A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Jaj a Szentkirályinak van 0,5 l-es babavize! Én is iszok most azt is, meg oxigénest felváltva!!

Víztisztító...állítólag az amwaynek nagyon profi a tisztítója.....!! :roll:

Tickerplayground.com
breki76

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Szkarabeusz!!!Mar megijedtem de nagyon!Nekem is eg a gyomrom am tole,pedig az enyem meg pihent is rendesen!
Na jol van akkor...ennyi bunom legyen az eletben :oops: 8)

Kép
Kép
ancsurti

ancsurti! :)

És szerinted a kancsógyár mit lát abban, hogy te megveszed az ő kancsójukat? Bizniszt. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Be ne fogd a szád! :roll: :roll: :roll: :roll:

szkarabeusz! :)

És mi a helyzet azza, hogy most már nincsenek világméretű kolera, pestis, tífusz és egyéb járványok, amik szorosan összefüggnek a higiéniával? Új gén alakult ki vagy megtanulta az emberiség, hogy milyen fontos a tisztálkodás és a tisztaság? :roll: :roll: :lol: :lol: :lol:

A fészekrakó ösztön úgy néz ki, hogy: "Vazzeg! Még ez sincs kész, azt is meg kell csinálni, hiányzik még ez, venni kell még aztmegaztmegazt. Jajj, csak időre meglegyek!" :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

sillia! :)

"Dalmának EZT NEM MUTATOM MEG!!"
:lol: :lol: :lol:

Áfonya: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Breki:Nekik is van az a kancsos valtozat nem?Mintha lattam volna anno....

Kép
Kép
ancsurti

Hintaszék....lelki köldökzsinór....nagyon jó!!! Imádja a Picúr! A bölcső is nagyon édes dolog...Férjem szeretett volna csinálni...de lebeszéltem, mert ezer fele forgácsolódik, ha egy nap 48 órából állna sem lenne kész mindennel amit tervezett. Ha van lehetőséged és kapsz kölcsön mindenképpen próbáld ki...én is azt tenném!!!

Tickerplayground.com
breki76

007:Igazad van am nagyon is!!!Csak arra ertem,hogy 1x kell megvenni,aztan gyarthatod magadnak a vizedet,de gondolom Te is erted...csak hat dumalsz mi? :wink: :lol: :lol:

Kép
Kép
ancsurti

Gabi! :)
Én sem szeretem a kupit meg a koszt, sőt, az egy hetes lakástól lelkileg is kikészülök, ezért aztán nagy nehezen nekiállok... De itt a hangsúly azon van, hogy nagy nehezen! És hogy mindennap, vagy minden másnap takarítsak: soha nem lennék rá képes. Szó szerint fizikai fájdalmat érzek takarításkor! Szóval ha az előbb egy kicsit poénosan is, de azt akartam mondani, hogy belőlem valamiféle ösztönös női "takarítási láz" hiányzik, és enélkül -szenvedés az egész! :(

Kép
szkarabeusz

Nem tudom Ancsurti, nekünk nincs, de néhány isminknek van és nekik bejött...hogy milyen van fogalmunk sincs, csak ha vennénk tuti tőlük vennénk! Sokan árulnak olcsót és gagyit állítólag, de ez nem foglalkoztat...mi csak ásványvizet iszunk, illetve ahol Férjem lakik van egy kút, onnan hozzuk majd a vizet!

Dodi...Fóton ismered azt a kutat??? Na onnan...nagyon jó vastartalma van állítólag

Tickerplayground.com
breki76

nellike! :)

Csak egy kis odafigyelés és minden rendben lesz! Mindjárt jönnek a jótanácsok, ahogy a csajokat ismerem... :roll: :roll: :roll: :roll: :wink:

Jó, nem teszünk fel pogi fotót. De a torta mehet, ugye? :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol:

Az én toplistám, hogy mik a legfontosabbak a mai háztartásban:
1. Mosógép
2. Hűtőgép
3. Tűzhely
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 200907? 2009.03.18 15:08-kor.

Kép
Kép
200907?

Igen Ancsurti, amúgy az sem mindegy, hogy mivel főzöl....nagyon nem, egyes bacik thermofilek...imádják a meleget és nem fognak elpusztulni főzéskor...de nem ám (mikrobiosz órán oltogattuk őket elégszer), tehát erre jó a víztisztító...Én a vízforralóba a teának meg a kávénak csak ásványvizet öntök....soxor Férjem azzal is főz!!! Itt ultra gáz a víz, viszont Szegeden nem, ott más az illata is (vagy szaga???) van akinek erős, mert thermál

Tickerplayground.com
breki76

Breki:Basszus!Kut viz!!!Irigy-irigy :oops: :oops:
Mi is asvanyvizet iszunk...de a parom szereti a csapvizet,es meg o vette,hogy megszurje,mert azert nem a legtutibb ami kifolyik...

Na most lelepek angolozni kicsit,mert vannak am erdekessegek,es belecsoppentem rendesen a kemeny nyelvtani reszekbe...es hat angolul magyaraznak a suliba,mikor en nem tudok angolul :shock: :shock: :shock: :shock: !

Kép
Kép
ancsurti

Nellike!

Bakonyi barna kenyeret ajánlom--reggelire, vacsira azt hiszem 1 szelet (12 vagy 14 G CH-t tartalmaz)! ÉS CSAK OLYAN ÉLELMISZERT VEGYÉL AMIN FEL VAN TÜNTETVE A SZÉNHIDRÁT TARTALOM! Így tudod mérni, számolni. Naponta minimum 140g, de neked ikreid vannak, így biztos több. És napi 5-6x étkezz! Ja és KERESS FEL EGY DIABETOLÓGUST S.O.S. Ott van dietetikus, aki segíteni fog táblázatokkal stb!!!! Gabi is így csinálta!!!!

Tickerplayground.com
breki76

Nem baj Ancsurti!! Teher alatt nő a pálma!!!!! Így fogsz pikk-pakk megtanulni!!

Tickerplayground.com
breki76

Nellike!

Nehogy megijedj! Nem lesz gond, de mielőbb beszélj szakemberrel, fontos, Neked is biztonságot fog adni!!!! És terhesen tuti, hogy nagyon gyorsan fogadnak majd!!!!

Tickerplayground.com
breki76

Szkarabeusz!

Én is szeretem a tisztaságot, de mindig nincs idő takarítani...2 naponta húha??? Mondjuk Anyum minden nap felmossa a konyhát...ehhez én is ragaszkodom, ott van a sütés-főzés...ne ragadjon!!!! Főleg akinek Gyerkőce van, vagy ha alszik, vagy ha Apa elviszi otthonról akkor lehet takarítani...na meg tisztaság az lesz, de rend...majd Ő tudja és szétpakol mindent :lol: :lol: gondolom! Bár játékosan meg fogom tanítani a játékzsákokba dobálni a játékokat...illetve megpróbálom :roll: :wink: ! Na szép délutánt, megyek fuvolakoncertre!!!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára breki76 2009.03.18 15:20-kor.

Tickerplayground.com
breki76

nellike a 6,7 az még jó. A zsömlésnél 7-ig jó az érték. Miért kell diétázni? Nekem magasabb volt 7,8 helyett volt 8 de diétázni nem kellett, csak 1 hónap múlva kontroll. De a szénhidrát mentes diéta amúgy sem jó, mert a szénhidrát kell a babának. Csak figyelni kell hogy miket eszel. Kevés krumpli, kevés tészta. Kevés olyan étel ami keményítő alapú mert abból a szénhidrát gyorsabban felszívódik és hamar emeli a cukrot. Reggelire ehetsz zsömlét, barna kenyeret, és rozstartalmú kenyereket ételeket.
Most a kontrollnál 7 lett a cukrom, többet nem is kell mennem.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Na megjártam a cukorterhelésest!
Hát mit mondjak,azért a harmadik vérvételnél már kezdtem nyűgös lenni..
A cukros víz ivás nem volt olyan gáz,jó sok citromlevet öntöttem rá! :wink:
Na most megyek és elájulok!
Amúgy is úgy nézek ki mint aki mindkét szeme alá kapott egyet,amiatt h nem volt szemüveg rajtam.Most már van:a párom megjavította!Így is kell másik,de addig is lesz mit használnom!

KépKépLilypie - Personal pictureLilypie Maternity tickers
tímea83
Ajka

007

Hétvégén apa már megpróbálta lekérdezni a saját OEP adatait. Azt láttuk a monitoron hogy:

az adatok feldolgozása folyamatban, kérjük szíves türelmét

Aztán amikor kb. 20 perc után is csak ezt láttuk elfogyott a türelem :evil:

Bár, amennyit apa orvoshoz jár, el tudom képzelni hogy a rendszer újra meg újra lefuttatta a keresést, "gondolván": az nem lehet hogy erről az egyénről SEMMIT nem találok!
:D
Vendég

Lányok, én az egészet nem értem, milyen vÍztisztítókról folyik itten a diskurzus. Ki kell okítanom magam a témában. Manapság már ez is a természetes, alap háztartási eszközök közé tarozik???
Szerintem én előbb veszek mosogatógépet. :oops: Na jó, utánaolvasok a dolognak.

007! :D :D
Jól van felőlem jöhetnek a bűnös fotók, csak arra kérek mindenkit, hogy előtte sikítson, hogy "szkarabeusz, te most csukd be a szemed, és lapozz egyet előre vagy hátra!" Ennyi lojalitás azért csak szorul bele egy átlag jóérzésű kismamába, nem??? Tartsunk össze, Kismamik! :wink:

Nellike!
Szerintem a 6,7-es cuki még nem olyan gáz... Nekem a cukros-lötyis 9 fölött volt :cry:, és úgy tudtam, hogy kb.7-ig jó. Bár ez a teszt annyira de annyira szubjektív eredményeket adhat, hiszen én pl. fél hétkor ittam meg a löttyöt, és csak azután tudtam meg, hogy a szervezetünkben az inzulin felszívódása/hasznosulása kora reggel a legrosszabb. És erre én vagyok az egyik élő példa, kipróbáltam itthon a zsemlés-tejes módszert, amikor reggel fél hétkor ettem sokkal-de sokkal rosszabb eredmény jött ki, mint pl. amikor reggel 8-kor ettem. Délután meg aztán az egy órás cukrom is "csak" 5 körül van egy zsemle+ tej után. (persze csak kísérleti jelleggel próbáltam ki, amúgy diétázom.)
És így hogyan lehet összevetni az eredményeket? Úgy lenne korrekt, ha adva lenne, hogy pl. mindenki pontban 7-kor igya meg a lötyit, nem? hiszen aki fél 8-kor issza, sokkal jobb eredményeket produkálhat, mint egy fél hetes.

Kép
szkarabeusz

Czigka!
Most vettelek csak észre!
A és B oldal... :shock: Ez a nem semmi, hallod!
Igen, igen, én sem kísérteni akarom a sorsot azzal, hogy a koraszülésre gondolok, de mit csináljak, ha egyszer félek tőle? :cry: :cry: :cry:
Át kéne mosatnom az agyamat -ezt már sokan mondták. :)
007 alias Mester hátha erre is tudna mondani valami kütyüt.

Kép
szkarabeusz

Breki,
Boldog tudatlanságomban azt hittem, a cukorbetegség legrosszabb része az esetleges szövődmények és a szuri. :oops: Ez a számolgatás viszont eszembe sem jutott. Mennyi idő alatt lehet ebbe belejönni, hogy rutinná váljon??

Ancsurti,
Ne aggódj a nyelv miatt :lol: , amikor kimentem Angliába, kb nulla volt a tudásom. Középsuliban a tanár azzal az indoklással adta meg a kettest, hogy az én érzékemmel egész nyáron sem tudnám megtanulni, a következő évben nem tanulunk, nem akarja, hogy emiatt évet ismételjek. Decemberben kint még azt mondták, nem kéne pénzt pocsékolni az alapfokúra, májusban meg sikerült a középfok, decemberben meg a felső. Csak meló kérdése. :lol:
Ha kell segítség, egyszerű magyarázattal, stratégiával, akkor priv el tudom küldeni az msn azonosítómat. :wink: Tizen éve tanítom. :lol:

Rend:
Én soha nem értettem, hogy mit jelent az "női takarítási láz" :lol: Nem szeretem a koszt és a kupit, de nem sok kevem van tenni ellene. :roll: Nekem a legnagyobb élvezet az volt, amikor itthagytam a lakást, jött a takarítónő és mire végzett, csili-vili volt minden. :lol:
Nagyon sajnálom egyébként, de nem lehet a genetikára fogni a hiányát. :lol:

Pólya:
A Sotén rendes angolpólyába rakják a gyerekeket. Nincs rögzítve a lába, felhúzhatja, Nekem segített, hogy magabiztosabban hozzányúljak, Natinak kényelmes volt. Itthonra nem vettem, nem hiányzott, júniusban meg már túl meleg is volt. Ahogy Gabi írta, pokrócba is bele lehet csavarni, attól is megnyugszik.

Szkarabeusz,
A fészekrakó öszön nálam nem a takarítás volt, hanem "rendben" akartam tudni magam körül mindent. Szülés előtti napon is még nekiálltam a ruhák rendezésének, ablakot pucolni meg ilyenek (február). Látni akartam, hogy a gyerkőc ruhái logikus sorrendben fajta és méret szerint állnak a szekrényben.

Mosogatógép:
Oh, bárcsak lenne kategória. :lol: Éltem vele egy időben és nagyon jól kijöttünk. :D

Dodi,
Tudom, hogy bármikor hazajöhetek a kórházból, nem vagyok rab, nincs joguk ott tartani sem engem, sem a gyereket. DE! Azt is tudom, mit jelent itt, hogy ha van valami és vissza kell menni. Az itteni kiszolgáltatottságot, betartást gyűlölöm.
Kolléganőm pont szült a kórházban, látta, ahogy a szülésznője lóg ki az ablakon, közben a telefonba magyarázza, mit is kell csinálni, ha jön a baba. A kórházból hazaküldtek egy anyukát, második terhességgel, hogy sehol nem tart még a szülés, vaklárma. Azután arra ébredt, hogy már nagyon jönni akar a baba. Kocsiba be, irány a kórház. Megszült a Lánc-hídon. Amíg bent volt, végig őt csesztették, hogy otthon szült. :evil:
Messze nem vagyok egy szabálytisztelő ember, ha nem tudnak meggyőzni a szabály értelméről, pont ezért nem szeretem, hogy egyesek visszaélnek a helyzettel, ahogy bőven láttam a kórházakban is. Nem véletlen, hogy nem voltam hajlandó az orvosomhoz visszamenni a 6 hetes szűrésre és nem kapott egy vasat sem a szülésért.
A kórházak merevségét mutatja, hogy kérdeztem, kérésre elvégeznek-e vércsoport vizsgálatot (nem) vagy berakják-e kék fény alá a gyereket (nem), ha a sebi még nem túl magas. Ennek ellenére minden orvos megerősítette, hogy valószínűleg magas lesz az érték. :evil:

Kép KépKép
lorca

Lorca!
Neked is terhességi cukrod van?
A számolgatásba úgy két hét alatt bele lehet jönni. Ez komoly!
Először én is megijedtem, de hamar rájöttem, hogy nem olyan vészes, mint ahogyan hangzik!

Na, akkor várom megint Fészekrakó barátomat! :wink: A babakocsi már megvan -ez akkor jó jel???? :D
Amúgy nálam is minden készen állt, mire jött a kis kakis gyerekem. De élvezetet csakis abban találtam, amikor kifejezetten az ő holmiját rendezgettem. Az úgy jó volt.

Takarítónő? -Na nálam ez az "oh, bárcsak lenne!" kategória!!! :) :roll:

Amiket a kórházakról írtál -kiakasztó... De igen, ez a mai magyar valóság... Tisztelet a kivételnek!

Kép
szkarabeusz

Itt vagyok egész nap, mégis lemaradok. :evil:

Háztartási gép sorrend:

(azt vegyétek figyelembe, hogy ha már valamennyire beköltözhető a házunk, akkor mi már megyünk, lehet, hogy csak egy ágy lesz egy étkezőasztal, meg a gyerekbútorok, de megyünk.)

tv (ez az első apának muszáj a híreket megnéznie)
hűtő
tűzhely (gáz vagy elektromos? :?: kinek mi a véleménye? a sütő tuti elektromos lesz)
mosógép
szagelszívó
porszívó

Még a kisebb gépek (kenyérsütő, mikro stb) előbb lesznek, mint a mosogató gép, mondjuk ezekről nem tudok sorrendet írni, de ezek nem is olyan nagy tételek, apránként meg lehet venni.

Breki!

Mi is kútvizet iszunk és néha azzal is főzünk. Csak melós állandóan hordani, apósom hozza egyszerre vagy 10 másfél literes flakont képes elhozni a biciklin. De az még hagyján, de mindig sokan állnak sorba, még Pestről is jönnek nagy autókkal, szóval idő....de neki van....meg türelme is.

Kinek mi a vélemyénye a kiságyra rakható merev pelenkázó lapról? Mert én olyat néztem ki, ugyanis helyhiány miatt pelenkázószekrény tuti nem lesz. A ruhásszekrény meg annyira alacsony, hogy leszakadna a derekam (eredetileg arra akartam venni pelenkázófeltétet.)

Kép
Kép
tabati

sziasztok!

Én is megjártam a terheléses vérvételt. Ki lehetett bírni, inkább csak mikor hazaértem, akkor éreztem, hogy teljesen kimerített. Úgyhogy a délutáni munka elég gáz volt...

Tabati! Én a gyógyszertárban kértem 75 g gükózt, és hajnalban otthon megcsináltam magamnak a löttyöt (3 dl vízzel). Tettem bele egy fél citromot is, azt szabad. Így szerintem sokkal ihatóbb, mint túl hidegen, vagy túl melegen, meg a citrom nagyon enyhe limonádé hatást kölcsönöz legalább.
2 perc alatt lehúztam, utána ugyan még jó sokáig fel akart jönni, de vittem ásványvizet, és abból aprókat lehetett kortyolni.

Találkoztam a váróban egy lánnyal, ő is terhelésen volt, és kiderült, hogy egy dokihoz járunk, így hamar eltelt a két óra, végig dumáltuk.

007! Nekem a dokim Magnerot tablettát írt fel a magnézium pótlásra, és annak a tájékoztatóján olvastam, hogy a vas, kalcium és magnézium együtt nem túl jó.

Boo! Abszolút megértelek! Ha nekem nem lenne olyan kórosan szar a vasam meg a vörösvérsejtem, akkor én sem figyelnék a gyógyszerszedésre ilyen nagyon. De miután - Gabi1-hez hasonlóan - engem is fenyeget az injekciózás, így minden tőlem telhetőt megteszek, hogy pótoljam a vasat.

Breki! Ti már a jövő évre is megvettetek mindent a gyereknek! :D Játszószőnyeg őszig tuti nem kell, 3 hónapos kora előtt marhára nem köti le semmi ilyesmi a babát!
Persze Ti tudjátok, csak mit fogtok csinálni az elkövetkezendő több mint 3 hónapban?

Én is alig várom, hogy minden meglegyen, de szerintem még bőven van idő apránként bevásárolni. Mondjuk mi egyelőre csak azt vesszük meg, ami a baba érkezéséhez kell, aztán ahogy fejlődik, úgy minden apránként beszerzünk. Nekem így nagyobb lesz a feeling.

Mosogatógépet én simán vennék, csak nem fér el a konyhában. Nyilván az ember nem pörkölt maradékkal rakja be a tányérokat, hanem előbb leöblíti.
Tabati! nekünk felül gáz, alul elektromos a tűzhely az új lakásban, és sokkal jobban szeretem, mint azt ami alul is gáz. Én abszolút tudom javasolni! Ráadásul a miénk olyan, aminek a gombjai fent vannak a tűzhely jobb oldalán, így egy pici gyerek nem tudja tekergetni.

Gondolkodom, hogy szükség van-e mózesre külön...
Szerintetek? Kinéztem ugyanis egy chicco-t, ami vízszintesig dönthető, de a gyakorlatban ne tudom elképzelni, hogy abban hogy tud hasaln a baba? Be van kötve? :roll: :roll: :roll:

Kép
katy76

Szkarabeusz,
Nekem a Péterfy koraszülött részlegéhez volt szerencsém, sztem le a kalappal előttük. Hátrány, hogy a normál szülészet alatti emeleten van, így ha nincs hely lent, akkor elég messze vagy. Három órás rendet tartanak méretesebb babáknál, egész piciket nem tudom, ha nagyon ragaszkodsz hozzá, akkor éjjel is lejárhatsz szoptatni. Nekem egy nagyjelenetbe került, összerúgtam a port a főnővérrel, de nem hagytam magam, lejártam Szabihoz.
A másik a SOTE1, ott nem jártam ugyan a kora osztályon, de sztem a legjobb választás, ha gond van.
Nincs cukrom, családtörténet stb szerint nem is lesz. Csak belegondoltam, hogy erre nemigen lennék képes. :oops:
Én eddig egy betétet vettem magamnak és egy új matracot a kiságyba. A babakocsival már jobban állsz. :lol:
A takarítónő abban a korban volt, amikor nem csak hobbiszinten tanítottam. :lol: Már nekem is csak halvány emlékeim vannak. :lol:

Dodi,
Szerintem az "áruházas-földönfetrengős-akaromkahiszti" az egy következmény, nem ott kell keresni a bajt, így orvosolni sem ott lehet. Ha egy gyerek a szülők fejére nő, az inább az odafigyelés, következetlenség hiánya, türelmetlenség eredménye. A gyerekek különböznek, vannak, akiknek nem elég egy felnőtt, van olyan felnőtt, akinek meg több gyerek sem sok. Ha én egyedül lennék a gyerekeimre, már bizots neurotikus idegroncsok lennénk mindannyian. :twisted: Igy, hogy apuci sokat segít, anyósra is mindig lehet számítani, kiegyensúlyozottak vagyunk és nyugisak. A körülmények sztem mérvadóbbak, mint a "hozott anyag".
Elvben a fertőző betegeket el kéne különíteni, nem? (taknyos-hurutos influenzával) Csak gondolom a feltételek nem adottak. :(

007,
A terheseknek kórlapja van, kórházba kerülnek, a kórtereme kerülsz a szülés után, az orvosod betege vagy. Döntési jogod kb nincs, még annyiban sem, hogy hülye cukros löttyöt akarsz-e inni vagy zsemlét enni, az a helyi protokolltól függ. Én most táppénzen vagyok, a háziorvosom ír ki, mint a többi beteget. Méghogy nem kezelik betegségként?! :lol:
20 éve van szemüvegem, én simán tudok benne aludni. :lol: Nekem egyáltalán nem kényelmetlen. :wink: Letenni sokszor veszélyesebb, főleg mióta gyerekek vannak.
A mosogatógép nem tökéletes, de az sem, ahogy én mosogatok, akárhogy is próbálkozom. :lol: Az az idő, amit így kapnék, sokat megér. :wink: Idegen helyen nem merek más után pohárból inni, mert könnyen elkapok egy kis fertőzést. Olyan helyről még soha nem kaptam el, ahol mosogatógép volt. Nekünk napi 10-20 pohár biztos van, a mosogatóban. :? úúúútálom.

Tabati,
Ha genetikai problémája volt a kisfiúnak, akkor 100%, hogy nem saját őssejtet kapott, mert az is hibás.

Éva,
Pár héttel első terhesség előtt a Norvég fjordokat jártuk és gleccsert másztunk Robival. Amikor az uh szerint teherbe estem, pont Londonban voltam. Hármaska nem volt teljesen tervezett, ki is néztem azt a májusi utat, ahol Izlandot fedeztem volna fel. Nati születése után 2 hónappal, Szabi után jó fél évvel kezdtem el ismét dolgozni, igaz itthon. Nem vagyok egy könnyen bezárható alkat, még ha a lakásból nem is nagyon tudok kimozdulni. :lol:

Szkarabeusz,
Méhszáj terén fogalmam sincs, hogy állok. Nekem jó egy év terhesség kellett hozzá, hogy megértesm, mit is jelentenek azok a számok. :lol: 2100 amúgy sem vészes.
Koraszülés 24 betöltött hét ÉS 500g felett (előtte vetélés), 36 betöltött hét és 2500g felett. Azt, hogy egészséges, senki, semmikor nem tudja garantálni. Hagyd abba a parázást. :lol:

Tabati,
A kengurunak nem kell fektethetőnek lenni ahhoz, hogy újszülöttnek is jó legyen, csak n jól kell tudni rögzíteni a hátát/fejét.
Amikor elkezdek mosogatni, hirtelen két szék megindul a mosogató felé, segítséggel együtt. :twisted: Akkor nagyon gyorsan abba szoktam hagyni a mosogatást. :lol: "akkor már nem mindegy ha el is mosom?" - neeem :lol:
Gépek:
1. hűtő
2. mosógép
3. tűzhely
4. porszívó/mikro/rádió/számítógép ... nem tudok fontossági sorrendet, mind kell és kész. 8)
A többi az nekem túlélhető.
A kiságyra akkor raknám a pelenkázót, ha nagggyon stabil. A miénket lehetett volna, de inkább az ágyra/földre raktam. Mellette ülve kisebb eséllyel pisilt le Szabi, de még így is volt, hogy nekem kellett bugyit cserélni. :twisted:

Breki,
[quote]n írta:em 6 hónap 00 nap 00 perc nyilván de nem is 2-3 hónap
El nem tudod képzelni azt a visítást, amit Nati levert 3 hónaposan, mert elkövettem azt a merényletet, hogy fektettem. :lol: Muszáj volt felültetni.
Én is Angliában sintérkedtem, de nekem pont jó tapasztalataim voltak a mosogatógéppel. :lol: Velem együtt volt 4-5 ember, napi mosogatógép, jó volt. :D Két személyre szerintem sem túl gazdaságos. :roll: Picit venni ilyenből nem érdemes, nagyot meg egy hétig is pakolhatnál, pláne, ha mindketten dolgoztok.

Kép KépKép
lorca

Na, amíg ti itt elvoltatok, mint a befőtt én szépen megjártam a fogdokimat. 8) 8) 8) 8)
Megmutattam neki a málladozót és azt mondta, hogy ezt még lehet tömni, de ha legközelebb gubanc van vele, akkor már megkoronázzuk. Úgyhogy ismét gazdagabb lettem 2 töméssel és szegényebb 3.000.-Ft.-tal. (Na jó, nem veszett el, csak átalakult töméssé :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: )
(Tök ciki volt. Egyszer nem itthon mosok fogat, mondván haladjunk, ráérek ott is, erre odaérek és kiderül, hogy sehol senki, 3/4 órája vár rám... :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: )

Kép
Kép
200907?

Sziasztok!

Takarítás:Hát, ezzel a genetika-dologgal alapjában véve egyetértek, de tényleg csak megszokás kérdése :roll: !
17 évesen költöztem össze a férjemmel, és mivel előtte mindent (!) anyu csinált otthon, olyan lusta sz@r voltam, hogy rettenet :oops: !
Emiatt sok vita volt köztünk eleinte, de most már annyira rutin, hogy zavar, ha rendetlenség van! Most már az én igényem is, hogy rend legyen. én pl. nem szeretem, ha nem lehet hozzánk "betoppani" (volt egy-két kellemetlen szitum), szóval ide (majdnem) mindig lehet jönni, de már csak pár hónapig :roll: :lol: :lol: :lol: !

Breki!

Én arról a kútról nem tudok, de errefelé sok a termálforrás, és eleve nagyon finom, jó minőségű víz van :wink: ! Nekünk saját kutunk is van, már arra is gondoltunk, hogy be kéne vezettetni alakásba, plusz víztisztító... :roll:
És kandallónk is van :D ! Na, azt kötelezővé tenném! egészen más meleget ad! Mindenképp vegyen, akinek engedi az otthona (és nem kell százezrekért, már lehet kapni jókat olcsóbban. Egy barátunk most vett 50-ért és tök jó az is :wink: )

Nellike!

6,7 az nem magas :wink: ! Az Istvánban 7,5-ig jó! Szóval ne reménykedj, ilyen könnyen nem léphetsz be a (diab)klubba :wink: :lol: :lol: !

Szénhidrátmérés: én sose mérek semmit, mert nem azt tanultam meg gyerekkoromban, hogy hány szénhidráthoz, hány egységet adjak, hanem, hogy pl. egy szendvicshez mennyit... :wink: . Szóval én most sem mérek semmit, mert tudom mihez mennyi kell! Amúgy meg kicsit én feleslegesnek is tartom a mérést :oops: , ugyanis terhesen a cukor ingadozik fel-le, ami után csak "szaladni" lehet, előre kitalálni nem! És bár próbálnak általánosságokat sulykolni, de tökre emberfüggő!
Én esküszöm nektek, soha nem okzott gondot, hogy cukros vagyok! Nem volt fejfájás emiatt a családban, a baráti körömben, vagy a pasijaimmal :wink: ! Én is mindent eszem, mint ti. édességet is, csak több inzulint adok, alkoholt is ittam, ha olyan buli volt, szóval tényleg semmi gondom nem volt vele.
Egyszer gondoltam azt életemben, hogy bár ne lennék beteg, mikor a Kisnyuszit terveztük, mert nem akarom, hogy miattam neki legyen baja. De mivel vigyázok és minden értékem kiváló, ő nem is tudja mi a szitu :wink: . Szóval engem most sem zavar :D !
De ez nyilván amiatt van, hogy így nőttem fel. Felnőttként mindent nehezebb elfogadni,és változtatni :roll: !
Vicces, mert én meg sajnálkozva nézek a lisztérzékenyekre, meg az allergiásokra... :lol:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Katy!

Köszi a tippet, de én nem merem itthon összekeverni, mert azt mondták, majd ők fogják ott. Nehogy ne fogadják el vagy ilyesmi... :roll:

A gázos, elektromosat meg úgy értettem, hogy alul tuti elektromos lesz, nade felül a főző része milyen legyen? Gáz, vagy elektromos? Mert eddig fele fele arányban van a mérleg nyelve, de talán a felül gáz jobban elterjedt...

Lorca!

Akkor lehet, hogy más valaki őssejtjét ültették bele, végül is logikus... :roll:

Kenguru!

Igen tudom,. hogy nem kell feltétlen fekvőnek is lennie, de mivel én nagyon nem értek hozzá, az a tuti, meg nem baj, ha van egy plusz funkcója is. :wink:

Pelenkázólap!

Hát az a leírása, hogy merev hátú, direkt kiságyra is van tervezve, az alján van 4 pöcök, így 120-as és 140-es ágyra is rárakható. (ha jól írom a méreteket, szóval a kisebbre is meg a nagyobbra is ) Eleinte még azon gondoltam, aztán ha már mozgékonyabb simán le lehet venni és akár a földön vagy a nagyágyon is tudom pelenkázni ahogy te is írod.

Kép
Kép
tabati

tímea83! :)

Akkor most már neked is csak a szüléssel kell foglalkozni. :wink: :lol: :lol: :lol:

sillia! :)

Működik az, bizton állíthatom! Persze, néha nem, dehát ez is benne van a pakliban. :roll: Please, try again later! :wink:

"Ennyi lojalitás azért csak szorul bele egy átlag jóérzésű kismamába, nem???"
Nem! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Agymosásra a legjobb, ha kiválasztasz magadnak egy pártot és CSAK azt hallod meg, amit ők mondanak. Fontos, hogy a tényektől se hagyd magad zavartatni! Tök mindegy kit választasz, hatásos lesz, hidd el! :twisted: :twisted: :twisted: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

lorca! :)

"Éltem vele egy időben és nagyon jól kijöttünk."
Akkor miért szakítottatok? Ellenezték valamelyikőtök szülei? :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol:

tabati! :)

Felőlem lehet bármilyen a tűzhely. Inkább számla kérdése. A villanynál még annyi, hogy a főzésnél meg kell szokni, hogy hamarabb el kell zárni, mintsem teljesen kész a kaja, mert a platni meleg még egy darabig.

A merev pelenkázó lap is tökéletes, ha nincs másra lehetőségetek.

katy76! :)

Na ugye, hogy el tud menni az idő!? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Tabati!
A kiságy rácsára tehető pelenkázólap szerintem tök jó, én is olyat tervezek. Itt már csak az a fő szempont, hogy elég stabil legyen.
Sütő+tűzhely:
Az alul villany sütő szerintem nagyon király, nekem is az van, rengeteg funkcióval, amiket ki is használok. Előtte gázos sütőm volt, úgyhogy van viszonyítási alap, a villany sokkal de sokkal jobb szerintem!
Ami meg a tűzhelyet illeti, jó kérdés: egy ismerősöm tapasztalatait osztanám meg Veled. Ő azt mondta nekem, hogy a villanytűzhelye előnyeit főleg takarításkor élvezi, hiszen ezerszer egyszerűbb csak szimplán letörölni az egyenletes, sima felületet -pár másodperc az egész. Viszont! Az a nagy hátránya, hogy míg egy gáztűzhely esetében főzésnél bármikor hirtelen lejjebb veheted a gázt, vagy ki is kapcsolhatod, addig egy villanytűzhely esetében komoly perceket kell várni, míg csökken a lap hőmérséklete (ami pl. az épp kifutó tej, vagy tésztavíz esetében nem túl szerencsés...)
Viszont a gáztűzhely takarítása (nekem) szerintem minimum negyed órámba + negyed napi idegeskedésembe kerül (míg leszedem a rózsákat, a rácsot, mindent kipucolok -PFÚÚÚÚJ!!!!!)

Én most talán a villany mellett döntenék.

Kép
szkarabeusz

tabati! :)

Ha nagy, egybe nyitott terű lesz a házatok, akkor az sok légköbmétert, tehát sok fűteni valót jelent. A vízmelegítő se mindegy ilyen. Ha mindezekre villanyt használtok, akkor inkább a gázra voksolnék.
(A gáz hosszútávon mindenképpen emelkedni fog és megközelíti majd a villany árát. Most olcsóbb)

Kislánykoromban azt mondtam, hogy ha férjhez megyek, akkor semmit nem kérek nászajándékba, csak egy mosogatógépet dobjanak össze nekem.
Azóta felnőttem, már nem akkora kunszt a gép, férjhez is mentem, de nincs gépünk, mert nem hiányzik. :shock: :?: :roll: :roll:
(Helyi specialitás: nálunk az jelzi a tavsz közeledtét, hogy most már minden nap elmosogatok. :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: Már nincs olyan marha hideg kint, hogy csak lecsapom a cuccot és már húzok is vissza. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: )

Kép
Kép
200907?

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.13 21:06-kor.

KépKép

KépKép
boo

Lorca,
sőt, a babakocsit használtan vettük, és már kis is van mosva! :wink: ízekre szedtem, és mindent kimostam!

Oké, nem parázok többet, koraszülés törölve!

007!
Nem figyeltél! Nem is Tőled vártam a lojalitást, hanem a JÓÉRZÉSŰ kismamáktól! :evil: :evil: :evil: :D :D :D
Agymosás: :D :D :D :D :D :D
Fogorvosok és fogászati beavatkozások: ÚÚÚÚÚÚtálom! :? A hideg is kiráz tőlük! Nagyon félek a fogorvosoktól!!!!!!! :cry: :cry: :cry: Az egyik legijesztőbb emberfajta! :twisted: Nekem egyszer próbéltak meg fogkövet levenni, majdnem ordítottam, annyira fájt! Még szerencse, hogy nem igen kövesedik a fogam, akkor is csak flancolni akartam... Ott egye meg a rosseb, többször nekem le nem szedik!!!!

Kép
szkarabeusz

boo! :)

Kakaó :arrow: flakon :arrow: sétáltatás :arrow: fogyasztás. :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

A fogdoki is olyan, hogy minnél jobban tartsz tőle, annál rosszabb lesz. Ha elképzeled, hogy kínoznak és egyenként tépik le a körmeidet, már nem is olyan rossz a fogorvosi székben. :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Vicc:

Egy nő elmegy a fogorvoshoz. Amikor beül a székbe, megmarkolja a doki férfiasságát.
- De hölgyem, ön a nemi szervemet fogja!
- Így van, és most mindketten nagyon óvatosak leszünk, hogy ne okozzunk fájdalmat a másiknak!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Még egy kicsit jojóznak a szemeim,uh csak holnap tudlak végigolvasni Titeket!Jó sokat írtatok!

tímea83
Ajka

Ancsúrti köszi a képeket!Még azokat se sikerült végignéznem...majd holnap bepótolom! :wink: :lol:

tímea83
Ajka

007
fogorvos vicc :D :D :D

Boo
Kórházban tartózkodás:
Én is maradok, ameddig csak kell. Az én nőgyógyim anno próbált rábeszélni, hogy maradjunk bent még egy napot, jó lenne a varratoknak, de szegénynek sehogy sem sikerült, én csak kötöttem az ebet a karóhoz, hogy "márpedig mi irány haza!"
No ennek a történetnek az lett a vége, hogy a varratom helyén kiszakadt sebbel és abból ömlő vérrel kötöttem ki még az aznap éjszakai ügyeleten...
No comment.

Víztisztító ügyben várom a propagandaszöveget. :D Kíváncsi vagyok, mitől olyan nagy eresztés!

Pólya:
amúgy én sem veszek hagyományos pólyát, mert azt tényleg csak az első 3-4 hétben lehet használni, akkor is inkább csak akkor, amikor fáj a poci, és jó neki a meleg, vagy mert épp folymatos ölelésre vágyik a kisbébi. A fiam annak idején reggeltől-estig (szó szerint!) ölben volt és akart is lenni, valami miatt alig aludt, és senki nem tudta kideríteni az okát. Jól jött volna egy pólya, de nem volt pénzünk rá. (Kb. egy hétig volt nálunk egy kölcsönbe, mert annak idején csk pólyában engedték haza a kicsiket a kórházból!) Anyukám azt mesélte, hogy mi abban szinte mindig megnyugodtunk! A pólyába nem egész napra "kell" betenni a babát, hanem naponta csak egy-két órára, hiszen nem lehet non-stop a karjaidban (sajnos). Az meg az ölelő kar illúzióját kelti.
Az angolpólya viszont egészen más -na az volt nekünk, és szerintem nincs annál praktikusabb dolog (tudom, tudom, maradi, öreg mami vagyok... De hát tényleg az vagyok. :? :( )

Kép
szkarabeusz

Boo! Örülök, hogy kisebb lett a fiad vesegondja (én sem tudom mi a neve) :lol:
Egyébként szerintem semmi gond a hízásoddal!

Nyáron nem fog megdögleni egy kisbaba pólyában? Az angolpólya azt hiszem, hogy nem túl vastag, de annak meg mi értelme van? Vagy nem az az angolpólya, amibe beleteszik a babákat a kórházakban?

Mózes ügyben azért hozzászólhattok, mert kíváncsi vagyok a véleményekre!

Tabati! a torkodra tudom ajánlani a kamilla olajat, nekem bevált, és tegnap a páromnak is bekentem, és ma már nem fájt.
Az aromax oldalán tudsz róla olvasni, és kb. minden bioboltban lehet kapni.

Vettem ma a Príma Péknél gyümölcsös kalácsot (felet is lehet venni, mert nagyon nagy), és nagyon finom!! Kóstoljátok majd meg, nagyon jó! Tele van mazsolával, meg kandírozott gyümivel, a teteje meg mandulával van megszórva. Azt uzsonnáztam! :lol: :lol:

Kép
katy76

Boo!

Dejódejó, nagyon örülök, hogy kisebb lett a dudliizébigyóka :mrgreen: !
Te komolyan ki vagy akadva az 5 kilón? Én tökre elégedett vagyok magammal, hogy 5 kilót íztam, nem többet :shock: :lol: !
De leírtam már, átlagos testalkatú nőknél (szóval pl. te v. én)
1-3hó:fél kiló/hó
4-8hó:35 deka/hét
9. hó: általában nincs hízás

tehát akkor 6. hóra 5-6 kiló a normális, szóval vácjórpróblem :roll: :lol: ?
Ellenben ha az elmúlt egy hónaban szedted fel mindet akkor bizony bujjdossálel! :wink:

Amúgy szerintem olyan emberi lény nincs, aki szeret mosogatni. Sőt olyan sem,aki szeret brmilyen házimunkát. Max. nem utálja, vagy szereti az eredményét. De magát a folyamatot :shock: , kizárt!
Nem hiszem, hogy Breki férje felpattan tv-zésközben, hogy úgggy mosogatnék :lol: :lol: :lol: . Vagy mikor hazajön:
Juhuuu, mosatlan :D !
:lol: :lol: :lol: :lol:
(Bocs Breki :oops: :wink: )

KépKép

KépKép
kicsidodi

Szia Katy! :)
Az angolpólyában nekem az tetszett, hogy iszonyatosan kényelmes a babának, nem szorít sehol, és szabadon mozoghat a lába. Nagyon kényelmes az anyának, mivel egy "magatehetelen, nyeklő-csukló" (mi lenne erre a jobb szó?) kis újszülöttre -szerintem- ezt a legegyszerűbb ráadni.
Kopaszon marad a lába, nem szorít semmi sehol, viszont jó a szellőzés, és olyan érzés lehet a babának, mintha csak egy lenge kis takaróval lenne betakarva. Az oldalsó lyukakon -amik a hajtásnál keletleznek, bármikor benyulhatok, megsimogathatom, megpuszilhatom a kis csupasz talpait, a lábikóját, megkuksolhatom a pelust. És ezeken a lyukakon szellőzik is a bababőr.

A rugikkal nekem az volt a bajom, hogy azokat nem lehet ráadni a babára, max. csak egy-két hétig, amíg tökéletesen passzol a méret. Ugyanis ha még nagy egy kicsit a rugi, akkor egyrészt nem szép látvány (szerintem!), másrészt meg a rugi lábából mindig kibújik a manóláb, meg beleakad, stb...
Pár hónapos babával persze már más a helyzet.
Ha meg kicsi a rugi (pillanatok alatt kinövik!), akkor ugye szorít.

Egy angolpólyával viszont ki lehet szolgálni 2-3 méretet is. Nincs rajta fölösleges fém csat + zippzár, hanem jó esetben csak gomb a vállán, így a gyermek puhácska bőre az első hetekben csak 100% pamuttal érintkezik. (Nekem amúgy is többnyire csak 100% pamut cuccaim vannak, szerintem az a legkellemesebb a bőrnek)

Szóval nekem ezért vált be az angolpólya. :)
Igen, ebbe csomagolták régebben a kórházakban is a kicsiket.

Kép
szkarabeusz

Jó kis koncert volt...fuvola-zongora....IMÁDTUK!!!

Katy 76!

Igen csomó dolgot megvettünk előre a Babának valóban...de direkt volt, mi erre gyűjtöttünk (a vetélésem óta). És hogy mit fogunk csinálni???? Hát mivel költözünk pakolászunk, Párom végre élvezheti, hogy ott lakunk a házban, lesz mit csinálni és nem azzal kell kezdeni, hogy na húzzunk be a városba shoppingolni! Amúgy meg kelleni fog overall, téli cuccok, mert azt nem vettünk, mert kivárjuk, hogy mekkora lesz a Bébike!

Dodi!!

Nincs gond, jót nevettem...hát persze, hogy nem, de volt amikor azt mondta kezdetben, hogy engedjem már mosogatni, mert Ő szeret mosogatni, az aloes cucc puhítja a bőrét...hááát legyen ÁMEN!!! Na ez nem azt jelenti, hogyha dolgozik, akkor lusta dög feleség mosatlannal várja....NEEEM! Meg Ő rögtön elmos mindent, nem hagyja ott egy percig sem, tehát nem felpattan, hanem addig le sem ül!!! Tényleg nagyon ritka házias...baromi nagy segítség az tuti, néha mondja is, hogy Ő a házidroid (de nem reklamálva, hanem nevetve). Lehet ez azért is van, mert nagyon mozgékony és nehezen ül meg a fenekén...és itt a panelban nem sok más dolog akad (lakás már felújítva), mint a házimunka, na de majd a házban....fűnyírás, barkácsolás, gyerekszoba készítés (ha lesz rá idő eladás előtt)

Kandal(LÓ).... nem tudom Dodi, de Apa azt mondta, hogy Ő nem szeretne 10 percenként rádobni fát és hogy az "occsók" azok olyanok (bár lehet, hogy ismitek valami akcióban kapta a nagyon frankó kandallóját). Férjem valami Pilist szorgalmaz...na nem azért, mert tele vagyunk, mint délibusz, csak szeretné a fűtés nagy részét kiváltani ezzel.....! De én nem értek ehhez, így nem tudok érdemben hozzászólni, csak amit Apa mond azt tudom mondani :wink:

Na de azért, ha Apa dolgozik, akkor én szoktam főzni úgy, hogyha másnap hazajön legyen mit ennünk, meg sütit is szoktam sütni pogit, túróst, muffint. De most megtanulta az almás pitét...minden héten süti....nagyon fini....így talán sikerül leszoknom a csokiról :D :wink: :oops:

Tickerplayground.com
breki76

By the way....jut eszembe Dodi...igen én is úgy látom, hogy Te sem parázod túl ezt a cukor kérdést és nem akarsz mártír szerepben tetszelegni....ez nagyon tetszik, mert én sem... csak megjegyzem a cukros fórumot olvasgattam valamelyik nap és esküszöm nem tudtam, hogy sírjak, vagy nevessek a sok mártír szöveg között...nekem amúgy a Sani hozzáállása NAGYON tetszik, Ő mindent pozitívan közelít meg....nem depis, mint ott sokan. És amin még nevettem, múltkor "kedvencem" még ott adta a hattyú halálát, hogy a 2 gyerek mellett nem tud a cukrokkal foglalkozni és így meg úgy kivan...erre most mit olvastam....lehet, hogy 3. gyereket akar....és akkor majd szobrot kell emelni??? Vagy ő lesz a MÁRTÍR...hááát esküszöm nem értem, először a kettővel birkózzon meg és ne panaszkodjon ennyit. Ha én tehernek élem majd meg (nem hiszem), akkor azért elgondolkodom a következőn!!! Bár megmondom őszintén vártam a nagy sokkot amiket olvastam, majd így és úgy lesz a cukrokkal stb...jó változott, de nem egy nagy tragédia, ha 2 napot megnézel látod a trendet, belenyúlsz aztán kész.....nem egy nagy was ist das...mit kell ezen ennyit parázni?????? Na meg beparáztatni a cukros friss kismamákat?????? Nem is értem nekem sem jelent extra gondot...igazán lehet kezelni Te is ezt írod régi motorosként akkor meg????

Tickerplayground.com
breki76

Breki!

...engedjem már mosogatni, mert Ő szeret mosogatni, az aloes cucc puhítja a bőrét...

Nehogy megmutatsd neki, hogy ezt írtad, mert most vesztette el minden férfiasságát a szemünkben :twisted: :lol: :lol: :lol:
Dehogyis, csak viccelek, de mókás volt olvasni, meg a "házidridot" is. :wink:

Viszont el ne áruld neki, hogy van aloés kézkrém, mert leszokik a mosogatásról :lol: :lol: :lol: !

Ricsi semmit nem csinál bent, max. néha bepakolja a mosogatót, vagy barak egy-egy mosást (nem mindig kéne, összemos mindent :roll: :lol: ), meg olyan tündérmackó, hogy előkészíti nkem a porszívót (kiteszi a szoba közepére, jelezvén, hogy használni kéne) :twisted: :lol: :lol: :lol: !
Viszont minden férfimunkát, köztük a kertet (ami nagy, és gyönyörű), meg a 4 kutyát ő rendezi, és ugye ő is hozza a pénzt, szóval nálunk tényleg nagyon hagyományosak a szerepek.

Kandalló: Igaz nekünk drága van, mert a Ricsi erre nem akarta sajnálni, és ha este telerakja, még reggel is parázslik mindig. szóval ezt nem kell pakolgatni, másmilyenünk meg nem volt, de az olcsóval meg van elégedve az ismerősünk :roll: .

Cukor: Mikor először felmentem oda, akkor hasított belém, hogy basszus, ez tényleg kemény lesz :( ! Komolyan, ott az a sikk, hogy kinek milyen szar a cukra, és akkor őt izomból sajnáljuk :shock: ! Mikor pár hetesen örvendezve beírtam, milyen tök jól megy, akkor meg megkaptam, hogy "persze, még..." :? ! Pedig azóta sem lett rosszabb, sőt, nekem még jobbak a cukraim. Szóval bek@phatják, nem is írok oda :evil: ! Viszont olvastam Molli új babatervét, ami azért lep meg, mert ugye ő a legnagyobb mártir, hogy milyen cseszettül nehéz ez, aztán tessék... :roll:
Szóval én ugyan nem fogom ott sajnáltatni magam, hogy oh én a szupermami milyen nehéz nekem, mégis kitartok :x ! Ugyan már, mások végigdolgozzák a terhességüket, akár plusz gyerek mellett én meg itthon havaiiozok, és más dolgom sincs, mint magammal foglalkozni, ezen kéne elgondolkozniuk :evil: !
Na mindegy ez csak minket érint, ne offoljuk a topicot :wink: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

Na, megjöttem a fürdésből. 8)
Ez mostanában úgy néz ki, hogy Manó besegít nekem: hol a lábamat, hol a hátamat mossa. El is neveztem -a Cápamese után- Bálnamosónak. :oops: :oops: :oops: :oops: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Továbbá a nap örömhíre számomra, hogy megkerült végre a kiskanala, amit már kb. 2 hete kerestem. A kanapé ÜLŐpárnája alól... :shock: :shock: :shock: :? :? :? :? (Nem ő tette oda, hanem odakerült véletlenül)

Kép
Kép
200907?

Sziasztok :)

Er meg csatlakozni? :P
Mi a harmadik babankat varjuk, aki eddig tunik hogy kislany... gondoskodott rola, hogy ne kelljen sok uj ruhat vennunk... :)
RO-bol egy ideje mar kovetem a csapatot, jo kis porgos tarsasagnak tunik, jo lenne kozetek tartozni. ;)

Gyöngyi

Kép Kép
gyerc

gyerc! :)

Fel vagy véve! 8) :lol: :lol: :lol: :lol: Mesélj még egy kicsit.

Kép
Kép
200907?

Kép
Kép
200907?

200907? :)

Valahogy ereztem hogy te fogsz eloszor irni... :lol:
Mit szeretnel tudni? Van mosogatogepunk es aldom a nevet annak aki feltalalta.... :lol: :lol: :lol:

Gyöngyi

Kép Kép
gyerc

Gyerc!

Bondnak (200907?) mindig igaza van :twisted: !
(Fel vagy véve! :wink: ) Üdv köztünk! :D

Bond!

Én tegnap kaptam egy ételmelegítőt. Én nem vettem volna, de barátoktól kaptuk külcsön, és így nagyon örülök neki, különösen, hogy autóban is használható :wink: !
Ők 8000-ért vették.

KépKép

KépKép
kicsidodi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: