A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 februári babák

Gratulálok Gjétinek is!!! Tyű mennyi új baba! :D

Csenge olyan ééédi :D

Alex papa nagyon köszönjük a bátorítást!!!

Egyszerűen nem értem, tényleg jó még bent neki? Ha az ő feje így nyomja az én berendezésemet akkor én nem nyomom őt? :roll:

Vera
Kép
Kép
zetibebi

[quote="zetibebi"]
írta:
zetibebiEgyszerűen nem értem, tényleg jó még bent neki? Ha az ő feje így nyomja az én berendezésemet akkor én nem nyomom őt? :roll:
:D :D :D :D Valami csak lehet ebben...

Edina: köszönjük a képeket, Csenge nagyon édes kis pofi, olyan igazán ölelgetnivaló! :D

Kép
Kép
elif

Andus! Ugyan beszéltünk már telefonon de még egyszer leírom: valóban nagyon elkeserítő a helyzet a "kórházunkban", mert teljesen egyedül én sem akartam szülni, és a barátnőm óriási segítség lenne nekem is. De kérlek, tényleg nyugi! A babának fontos! Próbálj pihenni, vagy elfoglalni magad. Elvileg nekem még 6 napom van, neked pedig 9, meg egyébként is hol van még 20-a, amiben tegnap megegyeztünk? :D Tippelni lehet a zárlat időpontját illetően, de történhetnek még jó dolgok is addig! Erre koncentráljunk mind a ketten és akkor remélhetőleg úgy is lesz. Ne menjünk a félelmeink elébe! Oksi? :) fel a fejjel!!!!

Millye, én azonnal kh-ba mennék a helyedben! Micsoda paraszt!!!!! Már bocsánat! Írj majd, hogy vagy, ha van rá lehetőséged! Gondolok rád!

Kreiszi és Paja! Nagyon sok boldogságot kívánok nektek, és sok sok tejcsit a babának!

Gjéti!
Nektek is gratulálok! Minden jót kívánok!

Iricc Jajj ne, most ne a zárlat miatt. Egyébként elmúltak a fura fájdalmak a hasamból, maradt a boka, derék.... de már megyek is feküdni és olvasni!!!!! Most bent kell tartanom a babát, mert én sem szeretnék teljesen egyedül szülni!

Dina, jó h raktál fel képet, nagyon helyes Csenge baba! Aztaaaa 3 kiscsaj!!!!!! Lesz apának aggódni valója! Szép család! Gratulálok! :) Azért még egy születéstörténettel lógsz nekünk (persze ha lesz majd időd!!!) :D[/b]

KépKép
hugic

Azért sem fejezem be a khi pakkomat, pedig már nagyon jól kezdtem állni! Lehet csak erre várna Marcibogár... na arra aztán várhat, akkor még egyben leszünk amíg fel nem oldják az együttszülési tillamat :D (úgy beszélek, mintha tényleg én irányíthatnám a dolgokat :)) Végül is jó neki velem! Sok finom étel, ital, süti, zene, pihi! Tessék csak uszizni még egy darabig a mami pocakjában :)

Jaj! Lányok! Viszont ezt le kell írnom, annyira jól érzem magam tőle! Túl vagyok a kozmetikuson! Annyira megkönnyebbültem! Talán hülyén hangzik, de olyan tisztasági érzésem van :) És mindennek a tetejébe még 17-re, keddre kértem egy másik időpontot arctisztításra is. Hogy az én Kis Marcibogárkám meg ne ijedjen tőlem, mikor kibújik :) És ha még jól érzem magam, akkor fodrászhoz is el fogok menni, bizony ám! Szülés után úgysem mennék egy darabig, asszem, akkor meg most kell, nem?

Ja tényleg! Megszületett a kisfiam neve, így már nem csak Kismazsola, meg Kistigris: Rédei Marcell! (ha csak meg nem gondolom magam a szülőszobán :lol: , bár egyelőre nincs más verzió és ezt elejétől imádom)

KépKép
hugic

hohhhhóóó, gratula gjétinek! :lol:

hugic, akkor szorítsd össze a lábad :lol:
nekem is jólesne egy látogatás a kozminál :)

Kép
Kép
Kép
iricc

Sziasztok!

Dönörű Csengusz! :) Yve-nek, Zsancynak és Gjétinek nagy-nagy gratula! És persze azoknak is, akit esetleg kihagytam volna... :oops: :roll:
Tegnap dél óta változó időközönként fájok. Ma bementem az Uzsokiba (ahol teljes látogatási tilalom van), és 40-50-es fájástevékenységre azt mondták, hogy ezek apró fájások... :shock: :? :( Csak az a baj, hogy már több, mint 24 órája fájok, doki nem vizsgált meg, tehát fogalmam sincs mi van a méhszájjal :( Most egyébként kicsit ritkulni látszanak a fájások (eddig 4-6 percenként volt), még kivárok egy kicsit, ha nem változik semmi, visszamegyek a kórházba, csináltatok még egy ctg-t és megnézetem magam az ügyeletes dokival! Ha meg szülök, akkor arról tudni fogtok :)
Kitartást, Baba még nem maradt pocakban!

Jázmin

Kép
Kép
jasmin_

Hello Csajok!!!!

Minden babához gartulálok!!!!!!!
Újra itthon! Anniyra jó megin babázni, hogy el se tudom mondani! Vince nagyon édes, igazi követelőzős, rettentő vákummal rendelkezik, már 3. napon ömlött a tejem, fájt is nem mondom(most már jobb), Eszik, alszik, már kicsit nézelődik is, vigyorog ha jóllakott, rengeteg pelust elfogyaszt :), és nagyon pici!!!!!!!!!! Nincs rá ruhám! Képzeljétek al, azokban a ruhákban, amik az elsőkön voltaka kórházban, teljesen eltűnik....:) Vettem télizsákot, 62-et, és a gyerek elfér a közepén, a keze meg a lába nem ér el a nyílásokig se, ahová tenni kéne, úgyhogy csak összepantetoltam rajta, mint egy pokrócot:)
MA jöttönk haza....a kórházban már a visszaesett súlyból hízottan jöttünk el. :) Szóval kész kajagép. Tesók mingyárt hazaérkeznek, hogy végre megölelgethessék!

Szülésről: nagyon fájós volt, nagyon nehéz, de végül is rövid...attól függ, honnan számoljuk....Szombaton már folyt a magzatvizem, cska még nem vettem ugye komolyan :) aztán semmi fájás... éjszaka 10 perces fájások lettek, és több magzatvíz, ekkor már biztos voltam benne, hogy az az. Rózyaszínesedett is...fájások végül leálltak, reggel 6kor bementünk a kórházba...megállapították, hogy nincs vissszaút, mert ez bizony a magzatvíz, és szülni kell...azonnal oxitocinra nyomtak, meg kaptam mindenféle lazítókat, mert még mindig csak egy újnyi voltam, és még nagyon kemény is volt a méhszáj...ez az állapot tartott még vagy 3-4 órát. Tágulás semmi, puhulás semmi, fájás nagyon-nagyon, és már szünet nélkül...mondhatnám volt 2 levegővételnyi szünetem...végül a padlón görnyedtem már, és azt hittem itt a vég...doki sokszor megnézett(benyúlkált tágítani) na hát az fájt még csak igazán....egyszer cska lettem 4 újnyi, és azonnal szülőágy..addigra kezdtek ritkulni a fájások...20perc után 13:40re meg is lett a kis Vince....nagyon jól sikerült nyomni, bár sokat kellett visszatartani a gátvédelem miatt(na az is nehéz volt...ne nyomjam , mert szakadni fog....kössz....) de össz-vissz fantasztikus volt! mikor átbukkant a fejecske, és kijött a válla! Az a megkönnyebbülés, a sírás, a kis mázas édes meleg kis Vince! Hát olyan élmény! Megérte az egész szenvedés!Ott akkor azt mondtam, ezt soha többet mégesgyszer! Most viszont már tervben a köv. tesó!!!!!!!!Kell még egy lány :):):)
Gátat nem kelett vágni, ici picit repedtem, mert már nagyon erősen nyomtam, és késő volt...de két öltés, és nem fáj semmi most se!
Ami ezután jött nem volt kellemes...sajnos a lepény nem jött ki....altatásban majdnem negyed óra alatt meg is volt vele a doki, semmi komplikáció nem lépett fel, nem is veszettem sok vért, és nem is adtak pótlást, nem volt olyan tapadós a lepény, mint az előző terhességnél szerencsére :)
Sajnos még másnap sem engedtek felkelni, mert ájuldoztam a vérveszetség miatt, de vérképzőt kaptam vénásan, és rendbejöttem, így nem kelett vér plusszba....
Most már itthon, fáradtan, hasam fáj még, és képzeljétek meredt egy nagy hasam!!! Ez a 3. gyerek átka...2.al em volt semmi...lassabban húzodik össze a méh...nem is fáj annyira, mint az elsőkkel. Majdcsak lemegy ez is!

Ne haragúdjatok, hogy ily hosszú lettem, de rövidebben ezt nem tudom leírni! Drukolok mindenkinek aki még a nagy pillanat előtt áll!!!!!! Megéri minden szenvedés, gondolhjatok arra, milyen jó lesz a kicsi babát látni, érezni szagolni! Jajj annyira jó illata van!

Rakok képet:
Kép
Kép
Kép
Kép

Majd jövök, most emnnem kell!!! Éhes a legifjabb! :)

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Sziasztok!

Gratulálok Zsancynak, Kreiszinek Yvenek, Elifnek a babócákhoz!!!

Yve: el vagyok képedve ettől a gyorsaságtól! :wink:

Más: Annak, aki a segélyeket (családi pótlék, anyasági támogatás)szándékozik intézni a MÁK-nál!
A férjem reggel 8-ra ment, és 1/2 óra alatt végzett! De: érdemes a MÁK honlapjáról letölteni a nyomtatványokat, kitölteni, a szükséges iratokat melléfénymásolni. És a legfontosabb: legyen a kispapánál (v. annál aki intézi) hivatalos (2 tanuval aláiratott) meghatalmazás, hogy eljárhat, aláírhat. Továbbá az összes irat eredetiben (ideértve a kismama személyiét, taj kártyáját, lakcímkártyáját is) A kitöltött nyomtatványokat átnézik, ha hiba van, kijavíttatják a kispapával.

Kép
kangu

Aranyosak vagytok, hogy megkönnyeztétek - én most mindentől tudok bőgni, főleg, ha a férjem kezében látom a kicsit :D

Millye, ja persze, hogy OK, nem is néztem, ki tette fel, sietve kukucskáltam csak be :)

Pár kép a kis angyalbabáról (aki ma annyira nem angyal, nagyon sokat bőg szegény, azt hiszem, fáj a pocak :()

szülőszobán:
Kép

hazaértem:
Kép

békalábak:
Kép

hagyom anyát pihenni:
Kép

kukucska:
Kép

KépKép

KépKép
stelly

Gratulálok a babikhoz! Csak úgy záporoznak a kis szépségek :)
Képeket megnéztem, nagyon szép babáink vannak, mind büszkék lehetünk árjuk! :)

KépKép

KépKép
stelly

Sziasztok!

Yve, Zsancy, Kreiszi, Gjéti: Nagy-nagy gartula a babákhoz!!! Sok-sok tejcsit kívánok!!!!!

Dina, Verus, Stelly: Csuda édesek a picik! Olyan jó olvasni, hogy mindenkinek van elég teje, és szépen nőnek a babócák!

És persze a születéstörténeteket is nagyon jó olvasni... És az is tök jó, hogy azért többnyire pozitív élmény mindenkinek....

Kép

Veronika:
Kép
amy81

Jajj nagyon édesek a csöppségek! Üdv a friss mamiknak és manóknak! :D Olyan tök jó, már most el lehet nezegetni a csöppségeket és megtalálgatni miben kire hasonlítanak. :)

kangu: köszi a gratut előre is, de mi még egyben vagyunk :D, gondolom Gjétinek szántad... De most abban reménykedek, hátha Efe magára veszi és elindul kifelé... Ha így lesz esetleg akkor majd jövök neked egy hálás köszönettel! :wink:

Kép
Kép
elif

Vajon mi lehet Millye-vel?

Stelly, Verus
: édesek a babák!

Na megyek főzni, készítek sárgaborsó főzit, első lesz, remélem sikerül, mert a párom nagyon szereti.

KépKép
hugic

Nem jól van a születési dátum a táblázatban!!!!! A picinyem 2009.02.08.án Vsáranp született!!!!! Minden más stimmel! :):)

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Gratulálok Gjétiéknek is!!!!
Verus, Eszter, Edina, gyönyörűek a gyerkőcök!!!! Sok-sok képet várunk ám róluk!
Remélem, Millyevel minden ok!
Mist, mi újság? Én ma voltam dokinéninél és azt mondta, hogy a kispapákat beengedik a szülésre, (de kizárólag őket), úgyhogy szerintem Iriccel együtt megkönnyebbülhetünk!
Nálunk minden ok, semmi jele a szülésnek, egy hét múlva reggel ctg, akkor majd meglátjuk, hogy s mint, a hétvégén lesz a nagy nap, akkor még pontosítjuk az időpontot. Most abban maradtunk, hogy ha spontán megindul, akkor megpróbálom hüvelyi úton megszülni, ha nem, akkor császár. Nem lesz óriásbébi őkelme, 3200g-nak saccolta a gép.

Kép
Kép
abencze

Abencze, Hugic: Köszönöm már jobban vagyok! Már "csak" ilyen véres barnás rózsaszínes nyák ürül és ez is csak akkor ha wc-re megyek és a mennyisége is csekély (már nem eleven vér folyik). :oops: Méhösszehúzódásom van rendszertelenül. :cry: A baba mozog rendesen. Ja és állítólag nagyon lent van a hasam... :cry:

lkverus: Javítom a dátumot. Bocsánat a következő táblázatban már a helyes időpont lesz :oops:

Kép

Kép

Kép
millye

Gratulálok minden új anyukának, már nem tudok úgy jönni, hogy ne legyen friss babánk! :lol:

Abencze, igen, nekem is ezt mondta a doki, most repesek :D .

Dina, sajnos kihagytuk a találkát, mi legkésőbb szombaton vonulunk be indításra. A csajok nagyon helyesek együtt, Csenge pedig láthatóan nem éhezett odabenn, gyönyörű nagylány :lol: .Várjuk a szüléssztorit!

Stelly, Verus, tündériek a babák!

Én most nagyon jól vagyok, doki szerint kiférhet a manó nagy feje a kijáraton, méhszáj még mindig 2 ujjnyi, a méhnyak kicsit rövidült. És két napon belül babázunk!!!

Kép
mist

Helló Lányok!

Gratulálok Gjéti, Yve, Zsancy és Kreiszi!!

Remélem nem hagytam ki senkit!! :D

Budabo, Mist kitartás, és mindenkinek aki még várakozik.

Ma lehetett valami a levegőben, mert a mi kismanónk is sokat sírt ma, ez tényleg olyan rossz, ha már semmivel nem tudod megvigasztalni. Teljesen kikészül tőle az ember ...

Zsu: jó, hogy te is be tudsz már néha nézni :D

Zsufi

KépKép
zsufi74

Millye, ok akkor megnyugodtam! Kívánom h pihenj egy nagyon jót az éjszaka!

Mist, gondolom örülsz, h meglesz már a Bébi! :) szurkolok nagyon, hogy könnyű szép és gyors legyen!!!!!! :)

Budabo, ugyan nem látod, de ma is sokx eszembe jutottál! Remélem, h jól vagytok!!!!! Nagyon várom a híreket!

Megfőztem a vacsit. Mivel a sárgaborsót nem nagyon szeretem, készítettem még csiripörit és tarhonyát. Annyira szeretem a tarhonyát. Megyek és vacsizok is. Lehet csak tarhonyát eszek, pörit nem is. Meg uborkát. (tarhonyát is ma készítettem először, sztem naon fini lett). Holnap pedig sütök. Olyan csini kiflit, amit Andus írt a múltkor. Már ha engedi a derekam. De én azt már annyira kívánom! Dióval a belsejében!!!!

Jó éjt lányok!

KépKép
hugic

Elif: Akkor tehát a próféta beszéljen belőlem! :wink:

Kép
kangu

Húú, gjéti gratulálok én is!

abencze: Lehet, tényleg igazad volt az időjárás terén! Szerencsére mára visszakaptam a mintababámat!! :D

stelly: Adri baba irtó édes! Ti hogyan oldjátok meg, hogy ne vakuzzatok állandóan a gyerek szemébe? Én nagyon kevés képet merek csak csinálni, mert mindig villog szegényke szemébe! Vaku nélkül meg tök sötétek lesznek!

ladmon

Gratulálok Gjétinek!!

köszönjük a képeket és a szülés történeteket..

Eszter látszik ám ,hogy Adri baba sarkát nem kímélték és jól megszurizták...Szegénykém....gyógypuszit neki.

Kellemesen elfáradtam ma...megyek is szundikálni.. hátha rekordot döntök és 4-5 óránál többet tudok aludni.

Kép
zümis

ááááááááááááááá, gépeltem egy csomót és elveszett.

Na mint a mellékelt ábra mutatja, még egyben és még itt.

Ladmon, Hugic, Iricc, Zetibebi,Elif: köszönöm szépen!!!!
A mai nap: dokival azt beszéltük meg 11-re megyek, felvételi pult
környékén találkozás és valószínűleg befektet. Korábban értünk be
10:40 körül, pultnál közlik doki nincs, csak keddenként van benn,
de jön fejtágításra 13:30 körül. Oksa, gondoltam akkor rácsörgök,
nem vettem fel, majd később sem és még később sem. 12:20 körül anyósóm - aki ott boldogított - mondta hogy miért nem hívom fel a szülésznőt. Aha, jó ötlet, felhívtam, mondta hogy amúgy is jön be, ha 13-ig nem kerül elő a doki akkor keressem őt meg a szülőszobán. Nem került elő, megkerestem, mondta,
hogy a dokinő lányával tudott beszélni, beteg a doki, a tegnapi rendelését le is mondta. Ügyeletes orvos megvizsgált, minden rendben, minden zárt, méhszáj éretlen. Fehérje nincs a vizeletben. Vérnyomás kicsit magas volt, de a két órai
ácsorgás és idegeskedésnek tudtuk be. Hazaengedtek, szombaton újra CTG és ügyeletes doki. Este felhívtam a szülésznőt - mert napközben szülesztett - hogy mégis mi a francot
csináljak most, dokinő szarik a fejemre, beteg is. Mondta hogy szombaton ha hazaengednek, akkor szépen hétfőn vonuljak be magamtól, vetessem fel magam, és kedden reggel a prof. eldönti hogy mi legyen, mikor indítanak. A dokinővel is majd ő beszél és egyeztet. Hulla fáradtan jöttünk haza, estére a vérnyomásom megint fenn. Pedig nagyon boldog voltam hogy nem fektetnek be, csak valahol biztos ez a mai nap, meg a doki hozzá állása nagyon megviselt, főleg hogy az elmúlt napokban micsoda parában, meg hisztiben voltam. Na szerintetek jó választás volt az orvosom????????????????????
Bocsesz hosszúra sikerültem és panaszkodosra.

Gjéti: gratula.

Andus: sajnálom az apás szülés dolgot.

Millye: helyzet, jobban vagy?

Mist, többiek???

Kép
budabo

én hülye, a doki nem vette fel nyilván.........

Kép
budabo

És persze a legfontossabb: nagyon nagyon nagyon szépek a babák.Na jó éjszakát, férjem kitúr innen.

Kép
budabo

sziasztok!

Bocsi, hogy ilyen sokára jelentkezem, de olyan szép idő volt pénteken, így mászkáltam a városban, plusz akril festéket vadásztam, ugyanis virágokat, pillangót stb. festek a gyerekszoba falára:)
Gratulálunk minden új anyukának a babákhoz, nagyon szépek a gyerekek :D
Én hétfőn voltam UH-n. Még mindig faros a babóm. Már csak az enyém nem fordult meg? :( KÉpzeljétek ez a 37. betöltött hetem, de az UH szerint még csak a 35. betöltött és 2710 gramm a becsült súlya. Azt mondták faros babánál nehéz az adatokat megbecsülni, de kicsike lesz az átlaghoz képest. Na de majd megnő idekint :lol:
Szóval lehet, hogy én majd csak nőnap körül szülök? :oops:

MInden szépet és jót mindenkinek :D

Üdv.Andabella

Kép
Kép
andabella

Osztom itt a bölcsességet Budabo-nak hogy a kórház milyen szuper hely...úgy beszéltük meg a dokimmal hogy pénteken (ma) táskával megyek nst-re, meglátja befektet-e...hát most azért nem vagyok olyan vidám. :roll: Zéti mintha tudná, este alig tudtam elmenni tőle fürdeni, aztán úgy aludtunk el mint a galambok összebújva, egész éjjel is belémfúrta a kis fejét úgy aludt :roll: hihetetlen szenzorai vannak.

Budabo tök jó hogy otthon maradhattál hétvégére! Hétfőn már aztán tuti úgy mégy hogy nemsoká baba :wink:

Milllye örülök hogy jobban vagy!

Olyan ijesztő, most hogy itt ülök észrevettem hogy összehúzódik a méhem :shock: először azt hittem csak megint keményedek, de ez most két perc után felpuhul, az elsőt 6-7 perce éreztem, most meg megint, b.sszus... :oops: aludni nem tudok, már 3-tól csak pislogtam. Már komolyan nem tudom mi lenne jó, ha nem történik semmi az a bajom, most úgy néz ki összehúzódok akkor az a baj...áhhh. Csak ne lenne ilyen kimerítő a várakozás meg a bizonytalanság. Ráadásul én hülye előszedtem a Zétis uh kartonomat és 97-es bpd-vel született és nem fért ki. Olivérnek 3 hete volt 94 a bpd. Ezt azért meg fogom említeni a dokinak. Nem tudom hogy állapítják meg az abszolút téraránytalanságot...
Azt hiszem ez így talán jó lenne, szép csendesen indulna el a szülés, most megint összehúzódok, ez a harmadik, kb 7 percenként. Most van fél öt, ha nem durvul be nagyon akkor el tudunk menni háromnegyed nyolcra nst-re, még azt megcsinálnák és akkor kiderül gyakorlat-e vagy éles. Jaj csak a dokim legyen ott, mostmár tényleg szeretném tudni hogy áll a kijárat, a kórházból lassan négy hete két ujjal engedtek ki :?
Na megyek lefekszek, ha nem jövök délután akkor ott tartottak, ebben az esetben megkérem apát este írjon nektek mi a szitu. Ha nincs semmi akkor hazakönyörgöm magam hétfőig.
Mondanám hogy kitartást mindenkinek de most én is elhagyom magam :oops:

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Tudósítok mint Zsancy, hátha :wink:

Az előző hsz után lefeküdtem, és 05:02 óta rendszeresen húzódik+görcsöl egyszerre, nagyjából 5-6-7 percenként. Burok áll. Még nyugis vagyok de hallom hogy anyósom már kint zörög, felébredt, ha neki elmondom mi van majd ő gondoskodik a stresszhormonról :D Még csak anyukámnak írtam sms-t, apának sem szóltam, aludjon csak.

Nagyon fura hogy ilyet is tud a testem, Zvel minden mesterséges volt, a fájások, a burokrepesztés aztán a császár, most meg minden olyan szépen magától történik, nagyon szép rendszeresen jön, elkezdi a méhem legtetején az összehúzódást, 1-2 másodperc alatt eljut a méhem aljáig, és ott egy jó zsibbadós görcsben végződik. Igazi mesterműve ez a természetnek :) Most még így gondolom, de pár óra múlva mikor a falat kaparom más lesz a véleményem :D
Egyenlőre nem sokat erősödött a fájdalom pedig már másfél órája megy úgyhogy ebből még egy darabig nem lesz baba. Úgy tervezem hogy csak nst-re megyünk be, az 3/4 8kor van, hamarabb felesleges. Minél kevesebbet akarok szülőszobán lenni, olyan az a hely nekem mintha nem is tudom...hatszor jártam ott életemben és mindig terhesen jöttem ki hosszas kínzások után. Valszeg most hetedszer is terhesen jövök ki mert szinte biztos hogy császár lesz a vége, de nem bánom :) csak már ott tartanék.
Nah megyek, átnézem a cuccom meg mostmár szólok apának. Szurkoljatok mert nagyon nyúlbéla vagyok :oops:

A legfontosabb, hogy ezeket ne felejtsem el:

1. Nem szabad elfelejteni menet közben hogy miért történik az egész, a vajúdás az egyetlen fájdalom aminek van értelme: a baba.
2. Egyszer vége lesz, nem fog örökké tartani a fájdalom, és ha vége akkor minden jó lesz.
3. Ha túl leszek rajta azt fogom gondolni amit mindannyian akik már túl vagytok rajta, hog megérte!!!
4. Néhány hét és sütni fog szépen a nap és megyünk babakocsizni a gyerekekkel a faluban!!! :D

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Zétivera, olyan aranyos vagy, most menne innen egy ölelés :) Nagyon-nagyon szurkolok és várjuk a híreket Apától!!!!

Kép
Kép
abencze

Budabo, egyik szemem sír, a másik nevet! A dokid tényleg minősíthetetlen!!!! Lehet, hogy az ügyeletessel is jobban járnál! Drukkolok, hogy minden a lehető legnagyobb renben menjen és persze tőletek is várjuk a híreket! Addig is pihizz sokat és no stressz!

Kép
Kép
abencze

ZétiVera, de izgi ez az online szülés!!! :lol: Veled vagyunk mi is, tuti minden úgy lesz, ahogyan eltervezted. Szorítunk, hogy Olivér gyors legyen. Nagy puszi!!!
Jaj, most olyan, mintha együtt szülnénk!!! :lol: 8) :shock:

Kép

Kép
b79andi

Vera! Ez izgi, tegnap este nekem is voltak kb. 1,5 órán keresztül 10 perces összehúzódásaim, de azt án elmúlt :shock: . Nagyon szorítok, hogy minden jól menjen!
Én mit szóljak a 102-es BPD-vel?

Bogi, ez tényleg durva, egy telefont betegen is meg lehet ereszteni, hogy ne várakozz feleslegesen! Mindenesetre az tényleg jó, hogy nem kell befeküdnöd hétvégére, hétfőig talán magától is elindul a dolog.

Hugic, köszönöm, aranyos vagy, egyre inkább úgy néz ki, nekünk Valentin-napi babánk lesz :lol: . Esze ágában sincs kibújni. Ma megbeszéljük a dokival, hogy holnap mikor megyünk be, aztán hajrá! Én mindenesetre nagyon örülök annak, hogy végre történik valami, félelem egyáltalán nincs bennem, inkább csak várakozás.

Kép
mist

zetibebi: vajon mi lett veled???

abencze, mist: egész éjjel pocsékul aludtam, mert azon idegeskedtem hogy reggelre felmegy a vérnyomásom, ahelyett hogy örültem volna hogy itthon vagyok. A 102-es BPD azért nem semmi mist!!! Azt beszéltük mi is a férjemmel hogy lehet jobban járnánk egy ügyeletes dokival. Amíg vártunk a szülőszobánál ott volt egy pár egy pasi dokival aki éppen azt magyarázta hogy néz ki a szülésindítás és a végén megállapodtak hogy a lány - 3. gyerek és túl hordaj - vasárnap betipeg és meg is indítják, tehát ha jó az orvosod el tudja ő magától dönteni, nem hiszem hogy a profra kell várni. Na mindegy. Nemsoká vérnyomás mérés, szerintem már a gondolattól is megy feljebb.

Kép
budabo

Bogi, őszintén szólva nem értem, hogy közel 2 hetes túlhordásnál miről kell még konzultálni???

Millye! Mi a helyzet veled? Jobban vagy?

Kép
mist

Vera! Drukkolok én is! Nagyon pozitív a hozzáállásod :D

Nálam a BPD: 87-es. Most már van viszonyítási alapon, de jó lenne ha megfordulna a babóm és talán gyorsan ki is tudna férni :roll:

Szép napot! :)

Andabella

Kép
Kép
andabella

zetibebi: Nagyon mennek a drukkok! :) Tök jó, hogy így megosztottad velünk, hogy mi történik veled, jól jönnek még nekünk ezek az infók a későbbiekben úgy érzem! Várjuk a további fejleményeket! Nem lesz semmi gond, minden rendben lesz! Ezek szerint lehet már valaki, akinek szerencsét hoz ez a nap... :D

budabo: hát hmm... ez a doki azért tényleg elég érdekes, de én se sokat beszélhetek, az enyém sem hajlandó semmi egyedül eldönteni, ezt az egyet nem szeretem benne, ahogy észrevettem kicsit talán a felelősséget akarja ezzel elhárítani, illetve bebiztosítani magát.

Andabella: jó, hogy jelentkeztél. :) Ezekre a becslésekre nem szabad adni, ez már sokszor bebizonyosodott itt a topikon is.

Kép
Kép
elif

Sziasztok!

Itt a szüléstörténet!
Verus! Egy napon szültünk! De te jobban jártál a lepénnyel!

Február 8-án hajnalban (4:30) erősebb fájásokra ébredtem. Illetve csak félálomban voltam. Gondoltam hozni kéne az órát. Meg mintha olyan vizes lennék alul... Nem akaródzott felkelni. De mikor sikerült elkezdett a magzatvíz folyni a lábamon. Szóltam Gyurinak, hogy folyik a víz, megyünk szülni. Nem kapkodtunk.
Hajnali 6-kor már a szülőágyon voltam ctg-re kötve. Az éjszakás doki megvizsgált. Bő 2 ujjnyit mondott, de mint később kiderült nem volt bő csak 2 ujjnyi. Fájások sehol. Illetve elvétve de gyengék voltak. Előkészítettek, borotva, beöntés. Beöntés előtt a szülésznő is megvizsgált. 2 ujjnyi, koponya beilleszkedve. 9 felé bekötötték az oxytocint. 9:11- kor jött az első igazi fájás. Jött a dokim vizsgálgatott és nyekeregtem. Alig tágultam most volt bő 2 ujjnyi. Megegyeztünk, hogy megyek ráülök a lábdára. Ráültem. Négy fájás alatt a bő 2-ből lett bő 4ujjnyi. A doki szeme is elkerekedett. De a labdán való ülés nem volt jó. Marhára fájt az a 4 fájás. A szülésznő meg közben mondogatta, hogy ha akarom bekötik az EDÁ-t. Olyna nagyon fájt, hogy mondtam hozza amit alá kell írni. Elment a papírért. Én meg utánaugrasztottam Gyurit, hogy szóljon neki, jöjjön vissza, mert jön a tolófájás. Visszakecmeregtem az ágyra és akkor derült ki, hogy marha jól tágultam. Gyuri megkérdezte a dikit, hogy akkor kötik az EDÁ-t? De a diki megrázta a fejét: "Arra már nincs idő. Mindjárt itt a gyerek." De Csenge feje nagyon fent volt. Oldalt feküdtem. Minden fájásnál a bordáimnál éreztem a csajszi fenekét. Közben meg jöttek a tolófájások. SZabad volt egy kicsit rásegíteni.
Aztán volt egy utolsó vizsgálta. Megfogtam a doki kezét és toltam el. Azt mondta, ha jön az inger nyomhatok. Nyomtam. Egy fájás alatt háromszor. A feje nehezen jött át. (Egyik fájás után odanyúltam és megsímogattam. Ezt nem hagytam ki most sem!) Egyszer éreztem ahogy megrángatják. Aztán az utolsó nyomásra kint volt. Akkorát kiáltottam, mert az is fájt ahogy a testének többi része is kijön.Nem emlékszem, hogy bármikor is ennyire fájt volna mikor kijön a baba teste.
Pár perc múlva megpróbálták leválasztani a lepényt. Kevés sikerrel. Egy óra múlva sem jött le. Akkor vittek a műtőbe és altatásban szedték ki. Méhszáj, gát szakadt, repedt szépen.
Még most is, négy nap után, ha ránézek Csengére nem hiszem el, hogy bennem volt és főleg, hogy kijött belőlem.

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Hugic: Jó sütögetést kívánok! Legyél nagyon ügyes!

Budabo: Úgy látszik hatott a szorításunk és a drukkunk és ezért nem kellett befeküdnöd!

Zetibebi:Szorítok neked, hogy minden rendben legyen az orvosnál! Legyen gyors fájdalommentes szülésed! Látom te sem bírtál aludni amit nem is csodálok!

Mist, Zetibebi, Budabo, Hugic: Köszönöm már jobban vagyok fizikálisan, lelkileg pedig nagyon nem...
(bár ma közelebbről is megismerkedtem a nyákdugóval ami szerintem teljesen kijött belőlem gondolom a tegnapi vizsgálat miatt) Már csak halvány barnázásom van. Tegnap alig bírtam elaludni mert előjött ez a "dokis" dolog és annyira megalázónak tartottam ahogy viselkedett ahogy vizsgált... mint egy hentes-mészáros... és agyaltam, hogy ez lenne a Magyar egészségügy és, hogy mennyire ki vagyunk szolgáltatva... irigylem azokat akiknek normális türelmes orvosuk van... :? Valaki hogy lehet ennyire közömbös? ÁÁÁÁ hagyjuk mert megint felhúzom magam...
Remélem a rémálom elmúlik és csak a szépre fogok emlékezni. :cry:

Kép

Kép

Kép
millye

Dina, hihetetlen a szüléstörténeted, nem semmi a tempó és az önuralmad! Köszönjük, hogy leírtad, nekem erőt ad :D Csengéhez mégegyszer gratulálok, nagyon aranyos!

Vera, nekem is nagyon bejön az online szülés olvasása, ha esetleg itthon szülnék, én is tudósítanék. Remélem, hajnal óta már történt valami komoly, és minden rendben van. Nagyon-nagyon szorítok, ügyes leszel!!!!!!!!!

Bogi: Szerintem ennél a kiszokgáltatottságnál nincs rosszabb, amikor egy ember kezében vagy és azt tapasztalod tehetetlenül, hogy tojik rád. Szegény, nagyon remélem, hogy végül minden rendeződni fog, és a legjobban fog alakulni!!!

Millye, mik a hírek, jelentkezz!!!
Mist, a 102-es bpd nagyocska tényleg, de tudod, hogy szépen el fognak csúszni a csontok egymásom, ne aggódj!!!

Andabella: Az én legutolsó (2 hete) csinált uh-mon 89es bpd-t mértek, a többi paraméter alapján is kicsi a baba, és a gép a szülés várhetó idejét ezek alapján márc.12-re tette. De az orvos nem mondta, hogy baj lenne, hanem azt, hogy ez egyéni adottság, ilyen kicsi és kész, nem kell nyugtalankodni. Egyébként akkor a becsült súly 3000 g volt(ami tudjuk, teljesen lutri) A te babócád is gyönyörű szép és egészséges lesz!

Verus, a kis Vince nagyon édeske, kérünk még képet!

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

Sziasztok!

Gjéti, nagy nagy gratula Olivérhez!
Köszi a képeket, gyönyörű az össezs babóca!!!!

Mist de jó, holnap már te is babázol :)
Zétivera, nagyon izgi, várjuk a híreket!!!
Budabo, kitartás, már nemsokára a kezedben lesz a kicsikéd!
Millye, örülök, hogy kezdesz rendbejönni! A doki meg egy állat volt, ez nem vitás. Engem olyan gyorsan és olyan könnyen vizsgál meg a doki, hogy semmi nem fáj.....

Edina, köszi a szüléstörténetet. Rendesen elképedtem, hogy mekkora baba lett Csenge, nem semmi teljesítmény.

Csajok, én is annyira rettegek, hogy nagy babám lesz, és nem fog kiférni....

Képzeljétek, felhívtam ma az ANTSZ-t, mert nem hagyott nyugodni ez a papás szülés tiltás...
Kiderült, hogy a teljes körű látogatási tilalmat az Antsz rendeli el, de benne van a szabályzatban, hogy a papás szülés engedélyezett, ha a papa nem mutat tüneteket, illetve viseli a megfelelő védőfelszerelést.
Tehát nem az Antsz tilja be, hanem a kórházigazgató tette, saját hatáskörben. Igaz, ehhez joga van, viszont nem hivatkozhat arra, hogy az Antsz megbünteti a kórházat.. stb.
Szóval úgy érzem ez egy fokkal jobb, és azt hiszem a jövő héten megkeresem a kórházigazgatót ez ügyben.....
Nem szeretnék olyanról lemondani, amihez elméletileg jogom van.....

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Gerendai Zsuzsi: Köszi! Minden rendben van. Fizikálisan jól érzem magam, de lelkileg nem a béka segge alatt van az önérzetem... már csak barnázok ahogy kettővel feljebb írtam... és elhagytam a nyákdugómat... nem izgulok mert sokan már hetek óta nyákdugó nélkül vannak. :oops: Remélem veled minden rendben van! Te pont Valentin napra vagy kiírva! Ez annyira romantikus!!! :wink:

Kép

Kép

Kép
millye

Andus70: És te sem szoktál vérezni vagy barnázni vizsgálat után? Téged milyen időközönként vizsgál meg?
De jó, hogy ezt a kórházas papás szülés dolgot megkérdezted! Ez olyan kiakasztó, hogy az igazgató az ANTSZ-re hivatkozik holott nem is ők hozzák a döntést... :shock:

Kép

Kép

Kép
millye

Hello lányok!

Zetivera:nagyon drukkolok neked és sokat gondolunk rád,mindent bele!

Kisbalázs sem óhajt még kijönni,pedig mostmár tényleg minden csak rá vár,minden elintézve,van új mosógép,volt villanyszerelő kész az új ágyunk,minden összekészítve és csak őt várja.de a fájások-összehúzódások még csak 20percesek és éjfélre-2re el is múlnak és reggel csalódottan ébredek,hogy nem szülünk még...Pedig holnap valentin-nap és én ara a napra terveztem a szülést....

De mindegy fel la fejjel nekem is és mindenkinek is,azzal vidítom magam,hogy minden nap mit odabent tölt,csak jó neki,és mostmár tényleg nincs sok hátra!

budabo:a dokid tényleg minősíthetetlen,de legalább nem kellett bentmaradnod.Még egy kis türelem és vége karodba veheted Fügét!

millye:veled is jól elbántak tegnap,tényleg felháborító!mostmár jobban vagy azért?

Megyek,mert kicsit én is magam alatt vagyok ma,megpróbálom összeszedni magamat és szépen beszélek Kisblázzsal is!
Addig is szép napot nektek és sokat gondolok zetiveára!!!!!!!!!!!!

Kép
nilabali

Nilabali: Köszi már jobban vagyok! Ne aggódj, Valentin nap holnap lesz és addig még annyi minden történhet! Ne legyél magad alatt! Próbálj pozitívan gondolkodni (ez persze én mondom miközben a női mivoltomban csorba esett... :? ) Vegyél egy jó kis fürdőt és pihizz!

Kép

Kép

Kép
millye

Sziasztok!

Először is gratula minden megszületett picihez, és a többieknek kitartást, már nincs sok hátra!

Tegnap mi is hazaérkeztünk a kórházból, már nagyon vártam. Attila picit besárgult ezért mi négy napot töltöttünk benn. Tejcim még nincs sok, és a pici állandóan csak rajta lógna, de leginkább csak cumizik vele, egy alkalommal kb. 10-20 ml szopizik, így sűrűbben igényli.

Szüléstörténet (csak erős idegzetűeknek):

Szombat este rozsaszínes váladékot tapasztaltam, de egy betéttel lefeküdtünk aludni. Reggelre nem is áztam át, de attól kezdve elindult a magzatvíz szivárgása. Volánbusszal és BKV-val bementünk a vizsgálatra, ott már ömleni kezdett a vizem. Viszont fájásaim gyengék voltak, és csak egy cm-re tágultam. Így felraktak egy ballont, amit kb. du egy óra körül szedtek ki. Ez nem kicsit fájt, ugyanis egy súlyra rakták és kb. 15-20 perc alatt kijött, addig azonban folyamatosan fájt, nem úgy mint a szabályos fájásoknál, ahol van pihenő időszak. Na a ballon kivétele után megnézett a szülésznő, és 5 ujjnyira tágultam, viszont nem voltak erős fájásaim (szerintük :? ).Ezután oxitocin infúziót kaptam, és kb. 16 órától elég erősek lettek a fájások is, akkor átraktak a szülőszobába, megérkezett az orvosom is. Na a kitolási szakasznál már teljesen nyitva voltam, még sem ment a kitolás, és a végén már a baba szívhangja is gyengülni kezdett, így vákummal szedték ki, ezért aztán szanaszét repedt a hüvelyem, amit egy órán keresztül stoppoltak össze ( a doki poénosan matyóhímzésnek nevezte a munkáját). Ja, és úgy nézki, hogy olyan gyengék a hüvelyi szöveteim, hogy a következő szülésnél is így járok majd :cry:
De mindezek ellenére a dolog megéri, és igenis túl lehet élni (ja, és fájdalomcsillapítás nélkül csináltuk végig az egészet). A férjem rengeteget segített a vajúdásnál masszírozta a hátam, a kitolásnál fogta a fejem. De egy életre megutáltam a szőlőcukrot, mert csak azt lehetett, kellett szopogatnom. Na, röviden ennyi, mert már bőg a gyermek, várja a cicit. :wink:

Crocus
Kép

Kép
crocus

Kép

A gyermek még a kórházban.

Amúgy az Istvánban is benn lehetett az apuka a szülésnél, a gyermekeket viszont csak üvegablakon keresztül nézhetik meg a látogatók, de a kismama kimehet beszélgetni hozzájuk.

Crocus
Kép

Kép
crocus

Millye, nem szoktam barnázni sem.. Egyszer fordult elő, kb 2 hete, mikor a streptococushoz vett váladékot a doki, olyankor egy kicsit megkaparják a méhnyakat....
De szokta mondani, hogy előfordulhat vizsgálat után egy pici vérzés vagy barnás folyás, az normális, de szerencsére olyan finoman vizsgál, hogy nem szokott...
Tedd magad túl valahogy lelkileg, remélhetőleg soha többet nem fogod látni ezt a dokit. És gondolom nem csak veled volt ilyen durva, neki ez fel sem tűnik.
Nem éri meg, hogy emiatt vacakul érezd magad.

Crocus üdv itthon!!!
Hááát, összeszorult a gyomrom a szüléstörténetedet olvasva..... de szerencsésen túl vagytok rajta.

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

verus húúú, nemsemmi szülés volt, le a kalappal előtted! EDÁ-ra nem volt lehetőséged?
Vince baba csodaszép, nagyon hasonlít rád! :D

abencze, ez aztán remek hír, köszi :D
3200 gramm egyszerűen tökéletes súly!

budabo hát nem is tudom, mit mondjak a dokidra. ezek után én nem hiszem, hogy bármennyire is megbíznék benne. lehet, hoyg tényleg jobban jársz az ügyeletes dokiddal.
főleg hogy a szülésznőd azért ismer, vigyáz rád...

andabella nem olyan kicsi az a baba, tényleg megnő majd idekint. az is lehet, hogy simán elmérték, láttunk már ilyet...

zetibebi nagyon mennek a drukkok, hogy minden a lehető legjobban alakuljon. egy kis vajúdás egy lehetséges császár előtt kifejezetten jót tesz a babának, van lehetősége felkészülni a változásra.

edina hát ez is egy nemsemmi szüléstörténet... pedig az ember azt hinné, hogy a sokadik bébi már csak kipottyan (és legalábbis ebben reménykedem még mindig :D )
gratulálok még egyszer neked is! :D

Andus te aztán érted a csíziót, nagyon ügyes vagy, hogy felhívtad az antsz-t!

Kép
Kép
Kép
iricc

Crocus: Köszönjük a szüléstörténetet! Nagyon szép a pici babád! Sok tejcit és jó egészséget kívánok nektek!
Viszont lenne "hülye" kérdésem mi az a ballon? Mert ilyenről még nem hallottam... és a vákuumot hogy tudjuk elképzelni? mert erről már hallottam, de az, hogy hogy működik azt nem... :oops: :?

Lányok! Lenne pár kérdésem... tudom, hogy már páran írtátok... de szeretném tudni... a nyákdugóról, hogy kinek van még meg és ki az aki már elhagyta Nilabali, Budabo, Mist, Hugic és még akii nem szültek meg...... gondolom nem lehet következtetni ebből, hogy mikor indul meg a szülés... (úgy tudom, hogy Elif már egy ideje elhagyta a nyákdugót) a másik, hogy napok óta folyik a tejem... :oops: nálatok mi a helyzet ezzel kapcsolatban? :roll: :shock:

Kép

Kép

Kép
millye

crocus ballonnal 1-ről 5 ujjnyira? Jesszumpepi :?
tök jó, hogy végre túl vagy rajta, a gyönyörű kisbabád biztosan kárpótol mindenért! :)

Kép
Kép
Kép
iricc

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: