A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

Lányok köszi az infót a cukorterhelés időpontjáról és a genetikai uh-ról.
Csöppke
Nem tudom, hogy speckó dokim van-e, ezek szerin... :roll:
Emi, Csöppke, Geni
Akkor lassan készülhetek a cukorterhelésre...fúúúúúúúújjjj..... :o

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Szőlő!

CSak úgy nézegettem a pocakomat, simiztem és beindult a Picurka...aztán akkorákat rúgott.....húúúúú....
Néha egyik másik már elég kellemetlenül érint....mi lesz később....
Az a video jó lehet....Hogy sikerült "elkapni"?

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Feküdtem az ágyon csak így délután, aztán egyszer csak elkezdett partyzni én meg gyorsan felugrottan a fényképezőgépért, mondom ezt muszáj lekapnom :D Csak elég sötét lett mert lámpát kapcsolni már nem volt eszem :lol:

Kép Kép
szõlõ

Szőlő!
az én fejemben is megfordult a kamera...

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Nekünk is van már egy ilyen rugdosódós videonk! :-)
Férjem vette fel egy pár héttel ezelőtt, de az akkori rúgások még semmik voltak a mostanihoz képest... :-)

Kép

Kép

Beni és Dorka életének fontosabb eseményei: http://beni-baba.blogspot.com
zorroné

Én még csak érzem, de szerintem még látni nem lehet. De már Apa is érzi.

KépKép
kisfruzsi

Kifruzsi ha érzed hogy rúg tegyél oda egy papírdarabot vagy valamit ami nem nehéz, azon tuti lehet látni. Mi eleinte sokat szórakoztunk ezzel :) Aztán később jöhet a távirányító :lol:

Kép Kép
szõlõ

majd a zongora :lol: :lol: :lol:
Nagyon jó ötlet kipróbáljuk ma este!

KépKép
kisfruzsi

pumpóka! tényleg kihagytam pár fontosat (pl. fogkefe, fogkrém...) fel is írtam gyorsan a listámra! :oops:

császáros anyáknak tényleg nem kell betét???? De hát akkor is fejlődik vissza a méh nem?

én meg holnap megyek védőnénihez, hétfőn dokimhoz. de most csak vizsgálat lesz, mert már régen volt. Úgy látszik január elején sokan megyünk ellenőrzésre! :D

na, ma eljutotam odáig, hogy nagyobb kabátot kellet vennem, mert kezdtem nem beleférni. de most jó akciók vannak, úgyhogy jó áron sikerült vennem egyet. :wink:

Kép
gabo001

Gabo, nem tudom, csak tipp, mert nekem azt mondta ez a kismama hogy neki nem kellett és ő császáros volt.

Kép Kép
szõlõ

Sziasztok!
Szőlő, köszi a válaszod a szabi kapcsán, csak te írtál ezzel a témával kapcsolatban. Szóval annyi a lényeg, hogy a 2008-as idei szabit (ami nekem 21 nap) kilehet venni a szülésig (tehát mondjuk márciusban az egészet, és akkor nem táppénzre megy az ember, hanem szabira, amit követ a tgyás) vagy pedig táppénzre megy, meghagyva a szabit, ami nem vész el, és majd ha újból visszajön vmkor dolgozni, akkor "indít" a szabikivétellel.
Az előbbi előnye, hogy teljes fizit kap az ember, ami szülés előtt ugye nem mindegy, viszont az utóbbi azért jobb, mert akkor tovább tudsz úgy otthon maradni a gyerekkel, hogy közben már állományban vagy, és gyes helyett a felgyülemlett szabi alatt a teljes fizetésedet kapod. Remélem érthető..
Ezt a munkaügyis mondta itt bent a mh-en, és hogy ezt mindenki maga dönti el. Szóval csak ezért kérdeztem, hogy Ti (alkalmazottak) hogy fogjátok csinálni.

A MOM értékre visszatérve, nekem három vizsgálat szerint is fiam lesz, és pont 2 egész lett az értékem.

Kisfruzsi gratulálok a kislányhoz!!

Timi

Kép
tim27

Timi, nem tudtam hogy szülésnél a szabit tovább lehet vinni, én azt hittem azt mindenképpen ki kell venni az adott évben (velünk idén mindenkivel kiiratták az összes maradék napját év végén - már akinek még volt). Ettől függetlenül szerintem én kiveszem (nekem is 21 nap van) most, nehogy közben valamit kitaláljanak aztán megszívjam....

Kép Kép
szõlõ

No, akkor gyorsan, mielőtt valakit megcsászároznak és ott fog állni betét nélkül........ Nemmmá, ezt honnan hallottátok???? Mert ez hülyeség, bocsi, de tényleg!!! A baba ugyanúgy megszületik, a méhlepény szintén kijön.... a méhetek pedig ugyanúgy húzódik össze, mint rendes szülés után!!!!!! Csak társul egy édi-bédi kis seb is mindenhez.... de attól még ugyanúgy van vérzés!!!! Két unokatesóm is császárral szült! Az egyikkel meg pont most beszélek msn-en a szülésről és pont azt kérdeztem tőle, hogy mennyire vérzett veszettül a császár után, kiváncsi voltam, hogy jobban-e mint én a normál szülés után.......

Tehát a betétet semmiképpen ne hagyjátok ki a csomagból, akkor sem, ha programozott császár lenne......

Ági
Vendég

Tim,

Köszi szépen, megvallva az igazat végig fiúban reménykedtem, de mostmár beleéltem magam a kis copfosba! :lol:
Én valószínűleg kiveszem a szabit is most. Nekem 26 napom van, vagyis maximum március elejéig jövök dolgozni. Ez nekem így jobb lenne.

KépKép
kisfruzsi

Vérzéshez ????

Tapasztalt anyukák, vagy akik okosabbak nálam.....

A vérzés szülés után mennyi ideig tart???
És kb mennyi idővel a szülés után tudsz otthonról elmászkálni???
Mert nekem valószínű, hogy szülés után valamikor lesz osztálytalálkozóm....

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Pumpóka, én mondtam egyedül, hozzátéve hogy SZERINTEM (kb négyszer), mert ez a csaj stbstb de nem mondom el harmadjára :wink:

Kép Kép
szõlõ

Sziasztok!

Gitka: nekem az afp: 54,1 IU/ml, a MoM -ot nem tudom. Amikor elmentünk 4D-s uh-ra, a doki még meg se nézte az uh-val, csak az afp eredményt látta, és már azt mondta: "na kisfiút keressünk?" , aztán az uh-val is az lett.

Geni: én is ugyanigy voltam, hogy a terhesség előtt picivel egy pár kilót felszedtem (2-3kg)(érdekes),akkor voltam 62kg, mos 67kg? Én előtte sosem voltam 60 kg felett.

Én is már egy pár hete érzem, hogy mozgolódik bent a kis lakó, de tegnap már láttam is. Annyira jó volt?

Tim27:
Nálunk úgy működik a szabi, hogy ami fennmaradt szabi, azt nem kell kivenni, vagyis nem szabit , hanem táppénzt kapok szülésig, és miután visszamegyek gyesről, akkor a munkahelyemen szabival kezdem.Az egyik munkatársam egymás után 2 gyerkőcöt szült, most jönne vissza, már októbertől állományban van, de csak márciusban kezd el dolgozni. Van egy másik munkatársam, aki meg 3 gyerkőcöt szűlt egymás után. Hát nem tudom ő meddig lesz szabin, de bizti jó sokáig. :)

Kép
blani28

Sziasztok!

Gitka: nekem az afp: 54,1 IU/ml, a MoM -ot nem tudom. Amikor elmentünk 4D-s uh-ra, a doki még meg se nézte az uh-val, csak az afp eredményt látta, és már azt mondta: "na kisfiút keressünk?" , aztán az uh-val is az lett.

Geni: én is ugyanigy voltam, hogy a terhesség előtt picivel egy pár kilót felszedtem (2-3kg)(érdekes),akkor voltam 62kg, mos 67kg? Én előtte sosem voltam 60 kg felett.

Én is már egy pár hete érzem, hogy mozgolódik bent a kis lakó, de tegnap már láttam is. Annyira jó volt?

Tim27:
Nálunk úgy működik a szabi, hogy ami fennmaradt szabi, azt nem kell kivenni, vagyis nem szabit , hanem táppénzt kapok szülésig, és miután visszamegyek gyesről, akkor a munkahelyemen szabival kezdem.Az egyik munkatársam egymás után 2 gyerkőcöt szült, most jönne vissza, már októbertől állományban van, de csak márciusban kezd el dolgozni. Van egy másik munkatársam, aki meg 3 gyerkőcöt szűlt egymás után. Hát nem tudom ő meddig lesz szabin, de bizti jó sokáig. :)

Kép
blani28

Sziasztok!

Tim27:

Kép
blani28

Bocsi,sikerült 3x elküldeni. :shock:

Kép
blani28

sziasztok!
én is úgy tudom, ahogy Timi . mármint a szabadságos dolgot. a tavalyi szabikat nálunk is kivetették, vagy folytatólagosan lehetett átvinni idén januára. én táppénzre megyek és megtartom a szabimat szülés utánra, mert a tavalyi prémiumok miatt (csak közelítőleg számoltam) ugyanannyi táppénzt kapok, mit a rendes fizum :D
mary én úgy olvastam, hogy hetekig és akár 4-6 hétig is van folyás(ami a könyv szerint már sárga meg szintelen) szülés után. egyébként én is 14.-én megyek védőnőhöz meg dokihoz is.
toncsi

toncsi80

Toncsi!

Köszi az infót.
Na jó folyással még elvan az ember, de erős vérzés meddig van...???
Mert folyással még csak benézek az osztálytalira 1 órácskára....
Még rajtunk kívül van valaki, aki 14.-én megy....épp ma írta valaki azt hiszem... :roll:

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Szabi kérdés.
Aki tudja...
Nekem 2007-ről van 3 napom. Meg erre az évre azt hiszem 20 nap. Nov. elejétől táppénzen vagyok....akkor én mit kezdhetek a szabimmal??? :roll:

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Sziasztok!

Én ma kaptam meg a beutalót a holnapi cukorterhelésre! :shock: :roll:
Holnap reggel mehetek, előre félek, mert én mindig reggelizem, és nem tudom, hogy bírom éhgyomorral. A cukor már a táskámba, de viszek citromlevet is.

A vérnyomásom 101/60, a pulzusom 97. Eddig 5,5 kg+-nál járok.

Csak túlélem valahogy a holnapot, aztán 10.-én jövő csütörtökön UH!!!!!!!!! :lol: :D :D :D

Kép
adri0422

Ma kezdjük a 26. hetet. Hurrrrrá! :D :D :D

Kép
adri0422

A vérzés változó, én kb. két-három hétig vérezgettem szülés után.... utána meg barnás folyás egy ideig....
Hogy ki milyen hamar mozdul ki, az is egyéni... bár nagyobb kimozdulást azért a 6.hétig nem nagyon szoktak ajánlani... addig tart a gyermekágyas időszak elvileg.... nekem kedvem sem nagyon volt kisebb sétákon kivül elhagyni a lakást az elején!
Aztán szépen lassan visszarázódtam a hétköznapokba....

Szőlő, gyorsan olvastam vissza, csak azt láttam, hogy vki mondta neked.... azért irtam.... nem bántásképp.... :oops:
Vendég

Adri!
Én is így vagyok. Reggeli nélkül minden bajom van.... :o
na meg ott ülni a váróban a két vérvétel között....dög unalom... :roll:

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Adri!
Gratula a betöltött 25. héthez!!! :wink:

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Pumpóka!
köszi.
Akkor valószínű, hogy ha helyben lesz az osztálytali ,elsétálunk, beköszönünk, és ennyi.... :roll: Aztán lehet, hogy igazad van, nem lesz kedvem még a beköszönéshez sem.... :lol:

Tényleg valaki tudja, hogy mikor illik, lehet kisbaba látogatóba menni....
Barátnőm múlt hét végén szült. Szerintetek???
Még nem látogattam meg, gondolom a háta közepére se kívánja a látogatókat....

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Hát én remélem hogy legalább 1 hónapig nem jön senki, persze a szűk családot leszámítva. Már előre tartok a szűk családtól is, nem nagyon szeretném ha már a kórházba aznap megrohamoznának....

KépKép
kisfruzsi

Kisfruzsi

Épp ezért nem mentem mé át hozzájuk...
lehet, hogy felhívom, aztán majd megkérdezem tőle...

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

mé=még

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Kisfruzsi én meg fogom nekik mondani hogy a kórházba ne jöjjenek be. Lehet bunkerság, de ez van. Majd ha hazamentünk akkor jöjjenek, de nem akarom hogy beállítson oda egy csomó ember, előbb hadd "ismerkedjünk" mi egymással. Azt a pár napot meg kibírják. Én családom tuti meg fogja érteni (bár Anyu helyzeti előnyben lesz :oops: ), Janié kérdéses, de szerintem ezen nem nagyon sértődhetnek meg.

Kép Kép
szõlõ

Én senkit nem akarok látni a kórházban... Főleg anyósékat nem, de ők tudom, hogy minden igyekezetem ellenére be fognak jönni....
Anyuval már megdumáltam, hogy ő nem jön be. Majd otthon láthatja a picurt. A nővéremre viszont szükségem lesz ha már kijöttünk a kórházból, úgyhogy vele már megbeszéltem, hogy egy időre hozzánk költözik :) Mégis tapasztaltabb nálam....

Mary,
szerintem hívd fel a barátnődet és kérdezd meg, hogy hogyan érzi magát.

Alapból nekem is huszonkét nap szabim van, ha jól tudom. Én azt hittem, hogy mivel márcusban leteszem a lantot, addig max 1-2 napot tudok kivenni időarányosan. Nem is tudtam, hogy addig is jár a szabi, amíg gyeden vagyok....

Kép
emi29

[quote="adri0422"]M írta:adri0422a kezdjük a 26. hetet. Hurrrrrá! :D :D :D

Gratulálok! Lassan te is átléped a 100 napot :wink:

Kép Kép
szõlõ

Azt hiszem, a kórházban én sem szeretnék senkit sem látni. Ez még lehet, hogy nagy harc lesz, anyósék túl közel vannak ahhoz, hogy ne tegyék ezt meg.

Ollem, szerintem is hívd fel a barátnődet, hogy ő mit szeretne. Ha vagytok olyan jó viszonyban, biztosan őszíntén megmondja, akár igen, akár nem. Én el tudom magamról képzelni, hogy nem szeretnék akkor még senkit látni.
Vendég

Mary ha múlt hét végén szült, akkor még csak mostanság jött ki a kórházbl, nem? Szerintem azért picikét várj még, de a legjobb ha megkérdezed (én pár hétig barátokat nem hívok át az tuti, kell az hogy belerázódjak az anyaszerepbe kicsit)

Kép Kép
szõlõ

Igen, Emi először én is azt gondoltam,hogy időarányosan lesz 1-2 nap szabim, de NEM! Jár az éves szabi, amit vagy kiveszel v. tovább viszel. Egész gyed/gyes alatt jár, szóval összegyűlik.

Toncsi80 hasznos amit írtál. Szóval a táppénznél a 2007-es évet nézik? Mert nekünk is volt prémium, és ha úgy van, akkor tényleg nem járnánk sokkal rosszabbul ha táppénzre mennénk, mint szabira..

Kép
tim27

Nálunk a prémium nem az adózott jövedelem része, az az egy ami zsebbe megy, úgyhogy én ezt buktam :D

Kép Kép
szõlõ

Jó viszonyban vagyunk a barátnőmmel. Sokat járunk össze....
Azok a nyári bográcsozások......nyami - nyami!! És férjem főzött!!! már nagyon várom a tavaszt, hogy lehessen bográcsozni!!!
Szóval sokat találkoztunk, volt, hogy majdnem minden nap egész nap nálunk volt és beszélgettünk....
gondolhatjátok, volt közös téma. ráadásul még kolleganők is voltunk/vagyunk....
És a lányaink barátnők!!! :wink:

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Szőlő!
Úgy volt, hogy 1.-jén jön ki a kórházból. Majd a napokban felhívom!!!

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Hát ezt a kórház dolgot még rágnom kell, mert egy helyen lakunk a párom családjával.....én jobb szeretném, ha nem jönnének ők sem csak ha már hazamentünk, de tuti, hogy rögtön ott lesznek! Miután hazamegyünk már átnézhetnek, rendszerezve, nem össze-vissza. Anyum és a tesóm úgyis jön majd segíteni.

KépKép
kisfruzsi

Olyantuskók az emberek: most az ünnepek alatt voltunk egy családtagunknál, ahol is a kisfeleség azt mondta, hogy a barátnője most szült 1 hete és mennyire bunkó, hogy nem engedi az anyósának, hogy felvegye a babát. Hát én csak hallgatttam, mert az enyém is ott volt, és én sem szeretném, ha nagyon fogdosnák!

KépKép
kisfruzsi

Érzem sok súrlódás lesz még a baba körül!

KépKép
kisfruzsi

Kisfruzsi, nálunk is, hajjaj.... Pláne hogy Após egyre inkább a bögyömben van....

Kép Kép
szõlõ

Tapasztalt anyukák, hogy kell úgy intézni, hogy senki ne sértődjön meg?
Tudom az a legegyszerűbb, ha megmondja az ember a másiknak egy az egybe, de abból biztos sértődés lenne....

KépKép
kisfruzsi

szőlő!
akkor legalább nem kellett belőle adózni :D én kicsit ki is voltam akadva januárban mikor láttam papíron, hogy mennyi pénz :D :shock: és aztán láttam, hogy mennyit utaltak :evil: :shock: de most jól jön majd.

anyukák!
a tescoban hírdetnek textil pelust, tetra-t. abból mennyi kell ?

mivel még nem voltam (szerencsére) sose kórházban én úgy gondolom, hogy mindenkinek örülni fogok. itt asszem nem jöhetnek be a babához, én megyek ki ha dumcsizni akarok. és asszem otthon is szívesen látok majd mindenkit. a változtatás jogát fenntartom! :lol:
toncsi

toncsi80

Nekem a szülés után kb. 4 napig volt erős vérzésem, így elég kellemetlen volt minden látogatónál mászkálni, mert ugye ilyenkor nagyon kellemetlen felállni...elönti az embert a vér...már bocsánat....
Utána még kb 10-12 napig volt gyengébb....ja és a 6 hét leteltének végénél jelentkeztek nálam a fájdalmas méhösszehúzódások....
Én nem tudom, el tudnék-e menni szülés után bárhova is, mert én mikor kijöttem a kórházból, úgy éreztem magam, mint egy ufó, mint aki először jár a földön....nehéz volt ismét hétköznapi embernek érezni magamat, de kb. úgy 4-5 hét elteltével már minden a régi volt, már rendesen ment a házimunka is....de pl azért sem tudnék elmenni társaságba, mert belőlem speckó ömlött a tej és bárhol bármikor átázott a ruhám...számomra diszkomfortos volt kimozdulni a megszokott sétákon kívül....
De persze eltérőek lehetünk.

Betétből a kórházba a tena maxiját kell vinni, vagy legalábbis extra erős inkontinenciabetétet:) Meg MELLSZÍVÓT...nekem az segített át a legnehezebb kórházi éjszakámon! Ja, és, hogy nehogy elfelejtsék az először szülők: a mellszívók akkor működnek, ha vízzel benedvesíted a melledet is és a szívófejet is, különben nincs vákuum. Én először azt hittem, hogy a mienk elromlott és majdnem visszacseréltük, amikor is rájöttem a trükkre!!!

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka

Klárka!
Én sem hiszem, hogy örülnék a kórházi látogatásoknak elég sűrűn... Max egyszer anyám bejöhet, férjemet viszont minden nap igényelni fogom.... :lol:
a többiek meg majd ha haza mentünk valamikor....

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Megint jöttem okoskodni... :lol: neeeem dehogyis!!!!! :)

A kórházi látogatás is olyan, hogy mindenki máshogy van vele, van, aki szereti a látogatókat, van aki pedig nem. Viszont: EZEN NEM SZABADNA SENKINEK MEGSÉRTŐDNI, HA A KISMAMA KÉRÉSE AZ, HOGY MAJD CSAK EGY-KÉT HÉTTEL VAGY AKÁRMENNYIVEL A HAZAMENETEL UTÁN MENJENEK BABANÉZŐBE! MÉG A NAGYSZÜLŐKNEK SEM!!!!!!!! De ezt csak az értheti, aki anya, és minél több idő telik el, lásd a nagyszülőket, annál nehezebben értik, miért nem akarjuk????!!!!
Nálunk ilyen gond nem volt, anya ott volt mindkét szülésemnél :) apucim és öcsikém másnap jöttek be, harmadnap pedig a legjobb barátnőm és a nagyszüleim (azokból csak az egyik fele, apai nagyokosaim vidékiek szerencsére).... Én spec abból a fajtából vagyok aki szereti a látogatókat, mert halálra untam magam a kórházban, oké, ott volt a bébi, de én szerettem, ha jöttek. Otthon is, senki nem akart jönni, mert ugye még olyan korai, én meg hivogattam őket, hogy mikor nézik már meg a bébit.... :)
Bár a védőnéni mereven állitotta, hogy nem jó, ha az első 6 hétben látogatják a babát, én meg majdnem megkérdeztem tőle, hogy akkor ő miért jön???? Ő is utcáról jön be, vagy a gyerekrendelőből, ahonnan szintén kaphat jó kis virusokat a gyerkőc.... ezzel nem értek egyet, de hadd mondja....
Úgyhogy lányok, mindenki úgy tegyen, ahogy a legjobbnak érzi, TI és nem mások!!!!!! A TI babátok, igy TI döntitek el, mit szeretnétek! Nincs helye sértődésnek, és aki ezen megsértődik, meg is érdemli!!!!! Azzal nem kell foglalkozni!

Mary! A legjobb, ha felhivod a barinődet, hogy ő mit szeretne, mert lehet, hogy olyan, mint én :) és már most mehetsz hozzá vagy lehet, hogy olyan, mint az én barinőm volt, kikötötte a 6 hetet, addig senki nem mehetett hozzájuk babanézőbe..... az a legtisztább, ha megkérded tőle :)

Tetra textilpelus.... nekem 10 db volt minimum.... az nagyon sokáig használható sok mindenre majd.... :)
És a legjobb a cseh.... felülmúlja a többi minőségét....
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: