Szkarabeusz,
Nekem a Péterfy koraszülött részlegéhez volt szerencsém, sztem le a kalappal előttük. Hátrány, hogy a normál szülészet alatti emeleten van, így ha nincs hely lent, akkor elég messze vagy. Három órás rendet tartanak méretesebb babáknál, egész piciket nem tudom, ha nagyon ragaszkodsz hozzá, akkor éjjel is lejárhatsz szoptatni. Nekem egy nagyjelenetbe került, összerúgtam a port a főnővérrel, de nem hagytam magam, lejártam Szabihoz.
A másik a SOTE1, ott nem jártam ugyan a kora osztályon, de sztem a legjobb választás, ha gond van.
Nincs cukrom, családtörténet stb szerint nem is lesz. Csak belegondoltam, hogy erre nemigen lennék képes.
Én eddig egy betétet vettem magamnak és egy új matracot a kiságyba. A babakocsival már jobban állsz.
A takarítónő abban a korban volt, amikor nem csak hobbiszinten tanítottam.

Már nekem is csak halvány emlékeim vannak.
Dodi,
Szerintem az "áruházas-földönfetrengős-akaromkahiszti" az egy következmény, nem ott kell keresni a bajt, így orvosolni sem ott lehet. Ha egy gyerek a szülők fejére nő, az inább az odafigyelés, következetlenség hiánya, türelmetlenség eredménye. A gyerekek különböznek, vannak, akiknek nem elég egy felnőtt, van olyan felnőtt, akinek meg több gyerek sem sok. Ha én egyedül lennék a gyerekeimre, már bizots neurotikus idegroncsok lennénk mindannyian.

Igy, hogy apuci sokat segít, anyósra is mindig lehet számítani, kiegyensúlyozottak vagyunk és nyugisak. A körülmények sztem mérvadóbbak, mint a "hozott anyag".
Elvben a fertőző betegeket el kéne különíteni, nem? (taknyos-hurutos influenzával) Csak gondolom a feltételek nem adottak.
007,
A terheseknek
kórlapja van,
kórházba kerülnek, a
kórtereme kerülsz a szülés után, az orvosod
betege vagy. Döntési jogod kb nincs, még annyiban sem, hogy hülye cukros löttyöt akarsz-e inni vagy zsemlét enni, az a helyi protokolltól függ. Én most táppénzen vagyok, a háziorvosom ír ki, mint a többi beteget. Méghogy nem kezelik betegségként?!
20 éve van szemüvegem, én simán tudok benne aludni.

Nekem egyáltalán nem kényelmetlen.

Letenni sokszor veszélyesebb, főleg mióta gyerekek vannak.
A mosogatógép nem tökéletes, de az sem, ahogy én mosogatok, akárhogy is próbálkozom.

Az az idő, amit így kapnék, sokat megér.

Idegen helyen nem merek más után pohárból inni, mert könnyen elkapok egy kis fertőzést. Olyan helyről még soha nem kaptam el, ahol mosogatógép volt. Nekünk napi 10-20 pohár biztos van, a mosogatóban.

úúúútálom.
Tabati,
Ha genetikai problémája volt a kisfiúnak, akkor 100%, hogy nem saját őssejtet kapott, mert az is hibás.
Éva,
Pár héttel első terhesség előtt a Norvég fjordokat jártuk és gleccsert másztunk Robival. Amikor az uh szerint teherbe estem, pont Londonban voltam. Hármaska nem volt teljesen tervezett, ki is néztem azt a májusi utat, ahol Izlandot fedeztem volna fel. Nati születése után 2 hónappal, Szabi után jó fél évvel kezdtem el ismét dolgozni, igaz itthon. Nem vagyok egy könnyen bezárható alkat, még ha a lakásból nem is nagyon tudok kimozdulni.
Szkarabeusz,
Méhszáj terén fogalmam sincs, hogy állok. Nekem jó egy év terhesség kellett hozzá, hogy megértesm, mit is jelentenek azok a számok.

2100 amúgy sem vészes.
Koraszülés 24 betöltött hét ÉS 500g felett (előtte vetélés), 36 betöltött hét és 2500g felett. Azt, hogy egészséges, senki, semmikor nem tudja garantálni. Hagyd abba a parázást.
Tabati,
A kengurunak nem kell fektethetőnek lenni ahhoz, hogy újszülöttnek is jó legyen, csak n jól kell tudni rögzíteni a hátát/fejét.
Amikor elkezdek mosogatni, hirtelen két szék megindul a mosogató felé, segítséggel együtt.

Akkor nagyon gyorsan abba szoktam hagyni a mosogatást.

"akkor már nem mindegy ha el is mosom?" - neeem
Gépek:
1. hűtő
2. mosógép
3. tűzhely
4. porszívó/mikro/rádió/számítógép ... nem tudok fontossági sorrendet, mind kell és kész.
A többi az nekem túlélhető.
A kiságyra akkor raknám a pelenkázót, ha nagggyon stabil. A miénket lehetett volna, de inkább az ágyra/földre raktam. Mellette ülve kisebb eséllyel pisilt le Szabi, de még így is volt, hogy nekem kellett bugyit cserélni.
Breki,
[quote]n írta:em 6 hónap 00 nap 00 perc nyilván de nem is 2-3 hónap
El nem tudod képzelni azt a visítást, amit Nati levert 3 hónaposan, mert elkövettem azt a merényletet, hogy fektettem.
Muszáj volt felültetni.
Én is Angliában sintérkedtem, de nekem pont jó tapasztalataim voltak a mosogatógéppel.

Velem együtt volt 4-5 ember, napi mosogatógép, jó volt.

Két személyre szerintem sem túl gazdaságos.

Picit venni ilyenből nem érdemes, nagyot meg egy hétig is pakolhatnál, pláne, ha mindketten dolgoztok.