A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » Ikrek + Veszélyeztetett terhesség

Sziasztok!

Annyira jók a babaképek :) 5-6 hónap múlva már én is szórom őket :)

Szofi! Köszi a linkeket! Megnéztem a fotóidat is, nagyon csinik :D Még meglátom, mi lesz a fotós dologgal, lehet, hogy először párommal próbálunk kettecskén alkotni :D

Mi is tervezünk újabb Brendon túrát, hogy megnézzük, mennyire lehetne mégis bevarázsolni a peregot a liftbe.

(gondolkodom valami hasznos.txt létrehozásán. Most ez a főzelékes dolog is érdekelt, de egyelőre még távoli az idő, amikor hasznosíthatom az infót, akkor viszont tuti nem lesz időm visszakeresni... Ti is csináltatok ilyet? :roll: )

Kép

Jucicuki: gratula az elso lepesekhez, ez nagyon nagy dolog, innentol par het es mar egyedul mennek majd!!! Enyemek meg nem akarnak na de sebaj addig is "nyugtom van".
:lol:

Anny: de szepek a lanyok, annyira edesek es nagyon ugyesek!!!

KépKép
KépKép
tontica

Na már megint jól lemaradtam, de az utóbbi napok picit húzósabbak voltak. :oops:

Riddencs,
Irigyellek a hasadért! :oops:

Binyek,
De jó lesz nektek Egyiptomban! :wink: Mi is tervezzük, hogy jövő nyáron elmegyünk kettesben valahova egy hétre, de ez még csak terv, lehet nem lesz belőle semmi. Nem is tudom hogyan hagynánk itt a pindurokat. :roll:

Fanni,
Én is láttam tök jó fiús harisnyákat, pl. a Minimanóban valamelyik nap, meg ott voltak szép kiscipők is, de a Brendonban is van 2000 Ft alatt, pl ez is jó szerintem fiúnak is, mivel bézs: http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =2&whid=43

Szanet,
Édesek a csajaid!
Nálunk is ezt csinálják egy pár napja a csajok, mint Janka nálad. :oops: Nem tudom mi van, de párszor érthetetlenül sírnak, és akkor nem is kicsit. Ma Blankára olyan roham jött rá, hogy szabályszerűen megijedtem, tegnap meg Zsani produkált ugyanilyet.
Meg érdekesen eszik a Blanka. Rángatja a fejét össze-vissza, kiveri a cumisüveget a kezemből, ugyanakkor meg eszik, ha visszateszem. Zsani már régebb óta csinálja ezt. Én nem tudom mi lehet ez, csak a fogra tudok gondolni. :roll:

Nikole,
Nekünk Jane kocsink van, én nagyon szeretem, szerintem egyetlen hátránya hogy baromira drága. Mi anno kipróbáltuk ezt is, meg a Peregot is, és egyértelműen ez jött be jobban. Nagyon jól fordul, mivel bolygósított az első kerék. Még az Opel Corsa csomagtartójába is be tudjuk varázsolni. Persze a kisebb lift ezzel reménytelen.

Sotske,
Tali egyébként jó ötlet, nem tudom hogyan lehetne kivitelezni. Mi a Budai Meddőségi fórumosaival szoktunk talizni évente kb. 2-szer, és nagyon jók szoktak lenni. :D Most is lesz nemsokára, már alig várom.
Cukik a csajszikák. Mióta esztek 4-szer? Amikor még csak tápi volt, akkor is volt hogy 4-szer ettetek?
Azért kérdem, mert ugyan mi még 5-ször eszünk, de az utolsó evésünk éjfélkor van jelenleg, és ezt szeretném kiiktatni. Erre ők már nem kelnek maguktól, én keltem őket, hogy meglegyen a napi adag. Ugyan félálomban vannak, de akkor is. Nem akarnak 3 óránként enni, és csak így jön ki az 5 evés. Reggel 7 és 8 között kelnek, így 8 körül van az első kaja, utána 12-13 között az ebéd, a következő kaja 16-17 között, majd 20-21 között.

Ráadásul este 7-től megy a nyűgi, így a fürdést is előre kell hoznunk azt hiszem, mert jelenleg későn, 20-21.00 körül fürdetünk apa miatt, és ez most már nagyon nem jön be nekik. Csak így valószínűleg egyedül kell csinálnom, ennek meg nem nagyon örülök. :roll: :oops:

Csilla,
Sajna én feladtam :oops: , mondjuk eleve kevés volt a tejem. Segítségem hétközben nem volt, és én nem bírtam ezt, amit te, ezért is kezdtünk tápszerezni a tejcsi mellett. Aranyosak a kis pókhasúak! :D Nálunk Blanka baba ilyen. Szoktunk is rajta nevetni sokszor, annyira cuki. :lol:
Dunakeszi nekünk messze van, pont másik irány mint Dunaharaszti! :lol:

Szofi,
Egyeztethetünk, aztán egyszer majd talizhatunk az Árkádban ha gondolod. :wink:

Banika,
Komolyan meg kell zabálni a fiúkat. Nem vagyok fiú párti, de most szinte kedvet kaptam. :D Azok a csókos szájak. :lol: Mondjuk apa nem akar harmadikat. És én sem vagyok benne biztos, hogy én igen. Még meglátjuk. 100%-ra nincs kizárva! :wink: Akkor meg még akármi is lehet. :wink:

Na eldugulok, jó éjt.

Kép
rebe
Dunaharaszti

Ezt olvassátok el!Nem semmi!
http://picibaba.freeblog.hu
Vendég

Fanni!
Hogy aludtatok?
Még egy mondat a lázról: ha nagyon felugrik a hőjük, vedd őket magad mellé, aludjatok együtt. Nem hittem, amikor olvastam róla, de igaz: amikor Manó lázas volt és velem aludt én hűtöttem őt. Tehát az anya hője a babához igazodik. Gőzöm nincs, hogy mitől, de tényleg így van. Meg ha a közeledben van, észre is veszed, ha felmegy a láza. Nekem Manó 38 és fél alatt ritkán áll meg és iszonyat nehéz lehúzni. :(
vovanda

Köszi a dícséretet!

A lányok képen egyformábbak, mint valójában. Amúgy nem tudom, hogy egypetéjűek e. Kérdeztema a dokit, és azt mondta, hogyha hasonlítani fognak, akkor egypetéjűek :?

Nos az UH-n eleinte egyet mondtak, aztán kettőt. Szal... Kép
Vendég

Anny
Gyönyörűek a lányok :lol:

Rebe
Elég régóta esznek 4-szer,illetve először 4 és félszer ettek :roll: ,ugyanis egy ideig hajnali 5-kor megettek 100ml-t,aztán aludtak 8-ig.Aztán egyre többet aludtak 7-ig,fél 8-ig és el,elmaradtak az 5 órai evések.Aztán egyre többször csak megszokásból kezdtek kelni.Ezt onnan tudom,hogy csak ilyen 40-50 ml-ket ettek.Így később,amikor időnként motyogtak 5 körül megsimiztem őket,betakartam őket és aludtak tovább,nem kaptak enni.Most pedig már automatikusan alszanak 7-ig,van,hogy tovább is.
Vendég

sziaszok!

de édesek a bébik! Anny nagyon ügyik, Tonti nagyon jó a kép :)

szanet! Te jó ég! mekkorák már a láynok! nagy csak régen voltál? paraméterek?

Eszti! Te már adsz a lányoknak rizst? én csak 7 hósan adhattam.
Mikor van a párod szülinapja pontosan?

Csilla! édesek! ugye milyen jó a hinta? nekünk is volt, de nagyon hamar kinötték, de már két hónapja nem használom. pedig milyen jó volna....(azért nem használom mert már nehezek hozzá)

Juci! ügyik a lányok!

Fanninak nehézségei vannak az elalvással. soha nem voltak. megy a hinta(ajtóra szerelehtő) ott elaszik, de csak akkor vehetem ki mikor már jó mélyen alszik. de aztán reggelig nyomja. Gergőnek is volt ilyen két hete, aztán leszokott róla. Biztos fejlődési ugrás :)

zsuzska80
Szombathely

Zsuzska
Én még nem adok nekik rizst :shock:
És miért fontos neked a párom szülinapja :?:
Vendég

Tontica :P
Nagyon tetszik a változó vonalzód! Hogy Te milyen ügyi vagy :shock:

Rebe :P
Mi meg még 6x eszünk, de már én is az egyiket el akarom hagyni. Mármint Milcsi 6x, Márkó 5x. Én is ébresztem őket éjfél körül... de én ha nem teszem, akkor hajnal 3 körül ébrednek. Úgyhogy inkább kivárom az éjfélt, s akkor 5-ig mindketten alszanak... többnyire.

Vanda :P
Ezt Milcsi megoldotta :lol: 3-kor nyekeregni kezdett, akkor magam mellé vettem és aludt 5-ig, akkor kért enni. Lázát 8-kor mértem, 37,4, Márkóé 37,1. Szóval nem betegek,úgy néz ki.

Lányok :P , hátha valakit érdekel:
(Székesfehérváron van)

------------------------------------------------------------------------------
Szombaton nyílik az első Kenguru Play játszóház Pampers totyogóval!
A nyitás napján mindenki ingyen játszhat a fergeteges kalandparkban és a Pampers babajátszóban!
Mi minden korosztályra gondoltunk! A 3év alatti csöppségeket számos játékkal, kézségfejlesztő programmal várjuk a Pampers "toddler" babajátszóban. 3 év felett pedig kalandpark várja a nagyokat: több szinten különböző aktivitásokban vehetnek részt a gyerekek, bebújhatnak egy öreg fa törzsébe, ugrálhatnak a labdatengerben, vagy a trambulinon, majd egy hatalmas csúzdán csúszhatnak le.
Megnyitó programok:
10.30 Kenguru dal Pintácsi Vikivel
10.35 Kenguru Disco
11.00 Mese a tisztaságról (a Marcipán cica társulat előadása)
11.40 Pelenkázó verseny
11.50 Pintácsi Viki Csoda történt - című új lemezének bemutatója
12.10 Ricsi Bohóc műsora
A rendezvény háziasszonya: Pintácsi Viki. Minden látogató részt vehet tombolánkon, melyen értékes ajándékokat sorsolunk ki! A rendezvény alatt a Mosolygó Kórház alapítvány tagjai egész nap lufihajtogatással és arcfestéssel várják a lúrkókat!
Tekintse meg a játszóházat megújult honlapunkon: http://www.kengurukid.hu/index.php?acti ... _jatszohaz

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára lanyané 2008.10.17 14:22-kor.

lanyané

Eszti! jah bocsi nem neked szántam! szóval semmi-semmi :)

Jah azért érdekelt -jaj félre nem értsd- mert nekem is akkortájt volt. 5-én :)

zsuzska80
Szombathely

Semmi gond,sejtettem,hogy nem nekem szántad :wink: Páromnak szeptember 25.-én van a szülinapja :lol:
Vendég

Vovanda,
Ez tök érdekes amit írsz a lázról, még soha sem hallottam. :wink:

Sotske,
Értem. És figyi, közben a 4 kajálás mennyiségét meg növelted, hogy meglegyen az adag, vagy hagytad hogy annyit egyenek amennyit kérnek, és beállt magától?
Mert csak amiatt adok még nekik enni akkor, hogy meglegyen a mennyiség. Volt amikor direkt kihagytam, annyi különbség volt, hogy picit előbb keltek, de az utolsó evés akkor is nagyon későre jött ki. Előtte normálisan kijött az 5 evés, 10-kor ettek utoljára, de akkor 3 óránként, most viszont ez nem működik. :?

Lanyané,
Aranyosak a csajszik, az a mosoly annyira cuki. Remélem azért nincs semmi gond.

Kép
rebe
Dunaharaszti

Eszti
Beleolvastam.Borzasztó.Ilyenkor mindig beparázom,hogy lehet az enyémek is azért sírnak mert vmi komoly bajuk van?Én meg a frontra meg fogakra,illetve hasonló hülyeségekre fogom.Bár a háziorvost kinyírnám ha ennyi ideig hányna szegény gyerek és arra se lenne képes,hogy egy rohadt beutalót írjon neki kivizsgálásra.

Rebe
Fiúk 5x esznek.Reggeli 7-fél8,tízórai fél10-10,ebéd fél1-1,uzsi változó időben fél5-től fél6-ig kb,vacsi 8 körül.gyakorlatilag 3-4 óránként esznek.Én néha így is aggódom,hogy délután nem túl hosszú-e az idő két kaja között,de nem mondhatnám,hogy éhesek lennének közben.Ebből 3x táp,1 főzi,1 gyümi vagy sinlac.A táp az 180ml víz+tápszer.(bár nem engem kérdeztél,azért pofátlanul leírtam :lol: )Sokallod az 5x kaját?
ja!ha kedvet kapsz a fiúkhoz,szólj.postázom őket egy-két napra.postafordultával küldenéd is vissza őket :lol: :lol: :lol: :lol:

Vanda
Számomra is újat írtál.Én speci nehezen lázasodom be,de ha mégis akkor meg akarok halni 38-nál.Nem is bírok felkelni.kíváncsi vagyok fiúk milyenek lesznek majd.
Vendég

mi az a txt?apa nálunk mindent excellbe szerkeszt.volt kaja-kaki-alvás táblázatunk :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: de én gyorsan meguntam
Vendég

a lényeget meg majdnem elfelejtem

KIVASALTAM MINDEN VASALNIVALÓT :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

...

lanyané

Banika,
Jó, hogy leírtad! :lol: Nem sokallom, csak az éjfélit nem tartom már jónak. Eleve alszanak, úgy kommandózom mindig velük :lol:, hogy nehogy teljesen felébredjenek, de azért egyenek.
Tulajdonképpen hasonló időpontokban esztek, mint mi, kivéve a tízórait. Na az nálunk nincs, mert akkor nem kérnek. Lehet, hogy ezt megpróbálom. Picit előbb adok reggel, és akkor hátha be tudok nekik iktatni egy kaját délelőttre. Én is 180 vizet keverek be nekik, ezt nem mindig eszik meg, van hogy hagynak 30-at.
Meg amit abszolút nem értek, hogy Zsani reggel alig eszik. Azt gondolnám, hogy 8 óra alvás után farkaséhes lesz. Á, dehogy. :lol: 100-akat eszik, később szoktam vele megetetni a maradékot. Na nehogy már úgy működjön, ahogy az anyja akarja. :lol:

Ügyi vagy, én most mosok, szóval holnapra lesz annyi, de annyi! :lol: Már most utálom!

Kép
rebe
Dunaharaszti

Banika!
Hős vagy, jöhetsz hozzánk is vasalni, mert azt nagyon utálok.

Ami lázat illeti: én sem hittem. Ha jól emlékszem, a Kismamában olvastam, nem gondoltam, hogy működik.
vovanda

Üdv.mindenkinek!
Besorakoznék hozzátok,ha nem baj.Már régóta olvasgatlak benneteket,olyan sok jó dolgot tud meg az ember tőletek.Igaz,mióta megvannak a törpék,csak néha tudok lopva pár hozzászólást elolvasni.Már nagy pocakkal is be-be kukucskáltam,de olyan összeszokott banda alakult ki itt,hogy maradtam inkább a háttérben.
De most hogy ismi is van köztetek(Vanda)már nem birtam megállni.Hozzá fordultam sokszor tanácsért.Annyi kérdésem lenne hozzátok,nem tudom mit csinálok rosszul,mit jól,de remélem ti majd tudtok segíteni,hisz sorstársak vagyunk.
Röviden ennyit rólunk:Okt.3-án lettünk fél évesek.Szegeden születtek a törpék,de Gyulán" indultunk" neki(35+5 héten születtek)....Debrecenbe készültek(Kaális babák).Kislány Jázmin,kisfiú Szabi.És ők a mindeneim....
Én 29 éves vagyok,tanítok,szeretek(szeretnék) netezni,ismerkedni.Alapjában vidám vagyok,...és nagyon fáradt! :wink:

Nagyon aranyos babáitok vannak anyukák!Látszik minden kicsin a kiegyensúlyozottság!Pocisoknak kitartást kívánok!
Az én törpéim: Kép

Kép
ani0227

Rebe
ha éjfélkjor nem adsz nekik,akkor is reggelig alszanak?ha igen,akkor én biztos nem piszkálnám őket az éjféli kajával
Vendég

Szia Ani!

Jó sokáig vártál a csatlakozással :lol: szépek a gyerkőcök.

Mi ott leszünk holnap a Kenguruban :D

Dorcika is megindult :wink:

Andi nemsokára röhöghetsz, majd szólok :lol:

Szép estét!

Judit

jucicuki

Üdv Ani!
Az összeszokott banda mindenkivel összeszokik aki csatlakozik :lol:
Vendég

Banika, sima szövegfile. :)
Amúgy HŐS vagy, nekem a vasalás a mumusfeladat, utálom. Szerencsére egyelőre olyan cuccaink vannak, amik nem igénylik a vasalást, de gondolom, majd a piciknek kell vasalni a dolgait... jajj... :)

Kép

Jaj, és ma voltunk Gézengúznál és olyan ügyik a csajok, hogy legközelebb januárban kell majd mennünk :lol: :lol: :lol:

jucicuki

Juci
Mi ezt már oly sokszor leírtuk,hogy a lánykáid (és az anyukájuk)mennyire ügyesek.Miért nem hiszed el?
Vendég

Banika!

Lassan elhiszem :oops: csak bennem van a para :roll: ...
Nehéz elfelejteni azt a sok mindent ami történt Dorkával, meg amiket mondtak, hogy mi lehet a következménye :? de igyekszem, na meg a lányok is igyekeznek elfelejtetni velem. Azt hiszem sajnos vannak olyan dolgok amiket sosem lehet kitörölni :(

Judit

jucicuki

Ani,
Üdv itt, gyere csak egész nyugodtan! :D Jó ha vannak új tagok is!
Cukik a gyerekeid! Tegyél még több képet.

Banika,
Igen, akkor is alszanak reggelig, csak akkor max. előbb kelnek. Egyszer vagy kétszer már próbáltam, ha jól emlékszem 6 - 1/2 7 felé keltek. Most meg Blanka olyan 1/2 8 körül, Zsani meg jól bírja, ő csak 8 után. Olyan mint az anyja, szeret sokáig aludni! :lol: Ma 1/2 9 után kelt. :wink:
Én is csak a mennyiség miatt piszkálom. :roll:

Juci,
Tényleg úgy van, ahogy Banika is írja, nagyon ügyesek a gyerkőcök, próbálj meg most már nem parázni. Persze azt tudom, hogy soha nem tudod elfelejteni a történteket, nem is kell, hiszen hozzájuk tartozik, viszont ez már elmúlt, és most két szép, ügyes lánykád van, és ez a lényeg! :wink:

Kép
rebe
Dunaharaszti

Juci
Akinek volt a gyereke inkubátorban,az soha nem felejti el amit akkor és ott át élt.Akié nem volt,az talán soha nem érti meg,de ez nem is baj.én míg élek,addig nem felejtem azt a pillanatot amikor bementünk a fiúkhoz és üres volt a Bercus inkuja.nekem a szivem megállt akkor,pedig csak kikerült végre belőle.

Rebe
Most már legalább tudom miért vagy te ilyenkor itt.Várod,hogy piszkálhasd az édesen alvó gyerkőceidet.naná hogy fél 9-ig alszotok reggel :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Juci
Akinek volt a gyereke inkubátorban,az soha nem felejti el amit akkor és ott át élt.Akié nem volt,az talán soha nem érti meg,de ez nem is baj.én míg élek,addig nem felejtem azt a pillanatot amikor bementünk a fiúkhoz és üres volt a Bercus inkuja.nekem a szivem megállt akkor,pedig csak kikerült végre belőle.

Rebe
Most már legalább tudom miért vagy te ilyenkor itt.Várod,hogy piszkálhasd az édesen alvó gyerkőceidet.naná hogy fél 9-ig alszotok reggel :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Szép jó reggelt mindenkinek!
Anikám! :lol: :lol: :lol: Úgy látom, a te fejedbe sem megy be, hogy nemigen "rontasz el" semmit. :P
Vadvirágos jó kedvem van, pedig kb. fél 2 óta fent vagyok. Süt a nap és tegnap befutott az új ülőgarnitúra, kb. 2 héttel előbb, mint vártuk. Nappali rendbe rakva, most már "csak" a majdani ikerszoba néz ki úgy, mint valami raktár. :D
vovanda

Új ülőgarnitúra ikrek mellé? :lol: Na meg 2 pici mellé? :shock: Mi ugyan nem sokon múlott, de végül szerencsére nem cseréltük ki -30 éves... igaz, bőr-, ugyanis nagyjából minden második nap le van hányva :lol:

Ani :P
Üdv. Szépek a gyerekek. Lassan lehet nyitni egy Jázmin topikot (már 3 Jázmin van itt) :lol:

Judit :P
Írd majd meg lécci milyen az a játszóház. Nagyon érdekelne. Bár nekünk még egy csöppet erre várni kell :D

Mariann :?:
Mi az a ...?

Lányok :P
Van, akinek a gyereke nem szeret hason feküdni? Nálam Milcsi ilyen. Bőg hason. De akkor hogy fog megerősödni a háta? Állítólag minden mozgás -átforudlás, kúszás, felülé, felállás- onnan indul. Erőltetnem kellene? Vagy...? Nincs valami ötletetek?
Köszi!

Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Fanni!
Muszáj volt a csere. Aludni fogunk rajta ugyanis, a mostani hálószobánk lesz az ikreké és mivel nem túl nagy, a franciaágyat el kell passzolni. Mi meg a nappaliban alszunk, találtunk olyan kanapét, ami 170x200 cm-re nyitható. Úgyis beleköltözik majd néha 1-2 gyerek is...

Nekem Balu aludni sokáig csak hason szeretett, de ébren nem lehetett hasra fordítani. Ne erőltesd, majd ráérez. Balu is hátonfekvésből fordult hasra. Amikor ez már magától ment, nemvolt semmi gond.
vovanda

Sziasztok!

Nálunk kezdetben mindkét csajszi hason feküdt aztán amikor hazaértünk a korházból a dkinő +védőnő mondta hogy féloldalt kell lenniük mert most az a jó .Na kb 7 hétig igy voltak jól megszokták.Aztán mentünk kontrollra és ott leba...tak hogy miért nincsenek hason,na azóta csak probálkozások mennek ,mert sirnak hason.
Igaz Regit aki már "szétbukja "magát ,kaják után nem is merem hasra rakni emiatt :oops: ,pedig muszáj lenne ,hogy a nyakuk erősődjön és forgassák a fejüket.
Azért probálkozom :lol:
amonré

Banika,
:lol: :lol: :lol:

Fanni,
Nálunk is új az ülőgarnitúra. :wink: Illetve nem teljesen, májusban vettük. Szerencsére az én gyerekeim nem bukósak, így nem is volt még baleset. :lol: Sőt, ha kész lesz a fenti rész, ahol a gyerekszoba is, ott is új lesz a nappali részen, mivel másik nincs. :lol:
Blanka nálunk sem nagyon szeretett hason lenni, most már nem ordít, és egyre több időt elvan így, kezdi élvezni.
Én azt csináltam/csinálom, hogy a kaják előtt mindig hasra fordítom őket, így nincs bukás veszély sem. Ha látom, hogy elég, visszafordítom, nem erőltetem. Egyre lehet tolni ezt az időt. Kezdetben ez csak 1-2 perc volt nála. :wink:

Kép
rebe
Dunaharaszti

Köszi.

Amonré :P
Igen, nálam is a bukós kissrác nem fekszik hason. Én sokáig meg sem próbáltam hasra tenni pont ugyanezért, de már 3-4 hete próbálkozom és mindig sír...

Így fogok tenni, mert ez így szimpi, köszi az ötletet!
Mikorra lesz kész a házatok?
Lányok már fordulnak amúgy?

Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Fanni,
Hát ez jó kérdés. :wink: Igazából a következő hónapokra van tervezve a felső szint. A falak már állnak, a fűtést és a vizet fogják nemsokára szerelni, aztán festés-burkolás. Jó lett volna, ha karácsonyra elkészül, de szerintem abból már nem lesz semmi. Aztán jönne a külső rész, kert, ilyesmi. Szóval rengeteg munka van még. Az elkövetkező évekre van mit csinálni. Amit csak lehet a párom csinál, igazi ezermester :wink:, így sokkal olcsóbb minden, csak lassan halad, mivel amúgy is rengeteget dolgozik. Ördögi kör. De nem panaszkodom, örülök, hogy van egy szép házunk! :D
Zsani a hasáról a hátára először már egy hónapja megfordult, de mostanában nem nagyon akarja csinálni. :shock: Blanka múlt pénteken fordult meg először. A hátukról a hasukra még nem. Zsani nagyon próbálkozik, már nem sok kéne neki. :wink:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára rebe 2008.10.18 12:51-kor.

Kép
rebe
Dunaharaszti

Húsvétra már kész lesztek biztosan :wink:
Minden tiszteletem azé, aki maga csinálja az otthonát. Pláne munka mellett!

Milcsike megivott 40 ml almalevet :D
S vettem HIPP pépeset, azt is megkóstolta, de abból nem is akartam mennyiséget adni, csak kíváncsi voltam, ízlik-e. Viszont Márkónak sem az általam készített bio almalé, sem a hippes nem ízlik :? Ilyenkor őszibarack, vagy mondjuk répalé, vagy mi az, ami édesebb? Gondolom az almát azért nem csípi, mert savanykás...

Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Fanni!
Őszibarackkal próbálkozz, a répa esetleg befoghatja a hasukat...
vovanda

Fanni, esetleg várhatsz is a kajával. Lehet, h még valóban korai :roll: :wink:
És a mi gyerekeink sem csípték a hasonfekvést. Lassan, fokozatosan fektetsd őket egyre hosszabb időt: első nap 1-2 percet délelőtt, 3-4 percet délután, másnap 5-6 percet, és így tovább. Segíthet, ha összehengerelt pléddel megtámasztod a hónalja alatt és mondjuk raksz elé vmi érdekeset nézegetni, könyvet, ilyesmit. Így még Huba is elfelejtett néha üvölteni :wink:

Kép
an°°di

Sziasztok!
Kezdem a kérdéseimmel:
Mikor állnak be a kb.a gyerkőcök hosszabb alvásra egy nap.Mi minden evés után alszunk,de negyed óránál nem többet.Vagy ezt nekem kell megoldani?esetleg ők alakítják ki idővel ezt is?
Az éjszakáim a mai napig rettenetesek.5-6 kelés/fő.Nem éhesek,mert egyszer esznek,többet nem kérnek.Sirdogálás,vigyorgás,nyűgösködés...Nappal pedig semmi gond velük,azt hinné az ember pedig ,hogy egy-egy keményebb éjszaka után ki leszek facsarva ők is,de nem.Csak én alig birok már talpon maradni.Segítségem is csak ritkán van.Minden a nyakamba esik úgy érzem,de ezt is biztos már csak a fáradtság miatt van.Esetleg valami jó ötlet valakinek?Kúpozunk,citromfüvezünk,levendulázunk,de ezek nem segítenek.

Fanni!
Mi sem szerettünk hason lenni,de ez idővel megváltozik.Ők tudják majd mikor van itt az idő.Nem sietnek el semmit.Mint én gyerekeim.Eddig még csak hasra fordulnak,meg vissza.

Kép
ani0227

Ani: sajnos Neked kell megoldanod hogy nappal tobbet es ejszaka egyhuzamban aludjanak. Sajnos ez sok sirassal fog jarni mert egyszeruen nem kell kivenni az agybol hanem csak simi, esetleg egy kis viz aztan kijossz, kis ido mulva ujra bemesz es ujra kezded aztan kijossz, igy egeszen addig mig el nem alszanak. Kegyetlen dolog, par napig nagyon nehez lesz de ha kitartasz mindig kevesebbet es kevesebbet sirnak majd es vegul semmit, ez a modszer nagyon hatasos!!! A nappal kicsit nehezebb mert tudnod kell hogy tenyleg faradtak-e, ha ettek, jatszottak es elkezdenek asitozni, nyugoskodni akkor irany az agy es min. 1 oran keresztul ne is vedd ki Oket. De lehet hogy egy fel eves gyereknek mar nem kell annyi nappali alvas, szerintem napi ketszer 1-1 ora eleg Nekik.
Enyemek most mar csak egyszer alszanak 2-3 orat.
Ejszaka 8-9-tol reggel 8-ig es utana meg visszaalszanak. De nalunk sem volt ez mindig igy! En alvas ugyben mindig kemeny voltam, kezdetektol "szoktattam" Oket igy nem volt kulonosebb gond ezzel. (de meg lehet) :roll: :lol:

KépKép
KépKép
tontica

Megneztem az albumodat, gyonyorusegesek!!! :D :D :D

KépKép
KépKép
tontica

Ani
Mi most küzdünk a nappali 2 alvással,mert ha többször alszanak akkor csak 20-30 perceket alszanak és tök gázosak már délután.Reggeli után nem hagyom őket visszaaludni,csak a tízórai után.így napi 2x másfél-2 órát alszanak és egész tűrhetőek.az este ígyis-úgyis nyűglődés.De mire beáll vmi napirend,addigra jön vmi más.Mármint más az igényük.

Fanni
Ha nem akarnak enni,tényleg ne erőltesd.Várj kicsit,aztán majd megpróbálod megint 1-2 hét múlva.Sokáig nem akartak a fiúk sem hason feküdni mert azt hitték aludni kell.Aztán rájöttek,hogy mégse olyan rossz.5 hónaposan fordultak hátról hasra.

Bercusnak is van foga.1 kint van,de jön mellette a másik is :lol: :lol: :lol: nekem meg lassan a hajam hullik tőle.
Marci meg leesett reggel az ágyról. :cry: Egész nap néztem nincs-e agyrázkódása,de a gyerek elevenebb mint valaha.Kérdeztem tőle hányat mutatok,de csak röhög :lol:
Vendég

Ani

üdv itt.

én pl nem erőltetem ezt a nappali alvás dolgot.vagyis úgy alszanak ahogy akarnak.sztem, hacsak nem alszanak bele a kajálásba, akkor ne hagyd őket elaludni kaja után, játszatok v vmi.akkor majd elfáradnak és többet alszanak :wink:

esti alvás.nekem ilyen nem volt,ha kelnek akkor mindig benyakalnak vagy150-200ml-t :shock: lekopogom, de mostanában hajnalig alszanak.aztán még kb 7ig.sajnos korán kelő gyerekeim vannak.
amúgy tonticának sztem igaza lehet.ne vedd ki őket!!!!!én se veszem ki, csak ha nagy baj van.ez iszonyatosan fárasztó lehet!

nekem sokat jönnek a rokonok, de hidd el az sem mindig segítség.tegnap is majdnem összevesztem apámékkal.itt voltak az élettáársával.aki amúgy imádja a lányokat, de az a tipikus, ha én nem adok a lányoknak majd egy évesen csokit ő akkor is :shock:
én meg már nem bírtam és mondtam a magamét :evil:

de hiába a rokonok, a férjem angliában dolgozik másfél hónapja.úgyhogy ehyedül vagyok a csajokkal.nem egyszerű.de ez van.kitartás

Fanni

nekem Anna nem akart hason lenni.gyenngébb is , m Janka.nem is akart forogni sme.járunk heti egyszer gyógytornára.de ennyi.
aztán kb egy hete forgott magától sokat, és két napja imád forogni :lol: már le se lehet lőni,méh Jankára is ráfordult ma :shock:

szanet

Ani!
Az én véleményemet ismered, úgy alapvetően. A nappalokkal próbálj meg trükközni, kicsit tovább ébren tartani őket, de ez sem garancia arra, hogy sokkal többet fognak aludni. Balunál pl. tudod jól, hogy azm hogy nem alszik nappal és iszonyúan elfárad, nem biztosíték az éjszaka átalvására sem.

Tontica!
Üss agyon és persze kinek mi válik be, de sírni sosem hagynám. Van itt egy cikk a babák alvásáról, én sokat tanultam belőle.
http://www.kismama.hu/baba/hogyan_alszi ... szik/2190/
És még egyszer bocs, hangsúlyozom: kinek mi válik be, melyik családnak mi biztosítja a pihenést. Nekünk a mai napig a részleges együtt alvás. Ha már többedszer ébred 8pedig 3 éves!) akkor átjön. Mellettünk alszik, mi is tudunk pihenni. Sírni egyszer hagytam, kb. 4 hónaposan. Másfél óra után aludt el és végig hüppögött álmában. Akkor megfogadtam: soha többé!
vovanda

Fanni, játszóház szuper, de a szülők hm :evil:

Honlapon leírtam a tapasztalatokat.

Judit

jucicuki

Judit :P
Megnézem majd.

Csak Márkó nem issza az almalevet, Milcsi imádja! Pedig Márkó a nagyobb, súlyosabb... Erőltetni nem akarom, neki már nem is adok almát. De azért őszilével megpróbálkozom. Ha az sem jön be, akkor mással. Persze hogy nem tömök belé semmit, amit nem akar :evil:

Szanet :P
Mi Márkót tornáztatjuk, mert kicsit kötöttebbek voltak az izmai, meg a fejét sem tartotta, így a fejlődésneurológus előírt neki pár gyakorlatot. Most sokkal ügyesebb, mint Milán. Pl. már fog és a fejét úgy tartja, hogy nevetnem kell rajta, mint a cövek. Pedig csak itthon tornázunk 8)

Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Tudom hogy ez a modszer nem mindenkinek tetszik (nekem sem) viszont a leghatasosabb amit ismerek vagyis az egyetlen ami igazan es biztosan hasznal. Ket lehetoseg van, vagy hagyjuk a gyereket a maga utemeben es elobb-utobb (lehet csak 2-3 eves korara) megtanul egyedul elaludni vagy megtanitjuk. Ki hogy akarja ugy csinalja!!!
Az enyemeknel bizony volt par siros ejszaka es nem latom hogy lelkileg vagy testileg serultek lennenek!!!

KépKép
KépKép
tontica

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: