A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 májusi babák

Cscsi, aaaaa nem nyirtuk, csak egy hosszu babyhajtincs maradt, es azt levagtuk, most meg ugy el kezdett noni a haja, hogy olyan kis tusis terminatoros.

KépKép
horilda

Lorci, néha Damján is ilyen, én is kiborulok. Főleg akkor, amikor rájön az anyanélkülsemmit, akkor fel kell venni, de ez nem elég, oda kellmenni, ahova akarja. Múltkor 15 percen keresztül a fürdőajtót nyitogattuk :evil:

Kérdés: Akinek van állóka vagy járóka vagy mi, az beleteszi és kész?? És ott meddig van el a gyerkőc?? Vagy akinek nincs, a kiságyba teszi, igaz?
KOmpot senki nem használ? (Gabi te irtad, h van, de hogy Brendus nem szereti...végül mostanság?) Damján nagyon csipi, anyuék meg állandóan abban gurultatják. :roll:

Frutapurához vtérve, anyu vett olyna almabanánosat v milyet, hát én azt kicsit barnának találom (azaz sztem elég kevés benne a C-vitamin, igy ránézésre de fenetudja, nem olvastam el) Mig a bébiételekben ugyan van kevés keményitő, amitől olyan krémes (Univerben nincs cukor), de azok szép gyümölcsszinűek. Szal én inkább azt preferálom. Arról már nem is beszélve, h aZ Univeres 163 gramm is kevéske, jobb lenne a Kecskeméti mennyiség (190g), az már két frutapura, na akkor már meg sem éri a 4es csomi...szal nemtom.

Kép
kriemhild

Gyps! Fürdető témához. Szegeden a Klinikán Johnsonnal fürdetik a babókat, illetve Johnson babacsomagot adnak. Ha egyszer az a cég ad nekik, akkor azt fogják használni. Szóval erről ennyit. De ettől függetlenül tudom, hogy nem feltétlen tesz neki jót. Hiába nem vagyunk tökéletesek. Azt már le sem írom, hogy hogyan kompenzálom a bűntudatomat:-))) Szóval azt hiszem sikerült magunk közé szoktatnom a kicsikémet, amitől persze én nem alszok olyan jól, mivel félek, hogy agyonnyomom. Szóval Doo rámférne egy kezelés. De komolyan gondoltam már rá, hogy elmegyek a céges pszichológusunkhoz... van remélem pszichológusi titoktartás!!!

Szép estét!
Márti
stella2007

Mi nemrég kezdtünk Johnsons babafürdetőt használni. De felváltva szoktuk, hol a gyógyszertárival, hol a J.nal.
Én sokáig nem mertem még használni, a kiütések miatt.
Egyszer emlékszem kipróbáltam (4 hó körül), ki is pattogott a bőre. Ma már nem.

Gyps, nekünk spec. egyik sincs, se állóka, se járóka. Emma itthon általában a földön van. Jó puha a szőnyegünk, meg még leterítek pokrócot, játszószőnyeget és azon tanyázik. Na meg néha az ágyunkon.
Én napközben nem nagyon teszem be az ágyába, csak ha alvás van.

Ricsi, kíméld meg anyát!

Kép
niki30

Most jöttem meg a masszázsról , elaludtam az ágyon :oops:

Vanda, boldog 7.hófordulót Bálintnak!
Mi nem használunk testápolót, mert mi is patikás mosakodót használunk. Néha a sarkán és a könyökén van száraz folt, azt Alsol krémel kenem, az valamilyen vazelinos szmötyi.
De csak ritkán.. nem is tudom mikor volt utoljára..

Márti, úgy általában erre vagyok kíváncsi, hogy hogy bírod, hogy hányszor eteted még, de ezeket írtad is. Az éjszakai kompenzációt tök megértem... persze kívülről azt mondanám ne most szoktasd már magatok közé, de gondolom ezt könnyeb mondani mint megtenni, így hogy egész nap távol vagy tőle... ettől én is félek egy picit, hogy fogom elfogadni hogy csak este látom... meg reggel egy futtányi időre. Na majd alakul. Még messze van...

Gyps napközben Zsófi sokat van a járókában. Hát igen csak beletesszük (van hogy nem tetszik neki, és nyíg, de akkor énekelek neki vagy elterelem a figyelmét, és máris elvan) van benne egy csomó vacak , játék, én gyakran mellette ülök a fotelban és úgy játszunk, meg itt eszek (netezek) meg ilyenek. (mint most)
Persze ilyenkor is egyfolytában beszélek neki, meg mondókázunk. Csak így nem kell ölben tartani.

Niki, akartam kérdeni, hogyhogy belevágtál a tejtermékbe? Írtad a joghurtot. És azóta is eszi Emma?
pici76

Lorci, nem tudod elvonni a figyelmét ha hisztizik? Én megpróbálok a hiszti elején valamilyen vicceset csinálni amire tudom hogy tutira ugrik, és akkor elfelejti seckó pereckó a hiszti tárgyát...
pici76

Ma nálunk is extra-extra nyüszi volt, de ezt a betegség számlájára irom.
Lorci, ilyenkor nem tudsz átmenni egy szomszédhoz, akinek hasonló korú gyereke van? Nálunk szokott segiteni az új környezet.

Köszönjük a köszöntéseket!

Pici! 8) csak az élvezetek.... 8)

Vanda

Kép

Kép
precious
Budapest

Boldog hófordulót Bálintnak! :)

MI használtunk Johnsons fürdetőt 3 hónapos korában, nem volt semmi baja tőle és ahogy Márti is írta nagyon jó illata, votl de aztán elfogyott, én meg inkább vettem patikás fürdetőt és most is azzal fürdetjük. Egyszer be akartam kenni babaolajjal, megmasszirozni, de a johnsonsnak olyan erős illata volt, hogy ahogy megérezte elkezdett sírni, úgyhogy ennyi volt! :)

Én is berakom a járókába és hangulattól függően van el benne, Ha jól bekajál és nem álmos akkor bírja, de ha semmi nem jó, akkro aztán cipelnem kell. Igen Pici ilyenkor próbálkozom mindennel, de ma délután nem használt semmi csak egy kis táp, lehet éhes is volt. Kaja után el volt egy darabig. Ma kicsit felbomlott a kaja, mert rohangáltunk, de azt hittem eleget evett...úgy tűnik mégse!!! Hanyag anya voltam már megint!? :shock: :oops:
MOst elaludt. MOndtam apának ma párszor ő kel fel hozzá. Nem tudom hogy csináljuk hagyjuk sírni?...nála inkább a gyors cselekvés használ. De akkor meg nem tanulja meg, hogy ne ébredjen fel. Dilemma. Amúgy tömi a kezét örökké a szájába. Megint foga jönne? Védőnő szerint kéne egy kis szünet....nem nagyon tudom megállapítani, hoyg be van-e dagadva az ínye vagy sem.

Esett felétek a hó? Mert itt szakadt, olyan szép volt! Itt ültünk az erkélyajtóban Ricsikével és néztük! :)

Na megyek vízszintesbe., Mintha bújkálna bennem valami. Fáj a torkom és egész nap majd megfagytam! nagyon nem szeretnék lerobbani!!! :roll: :roll:

Jó éjt mindenkinek! :)

Kép

Kép
lorcika

Emma drágám!
Egész délután hivtalak! Kép

Kép

Kép
precious
Budapest

Aztán rájöttem, hogy nem is tudom a számodat! :lol:
Kép

Kép

Kép
precious
Budapest

Jaj Vanda de jó képek!!!!!!!!!!! :) :) Nagyon frappáns! :)

Kép

Kép
lorcika

VANDA :lol: :lol: :lol:
pici76

zSÓFI IS ÍRNI AKAR

mmmi G M BBBBB BBB FDHFVVVVCCVCVCVVHHBHBHCCHCHCH
pici76

Sziasztok!

Mi már kb. 3 hónapja Gabi fürdetőt és Gabi vagy Babylove olajat használunk.
Előtte mi is gyógyszertári fürdetőt és gyógyszertári napraforgóolajat használtunk.

Nálunk is ma van apa céges buliban, majd csak hajnaltájt várható haza. A gyerkőcnek volt is hiányérzete rendesen.... Egész este nézegetett az ajtó felé, és lefekvésnél is nagyon várta az apját, mert ő szokott odaülni mellé, amíg elalszik, hogy én közben elkezdhessek fejni.

Vanda! Nagyon aranyosak a képek!!!!
mary74

Köszi a kakákat, rendben megérkeztek :) Végigpuskáztam az egészet, ok minden. :wink:

Hú, kár, hogy nem egy nappal előbb hozzátok fel a fürdetős témát! Én is Johnson's használok, de épp délelőtt kértem krémet mert nagyon ki van száradva Milum bőre. Ha tudtam volna, hogy a gyógyis fürdető aranyat ér, inkább azt irattam volna!

Vanda, úgy látom Bálint is nagy csibész. Édes azzal a telefonnal.

Hát, Zsófi mellé szeretném beajánlani az én gyerekemet is A Legjobb Baba kategóriába :) Bocs ha valakit ingerel, de nekem kisangyalom van. Vidám, békés, eljátszik magában, eszik,alszik. Igaz, egyszer kel éjjel, de ez csak pici hiba.

Amikor Milu kinőtte a játszószőnyegét, vettünk egy nagy szőnyeget a nappaliba, és azon jön-megy egész nap. Ha alszik, akkor kiságy természetesen. Most épp apával húzza a lóbört a nagyágyon :lol:
Én is úúúúgy odadőlnék.

Csilla
Vendég

Ja, ja ahol én szültem ott is Johnsons-al fürdetik a babákat... :roll: úgyhogy éppen aki allergiás vagy érzékeny akar rá lenni azt ott el is intézik. :evil: Bár imádtam az illatát mikor hozták fürdés után :wink:

Kiságy? Nálunk mindig is csak alvásra használtuk...azt sem minden alkalommal. Éjjel igen, de nappal volt időszak amikor mindig a babkocsiba raktam, mert azt úúgy szerette, jókat aludt (séta közben meg úútálta a babakocsit...ki érti ezt?) És volt egy szokásunk reggelente, tiszta pelus, stb után még visszatettem és Ő nézte a forgó bogarait. Ettől többet mi nem használtuk a kiságyat.

Stella, nem tudjátok megoldani esetleg amit írtam, hogy a kiságyat odateszitek a nagyágy mellé, s a matracokat 1 szintbe. Pl tegnap éjjel Zita kötztünk aludt nem mellettem a "kiságyában", mert már ki van a jobb oldalam, hogy mindig azon fekve szoptatok éjjel. Szal köztünk volt, de tök jól elfértem, mert így teljesen kicsúsztam az ágy szélére, ugye nem tudtam leesni, mert ott volt a kiságy, tök jól elfértünk. Én eleinte el sem mertem fordulni Tőle, nehogy bajt okozzak, de már bátrabb vagyok.
És ez a megoldás azért is jó, mert ha valakinél nem válik be bármikor visszaalakítható az ágy.

Gyps, engem érdekelne az az anyag amit említettél múltkor, gyerekgyó-neuro.
És majd írok Neked vmi kencenevet atópiás dermatitisre egy bőrgyóbaruátunktól kaptuk, csak termékminta.

Vanda!! Ezek a képek csúcsszuperek!!!!!!!!!!!!!!!! :lol:

Párom holnap REGGEL megy a kollégákkal iszogatni!! Ő táppénzen van-már jól van de az üzemorvos nem engedte még. És nyugdíjba megy egy kollegája...ma vannak szolgálatban, reggel végeznek. Ő odamegy a melóhelyre, s együtt irány valami kocsma vagy nemtommi :shock: és búcsúztatnak!!

Cscsi, szerintem senkit nem ingerel! :wink:
De azért mindenkinek kisangyala van, csak egyik másik bébi kicsit határozottabban képzeli el a dolgokat maga körül, s ennek hangot is ad :shock: :shock: :shock: :lol:

Kép
ági_bp

a lába sokkal finomabb!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ági_bp 2009.02.18 15:04-kor.

Kép
ági_bp

Nah, látom itt majd a harisnyára megy el a pénz.... :lol:
Hihetetlen hajlékony ez a lány!

Kép

Kép
precious
Budapest

Ági, mintha csak Ricsit látnám!!!!!!!! :lol: :lol:

Kép

Kép
lorcika

Boldog hófordulót Zita!!! :)

Kép

Kép
lorcika

Jó reggelt!

"Ha egyszer az a cég ad nekik, akkor azt fogják használni. Szóval erről ennyit" Stella ez igaz, de a kórháznak tisztára mossa lelkiismeretét az, h különben nincs pénze másra, ezt adnak, ezt adják nekünk, de közben hozzáteszik, h nem ezt kellene. Na mindegy, teljesen a te dolgod, nem akarok beleszólni, csak nem tetszik az indok, mert sztem sántit.

Jaj, Vanda, ez KKKKKK jÓÓÓÓ!! Annyira tetszett BÁlint -szokás szerint- és ez a szövegezés!!! Szuppi! :lol: :lol:

Köszi a járókás dolgot. Végülis nekem is az a dilemmám, h el-elvan az éppenjárókának használt kiságyban, szal végre nem kell cipelni egy kicsit, de nem tudom menniyre zavarja meg,h eddig a kiságy csak a durmolás szintere vt. Na mindegy, majd meglátjuk valahol ez most kisebb problesszá csökkent, mert lett egy nagyobb dilemma! Ime:

Rájöttünk, h talán jobb lenne, ha csak a kiságyát vinnénk át a hálóba, nem mi meg ide a nagyágyunkkal (esztétikai és helyszempontok), nos két kérdés:
AD1: bébivel alvók hogy oldják meg a reggeli órás ébresztést, meg apa öltözik c. zajjjal járó dolgokat?????
AD2: végülis örültem, h bébink elszik egyedül 1 szobában. na most 8 hónaposan odaédesgetem magam mellé (szem szerint örülök, de) félek hogy fogjuk majd x idő múlva elszeparálni megint külön???? Értitek??? Aki még mindig bébivel alszik, mikorra tervezi a hálószobai elszakadást????

LÉcci írjatok, mert szeretnék még ma, de legfölebb holnap költözködni. Köszi-köszi!!!

UFF Mary, te még fejsz.....ggrrr engem valami nagyon hatásos kinzóeszközzel kéne erre rávenni. Különben furi, de ha kifejem azt a 10 milit, ha nem kb ugyanannyi a tejem. Többet meg nem is tudok. Biztos rosszul csinállok vmit...
Mary, kézzel???
Télleg volt vkinke elektronyos mellszivója?? Ez bizti akkori téma, amikor még el voltam tűnve.

Csilla, gratul a avizsgához! Krémet felirás nélkül is kapsz, csak akkor nincs rá támogatás. Vagy hivd fel a dokidat, h irjon fel, aztán beugrasztod apát hazafele a receptért, hm? Mellesleg sztem télleg nagyoin jó, és télleg akkor, ha bekened a gyerkőt, nem csaka vizbe dobod. Sztem.
"Most épp apával húzza a lóbört a nagyágyon" édik lehetnek..nálunk ilyen jelenség nemigen figyelhető meg.
:(

Zitusnak boldog hófordulót! Nagony aranyka!! HOgy tudja igy bevenni a lábát??? Óccsó gyerek, nem kell neki kaja....kis szivem!! :lol:

Tegnap jól összebalhéztam apával. Nem is tudom mért, végülis tegnap előtt 4 órát, tegnap már csak 3 órát késett az igérthez képest....fejlődőképes apa. És jövő héten meg 3 nap, 3 teljes nap nélküle....ÚÚÚHH, hogy fogtok engem kibirni, KÉSZÜLJETEK!! De baromijólesett beolvasni neki. Sőt, az az érzésem vmi nincs rendben köztünk, mert hiába aludtam rá egyet, legszivesebben még most is behuznék neki egy jó nagyot. Kértem menjen saját kocsival , kifizetjük bele a tütüt, csak ne a közös kisbusszal, amivel ugye akkor jön, amikor a többiek, meg mindenkit haza kell közben vinni....nem, nem, velük megy. És utólag megvallva nem bánta meg, mert jót traccsolt a csapattal. Nem füstöltem, á nem. Abszolut. Kirobbantam mint egy vulkán!! Biztos még jt röhögtek is rajtam, h gyeses anyuka állandóan csörög, mikor jönmár a férje..."nem baj, cimbora, kinövi majd az asszony, csak szoktatni kell..hihihi" el tudom képzelni. Asszem férfigyűlölő lettem. Na mindegy. Erre ne is írjatok kommentet, mert csak nem tudom majd abbahagyni. Csak jólesett kiirni, jó?

Kép
kriemhild

Ági privi ment!

Kép
kriemhild

köszi Gyps. megkaptam

Kép
ági_bp

én is kapok?
Vendég

Sziasztok!

Vanda hát megőrülök ettől a palitól, esküszöm!
Annyira jót nevettünk itt a párommal. Köszönöm.
Emma száma 123456:)

Ági, jó harisnyamosást! :lol: :lol: :lol:
Zitának boldog hófordulót!

Gyps, nekem elektronyos mellszívom van/volt, pár hónapja cseréltem sógornőmmel, mert neki meg csak azzal ment, nekem meg végülis mindegy volt. De szerintem nagyon klassz.

A véleményemre vagy kiváncs; tény, h. nehéz lesz visszaszoktatni. Bár nem feltétlen. Attól függ mikor kezded. Talán minél később, annál nehezebb gondolom. A könyvek is faszán leírják, h. milyen jó együtt aludni a babával, így, úgy, amúgy, de azt kihagyják, h. hogy szoktasd majd vissza a kis helyére. Mert előbb utóbb muszáj lesz.

Pici, igen joghurtozunk, imádja. Őszintén megvallom azért is kezdtem el, mert én tudjátok mindent előbb adtam neki, 3 és fél-4 hónaposan már almáztunk. Elméletileg 8 hótól lehet natúr joghurtot. Én activiát adok neki.

Na, hétvégén nagyizunk, nem leszek, majd jövök vas. este, vagy hétfőn.
Puszi és jó hétvégét Nektek!

Kép
niki30

Kriemhild,
Igen, én még fejek, mert Blanka csak így jut anyatejhez.
Sok mindent elolvastam a szoptatásról már a szülés előtt is, és utána is, és persze én is úgy indultam neki, hogy igenis szoptatni fogok a gyerek 1 éves koráig. Persze olvastam azt is, hogy az anyák (ha jól emlékszem) 97%-a képes lenne szoptatni. Ennek ellenére én 1 hónapos korában feladtam, nem bírtam tovább a kínlódást. Bimbóvédővel szopizott valamennyit, hamar elfáradt, aztán csak ordított, hogy éhes. Vagy bealudt egy kevés kaja után és aztán 20-30 perc múlva újra kaja. És mivel sosem tudta kiszívni, utána mindig kellett fejni is. Elkezdtem adni a lefejt tejből pótlást, aztán persze már még kevésbé ment a szopi, mert a cumisüvegből könnyebb volt. (Szoptatási tanácsadók ezt biztos tipikus hibának neveznék.)
1 hónap után úgy döntöttem, ha úgyis mindig fejnem kell, akkor legalább a kínlódást kihagyom, és akkor eszünk csak cumisüvegből. Sokkal kiegyensúlyozottabbak lettünk mindketten.
Elektromos mellszívóval fejek (kézzel nem is jön nekem semmi), valószínűleg nehezen jön ki a tej a melleimből, mert akikkel én eddig beszéltem, mindenkinek sokkal rövidebb ideig tart egy fejés. Kezdetben csak Avent Isis IQ Uno mellszívóm volt, de aztán többen ajánlották a Pesztonkát, mondván, hogy bár az drasztikusabb, de sokkal gyorsabb. Kb. 2 hónapos kora körül vettünk Pesztonkát is. Valóban gyorsabb lett valamivel a fejés, de nekem a Pesztonka csak a tejem kb. 1/3-át szívja ki, utána előveszem az Avent mellszívót és az lassabban ugyan, de alaposabban dolgozik.
Eleinte napi 6x fejtem, mostanra fokozatosan lecsökkentettem 2-re, már csak reggel és este fejek, ez így már elviselhető. Bár a reggeli fejéssel csak 10 óra körül szoktam végezni, mert a gyerektől függően csak több részletben tudok fejni. Este könnyebb, mituán letesszük aludni, akkor elkezdem és akkor csak azzal kell foglalkozom. Ilyenkor szoktam újságot olvasni vagy titeket olvaslak közben, de az kicsit nehezebb, mert az egerezéshez időnként szabaddá kell tenni az egyik kezem. :)
Most 60-70 perc egy fejés, amikor gyakrabban fejtem, kicsit rövidebbek voltak, de kb. 45 perc volt a legrövidebb akkor is.
De egyébként szerintem nekem az Avent mellszívó indította be a tejem, a kórházban még nem volt tejem, a gyerek csak nem mérhető mennyiségeket szopott. Itthon elkezdem a mellszívóval strapálni a mellem, akkor beindult hamar. Szóval lehet, hogy ha Blankán múlik, akkor nem is lett volna tejem. De lehet, hogy ő azért nem tudta jól kiszívni, mert nehezen jön. (Bár azt szokták mondani, a gyereknek van a legjobb technikája.) Persze, lehet a bimbóvédő is nehezítette a dolgot, de anélkül meg nem tudta bekapni sem a cicit, laposak a mellbimbóim.
Na mindegy, mostanra már nem problémázom ezen, úgy gondolom inkább, az a lényeg, hogy anyatejet kap.
Bocs, ha untattalak benneteket, kicsit hosszúra sikeredett.

Nálunk a kiságy kezetben a gyerekszobában volt, de aztán Blanka 6 hetes korában 1 hétig kórházban volt (meg kellett műteni a pocakját), és miután a kórházból hazakerült, csak pár napig bírtuk, hogy olyan "messze" legyen tőlünk. Akkor a kiságy szépen kiköltözött a mi ágyunk mellé a nappaliba. (Korábban a gyerekszoba volt a háló, de abból Blankának gyerekszobát csináltunk, a mi ágyunkat kivittük a nappaliba, és aztán ugye a Blanka ágya is kijött a nappaliba. ) De szerencsére a nappali jó nagy, kényelmesen elférünk.
1 éves kora körül tervezzük visszaköltöztetni, bár az ismerőseink azzal riogatnak minket, hogy akkortájt fog a gyerek a mi ágyunkba költözni éjszakára, ha addig nem tette is.

Ja, a kórházról jut eszembe. Ott elég nehézkes volt megoldani a fejést, de a szoptatást még nehezebb lett volna. Mi mindig fekve szopiztunk (császáros seb miatt is kényelmesebb volt, és a melleim is nagyok, így jobban tudtam tartani), de a kórházban nekem nem volt ágy, csak a gyereknek volt kiságy, azon nehezen fértünk volna el, a műanyag székben pedig szintén elég nehézkes lett volna. Brrr.
De akkor nem ez volt persze a legnagyobb problémám.
mary74

Mary, hogy-hogy nem volt a kórházban ágy???
Ezt nem értem.

Tényleg az a lényeg (egy ilyen helyzetben), h. Te is és a baba is kiegyensúlyozottak legyetek. És h. anyatejet kapott, az nagyon szuper. Én mindenki előtt megemelem a kalapomat, akik lefejt tejjel etetnek. Borzasztó sok energia lehet az állandó fejés.
Milyen hasi műtétje volt a kicsi lánynak? :shock:

Kép
niki30

Az anyukáknak csak műanyag székek voltak a kórházban, azon lehetett volna tölteni az éjszakákat. Vagy a kórház kismama szállójában.
De engem haza is küldtek éjszakára, mondván a gyerek úgyis cumisüvegből eszik, és úgyis olyan kicsi még, hogy mindegy neki, hogy ki van mellette. :shock:
Így aztán a kismama szálló helyett én inkább hazamentem éjszakára, reggelenként mentem korán és aztán délután jött a férjem is és késő estig ott maradtunk vele, amíg ki nem dobtak minket.

A műtéről majd később, most mennem kell.
mary74

Ezt a kidobást azért nem szó szerint kell azért érteni.
mary74

Értem. :(

Kép
niki30

Kép

Kép
ági_bp

Lányok, gyónni jöttem:
Én tegnap este HÁROM, azaz 3 zsömlét bevágtam vacsorára!!!! :shock: :shock: :oops: :oops: (szalámival és fokhagymával..így nem csak dagadtam de büdike is lettem egy kiccit) és még szét sem akartam durranni!!! :oops:
És nem mentem el dokihoz, mert NEM VOLT KEDVEM és hideg volt és különben is, Apájának se volt kedve vinni engem és kész. (Úgyhogy bocsi Lorci, hogy leszidtalak :oops: )
És kólázok vagy 3 napja, pedig nem szoktam és tudom hgy méreg!
És arra gondoltam talán (ál)terhes vagyok :roll: hogy ennyit falok.

Kép
ági_bp

Ja, Niki, a harisnyát ráadásul kölibe kaptuk :oops: :oops: már 3 gyereket kiszolgált az enyém egy meg összefoltozza :oops:

Ja, és Zita tutti valami Gergelybe van beleszerelmesedve, mert kicsinek mind azt mondogatta: "gegő" értsd: Gergő, tegnap este óta meg"gejgejgejgej" értsd? Gergely :roll: :roll:

Kép
ági_bp

sziasztok!
nagyon sokat írtatok, alig bírtam követni, úgyh most is csak részben reagálnék.

pici, sztem a sok agyalás részben alkati dolog. aki nem olyan, "lelkizős", ahogy mondani szokták, az talán szerencsésebb, valóban. de egy depizős embernek azt mondani h szedd össze magad és nézd az élet szebbik felét, az felér azzal, amikor egy öngyi szélén állónak te húzod meg a pisztolyon a ravaszt. uis a depisnek pont az a baja h nem képes összeszedni magát, pedig tudja h azt kellene tennie és ettől még bűntudata is van. és ha ezt még más is az orra alá dörgöli, akkor hajjjjajjj... :(

bringa, sztem Lili csak szeparációsosan szorong ;), ahogy azt már doki néni is megjegyezte - ezt ne tulajdonítsd személyiségvonásnaknem fog így maradni.

na, most mennem kell, de próbálok még jönni.
Vendég

Mary, én köszönöm, h leírtad. Tudom, h már amúgy sincs sok hátra szopiból, de nagyon gondolkodom, h mégis veszek egy mellszívót....végülis lesz még bébi terv szerint, nem bánnám, ha vele könnyebb lenne a szopi, én isnagyon sokat nyüglődtem. Nálunk is volt üvegből hozzá, de olyan kicsi lukúból adtam neki, h sztem egyszerűbb vt szopnia, igy nem adta fel azt. Vagy fenetudja mér nem, de végülis szerencsém vt vele.

LÁnyok, naaaaa, mindenki apázik???
Mi van,a mikor eggel csörtög apa ébresztője???? Gyerek???? Nem ébred???
Ki meddig akarja a hálójában tartani gyermekét????

PLSPLS!!

Kép
kriemhild

Ja, és vtam fodrásznál!
Sötétbarna 40centis hajamból lett válligérő melirozott!! :shock:
Apának tetszik.
Apukámnak: Hát ez szörnyűű, hogy nézel ki???
Anyumnak tetszik.
Kisfiamnak fel sem tűnik! :shock: Biztos lát ez a gyerek???? :lol: :lol:

Kép
kriemhild

Bassz....még használtan is alegolcsóbb avent elektronyos 10ezer!!!Juj. Kell ez nekem?

Kép
kriemhild

Khömm, jelentem, h Damján elvtársunk hátáról hasára fordult, első ízben! :!: :!:

No meg azt is jelentem, hogy savanyú kápit eszem és még mindig nem jött meg, viszont a méhszájam keménynek tűnik és nem akarja a tejemet, ami amúltkor menzi előtti 2 nap volt.

Lorci!! Mizu nálatok??? Vörös báró vagy gólya??

Damjánanya dugul.

Kép
kriemhild

Niki,
Blankát alsó gyomorszáj-szűkület miatt kellett megműteni. Ez a probléma a babák 4-8 hetes korában szokott jelentkezni, addigra vastagszik meg annyira a gyomorvéggyűrű, hogy tüneteket okozzon.
Sokkal kevesebbeket kezdett enni, és sokszor bukott nagyokat, holott addig ez nem volt jellemző. Elvittük dokihoz, mert aggódtunk nehogy kiszáradjon, már nagyon melegek voltak akkor. Doki azt mondta súlyvesztés még nincs, jó általános állapotú, biztos a meleg miatt eszik kevesebbet (akkor még nem volt sugárhányás, ami a legtipikusabb tünet). Na, de aztán aznap este hányt egy óriásit, ahogy csak a száján kifér, kb. 1 méteres sugárban, beterítette a fél nappalit (nem túlzok), iszonyú volt. De a legszörnyűbb, hogy nem kapott levegőt. Azt hittük félrenyelte a hányást, de hiába ütögettük a hátát, semmi életjel. Mentőt hívtunk. 5 perc alatt ott voltak, de addigra a gyerek hapcizott egy hatalmasat és levegőhöz jutott, mi hülyék meg rájöttünk, hogy az orra volt tele hányással. Kiporszívóztuk. A biztonság kedvéért bevittek minket egy tüdőröntgenre, ami negatív lett, de megfigyelésre még benntartottak éjszakára. De azt gondolták első gyerek, biztos csak nagyot bukott és eltúlozzuk a dolgot (hányszor hallottam ezt 1 éjszaka alatt!), aztán reggel a kórházban is hányt egy óriásit, akkor már látták a nyomokat, kezdtek hinni, elkezdték vizsgálgatni, hasi UH-n kiderült mi a gond.
Átvittek minket másik kórházba, 1-kor odaértünk, 3-kor már műtötték. Zajlottak az események. A műtét előtt még infúziót kötöttek rá a fejére, gyomorszondát dugtak le az orrán keresztül, többször vért vettek tőle fejéből, kezéből, ujjából, nehezen sikerült. Megkatéterezték vizelet mintavétel miatt, stb..
A műtét során egy bemetszést végeztek ennél a megvastagosott gyomorgyűrűnél, azt mondták jól sikerült.
Szegénykém, a műtét napján semmit nem kaphatott enni, másnap reggel nagyon kis adagokkal kezdve, el lehetett kezdeni enni, először 10 ml-t kaphatott, majd három óra múlva 20 ml-t, stb., fokozatosan emelve az adagokat. Hát, ezt nem volt könnyű kibírni, hiszen a műtét előtt már 130-140 ml-ket evett.
Egy hétig volt kórházban, aztán még 2 hét múlva vissza kellett vinni varratszedésre, de az már igazán semmiség volt.
Nagyon szörnyű volt az a fulladásos élmény és utána az egész kórházi procedúra, szörnyű volt szegény picurkát szenvedni látni. De ő nagyon türelmes volt, igazán rendes volt.
A kórház kicsit megváltoztatta, nagyon idegesítő sírása volt egy jó ideig, nem akart megmaradni a karunkban,.... stb., de aztán lassacskán visszaváltozott a régi Blankává.

Szóval okozott egy kis riadalmat a kiscsaj. A műtét után még hosszú hetekig nagyon féltem, nehogy megint hányjon és fuldokoljon. Még alvás közben is figyeltem, légzésfigyelő ellenére is.

Többen is kérdezgették akkoriban értetlenül, kicsit szemrehányóan, hogy de nem voltunk 4D-s ultrahangon?! De voltunk, de egyrészt a 4D-s UH sem mutat ki több rendellenességet, mint a hagyományos, a 4D csak a hagyományos UH alapján képet csinál, csak látvány az egész, nem akartam elhinni, hogy ezt annyian nem tudják....

Ráadásul, hogyan mutatna ki egy olyan betegséget, ami nem genetikai jellegű, és csak a születés utáni 4-8 hetes korban alakul ki? Olyan jellegű, mint egy sérv, bárkivel előfordulhat sajnos, nincs genetikai oka.
Mindezt hiába mondtam, mindig olyan furán néztek rám, mintha nem tettem volnam meg mindent a terhességem alatt azért, hogy egészséges gyerekem legyen...

Na, de mindegy, túl vagyunk rajta. Azóta szerencsére nem volt gond bele. Remélem, nem is lesz.
Jó kedélyű, nyugodt kisbaba.

Ja, és a kórházban nagyon rendes volt mindenki (egyetlen nővér kivételével, de ő szerencsére nem volt éjszakás, amíg Blanka ott volt), nagyon lelkiismeretesek voltak és látszott, hogy szeretik a gyerekeket.

Na, ez megint jó hosszú lett.
Bocsánat, nem akartam senkit riogatni. Ennél biztosan vannak rosszabb dolgok is, pl. Anido-éknak gondolom ennél sokkal keményebb dolgokon kellett átmenniük.
mary74

Kriemhild,
Mi az Avent-et 30 körüli összegért vettük, a Pesztonkát pedig 10 körül adták.
De ha nem lett volna tejem és venni kellett volna anyatejet (feltéve, hogy mertem volna venni...., nem tudom), az se lett volna olcsóbb, de lehet, hogy a tápszer sem....
Viszont ha könnyebben jönne a tejem és ment volna nekünk a szopizás, akkor tök pénzkidobás lett volna, mert ott porosodna a szekrényben és adhatnám el valakinek.
De nekem az a gyanúm, ha nem lett volna az Avent-es mellszívó, nem is lenne tejem.

Nálunk nincs gond a reggeli ébresztővel, halkan ébreszt a telefon, mi felébredünk rá, de a gyerkőc nem. Mondjuk a telefon az ágyunk egyik oldalán csörög, a gyerek a másik oldalon alszik a kiságyban.

És gyakran előfordul, hogy nem a telefon, hanem Blanka ébreszt minket.
mary74

Nálunk csak néha volt, hogy Zita felébredt az óracsörgésre. Mobil ébreszt, s nem túl durva a hangja. viszont felkelés után iszkiri a hálószobából, ajtó bezár, s kint öltözik a nappaliban.
Mi nem tom hogy tervezzük, szerintem nem is tervezünk, mert ezt sem terveztük, hogy velünk fog aludni, sőt azt terveztük, hogy nem fog :roll: aztán mégis ott szuszog a kis Tündér köztünk vagy mellettem :roll: :D én már azon szoktam gondolkodni, hogy majd a kistesót hova tesszük? Vagy hogy lesz. Mert a mi ágyunkból Zitát nem rakhatjuk egyből át külön szobába...szép fokozatosan, hogy ne legyen durva...de az meg ki tudja hogy fog menni?
Niki, az Éjszakai gondoskodás azért nem írja hogy kell kiszoktatni a szülői ágyból a babát, mert a könyv szerint nem kell kiszoktatni, hanem eljön az az idő, hogy Ő maga már nem igényli, hogy a szüleivel aludjon. Aztán hogy kinél mikor jön el változó. De ha valaki máshogy értelmezte javítson ki.

emberem 3 órája alszik...reggeltől ittak ugye búcsúztatás volt, 2-ig volt ott...az ajtót nem tudta kinyitni :twisted: :twisted: tulajdonképpen örülhetek hogy hazatalált, 3 átszállással. kérdem kik voltak ott? válasz: kik? :lol: na jó, pipa voltam, aztán eszembe jutott én hogy búcsúztam tavaly júniusban a munkahelyemtől :oops: :oops: de én legalább éjjel jöttem hazafelé. az enyhítő körülmény nem?
na, belekakáltak az ölembe :lol:

Kép
ági_bp

gratula Damjánnak :lol: :lol:

Kép
ági_bp

Mary, szegénykék, nagyon nehéz lehetett! :(
A 4D nem is vizsgálja a szerveket, azt a hagyományossal nézik, azzal látnak "bele", a 4D mozi..ahogy mondod.
Max ha a háziorvos elküldött volna 6 hetesen hasi- és koponya uh-ra ott kiszúrhatták volna, nem? Vagy lehet utána alakult ki? Kár hogy ez még nem rutin mindenhol, mármint a hasi és kp. uh. :(

Kép
ági_bp

Nem tudom, hogy a hasi UH kimutatta volna -e.

Blankánál 6 hetesen jelentkeztek a panaszok, de van akinél később jön, szerintem nehéz elcsípni.

Amikor a kórházban vizsgálgatni kezték, először még a hasi UH sem mutatott semmit. Mondta a doktornő, nemigen lesz itt gond, biztos csak valami vírus.
Aztán itatnom kellett vele teát, és később újra ultrahangozták, és akkor látták csak, hogy mi a baj.
mary74

Tehát, úgy értem, ha egy rutinszerű hasi UH-t csináltak volna, akár csak pár nappal korábban is, nem biztos, hogy látható lett volna.

De ha lett volna ilyen rutin hasi UH, és látszott volna a probléma, akkor is csak műtéttel oldható meg.
mary74

Ja, értem, akkor ezt nem olyan egyszerű észrevenni sem. :?

Kép
ági_bp

Mary!!!

Nem lehetett semmi, egyszer Levi is hányt egy ilyet, csak hanyatt fekve... 150 ml jött ki belőle mint egy szőkőkútból... de hálisten csak egyszer volt, é sazóta sem... valószínű már az evés elején annyi levegőt nyelhetett, hogy büfivel nem jött ki, de ahogy lefektettük szinte egyből.... akkor is volt nagy fuldoklás, kékült, vörösödött nézett riadtan.... szörnyű.

Amúgy, nekem fordított tapsztalatom volt a kórházzal, annak idején paanszkodtam si a többieknek. Bekerültünk a heim pálba, mert ivott eg ykicsit a gyerek a köldökápoló alkeszból...(nem részletezem :twisted: :twisted: ) Nah ott olyan betegség tudat volt... bukott egyet a gyerek, egyből Uh ilyen olyan gyomorszondát akartak, meg mindenféle tükrözést. Nah aztán szóltam a dokinőnek (tartsatok felelőtlennek), hogy akkor mi most hazajönnénk még mielőtt akármi baja lesz a gyereknek ettől a rengeteg vizsgálattól!!!
Annak ellenére hogy megállapították a GOR-t nála, 6 hetes gyereknél... HA HA HA, ne i slehet ilyet diagnosztizálni.... nah mindegy. KOPP KOPP semmi ilyesmi baja nincs...

4D UH???? Mir ejó az???? Diagnosztikai szempontból rosszabb mint a 2-3 D ugyanis torzít ahogy összeteszi a képet... esetleg, hangsúlyozom esetleg, szájpadhasadékot lehet vele jobban meglátni, mert az nem minidg jár csontosodási zavarral is... és akkor jobban megmutatja.

Jajj a nagy országos cimboráim gyermekéletet mentettek!!! fel is hívtak őket, hogy olyan érzékeny érint most hogy gyerekem van!! :) És persze gratuláltam nekik! :) Hány de hány éjszakát gürcöltünk átt együtt, elkapott a nosztalgia, amiko rbizony még én is ember életeket "mentettem"....

Nah nagytakaírtok, közben mézeskalácsot sütök!:)

KépKépKép
bogyra

ági, a férjed belekakált az öledbe?! :shock: :shock: :lol: :lol: :lol:
Zitának meg boldog hófordulót!! :D (enyém gyer4ek uígy evett, amíg nem volt etetőszékünk :lol: )
Bálintot is Istenke éltesse - utólagosan is! :oops:
éjszakai gondoskodást én is így értettem. vagyis hát konkrétul ez is van odaírva.

gyps, mi sem tervezünk semmit. minél kevesebbet tervez az ember, annál kevesebb a frusztráció :wink: ezt én mostanában kezdem megtanulni. óra meg még soha nem csörgött. ha párom itthon van, ő akkor is magától ébred, amikor kell mennie. nemtom h csinálja. lehet h kiborg és óra van a fejébe építve?! :shock: erre eddig nem is gondoltam...
ja, ha árulod a házat, szólj mán nekem is! :wink: a konyha nekem is tetszett, meg a kilátás is. nem felsőn laktok? :) eddig vhogy azt hittem. v síkvölgy?
Damjánnak grat!!:D

mary, ez dúúúúrva :cry: :cry: szegény Blanka, szegény Blanka-mama, Blanka-papa... :roll:
a hülye beszólásokra rá se ránts! lehet h nem beszólásnak szánják mondjuk, hanem inkább szorongásból fakad h úristen, még ez is megtörténhet. de ha beszólás, sztem akkor is uez van a háttérben és azért igyekeznek rád hárítani a felelősséget h elkerülhessék azt a valóban aggasztó gondolatot h végső soron bmelyikünkkel megtörténhet vmi szörnyűség :?

stella, sztem nyugodtan menj el pszichológushoz - a titoktartás természetesen kötelező!! minket már rögtön az első év első hónapjában feleskettek. én személy szerint azt vallom h MINDENKINEK, aki egészségügyben v lélek-gyógyítós egyéb intézményben dolgozik, titoktartási esküt kellene tennie. értem ezalatt a takarító nénit is, aki naponta belép a betegek kórtermeibe!!
az tényleg nem szerencsés, ha CSAK a bűntudatodat szeretnéd kompenzálni azzal h Stellát magatokhoz veszed. de ha jól értem, nem is erről van szó, mert gyermeked is igényli a közelségedet, ráadásul többet is szopizik. ezt nem tudnád nagyon csinálni munka és külön szobában alvás mellett. sztem nálatok egybeesik ez a szep.szo-s időszak a munkábaállásoddal, úgyh "duplán" nem csoda, ha ébred éjjelente. sztem ügyesen veszed az akadályokat.
Vendég

Nem, nem, Zita kakált az ölembe...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ági_bp 2009.02.18 15:09-kor.

Kép
ági_bp

Sziasztok!

Úgy látom nem hiányoztunk senkinek.... :cry:

Több óra volt mire végigolvastalak benneteket.
Sajnos nálunk nincsenek jó hírek... Csenge beteg. :cry: Tegnap, tegnapelőtt lázas volt, 39,4-ig mnet fel, kúpot adtunk, az levitte. Ezen kívűl "csak" annyi tünetünk van, hogy szinte csak kézben van el, nagyon bújós lett, és sokat alszik, és éjszaka keservesen felsír egy csomószor. Szóval nem könnyű. Ráadásul most éjszaka kettesben leszünk, mivel párom éjszakás. :cry: Ja, és kijött a 2. fogacskánk. Lehet, hogy emiatt volt lázas? De hát még mindig egy csomószor úgy felsír, mintha fájna valamije. :(

Bringa! Régi kérdésedre válaszolva: játékaszalt tescoban vettük, 10000-ért.

Gyps! Mivel mi egy garzonban lakunk, így egy szobában alszunk a picivel. Reggeli ébresztőórára nem ébred fel, de apának este ki kell készíteni a ruháját, mert volt már hogy a szekrénynyikorgásra viszont felébredt. Éjjel viszont jó hogy egy szobában vagyunk, nem kell átrohangálni szopiztatni, merthogy mi is még szopizunk éjszaka, de általában csak egyszer.

Mary! Hátborzongató amit átéltetek! Kívánom, hogy most már minden rendben legyen! Le a kalappal, hogy te fejsz. Én megbolondulnék, ha még azt is kéne.

Mona! Gyönyörűek a gyerekeid!

És Zita is, Bálint is gyönyörűséges.

Ági! Zitának boldog hófordulót! Privit megkaptam, ha lesz egy kis időm válaszolok!

Járóka nekünk sincs, nem férne el... Én néha kicsit hiányolom,mivel ugye Csenge már feláll mindenhol, és mászik, mindent szétpakol, lerámol, és néha jóljönne.

KépKép
KépKép
KépKép
angyalkrisz

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: