A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 májusi babák

Kistesó témához:
Mi 2-2,5 év korkülönbséget tervezünk.
Bár a szülésre még nem vágyom ilyen hamar újra, de mivel már 34 leszek februárban, így túl sokáig nem várhatunk a kistesóval.
És én sem szeretnék visszamenni dolgozni a két gyerek között, mert ha visszamennék, akkor én is legalább egy évig szeretnék dolgozni, és akkor már elég idős lennék, sőt még ha esetleg egy harmadikat is bevállalnánk, sietnünk kell.... (de ez még nyitott kérdés).

Az öcsém és köztem 2 év, 2 hónap a korkülönbség, teljesen jól elvoltunk, most is nagyon jó a kapcsolat közöttünk.
Míg a férjem és a bátyja közötti 4 és fél év korkülönbséggel, alig van köztük testvéri kapcsolat, bár ez talán nemcsak a korkülönbségtől függ, azt hiszem.
mary74

Tesó téma: én szeretnék 3-4 év korkülönbséget. Egyrészt mert szeretnék egy kicsit dolgozni a 2 gyerek között, meghát az anyagiak (jó lenne, ha több lenne a gyedem, ahhoz meg minimum egy teljes évet kellene dolgozni). Ja, és szerintem jó lesz, ha Csenge már oviban lesz, mert így többet tudok napközben foglalkozni a picurival, és nem kell amiatt aggódnom mondjuk szopi közben, hogy Csenge éppen hogy tesz kárt magában.

Horilda! Igen, Csenge már feláll egyedül kb. 2 hete. Nem is tudom hány centi, már régen lett mérve.. :oops:

KépKép
KépKép
KépKép
angyalkrisz

Márti, ne vegyél magadra mindent.
Nem vagy semmi hallod, h. még meló előtt bejelentkeztél és írtál nekünk.
Pont akartam már kérdezni, h. bírod Stella nélkül. De nehezen gondolom.
Apára meg tényleg büszke lehetsz, főleg így, h. nálatok is a cici a minden.

Nocsak, jönnek a kukkolók!:)
Ez a név már rajtatokmarad.
Mi örülünk Mindenkinek!

Mona, Neked is Emmád van?!:):) De jóóó! Igen, 3 nap van köztük:)
Gratulálok a 3 lurkóhoz!
Most látom, nálatok Emma a nagyobbik.

Golfmonó! Becses keresztneved?:)
Gratulálok Nektek is Mátéhoz!Ez a kép?? Csak nem ő Máté?

Ezt elküldöm és igyekszem visszaolvasni. Bár marha sokat termeltetek.

Kép
niki30

Angyalkrisz és 3-4 évvel tervezők!

Épp tegnap vizsgáztam családi krizisprevencióból... és ottan azt tanítják, hogy ez a korkülönbség a lehető legrosszabb... ugyanis a kistestvér érkezését összekapcsolja a közösségbe szoktatássala gyerek és ebből adódóan, ahogy MAry is írta, nem lesz túl rózsás a testvér kapcsolat.

Az öt év már abból a szempontból ideális, hogy addigra már beszokott, megszokta, hogy enm azért van ott mert őt nem szeretik, haenm mert ez a dolgok rendje...

Én megmondom őszintén (kedvenc szó fordulatom, blááá) hogy mikor levi megérkezett még Gergőnek is kedveztem, azzal hogy elhoztuk őt délben egy ideig a suliból, addig amíg ő azt nem kérte hogy hagy maradjon bent, mert szeret játszania társaival.

És ha kicsinek jóban vannak, legyen bárhány évi is közöttük, tehát akár hat,nyolc, nagy valószínűséggel átvészelve a kamaszkort, felnőt tkorukra ismét jóban lesznek...

És nem kaptam mindenkitől ötleteket!!! Itt van ám a névsor, Melcsit ki pipáltam! :)

KépKépKép
bogyra

Melcsi, és hol az a télapós fotó?
Jót mosolyogtam: "még a lovat is elgáncsoltam volna ha elindul....."

Kép
niki30

Bogyra, jó az ötlet, jövök az ötletekkel!

Kép
niki30

hELP!

a SÜTŐTÖKÖT HOGY CSINÁLjam a babónak? sÜSSEM VAGY FŐZZEM? és ha megcsináltam hány napig adhatom? Gondolom max 2, ugye? Aztán csináljak frissen. Majd mi megesszük ami megmarad Tőle. :)

Bogy, Ti aztán tudatosan terveztek 2 év 1HÓNAP :D Én azért azon is rágódom, csak hogy legyen min, hogy mi lesz, ha nem sikerül egyből teherbe esnem?? Mert ha tudnám, hogy tuti, akkor inkább lenne 2,5-3 a korkülönbség, de így nagyobb intervallumot hagyunk. Aztán ahogy sikerül.
Egyébként a mi gyerekeinket beveszik majd májusban oviba, ha betöltötték a 3-at, vagy csak szeptemberben??

Köszi a szopis választ, hogy nem volt gond a terhesség alatt szoptatni. Gondolom a dokik általában az abbahagyást javasolják. :?

Kép
ági_bp

Ági, én néha főzöm, néha sütöm a tököt. De azt vettem észre, ha megsütöm, akkor nem tudom olyan faszán leturmixolni, tudod olyan jó pépesre. Szerintem inkább főzd, gyorsabb is!

Nagyon szépek a gyerekek!
És tényleg az az álló kislány!

Látom, mindenkinél járt a télapó. Hát nálunk idén még nem járt. Vagyis hozzám jött apa télapó, de Emmának nem hozott most semmit. Én vettem neki kombidresszeket.
Szégyenlem is magam.
:oops:

Kép
niki30

Niki, ne szégyenkezz, mert akkor nekem is illik! Én sem vettem semmit, most még apa kapott marcipánt, legközelebb már a manócska jön! Sztem még nemigen értik, hogy mi van.

Ági, én is igy is ugy is szoktam, talán télleg főve job, akkor meg végképp, ha mást is főzöl. ÉN olyan tupperos párolósba beledobálom a cuccokat (krumpli, répa, sütőtök, kelbimó...mittudomén) és együtt kész. A levével meg ugye higitom. MOndjuk azért meg jobb szeretem sütni, mert az finibb és a maradék a mienk ugye....noh, önző én...
Ja, két napig szoktam adni, ahogy irod.

Köszi a tesós hsz-kat. Asszem akkor maradunk a 2 évnél. Esetleg Bogy priviben elküldhetnéd ezt a rafinériát, mert ezt még nem ismerem és én sem szivesen halok éhen, de nincs 'kedvem' visszamenni egy évet megint tengilengizni nagy hassal aztán eljönni...meg hát most nagy szövegnek tűnik, de nem bizti, hogy 6-7X 20ezer FT megér annyit, hogy pár évet elveszitsek, vagy a gyerkőcöknek ne legyen jó. De majd kiszámolom igy mennyit kapnék.

Húúúú, apa hazaugrott melóból.....máskor is csinálhatna ilyet...mit is mondjak, inkább csak gondoljatok amit jólesik!

De visszatérve az is meggyőző, hogy az egyik már oviban, lehet nyugisan szoptatni a kicsit....ez még dilemma!

Na pünytőkém megint orditva ébred...rohanoooook

Kép
kriemhild

Valaki szokott faxozni külfölddel??? Az pls segítsen!!!

KépKépKép
bogyra

korkülönbség: nálunk van ilyen is és olyan is. :9 meg kell mondjam a kisebb sokszor könnyebb. tesóféltékenység nálunk sehol nem volt, vagyis csak minimális, viszont a programok miatt könnyebb az egykorúakkal, azaz hasonkorúakkal.

Kukkolók szevasztok!

Ági,
én sütöm, mit magunknak. és másnap még felkínálom.

Szegény Marcika 38 volt popsiba reggel, germicid c be, most jól van. jah, persze jön a 7vége megint. megyünk a vörösmarty térre forralt borozni, nézelődni, vásárolni, úgy imádom. :)

Bogi,
passz. ..
Vendég

Gyps, apa hazaugrott, iiiigeeeen? Marha jó egyeseknek!
Egészségetekre! :lol: :lol: :lol: :lol: Hihii

Kép
niki30

Dóri, de jó Nektek, én is akarok a Vörösmarty téren forralt borozni!

Kép
niki30

Niki!Mi is készülünk a fiammal.....összefutunk?

Kukkolók!!4Nyugi,én sem tudok sokszor hozzászólni,mint most sem,mert annyit olvastam vissza,hogy nem tudom,mit akartam írni,de legalább jelen vagyok... :oops: :lol: :lol:

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

Sziasztok!

Üdv az újaknak!

Tesó: nálunk éppen a napokban volt téma. Még nem igazán tudjuk, szeretnénk-e újabb babát. Nagyon félnék, hogy egészséges lesz-e.
Közben vágynék is rá. Szóval nagy dilemma. De nekem a 4 év korkülönbség a jó. Én még előbb visszamennék dolgozni.

Kép
anido

Bogy: Mi a gond a külföldi faxolással? Én a cégemtől faxoltam nap mint nap.

Tesó: Mi is gondolkodunk, úgy jövő év vége felé kéne kitermelni a kis embriót :D, mert jövő szeptemberben már én is 34 leszek, vén tyúk! :oops:

MI akarunk Vörösmarty terezni!!!!

Kép

Kép
lorcika

SOS!! Nincs valakinek jó ismerőse az Állam KIncstárnál??

Kép

Kép
lorcika

Csajok, nem beszélünk meg egy közös forraltborozást a Vörösmarty téren valamikor?

Nekem ugyan nincs közel, de bevállalom, ha összejövünk. Hm???
Menjünk!!!!

Kép
niki30

Lorci, sajna nincs:(

Kép
niki30

Lorci!sajna nekem se!

Niki!Mikor?

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

Tényleg senkinek semmi ötlete, hogy mit olvasnátok szívesen? (Kivéve Melcsit persze) :wink:

Nha tessék megerőltetni magatokat... :) :)

KépKépKép
bogyra

Melcsi!

sajnos az első ötletedet ki kell lőjjem, bár tényleg jó ötlet, de ilyet működtet a pampers, max rakok rá egy linket...

Viszont a másik kettőn már dolgozom. Táblázat, bővítéssel... képekkel stb stb...

És homeos gyógymódok terhesség alatt, szülés előtt, közben, után, majd a babáknak is.... de ehhez el kell menjek egy másik tanfolyásra is! :) De se baj van indok, hogy miért fizessen be apa engem.

KépKépKép
bogyra

Gabi, tőlem akár jövő héten is.
Neked mikor lenne jó?
Kedd?
Többiek? Vörösmarthy téren egy forraltbor?

Bogy! No. Ötletek.

Ugye, ha jól értettem, terheseknek és babásoknak való ötleteket gyűjtessz?!

1. Lehet, h. snassz, de szerintem a várandósokat és a friss babásokat meg lehetne nyugtatni a szoptatással kapcsolatban. Értem ez alatt, h. nem akkora katasztrófa, ha valaki nem tud szoptatni, én amolyan lelki megnyugtatásra gondoltam.
Tudom, h. minden szakirodalom ezzel van tele, h. így kell szoptatni, meg úgy kell, csak amikor kevesebb van, vagy egyáltalán nincs, akkor a nők be tudnak pánikolni.

2. Vagy pl. miben tud segíteni egy férfi/apa. Mire érdemes odafigyelni. Apa és baba kapcsolata, stb....

3. De érdekes lehet a baba fejlődését is végigkövetni. Mikor, mit csinál. Erre van egy tök jó linkem, ha kell!!!! Én ezt mindig megnézem.

még majd agyalok, mit lehetne...

Kép
niki30

Egy orrfelhuzos kep :D :D :D Kép

KépKép
horilda

Ilda, hát Elina haláli édes ezen a képen! Annyira aranyos!

"Na mi van Anya? Nem tetszik valami?"

Kép
niki30

Bogyra!
Kukkolók is hozzászólhatnak?

Engem pl. érdekelnének a választható védőoltások, mit, mikor kell beadatni, milyen típusok vannak , stb. (mert pl. a rota elleni oltásról lemaradtunk, mert későn kezdtem utánanézelődni, védőnőnkől, dokinktól semmi erre vonatkozó infó nem volt....)

Persze, lehet hogy ez nem védőnői feladatkör, nem tudom. Akkor bocsi.
mary74

Mary!

Igen ebben a témában biztos voltam!!! Igenis védőnői feladat, bele is verik a fejünkbe... csakhát tudod aztán. :(

Amúgy szülésznős tanácsokat is tegyek fel vagy ne vigyem túlzásba???

Megírtam az 1 trimesztert kivi rá valaki, annak át küldöm e-mailban mielőtt kiteszem!
Vannak benne képek, közhelyek, méretek, fejlődés, szükséges vizsgálatok, és vitamin összehasonlítás....

És akkor egyet kedvezeka terheseknek egyet meg a kisgyerkőcösöknek... tehát holnap megcsinálom a védőoltásokat!

KépKépKép
bogyra

Bogyra!!! Te nagytakarítottál ma? És a bedandók??? És hogy van erőd még megírni ezeket? Te túlpörögtél!!! :shock: :shock:

Szerintem a szülésnős tanácsok jók!

Az én tippem a La Leche Liga, felhívni a figyelmet Rájuk és hogy Ők sokban tudnak segíteni annak, akinek szopis nehézsége támad!!!

Kép
ági_bp

Bogyra egy duracell elemmel működő kisnyuszi tulajdonképpen!

Kép
niki30

Nem, nem csak holnap nagytakarítok.
Ma fél kézzel feltöltöm az áruházat a másikkal ajándékot csomagolok, a harmadikkal pedig írtam azt az izét.

KépKépKép
bogyra

Bogyra nem akarok ismételni, de pl a választható védőoltásokat nemigen magyarázzák el jól...persze ez utánajárást és frissitéseket igényel....
Bizony, a szopiról nem csak osztani kéne az észt!!! Nikinek igaza van!
Sőt engem az ia kiboritott, hogym inden hülye kiadványban azt irják, hogy a baba azért 25 centire lát, mert nézi anyját a szopi közben. Közbe meg a baba nézzen amelle felé, hogy jól be tudja kapni a bimbót....NA IZÉLJÉK MEG gondoltam. Aztán már rég szoptattam mire az egyik babamagazinban olvastam, hogy áá, ez hülyeség, nem kell bedőlni, felélnk kell forditani azt a gyereket és kész. Na bocs a léért.

A homeóról nem akarok háborút szítani a fórumon, úgyhogy inkább megpróbálok kussolni :wink:

Nyugodtan tegyél fel szülésznői cuccokat, az sztem hiteledet adja, hogy nem csak könyvből van közöd az egészhez.

Ja és köszi nem tom ki irta a nem mocorgó gyerkőcről , hogy aztán mocorgott....nem tudom mi az a dévény...????

Jelentem túlvagyunk az 1. baleseten. Damján leesett az ágyról....hüpp-hüppp

VÖRÖSMARTY TERET ÉN IS...BRÜHÜHŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰ :cry: :cry: :cry:

Kép
kriemhild

Babuci elájult,apa hangosítani van,gyorsan jövök.
Sziasztok újak!!!!!!!Nem gondoltam volna,hogy ilyen népszerűek vagyunk,de ha már így adódott,hogy lelepleződtetek Isten hozott titeket babástul,és el ne tűnjetek.
Niki csak a szívem sajog,minden évben kint voltam a Vörösmatyn borozni,de idén egyszerűen ha megfeszülnék se tudnék elmenni,örülök ha a fa alá be tudok esni 24én,de lélekben veletek leszek,igyatok egy borocskát értem is!!!!!
Jót bőgtem ma,nagyon sok jó barátnőm van,gyerekkori,kisiskolás,gimis,az életem minden szakaszából,ezek több 10 éves kapcsolatok,és ráadásul távkapcsolatok,na mindegy a gimis barátnőm aki azóta ,hogy a kórház folyosóján végig ülte férjestül a szülésemet,hogy a szüleimmel legyen,(mivel apa bent volt velem)és nyugtassa őket,szóval kiderült,hogy babája lesz :D :D :D :D annyira örültem mintha én lettem volna terhes....
-itt reagálok kistesó: apa a szülés utáni trauma miatt 3 hónapig hallani se akart még egy babáról,most,hogy Martin 9 kiló 58 deka és 72 cm(rávettem magam és elmentünk a védőnőhöz,lenyeltem a békát a függönyös sztori miatt,és nagyon korrekt fasza csajként szóba se hoztam,csak egy kicsit,mikor megjegyezte,hogy havonta kell vinni méretni...én meg rávágtam,hogy mióta meghoztam az új függöny kollekciót és megjelent a hírdetés annyi a munkám,hogy nem érek rá elhozni,de egyéb iránt neki is illene havonta egyszer kijönni :twisted: )szóval mostanában emlegeti a kislányt következőnek,de dilemmázok nagyon,és nekem is a félelemeim járnak az agyamban,mi lesz ha megint ilyen betegen születik???
Én mégegyszer nem teszem ki a családomat ekkora sokknak,amit azalatt a két hét alatt átéltek velünk együtt,ugyanakkor nagyon szeretnék egy kislányt,imádom a fiamat, ma is mikor felhoztam kinyújtott kezekkel várt hogy felvegyem és hangosan kacagva bújt a nyakamba,szinte fúrta magát belém.Na ez még a jövő zenéje,tökre várom már a napot mikor elkezdődik megint a terhes láz,és egyszer csak valaki babát vár"megint".
Vissza barátnőhöz,szóval szívem csücske akár csak én most lesz 30 éves,és férj szervez egy meglepetés partyt.
Ezen kezdtem el bőgni,nekem még soha senki nem szervezett ilyet,én már annyi embernek igen,a 30.szülinapon a kisfiammal telt kettesben,senki nem volt itthon,olyan volt,mint egy szokványos szombat,szerencsére ti velem voltatok akkor is ésigy nem zuhantam magamba,de most elgondolkodtam,ez a férj a tenyerén hordja a barátnőmet,felforgatja a fél világot hogy 30 embert össze szervezzen teljes titokban,hogy boldognak lássa a párját,én választottam volna rosszul???
Miért van az ,hogy egyes emberek baromi figyelmesek,mások meg annyira nem.Tény ,apát imádom,és öröm nézni ahogy a fiát ajnározza és körüldongja,azt se tudja mit csináljon vele,tényleg....azt hiszem egy tökéletes kapcsolat a mienk,már ha van ilyen?!Csak valahogy óhatatlanul összehasonlítok,és kicsit fáj a kontraszt,Én vagyok a hülye????Tudom,hogy vannak az életben sokkal fontosabb és értékesebb dolgok ,mint egy francos buli...áhhh.
Éveken át osztogattam jobbnál jobb ötleteket barátoknak ismerősöknek,,hogy kit mivel lepjenek meg,és mikor én értem egy mérföldkőhöz az lepett meg hogy senkinek nem volt egy eredeti ötlete részemre,De mindíg ilyen naív szentimentális barom voltam....na mindegy most kitalálok megint valami klassz dolgot és elviszem a meglepetés buliba,hozva a formám.
:( :( :(

KépKép
riella77

ágihoz hasonlóan én is úgy gondolom h szopi ügyben leghitelesebb az LLL. sztem egy fontos garancia az LLL-el kapcsolatban, ami nemtom mennyire köztudomású h a tanácsadóak MINd ÍGY szoptattak, tahát nemcsak vmi tankönyvet fújnak, hanem saját tapasztalatokra is tudnak alapozni. mert ugye azért sokan vannak, akik tudják osztani az észt szopi ügyben, aztán ők maguk v szoptattak v nem... :?

nekem tesóval nem is annyira az első szopija a gondom, hanem hogyan tudok IGÉNY SZERINT szoptatni, ha ugranom kell a másiknak is?! mondjuk pl tandem szopit bevállalnék - az bulis lehet két kölköt szoptatni :lol: (ez is milyen már: azelőtt ezt is a világ legnagyobb baromságának tartottam :shock: )

niki, jó a link, amit benyomtál! ma egész du. az ment nálunk. én zeneovit kérek karira! (mármint Viktóriának) különben tényleg - pedig nem is tudtam h ilyen jó, csak sejdítettem.

minden új üdvözölve legyen!!
mary, sokszor gondoltam Rád!! :D
nem tudtam h vajon olvasol-e még. hát Máté fotója szupeeeeer! :D gondolom, ebből lesz levlap a nagyszülőknek :wink:
és a többi fotó is mind nagyon édes :D
különben sztem fal duma h összeszokott társaság - bizti csak lustik voltatok regisztrálni, nem? (legalábbis én voltam úgy már egy-egy fórummal h ezért halogattam a belépést :roll: :oops: )

stella, engem sem zavar a stílusod, sőt, sok mindenben hasonlókat gondolunk és tapasztalunk. hősies h visszamentél dolgozni (a héten gondoltam ám rád!), és érdekes, mert közben azért úgy veszem észre h te (is) egy elég ösztönös anya vagy (ezt dicséretnek szántam) - úgyh sztem neked ezért (is) lesz elég nehéz ez a kétfele szakadás.
Vendég

gyps, leesés :shock: :cry: fogd fel úgy h végre mozog!! :wink: (enyém is leesett azután h forgolódni kezdett :oops: még röntgenen is voltunk :roll: )
Vendég

Bogy!Ötlet: -hogyan éli meg apa a tehességet,mit lát szépnek bennünk,mik a félelmei(szex....)gátlásai.
-Hogyan lehet csillapítani bennük a mellőzöttség érzést szülés után,amikor a bébi és a szopi körül forog a világ?
-Szülés apa szemével????Nekem ódákat zeng a szülésünkről,mondjuk tényleg nagyon pozitív élmény volt!!!
-Terhesség során előforduló betegségek,és a szedhető gyógyszerek,ugyanez szoptatás alatt.
Emlékszem ahogy valami nyavajám volt rögtön téged kérdeztelek,hogy most ez mi,és mit csináljak???Normális-e,hogy ez van ?Ahogy mi pánikoltunk,más is ezt teszi,ezen kéne változtatni szerintem.
Ja nekem pl,sokat segített anno,hogy egy helyi szülésznő egy maketten elmagyarázta,hogy mi fog történni amikor szülök,mikor milyen stádiumban hány percesek a fájások....ilyenek.
Ha kész van szólj!Kiváncsi vagyok!
Engem lehúzhatsz a listáról

:D :D :D :D

KépKép
riella77

Fúúúú, pörög a topic :D

Bogy, lszi majd ütemezz be egy time-management training-et nekünk, egy jelentkeződ már van rá :wink:

Csenge baba de ügyes!!!!!!Aszta.... :wink:

Gyps, nálunk kb.1 hónapos volt a babó mikor először legurult az ágyról, de hála égnek alacsonyan van az ágyunk és popóra ill. pelusra esett, a férjemnél történt, totál kész voltunk... :?

LLL igen!!!!!Én az egyik legjobb barátnőmnek aki náluk tanácsadó köszönhetem, hogy szoptatok. Én már simán feladtam volna a korházban, amikor a babámnak állandóan pótlást adtak és rá sem nézett a cicimre amikor próbálkoztam vele :( Aztán mikor hazaértünk már minden rendben volt.

Riella, én is mindig meglepetésbuliról álmodtam......nekem tegnap volt egyébként a szülinapom, 31 lettem....a férjem intézte a tortát, csak a gyertyát lefelejtette róla :( Az első tortám volt az életemben, amin nem volt gyertya :( Lehet, hogy már 30 felett nem is kell :shock: ?Így nem tudtam kívánni sem.

Csajok, aki tejpépet ad a babónak, milyen sürüségünek kell lennie? A doboz szerint csináltam, de nem olyan sürü, mint a rajta lévő képen....Áron csak 20dkg-t hízott az elmúlt hónapban, kicsit jobban "erőltetnünk" kell a hozzátápit.

Niki, én tényleg elgáncsoltam volna :lol: . Kép csak hagyományos van, mert anyukáméval fényképeztem, de a helyi újságtól is fényképeztek, azt megpróbálom elcsencselni :wink: .

Mindenki másnak is puszi ja és a be nem jelentkezett kukkolóknak is :lol: .

Jó éjt.
Melcsi

Kép
melcsi6

Melcsi NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT!

KépKép
riella77

Melcsi isten éltessen!

Riella, vannak kreatív pasik, akik meglepnek, szerveznek, stb. és vannak kevésbé azok. Fel a fejjel. Tökéletes meg nincs, valami úgyis hiányzik belőlük. :)

Bogyra, azt kérdeztem, hogy a tupperos babatányérhoz láttam a képen van alja...az melegítős, mármint tudok bele melegvizet tenni, s úgy langyosítani a kaját? Mennyibe kerül? Tányérom van.

Hát én két dolgot kell, hogy elmondjak: egyik: nekem nem gurult még le Zita az ágyról, remélem nem is fog, viszont én reggel álmomban verekedtem :shock: és arra ébredtem, hogy az egyik mozdulatot a valóságban is megtettem, s nyakonvágtam a mellettem édesen alvó gyerekemet!! :oops: :oops: :oops: Annyira gáz volt!! De nem ébredt fel (lehet elájult :D )!

Aztán du gondoltam elaltatom, már nyűgös volt, mondom majd utána adok neki vmit, akartam krumplit főzni...erre kb 6kor jutott eszembe, hogy nem adtam neki enni!! :oops: :oops: :oops: :roll:
Szopizott, úgyhogy nem maradt éhen, na de akkor is...ütöm vágom és éheztetem! Milyen anya vagyok én??? :oops: :cry:

Kép
ági_bp

Sziasztok!

Köszönöm a priviket, azt hiszem megvilágosodtam, mint Buddha!
Annyira pörög a topik, hogy lehetetlen minden témára és mindenkinek reagálni, igy meg sem próbálom.

Melindának, nagyon sok boldog szülinapot! 30 után nem jár gyertya, nem tudtad??? :wink: Én két éve várok arra a pénztárcára, amit 2 éve kaptam a szülinapomra....(egyébként a meglévő már teljesen szakadt és kilóg belőle minden, de csak nem kapok újat. A múltkor elhagytam az Árkádban, persze MINDEN irat benne volt + bankkártya. Valaki megtalálta, pénzt kivette és visszaküldte az egészet postán. Még jó, hogy lusta voltam új papirokat csináltatni.)

ELIZA EGY TÜNDÉR!!!! Imádom ezt a képet. Én Bálintom 3 napja kacsacsőrű emlőst játszik. Úgy tartja a száját, hogy egyszerűen meg kell zabálni. És közben nyög meg szuszog.

BOGYRA! Nagyon birom a stilusodat, szerintem nagyon eredeti csaj vagy, potyogtak a könnyeim a "hajtogatott tejeszacskókon".
Na, vannak ám nekem is ötleteim, de nem jutnak most az eszembe. Mondjuk terhesség alatt és is bújtam a netet, minden szarért. Engem leginkább a nevek foglalkoztattak. Nem is volt igazi lánynevünk (Stefánia), úgy menten szülni.

NIKI! Remélem, hogy jobban vagytok. Én is fújom az orrom, de nem vészes. Amig a kiscsillag okés, addig velem lehet bármi. VÖRÖSMARTY TÉR NEM LEHETNE SZERDA KORA DÉLUTÁN???

Üdv a kukkolóknak, én is csak 1 hónapja irok ide, addig olvastam csak, de elmondhatom, hogy az itteni csajok egytől egyig zizik, mindamellett nagyon segitőkészek.

Márti, le a kalappal előtted én tökre kiborulnék, ha most kellene visszamennem dolgozni. Nem tudnám feldolgozni egyszerűen.

Áginak akartam még valamit irni, de nem tudom mit.

Most elküldöm, nehogy elvesszen az éterben a litániám.

Kép

Kép
precious
Budapest

Gyps a dévényes gyógytornász, olyan valaki, aki egy speciális izomkezelést végez, külső szemmel hasonlít a masszázsra, de nem az. Nagyon hatékony módszer az izomtónus eltérések és a már kialakult kontraktúrák kezelésére. www.deveny.hu

Kép
ági_bp

na de akkor is...ütöm vágom és éheztetem! Milyen anya vagyok én??? :oops: :cry:[/quote]

:lol: :lol: :lol:

Na, többek között ezért is érdemes ide jönni és irni, meg olvasni.

Kép

Kép
precious
Budapest

Golfmono, ti fényképészek vagytok? Durván frankó a kép Mátéról. Ő tényleg az?

GYPS! Ostoros kalács olyan népszerű, hogy 2 naponta kell süssek. Marha egyszerű recept, és istenkirály ize van. Holnap reggel sütök és akkor lökök képet is. Egyébként olyan mint a fonott kalács, csak a fonatokba folyékony kakaó van töltve.
Honnan vettél ilyenkor ribizlit???

Riella, tök jó fej vagy!!!!! HOL VAN A FÜGGÖNYBOLTOD????????

Ma voltam angolvizsgán, iszonyú volt. Mondjuk nem volt rosszabb, mint amire számitottam, de ott ülni és hallgatni a magnót és semmit sem érteni, na az gáz! Szerdán lesz a szóbeli.

Apa ma évadzáró, focista, beájulós buliban (elsők lettek a rangsorban) van. Én már érzem, hogy mikor fog tök részegen beállitani. Ti is sejtitek? Hát persze, hogy a szopi kellős közepén. És tudjátok még mit? Nem vitt kulcsot...... :evil:

Jó éjt mindenkinek én még nézek egy kis TV Paprikát. Elvonási tüneteim lennének, ha nem tudnám nézni.

Vanda

Kép

Kép
precious
Budapest

Na, hogy végre elegetek legyen belőlem mára, ime egy majdnem tornázós kép.

Kép Kép

Kép

Kép
precious
Budapest

Ági!

Megnéztem, elvileg van hozzá kelléklistán külön is alj. 915 forintocska. és narancs színű.

KépKépKép
bogyra

Hú de nagyon sokat írtatok tegnap....
Na gyosan bemutatkozom, gondolom nem fair, hogy csak én ismerlek benneteket, Ti meg nem is tudtok rólunk semmit...

Móninak hívnak, 33 éves vagyok és Máté az első babánk. A terhességem elég nehéz volt, kb. a 20. héttől magas vérnyomással küzdöttem, majd jött utána az ödéma is, így a 30. héttől be kellett feküdnöm az I. Női klinikára. Szerencsére amúgy is ott volt az orvosom, így legalább orvost nem kellett váltanom. Május 22.-én a 35. héten császároztak meg, megjegyzem én is azon a napon születtem, így a fiammal együtt ünepeljük a szülinapunkat.. illetve ez annyit jelent, hogy ezentúl az én szülinapomat már a kutya sem fogja jegyezni :D :D :D
2080 grammal született Máté és sajnos volt egy kis légzési nehezítettsége, emiatt koraszülött intenzívre került és ott is volt egy hétig, majd átkerült koraszülött osztályra még 2 hétre. Úgyhogy én 3 hetesen hozhattam haza, ami elég nehéz volt lelkileg....
Szerencsére tejem volt bőven, Máté is nagyon ügyi volt, úgyhogy elég hamar összeszedte magát.
2 hónapos kora óta nem kell felkelnem hozzá éjszaka, este 8-tól reggel 6-7-og alszik. Nagyon kis jókedvű, mosolygós baba, könyű vele nagyon...
Most 6420 gr. és 68 cm, már eszik főzeléket husival, meg gyümölcsöt tízkor és ötkor. Bevallom én eddig nem főzögettem, általában Hipp-es kajákat adok neki.

Precious! Párom tényleg fotós, de a mikis képet nem ő csinálta Mátéról, hanem egy fotós barátunk Burger Barna. Ebből a képből lesz a képeslap :) karira a nagyiknak.

Hozzánk is jár gyógytornász, mert Máté eléggé balra tartotta a fejét. 3 hónapja foglalkozunk vele, és mostmár teljesen rendbejött. Én mindennap masszírozom, és mostmár vannak aktív tornagyakorlatok is, amiket csinálunk. Mostmár elég sok mindent csinál, forog hasról hátra, hátról hasra, és próbálkozik a kúszással is, igaz az még csak hátrafelé megy... :D de olyan édesen csinálja, megzabálom.. :D

Nem tudok még reagálni mindenre, de igyekszem bekapcsolódni!!!

Viszont olvastam, hogy Next-es cuccokat akartatok rendelni kintről... Miért nem vesztek itthon? Én két boltot is tudok, az egyik a Westendben van, a másik a Váci utcából nyíló egyik keresztutca, nem tudom a nevét, de abban az utcában van a Szamos cukrászda is. A Váci utcás az csak gyerekcuccokat árul.... Persze biztos hogy kint jobb a kínálat, de szerintem ezt is érdemes megnézni.

Máté: Kép

golfmono

És ami elég vicces, Máté hiába olyan rendes, hogy alszik egész éjjel, én sajnos nem tudok. Úgyhogy elég sokat vagyok fent már hajnalban, általában 3-4 felé felébredek és 1 óra forgolódás után feladom, és felkelek inkább.... hogy mitől van ez??? :roll:

golfmono

Jó reggelt!

De szépek ezek a babák! ELina nagyon cuki!!!! :) :)
Bálint is olyan szép!!!

Ricskó CSAK 3x kelt fel éjjel!!! Javuló tendeciát mutatunk! :)

Melcsi Isten éltessen!!! :)

Dóri ha esetleg benéznél ide még relleg. Tegnap összegyúrtam a mézestésztát, bár kis lisztet még tettem hozzá,mert nagyon ragadt! Hány fokon süssem?

Móni: Máté nagyon helyes! :) Szép szemei vannak! ;)

Riella én is csak azt tudom mondani, hogy van ilyen pasi is, meg olyan is! Nálam is előfordul, hogy néha irigykedve nézem,hogy más párja miket tesz a kedveséért, jobban kimutatja az érzelmeit vagy pl. ilyen klassz kis meglepetéseket csinálni, de hát senki nem tökéletes!! Tök uncsi lenne akkor különben is!!! ;) Az én férjem meg lehet olyanokat csnál, ami a másiknak eszébe se jut.
Azt mondod a te férjed rajongva mesél a szülésről, az enyém, bár bent volt és végig élte, csak annyit mond, hoyg minden simán ment, nem volt semmi gubanc!! Semmi érzelem, hogy nagyszerű élmény volt, és le a kalappal a nők előtt ezt végig csinálni így meg úgy!! :))) Szóval ő nem ilyen, de attól még éreteeed!!!!!!!! Lamúúúr! :)

Na megy a nyafogás, úgyhog muszáj mennem.
Pusz mindenkinek és szép napot!

Kép

Kép
lorcika

Golfmono, nagyon szép a kisfiad! Fúúú, de jó, hogy Apa fényképész! Kicsit irigykedem, nálatok biztos nincs annyi piros szemű, meg homályos kép, mint nálunk :cry: :cry: :oops: Most néztem végig a képeket, a naptárhoz válogattam, s eléggé elszorult a szívem mennyi rosszul sikerült képünk van :roll: :x pedig elvileg nem rossz a gépünk, persze nem is nagy szám, de nem gagyi. Biztos mi vagyunk bénák. Mindegy, mondtam, hogy ne töröljük ki azokat sem, mégiscsak emlék...még ha homályos is :)
Én is az I.-es nőin szültem, csak én 15-én. Jó kezekben volt a bébid! :) Máté szopizik még? DSGM-es gyógytornász jár Hozzátok??

Én leporoltam tegnap előtt a szobabicót-szó szerint poros volt :oops: és tekertem először 11 percet, tegnap pedig 15 percet, aztán még tornáztam kicsit úgy magamnak. Emelgettem a lábamat :lol: semmi komoly, de azért izomlázam lett :oops: bele kell húznom, ha nem is a diétába amíg szoptatok, de mozognom kell, mert tiszta tunya vagyok.
MelcsiTe jártál heti 2X tornázni...izomláz és szopi közötti összefüggés? Észrevettél valamit? vagy Neked nem volt izomlázad? :wink:

Bogyra, ezzel a tállal tudok melegíteni, tudok bele meleg vizet rakni???

Kép
ági_bp

Bálint nagggyon HUNCUT!! Látni a szemein! :D

Vanda, milyen angol vizsgán voltál? Középfokú?

Kép
ági_bp

Riella! Martin súlya :shock: :shock: aztaaa! Hát meg is értem, hogy kettémegy a hátad!! Nem semmi! Hozzánk se jár a védőnő, utoljára JÚLIUSBAN találkoztunk! (ja, egyszer összefutottunk az utcán, lehet Ő azzal "letudta" a kötellességeit :twisted: )

Kép
ági_bp

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: