A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 decemberi kismamik

Pókica...nem tudtam,amúgy én gyesen vagyok mert annó Leventénél addig basztattak és szivattak a melóhelyen ,amíg fel nem mondtam....én hülye!Most már mindegy!
Na akkor várjuk a tavaszt! :D :lol:
Vendég

Sprite: Gratula a kispasi méreteihez! :)

Gio: Nagyon helyes a kis unokaöcsi... nekem még mindig nehéz elképzelni,hogy egy ilyen kis pici csajom lesz nemsokára,Ádi mellett... :)

Pókica: süti.. ne kínozz :D:D:D bár.. már 2 napja méterest készülök sütni.. de ha meglesz.. hmm.. nyám-nyám.. halálra fogom magam enni belőle :D:D:D

Nálunk a SOTE II.-n nem kell új házassági anyakönyvi kiv. szerencsére.. mindegy mikori,csak az eredeti legyen aztmondták... még jó.. mert nekünk különben Pécsre kéne menni érte.

Ez a gyed-gyes-Tgyás rendszer nekem annyira zavaros,hogy örülök neki,h nálunk majd csak be kell vinni a papirokat a munkahelyemre és ők intéznek mindent.

Pumi: hát az ügy az áll.. sajnos.. nagyon lassú ez a rendszer.. de gondolom máshol sem egyszerű. Tegnap viszont olyan dolog történt,hogy egész éjjel nem aludtam megint,folyamatosan kőkemény volt a hasam..
A volt férjem megtudta,hogy bejelentést tettünk ellene,és már jártak is kint nála... persze,ahogy szokta lehazudta a csillagokat is az égről.. ő a minta apa..
Tegnap találkoztunk a gyerek miatt,hát direkt veszekedést szított,provokált,idegesített,úgy ordított az utcán mint aki megőrült,fenyegetett,és mindezt a telefonjával felvette az előzetes tudtom és beleegyezésem nélkül. Olyannyira közel jött miközben ordított velem,hogy súrolta a hasam,és szó szerint belehajolt az arcomba.Hiába mondtam,hogy távolodjon el,menjen a közelemből nem tette.
Kikészített idegileg teljesen! Mikor mondtam neki,hogy ha még 1x egy újjal is hozzáér a gyerekhez és megveri,még neki állt feljebb,hogy joga van hozzá!!
És tudjátok mi a legszörnyűbb?? Hogy nem csinálnak vele semmit,csak ha tettlegességig fajul a dolog..
Ugyhogy nyugodtan zaklathat,idegesíthet,provokálhat,tönkretehet idegileg,lelkileg.. semmi baja nem lesz belőle.
De kérdem én,ha ez miatt megindúl a szülés vagy bármi baj történik.. akkor az kinek a felelősége lesz?

Mellesleg azzal tömi Ádi fejét,hogy az a kis ribac dög aki a hasamban van,az nem lesz a testvére Ádinak,sőt semmi közük nem lesz egymáshoz,mert ez csak egy kis zabigyerek,semmi más.

Gondolom a véleménye ezután mindenkinek megvan erről az emberről... A barátnőm azt mondja,hogy az ilyen embernek addig kéne a fejét verni a falba,amig érzi,hogy van neki. Igaza van,sőtt.. !! És még ne készüljek ki...
Vendég

Gabi
mélységesen egyetértek a barátnőddel...
Próbáld kerülni a pasit, szülésig ez az egy amit tehetsz.
Szegény Ádi, ő meg azt sem tudja mi van körülötte gondolom :cry:
Vendég

Gabi kitartást és sok-sok erőt kívánok az életetekhez! Nagyon bízom benne, de vallom is, hogy előbb-vagy utóbb az ilyen emberekkel olyan történik, amitől megváltoznak. Nagyon szurkolok, hogy a fiad egészséges pszichéjű felnőtt legyen, hiszen ez a helyzet most neki a legrosszabb :cry:

Olga gratulálok a tegnapi jó eredményhez, és a mai szép méretekhez :) Egyáltalán nem látszik rajtad, hogy ekkora nagy babát rejt a pocakod, de legalább apukájára fog hasonlítani Huba, és akkor nem kell a magassága miatt szégyenkeznie a lányok előtt :lol:

Gio mekkorák a gyerekek? Tetszik az unokaöccs neve, a családunk nálunk is tele van Gáborok és Gabriellákkal :)

Kis menümódosulás volt az ebédet illetően, így a mai menü sült szalonna, tükörtojás, sült krumpli és sült hagyma volt :lol: Nem egy egészséges kismamis ebéd :shock: de naggggyyyoooon jóízűt ettem belőle :) Nasinak pedig készül ezután egy lightos gyümölcssaláta.

Üdv. Gabi
Vendég

Nagyon sajnálom Gabicika!
Ilyet nekem is csinált a volt férjem!Felvette telefonra a beszélgetésünket!!!! :evil: Nagyon szemetek tudnak lenni!
Igaza van barátnődnek!!!Szíve szerint párom is már megcsapkodta volna párszor az exemet...na de sajnos az ilyeneken az sem segít!
Vendég

Húúú Gabi!Ez a menü jól hangzik!Én is úgy ennék most valami egészségtelent!És utánna egy nagy adag gyümölcssalit sok-sok-sok narancsal!
Amúgy igaz talán amit írtál,hogy olyan történik velük amitől megváltozik!Exem mimdigis szerette az alkoholt-no nem volt alkoholista,de szeretett sűrűn inni a haverokkal-és most valami gond van a májával!Egy csöpp alkoholt sem ihat!Ilyen az élet!
Egyszer fenn-egyszer lenn! :roll:
Vendég

Olga, gratula Hubához!

Gio, milyen ritka név a Lukács, pedig szerintem szép.

Tücsök, minden tiszteletem a tiétek, nekünk hál' Istennek nem kellett még a lombikot sem elkezdeni, mert összejött inszemmel,de a pakliban nagyon benne volt.

Gabicika
, hát csak olvasom amiket írsz, nagyon durva, belegondolni is a helyzetbe. Tarts ki!

[/b]
Vendég

Judy
ti mennyi idő után vágtatok bele az inszembe?
Vendég

Szijjjjasztok!
Egyre hidegebb van...tegnap mondták, hogy még front is van, úgyhogy mindenki vigyázzon magára. Épp most nézegettem a kelengye-lisákat, és konstatáltam, hogy egy csomó minden megvan. Konkrétan majdnem minden, csak egy-két apróság hiányzik, amiket be tudok szerezni a jövő héten is. Akkor már talán össze is pakolok, biztos, ami biztos.
Tegnap este sikerült megvenni a mellszivót is, úgyhogy tele a szobám cuccokkal, amiket el kell vinnünk.
Lassan véget ér a vidéki kiruccanásom, pedig olyan jó volt itt...tényleg tök sok mindent elintéztem. A függöny még persze nincs kész, de amint kész lesz, lefotózom és felteszem. (Meg a pocakos képet is, mert a hét elején készitettünk a férjem telefonjával, csak még nem mentette át.)

Most megyek, pihenek egy kicsit, mert valamiért nagyon álmos vagyok...
tedorka

Ma én sem főztem, Apa nem jön, úgyhogy én eszem amit találok.

Holnapra viszont ő kért zöldborsófőzit, sült sajtos virslivel, ami nagy szó, mert nem egy főzelékes típus.

Én hétvégén fogok mindent megcsinálni, mosni, vasalni,összepakolni.
Végre kaptam hírt a Kútvölgyiről. Ha jól emlékszem, itt senki sem megy oda.
Anyu koll.nőjének a lánya ott szült és teljesen meg van elégedve mindennel. (kivéve a 100-as :lol: )
Azért ez jó hír. Legalább, ha majd magához tér kicsit, kikérdezem részletesen.
Vendég

Anna: Gratula a 35. héthez :) Remélem az ágy időben meglesz!!!

Gabi: felcsigáztál ezzel a karfiolsalátával. Hogyan készül???

Pókica: tényleg szép vegyes a táblázat :)

Annyit beszéltek kajáról, hogy teljesen megéheztem. Még nem is ettem semmi normálisat ma!

Tulip: én tudtam, hogy nem vehetsz fel dupla GYES-t, csak ha ikreket szülsz!!! De, az anyukád pl felveheti a GYES-t... Én úgy tudom!!!

Olga: gratula améretekhez :) De tartanék már ott, ahol te!! Jó kis vétel volt az a csizma meg a két kis fölső.

Gio: hány éves gyerekek fölött anyáskodtál? Egyébként milyen velük a kapcsolatod??? Én azért nem máknak nevezném az ikrekre a dupla GYES-t! Örülök neki, de azért két kicsivel, akiből mindkettő uolyan ellátást igényel, mindkettő uannyi pelsut használ... Én se kaptam Verus után GYES-t, sőt a GYED-et is leállítottam, mert megszületett Johi.

Kata
labkat

Na Gabi rosszra csábítottál....most csináltam magamnak sült tojást,sült parizerrel,sült hagymával és sajtal...+uborkával! :P
Kösz a tippet! :D
Vendég

Én sem tudtam, hogy csak egy gyes jár, bár nem is vagyok érintett a témában, de jó nagy szemétség szerintem! Már az összeg is felháborító, nem tudom itthon fogok-e tudni maradni így, de még odébb is van. De hogy csak egy gyerekre járjon! :evil:

Gabicika hát nagyon nem irigylem a helyzeted. Nekem egyébként a leírtakból nagyon úgy tűnik, hogy az exed még mindig oda van érted, és ezek a dolgok, amiket művel a féltékenységből fakadhatnak, és bántani akar, nehogy már túl jól érezd magad. De hogy a saját fia ennyire ne számítson??? Persze lehet, hogy távolról sincs igazam, csak nem értem, ha a fiatokkal így bánik, nagyon nem szeretheti, miért ragaszkodik hozzá, miért nem felejt el benneteket?

A mellszívós licit megnyerése óta jól rákattantam a teszveszre és ma megnyertem egy baldachint, vassal, fejvédővel. Remélem élőben is szép lesz, és elégedettek leszünk vele. Ha, igen, ezzel a két licittel jó sokat sikerült spórolnunk. Holnap érkezik is a kiságy, amit tegnap megrendeltünk, majd én is küldök végre képet a szobáról is és a pocakomról is.

Csajok a saját szülésemet várom, de azt nem, hogy elkezdődjenek itt a szülések. Tudom, hülyén hangzik, de most még megnyugtat, hogy van időnk elvégezni azt, ami még hiányzik, ha már elkezdődnek az eltűnedezések, és jönnek a babafotók, félek, hiába nem tartok a szüléstől, pánikolós leszek, hogy holnap hátha én jövök. Na jó hülye vagyok, várom hogy Zéti a karomban legyen, és mégsem? :wink:
Vendég

O'hara, teljesen úgy érzek , mint te. Szerintem a mosást is ezért halogatom ennyire. Mintha Áron tudná, mikor kész van minden, már jöhet is!!!
Vendég

Tulipános nem rossz az, sőőőőt :lol:
Nem mondom, hogy majd jövőre vigyázunk az alakunkra, mert Te most is nagyon csini vagy!
Örülök, hogy jó ötletet adtam.

Kata a karfiolsalit a legfrissebb receptes újságomban találtam, de megkerestem a neten, hogy melyik kettőt készültem elkészíteni. Holnap megcsinálom, mert itt a karfiol, amit nagyon szeretek, egyébként meg remélhetőleg hosszú ideig nem ehetek majd :?

http://www.sulinet.hu/tart/fcikk/Kgc/0/20932/1

http://www.finomreceptek.hu/fogyokuras- ... ata-recept

Üdv. Gabi
Vendég

Csatlakozom O'harához és Judyhoz:-)
És még nem mosok:-)
Vendég

:lol: :lol: :lol:
Vendég

Valaki írta itt még régebben - amikor a szopipárnás korszakunkat írtuk- hogy valahol van egy lány, aki varr újat. Most aktuális lenne.
Gombi Te írtad? Vagy Sprite?
Vendég

Hát én mosni éppen kimostam, és a kórházi pakk és készen áll. :wink: Megnyugtat, ha minden rendben van, babonás sem vagyok. Szóval elég kettős bennem ez az érzés.
Vendég

Gio én írtam a szopipárna gyártójáról :) Itt a link, de tudok elérhetőséget direktbe is.

http://www.teszvesz.hu/show_user_auctio ... id=9313766

Üdv. Gabi
Vendég

Hááát én most végeztem a babaruha vasalással!
Megcsináltam,mert inkább elöbb legyek túl rajta mint késöbb!mÉG ÍGY IS VAN EGY HALOM TENNIVALÓ!A szoba átrendezése,vásárlás,pakolás...!

Gabi aranyos vagy,de nem vagyok én olyan vékony...csak az előnyös képeket szoktam felrakni magamról!A fenekem az...hatalmas,sajna!Na de majd jövőre előveszem a tárogató gépet,és ledolgozom! :D
Vendég

Szép estét mindenkinek!

Köszönöm mindenkinek a kedves köszöntéseket,és a hasznos tanácsokat!Orvos témában nehéz dolog ez,november közepén megyek újra hozzá,addigra kitaláljuk mi legyen.
o'hara mi is tesz-vesz-ezünk ezerrel,nagyon jó dolgok vannak!

Van ez a vonalzó,ezt hogy kell ide bemásolni?Mert elkészítettem a sajátom,de még nem jöttem rá,hogy kell ide illeszteni:(bénácska vagyok:)

apropó szülés:én is ezerrel gondolkodok,de érdekes csak este pánikolok be...Igazából én is várom,hogy meglássam a babánkat,de azért megmondom őszintén félek!
Van egy ismerősőm,aki a 37 héten volt,takarított kicsit,elment pisilni,és aztán el is ment a magzatvíz.2 óra és a babóca a karjában volt!
Na,ez a gyors szülés!
nyuszoka23

Gabi
köszönöm a linket!!
Vendég

GABI!
De ó neked,hogy megtudsz enni ilyeneket!Bár megenni én is megtudnám,csak a tojástól már annyira beteg a gyomrom.Inkább nem kockáztatom!

NAJDA!
Merre vagy?Hogy tetszenek a kisruhák?Annyira aranyos volt anyud,ahogy csillogott a szeme az unokája gondolatára! :D

GABICIKA!
Hát igen,a véleményem az nekem is megvan az exedről!Szegény kisfiatok valyon mi mindent élhet át miatta.A családsegítőnél/gyermekvédelmiseknél nem voltál még?Biztos,hogy tudnánka segíteni valahogy!Ne neked kelljen egyedül cipelni ezt a terhet is.
Kívánom,hogy mihamarabb legyetek túl ezen a herce-hurcán!!!

Nekem halvány gőzöm sincs,hogy mit főzök ma.Pedig jó lenne ha kitalálnám.Lehet,hogy egy gyors krumplis tarhonya.Mostmár annyira lusta vagyok főzni.Lehet,hogy megint befizetek valahova kajára,hogy csak hordani kelljen.
Vendég

Sziasztok!

Képzeljétek, tegnap levizsgáztam rutinból :D Jó mázlim volt, meg nagyon rendes volt a vizsgabiztos is. Egy másik lazán meghúzhatott volna :oops: De mindegy, a lényeg, hogy megvan. Már csak babás dolgokkal fogok foglalkozni a következő nyolc hétben :D

Ugye nem gond, ha én még nem érzem azt, hogy mindjárt itt a szülés :shock: Két hónap az még nagyon sok idő. Bár tudom, hogy el fog repülni hamar.

Tegnap benéztem a visegrádi utcai bababoltba. Nagyon szuper!!! Rendelek onnan egy csomó cuccot neten, személyes átvétellel. Meg a többi hiányzót is onnan fogom beszerezni azt hiszem. :)

Végre megjött a fizum, lehet gyorsan elkölteni. :lol:

briell

Sziasztok!
Tudom, hogy lusta író vagyok, de most annyira boldog lettem, hogy meg kell Veletek osztanom!! :lol:
- minden babaruha, ágynemű, hálózsák, takaró, stb. kimosva-kivasalva! :D
- minden egyéb szükséges felszerelést beszereztünk!
- tegnap voltam első CTG-n, és Réka nagyon aranyosan végig randalírozott! úgyhogy tökéletes lett az eredmény!
- a fájásaim ellenére teljesen zárt a méhszájam (C3000)
- Réka 2600 gramm! :lol:
BPD 8,91 cm
OFD 10,7 cm
HC 30,93 cm
Az UH-n szépen látszott, milyen kis pufók! 8)
Ott volt egy csajszi, míg CTG-n ültem, a 9. hétben, 2 centi körüli kis embrióval (ha jól hallottam), olyan megható volt, meg hát nagyon furcsa és távoli is. Emlékeztek, még most estünk teherbe, és máris milyen távolinak tűnik!!
- holnap kezdődik a 36. hetem!!

Szóval nagyon boldogok vagyunk, és a terhesség varázslatossága mellett kíváncsian várjuk Réka érkezését! Remélem, mához egy hónapra már kezünkben tarthatjuk! :)

Kinek kell küldeni levlistás email címet? Lemaradtam anno... :?

Kép
apkata

Sziasztok!
Tegnap egész nap nem volt netünk, ezért voltam eltűnve.

Nyuszoka, üdv köztünk! :)

Olga, gratuláció a babó méretéhez. Én is olyan kiváncsi vagyok mennyit nőtt babóca, de hivatalosan már csak a 38. héten lesz uh, bár lehet a harántfekvés miatt még kikönyörgök egyet, a szonográfus mondta, h emiatt a doki is elküldhet addig.
(Hétfőn megkaptam a pocaktartó övet, tényleg jól tart, bár a derékfájás nem múlt el, de kellemes érzés mikor viselem) :wink:

Valaki írta itt, hogy neki is harántfekvéses a babó. Talán Meli? (bocs, ha nem jól emlékszem) Neked eddig is úgy feküdt a kicsi vagy csak most huncutkodik? Mit mondtak, meddig valószínű hogy befordul? Nálam még mindig úgy fekszik, ahogy a mozgásokból érzem. :twisted:

Gabicika, kitartás Neked és gyermekednek, nem lehet könnyű ahogy olvasom. :(

Gio, nincs kedved elküldeni priviben az unokaöcsi képét? Nem jó a levlistám és majd meghalok a kiváncsiságtól. :oops: :D

Főzni már nekem sincs sok kedvem. :roll: Eddig tartottam magam, hogy ne legyen hosszú az az időszak mikor már-még nem tudok a konyhában sürögni-forogni, de most úgy belustultam. Nehezemre esik minden napra kitalálni valamit, megcsinálni, mosogatni...de nincs pofám azt mondani a férjemnek, hogy egyen amit talál. :oops: Az a baj, hogy ő ilyen rendelgetős kajákat nem szeret, persze ha minden nap kenyér/szendvics lenne csak itthon, biztos megszeretné. :twisted:
csillag25

Kata: elhiszem, hogy fel vagy dobva! Mi még ugyan messze nem vagyunk kész, de minden kis lépéstől egyre boldogabb és izgatottabb leszek :D És olyan gyakran fog el valami ünnepi hangulat. Érzem, hogy jó lesz ez a karácsony körüli szülés, meghitt és békés :)

Nekem is nagyon jó a pocaktartó, bár derékfájásra tényleg nem használ nekem sem. Viszont tudok felfelé menni a lépcsőn :lol: De a folyamatos járkálásban és ácsorgásban is nagy könnyebbség. Sokkal kevésbé érzem a poci súlyát. Bár Manóka nem szereti, ha utána hosszas ülés közben is rajtam van, így hazafele úton már mindig le kell szednem, mert rugdossa, hogy szoros :lol:

briell

Csillag, annyira egyetértek, az én párom is igényli a főtt kaját, legfőképpen húst, és olyan nehéz mindig kitalálni valamit.
Meg ugye lassan ott tartunk, hogy ha rendelünk, azt megússzuk 2000-2500-ból, ha viszont vásárolok, hogy főzzek, biztos bekerül más is a kosárba, mindjárt felugrik 4-5 ezerre.
Én amíg dolgoztam, sosenem reggeliztem itthon, csak bent, de ugye most itthon vagyok, minden napra kell a hideg cucc is.
Vendég

Én már a 30. hét óta nem főzök. Szerencsére a férjem nem válogatós, sőt ő maga ajánlotta fel, hogy rendeljünk kaját. Habár szeretek főzni, olyan jó, hogy nem kell. Így is úgy el tudok fáradni. Ráadásul meglepő, de még kevesebbe is kerül, mintha én főznék, és a férjem így nyugodtan ehet olyasmit, amit én nem. A szülés után is ez lesz a megoldás, csak hétvégén fogok főzni.

Kata, gratula a jó értékekhez. Nekem úgy tűnik, jelenleg te vagy a leglelkesebb, hogy közel a vég A férjemmel mi is majd minden héten elcsodálkozunk, hogy már csak ilyen kevés idő van hátra, amikor még csak most volt, hogy ültem a teszttel az ágy szélén, és vártam, hogy felkeljen, hogy elújságolhassam a hírt! Nagyon elrepült az idő. Abba is belegondolok néha, milyenek lesznek a következő terhességeim, mikor már 1-2 gyerek itthon fog totyogni körülöttem, ha ezt ilyen rövidnek érzem.

Briell, mi is onnan szerzünk be sokmindent. Tök jó áraik vannak, az is szupi, hogy házhoz hozzák, kedvesek is. Ma megkapjuk tőlük a kiságyat és a matracot, jövő héten a komódot. D pelust is onnan fogunk venni, vastag plédet is, és még a hátralévő pár apróságot is.

Lányok, ti is nehezbben alszotok este, mint nappal? Nem értem miért van ez. Nappal simán lefekszem, felkelek, forgolódok, este meg alig bírok felkelni wc-re menni, ha fekszem le, mielőbb meg kell támasztanom alulról a pocit, mert különben hasogat az alhasam, a forgás szintén emiatt nem túl kellemes és könnyű.
Vendég

Lányok ti a karácsonyi vacsorára mit terveztek főzni? Tudom még korai ezen gondolkodni, de félek, olyasmit kellene csinálnom, amit elő tudok már most készíteni, vagy jó gyorsan elkészül akkor, hogy minél kisebb munkával készen legyen minden. Ki tudja milyen állapotban leszek, mennyire foglal le Zéti, a férjem hogy fog munkával állni, mennyire tud segíteni. A család is akkor jön, mindenképpen kell valami finomság. Anyósom aranyos, biztos megfőzne, de a hármasban töltendő első karácsonyunkra a valamint a rokonaimnak én szeretnék készülni.

A menüelképzelésem eddig: sült libacomb (ezt már most elő tudom párolni, és karácsonykor, illetve a rokonoknak csak ropogósra kell sütni az nem sok idő); párolt káposzta (szintén már most elkészíthető); baconba göngyölt csirkemáj (gyorsan kész); csülök jóasszony módra (szintén nem macerás kaja, csak időigényesebb). A leves végülis bármi jó, azt csak felteszem és fő.

De várok egyéb ötleteket, főleg olyasmit, amit már most félig elő lehet készíteni, és karácsonykor már csak rá kell sütni kicsit, vagy kiengedve is finom marad. Ti hogy tervezitek a karácsonyt?
Vendég

Judyka, teljesen igazad van, ha elmegyünk vásárolni egyrészt kell amiből főzni tudok, másrészt hideg kaja esetleg egy kis joghurt, csoki stb. és 5.000 Ft alatt nem ússzuk meg. :shock:
Még várok egy kicsit, aztán feldobom ezt a rendelgetős témát. Anno, a terhesség elején beígért a férjem olyat, hogy amikor már nagy pocim lesz és nehezemre esik főzni, akkor ő fog valamit alkotni reggelente. 8) Mostanában ha ezt felhozom, akkor az a válasz, hogy nem mondtam mit főzzön. :shock: Na ez elég gyenge indok. :lol: Ha már kitalálom, esetleg beszerzem a hozzávalókat, akkor már meg is főzöm, főleg, hogy ő igazából nem tud főzni, így asszisztálnom mindenképp kellene. :twisted: Nem is várok, ma feldobom újra a témát mit főz nekem -bár így is alig tud reggel felkelni, nem még korábban főzni- és meglátjuk mi lesz. Mivel a baba születése után is így tervezett segíteni, ezért nem ártana, ha kialakulna addig.

O'hara, pont így vagyok én is. Éjszaka nehezen forgolódom, úgy csoszogok ki wc-re (általában be is keményedik a hasam), nappal meg simán alszok jókat. :shock:
csillag25

Én még karácsonyi menün nem törtem a fejem, főleg, hogy mindkét nagyszülő kikötötte, ha jönnek az ünnepek környékén ők hoznak kaját, én ne foglalkozzak ilyennel. :D Persze magunknak majd alkotok valamit, bár ebben nincsenek nagy ünnepi igényei a férjemnek, neki a lényeg, hogy együtt legyünk (reméljük már itthon).
Nekem egyenlőre az foglalja le a gondolataimat, hogy már úgy sétálgatnék karácsonyi vásárban, még akkor is ha sok a gagyi, de a feelinget már várom. Annak is úgy tudok örülni mikor az üzletekben megjelennek a mikulások, szaloncukrok stb. :lol: Tegnap felbontottam egy narancsot délután és azt szimatoltam, mikor hazajött az uram azt mondta karácsonyi hangulat van. :D :D
csillag25

Úh O'hara, én nem tervezek semmit Karácsonyra, max teletömöm a fagyasztót, és majd meglátjuk.
Anyu 5 percre lakik, Apu 6 percre, szerencsére ő is jól főz, éhezni biztos nem fogunk.
Párom úgyis ugyanannyit lesz távol, a december náluk is, mint mindenhol, őrültek háza.
Aztán, ki tudja, még úgy is alakulhat, hogy addigra minden tuti frankó lesz, és lesz erre is idő, meg energia. Vagy ne is álmodjak??? :shock:

Persze én meg vagyok olyan önző, hogy ennél jobban érdekelnek a díszeim, hogy na, azok legyenek rendben!! :lol:
Vendég

Hi,
Csillag, ha e-mailcímre küldök fotót csak Neked úgy megkapod? Itt annyira le kell kicsinyíteni hogy mindig csak kínlódtam ha ide akartam felrakni képet.
Még egy kérdés, a Jánosban a felkészítő 5kor kezdődött?

Apkata
Gratulálok! Teljesen feldobott engem is ahogy írtad hogy mennyire várjátok a csöppséget. Nem érződik hogy bármitől félnél és részemről én úgy szeretek ilyet olvasni, hallani:-)

Képzeljétek, hugomékat ma már ki is engedik a kórházból, épp ma mentem volna hozzá megint. De annyira rendben vannak, tejcsi is megindult, kissrácnál megvolt az első kis trotty:-) Úgyhogy minden ideális.
Most teljesen indulásra készen vagyok és nem tudom micsináljak a nagy szabadsággal. Férj gyerekekkel aquaworldbe (irigy-irigy vagyok), én meg itt nézelődök hova kéne elsétálni. Nincs vmi 5letetek? (Bp) Hideg van, de süt a nap és ez rám olyan jó hatással van, nem fájok és ilyen már nagyon rég volt:-)

Nem tudom ti tapasztaltok-e ilyet, a férjem velem együtt terhesedik:-) Nem elég hogy nehezen forgolódok az ágyban , ő is nyögdécsel amikor forog, rendszeresen letúr, hízott sztem 5 kg-t és tegnap már fájt a dereka :-)))

A főzés nekem is már egy erőltetett menet. Ahhoz képest hogy most igazán ráérnék semmi de semmi kedvem, ezáltal 5letem sem sajna. Karácsonykor bízom benne hogy anyum és a férjem majd főz, nagyi meg küldi a bejglit:-) Bár jól tudom hogy mákosat nem szokás enni szoptatáskor?
Vendég

Hú, akkor csak én járok ennyire elől már megint gondolatban! :D

Na, mostanában az érzékenységem is kiújult. A hétvégén azért bőgtem vagy 1/4 órát, hogy tesóm hazautazott, most meg ezen a kis sztorin:

http://www.babanet.hu/teto/nekem_kerem_gyereket_beszeltek_a_hasamba.htm

Mi lesz velem a szülés után, ha felszabadulnak a hormonjaim? Nem is fogom látni a gyerket a könnyeimtől kezdetben! :lol:

Én egyébként eléggé előre készülős vagyok, kicsit hülye is, mert bennem van, hogy amit én csinálok az úgy van jól, ha mégsem, nem hibáztathatok senkit magamon kívül. Így én már a különböző támogatásokhoz is letöltöttem a nyomtatványokat, kitöltöm, lemásolom a szükséges iratokat, hogy a férjemnek könnyebb dolga legyen. Mivel az intézgetős feladatok mindig az enyémek, jobb megkönnyíteni a dolgát. Egyet nem értek: majdnem minden támogatáshoz a baba eredeti szül. anyakönyvi kivonata kell. Ez lelassítja a dolgokat nem? Vagy az ügyintézésnél egyből vissza is adják? Van valami amire érdemes odafigyelni?
Vendég

Gio, amilyen sokat kellett várni, hogy a kissrác elinduljon kifelé, a szüléstől fogva szép kis tempót diktál! De jó lenne ilyen rövid szülés, és gyors hazamenet!

Én csak a közértben voltam kint, de a hideg miatt nekem meg nincs kedvem kimozdulni többet, így ötletileg sem tudok tanácsot adni. Pumihoz hasonlóan lételemem a meleg, télen inkább begubózok.

Épp ma láttam, hogy az aquaworldben novemberben akciós lesz a belépő. Barátnőmnek el is akartam küldeni a linket, de rájöttem, terhesen ő tuti nem fog a gyerekkel most ilyen programot szervezni.
Elhiszem, hogy irigy vagy, én is olyan szívesen áztatnám magam valami jó kis meleg vízben, nyugiban. Aztán egy jó kis szauna.
Vendég

O'hara, tényleg mindenre gondolsz. A nyomtatványok előre letöltése ötletet ezennel megvettem, az én uram sem egy ügyintézők gyöngye.
Bár, türelmesebb nálam.

Gio, aranyos a férjed, lehet, csak szolidaritásból csinálja. :lol:
Az enyémnél csak a pocaknövesztés jelentkezett.

Ötletem nincs, hová menjél, de már én is felöltözve várom, hogy teregethessek, aztán sétálok egyet.2 éves léányzónak kell vennem valamit, este megyünk barátokhoz vacsizni. Gondolom, valami plüssjáték lesz, erre most nincs nagyobb fantáziám.

ÁÁ, végre, lejárt a gép!
Szép napot nektek!!
Vendég

O'hara, rendesen elkented a szemspirálomat a belinkelt sztori utolsó mondataival.
Szerintem ez normális, hogy elérzékenyülünk egy-egy ilyen dolgon.

Na, tényleg mentem.
Vendég

Gio!
Ez a férjem is terhesedik gondolat nagyon tetszik! :D
Unokaöcsi nagyon ügyes gyerkőc, biztos tudja, hogy otthon sokkal jobb lesz neki.

Ohara!
Hát a papírmunka szerintem nem egy leányálom. Nem tudom, hogy mindenhol így van-e, illetve milyen gyorsan változnak a dolgok, de Andrisnál én a családi pótlék és anyasági támogatás iránti igényt adtam be először, mert ott nem fogták ott az anyakönyvi kivonatot. Ezután kérte a férjem a melóhelyén az apaszabit, mert ahhoz is be kellett mutatni az eredetit és csak aztán adtam be a tgyás kérelmet a melóhelyen, mert ott vagy két hétbe került mire visszaküldték az eredeti kivonatot. Tőlem csak ott vették el. Bár nem biztos hogy mindenhol ez a gyakorlat. Csabinál pl. még a MÁK-ban is ott kellett hagyni és úgy küldték vissza.

Tulipános!
Hát mostanában talán már én is kezdem elhinni - óvatosan -, hogy szeret minket a sors vagy az Isten, kinek hogy. De volt idő, nem is rövid, mikor azt éreztem hogy nagyon igazságtalan az élet. Talán ez az első halottak napja amikor nem dühösen gondolok a gondviselésre, hanem igyekszem elfogadni, hogy a temetőben lévő kicsi sír rajta a három babanévvel vezetett minket idáig. Lehet, hogy különben nem lett volna bátorságunk három ilyen pici gyerekhez egyszerre. Bocsánat a szomorúbb gondolatokért, de sajnos ez is hozzátartozik az életünkhöz.

tücsökbogár

O'hara: ezen most én is jót bőgök :cry:

Nálunk karácsonyra semmilyen terv nincs :lol: Részemről annyi, hogy dec. elején elkezdem díszítgetni a lakást, és névnapom körül már talán feldíszíteni a fát. Kaját férjemre bízom, ha még/már itthon leszünk. Ő szerencsére nagyon jól és lelkesen főz. :wink:

briell

Tücsök
elnézést a kérdésért, ha nem akarsz nem kell válaszolni, de az mit jelent, hogy a temetőben babasír 3 névvel? Már 3 kisbabát elvesztettetek?

O'hara,
ez nagyon klassz 5let hogy kitöltötted a nyomtatványokat, mert az én férjem sem egy nagy adminisztrátor - majd egyszer összehozzuk a Te a Judy és az énm pasimat és minden bizonnyal nemzeti hősként fogják ünnepelni magukat, hogy megtalálták az utat az ügyintézés sűrű erdejében 8)
Vendég

Ezt a történetet az én szemfestékem sem bírta....
Annyira annyira tetszik. Ezt a részt azt hiszem minden nap el fogom olvasni, amikor úgy érzem túl nehéz, túl fárasztó, túl hisztis ez az állapot:
Bármikor újra vállalnám a 25 kiló pluszt, az érzést, amikor elérhetetlen távolságnak tűnik a következő sarok, pedig hol van még az otthon! Amikor örülök az enyhe télnek, mert csizmába préselni a feldagadt lábfejem – amire addig annyira büszke voltam – reménytelen vállalkozásnak tűnik. Mert cserébe ott van az a mások számára többnyire titkos, az én számomra annál intenzívebb bugyborékolás, viháncolás, rúgkapálás. Az ultrahangos felvételek ezerszeres megnézése. Ezredszer is csodálkozom, hogy ez igaz lehet-e vajon?
Vendég

Gio, reménykedem, hogy úgy megkapom. Ha nem, akkor a citrommal van a gond. Na majd kiderül. :wink:
Igen, 17 órától van a szülésfelkészítő és a köv. alkalommal Gyermekágy, császármetszés a téma, az utolsó 6. alkalommal pedig Hazamenetel, első napok otthon. Most néztem ki a papírról.
Lehet, hogy mégis rászánod magad és megmászod a hegyet? :)
csillag25

Gio! Allatkert!

Kép
pumipumi

Tücsök nagyon sajnálom!Ne haragudj,ha szomorú emlékeket idéztem fel benned!

Most voltam UH vizsgálaton!

Szóval Bogyó kisasszony úgy döntött a végégre megfordul....a rossz irányba!Szóval most medencefekvésü!Azt mondta a doki,hogy inden nap 10percet feküdjek a hátamra,rakjak a pocak alatti részre egy párnát(mintha hidat csinálnék)...és talán így visszafordul!Hát remélem!

Amúgy a fejméreten is ledöbbent:91mm....... :shock:
kétszer is megnézte!
A többi Fl:65mm AC290mm
Becsült súly:2240gr

Hát ennyi!
Vendég

Itt a kalkulátor ha valaki még nem látta,és esetleg kiváncsi a pontos babaméret adataira!

http://www.timmermann.hu/index.php?m=szules_kalkulator
[/u]
Vendég

A karácsonyi menü már nálunk is megvan, mi is szeretünk előre eltervezni mindent.
Persze a menüsort a férjem állította össze, mivel csakis ő szokott főzni Karácsonykor. Mivel horgászik is, így már van a halászléhez ponty, amúr, csuka, keszeg, kárász a hűtőben. Alaplébe mindegyikből kerül, szeletnek csak ponty. Azután rántott amúr és birkapörkölt, nov. elején vágják le a birkánkat, a barátainkkal elfeleztük. :D
Utána somlói lesz, azt is ő készíti.
Nem puccos kaják, viszont a kedvenceink. Tavaly vadast készített zsemlegombóccal, de most a birkának jobban örülök, nagyon imádom és évente talán ha egyszer jutok hozzá.

Érdekes amit írtok, hogy már nem főztök, mivel én pont fordítva vagyok. Vagyis pontosabban szélsőségesen ingadozok.
:wink: Egyik reggel úgy kelek fel, hogy nekiállok főzni, sütni sütit, akár két félét is. Megint másik nap, pedig teljesen hulla vagyok, nagyon fáradt. Szerencsére inkább az első a jellemző, így a 7 napból 5 olyan. De játszótérre is menni kell, foglalkozni a kisebbikkel, a nagyobbik most tanul, végre nekilátott nagy könyörgések árán. :?
Szóval buzog bennem a tetterő.

Viszont ma szomorkás vagyok, mert egész nap csak az jár az eszemben, hogy ma egy éve volt a missedem, ahol az elhalt 10 hetes babámat elvették tőlem. :cry: Nagyon rosszul viselem, próbálom beleölni a gondolataimat a sütés, főzésbe...

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Tulip,
wow! ilyen mutatványokra képesek még így a 33. héten is a gyerkőcök hogy megfordulnak? És a 91 se semmi. Úgy látom mi kb. egyidősek vagyunk, nekem most 83at mért fejméretre a doki szerdán.

Csillag,
igen, elmegyek kedden, akkor is ha gurulok, mert a dokim rendesen lecseszett hogy még miért nem voltam - nem értem miért. MIndenesetre akkor pont jókor megyek, mert kb. ez az ami érdekel a legjobban: az első napok otthon!! :shock: A mailt elküldtem, meglátjuk mi lesz

Pumi
ez jó 5let! Csak vhogy úgy mint erdőben, állatkertben sincs egyedül kedvem lófrálni, ehhez én túlságosan kommunikatív vagyok. Lehet elmegyek egy bababoltba csak úúúúgy:-)
Te ma már kishoppingoltad magad?
Vendég

Tulip, sajnálom, hogy neked is most huncutkodik babó. Amíg nem igazán számított addig nekem is fejvégű volt mindig, most meg haránt-ferde fekvésű. Mit mondott a doki, meddig van nagy esély a befordulásra? Mikor lesz újabb uh?
csillag25

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: