A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 júniusi babák

Detti
kar, hogy a haromgyerekes mamikat senki sem dicsoiti, pedig rank ferne (bar egyelore ugy erzem egyedul vagyok ebben a kategoriaban, de talan Luna par napon belul csatlakozik a klubhoz...) :? :lol:

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Gem,
köszi szépen! :)
valóban le a kalappal MINDENKI előtt, aki gyereket nevel :lol: főleg a sokkicsisek előtt, Harinak akartam a múltkor írni, hogy nem is tudom hgy bírja, főleg hogy Bence mostabában sokat nyűgizik, de egy gyerek mellet sem volt időm az smsre...

Suttogó:
nem emléxem már ki ífta, de lenne egy kérdésem:
nekem este Dávid pl felébred, szopizik, aztán belealszik a szopiba, ágyba rakom, és 3óra múlva megint szopi, alvás...
ez oké. viszont a suttogó azt írja, hogy szopi után ébrenlét jön.. oké, hogy éjszaka van, de nekem ez nem tiszta, hogy ha este ez a módszer bekön, akkor nem zavarja e össze nagyon a dolgokat, hogy nappal meg a szopi után nincs alvás, hanem játék, aztán utána alvás... ami mondjuk nem jön össze, mert nem alszik el... :roll:
Vendég

Luna
ez az oltasos sztori azer nem semmi. En biztos kiosztottam volna a csajt, amilyen lelkiallapotban mostansag leledzem, minden jellemzo ram, csak nem a kiegyensulyozottsag...

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Geo, gyönyörűek vagytok! Annyira vártam már a jelentkezésedet. :)

Heni, nagyon köszi a kigyűjtést, rendi vagy!

Én még mindig nem aludtam egy percet sem, itt volt a vendégsereg majd' 5 órát basszus. Totálisan hulla vagyok, alig bírom nyitva tartani a szemem. Léna viszont ma is 12.30 után 19.30-kor, azaz most eszik (Apa eteti). És úgy 3-tól 7-ig aludt.
Kíváncsi leszek a mai éjszakára.

Kép

Kép
***csilla***

Gem, le a kalappal a háromgyerekes anyukák előtt!!!!! :lol: Igazából, el sem tudom képzelni, hogy olyan is van... :roll: Néha mondjuk arra gondolok, hogy ha lesz egy harmadik, akkor azt fogom mondani, hogy kettővel milyen egyszerű volt. Mert mikor csak Lili volt, akkor majd belehaltam, annyira nehezen mentek a dolgok. Most azt mondom, hogy egy gyerekkel nincs is gond. Szóval ilyenkor próbálom magam egy háromgyerekes anyuka helyzetébe képzelni, hátha megtalálom a kettőgyerekes anyukaság könnyűségét. De még nem sikerült.

Geo, azért a Suttogót nem kell szabálynak elfogadni. Főleg nem most. Eleinte én azon filóztam, hogy ha az én fiam szopi után rögtön alszik, akkor fel kéne ébresztenem, hogy meg legyen az ébrenlét időszaka???? De igazából most már nem mindig alszik be szopi után, tehát talán most van az evés, ébrenlét, alvás időszaka. Vagy a fene se tudja.
Tényleg nagyon szépek vagytok, te is és Dávid is. Na jó, az urad is jóképű :lol: Nehogy már ő kimaradjon a szórásból.

Tényleg Vok, te hogy hogy nem a Balcsin vagy? Vagy onnan írsz?

Ja és köszönöm a napirendeket Voknak és Heninek. Bár számomra mind a kettő kivitelezhetetlennek tűnik. Bennem van a hiba, én csak kapkodok ide-oda, hogy minden meglegyen, aminek az a vége, hogy persze semmivel nem jutok előrébb. De még nem adtam fel a reményt.

Viszont ma voltunk Lilinek fülbevalót lövetni a fülébe. Kicsit sírt, de most már nagyon büszke rá. Én nem akartam csecsemőkorában kilövetni neki, mondván, hogy majd döntse el ő, hogy akar-e. Most már annyit emlegette és mikor kaptunk időpontot, akkor sem hátrált meg, úgyhogy elmentünk és csodaszép lett neki. Persze azért még gondolom fog neki fájni pár napig, mikor meg kell mozgatni, de hát ez egy ilyen dolog.

Most próbálok neki valami nyári elfoglaltságot találni itt Kispesten, de egyelőre nem nagyon sikerült. Holnap felhívom az uszodát, hátha van úszásoktatás. Bár lehet, hogy az nyáron nincs, mert ilyenkor mint strand üzemel. De egy próbát megér.

Na ennyi mára, majd holnap jövök.

Kép
Kép
hari

Hari meg többiek: na beszéltem a dokival. Továbbra is azt mondja, hogy a bólintó izma be van vérezve. Jövő csütörtökön meg kell mutatni egy fickónak a sebészeten is. De azt mondták nem komoly. Beszéltem a gyerekdokival is, ő azt mondta, hogy vagy leszívják vagy felszívódik. Remélem az utóbbi lesz. :)

Heni: neked profin meg van tervezve a napod. Le a kaplappal.
Ja, lehet, hogy hülye vagyok, de nem értem a király- és császárnét???

Csilla: nem vagy semmi. Én biztos bealudtam volna!

Geo: várjuk a történetet. Szép kisfiú Dávid. Szerintem rád hasonlít.

Luna, Hari, Vok vagy Heni vagy bárki, aki tudja a választ: szerintetek miért van az, hogy napközben minden oké van az evéssel, büfi, utána alszik, fürdés után eszik pár percet utána meg ordít és sehogy nem tudom se visszarakni a cicire se megvigasztalni.

Ja túléltem egyedül a mai napot. :)

Kép
bhdetti

Ja az utolsó kérdés volt - márminta az esti kaja!!!

Kép
bhdetti

Sziasztok lányok!

Hát, ezt a mennyiséget nem egyszerű visszaolvasni. :shock:

Néhány kép Kíráról:

http://picasaweb.google.hu/chriss0211/201007Jul#

Geo: nagyon édes Dávid!

Csilla, együttérzek, nálunk is amelyik nap itt tobzódtak, én nem tudtam pihenni, ráadásul a pici sem.. :evil:
foltivspicur

Luna, sajnálom a cicidet. :(

Heni, nálunk a pisivel ez a helyzet, hogy nyakig olyan néha Kíra ruhája. De ez a pelus hibája, mert ok, rengeteget pisil a kiscsaj, jó nehéz a pelus, de azért csak tartania kéne, nem? És látom, ahogy hátul kúszik felfelé...

Mi nagyon össze vagyunk szokva, tulajdonképpen már rögtön a szülés után rámtalált a picur. Csak akkor sír, ha éhes, de akkor se rögtön, először nyökög, aztán ha nincs cicike, akkor kezd el sírni. Amint megkapja, abbahagyja és szopizik ezerrel. El tud egyedül aludni (már ha hagyják :evil: ), kb. negyed-fél órát nézelődik, aztán bealszik. Én leteszem a kiságyba, aztán ha megint tátog meg az öklét dugdossa a szájába, és elkezd sírni, akkor kiveszem, cicizik egy-két percet, amíg megnyugszik, visszateszem, ilyenkor már alszik is. SEMMI gondom vele eddig hála istennek, pocakfájásunk sincs, remélem nem is lesz. Játszószőnyeg, pihiszék... még elő sem kellett venni, totálisan kielégíti a cicim meg a kuckója. Gondolom majd később. 2,5-3 órát alszik, aztán kel enni. Ezalatt simán megcsinálom a házimunkát, még aludni is van időm bőven. Már ha nem jön senki...

Ma kimozdultunk, betettük a babakocsiba, és elsétáltunk a postára. Odafele én "vezettem" a kocsit, visszafele apa. 8) És apa dolga a fürdetés is.
foltivspicur

geooo:
Nagyon jó hallani felőletek! Örülök, hogy mindannyian jól vagytok! A szüléstörténeted kíváncsian várom. :wink:

Melltartó-ügyben mindenképpen olyat jó viselni, ami szuperul tartja a cicket. Én személy szerint ilyenkor mellőzöm a push-up-okat, mert abból mikor lehajolok kipotyogynak a cicjeim. Amit szeretek, azok a pamut, szivacs nélküli melltartók. Igaz, hogy a merevítőseket nem ajánlják, nekem mégis az vált be. Szóval, ez ügyben nehéz jó tanácsot adni, mert szerintem mindenkinek más válik be. Ki kell tapasztalni.

Nekem is szépen mennek lefelé a kilójaim. Ehhez tudni kell, hogy az össz-hízásom 18 kg volt. Most vagyok 54, tehát 8 kg még mindig rajtam, de igazság szerint nem szeretnék újra 50 alá menni, mert az nem volt olyan jó. A csontsoványság nekem nem áll jól. :lol:

Az anya taníts engem c. könyv nagyon jó! Sok hasznosat lehet olvasni benne. Telis-tele van ötletekkel egészen 6 éves korig hónapokra lebontva. Én a netről töltöttem le.

Dávid nagyon aranyos baba! Szépek vagytok a fotókon :wink:

A baba sírását tényleg kevesen tudják elviselni. De sajna ő csak így tud kommunikálni a külvilággal.
A suttogóban írottak, hogy szopi után játék, majd alvás... nos ez Gergőnél csak kb. 3-4 hetes kora körül volt kivitelezhető, bevezethető. Addig ő is olyan volt, hogy szopi után bealudt de csak rövid időre, és az ébrenlét visításból állt nálunk is. 1-2 hetesen még kicsik ahhoz, hogy felfedezzék a körülöttük lévő dolgokat, embereket. Éjszaka, ha szopi után rögtön elalszik, az jó. Olyankor nem a játszásé az idő, hanem az alvásé, pihenésé. Az éjszakai szopit minél kisebb felhajtással kell csinálni, így hamar hozzászoknak ahhoz, hogy az éjszaka más, mint a nappal. Pl. én pelust is csak akkor cserélek éjszaka, ha van benne kaka, egyébként nem piszkálom ilyenekkel. Persze ez függ attól is, hogy mennyire érzékeny a baba bőre.

gem:
Én amondó vagyok, hogy le a kalappal a 3gyerekes szülők előtt. Főleg, hogy a gyerkőcök között nincs nagy korkülönbség. Én sokszor azt nem tudom, hogyan fussak kétfelé. Annak akinek háromfelé kell, mert mindegyik gyerek mást akar, hát szerintem az kemény dió.

luna:
Mi volt a nevezett gyerekdokinál, ahová a csaj intézett nektek időpontot?

csilla:
Huhhh, te aztán jól bírod a strapát. Vagy ez csak a látszat :?: Gondolom, azért délutánra már jól esett volna egy kis pihe-puha ágyban való pihenés. :wink:

hari:
Jó, hogy írtad ezt a fülbevalós sztorit. Én is gondolkozom rajta. Igaz, Boginak fél évesen az asszisztenső kiszúrta a fülét a hagyományos módon, de az egyik fülén a lyuk nagyon fenn van a másikhoz képest. Aztán eltört az arany fülbevalónk, és vettünk ideiglenesen ezüstöt, azt viszont nem bírta Bogi füle - begyulladt tőle. Ekkor kivettük, és azóta sincs neki benne semmi. A lyuk kezd szépen benőni, viszont szeretnénk neki fülbevalót, de csakis lövetni fogjuk... persze csak akkor, ha majd lesz mit belerakni. De megnyugtattál, hogy Lilinek is csak kicsit fájt... akkor nem lehet olyan vészes.

bhdetti:
A császárnék, akik császárral szültek, a többiek sima szüléssel hozták világra gyermeküket :D :D

picur:
Szuper, hogy te is hallatsz magatokról. Örülök, hogy jól sikerült az első kiruccanásotok. Kíra baba remélhetőleg továbbra is ilyen nyugis, jó kislány marad. Mondjuk nekem Bogi volt ilyen. Szinte sosem sírt. Abból tudtam, hogy ébren van, hogy hallottam az ágyában gagyogni, meg mocorogni.
Édes kiscsajotok van. A haja nagyon tetszik! Egyébként én már meglestem őt az iwiwen! :D
Vendég

geooo:

Nagyon BOLDOG 22-ik SZÜLETÉSNAPOT kívánok neked!!!

Kép
Vendég

Talán még nem írtam, de mi a múlt héten elkezdtük a babamasszázst és a babatornát. Bogi a masszázs részét nagyon nem szerette, viszont Gergő láthatóan élvezi, mert közben hatalmasakat vigyorog! :D
Vendég

Heni, fülbevaló:tényleg csak kicsit fájt Lilinek, és azóta mindenkinek mutogatja és nagyon büszke rá. Ma már magának megforgatta mire felkeltem és az sem fájt neki. Úgyhogy egyelőre csak ajánlani tudom a dolgot :lol: De azért még várjuk ki a végét.

Bence ma 5-kor már nem akart visszaaludni, azóta nyűglődünk. De most remélem már lassan elalszik, itt tologatom közben a kocsiban. Fogalmam sincs mi baja lehet, nekem már kész vannak a cicijeim a sok szopitól. :lol:

Kép
Kép
hari

Én még meg sem mértem magam szülés óta, de most már kezdek kiváncsi lenni, úgyhogy mindjárt előásom a mérlegünket. :lol:

Kép
Kép
hari

húú lányok, tök jó olvasni titeket, mármint most megnyugodtam, pl azon amit Hari is írt, hogy nem csak az én babám nyűgis, hanem ez a csecsemőknél elég normális, meg Henibaby is tök jót írt, köszi!!
ébredünk... jön a szopi :)
ja, és ma voltunk babakocsival sétálni 30percet, be is aludt tőle :lol:
Vendég

Juuujj és köszönöm a köszöntést is :wink:
milyen fura, hogya táblázatban már 22-t fogok látni :roll:
Vendég

Heni, hat ezaz, ez nem gyerekdoki volt. Itt az alami rendszerben valami rejtelyes oknal fogva nincsenek gyerekorvosok, csak csaladorvosok. Ennek megfeleloen ez egy olyan tomeges orvosi rendelo (3 doki rendel ott) es igy kerultunk nem is a sajatunkhoz. Pasin meg csak feher kopeny sem volt, rendes utcai ruhban rendelt. Es persze egy darab varoterem (meg ha uj es szep is) ahol az osszes gothos felnott (terhes kismamak is) es a gyerekek egy legterben egymas hegyen hatan varakoznak. Szoval en tovabbra sem akarom ide hordani a gyereket. A noverke megmerte, 160 grammot hizott mult het kedd ota, szoval masfel het alatt. A doki szerint ebbol nem lehet tudni meg, hogy eleg e neki a tejem vagy kell e potlas... a noverke szerint nyugodtan jarjunk a sajat dokinkhoz, de evente egy ellenorzesre ide is kellene jonni, es ha mashol adatjuk az oltasokat, akkor meg azok papirjat bemutatni. Ezzel szemben a doki mindenaron azt akarja, hogy parhuzamosan a sajatunkkal, ide is hordjuk a gyereket, meg van ez orulve!! Mi a fenenek? A dokink a valosagban is gyerekorvos, allamilag elismert papirral (elismert neves szakember, mert amugy gyerekonkologus, szal nem a sanyi bacsi a szomszedbol) es ha o vizsgalja es koveti (amihez jogunk van) akkor mi a fenenek hordanam a gyereket meg egy nem gyerekorvoshoz is 2-3 nap elteressel? Eszem megall.
Amugy ez az elso vizsgalat szerintuk azert kotelezo naluk, hogy a gyereke benne legyen az adataival az allami rendszerben, ehez kepest ez a doki kb harmadannyi dolgot vizsgalt meg a gyereken (le sem kellett vetkoztetni csak alulrol derekig, badin keresztul hallgatta a szivet is) mint a sajatunk. (es nem mellesleg huzta a szajat, mert a gyerek uvoltott es nem hallottuk a sajat hangunkat, ami igaz persze, de hot ehes volt mar, meg kulonben is egy doki ezen mar ne akadjon fenn, legyen szives!)

Szoval ez az allami rendszerrel folytatott szelmalomharocom ujabb fejezete.

A szoptatasban is van uj fejezet, az van, hogy reggelre valamiert (nem elso esett, csak a merteke) nem lett tej... nem lett eleg... el nem tudom hinni nekem miert nem termelodik ujra reggelre, masnak akkora csordul tul, en meg felkeltem tok puha mellekkel (ami elvileg ugye nem baj, lehetne benne tej, de nincs, vagy csak mutatoban) ugyhogy most eppen nem a hibas technika vagy a berepedt bibmo van soron a szoptatasnal, hanem a 'hol a tej' cimu fejezet. Ha a kovetkezo kajalasig nem kerul elo, akkor muszaj lesz patikaba menni potkajaert.... :( hogy ez hogy a fraszban van, hogy egyszercsak igy nincs, ezt nem ertem, de Mancinal is kb ez volt... es marhara elegem van, mert hajnali 4-tol igy is fejtem, es ma reggel a betegbol is szoptattam megint, es mar bungee jumpingra is hajlando lennek, csak lenne vege ennek a mizerianak.
Gyerko amugy ejjel relative jol alszik, ha azt leszamitom, hogy fel kettotol reggelig durvan 2 orankelt kelt enni, ki tudja miert...

luna6

[quote="_gemini"]L írta:_geminiuna
ez az oltasos sztori azer nem semmi. En biztos kiosztottam volna a csajt, amilyen lelkiallapotban mostansag leledzem, minden jellemzo ram, csak nem a kiegyensulyozottsag...

Hat anno mikor az influenza oltasnal februarban hasonloan szivoztak akkor kikeltem magambol bar csak visszafogottan. De most inkabb szabadulni akartam, de ez ugyis csak idoleges, mert tuti fix, hogy megint megtalalnak. Egyszer az lesz a vege, hogy ramzarjak az ajtot, hogy addig innen ki nemmegyek mig nem vagyok beoltva :D:DJa es igen, nem a most jovo heten hanem a rakovetkezonek a hetfojen jon a nagyobbik is. Az a gyanum, hogy csak a nyaralasra, ugyanis anyam egy arva budos szot nem reagalt a levelemre, szerintem marhara kiakadt, de urinokent most ugy teszunk, mintha mi sem tortent volna, az egesz pakk bekerult a szekreny aljaba a tobbi csontvaz koze. Csak ugye ezeknek a csontvazaknak az a tulajdonsaguk, hogy egyszer egy teves ajtonyitasnal az ember nyakaba hullanak csapatostul...

luna6

Luna, néha mintha magamat olvasnám. Nálunk detto, mondjuk annyi különbséggel, hogy 3-tól szokott 2 óránként kelni, de látod, ma vissza se aludt, csak nyögött nagyokat. Óriási üvöltések után talán most beszunnyadt. Csak az a baj, hogy az autósülésben. És ha ki akarom venni, rögtön felébred...hát most bennehagyom, mert már unom.

Ráadásul reggelente, ső nekem már néha éjszaka is pöttyeteg a mellem, semmi tej nincs benne szerintem. De ő csak szívja és szívja és közben rángatja, aztán sír. Viszont hetente 250 körül hízik, tehát elvileg kell hogy legyen tej. Aztán napközben kemény is a cicim, de éjszaka, meg reggel... :roll: Szóval én is tök tanácstalan vagyok ilyen téren, hogy mi a fene lehet. Én azért a bungee jumpinggal még várok :lol:

Ja és Geo, nagyon Boldog Születésnapot kívánok én is!!

Kép
Kép
hari

Hari, enyimben is van tej azert, ha 2 orat csungene rajta akkor ugye ketoran at is lenne benne, csakugye nem egy nagyetvagyu bezabalazra valo mennyiseg, hanem lassu csepegtetos formaban :D Es hat tudom en, hogy ebbol van kiut, csak marhara nem erdekelnek az ilyen kiutak :D:D
Na hat nem nagy kulonbseg, hogy enyim fel kettotol kelt ket orankent :) Es hogy lasd mennyire pepitaban ugyanaz, az embernek elveit felcsereli gyerekre, az enyim eppen tok felrebillent fejjel eszmeletlen pozban hintazik ezerrel a hintajaban es ugy alszik... kivenni ot sem lehet, mert akkor felebred :)

Mondjuk a heti 250 hizastol meg messze vagyunk :) De allitolag (ahogy neztem a neten) a mienk sem tul keves...

na van visitas... ahh

luna6

Ja egyebkent tegnap delutn le tudtam fejni egyszeri alkalommal 100ml-t uuugy megdobbentem, na mondom tulkinalat jelentkezett, juheeeee.... es ennyit ugysem eszik meg a gyerek. Hat csak lestem mint a luki nyul, mert ugy behuzta a 100-at ahogy annak rendje es modja. Hol van ez a gyerek attol, hogy 30-akat egyen :)

luna6

Luna, én abban reménykedem, hogy ha vége a hasfájásos időszaknak, akkor majd beszoktatom a saját ágyába. Talán még nem lesz késő. Ha igen, akkor majd úgy járok vele, mint Lilivel. De végül is még "csak" majd 5 éves Lili és már egész jól alszik a saját ágyában :lol: És már ringatni sem kell, mint régen.

Amúgy GripeWater úgy néz ki mégsem vált be, mert utána mindig kihányja :cry: Azért még próbálkozom, különböző módokon, de lehet, hogy marad az Espumizan és a hasfájás.

A szélcsövet nagy nehezen beszereztem, de valószinűleg valamelyik éjszaka félkábán ki is dobtam :roll: Ez vagyok én. Még jó, hogy a gyereket nem dobom ki félálomban. Sokszor nem is emlékszem reggel, hogy mi volt éjszaka. Még a szememet is alig bírom kinyitni mikor Bence sír. Tiszta álomkóros vagyok, jó lenne már aludni egy nagyot. De erre semmi esélyt nem látok.

Kép
Kép
hari

na ezt az elvemet nem csereltem meg gyerekre, hogy velem aludjon. sajat agyaban, sajat szobaban alszik :)
en eseket a csodacseppeket mar ki sem probalom, a nagynal sem segitett, max ugy tunt rovid idore de aztan ujult erovel orditott.anyam tegnapi sztorija szerint en 6 honapos koromig orditottam lilulo-kekulo fejjel, neha levegot sem veve, azt mondta amelett, hogy tikkaszto volt, meg ijeszto is. ehez kepest ez itt nekem egy angyal :) bar most eppen itt oazik es meeee-zik a karomban, gyanitom megint ehen keszul halni :)

tegnap kakilt egy irdatlan mennyiseget, tan ma nem is fog. en lazmerovel szoktam nagyon finoman segiteni ilyenkor.

luna6

most belegondoltam mekkora elmeny lenne ezzel az ordito egerrel nyaralni menni :) hat emlekezetes lenne tuti a tobbi nyaralonak is :) valami hangszigetelt bunkert kene kiberelni hozza :D

luna6

Geo: nagyon boldog szülinapot!

fülbevaló: mi is szeretnénk, csak a kórházban nem tették be, mert nem tudnának számlát adni... helyette kaptunk egy telefonszámot, házhoz jön a csaj. Ha majd jön a védőnő, megkérdezem, mikor kéne beletetetni kiscsajszikám fülébe.

Lányok, ti a prevenart és a rota vírus elleni cuccot beadatjátok :?:
foltivspicur

Luna, ha Bence külön szobában aludna, én nem is tudom hogy jutnék át oda éjszaka. Az is megerőltető számomra, hogy kivegyem a kiságyból és áttegyem az enyémbe, pedig közvetlenül mellettem van az övé. Este mondjuk én is a saját ágyába teszem le, de mint írtam reggelre valahogy mindig az enyémben ébred. Ki tudja hogy?? :lol: Csak én napközben is ragaszkodnék az ágyához, de ilyenkor valahogy nem igazán akar ott elaludni. Úgyhogy marad az autósülés. Ennek van kereke is és lehet benne tologatni a lakásban. Vagy elalszik az autóban és akkor meg abban az ülésben hagyom. Vagy ugye ha séta közben elalszik a babakocsiban, akkor ott alszik. Ott legalább egyenesen fekszik.

Na de most legalább nagyjából összeporszívóztam, meg bepakoltam a mosogatógépet. Mosni is kéne, de ahhoz már nincs energiám, hogy kiválogassam, meg aztán ugye ki is kéne azt teregetni, amihez már most nincs kedvem, úgyhogy ezt meghagyom talán holnapra. Még fér a szennyesbe, addig nincs nagy baj. De egy jó kiadós takarítás már ráférne a lakásra, viszont el sem tudom képzelni hogy kéne nekiállni. Így szerintem csak terv marad. Már így is elfáradtam, hogy csak rágondoltam.

Lili meg palacsintát szeretne, de ahhoz aztán végképp nincs hangulatom ebben a melegben. Szóval lusta vagyok mint a fene, az a lényeg. Még délutánra bevállalok egy fagyizós sétát, talán játszótér is belefér, de ennyi. Tegnap csináltam krumplifőzeléket, ahhoz kell csak este sütnöm virslit. Apa mondjuk fasírttal szereti, de most be kell érnie a virslivel. Csak azt tudnám, hogy holnap mit főzzek. Eleve nem szeretek főzni, kitalálni se, hogy mi legyen, és mikor nekiállnék, akkor tuti hogy Bence "közbeszól". Tehát nekem ez is túl bonyolult. Vagy én bonyolítom túl az egészet. Olyan jó lenne, ha lehetne rendelni, az azért nagyban leegyszerűsítené az életemet, de Apa azt nem enné meg. Sőt talán Lili sem.

Azért várom már nagyon a szeptembert. Illetve az ovikezdést. A nyár maradhatna, csak jó lenne, ha Lili le lenne kötve. Tegnap mikor elsétáltunk az ovi felé, azért örültem hogy nyárra nem hagytam őt ott, mert alig van gyerek, főleg fiúk vannak, óvónőt meg nem nagyon láttam az udvaron. Persze biztos volt, csak épp máshol. A gyerekek meg odajöttek a kerítéshez hozzánk beszélgetni, senki oda nem jött volna, hogy ugyan kivel dumálnak. Hát azért a mai világban én nem szeretném, ha a Lili csak úgy szóbaállhatna az ovi kerítésénél valakivel és senki oda se menne megnézni, hogy nem-e cukrosbácsi/néni az illető. Persze lehet, hogy évközben sem figyelnek rájuk jobban oda.

Kép
Kép
hari

Na en most hosszas kinlodasok es nemi (szerintem nem tul eredmenyes) etetes utan veeeegre bealudt es bevarazsoltam az agyaba. Ertekelheto mennyisegu szopas nem tortent... na de majd hatha a kovetkezo korre.
Ember elment a patikaba hozott egy doboz tapot (en meg nem kuldtem, de o elsogyerekes ugye, na meg hetvege leven akkor ugyeletes patikat kene keresnie, es igaza van, egyszerubb meg most delelott, mikor nyitva vannak mind) ami baromi nagy doboz es ehez merten az ara is klassz :? :shock: :(
ehhh... most akkor varom a csodat :) termeszetesen anyatej formajaban.

En ejjel vandormadar vagyok, Mancival is az voltam, nalunk nincs ágya a gyereknek a mi szobankban (megjegyzem ovatosan, hogy egyelore :D, nem is tervezem, de tobb mindent nem is igy terveztem ugye :D de ugy tunik nekem amugy sem all jol a tervezes, meg gyanitom sokaknak nem, csak be kell ismerni :D)

luna6

Tatim, Dorka kb. hány percig cicizik, mikor bealszik? Nálunk úgy van, hogy kb. 8-10 perc szopi után alszik be Kíra, aztán leteszem egy kicsit úgy, hogy a feje feljebb legyen, hátha büfizik, vagy csak úgy fogom, ilyenkor kaki is szokott lenni általában. Aztán peluscsere, ekkor felébred, és újra kéri a cicit. Szopik még kb. 10 percet, és beteszem a kiságyába. Ott még elnézelődik mielőtt teljesen bealudna, vagy tényleg már álomban van, mikor beteszem.

Csilla, megvolt az epilálás? :lol: Nálam ma de-i programok között volt. :wink:
foltivspicur

picur:
Prevenar-t Bogi is megkapta, úgy gondolom, Gergőnek is beadatom. Viszont én csak a kötelező oltásokat adatom be neki, semmi olyat amiért fizetni kell.
Vendég

Rotavírus: én megkérdeztem a doktor nénit meg anyum is 75 000 forint (mert 3 fázisos) ennyit tuti nem áldozom rá - azonkivül azt mondták 95%-os védelmet ad!!! és azonkivül a rotán kivül van még egy csomó babára veszélyes hányás hasmenés kiszáradással járó vírus szóval szó szerint nem ajánlották és engem meg is győzött!!!!

a kötelezőket természetesen beadjuk!!!!!

nálunk a kiságyba van az altatás .. cumival kiscicával ha nagyon nyűglődik mint ma (gondolom meleg) többet dajkálom de azért nyugodt! most raktam le! holnap vendégsereg érkezik elkezdem már most a főzést! sütök baguettet és hideg tésztasalátát csinálok mediterrán módra a barátnők meg hozzák a sütiket és pogikat :-) :-)

amúgy nyugis a nap hálaég!!! délután - este szeretném Esztit kivinni de iszonyat brutál erősen süt a nap basszus! felforr az agyvize rögötn!!!!

GEO BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT!!!! :-) és Dávid természetesen RÁD hasonlít!!! hihetetlen cuki a fotókon!!!!
Vendég

Sziasztok!

Geo, üdv újra köztünk! Dávid nagyon szép, de hát ezt lehetett sejteni, hogy neked csak szép gyereked születhet!
Boldog szülinapot!!!

Vok, bocsi, hogy megint téged nyaggatlak, de mondanál nekem olyan homeós gyógyszert, amit akkor kell adni, ha nagyon csikar a hasa, és visítva üvölt kb. 5 percenként? Elhallgat, úgy néz ki megnyugszik, aztán fájhat neki megint és sikít egyet, majd irdatlan bőgés, alig tudom megnyugtatni. Ez volt a múlt éjjel, én annyira féltem, Apa éjjeles volt, egyedül ezt végigélni a gyerekkel…Már mindent kipróbáltam, has simi, lábfelhúzás, ringatás, melegítő palack, Chamomilla, infacol. Végül nem tudom, mi segített, hatott a Chamomilla, vagy mi, de egy éjféli fürcsi után a mellemen elnyugodott és a kiságyban aludt ¼ 6-ig!!! Nem volt szívem felkelteni, pedig a melleim rendesen bedurrantak reggelre, le is fejtem az egyikből 80-at, a másikból meg csak 30-at mertem, hogy maradjon neki is.
Azóta jó kislány, a pihiszék rezgése megnyugtatja, most is alukál.
Várom a hordozókendőt, mint a messiást. :)

A rota elleni szurit én szívem szerint beadatnám, de baromi drága, kész rablás. Nem tudom, mi lesz, de sztem nem lesz rá keret. Láttátok, nyomják ezerrel a reklámban is, de akkor miért nem támogatja az állam???

Kép
jenny29
Mór

Jenny,
milyen színű és állagú volt a kaki a görcs után?

Balcsin vagyok :) csak van net :)

Eszter
Kép
Kép
vok

tatim!
5700 lesz. :oops: bocsi, hogy annyira rövid az agyam, hogy azt nem írtam meg....

Eszter
Kép
Kép
vok

Hat tej tovabbra sem igen... csvarom, facsarom, preselem... hogy ezt man megint en kaptam ki... a tegnapi elegseges utan ma nem tudom mi lesz meg... behh, tok elegem van.
Hari te mondtad, hogy szerinted mos vagyok a melyponton... ugy ket napja? :D vagy lehet Heni volt... nos ez mar a tobbedik mely pont :)

luna6

Na, növelem a hozzászólások számát :D:D

Geo!
Dávid annnnnyira hasonlít rád! :D Nagyon cukker!!!!! :D:D Szép pasi lesz ő is :D:D
Az ébrenlét később jön, ne aggód. Dávid kipiheni a szülést, azt belehúz az ébrenlétbe is :D

Luna!
Hát, tujda fene neked milyen cicid van :D Iszol elég folyadékot éjjel is?

Hari!
Szerintem bele jössz te is!!! Hiszen Lilizésbe is bele jöttél :D
Már én is várom ám a szeptembert... :D Jó lesz egy picit kettesben lenni Alexel. :D

Heni!
Mekkora már Gergő? Alex 5330 volt tegnap... khm.. :D:D
Szerintem lapítva megyünk majd a doki nénihez, hogy ne akadjon ki nagyon, csak egy kicsit :D:D

Tegnpa Hanna önszántából 21.30kor elment aludni... ilyen is ritkán van. Fürödtek itthon vagy 2 órát, meg voltak a balcsiban 1 órát. A kiscsaj kész volt :D:D Én meg vettem egy óóóriási jégkását. :D Isteni volt. :D
És olyan jó, ohgy nm nekem kell főznöm :D Persze segítek, de azért sokkkkkal lazább, mint otton. Meg tönnem vagyunk a nagyokra :D:D
Jövök ám még. :D

Eszter
Kép
Kép
vok

Luna!
Meg kéne nézni erre a tünetre a homeós szert. Az ultrika is tuti egíteni fog, ha megérkezik, de erre van más szer is.
Megjött már az Ultrika?

Eszter
Kép
Kép
vok

Eszter en speciel ha tudok ejszaka alszom es nem vedelek :) Szoktam inni de nem mennyisegeket..de nalam te eleve kevesebbet vagy fenn, te akkor kiiszod a dunat? amugy meg este lefekves elott ittam meg akkor szoktam inkabb...

lepreseltem valahogy 60-at, hat ez sovanykja a kovetkezo etetesre es mindent kiadtam amit nem tulnyaggatassal lehetett. Tegnap egy mellbol lejott 80... most a kettobol nagy balettozassal 60... ugy.hogy az egyikhez hozza sem ert... en ezt nem ertem, mostmar masodszor nem... Mancinal hangra ugyanezt jatszottam, mellgyulaig volt tej, gyogyszert beszedtem, mire a vegere ertem tejnek annyi... de az valami brutal melo visszahozni... kenytelen leszek szembenezni ezzel es elfogadni, ebbol kiindulva tovabb fokozni a maceraimat, ha nem akarom ezt a nagy flaska tapszert kinyitni. (bar Mancinal is ki kellett idolegesen...)

Naaagyon elegem van...es mindig csak onmagamat ismetlem, sorry :D:D

luna6

Szedem a urticat mar vagy masodik napja :? tegnap a hirtelen megnott kinalat utan el iskonyveltem, hogy tovabbra is hasznal... na es akkor most? :D imadom a teheneket, biztos azert, mert tisztaban vagyok vele, hogy sosem lennek jo tehennek es ez amolyan beteljesuletlen vagyam kivetitese rajuk :D:D

luna6

Amugy meg eljott az etetesi ido egy korul, gyerek fel is kelt bar kicsit hamarabb... nemi bomboles, namondom nezzuk mi jut neki, megkapja mind a kettot, ne legyen gond. Erre az elsore racuppant (eleve megmindig jo puha) es szivott is immel ammal itt ott valamennyit, nem mennyiseget es mikro ido alatt majd bealudt... es azota is alszik... (nem, tuti nem evett rendesen titokban :D)

luna6

Geo, de jó hogy jelentkeztél! Dávid nagyon szép kisbaba és természetesen RÁD hasonlít :) ! Na, jó azért az apukájára is egy icipicit :wink: .
Boldog születésnapot!

Picur, jó hogy te is tuszd megint jönni! Kíra nagyon aranyos és milyen szép és sok fekete haja van!

Hát én ma tiszta zombi vagyok úgyhogy ne haragudjatok, hogy csak nagyvonalakban szólok hozzá az írottakhoz. Elolvastam mindent, de mire a végére értem, minden amit olvastam ki is ment a fejemből. Asszem ez délután 5-6 után nem akarok aludni és úgy 7.30-tól fürdésig és kajáig kb. 9-kor, meg csak karban vagyok hajlandó (de ott is nyűgösködök) lenni különben torkaszadktamból ordítok dolog kezdi eléggé kiszedni a maradék energiámat és egyre jobban zilálják az idegeimet is.

Heni, én is akarok Zoénak fülbevalót, de a párom még várni akar vele legalább fél éves koráig. Hát én meg már most szeretném, szerintem minél előbb annál jobb. Nem mintha fél évesen majd emlékezne rá, hogy fájt amikor kilőtték, de szerintem a fülbevaló az olyan csini.

Luna, micsoda mizéra volt nálatok ezzel az oltással. És én még azt hittem, hogy csak a görög egészségügyben uralkodik káosz és fejetlenség. Remélem sikerül továbbra is szoptatnod.

Detti, valóban jó, hogy ilyen jól alszik éjjel, csak az a gáz, hogy amikor ő aludni megy akkor én még nem tudok, mert a férjem akkor ér haza és hát vele is lenni akarok.
Különben ne aggódj neketek is eljön majd az idő amikor Levente is jókat fog alukálni éjjel.
Ja és ne felejtsük el, hogy Zoe tápszeres baba, tehát nem lesz olyan gyorsan üres a poci, mintha szoptatnám. Ez a rendszer kb másfél hete van így és Zoé tegnap volt 7 hetes. Levente meg feleannyi idős, lehet ő is beáll egy pár hét múlva.

Hari nálunk a mi ágyunk tiltott terület a lányzónak! Addig lehet a nagyágyban amíg apa szórakoztatja hajnalban mialatt én elkészítem a tejet. Eleve úgy indult, hogy a kezdettől a saját szobájában lesz, a saját ágyában, mint Lunáéknál. Aztán végül betettük az ágyát a mi szobánkba, az ágyunk mellé, még kb 1 hónapot lesz ott, aztán költözik a saját szobájába. Mondjuk nekem amúgy is ki kell kelnem az ágyból, hogy tejet készítsek, nem úgy mint neked, hogy magad mellé veszed és cicit adsz neki.

Tegnap Nikosnak szabadnapja volt :D (a havi 1 szabadnapja)! Hát mit ne mondjak végigrohantuk a napot estére azt se tudtam fiú vagyok-e vagy lány :roll: . De élveztem, hogy egy egész teljes napot együtt voltunk!
A lányzó szinte egész nap kint volt, mert mindenhova hurcoltuk magunkkal :D és az egészet végigaludta, csak enni kelt fel!
Reggel 7-kor reggelizett, aztán öltözködtünk, összekészítettem a dolgokat amiket vinni kellett magunkkal. Aztán a templomban kezdtünk ahol megkapta velem együtt azt a bizonyos áldást. Aztán a betegbiztosítónál folytattuk, ahonnan pénzt kaptam :D :D (valami támogatás a szülés miatt). Aztán azt gyorsan el is költöttük, mert befizettük a számlákat, aztán beültünk, pontosabban kiültünk 3 hónap után a városközpontban egy kávézóba, itt a lányzó is megitta tejét, aztán szupermarket-nagybevásárlás, hazamentünk elpakoltuk amiket vettünk, lányzót megettem egy fél adaggal, mert fél kettőre mentünk csípőszűrésre (minden rendben), hazafelé vettünk ebédet, jöttek anyumék elköszönni (ma repültek haza), aztán 6-kor indultunk a barátainkhoz (na innentől Zoé nem volt hajlandó aludni), onnan fél kilencre értünk haza. Fürdetés, etetés és küzdés az elalvással, mert persze Zoé hulla volt a délutáni nem alvástól. Apa alatta el, mert én nem bírtam vele. Persze ő karba vette és úgy altatta el, de legalább elaludt. Mindenesetre mondtam neki, hogy ez nem lesz rendszer, hogy karban altatunk.

Nálunk még semmilyen oltást nem kapott a lányzó, majd két hónapos korában kapja az elsőt. De hogy mi lesz az azt nem tudom :roll: :roll: , meg gondolom valami speckó görög neve van amit úgyse fogok érteni.

Nanetto és akinek mózeskosaras babakocsija van:
Hogy a fenébe fér el hathónapos koráig egy gyerek benne. Az enyém még csak 7 hetes, de 15 cm híján teljesen végigér benne, ja és hát széltében sem túl vaskos a lányzó. Szerintem max 4 hónapos koráig tudjuk majd használni, mert hát azért mozgásteret is kell neki hagyni benne :roll: . A vázra kattintható sportrésznek a háttámlája meg nem dönthető teljesen vízszintesre, egy nagyon kicsi hajlása van. 6 hónapos korig nem vízszintesre dönthetőt kéne használni :?: :roll: Pedig más megoldás nem lesz...

Meg a pihenőszék :?: :?: , ott se teljesen vízszintesen fekszik, pedig imádja. Nappal szokott benne aludni, de max egy alvásidőre hagyom benne.
Vendég

na kb akkor Nikvik tudod miert volt nekem csak elso gyereknel mozeskosaras babakocsim es soha tobbet :) kihasznalhatatlan. ellenben mancinak olyan kocsija volt ami csak majdnem dolt vizszintbe, ahogy irod. ki lehet a popsiresznel egyenliteni pelussal, takaroval, de ha tenyleg nem tul nagy a dolesszoge akkor ez sem lenyeg szerintem, enyim igy volt benne, es ahogy irod, maga a pihenoszek sem egyenes. mondjuk annyi volt, hogy arra figyeltem, a feneke is lehetoleg meg a 'dolos' reszen kegyen, mert akkor tulkep megdontve de egyenes fgeluleten fexik a bebi.

luna6

Vok, a kakija olyan volt, mint máskor, mustársárga, pici túrós darabokkal, ami egyesek szerint a megemésztetlen tej, mások szerint az Infacoltól van.
Számomra az volt az ijesztő, hogy minden előzmény nélkül felvisított, mint akinek nagy fájdalma van.

Kép
jenny29
Mór

Luna, mielőtt megvettük, direkt megkérdeztem a legjobb barátainkat (nekik most 27 hónapos a lányuk), hogy ajánlja-e, hogy megvegyük a mózeskosarat is (ugyanilyen travelsystem-es kocsijuk van csak a chicco). Erre mondta, hogy igen, mert ők csak kocsivázat, a sportrészt és az autósülést vették meg és hiányzott neki az elején a mózeskosár.
Így megvettük....

A leírása szerint a sportrész 150 fok alá, de nem vízszintesig dönthető és az ajánlott kor amitől használható az 0+ . Hogy ez a 0+ mi a fenét jelent???? Elvileg akkor lehet újszülött kortól használni???
A mózeskosár leírása szerint, az meg 0-10 kg-ig használható :roll: :roll: . Hát megnézném én azt a 10kg-os gyereket aki kényelmesen elfér benne :shock: :roll: .

A pihenőszéknél meg én is nagyon figyelek arra, hogy a popsija az alsó és a felső rész találkozása felett legyen, tehát ott ahol a felső rész kezdődik, így elvileg a gyerek fenéktől felfelé "egyenesen" fekszik benne.
Vendég

Luna, különben nem volt nagy ráfizetés a mózeskosár megvétele még ha csak 4 hónapig is tudom használni.
Most néztem meg, ha csak a vázat vesszük meg a sportrésszel + az autósülést akkor mindösszesen 50 euróval fizettünk volna kevesebbet.
Magyarul a mózeskosár 50 :!: euróba került.
Vendég

Nikvik, nemis feltetlenul a rafizetes miatt gondoltam, hanem mert jo nagy, nehez is vazzal, szoval nehez vele az egyeni kozlekedes nagyon sok terpen (persze nem mindenkinel, mert videken meg csaladi hazban udvaron lehet, hogy egy aldas, de en pl a lakotelepen csak a hatranyait tapasztaltam meg a keves elonye mellett) es ha valakinek normal meretu kocsija van es nem naaagy csaladi csomagteru, akkor kvazi tele is lesz vele a csomagtarto, ha ezzel akarnak kozlekedni. Es iszonyu hamar kinovik. Szoval persze, a gyereknek tok jo, de annyi hatranya van emelle a josag melle az en szememben (vagyis az en konkret eletemben, ahol most pl totalisan hasznalhatatlan lenne) hogy ezert nem tartom jo valasztasnak, vagyis inkabb siman kihagyhato valasztasnak tartom.

Na kozben elmentunk vasarolni, mondom veszek baracklevet, hatha az is jot tesz a tejnek. Hat nagyitoval kellett keresni de vegulis talaltam... erre idehaza latom, hogy ugyan megtalaltam, de mellole egy ananaszlevet hoztam :D Mondjuk szeretem ezt is, de speciel kifejezetten barackot akartam, merthogy valakinek meg az is nagyon jo a tejre :) (a brazil anyukak szerint - emberem ujabban a babas forumokat bujja, csak o ugye inkabb portugalul - a szolole is csodakra kepes, valamint emberem megallapitotta, hogy eszmeletlen sok embernek vannak gondjai a szoptatas korul)

luna6

Odahaza emlekeim szerint a tapszerek a piciknek receptre vannak ugye? Tamogatottak es dokinak kell felirnia... szerintem anno meg igy volt legalabbis. (na itt nem az, es joo draga is, de ez utobbit mar mondtam, csak lattam most az Auchan egeszsegboltjaban is ugyanazt mint amit a doki javallott)

luna6

Luna, én irattam a múltkor, mikor úgy éreztem, hogy kevés a tej. A doki azt mondta, recept nélkül is van, csak úgy drágább. Szóval nem kell a recept, de azért ha nem akar az ember többet fizetni, akkor igen. De szerintem, legalább is remélem, hogy így hogy otthon van a tápi, be fog indulni újra a tejed is. Legalább is én megnyugodtam a ténytől, hogy most már nem lehet baj, hisz van táp és nem is lett rá szükség.
Ugyanakkor megjegyzem, lehet hogy a helyedben kinyitnám, mert ha sokáig szenvedsz, akkor "megmérgezi" az egész babázást ez a hülye szoptatás. Persze nem akarlak lebeszélni a küzdelemről, Isten őrizzen, csak magamból kiindulva írom, hogy én most tényleg megfogadtam, hogy csak egy bizonyos szintig leszek hajlandó "szenvedni". Most úgy néz ki, hogy ugyan nem tökéletes a dolog, de már nincs kiabálhatnékom mikor rácuppan és van is tej, tehát egyelőre szoptatok, de ha azt kéne most végigcsinálnom, amit te, akkor lehet hogy már nem sokáig húznám.
Le a kalappal előtted, ez volt a mondanivalóm lényege. Meg az, hogy nagyon sajnálom, hogy így megszenvedsz vele, pedig tényleg mindent megteszel, amit lehet.

Bence most elaludt, persze megint a tologatósba, de most átraktam az ágyába, úgy néz ki alszik tovább. Hát remélem a legjobbakat. Ugyanis megint eresztem a fürdővizemet :lol:

A múltkori eléggé kihűlt, mire belekerültem. De legalább tiszta lettem.

Viszont így, hogy ilyen korán elaludt, azt hiszem nem számíthatok ma sem hosszú alvásra éjszaka. Na majd ha nyugdíjas leszek, akkor alszom.

Kép
Kép
hari

Nem is aludt el. Persze azért hosszú alvásra így sem számítok, de így fürdeni sem tudok már megint :cry:

Kép
Kép
hari

enyim epp itt vergodik a karomon.
valami tej jutott ma azert bele, uzsira ugye sajtoltam, most az elobb meg volt valamenny megint, de mozt torka szakadtabol uvolt ugyhogy ki tudja ehezik e marhara ( bar neha tok elhallgat mint most es nez boci szemekkel... maj ujra razendit) vagy tenyleg a hasa faj, vagy csak a megszokas es az este... mindebesetre tusolni en csak utana, mostanaban ( el ne szoljam) kovethetoen bealudt furdes utan egyig, szoval az egy nyugisabb szakasz... remelem lesz eleg tej, hogy ma is bealudjon... a dobbhartyam meg beszakad...

luna6

NEM VÁLASZOLTATOK?!?!
bhdetti

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: