :D De izgi lesz az elkövetkezendő másfél hónap!!!

Oltással kapcsolatosan Hajdú doktornő azt mondta, hogy kismamát és magzatot nem oltunk, mert nem tudni, milyen hatása van az oltóanyagnak! Nekem ennyi elég!

csillag: én is inkább mozizós típus voltam gyerekek előtt. Ma már letöltöm, ha valami érdekel, és ha a gyerekek engedik, meg is nézzük. De most is itt csücsül nem egy film a gépen, hogy megnézzük, de nincs rá idő! Vacsorázni is már vagy egy éve el akarunk menni, és ha most nem ejtjük meg, akkor bizony egy darabig nem is megyünk megint! 4 gyereket ugyan kire hagyhatnánk :roll: Szerintem is pont időben vagy babavállalás ügyileg. Én 25 voltam mikor összeházasodtunk, és 27,5 mire megszületett Veronika. 1999-ben jöttünk össze, idén épp 10 éve volt ennek. És én most 31-évesen már négy gyermekes anya leszek!

Milla: örülök hogy jól átvészeltétek a családi tömeget! Végül hány napot voltak?

gabicika: Hát akár ki is jöhetne már a pocaklakód :wink: Nagyon gyanúsak a jelek...

manócskák: azért ha gond van a vérnyomással, jobb ha befektet a doki, mert ez inkább rád veszélyes mint a babára! Gondolom a férjed sem örülne, ha neked bajod lenne, és egyetlen munka sem ér többet nálad!

Kata
labkat

En siman bevagtam a legpihepuhabb cuccot is a gepbe, maxon centriztem, semmi bajuk nem lett...bar az egyebkent is huncutkodo mosogepet valoszinuleg en sem vallanam be, nekem is megszakadna aszivem, ha valami tonkremenne.

MIkor szuleteshazban mertek, nekem is magas volt a vernyomasom, de en egyebkent kezdettol fogva vezetek egy regisztert az osszes terhessegi cuccrol (kilo, centi, vernyomas, tunetek, erzelmek,..heti bontasban..es cimota adatai, vervetelek eredmenyei havi bontasban...micsoda pepecselos melo, de legalabb megvan minden...nna nem mintha kene), a vernyomast rendszeresen merem naponta tobb alkalommal, es teljesen normalis, 120 fole sosem megy. Nna, ezt is vittem persze magammal, latjak, milyen preciz kislany vagyok :oops: es hat elhiszik, hogy ott ugrik mindig meg a vernyomas...nana! olyan izgi ott lenni :):) Azert mindig ellenorzom, nehogy tenyleg baj legyen. Te is ellenorizd, manocskak, mert ez tenyleg komoly gondot okozhat neked es a babanak is.

Gabicika! Varj turelemmel!!! :):) SZerintem nalad bejatszik ez a sok stressz is, nem? nem csodalnam, ha emiatt is egyfolytaban gorcsben lennel. Csak kibirja meg egy kicsit a picur...nna meg ha nem, akkor sem lenne mar gond :)

Erdekes, hogy mindenki errol beszel...hogy korabban szuletik...nekem az a param, hogy kesobb :lol: En jobban szeretnem, ha inkabb valamivel hamarabb szuletne, a kiirt datum utanitol mar tartok inkabb, de csak azert, mert akkor nem szulhetnek a szuleteshazban. Probalok nem gondolni erre, mert azt sem akarom, hogy a sok koncentralassal a vegen "rabeszeljem" Csimotat a korabbi szuletesre, mikor meg nincs is kesz es magatol csak 10 nappal kesobb bujna ki. A korabbi szulestol egyaltalan nem tartok. Annyira korai csak nem lesz...meg a pocak sem szallt le, bar tudom, ez nem jelent altalanosan 1-2-3 hetet, hanem akar par nappal szules elott is megtortenhet. Bar nalunk is ugy van, hogy akarmilyen egeszseges, a terminus kezdeteig inkuban tartjak oket.

Kép
pumipumi

ja, kepzeljetek (epp tegnap beszeltunk az ossejtrol), felhivtak a verszallitok, de aludtam, nem hallottam. Aztan mikor a parom hazaert, o visszahivta oket. Beszeltek 10 percet, hallottam en is, pl: jajj, gondolhattuk volna, hogy nem a feleseget kellene keresni ezekben a napokban, mert mar agyban van....valami ujsag a 13-val (az a kiirt datum) kapcsolatban?...nem valtozott meg semmi?...ha barmit eszlelunk, hivjuk oket, leven, hogy Milanobol jonnek....elkeszultunk-e az osszes dokumentummal, megvannak-e az engedelyek?...remeljuk, hogy par napon belul talalkozunk...NNa, ezen a ponton esett le a paromnak (nekem nem), hogy ezek azert voltak mar total besozva, mert nov 13-ra gondoltak a szules idejet :lol: :lol: :lol: ...mar indulhatnekjuk volt...nna ennyire hamar azert megse!!!

Kép
pumipumi

:D Pumi, ez aranyos volt. mármint az őssejtesek aggodalma. Bár inkább ilyenek legyenek, mint hanyagok.
Hát én is tartok a túlhordástól, nekem még nagyon fent van a pocakom, méhszáj C3000, tehát totál zárt a rendszer:-)
Vendég

Sajnos már túl fáradt vagyok hozzá, hogy visszaolvassak, de holnap megteszem. Teljesen kikészített a mai nap.
Csak dióhéjban:
Reggel mentem CTG-re ami nem lett jó, a doki szerint baj lehet az áramlással a köldökzsinórban, nem kaphat elegendő oxigént a baba. A vérnyomásom nagyon alacsony lett, a pulzusom nagyon magas, vizeletet vinni kellett, abban fehérje, glükóz és vér is volt. Felküldtek a laborba ismét vizeletre, az eredmény majdnem ugyanaz, a nagy labor glükózt nem mutatott ki, viszont fehérjét, vért és nitritet igen.
Újabb CTG, ami ismét nem lett jó, azonnal be a II-es női klinikára. Ott flowmetriát néztek, ami jó lett és a baba is jól van, csak épp egy héttel nagyobb minden mérete, tehát 4 kiló alatt most sem ússzuk meg a bébit. :? A súlya 2940 gramm körül van most. BPD 89, HC 309, AC 321, FL 71.
Mire hazaértem reggel 9 óta, már délután 3 óra volt és totál kimerültem. Van egy vagonnyi gyógyszerem, azt sem tudom milyen sorrendben szedegessem őket. :oops: Ja, a kenetem sem lett valami fényes.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Póki
:( a franc...Még gyógyszereket is kell szedni? De mire? A vérnyomira vagy a kenetre?
Mikor mész be legközelebb? Gondolom most akkor sűrűbben hívnak majd.
Hát most rendesen el kezdtem izgulni én is, hogy minden oké legyen...
Az a lényeg hogy a flowmetria azt mutatta hogy a bébivel minden rendben!
Vendég

jajj, Pókica, ezek nem jó hírek :(
Azért a lényeg, hogy Babuci jól van!!! :)
Pihend ki jól magad!

briell

Pókica,
először is sajnálom a mai tortúrádat és az eredményeket. másodszor pedig kíváncsi vagyok, hogy nem akartak benn fogni ezek után a biztonság kedvéért megfigyelésre? Nehogy a tökmag hiányt szenvedjen valamiben!

Kép
apkata

Póki, mikor kell menned legközelebb? Jó fej az orvosod is, találgat, hogy nincs rendben az áramlás, közben gondolom kis híján megőszültél mire a flowmetrián kiderült, hogy semmi gond. És a glükóz sem olyan, hogy pár óra eltéréssel hol van hol nincs. Ezek az orvosok egy dologhoz értenek piszkosul, hogy az emberre ráhozzák a frászt, mikor inkább nekik kéne megnyugtatni az embert ha gond van :evil: És milyen gyógyszereket kaptál?

/
lemonsong

Lányok épp most akartam írni, hogy igaza van Katának kezd izgis lenni a dolog, többször jövök olvasni ha írni nem is tudok, hogy ki hogy van, netán már elindult szülni... de nem ilyen híreket akarok olvasni. :( Póki, jól megijesztettél, de gondolom Te is tiszta ideg voltál egész nap. Tényleg, ha nem is fektetnek be, de gondolom mostantól elég gyakoriak lesznek az ellenőrzések? Milyen gyógyszereket kaptál? Ha van erőd/időd írj nekünk.
csillag25

Én lehet, hogy elkezdek pánikolni, ha beindulnak itt a szülések :lol:

briell

Kata, nálunk is egy csomó film letöltve, férjem szokott is ezzel cseszegetni, hogy én nem szeretek filmet nézni, csak a tv-t bámulom a sok hülye reklámmal, meg selejt műsorral. :? Igazság szerint tényleg nem annyira a film érdekel, maga a feeling miatt megyek moziba is. Hogy elmegyünk, hogy kettesben vagyunk -sok ember között- kukorica, üdítő stb nekem így kerek. Persze itthon is lehet pattogatni kukit, de pl. nincs olyan hely ahol úgy ülnénk mint a moziban, ő fekszik a kanapén én ülök a fotelban és olyan messze vagyunk egymástól, nem érzem közös programnak. Tartok tőle babó születése után ennek is örülnék majd, ha ilyen filmnézésre jutna idő... :oops: bár nem tudom hogyan oldjuk majd meg, mivel a kiságy a nappaliban van (hálóban nem férne el) és a tévé, számítógép stb. is. Nem akarjuk állandóan ott zúgatni a tévét, ezért rendesen át kell majd alakítanunk az életünket, napi szokásainkat.
csillag25

Egy kis fürdés jót tett. Vissza is olvasgattam.

Kata, én úgy tudtam, az pogány, aki nincs megkeresztelve. De ha úgy van ahogy te írod, akkor rém büszke is vagyok rá. :wink: :D
De valóban ateista is vagyok, nem hiszek a mesékben.
Oltással kapcsolatban egyetértek, ha Hajdú doktornő mondja, akkor meg pláne!
Gabicika! Lehet te leszel az első??? A stressz szerintem is közrejátszhat, nagyon nem jókor jött most a fiad miatt ez az ügy. Bár nem mintha bármikor is jól jönne.

A fehérje, vér és bacik miatt kaptam a gyógyszereket, most nincs itt a kezem ügyében, de a semicilinre emlékszem. Canestent is kaptam, pedig a leletemen a gomba negatív lett, így nem tudom mire. Lehet más bacira is jó.
Akkor tartottak volna bent klinikán, ha tényleg rossz lett volna az áramlás, de mivel jó volt, az uh-os doki azt mondta, hogy bealudhatott a pici. Hát én már semmit nem tudok, mindenesetre örülök, hogy itthon vagyok és végül nem lett baj.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Pókica, és a vér mitől került a vizeletbe? Nem mondták? Akkor a köldökáramlással mégsincs baj? Szerintem én sírva is fakadtam volna, nagyon parás lettem így a végére, most minden parám, hogy egészséges lesz-e a picúr. Persze miért ne lenne az, de hülye kismamapara elkapott. Annak nagyon örülök, hogy a méretek szerint szépen fejlődik a babátok, nagy baj csak nincs, nem? Te is erre gondolj szerintem, hiába nagyobb, mint szeretted volna, de az még mindig csak jobbat jelent nem?

Ma ismerkedtem meg a gyerekdokival, nagyon szimpi. Adott egy csomó receptet, a biztonság kedvéért még tápszert is írt fel. És kért, hogy a szülés után hívjam fel, majd akkor is, ha már tuti, hogy mikor megyünk haza, hogy tudjon kalkulálni, mikor kell kijönnie. Mert a hazajövetel után 1-2 nappal meglátogat. Ezt kérte szintén a védőnő is. Így a terhesség alatti védőnő látogatást megúsztam, a szülésig ugyanis többet már nem kell hozzá mennem. Mondjuk elég a hetenkénti nődoki is.

Gabicika, drukkolok, hogy ez még csak jóslófájás féle legyen. Habár már nagy baj nem lehet, ha megszületik Sára, de azért még maradjon bent picit, nem?

Ja, nekem a gyerekorvos ma megjegyezte, hogy nagyon lent van a hasam. A C1000-es méhszájam mellett ez már nem túl jó jel, de mostanában keveset keményedek, így remélem nem én nyitom a sort, és ahogy Pumi írta, még lehet hátra 1-3 hetem. A férjem mindenesetre már nagyon aggódik, főleg esténként, amikor látja hogy már alig bírok a wc-re kimenni (ez miért van, nappal semmi bajom, este meg alig élek, mindenem fáj), és a vidéki munkáit is félve vállalja el.
Vendég

Bealudt a baba? Akkor én nagyon kíváncsi leszek nálunk mi lesz holnapután, mert Zéti napközben nem túl aktív. bár a múltkor nagyon hipermozgékony volt, lehet tudta, tétje van a dolognak. :D
Vendég

Na lányok ne izguljunk, inkább biztassuk egymást hisz minden nyűg ellenére végül mindig mindenkinél jól alakult minden.
Én holnap megyek dokihoz, kíváncsi vagyok mi lesz.
Védőnő meg végre meglátogat hét vége felé, és ennek én örülök, mert semmi kedvem bemenni az sztk-ba.
Ma hogy elkezdtem a mosást olyan jó érzésem volt, hogy mindjárt itt a mi kis kincsünk. -igaz ezzel együtt én is el kezdtem azon aggódni hogy minden rendben legyen vele, de ebben nekem elég sokat segít a hitem és a férjem és az eddigi életem történéseinek megértése.
Vendég

Póki, azért jó, hogy babó rendben van, a gyogyók meg használnak majd. Én tuti nagyon megijedtem volna.

O'hara, én is parázok ám, már nem merem mondani, mert mindenki lecsesz miatta.

Ma kivasaltam mindent, azt hittem sose fogy el, a derekam majd' leszakad, de végre megvan ez is. Olyan édik a rucik, sztem 2-3 gyerkőcnek is elég lenne, feltéve, ha jók lesznek Áronra. :shock:

Én is kaptam kúpot, 3db, és kétnaponta kell feltenni. Kicsit bővebbnek ítélte a dok a folyást, remélem, a kenettel nem lesz gáz emiatt.
Vendég

Pókica! Örülök,hogy a bébivel minden rendben van,a gyógyszerek meg majd használnak ahogy a lányok is írták!!

Nálam a has keményedés,szurkálás,nyílalgatás abbamaradt szerencsére,de a fejem változatlanul majd szét megy,pedig próbáltam délután kicsit aludni is.
Én igazából azt sem tudom milyen a fájás,olyan vagyok mint egy először szülő mami,mert Ádival nekem olyan nem volt. Ezért is ijedtem meg ma,mikor reggel beséltáltam az auchanba vásárolni,és a zsemlékig jutottam el csak,már ott meg kellett állnom,olyanokat nyílalt.. aztán elmúlt,és újra.. és így tovább...
Remélem 3 hetet még kihúzunk egyben :)

Az első helyet nagyon szívesen átadom bárkinek aki kéri,viszont dec.1-től hajlandó vagyok már bármikor szülni :D:D:D ami legkésőbb 6.-án meg is fog történni.:D:D

Mostanában Ádi ügyében nyugi van,szerencsére,apukát elég rendesen megszorongatták pár helyről,vissza is vett magából,és ajánlom is neki,hogy továbbra is igy legyen.. tényleg igazán nem hiányzik most a plusz stressz!

Gio: én is holnap megyek dokihoz,ctg,védőnő, késő du. meg uh-ra.

Ohara: én is esténként szenvedek inkább jobban,az ágyból alig tudok kikelni néha.. :D

Kata: hát igen,nagyon közeledik a vége itt már mindenkinek,én is izgulok,mikor olvassuk az első olyan üzit,hogy valaki elindúlt,akár csak téves riasztással is a kórházba :)
Vendég

Briell
igen, a háziorvosom. Anyu jár hozzá a papíromért, hogy nekem ne kelljen betegek közé járnom, már két hónapja így csináljuk. Tök rendes tőle. És most üzent, hogy nov.29-én küldjem anyut vagy páromat megint a papírokért, mert ő lezárja a táppénzt.
Én csak a szülés napjától szerettem volna a tgyást, vagy előtte max egy héttel, azért, mert mi van akkor, ha lezárja a doki a táppénzt, és 28 napon belül nem lesz meg a baba. A köztes pár napon mi lesz?! Vegyek ki szabit? Az a munkáltatónak se jó, mert már passzív állományba raktak, mert szóltam, hogy már nem megyek vissza... Valamint utólag elég szar szólni, hogy ugyanmár, jelentsetek le, hogy szabin vagyok, csináljátok meg újra a járulékbevallást meg mindent... (ugyanis két ünnep között zárva az iroda és csak januárban tudnám értesíteni őket)
tgyást egyébként úgy tudom, a munkáltató intézi, nem nekünk kell vele rohangálni! Én arra gondoltam, hogy karácsony előtt (kb dec 19-e körül) csináltatom meg a papírokat a könyvelővel, ha addig nem osztódom! :)
a tgyás nekem kb ugyanannyi lesz, mint a gyed. nem sok különbség van. szóval nem a taktikázás miatt, a köztes pár nap érdekel, ha úgy alakul, mert nem akarok rosszul járni. Június óta táppénzen vagyok, veszélyeztetettként, mióta kórházban voltam vérzéssel. És a táppénzem is kb annyi, mint a tgyás lesz :)

oltás.
hát, a szülészdokim azt mondta, semmi gáz, oltassak. A háziorvosom - aki mellesleg kiskorom óta a dokim, így a teljes kórtörténetemet ismeri, és benne inkább bízom - azt tanácsolta, hogy én ne oltassam magam, de apa igen, meg anyu is, mert ők fognak járni helyettem vásálni, és ők lesznek közvetlen mellettem. Én meg maradjak otthon :)
megfogadom a tanácsát.

labkat
a rokonok végül 4 napot voltak. csüt reggeltől vasárnap estig. az úgy pont jó volt, se sok, se kevés. :) igazán remek kompromisszum, apa intézte :)

Milla

Kép

Kép
millababa

Képzeljétek.. anyósék kitalálták,hogy karácsonykor menjünk le pécsre hozzájuk... mit szóltok? vélemény?
Én mondtam,hogy hát nem tudom, szerintem még Sári túl kicsi lesz ahoz,hogy 200km-t autózzunk vele,erre aztmondják,hogy miért? kocsiban le lehet vinni nem?? hát,nem tudom... ráadásúl kitudja milyen idő lesz,bármi történhet az úton...
A másik meg,hogy januárra teszik át a disznó vágást,hogy akkor is menjünk a bébivel,mert,hogy már akkor több mint 1 hónapos lesz,miért ne lenne el...

Én szeretem,imádom őket.. mert tényleg nagyon rendesek,egy igazi álom család,jobbat keresve se találtam volna.. de most,hogy ilyen dolgokat kitalálnak,nem igazán értek egyet az ők felfogásukkal...

Áhh.. mindig van valami... :? :?
Vendég

Gabic
anyósodék bármilyen aranyosak-édesek, jöjjenek ők karácsonykor...MI van ha túlhordod mondjuk és nem 5-én, hanem 15.én szülsz? Meg ha 5-én születik akkor is csak alig lesz több mint 2 hetes...Bár lehet én vagyok túl paramami, de ebben a hideg nyirkos időben biztos nem vágnék neki a 200 km-nek. Anyuék Debrecen mellett laknak, ők jönnek idén fel karácsonykor és eszükbe sem jut hogy minket hívjanak le...
Hát nem tudom, Te tudod hogy mit bírsz/bírtok kiccsaláddal. Lehet nem kell ezt úgy túllihegni mint ahogy én teszem
Vendég

Milla
szerintem gáz hogy a házidokid megszabja a táppénz végét. A tb-s szakértő válaszolt már? Sztem beszélj a dokiddal legalább telefonon. Ha nekem, másnak nem így csinálják, akkor nyilván nem is kell így megszakítani .
Vendég

Gio: én is igy gondolom,jöjjenek ők.. akármikor is születik a bébi,akkor is kicsi lesz egy ilyen utazáshoz.

Egyébként nálunk a túlhordás kizárt,a dokim az előző császár miatt nem engedi túlhordani,és legkésőbb 6.-án kiszedi,ha addig nem jön magától.
Vendég

Gabicika! Én is dec. 5-re vagyok kiírva, de eszembe nem jut karácsonyra utazást tervezni, pedig a családom 80 km-re lakik. Még Pesten belül is úgy gondolom, hogy aki látni akarja a gyereket, az ügyesen eljön hozzánk. (csak hozzon magával sütit is :oops: )
tedorka

Lányok, csak gyorsan néhány sor: figyeljetek oda a TGYÁS-ra! CSalóka, mert nem a TGYÁS és táppénz, vagy TGYÁS és GYED összege közötti különbség számít, csakis a táppénz és a GYED összege közötti különbség! Mivel a TGYÁS-t bármikor kezditek, ugyanannyi ideig kapjátok, így a kérdés csak az, hogy táppénzen, vagy GYED-en akartok-e hosszabb időt tölteni ( ha előbb kéritek a TGYÁS-t, hosszabb lesz a GYED, ha meg később, akkor hosszabb a táppénzen töltött idő, és annyival kevesebb a GYED-es időszak), melyik jobb anyagilag, és ez attól függ, mikortól igénylitek a TGYÁS-t. Érdemes odafigyelni, mert nekem pl. a táppénzem sokkal-sokkal több, mint a GYED, így minél később igénylem a TGYÁS-t, annál jobb!!! Szóval ezt a kettőt hasonlítsátok össze, hogy melyik a jobb Nektek! Remélem, érthető voltam.

Kép

Kép
nóna

Pókica!
Két hete már nálam is talált a védőnő vért meg fehérjét a vizeletben. Én is paráztam, de a dokim azt mondta, hogy az a terhesség előrehaladtával természetes körülmények között is előfordulhat, mivel megnő a folyás mennyisége, ami nyugodtan tartalmazhat némi vért, fehérjét meg mindenképpen és ugyebár nem nagyon lehet kizárni hogy a vizeletmintába ne kerüljön belőle. Nekem azt mondta a dokim, hogy akkor kell aggódni, meg gyógyszert szedni meg egyebek, ha bármi más tünetem is van, fáj, csíp, viszket pisiléskor. Engem ez akkor nagyon megnyugtatott és elég hihetőnek tűnt. Vagy én vagyok naív?

tücsökbogár

Nóna
nekem jobb a táppénz minta a gyed. Legalábbis úgy számoltam, már amennyire ki tudok igazodni ebben a sok sz...ban, ami telve van bürökratikus buktatókkal. Mindenesetre a gyed szégyen milyen kevés és a gyesről már nem is beszélve.

Tücsök
nekem is ugyanezt mondta a doki, hogyha nem fáj mikor pisilek, nem viszket,...stb., akkor különösebb ok az aggodalomra nincs. Meg a vizeletbe a folyásból is kerülhet olyan fehérje vagy váladék ami nem odavaló mint ahogy írod Te is. Szval nekem is detto ugyanezt mondta, ezért eddig nem is aggódtam, de mostmár akkor várom a jövő heti kenetvétel eredményét, meg a labort.
Vendég

Póki: hát nem irigyellek a mai tortúráért, de jó, hogy megnézték a babát. Ez bíztató, hogy alaposak, és csodás hír, hogy jól van a pici :) A gyógyszereket én is nehezen szedem be. Rendes napirendet írtam elő, hogy mit mikor mivel és hogyan vegyem be. :shock:

Briell: ha elkezdenél pánikolni, majd jól megnyugtatunk :wink:

Aaaaaaaaa csajok, épp most van egy fájásom. Na most megint számolgathatom, hogy hány percenként. Bár csöppet sem erős, csak a pocak keményedett be kegyetlenül, de már vége is :D

o'hara
: nem értem miért aggódik a gyerekorvos, hisz a 36. hét már nagyon szuper, még ha be is indulna a szülés :)

gabicika: én nem hinném, hogy bevállalnék egy ilyen nagy utazást a picivel. Főleg hogy hát itt ez az influenza botrány is... Sőt, azt támogatom, hogy mindenki mellőzze a látogatást is egy jó darabig!

tücsök: a streptococcusnak semmi tünete nincs. Szóval azért nem feltétlenül csak akkor kell aggódni, ha viszket és csíp! De gondolom kenetet vesz majd a doki!

Na szép álmokat mindenkinek!

Kata
labkat

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: