A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. novemberi babavárók

Hi!

Igen!!! Ervick fogalmazta meg jól, arra a nuk-os fogkefe-kezdeményre gondoltam :D . ...de ha van az a nüby, az tényleg jobban tetszik, jobb a markolata.

Fogmosás elkezdésével kapcsolatban még egy kis hír: fiammal is már fogzáskor elkezdtem szertartásosan a fürdőszobába vonulni és valami fogmosáshoz hasonló dolgot csinálni, 11 hónap után csinálta önállóan a fogmosást. Ez egy példa a "kitartás, sikerülni fog" c. nevelési esetre.

Monke, drü svájciul a három, borzalom. A táblázatot úgy értem, hogy még a csillagozott részt is be tudtam még Borssal tartani. De köszönöm, enyhítettél bűntudatomon, mert amúgy csillag nélkül be van tartva.

Ervick, azt mondod menni fog? Így legyen! Az még odáig nálam rendben van, hogy elmegy és ott lesz, világos nekem, hogy ez a legjobb a gyerekemnek (az éltre nevelés célom, így könnyű elengedni), csak sírás ne legyen, az a gyengém, rögvest bőgök én is. Meg tavaly költözéskor olyan elesettnek láttam szegénykét, annyira nem akarom mégegyszer úgy látni és most valahogy ettől tartok. No, de legyünk optimisták, 2 hét múlva már csak németül fog beszélni és várja hogy mehessen az oviba.

Kankalin, esőkabát :lol: , figyeld meg, legközelebb a táskaboltban is csak a hátizsákokat fogod nézegetni :lol: . Így megy ez :lol: .

Esőről jut eszembe a nekünk legértékesebb gyerekcuccunk: vízálló műanyag nadrág. Abban aztán mehetnek dagonyázni a kölkök. Küszöbön levetetni róluk és bent csillogó marad a padló (...már ha előtte is az volt :roll: )

Köszönöm szépen mindenkinek a biztató szavakat. Akkor erről a témáról jövő héten beszámoló :wink: .

Kép
Kép
friday

Friday, épp a napokban gondolkodtam, hogy kellene egy klassz hátizsák is :-)
Jó is, hogy eszembe juttattad. Felírom a listára. :-)

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!

Húúú, jó sokat írtatok!! Ez nagyon jó, csak én nem emlékszem a negyedére sem! :oops:

Erika: boldog névnapo Nektek! S gratula a mozgáshoz! Lehet, hogy Zsófi nem akar orvoshoz menni, így inkább belehúz! :)

Mangora: a férjednek hatalmas gratula!!!!! S, hogy milyen irígy vagyok: egy hónapig otthon lesz Veletek!!!!! :)

Szilvi: Nektek a felálláshoz, Friday Nektek pedig a foghoz gratulálok!

Húha! Valaki írt még mozgásos nagy tettet! ELfelejtettem! :o Ne haragudj!

Friday: húúú, nagyon átérzem az ovis helyzetet. Nekem egyelőre az nehezemre esik, hogy rövid időre másra, ill. anyumra hagyjam. Egyszerűen imádok vele lenni, igazából bárhova el lehet vele menni.....

A nemalvásokat sajnálom!

Taliban benne vagyok én is! Bár napban nekünk, bármi a helyszín egyelőre úgy néz ki, hogy kedd vagy szerda lenne jó. Ha csak olyan program lenne, hogy valakit meglátogatunk Petrával az bármelyik nap jó. Még tavasszal a fejembe vettem, hogy amit jónak gondolok, azokra a foglalkozásokra el fogunk járni. Vagyis elmegyük, s ha tetszik Tökmagnak járunk, ha nem, akkor nem. S így hétfőn Ringató, csütörtökön manó torna, pénteken baba-mama torna és szombaton úszás van. Imád társaságban lenni, s hihetetlenül figyel mindenre és tanulékony. Tudom, minden ilyen korú gyerkőc ilyen.... :) Persze, ha valami közös program van azért ezek kihagyhatók! :)

Túl vagyunk az esküvőn! Hááááát, ilyen rossz esküvőn még sose volt. Az ifjú pár totál nem volt szép, a díszítés sem volt igazán összeszedett, a kaja hideg, kevés és rossz volt, az italok pancsok, mi a társaságtól külön lettünk ültetve, egy 12 fős asztalhoz belülre kisgyerekkel :twisted: , akik velünk szembe ültek volna, azok nem jöttek el, Andris tesójáékat sem velünk egy asztalhoz, hanem a baráti társasághoz ültették........ AZért volt jó része is! Végra táncoltunk Andrissal! :) Egy rendezvényhajón volt az esküvő, s itt béreltünk egy szobát. Direkt elmentünk pár hete kipróbálni a bébiőrt. Akkor azt mondták, hogy a szoba, amit kapni fogunk, az a zenekartól és a tánctértől átellenben lesz. Ehhez képest a zenekar alatt volt. :twisted: Felhívtuk őket, hogy lenne-e arra lehetőség, hogy 12-kor menjünk, mert akkor Petra egy kicsit meg tudna ismerkedni a szobábavl. Azt mondták, hogy persze. Mi 1-re értünk oda, a szobában akkor cseréltek ágyneműt, a porszívózás így elmaradt. Én naívan arra gondoltam, hogy sebaj, majd mikor nem leszünk ott megcsinálják. A túrót! Este 20 fok volt úgy, hogy a klímát fűtésre állítottuk. ANdris szólt a recepción, erre a válasz: kapcsoljuk ki. A megkérdezte, hogy és akkor? Majd beleheljük??? Nah, kerítettek egy hősugárzót, így már nem fáztunk. Reggel mentünk volna reggelizni, szóltak, hogy később menjünk, mert egy 40 fős lengyel csoport van...... mentünk később: etetőszék sehol. Kérezzük a pincért, hogy etetőszék? Az nincs. Mondjuk, hogy de fönt van..... válasz: igen, ott van...... mindezt halál flegmán.....s elkezdte a cukrot töltögetni..... Nah, erre irtó mérges lettem. Mondtam, hogy mi akkor itt nem reggelizünk! Jól kitoltam velük, tudom, de akkorra már betelt a pohár! Petrát megetettem a kocsiban, mi meg ettünk egy MCdrive-ban.... ahol ráadásul mást adtak, mint amit kértünk!

S volt még egy sztori pénteken: a szomszéd csajjal együtt mentünk babaúszásra. s mondja a csaj, hogy Andris ne köszönjön már és ne beszélgessem a párjával, ha nem látják egymást! Az előzmény: hazajöttünk nyarallásból, s a két srác kint volt az udvaron, s az én balga párom átköszönt, s mivel valami nagy pakolászásban volt, megjegyezte, hogy gondolta, hogy az Ákos az. S még ami a történet: a csaj mindig tudja, hogy anyum mennyit van itt, nem egyszer felhívott, ha Petra jobban sírt, hogy rendben van minden? , idegesíti Andris apjának a hangja, tudja, hogy Petra mikor ébred....

Lassan úgy érzem, hogy hülyékkel vagyok körülvéve!!!!! Vagy én vagyok a hülye, s körülöttem normális mindenki!

Velünk, hármunkkal egyébként minden rendben van! :) Petra pápá-zik, éjszaka 11-12 órát alszik, sokat játszik térdelve s egyre gyakrabban próbál egy kézzel kapaszkodva menni és egyedül állni. Szóval, ha egy lakatlan szigetre vagy egy tanyára költöznénk, én lennék a legboldogabb! ;)

Jah! Tegnapelőtt próbáltam ki, meg tegnap is és beválni látszik. Vettem én is tápszert (banános, jóéjt), mikor ráparáztam, hogy kevés a tejcsi. Persze azóta elég a tejcsi.... s hogy ne dobjam ki, úgy adtam Petrának, hogy bekevertem egy egész adagot, s gabonát tettem hozzát. Azt amit egyébként gyümölcshöz szoktunk. Olyan tejbegríz sűrűségű lett. Azt kapta vacsira, s ízlik neki, és kitart ugyanúgy, mint a tejpép vagy a főzi. Lányom nagyon beles. Nem eszik egy nap csak háromszor kanállal, akkor sokat, és felkelések után szopizik. Próbáltam, hogy adtam neki többször keveset, de akkor teljesen borult a napunk és nem is aludta át az éjszakát. A pólói szűkek rá.... :) Szerintünk azért alszik és eszik ennyit, mert bizti nőni fog, hisz tavasz vége óta max egy-két centit nőhetett. A hosszú nadrágjai jók azok, amik tavasszal voltak rá jók.

Húúúú! Befejezem, mert meguntok egy életre!

Puszi:

Judit

Judit

Kép
petra09

Sziasztok,
köszönöm Zsuzsi és Judit a jókívánságokat!
Talán tényleg sikerül majd elkerülni a komolyabb kivizsgálást,mert mostanában egyre jobban aktivizálja magát a kisasszony :wink:

Zsuzsi,én már régóta esőkabátban megyek nagyobb útra,még a Zsófi előtt is ezt tettem.Pontosabban egy vízhatlan kabátot vettem,ami jól is néz ki és hasznos is.Hamarosan aztán én is beszerzek egy hátizsákot...

Judit,nálunk Zsófi sajnos vagy sem egyáltalán nem "beles" :lol: Szinte úgy kell belekönyörögnöm minden egyes falatot,mert nem ér rá enni.Minden más jobban érdekli:pl. virág a konyhában vagy bármi ami az asztalon van...Kész művészet belekönyörögni az ételt.Ráadásul válogatós is:a borsót,spenótot,salátát, cukkinit és brokkolit nem hajlandó megenni.Így eléggé korlátozott az étrendünk:paradicsomos krumpli, sütőtök és cékla a befutó.
Tényleg tud valaki segíteni,hogy lehetne ezen változtatni?

Judit,az esküvő talán jobb is,hogy nem volt tökéletes. :oops: De az már tényleg túl sok,hogy a pincér ilyen flegmán viselkedett veletek :twisted: Érezzétek megtisztelve,hogy ott töltöttetek egy éjszakát :?: :!: Nem szóltál be a pincérnek?Én biztos nem tudtam volna magamban tartani a megjegyzésemet...
Na nem okoskodok tovább...

Napos napot mindenkinek!(itt már erőlködik) :wink:

Erika

KépKép
verka7

Hahó!

Friday, az elvek azért vannak, hogy legyen mit feladni :D Szerintem nem ártottál Grétának a gluténnel, sőt, ha nincs rá érzékenység a családban, kifejezetten ajánlott már ilyenkor!
A 3*2 óra szerintem jó kezdésnek, így Neked és Borsnak is könnyebb lesz hozzászokni a helyzethez! Várjuk a bezsámolót :)

Vick, örülök, hogy ilyen gyorsan sikerült kiadni a lakást! Szerencsés volt ilyen szempontból, hogy most kellett kiadni, ilyenkor elég nagy az érdeklődés a suli miatt.

Erika, boldog névnapot utólag is! :lol:

Judit, ez az esküvő tényleg elég borzalmasan hangzik... elég átgondolatlan volt az egész, és hát a hajó hozzáállása is a szálláshoz/kajához több mint felháborító. Melyik hajón volt? Csak mert a barátnőmék most keresnek helyszínt, szólok nekik, hogy ezt semmiképp ne válasszák :)
Szomszédok :shock: :? Mik vannak, te jó ég... én már gyerekkoromban megtanultam, a jó szomszédság aranyat ér, annyira rossz, hogy meg tudják keseríteni az ember életét... tényleg, Kata, nálatok azóta mi a helyzet?
Petra nagyon kis ügyes :) Ez a térdelve játszás nálunk is nagyon megy most. :wink:
De jó, hogy ennyi közös programra eljártok! Én is most akarok szétnézni, mi van a környéken, mindkettőnkre ráférne valami rendszeres időtöltés.

Bölcsi: mikor mi beírattuk Benét, volt egy nő, aki Szentendrén lakik, de mivel a kerületben dolgozik, ezért felvették a gyerkőcét. A bölcsit vezető hölgy azt mondta mondjuk, a mi kerületünkben (X.) nagyon jók az elhelyezési lehetőségek, gyakorlatilag majdnem mindenkit fel tudnak venni, akiknek indokolt, azokat meg tényleg szinte mindig.

Esőkabát, hátizsák :lol:

Tegnap azért sikerült elszólnom magam, most még rosszabb éjszakánk volt... sosem kávéztam rendszeresen, de egy ideje minden nap meg tudnék inni egyet, ha lenne :D

Hajrá napsütés!! :D Ránk férne már egy kis jóidő, kimozdulni sincs kedvem, erős szél, eső... pfuj :(

Puszi,
Ági

KépKép
gigilina

Sziasztok,

Judit, de jó, hogy jöttél! Örülök, hogy jól vagytok. Petra nagyon kis édes lehet.
Az esküvőt sajnálom, de nem is számítottunk másra, ugye? Lényeg, hogy túl vagytok rajta.

Hajrá Zsófi a mozgásban!
Erika, esetleg próbáltad azokhoz a kajákhoz keverni a nemszeretem dolgokat, amiket szeret Zsófi?
A nap itt is erőlködik, de úgy fúj a szél...

Lányok, mégsincs elég tej :-( Valamennyi igen, de nagyon kevés. Na, mindegy, majd kitapasztalom, mit tegyünk. Zsófi két éjszaka egyértelműen éhes volt.

Friday, remélem, vízálló nadrágot nem csak Svájcban árulnak.

Holnap megyek vízhatlan kabátot beszerezni!

Jövő héten nem lesz nálunk lift. :evil: :evil: :evil: Így is mindenkit szívesen látunk, de a 7-re kell felgyalogolni és a babakocsit sem lehet lent hagyni :-) Br a babakocsi ügyben próbálok még egyezkedni a gondnokkal, hogy hadd lehessen valahova letenni...

Szép napot!
(Nekem szétmegy a fejem a széltől.)

Puszi
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kankalin79 2010.09.01 14:30-kor.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Ági, szegénykém, jaj, bárcsak tudnánk valahogy Nektek segíteni! Mi történt? Hányszor kelt Bogyó?

10-én 9.30-ra megyek beíratni a bölcsibe Zsófit a 2011/12-es évre (tehát jövő szeptemberre!-vicces). Azt mondták, nem reménytelen, hogy januártól kapjon helyet. A munkáltatói igazolást és a GYED-lemondást majd akkor kell bevinni, ha szólnak, hogy van hely.
Megkérdeztem ezt a munkahelyes dolgot, mert akkor én beírathatnám a 13. kerületbe (is), de azt mondták, hogy ilyen nincs. Ezt akkor nem értem. Van, ahol van, van, ahol nincs?

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!

Judit , sajnálom az esküvőt, de az a lényeg h túl vagytok rajta ... elmentetek a tiszteletet megadtátok és kész ennyi el van felejtve ! :wink:

Zsuzsi, már kiprobáltam mind a két formát a pépnél és mindig híg marad lehet h vmi nem okés velem pupozott kanállal szoktam ahogy írja ! Éjszakák nekünk is egyre rosszabbak , pl ma este fél 7 kor megevett egy fél csirkecombot rizi -bizivel és ivott rá 240 ml tápszert és egy kor sírt h ő éhes ........hmmmm , bevert még egy tápszert és reggel fél 6 kor megint éhes volt.. nem tudom mi van a levegőben de most nagyon szarul alszunk és éhes is... lehet h nővésbe van meg ez az idő is. pl most aludt két órát.. most ébredt fel. úgy mennem is kell !!

VErka, én is írtam h Boldog Névnapot! lehet h nem olvastad! :oops:

Zsuzsi jövö héten elmegyünk hozzátok egyik nap ha jó nektek ! hétfő ,péntek nem jó nekünk !

Én is megyek vásárolni szombaton mert nem sok cucc van ami jó M ra... bodyk kellenek, pulcsik , harisnya!!!

Ági nem jött át a privi az üzi!!! :cry:
pill

folyt...

[url=http://picibaba.hu]Kép[/

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Judit , ezt a szomszédos dolgot nem értem lehet h én vagyok a sűsű ne valahogy nem jön össze a kép !!!! :oops:

Verka, étrend.. Máté ua ilyen válogatos volt, sőt nem eszi meg nagyon a bébikaját , max azt amibe van sütőtök, v van olyan h jó napja van akkor fél üveg vmilyet megeszik, pedig már több félét is vettünk neki, nekünk az vált be h azt eszik amit én fözök, persze bizonyos kereteken belül ha olyat fözök amit nem ehet akkor cisnálok neki vmit.. a védőnőnk ezt tanácsolta h nyugodtan ehet azt amit én fözök már ! Nekünk ez nagyon bejött , imádja amit fözök neki ! :P

NÁlunk a szomszédok, anyos és sogoromék, meg hát két kedves idősök !!

Na mennem kell balhé van majd még jövök ha tudok !

Puszika !!

Ez a bölcsi dolog nem semmi, de én úgy néz ki maradok végig otthon !!! :D

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

jó sokat elírtam hihi , ez a sietség ...... miatt van !
bocsika

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Sziasztok,
Hú, nagy volt a forgalom kora reggel:)

Judit, Szilvihez csatlakozva: jó, hogy túlvagytok az esküvőn, és ez a lényeg.

Erika Zsófijához gratulálok! Drukkolunk, hogy meginduljon a leányzó.

Kajához talán annyi, hogy ha magatoknak csinálsz ilyesmit (brokkoli, borsó), akkor abból adjál neki egy picit, a saját tányérodból, összenyomkodva, csócsálva, hátha úgy elfogadja.

Dávid legalábbis kinézi a szánkból, bármi is az.

Szilvi,
Jövő hét utáni héten, ha sikerülne összeszervezni Zsófival és Ágival, nagyon szívesen meglátogatnánk.
Addig már kicsit zsúfolt.

Ági, mi történt éjszaka? Szívesen látlak bármikor egy kávéra:)

Zsuzsi, akkor ezek szerint gyalog jártok le? vagy nem jártok le?:(

Nem tudom, hogy a tápszer laktatóbb-e mint a tejpép.
Plusz: vannak napok, amikor jóval többet esznek, talán ilyen növekedési izé, ami elmúlik.

Basszus, már most kell beiratkozni jövő őszire???? Fel is hívom a bölcsit nálunk, biztos, ami biztos.

"járgány" ügyben: én elsőre ilyen kis színes műanyag bevásárlókocsi-szerűségre gondoltam, azt tologathatná, és pakolhatna is bele. Kint és bent egyaránt használható. Nem is várok vele novemberig.

További szép napot, bocs, hogy megint kutyafuttában.

Dávid kicsit meg van fázva, és ilyenkor nem nagyon lehet letenni:)

Móni
monke

Na felhívtam a bölcsiket:)

Már rengetegen sokan vannak várólistán 2011 szeptemberére is, nagycsaládos, egyedülálló vagy a családsegítő ajánlásával lehet bejutni, egyébként nem ígérnek semmit.

Kénytelen leszek elválni
:P
monke

Azt hiszem a 2011 őszről már mi is lecsúsztunk...
Fő a fejem ezerrel.
Ápriliban kellett volna felíratkozni, mondják.
De a gáz,hogy magánbölcsit se találok...

Intézem az egyik hitelünk visszafizetését, sajnos muszáj az összes megtakarításumkat felmondani, kegyetlen ez a forint gyengülés.

Kérdés:Ha már kinn a fog teteje, szúr is, hány nap míg előjön teljes nagyságában?Már azon parázok, hogy Márknak esetleg letörött?!

Bocs h csak ennyi volt most

katicat
Szigetszentmiklós

Kata, ez borzaszó!
Jövő őszre idén áprilisban???
Ha a 11. kerületben keresel magánbölcsit, akkor ha gondolod, megkérdezhetem az egyik kolléganőmet, mert neki egy évet odajárt a kislánya.

Nálunk mától van a beiratkozás, időpontot kell kérni (időpontkérés aug. 23-tól, de én csak tegnap este vettem észre :-() és én jövő péntekre kaptam!

Móni, tudsz mutatni képet arról a járgányról?
A jövő héten nincs lift. Próbáljuk meg aztán összehozni, hogy elkiránduljunk Solymárra.

Szilvi, a jövő hét már nekünk is zsúfolt :-(

Zsuzsi

Kép
kankalin79

hi, jövök még csak egy gyors

Kankalin, kerestem linket a kinti gatyához, csak ... szóval este már nem találtam. Odahaza C&A -ban láttam és kenguru goldban (ott extra drágán). Tchiboban itt most lesz, http://www.tchibo.hu/corweb/servlet/con ... siknas.pdf írtó lassan jön ez a link, nem látom még, de itt kell lennie, mindenesetre http://www.tchibo.hu/corweb/servlet/con ... apest.html "esik, na és?" címen a termékék között lesz :wink:

Kép
Kép
friday

Nálunk csak előjelentkezési lista van, 2011. áprilisban kell majd bemenni
személyesen, lakcímkártyával. De még az is csak egy nyilvántartásba vétel.
Szóval az a HIVATALOS beiratkozási hét a 2011. őszi évre.

Az szerintem törvénytelen, ha várólista alapján elutasítanak már most, minket csak tájékoztattak, hogy ne reménykedjünk...
De Zsuzsi a törvényi háttér:)

Kata, nagyon sajnálom a hiteleket:( remélem, sikerül megoldani úgy, jhogy ne járjatok nagyon rosszul.

Zsuzsi,
Ehhez hasonlít

http://www.ajandekozon.hu/p1293023/beva ... _info.html

csak színesebb, kínaibb és 2200 forint nem 18 000:-)

Meg fogom nézni, mennyire borulékony, ha nem, megveszem és majd lefotózom vagy megmutatom.
monke

Ja:
fog nálunk minimum 3 hétig nőtt, mire teljesen kijött. De talán több is.
monke

És TSzilvi, ez a két oltás, amiről írtam.

Múltkor egyikről beszéltük, hogy a ti dokitok csak 2 éves kor fölött ajánlja, mert akkor egy szúrás, így meg több.

agyhártyagyulladás, Meningococcus Súlyos betegség, nagyon javasolt a beadása. Nem azonos sem a kullancs által terjeszetett agyvelőgyulladás, sem a kötelezően kapott agyhártyagyulladás elleni oltással.

pneumococcus (egyes tüdőgyulladás, középfülgyulladás, agyhártyagyulladás)
monke

És:_

a Judit szomszédos sztoriját én se értem

:P :oops:

Na mentem most már tényleg.

Pusz
M
monke

Móni, igazad van, ez előjegyzés, és majd csak jövő nyár elején döntenek a felvételről. Nekünk van egy nyomtatvány, amit vinni kell kitöltve. A beíratás az, amikor már felvettek valakit, és ténylegesen beírják az egyik csoportba stb., gondolom...

Jópofa ez a járgány. Kíváncsi vagyok, milyen lesz a kínai. Majd számolj be róla.

Mi ezeket az oltásokat már megkaptuk korábban.

Nekem is kicsit kusza a szomszéd-ügy, de gondolom, az volt a baj, hogy úgy szólt Andris a szomszédhoz, hogy nem álltak egymással szemben, és ez zavarta, hogy csak úgy odaszól. Vagy ilyesmi.

Judit, Zsófi is inkább "széltében" nőtt, mint hosszában. Hiába, tiszta Anyja :oops:

Kata, remélem, így megéri Nektek visszafizetni.

Zsófi két napja miniadagokat eszik egyszerre, örökké néznem kell, hogy nem éhes-e.

Na, én sem tobzódok tovább.

Puszi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

A fog sokáig nő, bár elég változó, mennyire gyorsan, azért 3-4 hét simán van. Én is félek, hogy letöri a fogát, amikor csikorgatja :wink:

Móni, nekem is tetszik ez a bevásárló kocsi :)
Már megint nagyon szegényesnek érzem az itthoni játékfelhozatalt, de amikor meg elmegyünk a játékboltba, semmi sem tetszik, aztán sosem veszek semmit... :?

Nem tudom én sem, mennyire egységesek akkor a bölcsik, nálunk így volt: május első hetében volt a jelentkezés (idén őszre), le kellett adni az igényt, semmi extrát nem kérdeztek (fizetést nem pl., amit amúgy sem lehet azt hiszem). Nem beérkezési sorrend alapján döntöttek, hanem az összes beérkező anyag után rangsoroltak, június elejére már meg is volt az eredmény.
Amivel még kalkuláljatok: ugyan szeptembertől vették fel az összes gyereket, a beszoktatás folyamatos, nem egyszerre történik (gondolom két éves kor alatt legalább is), itt két hetente egy új gyereket fogadnak, szóval az, hogy mi amúgy is csak jövő év elején terveztük, nem volt gond, sőt. Nem tudom, ez mindenhol így van-e.

Zsuzsi, nem tudom hányszor kelt, rengetegszer... máskor is ébred, 1-2-szer max, de most legalább óránként. Cseréltünk pelust, kapott inni, kapott tejpépet is, cumit, odavettem magam mellé, rajtam aludt el, volt itt minden... hűvösebb most a lakás, de azt gondolnám, így jobb neki is aludni, persze vastagabb pizsamát és plédet kapott. Remélem ez az éjszaka jobb lesz... de azért kávézni szívesen megyek, Móni :)
Igazság szerint nekünk is van kávéfőzőnk, de el van pakolva, egyikünk sem iszik, csak nagyon ritkán, ráadásul ez a gép elég gyenge kávét főz.

Lift nélkül a 7., hű, kitartást Nektek a jövő héthez!

Akkor jövő hét utáni hétre Solymár előirányozva :wink:

Végre elaludt, megyek, olvasok egy kicsit, pár napja betűéhségem van :)

KépKép
gigilina

Kata, remélem sikerül a lehető legjobb módon visszafizetni a hitelt!

Zsuzsi, Bene is alig akar enni pár napja, kitartást Nektek is, elég idegölő dolog ez is.

Ezt a meningococcust azt hiszem a mi dokink egy éves korban ajánlja. Fel sem merült bennem megkérdőjelezni, amit mond... rákérdezek legközelebb, hétfőn úgyis megyünk mázsáltatni Benét :)

KépKép
gigilina

Ági, jobb éjszakát Nektek! Remélem, tudtok kicsit végre pihenni.

A meningococcus ellenit ha egy éves kor alatt adatjuk be, akkor kétszer kell (így az anyag olcsóbb ugyan, de összességében mégis több), ha egy éves kor után, akkor csak egyszer, de az drágább anyag. Azt mondta a gyerekorvos, hogy ő nem mondja nekem azt nyugodt szívvel, hogy ne adassam be egy éves kor előtt, mert ha mégis megkapja, akkor bizony elveszítjük Zsófit és ő nem tudna a szemebe nézni. :-( Megértettem és beadattam 5 és 7 hónapos korban. Egyébként nagyon ritka betegség.

A pneomoccus elleniért nem hiszem, hogy fizettem volna. Az a prevenar, ugye? Az ingyenes, de nem kötelező, ha jól emlékszem.

Dávid jól viselte az oltást?

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!

Jó sokat írtatok, már megint végigolvastam, de már a felére sem emlékszem... :cry: :oops:

Pár téma, ami megmaradt...

Esőkabátom és hátizsákom nekem már rég van! Csak ajánlani tudom!!! Nyaraláskor is bevált... :lol:

Gyereknek vízhatlan ruha: Friday, én nem találtam meg a honlapon, de béna is vagyok... Már én is gondolkoztam rajta, hogy esőkabát, esőnadrág és gumicsízma mindenképp kell az őszi ruhatárba!!! Sőt, nálunk azt hiszem a télibe is, ha ilyen hidegvérű marad Marci! :D Még látni nem láttam sehol élőben ilyen szerkót...

Marci a tavaszi ruháit totál kinőtte, most csak "halásznadrágjai" vannak, és ezerrel keresek tréning nadrágot neki, de nem találok jókat! Bodykat, pólókat, pulcsikat már beszereztem, meg van már kabátja is, csak nadrág téren állunk gyatrán... Valahol a 74-80 méret között van, de olyan ruhája is van, amire az van írva, hogy 12 hónapos kortól... :shock: Szóval össze-vissza van minden...
Ja, meg cipőt is kellene valamit nézni ám!

Marci legújabb mutatványa, hogy a babakocsiban is fel akar állni! :shock: Mondjuk amúgy is mindenhol fel akar, de azért ez már extrém sportnak számít :lol: :lol: :lol:

Bölcsi... Én totál tanácstalan vagyok, hogy mi tévő legyek! Már komolyan azon gondolkozom, hogy fogadok mellé valakit, aki itthon lesz és így a betegségek sem érik utol olyan hamar... Bár azért még felhívom majd a bölcsit, hátha valaki visszamondja novemberig, mert mi novembertől szeretnénk elkezdeni a beszoktatást! Ági, tök jó, hogy nálatok ilyen jó a bölcsi helyzet!!! Nekünk még a fellebezést is visszautasították... És akár lehet, akár nem törvényesen, tőlünk bekérték a jövedelemigazolásokat is és egyértelműen megmondták, hogy az alapján lesz a rangsor felállítva, hogy ki mennyire rászorult... Jövő héten lesz a védőnőnk (most szabin van), akkor azért rákérdezek, hogy ő mit ajánl, hátha van ötlete... Elvégre ők ott is dolgoznak (mármint a bölcsikben...)

Zsuzsi, én is így olvastam a 3. kerületben (ott dolgozom), hogy csak az jelentkezhet, aki ottani lakcímkártyával rendelkezik... Ezért is kérdeztem rá Katától, hogy náluk ez hogy megy...

Judit, tök jó, hogy ilyen programokra jártok!!!
De ez az esküvő, pláne ez a hajó... Brrr :twisted:

Móni! Jó ötlet ez a bevásárló kocsi, én hasonló megfontolásból gondoltam a dömperre, de Robi lehurrogott, mert állítólag ő egy dömperrel játszva törte be az állát kiskorában... Mintha dömper hiányában nem lennének ilyen balesetek... Na, majd még gondolkozom rajta! De kismotort már beszereztem, még használni nem használjuk!

Friday, neked a beszoktatáshoz akartam írni még, hogy nem baj, ha te is sírsz, csak Bors ne lássa!!! Bár kinek okoskodom én :D:D:D Menni fog az, hidd el!!! Utána meg nem győzöd majd hazahozni, mert maradni akar :)

Ági, Szilvi kb 2 hete nekünk is sorozatban voltak az ilyen éjszakáink... VOlt, hogy fél óránként felriadt valamire Marci...

Zsuzsi, Marci is úgy eszik most, hogy inkább többször kevesebbet, de totál változó, hogy egy nap mennyit eszik meg és milyen ütemben (mármint melyik étkezésre mennyit...) Nem értem én ezt...

Erika! Boldog névnapot!
Marci is nagyon válogatós! Nálunk is az van, hogy kap falatkákat a mi kajánkból, így ismerkedik az ízekkel! Másképp nem is tudnánk enni, mert mint ahogy Móni is írta, kinézi a szánkból! Már lassan megint rá kéne vegyem magam, hogy elkezdjek főzni neki, mert most úgy csinálom, hogy őt mindig megetetem, utána eszünk mi és még eszik a mi kajánkból. Fordítva nem megy... :cry:
Az látszik rajta, hogy élvezi az ízeket, de valahogy a mi kajáinkból még nagyobb mennyiséget nem bír enni... Így marad az, hogy a megszokott kajákat kapja "főétkezésre"! Ja, és mivel nálunk a zöldség és gyümölcs annyira nem megy, ezért a tejtermékeket adom neki uzsonnára pl...

Mennem kell, ébredezik... (ma megint alig aludt napközben...)

Puszi!

Mangora

Kép
mangora

Zsuzsi, Kata,
Nem azon akarok lovagolni, hogy beiratkozás vagy előjegyzés, csak nem fér a fejembe, hogy lehet valakit kerek-perec elutasítani másfél évvel előre:(

D. jól viselte az oltást teljesen.

Ági,
A mi dokink dettó ugyanezt mondta, mint a Zsuzsiéké.

Játékokkal pont úgy vagyok, mint Te:) ha veszek is valamit, azért, mert másnál megtetszett.
vigasztaljon, hogy vehetünk bármit, semmi nem lesz nekik olyan izgi, mint a vécékefe és társai:-)

Ma járt itt az exfőnöknőm, össze kellett neki raknom a játszószőnyeget, annyira tetszett neki.

Mangora, mióta írtad, hogy Marcival reggelizel, én is bevezettem, nagy sikerrel:) morzsálunk ezerrel.

Én is megkérdeztem kíváncsiságból, hogy lehet- e munkahely szerinti bölcsibe vinni a gyereket, azt válaszolták, hogy az adott kerületben (13. nálunk) kérdezősködjek, tőlük függ. Elvileg nem.

Magánbölcsi nem lenne olcsóbb, mint az állandó bébiszitter? és esetleg nincs Érden valaki ismeretségi körben, aki úgyis otthon van babával, és bevállalná Marcit is valamennyiért?

Friday,
Főztem ma Dávidnak rizstejbe-rizst. Imádta. Büszkén jelenthetem: az én gyerekem szereti a rizstejet!!!:)

Nagyon ajánlom egyébként másnak is, laktató, finom és nem is kell bele cukor, csak max. egy kis gyümölcs. A szomszédtól kaptam a tippet.

Szép estét!
Móni
monke

Sziasztok!

Annyit írtatok, nem is tudom végigolvasni. :(

Ruha: Vincének az összes bodyja 3/4-es lett. :roll: Ma vettem neki 2 újat.

Bölcsi: Nekem a körzeti ( lakhely szerinti) oviban mondták azt, hogy ne is reménykedjek! Pláne, hogy 2 gyerek van.

Nadrág: A Brendonban is láttam ilyen esőnadrágot, nemrégiben pedig az Aldiban volt.

Tejpép: Én beleöntöm a vizet a tányérba, és addig öntöm hozzá a pépet folyamatosan kevergetve, míg tejbegríz állagú nem lesz.
Bevallom, sosem néztem, hány kanállal kellene. :oops:

1 éves torta: Valahol láttam, hogy bébikeksz volt letéve a torta alapjának, rá a joghurt( gondolom kocsonyásítva) és az oldala is ki volt rakva körben a keksszel.

Nekünk is kértek jövedelem igazolást, de csak a bölcsi 1. napján anno. Nekem a nappali tagozatos hallgatói jogviszony is jó volt, a levelező már nem lenne az, de a nappali megfelel.

Vince is imádja a mi ételeinket enni, persze nem adok semmit, amit nem ehet, de nem kell angyon már a pépesített, inkább megrágja a rizset, megharapgálja a krumplit.

Friday
Az én lányaim egy percig sem sírtak, hogy menniük kell bölcsibe. Imádták! Hétvégén is húzták a cipőjüket ( még nem beszéltek akkor), úgy kellett leállítani őket. :lol:
Én ettől függetlenül az első napot végigbőgtem. :oops: Persze ő ne lássa, neki mososlyogni kell. Ami hatásos, hogy elkerüld a sírást, hogy gyors búcsúzás legyen. Átöltözik, puszi-puszi, egy rövid ölelés és átadni az óvó néninek, majd elmenni, akár sír, akár nem. A gyerek 5 perc múlva úgy fog játszani, hogy csak na!

Na lelövöm magam. Jó éjt!

vick
Kép
Kép
ervick

Fleur és itt is nagyon boldog szülinapot!

Ma csak olvasol minket....

pusz

katicat
Szigetszentmiklós

Igen:)
Isten éltessen, Fleur!
monke

Isten éltessen Fleur és Erika!... kicsit megkésve. :oops:

vick
Kép
Kép
ervick

Fleur, boldog szülinapot!

Mangora

Kép
mangora

Sziasztok,

Látom, minden gyerkőc nő, mint a gomba.

Móni, a rizset összeturmixoltam aztán, amikor megfőtt?

Mangora, tegnap mondta nekem épp M., hogy lehet, érdemes lenne körbekérdezni, mennyiért vállalja vki Zsófit fél napra pont azok miatt az okok miatt, amit Te is írtál.
Szerencsére mondjuk a családi napközikben van félnapos tartózkodás is, egyelőre nekünk az elég lenne.

Puszi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Köszönöm MINDENKINEK a köszöntést,aranyosak vagytok! :oops:
Ma köszönős napom van:köszönöm az evéssel kapcsolatos tanácsokat.Megpróbálom a "belekeverést" is,és a mi ételünkből való kóstoltatást.Bár az utóbbi nem mindig sikerült,ezzel már előtte is próbálkoztam,olyankor a fejét rázza,hogy nem kell neki :lol:

Fleur, boldog születésnapot!

Egy újabb körkérdés:Ti milyen cipőt adtok a Manókra,ha ilyen rossz idő van?Zsófinak van egy tépőzáras,tescós,de szerintem hamarosan az kevés lesz...

Erika

KépKép
verka7

Erika, először is ne haragudj, hogy csak most köszöntelek fel!De még 8 napon belül vagyok :-D
Cipő:Szerintem visszajön hamarosan a normális szeptemberi idő, és arra jó lesz a ti fajta tesco-s cipő.
Nekünk van clarks bőrcipő, az meg még vastag.

Na lányok, az ügyintézésekkel teli a hócipőm...
Hitelünket vszínűleg majd csak decemberben tudjuk visszafizetni, ha addigra bejönnek a pénzek.
De a fő kérdés a bölcsi:
Ma beszéltem egy vezető beosztású bölcsisnővel és azt mondta, az elbíráláshoz szükséges leadnunk mindkettőnk bérpapírját az elmúlt 6 hónapról és ha az egy főre jutó havi nettő jövedelem meghaladja a havi 80 ezeret, ne is reménykedjek, hogy bárhová is felveszik a gyerekemet.
Hú de felhúzott...
Ennek ellenére megyünk (ha megjönnek a papírok majd) a Tétényi uti 11.keres központi bölcsibe, itt több kerületi alternatívát is meg lehet adni, meg holnap megyek jelentkezési papírokért ide a Sz.m-i bölcsibe.
Ha felvennék államiba a gyereket, akkor fizetek akár egy bébisittert is, hogy hazahozza ha nem érünk haza d.u mondjuk.
Hétfőn d.e meg megyünk ittt nálunk egy menő magánbölcsit megnézni, havi 64 ezer Forintért van zenetanítás, miniangol, úszás, színház, stb és 17.30 ig vannak.

Fogkefés ajánlásokat köszi.

Ma d.u jönnek öcsémék, holnap mégsem megyünk Szlovákiába családi hétvégére, így majd anyumék jönnek fel még majd szombaton.

Bocsánat, hogy megint csak kutyafuttában, de ma még takarítanom is kell és d.u tanítok is.

pusz

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

HI!

Verka, utólag Neked is!!! :wink:

Ciő kérdés: ortopédus mondta: gyereknek 3 éves korig magasszárú cipő. Mondjuk a mieinknek mostanában jönnek az első igazi cipők és adott a rossz idő, így kicsit jobb a választék. A mi első téli cipőnk egy tépőzáras bakancs, (textil-nem átázós ...bár ami nem bőr az műanyag, de nem tudom a helyes nevét). Lányeg, hogy jól tartsa a bokájánál.

Cipőpróbálás: na az gáz, ha nem fogok ki egy szuper eladót, akkor órákig szötymögök a cipőboltba, hogy most jó a cipő vagy sem.

Gumicsizma a praktikusság netovábbja. Gréta még nem kap, az én gyerekeim "lúdlábúak", inkább csak 2 éves kor után adtam Borsnak is, felváltva a "rendes" cipővel. (kultúr helyen cipő, dagonyázáskor gummmmi csimmma)

megyek, azt hiszem a rizstej-tejberizs a mai menü, köszönet a tippért!!!! 8) :wink: :D

...persze jönnék még, csakhááááááát nuku idő :oops:

Köszönöm mégegyszer az ovis biztatásokat, olvasás közben mindegyik után hangosan mondtam, hogy "úgy legyen" :wink: ...persze az hogy én bőgök majd, az tuti :roll:

Kép
Kép
friday

Hahó Csajok!

Délelőtt kihasználva a napsütést sétáltunk majdnem két órát, ennek ellenére csak nemrég dőlt ki Bene. Remélem alszik egy nagyot... ez az éjszaka már jobb volt, amolyan átlagos két-ébredéses :wink:

Fleur, nagyon boldog születésnapot Neked!

Rég jöttél, remélem minden rendben Veletek! Daninak hogy megy a járás?

Durva ez a bölcsi helyzet, elég pofátlanság szerintem jövedelemigazolást kérni. Nálunk semmi ilyet nem kértek, és nem is fognak. Ok, hogy a szociálisan hátrányos helyzetet vegyék figyelembe, de erről amúgy is van külön "igazolás", ne a fizetéseket vegyék alapul...

Erika, cipő: nekünk is Tesco-ból van kis bebújös kocsicipő, ez ugye járásra tökéletesen alkalmatlan, szóval ha elindul, veszünk vmi rendeset, addig jó ez is.

Móni, rizstejes tejberizs :D nagyon jól hangzik! Most is baba-recepteket bújok, mivel tehetném vonzóbbá Benének a fantasztikus pépeket, amiket csinálok neki... jaj, egy hónapja olyan ügyesen evett, akkor meg sem fordult a fejemben, hogy lesz még ezzel nekünk gondunk... erre tessék.

A tejpépet én is úgy csinálom, mint Vick, sosem mértem ki kanállal :oops: :lol:

Mangora, nézd az 1. linket, amit Friday betett, ha lapozol egy pár oldalt ott, megtalálod a vízhatlan gatyót. Nagyon jó kis cucc, gumicsizma mellé :) Amúgy is terveztem, hogy beszerzek magamnak is egy gumicsizmát, hogy együtt tapicskolhassunk tócsáról tócsára, gyerekként imádtam én is, de hát felnőttként már nem csinál ilyet az ember, de ha a gyerekkel együtt csináljuk, úgy más :)

Szilvi, elküldöm még egyszer a címünket!
Puszi,
Ági

KépKép
gigilina

Fizetni fogok a szomszéd lánynak a receptért:) remélem, többi babának is ízlik majd.

Zsuzsi, én turmixoltam a rizst, de elég trutyis volt alapból is.

Saját recept: (mikróban) párolt almával összeturmixolt sima tehéntúró. Az is nagyon finom szerintem.

Friday táblázatán mindkettő csillagos, de nem volt egyikkel se gond nálunk.

Ági, nagyon szívemből szóltál sárban tapicskolás ügyben:) bár már ott tartanánk.

Bölcsi: hát pofátlanság, de valami alapján muszáj szelektáljanak.

Dani szerintem már saját lábán futva köszönti az anyját:)

Kata, a 64-ben benne van a kaja?

Nálunk 60 az alap, ahhoz a napi 3 étkezés 800 ... Ja és az állami bölcsi sokkal jobban néz ki.

Most ezzel nekem az a gáz, hogy a hazavivő bébiszitter fizujával összeadva egy akkora összeg jön(ne) ki, amiért már erősen meggondolom, hogy inkább itthon maradok.

Á, nagyon drukkolok ,hogy felvegyék Márkot.
Clarks cipőcske cuki lehet, imádom azt a márkát nagyban:)
És Marcinak is drukkolok, hátha megüresedik egy hely!!!

Mentem főzni.

szép napot, most tényleg szép.
M.
monke

Bölcsi téma: én is drukkolok Márknak. Svájcban van olyan lehetőség, hogy valaki a sajátja mellé bevállal még másnak a babáját is. Tagesmutti. Szerintem jó ötlet: ha van közelben kismama, bölcsi helyett megbeszélni vele. Itt olcsóbb ez, mint a bölcsi :wink: :wink: :wink:

Kép
Kép
friday

1 percem van

Erika, Fleur boldog szülinapot!

Köszi a bíztatásokat, már javul egy kicsit a helyzet. Blani majd ovis lesz szept. közepétől. Itt már mindenkit felvettek, mert kibővítik az ovit, bölcsi is lesz.

Én itthon maradok min. 3 éves korig. Másfél éves kortól vállalok még nappalra gyerkőcöt :wink:

Kata, gyengült a svájci frank a forinthoz képest...Hajrá, hajrá...bár őszre mást jósolnak.

Pussz,
R

Kép
Kép
34372

Sziasztok !

CSak gyorsba !!

mert nagyon fáradt vagyok hosszú volt a mai nap !

Várunk mindenkit a jövő hét utáni héten !

Kajci nálunk úgy megy h bébikaját megeszik ha olyan paszba van az egész üveggel, hol csak a fele, hol csak a negyede , de nálunk is az van , előbb ő eszik aztán mi, vagy egyet a mamának egyet a babának ! :lol: De van h ő mást eszik , eszik belőle egy kevesett és utána kér a miénkből, de nekünk az a taktika vált be ha nem kér már enni úgy hogy én adom neki kanállal, elfordul stb.. akkor jön az a verzió ,hogy kap falatokat v kis katonákat a tálcájára és onnan megeszi egyedül már amikor sikerül, mert több landol a földön, de már egyre ügyesebb de legalább eszik ma pl tarhonyás húsit evett velünk .. ízlett neki ! :P :P :D

Fleur Boldog Szülinapot !

Ma voltunk vásárolni és az auchanba a kecskeméti hamik 5 hónapos kortól le vannak árazva 199 ft ra , vettünk egy párat , remélem megeszi !

Ági nem jött át a cím megint ..hmmmm csak az adatlapod , furi,, másik .. oldalra f..ra is jló ha elküldöd ! köszike

HÁt ez a bölcsi dolog úgy örülök h nekünk nincs rá szükség legalábbis úgy néz ki , de itt nálunk se egyszerű mert nincs itt bölcsi S ron, csak egy faluval jobbra v balra . egyik magán, a másik nem de AZ államihoz oda be kell jelentkezni lakcím ügyileg , ha államiba akarnám h menjen , de nem értem ezt , mert sztem mindenkinek joga van ahhoz h állami bölcsibe menjen a gyereke !
De drukkolok csajok h mindenkit felvegyenek ! :D

Ezek a magán bölcsik is egy vagyont elkérnek !! Szomorú !!!

Hu kb ennyi maradt meg a fejembe .. !

ja Móni ez a kinais bevásároló kocsi van a lányoknak hát nem egy túl stabil kis szerkezet , de nézd meg azért !!! :D

Na megyek aludni !

Jóéjt

holnap jövök ha tudok !

Cipő.. M van egy kis velúr bőr cipője , ilyen átmenetis, igaz még kicsit nagy neki de vastag zoknival jó lesz !!

CSAjok nektek a körömvágás hogy megy , mert nálunk katasztrófálisan, küzdök a gyerekkel és le kell fognom mert különben nem engedi, de ez nekem baromi rossz !!!! Várom az ötleteket !

Kata , ismerős a helyzet az ügyintézések téren, nálunk még a szocpol még mindig nincs lezárva épp ma hívtak minket telon h még miket kell elintézni de még egyeztett a jogásszal az üi, készek vagyunk már a párommal h dec óta nem tudják lezárni !!!
áááááááááááááá katasztrófa itt a helyzet !

Móni , oltás.. én kérdzetem a dokit és ő egy éves kor után mondta.. másikat azt hiszem megkapta M !!

Ti milyen tejpépet adtok? M nak a kedvence a hipp től a banános !

Most már tényleg megyek !!
:wink:

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Na, csak egy gyors bekukk, mert már hulla vagyok! Ma rohangálós, ügyintézős napunk volt!

Bölcsi téma! Kata, köszi hogy hívtál! Igazából jól kidumáltuk, hogy az állami bölcsik a gazdag vállalkozó szülőknek lettek kitalálva, ahol apa-anya minimálbérre van bejelentve és anya nem is dolgozik, hanem otthon van... vagy jó esetben otthon dolgozik...

Móni, jó az elképzelés, hogy inkább otthon maradsz, mert anyagilag ugyanott vagytok! Nálunk még azért így is más a helyzet... Sajna én keresek többet...

Ági, köszi, így már megtaláltam az esőruhát! :):):)
Friday, köszi, én is ilyenre gondoltam!!!

Móni, Dani futva köszönti anyukáját :D:D:D Olyan jót nevettem, de legyen igazad!!!

Gumicsizmában közös pacsálás a gyerekkel :D:D:D Ezen jót mosolyogtam :):) Én úgy vagyok vele, hogy meg fogja ő maga is találni ezeket a rosszcsontságokat, nem akarok neki segíteni :D:D:D

Ezen a kisgyermekes anyukás megoldáson én is gondolkoztam, sajna itt szerintem ennek nincs olyan hivatalos formája, mint Svájcban... Pedig tényleg mindenkinek ez a legpraktikusabb... :cry:

No, bocsi de most ennyire futotta!

Jó éjt!

Mangora

Kép
mangora

Sziasztok!

Még teljesen nem ébredten fel, s nem is emlékszem sok mindenre. :oops:

Vick: az előző hozzászólásomból kifelejtettelek! Gratulálok a lakás kiadásához! Ügyesek vagytok! S mennyi mindent tudsz intézni három gyerkőc mellett úgy, hogy Ricsi is keveset tud otthon lenni.

Bölcsi: engem is nagyon felháborít az a rendszer, ami van. Mert ugye húszonpárezer forintból mit lehet megadni a gyereknek???? Még a ráeső rezsire sem elég.... Bölcsibe nincs elég férőhely....... mire ösztönzi ez a rendszer a szülőket? Fizessen feketén bébiszittert, vagy olyan helyet keressen ahol minimálbérre van bejelentve..... S a másik! Ahol a jövedelem kevesebb, mint 80eFt/fő, ott vagy a minimálbéres megoldás van sztem, vagy a felelőtlenül vállalt sok gyerek. S olyat néznek esetleg, hogy akinek 3 gyereke van az otthon tud maradni főállású anyaként, akkor ő maradjon is otthon? Fúúúúú! Én bele sem merek gondolni! Mi is azon vagyunk, hogy itthon maradok végig, s szeretnénk kistesót is. Én talán annyival vagyok könnyebb helyzetben (bár nem jártam még utána, hogy terv vagy már megvalósült), hogy a közszférában szó volt a részmunkaidős foglalkoztatásról. Ha anyagilag nagyon rossz lenne a helyzet, akkor még ez is megoldás lehetne.

Remélem senkit nem bántottam meg, nem állt szándékomban!!! Csak olyan példa a mi családunkban is volt, hogy volt aki azért vállalt negyedik gyereket, hogy több pénzt kapjanak..... már ezen is felháborodtam, mert egyébként meg munkanélküli volt mind a két szülő. Sőt! Falun laknak, s három éve napi 8e Ft-ért nem ment el napszámba dolgozni, mert az kevés szerinte...

Ruhatár: én nem nagyon merek még téli ruhákat venni. Ámulva olvasom, hogy egyes gyerekek mennyit nőttek..... gondolom Petránál is lesz egy ugrás. Most 74-es ruhákat hord, de tényleg csak pár centit nőtt tavasz óta.

Fogápolás: tegnapelőtt voltunk DM-bne. Ott láttunk s meg is vettünk egy fogkefe készletet. 3 darab van benne, van egy buzogányos végű, egy gumisörtés és egy rendes sörtés. 1000Ft körül volt az ára. Bezzeg a kisasszony ezt nem hajlandó a szájába venni. Gondoltam ma megpróbálom majd úgy is, hogy én is nagy bőszen sikálom a fogamat. :)

Kaja: nálunk még mindig a pépesek mennek. Darabosan csak a kenyérféléket és a babapiskótát eszi meg. Igazából nem bánom, mert volt mikor nagyon éhes volt s megevett egy félüveg 8 hós kaját, nah de darabok úgy köszöntek vissza, ahogy bementek. Én úgy gondolom, hogy így nincs értelme. Az más lenne, ha az ínyével összenyomná, de arra nincs ideje. :)

Szomszédos sztori: ahogy látom nem sikerült értelmesen leírnom. :oops: Zsuzsi jól összefoglalta a lényeget. Köszi! :) A srácnak tényleg az volt a baja. ANdris azóta is nevet rajta.... én meg azóta is ki vagyok akadva. S leginkább az bosszant, hogy a csaj tényleg nyomon követi az életünket az alapján amit hall. Ha ú ezt csinálja, akkor meg miről beszélünk??? Áh, mindegy!

Foglalkozások: még nem járunk, csak ezeket néztem ki. Illetve manótornán már voltunk tegnap. Az nagyon tetszett neki! Három gyerek volt csak, egy velük egykorú és egy egy éves kislány. Dagadt a mellem a büszkeségtől. Petra figyelt a legjobban, ő mászkált el a legkevesebbt..... s a sétálós feladatoknál lehetett vele sétálni nem kellett ölbe vennem. A másik két gyerkőcöt ölbe vették. Ringatóra a keddi MÜPA-t néztem ki. Arra gondoltam, hogy ott a parkban lehet sétálni utána, vagy ha már ott vagyunk akkor tovább tudunk menni a városb. Ha már úton vagyok könnyebben megyek...... :)

Nah hirtelen ennyi, de megint jó hosszúra sikerültem, s nem regáltam névszerint! Bocsi!

Jaaa! Friday! Köszi a naci ötletet!!!!!!!!!!

Puszi:
Judit

Judit

Kép
petra09

Sziasztok,

Judit, el is hiszem, hogy dagadt a melled a büszkeségtől :-)

Reni, remélem, hamarosan javul a helyzet. Biztosan tetszeni fog Blaninak az óvoda.

Szilvi, Máté nagyon kis ügyes.

Na, tegnap adtam tápszert Zsófinak. Megtettem a nagy előkészületeket, aztán a kisasszony úgy köpte ki, hogy minden olyan lett. Rázkódot stb. Reggel is megpróbáltuk, de az eredmény hasonló. Beba Pro 2+ (?) vettem. Az íze hasonló a tejpépéhez, abból a Nestlét eszi, azt szereti.
Nem tudom, mi lesz így. Próbálkozom, mert tej alig és kell nekik még ebben a korban reggel és este a 200-300 ml ilyen jellegű folyadék. Valahogy úgy érzem, hogy a tejpép nem fér bele a kategóriába. De ha nem fogadja el a tápszert, kénytelen leszek a pépet adni, mert vmi kell, szegényem meg éhes.

Tegnap voltam vásárolni és teljesen kiakadtam, hogy nem lehet venni melegítő alsót Zsófira. Már van mindeféle melef ruhánk, de ez nincs, így szegénykém itthon a halásznadrágban nyomja.

Szerintem azért egyelőre nem kell túlparázni a bölcsi dolgot, a jövő ősz még nagyon messze van, addig bármi lehet. A felvételről úgyis csak jövő júniusban döntenek.
A jövedelemigazolást én is törvénysértőnek tartom. Elhiszem, hogy ell vmi rangsor, de így??? Akkor nálunk mi alapján lesz rangsor? A munkáltatói igazolás is csak akkor kell, ha vkit felvettek. Erre mondta a csaj, hogy így szoktak megüresedni a helyek, mert sokan csak beadják a kérelmet, felveszik a gyereket (de nem tudom, mi alapján) és aztán nincs munkaviszonya az anyának.

Egyébként a mi időnkben sem voltak óvodai férőhelyek sem, én pl. csak 1 évet jártam, mert Anyukám otthon volt gyesen és így alapból elutasítottak.

Judit, ilyen példákat én is ismerek a szülővárosomból. Na, akkor kiakadok. Meg hogy nem megy el minimálbérért dolgozni, hanem inkább ül otthon...

NA, bocsánat, kicsit sok voltam reggelre. :oops:

Ma a munkahelyemre megyünk kerti party lesz, remélem, nem fog esni.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Ez tök jó program!!!! Esetleg kínai boltban próbáltad a melegítő alsót? Mi tavasszal ott kaptunk. S én minőségben nem láttam különbséget egyéb ruhái és a kínai között.

Érezzétek jól magatokat!!!!!!

Judit

Kép
petra09

Jó reggelt!

Reni, bízom benne, hogy Blaninak tetszik majd az ovi.
Tagesmutter-témában engem vegyél előjegyzésbe
:wink:

Zsuzsi,
A dokink és védőnőnk szerint tápszer VAGY tejpép, mindegy, ugyanaz a "hatás". Nem tudom, mennyire fontos, hogy igya, ne egye.

Bölcsi téma forever:
Az egy főre eső 80-at úgy is szépen el lehet érni, ha az ember kezdő tanár vagy óvónő stb. stb. Nálunk pl. az ellenőrnő és a CBA eladó gyereke jár bölcsibe (őket ismerem látásból). dolgoznak rendesen a szülők, bár az előbbi nem túl népszerű...

Lehet, hogy a jövedelemigazolás törvénysértő, de még mindig igazságosabb, mint a jelentkezési sorrend:)

Judit,
Gratula Petrához:) ezen a szomszédos sztori meg tényleg egy vicc, próbálj meg nevetni te is, mint Andris.
Második babát mikorra tervezitek?

Jaj, képzeljétek, végre nekem is megjött! Röhej, de örülök neki.

Szép napot!
Móni
monke

Zsuzsi,

Én tegnap ALDI-ban vettem melegítő alsót és felsőt Dávidnak.
monke

Móni, azért ez a vélemény megnyugtató a tejpépről és a tápszerről megnyugtató. A tejpép alapja is tápszer.
Hurrá vérzés, hajrá öcsi!!! :P

Köszönöm a tippeket! Megyek majd kínaiba (szerintem sincs különbség, + minden kínai egyébként is) holnap és lehet, eljutunk az ALDIba. Ma biztosan nem, mert már ma sincs lift, elég egyszer lemenni a 7-ről...

Ja, most telefonált Anyukám, hogy a kínaiban vett 3 melegítőalsót Zsófira, vasárnap hozza. Remélem, jók lesznek. :-)

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Zsuzsi,

Akkor ez nagyon kapóra jött:)

Szilvi,
Köszi az infót a "bevásárlókocsiról", megnézem rendesen, és ha borulékony vagy szétesik, akkor nem veszek.
monke

Móni! Jogos! Az ilyen beosztásra nem gondoltam.....

Az a bevásárló kocsi nekem is tetszik. Várom én is, hogy mi a véleményed. Petrának az ugráló póni tetszik nagyon. Most ez a sláger, talán megvesszük neki névnapjára.

Zsuzsi: ez a tápszeres dolog nagy dilemma. Mikor nekem is kevésnek tűnt a tejcsi, akkor vettünk, de én is úgy gondolom, hogy tejpép vagy tápszer ugyanaz. Zsófi iszik vízet vagy vmit? Esetleg próbáld meg a tápszert pohárból, vagy abból, amiből vízet adsz neki. Persze csak akkor, ha Te nyugodtabb lennél, ha meginná a tápszert.

Judit

Kép
petra09

Felhívtam a védőnőt, a tejpép szerinte hosszú távon nem helyettesítheti a tápszert. A hangsúly azon van, hogy folyadék formjában kell magához venni a napi kb. fél liter ilyen jellegű dolgot.
Nyugodtabb lennék, ha legalább elfogadná a tápszert.

Vizet iszik Zsófi cumisüvegből, önállóan, 6 hónapos kora óta, ezzel nincs baj.

Na, lelövöm magam. Lassan nyithatok magamnak egy topikot a tápszerrel kapcsolatban. :oops:

Mindenkinek jó hétvégét!

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Zsuzsi! Akkor csatlakozhatnánk Hozzád mindannyian!!!! :)

Hm..... s amelyik gyerkőc szopizik? Ott képtelenség mérni már..... Ennek a Beba tápszernek van vmilyen íze? S ha próbálnál esetleg ízesítettet?

Asszem én is lelőhetem magam..... ötletelek itt össze-vissza.....

Judit

Kép
petra09

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: