A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. novemberi babavárók

Hahó!

Hányást sajnálom, remélem azóta sem jelentkezett senkinél!

Normaflore (a kórházban Bene ezt kapott) helyett a védőnőnk a Bonolact Kid-et ajánlotta, állítása szerint hatásosabb. Minden antibiotikum kúra mellé érdemes nekik adni.

Tali nagyjából nekünk is bármikor jó, a péntekeket leszámítva, mint Zsuzsiéknak. OK a Városliget is. Gondolom inkább kora délután, akkorra már csak felmelegszik rendesen a föld.

Velünk minden oké, este megyünk lagziba, nagy a jövés-menés, de most épp csend van végre :wink:

Szilvi, ez annyira ismerős, én is mikor végre ledőlnék, pár percen belül tuti felkel Bene :lol:

Puszi,
Ági

KépKép
gigilina

Sziasztok Lányok!

Megérkeztünk! A nyaralás szuperül sikerült, a rossz időt leszámítva, de azért jó volt kikapcsolódni! Itthon is minden rendben volt!

Majd ha már összeszedtem magam, akkor jövök és mesélek! Addig is összefoglalhatná nekem valaki, hogy mi történt az elmúlt két hétben! :lol:

Puszi nektek!

Mangora

Kép
mangora

Annak én is örülnék! :)

Nem voltunk végül nyaralni, de még szerencse, mert mikor indultunk volna aznap lett a csőtörés.

Mangora
Jó, hogy jól sikerült a nyaralás. :)

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok!

Ági és Kati után egy újabb zugolvasótok dugja ki a fejét a homokból.Zsuzsihoz hasonlóan én is egy Zsófi nevű babának vagyok az anyukája 2009.november 11-e óta. Csodaszép,tündéri (mint mindenkinek természetesen a saját gyerkőce).
Egy kérdésem lenne felétek,pontosabban segítséget szeretnék kérni Tőletek:az én Zsófim sajnos nem olyan aktív mint Zsuzsié.Nem szívesen volt és van azóta sem hason,és a mászás egyáltalán nem az erőssége.Most ott tartunk,hogy egy ideig elvan hason,és néha hátrafelé kúszik,de amint megunja,egyszerre hanyatt fordul,és inkább fekszik.
Nagyon szeret álldogálni,de mindezt úgy,hogy én fogom,mert még magától nem megy,és inkább sétálni szeretne.

Szerintetek hogyan tudnám rávenni a mászásra?Már eléggé úgy érzem,hogy (tudom,kicsit hülyén hangzik)kezdünk kifutni az időből :shock: :)

Ötleteiteket előre is köszönöm.

Erika

KépKép
verka7

Lányok, csak rövid életjel rólunk.
Múlt héten a keresztlányom volt nálunk, jöttünk-mentünk, 2 gyerekkel nem volt egyszerű, a hosszú hétvégén a Balcsin voltunk M. osztrák rokonait kísérgetve stb.
Márk elkezdett vmi mászásfélét, de kúszva még mindig gyorsabban odaérni akárhová, állandóan ül, pont mint Vince Vick FB-os képén és az új sláger 4 napja a kapaszkodva felállás.Egyenlőre csak a kanapénál illetve ágynál űzi.Ma reggel óta hőemelkedése van, kicsit taknyi is és 2 napja elég sírós, vszínűleg végre fogzunk.
A lakás romokban, takarítani nem igen volt időm az elmúlt 2 hétben, rengeteg a dolgom és marhára szenvedek az allergiától, ömlik az orrom, a szemeim be vannak dagadva, pedig gyógyszert és napi 3 calciumot is szedek, szemcsepp és orrspray is van, kész vagyok.És még herpesz is mindezeken felül.
Megpróbálok jönni a héten,

puszi

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

hahó,

végre én is tudok életjelet küldeni.

Kata, sajnálom az allergiát, emlékszem, tavaly is írtad, még pocakosan, hogy mennyit szenvedsz vele.

Erika, minden babának más a fejlődési ritmusa. Attól, hogy kicsit "lustább", még nincs baj. Nálunk is inkább csak kúszás van, a mászás még egyáltalán nem megy. Azt tudom tanácsolni, ha téged megnyugtat, vidd el gyógytornászhoz. Mi kéthetente járunk, átmozgatja Csabi egész testét (váll, kéz, hát, pocak, láb, minden), így elvileg könnyebben kezd mozogni.

Vick, akkor szerencse a szerencsétlenségben, hogy a csőtörés akkor volt, amikor mégis otthon voltatok. Talán rosszabb lett volna erre hazajönni.

Mangora, Isten hozott a nyaralásból, mesélj majd!

TSzilvi: jobbulást nektek!

Hát, a hányás valóban ijesztő tud lenni. Csabi is mostanában (a vírusfertőzés óta) elég sokat, naponta - kétnaponta hány. Elvittem orvoshoz, azt mondta, hogy itassak vele normaflort, meg kap naponta kétszer Sinlac-ot. Valószínűleg a fertőzés kipusztította a belső bolyhocskáit, ezért jön vissza. Azt mondta, hogy a sok nyál is gond lehet, mert az megtölti a pocakját evés előtt, így most a szokásos mennyiséggel egyszerűen túletetem, és az jön vissza.

Móni, Dávid aranyos lehetett, ahogy kapkodott a barack felé. A keresztelős gondokat sajnálom. Idővel remélem már csak a szebbik része marad meg emléknek.

A füves tali részünkről is rendben van. A Városliget mint helyszín pedig nagyon ideális lenne :lol: Kb a szomszédban van. Mit szólnátok ehét csütörtökhöz? Most néztem az időjós oldalt, és jó időt mondott.

Zsuzsi, jó a spenótos történet :lol:

Megyek előkészítem a Manó ebédjét, lassan ébrednie kell.

puszi

Szilvi
huszilvia

Sziasztok,

Remélem, mindenkinek jól telt a hétvége. Mi a szüleimnél voltunk, volt rengeteg látogató, Zsófi nagyon élvezte, hogy minden körülötte forog. Egyfolytában "beszél", be nem áll a szája, mintha beszélgetne velünk, mondunk neki vmit és visszaszól. Fogalmam sincs kitől örökölte a beszélőkéjét :lol:

Mangora, örülök, hogy épségben hazatértetek. Várjuk ám a képes beszámolót!

Kata, jó sűrű hetetek volt. Márk nagyon kis ügyes! Reméljük, tényleg a fogzás okozza a tüneteket. Kitartást! Csak kibújik végre!
Sajnálom az allergiát. Tudsz rá szedni már vmit?

Szilvi, szegény Csabi, reméljük, hamar helyrejön a kis belsője és elmúlik a hányás. Emlékszel, Tihanyban mondtuk, hogy Zsófi még nem és erre tessék.
Nekünk jó a csütörtök, szavazzunk!

Erika, tényleg nem egyformán fejlődnek a babák. Egyetértek Szilvivel, vidd el egy gyógytornászhoz, hogy megnézze és megnyugodj.

ToldiSzilvi, remélem, már jobban vagytok.
Ismerős a helyzet, én is mindig abban a pillanatban pihenek le, amikor Zsófi felkel. :? Ez az Anyák sorsa.

Mindenkinek köszönöm a Normaflore-ral kapcsolatos információkat. Jó tudni és ha szükség lesz rá, veszek.

Zsófi pár napja rág a fogatlan ínyével. Vicces, de nagyon ügyesen csinálja.

Szép napot!

Puszi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok,

Vagyok én is, csak egy barátnőm látogatott meg a kislányával, hétvégén meg rokonlátogatások tömkelege.

Jól vagyunk egyébként, minden ok.

Ez a hét nekünk sajna már nem jó - és kedd délutántól lehűlést, esőket mondanak.

Kata, jobbulást, lassan véget ér az allergia-szezon.

Mangora, király, hogy jól sikerült a nyaralás:) üdv itthon.

Zsuzsi, addig jó, amíg lejár a Nurofen, és nem elfogy:)

Erika, üdv:) Remélem, írsz még majd! és hozz képeket a Te tündéri Zsófidról!

Nem egyformán fejlődnek a babák, tény, de 9. hónaposan már jó lenne, ha szeretne hason lenni.

Én -a házi gyerekorvossal egyeztetve persze - neurológushoz vinném első körben, ő majd ajánl megfelelő fejlesztőt-gyógytornát.
És megnyugtatna téged is:)

Szilvi,
Sajnálom a hányásokat:( remélem, Csabi gyomra gyorsan helyrejön.

TSzilvi, jobbulást!

Szép napot,
Móni
monke

Sziasztok Kicsik és Nagyok!

Bocsi, hogy ilyen ritkán jelentkezek mostanában! Nagyon besűrűsödtek a napok és ez a r.dt gép is olyan lassú, hogy már be se kapcsolom inkább! Az idegeim...

Köszönöm a kedves, bíztató szavakat! Jó a tudat, hogy mind velem, velünk vagytok. Sikerült a biztosítóval a szervízesek sok-sok segítségével megalkudni! Ma kezdik a javításokat. Talán 2 hét! Nekem maga a pokol, mert mindjárt iskolakezdés...
Szilvi, külön köszönöm az üzit, ma olvastam. Valszeg keresni foglak, hátha sikerül velük dűlőre jutni! A rendőrök nem bíztattak, nincs pénze a társaságnak!

A tali részemről bizti kilőve! :cry:

Nagyon sajnálom a betegeket, jobbulást nektek! És a hányosokat! Brrrr! Legnagyobb rettegésem! Jó, hogy már alakultok!

Kata, kár, hogy így alakult a nyaralásotok! Sajna vannak babák, akik nehezen viselik a környezetváltozást! Reméljük jövőre már kikapcsolódás lesz!

Vick, nem jó csere nyaralás csőtörésre! Sajnálom! Rátok fért volna a pihizés! Márha 3 gyerekkel így lehet hívni. Biztos jön Vince foga, Mírának is kibújt a bal felső szemfoga. Illetve a csücske. Ők 2 hét különbséggel fogzanak végig. De hiányzik a jobb felső második. Nem is akar nőni, így most ez a nyolcadik.

Friday, édi lehet Gréta. Míra csak kajánál int nemet. Csóválja a fejét összeszorított szájjal, ha megtelt. Visszamentetek már? Bocsi, ha lemaradtam. Ivett szerencsés kislány, esélyt kapott egy teljes életre, boldog családra! Sokszor eszembe jutnak a nővéredék!

Erika, Zsófi, üdv köreinkben!

Móni és az ő éhező rab Dávidkája! :lol: Fellélegezhettek végre, hogy meglett a keresztelő! Még ha így is sikerült. Majd megnyugszanak a kedélyek! Fel a fejjel!

Nekem mindig Zsófi az etalon, de be kell látnom, mire mi kezdjük az általánost, ő már a gimibe felvételizik! Legalábbis rábeszél téged! Nekem a fiam ilyen. És nincs menekvés, mert beszél és beszél és...

Magnora sajnálom a rossz időt! Jó, hogy végre itthon vagytok!

Petra, gratulálok első fogacskádhoz!

Ági, utólag is kifejezem örömöm, hogy rendben van Bene. Drukkoltam neki, nektek! Már lassan megnyugodhattok!

Krisztina??? Merre vagy-tok??? Nagyon hiányoztok! Kérlek írj pár sort! Küldj képet! Remélem minden rendben veletek!

Tegnap hazajöttek a nagyok, úgyhogy megyek közéjükcsapni!

Sok puszi mindenkinek:

Kati

Kép
bfkata

Sziasztok,

köszönöm a kedves szavaitokat.A gyerekorvosunk most két hétig szabin van,úgy hogy a megbeszélés majd szeptemberben lesz,addig is majd azért nyüstölöm a Manót.A mászás helyett a mai napot is szinte egész végig végig rohangálta(tta).Azt viszont nagyon élvezi.

A gyógytornával kapcsolatban annyit kérdeznék Szilvi,hogy szerinted az sokkal másabb,mint a babaúszás?Mivel hetente járunk oda,és Zsófi nagyon szereti is.

Egy pár szó rólunk: még mi is a fogatlanok táborát erősítjük,és nem úgy néz ki,hogy mostanában kinőne neki.Talán protézisre nem lesz azért szükség :D
A napjaink nagy részét a szüleimnél töltjük,mivel mi csupán egy 41 négyzetméteres lakásban vagyunk,és ez nagyon kicsi hármunknak.Hogy mikor lesz belőle családi ház?? :roll: Nem mostanában.Addig is megteszi a szülőknél a családi ház is...

Nem tobzódom tovább,jó éjszakát mindenkinek! Kép Zsófi

Erika

KépKép
verka7

hahó,

Erika: teljesen más a babaúszás és a gyógytorna. Ezt biztosan állíthatom, mert mi is járunk babaúszásra. Jót tesz neki, de nem váltja ki a gyógytornászt. Zsófi nagyon édes baba! Mekkora haja van :lol:

A mai jó hír: azt mondta a gyógytornász, nem kell többet mennünk!! :lol: :lol: Végre!!!

Megyek most viszont fürdeni, alvás. Ez az allergia nekem is beteszi...

puszi

Szilvi
huszilvia

Kati, jó, hogy rendeződnek végre a baleset után a dolgaitok. Sokszor eszembe jutottatok, hogy mit élhettetek át. Mikor írtad, még fel sem fogtam igazán, több nap kellett hozzá, még így is, hogy nem is velünk történt.

Móni, sajnálom, hogy nem egy álomkeresztelő volt. Vígasztaljon, hogy pár év múlva, már csak a szép emlékek maradnak, a kellemetlen része pedig vicces sztorivá változik, amit el lehet majd mesélni Dávidkának. Irígykedek az étvágyára :)

Kata, az allergia borzasztóan hangzik, olyan rossz, hogy tönkreteszi a nyarat, vagy legalábbis a végét. Én is emlékszem, hogy tavaly is ettől szenvedtél. Melyik pollentől van? Nagyon ügyi Márk, majd írd meg, hogy tényleg a fogtól volt-e a láz? Jobbulást neki.

Ah, ezek a hányós történetek tényleg rosszul hangzanak, remélem, hogy minden baba jobban van már, aki ettől szenvedett.

Mangora, eszembe jutottatok ti is, hogy milyen lehetett a svájci túrázás? Mesélj majd!

Szilvi, nem is tudtam, hogy jártatok gyógytornára. Ezek szerint minden rendben Csabikával :)

Zsófi nagyon cuki lehet, ahogy beszélget :)

Verka, üdv itt! Nagyon édi a te Zsófid is :) Igazi hajas-baba :)!
Nem tudom,hogy olvastad-e régebben, én is paráztam Bíborka mozgása miatt. Eleinte úgy voltam vele, hogy majd a saját tempójában fejlődik, aztán elkezdtem aggódni...és noszogattam egyfolytában. Többféle fejlesztő játékot csináltam vele. Pl. takaróban forgatás, kúszásra késztető gyakorlat. Pár nap után szépen be is indult tőle a mozgása. Ha kéred, priviben egyeztethetünk, vagy beszélhetünk is telón. Én DSGM tornára terveztem vinni. Most már így utólag azt mondom, hogy nem szabad hagyni, mert te is nyugodtabb leszel, ha beindul, a babák pedig annyira boldogok tudnak lenni, ha mozoghatnak.

Bibi is sokat beszél, sőt Blanival veszekszenek. Egész nap megy a vita, visítozás. Elég kemény...újabb számunkra is érthető szavakkal bővült a repertoárja: apa, hamma, gyerek, óni (a sógornőm, Móni)
Olyannyira beindult a mozgása, hogy egész nap le sem áll, ezerrel mászik, feláll-leül, táncol, próbálgatja elengedni a bútorokat és a kezemet is.
A kajával megy a szenvedés. Pépeset nem hajlandó enni, foga még nincs. A tejci már nem elég, a tápit, tejpépet sem fogadja el. Mivel éjszaka éhes, ezerszer felébred szopizni. Én már kész vagyok ettől. Néhány zöldséget már megeszik villával összetörve (krumli, répa, de csak fűszerezve). Adtam neki zsíroskenyeret is, szereti :oops: Ennyit az egészséges táplálkozásról.

Volt még téma a tvnézés, ami engem izgat...nem az a kérdés, hogy káros-e...ezt senki sem vitatja.Inkább az, melyik a károsabb, ha megnéz a gyerek egy mesét, vagy az, ha takarítás közben két gyerek visítva kapaszkodik a gatyámba és próbálja megakadályozni a házimunkát. Miután 30 részletben takarítok (közben beposhad a víz a takarítógépbe) a végén már én is ordítok...Szóval a mese, vagy az egész család kikészül. Ja, és aki azt mondja, hogy csak szoktatás kérdése, és elvan a gyerek a házimunka alatt, az még tuti nem próbálta ki...

Jó éjt mindenkinek!
R
34372

Erika, a másik oldalt még nem írtam. Nehogy lelkiismeret furdalásod legyen ám! Amikor Bibi 7 hónaposan még semmit sem akart csinálni, sok anyukát kérdeztem a mozgásfejlődésről, és kiderült, hogy sokan kihagynak mozgásformákat. Azzal ijesztgetnek, hogy a mászás kihagyása majd koordinációs-, vagy tanulási nehézségeket okoz, de ez sem igaz. Szóval, próbáld késztetni a mászásra Zsófit, de ha nem csinálja, akkor sem történik baj. Attól még ugyanolyan egészséges gyerek. Egy ötlet: kint, nagy placcon (strandtörölközőn) ahol nem tud hova kapaszkodni játszani vele, labdát gurítani, esetleg lásson más babákat mászni.

tobzódás befejezve :wink:
34372

Eszméletlen nap áll mögöttünk, Márk egész d.u és este lázas volt, napközben 2x 5 percet aludt, csak ült a kiságyban és krokodilkönnyeket hullatott, este 10kor 39 fokos láza volt még, de a bal alsó 1-es teteje kibújt már.
a mai program remélhetőleg alvás lesz mindkettőnknek.
Majd jövök

pusz

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok!

Gratulálok Nektek is Kata!

Szia Erika! Nagyon kis édes Zsófi!S az a haj!!!! Mi Petrának két hete vágtuk le, hogy hátha sűrűsödne..... azért látszik a változás.... :)

Talival akkor hogy állunk? Nekünk a Városliget elég nehezen megközelíthető..... :( Mielőtt még lett volna helyszín nekem a Margitsziget jutott eszembe, de kavarni nem akarok. Meg aztán eléggé bizonytalan programjaink vannak, így meg pláne nem, azt sem tudom, mikor érnénk rá. Mindegy! E téren nyűgi vagyok....valahogy mindig történi valami, ha eltervezek valamit.....
Befejeztem a nyűglődést!

Örülök, hogy elveszett báránykák is felbukkantak! :)

Velünk túl nagy újság nincs. Túl vagyunk egy pörgős hétvégén. Apumnál voltunk Egerben, s ezzel együtt még két unokatesómnál, nagynénémnél, kirándulni és strandon. Tökmag nagyon jól bírta a kiképzést! Sőt!!! :) Nekem meg dagadt a mellem a büszkeségtőll! :)

Ő is próbál már elengedett kézzel állni. Egyre hosszabb ideig sikerül is neki. Persze ezek az idők csak másodpercben mérhetők. :) Lejön végre az ágyról fenékkel. Hosszú hónapok kemény munkája ez! :)

Viszont vasárnap megint hányt egy hatalmasat. Most legalább tudom, hogy mi volt a ludas. Babapiskóta, ami nem kifejezetten piciknek való. Ugyanúgy piros pöttyökkel kezdődött a szája körül..... aztán sugárban végződött. Valamire allergiás lehet. A dokinő szabin van, de ha visszajön elmegyünk hozzá. Mielőtt megbotránkoztok, hogy miért adtam neki, csak annyi mentségem van :) hogy mostanában mindent meg szeretne szinte kóstolni. S egy picit szoktam is neki adni szinte mindenből...... s nem volt gond.....

Mindjárt felteszem az egyik kedvenc képem, a többi az iwiw-en van.

Szép napot Nektek!

Judit

Judit

Kép
petra09

Kép a legjobb hely az autóban

Kép A kis tudálékos

Kép Pancsi

Három lett. Bocsi! :)

Judit

Kép
petra09

Jó reggelt,

Kata, pihenjetek:( ha a fog kibújt, utána megszűnik minden baja. Reméljük.

Verka, nagyon édes a Zsófid, tényleg:) köszönjük a képet!

Reni, sajnálom Bibi nem evését:( ha zsíros kenyér, hát az, csak egyen:) állítólag az egyetlen zsiradék, amiben van D-vitamin természetesen, a disznózsír.

A tévével kapcs. azt hiszem, jó, ha az ember beszerez egy csomó "megbízható" mesét, ami mellett ott meri hagyni a gyerekét, akkor nagy baj nem lehet.

Veszekedés jópofa lehet, de csak messziről:) irigykedem az ilyen nagydumás babákra, Dávid csak visítozik és egy-egy hangot utánoz.

Mozgásfejlődéssel kapcs: nem akarom itt osztani az észt, nem értek hozzá, és biztos halál mindegy, ha két héttel korábban vagy később áll fel vagy kezd el kúszni egy baba.

DE: Verka azt írta, hogy Zsófija nem szeret hason lenni, visszafordul a hátára egy idő után, én ezen kaptam fel a fejemet. Szóval én vinném, minél hamarabb, önmagam megnyugtatására is.

Szilvi: Csabihoz nagy gratula!:)

Mentem, sz*r éjszaka után hátha segít egy második kávé.

Szép napot!
Móni
monke

Van még egy. Apa most küldte át. Hétvégén megyünk arra a bizonyos esküvőre, s felpróbáltuk a ruhát.....

Kép

Judit

Kép
petra09

Mégis tobzódok....

a mozgásfejlődéshez én sem értek (félreértés ne essék) ezek a tapasztalataim...

Kata, gratula a fogacskához, pihizzetek. Remélhetőleg Márk láza is elmúlt már. Nagyon rátok fér a pihenés.

Judit, Petra nagyon édi az új frizkóval, az új ruciban pedig biztos űbereli a menyasszonyt :) Nahát, már a wc-t is kipróbálta ! :)

Gratula, hogy lejön az ágyról, és nagyon jó, hogy írtad, mert én mindig úgy éreztem, hogy még picik hozzá, és meg sem mutattam Bibinek, pedig mindig attól parázok,hogy leesik. No most ezen felbuzdulva, én is megmutatom neki, hogy kell lejönni :)
Igen, a piskótában van toljás is. Ugyan miért botránkoznánk meg? No én meg főleg nem, örülök, ha valamit eszik.
34372

Sziasztok,

köszönöm Szilvi,Reni és Móni a segítségeteket,addig is próbálom minél gyakrabban hasra tenni.Az az érdekes,hogy van,amikor viszont hason fekve tud elaludni... :roll: a fene sem érti ezt.

Judit,sajnálom a hányást,de talán így már tudod valóban,hogy mit ne adj Petrának.Petra egyszerűen gyönyörű ebben a kis ruhában,na és a kalap...nagyon csinos 8)

Kata a fogzáshoz kitartást,már én is előre félek,mi lesz,ha elkezdődik.Úgy látszik bejön az a jóslat,hogy minél később jön,annál nehezebb nekik és fájdalmasabb :(

Móni,Zsófi is inkább a visítozást gyakorolja,illetve néha mikor "anya-bajos" állandóan azt mondja:mamama-mememe.Ilyenkor szinte piócaként ragadna rám :)

A tévével kapcsolatban és sem tudok sok újdonsággal szolgálni.Nálunk inkább a számítógép megy,és ha Zsófi már nagyon nyüglődik,akkor Halász Judit Csiribiri dvd-je csodákra képes...teljesen letaglózza és tátott szájjal figyeli.Más egyelőre talán még nem érdekli...ja persze a billentyűzetet és az egeret kivéve :wink:

Erika

KépKép
verka7

Jaj nagyon drága a Petra ebben a ruhában:) Szépek legyetek a lagzin, remélem, azért a lehetőségekhez jól érzitek majd magatokat!

Én eddig hiába próbáltam megtanítani Dávidot a lemászásra, pedig jó lenne, ha tudná:(

Nekem jó a Margitsziget is, várjuk meg a többieket.

Mázli, hogy rájöttetek, mire érzékeny Petra.

Reni,
Nekem még tapasztalatom sincs a témában:)
Csak emlékszem, hogy Dávid már húsvétkor hisztériázott babamasszázson, mert hasra akart fordulni mindenáron, és azóta se láttam soha ébren, önszántából a hátán heverészni. És messze nem ő volt se a leggyorsabb, se a legügyesebb itt a fórumunkon.

Zsuzsi meg már februárban azon aggódott, hogy Zsófi nem szeret hason lenni.

:P

De tényleg nem vészmadárkodni akarok, Verka, ha megfogalmazódott benned az aggodalom, akkor a legjobb, amit tehetsz, ha gyorsan megmutatod szakembernek, aki majd megnyugtat.
monke

Hahó,

csak rohanva, már megint, Bene ébren, csak most kivételesen nem a nadrágomat rángatja, hogy vegyem ölbe... :wink: Kicsit anyás mostanság, és elég nyűgi, de legalább meg van az ötödik foga szegénykémnek. Most is fél óra dajkálás után vére hajlandó volt egy méterrel messzebbre menni tőlem.
Az étvágya sem a régi, küzdünk minden nap. Minden ellen tiltakozik egy idő után, de ha várok egy pár percet, utána megint elfogadja. Lejárunk egy szűk órára minden nap a játszótérre, hintázik meg mászkál a homokozóban, na ezt a részét a napnak legalább nagy élvezi :) De ha jön a hűvös, már nem merem vinni...
Szóval küzdelmesek a mindennapok, a lakás meg szalad :)
Ha jön a busz, akkor mondja "bu", otthon a szüleimnél kutya (Blöki) pedig "bö" :) És elkezdett mmmmammma-zni, még erre nem jöttünk rá, mit jelent :D

Erika, a lányok csupa jó tanácsot adtak, nem tudok már többet hozzászólni, de mindenesetre üdv itt köztünk, gyere sokat! Zsófi pedig nagyon édes, mekkora haja van már, gyönyörű!

Petra tündér, már az iwiwen is megcsodáltam :) Remélem azért jól fogjátok magatokat érezni az esküvőn! Jó, hogy kiderült, a babapiskóta a ludas, akkor a tojást érdemes kerülnötök tényleg.

Kata, remélem kipihenitek a tegnapot, és Márknak már nincs láza!

Reni, veszekedős lányok :) Bibi hogy beindult, mennyit dumál, de jó!

Margitsziget nekünk nem annyira jó, de ha a többség arra szavaz, megoldjuk :)

Jaj, bocsánat, ha vmire nem reagáltam, de már megint a lábamnál matat a kis drágám...
Puszi csajok,

Ági

KépKép
gigilina

Sziasztok,

Kicsit le vagyok lassulva, borzasztó tegnap délutánunk, éjjelünk és ma délelőttünk volt. Iszonyúan sírt szegénykém többször, nem tudjuk, mi lehet a baja. Furcsa, mert aztán egyszer elhallgat, elkezd nevetni, beszélgetni... Mondanám, hogy a foga, de nem tudom... Lehet, hogy a frontot érzi?Remélem, most kialussza.

Na, ezt a mozgásos témát jól kiveséztétek, látom. Persze, hogy nem baj, ha valakinek kimarad a kúszás vagy a mászás. Anyukámék utcájába új család költözött, egy éves a kisfiú, nem kúszik, nem mászik, viszont mindig felállíttatja magát és próbál "lépni". Új gyerekorvosuk lett, aki teljesen el volt képedve, hogy hogy eddig nem foglalkoztak a gyerekkel. Azonnal fejlődésneurológiára és gyógytornára küldték.
A barátnőm pedig a gyerekorvos rámenősségének köszönheti, hogy már 3 hónaposan Dévényre jártak, mert az első neurológus nem talált semmi bajt, de a második már igen. 10 hónapos korára érte utol a kissrác a társait. Bár neki izomgyengesége volt, az azért nagyon komoly baj.
Na, befejezem. Nem akartam észt osztani, csak leírtam, amit tapasztaltam.

Nekünk jó a Margitsziget is!

Szilvi, de jó, hogy Csabinak nem kell már tornára járnia.

Ági, sajnálom a nyűglődést, de legalább van eredménye, éljen az 5. fogacska!
Hogy sikerült az esküvő?
Milyen kis aranyos, ahogy Bene szókészlete fejlődik.

Judit, nagyon csinos Petra a kisruhában! Lényeg, hogy kiderült, mi okozta hányást. A babapiskóta nem olyan, amit lehet adni már ebben a korban?

Reni, látom, Bibi is inkább az erősebb ízekre bukik, mint Blani! Emlékszem, mikor rántott húst kért :-)
Jó lehet ez a veszekedés a lányok között, de elhiszem, hogy nehéz Neked.
Bibi is jól felpörgött, nagyon tüneményesek lehetnek együtt!
Szerintem vannak helyzetek, amikor kell a mese... Ld. takarítás, ahogy írtad. Hidd el, én megértelek, pedig nekem csak egy gyerek kapaszkodik a nadrágomba :-)
Szóval be kell szereni néhány klassz mesét, amit be lehet vetni, ha szükség, igazad van, Móni. Egy kisvakondot már vettünk, még csak M. nézte meg.

Kata, remélem, ma már sokkal jobb napotok van! A foghoz gratulálok, itt is, szép nagy árat fizettetek!

Milyen kis hajasbaba Zsófi!

Szép napot!

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Köszönöm a dicséretet, átadom a Zsófinak :D

Zsuzsi nem lehet,hogy Zsófinak is a foga jön?Ha jól emlékszem nem ilyen típusú a kislányod :?:

Sajnos én a megatalin nem tudok részt venni,pedig nagyon jófej társaság alakult itt ki az elmúlt több mint egy évben....hú de fura leírni,hogy már ilyen régóta együtt vagytok...
De azért lélekben veletek leszek,és próbálom majd felvenni a fonalat.

Erika

KépKép
verka7

Erika, nem, Zsófi tényleg nem ilyen, ez az elmúlt 1,5 nap egy havi "rosszaságával" is felér.
A fognak egyelőre nyomát sem látom, de sosem lehet tudni.

Kati, Neked akartam még írni az előbb, hogy olyan aranyos vagy :-) Zsófi mint etalon, na igazán, ne ess túlzásba :oops:
A vadásztársaságnak nincs pénze, úgy érted?
Volt kint egyébként tábla vadkiváltásra?
Remélem, sikerül mielőbb rendezni ezt a helyzetet!
Egyszer egyébként elém is kiszaladt két őz, satufékkel sikerült elkerülni az ütközést. Borzasztó volt.

Adott már vki tojássárgáját a gyerkőcnek?

Ja, és az extra napra az teszi fel az i-re a pontot, hogy M. 9-nél előbb nem ér haza :?

Puszi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!

Szia Verka, üdv itt! Jobb félni, mint megijedni, szerintem is elviheted egy gyógytornászhoz.Illetve itt a védőnő házhoz rendeli, ha úgy ítéli meg. Nektek nincs ilyen lehetőség? Aranyos Zsófi.

Petra édes nagyon!

Kata
Sajnálom a nyűgöt, és a lázat, sajnos van, akit így megvisel a fogzás.

Vince olyanokat csinál éjjel, amit eddig sosem. Van , hogy 1-2 órát is fent van, sír, nem tud visszaaludni.Lassan egy hete csinálja ezt, pedig előtte olyan szépen aludt hajnal 5-ig is már 1 hónapja. :(
Védőnő mondta, hogy most rengeteg gyerek ilyen ébredős.

Reni
Megértelek, ami a veszekedést illeti. A lányok is művelik minden nap.

Tojássárgáját még nem adtam Zsuzsi, de a kenyér, kifli, zsömle, köles golyó megy. Imádja. Érdekes, hogy a darabos főzeléktől még mindig öklendezik és kiköpi.

Mese
Nem kell elzárkózni szerintem gyökeresen ettől. Inkább oda kell figyelni, hogy mit néznek. Legyen jó mese és korlátozni azért a napi szintet.
A lányok nézhetnek naponta úgy kb. 3-4 mesét nálunk. Ovi időben kevesebbet.

Na, megyek aludni, remélem tudok ma. :roll:

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok !

Meg vagyunk mi is !! M ha fekszünk akkor belénk kapaszkodva feláll olyan cuki .

Üdv Erika köztünk !!! Zsófi nagyon cuki kis hajas baba !!! Sztem is jobb ha megmutatod egy dokinak inkább felesleges legyen mint, hogy baj legyen meg hát a te lelkiismeretednek is jót tesz ! Én is elvittem most M a dokihoz inkább húszszor feleslegesen, mint egyszer későn !! Én ennek a híve vagyok ! De amúgy egyik baba sem fejllődik egyformán se mozgás se fogzás stb téren , vannak babák akik kihagynak bizonyos mozgásfejlődéseket ez is normális !!!

Már jobban vagyunk de én még köhögök M meg taknyi még eléggé , de ez valami vírus lehetet mert már a fél család is elkapta !

Ha máskor lenne a tali akkor mennénk mi is, de a Margitsziget az tökéletes lenne nekünk nagyon !!!! De hét a többség dönt !!!

Kata sajnálom az éjszakát , bizti a fog volt a ludas.. M is elég nyügi ma lehet h neki is foga vacakol már !De remélem elmúlt mára a láz és minden okés! Aztán ha lesz időd akkor mesélj milyen volt két gyerekkel? Ügyi nagyon Márk ,hogy így felállt !! Ez az allergia tudom ,hogy milyen mert a párom és az öcsém is szenved tőle. De A páromnak van egy nagyon jó dokija és ő adott neki egy nagyon szupi sprayt.. amit egész évben kell használnia és azóta nem jön ki neki az allergia csak akkor ha elfelejti befújni és épp olyan helyen van ahol sok a pollen !

Móni sajnálom ezt a keresztelős dolgot, de én úgy vagyok ezzel h az ember nem tud mindenkinek a kedvében járni és , hogy mindenki elégedett legyen és megfelelni ! !

Zsuzsi ismerős ez a hiszti.. M nál is van ilyen pár napja .. de ha felveszem akkor egyből megszűnik a sírás , lehet h tényleg ezek a fogak a ludasak, pl ma éjjel többször felsírt tök keservesen ! Ismerős a helyzet ha nincs otthon időben a férj !!! Utálom !!

Judit , Petra nagyon cuki…. Ebben a ruhába , képek meg csodásak ! Csini rucija ő lesz a központban nem is ifjú pár J))

Huszilvi, örülök ,hogy minden okés Csabival , pici gyomra
meg remélem helyre jön !

Mangora Üdv újra itthon , örülök, hogy jól telt a nyaralás , kérünk majd képeket és élménybeszámolót is !

Bfkata.. Örülök, hogy jól alakulnak a dolgok ! De Zsuzsi feltette a kérdéseket amikben tudtam volna segíteni mert a szüleimnél is ezek voltak a kiskapuk !! Nem szabad feladni !!! Küzdeni kell mi is ezt tettük !

Gratula a fogaknak !!!

Tv zés.. én nem vagyok egy tv függő de, én sem ellenzem a gyereknek, emlékszem ,hogy az én időmbe is sok mesét néztünk a tesommal és tök jók voltak nem úgy mint mostanság, van olyan mese h elájulok ha meglátom mert néha szoktam nézni a kerilányomékkal v ők itt nálunk ! Hát nem éppen kisgyerekeknek való ! Egyik kollnőm mesélte h egyik ismerősük kisfia mit csinált.. nézte a pókembert és látta h falra tud mászni és fogta be pillanatragasztózta a kezét ,hogy ő is falra tudjon menni , mind ezt úgy csinálta ,hogy a nagymama vigyázott rá végül az ügyeleten kötöttek ki, de szerencsére menthető volt a helyzet .. olló szétvágták az összeragadt ujjait ! Mondta h látta a mesében ! ÉN imádtam a pom –pom meséit, Lolka és Bolka stb.. ezek még régen MESÉK voltak ! Nekem ez a véleményem róluk !! M nak is fogom engedni a mesét h nézze de azért nem mindegyiket !

De M se érdekli a tv egyenlőre.. inkább a laptop szétverése, egér stb… és főleg a szekrényből való kipakolás, pl ma míg főztem kipakolta a sütő alatti fiókot kiszedte a tepsit és azon dobolt ! édes pofi !

Reni sajnálom Bibi nem evését, azt kell neki adni ami izlik és szeret, M még mindig nem nagyon eszi meg a bébikajákat, csak azt amit mi , probálok úgy főzni h ő is meg tudja enni ! Ma carbonarát csináltam isteni lett, de neki maradt a zöldség leves !

Zsuzsi, jut eszembe én még nem adtam M tojássárgáját, védőnő mondta h csak egy éves kora után.. de viszont már párizsit és sonkát már kapott a kifli mellé , ízlett neki, ja meg virslit is a hétvégi paprikás krumpliból !

Vick hogy álltok a takarítással ??

Krisztina, és a többiek merre vagytok ???

Jövö héten viacolorozás , betonozás !!!! Szupi már várom és akkor úgy néz ki lassan kész a kert és jöhet a többi benti ház csinosítgatás !!!

Na ennyit bírtam mára, kicsit sokra sikeredet , bocsi ha vkit kihagytam !

Jóéjt! !

[url=http://picibaba.hu]Kép[/

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

-íme pár kép ! Kép Kép Kép

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Jaj Csajok!

A képek szuperek, de olvasgatni még mindig nincs időm :cry: :cry: :cry:

Már kipucoltam a lakást, ablakmosás, függönymosás, stb! Azért volt mit :lol: Meg az autót is kiszedtem a koszból :lol: :lol: :lol:

A nyaralásról röviden! Nagyon gyönyörű helyeken jártunk, rengeteget utaztunk (majdnem 3500 km-t megtettünk) összesen 5 országban jártunk (na jó, az egyikben csak átutazóban).

Szlovéniában a szállásunk árából kaptun k1 éjszaka kedvezményt, mivel az előttünk ott lévők "elfelejtettek" kiköltözni időben, így nekünk várnunk kellett estig a beköltözéssel (nem tudom ugyan mi tartott olyan sokáig a takarításban, mert másnak én kezdtem elölről Arc nagy mosollyal), de így nagyon megérte Mosolygó arc Mondjuk akkor bosszantó volt, mikor este 8-ig várnunk kellett hulla fáradtan a beköltözéssel, de egy jó vacsival, meg sok sétával elment hamar az idő!
Rengeteg szép helyen jártunk a Bohinji tó környékén, jártunk 1800 méter magas hegyen, felvonóztunk, libegőztünk. Voltunk vízesésnél, ahova 400 lépcső vezetett fel. A közelben volt a Bledi tó, de oda csak sétálni jutottunk el, pedig ott is lett volna rengeteg látnivaló, csak akkor jött az eső pont Zavarban levő arc De autóval körbementünk és picit még sétálni is tudtunk a partján! A szállás egy falusi háznál volt, ahol az emeletet úgy alakították ki, hogy appartmanokat csináltak. Ennek eredményeképpen a ház mellett az istállóban ott bőgtek a tehenek, hallottunk a traktorok zúgását, meg minden ami van egy tanyán Kacsintó Nagyon szuper volt!!! És minden reggel kaptunk friss igazi tehéntejet!!! Isteni volt!!!

Ausztriában a Bodeni tónál a szállás megtalálása elég nagy nehézséget okozott, mert a GPS koordináták rosszul voltak megadva, címre meg nem találtunk semmit! Kb úgy kell elképzelni, hogy egy 1000 méter magas hegy tetején, ahova felér a felvonó és ahol egy tv torony van, na annak a lábánál volt a házikónk! Csak az utcában, ahol elvétve 3-4 ház volt egy kupacban, senki nem tudta, hogy a 35-ös szám hova esik... Aztán kb 45 perc keresés után egy hölgy végre meg tudta mondani hol a házikó Arc kinyújtott nyelvvel Bent a fák között egy tisztáson, persze az útról nem is látszott és eltakarta a 13-as szám Arc nagy mosollyal Szóval ezt még akkor sem találtunk volna meg, ha jók a GPS koordináták! De gyönyörű panorámánk volt (már amikor nem volt felhős), mert az udvarról a tv tornyot láttuk felfele és levele meg a tavat és az alattunk elterülő kisvárosokat!!! Kacsintó
Itt annyira hideg volt a hegyen, hogy még a kandallóba is be kellett gyújtanunk majdnem minden éjszaka! Kb 10-12 fokok voltak esténként... Meglepődött arc De nagyon hangulatos volt minden! A korábbi vihar a hegyre felvezető utat úgy elmosta, hogy kerülővel lehetett csak feljutni, így minden nap, hogy lemenjünk a városba 12 km volt a hegyről levezető út... Ami végig erdőn, szerpentinen vezetett le és néhol 1-2 farm az út szélén meg legelésző tehenek itt is. Az eső miatt a programjaink eléggé felborultak, minden reggel rögtönöztünk, hogy az idő függvényében hova menjünk! De voltunk Rolls Roys múzeumban, Lichtensteinben (ahova sikerült pont valami nemzeti ünnepükön odajutni, úgyhogy hatalmas tömeg volt), láttuk a Zeppelin múzeumot, jártunk Németországban, ahonnan áthajóztunk a virágszigetre! Ja, mert azt tudni kell, hogy a Bódeni tó 3 ország (Ausztria, Németo, Svájc) találkozásánál van és közel van Lichtenstein is! Mindenhol rengeteget sétáltunk, jókat kajáltunk meg minden!

Innen hazafelé jövet megálltunk Grazban két éjszakára, így ott volt 1 teljes napunk, hogy szétnézzünk a városban. Itt pl van egy sikló szerű vasút, ami felvisz egy kilátóhoz. Itt Grazban sokat villamosoztunk, hogy ne kelljen végre autóba ülni Arc nagy mosollyal

Marci is nagyon jól viselt mindent! Az éjszakák is tűrhetőek voltak 1-2 rosszabbat leszámítva! Apja már a második napon megtanította lépcsőt mászni, úgyhogy azóta ha meglát egy lépcsőt már iszkol is felfele, ezt követően megtanult kapaszkodva felállni és egyfolytában fel akarna mászni mindenre (persze ez még nem megy neki) Arc nagy mosollyal Napközben nem sokat aludt, annyira kíváncsi volt mindenre, hogy lehetetlen helyzetekben, pózokban el tudott aludni a babakocsiban is Arc nagy mosollyal Szegénykémen ilyenkor olyan jókat vidultunk Robival, meg le is fényképeztük Arc nagy mosollyal
Enni is nagyon jól evett a végére már! A legjobban azok a kaják érdekelték, amiket mi ettünk, úgyhogy evett mindent már a pizzatésztán át a sült húsokon keresztül, a halféléken át a bajor perecig mindent KacsintóMosolygó arc Persze sok gyümit meg zöldséget is megkóstolt, de arra azért figyeltem, hogy a fő étkezések mindig a bébikaják legyenek, mert ezekből még nem bír annyit enni, hogy jól is lakjon. De ha meglátta, hogy mi eszünk, akkor utána már a saját kajáját nem akarta enni csak a miénket! Úgyhogy mindig azt csináltuk, hogy előbb őt megetettük és utána ettünk mi, amiből kapott ő is!
Vittük őt játszótérre is, nagyon élvezte a hintát meg egy olyan csövet, amin át lehetett mászni Mosolygó arc Útközben az autópályák mentén próbáltunk olyan helyet keresni, ahol volt játszósarok, ezeket is nagyon élvezte és jól lefáradt Kacsintó

Mindent összevetve jó mozgalmas volt ez a 12 nap, rengeteg élménnyel jöttünk haza és hulla fáradtan Arc nagy mosollyalArc nagy mosollyal De gondolom azt nem kell bemutatni, hogy ilyen kis gyerek mellett nincs pihenés Kacsintó

Bocsi az összeszedetlenségért, de több részletben volt időm csak írni :)

Na, majd próbálom jönni, de már látom, hogy ez nem az én hetem!

Ja, végül Fridayékkal nem tudtunk talizni, ennek is megvan az oka! Az egy külön történet, majd jövök azzal is!!!

Puszi!

Mangora

Kép
mangora

No, egy picit visszaolvasgattam!

Betegeknek jobbulást! Fogzóknak meg kitartás!

A késői fogzással kapcsolatban talán annyi jó hírrel szolgálhatok, hogy nálunk ugye az első kb 1 hónapja bújt elő 2napos lázzal és még 1 nap hőemelkedéssel és ma reggelre előbújt a második csücske is, és semmi "tünete" nem volt!!! Kitartás! Ja, és ami fura, hogy az első fog a jobb alsó 1-es volt és most a jobb felső 1-es bújt elő, tehát nem a bal alsó....

Kajálással kapcsolatban Marci azóta, hogy kap a mi kajánkból sokkal jobban megeszi a bébikajákat is! De amit csak neki főzök, az nem kell, csak az ami a mi tányérunkból jön :D:D:D

Mozgásfejlődésre még annyit mondanék, lehet hogy én félreértettem Erika, de mintha Zsófid felállni magától még nem tudna és mégis sétálni szeret??? Mert ha jól értettem, akkor én bizti nem engedném neki, hogy ácsorogjon úgy, hogy én állítom fel! Dolgozzon csak meg érte és erősödjön az izomzata, csontozata meg hozzá! Bocsi, ha félreértettem...

Most mennem kell, mert hiszti van...

Mangora

Kép
mangora

Szilvi, nagyon szuper képek születtek Mátéról!

Mangora nem semmi,hogy ilyen sok helyet megjártatok és Marci ilyen rugalmas volt veletek...Annak idején én is voltam a virágszigeten,hát az valami pazar látványt nyújtott.
A mozgásfejlődéssel kapcsolatban jól olvastad,valóban kikéri magának,hogy én állítsam fel.Próbálkoztam és próbálkozom most is a "küzdj meg érte" elvvel,de a kisasszony a hiszti mintaképe,és sajnos könnyen elszakad a cérna nála és nálam is :roll: :oops:

Ma már annyit "fejlődtünk",hogy hason fekve próbálja magát előre húzni.Remélem jön a folytatása is :?:

Erika

KépKép
verka7

Mangora, szuperül hangzik a nyaralásotok, annyira örülök, hogy így összejött ez Nektek, és hogy Marci is ilyen jól bírta! Élmény volt olvasni is, majd hozz még képeket is légyszi, hadd csorgassuk a nyálunkat még :lol: :wink:

Máté nagyon édes, olyan nagyfiús pofija van :)

Jaj, Vick, akkor egy cipőben járunk, Bene is pont ezt csinálja éjjelente, már teljesen ki vagyunk purcanva tőle. Felébred, rögtön sír és feláll, ahogy megyünk odafele, má csitul, kap vizet vagy cumit, egy kicsit éppen meg is nyugszik, de ahogy elmegyünk a kiságy mellől, újrakezdi, és ezt akár fél órán-órán keresztül is... cicit már nem adok neki 5 óra előtt, mégis 9 hónapos, vicces lenne még mindig minden ébredésnél szoptatni éjjel... esti evéstől sem függ, több-kevesebb kajától ugyanaz a műsor, hidegben-melegben, mindenhogy, semmi ötletünk nincs már, miért csinálja. Éljen a szeparációs szorongás :? Tudom, hogy ebben a korban jellemzőek az alvászavarok, de mi már 9 hónapja nem alszunk rendesen... kicsit sok idő ez, annyira szeretnék már 6 órát is egyben átaludni...
Na de ez nem a panaszláda, csak a ma éjszakánk is horrorisztikus volt.

Zsuzsi, az esküvő nekünk nem alakult a legjobban, 6-kor kezdődött, 9-re már otthon voltunk, Bene ott is nagyon rossz kedvű volt, sok ember, hangos zene, nem tudott sehol mászkálni, így nem akartuk kínozni. Ahogy beszálltunk a kocsiba, mint akit kicseréltek, semmi baja nem volt, otthon hatalmasat pancsolt, szóval tényleg ott nem érezte jól magát. Sebaj, majd legközelebb...

Még nem adtam tojássárgát, de úgy tudom, Móni igen, gondolom majd beszámol róla, ha erre jár :)

Tali akkor mikor? Talán már tényleg hűvös van egy szabadtéri piknikhez... :(

Puszi,
Ági

KépKép
gigilina

Sziasztok !!!

CSajok merre vagytok??

Edina Boldog Szülinapot !

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Erika! Ezek szerint jól értettem... Szerintem azért akar ZSófid állandóan ácsorogni, mert egyszer ráérzett az ízére! Persze, hogy jobb neki állva, mivel jobb a kilátás, teljesen más dolgokat fog látni, stb... De szerintem sem a csontozatának sem az izomzatának nem tesz jót, ha nem magától áll fel! Ezt mondják az ültetésre is! Addig nem szabad ültetni, amíg magától nem tudja megtartani magát! Szóval inkább bírjátok ki pár napig a hisztit szerintem, minthogy később baj legyen! Ha a kisasszony rájön, hogy nincs ácsingózás, akkor szép lassan elkezd majd magától is aktivizálódni!
Ja, és még annyi, hogy ha te kielégíted a kíváncsiságát azzal, hogy felállítod, akkor nem lesz motivációja, hogy maga álljon fel (vagy csináljon bármi mást) és ugye a kicsiknél a legnagyobb motiváció a kíváncsiság!
Nem okoskodni akartam, csak a véleményemet írtam le, bocs!

Szilvi, mindenki kihasználja a nyár utolsó napjait szerintem!!!

Ági, ez az esküvős sztori nem hangzik túl jól... Szegény Bene...:(

Mangora

Kép
mangora

Ajánlom figyelmetekbe, ha még nem volt róla szó:

http://www.kismamablog.hu/nem-kategoriz ... aba-alvasa

Mangora

Kép
mangora

Sziasztok, jó reggelt!

Edina, boldog szülinapot!!!

Nézz be néha, várunk nagyon:)

Az elmúlt napokban valahogy nem értem ide, szerdán nálunk járt Zsuzsi és Zsófi (Zsófitól Dávid egy ülésformát is ellesett, köszönet érte:), tegnap pedig Budakeszin voltam látogatóban.

Mangora, nagyon jól hangzik a nyaralás, tényleg mázli, hogy Marcinak is tetszett:) Azt meg már nem is kommentálom, hogy hazajövet még a nagytakarítást is lezavartad...
Mennyi energiád van, atyaúristen, minden elismerésem:)

Ági, Vick,
Sajnálom a rossz alvást:(
Nálunk is zűrösek az éjszakák újabban, bár nem ennyire horrorisztikus - én a teliholdra fogtam, meg a frontra, hátha kicsit lecsitulnak.

Tényleg: én adtam többször is tojássárgáját, semmi hatása nem volt Dávidra:) sütőtökös vagy répás ételbe kevertem, előre alaposan megfőzött friss tojás sárgáját.

Szilvi,
Tévénézéssel egyetértek, nem a mese a gond, hanem az, hogyha olyan meséket néznek, amik nem nekik valók. Egész elképesztő rajzfilmek van

Tényleg, Vick, Friday, Reni, Fleur:

Milyen rajzfilmeket szeretnek nálatok a nagyobbak? és mikortól?

Nagytali:
Ha nem szabadtér, akkor én is a MüPa-t mondanám, amit Judit ajánlott, Ringatóval egybekötve.
De szerintem jövő héten, ha a pár hűvösebb nap véget ér, még bőven lehet szép idő, délben ki lehet ülni azért piknikezni.

Emlékszem, hogy tavaly novemberben egy szál hosszú ujjúban mentem be a kórházba:)
De addig azért ne várjunk.

Szép napot, aki már nem néz be, annak jó hétvégét!
Móni
monke

Sziasztok,

Megvagyunk mi is, csak nem el vagyunk havazva. Szerdán Móniéknál voltunk, nagyon jól éreztük magunkat. Tegnap pedig védőnőnél, gyerekorvosnál, majd vásárolni Zsófival és a Húgommal a városban, Zsófinak őszi cuccokat. Rengeteg mindent találtunk, Zsófi jól bírta, sőt, szerintem élvezte is a nagy nyüzsgést, be nem állt a szája, még a próbálgatást is egész jól tűrte. Igaz, 1/4 8-ra értünk haza, fél 8-kor már aludt.

Ági, Vick, kitartást az éjszakákhoz, nekünk sem sokkal jobb, bár tudom, hogy ez Titeket nem vigasztal.

Mangora, nagyon jól hangzik az élménybeszámoló! Gyönyörű helyeken jártatok. Örülök, hogy Marci is jól viselte. Kérünk szépen képeket!
A linken lévő cikket olvastam korábban. Hát ez van. Majd lesz ez még így se.
A nagytakarításért minden elismerésem.

Erika, egyetértek azzal, amit Mangora írt Neked.

Ági, sajnálom az esküvőt :-(

Edina, nagyon boldog születésnapot! Gyere tényleg, ha tudsz. Gondoltam Rád, amikor a szedres sütit sütöttem, hogy tavaly mennyit jártál a szedresbe.
Gréta megszokta már a tápszert vagy maradt neki reggel és este a tejpép? Ezzel most nagy dilemmában vagyok és a védőnő nem adott egyértelmű választ, hogy mit tegyek.

TSzilvi, Máté nagyon aranyos! Remélem, lassan elkészül a házatok és végre élvezhetitek a munka gyümölcsét.

Bocsánat, ha valakit, valamit kihagytam, nem volt szándékos.

Mindenkinek szép hétvégét!

Puszi
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kankalin79 2010.08.27 14:32-kor.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!

Mangora
Nagyon jó, hogy így leírtad a nyaralást, úgy vágynék már ilyen városnézős, aktív pihenésre! Na, majd jövőre! Nagyon szép helyeken járhattatok, majd mindet kikeresem neten, hogy képeket is lássak róluk!

Móni
A lányokat nem érdekelték a mesék, olyan 2.5-3 éves korukig. Aztán minden mennyiségben jöhetett volna, ha hagyom.
Legtöbbször a Minimaxot nézik, ott megy a Bob és Bobek, a Fifi virágoskertje, az is aranyos, szépre tanító mese, a Franklin szintén barátságos, jóra tanító mese. Szeretik a Süsüt, Frakkot,de a nagy kedvenc a Magyar népmesék ( ez is megy a Minimaxon). Tehát az új mesék közt is van jó, csak a szülők nézzék meg és rá kell szánni az időt, hogy kiválaszd, mit nézhet, mit nem.

Majd még jövök, most dolog van.

vick
Kép
Kép
ervick

Van egy kérdésem hétvégére :-)
Kérdeztem a védőnőt, hogy megfelelő-e, ha este adok szopi előtt tejpépet is, mert nem elég a tej. Azt mondta, hogy igen, de ha gondolom, inkább vegyek tápszert.
Azt is mondta, hogy 15 hónapos korig semmiképp nem javasolják majd a rendes tejet,azután is csak piacon vett pasztörizált tejet. :shock:
Na most, ha nem tudok szoptatni 15 hónapig (nagy valószínűséggel nem, hiszen már most is szűkös a készlet...), :arrow: akkor a tápszer elkerülhetetlen??? :idea:
Ezt kétszer is megkérdeztem tőle, de valahogy nem értette vagy nem arra válaszolt...
Nekem semmi bajom nincs a tápszerrel, ha kell, kell és adnám most is, ha úgy van.
Tapasztalt anyukák, nálatok hogy volt?

Köszi mindenkinek!

Szép hétvégét!

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Ja, igen, köszi mindenkinek, ma adtam én is tojássárgáját, brokkolis kajába.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!

Még egy gyors bekukk a hétvége előtt!!!

Ma mozgalmas nap van mögöttünk, érdi bartánőim voltak itt gyerkőikkel, összesen 17-en voltunk :wink:
Mindenki nagyon jól érezte magát! Már túl vagyok a romeltakarításon is :lol:

Köszi a dícséretet a nyaralással kapcsolatban, majd ha feltöltöttem a képeket, akkor belinkelem!

Zsuzsi! Szerintem ne nagyon törd magad, hogy adj-e tápszert! Ha úgy látod szükséges, mert kevés a tej este, akkor adj, de ha elég Zsófinak, akkor szerintem nem kell! Marci pl saját magától kezdi elhagyni a reggeli tápszert, mert alszik 6-7-ig és akkor már nem igényli, csak a normális reggelit együtt velünk! Ilyenkor vajas kiflit eszik sajttal, már a saját kis gyümölcsös pépjeit sem akarja megenni :lol: Este meg úgy vettem észre, ha adok neki 6-7 körül még "normális" kaját, ami vagy főzelék, vagy bébidesszert vagy tejpép, akkor jobban alszik éjjel és fürdés után már egyre kevesebb tápszert eszik elalvás előtt és mégis rendesen alszik! Nekem ugye más, mert én látom a mennyiséget, hogy mennyi fogyott, de szerintem normális, ha egy idő után el fogja hagyni magától a szopit! Szerintem gáz akkor van és akkor kell tápszert kiegészítésnek adnod, ha nem alussza át az éjszakát! Esetleg práld ki, hogy egyáltalán elfogadja-e, igényli-e szopi után még a tápot is... Hmm...???

Vick, nem is tudtam, hogy a Minimaxon ilyen meséket is adnak... Látszik, hogy nem nagyon nézem :lol: De tény, hogy szelektálni kell, mert nagyon eldurvult a mese-világ is!!!

Marci nagyon nehezen alszik el, amióta elkezdett felállni... Főleg napközben... Nálatok is volt ilyen???

Jó hétvégét mindenkinek!

Mangora

Kép
mangora

Sziasztok,
Előre is bocsi, már most tudom, hogy nem tudok mindenkinek válaszolni, akinek szeretnék...

Edina, boldog szülinapot!

Tv nézés...:szerintem eleve a tv nézéssel is gond van, nem kisgyereknek való, de ha már nézi, akkor legyen megválogatva. Sajna én nem vagyok túl következetes, de legalább a mennyiséget megszabom. Napi max. 1 mese. Olvasva és diafilmen bármennyi. Azok a mesék jók, amik nem keltenek félelmet, nem túl erősek a hang, fényhatások, nincsenek túl erős kontrasztok, nem változik túl gyakran a kép, nem túl gyors...és még sorolhatnám. Tényleg van néhány mesefilm, ami megfelel ezeknek. (Pl. amiket Vick írt) Blani sajna rajong a Disney mesékért, ami nem ez a kategória.

Mangora, csúcs lehetett a nyaralásotok. Tényleg, ha van kép, szívesen megnézném én is :)

Bibi már nem alszik napközben, csak bóbiskol. (szopi közben)Az a baj,hogy fáradt, nyűgös, egész nap rám van tapadva. Ki vagyunk készülve, mert se nem alszik, se nem eszik. Két napig láza is volt, gondoltam a foga (teljesen olyan tünetek voltak), de még mindig nem látok és nem is érzek fogacskát. Nagyon kemény az ínye. Szerintetek lehet olyan, hogy nem tud áttörni egy fog?

Zsuzsi, mangora jól leírta, nem kell tápszer, ha eszik Zsófi és nem éhes éjszaka. Én mondjuk erőltetem Bibinek, mert ezerszer akar szopizni, de nem akarja elfogadni. Már nagyon sokfélét kipróbáltunk. Ezeket mind cumisüvegből, kanállal, pohárból. Az egyiket kizárólag pohárból, és csakis úgy, ha én állok és a kezembe fogom, akkor elfogadja, iszik pár milit.

A talira azért nem válaszoltam, mert Bibi ordít az autóban, és nem merek vele elindulni. Ha a meleg miatt van, akkor van rá esély, hogy a következő hetekben javul a helyzet. Addig is várok. Minket azért lehet látogatni :wink:

Új tudományok: kisszéket, vagy kisasztalt tolja ezerrel, rohan vele, úgy, hogy rátámaszkodik. Ma kiharcolta, hogy ráülhessen a kismotorra, és próbál vele haladni.

Csajok, 3,5 éve nem aludtam végig egy éjszakát sem. Bibi nincs el senkivel rajtam kívül még egy órát sem. Gondolhatjátok hány részletben tudok egy takarítást is elvégezni. Valamit nagyon bénán csinálok. Tudom, hagynom kellene ordítani, de egyszerűen ez nem megy....Lehet, látnom kellene élesben néhány példát :wink:

Verka, írok privit...

Jó éjt mindenkinek!
34372

Sziasztok!

Reni
Egyetértek a mese dologgal, annyi, hogy nálunk napi 3-4 mese a megengedett. De ezt mindenki maga dönti el, mennyi legyen a megengedett. A vibrálós, japán harcos és egyéb meséket nagy ívben elkerüljük. Már a lányok- ha oda is kapcsolok- rögtön szólnak, hogy "csúnya mese".
Mi is mesélünk könyvből minden nap, az elmaradhatatlan és a legjobban ezt a formát szeretik, de van 1 mese cd is, amit szívesen hallgatnak teljes csendben, vagy esetleg mondják vele együtt a szöveget. ( Varró Dani: Túl a maszathegyen)

Zsuzsi
Nekem elfogyott a tejcsim teljesen, 4 napja tápszert kap Vince, de tervezem, hogy 1 éves kora körül kezdem a rendes tej bevezetését. Itt Debrecenben a szokás, hogy 2 éves korig nem lehet tejet adni. Nálunk nincs a családban tejallergia, nem látom értelmét 2 éves korig húzni. A lányok is 1 évesen kezdték a tejet, semmi bajuk.
Tudod, én csináltam sokáig ezt, hogy este pép és szopi rögtön, így volt elég Vincének sokáig. Mióta elfogyott a tejcsi pép+ tápszer.
Szóval jó a pép+tejcsi szerintem.

Vince még alszik deéleőtt, délután 1-1 órát, én ilyenkor igyekszem mindent megcsinálni. Most is ez van, úgyhogy megyek is! :D

Szép hétvégét mindenkinek!

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok,

Nálunk is 2 éves kortól mondják a tehéntejet, de tejterméket már lehet korábban is. Én nem is fogok tisztán tejet adni, nálunk mindkét ágon mindenki utálja. Majd max. kakaóban.

Zsuzsi, a WHO ajánlása is csak 1 éves korig mondja a tápszert/anyatejet, szóval 15 hónapos korig tuti nem kell.

Házitej biztos jobb, de én a piacon nem mernék venni idegentől. akkor már inkább az agyonpasztőrözött.

Az meg hogy nem alussza át az éjszakát... hát ezer oka lehet, nem csak az éhség.

Mesélj, milyen ruhákat vettél Zsófinak, és hol? Ideje lenne összeszedni az őszi "kollekciót" nekünk is.

Reni,
Sajnálom az éjszakákat:( Ahogy ismerlek, Te akkor se aludnál nyugodtan, ha hagynád őket sírni, sőt... Szóval inkább a takarítást csökkentsd vagy csináltasd meg mással, ha van lehetőséged rá.

Vick, köszi, megjegyeztem a meséket, csomót már nem is ismertem:-) hangoskönyv nagyon jó ötlet.
Tévé főleg akkor gáz szerintem, ha folyamatosan megy a háttérben, és dőlnek belőle az értelmezhetetlen képek.

Jó hétvégét mindenkinek,
Remélem, a hűvösebb idő jobb alvást hoz majd mindenkinek.

Pusz
M
monke

Sziasztok,

végre van időm kicsit ideülni.
Az allergia mellé sajnos elkapott vmi vírus is, apával együtt lázasak voltunk, torokgyulladás, nátha és nekem még szemgyulladás is, nagyon készen vagyok még mindig.
Emellett a héten végigpucoltam az össze ablakot meg redőnyt, persze tegnapra még rosszabbul lettem.

Márk mióta kijött a foga végialussza az összes éjszakát és napközben is egy tüncimanó, sok mindent tudok mellette csinálni.

Tv:Mióta beköltöztünk, csak antennánk van, m1, tv2 és rtl. A kábeltévé bekötést csak halogatjuk.
Apa inkább sorozatokat tölt és filmeket, Márknak meg meséket, pl összes Tom&Jerry, most a KisVakondokat töltögeti.
Nálunk inkább dvd-zés van, Márk is imádja Halász Juditot, ha az szól, akár fél órát is eljátszik a járókában míg matatok mellette.

Márk felkelt, folyt.köv.

katicat
Szigetszentmiklós

Folyt.

Erika, üdv köztünk.Zsófikád szerintem hasonlít Reni Blanijára.Szerintem is nézesd meg gyógytornásznál/orvosnál/konduktornál, biztosan rendben találnak mindent, de legalább megnyugszol.

Zsuzsi, remélem jól sikerül a hétvégétek.Milyen rucikat vettél Zsófinak?
Mi ma a c&a-ban voltunk, mert kedden lejár a kuponom, elég gyér kínálat volt, egy téli dzsekit sikerült mindössze vennünk Márknak.A h&m-ben sem igazán volt normális választék.
Viszont a tescoban tök jó body-k vannak, f&f, 2 db 850 Ft.

Mangora, szuper volt a beszámolód is a nyaralásról, hát a valóságban gondolom még ennél jobb lehetett.Képeket várjuk nagyon.

ToldiSzilvi, szépen alakul a kertetek, örülsz biztos.Nagyon édi Máté a képeken.

Reni, arra gondoltam, nem segítene egy kicsit, ha heti 1-2 alkalommal Blanit elviszed valahová, például csana-ba, mint Fleur Lillát hordta és azon a néhány napon rá tudnátok hangolódni Bibivel egymásra.Tudom, hogy az ovi is kérdéses nálatok, lesz-e hely és biztosan csak magán úton megoldható, de esetleg ki lehetne próbálni.Nehéz lehet így neked.Ha Bibi bírja már az utazást, kimozdulhatnátok akár hozzánk is.
sok energiát küldök.

Vick, nemnyaralást,csőtörést sajnálom.Tejci szuper, hogy eddig is kitartott.
Lányoknak van már ovi?

Móni, keresztelő végül még ha ígyis, de lezajlott.Nem könnyű mindenkienk a kedvére tenni, pláne hogy a legjobban saját magadnak nem teszik majd, amilyen lett.
Egy Dávidka féle előke és pelci nálunk van...
Majd odaér valamikor.

Ági, nemalvást sajnálom.Azért Bene is kínlódika fogaival rendesen, a borostyánlánc ellenére.
Szegényke.
Örülök, hogy jól sikerült a szülőknél eltöltött idő.
Tőletek meg kiesett a kocsiból egy csörgő-zörgő lilás valami.
az is oadér majd.

A nagy talira mi tuti nem tudunk menni, az allergia miatt ha lehet benn tartózkodok.

Edináról hír:Szülinapi sms-re reagáva írta, hogy jól vannak, Grétinek be nem áll a szája és egész nap kézen fogva akar sétálni.

Fleur hír:Munkahelyre nem megy vissza dolgozni egyenlőre, Lillát jövő héten kezdi szoktatni 13.kerbe oviba, Dani beteg volt a héten.

Ha kihagytam vkit, ezer bocsi,

puszi és szép hétvégét

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok!

Mangora , csodás helyeken jártatok és nagyon szupi, hogy Marci ilyen jól bírta az utat !!!

Kata , hu szegénykém ez az allergia borzalmas lehet látom a családomon , de nem probáltál több fajta orrsprayt stb??
Hallod mi is ua ebbe voltunk benne csak mi nem voltunk lázasak , tényleg ez vmi vírus lehet ! De én még mindig köhögök ! Remélem most már jobban vagytok !
Köszi a többiekről a hírt !
Képzeld a sogornőmet úgy elkapta az allergia, csütörtökön ,hogy alig látott, sőt ha rájött a tüsszőgő roham akkor foltokat látott a szeme is gáz.. könnyezik meg is húzta az autója oldalát és végül telozott anyosoméknak h jöjjenek be érte pestre mert nem tud haza vezetni ! Szegénykéim !

Én is hasonlóan gondolom a mesét h párat megengedek neki , de nem kell egész nap előtte ülni , ki a levegőre ha csak lehet ! J))

Zsuzsi, tápszer kérdésedre a véleményem az h ha van tejcid akkor nem adnék neki tápszert kiegészítésként, vagy pépet v fözit sztem már erre a pár hónapra felesleges elkezdeni a tápszert adni Zsófinak. ÉN dokim meg a védőnő is azt mondta h tápszert elég h egy éves koráig kapja ! Pl Máté egy napja kajcsi téren.. reggel 6 fele kell általában akkor babatejet adok neki és visszaalszik fél 8 ig aztán reggelizik velem , sonkát, paradicsomot, kiflit pl, aztán ebéd már szinte azt eszi amit én főzök , du, kap gyümit péppel v csak sima gyümit, babakeksszel , és 6. fél 7 fele adok neki fözit v azt amit ebédre és 8 fele meg tápszert kap és így alszik éjjel kivéve pár napot mikor néha rosszul alszik de általában a teliholdkor megfigyeltem ! Én már alig várom h a tápszer korszaknak vége legyen ! nagyon büdi, drága is , inkább egyen rendes ennivalót ! Ja és napközben szokott nassolni köles golyót, bulátát imádja nagyon őket ! Mióta adok neki fözit este azóta jobban alszik !! Nekem ez a véleményem a tápszerről , hogy inkább adjál neki vmi mást mint tápszert, főleg h eddig még nem is kapott én , egy éves koráig adom neki aztán megprobálom a tejet , nem allergiás nálunk se senki a tejre úgy hogy én is adni fogok neki sztem ! De a másik oldalam meg az h ha nem lesz tejcsid akkor meg a tápszer de én azt kívánom h legyen még … ! J)

Nem alvós babákat meg sajnálom de csak lesznek már jobb időszakok is !

Nekünk még továbbra sincs fogunk !

Máté két napja stabilan ül egyedül annyira cuki, ja és csinál háztetős pozokat, nagyon cuki !

Köszi a képekre a hozzászólásokat !

Mesekönyv .. nekem nagyon tetszik Anna , Peti és Gergő lehet h a gyakorlott anyukák már ismerik de a kerilányomék imádják mindig mesélni kell belőle neki ! Én is megveszem majd Máténak , csak nem tudom h mikortól lehetne neki olvasni mert probálkozok kis mesekönyvekkel amikbe pár mondatnyi mese van de még nem érdekli inkább csak ütögeti lapozgatja ! J) ja meg széttépi !

Jövö héten megyünk megvesszük az ülést remélem sikerül jót választani !

Móni , Zsuzsi, meg aki tud jövö hét után eljöttök hozzánk ??

Máté is két napja kevesebbet alszik napközben . de alszik egy órát kb, és du is !

Reni kitartás !! Nincs semmi segítséged ?? Férjed ? Pl én vasárnaponkét de lepasszolom az apjának mennek játszóterezni sétálnak én meg addig a takarítok , fözök stb !!

Máté éjjelente annyit forgolódik ,hogy csak na mindig beveri vmilyét a kiságyba és elég sokszor van h felsír nálatok van ilyen ?? Lehet h kicsi az ágy neki, már beszereztem neki egy nagyobb kiságyat kivi leszek h abba ,hogy fog aludni !

Ági sajnálom az éjszakákat meg az esküvőt, de Bene a fontos, ha ő nem bírja, akkor menni kell, bár meg is értem a hangos zene miatt !!!

Sorry, ha vmkit kihagytam !

Na megyek aludni !

Ennyi fért bele most !

Jó hétvégét !

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Szilivi, milyen babatejet adsz?Engem is érdekelne már a tápszer kiváltása...
Sógornőddel együtt érzek.
Máténak gratula az üléshez.

Csajok, találtam egy érdekes fórumot:Mit evett a babátok 9-10 hónaposan...
Érdemes beleolvasni, vannak benne érdekességek, az tuti

http://www.hoxa.hu/?p1=forum_tema&p2=16937&p4=0

na mentem aludni

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok!

Csak ideérek néha én is :) Olvasni még van is időm, de írni már sokszor nem :(

Zsuzsi, ez a kérdés mostanában engem is foglalkoztat, majd megkérdezem a dokinkat és a védőnőnket, ha legközelebb megyünk, nagyon köszi, hogy felhoztad Te is :) Én sem akarnám már tápszerezni, amíg van tej, de mondjuk már kevés, inkább a tejpép. Azt megeszi, ellentétben a tápszerrel, mondjuk csak 2-szer próbáltuk, mikor még 4-5 hós volt, akkor ívbán lökte el magától.

Kata, nagyon sajnálom a betegséget, gyors gyógyulást most már Nektek! Te sem bírsz ilyenkor úgy látom a fenekeden ülni, máskor inkább halaszd el azt az ablakmosást, a betegségnek az nem használ :cry: Tessék pihenni, és élvezni a mosolygós kis fiacskád társaságát inkább :)
Annak nagyon örülök, hogy legalább Márk a régi kiegyensúlyozott formájában van, jó, hogy így megkönnyebbült a fogkibújás után!

Jajdejó, hogy mondod, azt a csörgőt halálra kerestem, eszembe se jutott, hogy ott hagytuk el :oops: Benének nagy kedvence, sajnáltam volna, ha végleg nyoma vész :)

Áh, a borostyánnyaklánc semmit sem használt nálunk, még éppen rajta van, de úgy látszik, Bene nem fogékony az ezotériára :D :D Egy próbát megért, jól áll neki, ha más nem is :wink:

Mese témát azt hiszem alaposan kiveséztük :) A Bogyó és Babócából most készült film, nálunk az nagy kedvenc, kiváncsi vagyok, milyen lesz mozgóképen :wink:

Edina, utólag is boldog szülinapot!
Kriszti is rég járt erre... remélem nem bántottuk meg valamivel :oops:
HuSzilvi, Ti merre csavarogtok?

TSzilvi, szurkolok, hogy jövőhéten minden rendben menjen a ház szépítésénél!!! Remélem pont olyan szép lesz, mint amilyennek szeretnétek :)

Reni, jaj, szegénykém, akkor egy szusszanásnyi időd sincs Magadra... ez irtózatosan kimerítő lehet... nem tudom, mi tévő légy, de nehogy túlhajszold Magad és kibukj a végére... nem tud valaki segíteni? Egy pár órát találj legalább Magadra, amikor fel tudnál egy kicsit töltődni. Sírni hagyni egy gyereket senkinek nem könnyű, de azért szerintem néha muszáj, amikor egyértelműen hisztiről van szó (és hát mint számomra is kiderült, egy kilenc hónapos gyerek is tud ilyet), legalább olyankor, érezze egy kicsit, hogy már nem csak az ő akarata van a világon, főleg, ha veszélyes dolgot vesz a fejébe. És muszáj egy kicsit önállóan is ellenniük, az ilyen játék legalább olyan fontos, mint a társas cselekvés. Persze hogy erre hogy lehet rászoktatni egy gyereket, fogalmam sincs...
Nagyon nehéz tudom, főleg egy anya-szívnek hallani a gyereksírást, mindannyiunknak az... nahát most okosabb biztos nem lettél, ezt elolvasva, de legalább az együttérzésemet fel tudom ajánlani :oops:

Akkor a jövőhétre megpróbálunk összehozni valami találkozót? Állítólag jobb idő lesz megint :)

Nah, szép dolog, vasárnap délben fórumozni, dehát Bene alszik, Gábor meg Esztergomban (ejtőernyőzik...), valahol nekem is társasági életet kell élnem :D

Puszi,
Ági

KépKép
gigilina

Sziasztok!

Kata, köszi, hogy szóltál, legközelebb a fejemet hagyom el valahol.
Örülök, hogy Márk újra a régi:)

Én is kabátkát vettem a CuA kuponból, itthon jöttem rá, hogy ez valószínűleg lányoknak készült. Ennyit a nemi sztereotípiák tudatos kerüléséről.

:P

Ági, ma csodaszép idő van, ha ilyen lesz jövő héten is, mindenképpen tartsuk meg azt a talit!
Nekem a szerda vagy a csütörtök lenne jó, Városliget vagy Margitsziget, mindegy.

Többiek?

Mára ennyi sikerült, mennem kell.
További szép napot,
Móni
monke

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: