A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 decemberi kismamik

Tulip! Nem semmi, hogy ekkora a buksija! Valamelyik fiadnak nincs meg már az ennyi idős uh leleted, hogy össze tudd hasonlítani?
Reméljük visszafordul. Az egyik barátnőmnek volt medencevégű a babája és megszülhette természetes úton.

O' hara! Nekem az összes papíromat a munkahely intézi mivel TB kifizetőhely is, csak a gyes intézésére nem jogosult, azt kellett nekem. Viszont nem kérték az eredeti anyakönyvi kivonatot, elég volt a másolat és mindent postán küldtem be. Másfél hét múlva már kezemben is volt a papír, hogy elfogadták. Úgy tudom, hogy a többi támogatásnál sem kérik már az eredetit, változott a rendszer. Szerintem hívd fel őket.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Gioia : Ezek szerint......!......a két fiam nem csinált ilyet!Na ez a csaj tiszta anyja lesz...önfejű és akaratos! :roll: Amúgy pár napja éjjel álmomból arra riadtam mintha bukfencezne bennem...na tuti akkor fordult meg!...Nem akarok császárt...!Szóval napi 10perc ezentúl hídállásban megy!Az anyja is makacs és akaratos...szóval ééén visszafordítom a kis huncit! :lol:
Vendég

Csillag:A doki azt mondta következő UH-ig ami 4hét múlva lesz csináljam minden nap...hááátha!
Vendég

Tulipános gratulálok a szép méretekhez, nem is tudom, itt mind ilyen nagyok vagyunk.. :?:
Bogyó kisasszonnyal pedig gyorsan beszéld meg, hogy forduljon meg.. :!: Én szurkolok, hogy sikerüljön!

Olga Krisztinek net problémái vannak, de biztos nagyon megörült a ruháknak :wink:

Pókica gondolj arra, hogy hamarosan itt a legkisebb, aki egészségen fog születni. Sokkal nehezebb lenne a mai nap, ha máshogy alakult volna a házassági évforduló ünneplése :)

Karácsonyról semmit nem tudok. Nov. végén szoktam kezdeni a lakás díszítését, de azt hiszem, én most akkor kórházban leszek :) Nagy főzés biztos nem lesz, a sütit egyébként is minden évben az anyukám csinálja, enyém csak a főzés. Nálunk apa nem főz, így rám marad minden, de legalább az adminisztrációval járó feladatokat örömmel fogja csinálni, ő ettől nem esik kétségbe :lol:

Briell a visegrádi úti bababolt netes elérhetősége? Én elég messze vagyok Pestről, de megnézném az ajánlatokat. Köszike előre is. Gratula a vizsgádhoz :!:

Üdv. Gabi
Vendég

Pókica, fel a fejjel. Bár nem tudom engem hogy fog nov. 5. érinteni, annyival másabb, hogy nekem "csak" üres petezsák volt. :(
A tetterődért irigyellek.

Gio, dokinak mi köze hozzá? :shock: Egyébként én szívesen elhallgatnám az előadást, ha újra Pesten járnánk...
Bababolt jó ötlet, engem csak az tart vissza, hogy üres a pénztárca és így nagyon nem jó nézelődni, hogy tudom, ha valami megtetszik akkor sem tudom megvenni. :evil: Férjem talán ma kap fizut utána el kéne menni textilmózest nézni.
csillag25

Tulip
ez tetszik!! :lol: És hajrá! Mégiscsak Te vagy a nagyobb , erősebb és a tapasztaltabb felnőtt!! :) Drukkolok, mert császárt én sem szeretnék pl. úgyhogy megértelek.

Tényleg lányok, van akinek eleve császárral születik majd a babó vmi oknál fogva? Vagy csak ha muszáj? Lehet volt már róla szó, nem emléxem
Vendég

Csillag
hát sajnos most anyagilag nálunk is épp ez a helyzet és én csak jövő hétvégén kapok pénzt, akkor sem tudom mennyit, hisz alig dolgoztam ebben a hónapban :roll:

Gabi
bár nem tőlem kérdezted, de a Mária Nagyker oldala ez: http://bebibolt.hu
Vendég

Tulip, lehet hogy én is alkalmazni fogom a technikát. Azt olvastam, hogy medencevégűt szoktak hagyni természetes úton megszületni, de a haránt fekvés eleve kizárja a természetes szülést! :( Valahogy nekem is rá kellene bírnom a kis fickót, hogy menjen a fény után. :lol:
csillag25

Mi is a fizumat várjuk, de addig van még két hét, csak nov. 8-10 között jön. :cry:
Ez a Mária nagyker nagyon jó, A kisfiunknak vettük onnan a WC fellépőjét, ott a legolcsóbb.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Basszus Pókica,most néztem a 4,20kg-mal született fiam adatait amikor 32hetes volt!
BPD: 85mm TAD:84mm Femurhossz:59mm
becsült súly:2100gr
........................................................................................................
.......azthiszem megint nem lesz pici,babusgatós babám!.....Pedig jó lett volna egy Pöttöm Panni!
Vendég

Fránya pénz! Megakadályoz minket egy szép napsütéses délutáni shoppingolásban. :twisted:

Nincs valakinek valami jó praktikája, hogy lehet megszabadítani egy új törölközőt a bolyhoktól? :shock: :?: Azt tudom, hogy van valami szöszleszedő kütyü, de nekem egyszerűbb kézi megoldás is jó lenne, persze a leszedegetés kivételével. A kis csöppünknek vettünk egy törcsit amibe belehímeztettük a nevét és ebbe akartuk tenni megszületés után, leitatni a magzatvizet stb. Kimostam, megszárítottam, aztán ahogy hajtogattam össze, észrevettem hogy tele van ilyen apró bolyhokkal, ami ha megrázom valószínű jön le róla, mert azóta egyfolytában csiklandozza valami az orrom. :evil: Babót nem lenne túl jó ilyen élményben részesíteni így kapásból még egyszer betettem mosni, aztán majd meglátom.
5let?
csillag25

Huh, Tulip! A hossza, buksija nagyobb, de súlyban viszont nem. 150 gr a különbség, viszont egy héttel kisebb pocis voltál a fiadnál mért értékeknél. Így súlyra nem nagyobb mint a fiad lehetett ekkor. Most vékonyabb és hosszabb, míg a fiad ilyenkor húsgombibb volt. Nekem így tűnik.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Gio, megkaptam a képet. :D Édes kis hajasbaba! :lol: Bárcsak én is már ott tartanék. Szerintem nekem kopasz kis krapek lesz, mert én is az voltam, tesóm is, keresztlányom még mindig majdnem kopasz 1 évesen. :oops: Abban bízom, hogy férjemnek volt haja születésekor, talán tőle kap egy kicsit...
csillag25

Hááát Pókica még egy picit reménykedem!Elvégre ezévben kimarad a karácsonyi zabálás.....ami fiam születése elött egy hónappal nem volt megúszható!

Na megyek enni...!ha már témánál vagyok :lol:
Vendég

Hubus BPD-je most 83mm,Femur 60mm volt.Zizu BPD-je anno 88mm,femur: 59mm.Végül neki 34cm volt a fejkörfogata születéskor és 4kg.

Karácsony: nekem most ezzel nem kell törődnöm.Anyum anyira drága,hogy nekünk is főz idén.Közösen bevásásrolunk,ő meg főz.Ami biztos a baconba csomagolt csirkemáj.Meg a saláták.Ja meg a töltött káposzta.A többi majd kiderül.Jaj,most sikerült rákívánnom a töltött káposztára.........

GABI!
De hülye vagyok,tényleg mondta tegnap,hogy rossz a net... :oops:
Vendég

Gio köszi :!:

Ennyi méret között előszedtem a 32 és 36 hetes uh adatokat. Pontosan 19 nap telt el a kettő mérés között. Az elsőnél, nagyon baglyosan huuuhhh-gatott mindenki, én is, sőt a súlyom is kritikus volt. Most teljesen megnyugodtam :)

32. hetes:
bpd: 86 mm
femur: 67 mm
haskörfogat: 311 mm.
súly: 2566 g.

36. hetes:
bpd: 89 mm.
femur: 72 mm.
haskörfogat: 321 mm.
súly: 2962 g.

Szerencsére lassult a növekedés ütem, így már jobban beleférünk az átlagos méretekbe :) Még annyi, amit most fedeztem fel a papíron, hogy leírták, hogy fiú magzat :)

Üdv. Gabi
Vendég

Csillag, én nem vagyok tapasztalt ebben, de mindenki azt mondta, hogy az elején hanyagoljam a frottír törcsit és inkább a textilpelusos(tetra) kifogót használjam.
De ha újra kimosod, hátha fincsibb lesz!
Vendég

Sziasztok!

Ma hallottam egy hírt, amikor egy kismama a 30. héten nagyon elkezdett vérezni, és gyorsan kórházba mentek. Megcsászározták, és megszületett a kisbabája. Karácsonyra voltak kiírva. Reméltem, hogy nem innen való kismama volt, bár a baba és a mama is jól van :)

Briell: gratula a rutinhoz :)

Apkata: szép nagy Réka baba :) De jó már hogy így készen várjátok őt :)

Csillag: nekem az egyik fiú harántfekvéses. Azt mondták, hogy általában a 30. hétig befordulnak a babák, utána már nem. De szerintem még simán befordulhat egy egyes baba a 33. hét környékén is.

o'hara: karácsonyi menü??? ugyan én ilyeneket nem tervezek :D :D :D

Gio: az én férjem is velem együtt hízott a terhességek alatt. Most is kicsit felszedett, úh majd együtt diétázhatunk :D

Tulip: vajon az a baba, aki fejfekvéses úgy marad ha gyertyát csinálok :D :D :D
Szép nagy a babád, és semmi baj a fejméretével!!!

pókica: gondolj a pocaklakóra inkább. Sajnálom a történteket :(

Kata
labkat

Judyka, nem akarom én ezt gyakran használni, csak olvastam szüléstervekben, hogy aki nem szeretné hogy rögtön lefürdessék a kicsit, az maga visz be puha frottír törcsit és azzal törölgetik, itatják le a babát elsőre.
Remélem, hogy ledörzsölődött róla a felesleges anyag, mert puhának mondjuk eddig is puha volt. A többi törcsivel semmi ilyen jellegű bajom nincs, lehet, hogy ezek rosszabb minőségűek amik ilyen "ráhímezzük a nevét" ajándékboltokban vannak. :roll:
csillag25

Még rosszabb lett. :cry: Azt hiszem ezt dobhatom ki. Ahogy kicsaptam a fürdőben, tele lett az orrom vele, ráadásul rendesen látszik a padlón mint mikor a porcicák kergetőznek. 3.000 Ft-nak annyi és már úgy beleéltünk magunkat, örültünk neki mikor megcsináltattuk. Miért nem lehet rendes minőséget gyártani?! :evil: :x
csillag25

Csillag van még idő, nem kell még kidobni... szerintem mosd ki minél többször, előbb- vagy utóbb biztos abbamarad a bolyhosodása.
Volt olyan hiper-szuper nem is olcsó türcsi amit hónapokig mosogattam, mire olyan lett, hogy kényelmesen lehessen használni. Az is tiszta pihe volt, ráadásnak nem is akarta szívni a nedvességet :( de én nyertem :)

Üdv. Gabi
Vendég

Labkat : :lol: :lol: :lol: Már látom magam elött a hídban és gyertyában "álló" nagyhasú kismamikat! :lol: :lol: :lol:
Vendég

Pókica nézted a privit?
Vendég

Köszi a bíztatást Gabi, de én már nem sok jövőt jósolok neki. Ha más ruhával együtt mosom akkor azok is olyanok lesznek, magában meg egy törcsivel elindítani a gépet nem túl gazdaságos. El is keseredtem rendesen. :cry: Felhívtam a férjem és elpanaszoltam neki, aranyos volt, mondta, hogy nem számít az a lényeg, hogy velem és a pocaklakóval minden rendben legyen. Pedig tudom, hogy őt is bántja, most csináltattuk a pesti napunkon és úgy örült, hogy találtunk olyan helyet ahol 1 óra alatt kész volt és egyedi lett, nem olyan mint a többi az állványon. Így mindkét név rákerült. Na, már megint bőgök. Ezek a hormonok...
Megyek és lefekszem kicsit.
csillag25

Csillag, nehogy szomi legyél, férjednek igaza van, az a lényeg, hogy ti jól legyetek.

A türcsit ki ne dobd, ebben Gabival értek egyet!!!

Én is kimostam egy új köntöst, és mikor kiráztam, minden olyan lett. Tényleg felháborító minőségeket tudnak produkálni nem kevés pénzért.
Inkább lehet, a régi kis elnyűttet viszem a kórházba, mint ezt a hullósat.
Vendég

HUllást én törölközőknél szintén tapasztaltam már és különösen azt utáltam, amikor óvatlanul megtöröltem vele habtestemet és mindenhol csupa szösz lettem :shock:
Na kinézelődtem magam a Brendonban - hozzánk csak ez az egy bababolt van közel. Zsebes tárolót akartam nézni a kiságyra de nem találtam. Mindegy. AMúgyis annyira drága az a bolt, de annyira kis csini kismami ruhák vannak :-( Most vmi kötött ruhát akartam még nézni mindenképp mert tél , magzatvíz ide vagy oda vmi csiniben szeretnék szülni menni:-) de nem jártam sikerrel, pedig a C&A tele van most ilyen rongyokkal. Mindegy, úgysincs pénzem, kárpótlásul vettem a dmben eldobható pelenkázóalátétet ami a kórházban hasznos lesz ahogy elnéztem hugiékat, hisz az ágyon kell pelenkázni a kicsik meg pisilnek jobbra-balra :-)
Vendég

Hol van arra Brendon? Ja, Árkád?
Nekem nincs ilyen pelenkázó cuccom. Egy db-os, vagy több, mennyibe kerül?
Pedig már azt hittem, minden van, erre tessék. :lol:
Vendég

Gio,
Egyébként, nem tudom, mennyire hosszú ruhára gondolsz, de a Takko-ban is vannak most ilyenek.Meg az Orsay-ban, az kicsit húzósabb. Talán inkább pulcsik, amik jó hosszúak. Én most farmerral hordok ilyeneket, de mielőtt donga lábam lett volna, harisnya-csizma megoldás volt.
Vendég

Tulip! Igen, igen néztem, agyalok is rajta rendesen. :D

Gio, úgy látszik átfutottam az írásod, hogy a férjed veled együtt hízik. Csak a többiek hozzászólásaiból esett le mi a pálya. Képzeld, az én férjem is velem együtt hízik most is, akárcsak a fiunknál. Egy súlyról indultunk, ő nagyon vékony volt még márciusban és mostanra 15 kilót szedett magára, ami meg sem látszik szinte. Kis pocója lett, de mivel minden reggel fél órát edz, így izmosodott is sokat. Tegnap már mondogatta, hogy nem jó ez így, fél, hogy elhízik, le kellene adnia. Mondtam, hogy mindjárt szülünk, utána úgyis ledobja velem a kilókat! :D Hallottam róla, hogy vannak ilyen pasik, akik tudtuk nélkül ugyanúgy híznak mint az állapotos feleségük és szüléskor ők is megállnak a súlygyarapodásban. Milyen érdekes!

Csillag! Nagyon sajnálom ezt a türcsis dolgot. Én tavaly csináltattam a férjemnek és a gyerekeinknek Karácsonyra ilyen hímzett törülközőt, a babaszobán rendeltem meg. Kétféle minőséget lehetett választani, a rosszabbat választottam, de mégis tökéletes, sosem bolyhosodott és nem volt olyan mint amit leírtál. Ha jól emlékszem nem is volt drága, talán fele annyiba sem került mint a tiéd. Ha gondolod és megpróbálnád még egyszer, szívesen visszakeresem kitől rendeltem. Postán küldi ki. Nagyon rendes csajszi, ki lehet itt is választani, hogy milyen írással legyen a név és még képet is. Én anno rajzoltam photoshoppal halat bojlival a férjemnek, dínót a fiamnak és lovakat a lányomnak. Megpróbálom megkeresni az egyik képet a gépemen. Kép a lányomé

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Sziasztok :)
Nem most keltem, már egy órája ébren vagyunk :lol:
Egyszerűen nem bírok éjjel aludni!!!! Nappal meg olyan vagyok mint a mosott... tudjátokmi...
Most gyűjtöm az erőt a főzéshez (holnapi ebéd), de semmi kedvem nekilátni...
A muffint nagyon kívánom, csak nincs itthon papírkapszli... ha sütőpapírból vágok ki az is jó, nem? Max nem olyan szép...

Utolsó hozzászólásom szoptatós melltartó terén: anyu felhívott, hogy a Vianni nevezetű üzletláncban holnapig akciós a szopt-melltartó: sima egyszerű pamut 590Ft és van náluk pocileszorítós bugyi is... nekem anyu vett mindegyiket próba nélkül, mert persze BP-n nincs ilyen üzlet... szerintm itthonra tökéletes lesz!!
Vendég

Gombi én mindig papír nélkül sütöm a muffint :oops: tudom, úgy az igazi, ha le kell hámozni róla, de teflonos sütőt vajazom, a szilikonost is szoktam, ha nagyon beleragadós fajtát készülök csinálni.
Nem tudom, hol van az az üzletlánc, én még sosem hallottam róla :oops: ezek szerint nem csak Pesttől lakunk nagyon távol.

Gio a szopipárnás csajszi szerintem olyan zsebes tárolót is gyárt. Nem emlékszem pontosan, fejvédőt biztosan, mert csak azt külön kértem tőle minden nélkül, és sikerült üzletelnünk :D

Olga hogy sikerült a tegnapi baba-mama-kendős-hordozós délután?

Üdv. Gabi
Vendég

Judy
Igen, Árkád!
DM-ben babylove márka, 10 darab 900 Ft.
Nekünk azért kell mert a kórházban nem adnak semmi pelenkázót így vhova le kell tenni a gyereket amikor tisztába teszem, hugom az ágyára tette és ezt tette alá. De lehet a Kútvölgyiben van pelenkázó és ilyenre nincs szükség.

Pókica
:-) Igen, a férjemnél is előkerült már az evezőpad meg a húzódzkodó nemtudommi...Ami igazűból egyelőre csak lom a lakás közepén. No de szerinte ez mégsem járja...stb:-))
Vendég

Tulip!
Nekem azt mondta a doki, hogy még az utolsó héten is megfordulhat, úgyhogy bőven van még remény.

Gio!
Inkább priviben írtam meg.

tücsökbogár

Gio, köszi, majd utánajárok.

Gabi, Gombi, én sem ismerem ezt az üzletláncot. Sosenem hallottam róla. Pedig 590,- nagyon jó ár.
Vendég

www.vianni.hu
itt vannak üzletcímek is...

csak azért szeretem a papírt a muffinhoz mert utálok mosogatni :oops:
Vendég

Hugim hazaért és ott várta tündérlánya az ajtóban és imádnivalóan fogadta öcsikét:-)
Megsimogatta óvatosan, megérintette az orrát, benyomta a hasát, gondolván akkor majd megszólal (van egy ilyenre reagáló beszélő kutyusa ugyanis:-) ), majd mikor berakták a kiságyba ott őrizte az álmát. Szval hugi túlcsordult érzelmileg teljesen hogy ottvan a 2 gyönyörű gyermekével. :D
Vendég

Hát ez a Vianni az én életemből azt hiszem kimarad, mert még Hajdú-Bihar megye lett volna érdekes, de ott szintén nincs. Skandallum!
Vendég

Gio!
Huginak nagyon sok boldogságot kívánok!!!!
Hát nálunk nem volt ilyen zökkenőmentes Andris elfogadása. A 10 hónapos Csabinak elég nehéz volt elmagyarázni a dolgokat és szerintem nem is igazán értette, csak azt, hogy eddig ő volt a király, most meg valaki idefurakodott és törődést igényel. Három napig rá se nézett a tesóra, aztán szerintem akkor jött rá, hogy ez a gyerek bizony itt fog maradni, ő nem csak látogató, akkor nekiállt alaposan szemügyre venni, azóta meg imádják egymást. :wink:

tücsökbogár

Lehet hugiméknál meg fordítva lesz. MOst még újdonság . érdekes, aranyos, de majd 1 hét után lehet felháborodik a királylány hogy mit keres még mindig ott? :) :shock: Meg azért a nővérke itt már 21 hónapos és ugyan még verbálisan nem tudja magát normálisan kifejezni csak amolyan babanyelven, de nyilván egy kicsit már kezelhetőbb mint mondjuk 10 hónaposan.
Vendég

Judy
na ilyen ez az eldobható pelenkázó alátét. Naná hogy van a vaterán is féláron. No mindegy...

http://www.vatera.hu/eldobhato_pelenkaz ... 88030.html
Vendég

helló csajok!
Mi is megvagyunk, csak még megyünk a szabadba, amíg csak tudunk. Estére kipurcanok és valamiért Alexandra sem tolerálja, hogy a gép előtt üljek, mert 5 perc után már sehogyse jó ülni.

Kép
Kép
Kép
endaaj

A testvérféltékenységről én is tudnék mesélni, pedig az én gyerekeim közt 8 év van! Lehet éppen ezért volt durvább, mivel 8 évig volt egyeduralkodó. Hónapokon át az addig közepesen-jól tanuló lányunk ki nem hagyott egy napot sem, mikor ne hozott volna haza egyest vagy fekete pontot. Szerencsére a tanárok értették a szitut és tolerálták. Több hónapon át még a nevét sem volt hajlandó kimondani az öccsének, szinte rá sem nézett. Aztán lassanként elfogadta és leesett neki, hogy nem esett ki a kosárból és nem kap kevesebbet se szeretetből se javakból, így megbarátkozott.
Most meg már rohan haza a suliból, hogy minél többet játszhasson vele és el sem lehet őket választani, imádják egymást.
Kíváncsi leszek hogy alakul most, a lányom miatt nem aggódom, ő már tudja, hogy ez nem változtat semmin, most a fiunk miatt izgulok.

Megnéztem ezt az üzletet, nálunk van a közelben, kb 20 percnyire. de lehet amennyit megspórolok, azt el is költöm benzinre. :cry: Majd nyáron betérek, úgyis sokat járunk horgászni arrafelé.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

De jó és most nézem az üzlet fotóját, tudom is melyik az, ott megyünk el mindig mellette! :D A férjem most épp ott járhat, lelépett Velencére pontyozni.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Gombi, ha az van akciós újságukra írva, hogy október 31-ig érvényes, abban szerinted benne van még a holnapi nap?
Telefonáltam a páromnak, hogy visszafelé jöjjön be, úgyis reggel jön haza és bemegy. :D Örülök neki, csak most meg aggódom, hogy csak ma estig érvényes az újság.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Pókica, mintha anyu úgy mondta volna, hogy holnap is van még az akció... de mérget nem vennék rá!

Hmmmm sül a muffin :D
Alig bírok ellenállni a nyers tésztájának :oops:
Kiskoromban mindig "kinyalhattuk" az ilyen csokis cuccos edényeket :lol:
Vendég

Hú, de jó lenne és az is ha lenne készleten még ilyen melltartó. Kértem vegyen kapcsos bugyit is, kíváncsi vagyok jó méretet hoz-e. :oops:

Milyen ízű muffint sütsz? Eddig kétszer próbáltam ilyen sütit sütni, de sosem sikerült. Leírnád a receptjét valamikor? legközelebb úgyis csak hétfőn tudnék nekiállni.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

sima csokis muffin...
10dkg vaj+10 dkg étkocsi: gőz felett összeolvasztom
Egy edényben kikeverek robotgéppel 15dkg cukrot 2 egész tojással. Ebbe megy bele az olvasztott csokis vaj, egy evőkanál lekvár (most epret tettem hozzá) és egy evőkanál narancslé. Ezt összekutyulom fakanállal és a végén hozzákeverek még 15dkg lisztet és fél cs. sütőport. Nem bonyolult :)
170fokon 20-25 perc, ennyi masszából 12 süti lesz kb..

Olyan mérges vagyok: eltört a mosogatógép ajtaja :evil:
csak egy pattanást hallottam és most vagy teljesen bezárom az ajtaját, vagy vízszintesig kinyitom :evil:
Ezt meg lehet egyáltalán csináltatni? Biztos egy vagyon...
Jó sokat bírt, a vadiúj gép... 3 hónapja használjuk, max heti 2x megy....
Vendég

Méretek: kicsivel nagyobb, mint a normál méretezés.
Remélem lesz még, ez tényleg nem pénz érte..
Ahhoz képest, hogy tegnap a sárkánycenterben 1500-ért volt ugyanilyen noname!!!!
Vendég

Gombi! A bugyira vagy a melltartóra írod, hogy nagyobb a méretezése? Ha a melltartóra, akkor még gyorsan szólok a férjemnek, hogy milyet hozzon, nehogy nagy legyen amit beszéltünk. Eleve nagyobb méretet mondtam egy számmal, de akkor az tuti nagy lesz.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: