A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

gyerc! :)

Most már minden tudok. :wink: :wink: 8) 8) 8) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Gyerc! Üdv.!

Breki! Nekem meg az jutott eszembe, hogy venned kéne egy kondi bérletet a férjednek, akkor biztos volna kedve este pihenni egy picit! lol: :lol: :lol:
Persze csak viccelek, csak én is valahogy úgy vagyok, mint Dodi, hogy a női szerepeket, így a házimunkát szeretem a magaménak tudni. Nekem bőven elég, ha a párom leviszi a szemetet, meg felhozza a kocsimból a karton vizeket, egyebeket (amit most járóképesség hiányában nem tud megtenni).
De ettől szép az élet, hogy ilyen különbözőek vagyunk! :)

Szkarabeusz!
Így azért meggyőzőbb az angolpólya, mert akkor tudom milyen! A Péterfyben tavaly még használtak ilyet (gondolom, hogy még mindig...).

Kép
katy76

Hogy tudd, kinek a nevét kell áldanod :wink: :

"1850-ben Joel Houghton szabadalmaztatta azt a kézi irányítású, fa alapanyagú gépet, ami vizet spriccelt az edényekre. Bár a találmány nem volt túl hatékony, ez volt az első levédett szabadalom. Csak jóval később, 1886-ban az illinios-i Josephine Garis Cochran alkotta meg az első praktikus, és használható mosogatógépet, ami forró, szappanos vizet használt a tisztításhoz. Az ötletét először hotelek, és éttermek vették át, de egészen az ötvenes évekig kellett várni arra, hogy a mosogatógép a háztartásokba is bekerüljön. "
"Josephine Garis Cochran: feltalálta 1886-ban az első mechanikus mosogatógépet az Illinoisi Shelbyville-ben. Jómódú úri hölgy volt, aki sok különleges vacsorapartit tartott. Nem kellett soha mosogatnia, mert voltak szolgái. Azonban a mosogatást igencsak időigényesnek találta, s gyakran csorbultak ki értékes táljai. Ez nagyon bántotta, így elhatározta, hogy készít egy mosogatógépet. Bizony sikerült neki és hamarosan barátai vitték a hírt az új találmányról, idővel pedig sorba kapta a rendeléseket éttermektől, szállodáktól. Találmányát szabadalmaztatta és 1893-ban be is mutatta Chicagoban, a World Columbian Exposition kiállításon. Nem utolsó sorban pedig elnyerte a legrangosabb díjat."

Kép
Kép
200907?

007!

Hát ez kééész :lol: ! Te tényleg nagyon ráérsz :twisted: !

Jányok nekem nagyon szimpi lett az angolpólya, és most anyu is azt mondta, hogy tök jó, ő is nagyon szerette :wink: ! Szóval lehet fogok venni... :roll: :D !

KépKép

KépKép
kicsidodi

200907? :)

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ajaj, mindent tudsz??? Akkor lehet jobb ha eltunok gyorsan... ;)
Egyebkent meg. Jelenleg Daniaban elunk a parom munkaja reven, a csajaim is itt jarnak oviba, de mar nem sokaig, mert majusban hazamegyunk es harmaska mar ugy tunik Szegeden latja meg a napvilagot... Mondjuk orvosom meg nincs ott, meg a magyar rendszert se ismerem annyira, szoval vannak fentartasaim, viszont mas valasztasom egyelore nincs, mint otthon szulni. ;)

Kicsidodi :)

Mi a csajokkal anno vettunk etelmelegitot, de oszinten az egyik legfeleslegesebb kiadasunk volt... Az autosrol meg azt hallottam, hogy sokaig tart amig megfelelo homersekleture felmelegiti a kajat... ez persze tuti markafuggo is, sajat tapasztalatom nincs ezen a teren.

Gyöngyi

Kép Kép
gyerc

kicsidodi! :)

Nem. Én etetek és nézem a House-t. :roll: :roll: :oops: :oops: :oops:

A helyedben magyar pólyát vennék. :roll: :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Már késő menekülni. :lol: :lol: :lol: 8) 8) 8) 8) 8)

Miért jöttök haza, nem lenne jobb kint maradni?

Kép
Kép
200907?

200907? :)

Nem koltozunk haza, csak szulni megyek. Lejar a ferjem szerzodese majus vegen, es a kovetkezo hely meg nem tisztazott - de tuti nem Magyarorszag.
Egyebkent igy legalabb megvan a nyaralas is a jo idovel. ;)

Gyöngyi

Kép Kép
gyerc

Üdv köztünk Gyöngyi! :D

Valaki már rakhatna be képet az angol pólyáról! (de gyerekkel együtt, hogy néz az ki?) :lol: Felcsigáztatok! :wink:

Holnap terhelés, tessék drukkolni, hogy bennem maradjon, már találtam izgi könyvet a két óra várakozásra, utána be van tervezve egy kis vásárolgatás babunak. (vigaszdíj, ha kibírom ezt a délelőttöt :lol: )

Kép
Kép
tabati

Mondjuk én :lol:

http://babyfun.axiomarket.hu/item/angolpolya

Nade ez mitől angol pólya? :shock: Inkább hlózsáknak, vagy téli csicsás anoráknak tűnik... :roll:

https://ssl.teszvesz.hu/item575867472_angolpolya.html

Kép
Kép
tabati

Gyerc!

Pont ennyire gondoltam hasznosnak, mint írod :lol: ! Ezért nem is vettem volna, de így ingggyé jó :wink: !
Anyósomék Norvégiában éltek egy darabig, ő nem szerette :? . Én igen :twisted: ! :lol: :lol:
Utazni én imádok, és gagyogok is angolul, szóval megértetem magam (ahol meg nem beszélik, ott megy az activty :wink: ), mégis annyira nehezen tudnék más országban élni :roll: ! Persze egy-egy szerződés az más, de végleg letelepedni... :roll:
Pedig apum 12 éve Németországban él :lol: ! De én imádok beszélni, szakmámból adódóan is, állandóan írok is, és megőrülnék, ha nem tudnám magam úgy kifejezni, ahogy akarom, csak a szegényes kis szókincsemmel... :roll: . Tudom 8-10 év, és már menne is :twisted: :lol: !
Én momentán alig tudok valamit Dániáról :roll: ! Anglia-feelingje van? Vagy tök más?

Lányok!

Nem is meséltem: ma volt a tárgyalás, amit anno említettem, hogy apum megszünteti a gyerektartást (tök jogosan, nem is kértem), de visszamenőleg visszakövetel vagy 10 hónapot (450.000 ft) :evil: !
Na, ebből az lett, hogy gyerektartás megszüntetve, de semmit sem kell visszafizetnem :wink: ! Fellebezés nincs! És nem is kellett mennem a tárgyalásra, anyu elég volt :D ! Szóval ennek nagyon örülünk 8) :D !
Dodisan így:
Juhuuu, juhuuu :mrgreen: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

Tabati!

Szerintem egyik sem az :roll: ! :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
kicsidodi

tabati! :)

http://www.brendon.hu/productsearch/browser.aspx?mainmenu=babadivat&submenu=babaruha&category=polya

Akkor ti nem is jöttök haza, csak szülni ugrotok be. :shock: :lol: :lol: :lol: :lol:

Manó a House utolsó 5 percét végigkarattyolta a fülembe. :evil: Miért megy el tulajdonképpen Wilson?
(A "Csúszok haza, bébi bogyóóóóó!"-s Negro reklámban mit mond a csaj a végén????? Sosem értem, ha belegebedek sem...)

Kép
Kép
200907?

Ez az angolpólya, babásat nem találtam.
Tényleg olyan, mint a hálózsák, csak nincs olyan nagyra szabva. Kép

KépKép

KépKép
kicsidodi

Ez marha nagy hír! :D :D :D :D :D :D :D :D :D De jóóóó!!! :D :D :D :D

Kép
Kép
200907?

007!

Az elejét én sem értem, de:
(....) Este ütközünk!
Egyik ismerősöm úgy mondja: Cool lesz, este ütközünk. De megerősítést várok :roll: ! :wink:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Ugyehogy :wink: ?
Juhuu, juhúúú :lol: :lol: !
450-et most van mire költenünk (meg amúgyis) :D !

KépKép

KépKép
kicsidodi

Manó hogyhogy még ilyenkor tombol? :shock:
Neked is kell egy kis nyugi! nyóckorsipircbüdöskölök :lol: :lol: :lol: !
De komolyan, hogy bírja eddig? Reggel mikor kel?

KépKép

KépKép
kicsidodi

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.13 21:07-kor.

KépKép

KépKép
boo

Dodi :)

Akkor jo ha nem voltak nagy elvarasaid. ;)
Nekem mar 'veremben' a kulfoldon eles, mar gyerekkoromban is eltem a szuleimmel 3 evet kulfoldon. Nyelvet szerintem leggyorsabban a sajat kornyezeteben lehet megtanulni, nem kell ahhoz 8-10 ev. Mondjuk nekem ez nem volt gond, szerencsere az angollal mar viszonylag koran jo baratsagba kerultem ;) ... aztan meg Dania elott 4 evig Irorszagban eltunk.
Dania egyebkent abszolut nem hasonlithato Angliahoz, bar lehet Koppenhaga mas teszta, mi Aarhusban elunk (masodik legnagyobb varos Daniaban). Itt minden nagyon 'dan', nincs nagy multinacionalis es multikulturalis tobzodas... Ez nekem nagyon hianyzik, foleg Irorszag utan.

Ezt az angolpolyat en se ertem... mi is a jo benne??? Foleg egy juliusi gyereknek?

Boo :)

Szerintem is jo otlet, hogy napkozben mashol tervezed altatni a babot mint ejszaka. Nekunk a csajokkal ez abszolut bejott!

Gyöngyi

Kép Kép
gyerc

Bond!

Lassan csak levágja a környezeted :lol: !

Amin én még nagyon gondolkodom, (vagyis lesz, és kész :twisted: ) az a járóka (nekem babadühöngő :wink: ). Ma már tök kevesen használják, pedig még a pszichológusok is javasolják :wink: ! Nem véletlenül találták ki annak idején!
Azért kár, hogy a régi jó dolgokból nem maradt semmi... :roll:
:lol: :lol: :lol:

Gyerk!

Na ez a "tipikus dán", ami nekem semmit sem mond :roll: ! Segítsetek már, mi az ami olyan dános? Vagy úgy képzeljem el az alaphagulatot, mint a bajor falvakban, csak nagyban (most ilyesmire gondolok).
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kicsidodi 2009.03.18 23:16-kor.

KépKép

KépKép
kicsidodi

Jóóóóéjszakát, táncold és énekeld a show végszavááát...
Gyere táncra fel, csak ennyi kel!
Légy már lazaaaa.....
Lalalalala.....

:lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
kicsidodi

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.13 21:08-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.13 21:08-kor.

KépKép

KépKép
boo

Dodi,
Ha a gyereket 8-kor letenném aludni, akkor esetenként már 6 előtt kezdődne a reggeli műsor. Na neeee. :lol:
Gyerektartást visszakérni? :roll:
Ajándékba kapott dolgokat én is mindig elfogadok. De nem tudom, elképzelni, hogy használnám. :roll: Nekem ez egy kicsit az elektromos konzervnyitó kategória.
Igaz, nálam egyikhez sincs saját tapasztalat, de a lisztérzékenység szerintem is rosszabb a cukornál. Azt legalább az "egyszerűbb" emberek is felfogják. Barátosném egyszer megkérdezte a felszolgálót, hogy mit ehetne, mivel lisztérzékeny. Kiscsaj: Nokedli? :?

007,
Töltsd le a netről Dr House-t. :lol: Amikor Nati kicsi volt, leszoktam a tv nézésről, mivel különös érzékkel kapta el minden egyes film csúcspontját és én mindig lemaradtam a megoldásról. :lol:
Most volt az a rész, amikor Wilson bemártja a rendőrnél a dokit, mert látja, hogy a szöszi ifjonc kezd megtörni? Húúú, de régen láttam, már nem is emlékszem, mi történt. :roll:
"A gáz hosszútávon mindenképpen emelkedni fog és megközelíti majd a villany árát. Most olcsóbb" - Szerinted nálunk miből van áram? :lol: Nem Paksról vagy a szélerőművekből első sorban. :wink: Olajból meg kb 50 éves a tartalék.
Szakításom oka a mosogatógéppel az volt, hogy egy kicsit meglepődtek volna munkaadóim, ha kiszedem a beépített konyhájukból és hazahozom. :lol:

Katy,
Azt nem tudom, hogy a Péterfyben használtat is lehet-e angolpólyának nevezni. :roll: Engem az inkább egy angolpongyolára emlékeztetett. :lol:

Gyerc,
Hello itt. :)

Breki, Dodi,
Egy háromgyerekes ismerősöm mondta, hogy minden nő annyi gyereket vállaljon, amennyit egyedül is elbír. A mártírkodás nekem azt jelenti, hogy már nem megy. :wink: A "nekem olyan nehéz" az mindig a gyereken csapódik le leginkább. :evil: A suliból ismerős a hülye anyuka hozzáállás, hogy feláldoztam érted mindent, te meg még csak hálás sem vagy. (Miért lenne?!) Na ja, lehet, hogy nem kellett volna agyatlanul teherbe esni 18 évesen. :evil:

Szkarabeusz,
Azért fogdokik között is bőven van különbség. Amikor a dokim lidokainnal ecsetelgette a helyet, ahová utána benyomta a fájdalomcsillapítót a töméshez, szépen megértettem, hogy mire is fizetem azt a jó kis pénzt. :lol:

Tabati,
Nekem tűzhely dologban a csúcs a levegőkeverős. Persze nekem itthon nem az van. :lol: Amellett gáz, mert elég gyakran ott felejtem a kaját a tűzhelyen :oops: ami lelkesen kifut. A villanytűzhelyen meg még ha azonnal le is kapcsolom, az csak ég, csak ég... A gázt meg csak eloltja.
Szomszéd csajci nem túl régen visszaejtette a tűzhelyre a fazekat, mert túl meleg volt. Eltörött a lap, vehetett egy komplett tűzhelyet, mert nem tudták kicserélni. Azt mondjuk nem tudom, hogy ez milyen gyakran történik, de nálam biztos az első hét programja lenne.[/i]

Kép KépKép
lorca

Amit elfelejtettem írni. :wink: Voltam ma védőnőnél. Megállapította ő is, hogy 24 héthez képes igencsak nagy pocim van. Bébi szívmérés is volt, átlag 150-nel nyomul. Nagyon büszke voltam magamra, mert egy óra alatt elintéztem a házidokim (tb papít), a gyerekdokit (Nati egészséges papír) és a védőnőt, így tanítás előtt még be is tudtam vásárolni. A mai nap kész sikertörténet volt. :lol: Védőnőm lelkes, kaptam egy újabb időpontot. :roll: Mehetek májusban is.

Dodi,
Nem tudom, milyen pszichológusokat olvasol, de akiket én, azok messze nem ajánlják a járókát. :lol:

Kép KépKép
lorca

Este nyolc-kilenc körül van fürdés, utána vacsi, ma éjjel pedig konkrétan az, hogy az istennek sem akar álmos lenni. :? Pont most vagyunk átállásban a procedúrát illetően, hogy mire megszületik Hugi már ne így legyen.
Majd később mesélek még erről.

lorca! :)

Kapaszkodj meg: amit itthon nem tudunk megtermelni villamos energiát, azt külföldről vesszük, a távvezetékeken át. :wink:

Egyelőre ennyi, a többire majd holnap(?) reagálok, de nagy valószínűséggel este 6 előtt érdemben nem fogok tudni beqkkantani. :wink:

Kép
Kép
200907?

Jó reggelt! :D

Szia gyerc! :D De jó, de jó Dánia!! A férjem is dolgozott kint másfél évet (Koppenhága), elég sok időt voltam vele én is éééés NAGYON imádtam!!! Ha egyszer úgy hozná a sors az egyik legkedvesebb hely ahová bármikor kiköltöznék...:wink:

Moncsy, köszönöm a köszöntést, nagyon aranyos vagy!! :wink:

Mosogatógép: számomra alap konyhai felszerelés..bocs aki ezzel nem ért egyet, de már ha a technika korát éljük, miért görnyedjek a mosogató felett órákat?? :shock:
Szkarabeusz az ismerősöd meg egy mártír, meg egyébként is a mosónők korán halnak szokták volt mondani..még hogy kézzel mosni Apa zoknijait..na neeeeee!!! :? Ancsurti, zoknipárosítás: fúúújjj én is nagyon utálom, nálunk Apa szinte csak feketét hord, semmi mintával, tehát esély, h megtaláljam vmelyiknek is az eredeti párját zéró, így párosításkor ahogy esik úgy puffan..ettől már csak az ingvasalást utálom jobban, de sajna elég sűrű program.. :?

Ételmelegítő: én kaptam kölcsönbe, használtam volna is, de az aventes cumisüveg nem fért bele (csak a 100ml-s legkisebb változat) így nem vettem sok hasznát, viszont pont ugyanazt szolgálja ha forralsz vízet vízforralóval, egy nagy csészébe bele a cumisüveg felönteni forróvízzel, pár perc és langyos az itóka/bébiétel, v simán tűzhelynél vízbe állítva felmelegíted. (én a bébiételt eleinte mindig így melegítettem, mikrót egyáltalán nem használtam, de sajnos mára már lusta(bb) vagyok, ha netán bébikaját vagyok kénytelen adni Barnának, akkor csakis mikró :oops: )

Van autós ételmelegítőnk is, de tényleg elég lassú.. kb 15perc után érezhető, h vmi beindult..szóval időben bele kell tenni a cumisüveget v bébiételt (nekem Babymoon van)

Tűzhely: én a villany sütő, gáz lapra voksolok, bár nekem a lakásban villany főzőlapom volt (tetőtér és nem lehetett gáz..) nem is nagyon szerettem. ok lehet, h könnyű tisztán tartani, de nekem pici konyhám volt kevés hellyel, így állandó probléma volt, h hová tegyem a kész kaját, mert ugye ott ahol főtt nem hagyhattam, mert tovább fortyogott volna, v odakozmál..meg arról nem is beszélve, h mindenhol történhetnek apró balesetek, tej kifut, stb, aztán ráég..pfúúj..egyszer én a nejlon zacsit is sikeresen ráégettem..nem is kommentálnám tovább. :roll: :roll:

Angolpongyola.. :lol: :lol: igen igen, tényleg inkább én is így nevezném, vannak Péterfys élményeim Barnával, ha nem felejtem el, majd teszek fel pólyás képet.

Járóka: nekünk van, és én szerettem, és igazából Barna sem panaszkodott, nekem úgy tűnt szeret benne lenni (bár nálunk csak akkor volt használatban amikor főztem, mert háttal volt nekem és ott biztonságosabbnak gondoltam, mint máshol. Egyébként a földön egy hatalmas játszószőnyegen hemperegtünk, meg dorbézoltunk általában.)
Lehet a járóka az oka a hisztiknek :shock: ...egyszerűen nem tudom megfejteni..egyébként köszi a hozzászólásokat, még erről akartam is írni, de mennem kell, úgy tűnik eddig tartott a kimenőm... (A fiam este 8-9 között elalszik, ilyenkor már ébredő üzemmódban van, és persze ma sincs ez másképp)

Sziasztok,

Ja, még vmi: én a járókából csakis a fát ajánlanám, és ha a magassága is állítható az még jobb!
o.heni

Na, még mielőtt felkel az Gyermek. :roll: :lol: :lol: :lol:

Egészen a közelmúltig úgy volt, hogy szopiztattam de mivel már nem volt elég neki estére, ezért jött utána egy kis kiegészítő tápszer. Azon vagy utána rá nemsokkal bekómázott és ment aludni, általában tizenegykor. Ha esetleg nem aludt volna el egyből, az sem volt gond, mert eldünnyögött magának az ágyban egy darabig aztán kész.
De nemrég leszedtük a kiságy egyik rácsát, hogy megszokja az ilyen alvást is. Eredetileg egy ifjúsági heverőt hoztunk volna és az lett volna az övé, csakhogy az magasabb, mint a mostani ágya és jó lenne nem leesni róla... :roll: :roll: :roll: (Jelenleg úgy néz ki, hogy emeletes ágy lesz helyette)
Így viszont ha akar, akkor már ki tud mászni az ágyból, nem olyan könnyű ágyba parancsolni... Apának és nekem sincs türelmünk hozzá ( :oops: :oops: :oops: ), hogy fél órán át altassuk. Az én vállamon nem is alszik el, csak Apáén. :shock: :shock: :D :D Esti mesét még nem lehet neki úgy olvasni, így marad az, hogy Apa bemegy lefüdni, én meg a másik szobában maradok Manóval, beteszek egy altatós CD-t, lekapcsolok mindent és vadul úgy csinálok, mint aki alszik. :roll: :roll: :shock: :shock: :shock: Ez használni szokott: Manó össze-vissza fúrja magát majd egyszercsak bekómázik és akkor viszem a saját ágyába.
Az utóbbi 2 hónapban szinte majdnem minden éjjel felsír, felébred és akkor átvesszük magunkhoz, de ott azonnal visszakómázik. Apa nem szokta visszarakni a kiságyba, én igen. Ha már több, mint 1 évig sikerült ekerülni, hogy velünk aludjon, akkor nagyon elrontani már nem lehet (gondolom én :oops: :oops: :oops: :oops: ), de azért menjen inkább mindenki a magáéba.
Mire megszületik Hugi jó lenne, ha kialakulna valamilyen más, normális lefekvési procedúra korábban és nem fogmosás utáni kajálással :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
Na, ezen dolgozunk mostanában. :wink:

Amúgy reggel nyolckor kel általában magától, de olyan is volt már, hogy egyhuzamban lenyomott 12 órát. Napközben nem mindig alszik, független a mozgástól, kajától, előző esti alvástól, bármitől. Ha alszik, az is lehet akár háromnegyed, akár három óra is. :shock: :shock: :shock: Két időpont biztos. Az estetíz-tizenegykormégnemlehetagyonverni (ez én volnék :oops: :oops: :oops: ) és a reggelnyolckorkipattanaszemem (ez az Apja :lol: :lol: :lol: )

Most mennem kell...

Kép
Kép
200907?

Boo!

Embert nem adom, különben is csak ránk van kalibrálva a háziassága :lol: :wink: !! Na mi az ilyen nem szennyes, de nem is tiszta ruha....hálószobába szobainasra megy! Ha azt nézed olyan majdnem mintha a széken lenne, de mégsem...amúgy ez nálunk is gond volt....de Apa csinált 2 szobainast 2 éve és azóta így jóóóóó :lol: :lol: :lol:
Amúgy főzni tényleg szeret és tud is (itt csendben megjegyzem ha én főzök gyorsabban készen vagyok...a férfiak lassabbak....én egyszerre minden lángon készítek valamit). De amikor nem vártam Bébit akkor Ő volt a porszívós+ felmosós én a portörlős+ fürdőszoba sika-mika+konyhai sika-mika. Most nem engedi, csak ami lehajolás és gebeszkedés nélkül is megy! Bizti nagyon megmaradt Benne is az előző Baba esete és nagyon félt engem meg a Kisfiát :lol: :lol: !
De nem az a befogom a számat típus......na nem....egy vitánknál meg is jegyezte, hogy hiába vagyok karakán, Ő nem engedi, hogy a fejére nőjek....de nem is akarok!!!!

Mondjuk ez azért is alakult így, mert ugye Ő általában ha nincs extra meló 4 naponta dolgozik 24 órát...én meg ugye minden nap nyomtam az igát...tehát a többi napon 2 naponta főzött vmit és intézte a bürokratikus dolgainkat! Én meg az vagyok, aki mindennek utánanéz neten, miért jó...hol olcsóbb...ha a kocsihoz kell valami, vagy valami barkács dolog...akkor szól nekem és én már indítom is a keresést!!!

Például a szájcentert is így vettük 3 éve 19.900,-Ft-ért...azóta sem értjük igazán, mert még most is a Metróban 34.000,-Ft körül van... szóval Ő meg ezt nagyon bírja bennem. Így kiegészítjük egymást.

Nyilván ha minden nap dolgozna nem tudna főzni...de így extra jó (a gondviselés keze), hiszen a cukor miatt azért nem árt ha normálisan étkezem. Na most ha valahol a városi civilizációtól messze melózom, akkor nem is tudom hogyan oldanám meg a kaját...rendelni no..... valszeg állandóan este főzhetnék
:cry: :cry: ! De ezt én Isten adományának tekintem a bajban, hogy így jöttek össze a dolgok!!!!

Dodi!!!

Igen jól látod a cukros dolgokat....nincs ebben semmi gáz és jó látni, hogy Te fiatalon ennyi év után is így fogod fel!!! Így is kell! Kicsit jobban oda kell figyelni, de ennyi....komolyan az egy ijesztgető fórum...kivéve egy-két embert. Azért ha megszületik a Babó...és minden ok lesz, akkor annyit megírok (biztatva a terhesség előtt álló odatévelygőket), hogy egyáltalán nem kell parázni, csak egy kis odafigyelés és minden olyan mintha egy nem cukros várandósságról lenne szó...ráadásul még jobban oda is figyelnek ránk, tehát no para....én élvezem ezt az egész várandósságot....csak már lassan nem megy a szőrtelenítés :wink: :wink: ! Nyilván van aki végigrókázza...az nem túl kellemes...sőőőőőt, de ahhoz meg nem kell cukrosnak lenni, megy az anélkül is!!!!!

Tickerplayground.com
breki76

Járóka téma....dilemma...de amit Heni mond én is úgy gondolom...de nyilván ez minden családban más, na meg a Gyerkőcök sem reagálnak egyformán. Kicsit ilyen bezárlak feeling, de ha ott van a közeledben, viszont nem látsz rá...tényleg hasznos lehet...feltéve ha a Főnök megmarad benne..... :D :D .
Barátnőm Kisfia nem maradt meg benne!!! Viszont jó, mert Neki anyósa főz 2 házzal arrébb, így nincs az, hogy jaj amíg serte-pertélek be kell raknom a Picúrt a járókába, ahonnan nem tűnik el, nem vesz a szájába nem odavaló dolgokat!!!! Erre jó a járóka...de láttam már olyan nagyon "unszimpi" fotót, ahol 2 Anyuka diskurál egy kanapén és a Gyerkőc meg bedugva a járókába....ez nem tetszik!!!!

A járóka máshogy fordítva egy térbehatároló eszköz, hogy amikor az anyuka dolgozik és nem látja Gyermekét, akkor ne történjen baj!!!!

Tickerplayground.com
breki76

boo! :)

Akkor módosítok:

kakaó :arrow: flakon :arrow: sétáltatás :arrow: ivászat :arrow: üres flakon :arrow: pisilés :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Nem tudom, milyen az általad felvázolt dolog, mert nekünk nincsen kutyánk. Bevallom, képtelen lennék a kora reggeli meg a kurv@hidegbeni sétáltatásra ( :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: ), túl azon, hogy lakásba nem tartanék kutyát. Ha meg kertes házunk lenne, akkor vagy kint dekkolna vagy ha esetleg bentről akarnak kikéredzkedni, megmutatnám neki, hogy hol van az ajtó és megkérném, hogy csukja is be maga után. Szóval, nem csinálnék nagy faksznit belőle... :oops: :oops: :oops: :oops: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Javasolni is szokták az olyasfajta altatási módot, mint amit te elképzeltél. :wink: De ha valaki nem különíti el így a két napszakot az sem szokott általában komoly gondokat okozni. A zajtól meg ne tarts: egy komplett háborút képesek lennének végigaludni. :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

A márhordottdemégamosáshoznemelégkoszos ruhák fix székeken dekkolnak. Apának is van egy, meg nekem is(kettő). :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Járóka teljesen okés, ha nem büntető jelleggel alkalmazod, mert akkor nagyon fogja utálni. Ha úgy érzed, hogy úgy jobban biztonságban van, amíg csinálsz valamit vagy könyebbséget jelentene valamiben, akkor használd csak bátran. A lényeg, hogy ne utálja és ne mindig vonalkód mögül nézze a világot, hagy fedezze fel magának. :wink:

lorca! :)

A korábbi évadok már réééég le vannak töltve a House-ból. :wink: Igaz, ezek a részek is fent vannak már, de feliratozva. Apa megkérdezte, hogy letöltse-e, de mondtam neki, hogy inkább majd szinkronizálva.

"Szakításom oka a mosogatógéppel az volt, hogy egy kicsit meglepődtek volna munkaadóim, ha kiszedem a beépített konyhájukból és hazahozom."
Pfffúj, azok a begyöpösödött társasalmi konvenciók! :evil: :evil: :evil: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Védőnéni látogatásod: éljen! :D :D :D

"Egy háromgyerekes ismerősöm mondta, hogy minden nő annyi gyereket vállaljon, amennyit egyedül is elbír."
A bökkenő csak az, hogy az esetek 99,9%-ában a férj keresete az, amire a család támaszkodik. Úgyis más 3 gyereket nevelni, hogy megvan az anyagi biztonság, meg úgy is, hogy egyik nap apu fejére esik a tégla... (Bocs) Tudom, hogy az anyagiak önmagukban semmit nem érnek, de sajnos erősen befolyásolják a dolgokat.

Kép
Kép
200907?

200907?

Na ez az Apa vállán való alvás.....hát nálunk ezt kerülni kell majd...vagy amikor a Férjem 24 órázik, akkor "Apa hagyd itthon a vállad" lesz :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: ????

Tickerplayground.com
breki76

Most csak bekukkantottam, tényleg nincs időm írni, de ezt muszály:

Boo!!!!!
[quote]T írta:e hova a lófrancba teszed azokat a ruhákat, amiket még nem dobsz ki a szennyesbe, de a szekrénybe már nem teszed vissza? pl: itthonka, melcsi????
én ezektől érzem, hogy nálunk hót kupi van, mert minden szék tele van azeztmégfelveszem ruhákkal hozzáteszem utcai ruhákat csak 1x veszek fel
és ha körbenézek, akkor újságok, könyvek szanaszét, áááááááááá, utálom (pedig én annyit takarítok)

Booo! :D PAJTI! :D :D :D Hadd öleljelek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Asszonytárs, gyere a karomra! :D :D :D Dettó, dettó!!! :lol: :lol: :lol: Ugyanez a helyzet nálunk is! (annyi különbséggel, hogy én a WC-n és konyhán kívül 1 hétig sehova se nyúlok :oops: )

Angolpólya:
:) :) :) Azért nem érti senki az előnyeit, mert manapság már nem dívik, és nem is próbálja senki. Én se próbáltam volna ki, ha annak idején egy ismerős anyuka nem ad kölcsön. Hogy őszinte legyek, ma meg már a rugik értelmét nem értem otthonra az első egy-két hónapban, amikor 56-os után 62-es a következő méret, az 56-os már kicsi, a 62-es meg még úgy áll, mint "bocikán a gatya" :) , ráadásul egyáltalán nem kényeles a kisfickóknak, mivel állandóan kicsúszik, és beakad a lábuk, kezük. :) :) Az angolpólya meg amellett, hogy kényelmes, nagyon jól szellőzik is (képzeljetek el magatokon nyáron egy lebegő, bő, lenvászon nagrágot)
A mi angolpólyáink nagyon vékony és puha flanelból voltak. Azt sem tudom, hol kaphatnék ilyet manapság. Amúgy nyáron, az 50 fokban, ha iszonyat meleg van, otthonra még rugit sem ad az ember a babára - az angolpólya nem melegebb, mint egy rugi.. ennyi erővel rugit is fölösleges venni egy nyári babának! :D :D :D
Tabati, ami fotókat felraktál, azok tényleg nem angolpólyák, közük sincs hozzá! :) :) :)
A Brendonos fotók már azok, de a mi angolpólyáink nem egészen ilyenek voltak. Majd megnézem a Brendonosokat élőben.
Majd megpróbálok fotót előbányászni a mi kicsikénkről, és beszkennelem. Csak az a baj, hogy nem volt jó a gépünk, és alig készült róla akkoriban kép. Meg amik készültek is, azok általában anyukáméknál, a családdal, ott meg ugye nem angolpólyában volt. Mivel az angolpólya inkább otthoni viselet! :) :) :) De biztosan találok egy-két fotót.

:) No de én itten osztán tényleg befejezem, mert csak támadtok folyamatosan, pedig nekem nem az volt a szándékom, hogy propagandát csináljak az angolpólyának, csak leírtam, hogy tök jó dolog -SZERINTEM!!! :) Mindenki úgy öltözteti szeme fényét, ahogyan A K A R J A ! :) :) :)

FIN

Kép
szkarabeusz

(mellesleg ma azért nem érek rá, mert takarítanom kell ezerrel! :wink: Itthon dolgozik ma apámura osztán imitálni kőne egy kis rendet.... :? :? :) :) )

Reklám:
Nem "holnap este ütközünk?????" -én mindig ezt hallom ki.

Kép
szkarabeusz

szkarabeusz! :)

Hagyd el a paranoiát. Most! :evil: :evil: :evil: :evil: Miért támadnánk téged? Van, aki tudja mi az angolpólya és véleménye van róla, van, aki csak hallomásból találkozott vele és van, aki még nem is hallott róla. Ezért a kérdőjel hegyek.

Mai napom: kismamatorna :arrow: Ikeában emeletes ágy skubizás :arrow: előadás a SOTE-n. Úgyhogy, nyugodtan tomboljátok ki magatokat, csak este jövök majd. :wink: (És már persze megint késésben vagyok MIATTATOK, mert mindig ideszögeltek ez elé a hülye gép elé. Én meg rohanhatok nagy hassal... :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: )

Kép
Kép
200907?

Szép reggelt kismamik!
Üdv köztünk gyerc!

Ez a szita agy,már eléggé kiakaszt.mire végig olvastalak titeket elfelejtetttem,
hogy kinek mit akartam.
remélem csak eszembe jut a nap folyamán...

máris dobom a táblát...

Kép
Kép
csibe83

Kép
Kép

Kép
Kép
csibe83

Sziasztok

Gyerc üdv közöttünk.

Nálunk főzést, mosást, én csinálom, de apa szokott segíteni porszívózni, rámolni ha kell. És nagyon szeret sütni, amit én nem nagyon. Úgy hogy a fincsi sütiket mindig ő csinálja.

Nekünk is volt étel melegítőnk autós, de nem nagyon voltam megelégedve vele, mert baromi lassan melegítette fel a kaját, és addig szét ordította a gyerek magát. Mondjuk az enyém se egy drága fajta volt, én is kaptam ajándékba. De magamtól nem vennék.

Dodi örülök hogy jól alakult a tárgyalás

Boo nálunk párom anyukája nem éppen mondhatni hogy tiszta, magára éppen ad, meg tiszta, na de a lakás…… Féltem is hogy majd mi lesz a párommal, mert én meg a fordítottja vagyok, na nem tisztaság mániás, de szeretem ha rend van és tiszta minden. De szerencsére ő se szereti a kupit, koszt, úgy hogy ez a része megoldva.

Boob nálunk is így fog működni, nappal a nappaliban a mózesben, vagy más helységben ahol éppen én vagyok. Éjjel az ágyában.
Most végül teljesen átrendezzük a lakást. Nekünk a hálóból nyílik a dolgozó szobánk, szép nagy világos. A hálónkba be lehet menni a folyosóról, illetve a dolgozóból is, tehát bármikor le lehet zárni és nincs átjárás a szobán keresztül. A mostani vendégben meg egyenlőre tesómék vannak. De ők már nem sokára költöznek. Így azt gondoltuk, hogy az ő szobájuk lesz a dolgozó az is nagy világos erkélyes. És a mostani dolgozó meg lesz a gyerek szoba. Egy részt jó mert közvetlen mellettünk van, egybe nyíló szoba, kényelmesen elférnek a bútorok. Oda tudok magamnak egy ágyat is betenni. Mert apa sokat horkol éjjel, olyankor ha én ébredek és nem tudok vissza aludni akkor vándorolok másik szobába hogy tudjak aludni, viszont úgy meg nem hallanám a gyereket ha sír. Így meg akkor ha horkolás van akkor csak a pici szobájába átmegyek, ha ő sír rögtön meghallom, és apát sem ébreszti a írással. És külön van de még is velünk. És még egy ágy is fér nekem az ő szobájába. Amit csak akkor használok ha horkolás van, vagy nagy ordítás.

Tűzhely: Ezért jó az indukciós villanyfőzőlap, mert sokkal takarékosabb, van rajta turbó fokozat pl a forraláshoz, nagyon hamar felmelegíti a vizet, vagy bármit, és utána már lehet is kisebb fokozatra kapcsolni. Aztán előnye még hogy ha hozzá nyúlsz nem forró csak maga az edény alatt, tehát nem tudod magad és a gyerek sem tudja megégetni magát. És ha lekapcsolod az edény alatt, nyugodtan hagyhatod rajta, mert kb 5 perc alatt vagy még annyi sem kihűl . Én nagyon szeretem. És tényleg sokkal gazdaságosabb.

Nekem az első gyerekem volt olyan hogy egyébként soha semmikor nem aludt, éjjel sem és nappal sem. Nem tudom hogy bírta. Csak is az apja hasán volt hajlandó aludni úgy kb 4 hónapos koráig, aztán mikor elaludt akkor vissza az ágyába, aztán már nem is próbálkoztunk velünk aludt, na akkor nyugisabb volt az éjjel. 2,5 éves volt amikor azt lehetett mondani hogy most már átalussza az éjszakát. De még most 10 évesen is azt hajtogatja hogy ő nagyon utál aludni. És reggel már fél 7-kor kukorékol, olvas, tv-zik. Norbi meg állandóan aludt, csak enni kelt fel. Aztán aludt tovább. Na akkor igazán kipihentem magam. Réka meg 10 hónapos koráig minden nap este 10-től hajnal 2-ig ordított. 10 hónapos korára kijött mind a 16 foga onnantól csönd volt aludt, de éjjel átvándorol hozzánk.

Angolpólya nekünk a kórházban még a 3. is abban volt, van is róla képem, majd felteszem, én nem szeretem. Itthon is volt, de sosem használtuk.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Kép

nem tudom mennyire látszik rajta, de szerintem nagyjából igen.

Kép

gabi1

Gabi!

Ez a Baba...mindig elsírom magam annyira GYÖNYÖRŰSÉGES!!!!!! Tudom, most a pólya a lényeg, de nekem a Gyerkőc :lol: !

Dodi!

Basszus Apukád meg sem érdemel egy ilyen Lányzót, mint Te....de örülök, hogy minden jól alakult...csak ilyenkor mindig elgondolkodom az embereken!!!

Boo!

Jut eszemben a "kisebbségi" dolgokról amit írtál...ha körbevennének akkor jól beoltanám őket inzulinnal...fél óra és kidőlnek :lol: :lol: :lol: ! Na jó ez nem vicces, de végszükség esetén fegyvernek való és még tudom az ellenszerét is :lol: . Bár lehet, ha meghallanák a mentők, hogy kiknek kell az ellenszer akkor ki sem jönnének :lol: :lol: :lol: ! Ok ez tényleg nem játék, de ha rám támadnának tuti alkalmaznám!!!!!!

Tickerplayground.com
breki76

Breki de ari vagy, köszi :)

Kép

gabi1

De jó,de jó!Köszi Breki!A "kisebbségi" szóról eszembe jutattad mit szerettem
volna írni.
csak annyit,hogy a mi kórházunkban állítólag egyáltalán nem leeht bemenni a
szobákba,hanem van egy fogadó szoba és ott lehet találkozni a rokonokkal
és családtagokkal...azaz nyugiban lehetnek az újdonsult anyukák a
gyerekeikkel.
ez engem kicsit megnyugtat,mert én se szívesen lennék olyan szobába
ami jobban hasonlít az átjáróházhoz....
remélem érthető voltam... :oops: :oops: :oops: :oops:

Kép
Kép
csibe83

Gabi!

Tényleg hasonló Baba jelent már meg többször is álmomban....nagyon SZÉP!!! Fantasztikus lehet egy nagy család.....lehet nálunk 2 Gyerkőcnél megáll a családalapítás, de ha korábban ismerem meg Apát, tuti lenne legalább még 1-2 :lol: :lol: !

Amúgy jó Rátok nézni, látszik a Gyerekeken, hogy kiegyensúlyozott, boldog Családban élnek!!!!!

Tickerplayground.com
breki76

Breki köszi.

Én is mostanában mikor álmodtam, ugyan ilyen fekete hajú kislányt láttam. Hát kiváncsi vagyok,minden esetre amikor megszületett Réka nagyon meglepődtem hogy ekkora haja van. Még a nővérek is megcsodálták. Dokim meg nem győzött betelni vele.

Lányok akartam már kérdezni hogy nektek nem fáj a melletek? Nekem egy ideje nem fájt egyáltalán, és most 2 napja újra elkezdett fájni, de annyira hogy alig lehet hozzáérni.

Kép

gabi1

Sziasztok!

Boo!

Erre tényleg jó a szobainas, nekünk meg gardróbszobánk van (eredetileg spájz lett volna, de az kell a francnak :twisted: ), ott meg van erre külön hely :wink: .
De a folyamat személyenként változik:
Dodi hazajön :arrow: gardróbban átöltözik :arrow: a használható ruhákat kölün összehajtja :arrow: a szennyest kiviszi a gépszobába.
Ricsi hazajön :arrow: mindent ledob a nappali közepére :arrow: elmegy fürdeni :arrow: a törölközőt is a nappaliba teszi le :arrow: felöltözik. Innen a dolog kétesélyes:
:arrow: Dodi megy utána :arrow: ami használható megy a gardróbba :arrow: szenyest kiviszi a gépszobába.
:arrow: Ricsi reggel felkel :arrow: és az egész halom ruhát, válogatás nélkül a szennyesbe viszi. :lol:

Azért gyakoribb az első verzió, mert ő naponta 2-3 alkalommal ezt megcsinálja (gyúrás után, délután a boxedzés után, este), szóval ennyit nem győznék mosni, ha ő mindent a szennyesbe dobálna :roll: :lol: !

Járóka:
Engem is azért érdekel, mert napi 1-1,5 órát főzők délelőtt, ami nem a legjobb közeg egy kisgyereknek, szóval szeretném őt addig biztonságban tudni. Nem ott akarom "tárolni" a gyereket :lol: , de erre a napi egy-egy órára örülnék, ha rá lehetne szoktatni.
Én azt olvastam, azért jó a gyerekeknek, mert a "nagyvilágban" sok dolog van, amihez "ne nyúlj", "nem szabad", "veszélyes", ott pedig minden az övé, azt csinál, amit akar :wink: ! (ezért babadühöngő :wink: ).
Bár én annyira kicsinek látom a járókákat, jobban húz a szívem ahhoz (nevét nem tudom), ami olyan, mint egy kerítés, és körbeveszi a gyereket, de jóval nagyobb, mint a járóka. ( a fecsegő tipegőkben volt ilyen :wink: ).

Breki!

Aranyos vagy, de egy ilyen apa nem csak engem nem érdemel meg, de az apa-jelzőt sem nagyon :evil: ! Pedig amíg együtt életek a szüleim, jó apa volt, tényleg. Csak utána nagyon hamar sikerült újra "agglegény-üzemmódba" kapcsolnia. Ricsi is mindig mondja, nem érti, hogy hagyhatja el valaki végleg a két jófej, értelmes gyerekét?! :shock: Hát így! :evil:
Ja, és nálunk a válás miatt jött ki a diab, tesómnál is és nálam is egy éven belül, ráadásul tőle örököltük :( ! Szóval anyum egyedül maradt hirtelen két "becukrosodott" gyerekkel, társ nélkül, közalkalmazotti fizetéssel. :cry:
Ha anyum csúnya lenne, seggfej, és buta, mint az ék, akkor is mindennél jobban tiszeltém emiatt :D ! Apámra pedig már csak dühös sem vagyok, egyszerűen totál hidegen hagy, ami még rosszabb szerintem... Olyan, mint egy régi ismerős, akivel kicsit kellemetlen találkozni :? .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Dodi!

Megáll az eszem! Szégyellje magát! Én azt vallom, ha 2 ember elválik, attól még a Gyermekek mindkettejük közös akaratából vannak...tehát kutya kötelessége lenne gondoskodni Rólatok...és csak amolyan jóérzésből, szeretetből....magától, nem kényszerből! Szép Anyukád van és látszik, hogy jófej is, láttam a wiwen...Páromon keresztül!
Hogy tud tükörbe nézni Apud???? Nem irigylem a végelszámolásnál......mint ahogy anyósomat sem....szánalmas lesz nekik nagyon és kín szenvedés.......és a következő életük is.....

Járóka...mi fára gondolunk...a hálósok nagyon kicsik szerintem... van ilyen 6 vagy 8 szög alakú....de tényleg olyan változó kb, mint a mellszívó, hogy kinek mi a jó??? De mivel Férjed nincs otthon ha Te főzöl szerintem praktikus...jobb, mint utána rohanni a Gyerkőccel kórházba, hogy amíg főztél megevett ezt azt....
Igen pont mondtam Apának a habitapit kellene körbevenni ilyen kerítésszerűvel...na ja, de mégis azt hova rögzíted?????
nézd meg a www.babaholmiolcson.hu-n sok fajta van
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára breki76 2009.03.19 10:56-kor.

Tickerplayground.com
breki76

De szerintem ez majd úgyis akkor kell ha elkezd mászni!!!!

Ja..amúgy Katy76...tegnap találtam, hogy a Baba 3 hónapos játékai között már szerepel a játszószőnyeg a tornászóval....úgyhogy nem egy évre előre vásároltunk.... :wink: :wink: Na jó viszont van olyan játék ami csak később kell majd tényleg, de a játszószőnyegre le lehet tenni, ugyanúgy, mint a kiságyba, akár már 2 hónaposan is....

Tickerplayground.com
breki76

szerintem a fa járóka jobb, mert abból kilát úgy mint a kiságyból is. Nekünk hálós volt, de abból elég zavaró volt kinézni, vagy akár benézni kívülről, és nem is maradtak benne a gyerekek. De pl anyósnál fa van és abban meg simán elvoltak

Kép

gabi1

Sziasztok!

Mi járóka helyett utazóágyat használtunk a nappaliban. Először magasítóval, majd anélkül. Most már van lezippzározható oldalú is, nem kell emelgetni a mászó babát, csak kiengedni.
Most még nem tudom hány ágya lesz a babának, mert kell egy utazó a nappaliba és valszeg a mi szobánkban kezd a rácsossal.
Norbihoz fog átkerülni pár hónaposan, ha jó kisfiú lesz, de még a földszinti iroda kérdéses. Van ott egy duplára nyitható ágy, pár hónapig, ha rámtör a dolgozhatnék, akkor ott lehet, de télen már nem. Az igazi az lenne, ha Norbinál és a hálónkban is lenne külön rácsos ágy és még egy utazó az irodában. Kész anyagi csőd.

Ez az angol pólya jó ötlet, tényleg jobb, mint bármi más. Kesesek szabásmintát és varrok párat. Már sokat agyaltam mibe tegyem, mert hát nyári babából nem vagyok felkészülve :oops:

Tornásztató szőnyeg: mivel nyár lesz és jóidő biztos kirakom az első naptól kezdve, hadd érje még több inger, épüljenek az agyi összeköttetések, lásson sok színt és jól fáradjon el tőle :lol:

Megyek, hegyekben a vasalnivaló és éhes is vagyok.
Van rajtam kívül valaki, aki most kezd újra hányni reggelente? Már tele van a hócipőm... Jóízűen megregelizek, aztán kipakolok mindent.

Éva

KépKépKép
agmano

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: