A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

Szóval Orsi rám szinte mindegyik igaz (első szülő,hamar összejött,állómunka) és mégsem vizesedem,szerencsére.Persze a kivétel erősíti a szabályt!

Nagyon aranyos kisrucik!A napozók különösen tetszenek.Olyat még nekem is be kell szereznem párat.

Kép
melike

A patikakártyás téma engem is érdekel.Én is most érdeklődöm,hogy miket lehet vásárolni.Végülis nálunk bármilyen babaápolási szert lehet.

Kép
melike

Sziasztok!

Én is voltam a Hungexpon a hétvégén. A szerzemények: pelenkázólap, pelenkázó, hálózsák, takaró, kis rugi+kardigán, 2 szoptatós melltartó + melltartóbetét.

Nem volt rossz, de elájulva sem voltam tőle...

Bogcsa
Kép

Kép
d. bogi

Oké, pelenkázó nincs, hanem pelenka :))

Bogcsa
Kép

Kép
d. bogi

Átolvasgatok az áprilisi-májusi topicba és ott már 3 baba megszületett, és legalább ennyi fog a héten. Már akkora izgalomban vanna, van akinek már nyákdugó elment, isszák a málnateát, olyan izgi! Főleg, ha belegondolok, hogy utánuk mi jövünk!!!! :lol:

almaani
Kép
almaani

Sziasztok! :D

Megérkeztünk a Bakonyból! Annyira jó volt! Szuperül éreztük magunkat, rengeteget kirándultunk (egyik nap 15 km nyomtunk le a gyerekekkel...) gyönyörű idő volt, csodás a Bakony.
A szálloda is klassz volt, minden tekintetben.

Első 2 nap még a hóban, aztán a csodaszép tavaszi napsütiben. Én ennyi őzet, mókust az életben nem láttam mint itt, futkostak elöttünk az erdőben.

Jártunk Zircen, Herenden, Pápán, de Szépalmán az erdőben voltunk a legtöbbet. Megmásztuk a Kőris-hegyet is. Nagyon büszke voltam a 2 kisebbre, mert elég jól bírták a strapát. Esténként pedig wellness...

A srácok is nagyon élvezték, igazi kikapcsolódás volt.

Kép még a húsvéti hasam...

Kép nordic-walkingoltunk is, ááám...

Kép Mink volnánk [img]

https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 356.75.jpg[/img] fiúk a Cseszneki Várnál

Nem tudok visszaolvasni,remélem mindenki jól van.

Ha vmi extra történt vkivel, világosítsatok fel, plíz! Köszi! :wink:

Kép
zmimi

Csajok!
Senki nem tudja Csiri tel.számát?
Különben pl. Mia is el van veszve.

Kép
melike

én sajna nem tudom egyikőjük számát sem!

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Zmimi - biztosan nagyon jó lehetett a kirándulás, szerencsés vagy, hogy ilyen jól érze magad, csak így tovább!

Almaani - én is olvasom őket rendszeresen és még jobban izgulok, mert jóval korábban jönnek a babák, szóval már nekünk sincs sok időnk! :lol:

Remélem én is, hogy nincs gond a lányoknál és csak nem érnek rá írni! Sokan hiányoznak egyébként: Pironya, Mia, Csiri, Buci, Ibm, Wera, Bszilvi... hol vagytok? Nem úgy volt, hogy valaki gyűjti a telcsiszámokat?

Itt olyan szép idő van végre!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:

Manka

Manka

Kép

Kép
mankabi

Én sem tudom senkinek a telefonszámát,de én benne vagyok hogy mindenkivel számot cseréljünk..mondjuk az enyém olyannyira nem titok,hogy az iwiwen is kint van!!!
Szerintem semmi baj nincs Miával (szinte ő viselte a legjobban),és Csirivel sem...egyszerűen nincsenek gépközelben.
Gondolom én!!!
Vendég

Pironya és családja meg most van welnessezni,ugye?

Kép
melike

Sziasztok!

Csak bekukk mert olyan jó idő van, megyünk kifele.
Voltam uh-on, természetesen aludt, és nem lehetett semmi tevékenységre buzdítani a kisfiam. :)
A lényeg hogy szép fejlett, egészséges baba, és tök jól láttam a kis pöcsét, úgyhogy tutira fiú lesz! Igaz nekem nem volt felőle eddig sem kétségem, de a mama kételkedik, mert nem olyan a hasam! :oops:
Tudjátok a nagy régi bölcsességek! :)

Gyönyörűek a babasarkok, Én meg még sehol sem tartok! Persze az elsőnél Nekem is kész volt már ilyenkorra! :) Azért már várom hogy én is rendezkedhessek. Jövőhéten már csinálom szerintem! :)

NA jók legyetek vigyázzatok magatokra, majd még bekukk!

(színes képet nem tudok rakni, amit kivágtam a dvd-ről, nem tudom lekicsinyíteni) :(

Kép

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

Anna!
Nagyon szép a baba pofija! Örülök, hogy minden rendben vele! :lol:
Ezekkel a "népi bölcsességekkel" engem is ki lehet kergetni. A "kedvencem": ne vegyetek a szülés előtt semmit, majd utána. Lehet, hogy ez 30-40 éve így volt, de én abba őrülnék bele, ha semmink nem lenne a szülésig és utána kellene beszerezni mindent. Na mindegy. :?

almaani
Kép
almaani

Sziasztok!

Itthon vagyunk... olyan jó volt hétvégén családozni, csavarogni :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Bárány
Az én számomat tudod :wink:
Vendég

Gigi a tiedet tudom és ha bármi lenne velem amiért nem tudnék jönni akkor írnék is neked vagy hívnálak :wink:

31 hetes vagy????????????????????
Én miért vagyok így lemaradva :cry:
Vendég

Gigi a nyáriban elég sokat foglalkoznak a haskörfogattal...van valami szabály,hogy mennyi idő alatt mennyit kell nőni???
Vagy lényegtelen??Gondolom alkatilag is nagy külömbségek vannak....

(nem ez lesz az uj parám úgyhogy nyugodtan válaszolj :lol: )
Vendég

Igen csajok én is úgy tudom, hogy Pironya most wellnessezik!

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Csajok! A telefonszámokat Wera kezdte el gyüjteni!

A hiányzok közül Ibm és Wera megtalálható a nyári topikban!
Vendég

Hahó!

Voltunk a patikában és vettünk Apa kártyáján pár dolgot.Gabi családból mindent,orrszívót,melltartó betétet,pelust.
Nagyon rendes,segítőkész volt a nőci.
Holnap meg elmegyünk a Thaumába,ott is veszünk pár dolgot.

Sajnos Apa lebetegedett,fekszik.Remélem nem kapom el.

Kép
melike

[quote="bárány"]G írta:bárányigi a nyáriban elég sokat foglalkoznak a haskörfogattal...van valami szabály,hogy mennyi idő alatt mennyit kell nőni???
Vagy lényegtelen??Gondolom alkatilag is nagy külömbségek vannak....

(nem ez lesz az uj parám úgyhogy nyugodtan válaszolj :lol: )

Nincs szabály... én nem is mérem, nem is foglalkozom vele...
Régen volt talán jelentősége, mikor még nem volt elterjedt, mindennapos az UH... akkoriban a haskörfogat mérést használták arra, hogy következtessenek a baba fejlődésére...
Szabály NINCS... testalkattól függhet nagyban...
Gondolj egy szélesebb csipőjű nőre... benne szinte "elveszik" a baba... de a vékonyabbakban meg már a "cseresznyemag" is látszik...

És én a magzatmozgást se nagyon szoktam számolgatni... miután a gyereknek is vannak alvási periódusai is...
Nekem azt mondta a valóban nagy tudású doktor bácsim, akire hallgatok is, hogy azt kell figyelni, hogy a nap kb. azonos időszakában, kb. azonos körülmények között, hasonlóan mozog-e a baba... nálam ez az ebéd utáni szieszta időszaka...
Vendég

Én babakozmetikumot nem veszek... az első időben Petinél nagyon bevállt a gyógyszertári fürdető és a mai napig, ha szükséges, gyógyszertári popsikenőcsöt használunk...
Én nem használtam testápolót, hintőport, olajat...

És olyan PASI a fiam :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vasárnap istentisztelet után még beszélgettünk a templom előtt ismerősökkel... a kislányuk kismotorozott (az a lábbal hajtós járgány)... Peti rástartolt... (hanyag, gonosz anyja nem vitte a motorját a templomba)... apa persze megakadályozta a harcot... lekenyerezte Petit némi keksszel... (apa csak ezt gondolta)... Peti a kicsit megrágott kekszet odaadta a kislánynak, megsimogatta, megpuszilta... és az övé volt a motor... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Persze, mindenki vigyorgott....
Vendég

Bárányka
Hívhatsz nyugodtan... :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Gigi! Megnéztem volna a fiadat biztosan Nagyon Édes volt! :D :D :D
Vendég

Sziasztok!
Gigi!
Biztos édes volt Peti! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Nem nagyon pörög a topik!
Nem ám most tünik el mindenki!
Mindjárt szülünk!
Én már nem birok mozogni! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Sziasztok!

Én vagyok, csak mostanában nem volt mihez szólnom.

(sokszor van olyan téma, amihez még hozzá szagolni sem tudok)
De CSIRI miatt már nagyon aggódom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
bszilvi25

bocs,de én lépek.
Ápolni kell Apát,vacsi,fürcsi stb.
Holnap jövök. Jó éjt!

Kép
melike

Én is olvasgatok és naponta többször benézek..most viszont jönnek a műsoraim :lol:
Vendég

este én is inkább a párommal vagyok, nappal szívesebben írok, amikor itt vagyok egymagamban!

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

kacsazsiros kenyeret falok!
Szerintem nem normális ez igy 10 ora felé.
de hát olyan éhes vagyok! :oops: :roll: :lol:
Vendég

Ma rekordot döntöttem nem alvásban 1-től fönt vagyok.
És nem mozgott...jaj de utálom az éjszakákat...azt hiszem meg fogom kérdezni a dokimat erről :?
Vendég

Szerintem megint a befordulós periódusom következik :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Vendég

Szisztok Jó Reggelt!

Bari nem befordulni!
Csak éjjel nem mozog nem? Nappal igen!
Ilyenkor már egyre kisebb a helyük, nem tudnak annyit mocorogni, mint eddig! NYugiiiiiiiiiii!! Ő is alszik éjjel! :wink:

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

Sziasztok!:)
Én már megszoktam, hogy éjjel nem bírok aludni, nekem mocorog, vagy pisilni járok, vagy a derekam fájdul meg az ágyon.....de legalább ha megszületik, nem lesz furcsa fenn lenni éjszaka. Ez is egy szempont.:)
Bari: ne aggódj, a babucid alszik olyankor, ha nem mocorog. Neki is kell. Nyugi.:) A te babád legalább betartja, éjjel alszik, nappal fenn van. Talán ha kijön, akkor is szerencséd lesz vele.:) Gondolj erre.:)
heni baba

Sziasztok!

Én azt mondm éjjel ne piszkáljátok szegény babákat, mert aztán hozzászoknak hogy éjjel felébresztik őket...nekem sem mozog éjjel. Néha olyankor mikor komoly rákészüléssel egyik oldalamról a másikra zöttyentem magam, fel szokott rá ébredni. De aztán alszunk tovább.
Bari, ne fordulj be, maradj és lazíts!!!!

Móni, nekünk is van kacsazsírunk...nagyon jó kaja, ma veszek hozzá lilahagymát.

Puszik

Dana

Kép
danaaia

Nappal mozog !de nekem éjjel akkor sem ha eggyik oldalamról a másikra huppanok...És pár hete még éjjel is mozgott!!
Most szabály szerűen átalussza az éjszakát,mindeggy hogy én piszkálom-e vagy nem!!Eddig a tv-vel villannyal föl lehetett kelteni...mostmár nem!!
Nem szeretem ha alszik! :(
Vendég

Azért azt is tudni kell,hogy a férjem és a gyerekeim úgy alszanak éjjel,hogy simán föl lehetne robbantani a házat!!
A lányom pl 0 éves korától átalussza az éjszakát...és a mai napig simán át lehetne vonszolni eggyik szobából a másikba nem venné észre...
Vendég

Szóljatok ha kopjak le a paráimmal
Vendég

sziasztok!

Nekem eddig nem mozgott éjjel, csak tegnap amikor kimentem pisilni utána éreztem. Örülj Bari, hogy nem mozog, mert akkor ha kibújik akkor is jó baba lesz éjjel! Meg hát a babák is alszanak. Hülyék ezek az általánosítások, hogy ennyiszer, meg ennyiszer kell mozogni. Ha egy fél napig nem mozog, akkor érdemes elmenni szerintem dokihoz, de amúgy nem!
No para, Bari!!! És ne piszkáld éjszaka, mert akkor ha kibújik, akkor visszakapod! :lol:

Ja, és pont most nincs itt Csiri, amikor Géza bevallotta az apjának a Barátok Köztben, hogy a gyémántbízniszből van a pénze!!! :roll:

Andi

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Bari, ne kopj le!!! Csak ne izgulj! Minden rendben lesz. Én úgy állok hozzá, hogy nem lehet baj!!!! És akkor (remélem) nem is lesz!

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Tényleg HOL VAN CSIRI????????
Vendég

Valakinek nincs iwiwen?
Vendég

Amúgy csuklott éjjel de azt nem számítottam mozgásnak...
Vendég

Pedig az is mozgás!
Nyugi Bari, minden oké. Fogsz TE még könyörögni neki, hogy édesem kérlek aludj már éjszaka!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

Bari,

hát akkor nyilvánvaló, hogy ő is az álomszuszékok csapatát gyarapítja...ne szoktasd le erről. Különben meg a csuklás is mozgás, mert az attól van hogy benyelt egy nagy adag magzatvizet, tehát mozgatta a száját...szoktál te álmdban csuklani? :D

Dana

Tudtam hogy a gyémántbiznisz....

CSIRI EZT MEG KÉNE BESZÉLNÜNK...HOL VAGY?

Kép
danaaia

bárány! nekem sem mozog éjszaka,mostanság. Csak '8-'9 orakkor a párom szokott hozzá beszélni+hallgatozik mindig.Na akkor szokott beindulni,de nagyon. Már valamelyik nap azt mondtam hadja abba. Táncolt bennem. :D
Tegnap este fél9 kor sült krumplit kivántam,sütöttem.Jol esett. :lol: 22 orakkor ugy éreztem valami nem,nagyon nem jo. :cry: Ablakot nyitottam.
Kezdtem érezni h.hányni kell,aztán meg h.rögtön össze fosom magam.Kavart a hasam,de a gyerek is bent. Ment a hasam. :cry:
Rá fél orára+ hánytam. Krumpli kijött. :twisted: Na mindezek után elég jol lettem. Aztán aludtam volna,és a gyermekem CSUKLOTT.
Inkább nappal mozogjon,mint éjszaka.
Én nappal szoktam keltegetni. Ne lustuljon be.

mentem sok a dolog.

Kata&Milán

oszman777

A telefonszámokat tényleg Wera gyűjtötte,de csak a nyári topikosokét.Én néha írtam oda is,ezért az én számom megvan nekik,de a WERA,IBM és az ÉN számomon kívül egyikőtöké sincs a listán.
Tehát ha gondoljátok,gyűjtsük össze a JÚNIUSI topikosok számát.
Én vállalom,ha megbíztok bennem.
Elkülditek nekem PRIVIBEN, (aki akarja,aki egyetért)én összegyűjtöm,és amennyi összegyűlt,azt visszaküldöm azoknak PRIVIBEN,akik elküldték a számukat.Remélem érthető.
Wera is így csinálta a nyáriban.
Tehát az kapja meg a többiek számát,aki elküldte a sajátját.
JÓ ÖTLET? BENNE VAGYTOK????

Nekem ez a március nagyon gyorsan eltelt.Remélem legalább ilyen gyorsan eltelik majd az április is.Utána 36. hét,tehát akár szülhetek is.... :D

Kép
orsitigris

úú, Orsi mi majdnem egyszerre fogunk szülni!!! :lol:

e-mail címeket nem érdemes szerinted gyűjteni? a telefonszámokkal együtt?

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Orsi nekem tompa az agyam ...de elküldöm neked a számom
Vendég

Én is most küldtem el.:)
A mocorgásra visszatérve: én mindig megkérem az Atit, rakja rá a kezét a pocimra, olyankor megnyugszik a babu, és nem ugrál, rugdos. Érdekes. Ha én rakom oda a kezem, akkor semmi reakció. Rugdos tovább.:) Ezért a férjem tiszta büszke magára.:)
heni baba

Orsi, én is elküldtem (remélem sikerült, ha nem akkor kérlek jelezd)

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: