A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 júniusi babák

Jenny,
nálunk is ez van:hirtele visítás, stb. kitartást hozzá.. nehéz..

Vok,
belegondoltam milyen szuper nektek a Balcsin most :P
mikor jöttök haza?

Luna,
egyetértek Harival. szopi közben mindig gondolok rád, hát nem értem hogy bírod...
Vendég

jujj és köszönöm szépena köszöntéseket :P
Vendég

nálunk ma egész nap szopi-szundi-nézelődés volt, haladtam a szüléstörténetemmel.
iletve reggel fél9-9-ig babakocsiztunk :lol:
most meg őrület van... András altatja Dávidot, mert 54perc szopi után sem volt hajlandó elaludni, mindig kipattantak a szemei... :twisted:
reggel a köldökcsonk is leesett, úgyhogy ma este megvolt az első TummyTub-os füretés, tetszett neki :wink:
na megyek, megpróbálom szopival bekómáztatnia gyereket.. a legnagyobb baja azonban az, hogy büfikor mindig felébred :evil:
Vendég

Geooo es a tobbiek, koszi az egyutterzest :D azert ugyanazt szo szerint remelem nem fogjatok erezni, marmint fizikalisan a mellben :D:D
Mindenesetre a tap egyelore meg zarva maradt, estere lett valahogy tej???!!! :? :shock: es egesz normalisan evett is vagy negyed orat-huszpercet es be is aludt.... na mire leirtam szakitott a szaballyal amit o hozott es itt figyel :) mindenesetre fulem alapjan egesz jol evett, szoval meglatjuk... en meg akkor iszom a szololevet, a citromos sort, szedem az urticat es tovabb remenykedem :) ez nekem mar csak egy ilyen sztori...

luna6

[quote="bhdetti"]
írta:
bhdettiLuna, Hari, Vok vagy Heni vagy bárki, aki tudja a választ: szerintetek miért van az, hogy napközben minden oké van az evéssel, büfi, utána alszik, fürdés után eszik pár percet utána meg ordít és sehogy nem tudom se visszarakni a cicire se megvigasztalni.
Kép

Detti bocsi!!! es passz... minden furdes utan ez van? es nem is eszik akkor egyaltalan ilyenkor? enyim is eppen orditott egy szakaszt de ez hasfajas, es ordit a furdes elott is, aztan eszik is... hat ma utanara is jutott kis zajongas. nalatok ez nem hasfajas gondolom...

luna6

[quote="foltivspicur"]T írta:foltivspicuratim, Dorka kb. hány percig cicizik, mikor bealszik? Nálunk úgy van, hogy kb. 8-10 perc szopi után alszik be Kíra, aztán leteszem egy kicsit úgy, hogy a feje feljebb legyen, hátha büfizik, vagy csak úgy fogom, ilyenkor kaki is szokott lenni általában. Aztán peluscsere, ekkor felébred, és újra kéri a cicit. Szopik még kb. 10 percet, és beteszem a kiságyába. Ott még elnézelődik mielőtt teljesen bealudna, vagy tényleg már álomban van, mikor beteszem.

Csilla, megvolt az epilálás? :lol: Nálam ma de-i programok között volt. :wink:

Van úgy hogy nagyon gyorsan bealszik, 10 perc max. de ma pl. beleszaladtunk egy majdnem másfél órás szopizásba. :shock: Közben megpróbáltam altatni, de nem hagyta magát. Viszont mivel nagyon mohó, ezért kb. 4-5 prc szopi után tartunk egy büfi szünetet, és ált. utána tényleg egy picit nyugodtabban eszik. :shock:

KépKép
tatim

Hari, ha jól tudom Erzsébeten az új usziban van úszótábor, a Mediterrán lakópark mellett... Ja, meg most jut eszembe hogy barátosnő gyereki is járnak, és ők meg Lőrincen laknak, ha érdekel megkérdzem hogy hová.

Vok,, köszi előre is, majd megyek tovább tanulni hozzád :)

Viszont mivel írtátok, megfigyeltem hogy akkor rángatja a fejét evés közben, amikor görcsöl a pocija. Ilyenkor képes még sírni is egy kicsit, és persze mérgelődik ezerrel :) Annyira édes közben :D

Geo, nagyon helyes Dávid, és annyira fiú baba, cuki, és persze sokat és boldogot neked :D

Kírának meg mekkora szemei vannak, besz@rás...

Luna, nem semmi ami nálad megy szoptatással kapcsolatban, nem irigyellek érte

Tápszer nálunk is van itthon, csak azért mert a védőnő szerint pszichésen képes engem megnyugtatni, hogy ha esetleg vmi történne, gyermek akkor sem marad éhen. Lehet benne vmi, így megvettem.

Ha továbbra sem megy majd az alvás, megnézem hogy mit csinálnak a Madarász utcai kórházban, mert ott van tanácsadás állítólag. Bár ez nálunk inkább csak nappal gond, este tud aludni, van hogy fel sem kel enni, van hogy 3 óránként eszik, de utána vissza is alszik. Lehet hogy sok neki az inger napközben? Viszont jobb lesz ha hozzá szokik, mert én nem tudok sokat itthon ülni, nekem mehetnékem van állandóan :)
Meg oké, nem olvastam még végig a Suttogót, de ír vmit a nappali altatásról is? Ja, a bugyolálást nagyon nem bírja Dorka, mondjuk most meleg is van hozzá.

Viszont elpucolok zuhanyozni, még van kb 20 percem az etetésig

KépKép
tatim

Geo
Boldog szulinapot!!!

Rebeka holnap lesz ot eves: el sem hiszem, hogy ez a nagy "kaland" nekunk mar ot eve, hogy elkezdodott... :D

Rebeka 2005 juliusaban
Kép

es ismet Rebeka egy nem tul reg keszult kepen
Kép

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Luna, Hari, Vok vagy Heni vagy bárki, aki tudja a választ: szerintetek miért van az, hogy napközben minden oké van az evéssel, büfi, utána alszik, fürdés után eszik pár percet utána meg ordít és sehogy nem tudom se visszarakni a cicire se megvigasztalni.

BHdetti: NEKEM UGYANEZT CSINÁLJA!!!! védőnőszerint aktivak a napjai reggel délután és estére kifárad nyügős szóval szerinte a fáradtság! nálunk kaki nem nagyon lehet mert napjában 4x ürít jó nagy adagokat és a lábain látnánk!!!! viszont olyankor én nem etetek (:-)) hanem megnyugtatom körözök a szobában vagy az ágyába rakom és amikor abbahagyja akkor visszarakom és általában az már sikeres etetés ami után be is alszik!!!!!

felébredt Esztikém! megkezdjük a mai napot :-)
kitartás a hőségben mindenkinek!!!!
(lerohadok a melegben gyerek meg apját örökölte bazi IZZADOS!!! )
Vendég

ja aki libero pelust használj gyűjtse a vonalkodokat :-) mert ha már ingyen van legalább némi játékot tudunk babunknak szerezni!!!! :-)
Vendég

Detti, én nem tudok rá válaszolni, nálunk nincs ilyen. Fürdés után alig várja a szopit és olyankor egész nyugisan is csinálja. Viszont baromira nem alszik el utána :lol: Ahány gyerek annyi szokás/szopás.

Nekem egész éjszaka és most is jó kis migrénem van. Bence most kivételesen a tologatós kocsiban csücsül és próbálom bealtatni, hogy legalább kicsit pihenjek, ha nem is alszom, mert Apa dolgozik, Lili meg már szomorkodik, hogy vele sose foglalkozom. Nekem meg sírhatnékom van a fájdalomtól és a fáradtságtól.

Luna, csak neked:pöttyedt, fájó mellekkel ébredtem és Rád gondoltam :lol: Hát ez nem hangzott túl romantikusan :lol: Viszont így volt.
Örülök, hogy megint több a tejed, ha jól értelmeztem. Lehet hogy a tápnak tényleg vannak pszichés hatásai? Mert akkor már megérte az árát :lol:

Kép
Kép
hari

Ja, és megmértem magam, 57 kg vagyok. Tehát lement 10 és elvileg van még rajtam 11 a kezdősúlyhoz képest, de nekem sem állt jól a csontsoványság, úgyhogy 4-5 kg-nál többet azért nem tervezek már leadni. De ha így maradok, az sem gond, csak a hasamon kéne majd kicsit dolgozni, mert elég kiábrándító. Igazából a hasam lement, csak a bőr maradt ott. Hát elég hülyén néz ki.

Kép
Kép
hari

Lányok, lenne egy gyors kérdésem:
ti napközben mennyit hagyjátok egyhuzamban aludni a babákat? és kb mennyi időt tölt nektek ébren?
mi azt hiszem kezdjük felcserélni a nappalokat és az éjszakákat :?
Vendég

bhdetti,
ugyanez volt nálunk például tegnap is!!! d.e. minden rendben, szopi-szundi-játék, bla-bla...
este fürdés után evett, de nem aludt el. onnantól órákat ordított végig, egy darabig meg lehetett nyugtatni a cicivel, de aztán nem kellett neki, nemhogy bele aludt volna a szopiba...
azt vettük észre, hogy nagyon cumizza az ujját, és annyira akarja, me belelendül, hogy szerintem ez nem hagyja őt megnyugodni. ez nálatok nincs?
úgy aludtunk el, hogy bebugyoláltam, és fekve szoptattam a kiságy melletti nagyágybana gyerekszobában, és elaludt..

Tatim,
nektek sem megy az alvás? nekünk meg nappal megy, este nem.. ez két napja még pont fordítva volt.
erre a tanácsadásra kíváncsi lennék. szólsz majd, ha mész?

gem,
Rebeka fantazstikusan szép kislány!!!

Hari,
jól megszenveded ezzel a migrénnel... kívánom, hogy hamar elmúljon!!!
Vendég

Geooo, ha hasfajas es emesztesi gondok miatt nyugos es ordit akkor is cuppog es keres a szajaval, viszont akkor nem segit rajta a szoptatas sajna, ez reflex, de nem ehsegbol csinalja :( ha hasfajas akkor meg az is lehet, hogy ha balga modon jol raeszik, meg jobban feszit szegenynek :( ha csak a 'szokasos' esti nyugtalansag az meg elmulik... de idegorlo, nalunk is minden este (bar akkor csak nyuglodesbol furdesig) megy a balhe, nalunk a delelott tunik ugy, hogy az inkabb a hasfajase meg a kakilase (brutal adagot sikerult az elobb neki, ki is van kattanva mar, most el fog aludni szerintem)bar most ejjelre is jutott nekem meg a szomszedoknak egy bo feloras hasfajos uvoltozes.

luna6

Geo, az enyém annyit alszik amennyit akar...
Bár nálunk nincs olyan probléma, hogy az éjszakát gondolja nappalnak. Sőt éjjel nagyon jól alszik :D ! Ráadásul nekünk hála istennek a gyerekorvos nagyon rugalmas állandóan hangsúlyozza, akkor és annyit eszik amennyit akar. Tehát én nem keltem fel őt enni, magától ébred amikor éhes.
Eddig evés, büfi, kevés nézelődés és alvás téma volt nálunk. Na ez kb. 2 hete kezdett megváltozni. Reggel és délelőtt evés után akár 2 órát is elnézelődik, beszélgetünk, mesélünk stb., aztán magától beájul és sajnos az óta van az esti nyűgös-hisztis időszak is amikor a koraesti evés és nézelődés után nem hajlandó elaludni és nyűglődés és ordítás-visítozás kezdődik fürdés-kaja-lefekvésig és aztán 6-7 órát alszik éjjel egyhuzamban :D .

Gem, grautla a szülinaposnak! Hihetelen, hogy milyen gyorsan szalad az idő igaz? Még csak most született és már 5 éves!

Luna, szurkolok, hogy véget érjen ez a szoptatás mizéria nálad és minden simán menjen ezek után! Különben igaz elég nagy a mózeskosár, de hála istennek az elsőn lakunk és a liftbe is befér a kocsi mindenestül! Bár bevallom, amikor én egyedül megyek le a városközpontba vele (eddig 2× fordult elő) akkor a hordozót kattintom a vázra, mert a mózes elég macera lenne. Ebből a szempontból már alig várom, hogy a sportrészt lehessen használni....

Különben kár, hogy ide nem lehet videót feltenni. Szívesen bemutatnám az esti ordítozás-visítozást. Mert én gaz, szívtelen anya, ahelyett, hogy próbálnám lekötni és megnyugtatni felveszem videóra a férjemnek, hogy milyen műsort ad nekem elő minden este. Na jó kb. 1 perces videókat csináltam neki, szóval 1 percet nyugtatgatás nélkül is kibír.
Vendég

hari a fene tudja, hogy a tap hat e pszichesen :) mindebesetre esztert kovetve minden ejjeli szoptatas utan vedeltem egy sort :) volt ra lehetosegem, megint hoztuk a ketorankenti musort.
most egesz delelott nem aludt csak vergodunk, mar ido elott megszoptattam 2 mellbol (egybol szokott) es utana derult ki, hogy az embertelen mennyisegu kaki volt a ludas. vegul csak kijott es most tok koma van mar. jobb is, mer bar ejjel volt tej es negyed orakat eleg alaposan slukkolva evett, meg reggel is, de mostanra megint kicsit gazabb... szoval most aludjon is, mig en igyexem termelni :)
de legalabb most mar megettem a reggelimet :)

luna6

Nikvik, akkor az azert konyebbseg, hogy van lift ES be is fer... amilyen lifteket en itt lattam abba a legtobbe eselytelen lenne egy nagy kocsi :( Na de nalunk meg meginkabb, mert nincs liftunk es masodik emelet. En ide meg az autosulesevel is nehezen vonszolnam fel a jelenlegi sulyaval (bar ugye meg nem emelhetek) kesobb meg aztan jojjon a sajat laban :) Ja, es lent meg nincs tarolonk sem... mondjuk a lepcsohazban hagyhatnam szerintem, zart lepcsohaz es csak nem szolnanak erte, de hat azert megsem jo ott tarolni 'szabadon'. Ja es hat nem is igen tudnek hova menni vele, illetve a boltba ide szembe perfektul, de az 500 meter csak, azon tul nincs hova :D Buszra meg jo esellyel fel sem ferne, nagyon gyakran kis mercibuszok jarnak erre, arra meg esernyokocsi is csak bajosan fer fel osszecsukva.
Szoval te azert akkor relative meg ki is tudod hasznalni a mozes elonyeit. Csak hat a csajszi hamar kinovi... vagy elkezd reklamalni, hogy mivelnem alszik nezelodne es nem lat ki :D

luna6

Geo: nekem 3000 alatt keltenem kellett 3000 gramm felett annyit aludtr amennyit bírt! volt éjszaka ahol 4 órát aludt! az első 3 hét nekem is durva volt sírás terén!!!! ha keresi az ujját adj neki cumit - lehet hogy olyan erős a szopóreflexe mint az enyémnek - és akkor megnyugtatja őt!!!! ... próbáld ki nálunk tényleg kincset ér!!! most is azzal van el! viszont ha nem kivánja nem is kéri be nem tudnád tolni csak bizonyos időszakokban! érdemes egy próbát ...

Nicvic: a mózest nem bántam meg! szerintem 6 hónapos korig kéne bírnia
Vendég

Nanetto,
cumit mi is kipróbáltuk, néha tök jól elvan vele, néha nem kellneki, ahogy mondod.
éjszaka én sem keltegetem a Manót, arra voltam kíváncsi, hogy nappal kell e, kelteni egy idő utá, hogy utána este is tudjon aludni :roll:
tegnap este9-fél2ig sírt, utána meg fél2-fél6ig aludt...
Vendég

Nanetto, ne érts félre én sem bántam meg, mert napközben főként abban alszik, meg sétálni is abban viszem. Csak felmerült bennem, hogy 6 hónapos koráig tuti nem tudjuk majd használni: 1. Mivel olyan gyorsan nő mint a gomba és nem lesz elég mozgástere. 2. Ahogy Luna is írja, ahogy nő úgy lesz egyre érdeklődőbb és hát onnan nem lát ki egyáltalán. Én már most ráakaszottam az egyik oldalára belülre egy játékot, hogy legyen mit nézelődni, ha úgy van kedve.

Nálunk nem volt ilyen, hogy bizonyos kg alatt kelteni kellett evésre és bizonyos kg felett meg már nem.
Amikor hazahoztuk a kórházból őt a kórházból azt mondták, hogy 3 óránként kell megennie legalább 45-50-et. Magyarul keltegetnem kellett és hát hagy ne mondjam, hogy nem minden alkalommal ette meg az előírt adagot. Ez ment 2,5 napig amikor jött a saját gyerekorvosunk az első "vizitre", na akkor ő rögtön mondta, akkor és annyit amennyit ő akar.
1. van olyan ember a földön aki percre pontosan eszik minden nap ugyanolyan időközönként?
2. van olyan ember aki minden nap minden étkezéskor ugyanannyit kíván enni?
3. én mint anya beleőrülök és halálra idegesítem majd magam, ha írom mikor mennyit evett, ma miért evett kevesebbet, illetve többet?
4. én is többet tudok majd pihenni és élvezni az életet mind anyaként, mind feleségként, ha rábízom, hogy mikor akar enni

Na megyek mert kezdődik a szokásos ordítozás-visítozás... :(
Vendég

Luna, nem mindenkinek adnak receptet, nem tudom, hogy mitől függ.
Mi természetesen kaptunk és hála a jó égnek a kórházban szerintem a legolcsóbb tápit használják, azt szokta meg Léna, úgyhogy itthon is az van.
Ha nincs recept, akkor lehet venni boltban vagy gyógyszertárban. De nem mindegyiket. Amit mi eszünk, az pl. kizárólag csak receptes, koraszülötteknek való és 5 kg-is használandó.

Geo, nagyon boldog szülinapot! Szemtelenül fiatal vagy, Te lány! 
Én sem keltem fel soha, magától ébred, amikor ébred. 2300 grammal engedték ugye haza Lénit és az első naptól kezdve így van és még nem halt éhen. Sőt!  Hűűű, holnap megint mérlegelés. Bár a héten megint alig evett, de lehet, megint sokat gyarapodik ennek ellenére.

Picur, igen, letudtam az epilálást, hát nem mondom, hogy a kedvenc programjaim közé tartozik.
Nagyon cuki Kíra.

Gem, boldog 5. szülinapot Rebekának. Csudaszép kishölgy.

Hari, ne mááá’, kidobtad a szélcsövet? :D De ez hogy lehetséges? A pelusba beleraktad véletlenül? Olyan kicsi ez az izé?
Jaj, hát nálunk tegnapelőtt megint volt egy sikítva sírós jó fél órás görcs. Ezt képtelenség megszokni, az ember szinte maga is sírna.

Tegnap délután voltunk Balatonon, hát Léna nagyon nyűgös volt, és amúgy az elmúlt napokban is ilyen délutántól kb. éjfélig. Mondjuk nem csodálom, amilyen ökör idő van. A szobában már megint 29 fok van, annyira rühellem.

És basszus, tegnap nálunk is úúúúgy de úúúúgy be volt esve a kutacsa, ha nem olvastam volna a minap itt a fórumon az ezzel kapcsolatos hsz-eket, azonnal mentünk volna az ügyeletre. Hát rémisztő volt.

Ja, és bepótoltam a másfél napos olvasás miatti nemalvást, hát két napig szinte aludtam, hát nagyon király volt.

Kép

Kép
***csilla***

Sziasztok!!!

Véééééééégre, visszaolvastam...

Ezzel el is ment a mai nap, ezért nem aludtam... :lol: pedig most kéne, Kíra is zúzza. 8) Ja meg hát újratelepítettem a webkamerát, újra leszedtem a messengert, és így most már anyukámék is láthatják a törpét!

Holnaptól viszont extra sok időm lesz megint, mert már csak rá kell néznem a topikra. 8)

Nyuszika, boldog névnapot!!! :wink:

Csilla, az a nagyon beesett kutacs mit takar? Kb hágy mm? Amióta írtatok róla, minden egyes szopinál a fejét figyelem. :lol: (Ne tudjátok meg, az első pár napban a kórházban, mindig felfedeztem valamit, vagy egy pöttyöt, vagy a pelusban valamit :lol: ) Most nézem, nálunk is 29 fok van, de egyáltalán nem érzem. Pocakosan már itt izzadtam ilyenkor, mint egy ló. Irigyellek a Balcsi miatt!

Nanetto, ez a libero pelus... :evil: na de ami full gáz, az a pelenkázó alátét. A pelus ha többet pisil Kíra, kiereszti hátul a pisit, az alátét meg nem olyan, mint a rossmannos, hogy jó vastag, hanem papírvékony, és folyik le róla minden. És a ruha felszívja a rengeteg pisit, az alátétről meg folyik még akkor is, mikor dobom ki. Alig várom, hogy elfogyjon!

Használ még vki ilyen alátétet? Én csinálok rosszul vmit? De mondjuk a másikkal, ami képes szívni is, nem történt soha semmi ilyen. :roll: Csak hogy vmi ennyire xar legyen, nehéz elhinni. :shock:
foltivspicur

sziasztok,

Fúúú, olvasom máshol is probléma a meleg, meg a hasfájás, meg a hasonlók.

nálunk eddig nem volt téma a hasfájás, hát az elmúlt 2-3 napban sikerült produkálni pár ordítós órát, sajna jó nagy pukis görcsök voltak. (éjjel azért alvás volt, továbbra is egy éjjeli, meg egy hajnali keléssel működik a dolog)
Ma vettünk mecsek teát, és úgy tűnik működik, jól kihajtotta a szeleket, a kakit, meg még szomjoltó is, mert akármit is mond a védőnő, nem igaz, hogy a 29 fokban nem szomjazik meg a baba két evés között, pláne, ha eltelik közte 3-4 óra. Így kap pár korty teát, azzal szépen elnyugszik, és vagy elnézeget, vagy alszik, most már az én idegeim is lecsillapodtak, mert tényleg borzasztó, ha sír, és semmi nem segít neki, ááá.

Tegnap kimozdultunk Párommal 1 órácskára, mamák vigyáztak Lizára, hát megmondom őszintén, amennyire vágytam kicsit kimozdulni, annyira nem élveztem, alig vártam, hogy hazajöjjünk és lássam a kis tündérbogarat. Nem kívánom itthon hagyni mostanában megint, még egy órára sem. :) Majd megyünk, ha már vihetjük őt is magunkkal.

Ma nem sok lehetőségem volt házimunkára, de kedvem sem nagyon, holnap sajna már nem úszom meg, blöeee....ebben a melegben utálom, legszívesebben lemennék a strandra a babával, egész nap valami árnyékos kertbe, vagy ilyesmi, de nem lehet, itt főlünk meg a panelban. (ilyet sosem mondtam még nyáron, de esküszöm, várom már a nyár végét...)

Geo, nagyon várom már a születéstörténetedet!!! És Boldog Szülinapot, húúú, Én 22 évesen, ha szülnöm kellett volna.....most sem érzem magam agyilag érettnek. :D :D

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Folti, köszönöm szépen, meg baba nevében is! :D

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

jut eszembe:
Nikvik,
a múltkor írtad, hogy amikor már nem bírtál Zoe-val, Nikosod altatta el a karjában, és hogy oké, de ebből nem csináltok rendszert. nálatok hogy megy az altatás, hgy alszik el a Lányzó?

amúgy nem tudom mi van velem, de folyamatosan azon agyalok, hogy lehetne a dolgokat jobban csinálni, rettegek minden ébren töltött perctől, hogy minden flottul menjen és ne sírjon, a szopikba sikeresen bealudjon, hogy tudon pihenni, stb. asszem sokmindenre ráparázok. ma pl. kb 3óránként felvolt egy fél órára, aztán szopi és aludt tovább. negyed5től 5ig babakocsiztunk, azóta itt alszik az előszobában a babakocsiban. ha felébred jöhet a fürcsi, szopi, és remélem a szundi... :roll:

Csilla,
öszönöm a köszöntést :P
ja, amúgy arra értettem e keltegetést, hogy ha nappal sokat alszik, akkor emiatt nem alszik majd eleget éjjel.. vagy ez nem így van??
rájöttem, ilyen bizonytalan még soha életemben nem voltam, lehet hogy inkáb csak élvezni kellene az egészet, és nem kiakadni minden apróságon...

Folti,
nálunk teljesen megfeel a libero pelus, eddig még nem történt baleset.
a pelenkázó alátétet nme értem, nekünk vastag matracszerű van, a tiétek kidobható? vagy hogyhogy el fog fogyni? :roll:

nyuszika,
neked is köszönöm a köszöntést :wink:

csajok,
ha valakinek van kedve, meg egy kis ideje, leírná, hogy hogy altatja el a babáját? :wink:
nálunk ez még probléma, mert ha nem alszik bele a szopiba, akkor el sem lehet altatni, és lassan felhúzza magát, ordít 3órát, és akkor imádkozom, hogy a következő szopiba ealudjon. ha mákom van ez megtörténik, ha nem, akkor minden kezdőik előlről.
illetve amikor meg bealszik a szopiba, akkor meg a büfiztetésre ébred fel.. ahh.. ördögi kör :evil:
Vendég

Geo,
Hát négy eset van alvás szempontjából nálunk:
1. Evés után, büfi és utána már csukódik is le a szeme, ilyenkor még otthagyom őt a vállamon 5-10 percig, hogy elkezdjen mélyebben aludni és utána megy a kiságyba vagy a mózesba. Lehet, hogy ilyenkor egy pár pillanatra kinyitja a szemét, de csukja is rögtön vissza, meg rajta tartom a pociján a kezem amíg el nem helyezkedik, hogy érezzen ott vagyok.
2. Evés után büfi és nem álmos, ekkor vagy megy a pihiszékbe, vagy a kiságyba és beszélgetünk, mesét mondok neki, csörgőzünk, felhúzható zenélőt hallgatunk és amikor elkezd ásítozni és látom a szemén, hogy kezd olyan "begyógyult lenni" akkor kap cumit, megvárom amíg "ráharap" rendesen és otthagyom, általában bealszik magától 5 percen belül. Ha nem és felsír mert kiesett a cumi, vagy akarja hogy ott legyek akkor visszamegyek cumi be és hasára teszem a kezem és halkan csitítom ha kell.
3. Esti hiszti-nyűgösködés után (ez kb. 6-tól 10 ig van), hulla fáradtan fürcsi és kaja után vagy azonnal bealszik, vagy kb 15 perc kiságy melletti kéz hasra tesz és cumi mindig újratölt után alszik.
4. Hiszti-nyűgösködés után hulla, de túlpörgette magát, na ekkor semmi szokott beválni a fentiek közül fel kell venni karba, cumi szájba és nem dajkáljuk (Nikos csinálja én ekkor már kész vagyok) hanem csak tartja a karjában a szinte teljesen sötét szobában általában 10 perc és alszik.

Ha nyűgösködés után van alvás akkor kell neki a cumi és veszettül szívja-cuppogja, de megnyugtatja. Ha teljesen bealudt akkor kiejti, és nem ébred fel, hogy adjuk vissza. Csak akkor van gáz ha félálomban esik ki, na akkor újra kell tölteni a száját.

Most épp egész jókislány. A korábbi ordítás csak félórás volt aztán aludt a mózesban mostanáig. Szerintem rosszat álmodott, mert hirtelen felsírt és fel kellett vennem, most meg a hasamon haslava húzza tovább a lóbőrt. Remélem éjjel aludni fog :roll: :roll: . Bár hál istennek eddig még nem volt probléma az éjjeli alvással.

Picur és Geo,
Nekem a pelenkázón az a vastag szivacsos pelenkázófeltét van ami ugye vízhatlan. Na de hideg is. Nekem mosható pelenkázóalátétem van. Aminek a hátoldala vízhatlan a teteje meg puha törülköző szerű anyagból van. Ha peluscsere közben baleset van akkor csak egyszerűen megy a szennyesbe és másikat teszek a helyére.
Geo itt tudod megnézni, hogy kb. milyen: http://www.flickr.com/photos/cinnamonfeta/4695676496/
Nem tudom,hogy Magyaroszágon lehet-e ilyet kapni, de szerintem tuti. Nekem 4 db van belőle, ha jól emlékszem darabja 4 eruó volt. 60 fokon mosható. És pont akkora mint a pelenkázófeltét.
Vendég

Geo még annyi, hogy éjjel nincs semmilyen kislámpa égvehagyva neki. Csak annyi fény van a szobában amennyit az angelcare ad.
Vendég

Geo, nálunk nincs igazából bevált altatás, amit arra fogok, hogy Léni még képes evés után 1,5 órával is böfizni/bukni és hiába rakom le hulla fáradtan előbb, szinte egyből elkezd nyökögni, erőlködni, lábat húzkodni, ami azt jelenti, még nincs minden rendben a pocakkal. Szóval ezért van nálunk szinte mindig maratoni hosszúságú evés-altatás. Azért mondjuk nem bánnám, ha ez megszűnne, neki is sokkal könnyebb lenne.
Szóval emiatt nálunk mindig karban/kendőben alszik el. Pedig folyton próbálom, hátha változott valami, de nem. És ehhez még az is hozzájárul, hogy hason alszik az esetek nagy többségében és persze, ha hasra rakom le, nyilván még jobban nyomja a sok gáz a beleket. Hátra meg igencsak esélytelen lerakni ilyenkor, akkor azonnal nyílik a szeme vagy ha nem is nyílik, elkezd kapálózni, ami arra enged következtetni, hogy szeretne megfordulni.

Nálunk van napközben akár 5 órás alvás is, úgy vettem észre, nem befolyásolja az éjszaka milyenségét.
De igaz, amit Nik vagyis Vik (bocsi, mindig a nick-ed első tagja áll a számra, pedig tudom, hogy Te vagy a Vik belőle :) ) ír, a tápis babák ritkábban esznek, gondolom ezért is lehetséges a hosszabb alvás.

Ami kicsit aggaszt, hogy Léna még mindig szinte alig van fent nézelődni/játszani vagy eszik vagy böfire várunk vagy alszik vagy nyűgösködik. :( És már 10 hetes lesz holnap. Egyéb időszámítás szerint is 3 hetes lenne.

Jaj, jövő héten lesz egy-két orvosos programunk, már úgy hiányzott...

Kép

Kép
***csilla***

Ja, és még valami. Én nagyon-nagyon tudom ajánlani a DM saját márkás pelusát, egyszerűen kiváló és az ára is szuper.
A mosható pelenkát még mindig nem próbáltuk ki, még mindig nagynak találom. És sajnos átvillant az agyamon, hogy lehet, hülyeség volt egyszerre ennyi darabot venni, mert lehet, hogy nem is fogom használni, mert nem lesz lelkierőm hozzá. Ez napjában többször eszembe jut és el is keserít, mert egy vagyon volt. :(

Ami még kicsit padlóra küld, nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de olyan gyorsan nőnek ezek a bébik. Úgy megállítanám egy kicsit az időt. Már most, ahogy visszanézem a képeket, egyszerűen akkorát változott, hogy húúúú. És soha többé nem lesz ilyen pici, nem lesz ugyanilyen, ez engem elszomorít.
Ugye nem csak én vagyok ilyen defektes?

Kép

Kép
***csilla***

[quote="lknyuszika"] írta:lknyuszikamert akármit is mond a védőnő, nem igaz, hogy a 29 fokban nem szomjazik meg a baba két evés között, pláne, ha eltelik közte 3-4 óra.
ebben a melegben utálom, legszívesebben lemennék a strandra a babával, egész nap valami árnyékos kertbe, vagy ilyesmi, de nem lehet, itt főlünk meg a panelban.

Nyuszi, pedig a vedonod jol tudja, a csak szoptatott babaknak (gondolom erre mondta o is) semmi szukseguk egyeb folyadekpotlasra, Mancim is felnott egyetlen csepp viz megte nelkul a nagy augusztusi kanikulaban anno, sosem itattam kulon. Persze kart sem teszel benne ha kap egy ket kortyot es szivesen is fogadja. Ami gondot jelenthetne, ha nagyobb mennyiseget kapna, meg idohuzasra menne mert akkor elteliti es annyival kevezebbet szopik, vagyis visszafogja a tejtermelest es a szopizast. De nalad nem errol van szo ahogy olvasom, ugyhogy biztos nem lesz gond belole :)

Miert nem mehettek ki? Valami oka van a szobafogsagnak?
Mi ma delutan shoppingolni voltunk... kendoben jott a muki, vegigaludta az egeszet, es megint cirkuszi latvanyossag voltunk :) Eddig a naaagy hasam miatt bamultak meg, most a kendobe kotott gyerek vegett, ilyet itt nagyon ritkan latni, hat neeeeznek :)

luna6

Geo,

igen, az alvás nálunk komoly probléma. Csinálta Dorka is az első héten hogy éjjel nem aludt, szintén arra gondoltam hogy cserégeti a napszakokat, de aztán ez elmúlt. Mondjuk kevesebb fényt is kapcsolok, nem is a szobában hanem csak a folyosón, és nem rakom tisztába minden éjjeli etetésnél, csak a másodiknál. Próbálok nem hozzá szólni, és ha elalszik az ágyban evés közben (fekve szoptatok), akkor várok 10-15 percet, és utána teszem be az ágyába.

Ma mondjuk megint semmi sem akarta megnyugtatni, a kendőben is csak nehezen aludt el. voltunk sétálni 2x, meg mentünk kocsival is, és semmi hatása nem volt, egyedül az nyugtatta meg, ha felvettem, de ma még az apja sem tudott segíteni neki. Ilyenkor mindig parázok hogy máris el van rontva a gyerek, és hogy mi lesz velünk később, soha nem fogom tudni letenni a köv. három évben.

Nagy nehezen elaludt fürdetés-vacsi után, én meg elkezdtem pityeregni, mert hiányzik a meghitt viszony ami ált. köztünk van a párommal, mert most tényleg mindig csak az a téma, hogy ezt vagy azt a baba miért csinálja, és hogy hogyan legyünk úrrá a síráson. Annyira tanácstalanok tudunk lenni mindketten, és akkor persze nekem kell erősebbnek lenni, hiszen mégis csak én vagyok vele a legtöbbet, plusz nem akarom azt sem hogy pasi nagyon elkenődjön, mert neki meg mint családfőnek kell "keméynnek" lennie, és közben meg kezdők és bénák vagyunk mindketten.

Remélem hogy a meleg van rám ilyen hatással, és elmúlik gyorsan ez a világvége hangulat.

KépKép
tatim

Ja, és Dorka ugyan ébren van és nézelődik, de szerintem viszonyleg gyorsan elunja magát, és utána jön a sírás.

KépKép
tatim

lányok,
köszi a válaszokat, egyrészt megnyugtattak, másrészt jó ötleteket adtak. lehet hogy sokat és hülyéket kérdezelk, és hiába vagyunk még csak 4napja itthon, persze szeretném ha minden már az első pillanattól flottul menne... majd lassan rájövök, hogy azért ez egy csecsemővel nem így megy :wink:

Csilla.
mi még csak egy hetesek vagyunk, de tényleg mindig vááltoznak...majd az milyen fzura lesz, ha eltünik a babás pofijuk..

nálunk most 19:50-21:50-ig szopi-büfi-szopi-kaki-cumi-cici volt. beraktam a kiságyba, 20perc múlva már fel is ébredt :evil:
most pakolgatom a cumit a szájába, amikor megnyugszik akkor otthhagyom, aztán ha felsír hagyom egy percig, aztán vissza a kiságyba, simi, cumipakolás...
hiába hogy nem alszom, azért így, hogy nem ordít, sokkal könnyebb..

ti mikor fürdettek?
Vendég

Tatim, szerintem ne aggódj, hogy "máris" elrontottátok Dorkát. Gondolj bele, még csak 4 hetes, még nincs meg a képessége arra, hogy tudatosan elaludjon mert álmos. Még most tanulja. Mondjuk én egy dolgot biztos nem csinálnék a helyedben és az az autózás. Talán az egyik szuperdadában láttam, hogy egy család csak így volt képes elaltatni a két gyerekét, hogy este apuka útrakélt velük és kb. 1 órán keresztül autózott velük, bealudtak és úgy cipelték őket be aztán az ágyukba. És hát elég nehéz volt őket leszoktatni róla.
Az éjjeli etetésnél én sem beszélek hozzá, sőt ha lehet akkor még a szemébe se nézek. Ő persze kitartóan néz engem evés közben, de éjjel igyekszem nem túl sok kontatktust teremeteni, hogy minél kevesebb inger érje és így könnyebben és hamarabb tud visszaaludni. Én a pelenkázást mindit etetés előtt csinálom. Kivéve persze ha evés alatt, vagy közvetlen utána kakil.

Csilla, hívj úgy ahogy a szádra esik, nem vagyok sértődős típus :wink: . Ha a hátára fektetem nekem is sokszor dolgozik a lábával-kezével mielőtt elalszik, ha bizonyos nyökögéseket-hangokat is ad hozzá, akkor még büfizni akar. Ilyenkor kiveszem, büfi és megy vissza ugyanúgy hátra, vagy az oldalára. Bár nálunk inkább háton szétterpesztett kézzel-lábbal szeret aludni és ha az oldalán alszik el előbb utóbb átfordul a hátára.
Szerintem ne aggódj a miatt, hogy nincs eleget fenn Léna. Ne felejtsd el, hogy 7 héttel előbb született!
Zoe is holnap lenne eredetileg 3 hetes, mert ő is 4 héttel korábban jött. És ő is elég sokat alszik, de úgy másfél-két hete azért napról napra egyre érdelkődőbb, többet van fent és többet nézelődik. Tegnap pl. nevetett amikor letettem és meghallotta a zenélő játékot zenélni.

Geo, nem akarlak elkeseríteni, de borzasztó gyorsan változnak és nőnek! És ne aggódj el se tudod képzelni, hogy én mennyire paramami voltam az elején. Az állandó kétségtől, hogy jól csinálom-e a dolgokat gyomoridegem volt és alig bírtam enni. Most már elég jól összeszoktunk, de még most is vannak dolgok amiken eléggé parázok. Ne félj ahogy telik az idő és megismeritek egymást Te is oldódni fogsz. Azt azonban ne felejtsd el, hogy érez téged! Próbálj lazítani, mert érzi ha nyugtalan, feszült, ideges vagy és ő is az lesz!
Fürdetés: az esti utolsó etetés előtt ami általában este 9 és 10 között van valamikor.
Vendég

[quote="luna6"] írta:luna6
[quote="lknyuszika"] írta:lknyuszikamert akármit is mond a védőnő, nem igaz, hogy a 29 fokban nem szomjazik meg a baba két evés között, pláne, ha eltelik közte 3-4 óra.
ebben a melegben utálom, legszívesebben lemennék a strandra a babával, egész nap valami árnyékos kertbe, vagy ilyesmi, de nem lehet, itt főlünk meg a panelban.

Nyuszi, pedig a vedonod jol tudja, a csak szoptatott babaknak (gondolom erre mondta o is) semmi szukseguk egyeb folyadekpotlasra, Mancim is felnott egyetlen csepp viz megte nelkul a nagy augusztusi kanikulaban anno, sosem itattam kulon. Persze kart sem teszel benne ha kap egy ket kortyot es szivesen is fogadja. Ami gondot jelenthetne, ha nagyobb mennyiseget kapna, meg idohuzasra menne mert akkor elteliti es annyival kevezebbet szopik, vagyis visszafogja a tejtermelest es a szopizast. De nalad nem errol van szo ahogy olvasom, ugyhogy biztos nem lesz gond belole :)

Miert nem mehettek ki? Valami oka van a szobafogsagnak?
Mi ma delutan shoppingolni voltunk... kendoben jott a muki, vegigaludta az egeszet, es megint cirkuszi latvanyossag voltunk :) Eddig a naaagy hasam miatt bamultak meg, most a kendobe kotott gyerek vegett, ilyet itt nagyon ritkan latni, hat neeeeznek :)

Ja, csak pár korty üres édeskömény teát kapott, talán 2-3 alkalommal, a hasgörcsei miatt, és bevált, bár még csak egy nap volt ilyen. :D De nagyon itta, úgyhogy gondolom jólesett neki.

szobafogság oka: 34 fok árnyékban, és a tűző nap. (ma pont felhős az ég... :) ) Csak 6 után szoktunk sétálni, de akkor vagy 1,5 órákat, ma majd végre nem csak a környéken, hanem kimegyünk a partra is végre. :)

Kendőzni én nem akarok, valamiért Én attól nagyon idegenkedem, nem tudnám megmondani miért. Mei tai-unk van, azt majd 2 hónap múlva bevetjük.

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Geo, bár sokan leírták az altatást, Mi detto ugyanúgy csináljuk, mint Nikvik. Ugyanez a módszer, és ugyanezek a verziók, még az esti fáradt hiszti is hasonló, de ha elalszik, éjjel csak 1 kelés van, a következő már hajnal.
Bár tegnap éjfélig nyűglődött a cumival fél 10-től, Én is kb 10 perceket aludtam, és most először becuccoltam a szobájába. De aztán éjfélkor evett, és utána fél 6-ig aludt, evett, maj 9-ig aludt, most itt büfizik, de már kezd bealudni... :)
Tegnap megint üvöltés volt este, az az érzésem, h néha levés neki a 80. De tegnap előtt kétszer kapott 100-at, akkor meg a hasgörcs miatt üvöltött este...jajj, nem könnyű. :)

Csilla, nem vagy rosszul összerakva, tényleg olyan gyorsan változnak, érezhetően nőnek, pillanatok alatt nagy csecsemők lesznek az apró kisbabákból. Akkor is édesek, de így annnyiraaa. :)
Persze, ha nagyobbak, annak is megvannak az előnyei, meg akkor is nagyon édesek. :)

Lányok, egy intim kérdés: Ti meddig véreztetek? Mert már ma megkezdtük a 4-ik hetet, és még mindig van egy kis vérzés, már nagyon minimális, elég a tisztasági betét, de van. Ez normális??

Na, nem alszik, megyek szórakoztatni. :D

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Geo!
Első körben boldogat tőlem is :D:D
Másodkörben:
Igen, nem megy minden flottul és egy gyereknek az a dolga, hogy sírjon :D Nem lehet mindig jó kedvű, mert te sem vagy az.
És nem is fog mindig aludni, amikor te akarod :D vagy ő akarna, de túl fáradt hozzá :D Vagy ép nem AKAR aludni, mert olyan is lesz még 6 hónapos kora előtt. :D Ugyanis rájön, hogy baromi érdekes dolgok vannak ám itt kint és ha ő alszik,tuti lemarad valamiről :D

Tatim!
Várlak szeretettel :D
És kitartás! Összeszoktok a kicsivel. Igaz, fog még változni olyanokat, hogy csak a fejedet kapkodod, hogy mi a fene történt, tegnap még nem ez volt, de a gyerekek ilyen hirtelen változnak.
És én még mindig azt mondom, ne kocsikáztasd... az a legrosszabb, ha csak úgy tud elaludni. Inkább sétáljatok, rakd le, hagyd sírni picit, vedd fel újra, rakd le, hagy sírni picit, vedd fel újra (Suttogó) :D Meg fog tanulni ő is elaludni, csak idő kell neki hozzá.

Csilla!
:D Jót mosolyogtam.Én mindig azt mondtam,h ogy nem ezt beszéltem meg a Hannával,h ogy ilyen gyorsan felnő. :D:D És már 4 éves múlt és a derekamig ér... 56 cm-es volt :D:D

Már hazajöttünk a Balcsiról :D
Soha nem gondoltam volna, hogy a lányom képes 3 napon keresztül veszekedni a Bencével :D:D De hol az egyik nyávogott, hol a másik. Közben meg úgy eljátszottak, mint a csuda... nem értettem :D olyanok voltak, mint a rossz öreg házasok :D:D:D
Voltunk 2x Balcsiban pancsizni, meg a veszprémi állatkertben.
KÖzben a kertben nyomultak ezek a törpék, mi meg a két minivel nyomultunk bent. :D

Eszter
Kép
Kép
vok

ezt a vérzést én is akartam kérdezni. medig vérzik az ember láyna?
illetve Vok!
mit mondtak a 6hetes kontrollon, most fürödhetsz a Balcsiban? :roll:

lányok, asszem SZÁÁJPENÉÉSZe van Dávidnak... :shock: :?
olyan, mintha fehér, apró túródarabok lennének a nyelvén. ez az? ha igen, mit kell vele csinálni, egyáltalán kell e valamit ?
Vendég

Luna!
Akartam írni,h ogy nem iszom ki a Dunát :D:D de jó sokat vedelek szopik közben éjjel. De látom segített is egy kicsit. Remélem csak a 3 hetes ugrása van a kicsinek és azért érzed kevesebbnek a tejcsit.
Szúrások vannak még?

Hari!
Kitartás!!!!!! Lili megszokja, hogy nem csak ő van és újra normális életetek lesz. Bl Bence, akiknél voltunk minden este az apjával úgy öltözött, hogy közben oázott és járt keze lába. Ha Hanna ezt csinálná, pszichológus ide-oda, én tuti lecsaptam volna. Bence szülei meg iszonyat türelemmel viselik.
Mi lenne, ha együtt aludnál még Lilivel egy kicsit, úgy ahogy mi Hannával, Nálunk nagyon bevált. Hanna már tökre normális :D:D

Na, ha még kihagytam valamit, írok :D:D

Eszter
Kép
Kép
vok

Geo, alvás téma nálunk úgy megy, hogy ha már nem eszik, csak cumizik a cicin (ellenőrizni szoktam), akkor leteszem. Ha elkezdi enni a kezeit, akkor visszakapja a cicit, amíg tényleg dolgozik is vele. Ha csak nyökög, miután letettem, akkor odahajolok, kap egy puszit, markolja az ujjamat, és így megnyugszik. Vagy leteszem, elvan magában negyed-fél órát, nézelődik, aztán bealszik. Néha meg az van, hogy már volt 2-3 ciciturnus, de még mindig mozgolódik, akkor megkapja a vészcumit. :lol: Ez kb fél perc múlva kiesik a szájából és már alszik is. Azért vészcumi, mert ált. mindig van vmi baja, ha nem akar elaludni magától: még cici, vagy jön egy nagy büfi/puki/kaki, ami addig feszítette.

Nikvik, Geo: nálunk is a vízhatlan szivacsos pelenkázóalátét van, csak ráteszek egy eldobhatót is, mert előfordul, hogy hiába várok szopi után, peluscsere közben jön az újabb adag. És azért még mindig olcsóbb, ha a pelenkázóalátétet dobom ki, mint rögtön az új pelenkát. Eddig viszont olyan volt, ami jó vastag, beszívta a cuccot és dobtam ki, ez a liberos meg papírvékony, folyik le róla minden és a ruha szívja be... :twisted: Hála istennek, ma már kettőt elhasználtunk, legalább fogy. Ja a pelus meg lehet, hogy ha nem pisilne ennyit a törpe, jó lenne, mert most pl. nálunk sincs vele baleset, ha a 3. pisit elkapom a pelenkázóasztalon. Az ő három pisijével nem birkózik meg. Mert egy még annyira nem tetemes gondolom, szopi közben jöhet a 2., aztán ha utána pisil még, és még mindig a pelusba, mert hamarabb jön, mint az új pelus, akkor folyik...

Csilla, nem csak te gondolsz ilyenekre, hogy gyorsan megnőnek a bébik. Én minden egyes percet tudatosan élek meg, éppen emiatt, hogy ne mondjam azt majd, hogy de gyorsan elszaladt az idő. Én még az ovis napjaimra is emlékszem, meg korábbiakra is, mindig mindent megélek. :lol:

Nálunk ma szuper volt az éjszaka, egyetlen egyszer kelt fel Kíra enni, 20 percet szopott, majd aludt tovább reggelig. 8) Aztán a reggeli szopi után ismét aludt, ami alatt full patent lett megint a lakás meg én is, aztán vártam a védőnőt, aki ugye már nem szól, mikor jön. :? De csak nem délben akar ideállítani. :lol:

Ja, még a fektetéshez akartam. Nálunk a gyerekorvos mondta, hogy csak az oldalára fektessem Kírát, mégpedig mindig váltogatva az oldalt. És támasszam ki a hátát. Így, ha még jönne vissza tejcsi, kifolyik, valamint szép marad a feje.
foltivspicur

Foltiv:
Én törülközőt használok erre a célra és kimosom... :D z nedvszívó, nem hideg, puha és a kaki is remekül kijön belőle. Az eldobható max útközbenre használom.

Eszter
Kép
Kép
vok

Geo, próbáld meg forralt lehűtött vizes steril gézlappal letörölni (ha nincs mondjuk én tiszta textilpelussal próbálnám) a cuccot, ha nem jön le, akkor tényleg szájpenész elvileg. Gyerekorvos ír rá cuccot, amúgy borax-glicerin is jó rá úgy tudom. Ha tényleg az van neki, akkor a cicidet is törölni kell, nehogy rátelepedjen a gomba. Na meg a cumikáját is.
foltivspicur

Vok, néha már én is azt csinálom, textilpelus alá, mert az van kéznél. És akkor jön a kaki is a pisi után. :lol: Csak valahogy nekem nem jön be a kakis cuccok áztatása-mosása. :oops:

"Igen, nem megy minden flottul és egy gyereknek az a dolga, hogy sírjon"
Upsz, akkor nálunk valami nem ok. :roll:
Csak akkor sír, ha nem kapja meg időben a cicikét. Előtte is csak nyökög, és ha nem történik semmi, utána kezd el sírni, max fél percig, mert addigra még a tusoló alól is ki tudok mászni.
foltivspicur

Geo!
Ha a nyelvén van, az elméletileg tej :D a szájpenész a száján, ínnyén van rajta és nem lehet olyan hű de könnyen letörölöni. a cicid meg viszket tőle, mint a fene. Nekünk volt 1x UTÁLTAM!!!!

Vérzés:
Én még mindig barnázok, nem nagyon, de még kell tisztasági betét. AZt mondta a dokim,h ogy a csökkenő tendencia a lényeg (Hannával 1 hét után már alig volt valami...) így nem fürödtem még a Balcsiban (Amióta megszületett Hanna egyébként csak 1x voltam fürdeni. Valamiért problémáim vannak azóta a vizekkel... lövésem sincs, hogy miért. Pedig nagyon szeretek úszni.

Eszter
Kép
Kép
vok

Foltiv:
Ne izgulj :D majd megtalálja a hangját :D:D Vagy nem és te azon szerencsések közé tartozol majd, akinek nem sír a gyereke fogzáskor, vagy egyéb nyűgnél :D Van ilyen is! :D:D de baromi ritka...

Eszter
Kép
Kép
vok

Picur, a nagyon beesett kutacs az olyan volt nálunk, hogy mondjuk egy tojást ha ráraknál hosszában, akkor simán megállna rajta, nem gurulna le. Vagy mindegy, valami gömbölyűt.

Geo, mi 5 és 10 között fürdünk, attól függ, hogy jön ki a lépés. Napirendünk még mindig nincsen sajnos.

Lányok, tényleg, Ti hogy álltok napirenddel? Van már valami rendszeretek? Vagy csak mi vagyunk ilyen összevisszák?

Vok, légyszi nyugtass meg, hogy fogom használni és szeretni is fogom a mosható pelust. Te már azt használod? Ugye neeeem?

Vérzés: nekem alig volt, talán 3 napig ha jött pirosan, aztán utána hetekig csak barna, de az is elég kevés. Mondjuk nem tudom, hogy ez függ-e attól, hogy az ember hogyan menstruál vagy hogyan nem, mert nekem magától szinte soha nem jön meg, most is csak várok és várok, de szokás szerint semmi. Ahogy az lenni szokott, gyógyszerrel kell majd meghozni. 

Ja, a szemvidítófüvet azóta is használom, napi egyszer borogatom vele a szemét, hogy ettől vagy nem ettől, nem tudom, de mintha egész szép lenne. Kíváncsi vagyok pénteken mit mondanak rá.

Cifra esténk/éjszakánk volt. 21.30-tól hajnali 2-ig tartott a szeánsz. Aztán 9-ig aludt a kis drágám. Ez a gyerek meg egyre kevesebbet eszik és egyre nehezebben tud kakilni. Annyira sajnálom. Mit lehet ilyenkor tenni? Nem kemény amúgy ami kijön, de a napi 1 azért meg szokott lenni, mostanában meg van, hogy kimarad és egyfolytában görcsöl a pocija. Hiába masszírozom, tornáztatom, hiába a víz, a melegvizes fürdés, semmi nem segít. Lehet még valamivel segíteni rajta?

Léni ma 10 hetes. Hihetetlen.

Kép

Kép
***csilla***

Geoo, először is nagy gratula Neked, Dávid édes, szép! Folti a kislányod szintén nagyon kis aranyos, klassz a haja is.

Nekünk kezd elhullani Szende "frufruja" és kopaszodik :-(
Engem megint utolért a parázás... Szende du-onként 2 napon át nem maradt meg az ágyban, sőt, szinte semmilyen vízszintben nem (pl. a pelenkázn a pelenkázást is végig sírta), és a pihenőszék, hordozó sem kötötte le, úgyhogy kézben cipelgettem.
Ebben csak az volt a rossz, hogy nemcsak semmit nem tudok csinálni tőle, de volt vendég is, és beszólt, hogy szépen el van rontva a baba. Biztos nem akart rosszat, mert amúgy aranyosak, de persze nagyon rosszul esett és úgy érzem, ügyetlen vagyok. Ráadásként erősödött a mi kisbabánk hangja, és ha vmi nem tetszik neki, pl. a kézből lerakás próbája, nem csak szimplán sírni kezdett, hanem van egy olyan nagyon behergelős sírása, és akkor majd megszakad a szívem, és ostorozom magam, hogy béna vagyok, nem jól csinálom. De akkor tényleg nem sír, nem visít, hanem üvölt. És nem tűnik úgy, hogy a hasa fájna pl.
:(
Na, hátha ma már nem lezs iylen, mert ez csak du-onként szokott utolérni minket.

Luna: jól megszenvedsz a szoptatással :( Most végül lett tápkinyitás vagy sem? Lehet, hogy a gyorsolvasással elkerülte a figyelmemet. Szerintem is nyisd ki amúgy, nekem pár kiegészítés után már nem kellett, több, mint eg yhete nem nyitottuk ki. Mondjuk éppen tegnap érzetem azt, hogy megint nem olyan sok a tejem, hoyg a nagy nyugi kitartson.

Szóval a múlt hét végén el voltam magamtól ájulva, h milyen flottul mennek a dolgok, szpoi is, minden, aztán most megint beférkőzött ide a félsz. De az tény, a táp nekem segített, megnyugtatást adott.

Na, mennem is kell szoptatni. Szeretnék még jönni, mert annyi mindenhez szólnék, amiket írtatok.
detti_10

Csilla: nekünk majd minden peluscserekor van kis kaki, és így tehát napi 5-7 is előfordul. Aggódtam, ezért megkérdeztem a védőnőt, és azt mondta, ez is norméális, de az is, ha 2-3 napig semmi. Sajnos többet nem tudok, amúgy mecsek teán láttam, hogy sgeítheti azt is, d eúgy olvastam, Ti is használtok. Jah, még azt hallottam, vagy itt olvastam, hogy bizergálni a kimeneti nyílást, pl. lázmérő végével vagy szélcsővel: álztalában a pukival jön kaki is. Ha mered, megpróbálhatnád, jól bekrémezve, kicsit beturkálni? Dea többiek biztosan jobban, többet tudnak.

Jaj, Gem, bocsi, hát a 3 gyerekesek annyira elismerést érdemelnek, hogy már-már felfoghatatlan nekem, hogyan lehet csinálni. Úgyhogy nagyon ügyi vagy, tényleg!!!!!!!!
detti_10

Detti, óóó, akkor Ti is nyűgölődtök mostanában? :( Majdcsak változik, alakul a dolog. Én még mindig türelmes vagyok, nem is értem, mintha nem is én lennék, :) de azért nagyon szeretném, ha az esti kis cirkuszt felváltaná már valami egyéb nyugalmas játszadozás pl.
Ne is törődj a beszólással, az első 6-8 hónapban nem lehet elrontani a babákat!!!

A Mecsek teát igen, használtuk, de nekünk nem vált be, mert túlságosan begörcsölt tőle Léna pocakja.
A popiját szoktam birizgálni fürdés közben, illetve ilyenkor pelenkázásnál is, de csak úgy finoman az ujjammal és csak akkor, ha nincs kaki 1-1,5 napja. Amúgy nem zavarna, mert én is olvastam/hallottam, hogy nem gond a 2-3 nap sem, csak látom, hogy szenved, ezért várom, hogy legyen.

Kép

Kép
***csilla***

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: