A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 márciusi babák

Meg ha már emeletes ágy, akkor nekem ez a megoldás tetszett mindig, így az alul fekvő nem érzi magát annyira összenyomva :D
Kép

Na jó nem zaklatlak tovább titeket az ágyakkal :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Nory: köszi.. az tuti ide nem teszi be a lábát senki.. hú de mérges vagyok... szerintem sem nagy kérés az hogy a frissen szült anyukát egy újszülöttel pár hétig ne zaklassák már gratulációkkal meg ajándékokkal.. majd hozzák amikor már esetleg örülni is tudok neki. Bocsi hogy kiborultam....
Titeket a kórházban mikor keltenek reggel mindenféle hülye vizsgálattal?

KépKép
KépKép
adryn

Vica, szerintem, ez nagyon jó, ez a második variáció! Jó kis komfortosnak tűnik.

Bea, Maja

Kép
bea1978

Bea: simán ránkrontanának.. ez a baj. mert itt ez a szokás.. hát én meg mondtam Mic-nek hogy az az ő bajuk hogy ez a szokás.. nálam meg nem ez. úgy látom kezdi megérteni. :)

KépKép
KépKép
adryn

Jó kis szokás :shock: hát itt más a szokás, szenvedünk majd az első napokban eleget, nem hiányoznak a plusz emberek, hogy még gondoskodj róluk is. :roll:

Bea, Maja

Kép
bea1978

Adryn: Kiborulás megengedett. :lol: Itt már nem csak a babákról van szó, hanem elmondhatjuk egymásnak gondjainkat-örömünket, és kiderül, hogy nem is vagyunk egyedül a problémáinkkal. :roll: :wink:
Hát nem nagyon szoktak vizsgálgatni, csak minden héten egyszer, akkor viszont 7-kor kell kelni és egészen délután 5-ig döfködnek,húznak-vonnak ilyenek.. :? :roll: Illetva minden reggel mérnek lázat és vérnyomást 8-kor, de utána vissza lehet aludni. :)

Vica:Nekem is jobban tetszik a 2., bár én azért félteném a 4 éves lányomat fölfektetni. :roll:

Jajj ez a Bella family elég érdekes.. :roll:
1.nem akarják tudni a babák nemét
2.nevet se találtak még ki, majd ha meglátják őket,akkor ami először eszükbe jut..
3. Bella reggel 6-kor kel és este 8-kor alszik
4. nagyon vallásosak.amivel nekem személy szerint nem lenne gondom, csak kicsit zavarba ejtő, hogy este itt imádkozott, amíg én laptopoztam.
5. nem néz tv-t.

És még sorolhatnám... :roll:
Vendég

Nory: kitartás.. csak pár nap és szülesztik mrs szentfazekat ;) aztán kapod a következőt .. lassan kiírhatnád az ajtódra: Dr Bubó: Következőőőőt :D

KépKép
KépKép
adryn

Adryn: :lol:

Most néztem, hogy februáriaknál ma is volt baba. :D
Vendég

télleg? délután néztem akkor még csend volt.. na bekuksizok :D

KépKép
KépKép
adryn

Hunor baba sem rendelkezik kis méretekkel 8)

na én megyek zuhizni, aztán csucsu, átadom a helyet a baglyoknak :)

szép, jó éjszakát

KépKép
KépKép
adryn

Nekem is a második ágyas-kép tetszik, de úgy néz ki hogy nem veszünk emeletes ágyat :roll:
A legújabb variáció hogy az Ikeában veszünk a Pannának ágyat, ha már felspanoltuk szegényt hogy kap új ágyat :D Lehet hogy olyat kap amilyen Tencsi gyerkőceinek is van. :wink: (Halkan jegyzem meg én ezt már rég kinéztem vmelyik gyerkőcnek :lol: )
De még alszunk rá egyet, na meg innen Zeg-ről nem olyan egyszerű beszerezni valamit az Ikeából, úgyhogy még ez is kérdéses :roll:

Nory tényleg furi a szobatársad, de te azért nézheted a tv-t? :)

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Sziasztok,

Micsoda pörgés volt itt este.... :shock:

Wicca: Nagyon meg tudlak érteni.... Én is örülnék egy ilyen hírnek, mivel túlhordós vagyok.... 2 héttel ezelőttig mindenki fenyegető koraszülésről beszélt nekem, most meg hogy a 36. héten vagyok a túlhordásról magyaráznak.... :roll: Komolyan lehet, hogy én nem vagyok elég rugalamas, de már Karácsony óta paráztatnak, hogy mindjárt megszülök, most meg azt mondják, hogy március közepe???? kicsit nehezen váltok..... Szóval nagyon megértem az örömödet! :) És szorkolok, hogy ne hord túl!

Adryn: A következőt javaslom elmagyarázni a párodnak: A babák igen szerény immunrendszerrel születnek. Amikor hazahozzátok, akkor meg kell szoknia az otthoni bacikat és a szülei bacijait. Ki kell alakítanotok közösen egy új családot egy közös életet. Ha ezek megvannak és beállt valami napirend szerűség, akkor örömmel látod az idegen bacilusokat a baba körül. De a baba érdeke az elsődleges..... ;)
Petiapu anyukája úgy gondolta, hogy 2 hétre hozzám költözik szülés után.... :shock: :shock: :shock: :shock: Életemben 2-szer láttam 10 percre összesen.... Aztán Petiapuval megbeszéltem, hogy látogatni lehet jönni, de ezt a gyereket mi vállaltuk és nekünk kell megoldani és nem az anyukájának.... Meg is sértődőtt szegények, de én rosszul vagyok a gondolattól, hogy még egy számomra idegen lakjon nálunk szülés után.....

Nory: Nem lehet egyszerű ennyire más emberrel egy szobában.... Komolyan. Azért itt rendesen toleranciát kell gyakorolni.... megjegyezem ateistaként, hogy nem igazán értem, hogy a katolikus hit és a lombik program hogy összeegyeztethető..... Ha Isten nem adja, akkor majd adják az orvosok? :roll: Bocsánat, ha ezzel bárkit megbántottam, csak tényleg látok némi összeférhetetlenséget......

Vica: nekünk nincs emeletes ágyunk, de csavargós család vagyunk és sokszor szálltunk meg emeletes ágyas szálláson.... Nekem az a tapasztalatom, hogy 3-4 éves korig igen is leesnek mászás közben (nem folyton, de ők ott sokat mászkáltak (újdonság varázsa) és minden nap volt sírás). Éjszaka nem tudnak egyedül pisilni kimenni.... Szóval macera.... Viszont ha mondjuk teszel az aljára matracot, akkor már esetleg nem esnek olyan nagyot....
Egyik ismerősőmnek álmában leesett a 6 éves fia és nagyon megijedtek, bár szerencsésen esett, de villámgyorsan megszüntették az emeletes ágyat.
Persze a helyhiány is nagy úr.... :roll:

Aranyér: Most az Aloe Firsttel próbálkozom illetve holnaptól homeopátiával.... Ha nem jön be, akkor elkérem az orvos elérhetőségét és nagyon köszönöm a segítséget Erpé!

Katka

Lilypie Kids Birthday tickers
katka22

Katka én is félnék attól, hogy hogyan jön le éjszaka. Sokszor olyan kómás Panna még reggel is nemhogy este :?
Volt hogy annyira nem volt magánál a délutáni alvás után, hogy bement a fürdőbe és ott lefeküdt még pár percre a földre :lol: aztán egyszercsak mintha mi sem történt volna kijött. :)

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Vica: Szép is lenne ha nem nézhetném. :shock: :roll: Én voltam itt előbb. :lol: :lol:

Katka: Képzeld én ugyanezen gondolkoztam a lombik-vallás és meg is kérdeztem tőle. Erre válasz: Isten biztos megérti, hogy nem volt más megoldás (apa nemzőképtelen). Csak akkor felmerül, hogy "muszályból" már van 2 gyerekük...minek kellett nekik még 3 hitük ellen lévő megoldással. :roll: Mondom,hogy érdekesek. :lol:
Vendég

Nory: Valahogy biztos meg tudják oldani magukban.... És végül is inkább kissé fura vallásos családba szülessen ennyi gyerek, mint mondjuk bűnözők közé, ahol apa 3-5 évenete 2 hónapot van szabadlábon és segélyekből élnek.... Gondolom azért biztos szeretetben nevelik a gyerekeiket és végül is gyerek kérdésben ez a legfontosabb....
De azért nem átlagos a helyzet....
Viszont rengeteg féle szülő nővel találkozhatsz.... És rengeteg sorsot ismerhetsz meg.... Azért nem semmi teher, amit ezzel a terhességgel kaptál.... Nem fejlődő baba, :( több hónap kórház, koraszülött babák, furábbnál furább sorsok a szobatársaknál, erőteljes nagymama stb.... Vajon mit kell megtanulnod? Komolyan mondom ez 5 emberre szétosztva is sok lenne.... :roll:

Katka

katka22

Sziasztok!
Név: na, mi ezért nem mondjuk el a nevet senkinek sem :) Már azelőtt megvolt, hogy tudtuk, fiú-e, vagy lány.Majd ha szépen megszületik, kijelentjük: Megszületett kis Pista János/ csak példa:D/Tssék, kedves rokonok:Örülhettek neki :) akkor már talán nem szólnak bele, de mondjuk bizti. De legalább várandósan nem kellett idegbajt kapnom a vélemények miatt. Én az esküvőm előtt ezt végigcsináltam, életem legszebb eseménye helyett az előző hónapok egy stresszes rémálom volt, annyira fájtak a beszólások, főleg, mert szerettem volna minden vendégnek jó érést okozni/ maga a nagy nap persze szép volt, de addigra idegileg teljes roncs voltam/
adryn én márc 26ra vagyok kiirva, és ápr 13ra bejelnetkeztek a német rokonok férjem részéről. akkor lesz húsvét, és nekik csak akkor éri meg eljönni a szabadság miatt Magyarországra.Hát nekem is akkor kb. 2 hetes lesz a picim..Szerintem nekem látszott az arcomon,amikor mondták, hogy főzni ugyan nem fogok rájuk akkor/ 31 nm-es garzonban/és a tekintetemmel kifejeztem, hogy ok, jönnek, max félóra, 1 óra, aztán szépen elmennek étterembe kajolni, és viszlát.Az a jó, hogy ők is így gondolják. Ennyi belefér, sztem.Betegen úgyse jönnek. Lehet Nálad is csak félórára maradnának, nem nagy ivászat-evészetre.

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
pulcsi

az már fura, ha valaki imádkozik? De ha kiderült volna, hogy foglalkozása: sztíptíztáncosnő,vagy hogy ez az 4. házassága, azon meg se döbbene senki:)
Ez azér fura világ ám :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
pulcsi

pulcsi, szerintem nem azt furcsáljuk, hogy imádkozik, hanem ellentmond a lombik a vallással. szerintem kicsit állszenteskedőnek tünik a dolog.
milyen vallás egyébként?

adryn, szerintem külföldön teljesen más szokások vannak, de el kell fogadniuk, hogy ez a Te gyereked és a Te kultúrádban nem fogadunk látogatót az első hetekben.
Bár a közvetlen rokonokat nem lehet itthon sem kitiltani (szülők, testvérek, nagyszülők)

emeleteságyon mi is gondolkoztunk, de aztán úgy döntöttünk, hogy Levi még kicsi hozzá.

A múltkor mondtam, hogy nagyon rég nem volt éjszakai pánikrohamom. nem kellett volna elkiabálnom :(
Ma éjjel itt járkáltam a lakásban, hol dideregve, hogy izzadva mint egy ló és még a hasam is furi volt. :(

Kép

Kép
gabka77

Jó reggelt!

Nory: nálam is szó nélkül toppantott be anyós a kórházba. És még ő volt a jófej :? És köszi a névjelentéseket!

Vallás vs. Lombik: sehol nincsen megtiltva, hogy nem lehet lombikkal szülni, nem tiltja az egyház. Viszont ősi parancs: sokasodjatok! Kár, hogy a kisebbség fogadja ezt meg leginkább :x És igen, inkább imádkozzanak a gyerekekkel, mint véres filmet nézzenek. Amúgy valóban zavarba ejtő, ha vki feltűnően imádkozik, azt én sem komálom...

Medencefájás: nekem napok óta nagyon fáj, főleg fekvésnél, éjszaka kínszenvedés megfordulnom. Nálatok nincs ilyen?

Látogatás: én egyenlőre erről nem beszéltem a férjemmel, de a kórházban tuti megfognak látogatni... azt nem is bánom, kukkantsanak ott rá, mint otthon. Tudom, amikor az unokahúgom, Maja :wink: , 1 napos volt, akkor meglátogattuk őket, bár december 24-e is volt :P Szóval Adryn, ne akadj ki rajta nagyon, ha lehet intézd el a kórházban, hiszen ott úgyis annyi idegen ember van, és akkor talán kibírják, hogy ne jöjjenek pár hétig hozzátok!

Kati&Lizi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
papillon
Budapest XV. kerület

Kép

Tegnap nem tudtam jönni, egész nap nem volt net. De most jövök, és megnézem miről maradtam le :)

Szőrtelenítés Már én is gondolkodtam rajta bikinivonalon, és én is ugyanígy számoltam, mint Norynak volt, kb. 100.000 ft. De azt hiszem/úgy tudom, szoptatás alatt ezt nem lehet megcsináltatni. Vagy igen?

Masut Nekem nincs problémám Édesanyámmal, jól megvagyunk, csak néha fárasztó. Anyósom meg nincs.

Bea Nem lakik messze Anyukám, csak 18 km. Autóval 15 perc alatt ideér, ha nagyobb a forgalom és nem nyomja annyira, akkor 20. Tehát nagyon közel van.
Irigyellek!!! Nekem is olyan jól esne lazulni egy kicsit a kádban.

Gabka Valamilyen szinten megértelek! Én 16 voltam, mikor elköltöztem otthonról (egy vita után), és azóta sem bántam meg, de Apám a mai napig felhozza. De mi azért jóban vagyunk.
A szorulás gyakoribb az utolsó időszakban. Én nem erőlködök, majd csak kijön :oops:

Adryn Én meg arra gondoltam, hogy kérdezd meg mi lesz a vacsi, és vigyél magadnak hozzá való fűszert, és csempészd bele a tányérodba :)

Pulcsi Én nem biztos, hogy egyetértek veled. Nem szívesen hagynám, hogy olyan emberre a gyerekem, akivel én nem vagyok jóban.

Wicca én is voltam kedden a gyerekorvosnál, nagyon szimpi pasi.

Nálunk is úgy van, hogy a kórház értesíti a védőnőt, ő meg szól a gyerekorvosnak, és mikor hazamegyünk, másnap kijön.

Papillon Gratula a jó eredményekhez. Lassan mindenki jön az új adatokkal :)

Később jövök és reagálok az uccsó 2 oldalra is :)

Kép

Kép
rszg

Sziasztok!

Micsoda témák :)

Adryn, ha úgy érzed, hogy az első két-három hétben megterhelő a látogatók hada, akkor szerintem ezt nyugodtan megmondhatod nekik. Akár úgy, hogy elmeséled, mi a szokás Magyarországon, jó kis multikulti tanulási lehetőség :)
Én egyébként azt fogom csinálni (okulva Samu születése utáni tapasztalatokból és vendégjárásból), hogy lehet jönni, de max félórára, és max 2-3 fő, egyszerre többen nem, és csak a nagyon közeli rokonok. Ja, és hozzanak kaját :)
Egy barátnőm ezt csinálta a gyerek 4 hós koráig: kiscsávója naponta 15-20 alkalommal szopizott, kb fél órás szünetekkel, szóval lehetetlen volt beilleszteni a látogatókat. 20 percre lehetett menni és egyszerre kevesen - nem megijedni, ez azért nem tipikus ilyen sokáig:)

Vallás és tudomány: szerintem nem összeegyeztethetetlen a lombik és a kereszténység, én legalábbis nem érzem az ellentmondást. Sőt, szerintem akár isteni eredménynek, kegynek is lehet tekinteni ezt a lehetőséget. A keresztény hit nem tudományellenes (kivéve néhány egyházat, szektát), sőt! ld pl. hívó kutatók.
A nagyon feltünő imádkozással én sem tudnék mit kezdeni, az tényleg furcsa lehet... Meg alapvetően nehéz egy nagyon más értékrendszerű emberrel együtt lakni, mégha csak néhány napig is. Pláne ilyen kiszolgáltatott kórházi helyzetben. Nory, kitartás, remélem, hogy a következő lakótársaddal jobban egy hullámhosszra kerültök.

Emeletes ágy: egyik barátoméknál már egészen kis korban azon aludtak a gyerekek. Nagyfiú 5 éves, kicsi kettő volt, amikor megvették. Az elején volt egy-két kisebb baleset, de nagyon hamar (1-2 hét alatt) profin megtanulták használni, és éjszakai pisiléssel sem volt gond.

Ma megyek dokihoz, holnap pedig apaságit csináltatunk. Tegnap este-éjjel nagyon fura volt, volt néhány fájásom, rövid, de emlékeim szerint ezek valóban fájások voltak (húzott a hasam alja és a derekam is fájt). 4-5 ilyen volt, aztán elaludtam. Reggelre semmi gond nem volt. Remélem, csak jósolgatás, még egy hónapot szeretném, ha bentmaradna a kiscsaj.
Kukli, Kata név véglegesítődni látszik nálunk is, beírnád a táblába? (Nem Katalin, hanem csak így röviden :) )

erpé

Gabka Jó kis dolgokat vettél. Én is tegnap beszereztem a maradék dolgokat. 33400 ft-ot fizettem az Indra-ban.

Nory Tényleg csak úgy potyognak mellőled/melléd a szobatársak :) De akkor ezt most jól kifogtad! Szoktasd rá a tv-re :wink:
Én simát vettem, de lehet, hogy be kellene szerezni egy paplanost is.
És szerintem nagyon szép neveket választottatok! Nekem mind tetszik! A Dávidon mi is gondolkodtunk. Meg egyébként is! Tudom rosszul hangzik, DE Ki mondja ki többször a neveket?! és ki fogja sokkal tovább szólítgatni azokat a gyerekeket?!

Én tegnap vettem 6000-ért olyan körforgót.

Wicca Kíváncsi leszek, tényleg előbb szülsz-e.

Bea Igazából mi sem kaptunk semmit, mindent mi vettünk meg. Egyedül nővéremtől kaptunk. Meg a barátnőim kérdezgetik, mire van még szükségünk, mert valami hasznos, jó ajándékot szeretnének venni. De szüleim még csak kérdést sem tettek fel :shock:

Adryn Teljesen igazad van, én sem nagyon szeretnék az elején nagy tömegeket! Jobb egyedül, míg ki nem pihened magad. Persze teljesen úgysem fogod, de addig azért jobb, míg nem rázódsz bele az otthoni dolgokba.

Vica Mindegyik ágy-megoldás tetszik nekem. Vagy olyat is nézhetsz, én az Ikea-ban láttam, aminek az aljában íróasztal van.

Papillon Néha nekem is szokott fájni a medencém. Szerencsére ritkán! De akkor kegyetlen!

Erpé Te is tarts még ki egy kicsit. Mennyi a méhszájad?

Kép

Kép
rszg

Helló!
Végre idejutottam. Vica remélem jobban vagy! Nem jó a nátha szülés előtt. Örülök, hogy a méhszáj legalább rendben. Nimród nem siet. :) Amúgy nekem Boti zsákban alszik, Katának is van már jópár. Nekem leszedi a takarót, vagy felkel rá. Éretlen egy gyerek. :roll: Nekem is jobban tetszik a 2. bútor. Senki nem esik senki fejére. :lol:
Gabka tök jól vásároltál. Én végül ugyanennyiért rendeltem a bébiboltban, a még apró kellékekkel együtt. Jövő héten hozzák. Beszéltetek forgóról, ott színes (sztem fontos) plüss, zenélő) már 3500 Ft-tól van. Nagyon vicces Levi a kupakkal. Remélem jobban vagy! Ezek a rohamok nagyon ijesztően hangzanak Nálad és Beánál is. :cry:
Wicca velem is mindenhol pocakosok jönnek szembe. Lehet most jobban megnézzük csak egymást???? :roll: Örülök, hogy jó híreid vannak a dokitól. Izgi nagyon. :wink: Amúgy tényleg sokat járunk el. Még a héten van 2 progink ami egész napos. Még pár hétig nyomjuk, utána úgyis sokáig itthon ülünk a mostani élethez képest. Remélem Boti nem lesz depi tőle.
A tegnapi vezetésem már sima volt. Ráadásul Boti „énekelt” nekem hátul. Így nagyon élveztem. :lol:
Tencsi nem semmi, hogy mész nst-re. Sztem a 16-ai héten meglesz az első babánk. Csak amolyan megérzés. Adryn zárt méhszáj mellett is lehetsz még első. Neked Apa most hogy van otthon? Bocsi ha írtad, csak nem emlékszem. :oops:
Papillon örülök, hogy ilyen jól vagytok. Megéri pihizni.
Név ügybe nálunk nem volt beleszólás (apum próbálta talán emlékeztek), így is szenvedtünk vele. Sztem ez a szülőkre tartozik. Ne foglakozzatok vele.
Erpé nem is hallottam ilyen 3 éves vizsgálatról. Ez bizti izgi nekik is, nem? De jó, hogy nektek is Katátok lesz. :P
Adryn nekem a kh-ban láthatják Katát (neked oda nem mehetnek be?), aztán pápá 3 hétig. Botival is így volt. Mondjuk anyu az más, de anyu az anyu….. :roll: nem beszélve arról, anyósomat nem láttuk 1,5 hónapja, mert állandóan beteg.
Nory kitartás a szobatárshoz. Nekem egy hárpiám volt amikor be kellett feküdnom a 35. héten. Napi 5x kijelentette a párnáját dobálva, hogy nem akart gyereket, a férje szerette volna csak, és ha fájni fog a szülés…. Tiszta hülye volt. 35 évesen, egy 30 éves srácnak szült egy gyönyörű babát, de tök ideg gyengén. A végén sírva kértem, engedjenek haza mellőle. :cry: Zsolti úgy kapott vissza, hogy nem ismert rám. :twisted:
Na nem regélek tovább. Megcsinálom a táblát, aztán feldobom Samuhugi-Katát.
:wink:

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

:wink:
Kép

Kép
Boti tegnap Soma barátjával, és rövid hajjal a sátorban:

Kép
..és hátha egyszer még állhatunk a fényben Fanni mögött .....
http://videa.hu/videok/emberek-vlogok/e ... kQYyFeWMPE

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Rszg, én kitartok :) Méhszájamról legutóbbi infóm 4 héttel ezelőtti, akkor 3000-es volt, szóval zárt és nem rövidült még meg. No, majd ma kiderül, hogy történt-e változás. És hétvége óta elkezdtem jobban vizesedni, de a vérnyomásom szerencsére OK. Tegnap a védőnőnél 112/82 volt.

Kukli, nem semmi szobatársad lehetett... Úgy tünik, megviselte a terhesség rendesen. Ja, és a védőnőnek rendszeresen kell státuszvizsgálatot csinálnia, nálunk volt 1 éves, 2 éves, 3 éves, de ez volt eddig a legkomolyabb. Az 1 éves státusz nagyjából a súly- és magasságmérést jelentette, a kétévesen volt néhány kérdés is (pl. mond-e szavakat, mondatkezdeményeket), most egy teljes és viszonylag hosszú kérdőívet kitöltöttünk és fizikai vizsgálat is volt (pl. gerincferdülést nézte, meg lúdtalpvizsgálat volt, és pl. önállóan le kellett vennie a cipőjét, ilyesmi :) ) Nem tudom, hogy ezt másutt mennyire veszik komolyan. Azt mondta, ha komolyabb eltérés, vagy lemaradás van, akkor különböző (fejlesztő) helyekre kellene irányítania, de mivel Samu korának teljesen megfelelő, ezért nem nagyon van teendője.

Wicca, a Jahn Ferenc kórházban meg épp azt mondják, hogy sokkal több a szülés, mint pl. két éve. Most is nagyon sok a kismama. Valószínűleg területenként más és más.

No, látszik, h itthon vagyok :)
Most már befogom...

erpé

Sziasztok kismamik!

Elnézést a bepofátlankodásért...
de hátha valakinek épp ezekre lenne szüksége még:

Eladó egy Angelcare AC300-as légzésfigyelő (gondolom már kivagytok képezve milyen is ez)
8 hónapig használtuk egy karc sincs rajta..23000Ft a boltban én 15 000ért adom!
Kép

és egy csodaszép Brendonban vásárolt kisfiúnak való 4-es ágyneműszett ajándék baldachinvassal.
(kispárna és a takaró nem volt használva sosem)
a Brendonban 16000 Ft a teljes ár..ezt 10 000 Ftért adnám.

Kép Kép Kép

priviben várom ha vmelyik érdekelne..tudok itthoni képeket is küldeni de ezeken látszik hogy milyen szép is.

és elnézést azoktól akiket nem érdekelt és idekontárkodtam...

további kellemes babavárást :)
Vendég

sziasztok

a kórházon én is gondolkodtam, hogy oda beengedem őket, de kérdés nem lesz e még furább nekik hogy utána akkor mér nem lehet? és itt a kórház csak 2 nap. egyébként Mic megértette hogy nálunk nem az a szokás ami itt és hogy ne azzal foglalkozzon hogy itt mi a szokás hanem azzal hogy a felesége hogy érzi jónak.. csak beletelt pár órába és idegeskedésbe. és itt az nem divat ám hogy kaját hoznak a kismaminak... ááááááááá készüljön ő ha épp látogató jön.. na mondtam felejtős.. majd 2 hetes Nico-nál jöhetnek, és akkor is majd apu lemegy a boltba édességért.. nem.. majd leállok nekik sütögetni.. :shock:

Kuklika:
jövő hét szerdán szedem fel a reptérről aput :) köszi az érdeklődést :D

KépKép
KépKép
adryn

Adryn nálunk a kh-ban üvegen keresztül nézhetik a babákat. Szval könnyen magyarázható, ott miért lehet. Végülis ablakon keresztül nálunk is megnézhetik. :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: Majd meglátjátok még a kézmosás miatt mennyire ki fogtok bukni. Van aki megsértődik, ha megkéred rá. :evil:
Értem Erpé. Akkor várom a 2 évest. :) Örülök, hogy Samu rendben. Bár ilyen anyuka mellett nem csoda. :wink: Várjuk a híreket.

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Sziasztok Lánykák!

Látom pezseg a topik!!! :D Nagyon helyes, csak győzzek mindenre reagálni.

Wicca, elhiszem, hogy fel vagy dobódva, hihetetlen, hogy egy két héten belül már itt is megindulnak a manók kifelé.

Nory, sajnálom az új szobatársat, azért az a feltűnő imádkozás elég kemény lehetett. Amúgy meg tényleg ne vedd fel anyósod okoskodását (bár tudom, hogy nem egyszerű), de ők tényleg a ti gyerkőceitek és senki másnak semmi joga ahhoz, hogy nevet adjon neki. Szerintem is szépek a nevek, a Dávid szuper, hisz nekünk is az lesz a legényke. Kiváncsi vagyok, hogy tényleg kisfiú lesz-e, mert írtad, hogy nem tudták teljesen pontosan megmondani. Nálunk 1,5 évesen aludtak a gyerekek hálózsákban, előtte nem rugdosták le a takarót, most meg a Domcsi kimondottan takaró nélkül alszik, nem tudja elviselni ha van rajta vmi. Úgyhogy egyelőre Dávidnak sem vettem.

Erpé, szorítok hogy minden okés legyen a mai vizsgálaton. Várunk a hírekkel. Nem is tudtam, hogy a 3 éves státusz ennyire komoly. Meglátjuk, hogy nálunk is ennyire mélyreható lesz-e. Ügyes SAmu nagyon, hogy minden "próbát" kiállt.

Vica, nagyon örülök, hogy okés a méhszájad, Nimród is tudja mi a dolga. Annyi mindent kibírnak ezek a pocakmanók, hiába van nálatok is két kis ördögfióka, akik "megnehezítik" a mindennapokat. Edzett gyerkőcök lesznek az tuti. Nekem is a második megoldás tetszik ágy ügyben, de ha az Ikeás mellett döntötök, az is szuper lesz. Mi nagyon imádjuk azokat az ágyakat.

Kukli, nem én írtam, hogy megyek nst-re, bár már nekem sincs olyan messze. Kedden megyek uh-ra, laborra, vizsgálatra és akkor már megmondja a doki, hogy mikor kell nst-re is menni. Utána meg már hetente találkozok a dokival. Barátnőm azt mondta, hogy február 24-én fog Dávid megszületni. A levezetés a következő: férjem unokatesója március 26-án született, az ő barátnője (aki ugye az én drága barátnőm) április 28-án, az ikrek május 30-án, így Dávidnak nincs más lehetősége mint február 24. Na kiváncsi leszek.

Katka, aranyos ötlet volt, hogy Ági hozott ajándékokat Zsófinak. Vmi hasonlót majd bevetünk mi is.

Holnap lesz párom szülinapja, szombaton jönnek fent említett barátnőmék, vasárnap anyósék, úgyhogy nem fogunk unatkozni. Bölcsi után meg egy hatalmasat sétálunk a belvárosban, imádják a manók. Mekkora lesz majd tavasszal, nyáron, amikor már Dávidot is ott toljuk babakocsiban mellettük.......

Na megyek ejtőzni egyet!

Kép
Kép
Kép
tencsi

Bocsi Tencsi. :oops: úgy látszik sokmindenre akartam reagálni, nem tom ki írta, hogy nst. :roll: Viszont Dávidnak akkor tényleg nincs más megoldása. :lol: Heti doki az heti pénz is nálatok?

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Boti zabálnivaló cukorfalat :D
jajj, nekem is kisfiam lesz, de jóóóóóóóóóóóóóó:)
Ja, diétáznom kell, no cukor, kevés szénhidrát, hus zöldséggel..ahhoz képesz ma mákos tésztát ettem, de durumtésztából, és kb. 7 kk mákkal, és 1kk porcukorral.

pulcsi

Sziasztok :)

Vallás-lombik: Valóban igazatok van, hogy inkább vallásos család, mint egy bűnöző... és azon meg jót nevettem, amit Pulcsi írt a sztriptíztáncosnőről, mert mikor anyósomról volt szó gondolkodtm, hogy elmondjam-e...de most már elmondom. :lol:

Ugye mondtam, hogy anyósom olasz származású..na és hogy került magyarországra? (Mikor párom elmesélte én olyan szinten elkezdtem röhögni, hogy potyogtak a könnyeim :lol: ) Anyósom, valami olyasmi volt akkor, mint most a go-go táncos. És kint járt egy magyar pasi, és egymásba szerettek stb.,stb és így került Magyarországra. Aztán a pasi elhagyta, anyósom ottmaradt pénz nélkül, 0 magyar tudással. (ekkor volt 19 éves). Azt nem tudom, hogy mi lett vele utána, de megismerkedett apósommal, megtanult magyarul, aztán jöttek a gyerekek stb.
Na és ő regél nekem, hogy adjak olasz nevet a gyerekeimnek, mikor otthon a családja kitagadta.MEg ilyen múlttal tiszteljem meg ezzel..hát nem. Mondjuk tény és való,hogy később anyának nagyon jó volt (párom szerint) na de akkor is...

Gabka: Katolikus azt hiszem

Rszg: szerintem nincs köze a szoptatáshoz...nem bántja a hormonokat, meg a bikinivonal az lent van, szoptatni meg máshol szoptatsz..de azért utána kell
nézni.

Adryn: csak 2 nap a kórház? :shock: Mi egy hónapig bent leszünk. :cry: Már lassan beköltözök majd..

Kukli: Na én az ilyennek nem engedélyezném a gyerekvállalást...milyen anya lesz belőle?? Majd ha a gyerek valami rosszat csinál, az apát fogja hibáztatni, hogy "látod te akartad a gyereket, hát most neveld is meg" meg hasonló... :x
Vendég

Tencsi: Hát én is remélem, hogy nem tréfál meg minket Levi, mert akkor mident cserélhetünk vissza :shock: :wink: MEg olyan jó lenne, ha fiú-lány lenne, mint nálatok. :) Így megtudom, milyen fiús és lányos anyukának lenni...85%-ra mondja a doki a fiút...hát remélem :wink:
Vendég

Nory: igen 2 nap, ha nincs semmi baj küldik haza az újdonsült családokat :D. arra az 1 hónapra azért van szükség hogy elérjék a babóid a 2500g-os álomhatárt? vagy azért mert koraszülöttek lesznek?

Kukli: itt nincs üveg :( itt a babó végig együtt lesz velünk 1 szobában és csak ilyen-olyan vizsgálatokra viszik el, de persze megyek vele én is. szóval ha ide hívok látogatókat az még rosszabb mintha itthon tenném. szóval csak maradjanak a fenekükön 2 hétig :P majd küldök nekik képet :lol: :lol:

KépKép
KépKép
adryn

Az más Adryn. Itt nálunk (hol nemsoká Petikét tologatja Katka) a gyermekágyi osztályra nem jöhet be látogató. Baba végig velünk van ha szertnénk, de ki nem vihetjük az osztályról. Sztem nagyon jó szokás.

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Az más Adryn. Itt nálunk (hol nemsoká Petikét tologatja Katka) a gyermekágyi osztályra nem jöhet be látogató. Baba végig velünk van ha szertnénk, de ki nem vihetjük az osztályról. Sztem nagyon jó szokás.

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Adryn: Itthon kórháza válogatja, hogy mi a szokás, de ahol én szülök ott tényleg üveg van és egy kicsit sem bánom.... Főként így február- március tájékán....

Pulcsi: Vallási ügyekben nem akartalak megbántani. Nyugodtan legyen valaki vallásos, csak nem kell látványosan.... És nekem a lombik üggyel eléggé összeférhetetlen ez a dolog...., de hát könnyen beszélek, soha nem volt fogantatási problémám.

Kukli: Igen, most nálam is heti pénz van.... Túlhordásban a végén 1-2 naponta kell járni, akkor vajon napi pénz lesz??? :shock:

Erpé: A kórházak valóban túlterheltek, mert sokat bezártak. És nem azért, mert több a gyerek.... Általában az új lakóparkok környékén valóban több a gyerek, túlterhelt az ovi stb....

[/b]

Katka

katka22

Adryn: Először a 2000gr-os álomhatárt kell elérni. :oops: És utána jön a 2500gr-os. És majd csak utána jöhetünk haza ha nem lesz semmi gond.

Jajj lányok, már megint ezzel a nevekkel bajlódok...ti tudtátok, hogy még a szülés előtt meg kell adni egy fiú és egy lány nevet is függetlenül attól, hogy tudjátok, milyen neműt vártok? Hát ez fasza... bocsi, hogy mindig ezzel foglalkozok, de mindig jön valami baj, ezzel kapcs. :oops: :x
Vendég

Nory: ha tuti lennél a nemek arányában a pocidban akkor könnyű lenne.. mert akár adhatnál bendegúzt vagy rozáliát is második névnek.. a ciki akkor van ha valami oknál kifolyólag levi rozika lesz :shock: és roxi bendegúz.. :shock:

KépKép
KépKép
adryn

ja.. bocs ha valakiknek pont ez a két név tetszik .. :oops: :oops:

KépKép
KépKép
adryn

nory, nem nem bántottál meg.én baptista vagyok, egyébként.
nem mondtad, hogy hangosan imádkozott, vagy magában.engem pl. az zavar, ha valaki meditál, vagy berendez egy szobát feng shui szerint/ mondjuk egy irodát, ahol dolgoznom kell/ és nem változtathatok rajta.Számomra egy ugyanaz. Az is egy "vallás". Meg ha majd a gyerekemet halloweneztetik az oviban. Utálom azt a szokást :)Meg amikor eljön Európában az, hoyg amuszlim vallású fejkendőt hordhat az iskolában, mert neki a kulturája része, de én vegyem le az aranykeresztmedálomat a nyakamból, mert megbotránkoztató és fanatista dolog ez a moszlimok számára, ha a saját országomban ilyet hordok.Dehát, tolerancia.
A lombikbébi program nekem is furi keresztényeknél, bár soha nem voltam olyan helyzetben. A babánk legelőször, amikor lefeküdtem a férjemmel, megfogant, és mi ezt így is szerettük volna :) Szóval tényleg nem voltam még ilyen helyzetben. Viszont amennyiben nem maradnak madarék embriók, akiket csak lefagyasztanak, és ki tudja mi lesz velük, szóval ha mindent beültetik, aki létrejött, én nem ellenzem.Bocsi a nem közvetlen idetartozóért!

pulcsi

bocs, katkának ment :)

pulcsi

Na, jó nagyon ejtőztem, aztán mire felébredtem az idő is elromlott, tiszta felhős az ég, pedig gyönyörű verőfényes napsütés volt.

Nálunk sem lehet látogatónak az osztályra bejönni, ami szuper, mert nemár a szoptató kismami érezze magát zavarban a látogatóktól, de a piciket ki lehet vinni a társalgóba és a család kedvére fogdoshatja őket.

Reméljük nekünk sem kell 3 napnál többet bent lenni. Legalábbis, ha nincs semmi gond, akkor ennyi idő után hazaengedik az anyucit és a babókat.

Nory, akkor szerintem Levi az Levi lesz, nem is vitás!!!!! Na igen, elég érdekes anyósod sztorija is, ezek után meg aztán végképp ne törődj vele!!! Én megmondom őszintén, hogy nem is emlékszem rá, hogy meg kellett-e mondani szülés előtt a neveket....

Kukli, Botit meg kell zabálni, nagyon helyes kis legénykéd van.
Asszem Wicca írta az nst-t.

Kép
Kép
Kép
tencsi

Na, jó nagyon ejtőztem, aztán mire felébredtem az idő is elromlott, tiszta felhős az ég, pedig gyönyörű verőfényes napsütés volt.

Nálunk sem lehet látogatónak az osztályra bejönni, ami szuper, mert nemár a szoptató kismami érezze magát zavarban a látogatóktól, de a piciket ki lehet vinni a társalgóba és a család kedvére fogdoshatja őket.

Reméljük nekünk sem kell 3 napnál többet bent lenni. Legalábbis, ha nincs semmi gond, akkor ennyi idő után hazaengedik az anyucit és a babókat.

Nory, akkor szerintem Levi az Levi lesz, nem is vitás!!!!! Na igen, elég érdekes anyósod sztorija is, ezek után meg aztán végképp ne törődj vele!!! Én megmondom őszintén, hogy nem is emlékszem rá, hogy meg kellett-e mondani szülés előtt a neveket....

Kép
Kép
Kép
tencsi

Kép
Kép
Kép
tencsi

Adryn: abba biztos vagyok, hogy a két csajszi csajszi...na de Levi :roll: hát remélem nem lesz Rozi :lol:

Pulcsi: Szerintem teljesen igazad van. :)

Na akkor előveszem ismételten az utónévkönyvet és bújom Levi lánynév után...ja és ha télleg megkell adni fiú nevet a lányoknak is akkor még azt is kell keresni...hát fasza. :? Sose legyen 3-as ikretek! :lol:
Vendég

ikrekes topicban ezt írta nekem az egyik szintén 3-as ikrekes anyuka :shock: :

"Nory!
Amikor én szültem,akkor bizony úgy volt,hogy 3fiú és 3lány nevet kellett megadni.És hozzá még rangsorolni is kellett: első szülött fiú neve,második szülött fiú..,első szülőtt kislány,második... és így tovább.A neveket abban a sorrendben kapták,ahogy kiemelték őket a hasamból.
Hogy ezt meddig lehet (vagy lehet-e) módosítani, nem tudom. Én ezt lényegtelennek tartom,mert 6nap alatt (főleg,hogy a PIC-en voltak) nem lehet egy babát megismerni és eldönteni,hogy passzol-e hozzá a név.Én sokkal jobban tartom az angol hagyomány,mert ott a gyereket 6hetes koráig kell anyakönyveztetni.
Ja és nálunk még a dolog pikkantériája az volt,hogy mindegyik gyerkőcnek dupla keresztnevet szerettünk volna.Így összesen 6fiú és 6lány nevünk volt. "

Ez a nem semmi :? :roll:
Vendég

Lányok, én írtam, h megyek nst-re jövő héten!!!! :lol:
Doki azt mondta, h majd 2 hét múlva menjek, de a védőnő azt mondta, h már jelentkezzek be a jövő hétre.

Mi is úgy tervezzük, h nem jönnek látogatók az első hetekben. Kórházba sem szeretném, hogy anyuékon, anyósékon kívül más jöjjön.

Én ma voltam a munkahelyemen, meg vsásroltam is egy-két dolgot még Szonjának. Most meg elfáradtam, nem is megyek ma tornázni. Pihi van.... :)

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Na átnyálaztam az utónévkönyvet :roll:
Levi lánynév esélyesek:
Kiara, Tamara,Ametiszt,Miranda ezeket kéne valahogy variálni :roll: Ötleteket várom! :wink:

Lányok fiúnév:
Gergő Kristóf és Máté Balázs? :roll: VAgy még a Roland is szóba jöhet!Szeintetek?

Illetve ha valaki tud még szebb neveket aztis várom! :wink:
vezetéknév: Hajdú
Vendég

Én annó Levinél azt mondtam, hogy ne jöjjön senki a kórházba, majd jöjjenek látogatóba, ha úgy alakul.
De most már inkább azt mondom,hoyg jöjjenek a kórházba és akkor itthon nyugi van. Lehet azt mondani, hoyg ott volt a lehetőség, hogy a kórházban meglátogasson, most legyen türelmes, majd szólok, ha lehet jönni :)

Kép

Kép
gabka77

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: